פורום בנות, העצמה נשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על בנים ועל כוחניות
    sigalitk
    11/01/2008

מה בעצם מביא בנים לשחק במכות? יש לזה הסבר פסיכולוגי כלשהוא? אני מגיעה ממשפחה ברוכת ילדים שהיו שם גם בנים וגם בנות תמיד הבנים יזמו משחקים כאלו כשלעיתים אנחנו הבנות הצטרפנו, אבל הם היו היוזמים.
    גם אצל הבנים שלי אני רואה את זה במיוחד כשמגיעים חברים... איזה הנאה יכולה להיות לילד אם הוא מצליח להפיל את החבר שלו ולשבת עליו? ואיזה הנאה יכולה להיות לילד שיושבים עליו? פשוט לא מצליחה להבין את זה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על בנים ועל כוחניות

הוספת תגובה

• מפה סוציולוגית

סיגל פדה
    11/01/2008

שלום לך,
    שאלה מעניינת את שואלת, האם נתקלת בארוע ספציפי שבעקבותו את כותבת את הפנייה?
    אם כן ספרי לנו על אותו מקרה וכך נוכל להתבונן עליו טוב יותר.
    באופן כללי אני יכולה לספק לך מענה סוציולוגי על התמונה:
    בנים ובנות מקבלים מסרים שונים עוד טרם לידתם - לרוב היום ניתן למצוא לכך גוונים שונים של מסרים מבעבר אך עדיין ישנה שונות מובהקת.
    למשל ליום הולדת של ילד בן נקנה מכונית רובוטריק או בגד בצבע כחול ירוק חרב אוכלי לחימה גזעי אחר
    בעוד לבנות נקנה בובות למינהן ברביות ברץ או בגד בצבע ורוד סגול או סרט לשער...

כבר כאן יש שונות שמחייבת את הבת לשחק בבובות וכך לומדת לפעול בחמלה ואמהות כמצופה ממנה כילדה...
    בעוד הבן מקבל חיזוקים חברתיים על כוח וחכמה מקבלת הילדה חיזוקים על יופי והפגנת חמלה

ניתן להמשיך בדוגמאות -
    בגן הילדים הבנים תופסים את המרחב הציבורי ביתר נראות משחקים בקולות בחצר קופצים רצים קוביות והבנות ימצאו בפינה שקטה ועדינה

למעשה זו מפה סוציולוגית בה החברה מחנכת את בניה להיות לוחמים, חזקים שולטים ואת הבנות לאמהות לגדל ילדים ולטפל...

הדברים אינם חד חד ערכים- כפי שפתחתי ישנה שונות גדולה יותר היום - יש פתיחות לבנות חזקות חכמות בעלות קרירה ולבנים שעוסקים בטיפול ..
    .
    כתבי לנו מה דעתך
    מה תחושותיך
    סיגל פדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן

sigalitk
    11/01/2008

אני ראיתי הרבה מקרים כאלו ורואה את זה גם היום אצל הילדים שלי.
    זה קשור לחינוך או לתכונות איתם הם נולדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סביבה וגנטיקה

סיגל פדה
    11/01/2008

כמובן שזה שילוב של השניים.
    יש טמפרמנט איתו נולד התינוק, והסביבה בה גדל משפיעה על העוצמה והגוונים שמעצבים את הילד.
    ספרי לנו על ילדיך?
    כמה ילדים יש לך מה גילם ואיך הם מה האופי ההתנהגותי הדומיננטי של כל אחד?
    סיגל פדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגשתי את הבחור
    שירי
    10/01/2008

והיה ממש כיף, הוא מצחיק וקולח ונחמד ומקסים אבל אני לא בטוחה שהוא מושך אותי מבחינה חיצונית. כלומר הוא מוצא חן בעיני מבחינת האופי וההתנהגות. איך אני יכולה לדעת אם להמשיך את הקשר או לא, איני רוצה להשלות אותו. אני מרגישה שאני רוצה לראות אותו שוב, אך כדי לתת הזדמנות לעצמי ולו, אך איני חשה תשוקה ומחכה לרגע שהוא ינשק אותי, ד"א הפגישה שלנו ארכה שעתיים.

לקביעת תור
    סגירה
    פגשתי את הבחור

הוספת תגובה

• לחוות את הכאן ועכשיו

איילת לחמי
    10/01/2008

מזל טוב שירי

איזה כייף- הוא עבר את הסינון הראשוני שלך

כעת אני מציעה לך לא להחליט לא להסתכל רחוק לא להסתכל על החלום שלך- אלא להסתכל ולחוות כאן ועכשיו את היחסים ביניכם
    לא מה יהיה כשתתנשקו, לא מה יקרה בפגישה הבאה אלא לחוות את הרגע ולראות איך אותו רגע מרגיש
    כל עוד הרגע מרגיש טוב- אני ממליצה לך להמשיך וכאשר זה כבר לא עושה לך טוב אז תעזבי

מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייט
    שירי
    08/01/2008

יש לי דייט היום בערב עם מישהו שלא ראיתי,
    אני חוששת שלא ימצא חן בעיני, אני מאד רוצה שימצא חן בעיני כי בתקופה האחרונה אף אחד לא גורם לי להתלהב. אני תמיד מעדיפה לבלות עם חברות מאשר להשקיע בתחילת קשר. אל אם הוא סוף סוף ימצא חן בעיני ממש, אני אשקיע.

לקביעת תור
    סגירה
    דייט

הוספת תגובה

• קרדיט מינוס

איילת לחמי
    09/01/2008

היי שירי,

אני מאוד מבינה לליבך- להתניע קשר בתחילתו יכול להיות משהו שמתריך הרבה אנרגיה ומאמץ ולכן לרובנו יותר קל לא להיות במקום הסה אלא לבלות למשל עם חברות קרובות ולהמשיך להתנהל בשיגרה. זו אחת הסיבות למשל שאנשים מעדיפים להשאר בקשר יציב ולא להיפרד ולחפש קשרים חדשים- השינוי מצריך הרבה מאמץ ובעיקר הלא נודע יכול להפחיד.

את כותבת בתחילת דברייך עוד לפני שפגשת את הבחור עוד לפני ההתרגשות את מדברת על כך שאת חוששת שהוא לא ימצא חן בעינייך. האם את מאמינה שמחשבה שמגשימה את עצמה?
    ייתכן שאת נמצאת במקום בו את כל כך מפחדת מכך שזה לא יצליח שאת מזמנת לעצמך את חוסר ההצלחה.
    את חוששת מכך שהוא לא ימצא חן- את מגיעה לדייט כבר עם האופציה שאולי הוא לא ימצא חן בעיניים בלי קרדיט. הבחור שלך נמצא בקרדיט מינוס ועכשיו הוא צריך להוכיח שהוא שווה את זה. זה הרבה יותר קשה למצוא חן בעינייך ממצב של קרדיט מינוס מאשר אם הוא היה בפלוס

מה את אומרת?
    האם את מזהה את ההתנהגות הזו?

בהצלחה
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל, המשך לשאלתך
    מיקי
    06/01/2008

בעיקרון כשאני עומדת מול קהל הדבר הראשון שאני מרגישה זה מבוכה גדולה, אני מרגישה את הסומק עולה לי לחיים ונהיה לי חם ואני מתרגשת.
    אני מתארת לעצמי שכולם רואים שאני מסמיקה ומתביישת. אני לא עומדת ומשדרת פתיחות, נראה לי שלהפך. אם מדובר בקבוצת אנשים שאני מכירה ואיני מרגישה צורך לחשוב אם הם שופטים אותי או לא, אני יכולה להיות עם יותר ביטחון ולהפגין סמכות.
    היו פעמים רבות שעמדתי מול עובדים שלי והיה לי אפילו מאד נחמד להיות בפורמט הזה, וזה לאחר היכרות איתם. משום מה הביטחון שלי התערער בשנים האחרונות. קשה לי להסביר מדוע, אולי כי אני לא מרגישה שלמה עם הגוף שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    לסיגל, המשך לשאלתך

הוספת תגובה

• על המודעות

סיגל פדה
    08/01/2008

מיקי שלום
    את מספרת שאת חשה חסרת ביטחון בעיקר למול אנשים שאת לא מכירה. את מתקשה להסביר מדוע, ויחד עם זאת מיחסת זאת לדימוי הגוף שלך שהתערער בשנים האחרונות.
    בואי נבדוק מה מקשה עליך , ניכר כי בבסיס לא היו לך קשיים אלו של חוסר ביטחון והם לדבריך עלו בשנים האחרונות נכון?
    האם את יכולה לספר לנו מה קרה בשנים האחרונות? האם שינית סביבת עבודה... או היה ארוע חריג
    ...
    כשאת חוששת שאנשים שופטים אותך האם גם כאן את מיחסת זאת לדימוי גוף או שמה יכולים לשפוט אותך על דברים אחרים.. האם נתקלת בסיטואציה בה חששות אל התממשו?

מיקי את מודעת לבעיה וזה צעד חשוב בדרך למציאת פתרון שיעזור לך להתמודד.
    כמו כן נכר כי זה קושי שעלה לאחרונה ואינו בעל שורשים עמוקים
    בואי נמשיך מכאן
    סיגל פדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    03/01/2008

אתמול היינו בסבב פאבים באלנבי והכרנו שם כמה בנים וזה.
    ישבתי איתם בחוץ ואחד מהם החמיא לי ממש ממש ממש ובקול צלול ולא שיכור והשני לקח את המספר שלי ולקחתי את שלו והוא היה ממש חמוד וסתם היו כמה נשיקות בפה בקטנה.
    בכל אופן היום שלחתי לו SMS כזה מצחיק וחמוד והוא לא ענה!!! קודם כל לא יודעת אם זה המספר שלו או לא ובשני המקרים הוא יצא כזה מניאקקקק
    ואז סתם הייתי במקושרים וראיתי תגובה שלו איפשהו אז נכנסתי לו לפרופיל והוא נכנס גם. חיכיתי שהוא ישלח הודעה, משהו. כשראיתי שאין סיכוי שלחתי "ממ, חשבתי שזה טריק של בנות לתת את המספר הלא נכון =)".

כוס אמאאאאאאא שלווווווווו
    ואז מההההה אם לא רציתי משהו רציני בכל מקרה, אחרי המחמאות האלה אתמול הייתי כ"כ בטוחה שייצא משהו נחמד.
    איך יכולתי לחשוב ככה אני לא יודעת.
    נכון שאני דפוקה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יש אותך ורק אחר כך יש אותו

איילת לחמי
    03/01/2008

הי שרית,

קודם כל ולפני הכול: לא את לא דפוקה בכלל!!!
    חשוב לי שתזכרי את זה ושתדעי את זה
    להחפך - את דווקא נשמעת לי אחלה של בחורה.
    זורמת - מצחיקה - חושבת חיובי - סומכת על אנשים

באופן כללי את לא יכולה להאשים את עצמך שפעלת לא נכון מכיוון שאם לא היית פועלת כך לא היית יודעת שאותו אדם הוא מזוייף ושנית כנראה שתפישת העולם שלך היא לא כזו שחושדת באופן ראשוני באנשים. כמו כן לא עשית שום דבר יותא דופן הרי כל הזמן במהלך מפגשים שנראים שהולכים טוב, נשים וגם גברים מעבירים את הטלפונים שלהם אחד לשני.

אז עכשיו במקום לאכול את עצמך מבפנים על כך שעשית טעות בואי ננסה לראות מה את יכולה לעשות?
    קודם כל תעזבי אותו- הוא התגלה להיות אדם לא אמין ולא רציני ועל אך הרושם הראשוני שהוא עשה הוא כנראה לא כזה.
    שנית בואי תנסי לחשוב מה המעשה שלו עושה לך מה הוא גורם לך לחשוב ביחס לעצמך? האם לדעתך ההתנהגות שלך תשתנה באינטראקציה הבאה עם בנים?

איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתנה לחבר
    לנה
    01/01/2008

בקרוב אני וחבר שלי נהיה ביחד שנה, אני בת 17 והוא בגיל שליואני ממש מתלבטת מה להביא לו אני רוצה שזה יהיה משהו רומנטי אבל מצד שני שהוא גם ישתמש בו נגמרו לי הרעיונות ואני לא יודעת מה לעשות
    .

אני יודעת שזה נושא לא ממש מתאים לפורום הזה אבל כבר התיאשתי:(

מקווה שתענו לי בהקדם :)

לקביעת תור
    סגירה
    מתנה לחבר

הוספת תגובה

• רעיונות יצירתיים

איילת לחמי
    02/01/2008

היי לנה

איזה כייף- מזל טוב להיות שנה יחד עם אהבה גדולה....
    תנסי לחשוב מה אתם אוהבים לעשות יחד- אולי זו יכולה להיות מתנה של פעילות שאתם יכולים לנצל ביחד כמו מסאג' או מסעדה מפנקת
    רעיון נוסף הוא שאת יכולה להכין לו מין חפש את המטמון ולהסתובב בכול מיני מקומות שמציינים את השנה המשותפת שלכם יחד

מה את אומרת? פתח לך את סכר הרעיונות?
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום...
    מישהי~~
    30/12/2007

שלום, אני בת 13.5. אני בכיתה ח'. אני ניראית שונה מכל הבנות. אני לא דומה לאף אחת, כי אני לא דומה לישראליה כמו כל שאר הבנות בשיכבה שלי. מאז שאני זוכרת את עצמי, אף פעם לא הייתי מקובלת בחברה... תמיד משפילים אותי ויורדים עלי... עד כיתה ו' ניסיתי לא להיתייחס וידעתי לענות כשיורדים עלי. בכיתה ז' כבר היו לנו ילדים חדשים בכיתה, ולמזלי כל הבנות לא שופטות אנשים על פי המראה החיצוני(מה שלא היה בכיתות הקודמות). תמיד היה לי ביטחון עצמי, עד שפגשתי לצערי מישהו שהרס הכול! הוא הילד הכי מקובל בשיכבה, ובשביל המעמד החברתי שלו הוא מוכן לעשות הכול. הוא התחיל לקרוא לי מכוערת ולהשפיל אותי מול כל השיכבה. מאז אני לא יכולה אפילו לצאת להפסקה בלי שירדו עלי וישפילו אותי (חוץ מהבנות בכיתה, שכולן תומכות בי). לקראת כיתה ח' שיניתי תדמית וכבר לא הייתי 'החננה עם הצמה'. אי אפשר היה לזהות אותי, השתנתי מאוד בהכול והשתדלתי להיות יותר עם ביטחון עצמי. ניסיתי לשכנע את עצמי שאני כן יפה(אותו היהלד הכניס לי לראש שאני מכוערת ובגללו חשבתי שאני הכי מכוערת בעולם ). בכיתה ח' הילד הפסיק לרדת עלי, אבל זה לא אומר ששאר הילדים הפסיקו. עדיין יש לי ביטחון עצמי למרות הכול, אני יודעת להופיע על במה, לדבר מול הכיתה בחופשיות. אבל הבעיה היא שכשיורדים עלי, תמיד יש לי מה לענות, אבל שפוגעים בי העלבון כלכך גדול(אני לוחת כל מילה ברצינות) שהמילים לא יוצאות לי מהפה.
    אז מה אני אמורה לעשות שיורדים עלי, עם כל הביטחון נעלם לי ברגע?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום...

הוספת תגובה

• מכיר את ההרגשה שלך גם עליי היו

אבי
    30/12/2007

יורדים פעם ותמיד החזרתי במכות עד שהפסיקו לדעתי ליפעמים זה יכול לעזור מניסיון אישי,זה שאת לא דומה לישראלית זה אולי יותר מחמאה מאשר מעליב מה המוצא שלך את עולה חדשה?,בתור בן אדם מכוער יחסית אני אומר לך אל תיתיחסי המראה לא כזה משנה אם את ניראת לא מוזנחת או משהו אין לך מה לידאוג מהמראה של ההפנים שלך הוא לא חשוב ולא משנה במילה אי אפשר לשנות אותו המראה הוא דבר חשוב ולא דבר ששווה שתרגישי רע ביגללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפילים מתוך חולשה שלהם

איילת לחמי
    02/01/2008

מישהי יקרה,
    את כנראה לא סתם מישהי עם מה שאת מספרת על עצמך- ההתמודדות הזו עם ילדים שפוגעים זהו לא דבר קל. יחד עם זה את מספרת שיש לך ביטחון עצמי ואני מאוד שמחה לשמוע. מכיוון שהחוזק הנפשי שלך ייקח אותך רחוק. את שואלת מה עושים כאשר כולם צוחקים עליי וכל הביטחון העצמי נעלם לי ברגע. קודם כל זה טבעי- אףאחד מאיתנו וגם לא אותו ילד הכי מקובל לא אוהבים שיורדים עלינו ומשפילים אותנו וגם לאנשים עם ביטחון עצמי מאוד גבוה ברגע שישפילו אותם ועוד ברבים הם יתחילו לפקפק ביכולות שלהם ובאיכויות שלהם.

כעת מה את יכולה לעשות?
    את אומרת שיש לך מה לענות לאלו שצוחקים עלייך וזה מצויין אבל את שואלת מה את יכולה לעשות עם התחושות שבאות אחר כך. אז קודם כל האמיני בעצמך שאת לא מה שהם אומרים עלייך, במיוחד שיש לך תמיכה חזקה משאר הבנות בכיתה שזה חשוב מאוד. חכיוון שאת מה שהם אומרים לך הם אומרים מתוך חולשה שלהם. כאשר הם מביאים אותך ואת האחרים להאמין שאת פחות טובה מהם זה גורם להם להיות יותר. אנשים עם בטחון עצמי אמיתי לא עושים מעשים כאלה.

דבר נוסף שהייתי רוצה להמליץ לך לעשות הוא לדבר עם המחנכת שלכם ולספר לה את מה שקורה ולומר לה שאולי היא יכולה להעלות את נושא הפגיעות דרך סיפור חיצוני לא דרך הסיפור שלך. על מנת להעלות את המודעות של התלמידים לעוול שהם גורמים לך ובטח לרבים אחרים

מה את אומרת? ספרי לי מה את עומדת לעשות

בהצלחה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

מישהי~~
    03/01/2008

איילת לחמי, תודה רבה. אני חושבת שאת באמת צודקת, אסור לי לתת להם ליגרום לי לחשטב על עצמי דברים רעים. אני אדבר על זה עם המנהלת.

תודה שוב.. מישהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים?
    עמית
    30/12/2007

שלום,

לפני שבע שנים הכרתי גבר הולנדי. בעקבותיו עברתי לגור בהולנד ביחד איתו. במשך שבע שנים היו לנו עליות ומורדות, אבל האהבה נשארה חזקה. לפני שבוע הוא עזב את הבית ואתמול סוף סוף הוא סיפר לי שהוא נמצא עם מישהי אחרת שהוא הכיר בצרפת בזמן שהוא היה שם לצורכי עבודה. בשבילי זהו סיום קשר עצוב מאוד, ואני לא יודעת איך להתמודד עם הריקנות והכאב העצום שנשאר עכשיו. חוץ ממנו אין לי כלום בהולנד, (יש לי עבודה וחברות אבל אין לי פה משפחה). מצד שני, בארץ, חוץ מהמשפחה, אין לי כלום. אני גם לא מרגישה בבית יותר בארץ. איך אפשר להתגבר על משבר שכזה? סיום קשר בכזו פתאומיות. ובצורה כל כך כואבת. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתמודדים?

הוספת תגובה

• האם את בשלה

איילת לחמי
    30/12/2007

עמית יקרה,

צר לי לשמוע על הפרידה הכואבת הצער הגדול שאיתו את מתמודדת עכשיו-
    לא קל להיפרד ובוודאי שלא אחרי תקופה כל כך ארוכה של זוגיות בה את מתארת שהייתה אהבה חזקה. העצב הזה שאת חווה כמו גם הריקנות והכאב העצום- כל אלו הם לגיטימיים ולגיטימי שתחושי ככה. אל תמהרי להגיע לפתרונות, בסופו של דבר ההתבוננות בכאב ובצער יביאו אותך אל הפתרונות. את כותבת "איך אפשר להתגבר על משבר שכזה?" התשובה היא כי אפשר אבל השאלה היא מתי. מתגובתך את נשמעת אישה חזקה ומכוונת למטרה ולכן סביר להניח שתגיעי אל הפתרון . אבל חייב לעבור זמן.

אשמח אם תכתבי לפני כמה זמן זה קרה ? מתי נפרדתם?

עד לתגובתך אני מאחלת לך שמיים כחולים.....

איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא כתבה:"לפני שבוע הוא עזב את הבית

לילי
    31/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן הפרידה נמשכה

איילת לחמי
    02/01/2008

שלום לך

שמחה לראות שאת שמה לב לפרטים ושאת ביאה אותי לדייק יותר בשאלות שאני שואלת
    כאשר עמית כותבת שהוא עזב את הבית לפני שבוע זה עדיין לא מספר את כל הסיפור על מה שהיה וכמה זמן זה כבר נמשך.
    בכול אופן מה את חושבת על השבוע הזה מבחינת התמודדות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף
    מלי
    27/12/2007

אני סטודנטית שנה שניה ולאחר שנכשלתי במבחן והוא עבר לשנה שניה. התחלתי להרגיש אבודה וחסרת עונים אין לי חשק לבוא וללמוד אני לא מצליחה לנהל את הזמן שלי ואפילו שקלתי לפרוש אני מרגישה שקשה לי בלימודים והתחלתי להתעסק ברחמים עצמיים. אני כאילו פוחדת מאוד כישלון לא מצליחה להחזיר את עצמי למסלול ולהיות אולי תוכלו ליעץ לי איך לצאת מהמצב של שקיעה ?

איך לבנות חשיבה חיובית ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף

הוספת תגובה

• להיות סטודנטית

סיגל פדה
    29/12/2007

מעין שלום,
    זוכרת את הסיפור שסיפרתי לך על ניהול זמן? - אותו מרצה שביקש מתלמידיו לומר לו מתי המיכל מלא, וכל פעם הראה להם שניתן אם מתכננים את הסדר של הדברים להכניס יותר חומרים לכלי מאשר אם לא מתכננים. אז בואי נעשה סדר לאט לאט-

לפני שניכנס לעומק פנייתך אני אשמח לדעת - מה את לומדת? - מה את אוהבת בלימודים וכיצד בחרת בתחום הזה?אלו שאלות חשובות- שיעזרו לבקשתך לגייס חשיבה חיובית.

הדרך מאתגרת, ולהיות סטודנט זה כיף גדול - חברים סטטוס עיניין יחד עם זאת יש לחצים וציפיות ועומסים ומבחנים חשוב מאוד לראות את המטרה הסופית- לאן מעין את רוצה להגיע זוכרת את השאלה ששואלים אותנו מילדות "מה את רוצה להיות שתהיי גדולה" נסי לענות על שאלה זו -

כל אלו יסיעו לך לראות את הכאן ועכשיו בפרספקטיבה - דרך הראיה קדימה קל יותר לעבור ימים קשים .
    ספרי לנו על לימודיך - על הבחירה שלך
    ונמשיך משם.

- מעין הוסיפי תגובה לפניה זו כך יש רצף כשיחה על אותו נושא...

תודה- ואל יאוש- לאט לאט
    סיגל פדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדידות
    מירב
    26/12/2007

היי, כבר שנתיים שאני לבד, ללא בן זוג. אני בת 32 יש לי הרבה חברים והם ממלאים את זמני, יש לי עבודה רצינית שממלאת את מירב זמני, כך שאיני מוצאת זמן למציאת בן זוג. הבעיה היא שניתחתי את הנושא עשרות פעמים. אני חושבת שאולי אני לא באמת רוצה, אולי חוששת לאבד מהעצמאות שלי, לאבד את הסביבה הקיימת לטובת משהו לא ידוע, לפעמים נדמה לי שטוב לי לבד וכך אני מסתדרת טוב עם עצמי. אבל, עם אותה תחושה אני יכולה לצעוד לביתי ולראות זוג הולך יד ביד וליבי ירצה את האהבה הזו. כלומר אני כן רוצה זוגיות ולא רוצה להישאר לבד. אבל אני לא מקדישה לכך מספיק. ומי שמשקיע מוצא לבסוף. כל הזמן אנשים לא מבינים מדוע אני לבד, מדוע איני נשואה? וכו'. זה מאד משפיע עלי, אבל שוב קיימת הסתירה הזו של - טוב לי לבד ולא להתמודד עם הלא ידוע.

מה אתן חושבות, מה עלי לעשות? בכל זאת נורא בא לי לאהוב ושיאהבו אותי...

לקביעת תור
    סגירה
    בדידות

הוספת תגובה

• סודות האהבה

סיגל פדה
    29/12/2007

מירב,
    תודה על פנייתך המרגשת והכנה.
    את מעלה מספר דברים-

את כותבת "טוב לי לבד" ויחד עם זאת קוראת לפנייתך - "בדידות"
    האם נכון להגיד שכאשר טוב לבד לא חשים בבדידות - ואולי נכונה יותר ההתיחסות שלך, שאת מסתדרת לבד ולא רוצה להתמודד לדבריך עם הלא ידוע. אכן זוגיות חדשה יכולה לאיים על שינוי הקיים- כסערה שתשנה את הטוב והנוח שישנו..

מירב את יודעת שקימת סטירה בין רצונותיך- האם את מוכנה בשביל זוגיות להתגמש להשתנות לשנות ... ?
    אם לא תהיי מוכנה להכניס משהוא במלואו לתוך חייך הוא לא יכנס - כמו שאומר השיר של ברי סחרוף "אני מפנה מקום בלב לשטויות שלך..מפנה מקום בארון..מפנה מקום כדי..."
    כלומר זוגיות מצריכה לפנות מקום זמן אנרגיה ...
    את צודקת זה מפחיד לתת מעצמך כל כך הרבה ובלי התחיבות שהכל יהיה בסדר ובאושר עד עצם היום הזה...אך בלי לנסות באמת זה לא יקרה....
    מה דעתך עד כה?
    לסיכום 2 שאלות
    מה מפחיד אותך באמת מזוגיות שאת אומרת שאת רוצה אך נשארת באזור הנוחות שלך?
    ומה יצא לך מזה שתמצאי אהבה?
    סיגל פדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגשים חברתיים
    מיקי
    24/12/2007

היי, יש לי בעיה כבר שנים, פשוט פתאום זה קורה לי גם בחלומות, כשאני מגיע הלמקום מסויים לבד ויש שם קבוצת אנשים אני מאד מאד נבוכה. והמילים פשוט נעתקות מפי. לרוב זה בסיטואציות של אנשים שחלקם קרובים אלי וחלקם פחות או שאיני מכירה אותם טוב כל כך. כנל במסיבת הפתעה שעשו לי והזמינו את כל מכרי, התפדחתי להיכנס פנימה. יש לכן עצה כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה
    מפגשים חברתיים

הוספת תגובה

• יש ש... ויש אחרים ש...ומי אני?

סיגל פדה
    24/12/2007

מיקי שלום,
    תודה על פנייתך המרגשת.
    יש כל מיני טיפוסי אנשים יש מי שמופעל מהרגש יש מי שפועל מהראש, יש כאלו שיורדים לפרטי הפרטים ואחרים שמסתכלים על התמונה הרחבה יש כאלו עם הראש בעננים ואחרים עם רגלעים על הקרקע...
    יש כאלו שמוחצנים- כמו דודו טופז למשל.. ויש כאלו יותר מופנמים- כמו גידי גוב למשל וכמוך. נכון?
    זה מאוד טבעי להיות שונה מאחרים בסגנון, וזה בסדר שלוקח לך זמן להיפתח ושאת נבוכה מעט.
    זה מאוד חשוב לזהות מי אני? במה אני חזק במה פחות ואיפה זה פוגש אותי..

מתוך הפנייה שלך עולה כי
    - את יודעת מי את- אני מזמינה אותך לספר לנו על עוד צדדים בך -
    - הבעיה מציקה לך במידה מסוימת
    - הבעיה מקשה עליך לתפקד "פחדתי להיכנס פנימה.."
    - הבעיה גברה עם הזמן- "פתאום זה קורה לי גם בחלומות"
    האם את מסכימה?

הייתי שמחה לשאול אותך מה היית רוצה שיקרה? שישתנה אצלך?
    איך הית מרגישה את השינוי - אם תוכלי תפרטי בדיוק כמו תמונה - עד הפרטים הקטנים והגדולים
    כמו כן ספרי לנו עוד על עצמך ...
    ונתקדם משם
    סיגל פדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים

מיקי
    26/12/2007

היי, תודה על תשובתך. בעיקרון אני רוצה יותר ביטחון לצעוד בראש מורם גם לתוך קבוצה גדולה של אנשים. כמו שיש לי השפעה על אדם אחד או יותר (עד 3) אני רוצה להיות נוכחת גם בקבוצה גדולה, בייחוד אם מדובר באנשים שלא כולם זרים לי.
    דבר נוסף, יש לי מין יכולת להעלם. כלומר בקבוצה גדולה כמו שיעור באוני' אני פשוט הופכת שקופה, כאילו אני לא שם, מפחדת להתבלט, למרות שיש לי לפעמים הרבה מה להגיד. וכך הרבה פעמים אנשים חושבים שאני שתקנית למרות שאיני כך כלל. אני מצטיירת אחרת ממה שאני באמת בגלל חוסר ביטחון.
    אני רוצה לבלוט גם בקבוצה ולא להיחבא ולהשתתק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקי שלום,

סיגל פדה
    29/12/2007

מיקי שלום,
    מתוך פנייתך את אומרת שהיית רוצה להיות טיפוס יותר מוחצן. להיות יכולה להגיד את שיש לך בקבוצה הגדולה מ-3 .
    זה רצון ממוקד וברור.
    בכדי לעשות את השינוי ולהתגבר על הקושי
    ספרי לנו מה מונע ממך להגיד את דבריך בקבוצה?
    מה חוסם אותך ומשתיק אותך עד שאת הופכת לשקופה?

האם יצא לך שכן הצלחת להיות פתוחה בקבוצה- אפילו פעם? איך זה הרגיש ולמה זה חשוב לך?

שאלתי מספר שאלות את מוזמנת להשיב בפניות נפרדות, ונתקדם משם..
    תודה על פנייתך היא מראה על אומץ ויכולת גבוהה להיפתח. כמו כן על נכונות ורצון להתפתח.. תודה לך.
    סיגל פדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סיגל יש לי עוד שאלה
    מלי
    22/12/2007

היה בחור שחיזר אחרי והבעיה היתה שהוא היה צעיר ממני במספר שנים וגם היתה לו חברה למרות שהוא אמר שאין לו . בהתחלה זה מאוד החמיא לי החיזורים והכל אבל בתוך תוכי ידעתי שאני לא רוצה להיות בסיטואציה כזאת שבא אני בעצם יכולה רק להיפגע. אז כל פעם ניסיתי להתחמק ממנו אבל מצד שני מצאתי את עצמי בסביבתו והמעניין זה שהוא גם מצד אחד ניסה להתקרב אלי ומצד שני כאשר אני רציתי לתת לזה סיכו הוא התרחק שנינו כאילו לא החלטתנו מה אנחנו רוצים .וכך זה נגמר בלי שהתחיל .אני חייבת לציין שנוצר לי איזשהו רגש אליו שהדחקתי. אחרי חצי שנה ראיתי אותו ופתאום הרגשתי את אותם הרגשות אליו שהייתי בטוחה שכבר נעלמו וניסיתי להחזיר אותו לחיי אבל נראה שהיה כבר מאוחר .התחלתי לחשוב שאולי אם הייתי נותנת לזה צ'אנס אולי יכל לצאת מזה משהו.השאלה שלי היא איך להתנתק מהעבר ולא לחזור אליו , לא לחשוב מה היה יכול להיות , מה פספסתי , איך פשוט לא להצטער על זה שאולי פספסתי משהו?

תודה על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה
    תודה סיגל יש לי עוד שאלה

הוספת תגובה

• בכיף!! שאלי אותנו כמה שאת רוצה-

סיגל פדה
    22/12/2007

מעין שלום,
    אני רוצה להגיד לך שזה מאוד טבעי מה שקרה לך. הסיטואציה הזו הכביכול אסורה, החיזורים המחמיאים, מצד אחד כן לא אולי... תחושה מבלבלת שבהחלט יכולה לערפל את החושים.

לגבי שאלתך,
    אני מחזירה לך אותה בשאלה, ומבקשת ממך לענות כאילו את חברה טובה מאוד של עצמך שעונה לך על השאלה:איך פשוט לא להצטער על זה שאולי פספסתי משהו?

מה דעתך?
    סיגל פדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס
    יונית
    20/12/2007

הרבה פעמים אני כועסת כי אנשים לא עומדים בציפיות שלי, גם בדברים קטנים כל מצב הרוח שלי עלול להשתנות. מאיחורים של מי שקבעתי איתו, ביטול תוכניות, חוסר אחריות וחוסר אמינות. אני לוקחת דברים אלו קשה מדי ועשויה לנתק כל קשר עם אותו אדם. כיצד אני יחכולה לשנות את מעמדם של ערכים אלו בכדי שלא יפגע בי מבחינה חברתית?

לקביעת תור
    סגירה
    כעס

הוספת תגובה

• מה הפרשנות שלך לדברים

איילת לחמי
    20/12/2007

היי יונית,

העובדה שאת כועסת ומתעצבנת על אנשים שעושים דברים שאינם לרוחך זה דבר לגיטימי. אולם את מתארת מצב בו את מתעצבנת לעיתים קרובות דבר שאת חוששת שיפגע בך מבחינה חברתית.
    על כן אני רוצה לשאול אותך שאלה אחת לפני ההמשך:
    במה זה פוגע בך - נסי לראות למה זה כל כך מעצבן אותך
    למשל אדם שאיחר לפגישה איתך-
    האם את כועסת כי את חושבת שהוא מזלזל בך או אולי כי לא אכפת לו ממך או אולי כי סתם יש לך מזל לא משהו היום והוא אחר.
    נסי לראות כמה סיטואציות בהן התעצבנת השבוע ומה הייתה הפרשנות שלך למצבים אשר הביאו אותך להתעצבן

מחכה לתגובתך,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבתי על הדברים

יונית
    24/12/2007

אני כועסת לרוב מחוסר אחריות של אנשים, אולי שיקוף שלי כי אני לא אוהבת כלל לאחר ולעיתים זה משהו שחוזר על עצמו באנשים ובמקום להכיר בעובדה שהם תמיד מאחרים אני כועסת כי באמת זה נראה לי זלזול שאי אפשר אף פעם שיגיעו בזמן ולפעמים זה משנה לי את התוכניות. כנל לגבי פחדנות של אנשים, לעיתים זה נראה לי שלילי שאין להם אומץ לעמוד על שלהם, בייחוד לגברים שאמורים להיות גברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרשנות לדברים

איילת לחמי
    24/12/2007

היי יונית,

מה שאת למעשה אומרת זה שאת כועסת על חוסר האחריות של אנשים על המעשים שלהם מכיוון שבכך שהם מאחרים הם גורמים לך לבזבז את הזמן שלך. לעיתים את אפילו תופשת את זה כזלזול בך ובזמן שלך.

אכן, אם אנשים מאחרים לפגישות איתך ובעקבות כך את נפגעת את בהחלט יכולה להעיר להם - זה מאוד לגיטימי במיוחד אם הדבר חוזר על עצמו. כמו כן אני אפילו מציעה לך שאם קבעת עם אנשים בשעה מסויימת ויש לך פגישה נופת אחר כך - אל תשני את הפגישה השנייה ותקטעי את הפגישה עם המאחר/ת בזמן המיועד שתסתיים. בכך את יכולה לשקף למאחרים כי הם מפסידים בכך שהם מאחרים כי את לא עומדת לשנות את תוכניותייך בגלל האיחור שלהם.

יחד עם זה, יכול להיות שעצם זה שאת מפרשת את האיחור שלהם כזלזול בך, גורם לך להתעצבן. יכול להיות שאם היית עושה פרשנות אחרת לסיטואציה זה לא היה מביא אותך למצב של כעס.

למשל תארי לך שתפרשי את האיחור שלהם כפגם באופי שלהם -
    הם מאחרים סידרתיים, אנשים שלא יודעים לעמוד בזמנים.
    איזו תגובה רגשית הייתה עולה לך?
    כנראה שסוג של חמלה על חוסר הסדר שלהם אל מול שלך
    ואז מה הייתה התגובה שלך?
    סוג של נסיון לתקן את ההתנהגות שלהם באופן בונה ומחזק

מה את אומרת? האם זה נראה לך? האם את יכולה ליישם את זה?
    אני רוצה ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה לחיים טובים ומאושרים
    מלי
    18/12/2007

איך לבנות לוח זמנים טוב כדי להספיק כמה שיותר דברים. ניסיתי לעשות רשימות לפי זמנים אבל זה לא תמיד עובד אולי יש לכם עצה ?

הוספת תגובה

• ניצול זמן- שאלה יפה!!

סיגל פדה
    18/12/2007

מעין שלום,
    שאלה יפה את שואלת
    ניהול זמן יכול ליעל את החיים ולהפוך אותם למספקים ומאושרים יותר.
    אני רוצה לספר לך סיפור קצר-
    מרצה אחד נכנס לכיתתו - שם על השולחן אגרטל שקוף ושופך לתוכו אבנים עד שמתמלא.
    ושואל את תלמידיו -האם המיכל מלא?
    ואז הוא שופך חצץ לתוך המיכל עם האבנים ושואל -ועכשיו תלמידי האם המיכל מלא?
    וכך הלאה הוא ממשיך ושופך חול ולאחריו מיים...
    לבסוף שואל את תלמידיו אם היתי שם את המיים בתחילה האם היתי מצליח להכניס את האבנים החצץ והחול?

התשובה ברורה, סדר נכון של הדברים הכרחי לניצול המיכל.
    כמו הזמן שלנו יש לסדר את הדברים שעליך לעשות לפי סדר נכון ויעיל כדי שהכל יכנס.
    זה דורש חשיבה יצירתית וגמישות כדי לשלב ולשנות את סדר היום כדי להתיעל.

בכדי להתחיל ושנוכל לתת לך כלים ממוקדים
    ספרי לנו מה את עושה היום איזה דברים את עושה "להספיק כמה שיותר דברים"
    מה את מספיקה ואיך? ומה את לא מספיקה ולמה לדעתך?
    שתפי אותנו
    סיגל פדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שיער
    לימור
    17/12/2007

מה דעתכן על הסרת שיער לגמרי מהמפשעות? שמתי לב שכמה חברות שלי מסירות הכל וזה נראה לי מאד מוזר.

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער

הוספת תגובה

• מטרה

איילת לחמי
    18/12/2007

היי לימור

באופן כללי במצבים כאלה אני שואלת את עצמי מהי המטרה? למה להוריד שער ערווה כאילו הן לא קיימות? את מי ה משרת ולמה?
    האם יש לך תשובות? אשמח לשמוע

איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה