מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "דקה" לפני גירושין - נואשת!!סימה12/04/2010
אני ובעלי (בני 38) בזוגיות של 16 שנה מתוכן 10 שנות נישואין ועם שני ילדים קטנים (6,3) שהובאו לעולם במאמצים מרובים של טיפולי פוריות. לפני כשמונה חודשים בעלי הודיע לי שהוא מרגיש שאינו אוהב אותי מספיק והנ"ל הולך ומתעצם והתחייב על כך שאין שום אישה אחרת בתמונה. לפני כחודשיים וחצי הוא עזב את הבית בעקבות דרישה שלי מאחר ולא יכולתי לסבול יותר את ההתעלמות ממני. החודשיים הנ"ל היו דיי קשים בעבורי ומבחינת הילדים עדיין לא אמרנו להם כלום מאחר ועבורם אנו מנסים לשמור על שגרת החיים כשהייתה כמובן עם תירוצים לסופי השבוע.... אתמול שוחחנו ביננו ובעלי ציין שהוא מעוניין לעבור לשלב הבא שהוא לפנות לעורך דין משותף ולהתחיל לסגור את העננינים מאחר ואינו מרגיש כלפיי כלום, ובחודשיים הנ"ל לא העסקתי את מחשבותיו כלל. וכשכתגובה הייתי מאוד קונקרטית הוא שאל אם אני חושבת שיש לנו עוד סיכוי והאם מטפל זוגי יעזור והוא רוצה שנתנהל במקביל בשני הערוצים. אני חייבת לציין שאיני מצליחה להבין אותו יותר, ממצב של סגידה מוחלטת אליי ובעוונותיי לא ידעתי להעריך זאת ולא לפרגן על המון תכונות שלו הוא הפך להיות מנוטרל רגשית. אני מאמינה שזה לא רק קשור אליי אלא לחיים בכלל למרות שעושה רושם שהוא מאוד מרוצה במקום שהוא נמצא בו. איני יודעת מה להחליט, יכול להיות שהעובדה שפתאום הוא הציע ייעוץ נובעת מכך שהוא רוצה לסמן V וזהו או שבאמת הוא אינו סגור על עצמו באופן סופי. מה לעשות.......? האם ניתן לקבל עצה? אני מאוד נואשת ומפחדת מכל נושא ההודעה לילדים התמימים והמקסימים שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שווה
ש12/04/2010בראש ובראשונה בשבילך כדאי לתת צאנס וללכת לטיפול זוגי או מגשר כדי שתוכלי להגיד לעצמך ולילדיך שעשית הכול כדאי לשמור על המשפחה ואם תלכו בראש פתוח אולי באמת יהיה שינו זה שווה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם זה נכון שנגמרת האהבה?
סימה12/04/2010עד היום האמנתי שהולכים ליועץ/מגשר כאשר ישנם פערים בזוגיות מהבטים של אי הסכמות וכו'. האם נכון ללכת ולנסות להציל זוגיות כאשר אחד הצדדים מציין כי אין לו שום רגש לצד השני שאינו מרגיש כלום כלפי הצד השני ושהצד השני אינו מעסיק את מחשבותיו מאז שעזב את הבית. להערכתי הוא הציע את הנ"ל רק בגלל העובדה שהילדים יקרים לו מכל אבל האם זה מספיק? האם ניתן להחזיר אהבה למישהו שמצהיר שהפסיק לחלוטין לאהוב? "האם זה לא כוסות אוח למת"?? בבקשה הייתי מאוד רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית, אני על סף ייאוש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקה לפני גירושין- נואשת!
מיכל פאטל12/04/2010שלום לך סימה,
אכן נישמע שאת מאוד מבולבלת....לדעתי יש לקחת את הצעתו של בעלך מתוך כוונה אמיתית לשקם את נישואיכם המצויים במשבר. אני מתרשמת כי ערוצי התיקשורת ביניכם אינם מפותחים במיוחד ,ויש מקום לערב גורם מיקצועי. כפי שאת מציינת, את מזהה כעת כי התייחסת לבעלך שסגד לך כמובן מאיליו, ןלא פרגנת לו מספיק, יתכן כי הוא אכן מתוסכל מהיחס שנתת לו, ויתכן כי אף את מתוסכלת מהתנהגויות אחרות שלו, אך במקום לרוץ עם נושא הגירושין, יש הרבה עבודה לעשות ביניכם:לדבר בפתיחות, לומר אולי לראשונה אחד לשני דברים שלא העזתם- זה לא יהיה קל, אך שווה לנסות ולימצוא דרכים אפקטיביות להידברות,לא רק למענכם אלא כמובן גם למען ילדיכם.
ממשבר כזה יוצאים לא אחת הרבה יותר מחוזקים!
בהצלחה!
מיכל פאטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עי ייעוץ מחזירים אהבה שנגמרה לג
סימה13/04/2010תודה על התייחסותך, אכן אני מבולבלת כי אני מרגישה שאו שלא הכרתי את האדם שחייתי עימו 16 שנה או שהבן אדם הפך להיות קר הנטול רגש לחלוטין. האם ייעוץ יכול להחזיר אהבה שנטען שלגמרי נגמרה? האם לנסות להחיות את זה לא מהווה בזבוז זמן?. עד היום נאחזתי בעובדה שהוא אינו שלם עם עצמו כי לא היה מוכן להודיע לילדים ואילו כעת הוא ממש מעוניין להודיע. האם זה לא אמור להעיד על משהו? אני באמת אובדת עצות, בבקשה עזרו לי להחליט!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי סימה סימה---
בני13/04/2010אם זכרוני אינו מטעה אותי כבר כתבת כאן מגילות על המצב שלך, ומה שמדהים זה שלא קיבלת ולא הפנמת את מה שכולם כתבו לך,
יכול להיות שאני טועה עוד מעט אני אבדוק את השרשור הקודם בעינייניך, אבל כיום כולם מודים שעדיף לנסות להצית אהבה מחדש אפי' על בסיס של אינטרסים שונים, ובלבד שלא לאמלל את כל החבילה, והכוונה היא שגם לך וגם לו ובטח לילדים יגרם עוול בל יכופר, שתוצאותיו מי ישורנו,
עם קצת רצון והרבה סבלנות ניתן לעלות על דרך המלך בעבודה עיקבית של ראייה זוגית כוללת ולא אנוכית, יש כיום מאות מטפלים ואין סוף סדנאות שעולים כלום כסף לעומת גירושין שבמקרה הכי זול זה חצי מיליון שקל !
ומה עם הנשמה הפצועה, הקושי לחזור לשיגרה פחדים חרדות, אובדן שעות עבודה, כניסה למעגל של חיפוש וריפוי נפשי תרופות וצמחים וכו' וכו' שאלי את מי שכבר עבר את הגיהנם הזה,
אז למה לא ללכת לייעוץ ולחוות חוויות חדשות שלא הכרתם אפי' על עצמכם, ומתוך כך לצמוח לעתיד טוב יותר לכם לילדים ולאנושות כולה ????
עד מתי תמשיכי לצרוח כאן בפורום לתוך חלל פלסטיק שומם ולקבל עוד ועוד ועוד ועוד הצעות שאת לא מתכוונת לעשות איתם כלום !!!!!!!
אולי הפעם תתעוררי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינ, יש לך מטפל טוב להמליץ לי
סימה14/04/2010מאחר ועושה רושם שאתה חזק מאוד בעניינים, הייתי שמחה לקבל ממך המלצה למטפל/ת זוגי וגם אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור להמליץ בפורום, אבל,,,
בני14/04/2010תגגלי בגוגל ייעוץ זוגי, ואם את דתיה אז תכתבי ייעוץ זוגי דתי, ויש אין סוף אפשרויות להיעזר ברצינות, אז קדימה לעבודה,
ושיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושבת שנכון
סימה14/04/2010אני לא חושבת שנכון ללכת ע"פ חיפוש בגוגל, מרכיב ההצלחה מעבר למחייבות של שני בני הזוג הינו הינו גם ללכת ליועץ שידוע שהוא טוב ושתהיה עימו כימיה. אני לא חושבת שזוג הנמצא במצב כשלנו יש לו את הפריבילגיה לבצע ניסוי ותהייה עד שנקלע ליועץ הנכון. תודה בכל מקרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבקשי מהנהלת הפורום שייתנו לך המלצה
בני14/04/2010יש להם רקורד עשיר של ייעוץ והכוונה,
אם הם יסכימו אני מוכן לתת לך את המייל שלי, ואנסה לעזור לך למצוא את הכי טוב בשבילכם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה להנהלת הפורום
סימה15/04/2010האם ניתן לקבל המלצה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי---
בני16/04/2010אולי תשאירי מייל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפוש של יועצת זוגי
דליה שוורץ18/04/2010סימה שלום,
את הפורום הזה מנהלות 3 יועצות זוגיות שהלינקים לאתרים שלהם נמצאים בראש הפורום.
את מוזמנת להכנס לכל אחת ולבחון מי מתאימה לך הן מבחינת המיקום הגאוגרפי והן לפי התשובות הנתנות בפורום באופן קבוע ע"י כל אחת מהשלוש.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהytyh
אולג21/04/2010fdfrgt
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקומך בגיהנום !!
רון13/04/2010אני מאחל לך שבעזרת השם כל הגברים בחייך יבגדו בך ותישארי מתוסכלת כמו שאת היום !! אפס מאופס שכמוך חסרת חיים ללא תכלית בחיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהיכן הרוע??
סימה14/04/2010אני חוששת שטעית בתגובה שלך ויכול להיות שייעדת אותה למישהו אחר ולא אליי, אחרת איני מבינה מהיכן נובע כל הרוע הזה אלא אם כן מדובר בתסכול מאוד רציני, לא יכול להיות שלמקרה מסוג כמו שלי צריכה להתקבל תגובה כמו שלך.!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצל יקירה !!
רון14/04/2010ההודעה היתה מיועדת לליאל ...שורה מתחתיך !
מתנצל מעמקי נשמתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגע לפני החלטה סופית על גרושין....דני ישראל11/04/2010
מעל 20 שנה נשוי , אב ל-2 בוגר ונערה מתבגרת, לפני כמה שנים בגדתי בזוגתי, הודתי בבגידה , נכנסנו לטיפול זוגי שנפסק, כנראה מוקדם מדיי, מאז אני מרגיש כל השנים שאני חייב לכפר על מעשיי ולהעניק את כל אהבתי לזוגתי, לאורך כל השנים הערתי שהמצב לא משתפר ביננו ואני מרגיש שחזרנו לנקודת ההתחלה. לפני כשנה, החלטתי שאין לי כוח נפשי יותר להשקיע בזוגיות, זוגתי כועסת מאוד ומאיימת שאני לא נמצא עבורה ועבור המשפחה, אני הרגשתי תשוש נפשית. לפני כחודש הודעתי שאני רוצה לסיים את הקשר ולהתגרש. מרגע שהודעתי זוגתי הבינה פתאום שאני רציני ומנסה להחזיר את הגלגל לאחור, הילדים חשים שקורה משהו, הבן הגדול ידע על הבגידה ומטיף לי על הרצון להתגרש..איך אני מעז... (זוגתי שתפה אותו כי היה לה קשה לשמור בבטן)
אני במצוקה ומחפש כיוון.... לא רוצה להרוס את הקשר עם ילדיי, אוהב ורוצה להיות עימם בקשר מאוד הדוק, חושש שגרושין יביאו לאובדן הקשר, חשש מנקמנות שלהם על מה שאני עושה...הורס משפחה.
זוגתי אוהבת אותי, מצהירה על כך כל הזמן ולא רוצה לפרק את המשפחה ורוצה שנעבוד על הזוגיות שוב עם ייעוץ מקצועי, בטוחה שיש לי מאהבת הרבה זמן שמפריע לי לגבש החלטה להשאר איתה
אני מרגיש שאני במלכוד 22: לא מרגיש אהבה לזוגתי, אמרתי מילים מאוד קשות עליה ועל הקשר ביננו, שהיא לא תוכל לשכוח לעולם ותנטור לי בכל משבר עתידי, לא בטוח שטיפול יכול לסייע יותר
איך להמשיך?
לפעול לפי הלב....להתגרש ולהתמודד עם הכעסים של זוגתי וילדיי?
מה מרכיב הילדים בהחלטה שלי? למה הוא כל כך מכאיב ומקשה עליי?
שאני מביט לעתיד, ילדיי יהיהו מחוץ לבית, לא רואה אושר בבית, האם נכון להקריב את החופש שלי והאפשרות לבניית אושר עתידי על כס "שלמות המשפחה בכל מחיר"
בכואב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגע לפני החלטה סופית על גרושין
דליה שוורץ11/04/2010דני ישראל שלום,
אני שומעת המון חשש ובלבול ממה שקורה לך בשלב הזה בחיים והייתי רוצה שננסה לעשות קתצת סדר.
נסה להגיד לעצמך ממה אתה פוחד האם מניתוק הקשר עם הילדים. האם העובדה שתשאר לבד בלי בת זוג? אולי יש סיבה אחרת או נספת לפחד שלך?
נסה להגדיר לעצמך מה אתה בעצםך רוצה שיקרה האם אתה כן רוצה לנסות לשקם את הקשר או שאתה פשוט רוצה לסיים אותו כי זה מה שיהיה הטוב ביותר עבורך?
לפני שתתן לעצמך את התשבות לא תוכל להתקדם עם ההחלטות.\
הילדים שלך גדולים ולכן ניתן לקיים איתם שיחה כנה שמהותה מה אתה מרגיש וממה את חושש.
הסבר להם שמה שקורה בינך לבין אמא שלהם אין לו שום קשר אליהם ואהבתך אליהם עומדת בפני עצמה. אני שומעת את רגשות האשמה שלך דרך מה שכתבת ואתה צריך להבין שרגשות אשמה תפקידם לעכב אותך בקבלת ההחלטה ולהוביל אותך לחלטה שגויה. שב עם עצמך ותחליט מה אתה באמת רוצה ומה אתה חושב שבאמת יעשה לך טוב. אם תגיע למסקנה שפירדה היא הדבר הנכון, אז תתחיל בביצוע ההחלטה כי אחרת כל חייך יהיו מלאי תסכול, אם החלטת שיעוץ זוגי זה מה שנכון לכם אז תתחיל בתהליך של ייעוץ כדי לקדם את הזוגיות שלכם למקום טוב יותר. להשאר במצב שלכם כמוש הוא כרגע לא יוביל אף אחד מכם לשום מקום.\\
אשמח לסייע באופן אישי,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעריך את התגובה המהירה
דני ישראל13/04/2010דליה מעריך מאוד את ההתייחסות העיניינית, הייתי מעט סקפטי אם אקבל תשובה שיכולה לסייע לי לקבל החלטה. הערת והארת כמה נקודות מאוד חשובות שלקחתי אותם לתשומת ליבי.
החלטתי לאור הדברים שהעלת ומחשבות שלי כי כך לא ניתן להמשיך בקשר עם זוגתי ועדיף לסיים כל עוד אנו מרגישים צעירים ונראים טוב, כל אחד ילך לדרכו, נתמודד עם הכאב והחור העצום שיהיה לכל אחד מאיתנו, אך החיים מחייכים, כל אחד מאיתנו ימצא את האושר, והילדים המשותפים תמיד יהיו הכי יקרים בעולם.
מודה שוב, עזרת לי באופן אישי מאוד !
כבר לא כל כך כואב, מאושש, מחוזק ומאמין בעצמי ובמה שאני יכול להעניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזיבת הביתשרי11/04/2010
שלום בני נשוי 9 שנים אבא לשלושה ילדים קטנים, במשפחתו חל משבר. כלתי החליטה שהוא צריך לישון מחוץ לבית על מנת להגיע לאיזו שהיא החלטה לגבי המשך הזוגיות ביניהם. הם החליטו ללכת ליעוץ, אך עד אז האם מהלך של עזיבת הבית היא צעד חכם מבחינתו והאם מבחינה משפטית זה יכול לפגוע בו? מקווה למענה מהיר , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעזוב את הבית
דליה שוורץ11/04/2010שלום לך שרי,
לגבי השאלה המשפטית לא אוכל לתת לך תשובה ואני ממליצה לפנות לעו" ד להתייעצות.
בנוגע לשאר הנושאים: עזיבת הבית יכולה לתת לכל אחד מבני הזוג כמה ימים של אתנחתה ומאפשרת שקט לצורך קבלת החלטה אבל, עזיבה ממושכת של הבית יכולה לגרום נזק מאחר ואחד מהשניים כבר בחוץ ווהחזרה הביתה מפסיקה להיות ברורה. בנוסף, אם הם החליטו לפנות לייעוץ זוגי אז מומלץ לעבור את התהליך הזה כששני בני הזוג גרים באותו הבית וזאת מהסיבה שהתהליך של היעוץ נותן את הכלים להתמודדות עם המשברים וגם עם הדילמות היומיומיות שיש לבני זוג ואם הם יגורו בנפרד אז היעוץ הוא בעצם תהליך מעבדה ולא תהליך של שטח כי בבית מתמודדים עם כל מה שמדברים עליו בייעוץ. תהליך נכון מתקיים פעם בשבוע כשבמשך כל השבוע בין המפגשים הזוג מיישם ובודק את כל מה שקרה בבגישה עם הייועץ.
דבר נוסף, אני מבינה שאת מעורבת בעניין, וזה הגיוני כי מדובר בבנך אך אני רוצה להדגיש שמעורבות יתר של ההורים יכולה להיות בעייתית מאוד וליצור קושי במקרה שהם מחליטים להשאר ביחד כי בן הזוג מחליט להמשיך לחיות יחד אבל ההורים נשארים עם הכעס כמו גם אישתו עלפיכם כך שמעורבותך טובה אם תיהיה במידה ומאחורי הקלעים.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פרידה על פעוטלילך09/04/2010
אני ובעלי נשואים מזה שלוש נים, אך ביחד כבר 9 שנים. יש לנו ילד מקסים בן שנה וחצי ששנינו קשורים אליו מאוד. אנחנו מתגוררים באירופה בשל עבודתו של בעלי. בתקופה האחרונה החלו מחשבות על פרידה, בקרב שנינו. אנחנו לא רוצים לפגוע בילד שלנו וחוששים מהתוצאה ומהשפעת הפרידה עליו. שאלתי היא כיצד פרידה (שבהמשך תוביל לגירושים) תשפיע על ילד בגיל כזה? האם מומלץ להמתין עד שיגדל קצת? אנחנו לא סובלים זו מנוכחותו של זה, אך גם לא חשים שנרצה להישאר יחד. מה מומלץ לעשות? בנוסף, כנראה שבעלי ישאר באירופה ואנו נחזור לארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להפרד?
דליה שוורץ11/04/2010לילך שלום,
פרידה שיש בה ילדים היא תמיד קשה יותר ומסובכת יותר מאשר פרידה ללא ילדים,אבל חשוב לציין שפרדות הן של ההורים ולא של הילדים ולכן אם לא טוב לכם יחד ואתם מרגישים שפרידה תוביל כל אחד מכם למקום טוב יותר אז צריך להפרד. לידלים קשה שהוריהם נפרדים וזה לא משנה באיזה גיל זה קורה, ההתמודדות שלהם שונה בכל גיל אך הקושי קיים ולכן זה לא שיקול בקבלת ההחלטה. מה שכן צריך לקחת בחשבון זה את תהליך ההתמודדות של הילד ולשם כך מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום שעובדים עם ילדים ומתמחים בעניין זה. לא תמיד הורים שנשארים יחד עוזרים לילד ולכן קבלי החלטות בשבילך ואם את תיהיה מאושרת אז גם הילד של יהיה.
לגבי שהיתו של בעלך בחו"ל וחזרתך לארץ, כמובן שתצטרכו ליישב את העניין הזה בינכם ולהגיע להחלטות על הסדרי ראייה עם הקושי שבמרחק.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבורה מהמצבגל09/04/2010
אני חדשה בפורום בת 35 נשואה ושני ילדים אני במצב של פרדה מבן זוגי נתתי לו את הכל כלכלי ונפשית אין לנו משכנתא לאחר שקבלתי פיצויים ממקום העבודה כיום אני לא עובדת רציתי לבנות משפחה במקום קרירה והיום הכל מתפרק לי כמו מגדל קלפים הנפש שלי חבולה וכואבת לא רק שמתפרקת המשפחה אלא גם החלום הגדול מתנפץ אני יודעת שהייתי נאבית שאלתי לכם מה התהליך שעוברים בפרידה? כיום אני מפחדת דכאונית ללא ביטחון עצמי ושמחה הפחד שהכל יחריף יותר לאחר הגירושין כי אני לא מוצאת כוחות? ושאלתי השניה הוא לקח את כל הכסף שהיה שלי מלפני הנשואין האים גם זה מתחלק חצי חצי אין יוצא מן הכלל? והאים הסיוע המשפטי של המדינה שניתנת חינם
שווה משהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבורה מהמצב
דליה שוורץ11/04/2010גל שלום,
החלום שלך על משפחה שקטה ומאושרת התנפץ וכתוצאה מכך איבדת את שמחת החיים שלך. שאלי את עצמך ממה את מפחדת? הרי עבדת והרווחת כסף וקיבלת פיצויים שסגרו את המשכנתא, אז מה בעצם מעקב אותך מלחזור ולחפש עבודה? מה מעוכב אותך מלקום ולבדוק איך את מנהלת מחדש את חייך? את רק בת 35 ושנים רבות של עבודה ושל חיים עוד לפנייך וכרגע יש לך שתי אפשרויות:
1. להשאר בדיכאון ולשקוע בצער על החלום שנגוז
2. להרים את הראש לבדוק מה האופציות שלך ולהתחיל לחיות את החיים עם כל מה שיש בהם גם הטוב וגם הפחות טוב.
אם תבחרי באפשרות הראשונה כך יראו חייך אם תבחרי באפשרות השנייה אז זה ידרוש ממך להתחיל לעבוד ולהיות עסוקה ביום יום שלך במקום במחשבה על אובן החלום. זה גם יאפשר לך להכיא אנשים חדשים שימלאו את חייך.
לגבי עניין הכסף - תצטרכי להפנות את שהשאלה לעו,ד שמתמצא בעניני גרושין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקון חשבון הבנקג'ניס ג'ופלין09/04/2010
אני נשואה+ 2 ומבררת כיצד אוכל להתגרש.
בעלי ואני מסוכסכים כבר הרבה זמן, מסיבות שלא אפרט כרגע.
לפני יומיים בעלי לקח לי את הרכב, שהיה רשום על שמו. ואתמול גיליתי שהוא רוקן את חשבון הבנק שלנו, והותיר 2000 ש"ח כשבעוד יומיים צריכים לרדת כ- 5000 ש"ח מהחשבון. הוא כנראה לו יכניס את הכסף חזרה לחשבון.
יש לציין שאני לא עובדת ומטפלת בילדים בבית.
מהן הזכויות שלי? האם רק דרך עורך דין אוכל להחזיר את הכסף לחשבון? ומה בקשר לרכב? למזונות לילדים ולי?
בתודה מראש ושבת שלום
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני יכולה למנוע ממנו להכנס לבית
ג'ניס ג'ופלין09/04/2010יש לציין כי הבית רשום על שם שנינו. ללא משכנתא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנות לעו"ד
דליה שוורץ11/04/2010ג'ניס ג'ופלין שלום,
אני מציעה לך לפנות לעו"ד ולברר את כל השאלות והפרטים הקשורים
למקרה זה.
בפרום זה אינו מתעסק בענינים משפטיים וחוקיים.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יעוץ זוגי ואישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה בזוגיותדליה08/04/2010
אני בקשר זוגי כמעט יום יומי במשך 4 חודשים. במשך כל הקשר שלי אתו האקסית(חברה) הקודמת של בן זוגי מידי יום ביומו שולחת לו SMS וכן מתקשרת אליו לנייד. בן זוגי אמר לי שהוא כבר לא בקשר איתה אך היא עדין רודפת אותו ומנסה להשיג אותו בטענה כי עדין אוהבת אותו. הקשר שלנו היה יפה מאוד אפילו הרגשתי שבן זוגי אוהב אותי וגם אמר לי זאת אך לאחרונה בשבוע שבועיים האחרונים הרגשתי מן ריחוק כזה מבן זוגי. התחלתי לחשוד אולי האקסית שלו הצליחה לפתות אותו ולהחזיר אותו אליה ואז ראיתי באחד מן הימים ששלחה לו הודעת SMS שהיא מחכה לו במיטה והוא ענה לה לאחר יומים גם בהודעת SMS "מה את אומרת? איך היה?".
איך שראית זאת קיבלתי כאבים בחזה ולא ידעתי מה לעשות . חיכיתי עד שבן זוגי התעורר כדי שאומר לו שאני יודעת שהוא בגד בי, אך לא אמרתי לו שראיתי זאת בהודעות בנייד שלו, שמא יגיד שאני מחטטת לו בדבריו הפרטיים.
כמובן הוא הכחיש זאת ואפילו לא רצה להשבע (מדובר באדם ששומר מצוות) ועמד על שלו שלא קרה כלום בינהם ושאני סתם מאשימה אותו.
אני מרגישה בתוך תוכי שאני לא מוכנה לסלוח על מעשיו כי אם בגד בי עכשיו זה יכול לחזור על עצמו גם אם משהי אחרת.
האם ניתן לסלוח לאדם שבגד? האם אדם כזה יוכל לאהוב אותי אהבת אמת? איך אוכל לבטוח בו?
תודה מראש
דליה 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה בזוגיות
תמי אורן11/04/2010דליה שלום,
מאחר והקשר כ"כ ראשוני קשה לענות על השאלות המשמעותיות שאת שואלת. בטחון נבנה עם הזמן ואתם בסה"כ רק 4 חודשים בקשר וכרגע יש מס' ארועים שמערערים לך את הבטחון .יש אפשרות לסמוך על דבריו ולשים את הפרשייה בצד כדי להצליח לקיים את מערכת היחסים ולראות לאן ואיך מתפתחת וזה בהחלט לא קל עם הרעשים שנוצרו וכשהקשר הקודם נושף בעורפך. באופן כללי קשה תמיד להתמודד עם הרעיון שהאקסית ברקע. חשוב לדעת על רקע מה נפרדו והאם את מרגישה שבן זוגך פנוי לקשר ביניכם או עדיין אמביוולנטי לגבי הקשר שנגמר. או לחילופין להציף את חוסר הבטחון שנוצר ולדבר עליו בפתיחות על כל השלכותיו ולראות כיצד מתקדמים מכאן והלאה. השאלה איזו מערכת יחסים את רוצה לטעת האם חלק ממנה זו פתיחות.
מאחלת לך הצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחות ארוטיותאלה07/04/2010
שלום,
בעלי ואני נשואים כ-5 שנים עם שני ילדים. הזוגיות שלנו בסדר. בזמן שהייתי בחו"ל בסוף שבוע במסגרת העבודה. מצאתי כי בעלי ניהל שיחה ארוטית בהעדרי. כששאלתי איתו במה העניין, הוא אמר שהוא רצה להגיע לפורקן ולא היה בא לו לצפות בפורנו ,אז הוא התקשר לקו חם. האם אני צריכה לדאוג? האם מעשה כזה הוא אור אדום למשהו? לדברי בעלי- מה ההבדל בין לצפות בפורנו או לנהל שיחה אנונימית בקו חם? אני ממש מבולבלת ודואגת ולא יודעת מה לחשוב. אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחות ארוטיות
מיכל פאטל07/04/2010היי אלה,
אני מבינה את התחושה הלא נעימה אותה את חשה, אך עם זאת עצם קיום השיחה הארוטית איננה הבעיה לדעתי.מה שמטריד אותי הוא שאת מספרת שאת 'מצאת את בעלך מנהל שיחה ארוטית'.....
כלומר הוא לא שיתף אותך לא בתהליך קבלת ההחלטה וגם לא עידכן אותך לאחר המעשה.
כל עוד הדברים נעשים בידיעה ובהסכמה על ידי שניכם אין עם זה כל בעיה, הבעיה היא כאשר יש צורך שמכל מני סיבות אינו מקבל מענה, והוא בא על סיפוקו ללא ידיעת בן/בת הזוג.
כלומר החשוב הוא לדעת לדבר על הצרכים (או היעדרם) בגלוי ובפתיחות, לשתף ,לקבל ולכבד את דעת בן/בת הזוג ולהגיע להבנות והסכמות בתהליך של משא ומתן הדדי.נראה לי שחשוב שתגיעו להידברות כזו ביניכם מבעוד מועד לבד או באמצעות איש מיקצוע.
בהצלחה!
מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להילחם או לוותר?א.א06/04/2010
היי,
היה לי חבר 4 שנים, נפרדנו ביוזמתי, ולאחרונה החלטתי לחזור אליו, היתה לו חברה והוא נפרד ממנה וכביכול חזרנו להיות יחד ( כ4 חודשים) אבל ......
חברי נותר פגוע וכועס מאד מהפרידה, הוא לא מצליח לסלוח לי על הפרידה ולא מצליח להתקדם ולשכוח את העבר, דבר שמשפיע מאד עכשיו על היחסים שלנו. בשל הפרידה, הוא אטום רגשית, לטענתו "הוא אוהב אותי מאד אבל לא מסוגל להעניק ולפנק אותי כמו מלכה כפי שהיה פעם" מדי שבועיים -חודש הוא נתקף בבהלה, פחד, כעס, עלבון, האשמות והטחות כעס ומתרחק לשבוע....
הסברתי לו שפגעתי בו אבל הוא יהיה חייב לסלוח לי, שדבריו סותרים אחד את השני "אוהב אותך אבל ...."שעלינו לשקם את מערכת היחסים שלנו וזה דבר שלוקח זמן ועבודה קשה.
אני מאמינה לו שהוא אוהב אותי מאד, הרי לא היה מנסה לחזור אליי אחרי שככ פגעתי בו ולא היה נפרד מהחברה שלו בשבילי אבל הוא חסום כמו אגוז קשה פיצוח, בנה מסביבו חומה ....
יש לציין כי חברי רצה להתחתן מאד בעברנו אך אני זאת שקיבלתי רגליים קרות מהעניין...
אנחנו מדברים על מגורים יחד, אבל בכל פעם שזה הופך לקונקרטי ומוחשי הוא פתאום בורח, ומנסה למשוך את הזמן, עוד חודש חודשיים....הסברתי לו שזה הפתרון היחיד בשבילנו, כי ככה נוכל להיות לשקם, ניקח את הקשר צעד קדימה, ירגיש ככה תחושת בטחון, יציבות, שקט נפשי, האמון שלו בי יחזור....לטענתו, הצעד מוקדם מדיי. החלטתי להפסיק לדחוף ולשכנע אותו כי זה לא יעזור.
אני חיה בחרדה מתמדת שמא הוא שוב יתבלבל, יפחד, יקבל רגליים קרות להיות איתי ושוב יברח ויעלם למס' שבועות שוב כיע הפעם החלטתי שזהו הנסיון הסופי האחרון.
חשוב לי לי לציין, כי שאנחנו יחד הכימיה טובה, הבעיה העיקרית היא שאנחנו לא יחד אז מתעוריים בו כל הפחדים,הכעסים,הרגשות המעורבים,ההתלבטויות. לאחר ששוחחתי עם חבריו, אחיותיו, הם אינם מבינים אותו, הרי הוא החליט לחזור, את הצעד המשמעותי הוא עשה אז מדוע הוא לא הולך על כל הקופה ועדיין מתנהג מוזר,מרוחק, מתגונן, כועס,..?
לדעתך,האם הוא יסלח לי אי פעם על שנפרדתי ממנו ??? האם אני אצליח לשבור את החומה לליבו?
האם המצב ישתנה או שעליי לוותר???
בתודה רבה מראש,
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלחם או לוותר א.א.
תמי אורן06/04/2010א.א. שלום,
להערכתי אבן הבוחן לגבי רצינות הכוונות מצוייה לא רק אצל חברך אלא גם אצלך. במידה ותצליחי לשרוד את פחדיו יותר ויותר יראה שכוונותייך רציניות. אפשר להבין שכרגע מגונן על עצמו באמצעות ריחוק שמא יפגע שוב. כמי שנכווה מרותחין ישמר מצוננין. עלייך להיות סבלנית וסובלנית לתהליך, לגלות אמפתיה לקושי שלו ולברר איתו מה יעזור לו לשקם את האמון בך. צריך גם לקחת בחשבון שהמרחק והיחסים החדשים עוררו גם אצלו שאלות לגבי הקשר שלכם וצריך לתת לו גם את הלגיטימציה לכך.כמו כן חשוב שתבחני את מה החזיר אותך לקשר היתכן שהיותו בקשר חדש? שאלה כזו עשוייה להתעורר גם אצלו. עליכם לעבוד בצוותא על שיקום האמון בך ובעיקר לדבר בפתיחות על הדברים.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילחם או לוותר?
א.א06/04/2010ראשית, תודה על התשובה !
עליי לציין כי אני מנסה להחזיר אותו אליי כבר חצי שנה ....בדומה לתשובתך, בכל פעם שחברי קיבל רגליים קרות או התבלבל שוב ניסיתי לחזק את הבטחון, להילחם, לא לוותר, להסביר, לשכנע, להאבק....כביכול זהו הניסיון השלישי, כמעט חודש ימים הכל ורוד ובדיוק עכשיו אני מתחילה לחשוש שמא שוב יגיע הבלבול, שוב יוצף בכעס רב, בפחד ושוב יקבל רגליים קרות ויברח.
אני מפחדת שהוא יבין שהוא אוהב אותי ורוצה להיות איתי אבל המשקעים כבדים והוא לא מסוגל להתגבר....
מה עליי לעשות? האם הוא יתגבר ויסלח לי?
ודבר נוסף, כפי שציינתי לטענתו הוא אוהב אותי אבל לא מסוגל להעניק לי, לתת מעצמו, לא מרגיש צורך להתקשר ולהיות איתי כל הזמן.... אני מבינה שזה אומר שהוא לא שלם בהחלטה שלו להיות איתי
איך אני יכולה לפתור זאת ?לגרום לו לרצות להתקשר ולהיות איתי כל הזמן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבגדדבלול05/04/2010
שלום רב לכם
אני נשוי מספר שנים ואב לבן. לפני מספר חודשים התחלתי לחשוד באשתי. הסיטואציה הובילה אותי לחפש בחפציה האישיים. כמעט בכל פעם שחיפשתי מצאתי מכתבון קטן. כוחותי לא עמדו לי ונגשתי אליה מיד עם שאלות. היות ומדובר במכתבים ולא הוכחות חותכות היא תמיד שללה את האפשרות של בגידה וטענה שמדובר במכתב ישן. פעם היא אף הודתה שהיו אנשים שאהבו אותה בעבר כדי לגרום לי (אולי) להבין שאני לא מראה לה אהבה. למרות שהקדשתי רבות לטובתה היא חזרה וטענה שאני לא נמצא רגשית ופיזית. בשלב מסויים נוצר נתק והיא אף טענה שאין לנו נושאים משותפים לדון בהם ונראתה די מתוסכלת. כל הסימפטומים גרמו לי לחשוד שמשהו מתרחש מאחורי גבי. יום אחד מצאתי מכתבים מבחור שהיה ידיד קרוב אותו אף נהגה להשמיץ תכופות. הייתי בשוק, הוא די האחרון שחשבתי שיכול לנהל איתה רומן. תוכן המכתב היה רבוי מילות אהבה. פניתי אליה וביקשתי לשאול לפשר המכתב כשאני בסערת רגשות. זמן רב היא שכנעה אותי שאין כלום מאחורי המכתבים והבחור חי בסרט. מיותר לציין שפשוט לא השתכנעתי באופן מלא ומאז עוד ניסיתי לחקור בכל דרך אפשרית שעמדה לרשותי. בשלב מסויים היא פשוט כבר מאסה בשיחות האלה ומאז אין לי עם מי לדבר ואת מי לשאול. אני מבין אותה מצד אחד, במידה והיא לא אשמה ולעיתים אני משתכנע מעצם העובדה שקשה לאדם להחזיק מעמד זמן רב עם שקר ובטח עם מצפון שקט בעוד אני מרעיף עליה אהבה. אבל אני סובל ומחפש מזור להרגשה נוראית של נבגד שקשה לי לשאת, במיוחד שאני כבר לא רוצה להעיק עליה עם חשדות נוספים שעולים בראשי הקודח. מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי הצעה
פיני05/04/2010בדכ שחושדים יש דברים בגו תיהיה יצירתי ותשכלל את המעקבים שלך ויש גם אביזרים אבל תבדוק אם אתה בנוי לתוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי מאוחר מדי
דבלול05/04/2010ברגע שהתחלתי לשאול שאלות רוב הסיכויים שהקשר נותק. כרגע אני חי עם התחושה שיש דברים שלא אדע לעולם וקשה לי עם ההרגשה הזו. אני לא יודע כיצד ניתן להמשיך לחיות יחד. מהצד שלה, לא היו דברים מעולם ואני חי עם ספק שמחמיר עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבגד
תמי אורן06/04/2010שלום לך,
אין ספק שבמצב כגון זה מתבקש להגיב באובססיה כדי לדעת את האמת . רק שלהערכתי זה מרחיק אותך מהמטרה העיקרית והיא לראות במה שקורה בזוגיות שלכם. תראה זאת כהזדמנות לבחון מה קורה ביחסים ביניכם. אשתך מתלוננת ואתה לא במיוחד מבין למה כוונתה. יש פער , כך נשמע מדבריך בין מה שאתה מעריך לגבי תפקודך כבן זוג לבין מה שהיא רואה וחווה אותך. ממליצה בחום לפנות לטיפול זוגי כדי לעמוד על הפערים כי הפער יצר מרחק גדול ביניכם. שוב התהפכה הקערה על פיה במקום לראות היכן גם האחריות שלך למצב היחסים ההתעסקות בבגידה הובילה אותך לראות אותה אחראית למצב מה שכמובן משחרר אותך מאחריות. כדאי שתבחן בינך לבין עצמך מה כ"כ מפחיד אותך בלהיות לא בסדר. אני משוכנעת שיש בך הרבה תכונות נפלאות בשל כך נישאה לך ובוודאי יש גם תכונות שקשה לה איתם ומבקשת להעלות אותם בפניך ואתה מתוך הגנה הודף אותה עד לכדי הרחקה.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם החשדות
דבלול06/04/2010האם עליי לוותר ולהמשיך? קשה לי עם המחשבה שיש שם משהו שאני לא יודע והיא מצליחה לחיות איתו בשלום, זה מפחיד אותי לחיות עם אדם כזה. ואני לא בטוח שיש לי בעיה להיות לא בסדר, אני בהחלט מוכן לתקן את דרכי אם קיימת בעיה ואני מאמין שקיימת. אני מנסה לדבר אך מרגיש שהכל תקוע, גם מהצד שלה וגם משלי. אני עומד היום בפני מצב שאני נאלץ להאמין לה או פשוט לדעת שקרה משהו, ייתכן שבאשמתי ואני פשוט צריך לחיות איתו. אז אני מוביל את עצמי לחיות עם עלבון מסויים ואני חושש לחפש לעשות את אותם דברים כדי להתגבר על הדיסוננס. בנוסף אני יודע שיש בי הכח להמשיך עם הידיעה שהיה משהו, שאני חלק מהגורמים לו ועכשיו תפקידי לשקם. אז עולה החשש שהיא כבר מעדה פעם אחת ועלולה לחזור על אותו דפוס. אני מאוד מבולבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם החשדות
דבלול06/04/2010האם עליי לוותר ולהמשיך? קשה לי עם המחשבה שיש שם משהו שאני לא יודע והיא מצליחה לחיות איתו בשלום, זה מפחיד אותי לחיות עם אדם כזה. ואני לא בטוח שיש לי בעיה להיות לא בסדר, אני בהחלט מוכן לתקן את דרכי אם קיימת בעיה ואני מאמין שקיימת. אני מנסה לדבר אך מרגיש שהכל תקוע, גם מהצד שלה וגם משלי. אני עומד היום בפני מצב שאני נאלץ להאמין לה או פשוט לדעת שקרה משהו, ייתכן שבאשמתי ואני פשוט צריך לחיות איתו. אז אני מוביל את עצמי לחיות עם עלבון מסויים ואני חושש לחפש לעשות את אותם דברים כדי להתגבר על הדיסוננס. בנוסף אני יודע שיש בי הכח להמשיך עם הידיעה שהיה משהו, שאני חלק מהגורמים לו ועכשיו תפקידי לשקם. אז עולה החשש שהיא כבר מעדה פעם אחת ועלולה לחזור על אותו דפוס. אני מאוד מבולבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב ש........
אילן בן ברוך07/04/2010אני חושב שאתה צריך משרד חקירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר קשה בזוגיותפיני05/04/2010
אנחנו נשואים 10 שנים הורים לשני בנים . כבר שנים שהזוגיות ביננו גרועה ושנינו סובלים ממנה ולא נהנים מהחיים המשותפים ועל פניו נראה שנשארים יחד רק בשביל הילדים ואיכשהו כדי לשמור על ה"מסגרת".(גם חיי המין גרועים). לאחרונה גיליתי שאשתי בגדה בי ושיש לה רגשות למישהו אחר.
החלטתי לנסות למרות הכל לשקם את חיי הנישואים שלנו והיא הסכימה איתי בטענה שתנסה לעשות הכל כדי להרגיש אליי אהבה ומשיכה. שאלתי היא מה אני צריך לעשות כדי שזה יצליח והאם בכלל אפשרי שהיא תתאהב בי מחדש? ממתין לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר קשה בזוגיות
תמי אורן06/04/2010פיני שלום,
אני מבינה שהמשבר הוא לא מהיום אתם שנים חיים ללא אהבה, הנאה, ללא תשוקה. כך שאם אתה מגדיר עכשיו את מה שקרה כמשבר אולי יש שביב של תקווה ליחסים. מדוע? כי ב"זכות" הבגידה של אשתך אולי הבנת שאינך נשאר רק בגלל הילדים אלא גם בגלל שהנך מרגיש רגש כלשהו כלפי אשתך. כנראה ה ייתם צריכים לזעזע את המערכת כדי שתראו האחד את השני . יש לכם הזדמנות לבחון מחדש את הזוגיות ולעשות בחירה ולא ממקום של העדר ברירה אלא מרצון כנה. ממליצה לפנות לטיפול זוגי כדי ללמוד לדבר ולבחון מחדש את היחסים.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשבר קשה בזוגיות
מיכל פאטל06/04/2010שלום לך פיני,
למרות שאין פרטים רבים על מהות ואיכות מערכת היחסים ביניכם אנסה להשיב לך .
תנסה ליזום שיחה בה תנסה להבין מאישתך (וגם לןמר לה) מה חסר / מפריע/פוגע /מתסכל במערכת החחסים שלכם,לאחר מכן תנסו לבדוק ולהעלות רעיונות לשיפור/מציאת פיתרון של הבעיות הנ"ל בתהליך של משא ומתן- בחדקו מה כל אחד מכם יכול לעשות/לתת למען השני.
אנו יודעים כי לא ניתן לאהוב ע"פי הנחייה או אפילו רצון טוב.מדובר ברגש.כדי לעורר רגש (שיתכן שהיה שם לפני כן....)יש לעשות מעשים (לא די בכוונה): מעשים בוני אמון, מעשים אשר מושקעים בהם מאמצים כנים לשיפור ושידרוג המערכת שקיימת בהווה.
במידה ותצליחו להתמודד לבד- הקפידו על דיאלוג פתוח וכנה באופן קבוע כשיגרה.במידה ןלא תצליחו לבד, חשוב שתלכו לייעוץ מיקצועי אשר יסייע בידכם לשקם את היחסים וייתן לכם כלים להתמודדות עצמאית.
בהצלחה!
מיכל פאטל-יועצת זוית ןמשפחתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמח מת כורתים
רואי06/04/2010פיני יקר אל תחייה בכוח את מה שככל הנראה מת כבר מזמן, אי אפשר להתאהב שנית, זה בערך כמו לעשות רושם טוב אחרי שכבר עשית רושם רע. אם אתה סביב ה-40 ולא נראה בן 50 עם עבודה נורמלית, סביר להניח שלא תהיה לך בעיה למצוא מישהי שתאהב אותך ואתה אותה, החיים קצרים ויום שעובר לא חוזר, נתק את מכשיר ההחיאה של הדבר הזה ולך יהיה טוב יותר וגם לה.
אל תחשוש ואל תפחד, זה לא כל כך נורא להתגרש ואני אומר לך את הדברים אחרי 18 שנות נישואים, נראה קצת בעייתי אבל זה נגמר ואתה פותח חיים חדשים והרבה יותר מעניינים.
חבל על הזמן, תן גז...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשת דרכיםחני05/04/2010
אנחנו בזוגיות של שלוש שנים שנינו גרושים אחרי שנות נישואין רבות,לשנינו יש נכדים קטנים.אנחנו גרים יחד בדירתי כשאת דירתו השכרנו. הבנין שבו הוא גר אמור לעבור שיפוצים בחודש הבא,לא יהיה שוכר לדירה במצב כזה,לפתע בן זוגי הודיע לי שהוא רוצה לעבור לדירתו שמאד מרוחקת ממקום מגורינו העכשוי.הוא רוצה להיות בה כאשר תשופץ,הציע לי לעבור איתו אבל זה לא מעשי בגלל המרחק מעבודתי וממשפחתי,הוא הציע שנפגש פעמיים בשבוע,ונמשיך את הזוגיות ,אני לא מוכנה,אינני רוצה לחיות לבד בדירה,ואמרתי לו שנאלץ להפסיק את הקשר,מה עושים?איך משכנעים אותו שלא לעשות את הצעד הזה?אני מאד חוששת לחיות לבד.ונראה לי שהוא נחוש בדעתו לעבור לדירתו.חשבתי שהקשר שלנו הוא לשנים ארוכות,עשינו גם הסכם לחיים משותפים בינינו,אינני מבינה את הצעד הזה ולמה הוא צריך לשמור על הדירה שלו כשאפשר לנסוע לשם פעם בשבוע,או להשכיר במחיר נמוך יותר לשוכר שחוזר מאוחר הביתה,העבודות מסתיימות בשבע בערב תודה חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרשת דרכים
מיכל פאטל06/04/2010היי חני,
התנהלותו של בן זוגך איננה הבעייה.אני מתרשמת שהוא מאפשר בכל מיני דרכים את המשך הקשר איתך.מקובל שכאשר עושים שיפוצים להיות בצמידות לבית המשופץ, על מנת לוודא את העמידה בלו"ז, מידת תקינות הביצוע וכו'- שכן כאשר הבעלים אינם מצויים בצמידות, ישנם 'תקלות' שונות.
אני מתרשמת שלך חני יש בעייה של להיות לבד, את חרדה ומרגישה מאוד מאויימת ממהלך שהוא לגמרי נורמטיבי מצד בן זוגך.
לכן, לדעתי עלייך לטפל בבעייה של חוסר יכולתך להיות לבדך אשר יוצרת תלות גדולה בבן זוגך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחרדה ותקועה עם עצמימהורהרת02/04/2010
לפני כמה זמן סיימתי קשר עם גבר נשוי- לא מכבודי להיות שם זה התפוצצ אחרי שספרתי לאשתו כי לא יכולתי לחיות עם המצפון שלי ולהמשיך להיות שותפה לשקר הנתעב הזה. אנ ייודעת שעשיתי צעד חכם בשביל הבריאות הנפשית שלי אך אינני מסוגלת להמשיך הלאה. לאותו בחור עד כמה שידוע לי לא קרה כלום הוא ואשתו המשיכו הלאה. מה שלי קרה וקורה זה מחשבות מטריפות שאני הפסדתי פה את האביר על הסוס הלבן- אהבת חיי שלא מומשה, שאשתו יותר טובה ממני שהיא שווה יותר וכו ואני הדפוקה מבין שלושתינו כאן. יש שיגידו לי כל הכבוד שלא נשארת שם ומה את בכלל מקנאה באשתו- היא צריכה להתמודד עם בעל מפוקפק (בוגד, הסתבכויות עם משטרה הוא נהג משאית, עישן גראס הרבה למרות שטען שהפסיק בקיצור כאלה דברים), יש שיאמרו שאשתו אמיצה או חזקה, אני יודעת שאני לא מוכנה לחיות ליד משהו עליו צריך לשמור כל הזמן של יסתבך שמשקר שצריך גלגל הצלה...יש להם ילדה 1 ביסודי, שאולי יבגוד שוב אבל ועם כל זאת אחרים יאמרו שאשתו מסכנה ופאטתית, אב לעם כל ההבנה הזו אני מרגישה תחטשת פיספוס שאם היה עוזב את הבית והוא השלה אותי לא מעט בהתחלה אמר שלא יעזוב אך עם הזמן שינה את גירסתו וטען שאני אהבת חייו שהוא מוכן לשינויים אבל לא עשה עם זה כלום הבנתי שהוא רוצה אותי רק בתור מאהבת ומורח אותי בסיפורים. אציין שגיליתי לבד את היותו נשוי הוא הסתיר זאת בהתחלה וטען שכשפגש אותי היה פרוד ואני לא מאמינה לו ככ (התקשר מחסוי וכו..)
אני כל הזמן בהרגשה שבגלל שהם לא נפרדו אז הם הצליחו לתקן הכל והכל טוב ויפה אציין שאשתו לא באה מבית של מחסור כלכלי להפך, אז אני לא ככ מבינה למה לה להחזיק בבעל שהוא צרה צרורה. כאילו אני מקנאה בה ועל מה?!
אני לא מצליחה להבין שגם בעתיד אם הוא יתגרש ויבוא אין לי מה לבחור באדם כזה הרבה פעמים אני שואלת האם אשתו מאושרת? אני חושבת שרק שאגיע למסקנה שהוא "ממש אוצר" שישאר אצל אשתו ולא אצלי אני אוכל לשחרר. אשמח לתגובות מועילות אבל אל תפטרו אותי בתשובה כמו שאתם עושים פה הרבה פעמים ב...ללכת לטיפול....
אם משהו יצליח להסביר לי איך אפשר להתכחש או להיות גאה ולהמשיך עם בעל כזה אני ישמח (ברור לי שהילדה זה אולי הדבר היחיד שמחזיק אותם) ואם תצליחו להסביר לי את עצמי ואת תחושת הפיספוס שלי (גם לגביי עתיד אתו הנשוי הבוגדני) אני אודה לכם מאוד
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת
דליה שוורץ03/04/2010מהורהרת שלום,
אני קוראתאת דברייך ולא לגמרי ברור לי מה בדיוק את רוצה שיקרה? האם את רוצה שהם יהיו מאושרים ולך יהיה שקט? האם את רוצה שהוא יעזוב ויהיה איתך? האם את רוצה אותו בכלל, את הרי כותבת שהוא צרה צרוררה ושאת לא רוצה בן זוג כזה...
את עצובה על קשר שנגמר וזה ליגיטימי ונורמלי לחלוטין אבל אני מציעה לך לעצור רגע ולעשות סדר במחשבות שלך.. תפסקי להתעסק במחשבה למה אישתו מוכנה לסבול אותו והאם טוב לה או רע לה. מה שקורה לאישתו זה עניין שלה וההתעסקות שלך בזה רק מפריעה לך לחשוה מה את רוצה לעצמך. את כותבת שאת חושבת שזה שסיפרת לאישתו זה הדבר הכי טוב שעשית לעצמך אבל בעצם זה רק הכניס אותך לסחרור כי את רואה שהם נשארו ביחד. אני מציעה שתקחי אחריות על הבחירות שלך ותחליטי קודם כל אם הוא בכלל ראוי לך או שמגיע לך מישהו פנוי ופחות מסובך. לאחר שתגיעי להחלטה תצטרכי להחליט איך את מיישמת אותה בדרך הנכונה ביותר ולא בדרך מבולבלת.
לסיכום: עזבי את ההרגשות של אשתו ותתרכזי בהרגשות שלך, תחליטי איך את רוצה לראות הזוגיות שלך וצאי לחפש שאת הגבר שמתאים לך בכל הדרכים האפשריות, אינטרנט, מועדונים וכו'.
בהצלחה,
דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליה
מהורהרת03/04/2010לא ספרתי לאשתו כדי לראות מה יקרה שם...זה היה די צפוי שהוא רק ירקוד על 2 חתונות...הגילוי לפחות הוציא את השקרן הזה לאור- את האמת קיבלתי. כמו שענית לי זה בדיוק מה שרציתי לשמוע ממך האם את היית ממליצה לי לבחור בעתיד באותו אדם שכמו שנראה לי יש לו הרס עצמי, שעשה מה שעשה ששיקר והשלה. את עצמך יש לך דעה אישית בנושא? אם הייתי בתך לדוגמא והיית שומעת את זה ממנה מה היית מיעצת לה? מעבר ללכת לטיפול ואיפה להכיר גברים...אני קצת בטוחה שאשתו עצמה עיניים חזק כדי להתחתן אתו לא כך? על זה אני מדברת על הבחירות הללו זה מה ששאלתי היית מיעצת לי בתור מטופלת שלך אם הייתי באה עם הסיפור הזה ואומרת לך פגשתי מישהו הוא גרוש כי בגד וכו...מה היית אומרת לי? ואני מבקשת את דעתך האישית לא את דעת המטפל שבך שמשאיר את הבחירה למטופל שלו...אם בתור מטפל את אמרוה לגונן עליי גם להבהיר לי את הטעויות שאני הולכת אולי לבצע לא היית מזהירה אותי מפני טיפוס כמוהו? אם תשאלי אותי הוא לא התגרש כי לא נראה לי שיש משהי ביקום הזה אולי מעטות מאוד שבכלל תבחר טראבל- מייקר כזה...מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להילחם או לוותר?יוגב02/04/2010
שנינו בני 24, אחרי קשר של חצי שנה.
הבעיה שלנו היא כזאת:
היא יודעת מה היא רוצה מעצמה – למצוא את האחד (שמבחינתה אני כרגע בתפקיד הזה), לעבור לגור איתו, להתחתן איתו בטווח של 5 שנים, להקים בית ולעשות ילדים.
לי לעומת זאת - אין מושג מה אני רוצה מעצמי! הניסיון המיני והזוגי שלי לא בשמיים ועד לפני שהכרתי אותה תמיד רציתי להיות בעוד מערכות יחסים ותמיד הרגשתי שיש לי עוד זמן להתנסות ולהבין מה אני מחפש. פשוט לא עברה לי אף פעם המחשבה - "איזה תכונות אני מחפש מאשתי לעתיד". אפילו לא החלטתי עם עצמי מה העמדה שלי לגבי יחסים פתוחים!
כרגע אנחנו פרודים ושוקלים לחזור. העניין הוא שקשה לי מאוד לתפקד כשאני יודע שיש ממני איזשהו מערך ציפיות שלם, שאני לא מסוגל לממש כרגע ואלוהים רק יודע אם מתישהו בעתיד זה ישתנה. אני מאוד מפחד לפגוע בה ולקראת סוף הקשר בינינו זה הגיע למצב של איזשהו לחץ תמידי – הדבר הראשון שהייתי חושב עליו כשהייתי קם בבוקר. אני ממש, אבל ממש לא רוצה להגיע למצב שאנחנו חוזרים ועוד שנה אני צריך להודיע לה – "תקשיבי, אני לא מוכן להתחייבות כרגע, אני הולך לחפש את עצמי בחיי הרווקות".
ניסיתי לדבר איתה על יחסים פתוחים או על חילופי זוגות אבל היא לא מוכנה לשקול את זה אפילו.
אני יודע שאני ממש אוהב אותה ולא רוצה לוותר עליה בכזאת קלות.. כל יום שעובר אני מפחד שעד שאני אבין מה לעזאזל אני רוצה היא כבר תמשיך הלאה..
השאלה שלי היא מה הייתם ממליצים לעשות במצב כזה? האם יש טעם להילחם על מערכת יחסים כזאת ולקוות שעם הזמן אני אבין שאני גם רוצה להתמסד? או שאולי היא תחליט (מה שלא נראה לי הולך לקרות) שאין לאן למהר וכדאי להתנסות כמה שאפשר לפני שבוחרים את האדם שאתה הולך לבלות איתו את כל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ את ההודעה..
יוגב03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלחם או לוותר
תמי אורן06/04/2010שלום יוגב,
אפשר להבין שהנך מצוי כיום בגיל ובמצב שאינך מוכן להתחייב לתוכניות עתידיות ארוכות טווח כ"כ. כמו כן קשה כפי שתארת לנהל מערכת יחסים כשהתוכנית כ"כ מוגדרת. לא פלא שביקשת את החופש באמצעות פתרון של יחסים פתוחים. אבל זו לא התשובה והפתרון לקושי. עליך להתמודד עם הצורך שלך למרחב. מרחב ברמות השונות קרי לבחון לאורך זמן (לשם כך מקיימים מערכת יחסים חברית ולא מייד נישאים) את ההתאמה, את המשיכה , את התוכניות העתידיות וכו'. יהיה עליה לכבד את הצרכים שלך ובמקביל לחשוב על זמן מסויים שמבחינתה יהיה נכון לחכות.אל תרוצו מייד לפתרונות תחפשו באמצעות דיאלוג את שביל האמצע שיתאים לשניכם.ממליצה לך בתוך היחסים לבחון את מידת המרחב שמתאפשרת לך ביחסים עם חברתך.
בהצלחה
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהלי01/04/2010
שלום אני נשואה17 שנה.גיליתי שבעלי בגד בי שנה וחצי אני מרגישה שבורה לרסיסים.לא חשבתי שזה יבוא גם עליי.אני בדיכאון קשה לי מאוד אני כול הזמן בוכה.איו לי כוח לילדים המקסימים שלי.אני עצבנית הרבה בעלי לא מוכן לדבר על הבגידה כלל.הוא אמר שהפסיק וזהו.שאני יאמין לו עים אני רוצה.אני נאכלת למה הוא עשה.אני לא יודעת עים לאמיו לו.גבר שבוגד פעם אחת יבגוד כול הזמן.אני אוהבת את בעלי .אבל הכאב לא מרפה המחשבות רצות כול הזמןואז אני בוכה ולכחת כדור נגד דיכאון אני רוצה לצאת מהסיות הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה
תמי אורן01/04/2010לי שלום,
אין ספק שגילוי של בגידה מביא עמו תגובות כפי שבאות לידי ביטוי אצלך וגורמים לשבר גדול. אני חושבת שלהשאר עם הכאב לבד מבלי שבעלך יהיה שותף לזה משמע להנציח פה דפוס יחסים שאינו בריא. יש שקשה להם לראות את הכאב שגרמו ולכן מרחיקים ולא מוכנים לדבר אבל כמה את עומדת על דעתך וצרכייך מול בעלך? האם זה דפוס ביחסים ביניכם? ממליצה לדבר איתו על הכאב ולהגיד שהנטישה שלו אותך כעת עם הכאב לא פחות כואבת מהבגידה ויש לדון גם על זה כמו כן להביע את הרצון והצורך שלך להבין מה ביחסים הוביל אותו לבגידה ואיך ניתן בעתיד למנוע בגידה. אם אינכם מורגלים לדבר על דברים כואבים ממליצה לפנות לטיפול זוגי.
בהצלחה
וחג שמח
תמי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)