מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בדיכאון ללא כדוריםלילך12/04/2016
שלום.אני בשנות ה20 לחיי.כל חיי אני נוטה לדכדוך.למראית עין יש לי הכל חברים מדהימים משפחה תומכת שנותנת את כל כולה בשבילי בריאות אני גם לומדת. לפני חצי שנה עברתי התקף חרדה בעקבותיו התחלתי טיפול חד פעמי אצל פסיכיאטר בקופת חולים ואני עדיין לוקחת ציפרלקס.בתיאום עם הרופאת משפחה והפסיכיאטר בקופת חולים מעוניינים בתיאום איתי ועם משפחתי בהדרגה שאפסיק את הטיפול בכדור. אני מחפשת כבר הרבה זמן איזשהי דרך לצאת מדכדוך שמלווה אותי בלי הפסיכיאטר ולהתחיל להנות ממה שיש לי אשמח לקבל המלצות לדרכים טבעיות לטיפול במצבי. דבר נוסף קראתי שנטורופתיה יכולה לעזור האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדיכאון ללא כדורים - תגובה
שרון לויט13/04/2016היי לילך,
בהחלט אאפשר לטפל בדיכאון ובחרדה בדרכים שאינן תרופתיות. הטיפול המומלץ ביותר הוא טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). הטיפול ילמד אותך כלים להתמודדות, כך שתדעי בדיוק מה ואיך את עושה כדי להשתפר וכדי לפתח עמידות נפשית מפני הבעיות האלה בעתיד.
לגבי נטורופתיה, יש אנשים שמאמינים בה, אך מבחינה מחקרית אין הוכחות ליעילותה בטיפול בדיכאון ובחרדה. לעניות דעתי, כשמדובר בבריאות הנפש, יש צורך באיש מקצוע מתחום בריאות הנפש כדי לטפל בבעיות.
כשמדובר בבעיות פסיכולוגיות, ככל שאת עושה יותר עבודה עם עצמך (בסיוע המטפל כמובן) על שינוי דפוסים, כך השיפור הוא אמיתי ועמיד יותר מאשר שיפור הבא ממקור חיצוני (כמו תרופות), שהוא למעשה מלאכותי ועמיד פחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אנרגיה ומצב רוח ירודחני09/04/2016
היי שרון ושבת שלום.בכמה ימים האחרונים אני מרגישה תחושה של חוסר אנרגיה ומצב רוח ירוד כאילו אין לי חשק לעשות שום דבר.אני מאוד אודה לך עם תוכלי לתת לי עצה לכלים מעשיים שאוכל לחזור לאנרגיה ולשמחה,זה חשוב לי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אנרגיה ומצב רוח ירוד - תגובה
שרון לויט13/04/2016היי חני,
אם זה קורה רק בימים האחרונים, סביר להניח שזה יחלוף. ייתכן שזה הורמונלי (קשור לתקופת המחזור או לתקופה שלפניה). שימי לב אם זה חוזר על עצמו מדי חודש (כלומר, תקופה של כמה ימי ירידה). אפשר לפנות לגינקולוג כדי לראות מה אפשר לעשות.
בינתיים, אפשר לעסוק בפעילות גופנית כדי להחזיר את האנרגיות, זה עוזר מאוד. לחלופין, או בנוסף, אפשר לעסוק בתחביבים אהובים (אם אין כאלה, אפשר לפתח תחביב חדש) ולהיות בחברת אנשים קרובים, שעושים לך טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרון
חני15/04/2016על עזרתך חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שרון - תגובה
שרון לויט24/04/2016חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון?אושרת04/04/2016
הי
מאז שאני זוכרת מהילדות את החרם החברתי שעברתי חרם קשה אני סובלת ממצבי רוח בעצם שהתבגרתי הבנתי בעצם שאני חווה דיכאון עם לקרוא לזה ככה. אני נראית טוב יש חברים סה"כ החיים שלי לא רעים. אבל בקלות אני יכולה לשקוע בדכדוך להיות עצבנית לא לצאת עם החברים ולהנות ופשוט לשבת בבית.אין לי מצבים קיצוניים כמו של לא רוצה לחיות.אני אוהבת את החיים אבל בתקופה הזאת אוהבת לחוות אותם לבד.אשמח לשמוע את דעתך,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון? - תגובה
שרון לויט04/04/2016היי אושרת,
כדי לאבחן דיכאון, יש צורך בשבועיים לפחות של מצב רוח ירוד/ חוסר אנרגיות מתמשך, ולא "מצבי רוח" שנמשכים מספר שעות או ימים. כמובן, אי אפשר לאבחן דרך הפורום, ואם את חוששת שאת סובלת מדיכאון, ממליצה לפנות לאיש מקצוע מתחום הטיפול הפסיכולוגי לאבחון וטיפול (במצבים מסוג זה תמיד עדיף לנסות טיפול פסיכולוגי לפני שפונים לפסיכיאטר, לדעתי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד ויפאקס אלפרוקס והפרשת חלב מהשדייםא04/04/2016
שלום רב,
אני בת 33 סובלת כבר 8 שנים מחרדות קשות הקשורות למצב הבריאותי.
מטופלת בויפאקס xr 300 מג ואלפרוקס 1 מג פעמיים ביום.
לפני כשבוע הופיע הפרשת חלב מהשדיים והמחזור החודשי הגיע בזמן אך בכמות מאוד קטנה.
לאחר קריאה וחפירות באינטרנט הגעתי לחרדות קשות בגלל הסיבות לכך, כמו גידולי מוח או גידולי ריאות ( אני מעשנת).
לאחר יעוץ מול רופא משפחה, גניקולוג, ומרכז ויעוץ תרופתי באסף הרופא, הוסבר לי שגם בויפאקס וגם באלפרוקס קיימת תופעה של הפרשת חלב מהשדיים.
חשוב לציין שזה כבר קרה לי בעבר אך המחזור היה תקין.
הומלץ להוריד בהדרגה את המינון של ויפאקס.
אני בחרדות קשות, כי כמו שזה אופייני לכל הסובלים מחרדות מסוג זה, אני חפרתי יותר מידי באינטרנט.
לא מפסיקה לבכות ובקושי מתפקדת.
לפני 5 חודשים עשיתי בדיקת פרולקטין עקב אותה בעיה עם הפרשת חלב וזה היה תקין 175.
רופא נשים לא ראה צורך בבדיקה חוזרת.
צילום ריאות לפני חודשיים תקין.
בדיקה אצל נוירולוג לפני שבועיים עקב סחרחורות- תקינה.
בנוסף יש לי שחלות פוליציסטיות.
הבנתי מהפסיכיאטר שרוב התרופות הפסיכיאטריות יכולות לגרום להפרשת חלב ושיבושים במחזור החודשי.
אשמח בבקשה לדעתך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד ויפאקס אלפרוקס והפרשת חלב מהשדיים - תגובה
שרון לויט04/04/2016שלום לך,
קודם כל, אינני יכולה לתת חוות דעת רפואית, מאחר שאיני רופאה. שנית, גם רופא אינו יכול לאבחן דרך הפורום והוא צריך לפגוש אותך.
נשמע שהיית אצל לא מעט רופאים, שבדקו ואבחנו את מצבך. נשמע, שבכל זאת את מבקשת אישורים (גם דרך ה"חפירות" באינטרנט ואולי גם דרך כאן). עלייך להבין, שהקריאה הבלתי פוסקת באינטרנט ובקשת האישורים רק מחמירים את מצבך ואת החרדה שלך. קבלת אישורים באופן מתמיד יוצרת תלות בהם. כאשר את מקבלת את האישור, זה מרגיע אותך לזמן קצר ביותר (אם בכלל), ומהר מאוד לאחר מכן את חשה צורך באישור נוסף, שכן אם לא תקבלי אותו החרדה תעלה עוד יותר, וחוזר חלילה. ממליצה בחום להפסיק לאלתר לחפש חומר על מצבך הרפואי באינטרנט. זה מזיק מאוד. המידע שנמצא באופן חופשי באינטרנט אינו מדויק, ויתרה מזאת, אנשים הסובלים מחרדות נוטים לפרש אותו בצורה לא נכונה. כך, החרדה רק גוברת, וה"גמילה" מהחיפוש המתמיד הזה עושה רק טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אחי סובל מדיכאון או חרדה?רויטל04/04/2016
שלום יש לי אח בן 26 שעשה צבא מלא ואח"כ למד באוניברסיטה ובמקביל שילב עבודה ואז פתאום הוא הפסיק את הכל ומזה חצי שנה לא עושה כלום ביום הוא ישן ובלילה במחשב כשאומרים לו ללכת לעבוד הוא טוען שאין לו מטרה האם זה מראה על חרדה, דיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אחי סובל מדיכאון או חרדה? - תגובה
שרון לויט04/04/2016היי רויטל,
על פניו, זה נשמע דומה יותר לסימפטומים של דיכאון. עם זאת, כמובן שאי אפשר לאבחן בצורה כזו בלי להכיר ובלי לפגוש. ממליצה לפנות לאיש מקצוע לבירור וטיפול מתאים, חבל שימשיך לסבול סתם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהאיילה03/04/2016
אני בת 34 אם חד הורית ואני מאובחנת כסובלת מחרדה ובמיוחד מחרדת נטישה.אני מרגישה ננטשת ע"י מקומות עבודה כיום בעקבות זה אני לא עובדת הדבר גורם לי לפחדים וחרדות חוסר בטחון וחוסר חשק לעשות דברים בסיסיים.אני הייתי בטיפול והפסקתי ומתכוונת עוד 3 שבועות להתחיל עוד פעם אצל פסיכולוג. עד שאתחיל את הטיפול אילו טכניקות מומלצות אני יכולה כדי להתמודד עד שאתחיל שוב טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילה
איילה03/04/2016דילגת עלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגת עלי
איילה03/04/2016תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה - תגובה
שרון לויט04/04/2016היי איילה,
הדבר הכי בסיסי שאפשר לעשות (גם המטפל יגיד לך את זה, אך את יכולה להתחיל כבר לבד) הוא לנסות ככל האפשר לא להימנע, מפעילויות חיוביות ומפעילויות בכלל. גם כשאין חשק לעשות דברים, עשייתם משפרת את מצב הרוח (גם אם אינך רואה זאת לפני ביצוע הפעולה!). נסי לבצע כמה פעולות שיגרמו לך סיפוק, וצייני לעצמך איך את מרגישה לפני הביצוע, ואיך אחריו. אין ספק שיהיה הבדל, ועצם העובדה שתשימי לב לכך תעזור לך לפתח מוטיבציה לעשייה נוספת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות ששאלתי כאן שאלה והיא נמחקה ???ראובן29/03/2016
אני לוקח כל יום כדורים נוגדי דיכאון (ציפרלקס וולבטרין) וריטלין
ניסיתי וראיתי שעישון של קנאביס עוזר לי הרבה הרבה יותר מאשר הכדורים.
רציתי לדעת על ההשלכות של שילוב כזה....
אבל מחקו לי את השאלה מעניין למה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות ששאלתי כאן שאלה והיא נמחקה ??? - תגובה
שרון לויט31/03/2016היי ראובן,
אולי שאלת בפורום אחר, איני זוכרת את שאלתך.
מאחר שאיני רופאה, אין באפשרותי לענות לגבי השילוב של קנאביס עם תרופות. מומלץ מאוד להתייעץ עם רופא ולשאול מה השילוב עלול לעשות לגוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות בשעות הערבחני29/03/2016
בוקר טוב. בשעות הערב אני מרגישה תחושת חרדה שמלווה בדפיקות לב אין לי גם חשק לצאת מהבית בערב אני מרגישה שבגלל חוסר עבודה אין לי מטרה לשום דבר אני יושבת בין ארבע קירות בבית מול הטלוויזיה ושקועה במחשבות שליליות,אני מאוד אשמח לעזרתך ועצתך בנוסף לטיפול איך אני יכולה להתמודד כשעזרה עצמית בנושא הזה? אני מודה לך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות בשעות הערב - תגובה
שרון לויט31/03/2016היי חני,
התשובה לשאלה שלך נמצאת בגוף השאלה: חוסר המעש תורם רבות לתחושות השליליות. אם תמצאי לעצמך תעסוקה, תרגישי הרבה יותר טוב. אם את מתקשה למצוא עבודה, אפשר למצוא מסגרות אחרות: לימודים, התנדבות וכו'. רצוי שיומך יהיה מלא בפעילויות שיתנו לך תחושה של עשייה, וכך תהיי הרבה פחות שקועה בעצמך ובמחשבות השליליות.
גם מפגשים חברתיים יכולים לעזור מאוד. ככל שיש לנו יתר עם מי לדבר, כך אנחנו מרגישים טוב יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אשפוז זו חוויה קשה? אני מתלבטדניאל28/03/2016
בן 44,אני מתלבט שבועיים אם ליסוע לגהה או אברבנל אבל הפחד מהחוויה, אולי היחס המשפיל של המטפלים,תנאי הסניטריה, אולי האלימות והקשירות ששומעים בתקשורת.
אני בחרדות קשות ומטופל אבל הכדורים לא עוזרים (עברו שבועיים מתחילת הטיפול המחודש בציפרלקס+ קלונקס,לוריוון). סיבוב 4 בחיים שלי, בעבר הציפרלקס הציל אותי אבל הפעם התופעות לוואי קשות (הפסקתי לפני חודשיים כי חשתי בטוב) אני בן אדם נורמטיבי ומעולם לא אושפזתי, האם ב"ח פסיכיאטרי זה מקום עם חמלה,הגנה והכלה באמת??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אשפוז זו חוויה קשה? אני מתלבט - תגובה
שרון לויט28/03/2016היי דניאל,
לא ניתן להתאשפז עקב חרדות, ביה"ח פשוט לא יקבל אותך לאשפוז גם אם תבקש. רוב האשפוזים הם עקב מחלות נפש, כגון סכיזופרניה, סוגים מסוימים של דיכאון, מאניה דיפרסיה, או הפרעות אחרות שגורמות לאדם לאבד קשר עם המציאות. בנוסף, אדם המסוכן לעצמו או לסביבתו עקב מצב נפשי זקוק גם הוא לאשפוז. חרדה אינה קשורה בשום צורה לאף אחד מן המצבים האלה, גם אם קשה להכיל אותה.
המטרה באשפוז היא בד"כ להגיע לאיזון תרופתי, כאשר הפסיכיאטרים מתרשמים כי יש צורך בהשגחה צמודה וכי לא ניתן להשגיח על הטיפול התרופתי מהבית.
אני מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי, רצוי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). זהו הטיפול שיכול לעזור לך (מלבד הטיפול התרופתי) לשפר את ההרגשה ולפתור את בעייתך, כך שהיא לא תחזור גם כאשר תפסיק את הטיפול התרופתי.
חשוב לציין, כי הטיפול התרופתי ככל הנראה עדיין לא התחיל להשפיע (בד"כ לוקח לפחות כשלושה שבועות מרגע התחלת נטילת המינון המלא ועד שהתרופות מתחילות להשפיע).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחפש פסיכותרפיסט בת"א והסביבה
דניאל03/04/2016אחד עם ניסיון ב CBT וגם ב EMDR.
אשמח להמלצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחפש פסיכותרפיסט בת"א והסביבה - תגובה
שרון לויט04/04/2016לצערי איני יכולה להמליץ על מטפלים ספציפיים דרך הפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה שלא פוסקים - מה עושים?שרון28/03/2016
היי אני בן 25 יש לי התקפי חרדה אני כל הזמן חושב שמשהו לא בסדר איתי שכל הזמן אני עומד להתעלף מדמיין שיש לי סחרחורת והגוף שלי נכנס לסטרס ואני מכניס לפאניקה את כל הסובבים אותי אני נשוי +2 אני לא מסוגל להיות עם הילדים שלי אין לי סבלנות ואני מאבד עניין בחיים איך אני יכול לצאת מכל הבלאגן הזה פשוט לחזור לחיים נורמליים כמו מקודם זה מעסיק אותי כל היום אני לא יכול לשכוח מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי חרדה שלא פוסקים - מה עושים? - תגובה
שרון לויט28/03/2016היי ים,
בהחלט אפשרי לחזור לחיים נורמליים כמקודם. אני ממליצה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שהוא סוג של טיפול פסיכולוגי קצר מועד וממוקד, שייתן לך כלים להתמודד עם התקפי החרדה, עד שבסופו של דבר הבעיה תיפתר. התקפי חרדה הם בעיה שניתן להיפטר ממנה באופן מוחלט, ויפה שעה אחת קודם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדה
בת אל06/04/2016היי ים מה שלומך?
התקפי חרדה הם בדרך כלל סימן של הגוף למצבים שאנו מרגישים תקועים ולחוצים ואין לנו לאן ללכת
ואז , הגוף מכניס את כל מערכות הגוף לפעולה , פעולה שמאותת שאנחנו נוכחים וקיימים
מה אם התקף חרדה הוא איתות ולא בעיה?
מזמינה אותך לחוות שיטה שכל כולה שחרור מכל מה שתוקע ולא מאפשר
שיטה שתאפשר לך להתחבר לעצמך מבלי הצורך לחוות איתותים , ולהיות פשוט נוכח
אם הינך מעוניין , אתה מוזמן ליצור עמי קשר באימייל המצורף ללימוד פרטים נוספים אודותיה
שולחת לך אור ואהבה
בת אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקב אירוע טראומטי זקוק להשגחה ותמיכהטל22/03/2016
בן 44 חי לבד, התחלתי טיפול מחודש בציפרלקס, תופעות לוואי קשות, לוקח כל יום קלונקס ולפני השינה סראקוול. האם אפשר לשהות במקום בו נותנים טיפול כמו גהה או שלוותה? הייתי ברמת חן אבל שם לא בטוח שאפשר לשהות כמה ימים. יש לי בחילות ורעידות ומחשובת על סוף החיים, לא מסוגל לאכול הרבה, קשה לי לטפל בעצמי זקוק לאנשי מקצוע וטיפול תרופתי נוסף אולי, אני כותב לכן באפיסת כוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקב אירוע טראומטי זקוק להשגחה ותמיכה - תגובה
שרון לויט22/03/2016היי גלעד,
לא ברור לי ממה אתה סובל ואת פרטי הרקע. אם מדובר בחרדות, הסיכוי לקבל אשפוז מלא הוא אפסי. אפשר אולי לנסת להיכנס למסגרת של טיפול יום, בה מגיעים בבוקר ועוזבים בצהריים. מסגרות כאלה בדרך כלל מוגבלות בזמן למס' חודשים. המטרה היא להחזיר אותך לתפקוד טוב יותר. בד"כ משלבים שם טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי עם ריפוי בעיסוק וקבוצות.
אם זה לא יצלח, אפשר תמיד לפנות לטיפול פרטי, אך חשוב שהוא יהיה טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). טיפול זה יכול לעזור לך להתגבר על החרדות, גם אם אתה במצב תפקודי ירוד יחסית. הטיפול נותן כלים של ממש ומערב הרבה עשייה, בניגוד לטיפול שמורכב רק משיחה חופשית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם חרדות, בגלל מצב בריאות הלבארי20/03/2016
שלום רב
אני בן 58 רווק אחי ואחותי אינם בקשר איתי מבחירתם,הורי נפטרו לפני כ 20 שנה
הבריאות שלי היא לא משהו, ואני מתמודד עם בריאות לא טובה, אני סובל מתופעת אקסרט סיסטולות שזה קרוי פעימות מוקדמות, התופעה אובחנה לפני מספר שנים ואני מאמין שהייתה קיימת עוד קודם אך לא ידעתי לקרוא לזה בשמו,
היות ואני בראדיקרדי[ דופק טבעי איטי ונמוך] קשה היה לטפל בחוסמי בטא בגלל הורדה נוספת לא רצויה בדופק
לפני שנה עברתי רפרוף פרוזדורים ומאז אני עם 2 תרופות לבעיה, טמבוקור וחצי מ1.25 קרדילוג שזו מנה ממש מיזערית של חוסם בטא,
יש לי ימים שאני לא מרגיש את התופעה הזו ויש ימים שזה מופיע, בניגוד לעבר כשזה בא לי , אני מרגיש חרדה ומתחיל לפחד שהנה יבוא עוד אחד ועוד אחד ותגיע פורענות שמי יודע למה תוביל, והמחשבות החרדתיות מאותה שניה מציקות לי שעות,
רופאת המישפחה נתנה לי לחרדה לשעת הצורך לוריוואן,
אני הולך גם לשיחות טיפוליות בבריאות הנפש,
אבל החרדה ישנה וקשה לי איתה וקשה לי בכלל במצבי האישי
אין לי ילדים, טיפלתי בהורים שנים על שנים, לא נישאתי, אחותי התנתקה מהמשפחה בנעוריה כיום היא סבתא בת 60+ ולא מעוניינת בשום קשר איתי,
אחי לא בארץ הוא מבוגר ממני ,חי את החיים שלו ולא שומר על קשר איתי ולא מיתעניין מה הולך איתי בקיצור "מישפחה על הנייר" שאין הרבה כמותה
שאלה, איך אני מיתמודד עם הפעימות האלה? עם הפחדים עם הכל?
יש בכלל פיתרון לזה? ניתן להגיע למוצא כלשהוא? או שחייב יהיה להמשיך כך ללא פיתרון, ! ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם חרדות, בגלל מצב בריאות הלב - תגובה
שרון לויט21/03/2016היי ארי,
בוודאי שיש לכך פתרון. קוראים לו "טיפול קוגניטיבי התנהגותי" (או טיפול CBT). זהו טיפול שילמד אותך כיצד להתמודד עם הסימפטומים ולא "להתרגש" מהם, לקחת אותם בפרופורציות הנכונות ולא לפרש כל דבר כסכנה. מאחר שאתה מטופל, ככל הנראה במרפאה ציבורית לבריאות הנפש, אני מציעה שתשאל אותם אם יש להם גם טיפול CBT. שיחות חופשיות בלבד לא יפתרו את הבעיה. אם אין שם טיפול כזה, אפשר לפנות באופן פרטי. איכות החיים שלך שווה את המאמץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובד עצות כל פעם משהו אחרTCUSNTUS14/03/2016
היי , אני כבר לא יודע למי לפנות ומה לעשות , אני כל הזמן מרגיש שאני לא בריא , לפני בחצי שנה סבלתי מתקופה של נימולים וכל מיני תופעות ובמשך בירור של כמה חודשים הייתי בטוח שיש לי טרשת (עברתי mri מקיף כל הגוף ונפגשתי עם המון מומחה בתחום שקבע שאין לי)
נרגעתי לחודשיים ובשבועות האחרונים אני סובל מסחרחורת (כמובן שבראש שלי זה הטרשת הארורה) סובל שוב מנימולים וכו׳ .
אני לא מצליח לתפקד בעבודה , חי בפחד מוות , לפני כשנה היה סיפור עם הבטן (שוב הגעתי עד למומחים ולסיטי וכו וכו) וסבלתי חודשים מכאבים עד שאמרו לי שתקין.
אני לא יודע מה לעשות , האם זה מחרדה ? אני באמת מרגיש את הדברים האלה , הכאבים אמיתיים הסחרחורת אמיתית.
כולם קוראים לי היפוכונדר , אני באמת בדכאון לא מצליח להבין מה יש לי .
אני בחור מצליח , נראה טוב ואני מרגיש אבוד עם המחלות האלה (מדומות או לא )
הצלחתי אפילו למצוא מחקרים שאומרים שmri לא בהכרח מראה .
מיואש . כל פעם זה משהו אחר אבל זה אמיתי .
יכול להיות שזה היפוכונדריה באמת ? מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובד עצות כל פעם משהו אחר - תגובה
שרון לויט21/03/2016שלום לך,
בהחלט יכול להיות שזו היפוכונדריה, או "חרדת בריאות". אדם שסובל מהפרעה זו בטוח שמשהו לא בסדר איתו מבחינה פיזית, ושהרופאים עדיין לא איתרו את הבעיה. קיימת גם נטיה לא להאמין או לא לסמוך על אבחנות הרופאים.
כל הסימפטומים שאתה מתאר בהחלט יכולים לנבוע מחרדה, נימולים וסחרחורות הם אפילו סימפטומים נפוצים של חרדה. ברור שהסימפטומים אמיתיים, אך לא תמיד סימפטומים, גם אם הם עצמם אמיתיים, נובעים מבעיה אמיתית. למעשה, לרוב הדבר אינו כך.
ממליצה בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שהוא טיפול פסיכולוגי שיכול לעזור לך לפתור את הבעיה. יש צורך ללמוד לפרש נכון את הסימפטומים, וללמוד כיצד לא לייחס כל תחושה פיזית לא נעימה למחלה קשה. בעיקר, צריך ללמד אותך כיצד להפסיק "לסרוק" את הגוף כל הזמן (גם אם לעתים באופן לא מודע), ו"לחפש" באופן מתמיד מה לא בסדר. כשמחפשים- מוצאים, ואז מתחיל הפחד. הטיפול ילמד אותך לעצור את תהליך החשיבה ההרסני הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מתופעה דומה
שיראל06/07/2016אשמח לדעת אם מצאת את התשובה לבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
היי08/07/2016התמקדתי בטיפול נפשי וספורט , השתפר מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר מונחים פסיכיאטרייםגל13/03/2016
שלום. שוחררתי מאשפוז יום ובמכתב שחרור ניכתב 'בעיות פעילות' ו-אבחנות. רוצה לדעת מה ההבדל בינהם? [ בבקשה לא לשלוח אותי חזרה לרופא ולשאול אותו....לא היה "חיבור" ]. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר מונחים פסיכיאטריים - תגובה
שרון לויט14/03/2016היי גל,
"בעיות פעילות" מתייחס לבעיות שמפריעות לך כרגע. "אבחנות" מתייחס לכל הבעיות, גם כאלה שאינן מפריעות כרגע (לדוגמא, הפרעה דו- קוטבית ברמיסיה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום מאובחן במאניה דפרסיה רציתי לבררShaton levi09/03/2016
שלום. אני סובל ממאניה דפרסיה. אתמול קיבלתי valporal 200mg פעמיים ביום.
בעלון של התרופה כתוב שאין להשתמש בתכשיר אם סובל בליקוי בתפקוד הכבד.
תוצאות בדיקת הדם שלי מלפני שבועיים הם:
Gpt 90
Got 56
כמו כן יש לי כבד שומני.
מטופל בסכרת ב גלוקמין 850 מ"ג
ובלחץ דם ב טריטייס 5 מ"ג.
האם יכול לקחת את הvalporal או לבקש כדור חלופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאובחן במאניה דפרסיה רציתי לברר - תגובה
שרון לויט09/03/2016שלום לך,
אנא פנה לרופא שלך בשאלה זו. איני מוסמכת לתת ייעוץ תרופתי, וגם רופאים לא נותנים הוראות ספציפיות לנטילת תרופות מרשם דרך פורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)