מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירי09/02/2010
שלום, אני בת 15 ואני עושה ספינינג פעם אחת בשבוע. אני עושה דיאטה ,והבעייה היא שאני לא מספיק בכושר , אני רוצה להצליח לרוץ הרבה זמן ללא הפסקות. מה אני צריכה לעשות בשביל לשפר את הכושר שלי? ואיך אני אדע שהוא באמת משתפר?יש עוד בעיה- אני לא יכולה לעשות הליכות בבוקר בגלל הלימודים,. אני לא יכולה ללכת לחדר כושר בגלל שאני גרה במקום לא מתאים וצריכה שיסיעו אותי וגם בגלל שזה מאוד יקר. תודה=)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליט להתאמן
לוטם דובינסקי13/02/2010שלום שירי
איך את יודעת שאת לא בכושר ? את מנסה וקשה לך ...
תדעי שאת משפרת את כושרך הגופני כאשר תנסי לבצע ריצה שלא הצלחת בעבר ותעשי זאת בקלות...
אני לא יכול למצוא בשבילך את הזמן... אם קיבלת החלטה להתאמן, את תמצאי את הזמן...קבלי את ההחלטה. ניתן להתאמן בכל מקום - גם אימוני כוח לחיטוב וגם אימונים לכושר גופני אירובי כמו הליכה וריצה. מצאי חברים להתאמן איתם, זה קל להתאמן בקבוצה, אחד נותן מוטיבציה לשני ויש תחושת מחוייבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למכון כושר.בר05/02/2010
אני בר בת 17 וחצי שוקלת 53
גובה 1.57
אני רוצה להרזות ולהתחטב
רציתי להרשם למכון כושר הולמס פלייס בגבעתיים
אבל אני ילדה ממש בייישנית וכולם שם בוגרים וגברים וכאלה
ומה אני יעשה שם לבד?
אין מי שיבוא איתי לא חברה ולא משפחה או משו.
ואני ממש מפחדת להיות שם לבד ולהשתעמם וכו'.
מה עושים?והמכון כושר הזה מתאים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
דרור05/02/2010ראשית כל הכבוד שנרשמת לחדר הכושר, ברוכה הבאה!
אין לך ממה או ממי לפחד, אנשים גדולים, קטנים, שמנים או רזים, יפים או יפות, או פחות, כוווולם נמצאים בחדרי הכושר.
המטרה שלך היא להתמקד במטרות שלשמן הגעת להתאמן..
לאחר הרשמתך את תקבלי הדרכה צמודה מאחד המדריכים(אפשר לבקש גם מדריכה אני מניח) והם ינחו אותך איך לעבוד על המכשירים ואני בטוח שתוכלי לפנות אליהם בכל עת לעזרה אם שכחת משהו
כפי שאמרתי, אין ממה לחשוש, לרוב יש מוזיקה טובה ברקע ואפילו מה לראות בטלויזיות.
נסי שוב, לחפש מישהו/י עם התעניינות בתחום הספורט ואני מקווה שהוא/היא יוכלו להתאמן איתך ולגרום לך להרגיש ביטחון.
אופציה נוספת היא כמובן להכיר אנשים חדשים בגילך, דרך חוגים משותפים או סתם בתור לברזייה..
אופציה נוספת היא שכירת מאמן כושר אישי שיתמקד רק בך וילווה אותך מתחילת האימון ועד סופו בתקווה בצורה הרצינית והמקצועית שניתן!(אופציה זו בתשלום נוסף למכון)
בהצלחה ותגיעי עם מצב רוח טוב, הגעת למקום שממנו יוצאים מלאי אושר וכושר:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני והילדים למרוץסיון31/01/2010
לפני שנתיים, חבר לקח אותי איתו למרוץ עין גדיף סתם בשביל החוויה. אמנם בכושר ממש לא הייתיף אבל יכלתי להנות לספוג את האווירה, כי האמת שהמרוץת מתאים לכל הרמות.
בניתקלתי שם גם במקצים לילדים והחלטתי שאני חייבת לשוח לשם את הילדים שלי. או אפילו להפוך את זה לאירוע משפחתי וליסוע כולנו.
אז השנה רשמתי את עצמי ואת שני ילדי למרוץ הקרוב שמתקיים בסוף פברואר והילדים ממש מתרגשים מזה. נהפוך את זה ממש לטיול ויהיה כיף.
השאלה שלי היא כזאת - האם יש למיש טיפים לילדים בנוגע למרוץ? מה לאכול, איך לגרום להם הכי להנות וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפים לפני מרוץ
לוטם דובינסקי31/01/2010שלום רב,
כל הכבוד על היוזמה, כן ירבו כמוך...
כמה טיפים לפני המרוץ :
- לישון טוב בלילות לפני המרוץ, בעיקר בלילה לפני.
- לאכול פחמימות מורכבות יום לפני ובבוקר המרוץ. (יש לשים לב שלא אוכלים בסמוך מידי למרוץ, אנשים שונים מגיבים שונה לאכילה לפני מרוץ, בידקו זאת באימונים - האם ההרגשה לא טובה בעקבות תזונה סמוכה מידי לאימון? איכלו כשעה וחצי לפני האימון\המרוץ. יש שמסתפקים בחטיף אנרגיה..)
- לשתות הרבה מים יום לפני המרוץ ובבוקר המרוץ.
- אני ממליץ בחום להתאמן בכדי להצליח ולסיים את המרוץ בהצלחה ובכדי שהחוויה תהיה טובה ושהשרירים לא יתפסו, כמו כן לדעת איך לבצע מתיחות, לשרירי הרגליים בעיקר.
- לרוקן את הקיבה והשלפוחית לפני המרוץ.
- לבצע חימום קצר לפני המרוץ הכולל ריצה קלה מאוד ומתיחות (10 דק')
- לא להתחיל את המרוץ בקצב מהיר מידי בכדי לשמור כוחות לסופו.
- לבצע מתיחות לאחר המרוץ.
בהצלחה...נשמח לשמוע איך היה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים נוספים
זהר פריהר01/02/2010מומלץ להגיע יום קודם לאזור.כך תוכלו לנוח לפני ןאחרי המרוץ.בנוסף המרוץ הוא הלוך ןחזור.תתכוננו בחזור לרוח חזקה .שמרו כוחות והיו ערוכים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפיע או לא?בן 1426/01/2010
שלום, אני בן 14, משקל 44 ק"ג גובה 1.70
אני עושה בבית כפיפות בטן, ועוד כל מיני תרגילים לשרירי הבטן. וגם שכיבות שמיכה... אני רואה תוצאות אבל רציתי לשאול אם זה יפגע לי בגדילה... שמעתי שמשקולות פוגעות בגדילה ורציתי לדעת אם גם שכיבות שמיכה... תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יפגע
זהר פריהר27/01/2010כפיפות בטן אינן פוגעות בגדילה כמו גם אימון מבוקר תחת השגחה במשקולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון משקל גוףאיתי26/01/2010
שלום
אני בן 15 ומתאמן הרבה על אימון משקל גוף (מתח , מקבילים , שכיבות שמיכה ובטן..)
מכיוון שאני לא אוהב להרים משקולות אני רוצה עוד דברים למשקל גוף
אז אם מישהו יכול לתת עוד תרגילים אני ישמח
והמטרה העיקרית שלי עכשיו היא להתנפח , האם אפשר להתנפח ממשקל גוף ? (מתח , שכיבות שמיכה וכו'..)
תודה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתי שלום
זהר פריהר27/01/2010נראה שהאימון שלך מקיף ועובד על קבוצות שריר שונות.אתה יכול להעלות את דרגת הקושי בתרגילים אלה כמו עליות בטן בשיפוע או עליות מתח בזויות שונות של הידיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איתי27/01/2010הייתה עוד שאלה :
1 האם אפשר להתנפח ממשקל גוף?
2 האם אפשר לקבל את אותה מידת שרירים בשניי סוגיי האימונים ( משקל גוף - משקולות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס שריריםנריה24/01/2010
גיל 13 כשהייתי קטן היה לי טונוס שרירים נמוך בחגורת הכתפיים
וכיום השרירים שלי די חלשים יחסית לחברי רציתי לשאול אם יש קשר
בין הטונוס שרירים לבין השרירים שלי כיום.
נ.ב
אני מתאמן במשקולות של 3 קילו זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קשר
זהר פריהר27/01/2010יש קשר.מה אתה עושה עם משקולות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה -מלחיצים אותיאני17/01/2010
אנשים הסובבים אותי אומרים לי שאשאר נמוך אם אמשיך לפתח מאוד את שרירי,מפני שהם גדולים ביחס לילדים בגילי-אשאר נמוך.גילי 14.7,משקל 60 וגובהי 169 ס"מ.לא ממשקולות במשקל גבוה,אלא משכיבות שמיכה,מתח,משקולות עד 8 ק"ג.זה נכ ון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון משקולות וגדילה
לוטם דובינסקי20/01/2010אין כיום מחקרים המעידים על כך שאימון משקולות פוגע בגדילה...
ישנם מחקרים רבים המעידים על פגיעה ברקמות הגוף - עצמות, שרירים, גידים, רצועות, מפרקים וכו' בעקבות אימון בלתי מבוקר.
במידה והתרגילים מבוצעים נכון, במידה ואתה מונחה על ידי איש מקצוע שידאג לכך שלא תתאמן אימון יתר ושתבצע את התרגילים כפי שהם אמורים להתבצע, אין סיבה לדאגה...
הקפד על מנוחה מתאימה, על שינה, על ארוחות מסודרות בעלות ערך תזונתי והמשך להתאמן...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תלחץ!
זהר פריהר27/01/2010שכיבות סמיכה(ולא שמיכה)ומתח אינן משפיעות על הגדילה.כמו גם עבודה מבוקרת עם משקולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולות לגיל 15אלון14/01/2010
שלום,
ברצוני לדעת איזה משקל של משקולות רצוי להרים בגילי,
אני יודע שזה לא משהו שיש לו הגדרה מסויימת ושצריך לדעת מה הן היכולות שלי.
אני מתאמן ועושק בספוט 5 ימים בשבוע לפחות ואני רוצה לפתח את שרירי הגוף העליון שלי.
אני אוכל טוב ובריא, אם זה עוזר לשיפוט של כמה רצוי להרים אני שוקל 70 קילו והגובה שלי הוא 1.80 אני בעל מבנה גוף רחב ואינני שמן ואין ברצוני להוריד במשקל.
תודה רבה, אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל המשקולת
לוטם דובינסקי16/01/2010כפי שציינת, אין הגדרה מדוייקת של משקל שרצוי להרים, אך ניתן בעזרת ניסוי וטעיה לדעת מה המשקל האופטימלי עבורך בשלבי האימון הראשונים.
בדוק האם אתה מסוגל לבצע 3 סטים של 20 חזרות עם משקל מסויים, אם אינך מסוגל לסיים 3 סטים כאלו - המשקולת כבדה מידי, אם אתה מרים בקלות ויכול לבצע עוד חזרות רבות כנראה שיש להעלות את מסת המשקולת.
יש להוסיף שבשלבי אימון ראשוניים מבצעים סט אחד ולא שלוש לכן ההמלצה הנ"ל אינה רלוונטית לכל מתאמן.
בגלל הסיבה שאתה כבר בכושר אתה מוזמן לבדוק את המשקל באופן הזה.
הדרך הטובה ביותר לדעת היא ע"י התייעצות עם מדריך חדר כושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בחדר כושר לפני הלימודיםדור13/01/2010
שלום רב,
אני בן 17, כיתה י'ב.
ישנם ימים אשר אני מתחיל בשעה 11 את בית הספר, רציתי לדעת האם אימון בבוקר בחדר כושר (+מקלחת) יוכל לשפר את היכולות שלי בלימודים לכל אורך היום (עד 8 בערב בערך).
יש המון מאמרים על פעיליות ספורטיביות שנותנות הרגשה טובה לכל היום, האם זה מתאים גם ללימודים? אני מפחד להגיע לבית הספר עייף ולא מרוכז בעיקר בתקופת הבגרויות הקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה
דרור13/01/2010במידה וקמת באזור 8 בבוקר, אכלת ארוחה קלה עם פחמימות פשוטות(דגנים/פרוסה עם דבש ויוגורט עם גרנולה ו/או פרי) והתאמנת באזור 9:15 עד 10:30 ועוד הספקת להתקלח לדעתי זה מתכון נהדר להמשך יום טוב, נסה לשלב עבודה אירובית גם כן לשחרור האנדרופינים במוח שייתנו לך מרץ והרגשה טובה.
כמובן לא לשכוח לאכול מנת חלבון טובה בתוספת פחמימה לאחר האימון למנוע עייפות ושחיקה בהמשך היום
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון...
לוטם דובינסקי16/01/2010מצויין, תשובה ברורה ונכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק שרירים בידייםגל12/01/2010
היי לוטם
קוראים לי גל ואני בן 15וחצי . הגובה שלי הוא מטר ו-80 . רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדאי לפתח שרירים בידיים . לאחרונה ראיתי שהתפתח שריר אבל מבחינת המראה החיצוני היד רזה יחסית ואשמח לשמוע ממך על דרכים לשיפור .
תודה רבה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח שרירים
לוטם דובינסקי16/01/2010שלום גל,
בכדי לפתח את שריריך עליך להתאמן...
ישנם שיטות אימון רבות לפיתוח שרירך, גש למדריך חדר הכושר וקבל הדרכה...
עשה זאת וקבל המלצה תזונתית, תזונה משפיעה רבות על הרכב גופך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חיזוק ידיים לבן 3עזרא12/01/2010
הרופא איבחן שהאחיין שלי סובל מחולשה בידיים. ואכן ניסינו לתת לו להפריד בין 2 קוביות שוקולד, והוא לא הצליח. עדיין לא לקחנו אותו לאיבחון מקצועי, אך על פניו לא נראה שמדובר באיזו שהיא מחלה רפואית. באופיו הילד מאוד עדין, אין בו אגרסביות, אופי של מה שקרוי "חנון", ואולי יש לייחס את החוסר באגרסביות וחוסר השימוש בכח מתפרץ לאופיו. האם יש דרך לתרגל עם הילד אגרסיביות וכח מתפרץ? ובאילו תרגילים יש להתמיד בכדי לחזק ידיים של ילד בן 3? אשמח גם על קצה המזלג לשמוע על תזונה שראוייה למצב זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוח מתפרץ
לוטם דובינסקי12/01/2010שלום רב,
ניתן לשפר את כוחם של ילדים בני 3 אך אין זה הזמן ולא ניתן עדיין לעבוד על כוח מתפרץ.
ניתן ע"י עידוד מתאים והנעה לגרום לילדים לבצע משימות כאלו ואחרות הדורשות כוח ואף אגרסביות.
לדוגמא - ניתן לומר לילד לחבוט בשק אגרוף, הוא יתן לא כמה מכות ...
ניתן לעודד ולהניע את הילד ע"י עידוד מתאים לחבוט בשק בחוזקה ומס' רב של פעמים...
בכדי שילד בן 3 יתחזק יש להחזיר אותו למצבי זחילה רבים ככל שניתן, יש לעודדו לטפס על חפצים ( כמובן שעם השגחה צמודה), יש לתת לו משימות רבות ככל שניתן של שיווי משקל ותנועה וכמובן יש להקשיב לרצונותיו של הילד - אם הוא מתלהב משחייה או מרולר לשפר את מרכיבי הכוח דרך השחייה וכו'.
לצערי אינני מוסמך במדעי התזונה ואיני בקיא בתזונה לגיל המדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קייטנת ספורט עולם הכושרעידן09/01/2010
שלום רב,
שמי עידן, אשמח לרשום את בני לקייטנת עולם הכושר.
מתי ניתן להרשם לקייטנת פסח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קייטנות
לוטם דובינסקי10/01/2010שלום עידן,
נשמח לקבל אתכם...
ניתן להרשם לקייטנה בכל עת, יש למלא טופס הרשמה שאשלח לך במייל ולעקוב אחר ההנחיות שבאתר.
בברכה לוטם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה גוף 'גיטרה'מישהו08/01/2010
שלום רב
אני כבן 13 ומתאמן קצת אימוני משקולות ואירובי..
ונראה לי שיש לי גוף גיטרה, כאילו שהעצם במותן ממש רחבה..
איך אפשר להסתיר את זה? לחזק את שרירי הגב? את האלכסונים? את הכתפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מבנה גוף
לוטם דובינסקי08/01/2010שלום רב,
מעט בעייתי לשנות מבנה גוף, ניתן לשנות את הרכב הגוף, לחזק ולעצב את הרגליים והישבן ע"י עליית מדרגות מרובה ואימונים אירוביים. להתאמן אימוני התנגדות בכדי "לנפח" את פלג הגוף העליון, שיראה גדול לעומת התחתון.
טוב שיש לך מטרה ברורה...גש לחדר הכושר, הגדר מטרות עם המדריך קבל הנחיות מה ואיך עליך להתאמן והתחל להתאמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתפסו אותי במילה
אני חושב27/08/2010אבל לפי פרופסור מאוד בכיר (לא אפרט) אני חושב שהוא אמר פעם, שרק אחרי גיל 17 ההורמונים מתאזנים ומכך נעלם גוף הגיטרה, החזה הגדול או שכבת השומן שמסתירה את הריבועים (כשרזים מן הסתם), פרט לבעיות הורמונליות. אם תשים לב לאף מבוגר אין את זה. יש את זה כששמנים, אבל זה נראה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני06/01/2010
אם אני עושה תרגיל לחיזוק השרירים,שהוא כמו מקבילים:קיפוף וישור מרפקים עם רגליים באוויר,אך שהמוטות שעליהם אני נשען הן לא מקבילים,אלא סמוכים אחד לשני(צמודים) מצורפת תמונה שתבין טוב יותר...
האם זה מסוכן או שבסדר לעשות כך?
תודה רבה וסופ"ש נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשיטת מרפקים - שריר התלת ראשי
לוטם דובינסקי06/01/2010אין סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה אחרי \ לפני ריצהיובל06/01/2010
מתי עדיף לאכול לפני ריצה או אחרי ריצה? או לפני וגם אחרי??
שמעתי הרבה גרסאות, ואשמח אם תוכל לעזור לי...
וגם מה הכי כדאי לאכול, ועד כמה זמן לפני \אחרי...
תודה, עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לפני ואחרי פעילות גופנית
לוטם דובינסקי06/01/2010לפני פעילות גופנית
אספקת נוזלים.
תכולת שומן נמוכה (15%>).
תכולת פחמימות גבוהה (65%<) (אינדקס גליקני נמוך עד בינוני)
תכולת חלבון בינונית (20%~)
במהלך פעילות גופנית (במידה והמאמץ ממושך מאוד)
אספקת נוזלים 600 - 1500 מ"ל לשעה.
30 - 60 גר' פחמימות לשעה.
תוספת נתרן 0.5 - 0.7 גר' לליטר.
אספקת חלבון ביחס של 4:1 לפחמימות.
אחרי פעילות גופנית
צריכה של 1.5 גר' פחמימה לכל ק"ג גוף ב-30 דק' הראשונות לאחר האימון. (ערך גליקמי בינוני גבוה
צריכה של 1.5 גר' פחמימה לכל ק"ג גוף כל שעתיים 4-6 שע' לאחר הפעילות הגופנית.
חלבון ביחס של 4:1 לפחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)