פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרה
    ליזה
    01/04/2010

הנני בת 32 נשואה זה 8 שנים 2 ילדים, לפני כ3 שנים לערך היה לבעלי מעידה וגיליתי שהוא היה בקשר עם בחורה רווקה, אין לי מושג האם התפתח שם משהו, אבל זה נגמר לאחר שגיליתי זאת והמשכנו בחיינו השגרתיים האהבה עזבה את דלתינו עוד לפני ושנינו לא תפקדנו כבעל ואישה, מדי פעם יציאות לטיולים עם הילדים אבל לרב מריבות מה שגם המצב הכלכלי הקשה מאוד על חיינו, לפני כשנתיים יצא לי להכיר מישהו גרוש שהתאהבתי בו הכרתי את ילדיו ,אני יודעת שעשיתי שטויות ועלי היה להתגרש לפני שאני מכירה משהו... היום הוא דורש שאני אתגרש, ויושב על מצפוני שחיכה לי שנתיים והוא לא יודע שאני מנהלת חיים רגילים בבית (חגים, טיולים שבתות) ואני מבחינתי לא מוכנה נפשית להתגרש יש לי פחדים שמא לא יסתדר והפחד הכי גדול זה לפגוע בבעלי למרות שבדרך אחרת אני פוגעת בו. אני לא מתפקדת בעבודה ובבית כל הזמן עצבנית וממורמרת.יש לי רגשי אשם על מה שעשיתי ואפילו סיוטים ואף אחד לא יודע על עצם הבגידה, רק אני ורגשות האשם שלי... בעלי אדם מקסים מפרנס דואג.
    ביקשתי ממנו (מהגרוש) שימשיך את חייו ושיכיר בחורות אחרות ושאני לא מסוגלת להיות איתו יותר למרות כל האהבה, אבל הקשר מתנתק לשבוע וחוזר
    לא יודעת מה לעשות אנא עזרתכם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה

תמי אורן
    01/04/2010

ליזה שלום,
    כנראה שעד כה מצאת פתרון שיצר איזון בין הצרכים שלך , מחד משפחה ( בעל ילדים) שנתנו לך כנראה את המסגרת שאת צריכה ומאהב מנגד שהשלים את מה שהיה חסר אצל הבעל. היום המאהב מפר את האיזון כי מבקש ממך לקחת החלטה חשובה בחייך ונשמע שמייד מצאת דברים טובים אצל הבעל שאגב בתחילת הכתוב ציינת אחרת רק את מה שאין בקשר . ההחלטה בהחלט חשובה ומשמעותית שיהיה עלייך להתמודד איתה ולכן המלצתי לך היא לפנות לטיפול כדי לבחון היטב את בחירותייך בחיים.הפתרון שמצאת עד כה להחזיק את המקל בשני קצותיו לא איפשר לך לבחון את היחסים השונים. כנראה שהגיע הזמן כדי שתתמסרי לכאן או לכאן ולחילופין תלמדי לחיות עם היש והאין בהשלמה.
    בהצלחה וחג שמח
    תמי אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחורות וגברים נשואים
    דורה
    29/03/2010

שלום...
    רציתי לשאול האם יש משהו שמאפיין בחורות שנמשכות לנהל רומנים עם גברים נשואים? האם יש להן קווי מתאר דומים או מחסורים רגשיים שגורמים להן לנהל רומן כזה שהוא לרוב בלתי אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה
    בחורות וגברים נשואים

הוספת תגובה

• בחורות וגברים נשואים

מיכל פאטל
    31/03/2010

שלום לך דורה,

אין נשים שמנהלות קשרים רומנטיים רק עם גברים נשואים, אך יש כפי שציינת נשים אשר מנהלות יחסים עם דפוס שחוזר על עצמו עם גברים בילתי מושגים. לא אחת הדבר נובע (גם אם באופן לא מודע) מחשש ממחוייבות, מחוסר ביטחון ביכולת לנהל מערכת יחסים מלאה ,עמוקה ומחייבת.
    יתכן גם ודפוס זה נובע מערך עצמי נמוך ,דימוי עצמי בעייתי.יש לבדוק כל מיקרה לגופו, אך חשוב לזהות מה מקור ההתנהולת הזו ו'לעבוד' על אותם החלקים אותם את חסרה, על מנת להיפרד מדפוס קשרים בעייתי זה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתחילים הליך גירושין?
    א
    29/03/2010

אני אמא לילדה בת שנה אני מעוניינת להתגרש ורוה לדעת איך אני מתחילה בהליך?

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתחילים הליך גירושין?

הוספת תגובה

• הודעה של :א

מיכל פאטל
    31/03/2010

שלום לך וחג שמח,

את השאלה שלך את צריכה להפנות לעורכי דין המתמחים בדיני אישות על מנת להכיר את הפרוצדורות המשפטיות.אך שאלה לי אלייך: האם שקלתם לפנות לייעוץ זוגי/משפחתי לפני שאתם נפרדים סופית? חשבי על כך ולו רק בשל העובדה שמדובר בילדתכם המשותפת.....
    מלבד זאת, תוכלי אם תירצי להיעזר בלשכות לייעוץ מישפטי (בעלות מוזלת) של נעמ"ת ווי"צו הפזורות בערים השונות, וכן בתחנות שי"ל (שירות ייעוץ לאזרח).

שיהיה בהצלחה רבה!
    מיכל פאטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשוי במערכת מפורקת
    אבי
    26/03/2010

אז ככה אני נשוי לאישה כבר 40 שנה אנו גרים בבית משותף אין ביני לבינה יחסי אישיות

אנו ישנים בחדרים ניפרדים וכמעת לא מדברים כל תשלומי הבית אני משלם מיסים ועד בית וכו כל אחזקת הבית .

לגבי אוכל כל אחד קונה את האוכל שלו בעצמו.

אני אדם מבוגר לא פעם חשבתי להיתגרש אבל לחיות לבד זה לא קל לא נוח לי צורת החיים הזאת אבל יש לי ביטחון שאם יקרה משהו היא תזעיק את הילדים .

שאלתי האם אני צריך לפרנס את אישתי למרות שהיא עובדת כמה פעמים בשבוע בעבודות

מיזדמנות ויש בבעלותה דירה שרשומה רק על שמה?

במידה והיא תובעת אותי האם עלי לשלם לה מזונות ?

האם אני יכול לחייב אותה לשלם חצי מהוצאות הבית ?

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    נשוי במערכת מפורקת

הוספת תגובה

• חיים משותפים בזוגיות מפורקת

דליה שוורץ
    26/03/2010

אבי שלום,
    השאלה שלך מורכבת משני חלקים ואני אתחיל דווקא עם החלק השני:
    השאלות שלך על המחוייבות שלך לפרנס אותה ומה קורה אם היא תובעת אותך, צריכות להיות מופנות לעורך דין או לפורום שנותן ייעוץ משפטי.

בחלק הראשון אתה מספר על חיים בדירה משותפת אך החיים הם נפרדים לחלוטין. אתה גם מספר שלא טוב לך בצורת החיים הזאת אך בכל זאת נשאר. לא סיפרת על טיב הקשר שלך עם הילדים והאם לדעתך יהיו איתך בקשר במקרה שתתגרש. אני חושבת שהפחד לעזוב את הבית נובע לא רק מהפחד שיקרה לך משהו אלה מהפחד להיות באמת לבד, כלומר לחזור לבית ריק ולהיות אחראי על תחזוקת הקשר עם הילדים. אני מציעה שתשאל את עצמך האם במצב היום אתה מרגיש שאתה לא לבד? האם היום החיים המשותפים ממלאים איזה צורך שלך? יכול להיות שתגלה שהחיים האלה רק גוזלים ממך את האנרגיות ולעומת זאת חיים לבד יתמלאו בכל מני עיסוקים אחרים. אולי במקום לקוות שיזעיקו את הילדים תוכל להיות איתם בקשר יומיומי ולבקר אותם יותר, אולי תוכל להזמין את הנכדים(לא כתכת אם יש נכדים) אליך או ללכת איתם לסרט לקניון או כל דבר אחר שירצו. החיים לבד יכולים להיות מלאים בדברים טובים זה תלוי רק בך ועד כמה אתה באמת רוצה להפסיק את החיים שלך במתכונת הנוכחית ולקחת אחריות על החיים שלך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצרה..
    לולי
    25/03/2010

בהמשך לפניה הקודמת שלי, שבה אמרתי שבעלי אוהב אותי מאוד אך אני לא בטוחה באהבה שלי אליו.., רציתי לשאול שאלה: אם בעלי יעזור את הבית לכמה ימים, האם זה יתן לי להבין אם אני אוהבת או לא? או שלהפך - זה יגרום לריחוק גדול יותר... אשמח לדעת אם זה צעד נכון או לא.. תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצרה..

הוספת תגובה

• מבולבלת

תמי אורן
    25/03/2010

לולי שלום,
    תבדקי מדוע את צריכה מרחק פיזי כדי לקחת החלטה? הבנתי שהנכם בטיפול זוגי חשוב שתעלי את הסוגייה בטיפול.
    בהצלחה
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסור בקשר אסור
    בחור אחד
    24/03/2010

היי, אני נשוי בן 35, בחצי שנה האחרונה התחיל רומן עם המזכירה שעובדת איתי, היא נשואה שנה. לאחרונה התחילו רינונים בעבודה. יש לי חיים יפים, משכורת טובה ובית שאני רוצה לשמור עליו, השאלה אם לחתוך איתה את הקשר, ואיך להגיד לה‏?‏ זה מאוד מטריד אותי ומה שתייעצו זה מה שאני יעשה כנראה, אז תשתדלו. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אסור בקשר אסור

הוספת תגובה

• בחור אחד

מיכל פאטל
    25/03/2010

שלום לך,
    אם להיות ישירה אז מהמעט שהצגת נראה שיש לך מה להפסיד ושחשוב לך לשמור על הבית, לכן לדעתי רצוי להפסיק את הקשר עם המזכירה.תאמר לה בדיוק את מה שאמרת כאן בפורום אך כמובן בטקט וברגישות הולמים.כמו כן ציין את מעלותיה והדגש כי השינוי נובע ממך ואינו קשור אליה.
    לא ברור מדבריך אם יש לך ילדים-אך אם ישנם כל מילה מיותרת....
    במקביל אני מציעה לך -וזה חשוב ביותר- לחשוב מה חסר בנישואיך ? האם ישנם דברים שאין אתם מלבנים ופותרים אןתם?האם יש תיסכול מצטבר סביב נושא כלשהוא?האם יש מישקעים?וכו' ולעבוד על ביסוס והשקעה במערכת היחסים עם רעייתך, שכן ישסיבה לרומן שהתפתח וחשוב להבין את סיבתו אחרת רומן אחר עלול לצוץ בעיתוי אחר.אם לא תצליחו לבד, פנו לייעוץ לייעוץ מיקצועי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל בעיה קטנה

בחור אחד
    26/03/2010

איך אני יכול לצאת לה מהראש והלב‏?‏ב?‏ אני חושש שהיא לא תפתח את הפה, או תרגיש רצון לנקום בי אם אני יחתוך פתאום‏?‏ אולי כדאי לצנן את הקשר בהדרגה‏?‏ דרך אגב אנחנו עובדים רוב שעות היום באותו משרד והיו לנו יחסים של מין אוראלי. אז אני לא רוצה שהיא תרגיש פגועה ושנאה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על כל זה היית צריך לחשוב לפני.

איל
    28/03/2010

אם הבחורה בצד השני לא תאהב את ההחלטה, ותרצה לפגוע בך, אז גם אם תצנן בהדרגה את הקשר, לא ימנע זאת.

ומילה אחת למומחית, שכמו תקליט שבור חוזרת על המנטרה של "לחפש מה חסר בזוגיות"?
    לא כל זיון או מציצה במשרד הוא תוצא של חוסר כזה או אחר.
    אנשים בוגדים, כי מים גנובים ימתקו, וגם גבר וגם אשה, מעוניינים לרענן את שגרת חייהם ולטעום פרי אסור, יש שמתגברים על הרצון מתוך פחד ויש שלא עומדים בפיתוי.
    זה הכל, ולא תמיד צריכים לעסוק בחפירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    שני
    24/03/2010

היי שמי שני ואני נמצאת בתהליך של פרידה, אני בת 26 והחבר בן 28.
    אנחנו ביחד כבר שנה ושמונה ועכשיו לפני חודש בערך הקשר הגיע למבוי סתום. תמיד יש עליות ומורדות.
    הכל החל בכך שאני החלטתי לחתוך כי אי אפשר להמשיך בקשר שלא טוב לי, לחבר שלי יש כל הזמן נטייה לרדת עלי ולבקר אותי על כל דבר. ראוי לציין שתמיד שזה קורה אנחנו ננסים לתוך מעגל של ריבים, אני צועקת ובוכה והוא מקלל אותי, או מסובב את הגב שלו, או הולך לאינטרנט. דבר שיוצר עוד בעיות מבחינתי - מרגישה שזה חוסר כבוד בעיני.
    אני יודעת שהוא אוהב אותי, אין לי ספק בזה ואנ י אוהבת אותו אבל המצב הפך כבר להיות בלתי נסבל שהחלטנו לקחת "הפסקה", הפסקה שלא באמת עבדה כי הוא כל הזמן התקשר וסימס ורצה שניפגש... חשוב לי לציין שאני לא עשיתי שום התקשרות מצידי.
    שלשום יצא לנו להיפגש והיה מדהים ודיברנו וכל אחד העלה את הבעיה שלו. ואמרתי לו שלהמשיך ככה אי אפשר כי זה כבר נמשך 3 שבועות ושזה או להיפרד או לחזור להיות ביחד ולתקן את הבעיות בזוגיות. חשוב לי לציין שהוא כל הזמן אומר שהוא יודע שאם אנחנו חוזרים הוא יודע שזה מוביל לחתונה (נראה לי הוא מפחד). בסופו של דבר החלטנו לחזור ואז אחרי שעתיים הוא התקשר ואמר שהוא לא יודע ושהוא צריך עוד זמן ושהוא מבולבל. אני נורא כועסת עליו ומרגישה פגועה. מה שעוד יותר מכעיס אותי זה שהוא אתמול אחרי שהוא אמר כמה קשה לו ורע לו והוא לא יודע מה לעשות הוא פנה למישהי שהוא יצא איתה מה שהעלה מבחינתי את הפגיעה. אני יודעת שגם אם הייתי אומרת לו משהו לגבי זה הוא היה מכחיש...

אני יודעת שאין לי שום זכות להגיד לו משהו על זה כי בפועל אנחנו לא ביחד, למרות שהוא טוען שזה עדין לא סופי. זה מרגיש לי ככה. אני מתה להתקשר אליו ולהיות איתו.

אשמח לקבל עצה. מה עלי לעשות? לשבת ולחכות שהוא יתעורר אני יודעת שזה לא טוב אבל אני מרגישה אבודה. לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• שני

מיכל פאטל
    25/03/2010

היי שני,
    תלןנתיות וביקורת הן רעות חולות, והן מחבלות במערכות יחסים לאורך זמן.אף אדם לא אוהב שמבקרים אותו בלי סוף, ולכן הן מביאות הרבה פעמים לסיום מערכות יחסים כפי שקרה אכן אצלכם...הרבה פעמים אנשים נוקטים בתקשורת ביקורתית כיוון שאינם יודעים לבטא את רצונם ו/או צורכיהם באופן בונה וכן לבטא את רגשותיהם.נסי בשיחה פתוחה לדון עם חברך בסוגיה זו, ולהסביר לו שעדיף שיהפוך כל ביקורת לבקשה.יתכן כי תצליחו לבד להתמודד ולהיפתר מהביקורתיות ולא-יתכן כי סיום המערכת הוא אכן הדבר הנכון עבורך...
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות

שני
    25/03/2010

היי מיכל,
    קודם כל תודה על התגובה, מעריכה את זה מאוד!
    אני באמת לא יודעת מה לעשות כי בעבר דיברנו ותמיד העלתי בפניו את עניין הביקורתיות והתלונות מצידו וזה כאילו שאין הוא מבין על מה אני מדברת. יש בינינו חוסר תקשורת, אפילו גם דיברנו על זה והסכמנו על זה שהרבה פעמים קשה לנו להבין אחד את השני כמובן שתמיד שכשאני מעלה משהו הוא תמיד מביא כנגדי את העובדה שאני מתעצבנת, צועקת ובוכה והוא לא יודע מה לעשות כי כבר נמאס לו שאני ככה. אני אישית חושבת שזה הכי מפריע לו, התגובות שלי. הוא טען בפני שהוא לא יודע איך להתמודד עם זה עכשיו ובטח לא ידע גם איך להתמודד עם זה בעתיד.
    זה שהוא מבולבל, לא נראה לי יש לי מה לעשות נגד זה. נראה לי הוא כל כך מבולבל שלא תהיה ברירה אלא לסיים את המערכת יחסים הזו ולתת לו להתבשל עם עצמו. זה לא מה שאני רוצה אבל זה מה שהוא טוען שהוא צריך.

אשמח לתשובתך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות

שני
    25/03/2010

היי מיכל,
    קודם כל תודה על התגובה, מעריכה את זה מאוד!
    אני באמת לא יודעת מה לעשות כי בעבר דיברנו ותמיד העלתי בפניו את עניין הביקורתיות והתלונות מצידו וזה כאילו שאין הוא מבין על מה אני מדברת. יש בינינו חוסר תקשורת, אפילו גם דיברנו על זה והסכמנו על זה שהרבה פעמים קשה לנו להבין אחד את השני כמובן שתמיד שכשאני מעלה משהו הוא תמיד מביא כנגדי את העובדה שאני מתעצבנת, צועקת ובוכה והוא לא יודע מה לעשות כי כבר נמאס לו שאני ככה. אני אישית חושבת שזה הכי מפריע לו, התגובות שלי. הוא טען בפני שהוא לא יודע איך להתמודד עם זה עכשיו ובטח לא ידע גם איך להתמודד עם זה בעתיד.
    זה שהוא מבולבל, לא נראה לי יש לי מה לעשות נגד זה. נראה לי הוא כל כך מבולבל שלא תהיה ברירה אלא לסיים את המערכת יחסים הזו ולתת לו להתבשל עם עצמו. זה לא מה שאני רוצה אבל זה מה שהוא טוען שהוא צריך.

אשמח לתשובתך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי! אני לא יודעת אך להתמודד
    אירה
    23/03/2010

אני בת 26 ותמיד הייתי ביישנית למוות, אף פעם לא נתתי לאף אחד להתקרב פחדתי נורא להיפגע
    לפני כ שנתיים התחלתי להתכתב עם ידיד שלי בפייסבוק (התכתבנו שנה ומשהו), וניקשרנו ממש (הוא היה בזמנו במערכת יחסים) כאשר הוא ניפרד מהחברה שלו הוא ישר יצר איתי קשר, ואני בגלל שכל כך רציתי נעלמו כל הפחדים שלי וקפצתי על הזדמנות, ישר היה בינינו פרפרים או יותר נכון התפוצצות אטומים מבחינה הכל, כל הרגשות שלעולם לא חוויתי קפצו עליי ולא הייתי מוכנה לזה
    לא היו לי שום ניסיון במערכת יחסים, עשיתי מלאה טעויות
    והראשונה בהם היה להתאהב בו כמו שלעולם חשבתי שאפשר, הורדתי את כל ההגנות שלי!!!
    והרגשתי אהבה כמו שרק ניתן לראות בסרטים
    אבל אז אחרי חצי שנה, הוא קלט שהוא לא אוהב אותי כמו שאני אותו
    וזרק אותי!
    הייתי בהלם שוק, לא אכלתי 3 ימים ורזיתי בימים אלו איזה 4 קילו, מאז עבר חודש ומשהו ואני עדיין שבורה, אני בוכה ללא הפסקה, ולא מצליחה להתגבר או להתקדם הלאה
    הלב שלי שבור ומדמם, כל הזמן אני חושבת עליו וחייה בתקווה שהוא יתחרט
    ההיגיון שלי אומר לי להמשיך הלאה יש דברים הרבה יותר גרועים בעולם אבל בגלל שאני לא חוויתי דברים יותר גרועים וזה אכי גרוע שהרגשתי בחיים שלי אני לא יכולה להתמודד עם זה
    אני רוצה אותו רק אותו, למרות שהוא לא רוצה להיות איתי
    ניסיתי ישר אחרי שניפרדנו לכפות על עצמי להמשיך הלאה לצאת לדייטים
    וכל אחד מהם ישר ניפסל בעיניי, גם אלו שהיו נהדרים, אני כל הזמן משווה אותם עליו
    הם עושים לי בחילה, אני לא יכולה אפילו לחשוב על לנשק מישהו אחר חוץ מי זה שזרק אותי
    אני לא מוצאת לעצמי מקום, הלב שבור, וכואב, הדמעות לא מפסיקות, אני רואה הכל שחור בעולמי שום דבר לא טוב לי בחיים לא העובדה לא החברים לא ההורים לא רוצה לימודים
    אני רוצה שההרגשה הזאת תיפסק! אני רוצה לעבור הלאה ! אני רוצה לחוות אושר
    ואם לא אושר לפחות שלווה
    אך עושים את זה,???? תעזרו לי אני על הסף! לא יכולה יותר אני עייפה כל כך :,-(

הוספת תגובה

• לא יודעת להתמודד

תמי אורן
    23/03/2010

אירה שלום,
    ברוכה הבאה לעולם האמיתי מתוך פחד להפגע לכאוב בחרת להסתגר ואין ספק שהרווחת שלווה ושקט אבלבצד זה שילמת מחירלא פחות משמעותי, לא חווית אהבה ותשוקה כפי שחווית במערכת היחסים הזו כך שבצד הרע בשל הפרידה והכאב הנורא חווית רגשות מדהימים כך שיש לך בעבור מה להמשיך לחפש , לשאוף במערכת היחסים הבאה. אבל לאט תני לעצמך זמן לכאוב להתאבל לעכל ואח"כ תרצי קשר חדש ותתפני אליו . העולם אינו גן של ורדים יש טוב ויש רע ואת בהסתגרותך יצרת לעצמך כאלו עולם טוב. זה כמו כדי לא להריח את הריחות הלא נעימים ויתרת גם על ריחות מדהימים.במידה וקשה לך להכיל את הכאב ואני מבינה שאינך נעזרת באף אחד מקרובייך אני ממליצה על טיפול פרטני או קבוצתי.
    בהצלחה וחג שמח
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום היה יום רע במיוחד

אירה
    24/03/2010

תודה על המענה שלך, כמובן שאני מבינה שעשיתי לעצמי הבל, במקום להיפתח לאנשים בזמן ולהתבגר לרגשום שכאלו אני חווה אכן הכל עכשיו, והמערכות שלי קורסות כי הם לא רגילים לזה

אף פעם לא חשבתי שאני ארגיש כל כך רע בחיים, המוח שלי אומר שחייב לעבור, ושהיה טוב והיה עד גברים בחיים שלי, והזמן מעביר

אבל אני מרגישה שאני תקוע! ככל שזמן עובר נהיה יותר גרוע, רק לחשוב על להיות עם מישהו אחר עושה לי בחילה, ואני מסתובבת בלב כבד בעולם, ושום דבר לא נותן לי שימחה

אני כן מבקשת עזרה מההורים וחברים, אבל מה הם יכולים לעשות חוץ מלנחם

זה כאילו שאני רוצה תשובות מדויקות, עד חודש יעבור עד חודשיים תמצאי אחד אחר

אני לא יכולה יותר! אני מרגישה חרדות, חנק בגרון כזה צביטות בלב, אני מרגישה שאני עומדת מעל תהום מפוחדת ועומדת לקפוץ, אני לא שולטת בעצמי כל אימות גורם לי לבלגן
    והיום קלטתי את עצמי חושבת בעמצה מעבר חצייה, שאם אני קופצת לכביש אני כבר לא ארגיש כלום וזה עדיף.

דיי אני לא יכולה אני מוצפת מותשת עייפה לא יכולה לישון לא יכולה לאכול

אני מודעת שזה דיכאון, ואני יודעת שזה שאחד ניפרד ממני זה לא סוף העולם
    אבל הלב אומר שכן, אני נידהמת מעצמי אבל אני לא מתאפקת להרגיש ככה.

נראה לך שעזרה מקצועית תעזור? אני מפוחדת מעצמי והמצב רק מחמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה מאחד שגם חווה משבר כזה...

אלון
    28/03/2010

גם אני חוויתי משבר חריף כזה של הבנה שמשהיא שאהבתי פיתחה קשר עם משהו אחר. גם אני ירדתי כשישה ק"ג בשבוע. לא היה לי חשק לאכול, לא היה לי חשק לכלום.
    הנחמה היחידה שמצאתי היתה ועדיין, פעילות גופנית. רץ, רוכב על אופניים. מוציא את כל הכאב הגופני שאוכל אותך מבפנים באמצעות פעילות גופנית.
    התוצאה היא שאני ממשיך לרדת במשקל ובתקווה שבעתיד הקרוב לאחר שהכאב יתעמעם אוכל למצוא מישהי לאהוב ולהיות נאהב.
    ממליץ גם לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה לליבך. הכל מתחיל מ... כנסי

לוסי
    28/03/2010

הכל מתחיל מדימוי עצמי שלילי!
    ברגע שתעשי לעצמך רשימה של כל התכונות והדברים הטובים שאת מכירה בעצמך תשנני לעצמך שאת טובה ומגיע לך את הכי טוב, כל הסובבים אותך יחושו בכך

תהיי עסוקה תמיד אם זה בעבודה אם בבית תמיד שהראש שלך יהיה עסוק בדברים אחרים ותשדרי אופטמיות ברגע שתאמיני בכוחות שבך תרגישי שהאהבה שאת אוהבת את עצמך מספקת אותך והיא זו שנותנת לך את הכוחות ואנרגיה של להיות אהובה.

בנ"א אהוב זה בנ"א שאוהב את עצמו! כמובן במובן הבריא של המושג אהבה עצמית!

שיקום מאהבה נכזבת היא : תאהב את עצמך:)

מאחלת לך בהצלחה וחג שמח@

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג
    טלטל
    21/03/2010

למישהו יש עצה?

אני נשוי, אבל היה לי קטע עם מישהי בעבודה (גם נשואה).
    שנינו מצטערים על זה, פעם ראשונה לשנינו, ועכשיו היא מאוד מתרחקת, ואני לא יכול לישון מרוב דאגה, שאולי אישתי תגלה, שאולי כי היא תספר לה, או אני לא יודע מה. אז שאני מדבר איתה, היא אומרת שלא קרה כלום ובאמת היא מצטערת על זה, אבל לא יותר מזה. אבל אני מרגיש לא טוב עם היחס שלה, וממש התחלתי לפחד עכשיו, במיוחד מה יקרה עם בעלה יגלה. בקיצור, אני ממש בסרטים, ולא יודע מה לעשות. אם אשתי תגלה היא עוזבת אותי בטוח.

מה אני יכול לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאג

הוספת תגובה

• טלטל

מיכל פאטל
    21/03/2010

שלום לך מודאג,
    מתוך הדברים שאתה מתאר, לא ניראית סיבה מדוע אותה אישה מהעבודה תספר לאישתך על מה שקרה ביניכם.נראה שהיא מנסה להתנתק ,לשכוח ולהניח מאחוריה מה שהיה ביניכם.
    אתה הוא זה שנראה כי נותר עם חששות וחרדות.המחשבות שמתרוצצות בראשך והפרשנות לאירועים שאתה נותן, הם אלה התורמים לחרדותיך ןמעצימים אותם.לה כמו לך אין עניין שמה שהתרחש ביניכם יתגלה לבני הזוג שלכם, כלומר יש לכם אינטרס משותף ולא הפוך.
    עם זאת, אני ממליצה לך לברר עם עצמך, ועם אישתך, מה חסר לך (ואולי גם לה) ביחסים הזוגיים?איזה צרכים אינם באים על סיפוקם? מה ניתן לשנות?תתחילו בלדבר בפתיחות ובכנות....
    ובמידה ולא תצליחו , כדאי לכם לפנות לייעוץ מיקצועי, כדי למנוע בעתיד אולי את ה'מעידה' הבאה, ובעיקר לשפר את הטעון שיפור כעת.

בהצלחה!
    מיכל פאטל-יועצת זוגית ומשפחתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים גדולים בחשק
    לילי
    21/03/2010

שלום
    רציתי לדעת האם לדעתך יש אפשרות להמשיך קשר טווח ארוך בזוגיות כאשר ישנם הבדלים מהותיים בצרכים המיניים נניח שלאישה מתחשק כ3 פעמים בשבוע ולגבר פעם בחודש? ומדובר בזוג צעיר ?

לקביעת תור
    סגירה
    הבדלים גדולים בחשק

הוספת תגובה

• הבדלים גדולים בחשק

מיכל פאטל
    21/03/2010

שלום לך לילי,
    אם ללכת לשורה התחתונה , התשובה היא כן.עם זאת כמו בכל מערכת יחסים בין גברים ונשים הדברים הרבה יותר מורכבים ועמוקים, ואין להתייחס אליה מהיבט אחד בלבד מהותי ככל שיהיה.
    חסרה אינפורמציה רבה לגבי מערכת היחסים שלכם, אך באופן כללי חשוב לדעת כי לא רק בהקשר המיני אנו עשויים להיות שונים בתכלית מבני זוגינו, ובעלי צרכים לעיתים הפוכים ובכל זאת -אם נרצה מאד בקשר ננסה לגשר על כל הפערים ולמצוא את האיזון הנכון לנו והמאפשר לנו לחיות חיים שלמים ומלאים ומספקים.כמובן שאין זה פשוט, אך מתוך רצון לחיות בזוגיות, מתוך כבוד הדדי, מתוך הבנה, מתוך קבלה, מתוך הקשבה- ניתן למצוא את התמהיל הנכון לכל זוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדברת מנסיון

לוסי
    29/03/2010

אני טיפוס שמתאים לי גם פעם בשבוע בעלי היה צריך את זה יומיום לפחות פעם ביום
    וכשלא נתתי מספיק הלך לרעות בשדות זרים...
    אבל יש מצב שאפשר לתמרן לדבר על זה ולהחליט על אמצע שיתאים לשניכם מנסיון זה יכול לעבוד השאלה לכמה זמן...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות וקושי להמשיך הלאה..
    טל
    21/03/2010

שלום,
    אני והאקסית נפרדנו לפני כחמישה חודשים,
    הפרידה הייתה קשה וכואבת,אני כבר לא מרגיש אהבה אליה אם כי במקום מסויים עדיין נורא אכפת לי ממנה למרות שאנחנו בנתק מוחלט אחרת לא הייתי שורד, עדיין קר לי להיות לבד ...
    לאחד הפרידה היא גליתה לי ששכבה עם גבר זר אחר כחודש אחרי שנפרדנו...
    מאז ועד היום אני סובל ממחשבות טורדניות על המעשה שעשתה,
    עולה שוב ושוב תמונה מוחשית בראש שלה עם גבר אחר במיטה ולאחר מכן עולות כל מני שאלות והירהורים על איך היא עשתה כזה דבר זמן קצר לאחר הפרידה ואיך עם מישהו זר לחלוטין וכו וכו'...
    המצב כבר מתחיל להימאס, אני מנסה להמשיך קדימה ועושה צעדים חיוביים אבל בגלל המחשבות האלה שלא נותנות מנוח ,כל צעד שאני עושה קדימה המחשבות מחזירות אותי שניים אחורה. בקיצור אני תקוע וחסר אונים.
    אולי זה הזוי לחשוב ככה כי היא כבר לא שלי, אבל אני אחרי חודש לא הייתי עושה דבר כזה בגלל הרגש שעדיין נשאר, וזה כל כך אכפת לי כי היא האהבה והקשר הרציני הראשון שלי...
    כל מחשבה שעולה כל דקה ביום משפיעה עליי ועל המסגרות שלי וזה יוצא כלפי אנשים והסביבה.
    רע לי מאוד עם זה, אנשים דוחים אותי, אני בקושי ישן בלילות ונורא קשה לי.
    התחלתי טיפול פסיכולוגי קליני וזה לא ממש עוזר לי כרגע...
    בבקשה עזרו לי להפטר מהמחשבות האלה !!

הוספת תגובה

• פרידה קשה

דליה שוורץ
    21/03/2010

טל שלום,
    אתה מתאר מצב של פרידה קשה שבה קשה לך להפסיק לחשוב עליה. ראשית אני רוצה לציין שללכת לקבל ייעוץ זהו צעד טוב וחכם וגם אם כרגע אתה מרגיש שלא עוזר, אל תפסיק, זהו תהליך שלוקח זמן אבל נראה לי שבמקרה שלך זהו תהליך שלא כדאי לוותר עליו.
    מעבר לזה, אתה עושה השוואה בין המעשים שלה לבין מה שאתה היית עושה או לא עושה. עליך להתייחס לעצמך בלי השוואה למה שהיא בוחרת לעשות. שים לב מה אתה כן עושה ותשקיע את המאמצים בלמלא את הזמן שלך בעיסוקים אחרים. אתה כולך עסוק באבל על הפרדה אך כעבור חמישה חודשים כבר צריך להרים את הראש ולהתקדם הלאה.
    אני חוזרת ואומרת - אל תפסיק את תהליך היעוץ זה חשוב מאוד.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבגדת שלא יודעת איך להתגבר
    אביגיל
    21/03/2010

אני בת 37, נשואה 12 שנה לבעלי עם 3 ילדים. את הילד השלישי ילדתי לפני חודשיים. לפני 5 חודשים גיליתי שבעלי מנהל רומן כבר חצי שנה עם מישהי בת 26 מהעבודה שלו. כלומר, הייתי בחודש שביעי בעת הגילוי ובאותה שנה גם עברתי הפסקת הריון בשבוע 23. בעת הגילוי ירדתי במשקל (בהריון...) ואף היו לי בעיות לב. בהתחלה הוא הכחיש אבל לאחר בדיקה יותר מעמיקה והבאת הוכחות הוא הודה. ניסיתי להישאר רגועה בגלל ההריון המתקדם אך עולמי חרב עליי. גיליתי שהוא היה איתה בחופשות, סופי שבוע שבהם הוא סיפר לי שהוא נסע במסגרת עבודה, הוא היה איתה. הוא שיקר לי, לילדים ולמשפחה שלו. הלכנו ליעוץ זוגי שם עלו בעיות בזוגיות שלנו שאני לא מעניקה לו מספיק אהבה, לא מתייחסת אליו מספיק ועוד. אני לא מכחישה את הדברים אבל הגעה לבגידה איננה הפתרון. אין ספק שאנו מנסים לעבוד על זוגיות אחרת. אבל, מאז הגילוי, הוא בדילמה אם להישאר בבית או לא. הוא רצה לעזוב את הבית לפני שגיליתי אבל לא היה לו אומץ. ביקשתי שיעזוב את העבודה אבל הוא לא הסכים ואני לא יודעת איזה קשר עוד ממשיך ביניהם. הוא טוען שזה נגמר אבל כבר ראיתי שיחות ו sms ביניהם. כעת הוא נסע לחודשיים וחצי לחו"ל במסגרת עבודה, אני לבד עם 3 ילדים קטנים והוא בעצם יחזור עם החלטה אם לעזוב אותי או לא.ברור לי שאם יעזוב אותי הוא יהיה איתה וכנראה יקים איתה משפחה חדשה. אני לא מסוגלת לחשוב מה זה יעשה לילדים שלנו . הזמן לא עושה את שלו ואני חושבת על הבגידה יום ולילה. איפה הם היו, מגע מיני ביניהם, שיחות נפש שהיו להם, השקרים והתחמנות שלו כל החודשים והכי כואב לי שכל זאת כשהייתי בהריון ואחרי הפסקת הריון. אני מאוד מאוד אוהבת אותו והוא אומר שגם אוהב אותי אבל אפילו אם נשאר ביחד אני פשוט לא יודעת איך להתגבר על בגידה. אמרתי לו שאם הוא חוזר עם החלטה להישאר איתי הוא צריך TO WIN ME BACK . אני אישה נבגדת ויש לזה כ"כ הרבה השלכות. כ"כ הרבה כעס ופגיעה שאני לא יכולה לתאר וזה משהו שתמיד יהיה בינינו. אז עם כל האהבה שיש לי כלפיו, אני שואלת את עצמי אם זה הגבר שאני רוצה לצידי. מצד שני לפרק משפחה עם 3 ילדים קטנים.....עצם זה שהוא נסע עכשיו עוד יותר קורע אותי ומכניס אותי לדכאונות. המשפחה שלי ושלו לא יודעים כלום וזה נורא קשה לי לא לשתף את הוריי במה שאני עוברת. אם אספר קרוב לוודאי שלא יכניסו אותו הביתה יותר. אני משתפת חברות אבל הכאב כ"כ חזק שאני לא יודעת איך מתגברים. אני כ"כ רוצה להתגבר ושנהיה ביחד אבל זה לא עוזב אותי לרגע והידיעה שהיו לו חיים אחרים עם אישה אחרת....אנא עזרו לי

הוספת תגובה

• בגידה

דליה שוורץ
    21/03/2010

אביגיל שלום,
    ניתן לקרוא מדברייך שאת מאוד מבולבלת וכואבת וגם לא כ"כ יודעת מה את בדיוק רוצה שיקרה,
    מצד אחד לא רוצה להפרד ומצד שני את לא בטוחה שאת רוצה בעל בוגד לצידך. את לא יכולה להפסיק לדמיין אותם יחד אך מצד שני את רוצה שהוא יזכה בך חזרה. הדבר הראשון שאת צריכה לעשות זה להחליט מה את רוצה. האם להיות איתו או בלעדיו. רק אחרי שתקבלי החלטה תוכלי להתקדם הלאה לעבר מה שאת רוצה. נכון לפרדה יש הרבה השלכות במיוחד כשיש ילדים קטנים אך מצד שני להשאר יחד ולא להיות מסוגלת לסלוח ולדרוש שהוא יוכיח את עצמו כל יום מחדש כדי "לזכות בך בחזרה" זאת גם לא דרך. ההחלטה צריכה להיות מהמקומות הנכונים ללא קשר אם את יכולה לראות אותו עם אישה אחרת או לא, שיקול מסוג זה יקח אותך להחלטות לא רלוונטיות לחיים שלך ולכן עשיעם עצמך בדק בית ובדקי מדוע טענותיו כלפייך נכונות, האם את ויתרת על האהבה בינכם עוד לפניו? האם את האמת רוצה לחיות איתו או ששיקולי נוחות הם שקובעים עבורך?

אם את מחליטה שאת מעוניינת בו ורוצה שהוא ישאר אז תצטרכי לסגור את הפרק ולחיות איתו תוך כדי אמון שזה לא יקרה שוב. חיים שנצאים כל הזמן תחת בדיקה הופכים מהר מאוד לבלתי אפשריים. נכון הוא זה שבחר לבגוד אבל כנראה שבקושי בזוגיות היה שם קודם ולכן על שניכם לעשות שינוי בגישה אם אתם רוצים להמשיך את החיים יחד.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביגיל, ליבי מדמם מההודעה הכואבת

מרתה
    21/03/2010

שלך. איזה גבר מאכזב ונוטש. גם פישל בענק וגם נסע לחודשיים. ואת עם שלושה קטנים וילד בן חודשיים. כל הכבוד לך, אשה חזקה, שאת מחזיקה מעמד לנוכח כל זה בשביל ילדייך.
    כל הכבוד שאת לא מתפרקת.
    מעבר להחלטה האישית להישאר או לא, והכעס האדיר, הדבר הראשון שאני קוראת לך לעשות זה לגייס עזרה, עזרה, עזרה. לשתף, להיתמך, לגייס את כולם. חברות, הורים, וכן, גם אם אפשר ייעוץ, יש ייעוץ מסובסד.
    זה תקופה כל כך קשה ואת חייבת לקבל את העזרה הזו. להישען. עם כל ההורמונים, פוסט לידה, והטראומה של משבר ביניכם ובגידה באמון.
    אני אחשוב עלייך הלילה, כואב לי מאוד לקרוא את כאבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביגיל מנסיון דומה לשלך

לוסי
    28/03/2010

תנסי להפתיע אותו הוא מחפש אהבה חחזרי אחריו אל תשאירי לו את הכח לאחרת
    זה יהיה קשה אבל מנסיון זה עובד.
    תחזרי להיות מי שהיית בת 20 תתרפקי עליו שלחי לו הודעות חיזור
    אני דתיה חרדית ותאמיני לי שבחוג שלי זה יותר קשה אבל לא התביישתתי וקניתי לי מלתחות של סליחה על המילה "זונה" תדעי שזה מה שהוא רואה באחרת. את האיכותית שבחר בך בגלל מי שאת אל תתעסקי בהשוואות
    תתאפרי ותתגנדרי כל יום תהיי הכי יפה הכי עדינה ומחזרת תדברי איתו בקול רך זה קונה כל גבר
    מחזיקה לך אצבעות תאמיני לי שזה יעבוד אם רק תאמיני בעצמך!
    חג שמח ומאושר: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדנו כך?
    יעל
    20/03/2010

אני ובן זוגי הגענו למשבר עמוק. מצידי- חוסר אמון מצידי בו ברגשותיו כלפיי וחוסר בטחון בקשר בגלל זה. מצידו - אכזבה שלו ממני והרגשה שגם כשאנחנו ביחד הוא לבד ובמיוחד ברגעים הקשים.
    ניסינו ללכת לייעוץ (היינו בדיוק פעמיים). אני חושבת ששגינו הרבה בדרך אחד עם השני וכך הגענו למצבהזה. אנחנו כן אוהבים אחד את השניה (כך הוא אומר גם). והייעוץ כן היה אולי עוזר. בכל אופן אני כבר חודש וחצי מחוץ לדירה , מדברים ונפגשים ולא מגיעים לדבר. בשבוע וחצי האחרונים אנחנו לא בקשר בכלל. מאד קשה לי. הבנאדם שהיה הכי קרוב לי פשוט איננו עוד. אני החלטתי אחרי שיחה ארוכה שהיתה לנו שאי אפשר ככה יותר,שחייבים להחליט מה רוצים מהקשר הזה. ברגע שאין החלטה אין התחייבות לשינוי.(מקווה שיש יכולת) לשינוי או לפחות הבנה וקבלה שלנו). . זה היה בידיים שלו (אני אמרתי שאני מוכנה). אמרתי לו שיקח את הזמן לחשוב על הדברים. מאז עברו שבוע וחצי ארוכים ואני מחכה. אני כבר תוהה אם הוא באמת "יודיע" לי את החלטתו או אולי זה מה שזה אומר? יש לי עוד הרבה דברים לקחת מהדירה, ובכלל אני מרגישה בהולד ואני לא יודעת מה לעשות. אני רוצה לתת לו את הזמן ןזה מה שאני אעשה אבל קשה לי.:(

לקביעת תור
    סגירה
    נפרדנו כך?

הוספת תגובה

• רציתי לשמוע דיעות :

יעל
    20/03/2010

אני מתלבטת אם להתקשר אליו או לא (כרגע אני חושבת יותר על לא להתקשר מאשר על כן, למרות שזה קשה לי), על מנת לברר איפה הוא נמצא בקשר אלינו.
    מצד אחד נתתי לו זמן , וזה מה שגורם לי להמשיך לחכות.
    מצד שני כבר עברו 10 ימים של נתק, ואני תוהה אם מבחינתו זה אומר שזה בעצם נגמר ואני סתם "מחכה"?  
    אני על הולד כבר כ"כ הרבה זמן (ההתלבטות הזו היא הרבה מעבר ל10 ימים האלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדה

דליה שוורץ
    21/03/2010

יעל שלום,
    את כרגע במצב שבו אתם לא יחד אבל א מרגישה בהולד. אני חושבת שאת מרגישה כי את מעבירה את האחרות על קבלת ההחלטה למישהו אחר. קחי אחריות על מה שקורה לך במקום לשבת ולהמתין למוצא פיו. אם את רוצה להיות איתו דברי איתו ותגידי לו שאת לא מעוניינת לפרד ושאת מבקשת לדעת מה הוא רוצה. את יושבת לך מחוץ לדירה החפצים שלך אצלו ואת מחכה ומחכה. ההולד שאת נמצאת בו קורה כי את נכנסת לשם ולכן רק את יכולה לצאת משם. נכום שאם תודיעי לו מה את רוצה יש סיכוי שהוא יגיד שהוא אינו מעוניין וכך יסגר הפרק הזה בחייך אבל לפחות את תדעי את זה באופן ברור ותוכלי להמשיך הלאה. כרגע את יושבת ומחכה ובלי ששמת לב הוא אומר לך שאת צריכה להיות מחוץ לדירה אחרת כבר היית חוזרת לשם.

החכמה בחיים היא לקחת אחריות על מה שקורה לך וזה הרגע שלך לעשות א ת זה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין...
    מורן
    18/03/2010

אני בת 23, נשואה כחצי שנה. מהיום בו התחתנתי עשית את טעות חיי, הייתי " לחוצה להתחתן" ועכשיו אני משלמת על זה. כבר חודשים ארוכים אני החלטתי שאני רוצה להתגרש ו"בעלי" כמובן יודע מזה ומסכים איתי, אך בכל פעם שמגיעים לרגע שצריך לפתוח תיק הוא משכנע אותי לתת עוד צ'אנס לקשר . אני אוהבת אותו ועם זאת יודעת שהוא לא הבן אדם בשבילי, יש לו אופי נוראי, אני לא יכולה לסמוך עליו שהוא ידאג לי כשאצטרך, יהיה אבא לילד, או אפילו שיתחשב בי או בכל דבר אחר חוץ מעצמו. אני רוצה כבר לסיים את כל הסיפור הזה ולבנות לי חיים חדשים. אין לנו בית , לא ילדים ואפילו לא רכוש משותף. מהי הדרך המהירה ביותר להתגרש בהסכמת שני הצדדים?, איך עושים זאת? האם חייב עורך דין?

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין...

הוספת תגובה

• גירושין

תמי אורן
    18/03/2010

מורן שלום,
    את נשמעת מאוד נחרצת האם בדקת לעומק, האם הלכתם לייעוץ כדי להבין ?במידה וכ"ז נעשה ובכל זאת את חושבת כך צריך לפנות לגישור בהסכמתו של בעלך או לחילופין לפנות בעצמך לעו"ד ולהגיש תביעת גירושים.
    מאחלת לך הצלחה בכל אשר תחליטי
    תמי אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר קשה... זקוקה לייעוץ
    מיואשת
    17/03/2010

אני בת 30, נמצאת במערכת יחסים כ-10 שנים עם בן זוגי. לפני כשנתיים גיליתי שהוא בוגד בי עם אישה נשואה עם ילדים והכל מסביבי התרסק. לאחר תחנונים ארוכים שלו והבטחות שונות שהסיפור מאחוריו הסכמתי לחזור לקשר ולשים את המשבר מאחורינו. במשך מספר חודשים מערכת היחסים בינו לבינה לא נפסקה אולם הסתכמה בעיקר בטלפונים, הודעות SMS ומפגשים קצרים שכנראה לא ידעתי עליהם, עד שבעלה גילה את העניין והיא סיימה את הקשר מיוזמתה. הייתי מאוד מאוכזבת וגם אמרתי לבן זוגי שעצם העובדה שסיום הקשר לא היה מיוזמתו מעיקה עלי. היום, כשנה אחר כך, ואחרי תקופה "טובה" בה ניסינו לשקם את הקשר ואף החלטנו להביא ילד לעולם (אני בהריון בחודש חמישי) גיליתי שבחודשים האחרונים הוא מנהל רומן עם אישה נוספת, הפעם רווקה שמאוהבת בו. מצאתי מכתב אהבה שלה אליו בכיס ובו היא מתארת עד כמה היא מאושרת עם האהבה שלה עליו ויותר מכך עם זה שהוא אמר לה שהוא מאוהב בה.
    מאז שדיברנו על הנושא כל השיחות שלנו הן ריב אחד גדול, בן זוגי משרת בצבא קבע ולא נמצא בבית כל השבוע מה שמגביר את החשדנות והמועקה. מצד אחד הוא ממשיך לטעון שרוצה להיות איתי , לגדל את הילד שלנו, ולשקם את מערכת היחסים ומצד שני לא מפסיק את הקשר איתה, ומעבר לכך - הוא עושה דברים שהוא יודע ש"יעבירו לי את המסר" שהיה איתה, למשל היום גיליתי בפירוט של כרטיס האשראי שלו תשלום לבית מלון ביום שאמר לי שהיה בפעילות מבצעית...
    הוא לא מוכן ללכת לטיפול זוגי וטוען שכל הבעיה נובעת מהחשדנות והחטטנות שלי (מאז הבגידה הראשונה אני עוקבת מאוד אחרי חשבונות הדואר האלקטרוני, חשבונות הבנק וכו') ושאני חייבת להירגע ולהפסיק לריב איתו על הנושא הזה בכל שיחה שלנו ואז הכל יסתדר.
    ממש לא יודעת מה לעשות.... אני לא מרגישה שאני יכולה לדבר על הנושא עם אף אחד מהבושה, תמיד היינו הזוג המושלם... ועכשיו בנוסף יש את כל חששות ההריון והלידה והאם בכלל זו לא הייתה טעות להביא את הילד, איך אסתדר לבד אם נחליט על פרידה וכו'. מדכאת אותי במיוחד המחשבה שהגעתי למצב שאמרתי לעצמי באחד הימים שבבגידה הראשונה לפחות זה היה עם אישה נשואה שלא רצתה לפרק את משפחתה ולסכן את מערכת היחסים שלנו ועכשיו הוא עם אישה שרק מחכה שניפרד והבהירה לו שתחכה כמה שנדרש...
    מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    משבר קשה... זקוקה לייעוץ

הוספת תגובה

• בעצם ההודעה הזאת,

איל
    18/03/2010

מתאימה לשרשור הקודם בנוגע לשאלה האם "פעם בוגד/ת ,תמיד בוגד/ת"?
    זה מה שקורה, כשבמקום לחתוך חד וחלק ומהר, בפעם הראשונה, מטייחים ומחליקים, ומקשיבים לכל התירוצים והסיפורים של הבוגד/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת

מיכל פאטל
    18/03/2010

שלום לך,
    אכן המצב בו את מצויה מאד לא פשוט,ומבחינה רגשית ודאי שלא קל לך.בתאורך את מפרטת את מסכת הבגידות של בן זוגך, ופחות את מאפייני מערכת יחסיכם הכוללת.עם זאת, ניתן בהחלט להתרשם שיש לבן זוגך קושי עם מחוייבות ונאמנות.הוא מעוניין 'לאכול את כל העוגה ',אלא שזה לא ניתן.לאחר משבר האמון שנוצר עקב בגידתו עם האישה הנשואה, היתה הזדמנות לברר את הסיבות שהביאו לכך,האם זה בגלל שאין אתם כיצד לשתף האחד את השני בתיסכולים, אולי בכעסים ולהתווכח בצורה בונה?וכו' אך כנראה שזה לא נעשה, ולא נפתר משבר האמון, ולא די בכך אלא שלדברייך מעשה הבגידות נמשך....
    לדעתי, עלייך להסביר לו שהזוגיות שלכם במשבר עמוק,וששיש לפנות לגורם מיקצועי חיצוני בכדי לנסות ולפתור אותו, כיוון שלכם אין את היכולות לעשות כן, ואין טעם להמשיך כאשר הבסיס רעוע.
    במידה ועדיין יתמיד בסרובו, תישקלי את המשך הישארותך במערכת עימו.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו מה עושים

רואי
    18/03/2010

את באמת שואלת מה עושים או שאת משחקת אותה? התשובות פשוטות לחלוטין. אם זה פוגע בך שהוא נמצא עם נשים אחרות תלכי, ולא חשוב הריון לידה וכו'... כי טוב לא יצא לך מזה, או לחילופין אם את משלימה עם המצב, זה גם בסדר אבל תחיי את החיים בהנאה ולא בעצבים.. לא תקבלי דברים יותר פשוטים או יותר מורכבים. הבן אדם אינו מסתפק במערכת היחסים איתך, את ככל הנראה אינך מספקת אותו די צרכו אז הוא מוצא סיפוקים משלימים במקומות אחרים, חבל שהן מתאהבות בו.... זה ככל הנראה לא ישתנה אלא נראה כדפוס התנהגותי. אבל אולי זה בסדר לך שהוא מגיע הביתה שבע ולא מפריע את מנוחת "השכנה"
    במילים פשוטות תפסיקי להתנהג כמו אדיוטית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה