מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמנהההההההאנה14/11/2010
שלום
אני בת 21 שוקלת 100 וממש רע לי:(
אני כל הזמן אומרת אתחיל לאכול בריא ולהוריד במשקל ותמיד אוכלת יותר
עשיתי את הדיאטה של חלי והורדתי 10 אבל עליתי אותם
מחר אני חוזרת לתפריט ואף אחד לא עוצר אותי לא אוכל ולא כלום!
אם אני אוכלת 6 ארוחות מסודרות ועושה 3-4 פעמים הליכה של שעה
אני אוכלת לרדת 30 תוך חצי שעה -8 חודשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמנההההההה - תגובה
רעות גרוס14/11/2010הייתי ממליצה לך לאכול 6 ארוחות קטנות ומסודרות ביום + 5-6 פעמים הליכה בשבוע! חוץ מזה אולי כדאי לך ללכת לטיפול נוסף כדי להבין למה את חוזרת כל פעם לאכול הרבה, לאחר שהורדת במשקל. הרבה פעמים אכילה בכמויות גדולות מאוד מעבר למה שנדרש לגוף (לאורך זמן) הוא סימפטום למשהו נוסף, ריגשי / נפשי ולכן כדאי לך להבין את המניע שלך לאכילה ואולי הפתרון יעזור לך יחד עם תזונה + פעילות גופנית לרדת במשקל ולהשאר לתמיד במשקל המטרה שלך.
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אחרי אימוןאלעד10/11/2010
אני מתאמן כבר תקופה ארוכה והחלטתי לקנות משקל דיגיטאלי ולשים יותר דגש על תזונה לפני ואחרי אימון.
אבקש לקבל תשובה לעניין אחת ולתמיד -
1. אני בדר"כ מתאמן אחרי העבודה בשעות הלילה, מה כדאי לאכול כשעה לפני האימון כדי לא להגיע "גמור" לאימון ? מה כדאי לאכול 15- 20 דקות לפני האימון ?
***ולעניין זה אשמח לתשובה - האם כדאי לצרוך קריאטין ? אינני חסיד של אבקות ואני די סולד מזה אבל הבנתי שזה משפר את יכולת ההתאוששות והסיבולת באימונים, יש סכנות או הגבלות בעניין ? (אני מתאמן גם משקולות וגם אירובי בימים עוקבים)
2. אני שוקל 65 ק"ג, וגובהי 1.72, בן 30.
מתשובותיכן לאנשים בפורום הבנתי שאני צריך לצרוך כ 97.5 גרם חלבון ביום.
כמה פחמימות עלי לצרוך ביום ?
התזונה שלי די קבועה אני מקפיד לאכול 2 קוטגים ביום - בוקר\ערב (לפני אימון)
מה כדאי לאכול מייד אחרי האימון -
א. מרגע שסיימתי את האימון ועד 45 דק' ?
ב. בארוחה שעתיים אחרי האימון ?
כמה פחמימות וכמה חלבונים ב- א' ו- ב' ?
המון תודה.
אני מעוניין בעיקר בעיצוב ומסת שריר, לא מחפש להתנפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה ???
אלעד10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה אחרי אימון - תגובה
רעות גרוס14/11/2010אלעד, תסתכל בשאלות הנפוצות אני בטוחה שתקבל תשובות, אם עדיין יש לך שאלה, תכתוב שוב ואענה לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכורה למתוקסבן09/11/2010
שלום רב,
אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע ספינינג
עוד 2-3 אימוני כוח בשבוע
אני מנסה נואשות כבר שנה להוריד 2 קילו ולא מצליחה ואני יודעת שזה בגלל החשק שלי למתוק
החשק שלי למתוק הוא במיוחד לפני הספורט (ואני יודעת שזה הכי גרוע)
איך אני יכולה להפחית את החשק שלי למתוק?
החשק הוא בעיקר בבוקר ואם אני מתחילה לאכול על הבוקר מתוק אח"כ כל היום יש לי חשק למתוק
לפני אימון אני משתדלת לאכול בננה אבל אחרי הבננה משתלט החשק למתוק (תמר אני לא יכולה לאכול כי זה עושה לי לא טוב)
אני ממש רוצה כבר להיגמל מהצורך העז למתוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכורה למתוק - תגובה
רעות גרוס09/11/2010תנסי מיד לאחר אכילת הבננה לצאת לאימון, לפי ניסיוני, לאחר אימון החשק למתוק נעלם וכך את יכולה לאכול אוכל מזין הכולל פחמימות וחלבונים.
תנסי שבוע לא לאכול מתוק בכלל, יהיה לך מאוד קשה אבל אני מאמינה שאח"כ התשוקה למתוק תפחת או תעלם לתקופה. כשהתשוקה תחזור, שוב תתאפקי כמה ימים עד שזה יעבור, תראי שתוכלי להמנע ממתוק אפילו כמה חודשים.
בהצלחה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אני אנסה
סבן10/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סבן10/11/2010תודה על התשובה המהירה
האם ההימנעות ממתוק , הכוונה גם להימנעות מפירות כמו אפרסוק,אגס ולהימנעות גם מקורנפלקס בננה ואגוזים (ככה אני מתחילה את הבוקר + BIO 1.5%?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
רעות גרוס12/11/2010לא, את יכולה לאכול פירות (2-3 ביום), אני הייתי משנה את הקורנפלקס בננה ואגוזים שעשיר בסוכר לברנפלקס או קרנצ'ים זה מתקתק ואים הרבה סוכר (יש סוכר כהלי שלא נספג כולו בדם)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה - תגובה
סיון דוד16/11/2010אני מסכימה עם רעות, אך יש לי המלצה נוספת: כשיש לך חשק למתוק נסי לאכול דווקא מזון חלבוני . מניסיון עם לקוחותיי זה עזר להם (הכי פשוט זה לאכול מעט שקדים)
בהצלחה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות יש לי עוד
סבן17/11/2010שתי שאלות
איזה עוד מאכלים עם חלבון קיימים שניתן לאכול (אני לא אוהבת שקדים או פיצוחים)?
בנוסף איזה עוד סוג קורנפלקס טוב לאכול?
את הברנפלקס ניסיתי פעם והוא נורא לא טעים לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על העיצה ולגבי הצעתךאהרון07/11/2010
אשמח לקבל תפריט נורמלי כדי להתחיל בשינוי.. רק אני חושב שכדאי שאזכיר שאני סטודנט וארוחות מסודרות לא תמיד מסתדרות.. (גונב ארוחות פה ושם).. אשמח אם תתני לי עיצה מה המידות שאני יכול לאכול ומה כדאי ומה לא לאכול??
ואם אתחיל בסוג כזה של דיאטה כמה זמן השינוי יתקבל אצלי? של לפחות 7 קילו מהמשקל גוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על העיצה ולגבי הצעתך - תגובה
סיון דוד07/11/2010אין באפשרותנו להתאים תפריט במסגרת הפורום ואני ממליצה לך לפנות לדיאטנית ל]גישה מסודרת לשם התאמת תפריט. אני יכולה לתת לך מס' טיפים לשיפור הרגלי אכילה:
* הקפד על ארוחת בוקר
* אכול ארוחות מסודרות הקפיד לאכול כל - 3-4 שעות (הערך מראש אם אתה בלימודים- אני הייתי מכינה כריכים ומביאה פירות וירקות ליום לימודים ארוך)
* אל תגיע למצב שאתה רעב מדי. כמתחילים ארוחה רעבים מדי אז אוכלים בלי שליטה, ומפריזים בכמויות. התחל לאכול כשאתה קצת רעב וסיים כשאתה קצת שבע- תחושת השובע המלאה תגיע בהמשך.
* הקפד לצרוך פירות וירקות
* הקפד לשתות היטב מים/סודה והימנע משתייה מתוקה
ירידה מומלצת במשקל היא 0.5-1 ק"ג בשבוע. נסה לשלב פעילות גופנית עם תזונה נכונה תגיע לתוצאות.
אם יש לך שאלות ספציפיות בנוגע לתפריטך אשמח לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..אהרון04/11/2010
אני אהרון בעל BMI 26 בן 19. אני לא מרוצה מהמראה ומאיך שאני נראה רוצה להוריד לפחות 8 ק"ג ממשקלגופי כמה שיותר מהר אבל בצורה הכי תקינה אם זה בתזונה שגרתית או אם זה בפעילות גופנית(ריצות,אימוני כח וכו..). רציתי לדעת מה עליי לעשות בשביל להגיע למטרה.. איזו אימון עליי להתאים? מה יהיה אפקטיבי עבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.. - תגובה
סיון דוד06/11/2010שלום אהרון
לידיעתך, ירידה מהירה במשקל מושגת בד"כ כאשר עושים שינוי קיצוני בתפריט או פעילות גופנית מוגברת או שניהם יחד, אבל מכיוון שהשינוי הוא בדרך כלל קיצוני ולא מדובר על דיאטה מאוזנת אז יש סיכוי גבוה יותר לעלות הכל חזרה+ריבית.
ירידה תקינה ובריאה במשקל מושגת בקצב איטי . ירידה איטית ובטוחה מתקבלת כאשר עושים שינויים בתפריט ומשפרים הרגלי אכילה ביחד עם פעילות גופנית.
היה סבלני כלפיי גופך והתחל בתהליך תוך שינויים הדרגתיים , כך תוכל להגיע למטרה ולשמר אותה לאורך זמן.
אנחנו כאן נשמח לעזור לך לגבי שאלות על התזונה, ולגבי סוג הפעילות- אתה מומלץ להתייעץ בפורום כושר גופני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמר ואגוז מלך(:01/11/2010
היי
רציתי לדעת האם אחריי אימון זה טוב וכדאי לאכול יחד עם ה-2 תמרים (פחמימה זמינה עם ערך גליקימי כדי להתחיל את התאוששות השריר ועזרה בבנייתו) גם אגוזי מלך?
או שהיות והם מכילים שומן זה עוצר ספיגה או משהו כזה?
ואותה שאלה לפניי אימון-האם הפרי שיש לצרוך לפניי אימון יכול להכיל שומן כלשהו במקרה הזה אגוזי מלך או שלפניי אימון רצוי להימנע לגמריי משומן?
מחכה לתשובה,תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר ואגוז מלך - תגובה
סיון דוד02/11/2010שומן מתעכל לאט ואכן גורם לעיכול איטי לכן לא מומלץ לאכול מזון עתיר שומן בסמוך לאימון- פחמימה פשוטה בלבד לפני אימון תעשה את העבודה.
לאחר האימון- שלב 1-מיד בסיום האימון - פחמימה פשוטה בלבד ( שוב, תלוי מהו האימון ומהי מטרתך, אם מדובר באימון קל כמו ריצה או הליכה אין צורך בשלב זה). שלב 2- תוך שעה מסיום האימון חלבון +פחמימה+ניתן לשלב שומנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדיאטניות של הפורוםאמא01/11/2010
לאחרונה הנני מתעניינת בלימודי תזונה.
שאלתי היא, אין לי כל רקע בכימיה/ ביולוגיה/פיזיקה ובעיקרון אני טובה בתחום ההומאני
אך מאוד מושך אותי לעסוק בתחום זה.
מהידע שלכן, האם אדם שפחות נמשך לתחום הריאלי עשוי לאהוב את לימודי התזונה או שמא אין אלו הולכים בד בבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדיאטניות של הפורום - תגובה
רעות גרוס02/11/2010לימודי התזונה הקלינית הם לימודים שבסיומם את מקבלת תואר במדעי התזונה, הלימודים כוללים: פיזיקה, כימיה, ביוכימיה, גנטיקה ועוד, הלימודים קשים ולהתקבל אליהם גם כן קשה. נסי לקבל מהפקולטה לחקלאות או ממכללת תל-חי חומר לימודי בנושא וכן מה התנאים להתקבל, אח"כ תוכלי לשקול האם מתאים לך ללמוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אעאנה23/10/2010
אני בת 20 שוקלת 100 גובה 1.69
רציתי לדעת כמה אני צריכה להוריד
והתחלתי דיאטה השבוע ירדתי כבר 2 קילו
לפני כחצי שנה עשיתי וירדתי 10 תוך חודש וחצי
עכשיו חזרתי לתפריט שלי שזה 6 ארוחות של חלי ממן.
ולא תמיד יוצא לי לעשות ספורט בחוץ אז רציתי לדעת אם קפיצה בחבל מרזה
אםם כן כמה אני צריכה לעשות ביום
עוד שאלה, אם אני אוכלת 6 ארוחות ועושה ספורט כל יום שעה אני יכולה לרדת 30 קילו תוך חצי שנה- 7 חודשים? :\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע
דנה24/10/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנה
רעות גרוס24/10/2010כדי להיות בריאה את צריכה להיות במשקל לפחות 68.4 ק"ג (כדי להיות ב BMI 24 ועכשיו את BMI 35 שזה מאוד גבוה. BMI = יחס משקל לגובה בריבוע - אחד המדדים להשמנה).
האידיאל של ירידה במשקל הוא 0.5-1 ק"ג לשבוע, ככל שאת יורדת לאט יותר, הסיכוי שתשמרי על המשקל הנמוך הוא גדול יותר. חצי קילו בשבוע = ירידה במשקל של 24 קילו בשנה, 1 ק"ג ירידה בשבוע = 48 ק"ג בשנה.
קפיצה בחבל זה בהחלט רצוי, אך הקפיצה עם משקל יתר על המפרקים יכול להיות מסוכן, חכי שתרדי קצת במשקל ואז תקפצי. בינתיים תעשי הליכות, תעלי מדרגות ותאכלי 6 ארוחות ביום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת אנרגיה לאחר האימוןויקה22/10/2010
שלום אני מתאמנת בריצה- הליכה במשך 50 דקות .( לא בגלל רצון לרזות אלא כ יש בגרות בספורט )
בהתחלת האימון אין לי כוח לרוץ בקושי ( למרות שאני עושה חימום קצר והליכה של 5 דקות לפני )
אבל לקראת סוף האימון קורה משהו מוזר פתאום יש לי כוח לרצוץ והכול בסדר .
כלומר במהלך המנוחה אין לי כוח או רצון לעשות כלום ובמהלך או לקראת סוף האימון פתאום יש לי "חידוש אנרגיה " וכוח לרוץ ולהתאמן .
מה יכולה להיות הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיון דוד24/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כושר_גופני_לילדים_כושר_גופני_לנוער' id=link]כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקבים אחרי אימוןמירי19/10/2010
היי,
אני בת 45 וכחלק ממאמץ לרדת במשקל (91 ק"ג, 163 גובה) התחלתי לפני שנה בהליכות בשטח ועכשיו אני רצה קלות שעה כל יום בבוקר (בד"כ דופק ממוצע 120, מגיע למקסימום 151). אני מאוד מאוד אוהבת לרוץ בחוץ.
הבעייה היא שבמשך האימון אני מרגישה מצויין, ויום למחרת מתנפחות לי כפות הרגליים והעקבים בשני הרגליים. יש לי כאבים בעקב אכילס ובברכיים ובבוקר כשאני קמה קצת קשה לי ללכת. התופעה עוברת בד"כ כעבור יום, אבל הדאגה לרגליים קצת הורסת לי מהחוייה של הריצה. הייתי אצל אורטופד והוא נתן לי כדור נגד דלקת שלא ממש השפיע.
מה ניתן לעשות ולמה זה קורה? הנעליים שלי טובות (קסקדיה של ברוקס), אני ממש לא מגזימה בריצה.. זה בגלל משקל היתר על הרגליים? אני ממש לא רוצה לוותר על הריצה.
יש איזשהו תוסף מזון או תרגילים שאפשר לסגל כדי למנוע את התופעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיון דוד24/10/2010לגבי תוסף תזונה- איני מכירה תוסף כזה. לגבי תרגילים- אני מפנה אותך לפורום כוש גופני לנשים.
לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כושר_גופני_לנשים' id=link]כושר גופני לנשים[/a].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לאחר ספורטמיכל16/10/2010
אני יוצאת לאימון שלי בין 7 ל- 8 למשך 50 ד' ...
השעה שאני חוזרת הופכת להיות קצת מאוחרת, איך אני אמורה לאכול ומה?
לי לא חשוב ל"נפח" שריר אני עובדת יותר על חיטוב ו/או ירידה במשקל..
מה קורה אם לא אוכלים בכלל לאחר אימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לאחר ספורט - תגובה
רעות גרוס16/10/2010חשוב מאוד לאכול לאחר אימון ו 20:00 לא שעה מאוחרת לאכילה. תסתכלי בשאלות נפוצות מה אוכלים לאחר אימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד ההבנה
מיכל16/10/2010תודה רבה על התשובה..
הבנתי שלא אוכלים אחרי 7 בערב....
קראתי את השאלת הנפצות - שאלה - גרנולה + מעדן נחשבת לארוחה של חלבון ופחממה לאחר 45 ד'?
תודה רבה שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
רעות גרוס17/10/2010את יכולה לאכול אחרי 19:00 וגם אחרי 21:00, אם אני רעבה ב 22:00 אני גם אוכלת, אם הוצאת אנרגיה את צריכה להחזיר אותה. בשעות מאוחרות אוכלים משהו קטן יותר.
כוס חלב או כוס חלב עם ברנפלקס מצויין אחרי אימון. מחקרים הראו שחומצות האמינו בחלב נספגות מהר לאחר אימון בדומה ל שייק חלבון.
את יכולה מעדן (כדאי לך מעדן טיבעי כי באחרים יש הרבה סוכר)+ גרנולה, את יכולה להוסיף 1-2 כפות של קוטג' או גבינה 3% ליוגורט להעלות את כמות החלבונים (לא תרגישי את הקוטג' או הגבינה).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהמוטי14/10/2010
שלום! אני מתאמן בחדר כושר שלוש פעמים בשבוע כשהאימון משלב אירובי ואנאירובי מטרתי לא להתנפח אלא להתחטב גובהי 168 והמשקל 62 יש לי מספר שאלות בנושא תזונה אשמח לתשובות!
1)לאחר אימון אני אני שותה כוס תירוש שזה בערך 30 גרם פחמימות זמינות לאחר רבע שעה אוכל קופסא של גבינה חצי אחוז ושני ביצים שמהם אני אוכל רק את החלבון ביחד עם שלוש פרוסות לחם ותפוז סחוט ארוחה זו מכילה בערך 30 חלבונים ברצוני לדעת אם ארוחה זו תקינה לחלון ההזדמנויות והאם היחס בין הפחמימות לחלבונים תקין עדיין לא הבנתי את המשמעות של היחס
2)מישהו הביא לי חטיף חלבון פרומקס האם כדאי לאכול אותו אחרי אימון והאם צריך לשלב אותו ביחד עם פחמימה פשוטה (תירוש לדוגמא).
3)אם וכאשר אין זמן אחרי אימון ללכת הביתה לאכול מהר האם אבקת חלבון היא פיתרון וגם פה האם לשלב פחמימה פשוטה?
4)לאחר שעתיים אני אוכל לאחר הארוחה של חלון ההזדמנויות לחמנייה עם טבעול או משהו כזה וסלט ולאחר שעתיים לפני השינה אוכל יוגורט האם זה בסדר?
5)האם תירוש 160 גרם שמכיל 30 פחמימות פשוטות טוב מיד לאחר אימון?
מצטער על ריבוי השאלות אשמח לתשובות תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונים פה?
מוטי16/10/2010??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטי
רעות גרוס16/10/20101. יחס בין פחמימות לחלבונים אמור להיות 1:3 או 1:4 לטובת הפחמימות. לדעתי אתה אוכל בסדר גמור (גם אם היחס קטן במקצת 1:2.5) במיוחד שאתה לא רוצה להתנפח (זו דעתי).
2. חטיף חלבון לאחר אימון טוב מאוד, תראה בתוית המזון כמה פחמימות יש ואם אין מספיק, תוסיף.
3. אבקת חלבון / חטיף חלבון הוא בהחלט פיתרון, גם פה יש אבקות שמכילות פחמימות, אם באבקה שתרכוש לא יהיה מספיק פימימות, תוסיף (אתה יכול מיץ פירות).
4. זה בסדר גמור
5. לדעתי כן כיוון שיש 30 ג' פחמימות פשוטות, אתה יכול לגוון בסוכר ענבים/ מיץ פירות (עם השייק).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימות לפני אימוןלירון12/10/2010
היי,
האם דלורית / דלעת נחשבות פחיממה או ירק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות לפני אימון - תגובה
סיון דוד13/10/2010דלעת ודלורית שייכות למש' הירקות. מכילות פחמימות בכמות מעטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להעלות מסת שריר וגוףאורי10/10/2010
היי סיוון,
אני בן 22, גובה 1.83 ושוקל 65. כמו שאת מבינה אני רזה מאוד ולכן ברצוני להעלות את מסת גופי. לצורך כך,לפני כחודש התחלתי להתאמן בחדר כושר בדגש על נפח. תוכנית האימונים שלי היא 3-4 אימונים בשבוע.
הייתי אצל תזונאית בשבוע שעבר, אך מכיוון שהיא איננה תזונאית ספורט, לא יכלה לחדש לי דבר.
אני מאוד אשמח אם תוכלי לעזור לי לבנות דיאטה שתעלה את מסת גופי (בדגש כמובן על שרירים).
נ.ב, שמעתי על אבקות חלבון, האם זה כדאי, מה אופן השימוש, על מה את ממליצה ואיפה קונים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להעלות מסת שריר וגוף - תגובה
סיון דוד13/10/2010אורי שלום
אין באפשרותנו לבנות תפריט אישי דרך הפורום, אלא בפגישה אישית בלבד.אבל אתה מוזמן לשאול אותי שאלות בפורום בנוגע לתפריט שלך!
לגבי אבקות חלבון- אני בדרך כלל לא ממהרת להמליץ עליהן, אלא קודם מחשבת את כמות החלבון בתפריט ורק אם יש צורך ולא מגיעה לכמות החלבון שרציתי אז מוסיפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משמינים ?אורן08/10/2010
הי, אני בן 35, רץ בארבע פעמים בשבוע במשך 40 דקות ועושה קצת תרגילי כוח. קיבלתי כמה תגובות ממכרים שרזיתי / שאני נראה רזה. אני משתדל לאכול בריא ומעט, ללא שתיה מתוקה וכד'.
השאלה היא כיצד להמשיך להקפיד בספורט וגם להראות יותר מלא/בריא ולא רזה
האם לאכול יותר ומה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משמינים ? - תגובה
סיון דוד09/10/2010הי אורן
אני מניחה שהקטנת את מסת השומן ועלית במסת השריר, שומן שוקל כמו שריר אך נפחו של תא שריר קטן יותר מנפחו של תא שומן ועל כן אתה נראה "רזה " יותר.
איך אתה מרגיש עם המראה החדש? האם מפריע לך? אני לא הייתי מנסה לעלות במשקל בגלל הסביבה, אלא אם כן אתה אכן מעוניין להיראות מלא יותר...
בכל אופן אתה מוזמן להתייעץ איתי כאן בפורום לגבי התפריט שלך ואבדוק אם אתה אוכל בכמות מספקת לצרכיך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך משמינים ?
אורן10/10/2010הי, קודם כל תודה
אני אוכל בבוקר כריך לחם לבן עם חביתה או חומוס ונקניק או עם גבינה לבנה +צהובה9%. בצהריים מנת בשר עם פחמימות (אורז/פירה) אך לא הרבה מהפחמימות, שותה מים מינרלים (לא מתוקים). בערב בערך כמו בבוקר, לפעמים קרקרים עם גבינה לבנה. בערך פעם בשבוע בירה בערב. פעם בשבוע במסעדה בצהריים המבורגר וצ'יפס. במהלך היום הרבהקפה שחור/נס בלי סוכר.
זה בגדול, הייתי שמח לעלות בנפח ולא בשומן כמובן
שוב תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך משמינים ? - תגובה
סיון דוד13/10/2010הי אורן
נסה להוסיף ארוחות ביניים בין הבוקר לצהריים ובין הצהריים לערב. בארוחות אלו הייתי ממליצה לך לאכול מזונות עשירים בחלבון או שומן (אבל שומן טוב ולא רווי) כמו למשל: יוגורט, ביצה קשה ,(אפשר כל יום במידה ואינך סובל מכולסטרול גבוה),גביע קוטג 3%, אבוקדו, אגוזים, שקדים. מה לגבי פירות וירקות. נסה לשלב 4-6 פירות וירקות בתפריטך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)