פורום תזונת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות לגבי תזונה ואימוני כושר
    עומר
    21/02/2011

יש לי כמה שאלות שהייתי שמח לקבל עליהן תשובה:

1. האם אימון משקולות מועיל למשהו חוץ מבניית שריר?
    או במילים אחרות האם הוא מסייע לבריאות או רק גורם לך להראות טוב?

2. לגבי תזונה וכושר אני עושה פעמיים בשבוע אימון מלא של כל הגוף, אני בן 21 בריא אבל סובל מאקנה ומנסה לאכול מזון עם עומסים גליקמיים נמוכים כי אני מאמין שיש קשר בין השניים. בכל מקרה, לפעמים קורה לי שאחרי האימון במכון לוקח לי איזה שעה עד
    שאני מגיע הביתה ואוכל, ואז אני אוכל בבית ממש ארוחה אבל בלי שומנים, דגנים קטניות ועוף. אני אוכל בלי שומנים כדי שייתעכל מהר.
    רציתי לדעת אם שעה זה יותר מדי ומה קורה אם לא אוכלים מיד לאחר האימון, האם אני עושה לעצמי נזק והשרירים פשוט נהרסים ולא משתקמים?

ודבר שני, קראתי פה בשאלות נפוצות שכדאי לאכול מיד אחרי האימון פחמימות פשוטות עם ערך גליקמי גבוה למשל פרי. אך רוב הפירות הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
    ממה שאני ידוע הם פשוט מתעכלים מהר, האם זו הכוונה והאם כל פרי הוא טוב לאחר אימון, אני אישית מאוד אוהב תפוחים, האם תפוח זה פרי טוב לאכול לאחר אימון?
    והאם לאכול רק פחמימות בלי חלבונים אחרי אימון זה כל מה שצריך?
    אם כן אז מדוע אין צורך בחלבונים לאחר אימון?
    ושאלה אחרונה, האם בארוחה לאחר האימון שרשמתן שכדאי לאכול בה גם שומנים,
    האם השומנים לא ייעכבו את הספיגה של החלבון והאם אין חשיבות למהירות שהחלבון מדיע לדם?

תודה מראש וסליחה אם הגזמתי ושאלתי יותר מדי שאלות :)

עומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי תזונה ואימוני כושר - תגובה

רעות גרוס
    28/02/2011

שלום עומר,
    1. אימון משקולות בונה שריר ומחזק עצמות.
    אימון אירובי עוזר בשריפת קלוריות, שומנים, מעלה HDL (כולסטרול "הטוב") ומוריד LDL (כולסטרול "רע" אם הוא גבוה, בדר"כ אצל מבוגרים יותר) וסוכר בדם (אם זה גבוה), חוץ מזה אימון אירובי משפר הרבה דברים בגוף כמו חיזוק מע' החיסון ועוד.

2. בהחלט אפשר (ואף רצוי לדעתי) לאכול פחמימות כמו פרי (גם תפוח בסדר), לחם לבן עם מעט חלבון מיד לאחר האימון (אפשר בסביבות 10 גרם חלבון) ואח"כ תוך שעה לאכול פחמימות, חלבונים, ירקות, מעט שומנים "טובים" (טחינה, שמן זית).
    הכל תלוי מה המטרה שלך, אם אנה חובבן ולא מעונין לפתח מסת שריר גדולה, גם אם תאכל שעה לאחר האימון זה בסדר.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח הבהרה לגבי כמה דברים ברשותך

עומר
    28/02/2011

מה בשעיקר עניין אותי פה זה שתמיד חשבתי שישר אחרי האימון חשוב לאכול חלבונים.
    אך בכתבה פה ראיתי שעדיף לאכול פחמימות רק,
    עניין אותי מה ההגיון מאחורי זה ולמה עדיף לאכול רק פחמימות לאחר האימון.

ובנוסף בארוחה ששעה אחר כך שאתן ממליצות לאכול שומנים אז עניין
    אותי אם אין בעיה עם זה שהשומנים מאטים את העיכול ואז החלבון יגיע
    מאוחר יותר לדם?

ושאלה אחרונה, תיאורטית, אם אתה נגיד אוכל חלבונים שלוש שעות אחרי האימון או נגיד הרבה אחרי, האם אתה עלול לעשות לעצמך נזק, או שפשוט התועלת רק יורדת?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח הבהרה לגבי כמה דברים ברשותך - תגובה

רעות גרוס
    28/02/2011

כמו שאמרתי לך, לאחר האימון אתה בהחלט יכול להוסיף חלבונים ולא רק פחמימות (ואפילו רצוי).

חשוב אח"כ לאכול את כל אבות המזון, אכילה מועטה של שומנים טובים לא תזיק, אם אתה אוכל טונה, סלט ולחם אתה לא צריך להוסיף שומן כיוון שיש בטונה שומן. שוב מאוד חשוב מה המטרות שלך, אם אתה רוצה להעלות מסת שריר ולהתחטב, מה שהצעתי לך מספק ביותר.
    אם אתה אוכל לאחר 3 שעות, כיוון שבאימון יש הרס תאי שריר (ובמנוחה ועם האוכל יש בנייה), אתה פשוט לא תגיע לתוצאות של בניית מסת שריר רצויה, ההתאוששות של השריר תהיה איטית יותר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה ספורט ולא יורדת במשקל
    מלכה
    20/02/2011

שלום
    אני משתתפת בשיעורים בסטודיו 5-6 שיעורים בשבוע. כל שיעור כשעה. שיעורים כמו-זומבה, פילאטיס, עיצוב וחיטוב...
    בנוסף -התפריט שלי במהלך היום הוא כזה:
    *בבוקר אני אוכלת חצי קערה ברנפלקס עם חלב 3% +עוגיה ביתית לפעמים
    *עד 5 בערב אני אוכלת עוד 2 סנדויצים מלחם שיפון עם טחינה וירקות חיים או חביתה עם גבינה 5%
    *בערב אני אוכלת בדר"כ עוף עם תוספת כמו אורז/פסטה וכו'
    *במהלך היום אני אוכלת עוד 2 עוגיות בערך
    אני לא צריכה להוריד הרבה במשקל רק כ3-4 קילו ובכל זאת זה חשוב לי
    אך אני לא יורדת כ-ל-ו-ם
    ממה זה נובע????

הוספת תגובה

• עושה ספורט ולא יורדת במשקל - תגובה

סיון דוד
    21/02/2011

שלום
    אני ממליצה לך לכתוב יומן אכילה לפחות 3 ימים, זהו כלי מצויין שיעזור לך להיות מודעת לאכילה שלך במהלך היום ולזהות נק' משבר. ייתכן ואת אוכלת יותר ממה שכתבת ואם תנסי לכתוב יומן אכילה אולי תהיי יותר מודעת לכך. את כותבת שאחה"צ את אוכלת " 2 עוגיות בערך"- מה זה אומר? לדעתי ייתכן ויש לך בעייה עם כמות העוגיות בתפריט... שימי לב. לגבי שאר התפריט- נראה מאוזן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה ספורט ולא יורדת במשקל - תגובה

רעות גרוס
    24/02/2011

נוסף על היומן אכילה שסיוון המליצה - שזה חשוב מאוד, הייתי מוסיפה עוד פעילות אירובית (שיעור עיצוב חיטוב, פחות שורף קלוריות) את יכולה לאחר השיעורים הללו לעשות עוד 20-30 דק' (או יותר) אירובי על הליכון או קרוסטריינר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן
    גובהרי עוז
    16/02/2011

אני בן 20 משחק כדורגל רציתי לדעת בבקשה איפה אפשר לעשות בדיקת אחוזי שומן

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן

הוספת תגובה

• אחוזי שומן - תגובה

סיון דוד
    17/02/2011

במרפאות ספורט של קופות החולים. וגם בחדרי כושר יש בד"כ מכשיר שקילה ומדידת אחוזי שומן ושריר. אני עובדת עם משקל כזה בקליניקה שלי אם אתה גר בראשל"צ אתה מוזמן להגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה נכונה באימון משולב
    איילת
    14/02/2011

שלום לכן :)
    אני מתאמנת ביום אימון כפול (כוח ואירובי )
    כוח קודם ואח"כ אירובי .
    אני מתאמנת בסדר הזה מכיוון שאני יודעת שאם מתאמנים אימון כוח ולאחר מכן אירובי
    יש ניידות של חומצות השומן בדם.
    כאשר התייעצתי עם תזונאית ספורט היא אמרה לי שבאימון כפול חובה לאכול בין אימון לאימון
    ואני באמת אוכלת בין הכוח לאירובי חצי בננה
    אני חייבת לציין שהאימון הוא abc כ45 דקות והאימון אירובי נמשך כחצי שעה
    אני עובדת על דופק 150 - 160 באימון אירובי .
    אני אוכלת לפני האימון 2 פרוסות לחם קל עם גבינה , ואחרי האימון שייק חלבון
    ולאחר שעה - שעה וחצי ארוחת ערב שכוללת חלבונים ופחמימות מורכבות
    האם לוותר על אכילת הבננה בין האימונים ?
    ובמידה וכן האם אני אהרוס את מסת השריר שבניתי ?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה נכונה באימון משולב

הוספת תגובה

• אכילה נכונה באימון משולב - תגובה

סיון דוד
    17/02/2011

הי איילת
    לא הייתי מוותרת על הבננה שבין האימונים במיוחד אם הגעת לתוצאות של בניית שרירים כפי שכתבת, אבל כן יש מקום לוותר על שייק חלבון שלדעתי מיותר כי לאחר שעה -שעה וחצי את אוכלת שוב חלבון בארוחה. נסי מיד בסיום האימון לאכול ארוחה הכוללת חלבון ופחמימה . הנה דוגמא לארוחה המכילה לפחות 20 גר' חלבון: ביצה+חצי קופסת קוטג' 3% + 2 פרוסות לחם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות ואימונים

איילת
    18/02/2011

תודה לך סיוון על התשובה
    יש לי עוד שאלה...
    כרגע חזרתי לאימון הקודם שלי
    שבאמת עזר לי לרדת באחוזי שומן והיקפים ולעלות קצת במסת שריר וגם בכוח :
    אימון אירובי של שעה בדופק 160 , 4 - 5 פעמים בשבוע
    ואימון כוח כולל לכל הגוף 2 בשבוע , ואז אימוני האירובי יהיו כחצי שעה לאחר אימון הכוח
    עם אכילת פחמימה זמינה ביניהם .
    כרגע אני אוכלת בין 1000 ל 1200 ק"ל ביום, מספר הקלוריות כולל :
    כ 1.5 גרם חלבון לכל משקל גוף
    בסה"כ 95 גרם חלבון - מעוף , מוצרי חלב דלי שומן , קטניות
    פחמימות מדגנים מלאים , שומנים בריאים
    ירקות ופירות
    וכמו שאמרתי בדף הקודם , תיזמון של אכילה מסביב לאימון
    פחמימות לפני , וחלבונים ופחמימות אחרי האימון בזמן חלון ההזדמנויות
    האם לדעתך מספר הקלוריות מספיק לרמת האימון שאני מבצעת ?
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות ואימונים - תגובה

סיון דוד
    21/02/2011

לפי מס' האימונים נראה שאת צורכת מעט מדי קלוריות. ובהמשך את תראי עצירה בירידה במשקל, נראה שאת צריכה להוסיף קלוריות. אנא כתבי נתונים אישיים שאוכל לחשב עבורך .
    גובה , משקל, כמה ירדת עד כה ובכמה זמן?
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות ואימונים

אני
    25/02/2011

היי סיוון
    הגובה שלי הוא 177
    כרגע המשקל 60
    ירדתי בסביבות 5 וחצי ק"ג בחודש
    אני משתדלת לאכול 95 גרם חלבון ליום בגלל אימוני הכוח
    ו 3 מנות של שומן ומנת פחמימה בכל ארוחה אשמח
    לדעת כמה קלוריות אני אמורה לאכול ומהיכן להוסיף אותן
    ובכל זאת להמשיך לרזות בצורה בריאה ונכונה ולא ע"י פירוק מסת שריר
    שוב תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

סיון דוד
    05/03/2011

הי איילת
    לדעתי אין מקום לירידת משקל נוספת. משקלך ביחס לגובה תקין., אינדקס מסת גופך הוא BMI=19, שזה נחשב נמוך. מתחת ל-18 זהו כבר תת משקל , מצב מאוד לא בריא...
    נסי לשמור על השגייך ולסדר לך תפריט שיספק את צרכיך ולא ישאיר אותך רעבה.
    התחילי בלהוסיף מנת פחמימה בכל ארוחה כך שתאכלי 2 מנות פחמימה בארוחה. מה לגבי פירות וירקות? הקפידי לצרוך לפחות 6-8 מנות .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

אני
    11/03/2011

תודה רבה לך סיוון על התשובות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לאחר ספורט
    גל
    10/02/2011

רוצי לאכול חלבון מגובה בפחמימה כשעה וחצי לאחר האימון (חלון הזדמנויות)
    השאלה היא-האם הפחמימה יכולה להיות פרי?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לאחר ספורט

הוספת תגובה

• תזונה לאחר ספורט - תגובה

רעות גרוס
    10/02/2011

בפרי יש 15 גרם פחמימה, לכן אתה צריך לראות מה המטרה שלך באימון וכמה פחמימות אתה צריך לצרוך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במסה או חיטוב?
    יוני
    09/02/2011

שלום. אני רוצה לשאול בקשר לתזונה.
    הגובה שלי הוא 175, משקל 69 ובן 22. אני מתאמן קבוע כבר מעל לחצי שנה, 3 אימוני משקולות + 3 אירובי ריצה בשבוע. הבעייה היא שאני לא רואה כל כך את התוצאות שאני מחכה להן. הורדתי במשקל ובשומן, אבל אני לא כל כך רואה ניפוח בשרירים. יוצא שאני אוכל בגדול 50-60 גרם חלבון ביום + ירקות ופחמימות.
    יכול להיות שאני לא אוכל נכון? קראתי קצת באינטרנט וחשבתי שאולי אני צריך תקופת עלייה במסה ואחר כך חיטוב. השאלה מה זה בעצם, מה בדיוק אוכלים (פחמימות, שומן וכו'), כמה ולמה (הרי השומן לא הופך אחר כך לשרירים)?
    בנוסף, אני מעוניין לקנות תוספי מזון ורציתי לשאול אם עדיף אבקת חלבון או גיינר (חלבון עם פחמימות לעלייה במשקל). פשוט אני לא רוצה לדחוף לעצמי אוכל כשאני לא רעב. אני מצטער על אורך השאלה, פשוט אני מת כבר לראות תוצאות. תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במסה או חיטוב?

הוספת תגובה

• נ.ב.

יוני
    09/02/2011

האם עלייה במסה זאת אומרת להשמין? ואיך זה אמור לעזור אם זה לא שרירים? מה צריכים לעשות בתק' העלייה במסה ומה בתק' החיטוב? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה...!!

יוני
    15/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה...!! - תגובה

סיון דוד
    17/02/2011

שלום יוני
    1. לדעתי צריכת חלבון שלך בתפריט נמוכה מדי למשקלך , למס' האימונים שאתה מבצע בשבוע ולמטרה שלך שהיא בניית שריר. נסה להגביר את צריכת החלבון מהמזון כך שתגיע ל 1.5 גר' חלבון לק"ג .
    2. אני ממליצה לך לקרוא הסבר שלי על ארוחות לפני ואחרי אימון ברשימת שאלות נפוצות בפורום זה, ייתכן ואתה לא אוכל נכון לפני או אחרי האימון ולכן לא מגיע לתוצאות הרצויות למרות האימונים המרובים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לאכול אחרי אימון
    סנדו מזור
    05/02/2011

שלום
    אני בן 56 גובה 190 שוקל 83 קג.
    לפני 8 ח שקלתי 95 קג.והיה לי כבד החלטתי לאכול בריא ולעשות ספורט.אני הולך הליכה נמרצת שעה ביום,אוכל פסטרמה דלת שומן חזה עוף בלי עור טונה בלי שמן ירקות פירות ושותה 3 ל מיים ביום,ואכן ירדתי במשקל כ12 קג,אבל אני מרגיש חלש ולא הייתי רוצה לחזור למנהגים הקולנריים הקודמים שלי ולעלות במשקל שוב .
    מה את מציעה?
    תודה סנדו

לקביעת תור
    סגירה
    מה לאכול אחרי אימון

הוספת תגובה

• מה לאכול אחרי אימון - תגובה

רעות גרוס
    05/02/2011

שתלך לדיאטנית שתתאים לך תפריט המותאם לאורח חייך, כך תוכל לרדת במשקל במתינות ולא לעלות במשקל בחזרה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי
    אנה
    05/02/2011

אני צריכה להוריד כ-30 קילו
    והייתי כבר אצל דיאטנית אז אני יודעת איך לאכול בריא ומה לאכול
    הורדתי 10 קילו לפני חצי שנה ועליתי. אכלתי בריא 6 ארוחות וירדתי אבל עליתי.
    מחר אני אתחיל שוב את זה, אבל צריך גם ספורט
    אז רציתי לדעת אם זה טוב לספורט כאילו אם זה נחשב גם לספורט

אם כן, כמה דקות אני צריכה לעשות את זה?
    עכשיו חורף אז קצת קשה לעשות ספורט בחוץ
    והאם זה מרזה בכל הגוף? ידיים רגליים?

בבקשה אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לי

הוספת תגובה

• קשה לי - תגובה

רעות גרוס
    05/02/2011

שלום אנה, אני מאמינה שדיאטה חייבת להיות מלווה בפעילות גופנית. החורף שלנו לא כל כך קשה ולכן כדי לגוון, שלא ישעמם לך, כן הייתי ממליצה לך לצאת 1-2 בשבוע להליכה של 45 דק' בנוסף לעשות את האירובי בבית גם 45 דק'. ככל שתעשי יותר ספורט במשך השבוע כך זה ישמור אותך במסגרת ויעזור לך לרדת במשקל (כמובן עם התזונה הנכונה). פעילות אירובית גורמת לשריפת קלוריות ושומן מכל הגוף.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות תיאבון
    מאור
    02/02/2011

אז ככה, אני מתאמן בתוכנית אימונים בעצימות מאוד גבוהה, שבשביל להמשיך בה אני צריך לאכול לפחות 4000 קלוריות ביום.. הבעיה היא, שיש לי בעיות תיאבון. במשך שנתיים הרעבתי את עצמי והייתי אוכל רק כשבאמת גוועתי מרעב, והתרגלתי לזה.. ועכשיו הקיבה והגרון שלי לא תואמים אחד את השני, אני מכניס כחצי מקיבולת הקיבה שלי, אבל אז הגרון מפסיק לבלוע.. אם אני מנסה לבלוע, אני מקיא. ניסיתי להעלות בהדרגה והכל, לא עוזר. יש לי אפקט הקאה ואני מקיא הכל. אני כרגע שורד על 3000 קלוריות ביום של אימון ו-2000-2500 ביום בלי אימון, אבל זה פשוט לא מספיק כי אני לא עולה במשקל.. עניין התיאבון מאוד בעייתי והוא הורס לי הכל. מה אפשר לעשות כדי לבטל את אפקט ההקאה ולהעלות את התיאבון? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות תיאבון

הוספת תגובה

• בעיות תיאבון - תגובה

רעות גרוס
    02/02/2011

תנסה לקבל תשובה בפורום תזונה, אני מצטערת אבל אין לי תשובה. אולי הפתרון הוא בשייקים לעלייה במשקל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אבקת חלבון
    שחר
    31/01/2011

אני מעונין בחיטוב שרירים , מרים משקולות, מבצע אירובי ומשתדל לאכול 6 ארוחות מאוזנות ביום .
    האמונים שלי (מפאת חוסר זמן) מתבצעים אחרי שעה 9 בערב. האם כדאי לקחת אבקת חלבון?
    בשעה כזו אני כבר משתדל לא לאכול אבל כולם ממליצים על נטילת חלבון מיד לאחר אימון (על מנת להגדיל מסת שריר).
    מהי המלצתך ?
    אם תמליצו על אבקה, אבקש לקבל סיוע בבחירתה. יש בשוק עשרות רבות של סוגים ולא ברור מה ההבדל ביניהם ומה מתאים למטרתי
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אבקת חלבון

הוספת תגובה

• אם ותקנה אבקת חלבון תמנע מאופטימום

דורון
    17/02/2011

אם אתה הולך על אבקת חלבון,תימנע מקנייה של חלבון אופטימום,הוא מלווה בכאבי בטן,נפיחות וכבדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאלבומין
    אלון
    26/01/2011

שלום אני בן 17 ואני מתאמן הרבה
    המורה שלי לביולוגיה המליץ לי על אלבומין הוא אמר לי שזה מומלץ מאד.

אז רציתי להתייעץ פה

אחרי אימון או לפני אימון?

באיזה כמות לקחת אחרי או לפני כל אימון ?

ומה המחיר של זה בערך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לאלבומין

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאלבומין - תגובה

סיון דוד
    27/01/2011

שלום דוד
    אלבומין הוא חלבון השומר על לחץ אוסמוטי בפלזמה ועל איזון נוזלים. לדעתי לא הבנת את המורה , לא ניתן לצרוך אלבומין !!
    כנראה היא התכוונה להוסיף אבקת חלבון לתפריט. ההמלצה שלי: אם אתה רוצה לקבל כמות חלבון נאותה בתפריט עליך להקפיד לשלב מזונות עשירים בחלבון בתפריט:
    1. בשר, עוף דגים
    2. מוצרי חלב
    3. ביצים (אם אין לך בעיית כולסטרול אתה יכול לאכול ביצה כל יום)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוודאי שיש

אלון
    27/01/2011

הבנתי את המורה שלי טוב ובדקתי יש אבקת אלבומין זה עוד מקור טוב לחלבון לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת אלבומין/ תגובה

סיון דוד
    01/02/2011

אוקיי, אז אבקת חלבון כנראה נקראת גם אבקת אלבומין והיא מקור מצויין לחלבון איכותי,
    אבל כפי שהמלצתי לך- אם אתה רוצה לקבל כמות חלבון נאותה בתפריט הקפד לשלב מזונות עשירים בחלבון ואין שום צורך באבקות!

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת אחוזי שומן באיזור הבטן
    שחר
    23/01/2011

שלום
    אני בן 38, בריא , שוקל כיום 85 , גובה 188
    לפני 5 חודשים התחלתי תהליך של דיאטה במשקל 100 קילו
    אני אוכל 5- 6 ארוחות ביום , משתדל לאכול פחמימות מלאות וחלבונים
    כמו כן, עושה הליכות פעמיים בשבוע (8 ק"מ ב 50 דקות) ומרים משקולות חופשיים ותרגילי בטן 2-3 פעמים בשבוע.
    לאחר כל הפתיח, למרות כל הירידה במשקל עדיים נשאר לי "צמיג" קטן אך עקשן בבטן.
    איך מורידים או שזה עניין של זמן ?
    תודה

הוספת תגובה

• הורדת אחוזי שומן באיזור הבטן - תגובה

רעות גרוס
    24/01/2011

אין ירידה נקודתית של שומן. תן עוד זמן לתהליך שלך או שתעלה את כמות ההליכות ל 4-5 פעמים בשבוע (וגם זה יכול לקחת קצת זמן עד שה"צמיג" יעלם).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במה עדיף להשקיע: משקולות או הליכה

שחר
    25/01/2011

מתוך קריאת חומר מקצועי התברר לי שהגדלת מסת השריר מביאה להפחתה של אחוזי שומן גבוהים יותר (שריר זקוק ליותר אנרגיה).
    לכן, עברתי מהליכה 3-4 פעמים בשבוע לפעמיים בשבוע בלבד ובמקום זאת לפחות הליכות (1-2) בשבוע.
    יש המון דעות מקצועיות וים של מידע ולפעמים קצת קשה לקבל את ההחלטה הנכונה למצב האישי והמטרה שלי.
    אגב, המטרה שלי היא חיטוב הגוף וכמובן הורדה של אחוזי שומן
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפאין לפני אימון אירובי ואנאירובי
    דורון
    22/01/2011

יש לי כדורי קפאין של פרובודי.
    כמה זמן לפני אימון לקחת?

הוספת תגובה

• קפאין לפני אימון אירובי ואנאירובי - תגובה

רעות גרוס
    24/01/2011

למה אתה לוקח את הכדור? יש מחקרים שלא הוכיחו שכמויות כאלה גורמות לשריפת שומנים (צריכים כמויות גדולות מאוד של קפאין), אולי הן יתנו לך אנרגיה לריצה ארוכה יותר וכפועל יוצא תשרוף יותר קלוריות.
    לא יודעת לאמר לך אם המוצר מומלץ בכלל לצריכה (חוץ מהמשווקים שלו שימליצו)

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפאין לפני אימון אירובי ואנאירובי - תגובה

סיון דוד
    25/01/2011

שלום אריאל
    אשמח להוסיף לתגובתה של רעות הדיאטנית כי אכן הכדורים אינם הוכחו כמסייעים לשריפת שומנים, הקשר היחיד שהוכח ביניהם לבין אימון גופני הוא הפחתה בתחושת הכאב בזמן האימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת שומן בעיקר במותניים
    דניאל
    16/01/2011

שלום,
    שמי דניאל אני בן 14 שוקל 58 ק"ג וגובה 168 ס"מ
    אני מעוננין להוריד אחוזי זומן ולהוריד שומנים במיוחד באזור המותניים והרגליים
    איך אני אוכל לעשות זאת?(ואמרו לי שאסור לי בגילי לעשות מאזון קלורי שלילי)

תודה

הוספת תגובה

• הורדת שומן בעיקר במותניים - תגובה

סיון דוד
    17/01/2011

הי דניאל
    משקלך תקין ביחס לגובהך. אך אם אתה מעוניין לשנות את הרכב הגוף ולהורדי אחוזי שומן כדאי שתקפיד על תזונה נכונה ושים דגש על ההמלצות הבאות:
    1. הקפד על אכילת פירות וירקות , לפחות 5 ירקות ופירות ליום.
    2. תאכל מוצרי חלב דלי שומן ועשירים בסידן
    3. ביצים -במידה ואינך סובל מרמת כולסטרול גבוהה בדם הייתי ממליצה על צריכת יומיומית של ביצים
    3. הקפד על צריכת דגנים מלאים- לחם מלא, אורז מלא, שיבולת שועל (בדיייסה או ביוגורט), וכו',
    4.הוסף לתפריטך סיבים תזונתיים מדגנים מלאים, קיטניות , אגוזים ושקדים,
    5. הוסף שומנים טובים מן הצומח: אבוקדו, שמן זית, אגוזים,
    6. צריכת דגים- ההמלצה עומדת 3 מנות דג לשבוע לפי דיאטה ים תיכונית לשמירה על הבריאות.
    7. והכי חשוב- שתיית מים נאותה .

במידה ואתה מעוניין בתפריט אישי אני ממליצה לך לקבוע עם דיאטנית לפגישה מסודרת כיוון שבפורום זה איננו מרכיבות תפריטים אישיים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט תזונה
    ניסן
    12/01/2011

שלום רב אני סטודנט שהגיע בזכות כל הידע הרב בתזונה שיש לו למצב שהוא אנורקס {40 קילו} מיותר לומר שנמאס לי מהתקפי הבולמיה ומהכאבים הנוראיים שפוקדים אותי בעצמות הבעיה היא שירדתי למשקל הזה ממשקל של 80 קילו כלומר יש לו פוביה משומן בעת האחרונה בעקבות הידע שיש לי החלטתי לאכול אחרת אני אשתגע - זה גורם לדכאונות רציתי לדעת האם התפריט הבא נכון לי מבחינה שאני אהיה תקין מבחינה נפשית כי התת משקל דפק לי המוח מהבחינה הזו בתפריט הזה שאני אוכל כבר שבוע אני מרגיש ממש טוב ומאושר השאלה האם אני אשמין ממנו או לא בוקר: 70 גרם פייבר 1 ויוגורט 3% צהריים: 200 גרם פסטה+ 100 גרם חזה הודו ביניים: לחמניה {150 גרם}+ 40 גרם חמאת בוטנים ערב: לחמניה {150 גרם} + 100 גרם גבינה לבנה 5% לפי החישוב שלי ארוחת הבוקר יוצאת 300 קלוריות בערך צהריים=600 קלוריות ביניים=450 ללחמניה +200 לחמאת בוטנים ערב =450 ללחמניה +100 לגבינה לבנה יש לי איפה שהוא טעות בחישובים?

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט תזונה

הוספת תגובה

• תפריט תזונה - תגובה

סיון דוד
    12/01/2011

שלום ניסן
    אינני רואה מקום לענות על תשובתך כיוון שמשתקף שאתה צריך עזרה וייעוץ מפורום הפרעות אכילה. אם אתה שוקל 40 ק"ג , ומפחד לעלות במשקל, ומעוניין לדעת אם התפריט לא ישמין אותך אתה וודאי זקוק לעזרה מיועצים מומחים למצבך שיעזרו לך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיון דוד
    12/01/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הפרעות_אכילה' id=link]הפרעות אכילה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה