מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעב מטורף בערב/ לילה...צריכה עזרהעדי06/07/2010
כמו שכתבתי בכותרת, אני מוצאת את עצמי כמעט כל יום משעה 7 בערך מחפשת דברים לאכול, ולצערי הם לא כ"כ דלי קלוריות...
מה אפשר לעשות עם זה? אני משתגעת כבר חח
אני עושה ספורט 4 פעמים בשבוע כל פעם שעה..
אני מצליחה להחזיק את עצמי במשך היום ואפילו בלי רעב בכלל, אבל ברגע שהחושך יורד אני מוצאת את עצמי מול המקרר...
עצות? משהו משביע ממש? משהו שידכא תיאבון?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאזני
חן07/07/2010תאכלי במשך היום ובלילה תהיי פחות רעבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצות
א'07/07/2010אני אישית גם כך, יש לי רעב מטורף בערב ואני מתאמנת בערך כמוך, אבל אני בדרך כלל מצליחה לתהגבר על הרעב.
אני מציעה שתאכלי ארוחת בוקר מלאה, נגיד לחמניה עם גבינה וביצה, ושוקו , קפה או תה.
בארוחת צהריים מאד חשוב שתשלבי בשר (אני מקווה שאת לא צמחונית ) אני נגיד לא מצליחה להתגבר על הרעב בערב אם לא אכלתי בשר בצהריים.
אה ובערב גם כשאת מרגישה שאת רוצה לאכול ממש תשתי מים, זה עוזר. ואם ממש קשה את תיקחי מסטיק זה גם עוזר להתגבר . אבל לא יותר מידי כי זה לא בריא ללעוס כל הזמן כשהקיבה ריקה.
בהצלחה =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעב בלילה
סיון דוד07/07/2010הי עדי
מאוד חשוב שתקפידי לחלק את הארוחות לאורך כל היום , תקפידי על ארוחת בוקר, צהריים וערב וארוחות ביניים . ייתכן ואת לא אוכלת מספיק במהלך היום ולכן את רעבה יותר בערב.
ייתכן ויש קשר לארוחות מסביב לאימונים. אני ממליצה לך לקרוא את ההסברים שלי על ארוחה לפני ואחרי אימון כי ייתכן שאת לא אוכלת נכון לפני או אחרי האימון ופוגעת באפקט האימון
מה לגבי שתייה? את שותה מים בכמות מספקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת רעב תמידית עקב פעילות גופניתלימור גאון06/07/2010
היי התחלתי להתאמן באופן רציף ודי אינטנסיבי לפני כ 3 חודשים אני מתאמנת 6 ימים בשבוע כך שבחצי מהימים אני עושה אימוני אירובי (קיק בוקסינג) ובחצי השני בודי פמפ (עם בר משקולות ומדרגה) הגוף שלי מגיב בצורה יפה מאוד ואני ערה לשינויים יפים מאוד.
הדבר היחידי שמדאיג הוא שישנם ימים שאני ממש רעבה בכל דקה מחפשת משהו לאכול...זה לא קורה כל יום אבל כשיש יום כזה אני נדהמת לגלות עד כמה אני רעבה...
האם זה נורמאלי? אני מאוד מעוניינת להצר היקפים ולרזות קצת לא רק לעצב שרירים.
מהם העצות שאוכל לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
רעות גרוס08/07/2010אם את רעבה הגוף שלך זקוק לאנרגיה (אוכל), תקפידי על ארוחות כל 3 שעות, אוכל משביע כמו עוף, טונה, גבינות יחד עם פחמימות, הרבה ירקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוופס בטעם לימוןמשה06/07/2010
שלום, אני עושה דיאטה, ורציתי לשאול לגבי הסודה שוופס בטעם לימון.
מרכיבים: מים, סודה לשתייה, פחמן דו חמצני, וחומצת לימון.
קלוריות 0
האם אפשר לשתות שוופס בלי הגבלה? (להבדיל מקולה זירו שעלייה נאמר לי שצריך לצרוך בכמויות נמוכות, בגלל ממתיקים מלאכותיים לא בריאים)
אני יחסית שותה די הרבה סודה(רגילה או בטעם לימון) ורציתי לדעת מה ההשלכות של שתייה בכמות גדולה
והאם זה משמין?
תודה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
רעות גרוס08/07/2010אם יש 0 קלוריות זה לא משמין. לא ידוע לי אם חומצת לימון מזיקה, אם לסיוון ידוע אשמח אם היא תענה.
הסודה לא ממלאת אותך ומונעת ממך שתיה מרובה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיית שוופס
סיון דוד11/07/2010הי אלי
לא ידוע לי אם חומצת לימון מזיקה אך לא הייתי ממליצה לך להפריז בשום שתייה שהיא לא מים או סודה. נסה להגביל את שתיית השוופס והגבר את צריכת המים. מים משפרים ביצועים גופניים ומפחיתים התכווצויות שרירים!!! .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט+ אימונים לא יורדת במשקללירון05/07/2010
היי
אני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע על אליפטיקל+אופני כושר=סה"כ 50 דקות אימון 30 דק על אליפטיקל 20 דק על אופני כושר.
התפריט שלי:
בוקר- ברנפלקס 120 גרם +חלב
בניים- נס קפה
צהריים- חזה עוף עם פירה/אורז+ירקות+כף טחינה
בניים- תפוח
ערב-3 פרוסות לחם עם גבינה לבנה 5% / כף חומוס / סלט טונה / + ירק
אחרי כל אימון אני מפנקת את עצמי בקירחון שערקו לערך 60 ק"ל
אני עושה כך כבר חודש ולא יורדת גרם
אני בת 27 גובה 1.68 משקל 70
מה אני עושה לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפחית את כמות הלחם בערב
א'07/07/2010לדעתי את צריכה להפחית את כמות הפרוסות לחם בערב (תלוי גם באיזו שעה את אוכלת- אם זה עד 6, אז נראה לי זה בסדר אבל עדיין - דיי הרבה לארוחת ערב, אם תאכלי את הכמות הזאת בבוקר, זה יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך מה הייעוץ הזה?
לירון07/07/2010את/ה לא אחד המקצועיים של הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לירון
סיון דוד07/07/2010א. האם תוכלי לפרט את הכמויות? 120 גרם של ברנפלקס ? את בטוחה? (מנה לפי הגדרה מכילה 30 גרם ) וגם את הכמויות של הפחמימות בצהריים, זה יעזור לי כדי לחשב צריכה קלורית.
ב. מה לגבי שתייה קרה? האם את שותה שתייה מתוקה? כמה סוכר בקפה והאם את שותה רק קפה אחד ביום?
ממתינה לתשובה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותייך
לירון08/07/2010אני שותה 3 פעמים נס קפה ביום ..בדר"כ עם כפית אחת של סוכר חום לפעמי גם זה לא..לפעמים בכלל בלי סוכר
לגבי ברנפלקס - זה יוצא לי כ2.5 חופנים ..אני אוכלת קערית קטנה..עם מעט חלב אבל 3%
אך בימים האחרונים אני אוכלת בבוקר 2 פרוסות לחם קל מלא+ גבינת קוטג' 5% .2 כפות
פחמימות בצהריים- אני מעריכה כ-6 כפות, למרות שלאחרונה אני לרוב אוכלת תפוח אדמה שלם כמו שהוא בתנור או ירקות קלואיים-אנטיפסטי, הפחתתי את הצריכה בפחמימה בצהריים.
מחכה לתשובתך,
תודה
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי- שתייה מתוקה לא שותה כלל
לירון08/07/2010רק דיאט בצהריים כ-3 כוסות (דיאט פפסי מקס )..שותה המון מים כ-2 בקבוקים של ליטר וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי תפריט לירידה במשקל
סיון דוד11/07/2010הי לירון
תפריטך מכיל כ-1100 קלוריות ליום, זאת בהנחה שאת אוכלת לחם קל במהלך היום ותקני אותי אם הלחם הוא לא קל. לפי חישוב שעשיתי עלייך לצרוך לפחות 1360 קק"ל ליום , לפי משקל נוכחי ולפי כמות האימונים בשבוע. לכן, ישנן שתי סיבות אפשריות לכך שאת לא יורדת במשקל:
סיבה ראשונה- לפי הגדרה מותר לך להיות "תקועה במשקל" במשך חודש , וזה לא מרמז על בעייה. אולי עכשיו את מתחילה לראות ירידה וגופך היה צריך את הזמן שלו... אולי את בלחץ,, תדעי שלחץ משפיע על התהליך ונסי להירגע. אבל אם עבר חודש ועדיין לא ירדת אז כנראה הסיבה השנייה היא זו שתסביר את המצב ורלוונטית לך:
סיבה שנייה שיכולה להיות- את צורכת כמות קלוריות נמוכה מדי !!! ולכן גופך פשוט לא מבזבז אנרגיה כמו שצריך ואוגר לשעת צורך כי מרגיש מצוקה. במקום לקבל את המינימום הדרוש לו מהמזון (1360 קלוריות כפי שחישבתי) הוא מקבל מעט מדי ולכן כדאי שתוסיפי עוד ארוחה או שתעברי ללחם מלא ולא קל על מנת לראות תוצאות...
לגבי השתייה- את בסדר גמור ואין צורך לשנות את הרגלי השתייה שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-התחלתי דיאטה ללא פחמימות...
לירון13/07/2010כלומר: אני אוכלת רק מנת בשר/עוף עם ירקות טריים ומאודים בצהריים
ובערב ביצה+גבינה ללא לחם
בבוקר- יופלה עם גרנולה 3% (מאוד מועיל לי לפעילות הקיבה)
אני מתחילה לראות תוצאות ואני מרגישה הרבה יותר טוב מאז הפחתתי את הפחמימות
נדמה אפילו שאיכות האימונים שלי השתפרה פלאים בעקבות השינוי
לדעתי פחמימות פשוט עושות לי עוול וגורמות לי לתחושת כבדות נוראה, כאבי בטן, בטן נפוחה וכו'
אשמח לתגובתך בעניין
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון
סיון דוד23/07/2010הי
מצטערת אך אינני תומכת בדיאטה דלת פחמימות כפי שאת עושה, במיוחד אם את מתאמנת... וגם רוב הסיכויים שלא תתמידי בה . לפחמימות תפקיד חשוב בגופנו ואני ממליצה לך לאכול תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון כולל פחמימות. לגבי הירידה במשקל- ייתכן וירדת במסת שריר ולא בשומן. .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtest
טוייטי20/07/2010test
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול לפני ואחרי אימון.roni29/06/2010
שלום אני בת 21 גובה 1.62 משקל 55 אני מעוניינת להפחית במשקלי.
אני מתאמנת לפחות 3 פעמים בשבוע. הליכה מהירה של שעה ועוד אימון כוח בבית.
מה כדאי לאכול לפני אימון ומה כדאי לאכול אחרי אימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות מסביב לאימון
סיון דוד29/06/2010תוכל לקרוא על ארוחות לפני ואחרי אימון ב"רשימת שאלות נפוצות" בפורום זה.
במידה ומשהו לא מובן אשמח לעזור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא קלוריות ושומןסטיבי29/06/2010
איך שרפת קלוריות מתבטאת בהורדת משקל? מה הקשר בין שומן לקלוריות?
מה שאני יודע זה שכדי להורד משקל צריך לסיים את היום עם מאזן שלילי של קלוריות, כלומר לאכול פחות קלוריות ממה שאני שורף, לכן אני בודק את כמות הקלוריות במזון שאני אוכל, אבל מה לגבי השומן? הרי גם הוא קשור למשקל הגוף. מה ההבדל בין שומן רגיל לשמון רווי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיבי
רעות גרוס30/06/20107300 קלוריות = 1 ק"ג
8300 קלוריות = 1 ק"ג שומן
כאשר מפחיתים 500 קלוריות ביום (אם זה מאימון ואם זה מתזונה) תרד 1/2 קילו בשבוע, אם תפחית 1000 קלוריות ביום, תרד 1 קילוגרם בשבוע.
בזמן פעילות אירובית יש שריפת אנרגיה (= קלוריות) שמגיעה מפחמימות ומשומנים, ככל שהפעילות ארוכה יותר כך יותר ויותר שומן "נשרף" כדי לספק אנרגיה לגוף. זה לא מדוייק לאמר (כמו הדעה הרווחת) שעד 20 דק' שורפים פחמימות ומי 20 דקות שומנים , אך בכלל ככל שעובר הזמן שריפת השומן גוברת (מחקרים הראו שלאחר 50 דק' של פעילות אירובית, שריפת השומן מקסימלית), אך גם פחות זה בסדר גמור.
לגבי השאלה על השומן. יש 3 סוגי שומן: שומן רווי (השומן מהחי- שומן מהחי הוא אחד הגורמים העיקריים למחלות לב וכלי-דם)
שומן מהצומח (חד ורב בילתי רווי) החד בילתי רווי הוא הבריא -נמצא בשמן זית ושמן קנולה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזו עצימות הכוונה כאן?
משה30/06/2010כמה אחוז מהדופק המקסימלי, אני צריך כדי שיתחיל שריפה של שומנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
רעות גרוס01/07/2010זהו, שאני שומעת טעות חוזרת ונפוצה. עפ"י התאוריה 60% מהדופק המקסימלי שורפים באחוזים הכי הרבה שומנים אך זה לא מדוייק, ב 80% מהדופק המקסימלי אתה תוציא יותר אנרגיה (קלוריות) תשרוף יותר שומן, תשפר את הכושר הגופני ודופק ההתאוששות יהיה ארוך יותר (תמשיך להוציא אנרגיה מוגברת לאחר האימון).
ועכשיו הדוגמא (אני מסבירה לך את העיקרון אני לא מדייקת במספרים ובאחוזים כי קשה לדעת במדוייק אך חשוב העיקרון):
אתה רץ שעה במהירות ממוצעת של 60% מהדופק המקסימלי - מוציא 400 קלוריות ו 65% שומנים (65% זה הרבה ואתה שורף 260 קלוריות משומן),
כאשר אתה רץ שעה במהירות ממוצעת של 80% מהדופק המקס' - אתה תוציא 700 קלוריות (מה תעדיף 400 או 700 קלוריות?) ורק 40% שומנים (פחות מ 65% אבל תשרוף 315 קלוריות משומן!!)
מסקנה, ככל שהדופק גבוה יותר (לא רצוי להתמיד בפעילות מעל 85%) אתה מוציא יותר אנרגיה, שורף יותר שומן וממשיך להוציא אנרגיה ממושכת יותר לאחר האימון וגם משפר את הכושר הגופני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר!
משה03/07/2010ומה לגבי אימוני אינטרולים? שבהם הדופק עולה, יורד, מנוחה, ספרינט... וכדומה
למה בדיוק טוב האימון הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
רעות גרוס04/07/2010הוא מצוין לשיפור הכושר הגופני, לשריפת קלוריות ושומנים. צריך לגוון באימונים גם אימון אירובי בקצב אחיד וגם אינטרוואלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לאחוזים
חן16/07/2010עדיין לא הבנתי את הקטע של האחוזים מהדופק המקסימלי מה אני בודק כמה הדופק שלי אחרי שעשיתי פעילות נמרצת מאד וזה הדופק המקסימלי ואז באמצע אימון לבדוק כמה הדופק ולהתחיל לחשב אחוזים ממנו.אני לא מבין את העיניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מקסימום
משה16/07/2010זה 220 פחות הגיל.
נניח שאתה בן 20, הדופק המקסימלי שלך הוא 200.
עכשיו תעשה חישוב לפי זה כמה זה 75 85 % וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtest
טוייטי20/07/2010test
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לתוכנית חשובroni28/06/2010
שלום אני מעוניין להפחית במשקל ולפתח את הגוף.
אני עובד בעבודה מסיבית ולא יודע אם יהיה לי את הזמן ללכת למכון כושר.
אין לי בעיה לעשות כושר ולקנות אביזרים שצריך. אבל אני עדיין מעוניין ללכת למישהו או לתוכנית שמרכיבה לך תוכנית אימונים מלווה אותך גם מבחינת מזון וגם מבחינת כושר,
האם יש פה מישהו שמכיר תוכנית או מישהו אשר יכול לתת לי עזרה בנושא ויכול לעבוד גם בלי מכון כושר.
אשמח לתשובה או ייעוץ .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמן כושר אישי?
משה28/06/2010יכול להרכיב לך תוכנית ולתת לך ליווי לתקופת האימון, ללא חד"כ ושאר דברים מיותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מדריך? מוסמך?
roni28/06/2010האם יש חבילה לזוג?
מה טווח המחירים? משך התוכנית ומה כלול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
סיון דוד29/06/2010
אני אוכל לייעץ לך לגבי תזונה, תוכל לפנות אליי אם תרצה , ולגבי האימון - אכן כדאי לך לנסות
מס' אימונים אישיים ולראות אם מתאים לך, אם תרצה אוכל להמליץ לך על מאמנים מעולים מאיזור ראשל"צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, אני לא מדריך
משה30/06/2010אבל לא חסר מדריכים מקצועיים בשוק, שישמחו לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת B6 כתוסף תזונה מסייע בהרזייה?לירון24/06/2010
שלום
אני בת 28 שוקלת 69 ק"ג גובה 168
הייתי אצל נטורופטית פרטית והיא המליצה לי בין היתר לקחת ויטמין B6 כמעודד הרזייה- מעניק אנרגיה, מסייע בפעילות המטבוליזם, ומסייע בהצטברות נוזלים בגוף.
אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע במכון כושר במשך שעה כל פעם- חצי שעה אופני כושר חצי שעה אליפטיקל.
הנטורופטית טוענת שאני לא יורדת במשקל בגלל שכרגע השרירים שלי צוברים סוכר ומים..???
ושיש לי בעיה של צבירת נוזלים בגוף ??
אשמח לחוות דעה בנושא..פעם ראשונה ששמעתי על דבר כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "התקעות" בירידה במשקל
סיון דוד24/06/2010הי שירי
ראשית כל אני דיאטנית קלינית ושיטת הטיפול שלי שונה מהנטורופטיה.
כתבת לגבי פעילות גופנית אבל מה לגבי התפריט שלך? את מקפידה על תזונה נכונה ועל הרגלי אכילה נכונים? אם כן אז אולי יש טעם לחכות ולהוריד לחץ.
אני הייתי ממליצה לך לחכות ולתת צ'אנס במשך חודש. אם אחרי חודש לא קורה כלום אז יש צורך בשינוי תפריט או מס' אימונים או גישה וכו'...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין מה לאכול אחרי אימוןprince23/06/2010
שלום,
רציתי לשאול מה אני אמור לאכול אחרי אימון כוח ואירובי. מתאמן 3 אימונים בשבוע יום כם יום לא ומוסיף אימון אירובי בסופ השבוע. אני שותה שייק חלבון אחרי האימון. (עד היום היה לי גיינר הבנתי שזה לא כלכך יעיל בשבילי שכן אני מעוניין בלהוריד אחוזי שומן). ורציתי לברר מה לאכול אחרי האימון ומתי. אני נוהג להתאמן בשעות הערב (שעות הלחץ בחדכ)
אני נוהג לאכול איזהשהיא מנת חלבון (חזה עוף או דג) עם מנתא אורז או פסטה. אך רק אחרי הרבה זמן. כמו כן שותה שייק חלבון. אגב רציתי לשאול לגבי חצי מנת אבקת חלבון לפני האימון- מומלץ?
נתונים שלי:
בן 23, 187 ס"מ, שוקל 75, 15.5 אחוזי שומן בערך. מתאמן ותיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 176 הגובה. לא 187-טעות
prince23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחות מסביב לאימון
סיון דוד24/06/2010שלום
אנא קרא תשובה לשאלה ברשימת "שאלות נפוצות" בפורום זה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אירוביתיעל22/06/2010
שלום.
התחלתי לעשות פעילות אירובית פעמיים בשבוע.השיעור מחולק ל 2
אירובי והתעמלות.
אני תקופה די ארוכה ללא פעילות גופנית וקשה לי לבצע את מכלול הפעילות והתרגלים שלא לדבר על משקולות.
מה את מציעה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
סיון דוד24/06/2010הי
דבר ראשון אני רוצה לציין שאני לא מדריכת כושר וממליצה לך לפנות לפורום העוסק בפעילות גופנית או למדריכה שלך בחוג עם השאלה.
באופן אישי הייתי ממליצה לך לא לוותר ולנסות לעבוד עם משקלים נמוכים, עם הזמן תוך מספר שיעורים תראי שיהיה יותר קל יותר, מניסיון...
וכל הכבוד על הספורטיביות והחזרה לכושר !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאידי אל19/06/2010
אני בת 17 שוקלת 54 על 1.70 התפריט שלי אמור להיות כזה: בבוקר קורנפלקס עם חלב בביה"ס כריך עם סלט בצהריים עוף אורז וסלט אחר הצהריים פרי לפני האימון חטיף אנרגיה אחרי האימון לחם קוטג' ביצה ושוקו לפני השינה יוגורט 0% סה"כ 1300 קל' וזה הרבה פחות ממה שאני צריכה ביום של פעילות גופנית אני צריכה 1600-1700 יוצא שהתפריט שלי הוא תפריט חיטוב אבל ברור שאני לא צריכה לרדת במשקל.
הבעיה היא שאני לא מצליחה לאכול גם את ה 1300 יוצא שבימי ביה"ס אני אוכלת רק עוף עם סלט בצהריים ובערב אני הולכת למכון וכשאני חוזרת 2 פרוסות לחם קל עם קופסת קוטג' וכוס שוקו.
אני לא מסוגלת לאכול יותר אולי זה סוג של הפרעת אכילה ואולי לא. המחסור הקלורי הזה נורא מפריע לי להתאמן.חשבתי על פתרון-לקנות אבקת חלבון שעם סקופ אחד ו300 מל' חלב אפשר להגיע ל 500 קל' זה טעים כך שלא תהייה לי בעיה לשתות לפני האימון וחלבונים זה נהדר ויסיעו בבנית שריר שתעזור לי לחזור לעצמי ולהתאמן טוב.
מה דעתכם על הפתרון שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
סיון דוד20/06/2010את צריכה להבין שעל מנת לחטב את גופך ולחזק את מסת השריר עלייך להקפיד על ארוחות במהלך כל היום ולא רק משעות הצהריים. בימים שאת בבי"ס נסי לאכול משהו קל לפני הלימודים וקחי כריך למהלך הלימודים. אם לא תקפידי לפזר את הארוחות במהלך היום כולו לא תצליחי להגיע למטרה שלך שהיא חיטוב אני מניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה היא לא חיטוב
אידי אל20/06/2010המטרה היא להיות בניטרלי
אני כבר מספיק חטובה אולי אפילו יותר מידי אם את מבינה.
ויש לי בעיה לאכול לפני הביה"ס ובביה"ס עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאחוז שומן שלי ממש גבולי
אידי אל20/06/2010וגם הBMI.
כדאי לעצור את הירידה לפני שזה ידרדר למקומות מסוכנים
*אני עוסקת בספורט כבר הרבה מאוד שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה את השאלה
סיון דוד20/06/2010לאיזו ירידה את מתכוונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל
אידי אל20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
סיון דוד20/06/2010אז אני מניחה שאת מבינה את המצב ויודעת ששריר דורש יותר אנרגיה ואת אכן צריכה לאכול טוב.
אני מציעה שתתני צ'אנס לארוחה בבוקר.. דעי לך שאכילה בבוקר היא הרגל , והגוף תוך 3 שבועות יכול להתרגל ואפילו יש סיכוי שתקומי רעבה בוקר.
לגבי תוסף חלבון- אין בהם מספיק אנרגיה ואם כבר אז הייתי ממליצה על גיינר שגם מכיל הרבה אנרגיה למנה+חלבון. אבל לפני שאת קונה נסי לאכול משהו- התחילי בלשתות משקה בוקר/ לאכול פרוסה עם ממרח ולאט הוסיפי עוד ארוחה עד הצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה סיון
אידי אל20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BMI מדדמשה17/06/2010
שלום,
אני שוקל 82 על גובה 164
ראוי לציין שאינני סובל ממשקל יתר רב. ממש עניין של 3-4 קילוגרמים לפי מראה עין. (גם כיום אני חטוב וולא שמן בכלל)
רציתי לדעת עד כמה המדד הנ"ל מדוייק גם לאנשים בעלי מבנה גוף רחב?
כי בעיקרון לפי המדד אני אמור לשקול בסביבות 65, וממש ממש אני לא צריך לרדת כ"כ הרבה במשקל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדקס משקל הגוף - BMI
סיון דוד19/06/2010הי אלי
אכן, היום פחות מתייחסים למדד BMI. מה שחשוב לבדוק הם אחוזי השומן בגוף וההיקפים.
שני אנשים יכולים לשקול 82 ק"ג אבל לאחד 10% שומן בגוף ולשני 30% שומן כך שהמדד לא אמין לאנשים מתאמנים בעלי מסת שריר גבוהה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד אני מודד את אחוזי השומן ?
משה20/06/2010והיכן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
רעות גרוס20/06/2010בדרך כלל במכונים או אצל דיאטנ/ית שיש להן קליפר או משקל (שהוא לא הכי אמין) למדידת % שומן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןדורון17/06/2010
בסביבות גיל 53 בכושר בריאות משפחה ועבודה טובה , בשנה האחרונה העלתי באופן משמעותי את קצב הפעילות הגופנית שלי. אני מרגיש נפלא מבחינה פיזית , אך סובל מסוג של מתח , ממעט בשינה ומוטרד - תופעה שלא הייתה לי בעבר ואין לה סיבה סביבתית. המשקל שלי אידאלי ויציב - אני אוכל ירקות , אגוזים , טחינה מוצרי חלב ועוף ולוקח פרמטון ביום - היתכן שנוצר אצלי מחסור כלשהו לאורך הזמן ואני צריך לתגבר את התזונה שלי בתוספי מזון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון
רעות גרוס17/06/2010איזו פעילות אתה מבצע? לדעתי, וסיוון תכתוב אם דעתה שונה, כיוון שאתה באותו המשקל (לא ירדת) ואוכל אוכל מגוון ומזין, לא נראה לי שיש לך בעיה של חוסרים ואתה לא צריך תוספי מזון. תנסה בכל זאת לאכול פעמיים בשבוע דגים ופעם בשבוע בשר בקר רזה (איזור הכתף, סינטה, פילה). אתה אוכל מספיק פחמימות במיוחד לאחר האימונים?
בלי שום קשר אתה יכול לבצע בדיקות מקיפות לראות שהכל בסדר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקילה לאחר אימוןנועה15/06/2010
האם השקילה לאחר אימון, בו הרי מאבדים נוזלים, מראה משקל "פיקטיבי"?
כלומר נמוך מהמשקל באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוב מומלץ להישקל לפני אימון.
משה16/06/2010אך גם אחרי אימון לא יהיה הפרש גדול של מספר קילוגרמים, אלא אולי מאות גרמים בודדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקילה לאחר אימון
סיון דוד17/06/2010הי נועה
עדיף להישקל לפני האימון ובעיקר עדיף בבוקר. לצורך השוואה, כדאי שתקפידי להישקל באותה השעה פחות או יותר ולא להשוות למשל שקילה בבוקר לשקילה בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לעזרה בצריכת אבקותחיים14/06/2010
היי שלום !
אז ככה בחיי היום יום אני צורך כמות אוכל בסביבות ה 1000-1200 קלוריות וכמו כן
ניסתי להתחיל באימוני משקולות בכדי לחזק את השרירים אך למעשה אני מרגיש שלאותם
שרירים אין מספיק תזונה שתגרום להם להתפתח ואין ברצוני להתחיל לאכול כמויות של אוכל
יותר ממה שאני צורך עכשיו (עקב נטיעות להשמנה)
הייתי רוצה בבקשה מכם סיוע מה אני צריך לעשות כי בכמויות אוכל כאלו לא ניראה שהשרירים
יכולים להתפתח וכן אני רוצה משהוא שלא עלול לעלות את מסת השומנים בגוף עקב נטיעות להשמנה כמו שהזכרתי
אשמח לעזרה , תודה רבה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים
רעות גרוס17/06/2010כמה אתה שוקל? אתה צריך לצרוך חלבון - 1.5 גרם חלבון לכל ק"ג גוף, ז"א אם אתה שוקל 75 ק"ג, תצרוך 112.5 גרם חלבון -זה יכול להיות מביצים, עוף, דגים (טונה במים), מוצרי חלב דלי שומן. אם קשה לך לאכול את כל האוכל, אבקת חלבון WHEY PROTEIN יכול לעזור.
חשוב לדעת לאכול עד 30 גרם חלבון בארוחה עם תוספת פחמימות. מיד לאחר האימון תאכל חלבונים ופחמימות (אתה יכול את אבקת החלבון) ושעה וחצי לאחר מכן ארוחה נוספת.
אם תאכל נכון, תעשה אימונים אירוביים, לא תעלה במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה קלוריות צריכה להכיל כל ארוחה ?
חיים20/06/2010הבנתי שלא טוב לאכול מעל 300 קלוריות ...
ומספיק לאכול רק 2 ארוחות ביום עם פחממות ? (מה שהתכוונת אחרי האימון)
נגיד שאכלתי 2 ארוחות אחרי האימון שזה 600 קלוריות בערך , את מה שנותר לי לאכול במהלך היום יכול להכיל רק חלבונים ?
ובארוחה כמה קלוריות צריך להכיל הפחמימות והחלבונים כל אחד בנפרד ?
והאם האבקה שהצעת לי מכילה כמויות גדולות של קלוריות ?
תודה רבה לך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)