מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זומבה גולדסאלי12/01/2012
אני בת 60 שמחפשת זומבה גולד באזור הרצליה רעננה, מצטרפת כבר ממחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זומבה גולד - תגובה
שי אלנקרי15/01/2012בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה וייעוץ די חשובנדב12/01/2012
אני חייל בן 21
אני מתאמן כבר זמן ממושך אפשר לאמר שנה בערך אני משתדל גם לאכול טוב
אני בזמן האחרון עובד על ניפוח של כמה שרירים מסויימים בחדר כושר
עכשיו יש לי בעיה מסויימת
ביום ראשון אני יוצא שבועיים לאבט"ש במקום ללא חדכ
איזה אימונים אני יכול לעשות שאם לא להמשיך בהגדלה של השרירים אז לפחות לשמור עליהם במצב הקיים?
אני כבר מעכשיו הכנסתי לעצמי לראש שבשבועיים האלה הכל ירד ויהיה לי קשה לחזור לזה וזה ממש מוריד את המוטיבציה להמשיך
אפשר בבקשה כמה עצות?תרגילים?
כל דבר יתקבל בברכה
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה וייעוץ די חשוב - תגובה
שי אלנקרי15/01/2012שלום נדב,
אל דאגה, בשבועיים לא הכל יירד וכמעט שלא תבחין בשינויים וויזואליים. השינויים היחידים שיתרחשו נמצאים בעיקר אצלנו בראש. בהנחה והפסקה שכזו מתרחשת פעם או פעמיים בשנה לצד אימונים סדירים, החופשה אף עשוייה לעשות טוב לגוף.
יחד עם זאת אם "בשביל ההרגשה" תרצה להרגיש שאתה ממשיך באימונים ושומר על מסת השריר (דבר שיקרה גם אם תיקח הפסקה אבל תקפיד על אכילה מאוזנת ועשירה) תוכל לבצע אימונים כנגד משקל גוף, אימונים שישפיעו עלייך בצורה כזו או אחרת כמו אימונים לחיזוק שרירי הבטן (כפיפות למיניהם ופלאנקים - תרגילים סטטייים)..
מקבילים, מתח (בשלל ווריאציות), פושאפ (גם כן בשלל ווריאציות) או לקחת איתך את אביזר ה-TRX (כבלי אימון שנתלים בכל מקום ומאפשרים לקיים אימון גופני נהדר כנגד משקל הגוף).
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעות ספורטניר12/01/2012
מהם ההשלחות (פציעות ספורט) היכולות להיווצר כתוצאה בפעילות אירובית למשך שעה כל יום כמו ספינינג, וריצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעות ספורט - תגובה
ד''ר איתי זיו13/01/2012הערותי.....
1. אם הפעילות האירובית הנה מדורגת אין שום סיבה לפציעה. הפציעות בפעילות אירובית מקורן בהכנה לקויה, תזונה לא מושכלת ועוד.
2. בעיקרון בריצה של 60 ק"מ בשבוע ומעלה מספר הפציעות נמצא בעלייה. כמובן שהדבר משתנה מרץ לרץ ולכן בהיקפי אימון גדולים חשוב אורח החיים הספוטריבי מאוד.
3. בספינינג- צפויות פחות פציעות באופן מהותי לעומת ריצה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיינרליאור12/01/2012
אני עוסק בספורט אירובי (אופניים) ומעוניין להעלות במסת שריר על מנת להתחזק במצבים בהם נדרש כוח מתפרץ, ספרינטים ועליות. קראתי על התוסף PEAK POWER ורציתי לדעת האם כדאי לקחת אותו בנוסף לגיינר במקומו או שניהם יחד באימוני כח. כל זאת בנוסף ל BCAA ZMA וחומצות אמינו (גובה 178 , 62 ק"ג)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיינר - תגובה
ד''ר איתי זיו13/01/2012מציע לפנות לפורום רפואת ספורט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אירוביניר12/01/2012
מהן התופעות שעלולות להיות באימון (ריצה) כל יום שעה בעצימות 75% ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אירובי - תגובה
עופר קיס15/01/2012אם עצימות בינונית , יתכנו בעיות אורטופדיות של עומס אורטופדי ושברי מאמץ. אם עצימות בינונית גבוהה - טרום אימון יתר תוך כשבועיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה תרגיל לכתפיים-עופר קיס
niro16/01/2012הי עופר המשך לשאלתי לגבי תרגילי כתפיים ב90 מעלות.
מהן סוג הפציעות היכולות להיות ברגע שעוברים את קו הכתף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה תרגיל לכתפיים-עופר קיס - תגובה
עופר קיס19/01/2012הי.
דלקת בבורסה מתחת לסופרספינטוס. צביטה ועיבוי של הסופרספינטוס, חוסר איזון בין שרירי החפת שישפיעו על פעולות אחרות של המפרק שכאשר יבוצעו בתאוצות גבוהות עלולות לגרום לפציעות קשות יותר כגון קרע בלאברום וכו'. הכוונה לא להפחיד אלא לוודא טכניקה נכונה ובחירה הגיונית של תרגילים ונפחי אימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אירובי -דחוףףףףףףףףףניר12/01/2012
האם יש בעייה לבצע אימון אירובי למשך 60 דקות כל יום בעצימות 75% ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אירובי- תגובה
ד''ר איתי זיו12/01/2012הערותי....
1. אין מניעה כלל לבצע אימון אירובי בעצימות המוזכרת כל עוד תוכנית האימונים בנויה באופן מושכל.
2. יכולת אירובית יחסית בתקופה קצרה ניתן לבנות ואף לרוץ מרתון אחרי שנה של אימונים.
3. חשוב מאוד לבדוק מצב בריאותי מפעם לפעם על מנת לדעת שמתאמנים באופן בטוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופני כושרמירי12/01/2012
יודעת את היתרונות של רכיבה על אופניים בחוץ אך אני גרה במקום עם עליות מיד ביציאה מהבית . אני מוגבלת בהליכה כאבים בירך עקב ניוון דרגה 1 קשיים בעליה במדרגות מהבית ,אני בת 70+ שאלתי מה היתרונות של רכיבה באופני כושר בבית .אני רוכבת מול הטלויזיה למשך כמה תוכניות ללא מאמץ מעדיפה זמן ממושך על קצר ועומס על הרגליים,האם יש בכך הוצאת קלוריות כמו בנסיעה בחוץ? יתרונות בריאותיים ואולי טיפים לשידרוג בהתאם לבעית הרגל . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופני כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו12/01/2012הערותי....
1. רכיבה בחוך כרוכה במאמץ ובהוצאה קלורית מהותיות יותר לעומת רכיבה בבית.
2. במקרה המצוין אני למד שבשלב זה אין הרבה ברירות והרכיבה בבית. חשוב אם כך שהפעילות תהיה אפקטיבית דיה. הקפידי על מספר סיבובי רגליים גבוה דיו, לפחות 40 לדקה (מצוין בצג האופניים כ- RPM). בנוסף חשוב לא לרכב עם כאבים .
3. לא צוינה התדירות של הרכיבה אך מומלץ כמובן כמה שיותר במהלך השבוע. 3 לפחות ואם ניתן אפילו 6-5 - מצוין. 45-20 דקות בממוצע. קצב הלב שיהיה גבוה דיו.
4. חשוב לבצע תרגילי כוח בנוסף. הדבר עשוי לשפר מצב הרגל והתחושה באופן ממשי. אזי, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום. פיזיותרפיסט ספורט, מאמן כושר בכיר עם ניסיון רב בשיקום ועוד. איכות החיים תשתנה כך ללא הכר.
5. חשוב לשמור ולהקפיד על תזונה מאוזנת ונכונה בכלל ובגיל המבוגר - בפרט. עלייה באחוזי השומן בגיל המבוגר שכיחה במיוחד וקשורה לביות רבות במערכות גוף כו שלד-שריר, חליוף חומרים ועוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופני כושר
מירי12/01/2012תודה על התשובה ד"ר איתן , אני רוכבת כמעט יום יום לפחות שעתיים ביום גם בימים שאני מתעמלת במים והולכת כשעה במים רדודים ועמוקים אותם אני מעדיפה על שחיה משעממת ,מאתר עולם המים של אורי סלע אימצתי לי תרגילים להנאה ,במים .כמובן שאני שומרת על תזונה בריאה.אך רציתי לדעת איך מורה בחדר כושר יכול להייטיב את מצב הירך, האם לשוב לחדר הכושר יעזור יותר מהתעמלות במים עם המורה ועם הקבוצה . את ההליכון בבית העברתי כי יש קושי וירידה בהליכה מאשתקד.גם יוגה והתעמלות בינה עצם וריקודים הפסקתי לצערי הרב כי אלה מסבים לי כאבים, וכידוע המלצה לא לעבוד עם כאבים, בהזדמנות זו האם יש עוד אתרים שאפשר לדלות מהם תרגילים טובים לתהליך של ניוון בירך כדי לשפר את המצב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופני כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו15/01/2012הערותי....
1. הליכה במים - מצוין. ממש. אם קצב הלב עולנה גם לרמה גבוהה דיה הפעילות הנה אירובית ומיטיבה מאוד לבריאות.
חשוב מאוד לשלב גם תרגילי כוח. אימון משקולות לצורך העניין או אימון פונקציונלי בבית - טובים מאוד. חשוב להקפיד על הכללים ולבנות תוכנית אימונים מסודרת על מנת לשפר יכולת גופנית.
3. אני מנוע מלשלוח כתובות של אתרים רלבנטייים אך בהחלק יש אתרים (לא הרבה שבהם ניתן לראות תרגילים מתאימים.
4. בפועל שי צורך לשלב בין תרגילים מתאימים ופעילות אירובית מגוונת. ככל שמספר האימונים רב יותר ומספר השעות בהתאמה קשר ישיר לשיפור המצב הבריאותי וככל הנראה השפעה טובה יותר להפחתת כאבים.
5. ממליץ בחום להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט מומחה. הם עתירי ניסיון ויכולים לסייע רבות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה במיםאורה אביב12/01/2012
האם הליכה במים מתאימה גם לאנשים אשר סובלים מקוצר נשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה במים - תגובה
ד''ר איתי זיו15/01/2012במידה ולא נו על השאלה...
אין מניעה לבצע הליכה במים בעת שישנה בעיה של קוצר נשימה .
הדבר החשוב הנו בקרה של העצימות. במידה והעצימות לא גבוהה מדי הפעילות האירובית דווקא תשפר את המצב!!! מומלץ בכל מקרה להתייעץ במידת הצורך, או אם שי הגבלה עם הרופא המטפל או איש מקצוע בתחום הספורט עם אוריינטציה שיקומית כמו פיזיולוג ספורט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העצמת הפעילותברוך11/01/2012
השאלה לשי אלנקרי
שי שלום אני בן 65 ומתאמן שנים באופן קבוע בחדר כושר ,כאשר המטרה שלי היא לשמור על כושר ולחזק את השרירים(אין לי שאיפות לאולימפיאדה) אני מבצע בכל מכשיר 3 סטים ובכל סט 20 פעם ואני מרגיש שאני יכול להעצים את הפעילות,
השאלה שלי היא מה עדיף להוסיף משקולת במכשירים ולעשות 3 סטים ובכל סט 12 פעמים או להשאיר אותה משקולת במכשיר ולעשות 3 סטים של 30 פעם בכל סט?
ותודה מראש לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העצמת הפעילות - תגובה
ד''ר איתי זיו13/01/2012הערותי....
1. פחות מומלץ לבצע 20 חזרות בכל סט מכיוון שכל המיקוד הנו על שיפור הסבולת השרירית ופחות על חיזוק השרירים והעצמות. בכל מקרה חשוב להתאמן על בסיס קבוע אך לא פחות חשוב להעלות העצימות של אימון הכוח על מנת שיהיה אפקטיבי יותר. טווח חזרות 15-8- מצוין.
2. עדיף בעיקרון לבחור באימון תרגילים מורכבים ופחות מבודדים על מנת לשפר התיאום בין השרירים.
3. חשוב להקפיד על עקרונות אימון השונים כמו עומס יסף, גיוון וכדומה. מומלץ מאוד להתייעץ עם איש מקצוע מכיוון שחשוב למקסם יכולות גופניות באמצעות אימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לחיזוק שרירי הבטן בעמידהב11/01/2012
האם יש תרגילים שאפשר לעשות בעמידה ע"מ לחזק את שרירי הבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים לחיזוק שרירי הבטן בעמידה - תגובה
ד''ר איתי זיו11/01/2012הערותי....
1. יש הרבה!!! להלן חלק:
רוטציה בעמוד השדרה בעמידה עם פולי אמצעי.
2. כפיפה צידית בעמידה עם משקולת יד.
3. כפיפה צידית בעמידה עם פולי תחתון.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר איתי זיו בבקשהשבי09/01/2012
איתי אשמח אם תכתוב את דעתך על התוכנית האימון שלי ותתקן אם צריך.
המטרה: מניעת פציעות, ושיפור יכולות גופניות של שחקן כדורגל.
משקל :72 קילו
גובה:מטר ושמונים סנטים
מספר אימונים בשבוע בחדר כושר: 2
מספר אימונים בכדורגל: 5
אימון כל הגוף פעמיים בשבוע:
שכיבות סמיכה על כדור פיטבול(חזה) משיכת פולי עליון לעורף/מתח(גב) לחיצת כתפיים במכונה(כתפיים), כפיפת מרפקים כנגד משקולות,(יד קדמית) בטן כנגד מכונה,זוקפי גו כנגד כיסא רומי, פשיטת ברכיים במכונה(4 ראשי), הרמת עקביים(תאומיים) כנגד מכונה...כל התרגילים האלה 3סטים X12 חזרות משקל בינוני.
סקווט עם מוט(או מכרעיים דינאמי) וסטיף לג דדליפט(אמסטרינג) בכח מתפרץ...שני התרגילים האלה 6-8 חזרות X 4סטים משקל טוב.
כמו שראית בפלג גוף עליון תרגיל אחד לכל שריר(חוץ מיד אחורית), ו2 תרגילים לכח מתפרץ.
מה דעתך על התוכנית? והאם התוכנית מתאימה למטרות שלי?
אשמח להערות...תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשבי.
ד''ר איתי זיו09/01/2012הבנתי שעופר ענה. אם יש עוד שאלה. שלח לעופר או אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי זיו- עופר ענה לי על שאלה אחרת
שבי09/01/2012אשמח אם תגיב על התכונית שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשבי
ד''ר איתי זיו09/01/2012הערותי....
1. החשוב ביותר הנו להתייעץ עם מאמן הכושר או המאמן הרשא בקבוצה על מרכיבי הכושר הגופני החשובים והספציפיים שמומלץ לשפר.
2. התרגילים על פניו מתאימים אך יש לשבץ תרגילים נוספים המתבצעים באופן פליאומטרי בתקופות מסוימות בעונה. לפיכך, יש להתחשב בתוכנית הכוללת של אימוני הכדורגל והכושר הגופני על מנת באמת להתקדם עוד ועוד.
3. חשוב לדעת בעת שבונים תוכנית אימונים כוללת באיזה רמה הקואורדינציה והזריזות של השחקן והמיומנות. לפי זה תיבנה תוכנית מתאימה. התרגילים המצוינים לרגליים, למשל טובים, אך יש מקום לעשות למש, סקווט על גבי פיתות, או שני בוסו וכדומה. זאת בצורה מתפרצת. כמו כן מכרעים על רגל אחת עם גוף מוטה לפנים, NORDIC CURL ועוד. חשוב לזכור שהיחס בין כופפי הברך לפושטי הברך בדרך כלל אצל שחקני כדורגל - אינו ממש תקין. פושטי הברך חזקים משמעותית יותר.בכל מקרה התרגיל שהוזכר מתאים לחיזוק של כופפי הברך. כמו כן ניתן להוסיף תרגיל פשיטת ירך בכסא רומי. תרגיל המתאים בעיקר למתאמנים מאומנים ותורם לחיזוק פושטי הירך בעיקר.
4. חשוב לשלב אימוננים דינמיים רבים הכוללים כוח מהיר אימונים פליאומטריים, אימוני איכות הנעשים באופן מושכל ועוד. כלומר רק אימוני הכוח המצוינים יתרמו לשיפור היכולת הגופנית באופן מוגבל!
5. אם רלבנטי הנך יכול להתקשר לקולגה שלי, צור קסטל, פיזיולוג מאמץ ומנהל שיקום הלב בבית חולים ברזילי ומאמן כושר עתיר ניסיון עם ספורטאים לגבי בניית תוכנית אימון מתאימה. 0542426486. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומסאלעד08/01/2012
האם בתרגיל הנ"ל יש עומס דחיסה מוגבר על הגב בשל ביטול הלורדוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומס - תגובה
עופר קיס09/01/2012כפיפה בירך לא חייבת לבטל לורדוזה. האם התרגיל בטוח לגב - תלוי בטכניקה , מצב הגב והעומס. בסך הכל התרגיל פחות יעיל מסקווט או דד ליפט . חשוב לא לסובב את האגן או להרים את הישבן כהו זה אחרת עלולה להיות מתיחה של רצועות בגב או חמור יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחהאלעד08/01/2012
קראתי שאחת ל3 חודשים צריך לעשות מנוחה של שבוע באימונים גם כח וגם אירובי כדי לתת לגוף מנוחה הן פיסית והן נפשית,בהנחה שאני מתאמן 4-5 פעמים בשבוע באימוני כח ואירובי..
האם אתה ממליץ על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה - תגובה
עופר קיס09/01/2012מאד . עדיף כל 6 שבועות לקחת 3-4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדאל בואטשני08/01/2012
בוקר טוב :)
לאחרונה שמעתי על סוג של כושר שנקרא פדאל בואט.זה מן חסקה שחותרים איתו ולפי מה שהבנתי סוג הספורט הזה ממש מומלץ כי הוא פועל על כל קבוצות השרירים ולא רק שהוא מחזק הוא גם עובד על סיבולת לב ריאה..הבעיה שאני לא מוצאת פרטים לגביו.
אם ידוע לכם יותר פרטים אשמח לשמוע. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדאל בואט - תגובה
עופר קיס09/01/2012PADDLE BORDE
אחלה כיף וכושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות לאחר לידת קיסריע.א07/01/2012
שלום רב,
אני כ- 5 חודשים לאחר לידת קיסרי.
על אף שאני משתדלת ללכת חצי שעה כ- 4 פעמים בשבוע (ומנסה לרוץ בין 2 - 5 דקות)
אינני מצליחה להוריד 10 ק"ג.
מה עליי לשנות בהתעמלות שלי??
האם מותר לעשות כפיפות בטן לאחר לידת קיסרי??
מה קצב הירידה במשקל לאחר לידה??
עליי לציין שכשנתיים לפני ההריון ירדתי כ- 13 ק"ג ושמרתי על המשקל באמצעות אכילה מאוזנת והליכות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות לאחר לידת קיסרי - תגובה
עופר קיס07/01/2012שלום לך
אני ממליץ לך להתיעץ עם רופא הנשים שלך או פיזיוטרפיסט שמבין בנושא ניתוח קיסרי ואימון שרירי בטן, כיוון שריצה לאחר ניתוח קיסרי ללא עבודה מוקדמת על שרירי קרקעית האגן עלולה במקרים מסוימים לגרום להחלשה של שרירים אלו אם כל מה שכרוח בכך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)