מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחריי אימון(:07/10/2010
היי
במידה והאימון שלי מסתיים יחסית בשעות מוקדמות כמו 5 וחצי אחרה"צ ואחרי זה ישר אני משלבת פחמימה וחלבון,כמה זמן אחרי זה אני צריכה לאכול את הארוחה "הגדולה" שכוללת את שאר החלבון והפחמימה?
פשוט אני לא רוצה לאכול את הארוחה הזו שנחשבת אצלי לארוחת ערב בשעה מוקדמת,לכן מה אפשר לעשות אם רק בסביבות 7 ל7 וחצי הארוחת ערב שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריי אימון - תגובה
סיון דוד09/10/2010זה מסתדר לך מצויין! כי ההמלצה היא לאכול לאחר האימון חלבון+פחמימה ולאחר שעתיים ארוחה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
(:10/10/2010אחריי שעתיים?
חשבתי שאחרי 45 דק' לא?
אם אני יאכל אחריי שעתיים את הארוחה הגדולה השריר עדיין התפתח? אני צריכה לעלות מסה כי ירדתי במשקל ולכן חשוב לי הזמנים כדי שיהיו תוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סיון דוד13/10/2010ארוחה מיד לאחר האימון (או תוך 45 דק' ) ולאחר שעתיים מארוחה זו מומלץ לאכול עוד ארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
(:14/10/2010כמה חלבון ופחמימה עללי לאכול כדי שזה יספיק (שהשרירים יתחילו בתהליך ההיבנות)עד שיעברו שעתיים ואז אני יאכל את הארוחה הגדולה?
המטרה היא עיצוב ועלייה במסת שריר
בת 22
1.59* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
סיון דוד16/10/2010לא כתבת מהו משקלך לכן תחשבי לבד: כ-1.5 גר' לק"ג ליום, לאחר אימון יחס 1:3 בין חלבון לפחמימה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
(:17/10/2010משקלי 47
איך אפשר לחשב כמה פח וכמה חלבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
סיון דוד24/10/20101.5 גר' לק"ג -כופלים 47 ב-1.5 ומקבלים- סה"כ 70 גר' חלבון ליום (שזה יוצא בערך 20-25 גר'חלבון לארוחה)..
לפי משקלך,אני הייתי ממליצה לך לאחר האימון לצרוך לפחות 20 גר' חלבון +60 גר' פחמימה (זה היחס המומלץ למתאמנים) - ארוחה לדוגמא המכילה ערכים אלו :
קופסאת טונה עם לחמניה או פיתה מחיטה מלאה בשילוב ירקות+שמן זית כמובן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי,תודה
(:24/10/2010(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו אחרון עוד שאלה
(:24/10/2010אם מדובר על אימון שמסתיים מוקדם אז לא כ"כ מתאים לאכול את הקופסת טונה ולחמניה (זה בדר"כ בארוחת ערב) לכן אם האימון שלי נגמר ב-5 5 ומשהו מה אפשר לאכול במקום כדי שיהיה יחס נכון ועידוד עלייה במסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו אחרון עוד שאלה - תגובה
סיון דוד25/10/2010-קורנפלקס (עדף מדגנים מלאים כמו בראנפלקס) עם חלב
- יוגורט עם פרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
(:25/10/2010בבראנפלקס אין הרבה פחמימות למנה המומלצת של כוס חד פעמית נניח שזה 30 גרם זה משהו כמו 18 גרם פחמימה זה לא אמור להספיק לאחרי אימון בטווח המיידי או שכן?
נגיד 18 גרם פחמימה ו3 גרם חלבון פלוס מינוס שהתקבל מהחלב זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה אחרי ריצת לילהאריה04/10/2010
שלום , אני משתדל לרוץ 3 פעמים בשבוע בשביל הרזיה. הבעיה
היא שאני רץ בשעות הערב. ואחרי הריצה אני נעשה רעב . ולפעמים אוכל הרבה.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה אחרי ריצת לילה - תגובה
סיון דוד05/10/2010אריה שלום
אני ממליצה לך לאכול 20 דק' לפני האימון פחמימה פשוטה כמו פרי (בננה, 2 תמרים) או פרוסת לחם עם כפית ריבה ולשתות מים כ-1/2 ליטר. לאחר האימון אתה יכול וצריך לאכול ארוחה , הקפד לכלול בה חלבון +פחמימה כמו למשל סלט ירקות עם טונה+תירס, או לחם עם חביתה ...
האם אתה אוכל מסודר במהלך היום? כי לעיתים אכילה לא מסודרת במהלך היום גורמת לרעב מוגבר ולאכילה מוגזמת בשעות הערב.. הקפד לאכול ארוחת בוקר ולאחר מכן כל 3-4 שעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןגילה03/10/2010
אני בת 22, עד לפני שנה הייתי נחשבת למאודד רזה, הייתי שוקלת 45 קילו והגובה 160ונחשבת בתת משקל. זה היה מבנה גוף, גם אמא שלי רזה ואחותי..ולא בעיה באכילה.
בשנה האחרונה התחלתי להשמין.. והגעתי למשקל של 54 קילו. הדבר לא מפריע לי.. מפני לפני אפילו הייתי רזה מידי, חוץ מהבטן!!
שממש מפריעה לי, היא כבר ממש לא שטוחה, ודי בולטת, ויש לי מין "צמיג" בבטן,במיוחד אחרי שאני אוכלת הבטן בולטת אפילו עוד יותר, מה זה אומר?
למה דווקא הבטן גדלה כל כך?? איך ניתן להוריד אותה?.. איזה תזונה ממולץ לאכול?
ניסיתי לאחרונה לעשות הליכות ולאכל בריא יותר.. אבל כנראה שזה לא מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שומן בטני- תגובה
סיון דוד05/10/2010הי גילה נסי לשלב פעילות גופנית (הליכה + תרגילי כוח)- התייעצי עם מדריכי כושר,
ולגבי תזונה -הקפידי על תפריט בריא הכולל פחמימות מורכבות, חלבונים , שומנים חד-בלתי רווים, ירקות ופירות, וכמובן על שתיית מים .מכיוון שאת טוענת שניסית באופן עצמאי להקפיד על תפריט בריא יותר אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית שתתאים לך תפריט או לפחות תכוון אותך למזונות מומלצים ואיך לשפר את הרגלי האכילה שלך.
בהלצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני ואחריאתי03/10/2010
אני מבצעת הליכה מידי יום בדר"כ בשעות הערב ...
35-40 דקות סה"כ.
אם אני אוכלת בערך שעתיים אחרי הפעילות זה גם בסדר?כלומר זה גם "נשרף" אודות להליכה? וגם האם הגוף יודע לתרגם את המזון לשריר ולא לשומן בגלל פער הזמן?
או שאני צריכה לאכול ממש סמוך לזמן הפעילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
אתי04/10/2010אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לפני ואחרי - תגובה
סיון דוד05/10/2010הי אתי
אשמח לקבל יותר נתונים אישיים כמו מהו משקלך+גובהך,
הקפידי על קצב הליכה גבוה (אם את יכולה לדבר תוך כדי ההליכה סימן שאת יכולה להגביר את הקצב , כלומר תגיעי למצב שאת לא יכולה לדבר תוך כדי ותתעסקי בנשימות בלבד).
הייתי ממליצה לך להוסיף עוד 10 דק' להליכה וסה"כ ללכת 45 דקות לפחות 5 פעמים בשבוע .אם תשלבי זאת עם תזונה נכונה והרגלי אכילה נכונים תצליחי להוריד באחוזי השומן ולשמור על משקל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה ומשקל
אתי05/10/2010בת 35 גובה 1.60 משקל 58 קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה ומשקל - תגובה
סיון דוד09/10/2010BMI=22.6, כלומר היחס בין המשקל לגובה שלך הוא תקין לפי הטבלות אבל אני מניחה שאת רוצה לשפר את הרכב הגוף ולהוריד באחוזי השומן... אז שיהיה בהצלחה. אשמח לענות על שאלות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילותגיא29/09/2010
שלום, אני בן 25 ועובד בעיקר משמרות לילה. נוצר מצב שאני הולך לישון ב8 בבוקר וקם בסביבות 3-4 ישר לארוחת צהריים. אני מתאמן באיזור ה-3 פעמים בשבוע אימוני כוח בחד"כ ומיד לאחר מכן כ-40 דקות על הסטפרס. אין לי הרבה מושג איך אני מסדר את הארוחות שלי בגלל הלילות.
המטרה שלי באימונים (שהתחילו לא מזמן) היא לעלות קצת במסה מחד ולהוריד בטן מאידך
אשמח לעזרה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיא
סיון דוד04/10/2010אתה אוכל את ארוחת הצהריים בשעה 4 כשאתה מתעורר והייתי ממליצה לך לחכות 3 שעות בין הארוחה לאימון. אתה יכול לאכול פחמימה פשוטה לפני האימון כמו פרי(בננה, 2 תמרים..) או חטיף אנרגיה קטן. לאחר האימון הקפד לאכול ארוחה קלה הכוללת חלבונים+פחמימות כמו טונה+תירס+ וכמובן ירקות, או ביצה, גבינה+לחם,.....
לאחר ארוחה זו הייתי ממליצה לך להוסיף עוד ארוחה קלה במהלך משמרת הלילה כשאתה בעבודה, ועוד פרי או יוגורט כארוחת ביניים(כן, למרות שזה לילה).
ההמלצה היא לאכול 4-6 ארוחות ביום, במטרה לשים דגש על גודל מנה ולא לרכז את הארוחות ל-2 גדולות. להקפיד לשתות מים. להקפיד לאכול פירות וירקות במגוון צבעים. לא לוותר על שינה טובה אחרי המשמרת.
אשמח לענות על שאלות נוספות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בחילה בעת האימוןעומר26/09/2010
שלום רב,
בעת אימון משקולות בעיקר ופחות באימון אירובי אני חש בבחילה שמקשה עלי להמשיך להתאמן. תופעה זו לא הייתה בעבר ושאמח לדעת מה הסיבה לכך. כמו כן אחרי האימון אני חש בעייפות עזה במיוחד. גם במקרה זה לא מדובר בתופעה שהייתה קודם לכן.
אודה לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומר
רעות גרוס26/09/2010אתה אוכל לפני האימון? כמה זמן? אם התופעות הנ"ל לא הופיעו לך בעבר, תעשה בדיקות כלליות לראות שהכל תקין. אם אוכל גורם לך בחילה, אולי אתה יכול לנסות ג'ל אנרגיה או חטיף אנרגיה במהלך האימון כדי שלא תסיים את האימון בעייפות עזה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לפני פעילותאריה23/09/2010
שלום רב,
במשך כשנה הייתי נוהג לחזור הביתה לאכול ארוחה כבדה עם בשר ופחמימות ואז לנסוע למכון הייתי מגיע למכון כשעה אחרי שסיימתי לאכול. במכון לא עשיתי פעילות אירובית אלא רק אימון כח של משקולות ומכשירים האימון ארך כשעה ובמהלך האימון הרגשתי תחושת כבדות בבטן. האם יכול להיות שעשיתי איזשהו נזק לקיבה או למעיים?
מקווה לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריה
רעות גרוס26/09/2010שלום, לא עשית נזק לקיבה ולמעיים אלא אכלת ארוחה כבדה שדורשת הרבה "עבודה" לעיכול ובמקביל התאמנת משקולות שהשרירים זקוקים לאנרגיה (דם רב מגיע למער' העיכול בעוד שהשרירים גם זקוקים לדם רב) ולכן מומלץ לאכול לפחות שעתיים (ארוחה כבדה גם שלוש שעות) לפני אימון, שעה לפני האימון אתה יכול לאכול משהו קל כמו פרי, פרוסת לחם עם גבינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל אחרי אימון, מקרה יחודיטל22/09/2010
שלום לכולם
אני בן 38, בריא, גובה 190 ושוקל 93 קילו
3 פעמים בשבוע אני עושה הליכה של חצי שעה במהירות גבוהה,מבצע אימון כושר במתקני רחוב (בעיקר עבודת ידיים, חזה ובטן) ואז ממשיך את ההליכה לעוד חצי שעה . כל זה בין השעות 9:30-11:30 (בלילה)
אני יודע שזו שעה מאוחרת לאימון אך אין לי ברירה מבחינת לו"ז החיים .
שאלתי הינה, מה אני נדרש לאכול אחרי אימון כזה שמסתיים בשעה מאוחרת בלילה
ובאיזה כמויות?
כמובן שהכי נוח לי ללכת לישון מיד אח"כ אך ברור שזה לא הדבר הנכון .
בשולי הדברים אומר כי אני מעוניין לחטב את הגוף ולהוריד שומנים מיותרים.
תודה רבה
חג שמח ושנה טובה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
רעות גרוס26/09/2010מה שחשוב הוא כמה ומה אכלת כל היום כדי לרדת במשקל ולרדת במסת השומן.
אחרי האימון תאכל מאכלים שקלים לעיכול אם אח"כ אתה הולך לישון. לדוג: 2 פרוסות לחם, לפחות חצי חבילת קוטג' / גבינה, עגבניה ומלפפון או כוס חלב עם ברנפלקס (מצוין אחרי אימון - מחקרים הראו שבכוס חלב יש חומצות אמינו שעוזרות בבניית שרירים כמו בשייק חלבון).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה קילו משקולות לא יפגע בגדילה?אלון22/09/2010
אני בן 16 וחצי גיל העצמות שלי בערך 16 ויש לי עוד לגדול לפי מה שהרופא אמר.
הגובה שלי הוא 172 ואני רוצה להרים משקולות
עד כמה קילו מותר להרים בלי שיפגע בכלל בגדילתי?
ובמידה שזה כן פוגע יש לזה תחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבי
רעות גרוס26/09/2010בעיקרון, המשקלים שתרים לא יפגעו לך בגדילה (אתה לא הולך להתחרות בהנפת משקולות, שגם במקרים האלה, האנשים שמתמודדים בתחרויות הם נמוכים גנטית ולכן קל להם להתחרות בתחרויות אלה).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למאכל מומלץאלון22/09/2010
בשילוב עם אימונים אינטנסיבים מה המאכל שהכי חשוב לאכול בשביל לפתח את השרירים לפי מה שידוע לי זה חלבון שהבנתי שיש בטונה בחלב בביצים
האם אוכל לקבל עוד מאכלים מומלצים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבי
רעות גרוס26/09/2010בשר, עוף, הודו, דגים, מוצרי חלב וביצים - חלבון מלא (כל חומצות האמינו שמרכיבות את החלבון נמצאות), החלבון נספג בגוף בצורה טובה. ניתן לשלב קיטניות + דגנים שגם הם יחד מהווים חלבון מלא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישה לגלוטן, ללקטוז + נטייה לסכרתש.18/09/2010
שלום רב,
אני רגישה לגלוטן, ללקטוז, ויש לי נטייה לסכרת ...
לא אוהבת בשר ...
האוכל המותר לי:
פריכיות אורז, בצים, סרדינים, דג, ירקות, מיני אגוזים, קטניות ודגנים {בלי גלוטן}.
יש לכם עוד רעיונות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת.
ש.19/09/2010וטחינה, המון טחינה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות גרוס19/09/2010האמת שלו, מהי רמת הרגישות שלך? בקוטג' אין הרבה לקטוז כך גם בגבינה צהובה, יש כאלה שמסוגלים לאכול אותם ויש כאלה שלא.
חשוב שתאכלי דגנים + קיטניות שיחד מהוות חלבון מלא.
חפשי מתכונים בגוגל לאנשים שסובלים מרגישויות אלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול ?ותודה שאתם קיימיםחוזרת לפעילות16/09/2010
אני מיקרה מורכב מאוד.
בת 50 בריאה .לחץ דם תקין .שוקלת 130 ק"ג.לצערי גובה 172.אני יודעת שזה המוווון.
לאחרונה התחלתי לשמור סוכרים ופחמימות וקמח לבן .
מאוד בזהירות ובקצב איטי .
התחלתי להתאמן בכל יום כבר 4 חודשים .הליכה של 50 דקות בשפת הים בערך 4 קמ.ואחר כך שחיה בים חצי שעה .בשבת אני הולכת שעה כי אני לא שוחה בשבת .
אני מאוד אוהבת להתאמן אוהבת ספורט בעבר התאמנתי אך לאחר הלידות ניכנסתי לעצלות והשם ישמור לאן הגעתי .אבל גיל 50 ניראה לי התחלה טובה לחיי בריאות .
בכל מקרה אנחנו אוכלים בריא בבית .לא בשר בקר ולא שמנים ולא נקניקים וכל מה שרע.
אבל שמתי לב שאחרי אימון אני אוכלת סלט ביצה וכף גבינה אחרי שעתיים אני מתה לישון .עייפה מאוד.בכלל שמתי לב שלאחרונה אני עייפה מאוד במהלך היום .
הבן שלי שהיה לוחם בבא המליץ לי לאכול אחרי האימון מייד בית טונה ופרסת לחם מקמח מלא.כך אני עושה ואני מרגישה יותר טוב.
האם תוכלי להמליץ לי על תפריט או מזונות שחשוב שאוכל כדי להרגיש טוב יותר .
מה ריך להסיף לאכל או פשוט רעיונות לתפריט .
אשמח מאוד.
מעדיפה אוכל בריא טבעי .
מאוד תודה לכם חיפשתי המון זמן מקום שבו אוכל לשאול שאלות כאלה
שוב תודה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על ההתפרצות ....
ש.16/09/2010ההודעה שלך עודדה אותי .....
וצרת רבים ... נחמת טיפשים.....
גם אני בת 50
הגעתי ל 99 ק'ג [בלי לידות].
הורדתי 4 ק'ג ואני מאושרת.
רוצה וצריכה להוריד 30 ק'ג.
שנצליח אמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי את חמודה רק ש..
חוזרת לפעילות16/09/2010יש לנו פער ממש מיזערי של 40 קג.
כשאהיה ב90 קג.אחגוג ובגדול
בינתיים אני צועדת כמו חמור כל בוקר כמעט שעה ושוחה כמו קרנף חצי שעה .
אבל זה כיף לא נורמלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה הדיאטניות ?
ש.18/09/2010אני שמחה שאת לא כועסת עלי שהתפרצתי ...
הצחקת אותי ... הולכת כמו חמור, שוחה כמו קרנף ... קרנף שוחה ? חחח ...
אני עוד לא 90 ... אלא 95 ...
ביום כיפור צמתי, ויש לי כאב ראש ... אז כעת, כמה שעות אחרי ... אני אוכלת שוקולד ...
מצבך טוב ממצבי, למרות משקלך ...
כי אני עוד רוצה להיות אמא ...
איך יורדים 30 ק'ג לעזעזל ?
הפורום הזה, כ"כ איטי מבחינת תשובות הדיאטניות ....
בהצלחה לך ולי ולכולנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרינה
סיון דוד18/09/2010שלום
*אני מבינה שאת מתאמנת בשעות הבוקר? מה קורה לפני האימון ?מה אוכלת לפני האימון? אם בכלל...
*ישנם הסברים שכתבתי לגבי ארוחה לפני ואחרי אימון ב"שאלות נפוצות" בפורום זה ואני ממליצה לך לקרוא.באופן כללי ארוחה טובה לאחר אימון יכולה להיות: ביצה+ גבינה+לחם מלא+ ירקות או טונה+תירס+ירקות.
*אני ממליצה לך לעשות בדיקות דם לבירור העייפות , אולי יש לך חוסר איזון בפעילות בלוטת התריס?
אני באמת מתנצלת אך אין באפשרותנו להתאים תפריט בפורום זה אני באמת ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית מוסמכת שתתאים לך תפריט אישי ואולי גם תלווה אותך בתהליך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולאלי16/09/2010
אני בן 50 ופעיל בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע בפיתוח גוף,במקביל לוקח תוסף חלבון על פי הכמות המומלצת,לאחרונה מצאו לי בבדיקות עליה ברמת הכולסטרול ,האם זה יכול להיות קשור לתוספי החלבון שהתחלתי לקחת?ואם כן מה האלטרנטיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי חלבון
סיון דוד04/10/2010הי אלי
לא מכירה שום קשר בין תוסף חלבון לבין רמת כולסטרול גבוהה, אבל הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית בקופה שתבדוק את התפריט היומי שלך (אולי אין צורך שתיקח תוסף חלבון וייתכן שאתה צורך חלבון בכמות מספקת מהמזון)ותמליץ לך על תפריט להורדדת כולסטרול.
טיפים שלי להורדת כולסטרול :
*לצרוך דגנים מלאים כמו אורז מלא , לחם מלא, שיבולת שועל (קווקאר) המכילים
סיבים תזונתיים המסייעים להורדת רמת הכולסטרול.
*להוסיףירקות לכל ארוחה
*להמשיך עם הפעילות הגופנית
*לשתות היטב מים או סודה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחות 25 קילואני16/09/2010
ירדתי לפני שנה 25 קילו וכבר שנה שאני שומרת על המשקל החדש.
במהלך השנה הראשונה,לא שילבתי כלל ספורט ובשנה האחרונה כן שילבתי הליכות יומיומיות.
בזמן האחרון הפסקתי עקב בעיה בברך,אבל בעוד זמן קצר אחזור להתהלך.
שאלתי היא:אני אוכלת מעט מאוד כי אני מפחדת להשמין,אם אשמור על פעילות קבועה אוכל לאכול יותר?
ואיך אדע מה ומתי לאכול בכדי לא להשמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר akuo
רעות גרוס16/09/2010בת כמה את?
חשוב מאוד לא לאכול פחות מידי, ההליכה שלך מהירה? כמובן אם את מוציאה אנרגיה בפעילות הגופנית את יכולה לאכול יותר.
אני לא יודעת פרטים שלך כמו גיל, משקל וגובה.
הדרך הטובה ביותר היא ללכת למכון כדי לבדוק את ה BMR (חילוף חומרים בסיסי) וכך תוכלי לדעת כמה קלוריות את צריכה לאכול ביום.
חשוב לאכול כל 3-4 שעות כמו: ארוחת בוקר, ביניים, ארוחת צהריים (גדולה יותר), ביניים וארוחת ערב - וכמובן לשמור על כמויות, להכוונה מדוייקת יותר פני לדיאטנית שתבנה לך תפריט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
אני17/09/2010בת 35 גובה 1.60 משקל 58
הליכה מהירה כ-4.5 קילומטר תוך 35-40 דקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות גרוס19/09/2010ה BMI שלך (יחס משקל לגובה) הוא 22.6 - שזה מצוין. את צעירה כך שאת יכולה לעשות פעילות גופנית מאומצת. אם תעשי פעילות אירובית 5 פעמים בשבוע ותאכלי מסודר, אין סיבה שתעלי במשקל.
את יכולה ללכת לחדר כושר, אם כואבת לך הברך תוכלי לעשות פעילות אירובית על מכשיר "סקי", כמו כן תוסיפי פעילות עם משקולות 3 פעמים בשבוע (קחי מדריך שיכיר לך את המכשירים ויתן לך תוכנית אימונים) - זה יעזור לך לשמור על המשקל.
אם את רוצה להיות בטוחה לגבי התזונה (שלא תהיה מועטה מידי) פני לדיאטנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף מכון או מאמן?
אני20/09/2010יש לי מכשיר סקי בבית,ואני מתאמנת עליו 20-25 דקות לא קשור להליכה...
לגבי אימוני כוח רצוי מאמן פרטי?או מכון כושר?
ואז יוצא 5 פעמים בשבוע אירובי וכמה פעמים בשבוע כוח?כמה זמן כל פעם אימון כוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד יורדים הכי מהר 30 ק'ג ?ש.14/09/2010
בלחץ, לפני הריון.
חייבת להוריד 30 ק'ג.
כיצד עושים זאת הכי מהר וטוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס15/09/2010אין מהר, העלת 30 ק"ג לאט, גם תורידי אותם לאט, אם תרדי מהר, סביר להניח שתעלי את כל המשקל חזרה.
פעילות אירובית 5 פעמים בשבוע (תתחילי בהדרגה) + תזונה נכונה (להוריד ממתקים, שתייה מתוקה, מטוגן, לחמים מקמח לבן, תוסיפי ירקות ופירות לתפריט, מוצרי חלב דלי שומן, עוף, ביצה, לחם מחיטה מלאה) + תקפידי על קלוריות (לא לרדת מה 1000 קלוריות ליום) - את תרדי במשקל. אם תשמרי על התזונה והפעילות גופנית כאורח חיים, לא תעלי את הקילוגרמים חזרה.
אני ממליצה לך לגשת לדיאטנית, מסגרת עוזרת להרבה אנשים לרדת במשקל ולהתמיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)