מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה בגידה זה אופי?תותי28/02/2010
מישהוא יכול להסביר לי למה בגידה או אדם בוגד זה אופי והסבירות שיעשה זאת כדרך חיים היא מאוד גבוהה, אני שומעת וקוראת פה סיפורים על אלו שבגדו שיקמו בנו שוב ושוב אחרי כמה זמן "נפלו" לאופי המפוקפק הזה..האם זה ניתן לשינוי? האם יש באמת זוגות במשבר אמון שעי" טיפול הצליחו לשקם? למה קשה לי להבין שאם היתה אישה שהיא מאהבת האדם הנשוי שהיתה אתו בגד בה בדיוק כמו שבגד באשתו החוקית....אני אשמח להסבר, תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את הבנת את השאלה שלך? אני לא...
רואי01/03/2010נסי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן הבנתי אני אשאל שוב
תותי01/03/2010כן רואי אני הבנתי לך אני ארשום יותר ברור טוב?
1) למה בגידה אדם בוגד זה אופי ואותו אדם ימשיך להתנהג כך בהזדמנות כזו או אחרת? למה כולם פה אומרים שמי שבוגד הוא בוגד בוגד ...ושאל לנו לבחור באותם בוגדניים בתור בני זוג? אם אספר שפגשתי אדם גרוש שבגידה שלו היתה הסיבה לגירושין מה עליי לעשות? לבחור בו בתור בנזוג ושותף לחיים? או שזו תהיה טעות חיי?
2) אדם שבגד באשתו החוקית התנהג בעצם למאהבת שלו בדיוק כמו לאשתו לא? לשתיהן הוא שיקר לא נשאר נאמן לאף אחת מהן אלא זיגזג בינהן שיחק במניפולציות וכו...לא ככה?
3) מה הסיבה שאדם שנתפס בבגידתו מצליח לא להתגרש אלא להמשיך לחיות בביתו עם אשתו כאילו כלום לא קרה? הוא עובד על אשתו? מורח אותה עד יעבור זעם? ואם כן מה זה אומר על הערך העצמי של אשתו ובכלל על אופייה? נמוך משהו ..לא?
אני אשמח לתשובות רואי...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותי
רואי01/03/2010אני משער שלבגידה יש פנים רבות וסיבות אינספור, החל מהטיעון הגנטי וכלה במורכבות של מערכת היחסים שלנו עם בנות ובני זוגנו. פעם בוגד תמיד בוגד היא אמירה כוללנית שאולי נכונה ואולי לא, המחקרים מדברים על כך שכ-50% עד 70% מהזוגות המחוייבים למערכת זוגית, בגדו, בוגדים או יבגדו והמחקר חוצה מגדרי מין, כך שאת יכולה להבין שבגידה יכולה להיכנס כפקטור משתנה קבוע כמעט בכל מערכת יחסים, כלומר הסיכוי שבן זוגך ינהל איזושהי מערכת מינית מחוץ לתחום המחוייבות האישית שלו כלפיך היא משהו כמו 50%. האם זה הופך אותו לטיפוס בוגדני? זה הופך אותו לחלק ממה שהרבה גברים אחרים עושים, וכך גם נשים. אבל תמיד יש סיכוי של 50% שזה לא יקרה. אני מאמין שלפעמים מערכת נסיבות כאלו או אחרות מביאות אנשים לבגוד בבני זוגם. ואני משער שיש גם את הטיפוסים הבוגדניים שיבגדו בכל אחת לא משנה מי היא ומה היא, אבל על טיבו של זה רק את יכולה לעמוד. בקשר לכך שנשים וגברים מחליטים בכל זאת לשקם מערכת יחסים לאחר גילוי בגידה, פה אני משער שמאד תלוי מי האנשים ומה יש ביניהם. אם המערכת שלהם דפוקה מהיסוד ואין אהבה והמאהבת או המאהב ממלאים את חלל הרגש שנוצר במערכת הקיימת, קשה מאד לגשר לאחר הגילוי, אבל בחלק מהפעמים אני משער שהסקס עם אדם אחר, היה רגע של התלהבות ואין בילתו, ובן או בת הזוג שבבית מוכנים לסלוח ולעבור הלאה, למען הילדים למען השקט הכלכלי ולפעמים גם יש שם אהבה שדלקה על אש קטנה והיה צריך משב רוח כדי להפיח חיים בלהבה... לפעמים... בכל מקרה לגופו של עניין, רק את יכולה לומר מיהו האדם אתו את מתכננת לחלוק את חייך ובכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה, כי איך שלא תסתכלי על העניין את נכנסת למיים סוערים ולא מובטח להגיע לאיזשהו חוף מבטחים אם קיים כזה דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אחרי הכל
תותי01/03/2010אז אחרי הכל רואי אתה מסכם בכך שלא שווה אפילו לקחת את הסיכוי בבחירת אדם שכבר בגד פעם 1 כי משהו שם אצלו דפוק מהיסוד, מה ימנע ממנו לעשות זאת שוב? במיוחד אם אחרי גילוי הוא גם מצליח להישאר בחיים. הסטטיסטיקות גם מראות שאולי 10% מהזוגות הללו מצליחים לשקם באמת את המשבר הרוב לא עומדים בסבל הכרוך בכך ואם לא בחרו להתגרש אז זה מתפוצצ אחרי 20-30 שנה שהילדים כבר גדלו וכו...אני לא מדברת על אדם שמעד פעם 1 אלא על אדם שמשתמש גם בסמים קלים לטענתו שניהל 4-5 חודשים רומן ולא רצה לעזוב שום צד לא את אשתו ולא את המאהבת וידוע לי שעד שאותה מאהבת לא סגרה בפניו את הדלת הוא היה ממשיך ככה לדעתי כל החיים או עד שאשתו היתה תופסת אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אחרי הכל
תותי01/03/2010אז אחרי הכל רואי אתה מסכם בכך שלא שווה אפילו לקחת את הסיכוי בבחירת אדם שכבר בגד פעם 1 כי משהו שם אצלו דפוק מהיסוד, מה ימנע ממנו לעשות זאת שוב? במיוחד אם אחרי גילוי הוא גם מצליח להישאר בחיים. הסטטיסטיקות גם מראות שאולי 10% מהזוגות הללו מצליחים לשקם באמת את המשבר הרוב לא עומדים בסבל הכרוך בכך ואם לא בחרו להתגרש אז זה מתפוצצ אחרי 20-30 שנה שהילדים כבר גדלו וכו...אני לא מדברת על אדם שמעד פעם 1 אלא על אדם שמשתמש גם בסמים קלים לטענתו שניהל 4-5 חודשים רומן ולא רצה לעזוב שום צד לא את אשתו ולא את המאהבת וידוע לי שעד שאותה מאהבת לא סגרה בפניו את הדלת הוא היה ממשיך ככה לדעתי כל החיים או עד שאשתו היתה תופסת אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותי היקרה
רואי02/03/2010העובדה שהבחור משתמש בחשיש או גראס לא הופכת אותו ליותר אן פחות אמין, עפ"י הבנתי, העובדה שהוא בוגד (בגד) באשתו מספר פעמים הופכת את המצב ליותר מורכב. אני מבין שהמאהבת המדוברת היא את! אני משער שאת אדם מבוגר מספיק כדי להבין את עצמך ואת מצבך ולבצע החלטות שטובות לך. ואם טוב לך אתו, נצלי אותו וברגע שימאס לך לכי משם.
אני לא יודע מהיכן הסטטיסטיקה בנוגע ל-10% שמצליחים לשקם את מערכת היחסים שלהם לאחר בגידה ואולי היא נכונה, אבל מה זה נוגע אליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואי היקר
תותי02/03/2010תודה על התגובה..קודם כל לא אני היא האישה השנייה...למזלי, דבר שני היותו מסומם הופכת אותו לאדם חלש אופי ודפוק ומשם כל הבגידה בגידות או מה שזה לא יהיה לדבריך...נצלי אותו וזרקי אותו אז זהו, שלא רק שזו לא אני, אני בלחיים לא אנצל כך בנאדם אישית גם אם כולם יגידו לי את רווקה מה איכפת לך- יש לי קצת יותר מוסר ומצפון ולגביי ה %- אני סטודנטית (עבודה סוציאלית) לכן אני קצת חוקרת בנושא, זה הכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בגידה זה אופי?
תמי אורן02/03/2010תותי שלום,
לבגידה סיבות רבות בחלקן אישיות מתוך צורך של האדם לדוגמה לקבל אישור תמידי מבן המין השני שהוא מושך ואטרקטיבי וללא קשר או קשור למה מקבל בזוגיות שלו לעיתים אין בכלל ולעיתים גם זה אינו מספקויש צורך אובססיבי לאישור. כמו כן מסיבות חברתיות נורמה מקובלת ולכן זמינה כפתרון למצבים שבהם יש קשיים זוגיים ואין מצבשאין בעיות זוגיות ובמקום למצוא פתרון פנימי נמצא פתרון חיצוני לעיתים זה מתוך הפחד לפרק את מסגרת הנישואין וממניעים אינטרסנטיים כמו חברתיים כלכליים וכו' ולכן הפתרון לאחוז במקל בשתי קצותיו ולהנות משני עולמות וכו' וכו'. סביר להניח שמי שבחר בעבר באופציה הזו יבחר בה גם בעתיד. האם טיפול זוגי עוזר ? במידה ושני בני הזוג מעוניינים בקשר ומבינים מהמשבר שיש הרבה מה להפסיד אם יפרדו ויש רצון יש מקום לשיקום אבל זו עבודה ועבודה קשה כי היא דורשת לפתוח הרבה נושאים כואבים קשים ודורש לשקם אמון שנפגע יש שזה מצליח ויש שזה נכשל .
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה=אופי
דני16/03/2010אישה-גבר בוגדניים אין מדובר באופי אלא בצורך!!! אף אחד/ת לא בוגד אם טוב לו וכיף לו ויש לו מה להפסיד....מנסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט נמק בבקשה
רואי16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר אמוןלימור27/02/2010
שלום
יש לי בעיה מורכבת עם בן זוגי ואשמח אם תעזרו לי.
אז ככה, אני והוא שיפצנו בית שנמצא ליד הוריי כאשר הוא שיפץ סכום לא מבוטל. לפני כשנה וחצי נפרדנו והוא מאוד פחד לחזור בגלל בעיקר מהסיבה שהבית לא רשום על שמנו (זה לא אפשרי) ולכן פחד שאם יילך מהבית לא יהיה לו היכן לגור. בסופו של דבר הסכים לחזור , נישאנו, וגרנו כשנה ביחד , ומסיבות רבות החלטתי לסיים את הנישואין . הוא חזר להוריו, וטוען שאני זרקתי אותו מהבית, ועכשיו שהבנתי שגירושין זה לא פתרון ואפשר בכל זאת לנסות, הוא מפחד מאוד לחזור מכיוון ששוב אין לו אמון בי יותר, הוא מפחד שזה יקרה שוב, והוא יגיע ל"רחוב", כי אין לו בית משלו. הוא מפחד לחזור לבית הזה כי הוא מאמין ששוב זה יקרה, והוא יהיה ללא קורת גג ואולי גם עם מזונות. אני הבנתי המון דברים חדשים ואני מפצירה בו שיחזור, אך הוא בשלו: "את זרקת אותי מהבית, אין לי אמון בך יותר, ואני לא חוזר לשם." הוא גם אינו מעוניין לשכור איתי דירה, השאלה היא איך גורמים לבנאדם לחזור ולהאמין ולבטוח, ולצאת ממשבר האמון הזה שהוא כ"כ חזק ובעייתי? הוא לא יוצא מזה, הוא מפחד נורא לחזור אלי, ואני חסרת אונים מול העניין הזה של להביא אותו למקום שיאמין בי במיוחד לאור העובדה שזה קרה כבר בעבר שהוא עזב את הבית. והוא גם ככה ניזון מפחדים והוא עקשן.
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר אמון
מיכל פאטל27/02/2010היי לימור,
הרבה פרטים חסרים בסיפור שלכם, אך ברור כי יש משבר אמון עמוק ביניכם, בעיקר מצידו כלפייך.אני מבינה את רצונך ומצוקתך מולו, אך לא מספיקות מילים בלבד כעת, דרושים מעשים ממשיים בוני אמון שיאפשרו את הניסיון לבדוק את יכולתכם לקיים מערכת זוגית פעם נוספת.
להערכתי נחוץ מעין 'חוזה' מחודש ביניכם אשר יגדיר את צורת ההתנהלות ביניכם, ויאפשר לכל אחד מכם להרגיש ביטחון .כמו כן, מעבר לנושא הכספי (אשר אותו את מדגישה בעיקר), חשוב שתיבדקי את רגשותייך כלפיו, את המקום שלו בחייך,חוסנה של מערכת היחסים שלכם וכו', זאת מאחר וכעת אין מורגש הקשר ומערכת הרגשות שלכם אחד כלפי השני,חשוב שתבחנו כל זאת בשלב זה ולא לאחר שתהפכו למשפחה....אז הדברים יהיו הרבה יותר מורכבים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה רגשיתאני27/02/2010
שלום לכולם,
ברצוני לתאר בעיה שמטרידה אותי כבר כחודש שלם,
אישתי ואני מכירים כבר 17 שנה, ומאחרי הצבא אנו ביחד, בשנה האחרונה ואולי קצת יותר התחילה אישתי לשנות את התנהגותה, היא שמה דגש גדול על חיצוניותה, עברה ניתוחים קוסמטים לשיפור דברים שהפריעו לה, הורידה שערות במקומות אסטרטגים והדחף המיני שלה גדל+ הפנטזיות.
עד כאן נשמע לי נורמלי לאישה בשיא מיניותה ופריחתה, ואני אף נהניתי מהנושא, בחודש האחרון גיליתי שהיא מנהלת רומן באינטרנט ובטלפון עם עמית לעבודה שלה, אותו פגשה לפני יותר משנה וחצי בכנס אותו ארגנה בארץ. ברצוני לציין שהנ"ל אינו ישראלי אלא זר ואינו מתגורר/מגיע לארץ.
לאחר שגיליתי את הפרטים, ניסיתי לבדוק מה יחסה אלי, והאם היא עוד אוהבת אותי, (טיפוס חרדתי משהו!) בכל מקרה היא הכחישה את נושא הבגידה ואמרה שהיא אוהבת אותי מאד, והיא אכן עוברת סוג של משבר בחייה, אך זה לא קשור אלי, לא גיליתי לה שאני יודע, ואני מזהה במכתביה, בדידות ורצון לסוג של ריגוש חיצוני, אתמול הבחור הנ"ל התקשר אליה אחרי הצהריים והיא ניהלה איתו שיחה סודית, בערב היא כתבה לו שברצונה לעשות איתו אהבה כל הלילה ושהוא מאד חסר. אני נפגעתי מאד וכששאלתי אותה עם מי היא דיברה, היא כמובן הכחישה ואמרה שאני חי בסרטים ואח"כ עשינו אהבה. אני אוהב את אישתי מאד ואין ברצוני לפרק את החבילה ( + 3 ילדים) על משהו כזה, אך אני מרגיש פגוע מאד, על עצם ההסתרה ופחות על הקשר, תמיד חשבתי שנוכל להגיד הכל אחד לשני...
אנא הצעותיכם, רעיונותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייצר ריגושים
דליה שוורץ27/02/2010שלום לך,
ניתן להבין ממך שאת המרגיש פגוע ונבגד אך לא ברור לי לגמרי ממה, האם ההסתרה היא אכן אכן העניין או שאתה פגוע או מודאג מעצם הקשר שיש לה עם אותו גבר? אני מציעה לך במקום לחשוב כמה אתה פגוע שלא סיפרה לך נסה במקום לבדוק מה חסר לך בקשה איתך? איזה ריגושים היא מחפשת ומה יכול לגרום לה להשתקוק אליך במקום לאחרים. לעיתיקם קרובות הקשר בין בני זוג הופך להיות מאוד שיגרתי ואחד מבני הזוג או שניהם מחשפים לדרך ליצור לעצמם עניין ומוצאים זאת אצל אחרים במקום לנסות לייצר זאת עם בן / בת הזוג.
נסה ליזום אירועים מענינים ולא שיגרתיים בזוגיות שלכם כדי שהיא תרצה ותהנה להמשיך להיות בחברתך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הסבר
אני28/02/2010דליה, קודם כל תודה על התשובה, אני אכן מזהה את הבעיה כסוג של מונוטוניות בחיים ושיגרה, התחלתי אכן בחודש האחרון ליזום יותר יציאות ובילויים, הבעיה שלי היא שאני לא רואה אותה מוותרת על הקשר הנ"ל כלכך. יזמתי איתה שיחה ודיברנו על הבעיות שמציקות לשנינו והיא אכן משתדלת יותר ביחס אלי ואני יותר אליה, אך הנושא של החיים הכפולים וההשתוקקות למישהו אחר
אמשיך אח"כ
סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בגידה רגשית
אני28/02/2010הבעיה שלי שתמיד מאד הערכתי את אישתי והאמנתי שיש ביננו קשר של כנות ופתיחות הדדית, והנושא הנ"ל פשוט משגע אותי, עצם העובדה שהיא משקרת לי בפנים לגבי היחסים האחרים ומצד שני ממשיכה להיות האשה האוהבת והסקסית, פשוט מטריף אותי,
אני לא מוכן לוותר עליה ולפי איך שהיא מתנהגת ופועלת, גם היא לא עלי (אני מקווה...)
אני מנסה לחפש דרך להוריד אותה מהרומן הנ"ל, בלי שהיא תדע שעליתי עליה, אני רוצה להאמין ולקוות שזה ישאר רק ברמה הרגשית ולא יגיע לגופני (יכול להיות שהוא יגיע לארץ להרצאה בעתיד הקרוב) למרות שמבחינתי זה החלק הקשה.
אתמול למשל יצאנו למסיבה והיא רשמה את שם הבחור באותיות יפניות על הכתף שלה, כששאלתי אותה מה כתוב, היא פתרה אותי בסתם קשקוש.
אנא מכן הנשים אשר קוראות את המדור הנ"ל, הסבירו לי את לב האישה!
האם עלי לעמת אותה עם הידע שלי?
האם עלי ליצור קשר עם הבחור ולהגיד לו שלא יתקרב לאישתי?
האם עלי פשוט להניח לה ולתת לעניין לגווע, או שלא.
אני ממש לא יודע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בגידה רגשית
אני28/02/2010הבעיה שלי שתמיד מאד הערכתי את אישתי והאמנתי שיש ביננו קשר של כנות ופתיחות הדדית, והנושא הנ"ל פשוט משגע אותי, עצם העובדה שהיא משקרת לי בפנים לגבי היחסים האחרים ומצד שני ממשיכה להיות האשה האוהבת והסקסית, פשוט מטריף אותי,
אני לא מוכן לוותר עליה ולפי איך שהיא מתנהגת ופועלת, גם היא לא עלי (אני מקווה...)
אני מנסה לחפש דרך להוריד אותה מהרומן הנ"ל, בלי שהיא תדע שעליתי עליה, אני רוצה להאמין ולקוות שזה ישאר רק ברמה הרגשית ולא יגיע לגופני (יכול להיות שהוא יגיע לארץ להרצאה בעתיד הקרוב) למרות שמבחינתי זה החלק הקשה.
אתמול למשל יצאנו למסיבה והיא רשמה את שם הבחור באותיות יפניות על הכתף שלה, כששאלתי אותה מה כתוב, היא פתרה אותי בסתם קשקוש.
אנא מכן הנשים אשר קוראות את המדור הנ"ל, הסבירו לי את לב האישה!
האם עלי לעמת אותה עם הידע שלי?
האם עלי ליצור קשר עם הבחור ולהגיד לו שלא יתקרב לאישתי?
האם עלי פשוט להניח לה ולתת לעניין לגווע, או שלא.
אני ממש לא יודע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח שלי היקר
רואי01/03/2010למה אתה אוכל את עצמך? הגברת לא ממש רוצה רק אותך, האם לא חתמתם על הסכם בלעדיות כשקראת לה "אשתי"? מה קרה לכבוד שלך למי שאתה לגבר שבך? היא בוגדת בך ואתה מנסה להפסיק את הרומן שהיא כמעט בפה מלא אומרת לך "אני לא רואה אותך ממילימטר" ואתה מתנהג או כמו אדיוט או אמפוטנט רגשי. לא מצליח להבין אותך. אתה מבין את עצמך? מחפש תשובות מנשים שיאמרו לך מה לעשות??? בן אדם לאן הדרדרת? שים לזה סוף במעשים לא במחשבות.
אתה מזכיר לי בדיחה רעה ששמעתי על גברים נבגדים ולא הייתי רוצה לפגוע בך יותר כי מצבך גם כך דפוק לגמרי. תתעורר ותהיה גבר...אין לי עצה אחרת לתת לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי יש (אגו) יותר גדול וחזק ?תום26/02/2010
אישה ואיש, שניהם בעלי אופי חזק ונחוש, נפגשו. האישה עדיין בצעדיה הראשונים בחיים (זה עתה סיימה את שירותה בצה"ל) מאד קסמה לאיש מבוגר ממנה שפגש אותה באחת ההצטלבויות של חייו, אחרי כברת-דרך לא קצרה של התנסויות (לאו דווקא רק בשדה הזוגיות, אבל גם). היא קסמה לו והוא התאהב בה דווקא בגלל נחישותה והעצמאות האישית שהפגינה, למרות שכלפיו היא בטאה התבטלות ודבקות, כמעט עד סגידה... האיש נרתע מזה, ועל סמך נסיונו בחייו הוא ביקש להתרחק ממנה, כדי שלטובתה, כדבריו, היא באמת תצא לחיים עצמאיים, בלי תלות בו. היא סרבה להתרחק, הודיעה שכבר זמן רב היא "ידעה" שתתחתן איתו, והצליחה להביא אותו לחיי-זוגיות איתה, שהמשכם טקס-הנישואין הפורמלי. פרק ראשון זה אפיין את רוב עשרות השנים של חיי-היחד שלהם: נחישות ודחיפה לעצמאות, כל אחד בכוון שלו, מה שהוליד מאבקי-כח ושליטה בבית ובמשפחה. האיש לא "נכנע" והאישה לא ויתרה, וסופו של דבר שבעצתם של אנשים 'מבחוץ' (פסיכולוג, קרוב-משפחה, ועורכת-דין של ארגון פמיניסטי) היא עזבה את בית-המשפחה ואת בן-זוגה (הילדים כבר התבגרו והתחילו להקים משפחות משל עצמם), הודיעה על 'יציאה לעצמאות' שהיא לחלוטין 'מחוץ לתחום' לאיש שאיתו חיתה כל כך הרבה זמן, וגם תבעה גט. סילוק האהבה מפני 'השכל' ? העדפת-האינטרס האישי המוגדר והמגודר על פני טובת-המשפחה כולה ? שילוח מי שכבר 'סיים את תפקידו' (כאבא, למשל) למען קריירה עצמאית ובלתי תלוייה באחר, אפילו שהיה 'עזר שכנגד' במשך כל כך הרבה שנים ? האומללות של בן-הזוג וצער הבנים והבנות (וגם הורי-האישה !) בטלים מול תכניות-האישה ומאוויה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגו או לב?
דליה שוורץ27/02/2010תום שלום,
לא ברור לי אם הפגיעה היא באגו או שבאמת קשה לך עם העזיבה שלה. אלה שני מקרים שונים ולכל אחד מהם צריך להתייחס בצורה שונה. פגיעה באגו... צריך ללמוד לשים את האגו בצד והראשון שיבין זאת דרכו בחיים, בכל התחומים, תיהיה טובה, קלה ונוחה יותר. לגבי עצב וצער על הפרידה.... פרידה היא תהליך, תהליך שלעיתים הוא כואב מאוד ויכול אף להיות דומה לתהליך של אבל, אנו מתאבלים על אדם שאין לנו אותו יותר למרות שאנו מאוד רוצים אותו. הדרך להתגבר על זה מורכבת מזמן, ומהיכולת להעסיק את עצמך בדברים אחרים שמעניינים אותך וממלאים אותך, להיות בחברת אנשים קרובים כמו חברים טובים שלא שלא ישאלו כל הזמן שאלות אך מצד שני יהיו מוכנים להקשיב כשאתה תרצה פרוק. אפשר כמובן לפנות לייעוץ מקצועי כמו קאוצ'ינג כדי ללמוד להתגבר על הסוף הקשר.
אבל לפני הכל... נסה לבדוק מה כואב יותר האגו או הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה/ותנון26/02/2010
הכרתי את בעלי לפני כחמש שנים , היינו זוג יונים יחד לו יש שתי ילדות מנישואין קודמים ולי ילדה אחת , נכנסתי להריון ומסתבר לימים שכתוצאה מהריון זה חליתי , נולדה לנו ילדה מקסימה יחד ושוב חליתי ......כתוצאה מהמחלה ברחתי מהבית ובגדתי בבעלי ....הוא בזמן הזה מצא לו מישהי אחרת...
ניהל רומן של כחצי שנה , אני כמובן לא ניהלתיי שום רומן הייתי בתקופה קשה , היום אני מטופלת ובמצב יציב, עמדנו להתגרש ובמדרגות הרבנות תפסנו רגליים קרות,יש רצון מצד שנינו לחזור...
וזה כנראה יקרה בקרוב הוא סיים את העניין שלו.....ואני את עינייני סיימתי מזמן...הייתי רוצה לדעת איך אפשר ליצור אמון מחדש על מנת לנהל זוגיות תקינה ואיך אפשר לפתוח דף חדש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום היחסים - אפשרי
דליה שוורץ27/02/2010נון שלום,
קשה לי להבין מתוך הפרטים שנתת כאן מה בעצם קרה, מה קשר הבריחה והבגידה למחלה שהייתה לך, האם טופלת או לא והא המחלה הזו מאחורייך. בכל אופן, ניתן לגשר על התקופה הלא טובה הזו שהייתה לכם ע"י היכולת לסלוח באמת ולהמשיך הלאה. לא תמיד זה קל אבל זה בהחלט אפשרי. אני מאוד ממליצה לפנות לתהליך של ייעוץ זוגי שבו תוכלו לקבל את הכלים המתאימים להמשיך הלאה ביחד, יהיה קשה לדעתי להמשיך ללא סיוע של איש מקצוע.
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית
054-4220259* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר שנתקעישראל25/02/2010
יש לי בעיה עם בחורה
היא חשדה בעינין הגיל שלי,ושאלה אותי היא ידעה שאני בן 37
סיפרתי לה את האמת ,היא בת 33 ואני 44
היא באה לירושלים,ובדרך כשהלכנו היא בכתה ,היא טענה שכול הישראלים שקרנים
היא רצתה ללכת הבייתה,אבל בפועל המשיכה איתי,והלכנו למיסעדה
היא הייתה קרה ,אבל אני אמרתי בדיחות וסיפורים ,וגם אמרתי לה שאדרבא עכשיו אני אפייס אותה בכול
מידי פעם צחקה וחייכה ...אבל היה ניכר שמאד ניפגעה
שתי שבועות של קשר חם שהיא ממש אהבה אותי ,לא נתנו לה להיפרד מיד
היא באה לביתי,כי היה קר בדרך,ועשיתי לה תה,היא שאלה למה אני לא שותה איתה
דיברתי על זוגיות וציפיות והיא שמעה בקשב וכו'
בתחנה מרכזית היא חייכה ואמרה אני אתקשר מחר
כשהיא הייתה באוטובוס היתקשרתי לשאול לשלומה,והיא דיברה כ18 דק' ואמרה שקר לה
למחרת היתקשרתי לעבודה שלה ,והיא אמרה שהיא עסוקה אבל בפועל דיברה כ10 דק' עד שאני ניפרדתי
אני מבין שהיא ניפגעה ,אבל מאידך אם היא הייתה רוצה להעיף אותי אז היא הייתה אומרת
בפשטות ...לא ניראה לי
מה דעתך,ומה כדאי לעשות
אני מאד נימשך לעדינות והלב הטוב שלה ,היא לא שחצנית לא כעסנית,רק רגישה ומאד צנועה הלבושה ודרישותיה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר תקוע
דליה שוורץ27/02/2010ישראל שלום,
אני לא בטוחה שהקשר נתקע... בתחילת הקשר אתה בחרת לא לומר את האמת לגבי הגיל שלך ועכשיו כשהיא מגלה את הפרש הגילאים בינכם אתה מתפלא שהיא כועסת.
אי אפשר לבנות מערכת יחסים שאין בה אמון ולכן כדאי שתדבר איתה ותבהיר את העניין. תסביר מדוע שיקרת לגבי הגיל ונסה להסביר לה שאתה אתה ישר. מעבר לזה עליך לבדוק איתה האם הגיל באמת מהווה בעיה. אולי זו בעיה מול ההורים שלה או כל בעיה אחרת שיכולה לדעתה להווצר בגלל םער הגילים. אני מציעה שתשב איתה לשיחה שבה תברר את כל מה שמפריע לה במקום לדבר איתה על כך שקר לה... כי זה לא יוביל אתכם לשום מקום.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשה פלרטטניתבעל22/02/2010
חברי הנשוי (ידוע לי שאשתי מתה עליו) ניגש לאשתי בשעה שאני עומד לצידה ושואל אותה אולי בצחוק: "מה הדבר שהיית רוצה כרגע"? אשתי מבלי להתבלבל עונה ישר: "שתגיד לי איזה יפה את". חברי היה המום והתפקע מצחוק, אני חייכתי אך מבפנים הרגשתי לא בנוח. מה דעתכם ואיך להגיב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי
מיכל פאטל22/02/2010שלום חגי,
שאלתך אינה מתאימה לפורום זה, אך אענה לך בקצרה.
יתכן כי זוגתך זקוקה לתשומת לב, למילה טובה ,לפירגון ויתכן אף שזקוקה לתיזוקים לנשיותה.
יכול להיות כי אינה מקבלת זאת ממך, ואף לא כפי ו/או במידה שהיא זקוקה לה.תשוחח עימה על כך, ותכן כי תוכלו מתוך הבירור הפשוט הזה להגיע להבנות חדשות אשר יספקו את שניכם, וימנעו מכם תיסכול אולי מיותר.
בהצלחה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור אהבה..חסויה22/02/2010
היי..לא יועת איך להתחיל נשואה 17 שנים+2 לפני 13 שנה בגדתי בבעלי(משבר נישואין שכזה) נגמר נסלח המשכנו..
מאז נולדה לי בת מקסימה והשגרה המשיכה.
אני ובעלי התחלנו לעבוד יחד מבחינתו מצויין והאהבה רק גוברת האמת בעל מקסים חרוץ מעניק לי לילדים מה שכל אישה רק רוצה !!!
אבל משהו בכל זאת חסר..מבחינתו זה בית ועבודה הוא לא אוהב חברים משפחה מורחבת פשוט בית זה הבילוי המנוחה והכל..ואני הפוך
באחד הימים הופיע בחור מקסים בחיי (בעבודה)השאיר טלפון והלך.. יום אחרי יום.. אחרי יום הוא שאל אותי למה אני לא מתקשרת ..עד שנשברתי התקשרתי נפגשנו בערך 3 פעמים הוא "ילד" מקסים רגיש עדין שיודע מה הוא עושה ולאיזה מערכת הוא נכנס (הייתה רק נשיקה לא הסכמתי ליותר..) דיברנו בטלפון עשרות פעמים ..הוא נשוי שנה פרפרון .. חתיך ..ויודע זאת!! ויכול להיות ידיד מקסים ..אך די..(הכל קורה בעבודה כשאנחנו יודעים שגם בעלי נמצא שם)
החלטי שמספיק אני לא יכולה לשאת זאת מצפונית זה מציק לי בטרוף אני מתאהבת בו!!! ולא יכולה לגעת ו!!! מצד שני לא רוצה לפגוע במה שיש לי בבית..ניתקתי קשר הוא מצידו ממשיך להגיע אלי לעבודה אנחנו מדברים רק עם העיניים והוא לא מבין למה ניתקתי קשר..
אני חייבת להפסיק עם האתגרים שאני מכניסה את עצמי אליהם !!!
אבל איך מנערים את מה שיש לי בבית שיבין שאני צריכה אותו גם ברגשות אחרים???????
לא ראיתי אותו כבר יומים אני מתחרפנת רוצה לדעת שהכל בסדר שהוא מבין עניין שנשאר חברים בעבודה ולא מעבר.. אני לא רוצה להתקשר ...הלב שלי נקרע!!!
בנתיים לאיש שלי אני מתחילה לגרום שיבין שיש עוד דרכים לאהבה מקווה שזה יעבוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור אהבה
מיכל פאטל22/02/2010שלום לך,
אפשר להתרשם מדברייך שאת אכן עושה מאמץ כן ואמיתי שלא לפתת מערכת יחסים מחןץ לנישואין.
העניין הוא שהשיגרה מכרסמת ומציקה לך במערכת היחסים שלכם.זוהי תופעה ידועה ושכיחה במערכות יחסים ותיקות כמו שלכם.צריך וחשוב גם לצאת קצת מהשיגרה, להשתעשע, אפילו להשתטות- כדי לשמור ןלשמר את 'הניצוץ' שמשימות החיים השיגרתיות שוחקות לאט אך בהתמדה.
מאחר ולדברייך יש לך בן זוג מוצלח, מקסים היודע כפי הנראה להעניק........אך הוא כנראה לא יודע מה.על מנת שלא תמצאי עצמך נסחפת למערכת יחסים מחוץ לנישואין, אני ממליצה שתשןחחי עם בעלך בפתיחות ותסבירי לו מה מה חשוב לך בזוגיות?למה את זקוקה ולא מקבלת מענה? איזה צרכים יש לך? איזה תיסכולים על הידרם נוצרים לאט לאט?כמו כן תציעי דברים קונקרטיים בכגון:יציאה קבועה בכל שבוע לבילוי אינטימי משותף , מציאת פעילות פנאי שנעימה לשניכם כגןן:ריקודים סלוניים/עם, טיולים , בישול וכד', סוף שבוע רומנטי בצינר (לבד -ללא ילדים וחברים) ועוד ועוד.נראה שעם פרטנר כמו שלך -זה אפשרי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר לא יודעת מה לעשותמאיה21/02/2010
לא יודעת אם זה המקום לשאלה הזאת אבל אני ינסה .
אני בת 15 וחצי וכרגע אני נימצאת עם מישהו כבר שנה וחצי אנחנו מאוהבים מאוד ואהבה שלנו רק הולכת וגדלה . ההורים שלי לא מוכנים לקבל אותו משום שהוא בעל נכות ובא ממשפחה הרוסה . הם מצפים ממני שאני יגמור את הקשר , אבל אני פשוט לא מסוגלת אני מאוהבת בו עד מעל הראש וגם הוא בי ואני לא יכולה בכלל לחשוב על האופציה של להיפרד ממנו למרות שאני יודעת שאם אני ישאר איתו בעתיד הרחוק אני יתחרט על כך עם כל האהבה . אני לא מפסיקה לבכות רק מהמחשבה שאני יעזוב אותו , הוא בטוח שנישאר לנצח ביחד ובכלל לא מעלה בדעתו שאני בכיוון של להיפרד
אני פשוט מיאושת ולא יודעת מה לעשות :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
מיכל פאטל21/02/2010היי מאיה,
אני מאד מבינה לליבך ולרגשותייך.אני מניחה כי הקשר שלכם עונה על צרכייך הרגשיים במידה רבה ויתכן אף על צרכים נוספים.הבחור עימו את מנהלת קשר זוגי הוא קודם כל בן אדם -לפני תיוגו כבעל נכות והגדרת משפחתו כהרוסה-ולכן חשוב עבורך לברר עם עצמך מה משמעותו עבורך? האם קיימת ביניכם הבנה? תקשורת טובה וזורמת? פתיחות ?הדדיות בקשר? הערכה וכבוד הדדי? שיתוף?ועוד.
חשוב שתדעי כי חשוב שיהיו בקשר טוב ומספק עוד מרכיבים מלבד אהבה.
תקשיבי גם לאינטואיציה הפנימית שלך, ותבררי מדוע לתחושתך את 'תתחרטי על כך אם תישארי עימו '- יתכן שאת בתוך תוכך חשה שאין זה נכון לך להשאר עימו בקשר לטווח הארוך , בלי קשר למה שהורייך רוצים או חושבים.אני מאמינה שאת יודעת את התשובה.
בהצלחה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:(
מאיה23/02/2010קודם כול תודה על ההקשבה והעזרה .
וזו בדיוק הבעיה יש בנינו הכל , אנחנו מספרים הכל אחד לשני , מבינים אחד את השני , יש בנינו אמון והרבה מאוד פתיחות בכל נושא .
ואני פשוט לא מסוגלת לגמור את הקשר הזה בגלל הסיבה הזאת , ההורים שלי מבינים אותי אבל לא מוכנים לקבל אותו .
אמא שלי טוענת שהוא חמוד והכל אבל בשביל הבת שלה היא רוצה הרבה יותר , ואם היא לא עצרה את זה לפני היא תעצור את זה עכשיו ושהיא מעדיפה שאני יבכה עכשיו ולא יצטער על זה שנשארנו ביחד בעתיד וכו' ..
מצד אחד אני מבינה אותה כי היא רוצה בשבילי יותר טוב וגם במקום כלשהו אני גם רוצה בשבילי משהו יותר טוב אבל אני פשוט לא מוכנה לוותר עליו בשביל דבר כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנו עצה טובהקובי21/02/2010
בגדתי פעם אחת.לפני 4 חודשים סיפרתי זאת מיוזמתי לבת הזוג (היינו בזוגיות למעלה מ-8 שנים) והיא פשוט זרקה אותי.בחודש וחצי הראשונים לא יצרתי קשר איתה.בחודשיים האחרונים שלחתי סמסים ומיילים בהם אני מביע את רצוני בחידוש הקשר-ללא תגובה.
תנו עצה טובה.מה עושים ואיך נוהגים כדי לנסות ולשכנע אותה לשמוע מה יש לי לומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש קשר
דליה שוורץ21/02/2010קובי שלום,
עצה טובה אפשר לתת אם היא היתה מוכנה לפחות לענות לך ולהגיד שהיאלא יכולה לבטוח בך אבל אם היא אפילו לא מוכנה להגיב על ההודעות שלך לא תוכל להכריח אותה.
נסה לשלוח לה הודעה בה אתה רק מבקש לנסות להסביר ואם היא לא תסכים לא תוכל לכפות זאת עליה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
אורית26/02/2010הי קובי
סתם מחשבה של אישה. בגדת בחברה שלך לאחר זוגיות כ"כ ארוכה. ללא ספק היא נפגעה עד עמקי נשמתה. אתה באמת חושב שsms וכמה מיילים עשויים להחזיר אותה? אתה לא חושב שהיא שווה קצת יותר השקעה. תרדוף אחריה, תשלח לה פרחים, תנסה קצת דרכים יצירתיות. תנסה לחכות לה מתחת לבית. לפחות זה מה שאני הייתי מצפה. בדיוק כמו האקסית שלך לא הייתי מגבה למיילים וsms אחרי מעשה כזה. הפגיעה היא קשה מאוד. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה בגללו?..הילה20/02/2010
שלום, אני בחורה בת 20 שהיו לה כמה מערכות יחסים ואפילו סטוצים. היה לי חבר לפני שנה וחצי שאיתו שכבתי פעם ראשונה. לפני כחצי שנה הכרתי מישהו שהקשר איתו התחיל מאוד מהר ונגמר מאוד מהר. מה שקרה לי איתו היה משהו מאוד מוזר כי כל רגש אחר שהרגשתי אי פעם לגבר (אף לראשון שלי) מתגמד לעומת מה שאני הרגשתי ולצערי עדדין מרגגישה אליו. ראיתי אותו בסך הכל פעמיים בחיים שלי והוא נישק אותי רק בפעם הראשונה שנפגשנו כי בפעם השנייה כבר סיימתי את הסיפור כייון שהקשר היה מבוסס רק על התכתבויות וטלפונים וגם בזה היו כלולים המון משחקי אגו.
כעבור חצי שנה לא היה לי אף גבר כי אינני מעוניינת. חשוב לציין שאני בחורה מאוד מושכת ומחוזרת, ומאז איתו לא הרגשתי כלום לאף אחד וגם לא נדלקתי, אני לא מעוניינת לנסות ולא מחפשת ושוללת את כל מי שמנסה. חשוב לציין שלפני שהכרתי אותו היה לי תאבון מיני בריא מאודד ומאז אחרי מה שקרה איתו (שנגמר הסיפור - ולא בדרך מכוערת) התיאבון המיני שלי הדרדר עד כדי כך שגברים שמאוד מאוד משכו אותי בעבר כיום כבר לא מושכים אותי ולא מעניינים אותי משום בחינה.
נמאס לי להיות לבד ולחשוב על מישו שכבר חצי שנה עברה מאז, אני ממש חושבת שבגללו אני לבד ולא בא לי אף אחד ואני מחפשת הסבר לתחושה הזאת.
מדוע זה לא עובר לי?
ואיך אני יכולה להעביר את זה הלאה?
והאם זה בכלל בגללו כל מה שעובר עליי במכתב הנ"ל?
אני לא מעוניינת לחזור לדבר איתו שוב אי פעם.
בברכה, הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגלל מי?
דליה שוורץ20/02/2010הילה לשום,
אני אתחיל דווקא מהשאלה האחרונה שלך האם זה בגללו??? התשובה היא לא! זה לא בגללו אלא בגללך, את החלטת לסיים את הקשר ואת לא רוצה מערכת יחסים חדשה ולכן שוללת את כל מי שמנסה. את בוחרת לשקוע לתוך תחושת הפספוס שלך ולא הוא. את נכנסת לקשר שלא הגיע למיצוי מבחינתך ונגמר ואת נמצאת במין תוחושה של ספספוס ולא מוכנה לוותר על מה שאולי פיספת אך מצד שני את גם כותבת שאת לא מוכנה לדבר איתו שוב אי פעם. יש לך שתי אפשרויות: האחת לנסות ליצור איתו קשר כדי שתדעי לפחות אם יש לך אופציה לחדש את הקשר וכך תוכלי לבדוק האם הוא מתאים לך או לא. אפשרות נוספת שעומדת בפנייך היא להתחיל ליצור קשרים אם אחרים ( אמרת שיש לך לא מעט הזדמנויות) וכך תפגשי את זה שיוציא את הקודם ממחשבותייך. הבחירה בידייך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושי הורים בגיל מאוחראדם19/02/2010
שלום רב,
אני יודע שאולי השאלה קצת מוזרה אך נראה לי שכמו מיני רבים, בישרו לי על ההודעה בהפתעה.
אז ככה, אני בן 24 השתחררתי מצה"ל אחרי 5 שנים שבהם שנתיים שירות קבע בתור לוחם. השתחררתי השנה באוגוסט.
מאז ומתמיד הורי לא היו ביחסים הכי זוהרים שיש כנראה כמו כולם- לא תמיד הכל ורוד ותמיד יש עליות ומורדות בחיים ובעיקר בזוגיות. היו הרבה ריבים, צעקות וכעסים חוזרים ונשנים.
אנחנו ארבעה אחים במשפחה אחי הגדול עזב את הבית אחותי הצעירה ממני כרגע בצבא וישנו את האח הקטן אשר מרבה להסתבך ולא להקל על הורי- (ד"א האבא בן 52 והאמא בת 50). מעולם לא הייתי בקשר רציני אך עתה הגיע תורי ומצאתי את בחירת ליבי ואנחנו למעלה מ10 חודשים ביחד.
בשבוע האחרון נתבשרתי על ידי אימי כי היא החליטה סופית להתגרש מאבי. אני מאוד מבולבל ולא יודע כיצד להגיבל לנושא. אבי נהג מונית עצמאי אשר כל יום שעובר הוא עובד קשה יותר. אמא בעלת חנות בגדים יד שנייה שאבי בנה ושיפץ לה. אינני נוטה לצדד שום צד בקרב הורי אבי שנוטה לעתים קרובות להתעצבן ולצעוק על אימי, אך גם אימי נוטת לעיתים לקחת דברים שלא בפרופורציה. אימי התייתמה מהוריה בגיל מאוד צעיר.
אני יודע שהשאלות אומנם קצת מוזרות לבן אדם בגילי- אני מאוד אוהב את הורי ומאוד מאמין במוסד שנקרא משפחה ובכל מה שקשור למשפחה ואהבה בכלל- אני מאמין שניתן לפתור כל בעיה רק אם רוצים מספיק.
רציתי לשאול האם עליי לוותר על הנושא ולתת ל"גדולים" לפתור את הבעיות ביניהם? אני מרגיש שהעניין מאוד ייפגע בי אישית מעצם היותי אדם אמוציוני ורגיש.
מה עליי לעשות? לפנות לפסיכולוג? אני מרגיש שיש לי צורך לפנות לאיש מקצוע, האם כדאי?
תודה,
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים מתגרשים
דליה שוורץ20/02/2010אדם שלום,
פרידה של הורים קשה בכל גיל מאחר ולרוב אנו תופסים את הורינו כ"חבילה" אחת שמספקת לנו סוג של ביטחון והרגשה של בית בטוח, וכשזה מתפרק אנו חשים תחושה של חוסר ביטחון וזה רגיל וטבעי.
הבחירה שלך לא לצדד בשום צד היא בחירה נכונה מאחר וזו מריבה שלהם והחלטה שלהם מתוך החלטה על הדרך בה הם ימשיכו את החיים שלהם. תן להם לפתור את הבעיות שלהם בעצמם בין אם זה בטיפול זוגי ובין אם זה בהחלטה סופית להפרד. לגביך, ראשית עליך להבין שההרגשה שלך ליגיטמית אך אם אתה מרגיש שאתה זקוק לאיש מקצוע כדי להרגיש בטח יותר אל בהסס ותפנה לקבלת יעוץ מקצועי. במקביל אל תשכח לרגע שמצאת לך את האישה שאתה אוהב ושים לב שלא תשליך את החששות שקשורים בהוריך על הקשר שלך עם אותה בחורה. שים אותה כשותפה לתחושות שלך כדי שתוכל להרגיש שהיא אכן חלק מהחיים שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרי ראייה ללא לינהשרון18/02/2010
שלום
אני ובעלי בתהליך גירושין. לפני כשבועיים קיבלתי משמורת זמנית ועזבתי לבינתיים עם הילדים לבית הוריי.הילדים הם בני 4 ו 7.
כרגע בעלי מציע הסדרי ראייה של פעמיים בשבוע כולל לינה וכל סופש שני כולל מוצאי שבת.
אני מתנגדת בתוקף לחלק של הלינה באמצע השבוע ובמוצאי השבת.
אין לי בעיה שיקח אותם אפילו בסיום בית הספר והגן או בסיום הצהרון,מתי שנוח לו,ושיחזיר אותם בערב לשינה.וכמובן שגם אין לי בעיה עם כל סופש שני למעט מוצאי השבת כמו שציינתי.
מה הסיכויים שלי לקבל אישור לזה בבית משפט?האם יש טעם להילחם?הבנתי שמה שהוא מציע זה המקובל.
האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ משפטי
דליה שוורץ18/02/2010שרון שלום,
אני מציעה לך להפנות את השאלה לפורום שנותן ייעוץ משפטי או לעורך דין שמתמחה בנושא גירושים.
לצערי לא אוכל לעזור לך בשאלות שנוגעות לחוק ולבתי משפט.
מה שאנח כן רוצה לשאול אותך זה מדוע את לא רוצה שהילדים ישנו אצלו? האם את רוצה שהילדים ידעו שאבא זה רק לשעות היום? האם את רוצה לקחת מהם את הזכות להנות מאבא שלהם כמו שהם נהנים מאמא שלהם?
תחשבי על זה ועל ההלכות שיש לכך שהם לא ישנים אצלו.
מעבר לזה - בית המשפט יחליט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להתגבר על המבוכהלי17/02/2010
אני מאוד רוצה לקיים יחסי מין איתו אבל אני פשוט לא מצליחה להתגבר על המבוכה והביישנות.אני מבינה שאצלי זה נובע מחוסר בטחון עצמי שנגרם כתוצאה מהתעללות מילולית ופיזית בילדות.הוא מעולם לא לחץ עליי הוא דואג להחמיא לי באופן תמידי והוא מצליח להתרגש ממני גם בלי יחסי מין למזלי הרב.הוא באמת מדהים בכל מה שנוגע לזה.אני רוצה אותו אבל פוחדת מעצמי.שאעשה משהו הוא יגעל ממני ויעיף אותי לכל הרוחות.אני פוחדת פחד מוות ממה שיחשוב עליי אז אני נמנעת לחלוטין ממגע.אני לא מצליחה להתגבר על זה ואני די סובלת מהעניין,אני בטוחה שגם הוא.
אין סיכוי שאני אלך לפסיכולוג אני לא מאמינה בזה.(מניסיון)איך בכל זאת אוכל להתגבר על החששות האלו?תודה מראש לעוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בפורום הנכון-טעות.
לי17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה שזה הגיע לירועי15/02/2010
לפני מספר חודשים בגדתי באישתי (פעם ראשונה, ואני מקווה שאחרונה), בגלל שהקשר שלנו פשוט כבוי, מינית ורגשית. האישה איתה בגדתי התגלתה כאישה מדהימה (גם היא נשואה), גם במיטה וגם מחוצה לה, והצליחה להחזיר לי חלק גדול מהבטחון העצמי שאבד לי מזמן. לא מזמן, החלטנו יחד בצעד משותף להפסיק את הקשר המיני, ולהסתפק בשיחות עמוקות ונעימות - הפכנו לידידים טובים (למרות שהתשוקה נמצאת ברקע, אנחנו לא מממשים).
באחת השיחות האחרונות שלנו היא גילתה לי שבעלה סובל משפיכה מעוכבת - לפי מה שהיא אומרת לוקח לו 20-30 דקות של סקס נטו (רק חדירה) לגמור. בתור אחד שמתאמץ להחזיק מעמד יותר מדקה, הייתי בהלם. היא גם אמרה שבתקופה שהיחסים ביניהם היו טובים יותר, היא מאוד מאוד נהנתה איתו במיטה (ועכשיו אני מבין למה), אבל עכשיו היא מאוד סובלת מזה.
מאז שהיא סיפרה לי את זה, אני מסתובב בתחושה מאוד קשה. אני מרגיש מוזר, אולי אפילו פגוע. אני יודע שהם עדיין שוכבים, ועצם המחשבה על זה גורמת לי כאב לב אמיתי. אני כנראה מאוד מאוהב בה, וה-"תוספת", שהוא סוג של איש-הברזל במיטה, ממש הורגת אותי.
בקיצור - למרות שאנו לא בקשר מיני יותר (גם לא נפגשים וכו'), המחשבה עליה גורמת לי לכאב לב תמידי. אני לא רוצה לנתק איתה את הקשר, כי באמת טוב לי עם הידידות העמוקה הזו, מצד שני כל הדיבורים (והמחשבות) על בעלה ממש עושים לי רע.
אני מנסה ממש בכוח לשפר את המצב בבית - שיחות עם אשתי, המון פינוק ותשומת לב (אפילו עשינו שיחה שבה אמרנו אחד לשני מה אנחנו רוצים לשנות בקשר - ואנחנו מנסים לשפר), אבל אני לא מרגיע שמשהו אמיתי משתנה. הקשר אולי יותר נוח, אבל ממש לא חם ואוהב.
בקיצור - הכל נראה לי כרגע רע, אפור ומר, ואני לא מצליח לראות איך משהו מכל זה משתפר בקרוב..
יש למישהו כמה מילות עידוד בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילת עידוד
רואי15/02/2010עם אשתך זה ילך ויהיה יותר רע ואחרי שתתגרשו יהיה יותר טוב... אולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)