מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספיק קלוריות ?ש.12/09/2010
BMI שלי הוא 37 - צריכה להוריד 35 ק'ג.
אני אוכלת:
בוקר: יוגורט גביע בינוני + 3 כפות גרנולה + תפוח.
צהריים: סלט + 2 כפות טחינה + עוף או דג - {פרוסה}.
אחה"צ: שקדים - 100 ג'ר + 5 תמרים ...
ערב: ביצה קשה ... או 3 פתית אורז + סרדין ....
הגזמתי ?
כמה קלוריות אני אוכלת ?
מה להפחית כדי להוריד משקל ?
בתודה ובברכת שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה את שוקלת ומהו גובהך?
סיון דוד13/09/2010אני אצטרך את הנתונים הללו על מנת לחשב צריכה קלורית.
לגבי השקדים- את אוכלת 100 גרם ? אם כן אז הכמותלדעתי גדולה מדי בלי שאחשב בכלל. הייתי מורידה בכמות , אבל לא מוותרת על ארוחת ביניים זו כי חשובה מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל + גובה.
ש.14/09/2010תודה לעזרתך.
אני שוקלת ... 96 ק'ג {הייתי 99 ק'ג}.
הגובה שלי - 1.62 ס'מ ....
לפי החישוב בקופ"ח - BMI שלי = 37 +
מעולם לא רזיתי, רק העלתי .... {כעת, זו הפעם הראשונה }.
ב - 23 השנים האחרונות העלתי 40 ק'ג ....
עוד 100 גרם, עוד חצי ק'ג ... עוד 5 ק'ג .... עד 40 ק'ג .....
אני כיום בת 50.
לאיזה ארוחת בניים התכוונת ? באיזה שעה ?
וכמה קלוריות יש ב : 100 גרם שקדים / פיסטוקים / אגוזים ?
בברכת שנה טובה ומבורכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל -סיוון היקרה. מצ"ב הגובה ........
ש.16/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערות בקשר לתפריט
סיון דוד18/09/2010אוקיי אז ככה:
1. הייתי משנה את ארוחת הביניים ל- 8-10 שקדים ולא יותר+ 2 תמרים או מעדן דיאט
2. לגבי ארוחת ערב: ביצה+ 2 פרוסות לחם מלא ( ולא פתית/פריכיות כי לא משביע), או טוסט מגבינה דלת שומן או 2 פרוסות לחם עם 2 סרדינים.
3. הקפידי על שתיית מים נאותה .
4. הקפידי על פעילות גופנית לפחות 30 דקות כל יום.
בנוסף, שימי לב:
הקפידי על ירקות באופן קבוע בצלחת. לפחות 2 ירקות בכל ארוחה (בוקר+צהריים+ערב), ולא יותר מ-2 פירות (בהנחה שאינך סובלת מסכרת).
הימנעי משתייה מתוקה, כולל מיץ טבעי, ואם את שותה שתייה חמה הגבילי את כמות הסוכר .
לידיעתך:
100 גרם שקדים/אגוזים מכילים כ- 500-600 קלוריות
אשמח לקבל דיווח איך הולך
והייתי ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית שתלווה אותך בתהליך זה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלאלון11/09/2010
אני המון ספורט אבל אני רוצה להעלות מסה
איך אני יכול לעלות הכי הרבה במשקל בהכי פחות זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
רעות גרוס15/09/2010רק עם תוספים, תחשוב טוב אם אתה מעוניין להכניס לגופך חומרים שונים שמעלים את מסת השריר, אי אפשר לדעת את ניזקם לטווח הארוך (למרות שהרבה צורכים אותם...)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינותיניב11/09/2010
כמה אחוז שומן בגבינות מומלץ לאכול כשאתה בדיאטה?
יש גבינה עם מתחת ל- 3 אחוז שומן?
לאכול לחם קל? לחם מחיטה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניב
רעות גרוס15/09/2010שלום, בדיאטה ממליצים לאכול גבינות עד 5%, יש גבינה לבנה/ קוטג' 3% (שאין בעיה לאכול אותה) וגם גבינה לבנה/קוטג' 1/2% (גם אותה אתה יכול לאכול, אין בעיה של ספיגת סידן)
אני לא יודעת בן כמה אתה, משקלך, גובהך.
בעיקרון לא משנה אם תאכל לחם קל או מלא, משנה הכמות. לחם קל הוא חצי קלוריות מלחם מלא, לכן אם אתה רוצה לאכול לחם מלא (חלק מעדיפים לאכול לחם מלא כי הוא משביע אותם יותר) אתה צריל לאכול פחות לעומת לחם קל, זו העדפה אישית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין קריאטין ויוהמבין לחולשהשי06/09/2010
לקחתי תקופה ארוכה קריאטין וכרגע אני לוקח יוהמבין לזירוז החיטוב
בזמן האחרון אני מרגיש ממש חלש בגוף האם יכול להיות קשר בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה לך לערוך בדיקות דם
סיון דוד07/09/2010לצערי אני לא מכירה את התוסף ... אולי רעות הדיאטנית מכירה.
בכל מקרה כדאי שתעשה בירור אצל דיאטנית לגבי התפריט שלך כי אולי החולשה נובעת מחסרים תזונתיים ואני ממליצה לך גם לערוך בדיקות דם כלליות...
שנה טובה ובריאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזזונהרחל03/09/2010
אפשק לקבל מאמרים יעלים בנושא תוזנה בשילוב עם ספורט,מה ממולץ לאכול לפני ומה אחרי כיצד זה משפיע על מסת שריר ושומן וכו'..
בנוסף רציתי להתייעץ בקשר לנושא מסויים..אני בת 21 שוקלת 59 עושה ספורט על בסיס יומיומי.אני קמה בבוקר לעבודה ברבע ל6 אני לא אכלנית גדולה על הבוקר במיוחד בשעות המוקדמות,לכן אני משתלדת לאכול תמר אחד על הבוקר ובהמשך הבוקר שקית עם דגני ברנפלקס(אני לא יכולה לאכול עם חלב כי אני לא אוהבת מוצרי חלב).אני אוכלת ארוחה מלאה עם פחמימות \ירק\ובשר או דג כשאני חוזרת מהעבודה שזה יוצא לי בערך 2-3 לפני אימון..ובעבודה אני אוכלת כריך מחיטה מלא עם טונה או חביתה,עם ירק ולאחר מכן פרי.השאלה שלי היא כזאת אני רוצה לשנות את תוכניות האימונים שלי כדי לחזק את מסת השריר שלי שיהיה לי יותר קל באימונים וככה שאני אוכל לשרוף מסת שומן ולא שריר.האם להפסיק להתחיל לאכול לחם כל יום ופשוט להסתפק לאכול בעבודה סלט בריאה עם טונה או תפו"ח או פסטה קרה(ללא רטבים)כי אני ממש רוצה לרדת עוד במשקל ולאכול לחם כל יום לא תורם לעניין.
יוש לציין כי לא אכלתי נכון אחרי אימון הייתי אוכלת רק חלבון ולא שיבלתי פחמימה אז התחלתי לשלב בזמן האחרון..
אשמח להתייחסות בנושא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר לי נתון חשוב- גובה
סיון דוד07/09/2010אנא כתבי מהו גובהך כדי שאוכל להתייחס לשאלתך.
בכל מקרה נראה שהייתי מוותרת בבוקר על הדגנים ומחליפה אותם ביוגורט+תמר (תנסי יוגורט על בסיס חלב עיזים או חלב סויה...) כיוון שבהכריך שאת אוכלת מכיל פחמימות (דווקא לא הייתי מוותרת על הלחם כי משביע יותר מקורנפלקס ).. ארוחת הצהריים בסדר וכדי להתייחס המשך היום אני אצטרך את הגובה שלך כפי שאמרתי. לגבי תזונה מסביב לאימון תוכלי לקרוא מאמר שכתבתי בשאלות נפוצות בפורום זה.
שתיהיה שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רחל08/09/2010הגובה שלי הוא 160,לגבי החלפת הברנקפלקס עם יוגורט או חלב זה בלתי אפשרי למה אני לא אוהבת דברי חלב בכלל,אני יודעת שזה יכול להיות לא בריא אבל אני לא אוהבת את כל העמדנים,שמנת וכו'...
יש לי עוד שאלה,מה צריך להיות אחוז השומן בהתאם למשקל 59 גיל21 וגובה 160* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רחל
סיון דוד13/09/2010אוקיי,עשיתי הערכה גסה של תפריטך ואין שום בעייה עם כמות הלחם. לא כתבת לגבי ארוחת ערב ואני ממליצה שבערב (במיוחד לאחר אימון) תאכלי פחמימה עם חלבון כמו למשל תירס+טונה, לחם עם ביצה וכו'. להלן הרגלי אכילה שכדאי שתשימי לב אליהם:
* אכלי ארוחות מסודרות הקפידי לאכול כל - 3-4 שעות
* הקפידי על ארוחת בוקר
* הקפידי לצרוך פירות וירקות
* הקפידי לשתות היטב מים/סודה והימנעי משתייה מתוקה
ירידה מומלצת במשקל היא 0.5-1 ק"ג בשבוע. לפי חישוב BMI המשקל שלך תקין אך אם את מרגישה שאחוזי השומן גבוהים ואת מעוניינת להוריד במשקל- נסי לשלב פעילות גופנית עם תזונה נכונה ןתגיעי לתוצאות.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיניב02/09/2010
שלום אני בן 17..
אני מתחיל להתאמן
שלוש פעמים ריצות בשבוע
שכיבות סמיכה כפיפות בטן תרגילי גב מתח
חיטוב האגן
עבודה על החזה
עבודה על שרירי רגליים ועוד..
איך אני צריך לאכול? מה אני מריך לאכול כדי להגדיל מסה ולהתנפח? ולגדול בצורה טובה.?
הכוונה היא גם לצמוח לגובה?....
אשמח לתפריט?
ועוד שאלה האם טונה במים זה טוב אחרי אימון כדי להתנפח? ומה לגבי יוגורט 0% ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
רעות גרוס03/09/2010שלום, יש לך בשאלות הנפוצות מה לאכול לפני/אחרי אימון, לתפריט ספציפי עליך לפנות לדיאטנית שתבנה לך תפריט.
טונה במים אחרי אימון זה מצוין, תוסיף לחם. גם יוגורט 0% טוב, אך יש בערך 7-8 גרם חלבון. אם אתה אוכל את היוגורט מיד לאחר האימון, זה בסדר (אתה יכול להוסיף חלבון) ואח"כ לאכול תוך שעה - שעה וחצי עוד 25 גר' חלבון + פחמימות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר לפני ריצת בוקררועי28/08/2010
שלום
מעניין אותי לדעת מה מומלץ לאכול לפני ריצה בבוקר, וכמה זמן יש להמתין בין הארוחה לריצה. נאמר שאני קם בין 05:30-06:00 ורץ כשעה בדופק 85% ממקסימלי.
כשאני רץ בערב אני אוכל 150 גרם פסטה מלאה כשעתיים לפני הריצה וזה כמובן לא רלוונטי לבוקר כי גם המטורפים ביותר לא יקומו ב03:30 לאכול...
חשוב לציין: בן 30, בריא (טפו טפו), 1.80 במשקל 75.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה לפני ריצה
סיון דוד30/08/2010הי רועי
אני מפנה אותך לקרוא הסבר מפורט שכתבתי על ארוחה לפני אימון במאגר שאלות נפוצות בפורום זה. (כך גם אולי תבין למה כדאי להוסיף פחמימה לפסטרמה שאתה אוכל באימון ערב.)
לפני אימון בוקר אני ממליצה לך על 3 דברים:
א. ערב לפני האימון לאכול פחמימות מורכבות (בארוחת ערב)
ב. 20 דקות לפני אימון בוקר - לאכול פחמימה פשוטה כמו למשל בננה/ 2 תמרים/ חטיף אנרגיה קטן
ג. להקפיד על שתיית מים- חצי ליטר מים 15 דק' לפני האימון. ואם אתה מזיע אז לשתות תוך כדי האימון ולתקן את מאזן הנוזלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשתות ביצים זה כדאי או לא?אלון28/08/2010
אני בן 16 וחצי מתאמן בערך כ חודש וחצי אימונים קשים... בספורט אני מבין אבל בתזונה לא כל כך אז השאלה שלי היא כזאת:
האם שתיית ביצים היא טובה יותר מאכילת ביצים מהמחבט הכוונה שלי אם עדיף לקחת ביצה לשבור אותה על כוס ולשתות או לטגן אותה במחבט ולעשות אותה קצת?
יש הבדל בין השניים מבחינת תזונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית ביצים לעוסקים בספורט
סיון דוד28/08/2010הי אבי
לפי המלצת משרד הבריאות יש להימנע מאכילת ביצים שלא עברו חימום עקב סכנה להימצאות החיידק סלמונלה. לגבי ספיגת חלבון מביצה חיה לעומת מבושלת או מטוגנת- אין הבדל ביניהם. לכן, אני ממליצה לך לצרוך ביצים שעברו בישול או טיגון בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וספורט נכוניםשי27/08/2010
שלום.
אני בן 19 וחצי ומתאמן כבר מעל חמש שנים באימוני כוח בחדר הכושר 3פעמים בשבוע (בעבר הייתי מתאמן רק פעמיים בשבוע), ואני עד היום לא יודע בדיוק מהו התפריט הכי נכון בשבילי לפני ואחרי האימון ואשמח לקבל תפרטי מאוזן ומדויק.
דבר נוסף הוא: אני מתאמן בצורות שונות מאימון לאימון, כך שרמת התאבון שלי משתנה בהתאם.
כדי שתדעו לתת לי במדויק את התפריט+המלצות איך לשלב אותו נכון אם אימוני הכוח שאני עושה, אתן לכם כמה נתונים על עצמי:
משקל ממוצע: 83-84 ק"ג.
גובה: בין 1.79-1.81
נ.ב: אשמח לדעת גם איך כדי לשלב הכי נכון תזונה ואימוני אירובי כדי שיהיו תוצאות טובות לגוף ולא שאני אתאמן אוכל המון ואז אעלה במשקל כל הזמן.
וגם, אני עושה פעמיים בשבוע אירובי בדרך כלל.
תשובה בספיד.
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניית תפריט
סיון דוד30/08/2010אין באפשרותנו להרכיב תפריט דרך הפורום וחבל מאוד שאתה מתאמן כ"כ הרבה שנים ולא היית עד כה בייעוץ תזונה מקצועי.. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית (תבדוק אולי יש לך בחדר כושר) שתבנה לך תפריט מסודר ותתאים אותו לאימונים ולמטרות שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן בבטןjojo25/08/2010
שלום
אני בת 21 שוקל 61.6 והגובהה 165
יש לי שומן בבטן שאני מאוד שונאת את המראה הזה כמו כדור
רוצה להרזות עד 6 קילוגרמים
בשבוע האחרון התחלתי לעשות הליכה בהליכון כל יום 40 דקות
אני מאוד מעוניינת לברר כמה קלוריות אני צריכה כל יום? ואיזה אימונים עוזרים לי כדי להוריד את הבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רעות גרוס30/08/2010כדי לדעת כמה קלוריות את צורכת ביום והאם המזון שאת אוכלת הוא נכון, את צריכה לפנות לדיאטנית (בד"כ יש בחדרי הכושר), לגבי הורדת מסת שומן מהגוף, ההליכה שלך מצוינת, הייתי מעלה מידי פעם את עצימות ההליכה (את יכולה לגוון עם קצת ריצה), ומשלבת בין מכשירי האירובי (אלפטיקל והליכון) - 5-פעמים בשבוע, תתחילי להוסיף גם תרגילי משקולות (שאלי את מדריך חדר הכושר).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני ריצהדנה22/08/2010
לפני כמה ימים קמתי בבוקר ועשיתי ריצה של 40 דקות (20 דקות הליכה מהירה 20 דקות ריצה)
כשחזרתי הבייתה הייתה לי בחילה נוראית והקאתי בלי סוף
אף פעם הדבר לא קרה לי...כי אמנם לא הייתי בשיגרת אימונים רציפה אבל כן יש לי כושר טוב יחסית
אבל זאת הפעם הראשונה שעשיתי ריצה בבוקר ולא בערב
לא אכלתי כלום לפני שרצתי מאז הערב הקודם (וגם כשהקאתי הקאתי רק מים)
אז רציתי לשאול...האם מומלץ לאכול לפני האימון? ומה לאכול אחרי?
יש הבדל אם אני רצה בבוקר או בערב? יש העדפה למשהו מסויים?
אני רוצה להוריד מהמשקל באופן משמעותי
תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה לאחר אימון
סיון דוד22/08/2010הי דנה
ראשית אני ממליצה לך לבדוק עם רופא מקצועי את עניין ההקאה במידה ויחזור שוב.
אחת הסיבות לבחילות לאחר אימון היא שתייה לא מספקת, אבל לגבי הקאה אין לי ידע בנושא ואולי רעות הדיאטנית תרצה להוסיף את דעתה. כתבתי מאמר בלינק "שאלות נפוצות" בפורום זה לגבי ארוחה לפני אימון ואני ממליצה לך לקרוא . אכן מומלץ ושוב לאכול לפני אימון- גם כדי למנוע את המקרה שקרה לך וגם כדי לספק לגוף אנרגיה לאימון.
אני ממליצה לך להקפיד על הדברים הבאים 20 דקות לפני אימון:
1. שתי 2 כוסות מים
2. אכלי בננה/2 תמרים/חטיף אנרגיה קטן
**ערב לפני האימון הקפידי לאכול ארוחה המכילה פחמימות
**לאחר האימון הקפידי לאכול ארוחה המשלבת חלבונים עם פחמימות וכמובן שתי מים
***במידה ותרגישי לא טוב פני לרופא ואל תהססי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב וסידן?תוםתום15/08/2010
האם זה נכון שחלב למרות שיש בו הרבה סידן גורם לכך שיהיה פחות סידן בגוף בגלל שלסידן קשה להיספג בגוף כשהוא בא מהחלב? או משהו כזה?
ספורטאים צריכים עצמות חזקות מן הסתם, איזה מקור לסידן טוב להם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תום
רעות גרוס16/08/2010ההפך!! (חלק מהרפואה הסינית טוענים זאת וגם לא כולם). הסידן ממוצרי חלב נספג בצורה טובה מאוד. נוסף על כך בחלב יש חומצות אמינו שמחקרים מראים שלאחר אימון ההשפעה של שתיית כוס חלב היא שוות ערב לשייק חלבון.
כמו כן מחקרים אחרים הראו שאכילת מוצרי חלב עשירים בסידן עוזרת בירידה ב % שומן וירידה במשקל, בהשוואה לקב' שלא אכלה כלל מוצרי חלב או קב' שצרכה תוספי סידן. (חומרים בחלב יחד עם הסידן עוזרים בירידה ב % שומן).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה.ש.14/08/2010
שלום רב,
אני כמעט בת 50
שקלתי 99 ק'ג ......
בשבועות האחרונים, אוכלת רק: פירות {עד הצהריים}, ירקות וטחינה + קציצת סויה {בצהריים},
כעבור כמה שעות: קצת אגוזים. בערב: ביצה וירקות, או פתית אורז וסרדין.
כל יום הולכת 45 דקות.
הפחתתי .... 2 ק'ג .... {בנתיים} ....
מהיום, אוסיף גם תרגילי מתיחות, תרגילי ספורט על מזרן, קצת משקולות...
{10 דקות פה, 10 דקות שם} ....
המטרה: להכנס להריון ולהחזיק הריון עד ללידה {תרומת בצית}.
למרות, גילי ....
למרות: פיברומיאלגיה, סכרת גבול עליון {ערכים של 100-117}, בעיית קרישיות ...
מה דעתך המלומדה ?
מה עוד עלי לעשות כדי להוריד משקל במהירות מירבית ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת. ומחכה לתשובה.
ש.14/08/2010שכחתי לציין, הגובה שלי = 1.62 ס'מ.
ובכל זאת, תמיד אומרים לי שאני לא ניראת לפי המשקל במאזניים ...
אלא, הרבה הרבה פחות ....
אני גם רואה בחורות במשקל 90+ והן נראות בומבות ....
אצלי, המשקל פורפורציונלי.
* לפי המשקל, עלי לרדת 40 ק'ג.
באמת, לפני כ: 20 שנה שקלתי 57 ק'ג ...
ומאז, במשך כל השנים רק עליתי עוד 100 גרם, עוד קילו, עוד 5 וכ'ו עד 40 ק'ג מיותרים. ....
כמה קלוריות עלי לאכל ליום כדי להוריד הכי מהר ?
מה לאכל ?
אין לי זמן, חייבת להכנס להריון ועכשיו !
יש לי תור לדיאטנית, רק בעוד חודש.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות גרוס14/08/2010לפי מה שאת אוכלת את לא אוכלת הרבה בכלל, מה שיכול להאט את חילוף החומרים ובגלל זה הירידה איטית . את צריכה לאכול מינימום 1200 קלוריות. אני לא יודעת איזו עצימות ההליכה שלך, אני ממליצה לך להוסיף אימון משקולות אפילו 30 דק' 3 פעמים בשבוע. הדיאטנית שלך תבנה לך תפריט עשיר ומזין שתרדי מ % השומן ולא ממסת שריר ונוזלים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
ש.15/08/2010רעות שלום ותודה על התשובה.
אני לא מגיעה ל:1.200 קלוריות ? זה מעניין ....
תחשבי לי בבקשה:
5 שזיפים, 2 אגסים, 2 מלפפונים, עגבניה, 2 כפות טחינה גולמית,
קציצת סויה, חופן אגוזים, ביצה, סרדין / טונה, 3 פתית אורז.
שתיה: מים + צמחי מרפא {בלי סוכר}.
זה התפריט שלי, כל יום, בשבועות האחרונים.
הליכה לא מהירה 45 דקות ליום.
10 דקות התעמלות {מתיחות, משקולות}.
מה עוד להוסיף כדי לשפר את חילוף החומרים ?
התור לדיאטנית ... עוד המון זמן. בבקשה עזרה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רעות גרוס15/08/2010תחשבי לי בבקשה:
5 שזיפים - 166 קל'
2 אגסים - 120
2 מלפפונים - 20 קל'
עגבניה - 30 קל'
2 כפות טחינה גולמית - 120 קל'
קציצת סויה - זה את צריכה להסתכל על השקית, 70 קל'?
חופן אגוזים - צריך לגעת כמה גרמים - 150 קל' (אולי יותר)
ביצה - 83 קל'
סרדין / טונה, - קופסה: 170 קל' לטונה בשמן במים - 100 קל', סרדין אחד - 25 קל'
3 פתית אורז - 105 קל'
שתיה: מים + צמחי מרפא {בלי סוכר}. - ללא קלוריות
הייתי מורידה מכמות הפירות (2 פירות ביום) ואוכלת פחמימות מקמח מלא (או כל דגן אחר מלא), מוסיפה חלבונים (מוצרי חלב דלי שומן - הייתי יורדת לגבינות 3%, עוף / חזה עוף / חלקים רזים מבשר בקר, דגים בתנור או בגריל, ביצה (כמו שאת אוכלת), טונה.
לאכול כל 3 שעות משהו קטן, להגדיל את כמות הירקות (צהריים בהחלט ארוחה גדולה יותר).
תנסי להגביר את קצב ההליכה ואם את יכולה לעלות מדרגות, כל שבוע תוסיפי עוד קומה ברגל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. תודה. תודה.
ש.15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה
רעות גרוס15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-אחריי אימון(:09/08/2010
היי
אם לאחר אימון כוח בחדר כושר אני יאכל יוגורט ביו לבן הכולל 9.8 פח' 8.1 חלבון + פרי (לדוגמא קיווי בינוני) האם זה בסדר? האם זה מספיק חלבון ופחמימה בצריכה המיידית של אחרי אימון?
ואם כן אז בהמשך אחרי היוגורט והפרי כמה זמן לאכול על מנת להפיק את המיטב של בניית שריר
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחה לאחר אימון
סיון דוד10/08/2010שלום
אנא קרא תשובה מתאימה במאמר "ארוחה לאחר אימון" שכתבתי ברשימת "שאלות נפוצות" בפורום זה.
אשמח לענות על שאלות נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
(:11/08/2010רק אם תוכלי להגיד לי כמה זמן אחר יהיוגורט והפרי לאכו לאת הארוחה הגדולה (ביצים לחם ירקות גבינות) כדי שעדיין תהיה לזה השפעה על בניית השריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחה אחר אימון
סיון דוד13/08/2010כפי שכתבתי, ההמלצה היא בשלב הראשון לאכול פחמימה פשוטה כמו בננה או פירות יבשים בסמוך לסיום האימון ולאחר מכן בשלב השני (תוך 45-60 דק') לאכול ארוחה הכוללת חלבון ופחמימה (יוגורט זה לא מספיק והייתי מוסיפה לו עוד 1-2 ביצים ) ושוב לאחר שעתיים לאכול ארוחת חלבון+פחמימה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
(:15/08/2010אז אם הבנתי נכון אפשרי לאכול רק פחמימה פשוטה במיידי בסיום האימון ורק אחרי 45 דק לאכול חלבון+פחמ' ועדיין תהיה אפקטיביות להתפתחות השריר?
כי יש כאלה שטוענים שבמיידי צריך חלבון+פחמ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הבנת נכון
סיון דוד20/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סילן במקום סוכר חוםמיה08/08/2010
שלום
האם יש איזשהו ערך בהחלפת כפית סןכר חום בקפה בכפית סילן?
אני שותה כשלוש כוסות קפה מידי יום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
רעות גרוס09/08/2010לדעתי לא (אולי ברפואה האלטרנטיבית יש הבדלים) שניהם סוכרים (אין גם הבדל בין סוכר חום ללבן...)
אני רוצה להוסיף, היתה כתבה גדולה בנושא, והיו בהחלט רופאים שאמרו שאין הבדל בין שניהם, אבל אני כותבת לך קצת עובדות על כל אחד מהם:
סילאן: הסילאן הינו סירופ המופק ממיצוי פרי התמר לאחר שעבר תהליך של בישול והוא נקרא גם דבש תמרים, למרות שאין כל קשר בינו לבין הדבש. הסילאן הוא מיץ תמרים מרוכז, בעל מרקם נוזלי. ערכו התזונתי דומה לזה של התמר, אך הוא מכיל הרבה פחות סיבים תזונתיים.
מכיל כמויות קטנות ומשתנות של סידן , ברזל ומעט ויטמינים (B ו-A). הערכים של הסילאן משתנים לפי סוג הפרי ממנו הופק ובהתאם לצורת ההפקה. בארץ, צריך לשים לב, נמכרים שני סוגים עיקריים של סילאן: סילאן טהור – ללא תוספת סוכר, חומרי טעם וחומרים משמרים וסילאן בתוספת סוכר וחומרים נוספים (ניתן לברר זאת על גבי האריזה). כפית סילאן אחת מכילה כ- 13.5 קלוריות.
דבש : מתוק פי שלושה מסוכר לבן, ומכיל ריכוז גבוה מאוד של פרוקטוז. לפי הגדרת התקן הישראלי, מוצר יכול להיקרא דבש אם הוא מיוצר על ידי הדבורים מצוף של פרחים או מחלקי צמח אחרים. הצוף הינו תערובת של מים, סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז (כולם סוכרים). ריכוז הסוכר בדבש מגיע לכ-80 אחוז. ריכוז הסוכר הגבוה הוא אחד הגורמים לפעילות האנטיבקטריאלית המיוחסת לדבש.
דבש איכותי נחשב לעשיר במינרלים ובוויטמינים, בעיקר ממשפחת B, בהשוואה לסוגי סוכר אחרים. עם זאת, בסופו של דבר יש לזכור שהדבש משמין לא פחות מסוכרים אחרים. כפית דבש אחת מכילה כ-16 קלוריות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הבדל בין חום ללבן?
תוםתום10/08/2010אני תמיד שמעתי שדווקא יש הבדל. אומנם הוא לא גדול אבל התהליך שעובר סוכר לבן הורס יותר ערכים תזונתיים לא כך?
תמיד אמרו שיש הבדל , את אומרת שאין הבדל בכלל? מה זה צבע מאכל? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום
רעות גרוס10/08/2010ההבדל המשמעותי הוא המחיר... חוצ מזה, הסוכר החום עובר זיקוק אחד פחות בתהליך הייצור (ובהחלט מוסיפים צבע), כמות המינרלים והוויטמינים שבו זניחה, הוא גורם לנזקים בריאותיים כמו הסוכר הלבן, ורק העיכול שלו קל יותר .
ב-100 גרם סוכר לבן יש 99.9 גרם פחמימות, 2 מ"ג אשלגן, 1 מ"ג נתרן ו-0.1 מ"ג ברזל. ב-100 גרם סוכר חום יש 96.5 גרם פחמימות, 345 מ"ג אשלגן, 30 מ"ג נתרן ו-3.5 מ"ג ברזל. למרות גובה המספרים, מדובר בכמויות מזעריות של אשלגן, נתרן וברזל. בשני סוגי הסוכר אין כלל שומן, כולסטרול וסיבים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם דבש? האם הוא יותר טוב?
תוםתום10/08/2010או בקיצור, מה הממתיק הכי בריא? :)
בדבש יש משהו יותר טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום
רעות גרוס10/08/2010יש יותר ויטמינים ומינרלים אבל עדיין הרבה סוכר וצריך להזהר בכמויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)