פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רואה את הסוף
    מון
    12/02/2010

התגרשנו לפני שנתיים אבל לא הגעתו לאיזון משאבים.
    אני כבר 3 שנים בתהליך ולא רואה את הסוף!!!

מה קורה כאשר גרוש משאיר צוואה (לתובת בנו בן ה16) לפני שהסתיים המשפט לאיזון משאבים עם גרושתו?
    בצוואה הוא כותב שמשאיר את הירושה רק כאשר הבן יהיה בן 28. עד אז הוא ממנה 3 אפוטרופוסים לנהול הירושה (אחיו +2 עורכי דין).

איך יודעים מה חלקו של הנפתר אם לא הגעתו לאיזון משאבים?(יש לציין שיש חוות דעת של אקטואר)

איך בית המשפט מתייחס לסוגיה הזאות-מתייחס למה שהאקטוא כווה?
    האם בתור אמו של בני (היורש), אני יכולה להתנגד לאפוטרופוסים, או להתנגד לצוואה?
    אולי הבן יכול להתנגד לאופוטרופוסים זרים?

לא מעוניינת להיכנס למשפט עם הבן המיוצז ע"ד אפוטרופוסים!
    אני רוצה כבר לבנות את החיים שלי!!!
    מה אפשר לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רואה את הסוף

הוספת תגובה

• שימי לזה סוף

דליה שוורץ
    14/02/2010

מימי שלום,
    את שאלותייך בנושאים החוקיים המתיחסים לחלקו של הגרוש שלך בירושה, להתנגדות שלך לאפוטרופוסים ולסוגיות משפטיות נוספות לא אוכל להתייחס מאחר ואיני עורכת דין ולא מכירה את החוקים. בנושא זה אמליץ לך לפנות לאיש מקצוע ( עו"ד שמתמחה בנושא) וכך תקבלי את התשובות.

בקשר לכך שאת רוצה לבנות את חייך סוף סוף ולסיים את האפיזודה הלא נעימה הזו אני יכולה להציע לך להתחיל להתרכז בבניית החיים שלך ופחות בצוואה של הגרוש שלך. תתכילי ללכת בדרך שתוביל אותך לבניה מחודשת של חייך. כרגע את עסוקה במה מגיע לך ומה חוקי ואיך את יכולה לדעת מה החוק במקום לדוש בזה קחי עו"ד שייצג אותך מול הגרוש שלך כדיש תוכלי להביא לסיום את חלוקת המשאבים ובמקביל תשקיעי מאמצים במציאת הדרך שלך שימור היחסים עם הבן שלך, מציאת בן זוג חדש, חברויות חדשות או ישנות כדי שתוכלי למלא את זמנך בבילויים עם חברות אם תשקיעי את זמנך באלה לא תצטרכי למלא את חייך בכל החלק הפחות נעים של הגירושין.

נסי אימון אישי כדי למצוא את הדרך שלך לייצירת חיים נעימים יותר.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה וחרדות
    Keren
    11/02/2010

שלום לכם,
    בשבועיים האחרונים אני בתהליך סיום קשר בן שנה וחצי שהתחיל אחרי שנה של דיכאון בעקבות קשר קודם שארך שמונה שנים. מבולבלים? גם אני :-(
    אני בת 33 ומעולם לא נישאתי. בן זוגי גרוש וחרד ממחויבות אמיתית. כשעלה נושא הנישואין והמשפחה, הבנתי שגם איתו זה לא יקרה. אני גם לא בטוחה ששנינו זוג משמיים. אבל החרדות מפני העתיד והבדידות שנכפית עליי בעקבות הפרידה, וכן - גם הכאב מהניתוק ממנו, כי בסה"כ התאהבתי ונקשרתי - כל אלה מוציאים אותי מדעתי ומחזירים אותי אליו לכמה ימים של סיפוק היצר להיות נאהבת שוב, ואז שוב עולות החרדות מפני העתיד הבלתי יציב שצפוי לי איתו.
    מה עושים? איך ממשיכים הלאה? אני זקוקה לטיפים שיעזרו לי לשמור על עצמי מעל המים, כי יש רגעים שהמחשבות האובדניות מתחילות להציף אותי ולהרגיש כאילו הן המוצא היחיד שנותר לי.
    תודה,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה וחרדות

הוספת תגובה

• לקבל את ההחלטה הנכונה

דליה שוורץ
    14/02/2010

keren שלום,
    את רוצה לשמור עצמך מעל המים? תגדירי לעצמך מזה עתיד עם הגבר הזה. האם רק חתונה היא עתיד טוב בעינייך או שחיים משותפים עם ילדים משותפים גם הם עתיד בעינייך? אם אתם לא זוג משמיים לדעתך אז למה את מתעקשת עליו? במקום זה עשי כל מה שאפשר כדי ליצור מערכת יחסים עם מישהו אחר. אני חושבת שהלחץ שלך מכך שאת בת 33 כ"כ גבוה שאת מוכנה ללכת גם בדרך שלא בהכרח תיהיה לך טובה. עשי רגע הפסקה ותחליטי מה את רוצה. את רוצה אותו בכל מחיר? את רוצה אותו רק עם חתונה? את רוצה אותו בכלל?
    לאחר שתקבלי החלטה מה את רוצה תוכלי לתכנן את צעדייך בצורה מסודרת יותר וטובה יותר.
    בנוגע למחשבות שמציפות אותך אני מציעה לפנות בהקדם לקבלת טיפול/עזרה.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת אישית וזוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אפשרות אחרת

ערן
    17/02/2010

אם את מרגישה שהקשר הזה לא מוביל לשום מקום, והוא רק עושה לך נזק ומשאיר אותך במקום את יכולה להתנתק. יש דרך קלה לעשות את זה. אם את מעונינת בעוד פרטים את יכולה ליצור איתי קשר במייל אני אתן לך עוד מידע
    בהצלחה, ערן
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות נוספת , נק המבט של הגבר

ירון
    21/02/2010

גם אני הייתי גרוש, היינו ביחד 4 שנים, היא רווקה
    השעון הביולוגי דופק, ואני אחוז חרדה, לא מוכן לשמוע על נישואים
    אז יום אחד היא אמרה, בסדר,
    לא נתחתן, אבל נקים משפחה, אני רוצה ילד, איתך או בלעדיך
    הייתי בשוק, חשבתי
    מצד אחד אני חולה עליה, מצד שני , למה היא צריכה לסבול את השריטות שלי
    אמרתי בסדר, בואי נעשה ילד, כאילו שהחלטנו על קניית רכב,
    חששתי מאוד, כי ילד זה לכל החיים, אי אפשר לחזור אחורה
    נולד לנו ילד מדהים, כמובן שעברנו לגור ביחד
    ואז אמרנו, אנחנו טובים בלעשות ילדים, אז נעשה עוד אחד
    אין מאושר ממני
    אנחנו משפחה לכל דבר
    אז נכון שלא עברנו ברבנות
    אבל בנינו, לא מציאה גדולה הרבנות הזו
    יש לנו משפחה מאושרת, עברנו לבית חדש, עם גינה וכלב
    וכמות האור שנכנסה לחיי היא עצומה, בכל זאת שני ילדים
    הגדול בן 4, הקטן בן שנה וחצי
    זו ילדותי השניה
    אגב שנינו בני ארבעים היום, כשמאחורינו שנות השרלילות שלנו :)
    בוגרים הרבה יותר, מחושבים (במובן הטוב של המילה)
    לא מתחשבנים
    והאהבה, מה אני אגיד רק גדלה לנו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לקובי

אורית
    26/02/2010

הי קובי
    סתם מחשבה של אישה. בגדת בחברה שלך לאחר זוגיות כ"כ ארוכה. ללא ספק היא נפגעה עד עמקי נשמתה. אתה באמת חושב שsms וכמה מיילים עשויים להחזיר אותה? אתה לא חושב שהיא שווה קצת יותר השקעה. תרדוף אחריה, תשלח לה פרחים, תנסה קצת דרכים יצירתיות. תנסה לחכות לה מתחת לבית. לפחות זה מה שאני הייתי מצפה. בדיוק כמו האקסית שלך לא הייתי מגבה למיילים וsms אחרי מעשה כזה. הפגיעה היא קשה מאוד. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהצד השני

דני
    28/02/2010

מירב שלום,
    קראתי בעיון את בעייתך ואני מרגיש שאני נמצא בצד השני של המתרס מול אישתי,
    אני מרגיש שהדברים שאת מארת בבעייתך קיימים מול אישתי,
    האם מנקודת מבטך יש משהו שהצד השני, כלומר הגבר, יכול לעשות כדי לשנות את המצב.
    אולי זה סתם משבר זמני וצריך פשוט לתת לזמן לעשות את שלו.
    ואולי זה לא, ואז כדאי עם כל הצער לפרק את החבילה...
    ייתכן כמו אחת התגובת שראיתי בפורום , עלי לשחק אותה יותר מיסתורי ובלתי מושג?
    אולי היא פשוט התרגלה אלי? ואני צריך לגרום לה להתאהב בי שוב.
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון אחרון
    אורן
    09/02/2010

איך אני אצליח לשכנע את אישתי שנשאר נשואים למרות שהיא רוצה להתגרש וגיליתי שהיא בגדה בי עם גברים אחרים?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיון אחרון

הוספת תגובה

• תגיד לה,

איל
    09/02/2010

שאתה מסכים שהיא תמשיך לבגוד עם גברים אחרים, העיקר שתשארו נשואים, אולי היא תסכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איל תסביר לו שאתה צוחק

רואי
    09/02/2010

בכל פעם שאני קורא את מה שכותבים הגברים האלו אני מתפלץ. בגדה בך, די לך הלאה קדושת הנישואין שלכם נגמרה, מה אתה מחפש שם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשכנע?

דליה שוורץ
    14/02/2010

אורן שלום,
    אם אשתך רוצה להתגרש ובוגדת בך עם גברים אחרים למה אתה כ"כ מתעקש לשכנע אותה. יכול להיות שהיא באמת לא רוצה להמשיך את הקשר הזה. בשביל לשכנע אותה להשאר היא צריכה לרצות (לפחות קצת) לשפר ולשקם. אם היא לא רוצה בזה ומבחינתה הקשר הסתיים מה בדיוק יעזור לך שהיא תשאר בכח? אתה רוצה לחיות עם אישה שלא מעוניינת להמשיך לחיות איתך? במקום להשקיע את המאמץ בלשכנע את מי שלא רוצה להשתכנע תשקיע את המאמץ ביצירת קשר חדש עם אישה שרוצה אותך וסיים את הקשר הזה כמה שיותר מהר. כך ייטב לכולם.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן. תגובתי היא לתשובת מיכל פאטל
    תום
    08/02/2010

כתבתי כאן בפורום ב-4.1.2010 בערב (בערך בשעה 21:00) ומיכל השיבה למחרת, ב-5.1.2010. תשובתי עשתה שימוש בכמה מהמשפטים של מיכל בתשובתה, שהכילו עצות או הצעות, שאת רובן כבר ניסיתי, לשווא. היו בינינו קונפליקטים... בעצם כבר אין זוגיות חודשים לא מעטים ! אהבה היא מרכיב מאד חשוב בחיי זוגיות, כאשר היא קיימת אצל שני בני-הזוג... כרגע יש נתק מוחלט ביני לאשתי, להערכתי כי היא פוחדת שאם תראה אותי, רגשות-הלב שלה יחזרו להציף את שיקולי-השכל (כך אמרה לי בעבר). מיכל פאטל הסכימה אתי שמוקדם מדי לפתוח פרק חדש ולמצוא אהבה חדשה, במיוחד לאור העובדה שאני מאוהב באישתי ויש לנו 6 ילדים משותפים. אשתי מטופלת לבדה בטיפול פסיכולוגי כבר שנים רבות באופן אינטנסיבי (פעם-פעמיים ואפילו לפעמים 3 פעמים בכל שבוע) ולדעתי הפסיכולוג שלה נתן לה את העצה להפרד ממני. היא לחצה גם עלי להתחיל טיפול. הסכמתי בתקווה שלאחר זמן נוכל להמשיך ביחד,גם בטיפול. אבל אחרי 6 חודשי טיפול שלי (פעמיים בשבוע על-פי דרישתה), כאשר הצעתי לחבר את הטיפולים, אצל מטפל/ת על -פי בחירתה (המטפל שלה, שלי, או מישהו שלישי), היא סרבה. לכן מה שהמליצה לי מיכל, להציע לאישתי לפנות ליועצ/ת לחיי נישואין ומשפחה ולטפל במשבר שהגיעה לשיא באופן מיקצועי, נוסה ונכשל. אני מבקש שלום-בית והיא תבעה גירושין בבית-משפט, ואין בינינו קשר ישיר. כתבת, דליה שוורץ, שחסרים לך פרטים לגבי המצב בינינו אך הצלחת להבין שאשתי אינה מעוניינת לשקם את הקשר ורוצה לסיים אותו. חשוב להבין שתהליך זוגי יכול להצליח רק כשבני הזוג רוצים בכך ואם היא אינה מעוניינת זה לא יוכל לעזור אבל, את מציעה שאנסה להבין מה מקור התסכול שלה ומדוע היא אינה מאמינה יותר בקשר הזה. אולי אם אדע למה היא לא נותנת לי צ'אנס אפשר יהיה לעזור ע"י טיפול במה שבאמת כ"כ מפריע לה עד כדי הרצון לפרק את הנישואין. אבל אין מצדה נכונות לשום הדברות ! תום.

הוספת תגובה

• מתעקשת להתגרש.

דליה שוורץ
    14/02/2010

תום שלום,
    אתה חייב להבין שאם אין מבחינתה רצון לשום הדברות אז כנראה שמערכת היחסים בינכם הגיע לסיומה. לא כל זוג מתאים לטיפול זוגי, אני חוזרת ואומרת שרק עם רצון של בני הזוג לשיקום ניתן לשקם אבל לא תמיד בני הזוג רוצים זאת. אם אישתך אינה מעוניינת בשום הדברות ופנתה לבית דין רבני לגרושין כנראה שזה מה שהיא רוצה, כבד את רצונה מלחמות תמיד מסתימות רע ולא משנה מי צודק או מי התחיל בסופן יש פצועים בשני הצדדים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבגדת
    יאנה
    07/02/2010

שלום..
    אני בחורה בת 27 ויש לי חבר כבר 8 שנים ..אנחנו גרים ביחד..
    כבר תקופה שאני מוצאת את עצמי מול המחשב שלו (בפייסבוק) ורואה הודעות בגידה..
    מכתבי אהבה,שירי אהבה..
    לפני חצי שנה זה גיליתי שהוא התחיל עם אחותו של חבר הכי טוב שלו וגם עם בחורה מעבודה..
    כמו כן לא מזמן ראיתי הודעות לבחורה שאני מכירה אותה באופן אישי..

הוא יודע שאני יודעת והוא מעביר את זה בשתיקה..

עכשיו אני כאן כותבת ושואלת ..איך ממשיכים?

לקביעת תור
    סגירה
    נבגדת

הוספת תגובה

• את מכאן כאילו מהעולם?

רואי
    08/02/2010

אם הוא בוגד בך נראה לך להישאר? קחי את עצמך מהר ככל אפשר ולכי
    לא תקבלי עצה יותר טובה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש דרך להמשיך,

איל
    08/02/2010

להפסיק להשתמש במחשב שלו, ולא להכנס לפייסבוק, כי זה סתם בצחוק, בשביל הקטע.
    חוץ מזה אחרי החתונה, תהיי כל כך עסוקה ,ילדים, עבודה, בית שממילא לא יהיה לך זמן, חוץ מזה מה רע? יש לך בן זוג שהוא חברותי, ואוהב לאהוב, תשכחי מהכל, אל תסתכלי בהודעות שלו, והכי חשוב להתחתן, כמה שיותר מהר, ולהביא ילדים, את כבר תשני אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה....גרושה צעירה
    תמר
    06/02/2010

שלום!
    קודם כל, מאוד נהנית לקרוא את העצות בפורום.
    אני בת 28 והתגרשתי לפני שנתיים וחצי אחרי שנה של נישואין וקשר של 5 שנים סה"כ, המשמעותי היחיד בחיי. את הגירושין אפשר לומר שאני יזמתי, אם כי בסופו של דבר זה היה בהסכמה הדדית. כבר זמן רב אני מנסה לשבור את מעגל הבדידות ולא מצליחה. אני בטיפול פסיכולוגי והפסיכולוג שלי אומר לי שיש לי בעיה עם הנשיות והפגנת המיניות שבי. חייבת לציין שאני נראית טוב מאוד, עצמאית, משכילה ויש לי עבודה די מכובדת, אם כי לא מאוד מתגמלת כלכלית עדיין (אני בתחילת הדרך).אני מרגישה שאין לי ממש מקורות תמיכה כי אני באה מבית די "הרוס"...הורים מתעללים והכל...שבעצת הפסיכולוג שלי, ניתקתי איתם קשר. יש לי מעט חברות, שאת רובן הכרתי בעיקר לאחרונה בזכות השינוי שעברתי בטיפול. אבל בכל זאת, אני צמאה ומאוד רוצה בזוגיות טובה ומאושרת. נרשמתי באתרי היכרויות אבל גם שם לא נחלתי הצלחה רבה. פנו אליי המון גברים אבל משום מה, נדמה לי שזימנתי אליי את האנשים הלא נכונים. יותר מידי פעמים מופיעים בחיי טיפוסים שתלטניים או סתם לא רציניים . מי שמכיר אותי אומר שאני מכוונת נמוך מידי, ואין לי מספיק ביטחון לרצות בחורים מתאימים, ברמה שלי בגלל אותו חוסר ביטחון והעבר המעורער עם המשפחה והגירושין. כך היה גם עם בעלי לשעבר. הוא לא התאים לי כמעט בשום מובן, אך אהבתי אותו בתמורה לרסיסי אהבה. לאחרונה מסביבי יש המון חתונות והולדת ילדים והלב שלי נשבר. קשה לי גם להתלונן כל הזמן בפניי הפסיכולוג שלי שאומר לי לקחת אחריות. אני מתביישת לצאת לפאב לבד, והחברות שיש לי כבר בזוגיות כך שזה בכלל בעייתי. אני מרגישה לבד בעולם, למרות שאני מאוד מתאמצת להכיר...באתרים בעיקר. מה עושים עם הבדידות הזאת? כבר התחלתי לחשוב שאולי זה היה צעד שגוי להתגרש...אני מתגעגעת לביחד.
    אפילו חזרתי לחשוב על בעלי לשעבר, אחרי זמן ממושך שלא חשבתי עליו שזה בכלל מלחיץ אותי, וגורם לי לחשוב שניסיונותיי לצאת לחיים חדשים עלו בתוהו
    אשמח לעצה והדרכה
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה....גרושה צעירה

הוספת תגובה

• אני איתך==

יעל
    06/02/2010

כמי שמכירה את המצב מקרוב.. (או תכף "תזכה" להכירו מחדש), אני יודעת שדרוש הרבה אומץ הרבה אופטימיות הרבה נחישות ו.. הרבה הרבה עיסוקים מסביב. נראה לי שזה המפתח.
    עבודה מספקת- זה מעולה!
    תחביבים- מה שאת אוהבת לעשות בשעות הפנאי ולהשקיע בכך, להשקיע בעצמך
    חברות- אז מה אם הן כולם בזוגיות. צריך לדעת לפרגן ולא לשקוע ברחמים עצמיים (אפילו שזה ככ קל). אז נפגשים רק בנות. זה לפעמים מאד כיף . אני הרבה פעמים פשוט קופצת לחברה הבייתה. לא חייבים לצאת לבלות. (האמת שאישית כבר מזמן עברתי את השלב הזה)
    אתרי הכרויות- מבורך !
    שידוכים והכרויות בכל דרך אחרת - מבורך!
    והכי חשוב
    תדעי מי את ומה את שווה, שיהיה לך את הבטחון והערך העצמי. אין לזה הרי שום קשר אם את בזוגיות או לא, זה ככ עניין של מזל!
    ולפי זה תכווני -את צריכה את מי שמתאים לך ! אני לא אומרת לכוון גבוה (מדי) אבל גם לא נמוך (מדי). את מי שמתאים לך.
    מאחלת לך רק טוב , ועד אז שתדעי למצוא את הטוב במה שיש. אופטימיות זה שם המשחק.
    נב. זה מעולה ללכת לשיחות. תשימי לב אם הפסיכולוג מתאים לך או לא. תמיד אפשר להחליף..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאמיני בעצמך

דליה שוורץ
    06/02/2010

תמר שלום,
    אני קוראת את דברייך ומקבלת הרגשה שאת באמת לא לוקחת אחריות על מה שקורה לך, ניתקת את הקשר בעצת הפסיכולוג, מי שמכיר אותך אומר לך שאת מכוונת נמוך מידי ועוד משפטים שמתייחסים למה שאחרים אומרים וחושבים עלייך. מה את חושבת עלייך? האם את רוצה באמת להכיר גבר שמתאים לך. אם כן מה את באמת עושה בשביל זה? כמה זמן נתת לעצמך עד שתתיאשי מההכרויות? האינטרנט מלא באנשים מכל המינים ומכל הסוגים וכן, פונים אלייך גם כאלה שאינם מתאימים לך אך זה לא אומר שאת מכוונת נמוך, תלמדי לסנן את אלה שאינם מתאימים לך ולהתמקד באלה שכן מתאימים. האחד שלך בוודאי נמצא שם את רק צריכה להאמין בעצמך ולאהב את עצמך מספיק כדי שתוכלי למצוא את האחד המתאים לך במקום להצטער שהתגרשת מגבר שאינו מתאים לך.
    אני בהחלט חושבת שאימון אישי יוכל לעזור לך להעמיד את עצמך במקום שמגיע לך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרוסה. איך ממשיכים הלאה? ? ? : (
    יעל
    06/02/2010

אני בת 28. בשלבי סיום קשר של שנה וחצי מתוכם שנה של מגורים ביחד.
    הגענו למצב מאד קשה. אני כבר 3 ימים אצל הוריי (מצב קשה בפני עצמו, מרגישה שאין לי באמת בית ). הכל נהרס לי , חמק לי מבין האצבעות. עכשיו אני לבד.לא יודעת איך לחיות בלעדיו? איך להתחיל הכל מהתחלה? לא מסוגלת לחשוב על שזהו נפרדות דרכנו והחבר הכי טוב שלי והכי קרוב לי בעולם הולך ממני לעד. גם להיות רווקה בגיל הזה זה סטטוס ככ מכוער. כל חברותיי בזוגיות או נשואות , עם ילד או מאורסות.
    אנחנו אוהבים זה את זה אבל תקופה ארוכה שאנחנו לא מסתדרים (בלשון המעטה). יש לנו שבועות יפים שמהר מאד מצטרפים אליהם ריבים גדולים עמוקים רגשיים כאובים קולניים, שאפשר מהצד לחשוב שהם ריבים על שטויות ,אבל רק עכשיו אני מבינה כמה הם נבעו מדברים עמוקים וקשים ביננו שלא נפתרו או שלא נאמרו או שלא נאמרו בזמן או דברים שלא קיבלנו אחד בשני. (מהצד שלו יותר מאשר מהצד שלי). ניסינו לעבוד על הדברים איך שחשבנו לנכון. לא הצלחנו. יעצתי ללכת לייעוץ,לטיפול ,והוא לא הסכים. אז התחלתי ללכת בלעדיו. ובגלל משבר גדול מאד נוסף הוא בא איתי בתחילת השבוע לפגישה. הוא מראש הגיע שלילי וזה לא עזר לנו. רק הרע עוד יותר. כפי שאני רואה את הדברים עכשיו ,הוא לא מקבל בי דברים מסוימים (למרות שיש דברים שהוא כן מקבל ), וזה המקור וכאן הגבול. חלק מהדברים נובע מאופי קצת שונה,וחלק גדול אחר נובע לדעתי מחוסר תקשורת במצבים בהם הוא צריך אותי. עברו עלינו כמה משברים קשים בחייו שבהם הוא הרגיש שלא הייתי שם אע"פ שמבחינתי הייתי. אני לא הייתי איך שהוא רצה שאהיה. אבל לעצמו הוא _לא יודע _להגדיר איך הוא היה רוצה שאהיה . רק יודע מה לא רוצה ו"מעניש" אותי על זה שלא נתתי לו את התמיכה הרגשית לה היה צריך ופוגע בי קשה. ואני מבחינתי הייתי שם איך שאני יודעת להיות. גם ניסיתי להבין מה הוא צריך באותם רגעים וגם חלק מנסיונותיי להיות שם איך שהוא רוצה צלחו, אבל זה לא מספיק מבחינתו.והרצון הטוב שלי לא משנה דבר במשוואה.גם לא התנצלותי שזה המצב שנוצר. אז אני נמצאת בבית ודורכת על ביצים ,לא מאתמול.כל דבר שאני עושה או אומרת מעצבן אותו,כל שטות. עצבים קשים ריבים צעקות.
    אז זהו זה מרגיש הרוס. finished.
    ב3הימים האחרונים אני לבד. הגעתי לגבול היכולת לספוג את זה. מרגישה שאין לי כבר פרטנר ואין דרך לפתור את הדברים ביננו שאין כבר כוונה מספקת מצידו כדי לשנות את הדברים. הוא אומר מפורשות שהוא לא יכול לשנות את התנהגותו (מה שמתבטא בריבים צעקות. מסביר שזה נובע מהתיסכול שיש לו ממני ומהפגיעות שלו ממני. שהוא יודע שאין לי כוונה רעה . אבל זה כנראה כבר לא משנה. הוא לא יודע מה הוא צריך ,הוא לא רואה אותי , הוא רק רואה מה לא טוב לו ואין לו פתרון. אני חושבת שאם יש פתרון אז זו רק ע"י דרך חשיבה אחרת וקבלה וסליחה. אחרי יום התקשר להגיד שמוכן ללכת לעוד פגישה אבל סייג שלא אצפה לשינוי מצידו.
    אני כבר לא בטוחה שאהב ואוהב. או שאהבה זה לא מספיק.

הוספת תגובה

• אלייך

תמר
    06/02/2010

היי יעל,
    תרשי לומר לך שאני מבינה איך את מרגישה וכרגע זה בטח נראה לך כמו סוף העולם. קודם כל, תני לי לנחם אותך בכך שזה בכלל לא נורא להיות בת 28 ולבד. גם אני באותו מצב.בנוגע ליחסים שלכם אני יכולה לייעץ לך דבר אחד: תשאלי את עצמך שתי שאלות- 1. "האם אני רואה באדם הזה בעל טוב?" 2. "האם אני רואה באדם הזה אב טוב לילדיי?". אם על שתי התשובות-אבל רק אם על שתיהן התשובה היא "כן"-שווה מאמץ ולנסות להילחם על הקשר הזה. למה אני אומרת? הייתם\אתם עדיין בשלב מאוד מתקדם של זוגיות- משהו ארוך טווח ומגורים יחד וכו'...כמעט נישואין לכל דבר (לא שונה, מניסיוני), כך שאי אפשר לשחק יותר בנדמה לי ואולי...
    אם אחת מהתשובות היא "לא" או "לא יודעת", שווה לקחת את עצמך בידיים ולעשות חושבים, עם כמה שזה קשה. בסוף מתגברים... בסופו של דבר המטרה היא חיי זוגיות ומשפחה מאושרים, לא?
    בהצלחה רבה
    שמחה ואושר
    תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה תמר

יעל
    06/02/2010

קודם כל אני מאחלת גם לך שתזכי לזוגיות טובה בקרוב... : )
    אני באמת לא יודעת מה לענות על השאלות האלה. ברגעים שבהם הוא מתנהג בצורה מתחת לכל ביקורת (צעקות ריבים כעסים), קופצות לי השאלות האלה לראש והרבה פעמים הייתי במצב של כמעט עוזבת (עד לעכשיו). זו בדיוק הבעיה שלנו (או לפחות חלקה). הוא יכול להגיע למצבים כאלה של תיסכול ממני/מאיתנו ,לא לפתור אותם כמו בנאדם "נורמלי" בשיחה דוגרי (הרי אני אבין ורוצה בטובת שנינו), ומה איתי, "הסופגת".? ואם נמשיך יחד ויהיו ילדים הם יהיו עדים לכל זה? אני לא רוצה לדמיין את זה אפילו כי זה כל כך כל כך נוראי בעיניי! (גם בלי כל קשר לילדים).
    זה חלק גדול ממה שאני רוצה להסיר בקשר הזה (ואני לא יודעת אם זה בכלל אפשרי. הוא בנאדם קשה. אמר לי את זה אפילו על עצמו).
    מצד שני, הוא ואני בעלי דיעות מאד דומות בכל הנוגע לחינוך ילדים, למה שחשוב ולמה שלא, למה היינו רוצים להקנות לילדים, איפה מציבים גבולות, איפה עושים כיף וחלוקת התפקידים ביננו (אני באמת לא יודעת אבל איכשהו הגענו לדבר על הנושאים האלה מדי פעם). עם האחיינים שלו הוא נהדר.
    כן, בסיפור שלנו יש הרבה התלבטות והרבה אפור. הבעיה שאני בת 28 ואני מרגישה שהגיע הזמן לעשות מעשה. מצד שני אם כן מנסים אזי יש לנו עוד דרך ארוכה שסופה בכלל לא ידוע . אז אולי כדאי לוותר כבר עכשיו? (ולא בגיל 29)? אולי ניסינו מספיק? אולי אני משלה את עצמי שזה בכלל בר שינוי? ואולי אני בכלל אומרת לעצמי, זה לא אמור להיות ככ מסובך וככ לא בטוח וככ אפור. יודעים שזה זה. פשוט יודעים. ואם באמת באמת אוהבים ורוצים אז מתעקשים ונלחמים ומשנים בעצמך דברים שלא חשבת שתוכל.
    אולי.
    בטח שלא קל לי, והלבד שוב יחכה לי. מרגישה פשוט חסרת מזל.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך הלאה

דליה שוורץ
    06/02/2010

יעל שלום,
    האם את רוצה רוצה להתפשר רק בגלל שאת בת 28? מדברייך אני מתרשמת שהדבר שבאמת מטריד אותך זה הגיל ולא זה שאת לא מסתדרים ולא שהוא לא מקבל בך דברים מסויימים, את לא מוטרדת ממה שקורה בינכם אלא רק מזה שאת בת 28.
    האם עניין הגיל שווה את החיים עם בן זוג שיש בינכם כ"כ הרבה מריבות וקשיים?
    אז את בת 28 ועדיין רווקה אך האפשרות השנייה שלך היא לחיות עם גבר שמעניש אותך,
    הבחירה היא שלך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כך?

יעל
    06/02/2010

אני בהתלבטות, זה לא שאני סובלת סבל מתמשך ונשארת. יש לנו שבועות וחוויות נהדרים ביחד וזה חסר לי, וזה לא דבר שהיה לי עם כל אחד מן הסתם. לפניו היו לי כמה בני זוג, מתוכם אני יכולה לומר שאחד היתה אהבת נעורים והשניה באמת אהבה. ומדובר על טווח של עוד מעט עשור, אז זה לא שאני מוצאת את החיבור הזה כל כך בקלות. עוברות כמה שנים בדרך. מצד שני , באמת יש לנו קשיים ומריבות שמושכים אותי החוצה ואני מתלבטת האם שווה שנעבוד עליהם, או הוא יעבוד על עצמו (לא בטוחה שזה יקרה האמת). או שבאמת חבל על הזמן שלי ואהבה זה לא הכל. לא יודעת! זו החלטה קשה ואמיצה . אני צריכה להחליט שאני מוותרת על הקשר הזה בשביל למצוא אהבה במקום אחר , אם בכלל אמצא, ושגם נוכל להסתדר ביתר קלות (כלומר בנאדם יותר קל ויותר זוגי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות מחשבתית עמוקה.

איל
    07/02/2010

לא בטוח שהייתי מגיב, כי אין כל כך מה להגיד, וזה שאת עדיין צעירה ,אחרים כתבו, בכל זאץ מה שהפריע לי, זה לקרוא אותך, מנסה בשיניים לגרום לו להשתנות, ומנסה נואשות להשתנות בשבילו ואת התסכול שלך שזה לא עובד.
    אז יעל יקרה, כדאי שתביני ותפנימי, את וכל הבחורות במצבך, מה שאת רואה, זה מה שיש, וזה מה שישאר איתך עד הסוף, כל החיים, תשכחי מכל הרעיונות שמה שלא עובד היום, כששניכם צעירים בשיא הרומנטיקה, יעבוד בעוד כמה שנים, אחרי שני ילדים, בעיות כלכליות, משכנתא, התערבות של המשפחה, קריירה וכו' וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה בדיוק על מה את מדברת

עינב
    07/02/2010

גם אני חוויתי מה שאת מספרת, כנראה שאהבה לא מספיקה כי היום אני עם ילד בתהליכי גירושין....
    חכם לומד מטיפשותם של אחרים, אז עדיף שיהיה לך קשה עכשיו ולא אח"כ...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה אותך ומסכימה עם אייל

מירית
    10/02/2010

עדיף שתתפכחי כמה שיותר מהר ותעמדי חזרה על הרגליים. הבעיה היא שלפעמים ההתפכחות היא רגעית והרגש גואה על ההגיון. תאחזי בכל מה שאת יכולה ותעזבי אותו ואת הנסיון לתקן משהו שאינו עובד. מנסיון שלי זה יגרור אותך יותר ויותר לדכאון עד שלא תדעי איך לצאת מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכם-

יעל
    14/02/2010

לאט לאט אני מתחילה להבין שכנראה אין ברירה וחייבים להיפרד כי זה לא משהו שעובד, פשוט. לא רגוע לי בבית, לא אהוב לי בבית. לא באופן שמספק אותי, לא כמו שחלמתי שיהיה לי. לא מספיק. ונמאס לי לחיות על הגדר. רוצה מישהו שבטוח בנו. שילך בשבילי באש ובמים. תוהה איך לא הגעתי לזה עדיין? מסביבי ככ הרבה זוגות מאושרים שנישאו. (איפה אני שוגה?)
    איך אני יכולה לצפות לכזאת אהבה בקשר שלנו במצבו כעת?
    בכל זאת נלך לפגישת ייעוץ . הוא קבע אותה אז אניח שזה סוג של רצינות.
    אבל , אני מתחילה לאט לאט להפנים שאני בלעדיו כבר. גם ככה אני עדיין אצל הוריי (וכן מתחילה להסתכל על דירות), ואנחנו מתקשרים ברמה סופר-מינימלית בגלל המצב הרגיש שלנו, ומבחנים שלו (לומד לתואר שני במחשבים\).
    צריכה את האומץ הזה, להסתכל למציאות בעיניים. להבין שאהבה זה לא מספיק, צריך גם בשלות,פשרנות והדדיות. זה קשה כי אני כל פעם צריכה להזכיר את זה לעצמי ברגעים של געגוע וזכרונות שצפים ודמעות שחונקות. הזמן הוא מרפא חלקי ביותר. ברור לי שכשאצא ממע' זו ואם (הלוואי) באמת יתמזל מזלי ואכיר בחור מקסים חדש שיענה על כל צרכיי ותהיה אהבה גדולה, רק אז (אולי) הלב קצת יתרפא.
    איך איך עושים את זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות

ליאורה
    15/02/2010

יעל יקרה,
    איך יוצרים איתך קשר בפרטי???...אני פשוט כל כך מזדהה איתך שזה מדהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שבוע ועוד שבוע.

יעל
    27/02/2010

אני אשמח לעיצה , אני על סף שבירת כלים (לא ברור לי איך לא עשיתי את זה עד עכשיו).
    שוקלת ברצינות לגשת אליו עכשיו ופשוט להיפרד.
    ההמשך שלנו הוא כזה : היינו בשתי פגישות ייעוץ שלא הביאו אותנו לשום מקום.
    היועצת אמרה לנו שהיא לא יודעת איך לעזור לנו ואין לה כרגע מאיתנו קצה חוט אז היא מבקשת להיפגש עם כל אחד בנפרד ומשם לראות. אבל זה כנראה לא יקרה. אנחנו עדיין לא נתנו לה תשובה. הוא מפקפק בייעוץ הזה ולא רוצה ללכת בשלב הזה. וכרגע אנחנו נמצאים במצב שבו אנחנו בקשר מאד חלקי, נפגשים לפעמים ואני לא יכולה לצפות ממנו לשום דבר. כאילו אנחנו בפגישות ראשונות של קשר.
    מאד מאד קשה לי עם זה. הוא אומר לי מפורשות (וזה ברור גם בלי שיגיד) שהוא לא יודע מה הוא רוצה. הוא מאד על הגדר בגלל כל ההיסטוריה שלנו (לא מסתדרים ,רבים,תקשורת לקויה וכו) וכרגע האלטרנטיבה היחידה מבחינתו זה להפגש למפגשים חיוביים ולראות משם מה יקרה.
    ואני? אני לא מסתדרת עם זה. איך אני אמורה לעבור ממי שהיה הכי קרוב אליי למישהו "לצאת" איתו? ? אני לא יכולה לבקש ממנו שום דבר, לסמוך עליו, לצפות ממנו למשהו. רמת הנתינה שלו היא כמעט אפסית. הוא כרגע עושה מה שנוח לו ומתאים לו ולשנינו (רק שבד"כ מה שמתאים לו מתאים גם לי אבל לא להיפך). הוא כבר לא החבר שלי. בתאוריה, אפילו מבחור שאני מתחילה לצאת איתו אני מצפה ליותר ממה שהוא נותן לי כרגע.!
    אז בשביל מה אני עוד פה אני תוהה? ? כזאת פתטית. בחיים שלי לא הגעתי למצב שהגעתי אליו כעת.
    אני חשבתי שמישהו מאיתנו צריך להוביל את ה"כן" בקשר, להיות חיובי, ומן הסתם זו צריכה להיות אני. בינתיים גם זה לא הולך לי , קשה לי להגיד לו ולי "כן", כאשר אני מקבלת כ"כ הרבה מסרים לא ברורים מהצד השני. כ"כ הרבה דחיות וספקות. אחרי "דייט" אחד שהיה נחמד, הוא אמר שהיה נחמד אבל הוסיף ואמר שמזה עדיין לא נדע שומדבר. הוא התקשר אליי יום כן יום לא השבוע ,וכמה פעמים שלח סמס. נכון ,אני לא יזמתי תקשורת. אני ככ פגועה מכל היחס הזה שמרגיש לי ר-ע עוד ליצור קשר מיוזמתי. ביום שישי הציע שניפגש השבת, אבל את ההזמנה שלי למסיבת פורים הערב הוא דחה. מסתבר שלמעני הוא לא ילך. (הוא לא אוהב את החג הזה). אני לתומי ציפיתי שכדי לקדם את זה הוא יעשה משהו בשבילי ,גם אם הוא לא "מת" על פורים (אף אחד לא ביקש שיתחפש, רק ללכת למסיבה יחד). הצעה אחרת שלי לעשות משהו ששנינו אוהבים הערב הוא גם דחה . הוא מעדיף להיות לבד אחרי עוד ריב (ההזמנה שלי ללכת למסיבה והציפייה שלי שיאתר היו מאד מוגזמות מבחינתו). .
    אז עוד ערב לבד ,וחסר לי הטוב שהיה לנו.
    אני מרגישה מטומטמת וחלשה. חושבת בראש מצד אחד שאני מוכרחה להפרד וזהו! ומצד שני יודעת שהוא היה מסיים את זה אם היה רוצה אז אם ככה יש עוד קצה חוט ואני רק צריכה לשמור על הקצה חוט הזה ולחזק אותו בדברים טובים. (לא כדוגמה של מסיבת הפורים הזו). להבין לעצמי בראש שכרגע אין באפשרותי לצפות ממנו לשומדבר ושלא זו הדרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש אשמח לשמוע דיעות

יעל
    27/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש אשמח לשמוע דיעות

יעל
    27/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע איני מקבלת תגובה ממנהלת הפורום

יעל
    01/03/2010

?
    אשמח לעו דיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות....
    קרין
    05/02/2010

היי
    יש לי בן זוג כבר שנתיים וחצי אני בת 30 והוא בן 31, אנחנו זוג מדהים, שבאמת כולם אומרים שגם אחרי שנתיים וחצי כשרואים אותנו מבחוץ חושבים שרק התחלנו קשר.
    לפני כחודשיים עבדתי במקום עבודה מסויים (כרגע אני במקום חדש לחלוטין) והיחסים ביני לבין הזוג שלי לא היו משהו, כל שני וחמישי ריב אחר ואין לי מושג למה? במקום העבודה הקודם היה מישהו שניסה להתחיל איתי והצליח, לא שכבנו רק התנשקנו וכמובן לא ניפגשנו מחוץ לעבודה, ביינו מתראים רק בעבודה או בפייסבוק (שאגב אני שמחה מאוד שסגרתי אותו) לפני כמה ימים ניתקתי איתו קשר לחלוטין כי הבנתי מה יש לי בידיים למרות שלא עשיתי איתו שום דבר (להזכיר רק התנשקנו).
    אתמול חבר שלי עלה על זה, מסתבר שחברה טובה שלי שעבדה איתי באותו מקום עבודה שלחה לחבר שלי מכתב בדואר וסיפרה לו על כך, במשך חודשיים חבר שלי התנהג בצורה עצבנית (כאילו הוא עובר תקופה לא טובה) ואתמול זה התפוצץ, אחרי שהוא בדק ועשה הכל כדי לראות מי הבן אדם, והוא הצליח אגב.
    אתמול הכל התפוצץ, הודיתי כמובן ואמרתי שלא עשיתי כלום חוץ מהנשיקה שהייתה וההתכתבות בפייסבוק, הוא סלח ואני יודעת שקשה לו, והחלטנו שאנחנו מתחילים מחדש אחרי שדיברנו.
    הבעיה היא שאני מרגישה בשבילו פגועה מאוד, אני מפחדת שזה לא יעבור לו, ופתאום בעוד שבוע הוא יגיד לי זה לא עובד אני הולך, אנחנו זוג מאוד מאוהבים, הסקס מצויין משתדלים לפחות פעמיים שלוש בשבוע, אנחנו מתפנקים ביחד המון, אנחנו זוג שעברנו המון בשנתיים וחצי האחרונות אני חושבת שזוג שיוצא 5 שנים לא עבר כמונו, וזה מחשל אותנו כל פעם מחדש, והאהבה שלנו הולכת וגוברת, אתמול אחרי הפיצוץ ואחרי שהחלטנו שאנחנו פותחים דף חדש, התחלתי לפחד ועדיין אני באותה הרגשה שהוא לא יקום ויילך כי אנחנו באמת מאוהבים ואוהבים מאוד, ומתכננים עתיד ביחד.
    איך אני יכולה לגרום לו שיאמין בי שוב כי באמת אמנם זו הייתה רק נשיקה ואמנם זה היה טעות אבל לא עשיתי מעבר לזה, והוא סחף אותי למצב שבחיים לא הייתי בו ולא מאחלת אותו לאף אחד, איך אני גורמת לו שיאמין בי שוב???????????
    אנחנו ממש מאוהבים ואוהבים, ולא רוצים להיפרד מה לעשות????

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות....

הוספת תגובה

• על טעויות משלמים==

יעל
    06/02/2010

עשית טעות ואולי לא תצליחו לעבור את זה. רק הזמן יגיד. הוא מאד מאד פגוע וכנראה מאד אוהב אותך אם הוא מוכן לקבל את זה. את רק יכולה לדעתי לחזק לו את האגו ולהיות הכי הכי בשבילו עכשיו. להראות לו שרק אותו ורק בשבילו את נמצאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמון

דליה שוורץ
    06/02/2010

קורין שלום,
    בשביל שהוא יאמין את צריכה להיות אמינה. את פשוט צריכה להיות נאמנה לו כדי שהוא ידע שאת נאמנה. את לא יוכלה לשלוט על המחשבות שלו אל יכולה רק ללכת בדרך של אמינות אם הוא יחליט שהוא נותן בך אמון למרות הכל ובאמת פותח דף חדש אז תצאו לדרך שמבוססת על אמון ובטחון אחד בשני אם הוא יחליט שאי אפשר לסמוך עלייך, לא חשוב מה תעשי הוא תמיד יחשוד, מה שאני מנסה להסביר זה שלך אין שליטה אל היכולת שלו לתת אמון והיחיד שיכול לשלוט בזה זה הוא בעצמו.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורא מצחיק לקרוא,

איל
    07/02/2010

על כל הבוגדות שלאחר שהן נתפסות בקשר אותו ניסו ללא הצלחה להסתיר , מספרות, שהן "רק" התנשקו והחזיקו ידיים בהתרגשות. פחחחח.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח אשכרה

ליני
    07/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובד עצות לאחר בגידה
    בועז
    04/02/2010

שלום לכולם,

אני בן 34 נשוי (לא באושר) +2. לפני כחודשים, ביום הנישואין ה9 גיליתי שאישתי בוגדת בי עם גבר בן 49.

במהלך החודשיים הלכנו לטיפול זוגי שבנתיים לא מניב אפילו פרי אחד, תחילה נפגעתי קשות והיתי בטראמה רגישית לא יכלתי להתקרב אליה לא לדבר לא לנשק ובטח שלא לבוא במגע פיזי. למעט רגעים שהיו קשים שבהם התחבקנו ובכינו יחדיו. במהלך התקופה היא פנתה אליי ואמרה שאני מרחיק אותה ממני ושאין לה יותר מה להגיד, ושהיא מצטערת ומבולבלת ולא מזהה את עצמה בראי, וכ"ו... אבל עדין אומרת לי שהיא שבורת לב חצי אחד שייך למאהב והחצי השני למשפחה (קרי לילדים ולי) אם כי אני שואל את עצמי כמה עוד נשאר מהאהבה שלנו?

תנאי בסיסי להמשך קיומנו (כמשפחה) הוא התנתקות שלה מימנו! כיום היא אומרת היא לא בקשר איתו (טלפוני, מייל, או פגישות) אבל לא יודעת מה יהיה כאשר הוא יחזור לביקור מחו"ל במהלך השנה.

במהלך השבוע האחרון הבנתי שהשאלות שאני צריך לשאול הם לא: מדוע? למה? והאם אני אשם? אלה הבנתי שיש לה בעיה כלשהיא, מצוקה, קשה לה ("אין ילד רע יש ילד שרע לו"), השגרה השוחקת, הילדים העבודה, נקיונות, סידורים, חוסר הזמן האיכותי ביננו, וכ"ו (חשוב לי להדגיש שאני מאוד פעיל בתחומים הלו ועוזר המון) לעומת החביות הנעימות של סקס עם מישהו זר, הרפתקנאות, סקרנות, רומנטיקה, איך אומרים "מים גנובים המתקו".ועכשיו אני צריך להיות לידה (למרות שאני פגוע, עצוב, מאוכזב) אז אני מנסה ליזום שיחות, חיבוקים, פרחים, סקס, וכ"ו כדי לכבוש אותה שוב, ובעיקר להאמין לה, שדרך הגב היא לא יוזמת בשום דבר.

בעוד 10 שנים לה ישאר זיכרון נפלא ואילו לי ישארו תחושות האכזבה והייסורים (במהלך כל החיים).

מצחיק איך זה שהפגוע צריך לאסוף כוחות ולטפל בפוגע.

חשוב לי להדגיש אני אוהב את הילדים שלי ואת אישתי למרות המעשה, והיא הבהירה בפני שהגבר הזה הוא מאהב ושאין לה כל כוונה לחיות איתו או שהוא יגדל את הילדים שלנו, מה שמוביל אותי לשאלות: האם אני בררת מחדל? האם אני מנוצל? אני לא יודע מה לעשות? האם יש צורך בלהיות פרודים? האם הגעגועים יעזרו? או שאולי רק יחזקו את הפרדה?

אני מבין עכשיו שהחיים המשותפים שלנו תלויים רק בה. כאשר התרחקתי ממנה אז היא בקשה את הקרבה וכאשר אני מתקרב אליה אז נעים לנו אבל היא אומרת שהיא אוהבת אותו.

אסיים עם מילות השיר של ארז לב ארי: "מה אעשה\ אם תלכי לי\ אם תברחי לי\ מה אעשה עם כל הכעס הזה\ שמור לי אליה\ אתה שומע\ אין לי כלום בלעדיה\ותשמור גם עלי\ שלא השתגעעעעעע."

לקביעת תור
    סגירה
    אובד עצות לאחר בגידה

הוספת תגובה

• אובד עצות

תמי אורן
    04/02/2010

בועז שלום,
    בתחילת דבריך ציינת שהנך נשוי ולא באושר. כדאי ורצוי ללא קשר לטיפול הזוגי שלוקח זמן שתראו פירות בפרט לאור העובדה ששניכם אובדי עצות ולא בהכרח עדיין פנויים לטיפול עצמו כדי לשקם את הנישואין. מכאן שאני ממליצה לך לפנות לטיפול פרטני ע"מ להבין האם אתה נשאר במערכת היחסים בשל הפחד להיות לבד. זו בוודאי לא סיבה נכונה.אתה אוסף להערכתי כוחות לטפל בה מהמקומות הלא נכונים לך מהפחד להשאר לבד השאלה האם את באמת אוהב , חושק רוצה אותה בחייך? עליך לבחון בלי קשר ליחסים הזוגיים כיום מה מקור הפחד להשאר לבד במצב כזה אנחנו לוקחים בד,כ החלטות שגויות
    בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

בועז
    04/02/2010

תמי שלום,
    תודה רבה על מהירות התגובה.
    לעניינו, נשוי לא באושר נובע רק מהמעשה שהיא עשתה ולא בגלל שלא הייתי מאושר לפניכן, אני עדין אוהב אותה, היא חיי.
    לגבי האפשרות להפרד\ להתגרש אלו תחושות של חוסר ודאות, של חוסר ברר אולי וגם פחד קיים במשווה לאו דווקא פחד שאני יהיה לבד אלה פחד שלא אזכה לגדל את ילדיי. נכון יגידו גם שגירושים זה לא סוף העולם והיום יש אחוז גבוהה והבנה למעשה ושזה מקובל... אבל כאיש משפחה אני שם את האגו בצד וטובת הילדים והאישה. יכול להיות שניתוק רק יעזור ויכול להיות שלא.
    אין ספק שאנשים מעריכים דברים יקרים ואת הזולים פחות ואולי אני צריך לשים תו מחיר למערכת היחסים החדשה או עליי בפרט, ולכן אני נותן את האולטימטום שלא תחזור אליו ! או שתיהיה בקשר !

כרגע משגע אותי החוסר ודאות החוסר אונים שלי שכרגע הכול תלוי בה. המקסימום שאני יכול לעשות זה החיאה למרכת היחסים שלנו ע"י התקרבות אליה, ע"י שחזור האהבה (שגם פה יש לי בעיה איך לעשות את זה?פרחים?סקס?שוקולדים?) אני אדם אחראי וחושב שניתן להציל משהו.
    האם אני יכול לחיות עם זה? כן, גם ברור לי שכל כללי המשחק השתנו.

אין לי פחד להשאר לבד (ברמה האישית) אני אטרקטיבי גם בפן הכלכלי וגם בפן החיצוני והפנימי ואני אפילו מאמין שאמצא את האישה השניה בתקופה קרובה. הפחד שלי שוב נובע מגידול הילדים ומאושר שלהם.
    ולכן אני נמצא בסערת רגשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

בועז
    04/02/2010

תמי שלום,
    תודה רבה על מהירות התגובה.
    לעניינו, נשוי לא באושר נובע רק מהמעשה שהיא עשתה ולא בגלל שלא הייתי מאושר לפניכן, אני עדין אוהב אותה, היא חיי.
    לגבי האפשרות להפרד\ להתגרש אלו תחושות של חוסר ודאות, של חוסר ברר אולי וגם פחד קיים במשווה לאו דווקא פחד שאני יהיה לבד אלה פחד שלא אזכה לגדל את ילדיי. נכון יגידו גם שגירושים זה לא סוף העולם והיום יש אחוז גבוהה והבנה למעשה ושזה מקובל... אבל כאיש משפחה אני שם את האגו בצד וטובת הילדים והאישה. יכול להיות שניתוק רק יעזור ויכול להיות שלא.
    אין ספק שאנשים מעריכים דברים יקרים ואת הזולים פחות ואולי אני צריך לשים תו מחיר למערכת היחסים החדשה או עליי בפרט, ולכן אני נותן את האולטימטום שלא תחזור אליו ! או שתיהיה בקשר !

כרגע משגע אותי החוסר ודאות החוסר אונים שלי שכרגע הכול תלוי בה. המקסימום שאני יכול לעשות זה החיאה למרכת היחסים שלנו ע"י התקרבות אליה, ע"י שחזור האהבה (שגם פה יש לי בעיה איך לעשות את זה?פרחים?סקס?שוקולדים?) אני אדם אחראי וחושב שניתן להציל משהו.
    האם אני יכול לחיות עם זה? כן, גם ברור לי שכל כללי המשחק השתנו.

אין לי פחד להשאר לבד (ברמה האישית) אני אטרקטיבי גם בפן הכלכלי וגם בפן החיצוני והפנימי ואני אפילו מאמין שאמצא את האישה השניה בתקופה קרובה. הפחד שלי שוב נובע מגידול הילדים ומאושר שלהם.
    ולכן אני נמצא בסערת רגשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום בועז

שני
    08/02/2010

היי בועז, קראתי את ההודעה שלך ומאוד התרגשתי מהפתיחות והרגישות. אני חושבת שלהרבה מאוד זוגות אחרים יש בעיות מסוג זה, ולכן חשוב לי לומר שאל תרגיש שחרב עלייך עולמך. מעבר לזה אני חושבת שכן ניתן ללכת לטיפול ולפתור בעיות. בנוסף אולי תוכלו ליצור לעצמכם תרפייה משותפת מסוג אחר? אני עובדת בימים אלו על סדרה דוקומנטרית העוסקת בקונפליקטים בחיי נישואין. הסדרה למעשה מציגה בעיות נפוצות בקרב זוגות בישראל ולמעשה יוצרת נורמאליזציה להן אצל הצופים. חלק מהמטרה החשובה מאוד היא להראות לאנשים שיש עוד אנשים אשר חווים דברים דומים והם מתמודדים ופותרים ונישארים ביחד. אולי עשייה מסוג זה, להוות דוגמא מרשימה לאנשים אחרים על כך שאתם מתמודדים יחד עם הקשיים יכולה לעשות טוב לקשר שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין אחרי בגידה
    תמר
    03/02/2010

אנחנו ביחד למעלה מעשר שנים ויש לנו שני ילדים. לפני כשבועיים נחשף רומן שבעלי ניהל במשך שלושה - ארבעה חודשים. הימים הראשונים היו קשים ביותר, עברנו סערה גדולה, לאחר כשבוע ה"ווליום" קצת ירד, אם כי הנושא מלווה אותנו כל הזמן. ברור לשנינו שנלך לטיפול זוגי וננסה להתגבר על המשבר הגדול הזה. למרבה ההפתעה גילוי הרומן גרם לסוג של התקרבות ביננו. לו יש הקלה מאוד גדולה, הוא מתייסר בשקר הגדול ששיקר ובמה שעשה. אני מרגישה שקיבלתי אותו בחזרה, ומבינה שהרבה מהמתח שהיה בינינו בחודשים האחרונים היה כתוצאה מהבגידה. יש לנו עוד דרך מאוד ארוכה, הפגיעה כמובן גדולה מאוד.
    נושא שמטריד אותי הוא עניין יחסי המין. אני ממש לא רוצה, לא מעוניינת ומרגישה שאני לא יכולה בשלב זה לקיים איתו יחסי מין. מצד שני אצלו מתפתח "לחץ". דיברנו על זה, הסברתי לו את המצב ואני חושבת שהוא די הבין. אמרתי לו שאין לי בעיה שיאונן כדי לשחרר את הלחץ, אבל נראה שבינתיים הוא לא עושה את זה. אני חוששת שאנחנו נכנסים למלכוד בנושא הזה, כי כאמור אצלו יש דחף, ואצלי יש רתיעה מאוד גדולה, שבתחושת הבטן - יקח לי עוד זמן להתגבר על כך ולהיות מוכנה מחדש ליחסי מין איתו.
    חשוב לציין שבימים האחרונים יש בינינו קרבה פיזית; חיבוקים, ליטופים וכו'. כלומר, המצב הוא לא של ריחוק פיזי מוחלט. ואז נוצר מצב שאנחנו נגיד מתחבקים, והוא מנסה קצת יותר, ואני ממש לא רוצה. איך מגדירים את הגבולות? איך עושים את זה בלי להכנס לקונפליקט? איך לא נופלים למלכודת של המצב? כמה זמן הגיוני שזה יקח? באופן טבעי במצב שאחרי בגידה, למרות שאני יודעת שהוא נזהר שבעתיים, אני גם חוששת שהוא ילך למצוא את המענה במקומות אחרים...

תודה
    מיכלי

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין אחרי בגידה

הוספת תגובה

• הסירי דאגה מלבך.

איל
    04/02/2010

ברור לגמרי שאינך יכולה לקיים איתו יחסי מין, וגם אם זה יקח חודשים ארוכים, עליו בתור מי שבגד, החובה להכיל את קשייך הטבעיים לגמרי, ובתור גבר, אני יכול להבטיחך, אנחנו לא בבונים שחייבים סקס, אחרת נתחיל להשתולל ולהשתגע, בעלך יכול וחייב להבין אותך, ואם את יכולה להתנזר, הוא הבוגד השפל בוודאי יכול, עד שתצליחו לחבר מחדש את השברים שהוא בטימטומו גרם, ואם את חוששת שהוא עלול לא "להתאפק" ולבגוד שוב, עדיף כבר עכשיו שתבעטי אותו מחייך, וחבל על כל היעוץ הזוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין אחרי בגידה

תמי אורן
    04/02/2010

מיכלי שלום,
    קשה מאוד לענות על חלק משאלותייך זה מאוד אינדבידואלי ביחס לזמן שלוקח כדי להתגבר על ההמנעות מיחסי מין. אני שמחה לשמוע ששניכם מסכימים שיש מקום לטיפול ע"מ לעבד את המשבר ולהבין מה הוביל לבגידה. לא ברור איך היו יחסי המין לפני אבל חשוב שתבדקי עם עצמך האם יש פער בתוכך בין הרצון לסלוח ולהמשיך הלאה לבין הרצון להעניש אותו וכרגע זה מתבטא בהמנעות שלך מיחסי מין.או לחילופין האם זה נובע מהרצון לבחון האם מוכן לקבל אותך גם ללא מין ולמתוח את הקו . מין זה חלק משמעותי מיחסים זוגיים קשה להעמידו במבחן יש קרבה עד גבול מסויים ואח"כ תסכול גדול כי את דוחה אותו מסיבותייך. חשוב מאוד לטפל בהקדם בנושא.
    בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוחה אותו מסיבותייך,

איל
    04/02/2010

אסור להעמיד את עניין המין במבחן, כי יש תסכול גדול,את רוצה להעניש, לבדוק אם יסכים לקבלך ללא מין, בלה, בלה,בלה..
    הלו, גיברת אורן, מדובר באשה שבעלה זיין אשה אחרת עד לפני חמש דקות, הגוף שלה מסרב לגעת בגוף שלו, איך אפשר להתעלם ממה שהגוף אומר ורוצה? מה שכל כך ברור ומובן מאליו, בנסיבות כאלו.
    מי המטומטמים שמשלמים לך כסף בשביל "יעוץ" כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר-נישואין אחרי 35 שנים.יש סיכוי?
    תום
    01/02/2010

היו בינינו קונפליקטים, אי הבנות, כעסים, תיסכולים שלא קיבלו מענה... יש בינינו כעת מצב משברי בזוגיות... בעצם כבר אין זוגיות חודשים לא מעטים ! אהבה היא מרכיב מאד חשוב בחיי זוגיות, כאשר היא קיימת אצל שני בני-הזוג. אבל אפילו זה איננו מספיק. יש צורך גם בהקשבה הדדית, הבנה, יכולת לתקשר היטב ולהתמודד באופן אפקטיבי עם קונפליקטים. את, מיכל פאטל, מסכימה אתי, שמוקדם מדי לפתוח פרק חדש ולמצוא אהבה חדשה, במיוחד לאור העובדה שאני מעוניין ומאוהב באישתי, יש לנו 6 ילדים משותפים ו... לא נכון שטרם ניסינו לפנות לייעוץ מיקצועי. אשתי מטופלת לבדה בטיפול פסיכולוגי כבר שנים רבות באופן אינטנסיבי (פעם-פעמיים ואפילו לפעמים 3 פעמים בכל שבוע). היא לחצה גם עלי להתחיל טיפול. הסכמתי בתקווה שלאחר זמן נוכל להמשיך ביחד,גם בטיפול. אבל אחרי 6 חודשי טיפול שלי (פעמיים בשבוע על-פי דרישתה), כאשר הצעתי לחבר את הטיפולים, אצל מטפל/ת על -פי בחירתה (המטפל שלה, שלי, או מישהו שלישי), היא סרבה. לכן המלצתך לי, מיכל, להציע לאישתך לפנות ליועצ/ת לחיי נישואין ומשפחה ולטפל במשבר שהגיעה לשיא באופן מיקצועי, נוסתה ונכשלה. כיום אני מבקש שלום-בית והיא גירושין, בבית-משפט, ואין בינינו קשר ישיר.

הוספת תגובה

• משבר לאחר שנים רבות של נישואין

דליה שוורץ
    01/02/2010

תום שלום,
    לא לגמרי ברור לי אם הפנייה למיכל היא בהמשך לשיחה שהיתה בינכם או בהמשך לפניה בפורום, וחסרים לי פרטים לגבי המצב בינכם אך מתוך מה שאני קוראת כאן אני מצליחה להבין שאשתך אינה מעוניינת לשקם את הקשר ורוצה לסיים אותו. חשוב להבין שתהליך זוגי יכול להצליח רק כשבני הזוג רוצים בכך ואם היא אינה מעוניינת זה לא יוכל לעזור אבל, אני מציעה שתנסה להבין מה מקור התסכול שלה ומדוע היא אינה מאמינה יותר בקשר הזה. אולי אם תדע למה היא לא נותנת לך צ'אנס אפשר יהיה כן לעזור ע"י טיפול במה שבאמת כ"כ מפריע לה עד כדי הרצון לפרק את הנישואין.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת מהזוגיות......
    חלי
    31/01/2010

שלום
    אנסה בקיצור לנסח את הטקס.
    אני נשואה 36 שנה 4 ילדים בוגרים, בעלי בא ממשפחה הרוסה הורים אחות גרושים בקיצור
    ללא ערכים כלל. חשבתי שעם הזמן אצליח לחנך אותו , אך לא לגמרי הצלחתי.
    לא מפנק, לא עוזר ולא ונותן תשומת לב " אבל בן אדם טוב" רואה את ה אשה כמובנת מאליו.
    אציין את ילדי שהם בוגרי אוניבראסיטה תואר ראשון, והבית ניתן לללטף לי על השכם שבהרבה כוחות הגעתי לזה ולכל פרט קטן בבית
    הבעיה שהוא משנת 1991 מהמר והיום הוא מהמר כפיתי, כ20 שנה מובילה מהלך זה של מעקב אחרי החשבונות הוצאות כספים הלואות והיום הגרוע יותר שהוא לא אמין , משקר. ולא משתף אותי בשום דבר עושה דברים בשקט והגיע למצב שלקח הלואות מהבנק כרטיסי אשראי, ולא יודעת למי חייב כי לא מספר בקיצור זה האדם שהיכרתי לא שקרן
    הילדים עזבו את הבית ואנו כמו שני זרים אני מלאה כעס אינו מוכן ללכת לגמילה
    ואיני יודעת מה לעשות עם החיים היום הוא בהכחשה מלאה
    הנושא גירושין מפחיד אותי אני בת 57 עובדת אבל לי ביטוח פניסיוני והדבר היחידי שמחזיק אותי בנושא שאני לא מוכנה לוותר על הדירה וילה קטנה שחלמתי כל חיי וכל פרט בבית שילמתי בדמעה, אציין שהילדים איתי תומכים בי
    לכן אני כה מחוברת. אך מצד שני אני סובלת
    לא נהנית מהחיים האלה אין לי פרטנר ואני מטבעי בן אדם שמח שאוהב חברה לבלות לצחוק לצא
    לא לחיים ציפתי

אך אני לא מספיק חזקה לעשות שינוי - אני פוחדת ממשיהיה איך אסתדר לבד

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת מהזוגיות......

הוספת תגובה

• בעל מהמר

דליה שוורץ
    01/02/2010

חלי שלום,
    אני קוראת את דברייך ומבינה שאת חיה כבר 20 עם בעל מהמר שזה מאוד לא פשוט אבל אני גם קוראת את החששות שלך ולא כ"כ מבינה מה שונה המצב שלך היום מהמצב שאת מפחדת ממנו? האם היום יש לך בטחון כלכלי? האם היום את חיה חיים זוגיים כמו שתכננת אותם?
    יש לך בעצם שתי אפשרויות האחת לעשות שינוי והשניה להשאר עם המצב כמו שהוא היום.
    את בוודאי היית שמחה שהוא ילך לגמילה ותוכלו להתחיל מחדש אך את בעצמך אומרת שהוא אינו מוכן לכך ולכן את תיהיי חייבת להבין ששינוי אפשר לעשות רק אם רוצים בכך. אם הוא לא רוצה שינוי לא תוכלי לגרום לו בכח לעשות אותו ומכאן שהכח לשנות עובר אלייך ועלייך להחליט איך את רוצה לחיות.

אני ממליצה על תהליך של אימון אישי כדי שתוכלי לבחור בדרך בה את רוצה ללכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    ליאת
    29/01/2010

אני וחבר שלי 3 וחצי שנים ביחד, אני בת 24 הוא בן 28.
    לא מזמן דיברנו על חתונה, ודיברנו על הדרך על הבילויים שלו עם חברים, ואמרתי לו שאם פעם בשבוע הוא ילך כל הלילה ויצא לבלות או ישב אצל חברים, אני לא רוצה להתחתן איתו כי אני לא רוצה שאלו יהיו חיי. ועדיף שניפד כידידים, והוא לא ענה בכלל..
    כמו בכל יום חמישי, אתמול הוא הלך למסעדה של חבר עם אחיו ועוד כמה בני דודים, ולא אמרתי כלום,שאלתי אם הוא יצא לבלות או ישאר כל הלילה עם החבר שלו (בעל המסעדה) והוא אמר שלא, כי הוא אמר שאין לו מצב רוח לצאת והוא צריך ללמוד
    כמו תמיד הוא נשאר עם החבר שלו אחרי שמשפחתו הלכה.
    בלי קשר למה שהיה, הוא צריך להודיע לי תמיד שהוא יוצא לאיזה מועדון כי זה אחד הדרישות שלי ממנו , כי אני לא רוצה לשמוע שהוא יצא מאנשים אחרים.
    לפני שהוא הלך הצעתי לו שנצא לבלות ביחד והוא אמר שהוא לא רוצה לבלות, כל זמן שהייתי איתו הוא היה עם פרצוף חמוץ.
    אתמול הוא בקושי דיבר איתי ובכלל לא הודיע לי מה הוא עושה. שלחתי לו הודעה והוא ענה שהוא הולך לבית של חבר שלו, לא אמרתי כלום (להבדיל מפעמים קודמות שהייתי רבה איתו) ואמר לי לילה טוב.
    אחרי שעתיים שלחתי לו הודעה שיקנה לי סיגריות, ולא הייתה שום תגובה, התקשרתי אליו כמה פעמים והוא לא ענה ואז התקשרתי לחבר שלו ושמעתי שהם נמצאים במועדון, הטחתי באוזניו שהוא שיקר עלי וככה לא מתנהגים, וברגע זה של עצבים החלטתי שאני רוצה שניפרד. וגם אמרתי לו
    הוא בשיא חוצפתו אומר לי מחר נחליף בין הדברים היום אין לי כח (כי הוא עוד היה בשיחה עם חבר שלו)
    הלכתי לישון בידיעה שנפרדנו והייתי החלטית , כי מבחינתי אף גבר לא ישקר עלי.
    מ6 בבוקר אני מתעוררת כל חצי שעה כדי לבדוק בפלאפון אם הוא התקשר, וכמובן שהוא לא התקשר
    אני אוכלת את הלב ולא יודעת מה לעשות, אני לא מפסיקה לבכות ושום דבר לא מעודד אותי , אם ככה יעברו עלי הימים אני יאבד את שפיותי!
    הכי מרתיח אותי, שהוא יכל לשלוח הודעה ובזה היה מונע הכל, אבל הוא לא עשה זאת כי הוא מגדיר את עצמו "כאדם חופשי" שמותר לו לעשות מה שהוא רוצה.
    והוא עוד חושב שהוא היה בסדר בכל הסיפור הזה, ואני סתם יצאתי מדעתי
    אני יודעת שהוא לא יתקשר אלי יותר, ואני יודעת שהוא יעביר את הסיפור כאילו לא קרה דבר וימשיך בחייו.
    אז למה אני צריכה לסבול ולאכול את הלב בגללו כשהכל באשמתו והוא אפילו לא מראה חרטה?
    אני פשוט מיואשת ולא יודעת איך לעבור את זה.....
    (אני לא טובה בהתמודדות עם פרידות)

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• לקיחת אחריות על הזוגיות

דליה שוורץ
    30/01/2010

ליאת שלום,
    במקום להיות מיואשת קחי אחריות ותסתכלי על הדרך בה את מתכננת את הזוגיות שלך. את הודעת לו שאם אתם מתחתנים הוא הוא לא יוכל לצאת לבלות עם חברים שלו פעם בשבוע, ואת רוצה שיודיע לך לאן הוא הולך ומה התוכניות שלו, את מנהלת את הזוגיות שלך תחת משקפת של בלש. אם את רוצה זוגיות נעימה, תני לבן הזוג שלך מרחב מחייה. בכל זוגיות שתיהיי בה את תצטרכי להבין שזוג מורכב משני אנשים שונים ואחרי החתונה אלה נשארים שני אנשים שונים. חתונה לא הופכת את בני הזוג לאדם אחד. את התאהבת בו בגלל מי שהוא ועכשיו את רוצה שהוא ישתנה כדי שיתאים לדרישות שלך ולחששות שלך. זה לא ממש עובד כך וכמו שאת רואה הוא לא מוכן לקבל את זה ולכן עלייך לעצור רגע ולחשוב האם את יכולה לנהל את הזוגיות הזו או כל זוגיות אחרת בצורה שונה כי הדרך הזאת כמו שאת חווה ממש ברגעים אלה, לא ממש מצליחה לשמר זוגיות.

אני ממליצה לך לפנות לתהליך של אימון אישי ( קאוצ'ינג) זה יוכל לעזור לך להגדיר איך את רואה את חיי הזוגיות שלך ואיך ליישם את זה בפועל.

אשמח לסייע יותר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדליה

מיטל
    31/01/2010

הי קראתי את התגובה שלך ואני חייבת להתייחס. ברור שבזוגיות כל אחד צריך לקחת אחריות על עצמו ולדעת לכבד את מרחב המחייה של הפרטנר שלו. אני בעד כבוד הדדי ובעד לכבד את הפרטיות של הבז זוג שלך כפי שהיית רוצה גם אתה לקבל. אבל, אני חושבת שאיבדת כאן באיזשהו מקום את הזעקה האמיתית של הכותבת. אני חושבת שהבעיה האמיתית של ליאת, וגם היא לא מצביעה על כך בבירור, היא לא באמת שהבן זוג שלה יוצא ומבלה, אלא שהוא אינו מכבד אותה ומשתף אותה בעולם שלו והתחושה שלה היא שהוא עושה ככל שעולה על רוחו מבלי להתחשב ברגשות שלה. אני מאמינה בלב שלם שלו היה נותן לה להרגיש שיש לה מקום חשוב ומכובד בחייו היא לא הייתה מתנהגת כפי שהיא מתנהגת כרגע ולא הייתה מציבה בפניו הגבלות. ה"איסורים" שהיא מציבה בפניו הם למעשה מעין מבחן, בדיקת גבולות, עד כמה הוא מוכן ל"הקריב" בשבילה, כלומר למען האהבה. כלומר האישו כאן איננו באמת היציאות שלו, אלא המקום שלה בחייו. לפי התרשמותי מכתיבתה היא מרגישה חסרת ביטחון איתו וההתעלמות שלו מרגשותיה רק מגבירים זאת והם אלה שגורמים לה "לאיים" ולהציב אולטימטום. לכן הייתי מציעה לך במקום ל"בקר" את התנהגותה. להסביר לה שעליה לזהות ולגדיר מהו באמת הדבר שמציק לה במערכת זו ומשם לבדוק כיצד תוכל לשפר ולתרום להצלחת המערכת הזוגית אם היא באמת מעוניינת בכך. אינני מאמינה לרגע אחד שאם תתן לבן זוגה את החופש הנכסף זה מה שיוביל לפיתרון. היא מסבירה לך במילים מפורשות שבן זוגה אטום לרצונות ולצרכים שלה ואני בטוחה שזה בא לידי ביטוי גם בדברים אחרים, אלא שהיא נתפסה לדוגמא המסויימת הזו שהביאה בפנייך. כפי שהצעת העצמה אישית זהו דבר נהדר שלדעתי כל אחד ואחת מאיתנו זקוקים לו. אבל בשביל טנגו צריך שניים. שניהם צריכים להבין את הצרכים אחד של השני וזאת ניתן לעשות רק ע"י הידברות וממקום של הבנה הדדית שלכל אחד מאיתנו יש מה לשפר ומה לתרום למערכת. עבודה שלה לבד איננה מספיקה. רק אם נשים בצד את הפגיעות שלנו ובאמת נקשיב ובאמת נקשיב ולא רק נשמע לצד השני נוכל להגיע להבנות. יכול להיות שזה יוביל לזוגיות ויכול להיות שלא. אין זוג לא מוצלח יש זוג לא מודרך. בהצלחה.
    מקווה שהצלחתי להעביר את המסר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל אחד על עצמו

דליה שוורץ
    01/02/2010

מיטל שלום,
    הצעתי לך היא לא לנחש מה אנשים רוצים להגיד ולא לנסות להכנס לתוך המחשבות שלהם. כשאת עושה זאת את בעצם אומרת את מה שאת חושבת ומרגישה ומעבירה את המסר שלך ולא את מה שבחר להגיד האדם שאותו את מפרשת.
    אדם בוחר להגיד את דבריו בדרך מסויימת ולכך צריך להתייחס.
    אשמח לקרוא ולעזור בכל פניה שבה תבחרי לשתף את הקוראים בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם בעלי
    אוהבת ופגועה
    28/01/2010

אנחנו בני 42 ו 35. יחד 5 שנים. נשואים שלוש. ללא ילדים.
    בעלי בגד בי בנסיעת עבודה בחו"ל וזאת מתוך צורך לדבריו בריגושים שלא אפשרתי לדבריו בבית. לאחר שיחות רבות והבנה עמוקה אחד של השני וכמובן אהבה גדולה הצלחנו לגשר על הדברים האמורים ולהמשיך את חיינו הלאה.
    מאז בעלי מבקש מפגש עם עוד זוג שירגיש בטוח ואירוטי.
    לפני חודש ימים הסכמתי לכך ונוצר מפגש עם זוג נוסף של חיכוך ואירוטיקה קלה שהיה נעים לשנינו.
    לי זה הספיק לעת עתה.והוא כבר בעיסוק של חיפוש מפגש נוסף.
    חשוב לי לציין - המיניות ביננו גדולה.פתוחה. עושים כיף,צעצועי מין, אין בושה ודיבור אמיתי ופתוח על הכל. שנינו סקרנים- הוא הרבה יותר. לי אין כעת צורך בריגושים ולו כן.
    אנחנו רוצים להכנס להריון בקיץ כשאסיים את לימודי התואר השני. לפני מספר ימים הוא אמר שהוא רוצה להספיק לפחות 15 מפגשים כי אז נכנס להריון וזה לא יהיה אפשרי במשך כמעט שנה ויותר.
    אני היתי בשוק. הוא מנסה ליצור הספק של ריגושים למלא את הארגז. הוא לא מסופק. ואני, מלאה וכבר נוזלת מהצדדים עוד שניה.
    כעת הוא מדבר על מפגש נוסף בעוד חודש. ואני מלאה. מה עושים? הוא מאוד כועס כשאני אומרת לו שאני מלאה ושיש לי קצב אחר. הוא טוען שזה "בסדר" אבל אולי יום אחד זה פשוט יתפוצץ לי בפנים ושהוא רוצה שנהנה לפני שיהיו ילדים ואם לא אז ההריון ידחה.
    מה אני עושה איתו? הוא לא מוכן ללכת ליעוץ בשום אופן. לדבריו הוא שינה את חיי בכך שהפך למונוגמי איתי. אני שניתי את חיי בכך שאני מוכנה ונפתחת לסוגי מפגשים כאלו. אל אני זקוקה לזמן. והוא , חודש כנראה בשבילו זה מספיק זמן. הוא גם אומר שאנחנו מאז הבגידה שלו גם מדברים על זה (כלומר מעל שנה) ורק מפגש אחד קרה בנתיים.
    אני באמת לא יודעת איך לנהוג איתו. כשמדברים על זה שיש לי חשש ופחדים, נמאס לו כבר לשמוע את זה והוא מתעצבן ואומר שכל מה שיש לי זה רק "לא" ואין לי "כן"
    לדעתי, להרחיב גבולות יותר קשה ולכן אני אומרת יותר לא לפני הכן. ואילו הוא מצמצם גבולות אז אולי יותר קל לו לומר כן לזה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם בעלי

הוספת תגובה

• ממיכל

ממיכל
    29/01/2010

יקירתי, הסוף במקרה שלכם כבר ידוע.... הוא ימשיך לבגוד בך ואת תמשיכי להיות מתוסכלת

כרגע, את רק נשואים תחשבי על ההשלכות כשיהיו ילדים. תחשבי כמה פעמים הוא יבגוד בך במהלך ההריון כשאת לא תוכלי לקחת חלק בהרפתקאות המיניות שלו. תפסת אותו פעם אחת "בוגד" אני בטוחה שזה קרה עשרות פעמים קודם לכן.

האם זה הגבר שאת רוצה להמשיך לחיות איתו את חייך....?

בי הוא עורר חלחלה... מצטערת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פערים בסקס מגוון

דליה שוורץ
    30/01/2010

אוהבת ופגועה שלום,
    את מתארת מצב של פערים בצרכים המיניים ופערים במה שגורם לריגושים.
    מצד אחד את רוצה לרצות את הצרכים שלו ומצד שני הקצב שלו לא מתאים לך.
    אני לא בטוחה שיש כאן קשר להרחבה וצמצום של גבולות, אני חושבת שיש הבדל בין מה שאת מוכנה לעשות בשביל סקס ומה שהוא מוכן לעשות בשביל זה. אני מציעה לך לעצור רגע ולהחליט מה את רוצה ואיך את רואה את חיי המין שלך בהמשך חייך. אם את לא בטוחה שאת רואה את עצמך לוקחת חלק במפגשי הסקס עם זוגות נוספים בעתיד אז אני חוששת שתצטרכי לקבל החלטה מה את עושה עם זה. יכול להיות שלמרות הפתיחות שלך חסרים לו ריגושים שאולי את כן יכולה לספק לו וכדאי לנסות לברר את זה איתו. יכול להיות מצב שמה שגורם לו ריגוש לא יכול לבוא ממך כי הוא צריך זוג נוסף או נשים נוספות כדי להתרגש בכל פעם מחדש. בררי לעומק מה הצרכים שלו ואם תקבלי תשובה ברורה שאת חיי המין שלו הוא רואה תמיד עם זוגות נוספים, תעשי עם עצמך החלטה אם מתאים לך או לא ובהתאם לזה תפעלי. דבר אחד חשוב לקחת בחשבון, את תחשבי לרגע שאחרי הלידה הוא ישתנה או שאם תתני לו זמן זה ישתנה או יפסק כי אם זה הצורך שלו אז סביר לא יפסק גם אחרי הוספת ילדים למשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צר לי ,נפלת חזק עם הבחור.

איל
    31/01/2010

גם בגידות, גם חילופי זוגות ועדיין הוא זה שמתלונן ,דוחק בך, ולא מוכן לקבל "לא"?
    וכל זה אחרי שלוש שנות נישואים וחמש שנים סה"כ? גם אחרי עשרים שנות נישואים, הוא רץ מהר מדי.
    התיאבון שלו, נראה לי, גובר יחד עם האוכל, וזה פחות או יותר מה שמצפה לך איתו, כל הזמן רף גבוה יותר ויותר שהוא יציב בפנייך, עד שגם את תשברי בשלב מסויים, והשאלה למה לחכות ,לסבול, ואז להפרד?
    אני מבין שאת בשלב בו את כמהה לילדים ומשפחה, ואולי את פגיעה וחלשה עקב כך, ולדעתי הוא מודע לכך, ומנצל זאת בצורה צינית, אבל כדאי שתחשבי בינך לבין עצמך, איזה עתיד מצפה לך איתו, אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק ב...בגידה.
    מגי
    26/01/2010

שלום לך, אני זקוקה לעצה דחופה בבקשה, איך לשחרר כעסים על בגידה ולא להגיב ולהמשיך ??? (אנחנו לא יחד)
    בקצרה : התגרשתי ובפרק א לא הייתה בגידה. הכרתי בחור לפני כ5 הקשר עבר בירידות ועליות אבל הבחור לא היה מוכן לוותר עלינו. עוזב בעצבים וחוזר אחרי כמה ימים אני אוהב אותך מת עליך נועדנו להיות ביחד (מרגישה מטומטמת). תפסתי אותו בשנה הראשונה באתר J.DATE לפני כמה ימים נכנסה הודעה מבחורה "מתגעגעת מחכה לראותך.....", והוא טוען שזה טעות.
    למחרת לקחת יאת הדברים וזרקתי אותם אצל אימו. (בן 40)
    אני ממש כועסת והוא היסטוריה מבחינתי !!!
    אך ולא מפסיקה לשלוח לו הודעות כעס כדי לפגוע בו כמו שהוא פגע בי, איך אני מניחה לסיפור ????

לקביעת תור
    סגירה
    פרק ב...בגידה.

הוספת תגובה

• פרק ב בגידה

תמי אורן
    26/01/2010

מגי שלום,
    אין תרופת קסם שבעזרתה ניתן להפרד מהכעסים מהפגיעה. אכן נפגעת ויש לכך סיבה מוצדקת תני מקום לכעס, תני זמן לאבל על הקשר שנגדע בנסיבות אלו. לדעתי הדרך שלך לשלוח הודעות טקסט על כעס מעידות על הקושי להפרד בטח באופן שעשית זאת כנראה לא מספיק אמרת או דיברת בפניו את הפגיעה שלך . יתכן שיש מקום לדבר על הפגיעות שלך בפניו אבל אם הנך חוששת ששוב ישכנע אותך לחזור אני ממליצה לך למצוא דרכים חלופיות להתמודד עם כעס. בוודאי היית במצבים כאלו וסיגלת לעצמך שיטות להרגע. ותמיד טיפול היא אופציה להתמודד עם הכאב והאבל.
    בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא גבר

מגי
    27/01/2010

תודה לך על תגובתך והתיחסותך להודעה, אני יודעת שאני כול כל כועסת על המצב בו אני נמצאת, כי היו נורות אדומות לאורך כול הדרך, אבל הכעס הוא שהוא כול כך מרוצה ומרגיש טוב עם עצמו עכשיו כאילו הוא הפגוע בסיפור, כול ההוכחות היו מולי, טלפונים.. הודעות ןנכנס לשירותים עם פאלפון. כרגע אני מרגישה רעה עם עצמי כי כך הוא נותן לי להרגיש שאני הלא נורמלית בסיפור. שוב אני יודעת שזו הרבה עבודה עצמית, אבל הכעס נמצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה