פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מסובכת זקוקה לעזרה
    גבריאלה
    28/12/2009

סליה על הפירסום הרב לא כ"כ בטוחה באיזה פורום לפרסם את השאלה.
    שלום,
    לא מזמן חזרתי לחבר שלי לאחר פרידה ממערכת יחסים מאוד בעייתית וטראומתית. אספר בקצרה - היו לו התפרצויות זעם, היה מקלל וצועק, זורק דברים בחדר, מאשים אותי בכל דבר, מכניס אותי לדיכאון מרחיק אותי מכולם וכו'.
    עם הזמן שהייתי איתו וגם לאחר שנפרדתי ממנו הרגשתי שאני מאבדת את היצר המיני שלי. בהתחלה זה היה רק כלפיו, אבל עכשיו אינני מעוניינת בסקס או בפנטזיות בכלל. זה מאוד מטריד אותי, כי פעם היה לי יצר מיני גדול ובריא.
    לאחרונה חזרתי לחברי כי השתנה ומקבל טיפול פסיכיאטרי. איננו מקבל התפרצויות כמעט בכלל ואם כן אז לא לידי ואני מרגישה שבאמת השתנה. הבעיה - חוסר החשק המיני עדיין נשאר. ואני לא מצליחה להתגרות משום דבר. קשה לי עם זה שהוא רוצה סקס ואני מרגישה אשמה על זה שאני לא מספקת לו אותו. זה גורם לנו הרבה צרות. דיברנו על זה כמה פעמים והוא אמר שהוא מבין ויחכה לי אך אני חוששת שהחשק המיני נעלם לתמיד בגלל הטראומה שעברתי. האם יש דבר מה לעשות? בבקשה תעזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מסובכת זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• שאלה מסובכת זקוקה לעזרה

מיכל פאטל
    28/12/2009

שלום לך גבריאלה,
    אכן השאלה שלך לא תואמת את הפורום הזה, אך אענה לך בקצרה. אני מבינה את התיסכול אותו את חווה מבחינה מינית, ואת צודקת :משהו מאד מהותי השתנה אצלך וזה דורש התייחסות.מאחר ועבר זמן ועדיין את חשה חוסר חשק , לדעתי עלייך לפנות לגורם מיקצועי קרי: סקסולוגי/ית לתאר בפניו את הסיטואציה ולהגיע להבנה מדוע זהו מצבך ומה עלייך לעשות.
    גבריאלה ,מיניות ויחסי מין הם חלק משמעותי בתוך מכלול היחסים בין בני זוג. את אינך אמורה "לספק" לבן זוגך אותם , זו לא סחורה,אלא את אמורה להינות מהם בעצמך וגם ביחד עימו.
    מאחר ולשניכם המצב הנוכחי מפריע, עליך כאמור לפנות לסקסולוג/ית.

בהצלחה!
    מיכל פאטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא אחרי הטיפול אנחנו נפרדים
    מייקל
    27/12/2009

אנחנו נשואים 13 שנה, יש לנו 3 ילדים. מהצד אנחנו פשוט זוג מהאגדות - מסתדרים מצויין, חברים אמיתיים ושותפים בכל חיי היום יום וההורות בהרמוניה מופלאה. הגענו לטיפול לאחר שאישתי בגדה בי - זה היה רומן קצר של 3 פגישות עם גבר צעיר אך היא עצרה רגע לפני שנכנסה למיטה והודתה שלא יכלה לעשות זאת אך לא הכחישה שמאוד רצתה. הגענו לטיפול עם רצון אמיתי להתגבר על משבר האמון ועל הבעיות בזוגיות שהובילו את אישתי למעשה זה. לאחר עבודה עם המטפלת על התפקידים בבית ואחראיות ביננו הגיעה אישתי למסקנה שגם השגרה והשעמום והביטחון בחיינו והרצון לריגוש חדש הובילו אותה לזה אך בעיקר העובדה שכבר לא בא לה עלי. בכנות סיפרה שהיא כבר לא נמשכת אלי, שהיא אוהבת אותי מאוד ורואה אותי כפרטנר מדהים כאבא מושלם כחבר אמיתי אך לא כמאהב. המטפלת העבירה אותנו לטיפול אינטימי מיני כד לנסות לעורר את התשוקה אך אז כל הטיפול יצר אצלה אנטי נוסף וחוסר נוחות כך שלבסוף הפסקנו אותו. היא ממש ניסתה להתאהב בי מחדש אך לא הצליחה ולכן חיפשה סיבות לכעוס עלי כדי לתרץ שלא בא לה. כשלא מצאה סיבות לכעס השלימה עם הבעיה היחידה שלנו - אני אוהב אותה וגם מאוהב בה והיא אוהבת אותי אך לא מאוהבת בי. מצבנו הכלכלי טוב ואנחנו גאים במה שבנינו ביחד כזוג ושנינו מאוד אוהבים את המסגרת המשפחתית שלנו וגם את היחסים החבריים שלנו אך אין ספק שאין ניצוצות בזוגיות שלנו. העובדה שאני טיפוס שמרן, בטוח ואוהב גרם לזה שנהפכתי למובן מאליו ו- תמיד שם.
    אישתי חושבת שפרידה כרגע היא הפתרון הנכון ביותר.
    אני בודק מה המחיר שצריך לשלם אם נפרדים.
    אני מאוד פגוע ומתלבט אם נלך כבר על גירושין.
    אישתי ממשיכה ללכת לטיפול אצל המטפלת כדי להבין אם יש עוד סיכוי להציל מה שיכול להיות שכבר אין.
    התמונה לא סקסית בכלל - ההחלטה של כל אחד תהיה בנקודות.
    יש מה לייעץ לי?

הוספת תגובה

• פרדה לאחר טיפול זוגי

דליה שוורץ
    27/12/2009

מייקל שלום,
    אתה מתחיל את הודעתך במילים"דווקא אחרי טיפול אנחנו נפרדים". אני לא בטוחה ש"דווקא" זו המילה המתאימה, אולי בזכות הטיפול הגעתם למצב שבו אתם יודעים להגדיר טוב יותר את המציאות והגעתם להחלטה.
    אתה מדבר על כל שהפכת למובן מאליו ולכן אולי כדאי להפסיק להיות כ"כמובן מאליו. אולי עליך לשנות את הסטטוס שלך לפחות ברור. אולי מרגש יותר ויוזם יותר ...
    אתה מתאר מצב מורכב במערכת היחסים ואתם אחרי טיפול זוגי ואשתך כרגע באישי ולכן אני לא בטוחה שלתת עצות על גבי הפורום זה הדבר הנכון אבל אני בהחלט מציעה לך לפנות בעצמך לאימון אישי כדי לנסות לברר איך אתה יכול לייצר ריגוש אצל אישתך ואיך אתה יכול להיות פחות מובן מאליו.

אשמח לסייע,
    דליה שוורץ- מאמנת אישית וזוגית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרשה לי להציע חומר למחשבה.

איל
    28/12/2009

לדעתי אתה לגמרי מנותק מהמציאות, חי לך בתוך בועה שנוח לך להאמין בה.
    אני שם את ידי באש, אם אשתך לא עצרה רגע לפני שהם נכנסו למיטה, וגם שזה נמשך הרבה יותר משלוש פגישות.
    אשתך לדעתי קיבלה כבר החלטה, מזמן, כעת לאחר שהרומן התגלה, היא מנסה להיפטר ממך בצורה הכי פחות פוגענית, וזה כולל טיפול זוגי, שהוא לפרוטוקול בלבד, היא הולכת לגירושים, ודקה אחת אחרי, היא תהיה במיטתו של אותו צעיר, עד אשר הוא יעיף אותה לטובת נשואה אחרת, אבל בלי קשר לאותו רומן, היא לגמרי לא נמשכת אליך, אולי אפילו סובלת כשאתה נוגע בה
    ככל שתפנים ותשלים עם המציאות, כך תסבול פחות, גם השימוש במילים ספרותיות (אוהבת אבל לא מאוהבת) לא תקדם אותך לשומקום, והנסיונות שלך לעכב אותה, או להשתטח על הרצפה ולאחוז ברגליה כדי שלא תלך, לא יעזרו אלא רק יכאיבו יותר.
    בעצם למה אני צריך להגיד, אם טל עדיין כאן, הוא יוכל להסביר טוב יותר, הוא היה בסרט הזה בדיוק.
    בכל אופן ידידי, תאסוף את עצמך, יש חיים אחרי גירושים, מגיע לך יותר טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לאייל.

מייקל
    28/12/2009

אייל שלום
    הייתי צריך את הניעור הזה, כמובן שאני מהרהר יום יום אם תרחיש בדיוק כמו שתיארת זאת האמת המרה.
    אבל למעשה כבר השלמתי עם המצב ואני מנסה לאסוף עצמי ולהמשיך הלאה.
    אין לי ספק שזה יהיה לי קשה אבל הפנטזיות של חיי הרווקות כבר מדגדגות לי...
    אשמח לטיפים איך חוזרים לשוק לאחר 13 שנה? לתת לזמן לעשות את שלו או להתחיל לחלק כרטיסי ביקור ולהודיע על שינוי הסטטוס? הכרות מהירה של מישהי חדשה תעזור לי להתגבר? או לזרום עם סטוצים פה ושם?
    אני חושש אבל מתחיל להתרגש ולזכור נשכחות...
    יש סיכוי גדול שבאמת זה יעשה לי טוב ! וכמו הקלישאה כל סיום הוא התחלה של משהו חדש וטוב
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת צינון.

איל
    29/12/2009

אחרי נישואים ארוכים יחסית שהתפרקו בצורה מכוערת, הייתי מציע לך לא למהר לקפוץ לשוק הפנויים והפנויות לפני שתנסה להבין מה היה, למה, להפיק לקחים ,כדי לא לחזור על טעויות בפרק ב'.
    סטוצים פה ושם, אולי כן, אבל קח לעצמך זמן כדי לעכל ולהתמודד עם המצב החדש, יש ילדים, אם אני זוכר, אז לאט, לאט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עדיין כאן

טל
    29/12/2009

אני עדיין כאן ובהחלט יש לי מה לומר. צדק איל יותר מפעם אחת בדברים שכתב.
    ראשית, הסיפור שלך דומה לשלי הן בהתנהגותה של אשתך והן בהתנהגות שלך, שמזכירה לי מאוד את דרך ההתמודדות שלי. מן הדברים שכתבת עולה תמונה די ברורה של המצב, כפי שצייר אותה איל (בגדה, רצתה להיפרד ולא ידעה איך, השתמשה בטיפול הזוגי כאמצעי להקל עליך).
    אני מכיר את הכאב שלך. אני מכיר את הפחד שלך. אני מניח שאתה מבוגר ממני ולכן אתה אפילו מפוחד יותר מן הרעיון של "לצאת לשוק". הייתי שם, חוויתי (ועדיין אני חווה) את הפחדים האלו שעליהם אתה מדבר.
    אבל פחד אינו סיבה מספיק טובה לפעול או להימנע מפעולה. אחד הדברים הראשונים ששמעתי מבעלי הדעה (ובמצבנו, לכל אחד יש דעה וכל אחד משמיע אותה - בין אם ביקשנו ובין אם לא) היה כי בסופו של דבר אבין שאיני רוצה להיות עם מישהי שאינה אוהבת אותי. וזה נכון, כך אני מרגיש עכשיו. גם כיום, אני עוד מתגעגע לאשתי, אבל יותר מכך אני מתגעגע לחיי הנישואיםף קצרים ככל שהיו. ובכל זאת אני מבין כי את הנעשה אין להשיב.
    לגבי הפיתויים של חיי הרווקות - שוב צדק איל כשהציע לך "תקופת צינון". אמנם אתה מחפש חיזוק לאגו הפגוע שלך, ואולי התהוללות קצרה תעשה לך טוב בטווח הקצר, אך עליך לזכור שאתה במצב רגשי לא פשוט ואת זה אני אומר לך מבלי להכיר אותך כלל.
    אני יוצא עם מישהי, שלושה חודשים אחרי הפרידה מאשתי ולמרות שבימים הראשונים הייתי מסוחרר ונרגש, הרי שבחלוף הזמן אני מבין שזוהי אשליה בלבד. אין לי פניות רגשיות ואין לי היכולת להכיל את זו שאני יוצא איתה, שגם היא סוחבת על גבה שק של מטענים רגשיים (כמו כל אדם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת לא יודעת כיצד להמשיך...
    שרה מאי שם
    27/12/2009

שלום לכולם,
    כבר זמן מה אני משוטטת ברחבי האינטרנט למצוא "אוזן קשבת" או לקבל עצות ממביני עניין.
    היום נתקלתי בפורום שלכם ואני מקווה שהכנות המוחלטת ועצות שאקבל מכם יעזרו לי לגבש את עצמי מחדש.
    אני בת 24 והתחתנתי לפני קצת יותר מחצי שנה עם בעלי אנחנו ביחד כארבע שנים הכרנו בצבא.
    גרנו ביחד לפני הנישואים כשנתיים וחצי.
    לפני שהתחלתי לצאת עם בעלי לא היו לי מערכות יחסים תקינות עם גברים אחרים.
    היו גברים כמובן היו התאהבויות ילדותיות אך לא משהו רציני.
    מאז גיל 13 ניהלתי " מערכת יחסים" מתוסבכת בטירוף עם האקס המיתולגי שלי הקשר נפסק ביום שהכרתי את בעלי.פשוט נחתך.
    האקס גורם לי להרגיש דברים שמעולם לא הרגשתי כלפי בעלי ולא כלפי גברים אחרים בחיי.
    ראוי לציין שבעלי הוא איש מקסים אוהב בטירוף אכפתי וכל השבחים שיש. מבחינה מינית אני לא נמשכת אילו כבר הרבה הרבה זמן וסקס הוא אירוע נדיר במחוזותינו. לפני החתונה הייתה תקופה קצרה בה הייתי בקשר עם האקס - לא נפגשנו ולא כלום רק פלירטטנו באינטרנט ובהודעות.
    אחרי החתונה עם ירידת המתח וההמולה נכנסתי לדיכאון והגעתי למסקנה שעשיתי טעות בכך שהתחתנתי אמרתי לבעלי בפעם הראשונה את האמת שאני לא נשכת אילו בכלל (הוא הרגיש את זה הרה זמן לפני שאמרתי לו) ושאני חושבת שאני אוהבת אותו כמו חבר ולא כמו בעל עזבתי את הבית לשבועיים אך מלחץ של הסובבים והפחד הזה להיות גרושה אחרי חצי שנה ולהיות לבד חזרתי הבייתה והכל המשיך כרגיל.
    לפני כמה ימים האקס שוב חזר לחיי (הוא אף פעם לא עזב אותם כמעט כל לילה הוא מבקר אותי בחלומות) ומיידית התרחקתי שוב מבעלי.
    שוב אני מוצאת את עצמי באותה תחושה שהרגשתי לאחר החתונה אני רוצה להיות עם האקס ואני מפחדת..
    אני לא יודעת מה לעשות אם מישהו יכול לעזור אני אשמח....

הוספת תגובה

• אהבה מיתולוגית

אורה
    27/12/2009

הבעייה שלנו,לעניות דעתי,זה שהאהבה הראשונה תמיד מלאת עוצמה ורגשות שלא תמיד יש להם ביסוס,יותר כמו פנטזית ילדות.

אני יכולה לערוב לך שאם תחזרי היום להיות בקשר זוגי עם האקס-הרבה דברים יתנפצו לך הכוונה שלי כמובן כל מה שחשבת עליו,או ידעת...יתגלו כלא בדיוק נכונים...

לפי איך שאני רואה את זה יש לכך השלכה ישירה על הקשר עם בעלך,ואולי אתם צריכים למצוא את הדרך חזרה.

הפיתרון שיש לי להציע לך באם הינך מעוניינת לשמר את הקשר עם בעלך ולא מתוך פחד להיות לבד זה לנתק כל קשר או מגע עם האקס שלך.מיידית.

מעבר לזה טיפול או ייעוץ זוגי יכול לעזור לשניכם למצוא אחד את השנייה שוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר משיכה

שרה מאי שם
    27/12/2009

אך מה עלי לעשות כאשר אני נמצא במצב בו אני לא נמשכת לבעלי כבר הרבה הרבה זמן. עוד מלפני החתונה הרגשתי ככה וכבר אז לא היינו מקיימים יחסי מין כמעט ובכלל.
    כשהוא הציע לי להתחתן הסכמתי ובאותו רגע וויתרתי לעצמי על חיי מין מספקים.

לפני בעלי הייתי בחורה מאוד מינית ולא הייתה שום בעיה.
    כיום אם אני ובעלי שוכבים זה רק לאחר שבעלי כבר "מתחנן" ןאני מרצה אותו כדי לא להרגיש אשמה.

גם עכשיו אני מוצאת את עצמי מלאה ברצון לשכב עם אדם אחר.
    בקשר לאקס אני יודעת שהוא לא טוב עבורי הוא אף פעם לא העריך אותי באמת והבין את האהבה שלי כלפיו אך זה בלתי נשלט מהרגע הראשו לפני 11 שנה שראיתי אותו אהבתי אותו גם אלחר שהוא עשה לי הכל גרם לי להרגיש הכי חרא בעולם גם אז אהבתי אותו והיום בדיעבד אני יודעת שעברו 4 שנים שבהם לא היינו יחד והשנים האלה קריטיות להתבגרות של בנאדם אבל עדיין אני מרגישה שהוא אהבת חיי האמיתית ואיתו הייתי צריכה להיות פשוט לא נלחמתי מספיק על רצונותיי והתפשרתי על חיים עם בעל אוהב והכל אבל בלי משיכה ואהבה שצריכה להיות בין גבר לאישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר משיכה

שרה מאי שם
    27/12/2009

אך מה עלי לעשות כאשר אני נמצא במצב בו אני לא נמשכת לבעלי כבר הרבה הרבה זמן. עוד מלפני החתונה הרגשתי ככה וכבר אז לא היינו מקיימים יחסי מין כמעט ובכלל.
    כשהוא הציע לי להתחתן הסכמתי ובאותו רגע וויתרתי לעצמי על חיי מין מספקים.

לפני בעלי הייתי בחורה מאוד מינית ולא הייתה שום בעיה.
    כיום אם אני ובעלי שוכבים זה רק לאחר שבעלי כבר "מתחנן" ןאני מרצה אותו כדי לא להרגיש אשמה.

גם עכשיו אני מוצאת את עצמי מלאה ברצון לשכב עם אדם אחר.
    בקשר לאקס אני יודעת שהוא לא טוב עבורי הוא אף פעם לא העריך אותי באמת והבין את האהבה שלי כלפיו אך זה בלתי נשלט מהרגע הראשו לפני 11 שנה שראיתי אותו אהבתי אותו גם אלחר שהוא עשה לי הכל גרם לי להרגיש הכי חרא בעולם גם אז אהבתי אותו והיום בדיעבד אני יודעת שעברו 4 שנים שבהם לא היינו יחד והשנים האלה קריטיות להתבגרות של בנאדם אבל עדיין אני מרגישה שהוא אהבת חיי האמיתית ואיתו הייתי צריכה להיות פשוט לא נלחמתי מספיק על רצונותיי והתפשרתי על חיים עם בעל אוהב והכל אבל בלי משיכה ואהבה שצריכה להיות בין גבר לאישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז כנראה

אורה
    27/12/2009

שלא היית צריכה להתחתן איתו מלכתחילה.

אל תחפשי פתרונות פלא.התשובות אצלך.

כשתביני את התשובות אצלך,תוכלי לפעול בהתאם.העיקר שתרגישי שלמה ומאושרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת

דליה שוורץ
    27/12/2009

שרה שלום,
    אני לא בטוחה שאת מבולבלת, אני חושבת שאת יותר מבוהלת, את כנראה מבוהלת מהמצב שנקלעת אליו. אני מציעה שתשאלי את עצמך מדוע בחרת להתחתן דווקא עם בעלך. מה היה בו שמשך אותם? מה היה בו שגרם לך להגיד כן למרות שידעת שאת לא נמשכת אליו? כנראה שהוא ענה על צורך מסויים שלך ולכן הסכמת. ננסי למצוא מהו הצורך הזה וכך תוכלי לנתח טוב יותר את המצב ולקבל החלטות לגבי המשך הדרך שלך. יכול להיות שאת לעולם לא תתחתני עם האקס המיתולוגי כי את יודעת שהוא לא בשבילך אך אולי תוכלי למצוא לך גבר אחר אותו תאהבי באמת?בדקי את המצב שלך וקבלי החלטה מה באמת טוב לך מבלי לפחד מה יגידו ואיך זה יראה כי בסופו של דבר אלה החיים שאת צריכה לחיות.
    אני מאוד ממליצה על אימון אישי כדי שתוכלי לקבל כלים שיעזרו לך להגיע להחלטות

אשמח לעזור יותר,
    דליה שוורץ-יועצת אישית וזוגית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת

שרה מאי שם
    28/12/2009

דליה תודה על ההבחנה שלך היא כ"כ מדוייקת...
    במבט לאחר אני חושבת שהסכמתי להתחתחן דווקא עם בעלי בגלל הביטחון.
    לדעת שיש גבר שיהיה איתי 100% שיהיה חבר טוב לחיים ויעניק לי סביבה בטוחה מה שלא היה לי כ"כ כשגדלתי.
    אבל באיזה שהוא מקום בהחלטה הזאת ויתרתי על כל המרגש בחיים.
    ויתרתי על חשקים ותחושות בשביל "נחת ושלווה"...
    מן הסתם אני לא אתחתן עם האקס אולי אני אפילו לא אהיה איתו בקשר אבל זה לא מה שמטריד אותי אני אסתדר מה שמטריד אותי זה איך ליישם את ההחלטה שלי? איך לעמוד מולו ולהגיד לו שזה באמת נגמר? איך להתחיל לפרק את כל ההתחייבויות שיצרנו במשך 4 שנים איך לפרק את המינוס המשותף וכל הבעיות הטכניות האלה. אני בכלל לא מדברת על כל "הטיפול" שאני יקבל מהמשפחות והחברים זה מאוד מפחיד.
    אבל מצד שני אני לא מאמינה שאני צריכה לשלם כל החיים על טעות שעשיתי בגיל כ"כ צעיר. ואני לא מאמינה שאם אני אמשיך לשתוק כמו שהיה עד עכשיו ואנחנו נביא ילידים לעולם זה יפתור את המצב. נכון זה ימלא אצלי חלק שחסר אבל לא את החלק הנכון וזה לא הוגן כלפי אף אחד.
    אני פשוט מנסה להבין איזה רגל שמים קודם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף לעזוב עכשיו

לי
    28/12/2009

יקירתי , אני מציעה לך להתגרש ולעזוב את בעלך עכשיו, לפני שהבאתם ילדים ולפני שהכל יסתבך עוד יותר, בלי שום קשר לאקס שלך בין אם יש לכם עתיד או לא, עצם העובדה שאת לא נמשכת לבעלך לא משנה מה יקרה את תמיד תמצאי את עצמך מפנטזת על מישהו אחר, את בחורה צעירה ולא תוכלי לחיות במסגרת שבה את לא מסופקת מינית, אני אומרת לך מניסיון, אם אין לכם כימיה במיטה אין לכם עתיד,למה לסבול ולמנוע מעצמך את אחת ההנאות הגדולות של החיים,גם אני התחתנתי צעירה ולא ייחסתי חשיבות לכל מה שקשור לסקס, עוד כשהיינו חברים הוא אף פעם לא ידע לספק אותי מינית, אם רק הייתי אוזרת אומץ ועוזבת אותו כבר בהתחלה הכל היה נראה אחרת,היום אני עם ילד מה שהופך את המצב להרבה יותר מסובך,אז התחתנת ועשית טעות, לא נורא, את צעירה תתחילי מחדש, כל עוד אין ילדים כל ההליך לא כזה מסובך, כמובן שזה לא נעים אבל שוב אני אומרת לך עדיף עכשיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קל...

שרה מאי שם
    28/12/2009

לי תודה על התובנות שלך אני שמחה שיש אנשים שמוכנים לחלוק את כאבם האחרים לטובת לימוד מן הניסיון.
    משתמע מכל הדיון הזה שאני עוזבת אותו רק בגלל סקס וזה ממש לא ככה.
    נכון הסקס הוא זה שהדליק אצלי את כל המנורות האדומות אבל ישנם עוד הרבה דברים שלא ייחסתי אליהם חשיבות בזמנו כשהיתחתנתי.
    אנחנו זוג צעיר עוד לא רכשנו בית בכלל הרכוש המשותף היחידי שיש לנו הם האוטו שלי שעולה בערך 10,000 ש"ח וכל השאר זה מינוסים משותפים שגידלנו כאילו היו ילדינו.
    אני נמצאת במצב בו עלי להחליט אם אני מוכנה פשוט לשבור את הכלים ולהתחיל הכל מחדש .חסכונות אין לנו כך שעלי לחזור לבית ההורים לתקופה מסויימת שזאת עוד היסתייגות מאוד גדולה שיש לי. הקשר עם ההורים שלי הוא טוב מאוד אבל מצד שני הם לא רואים את הדברים כפי שאני רואה מבחינתם זה מתחתנים וזהו אין דרך חזרה ואין להתחרט.
    אני לא מעוניינית לקחת שום דבר מהבית המשותף שלנו את הכל קנינו יחד מאז שעברנו לגור ביחד מוצרי חשמל רהיטים וכו'...
    אני לא מרוויחה משהו ואני מפחדת שעם תחילת התהליך הזה אשאר ממש ללא כלום.
    בסופו של דבר אני פשוט מפחדת אין לי מישהו מוסמך לדבר איתו וכרגע גם אין לי כ"כ אפשרות לשכור מישהו אז אני מנסה לבד. אני מתנצלת אם אני שופכת כאן את הלב שלי אבל בשלושה ימים האחרונים הפורום הזה נותן לי מקלט ועידוד.
    אני בסך הכל בת 24 אפילו לא, היומולדת שלי היא רק בעוד שבוע וחצי.
    אני מפחדת להישאר לבד אני מפחדת להיות גרושה בת 24 אני פחדת לעשותאת מה שאני כ"כ רוצה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צריכה לקחת פסק זמן.

איל
    28/12/2009

אבל אמיתי.
    את מבינה שסה"כ את ארבע שנים עם בחור, שבתוך הארבע שנים האלה הספקת לצאת איתו, לגור איתו, להתחתן ולפתח רומן עם האקס, כל זה בארבע שנים, כשאת בת 24 בסה"כ.
    חבר'ה בגיל הזה, בקושי סיימו את הטיול שאחרי הצבא, מתחילים רק את שלב הלימודים, בקושי מבינים מי נגד מי, ואת כבר בתוך סרטים, שאחרים עוברים במשך חיים שלמים.
    לאן את רצה? מי רודף אחרייך?
    עדיף לך להתגרש, ממילא אין לכם רכוש וילדים, כל החתונה היתה מוקדמת מדי, קחי לך את הזמן, תחשבי מה את רוצה בחיים, לא הייתי מציע לקפוץ ישר אל האקס, להתרחק מהכל וזהו, לארגן את החיים מהתחלה, עם תכנון, עם בדיקה מה את רוצה בחיים שלך, מתי כמה ולמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסק זמן

שרה מאי שם
    28/12/2009

חשוב לי לציין שלא פיתחתי רומן עם אף אחד לא בגדתי בבעלי ואני לא רוצה לבגוד בו אני פשוט רוצה להישתחרר כבר מכל הבלגאן הזה.
    אני לא מצליחה לעבוד לא מצליחה לאכול לא מצליחה להתרכז בכלום.
    בנוגע לאקס מבחינתי שילך #@#$ הוא לא זה שייתן לי את תשובות שאני רוצה מקסימיום הוא יכניס לי עוד כמה שאלות לראש שלי שכבר עומד להיתפוצץ.
    בסך הכל אני רוצה שקט. אני רוצה להרגיש שלמה . רוצה להרגיש נאהבת נחשקת וחושקת.
    אני רוצה להרגיש כמו בנאדם ולא כמו פיסת זבל מהלכת שהורסת את כל מה שהיא באה איתו במגע.

איך יוצאים מהברוך הזה שהכנבתי את עצמי אילו?
    אני שואלת כאן שאלות שאני יודעת שלא יכולים לענות לי עליהן.
    אני מרגישה שאני רוצה פשוט לאסוף את מה שנשאר ממני וללכת להיתחבא באיזה פינה חשוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קל...

שרה מאי שם
    28/12/2009

לי תודה על התובנות שלך אני שמחה שיש אנשים שמוכנים לחלוק את כאבם האחרים לטובת לימוד מן הניסיון.
    משתמע מכל הדיון הזה שאני עוזבת אותו רק בגלל סקס וזה ממש לא ככה.
    נכון הסקס הוא זה שהדליק אצלי את כל המנורות האדומות אבל ישנם עוד הרבה דברים שלא ייחסתי אליהם חשיבות בזמנו כשהיתחתנתי.
    אנחנו זוג צעיר עוד לא רכשנו בית בכלל הרכוש המשותף היחידי שיש לנו הם האוטו שלי שעולה בערך 10,000 ש"ח וכל השאר זה מינוסים משותפים שגידלנו כאילו היו ילדינו.
    אני נמצאת במצב בו עלי להחליט אם אני מוכנה פשוט לשבור את הכלים ולהתחיל הכל מחדש .חסכונות אין לנו כך שעלי לחזור לבית ההורים לתקופה מסויימת שזאת עוד היסתייגות מאוד גדולה שיש לי. הקשר עם ההורים שלי הוא טוב מאוד אבל מצד שני הם לא רואים את הדברים כפי שאני רואה מבחינתם זה מתחתנים וזהו אין דרך חזרה ואין להתחרט.
    אני לא מעוניינית לקחת שום דבר מהבית המשותף שלנו את הכל קנינו יחד מאז שעברנו לגור ביחד מוצרי חשמל רהיטים וכו'...
    אני לא מרוויחה משהו ואני מפחדת שעם תחילת התהליך הזה אשאר ממש ללא כלום.
    בסופו של דבר אני פשוט מפחדת אין לי מישהו מוסמך לדבר איתו וכרגע גם אין לי כ"כ אפשרות לשכור מישהו אז אני מנסה לבד. אני מתנצלת אם אני שופכת כאן את הלב שלי אבל בשלושה ימים האחרונים הפורום הזה נותן לי מקלט ועידוד.
    אני בסך הכל בת 24 אפילו לא, היומולדת שלי היא רק בעוד שבוע וחצי.
    אני מפחדת להישאר לבד אני מפחדת להיות גרושה בת 24 אני פחדת לעשותאת מה שאני כ"כ רוצה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת להסכים עם איל(לשם שינוי)

לי
    28/12/2009

תראי, אני באמת חושבת שנחפזתם קצת עם החתונה, תאמיני לי יש לך את כל החיים, לקחת על עצמך יותר מדי בשלב מאוד מוקדם, ושוב לצערי אני אומרת לך מניסיון גם אני נישאתי בגיל 24 אחרי שהיינו יחד 6 שנים, למה???? לאן רצתי, למה מיהרתי, למה לא עשיתי טיול? למה לא הכרתי עוד גברים, אנחנו לא באמת יודעים מה אנחנו צריכים בשלב הזה בחיים, את לא באמת יודעת, היה לכם טוב ביחד אז החלטתם להתחתן, טוב שאין לכם הרבה רכוש משותף זה חוסך המון כאב ראש, ואת ההורים שלך תשאירי בצד, הם לא תמיד מבינים, נכון שהם רוצים בטובתנו אבל הם חיים בעידן אחר, כמו שאמרת ברגע שהתחתנת אין דרך חזרה, תחייכי ותגידי שהכל בסדר, תשריצו כמה ילדים תקנו דירה, תבואו בסופי שבוע ובזה נגמר הסיפור, אף אחד לא יודע מה מתרחש עמוק אצלך בבטן, שאת ישנה עם בן אדם שאת לא נמשכת אליו, ואם זה המצב לא נראה לי שזה ילך וישתפר אלא להיפך.
    כשהחלטתי להפרד מבעלי ההורים שלי היו באבל, לא יצאו מהבית, לא דיברו עם אחד, בכל פעם שהייתי מגיעה אליהם הם היו מסתכלים עלי כאילו שהרסתי להם את החיים,היום הם איכשהו הצליחו להבין, אין להם ברירה, תשאלי את אמא שלך אם היא מעדיפה שתהיה אומללה כל החיים העיקר שלא תתגרשי, כי זה בדיוק מה שיקרה לך אם תישארי איתו, עם הזמן חוסר המשיכה שלך אליו יבוא לידי ביטוי בהתפרצויות זעם כלפיו, הוא אמנם לא אשם אבל גם הוא יסבול, את תשנאי אותו ואת עצמך שלא היית חזקה מספיק לקום וללכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדתי מהמאהב שלי
    שירי
    27/12/2009

נפרדתי מהמאהב שהיה לי שלוש שנים.היתה ביננו אהבה גדולה.שנינו נשואים ולא רצינו להתגרש.
    אנחנו כבר לא בקשר חודש יש לציין שעברתי את תקופת האבל והבכי והשלמתי עם הפרידה אבל, אני חולמת עליו המון , כל לילה חולמת על מגע ,אני מרגישה רע כתוצאה מכך כי אני מנסה לשכוח, והחלומות כאילו מזכירים לי אותו. אני גם מוצאת את עצמי נזכרת בכל דבר שעשינו אפילו הדברים הקטנים ביותר שכבר שכחתי , החל מהפגישה הראשונה שלנו ... אני מוצאת עצמי מרחפת בדימיונות ומחשבות..מה פשר החלומות? מתי זה יעבור?.באיזה שלב אני נמצאת בתהליך הפרידה?
    האם משהו עבר תהליך דומה אשמח לשמוע תגובות בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    נפרדתי מהמאהב שלי

הוספת תגובה

• את הזויה

אורה
    27/12/2009

שבאת לבקש דווקא כאן נחמה ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכל אדם מגיע נחמה

שירי
    27/12/2009

אל תהיי פה אם אין בליבך נחמות ורצון לעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא תלכי

רואי
    27/12/2009

לחפש את מקומך? קראת את שם הפורום לכי למקום של הפריג'ידיות אולישם יהיה לך טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדה ממאהב

דליה שוורץ
    27/12/2009

שירי שלום,
    את מתארת מצב שהוא עדיין תהליך של השלמה עם הפרדה, יכול להיות שאת כבר מבינה שזה נגמר אך עדיין לא סיימת את תהליך הפרדה ממנו. חודש וחצי זה לא המון זמןולכן טבעי שאת עדיין חולמת ומדמיינת.
    אין לי שום פרט נוסך עלייך האם את נשואה? יש לך ילדים? בת כמה את? אבל מה שחשוב לציין שתהליך של פרדה יכול לקחת זמן, נסי למלא את היום שלך בדברים אחרים וכך לאט לאט ועם הזמן הזכרון ישאר מעורפל ורחוק...

בהצלחה,
    דליה שוורץ-יועצת זוגית ואישית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משני

לשירי משני
    27/12/2009

עברתי תהליך דומה תקראי בהיסטוריה של שני.......

שנה ושמונה אחרי והפצע עדין לא הגליד.......

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבנו שסגרנו א הנושא לא?

טל
    28/12/2009

מה יהיה שני?

שנה ושמונה חודשים!!!!! את יודעת כמה זמן זה בצבא?

מספיק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל משני

לטל
    28/12/2009

משתדלת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני משירי

שירי
    28/12/2009

לא מוצאת בהיסטוריה, ודווקא הייתי רוצה לשמוע סיפור דומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי משני

לשירי
    29/12/2009

היי שירי, אני אכתוב מחר בהרחבה

שני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי- הסיפור שלי שני

משני
    30/12/2009

היי שירי

הסיפר בגדול הוא כזה: הכרתי בחור נשוי התפתח רומן מדהים, הקשר חרג מעבר לגבולות הריגוש. חשתי כי הוא בעלי יותר מאשר בעלי החוקי. כימיה מדהימה, אהבה מטורפת קשה לתאר במילים. היה רצון לחיות ביחד. רצינו לעזוב הכל ולהיות אחד עם השני אבל הדברים במציאות קצת יותר מורכבים. לי היה מאד קשה לעשות צעד שכזה, פשוט לא הייתי מסגולת. אשתו קצת התחילה לחשוד הוא כבר לא יכל לסבול את שהותו בבית, שנינו הפכנו להיות קנאים ,הכל היה כמו סיר לחץ שכזה שבסוף התפוצץ.
    הוא עזב את הבית (למרות שבסתר ליבי ידעתי כי הוא לא יהיה מסוגל לחיות בלי ילדיו- ולא טעיתי!) בנינו החלו כל מיני סדקים לאור הנסיבות לעיל. היו גם חילוקי דיעות לגבי כסף, גידול ילדים, קשר עם "הגרושה, וכו'.... והיפצוץ הגיע- נפרדנו ושבוע אחרי הפרידה שלנו הוא חזר הביתה. היום, לצערי אני רואה אותו מידי פעם, והוא לא"סופר" אותי בקושי שלום, כאילו שני זרים. אני נשארתי עם כאב לי, פצעים שלא הגלידו עד היום שנה ושמונה חודשים אחרי הפרידה. כל הזמן אני עסוקה בשאלות איך ?כמה ?ומדוע. כואב לי ,הגעגועים הורגים אותי לפעמים. אין יום שאני לא חושבת עליו. אבל, אילו הם החיים. אני מנסה לשקם את הקשר שלי עם בעלי, לטפח את הזוגיות שלנו ולהמשיך הלאה בחיים. אני בטוחה שאם הייתי עוזבת הייתי נשארת היום לבד- אני חושבת שהוא לא הבין שהוא טיפס על עץ גבוה מידי....

אני בטוחה שאני לא אשכח אותו, את החוויה, את מה שהוא העניק לי ואת מה שהוא, ורק הוא, הצליח להוציא ממני...

אני בטוחה שאת תעברי תהליך לא פשוט. לא לוחצים על כפתור ופתאם שוכחים את אהבה וזהו הכל נגמר.... תנסי להסתכל על חצי הכוס המלאה- אין בררה! בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניבגד בכאב

מוטי
    02/01/2010

ממש מעתיקה את אישתי רק שנה וחצי ואני עליתי על הבגידה מה עושים אני פגוע ומוטרף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניבגד בכאב רב

מוטי
    02/01/2010

שלום לך אני מהצד השני אישתי בגדה בי שנה וחצי ועליתי על זה לצערי ואני מאוד מתוסקל .יכולה לתת לי טיפים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדתם?

טל
    02/01/2010

נפרדת מאשתך? היא נפרדה ממך?

אשתי בגדה בי במטרה לסיים את הקשר. בכיתי, צעקתי, התחננתי. שום דבר לא עזר. כל זמן שביקשתי להחזיר אותה אל חיי, הייתי מוכן לשים את הבגידה שלה בצד.
    מהרגע שבו קיבלתי את הפרידה כעובדה מוגמרת, התחלתי להתמודד עם משמעות הבגידה. עד היום (שלושה חודשים אחרי), קשה לי להחליט מה היה ועודנו קשה יותר: הבגידה או הפרידה.

אבל בעצם, זה לא כל כך משנה. לבגידה תמיד יש סיבה. במקרה שלנו, עד כמה שאני מצליח להבין, מדובר בחסך רגשי אצל אשתי. לא נתתי לה משהו שהייתה צריכה והיא החליטה לעזוב, ותוך כדי כך גם לקבל את זה ממישהו אחר.

אני מבין את זה היום, וההבנה עושה את ההתמודדות קלה יותר (אם כי זה עדיין קשה מאוד). אתה אומר שאתה מחפש טיפים, אבל בעצם, אין טיפים. מה שהתאים לי, לא בהכרח יתאים לך. בסופו של דבר תיאלץ למצוא בעצמך את הכוחות הנדרשים להתמודדות עם מה שקרה, ולהתחזקות.
    אני לא יודע בן כמה אתה, כמה זמן היית נשוי והאם יש לכם ילדים, אבל בכל מקרה, ההמלצה היחידה שאני יכול לתת לך באופן מוחלט היא לגשת לטיפול אישי, בו תוכל להבין את המקום שלך במערכת היחסים ביניכם, וכיצד הגעתם למצב בו אתם נמצאים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משני

משני
    02/01/2010

"טיפים" למה..? לא הבנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפים

טל
    03/01/2010

הבנאדם מחפש טיפים איך להמשיך לחיות מכיוון שהוא מרגיש שהחיים שלו התנפצו לרסיסים.

אין כאלה.

רק להמשיך לנשום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עיצה
    קובי
    26/12/2009

הייתי בזוגיות 8 שנים.לפני מס.חודשים פגשתי מישהי ונוצר קשר שהתחיל כקשר אפלטוני לחלוטין ולפני זמן מה התפתח לקשר אינטימי שנמשך זמן קצר מאוד.מסיבות שונות התודתי בפני בת הזוג על הבגידה.היא ניתקה אתי את הקשר מיידית ומזה למעלה מחודשיים אנחנו לא בקשר.אני רוצה לנסות ולבדוק את שיקום הקשר,אך כל נסיונותי ליצור קשר(טלפון,מייל,סמס בלבד,לא ניסיתי ליצור קשר פיזי)לא נענים.יש לציין כי התחלת נסיונותי ליצור קשר הם בחודש האחרון בלבד.הייתי רוצה לקבל עיצה ממי שרק אפשר והוא בעל נסיון או תובנות מה הדרך הטובה והמומלצת ליצור קשר ולהביא את הצד הנבגד לפחות לשמוע מה יש לי לומר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עיצה

הוספת תגובה

• יצירת קשר לאחר בגידה

דליה שוורץ
    26/12/2009

קובי שלום,
    אתה מתאר מצב שבו אתה עושה נסיונות שונים שאין להם מענה, חשוב לזכור שאת היכול להיות אחראי רק על מה שאתה עושה ורק על הדרך שאתה הולך בה, אין לך כל אפשרות לקחת אחריות על התוצאה ולכן הנסיונות שלך הם הדרך שלך לנסות להגיע למצב של הדברות ושל נסיון ללבן את הדברים, אך אם הצד השני בוחר לא לשתף פעולה, אין לך כל דרך לשנות זאת. הדרכים שאני מכירה ליצירת הקשר הם הדרכים בהם אתה השתמשת: SMS, מייל, הודעה בפייסבוק שיחת טלפון ואולי אפשר להוסיף לזה חבר משותף שינסה לקשר או לפנות לחברה שלה שתנסה להעביר מסר. עליך לעשות את הניסיון ליצירת קשר כדי לדעת שאתה עשית הכל כדי לנסות לתקן אם היא בוחרת לא להיות שם אין בכוחך לשנות... אבל כן, אתה תוכל להסתכל על עצמך ולדעת שאתה ניסת הכל.

דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עיצה

קובי
    26/12/2009

תודה על התגובה המהירה.
    רציתי לומר שלא פניתי ישירות עם מסר.המסרים ששלחתי היו מסוג:אני אוהב אותך,מתגעגע וכו'.כמו כן המסרים התחילו יותר מחודש אחרי הפרידה כשבכל הזמן הזה היתה "נשמה טובה" שדאגה להעביר אליה מסרים כאילו אני בקשר עם האחרת,מה שלא היה נכון.רק בחודש האחרון אני מנסה לפנות אליה,אבל אני מרגיש שדרך סמס זה לא נכון.הפגיעה שפגעתי בה קשה וצריכה להיות דרך אחרת ומיוחדת כדי להגיע אליה ולחדור את המסך.זו הדרך שאני מחפש ורציתי לדעת אם יש לך או למישהו אחר עיצה עבורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לאקסית

מיטל
    07/01/2010

הי, קראתי את הודעתך וחייבת להגיב. גם אני יצאתי עם בחור 6 שנים וגיליתי שהוא בגד בי וכמו חברתך ניתקתי במיידית את הקשר איתו. שום דבר לא עוזר כבר 3 חודשים אחרי. אני לא מגיבה לSMS ולטלפונים שלו. עליך להבין שאחרי תקופה ארוכה כ"כ הכאב של הצד הנבגד הוא עצום. כביכול האדם שבו בטחת יותר מכל רימה אותך. אני בטוחה שהיא שבורה מבפנים כמוני. זוהי תקופה ממש ממש קשה. זה די מעליב אותי לקבל הודעות כמו אני אוהב אותך וכשזיינת מישהי אחרת לא אהבת אותי? אני לא מבקרת אותך כי קשה לי להבין את הצד השני. וכמה שאני חופרת בנשמה שלי אני לא מבינה איך אפשר בכלל להתקדם הלאה כ"כ מהר עם מישהי אחרת אחרי כ"כ הרבה זמן. אז אולי אתה תוכל להסביר לי דברים שאני לא מצליחה להבין. בכל אופן אני ציפיתי שהוא יבוא אלי הביתה ויתחנן על נפשו, יכתוב ויתאצץ קצת הרבה יותר מטלפון או מיסרון. אחרי הכל אחרי תקופה כ"כ ארוכה אנחנו שוות הרבה יותר. אתה לא חושב? אני מזדהה עם האקסית. הלב שלי כואב ברמות אבל כמוה אין מצב שאני יענה לאקס שלי. הוא את הלב שלי כבר שבר לרסיסים. כהר 3 חודשים שאני בוכה כל יום וקשה לי אבל הוא שיקר לי ובגד באמון שלי. בבקשה תסביר לי איך זה הולך אצל גברים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין
    חגית
    24/12/2009

אני נשואה 30 שנה ובחודש ספטמבר התגרשתי מבעלי. יש לי 3 ילדים בוגרים. אחרי שבועיים מהגירושין חליתי ואושפזתי בבית חולים ושהיתי בבית חולים כחודשיים וחצי. בסמוך לאשפוזי הבן שלי חלה והיה זקוק לעזרה והזעיק את בעלי לעזור לו. בעלי חזר הביתה ומאז (מאמצע חודש ספטמבר) ועד היום הוא נמצא בבית בחדר נפרד וממשיך לחיות בבית ומנהל את חייו כמו לפני הגירושין. למעשה הוא היה מחוץ לבית פחות משבועיים. אציין, שאחת הסיבות להסכמה שלי וילדי היא הבעיה הכלכלית, שאני לא אוכל לשאת בהוצאות הרבות של הבית. נכון לעכשיו אנו גרושים והוא נמצא בבית. בעלי הוא פנסיונר ומקבל גם קצבת נכות. השאלה שלי מה יקרה חו"ח אם יקרה לו משהו, אני אחשב כגרושה ולא אוכל לקבל שום זכויות מתוקף היותי גרושה.

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

• גירושין

תמי אורן
    24/12/2009

חגית שלום,
    שאלה זו עלייך להפנות לעו"ד העוסק בדיני אישות.
    פורום זה אינו עוסק בזה.
    בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים שבעל בוגד
    פרגית
    23/12/2009

נשואה + 3 נמצאת בזוגיות מאוד טובה של 16 שנה.אוהבת מאוד את בעלי ואת הקשר החברי שיש לנו אבל לאחרונה התחלתי לחשוד שמשהו לא תקין .אולי זה בראש שלי אבל הענין הוא כזה: בעלי עובד עד מאוחר ולומד עד מאוחר פעמיים בשבוע.מעולם לא שאלתי שאלות וסמכתי על המילה שלו.לפני כשבוע התקשרתי אליו והוא אמר כי הוא נמצא בחניון של המשרד ומגיע הביתה בעוד 20 דקות. בד"כ כשהוא נמצא בחניון אין קליטה והפעם שמעתי אותו ממש בבירור ודבר שני הוא לא הגיע הביתה בזמן האמור. כששאלתי אותו הוא התכחש לכך ,צעק אותי וקילל בכל הקללות האפשריות.הייתי בשוק מהתגובה שלו.לא ציפיתי לשמוע כזה דבר מבן אדם שחושדים ממנו בבגידה ועצם התגובה שלו גרמה לי לחדוש שאולי עוררתי אצלו משהו. כמו כן,טבעת הנישואים שתמיד היה עונד ,הוסרה מידו כבר כמה ימים ואולי שבועות. משהו בתחושת הבטן לא עושה לי טוב בכלל.משבוע שעבר ועד היום לא דיברנו בכלל וההתנהגות שלו ממש מוזרה לי.
    אני רוצה לשמוע ממישהו עם ניסיון מה דעתו ואיך ייתכן שבמקום להסביר ולהוכיח ההיפך קיבלתי התקפה שלא ציפיתי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    איך יודעים שבעל בוגד

הוספת תגובה

• לפרגית

דנה
    29/12/2009

זה לא בראש שלך, זו האמת לצערי, גם לי קרה דבר כזה. היתה לי הרגשה וכשניסיתי רק לגשש לראות אם אני צודקת, קיבלתי צעקות נוראיות ללא שום פרופורציה למה ששאלתי. הסיפור עדיין לא נגמר, אני חושבת איך אני ממשיכה הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובהלשואלת האמיני לי מיניביון

יוסי
    12/05/2010

קחי חוקר פרטי תשמי קצת כסף שיתעד הכל הכל - שווב לך
    תעשי ארוחת ערבאו סתם תזמיני חברים משפחיה הורים וכל מי שבא לך
    בחלקשל הקינוח תדליקי את הדיסק קלטת תמונות מבשבסיא החוקר בפני כולם ותשתפי אותם רציתי ךשתף אתכם אורחים יקרים.....................ואז תשאלי אותם אורחים יקרים מה אתם הייתם עושים במקומי..?? ואזכמו גדולה החזרת לו באביאביו שלחי את כולם הביתה בעלך יגלה עלייך דבר שלא ידע כמה את יכולה להיות זונה בת זונה והינה הנקמה המתוקה שלך , תעשי דיאטה תראי מיליון דולר תיצאי לחברות או תלכי מהבית אחת ל.......... העיקר שהוא בבית את יוצאת גם אם זה לזמן קצוב ותראי איך הכלב חוזר למלונה שלו................בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הבעל בוגד?

דליה שוורץ
    02/01/2010

פרגית שלום,
    אכן הסיפור נשמע בעייתי ועלייך לחשוב איך את מתקדמת עם זה. עלייך לנסות שוב לשאול או לברר אך קיים סיכוי שתפגשי שוב תגובה כזו. יש כמה דרכים להתמודד עם זה, לקחת חוקר, להיות סבלית עד שהוא יעשה טעות ואז לא יהיה מקום להכחשה מצידו, ולנסות שוב לשוחח על הנשוא בדרך עקיפה כלומר להציע לצאת, לשאול איפה הטבעת ובהתאם לתגובה שלו להתקדם עם השיחה,

בהצלחה,
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות בטן בדרך

אב
    13/05/2010

כלל נכונות, לכי עם התחושות שלך ושימי איזה שהוא מעקב אחריו, מנסיון גם לי היו תחושות לא טובות ובמקום לשאול ישירות ולקבל צעקות וגידופים, התחלתי לחקור בעצמי עם עיצה מחוקר וגיליתי לצערי שתחושות הבטן שלי לא הטעו אותי, שימי לזה סוף מהר חבל על הבריאות שלך,, תבדקי קצת מה הוא עושה כל הימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס רופא-מנתח
    בעל
    23/12/2009

לפני זמן מה נותחתי. כשהמתנתי לביקורת כיתר הפציינטים בחדר ההמתנה, המנתח שניתח אותי פתאום נעמד, קורץ לי ארוכות, וכשנכנסתי לחדר הודייתי לו על ההצלחה, לפתע חיבק ונישק אותי. הייתי קצת בתדהמה, כי אף רופא מעולם לא התנהג איתי כך, ואיני מבינה מדוע כשהרופא ראה את יתר הפציינטים היה רציני אליהם וברגע שמבטו נפגשה בי, התחיל לקרוץ לי ולחייך מפה לאוזן. בעלי ישב לצידי חייך אך הרגיש קצת שלא בנוח. מה זה אמור להיות?!?!

לקביעת תור
    סגירה
    יחס רופא-מנתח

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים????????

בעל
    24/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי כי....

אורה
    24/12/2009

אין מספיק מידע מצידך להבין על מה מדובר בכלל.

ולא נראה כי הבעייה שלך מופנית לפורום הנכון,אלא אם כן את מרגישה אשמה על משהו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבדתי את עצמי
    לי
    23/12/2009

שלום, במהלך החודשים האחרונים אני נכנסת מדי יום וקוראת את המתחולל בליבכם ובחייכם, מהרגע הראשון רציתי לשתף וגם להתייעץ אך לא היה לי האומץ, ראיתי את התגובות החריפות,את ההאשמות,ופחדתי שגם אני אזכה באין ספור הטפות מוסר, גינויים, והאשמות, אז הנה אזרתי אומץ ואני שופכת את ליבי בפניכם ואם מישהו כאן יכול לעזור ולייעץ, אני אשמח, ואת אלה שירצו לגנות אותי אקבל בהבנה.אני בת 28 נשואה עם ילד בן 3, נפרדנו לפני כ 4 חודשים ע"מ להחליט איך להמשיך הלאה, ניסינו טיפול זוגי לפני כשנה וחצי ,לא עזר, לפני שנפרדנו ניסינו שוב טיפול ארוך וקשה, בזבזנו המון כסף וזמן וגם זה לא עזר, במהלך הטיפול המליץ לנו היועץ להפרד ומאז אנחנו לא חיים יחד,אני חייבת לציין שהבעיה היא אצלי, מאז שנולד בני הפסקתי להמשך לבעלי, הגענו למצב שהיינו שוכבים אחת לכמה חודשים, פשוט לא הייתי מסוגלת לגעת בו, אני מאוד אוהבת אותו כבן אדם אך הפסקתי להמשך אליו לחלוטין, בימים שהיינו מקיימים יחסי מין הייתי מסתגרת במקלחת ובוכה כאילו עברתי אונס, הוא אף פעם לא פגע בי וכמה שידוע לי גם לא בגד בי, ריחמתי עליו שהיה צריך להשאר בלי סקס חודשים ארוכים.אף פעם לא תיכננתי לבגוד בו, הייתי מתעבת את מי שהיה מעז להסכים או להבין את הבוגדים, מאז שהיינו יחד ( מהתיכון) ידעתי שהוא האחד בשבילי ולא רציתי אף אחד אחר. התאהבתי בבחור שהכרתי בעבודה , חודשים ארוכים היינו רק עמיתים לעבודה, הוא בחור טוב לא מאלה שמחפשים לדפוק ולזרוק, ותאמינו לי שאני יודעת כי הוא עובר איתי ימים לא קלים, לא התנפלנו אחד על השני בפעם הראשונה שנפגשנו, פשוט התאהבנו,ולא, אני לא מטומטמת ולא תמימה אני יודעת שהוא אוהב אותי ורוצה אותי. אני יודעת שאם היחסים ביני ובין בעלי היו תקינים לא הייתי מגיעה למקום הזה, כי כשיש לנו בבית את מה שאנחנו צריכים ספק אם נחפש בחוץ, ואני בזה לאותם אנשים שאומרים טוב בלי בבית, יש לי הכל, ובכל זאת בוגדים.היה לי רע, היה לי מאוד רע בבית, סבלתי, ועכשיו אני חצויה, יש לי המון רגשות אשם, מצד אחד אני מאוהבת וטוב לי ומצד שני בעלי רוצה שנחזור אומר שהוא מאוד אוהב ורוצה רק אותי,אני מפחדת לטעות, לקחת החלטה כזו שתשפיע על כולנו בייחוד על הבן המקסים שלי שכל כך קשור לאבא שלו,מה לעשות?? אולי אתם מניסיונכם העשיר בחיים תוכלו לייעץ לי, לעזור לי, תשתדלו לא לשפוט אותי, תשתדלו להבין ולהכנס לרגע לנעליים שלי, מה הייתם עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    איבדתי את עצמי

הוספת תגובה

• אותה סיטואציה

רן
    23/12/2009

היי לי
    קראתי את המקרה שלך.אני מבין אותך כל כך כי אני נמצא היום באותה סיטואציה.
    אני בן 28, נשוי +2 והתאהבתי באישה מדהימה, עמיתה לעבודה.
    לא חיפשתי את זה וגם היא לא פשוט התאהבנו אחד בשניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מאמין לך

טל
    23/12/2009

לא מאמין לך ולא לזו שמעליך. לא חיפשת את זה? מה אתה אומר... סתם כך פתאום התאהבת לך במישהי מהעבודה....
    קשקוש מקושקש.

אין קו אדום אחד שאותו חוצים בדרך לבגידה. ישנם הרבה מאוד קווים אדומים. אולי זה מתחיל בפלרטוט לא-מזיק, אולי זה מתחיל בשיתוף קולגה מהעבודה בקשיים עם הבעל. זה בכלל לא משנה. זה לא משהו שקורה סתם כך ולהגיד שלא חיפשתם את זה זו היתממות, בריחה מאחריות והתקרבנות.

לפחות לזו שמעליך הייתה ההגינות לומר שידעה שרע לה. אבל פה בדיוק נגמרה ההגינות. אם רע - עוזבים! או מנסים לתקן ואז עוזבים!

לא בוגדים!!!!!!!!!!!! יא אללה שלכם.

אוף! נמאס לי כבר להיכנס לפורום הזה, בחיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים אחרי הריון

אורה
    24/12/2009

בדרך כלל....קורה משהו ....בזמן הריון גם יש נשים שלא מסוגלות להסתכל על הבעל שלהן/או לגעת בו.
    זה גם עלול לקרות אחרי ההריון,ויש לזה הסברים ביולוגים( איזון הורמונלי) ומה לא.

במקרה שלך...התאהבת בגבר אחר

אבל אני לא רואה למעשה כמעט שום דבר רע במה שכתבת מלבד דבר אחד.

למה את לא מתגרשת? אם טובת הילד עומדת לפנייך-עדיף שהילד לא יחיה במסגרת משפחתית שבה לאם לא טוב בה והיא מצוייה במתחים .

ניסיתם,אפילו היועץ כבר הציע חיים בנפרד. מתי לומדים להרפות?????

לי נראה שאת מוכנה להמשיך הלאה בחייך,כי אם התאהבת-את היית פנוייה ריגשית.תדאגי להיות גם פנוייה מוסרית ומצפונית-ז"א תדאגי לגט!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל, נמאס לך??

לי
    24/12/2009

נמאס לך להכנס לפורום הזה, כך רשמת, אז מה בעצם גורם לך להכנס לקרוא ואפילו להגיב,אם שכחת אז אני מזכירה לך שהפורום הזה מיועד לאנשים כמונו, רק במקום הזה אנחנו יכולים להביע את עצמנו, את הרגשות הכמוסים שלא מעיזים לספר לאף אחד, פה יש לנו מקום להתבטא ואולי גם לבקש עזרה. אף אחד לא יכול להבין מה אנחנו עוברים, כן אנחנו הבוגדים הרעים, חסרי הלב, אמרתי ואני אומרת שוב שאני לא מחפשת תירוצים ולא מנסה להצדיק את מה שעשיתי, היה לי רע בבית ואת המפלט מצאתי בעבודה, ולא כדי לפלרטט עם אנשים או לשתף זרים במה שעובר עלי, פשוט לא רציתי לחזור הביתה אז הייתי עובדת כמו חמור, שעות על גבי שעות, ימי שישי ומוצשים רק לא להיות שם במקום הקר הזה שנקרא הבית שלי, להיות ליד האיש המקסים הזה שלא מזיז לי והוא בעלי, האיש שמהיום שהתחתנו חשב שמתחתנים כדי לחסוך כסף ולבנות בית גדול ולקנות אוטו יקר,שכח שאישה צריך לאהוב ולפנק, ואם ביקשתי לצאת לנופש כדי לצאת מהשגרה ולהיות קצת ביחד קצת חיבוקים ונשיקות וטיולים ומסעדות, הוא תמיד אמר לי איך נחסוך כסף עם כל הטיולים שיש לך בראש, ואם ביקשתי שנצא יחד לשתות קפה אמר לי " למה אי אפשר לשתות קפה בבית, זה הרבה יותר זול" ובשבתות הולכים לישון כדי שיהיה כח לעבוד, כך התנהלו החיים שלי עד הרגע שהחלטתי לעזוב, ורק אז הוא הבין שעשה טעות,אלוהים עדי שניסיתי, דיברתי, הסברתי לו שרע לי, הוא חיבק אמר שיהיה בסדר ולמחרת כאילו כלום,אם הוא היה שומע אותי בוכה אף לא ניגש לשאול מה קרה? הוא לא בן אדם רע, בכלל לא, להיפך הוא איש מקסים ויש לו תכונות נפלאות,אבל הוא שכח אותי, שכח לאהוב אותי, לקח אותי כמובן מאליו,והוא יודע את זה, נכון שיכולתי לעזוב ולא להפוך להיות בוגדת אבל קרה שבכל השעות שביליתי בעבודה נקשרתי לבחור והוא אלי, ולא ,לא, לא תיכננתי לבגוד,לא היה בינינו מגע פיזי חודשים התנהגנו כמו עמיתים לעבודה שנינו מנסים להדחיק את הרגשות שפיתחנו אחד לשני, בסופו של דבר הוא עזב, התפטר, אמר שלא יכול להיות יותר בקירבתי,אמר שהוא אוהב אבל הוא יודע שלא יהיה בינינו כלום, שנינו לא היינו מוכנים לפתח מערכת יחסים ידענו שזה לא בסדר,נפגשנו שוב במקרה ואז זה כבר היה גדול מאיתנו, אני אוהבת אותו, הוא עושה לי טוב, כמו שלא היה לי אף פעם, אבל אני מפחדת כל כך מפחדת לעשות טעות, בעלי אומר שהוא השתנה ומבקש שנחזור ואני לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גורם לי להמשיך ולהיכנס לפורום

טל
    24/12/2009

לא יודע. באמת.

אולי זה כוח ההרגל. אבל כיום, כשאני מרגיש חזק בהרבה, אני לא צריך אותו כדי לחזק את עצמי. אני כן נהנה לחוות דעתי בפני אחרים ואולי לעזור לאחרים לראות זווית ראייה אחרת. אבל לפעמים האמירות של הבוגדים עוד מצליחות לדרוך על היבלת הפרטית שלי ולהקפיץ אותי.

לגבי הסיפור האישי שלך, הוא מאוד מזכיר לי את אשתי ומה שהיא חוותה. היום, אני חושב שאני מבין אותה טוב יותר ולכן אני יכול להזדהות עם מה שכתבת. אני מעוניין להגיב לדברים - אך אאלץ לשבת ולחשוב עליהם יותר לעומק, כי הנושא ראוי להתייחסות רצינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רן

לי
    24/12/2009

היי רן, אם תוכל לפרט קצת, מה קורה בבית עם אשתך, איך היחסים ביניכם, מה גרם לך להתאהב במישהי אחרת, האם אתה שוקל לעזוב?? אני אמנם מאוהבת אבל מרגישה שאני עוברת עשרה מדורי גהנום,ולפעמים לשתף אנשים אחרים שמבינים אותך, את מה שאתה עובר,יכול לעזור.
    אז תשתף אותי.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבדתי את עצמי

תמי אורן
    24/12/2009

לי שלום,
    לדעתי לענות על שאלה כ"כ גורלית לכם יהיה מאוד לא אחראי. כמו כן לשמוע דיעות של אחרים נותן פעם מענה לקול שאומר בעד ופעם לקול שאומר נגד. מדובר כאן בקונפליקט לא פשוט שלהערכתי נכון להביאו לטיפול כדי שאת תבחני מתוכך את כל ההיבטים ואז תצליחי לקחת החלטה בוגרת. ולידיעה כל בחירה שלא תיהיה יהיה בה ויתור והפסד של האחר וצריך להיות מאוד מגובש כדי להצליח אח"כ לעמוד במחיר הבחירה.
    בהצלחה רבה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתגרשי, נקודה.

איל
    27/12/2009

בשביל מה כל הסיפורים המסובכים?
    את חייבת להבין, ששניכם אחראיים ביחד למצב הנישואים שלכם, את ובעלך, ואם הנישואים במצב כזה, שאת לא מסוגלת לגעת בבעלך, והטיפול הזוגי הארוך והיקר לא הביא לשינוי, להיפך אפילו היועץ המליץ על פירוד, אז מה את עושה?
    נשארת בנישואים "כי בעלך אומר שהוא אוהב" ,ובמקביל מנהלת רומן אסור?
    התחתנתם צעירים, עם החבר/ה הראשון/ה, אינכם מנוסים, אינכם יודעים כיצד לתקן ולהשקיע, אין ביניכם כלום, אז קחי את הילד ולכי להורים שלך, תפתחי תיק גירושים, ואל תבגדי, ותבואי לחפש פה הבנה וסימפטיה, כי את את "בוכה ומרגישה אונס" עם בעלך.
    את בזה למי שבוגד "למרות שאין לו בעיות", אבל אצלך זה כמובן בסדר, כי לך יש בעיות, (זה שאת אחראית להן, זה לא חשוב), יש לך בעיות, את לא נמשכת לבעלך, הוא לא משקיע מספיק, אז את בוגדת.
    נו באמת, זה נראה לך לעניין?
    האם פתרת איזו בעיה?
    האם מצבך היום, השתפר במשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה חדשה לאבא - דחוף
    סימי
    21/12/2009

שלום, אני ובעלי פרודים כשנה, גרושים קצת יותר מחצי שנה. לגרוש שלי יש חברה חדשה והוא רוצה להכיר אותה לילדים שלי. הילדים בני 5 ו-8 ורואים אותו פעמיים בשבוע וכל סופ"ש שני. הוא סיפר להם עליה, הראה תמונות ובעוד שבועיים (אחרי שלא יראה אותם כל השבוע הבא כי הוא נוסע לחול) היא עוברת לגור איתו ואז הילדים יראו אותה ביום שהם אצלו.
    האם אין צורך לשלב ביניים בו הם ייראו אותה למשך כשעה לא כשהיא כבר גרה אצלו אלא מפגש משותף קצר? אני חוששת שהכל "רץ" מהר עבורם...
    צריכה ייעוץ ומהר

לקביעת תור
    סגירה
    חברה חדשה לאבא - דחוף

הוספת תגובה

• שאלה

טל
    22/12/2009

אני שואל לא כדי לתקוף אלא מהתעניינות:

האם את באמת חושבת שיש לך הזכות להחליט לגבי מה קורה בחייו של גרושך? וודאי שישנה השפעה על ילדייך. אולם חברתו החדשה של גרושך היא חלק מחייו כפי שחבר חדש שלך יהיה חלק מחייך שלך. כיוון שהסכמתם ביניכם שילדיכם יהיו מעורבים בחיי שניכם (ואני מניח שכך הסכמתם, עם הסדרי ראייה וכו') עלייך לקבל את העובדה שישנם דברים שהם מחוץ לשליטתך.
    עם זאת, במידה והיחסים בינך לבין גרושך הם תקינים ויש לכם היכולת לשוחח מבלי להפוך כל עניין לוויכוח, את יכולה פשוט לפנות ולשאול לדעתו. הסבירי לו שאין לך התנגדות לקשר החדש שלו (ולמען האמת גם לו הייתה לך, אין לך מילה בעניין) אולם כפי שאת היית מכירה לילדייך חבר חדש בזהירות וטיפין טיפין, את מבקשת שגם הוא ינהג כך. הסבירי לו שמדובר פה בהתנהגות של אחריות משותפת של שניכם, לשמור על האווירה הרגשית התומכת עבור הילדים.
    שימי לב לניסוח דברייך ולאווירה, כך שלא ייווצר הרושם שאת מנסה לחבל ביחסיו של גרושך עם חברתו, על מנת שלא ליצור אנטגוניזם כלפייך, או מצידך כלפי החברה החדשה. את בוודאי לא אמורה להפוך אותה לחברתך הטובה ביותר אולם ישנו סיכוי טוב שהיא תהיה חלק ניכר מחייהם של ילדייך בעתיד וחבל יהיה לזרוע את זרעי הפורענות של העתיד כבר היום, בצורה של יצירת מצב בו ילדייך מבינים שעליהם לבחור בינך לבינה (שהרי זה לב העניין בעצם, גם אם אינך חושבת כך - ייתכן שזה המסר שילדייך יקלטו).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה של אבא

סימי
    22/12/2009

ברור שאין לי זכות להתערב לו בחיים או לקבוע משהו, ואנחנו ביחסים טובים ויכולים לדבר בלי לריב. הבהרתי את דעתי בצורה הכי יפה ונעימה, אני דבקה בדעה שיש צורך לעשות את זה לאט למען הילדים ואני מסתכלת מכיוונם, אני לא מקנאה ביחסים החדשים שלו, זה ממש לא זה אבל אני חושבת שלספר להם היום ובעוד שבועיים כשהם אצלו אז היא ישר גרה שם זה לא לעניין, מה גם שיש גורמים וצדדים נוספים לסיפור, שלא אפרט.
    אני יודעת שזה המצב וזה שהוא לא מסכים איתי, אין מה לעשות עם זה רק שאני דואגת לילדים ולא רוצה שייפגעו, גם ככה זה לא פשוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדים גרים איתך.

איל
    22/12/2009

הם לא גרים עם האב, אלא "רואים אותו" פה ושם.
    לדעתי הם לא יפגעו, והם מספיק גדולים להבין שלאבא יש כרגע חברה, ואולי תהיה אחרת.
    מה שחשוב להם, לדעתי לפחות, זה מי יבוא לגור ולחיות איתם, כלומר בן הזוג שלך, אם וכאשר יהיה.
    לכן את תצטרכי להיות זהירה, בנוגע למי את רוצה להציג לפני הילדים, כי מי שאת מכניסה לחייך היום, יכול מחר לחיות איתם, ומחרתיים להתחתן איתך, זה סיפור שונה, מהקשר עם האב על כל המשתמע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה חדשה לאבא

תמי אורן
    22/12/2009

סימי שלום,
    אני מסכימה איתך שהדברים נעשים בקצב מהיר שאינו תואם את הצורך של הילדים. היה נכון יותר לעשות הכנה , היכרות לפרקי זמן קצרים אבל מאחר וחלק מהקושי בגירושים שאין שליטה על המציאות בחיי ילדייך כשהם אצל האב, עלייך לראות כרגע את טובת הילדים ובבסיס לקבל את המציאות באופן שלא יעורר אצלם התנגדות מתוך הזדהות איתך. חשוב שתעודדי אותם להיכרות החדשה למגורים המשותפים תלמדי להכיל את קשייהם אם יתעוררו ואנא שימי לב שמא בשל הזדהות איתך .יתנגדו ללכת לאביהם כדי לא להשאירך לבד או לחילופין יספרו סיפורים קשים כדרך להתמודד עם קונפליקט הנאמנות. ילדים מסתגלים היטב אם ההורים מקבלים את המציאות גם אם אינה מתיישבת עם אמות המידה שלהם וגם אם לא בשליטתם.
    מאחלת לך הצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עצה ודחוף !
    נתי
    21/12/2009

כבר תקופה ארוכה חשדתי באבי שהוא בוגד באימי, במקום ללכת לחוקרים פרטיים פשוט חקרתי את הנושא בעצמי לעומק בעזרת קישורים טכנולוגיים שרכשתי במהלך השנים והגעתי לפיסת מידע נוראית אשר עלולה למוטט את כל התא המשפחתי שלנו, השגתי כמות תמונות מאסיבית וסרט שכאשר לפני מספר דקות צפיתי בו וראיתי את הדבר הנורא מכל(ממש רציתי להקיא ). אני עדיין לא יודע איך לעכל את זה (לא בכל יום אתה רואה את אבא שלך מזיין איזו פיליפינית(סליחה על הכתיבה אבל זה מה שראיתי) ), אני אובד עצות, לא יודע איך בכלל להוציא את האמת הזו לאור, ואולי להשתמש במידע כדי לנסות ולהציל את המצב (למרות שאני יודע שאין לי זכות לא לשתף את אימי וזה משהו שהם צריכים להתמודד איתו ביחד) אני פוחד שזה ימוטט אותה פשוט. ולא יודע איך חשיפה תשפיע על אבי (למרות שהוא בוגד ובא לי לקרוע אותו לגזרים הוא עדיין אבא שלי) מבקש רק תגובות ממומחים או מי שיודע על מה הוא מדבר , זו פצצה מתקתקת.

אודה על התייחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עצה ודחוף !

הוספת תגובה

• לא הבנתי אותך

לילילי
    21/12/2009

אם היית רואה את אבא שלך עם איזו שוודית אז זיה לוהט???? ובגלל שזו סתם פיליפינית אז בא לך להקיא?
    אני בכל אופן ממליצה לא לספר אתה מעונין שאימא שלך תתמוטט???.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא העניין

נתי
    21/12/2009

מה הקשר פיליפינית או שוודית זה לא העניין, בגלל זה ביקשתי לא לקבל תגובות שטותיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתה נכנס למקומות כאלו?

איל
    21/12/2009

עם כל הכבוד, זה לא מתפקידך לטפל בחיי הנישואים של הוריך, כמו שזה לא תפקידם לטפל בחיי נישואיך, אם וכאשר יהיו לך כאלו.
    אתה יכול לקחת את אביך לשיחה בארבע עיניים, להגיד לו שאתה יודע על מעלליו, ולבקש ממנו לחדול, שום דבר מעבר לזה.
    יש לקוות שהוא יבהל, ויחזור לתלם.
    חוץ מזה, אולי אמך יודעת על כך, אולי יש הסכמה בשתיקה, אולי לא, אבל חוץ מלידע את אביך, איני חושב שעליך לעשות כלום, הם ילדים גדולים, ואתה לא אמור להכנס ביניהם, ולעשות סדר, לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפי שכתבתי

נתי
    21/12/2009

אני יודע שזה משהו בין הורי, לגבי השיחה עם אבי אולי אעשה זאת, הייתי שמח לעוד כיוונים, בלי לזלזל כבר חשבתי על זה אבל אני מעדיף לשמוע כיוון אחר. קל לומר כך אותו לשיחה, אתה לא פסיכולוג למיטב ידיעתי ולא מכיר את הבנאדם.
    אימי בטוח לא יודעת מזה.

זה עוד יותר קשה לי כי בתקופה זו התחלתי לחשוב על אירוסין לחברה שלי והמרצע יצא מהשק בתקופה הכי גרועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה

תמי אורן
    22/12/2009

נתי שלום,
    נכנסת מתוך סקרנות, דאגה , איכפתיות לתחום שלדעתי הוא בעייתי מאוד ואחרי התפכחות כואבת כזו קשה מאוד לעצום עיניים ולהגיד לא היה ולא נברא. כמו כן אין ספק שמצב זה מעורר כעת קונפליקט נאמנות. למי תיהיה נאמן יותר לאמא שנתפסת בעיניך קורבן או לאבא שיתכן שהוא קורבן של נסיבות שאינך יודע ומכיר בדינמיקה בין ההורים. אני ממליצה לך לפנות לטיפול כדי ללמוד להתמודד עם השבר וכדי ללמוד לחיות עם המציאות הקשה שהתגלתה לעיניך ע"מ שתשפיע באופן שאינו הרסני ליחסים הזוגיים שלך ולתוכניות הזוגיות העתידיות שלך ובכלל. אין לדעתי גם מקום לשוחח עם אבא מאחר וזה עלול להפר את מאזן הכוחות ביניכם . אין לנו כילדים אף בוגרים מנדט להכנס לתא הזוגי של ההורים אינך יודע את הדינמיקה את ההסכמות הסמויות .
    מאחלת לך הצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על העצה

נתי
    23/12/2009

קיבלתי אותה,

ושוב תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואה חדדית וגירושין
    מון
    20/12/2009

בשנת 2004 הארכנו צוואה חדדית.

בינתיים התגרשנו אבל עדיין לא הגענו לאיזון משאבים.
    הגרוש שלי האריך צוואה חדשה אבל לא הודיע לי בכתב על ביטול הצוואה החדדית.
    אם הוא ילך לעולמו, לפני החלוקה של הבית ושל הכספים, איזה צוואה תקפה?
    בתודה!

לקביעת תור
    סגירה
    צוואה חדדית וגירושין

הוספת תגובה

• למה אין התייחסות?

מון
    22/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כי זה לא המקום המתאים.

איל
    22/12/2009

עלייך לשאול בפורום שעוסק בדיני משפחה, או פורום משפטי ,ויש כאלה למכביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צוואה

תמי אורן
    22/12/2009

שלום לך ורד,
    שאלתך היא בתחום דיני אישות לכן אני ממליצה לך לפנות לפורום העוסק בתחום.
    בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדמה לי שק' עזב את הפורום...
    M
    20/12/2009

וטוב שכך :-)

נראה לי שהוא ייחסר לכולם כאן.

הוא כבר לא משתייך לפורום פרידות,גירושין,בגידות

אז נאחל לו הרבה אושר לצד אשתו ובכלל!:-)

הוספת תגובה

• מה ?את כבר מסלק אותי? (-:

אסף
    20/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ק'

M
    21/12/2009

ק' חזרת!

מה נשמע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייייי

אסף
    21/12/2009

הי מותק. מה קורה?
    אני בסדר. אני יודע שנעלמתי קצת. פשוט אין לי הרבה זמן לכתוב. יש לחץ אדיר בעבודה ובבית הפרחחים שולטים ללא עוררין על המחשבים וקצת בעייתי לכתוב אבל לא שכחתי אותך.
    אני עדיין שייך לכאן. הייתי נבגד. עכשיו אני בצד השני. (-:
    תכתבי לי.אני קורא הכל רק לא תמיד יכול לכתוב.
    נשיקות. לילה טוב. (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ק'

M
    22/12/2009

היי ק'
    הכל בסדר אצלי,אין בעיות עם הבעל ;-)
    ד"א...אם זה משנה לך...אז לא הצגתי את עצמי ואני אשמח לעשות זאת.
    אז אני מוריה אני בחורה דתייה ואני עומדת לסיים את השירות לאומי שלי.
    אתה בטח שואל את עצמך,מה היא עושה כאן לעזאזל?
    מקווה שהגיל שלי לא מפריע כדי להתכתב.

אז אתה עדיין בוגד?נו שיהיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב מוריה

אסף
    22/12/2009

אני באמת שמח שטוב לך בבית. זה כל כך נדיר.
    אני מבין שאת עכשיו בת 20. הגיל לא משנה בכלל. חשוב שיש לך דעה מגובשת. ובכל מקרה הפורום הוא אנונימי אז ככה שכל אחד יכול להיכנס ולהגיד כל מה שהוא רוצה.
    שאלת אם אני בוגד אז כן יקירתי אני בוגד. אבל לא בכוח. לא מחפש את זה. אבל בעבודה שלי אני פוגש המון נשים וחלקן מחפשות סטוץ חסר משמעות ואם זה לא אני אז זה יהיה מישהו אחר. פעם התאפקתי. היום לא.
    אגב מה את עושה ערה בשעה כזו?
    יום טוב יקירתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק שM מסלקת משתתפים,

איל
    21/12/2009

היא גם החליטה שמי שכותב ומגיב פה, הוא רק כזה שהוא בוגד או נבגד, ואם הוא לא כותב, סימן שהכל דבש אצלו.
    איזה היגיון מרתק, איזו מחשבה עמוקה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא לגמרי לא נכון

טל
    21/12/2009

אני למשל התחלתי לכתוב כאן כנבגד. אבל היום, אני מצוי בשלב מעניין מאוד שבו מתגלים ניצני מערכת יחסים חדשה. אני בעצמי לא מאמין. בכל מקרה, אני באמת מרגיש הרבה יותר טוב ולכן אני כותב פחות.
    אני גם קורא פחות, מכיוון שזה לא עושה לי טוב לשמוע את העומדים לבגוד שכותבים כאן בציפייה לקבל אישור לעשות מעשה.
    כל כך נמאס לי מההתעסקות בזה. זה הפך מהדבר היחיד בחיי למעין עיסה מאוסה ובאושה שאני לא יכול לסבול לעסוק בה יותר. אפשר אפילו לומר שזה משעמם אותי לחזור ולחשוב על זה, או לספר על זה. זה נראה פתאום כל כך סתמי ולא חשוב.
    אולי זה קשור למע' היחסים החדשה, אולי זה רק הזמן שעבר. ואני מאוד מקווה שלטיפולים הרבים שעברתי היה גם כן חלק בכך (שאלמלא כן, סתן זרקתי אלפי שקלים....)
    העיקר שאני מרגיש טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתן=סתם

טל
    21/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בעצם מה אנחנו עושים כאן?

אורה
    24/12/2009

אני יכולה לענות רק על עצמי.

לא רק שהוא התקפל מהעניין של הטיפול הזוגי,שבוע שעבר תפסתי אצלו טלפון "סודי" עם מספר שלא ידעתי על קיומו ועם SMSים לבחורות ומבחורות.

הכי קורע אותי שההודעות היו מהזמן שהייתי אצל אמא ,כי הוא לא קיבל את ההריון שלי.

ואני חושבת לעצמי...בזמן שאני הייתי מדוכאת ומפוחדת ומה לא-הוא חיפש זיונים.

ואני עדיין כאן.

למה אני לא קמה והולכת????? למה אני מענישה את עצמי? לא חסרים לי תהיות ושאלות.

תשמעו,אני יכולה להגיד לנשים שחושבות/חושדות בבעלים שלהן-אל תתביישו לחקור ולהגיע לאמת.
    אינטואיציה נשית לא הולכת ברגל.יש לנו סיבות טובות לחשוד ולא רק מונעות ע"י פחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה?

M
    21/12/2009

אני לא בגדתי ולא נבגדתי ובכל זאת אני כותבת כאן.

אז זה היה ממש בצחוק.חוש ההומור שלך לא מפותח במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה עזרה בהחלטה קשה
    המבולבל
    19/12/2009

שלום אני חייב עזרה אני נשוי 12 שנים +2 ילדים כל חיי הנשואים שלי היו מלאה עליות וירידות גרושים עלו על הפרק לא פעם רק הפחד מהלא נודע זה שעצר כמובן חוץ מהילדים שזה בעיה בפני עצמה אני ואשתי אין בנינו לא התאמה מינית ולא קשר חברי אני מרגיש שכל אחד חיי את חייו שלעצמו יש לציין שאת הסיפוק המיני תמיד ידעתי למלאות בחוץ לאחרונה אני בקשר של שנה וחצי אם משהי ממקום עבדתי צעירה ממני ב10 שנים אני בן 38 והיא נשואה +1 כבר 4 שנים לאחרונה אנחנו מדברים על זה שנתגרש ונחיי יחד היא כל הזמן אמרת לי תעשה משהו אני כבר לא יכולה האמת שהיא יודעת שאני לא מלקק דבש בבית הפחד שלי שאם אני יתגרש היא תקבל רגלים קרות ותחליט שהיא נשארת אם בן זוגה אני ישאר לבד למרות שאנחנו מאוהבים בטירוף והתקשורת בנינו נהדרת ואנחנו רוב הזמן חושבים אחד על השני יש לציין שהתקשורת בנינו ברמות כאילו שאני יכול לחשוב עליה ולהגיד בראש תתקשרי או תשלכי איזה SMS שנראה ונשמע מה איתך וזה קורה לא פעם אחת זה כראה עשרות פעמים גם לי וגם לה שאנחנו שנינו הינו באלם הטלפטיה בניניו מטריפה בקיצור אני לא יודע מה לעשות אני בבילבול אני מפחד לעשות צעד כמו גירושים למרות שחשבתי להתגרש המון פעמים לפני הקשר רק ממחשבה שהפעם אני עושה את זה בגלל שאני בקשר אם אחרת שנותן לי אומץ שאני לא היה לא בעבר ולמרות שאני יודע שהיא לא שלי כרגע רק אם היא באמת תתגרש אחרי ה צ י ל ו תעשו לי סדר בראש ובמחשבה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה עזרה בהחלטה קשה

הוספת תגובה

• זוגיות במשבר

דליה שוורץ
    19/12/2009

מבולבל שלום,
    אתה מספר על 12 שנות נישואים לא פשוטות, גדושות בגידות וחסרות קשר בינכם.
    החלטה לפרק מערכת יחסים צריכה להיות החלטה נקייה מגורמים נלווים, כוונתי היא שאם אתה רוצה להתגרש קח בחשבון שיכול להיות שתשאר לבד בהתחלה. מחינתך משמעות הגרושין הם חיים עם מישהי אחרת אבל זה לא כך. גירושין הם פרידה מאשתך הסדרי ראייה של הילדים וחלוקת רכוש. אחר כך תוכל לבנות את חייך עם אישה אחרת אך הזהר מלקבל החלטה בגלל אישה אחרת שנמצאת כרגע בחייך כי אז ההחלטה מתקבלת לא מהסיבות הנכונות. רוצה להתגרש עשה זאת, אבל , אם לא כ"כ רע לך ואתה רוצה לנסות לשקם את יחסייך עם אשתך אז טפל בזה רח אחריות וגש ליעוץ זוגי.
    מה שחשוב זה שתבין עם עצמך האם אתה מעוניין לשמר את הזוגיות או שהיא הגיעה לסופה.

בהצלחה,
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחס החוק לבגידה
    דניאל
    19/12/2009

שלום,

אני רוצה לשאול מה היחס מבחינת החוק לאישה שבוגדת בבעלה (בעת הנישואין)
    ומה היחס לגבר שבגד יחס עם האישה ??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יחס החוק לבגידה

הוספת תגובה

• בגידה והחוק

דליה שוורץ
    19/12/2009

דניאל שלום,
    שאלות שנוגעות לחוק עליך להפנות לפרומים שמתעסקים בחוקים. כאן אנחנו עונים על שאלות שקשורות ביחסים בין אנשים ולא בשאלות משפטיות. נסה פורום משפטי או פשוט לפנות לעו"ד שמתמחה בנושא.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית
    054-4220259

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין שום התייחסות בחוק

טל
    20/12/2009

זה לא מעניין את החוק משום שזו אינה עבירה פלילית. לטעמי זו צריכה להיות עבירה פלילית משום שהנזק הנגרם לצד הנבגד הוא מדיד וניתן לכימות. למה אם מישהו נותן לי סטירה אני יכול להתלונן עליו אבל אם אשתי גורמת לי לשקול התאבדות כדי להפסיק את הכאב זה לא נחשב?

בקיצור - החיים קשים ואכזריים והחוק לא יסייע למי שנפגע במקרה כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרות שאינני עו"ד

אורה
    24/12/2009

אני מאמינה שדרך עו"ד אזרחי אפשר לתבוע את הבן זוג הבוגד לפחות על עוגמת נפש,הפרת הבטחה ולא חסר עוד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על הזמן ועל הכסף

טל
    24/12/2009

בזמנו עלתה לי מחשבה לתבוע את המאהב של אשתי על הנזקים (המדידים בהחלט) שנגרמו לי מאז הפרידה. אבל זה עבר לי. ישנם דברים שפשוט אין מה להתעסק בהם וההתעסקות מובילה דווקא לתוצאה ההפוכה מן הרצויה, היינו היתקעות במצב משברי במקום יציאה והחלמה.
    לתבוע תביעות אזרחיות תמיד אפשר, אבל מה התועלת בכך? אפילו אם זוכים, האם זה באמת מקנה את שלוות הנפש?
    תשובתי לגבי חוסר-ההתייחסות בחוק כיוונה אל חלוקת הרכוש ומשמורת על ילדים, כחלק מהסכם גירושים. העובדה שאשתי בגדה, לא מביאה לכך שהיא תקבל פחות מ-50% מכלל הרכוש שנצבר, אלא אם הוסכם אחרת בינינו, כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה