פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבים חזקים בגיל המעבר
    חני
    08/08/2016

היי שרון.
    מאז שהופסק לי המחזור לפני שנה אני מרגישה בתקופות לא כל הזמן עצבים חזקים הלב שלי פועם ואני לא יכולה להשתלט על המילים שאני מוציאה במיוחד כלפי המשפחה שלי.סך הכל ככה אני מרגישה מצויין ופעילה.זה קורה לי בתקופות.אני מאוד אשמח עם תוכלי לתת לי טיפ קטנטן לפי הcbt איך אפשר להשתלט באותו רגע שזה קורה,כי אני יודעת שבcbt מטפלים בזה. שוב חוץ מזה הכל מצויין. אני מודה לך שרון ערב מקסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצבים חזקים בגיל המעבר

הוספת תגובה

• עצבים חזקים בגיל המעבר - תגובה

שרון לויט
    09/08/2016

היי חני,
    הדבר הכי חשוב במניעת התפרצויות, הוא זיהוי הסימנים המקדימים וקטיעה של הסיטואציה בזמן הנכון, לפני ההתפרצות. אם תזהי את ההתרחשויות הגופניות שקורות כאשר הכעס והעצבנות מתחילים "לעלות", תוכלי באותו רגע לבקש פסק זמן מהסיטואציה, וללכת להרגיע את עצמך. אפשר לעשות זאת באמצעות טכניקות הרפיה שונות שאפשר ללמוד (יש קבצים נהדרים שאפשר למצוא ברשת). לאחר מכן, תחזרי לסיטואציה רגועה יותר ויהיה לך קל יותר לבטא את עצמך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקבל כמה שנים ציפרמיל עקב דיכאון וחרדה
    רון
    08/08/2016

דר שלום,
    אני מקבל מס שנים ציפרמיל נגד דיכאון וחרדה. התרופה עובדת טוב.
    בפעם האחרונה שהגעתי לקחת תרופות במרפאה האחות נתנה לי ציפרלקס ואמרה שזה אותו דבר.

אני מרגיש כבר שלושה ימים שהתחושות שלי פחות מאוזנות, האם זו באמת אותה תרופה כי לתחושתי יש שינוי לרע .

אני בן 45

בתודה
    רון

הוספת תגובה

• אני מקבל כמה שנים ציפרמיל עקב דיכאון וחרדה - תגובה

שרון לויט
    09/08/2016

היי רון,
    זו "בערך" אותה תרופה. כלומר, החומר הפעיל בציפרלקס ובציפרמיל הוא אותו החומר, אבל ציפרמיל מכיל גם חומר שאינו פעיל. לכן זו לא ממש תרופה גנרית. השם הגנרי של ציפרמיל הוא ציטלופראם, ושל ציפרלקס הוא אסציטלופראם. למעשה, ציפרמיל היא תרופה ישנה יותר של אותה החברה שמייצרת את הציפרלקס, ובהמשך גילו שאין צורך בחומרים הלא פעילים שבציפרמיל, וניתן לתת את החומר הפעיל בלעדיהם. כך, למעשה, נולדה התרופה ציפרלקס. מסיבה זו, ציפרלקס נחשבת לתרופה יעילה יותר.
    מאחר שאיני רופאה, איני יודעת אם המעבר מציפרלקס לציפרמיל אמור לכלול תופעות לוואי כלשהן, מבחינה רפואית. מוכרת לי התופעה של תופעות לוואי פסיכולוגיות, שקורה כשעוברים לתרופה זהה של יצרן אחר, שנראית אחרת או אפילו מגיעה באריזה אחרת, רק מפני שהמוח רגיל לפורמט מסוים של התרופה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון שנמשך לאורך כל החיים...
    ד׳
    07/08/2016

אני בן 31 וכל החיים אני בדיכאון כבר מגיל צעיר אני מנותק רגשית מהסביבה כנראה בעקבות התעללות מצד ילדי הכיתה בצעירותי. אין לי חברים קרובים ופעם בכמה זמן שאני אוזר איזה אומץ לצאת לדייט זה לא הולך טוב... מה כבר יש לי להציע לבחורה שאני כל חיי בדיכאון? אין לי ביטחון לתת חיוך או להסתכל בעיניים...
    כל מה שיש לכם להציע זה טיפול פסיכולוגי ותרופות אני לא מבין איך אני יכול להפנים טיפול כלשהו שאני נמצא בדיכאון שלא נגמר ולא עוזב וגם תרופות לא משפיעות...
    אני ביישן מאוד עם תחושות קשות של השפלה שאני פשוט סוחב אותן יום יום :(
    כן למדתי ואני עובד אבל תמיד אני חוזר בסוף לחדר שלי בודד כל כך וצמא לקשרים חברתיים... אני לא מצליח להשתחרר מהתחושות האלה גם שאני עושה ניסיונות לצאת אני תמיד ביישן בצורה קשה מאוד או שאני פשוט מרגיש מנותק רגשית וכבוי מה שקורה לי בעבודה שאני רוב היום שקט ולא מדבר וגם אם כן אז אני לא נהנה ואני מרגיש דיכאון ובדידות רגשית
    מה אני יעשה עכשיו? אני צריך איזה תקווה משהו אולי מישהו לדבר איתו לא יודע מה...
    התחושות האלה קיצוניות מידי ניסיתי אפילו קבוצות בעבר אבל לא ממש עזרו לי להרגיש משהו אחר כי נשארתי סגור בצורה קשה.

הוספת תגובה

• דיכאון שנמשך לאורך כל החיים... - תגובה

שרון לויט
    07/08/2016

שלום לך,
    אין ספק שמסגרות חברתיות יכולות להועיל לך, ובנוסף עיסוק בתחביבים ופעילויות שיכולות לתת לך תחושת סיפוק ומשמעות, מעבר לעבודה. אם אתה מוכר ע"י ביטוח לאומי כסובל מנכות עקב הדיכאון, אתה יכול להשתמש בשירותיהם או בשירותי סל שיקום על מנת למצוא מסגרות חברתיות שיכולות להתאים לך. גם בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) אפשר לחשוב על דרכים לעשות זאת, וגם להפוך את החשיבה שלך לחיובית יותר.
    בנוסף, יש כל מיני דרכים "טבעיות" לשפר את מצב הרוח, כגון פעילות גופנית, שיפור התזונה והשינה ועוד. קיימים גם טיפולים רפואיים לאנשים שאינם מגיבים מספיק לתרופות, כמו גרייה מגנטית למוח (TMS), נוירו פידבק, ולאחרונה גם טיפול חדשני בקטמין הוכיח את עצמו לתקופות מסוימות. כדאי לבדוק ולברר אפשרויות ולא להתייאש!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול CBT יעיל במצב של דיסתימיה?

ד'
    07/08/2016

לא שאני באמת מאמין בטיפול כלשהו ולכן אני גם מתקשה מאוד להזיז את עצמי לשפר את המצב...
    פעילות גופנית לא עוזרת לי זה משהו רגשי מחשבתי שלא עוזב הייתי בחדר כושר איזה תקופה אבל שוב בכל מקום שאני לא אהיה גם אם זה בטיול בחו"ל או לא יודע מה משהו כבד מאוד יושב לי בפנים כל הזמן ולא יוצא...
    אני משותק בחברה לא מדבר מרגיש חלש ומרוחק מכולם אני כל הזמן משתתק ונשאר עם עצמי אני זקוק שמישהו יבוא לדבר איתי זה משהו תקוע חזק ככל שאני יותר נמצא עם אנשים ככה אני נכנס לדיכאון עמוק יותר למרות שאני כן רוצה להרגיש בחברת אנשים אני לא מסוגל רגשית להתחבר ואני נשאר במצוקה לפעמים יש לי מחשבות בראש לבקש עזרה מאנשים שידברו איתי כי אני חייב משהו שישחרר לי את התקיעות הזאת משהו שיגרום לי לדבר שיגרום לי להוציא... אבל כמובן שאני לא יכול לעשות את זה עם אנשים שאני לא מכיר מצד שני גם אין הרבה שאני מכיר וגם בבית אין לי עם מי לדבר ההורים כל הזמן שותקים ופאסיבים ועוזבים אותי לנפשי למרות שהם יודעים שאני סובל מדיכאון ולא נעים לי לבוא להגיד להם אני במצוקה גם ככה הם לא ממש עוזרים...
    מה שמאפיין את רוב החיים שלי זה הסתגרות במחשבות של עצמי גם אם אני לבד וגם אם אני עם אנשים אני בן אדם שקט בחוץ אבל רק בגלל שבפנים אני סובל זה לא הטבע שלי להיות שקט ומופנם... עד גיל 10 בערך לפני כל הבלאגן שעבר עליי בילדות הייתי ילד חברותי מאוד אפילו בצורה יוצאת דופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול CBT יעיל במצב של דיסתימיה? - תגובה

שרון לויט
    09/08/2016

לשאלתך- כן, אם טיפול CBT ידוע כיעיל במצבים של דיכאון חריף, אז בוודאי שגם במצבים של דיסתימיה, שהיא דיכאון קל יותר.
    אני מציעה שתנסה בכל זאת לעשות דברים באופן קצת שונה ממה שעשית עד כה, עם כל הקושי שבדבר. הרי לא בכדי נאמר שאם תעשה שוב ושוב את שעשית, תגיע לאותו מקום אליו הגעת. הסיכוי היחיד לשיפור הוא לעשות דברים באופן שונה, ולתת הזדמנויות גם לדברים שאתה מטיל בהם ספק.
    לגבי ההורים, יהיה יעיל יותר לומר להם שאתה צריך עזרה ומבקש מהם לעזור, מאשר לומר להם "אתם לא עוזרים"- זה נשמע כהאשמה וסביר להניח שיעורר התנגדות.
    אני בטוחה שעם קצת יצירתיות ניתן גם למצוא מסגרות שבהן תהיה לך הזדמנות לפגוש אנשים חדשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל עיצה למשבר שנקלעתי אליו
    יובל
    27/07/2016

שרון שלום,
    אני בעיצומו של משבר גדול שעברתי בחיי, פוטרתי מעבודה אחרי 4.5 שנים שמאוד אהבתי והשקעתי את נשמתי. ואפילו לא שולמו לי פיצויי פיטורין ואני מוצאת את עצמי מתעסקת בתביעה ועורכי דין. במקביל אהבה גדולה שהיתה לי במשך 7 שנים הוא החליט להיפרד ממני בעיצומו של המשבר. מעולם לא הרגשתי רע יותר..מפריע לי שנהייתי עם רגישות גבוהה לנטישה..אני מתנהגת אחרת ליד אנשים, לא נוח לי למסור מידע על עצמי....אני או מתעלמת מאנשים או שמדברת מתוך מתח ברצף...איך קמים ממשבר כזה? איך מפחיתים את החרדת נטישה הזו שעוד מישהו ייעלם לי? איך מחזקים את הערך העצמי הירוד כרגע? תודה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל עיצה למשבר שנקלעתי אליו - תגובה

שרון לויט
    31/07/2016

היי יובל,
    לא פשוט להתמודד עם כמה אירועים קשים בבת אחת, כמו אלה שעברת. באופן טבעי, מצב הרוח יורד בצורה משמעותית ולא קל להתאושש מזה. בדרך כלל הזמן עושה את שלו, ועם הזמן לומדים לקבל את האבדן ולמצוא כיוונים חדשים, הן בעבודה ואין באהבה. סביר להניח שזה יקרה גם ל. בינתיים, אפשר להיעזר בסובבים אותך, לדבר ולשתף כמה שיותר, ולהרגיש שאת מוקפת באנשים שאוהבים אותך ותומכים בך. אל תפסיקי לעסוק בתחביבים ובדברים שמעניינים אותך ונותנים משמעות לחייך. אני בטוחה שאלו לא התחומים היחידים שנתנו או שיכולים לתת משמעות וסיפוק.
    לגבי הערך העצמי, אם היתה לך הערכה עצמית גבוהה לפני המשבר ואת "יודעת מה את שווה", את יכולה כמובן להשתמש בזה ולהזכיר לעצמך את נקודות החוזק שלך. גם אנשים טובים, מוכשרים ומצליחים יכולים לאבד מקום עבודה או זוגיות, וזה לא אומר עליהם דבר.
    אם את מרגישה שחולפים מספר חודשים ואת לא מתאוששת במידה מספקת, את יכולה כמובן להיעזר בטיפול פסיכולוגי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות דחופה בנוגע לבת שלי התקפי חרדה בנוגע ללימודים
    שרית לאלא
    23/07/2016

שמי שרית יש לי ילדה בת עשרים ואבע שנכנסה להתקפי חרדה קשים מאד עקב לחץ במבחנים הלכנו לפסכיאטר נתן טיפול תרופתי של ציפרלקס המצב החמיר .החליפ לה לפקסאט וגם עם זה אין שינוי כל יום שינוים אחרים קיצוניים היא מתנהגת במוזרות בקולות שונים חוזרת על מילים המצב לא מסתדר היום אנחנו חודשיים מאז התחילה ההתדרדרות.היא מקבלת גם טיפול רגשי אך ללא הועיל מה אעשה .למרות שהעומס מתחיל לרדת אין שינוים אצלה כל יום סיפטומים אחרים

הוספת תגובה

• התיעצות דחופה בנוגע לבת שלי התקפי חרדה בנוגע ללימודים - תגובה

שרון לויט
    25/07/2016

היי שרית,
    מהודעתך לא ממש הבנתי ממה בתך סובלת בדיוק- מה האבחנה שלה, וגם לא הבנתי מהם הסימפטומים שלה מתוך התיאור שלך. מאחר שהיא כבר מטופלת, צריך לבקש קודם כל מהפסיכיאטר הערכה ואבחנה ספציפית. ייתכן שהיא לא מטופלת נכון ובהחלט אפשר לשקול חוות דעת נוספת. בנוסף לכך, לא כל "טיפול רגשי" עוזר לבעיה ספציפית, צריך לפנות לטיפול בגישה שנותנת כלים לפתרון הבעיה. אם אכן מדובר בהפרעת חרדה, הטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). אולם, ייתכן שהאבחנה שונה לגמרי, והטיפול הספציפי שהיא צריכה תלוי בבעיה שלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    דנית
    19/07/2016

שלום.
    אני בת 22 וסובלת מדימוי עצמי נמוך ועצבות,אף פעם לא היו לי יחסים רציניים עם בן זוג ומעבירה על עצמי מחשבות שליליות.אני קמה עם תחושה של מועקה ואני רוצה לשנות את זה. בינתיים עד שיסדרו לי טיפול רציתי לשאול כיצד אני יכולה לצאת מהמערבולת הזאת? מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

שרון לויט
    19/07/2016

היי דנית,
    חסרים פרטים בהודעתך על אורח חייך הנוכחי- האם את עובדת? לומדת? כיצד את מעבירה את היום? בכל אופן, אני מניחה שיש מקום לשיפור. תמיד אפשר להוסיף פעילויות מעניינות לחיים שישפרו את איכות חייך, כולל חוגים, מפגשים עם אנשים וכמובן פעילות גופנית, שמשפרת מאוד את מצב הרוח ויכולה לתרום לשיפור בדימוי העצמי. עד שתגיעי לטיפול, את כולה להתמקד בשיפור איכות חייך בפרמטרים שציינתי. כשיש סיבות טובות ומספקות לקום בבוקר, הרבה יותר קל להתעורר בתחושה טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנית
    21/07/2016

תודה על המענה יש לי עוד שאלה קצרצרה ואחרונה איך אפשר לנטרל חשיבה שלילית באותו רגע שזה קורה? מחשבה שמטרידה ואי אפשר להוציא אותה מהראש?תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

שרון לויט
    22/07/2016

היי דנית,
    זה תלוי מאוד בסוג המחשבה. לרוב, כדאי פשוט לתת למחשבה להיות בראש, לא להילחם בה מאחר שזה עשוי להגביר אותה, ומצד שני- לא "לקנות" אותה כל כך בקלות ולא לתת לה יחס מועדף רק משום שהיא מחשבה שלילית. יש מחשבות מסוימות שניתן לענות עליהן בהיגיון, כמו: "שום דבר לא הולך לי", או "אני לא שווה כלום". למחשבות כאלה יש תשובות שאפשר להכין מראש במידה שהן צצות. בדרך כלל עושים זאת בטפול קוגניטיבי, אבל אפשר להיעזר גם בספרים בנושא, כמו: "לאהוב את מה שיש" של ביירון קייטי, או "מחשבות ורגשות" של מקיי, דייויס ופנינג.

שבת שלום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההכוונה

דנית
    23/07/2016

אני יחפש בחנות ספרים מקוה שיש את הספרים האלה. תודה שרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה פיזי או נפשי - כבר אובדת עצות
    שיראל
    13/07/2016

היי אני בת 29 יש לי שני ילדים, ובשנה האחרונה אני סובלת מכאבים שונים במקומות שונים בגוף, סחרחורות בחילות כאבי ראש כאבי שרירים ושריפה בגוף בידיים וברגליים. התסמינים מוםיעים באופן יומיומי כל היום בלי הפוגות והם התפתחו באופן הדרגתי. בהתחלה זה התחיל מכאבים בבליעה בקיבה צרבות חזקות - עעשיתי עשרות בדיקות רפואיות בכולן התתברר כי אין בעיה רפואית והרופאה הגסטורלוגית הציעה שמדובר בסטרס בתקופה בה לקיתי בתסמינים במערכת העיכול התחלתי לעסוק בכך באופן אובססיבי להסתכל ולקרוא באינטרנט ולפתח חרדות מכך שיש לי מחלות שונות ומשונות, לאחר הסיפור הזה הגיעה תקופה בה סבלתי מתסמונת קדם וסתית קשה כשבוע לפני המחזור הכוללת כאבי ראש בחילות סחרחורות דיכאון קשה ותחושת חוסר אונים. אחר כך זה עבר לחלוטין סתם פתאום בלי סיבה או טיפול, ובשבועיים וחצי האחרונים הצטרפו לחגיגה גם כאבי שרירים בכל הגוף עם תחושה של שריפה (וחרדות שנלוו לכך כמו מחשבות שמא חליתי בניורופתיה או בטרשת נפוצה) אני מרגישה כאילו מדובר בכדור שלג מתגלגל וכל פעם משהו נגמר ומשהו אחר מתחיל, תחושת הכאב קיימת כל הזמן אם כי בעוצמות שונות שאני יושבת לבד במשרד בעבודה התחושה חזקה יותר אך כשאני בבית עם הילדים או בבילוי מרגישה פחות את הכאבים. אציין שאני ישנה בסדר גמור בלילה לא מתעוררת ונרדמת בקלות איני מרגישה עייפות במהלך היום אלא רק כאבים ותחושת ייאוש (או שהכאבים גורמים לייאוש או שהייאוש גורם לכאבים) עוד אוסיף שהכאבים ומצב הרוח הירוד החלו לאחר תקופה ארוכה בה חוויתי התעללות נפשית ממעסיקיי במקום העבודה (שבו אני עדיין עובדת) ולאחר תקופה ארוכה של בירור רפואי של ממצא אקראי של גוש בכליות שהדיר שינה מעיניי ימים רבים. איני יכולה להתנתק מהתחושה שיכול להיות שכן מדובר במחלה קשה או כרונית או חשוכת מרפא כמו פיברומיאלגיה או טרשת נפוצה או נוירופתיה לא מצליחה להתנתק מהאינטרנט ולהפסיק לקרוא, והכאב משתלט על כל אספקט בחיי הוא מורגש כל הזמן וכל היום במקומות שונים ובעוצמות שונות (אך בזמן השינה אני ישנה היטב ולא מתעוררת מכאבים או מתקשה להרדם). לפני כשבועיים התחלתי טיפול פסיכולוגי כולל CBT, אבל בינתיים לא מרגישה שינוי או שיפור... וכבר מתחילה לחשוש שלא מדובר במשהו נפשי אלא במשהו פיזי ואולי הייתי צריכה להמשיך ולבדוק ולא לעצור היכן שעצרתי (את נושא השריפה והנימולים שהתחילו לפני שלושה שבועות לא בדקתי בכלל - מלבד בדיקה ניורולוגית ע"י רופא במיון שבה נתנו לי אסיבל ואמרו לי שזה נראה כמו משהו נפשי ולא פיזי) האם מה שאני מתארת יכול להתאים לבעיה נפשית כלשהי (האם זה הגיוני שהכאבים קבועים ולא בהתקפים כמו שהיה מצופה מהתקף חרדה) או שבכל זאת יכול להיות שזה משהו פיזי? ייתכן ולא תהיה לי ברירה אלא לפנות לטיפול תרופתי? האם בכל מקרה הטיפול הוא לכל החיים או שניתן לקחת טיפול באופן זמני ? אודה לתשובות

הוספת תגובה

• האם זה פיזי או נפשי - כבר אובדת עצות - תגובה

שרון לויט
    13/07/2016

היי שיראל,
    התסמינים יכולים בהחלט לנבוע מסיבה נפשית, ככל הנראה חרדה. יש גם חרדה "צפה" שקיימת כל הזמן. היא אינה חזקה כמו בהתקפי חרדה (שבהם האדם נכנס לפאניקה מוחלטת), אך יכולה בהחלט לגרום לתחושות פיזיות מתמשכות. אם התחושות קיימות בכל הגוף, סביר יותר שמדובר בחרדה מאשר בכאב נוירופתי (ממקור נוירולוגי) שמתמקד בד"כ באזור אחד בגוף.
    הפחד מהתחושות עצמן ומעצם פרשנותן כמחלה קשה, הוא שגורם לתחושות האלה להתמשך ולהתעצם, כמו גם מתן תשומת לב מוגברת למה שקורה בגוף ו"סריקת" הגוף. בטיפול שאת עוברת את אמורה ללמוד לפרש את התחושות האלה נכון, לא לפחד מהתחושות הפיזיות וכן מרגש החרדה הלא נעים, ולאמץ גישה כללית של "חוסר התייחסות" לתחושות שלך. זו עבודה שתצטרכי לעשות, ולא ניתן לעשות אותה תוך שתי פגישות בלבד (אלא אם כן המצב מאוד קל).
    ממש לא חובה לשלב טיפול תרופתי, אך אם את מעוניינת בכך הוא בהחלט יכול וצריך להיות זמני, ולא לכל החיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלפרליד 0.5 בעקבות חרדות - כמה זמן לוקחים אותו?
    גילה
    12/07/2016

היי ..אני נוטלת מזה כ3 חודשים אלפרליד 0.5 בבוקר וליפני השינה עקב חרדות שפיתאום צצו לי ..בודקת המון את הנושא הייתי אצל פסיכאטר פרטי המליץ לי על ציפרלקס ולא לקחתי רופאת המישפחה אומרת לי לא לידאוג להישאר עים אלפרליד שזה מינון יחסית נמוך לאחרונה התחלתי לקחת אותו רק בצוהרים כי פיתאום אני מרגישה סחרחרות ולחץ באוזנים . וגלי חום אני מאד רוצה להפסיק את הכדור מעולם לא דגלתי ולקחתי תרופות ואני לא מקבלת את זה שאני עים כדור כזה ...לאחרונה התחלתי גם שיחות .. הייתי גם אצל נטורופאט שנתן לי ויטמין b ופרביוטיקה ואיזה פיטריה שמחזקת את הגוףף ...אני לוקחת את זה כ שבועים אבל בלי האלפרליד זה לא באמת עוזר. .. השאלה שלי כמה זמן אפשר לקחת את האלפרליד הזה ואייך באמת יוצאים מימנו?? שלא יווצר מצב של תלות תמידית כי כרגע אני לא מרגישה מאוזנת להפסיק אני מושכת את עצמי עד לשעות הצוהריים בלי ואז מרגישה שאני כבר לא יכולה יותר...אשמח להייתיעצות וסליחה שזה ארוך מידי....

הוספת תגובה

• אלפרליד 0.5 בעקבות חרדות - כמה זמן לוקחים אותו? - תגובה

שרון לויט
    13/07/2016

היי אורטל,
    תרופות מסוג בנזודיאזפינים, כמו אלפרליד, אכן יוצרות תלות ולא מומלצות לנטילה בטווח הארוך. בנוסף, התרופה אינה פותרת את הבעיה ואינה מאזנת אותך, מאחר שהיא פועלת רק במשך ספר השעות שלאח נטילתה. לאחר מכן, הסימפטומים של החרדה חוזרים והגוף זקוק שוב לתרופה על מנת להרגיש טוב יותר.
    בנוסף לכך, עם הזמן הסבילות לתרופה עולה (כלומר, היא כבר לא משפיעה כמו בעבר ויש צרך להעלות מינונים כדי לקבל את אותה השפעה). הבעיה הגדולה ביותר מבחינה פסיכולוגית, לדעתי, היא שהתרופה עשויה אפילו להגביר את הפרעת החרדה בטווח הארוך, מאחר שכל הרגעה ו"בריחה" מהחרדה באותו רגע למעשה מעצימה את הבעיה, ורק שומרת את החרדה מתחת לפני השטח. היא תצוץ ותעלה מאוחר יותר וייתכן שבעוצמה חזקה יותר.
    כדי להיגמ מהתרופה יש לפנות לפסיכיאטר, שינחה אותך כיצד להפחית במינונים (כנראה שנוצרה תלות פיזית, בדרך כלל התלות מתחילה להיווצר לאחר שבועיים רצופים של שימוש). ההפחתה צריכה להיות הדרגתית, על מנת לצמצם תופעות לוואי.
    ממליצה במקביל לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), על מנת לפתור את הבעיה באמת ולא רק לכסות עליה באמצעות תרופות. בנוסף, הטיפול יעזור לך להיגמל מהתרופה בלי שהבעיה תשוב במלוא עוצמתה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ולחץ מטורף אשמח לחוות דעת תודה מראש
    מור
    30/06/2016

שלום בת 28 . בתקופה האחרונה התחלתי לסבול מעקצוצים בכל הגוף במהלך כל היום כמעט . בדיקה ניורולוגית הייתה תקינה לחלוטין. האם תופעה כזאת יכולה להיות פסיכוסומטית ולהיגרם מלחץ נפשי? אני טיפוס מאד לחוץ וחרד על גופי. ובחודשים האחרונים זה החמיר יותר. ואני מתחילה טיפול בקרוב.

הוספת תגובה

• חרדה ולחץ מטורף אשמח לחוות דעת תודה מראש - תגובה

שרון לויט
    03/07/2016

היי מיטל,
    תופעה זו בהחלט יכולה לנבוע מלחץ או חרדה. אני מציעה לא לייחס לה חשיבות ולנסות להתעלם ממנה ולהמשיך כרגיל. אם הבדיקות יצאו תקינות ולרופאים אין כל הסבר אחר לתופעה, אין שום סיבה לדאגה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מתמיד מריח לא טוב. גוזל ממני המון אנרגיות ומוריד אותי כל פעם מחדש
    סיון
    27/06/2016

שלום. יש לי פחד מתמיד שיש לי ריח רע. זה קורה לי בעיקר בעבודה עם קולגות. יש לי איזשהו זיכרון טראומתי מלפני כמה שנים בעניין. אני מתקלחת מצחצת שיניים ושומרת על הגייניה. איך מתמודדים עם זה. זה דורש ממני המון אנרגיות והפחד מתמיד.

תודה

הוספת תגובה

• פחד מתמיד מריח לא טוב. גוזל ממני המון אנרגיות ומוריד אותי כל פעם מחדש - תגובה

שרון לויט
    03/07/2016

היי סיון,
    ייתכן שמדובר במחשבה טורדנית (אובססיבית). בכל מקרה, הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לא להתנהג בהתאם למחשבה, כלומר להתנהג בצורה רגילה, כאילו הפחד לא היה קיים- להתרחץ ולצחצח שיניים בצורה רגילה ולא מוגזמת. בנוסף, לא כדאי להימנע מחברת אנשים או להתרחק מהם כדי שלא יריחו אותך, אלא פשוט להתנהג מולם רגיל. אם תנהגי כך, הפחד יילך וידעך עם הזמן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סיון
    03/07/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לחזור לאושר והשמחה
    חני
    26/06/2016

ערב טוב שרון.
    מכל מה שכתבתי בימים האחרונים,אני מרגישה מועקה דיכאון חוסר חשק לעשות שום דבר קשה לי לצאת מזה וזה מייאש אותי.אני מאוד אשמח עם תוכלי לתת לי טיפ מעשי חוץ מטיפול אולי טיפ דרך טיפול קוגניטיבי התנהגותי איך לחזור לשמחה לאושר אני ממש מבקשת ואני מודה לך על תמיכתך.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לחזור לאושר והשמחה

הוספת תגובה

• רוצה לחזור לאושר והשמחה - תגובה

שרון לויט
    26/06/2016

היי חני,
    עניתי לך על שאלה זו, איני יודעת כיצד אוכל עוד לסייע דרך הפורום מלבד לחזור על תשובתי...

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שרון

חני
    28/06/2016

את צודקת באמת שאלתי אותך הרבה את השאלה הזאת פשוט לא הרגשתי טוב בגלל זה שאלתי אותך את זה אבל זה בסדר אני גם מרגישה יותר טוב ומתנצלת ששאלתי אותך הרבה פעמים את אותה שאלה אני רוצה להודות לך על כל התמיכה שאת נותנת לי בפורום אני ממש מעריכה את זה את כל העזרה שנתת לי.מאחלת לך המשך שבוע נפלא,ושוב תודה וסליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ומטיסה - כיצד מתגברים?
    סיון
    22/06/2016

שלום, אני נשואה + 2 בנות מקסימות, יש לי חרדות מכמה דברים חרדה חברתית חרדת טיסות לא טסתי אף פעם בעלי לוחץ עליי לטוס לחופשה, אני ממש חוששת שאני לא יסתדר במקום שאני לא מכירה ולא ייהנה מה עושים במצב כזה איך מתגברים על כל החששות האלו תודה רבה

הוספת תגובה

• תטוסי ותראי

השורד
    24/06/2016

לא תדעי עד שלא תנסי יכול להיות שכדאי להיעזר בכדור שינה ופשוט לישון בזמן הטיסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית ומטיסה - כיצד מתגברים? - תגובה

שרון לויט
    26/06/2016

היי סיון,
    בחרדות צריך לטפל בצורה מסודרת. על חרדת טיסה קל יותר להתגבר, יש אנשים שפשוט מחליטים לטוס ולהתמודד עם העניין (וככל שטסים יותר, החרדה פוחתת, כמובן בתנאי שעושים זאת בלי "פילטרים"- כדורי הרגעה ודומה). על חרדה חברתית יכול לקחת זמן רב להתגבר ללא טיפול. מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), כדי לקבל כלים לעשות זאת בצורה הדרגתית ושיטתית, שהיא גם היעילה ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי עם אבא הסובל מדמנציה
    חני
    18/06/2016

היי שרון ושבוע טוב.
    לאבא שלי יש דימנציה עם כתבתי את זה נכון,ואני מרגישה קושי איתו בעקבות זה.אימא שלי בחוץ לארץ ואני צריכה להתמודד איתו לבד,וזה מכניס אותי לחרדה ודיכאון.איך אני יכולה להקל על עצמי חוץ מטיפול? את יודעת כעזרה עצמית?
    תודה שרון על עזרתך,שבוע נפלא.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי עם אבא הסובל מדמנציה

הוספת תגובה

• המשך

חני
    20/06/2016

אני לא יודעת עם זה דימנציה אולי טעיתי שכתבתי את זה אבא שלי אדם מאוד מבוגר ופשוט מאז שאימא שלי חזרה מטיסה הוא מתנהג בעצבנות גם כלפי וגם כלפי אימא שלי וזה כואב לי ואני כל הזמן רק עסוקה במה שקורה לאבא שלי וביחס שלו אלי ולאימא שלי הוא אחרי גיל 80 כואב לי הלב שאבא שלי מתייחס במיוחד לאימא שלי בצורה לא יפה במיוחד שהיא אחרי טיסה איבדתי את ההנאה שלי את החיים שאני קמה כל בוקר ואוהבת לעשות את מה שתמיד הייתי עושה.אני פשוט רוצה לחזור לחיים הרגילים שלי ולא להתעסק באבא שלי יותר מדי ומה שקורה בינו לבין אימא שלי אשמח עם תוכלי לייעץ לי איך אני יכולה להפסיק להתעסק בזה ולחזור לחיים הרגילים שלי בשמחה? אני מאוד מודה לך שרון על עצתך ועזרתך,זה חשוב לי. שיהיה לך יום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי עם אבא הסובל מדמנציה - תגובה

שרון לויט
    20/06/2016

היי חני,
    אני חושבת שחשוב שתביני שאם תעצרי את חייך בגלל מצבו של אביך, לא תקלי עליו בכך, ובטח שלא על עצמך. הדבר הכי טוב שניתן לעשות הוא לנסות להמשיך בחייך כרגיל, ולקיים כמה שיותר "חיים" מחוץ לבית. אם תרגישי שהמשפחה אינה הדבר היחיד שמעסיק אותך, או אפילו העיקרי, זה יטריד אותך פחות. ובעצם, מדוע לא? את אדם בוגר וזכותך שיהיו לך חיים משלך. בעיות במשפחת המקור אינן צריכות להשבית אותך, גם אם המצב קשה ולא נעים. פרט לכך, כדאי שיהיה עם מי לדבר ולחלוק איתו את הקשיים, רצוי מחוץ למשפחה (דמות אובייקטיבית יותר).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שרון

חני
    21/06/2016

אני מודה לך על כל התמיכה והעזרה שאת נותנת לי בפורום זה מאוד עוזר לי ואני מאוד מעריכה את זה,שיהיה לך יום מקסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון יש לי עוד שאלה קטנה ואחרונה

חני
    22/06/2016

כמו שכתבתי הייתי בכמה ימים שאימא שלי לא היתה בארץ אחראית על אבא שלי ועל הבית כל הזמן נקיון קניות וכולי. ומה שהצעת לי מאוד עוזר לי ואני ממש מודה לך על כך,רק יש לי בעיה שאני הפסקתי מאז לעשות את הספורט בבוקר שאני אוהבת יש משהו שאני עושה שאני מאוד אוהבת לעשות שנותן לי שמחה לכל היום ואני מרגישה שאין לי מוטיבציה לזה,הפסקתי להתרגל במיוחד לספורט,איך אני יכולה להחזיר את המוטיבציה שלי לדברים האלה? ממש תודה שרון זה מאוד חשוב לי כי אני רוצה לחזור למוטיבציה הזאת ואני נמנעת מלעשות את זה,שוב בקשר למה שכתבת לי הקלת עלי ואני מרגישה יותר טוב אבל חשוב לי עם תוכלי לייעץ לי איך לחזור למוטיבציה שלי? לחיים הרגילים שהיו לי לפני שאימא שלי טסה?
    תודה מכל הלב שרון שוב על כל התמיכה בפורום יום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון יש לי עוד שאלה קטנה ואחרונה - תגובה

שרון לויט
    26/06/2016

היי חני,
    טעות נפוצה שאנשים עושים היא לחכות שתהיה להם מוטיבציה כדי להתחיל לעשות דברים. ובכן, ההר לא יבוא אל מוחמד. רק אם תתחילי בעשייה, המוטיבציה תגיע מתוך העשייה, ולא להיפך. זה אף פעם לא עובד הפוך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאקסט 20 מג האם להמשיך או להפסיק?
    דניאל
    11/06/2016

שלום. עברתי דכאון וחרדה לפני כשנתיים. חצי שנה לקחתי ציפרלקס ואז רופאהנתנה לי פאקסט 20 מג. זה ממש עושה לי טוב וגם לאחר טיפול cbt היום אני בסדר גמור. אק מפחדת מאוד לרדת במינון או להפסיק. האם יש לזה השלכות בעתיד?
    האם עליי להפסיק או עלול להזיק בריאותית באיזושהי צורה. תודה

הוספת תגובה

• פאקסט 20 מג האם להמשיך או להפסיק? - תגובה

שרון לויט
    12/06/2016

היי דניאל,
    כמובן שמבחינה בריאותית מומלץ שלא לקחת תרופות במשך כל החיים. בנוסף, לכל הנוטלים תרופות לתקופה ממושכת מומלץ לעבור מדי פעם בדיקה לתפקודי כבד, ולברר האם יש בדיקות ספציפיות אחרות הקשורות בנטילת תרופה זו.
    דיכאון וחרדה אינם חייבים להיות בעיות כרוניות, במיוחד כשמטפלים בהם ב- CBT וקיימת האפשרות שיחלפו לחלוטין, לכן גם אין צורך בנטילת התרופות למשך כל החיים. במיוחד אם חווית רק אפיזודה אחת של דיכאון.
    כדי להפחית במינון התרופה עד להפסקתה, צריך לפנות לרופאה המטפלת ולבקש ממנה הנחיות לכך. ההפחתה וההפסקה הן בדרך כלל הדרגתיות, כך שניתן קודם כל להפחית במינון ולבחון את ההשפעות של ההפחתה. תמיד אפשר להעלות שוב את המינון. שנית, אפשר ולפעמים רצוי לקבל ליווי ממטפל ה- CBT שטיפל בך בתקופת הפחתת התרופה והפסקתה, כסוג של ביטחון. לגבי חרדות, כאשר לא חוששים מעצם חזרתן הן גם לא חוזרות, וחשוב מאוד "לסגור את הפינה" הזו בסיום הטיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם מישהו פה השתמש בפרוטיאזין כתרופה לדיכאון?
    דניאל
    08/06/2016

ואם כן, זה עזר?

הוספת תגובה

• שלום לכולם מישהו פה השתמש בפרוטיאזין כתרופה לדיכאון? - תגובה

שרון לויט
    08/06/2016

היי דניאל,
    פרוטיאזין אינה תרופה לדיכאון. היא במקורה תרופה נגד אלרגיה, המשמשת גם לטיפול בבחילות ולעתים כעזר לשינה.
    לא כדאי להשתמש בתרופות שלא למטרה שלשמה הן יועדו, אלא אם כן יש הוראה אחרת מרופא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה