מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת סוג האימון האירובי על ההרגשהעמית11/07/2010
שלום רב,
אני בן 37 , מתאמן מזה כ-7 שנים, מבצע בעיקר אימונים אירוביים מסוגים שונים (ספינינג, ריצה, קרוס...), אני עובד עם מד דופק ועובד על טווח דפקים שבין 158 ל 168.
שאלתי היא - לפעמים באותו דופק אני מרגיש הבדלים במאמץ בין סוגי האימון השונים - למשל בקרוס אני מגיע לדופק 165 ומרגיש שקל לי לעבוד יחסית, לעומת זאת בריצה קשה יותר.
האם זה נורמלי ? האם יש לכך הסבר ?
תודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי לא נענתה
עמית13/07/2010שאלתי לא נענתה אשמח אם תוכלו להתייחס
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמית
ד''ר איתי זיו14/07/2010הערותי..
1. בריצה יש שינוי של מרכז הכובד, יש IMPACT ושרירים רבים יותר מעורבים מאשר בקרוס טריינר. אי לכך ההשפעה על הדופק והתחושה הכוללת עשויה להיות שונה.
2. ייתכן שבקרוס טריינר ייתכן שסגנון הפעילות שלך מדויק ויעיל יותר ואילו בריצה פחות. הדבר משמעותי במיוחד ומעל ההרגשה הכוללת.
3. מציע לגוון בין הפעילויות. חשוב. כמו כן לעש/ות שימוש בשיטות אימון שונות ושינוי בדופק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על מכשירסמדר11/07/2010
"קרייזי מסז'" זה שרוטט ועשר ד' עליו זה כמו 40 ד' ספורט?אני שונאת להתעמל והייתי שמחה לפתור את עצמי במכשיר הזה.השאלה אם הוא שווה משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרייזי מסז
עופר קיס11/07/2010בזבוז זמן וכסף - כרגע אין אופציות אלא פעילות- יתכן ובעתיד יהיו כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור אימון אירוביעומר10/07/2010
אני בתקופה שאני רוצה לשפר את היכולות האירוביות-ריצה בעיקר(לרוץ יותר מהר יותר זמן)הבעיה היא האם זה יכול לפגוע לי באימון כוח(גדילת שריר)?
יש לציין שאני ממש מפריד בין שני האימונים(ימים שונים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירובי ומסה
עופר קיס11/07/2010כן. מפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
עומר11/07/2010אז לא עושין אירובי בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדניאל10/07/2010
אני בן 13.
כשהייתי ילד קטן היה לי טונוס שרירים נמוך.
האם זה עדיין יכול להשפיע בכך שאני אהיה יותר חלש לגילי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס שרירי נמוך
עופר קיס11/07/2010השאלה איך אתה עכשיו יסית לחבריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת אטקינס ואימון אנאירוביאילת10/07/2010
האם זה אפשרי יחד?
מה עושים עם הפחמימות ההכרחיות אחרי אימון כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקינס ואימון אנאירובי
עופר קיס11/07/2010שאלה טובה
אינני יודע. אם זאת בדיאטות שומן הגוף עובר להשתמש יותר בשומן כדלק, אך אינני יודע מה קורה באים אנאירובי עצים. אשמח לשמוע את התחושות לאחר תקופת אימונים כזו - האם יש ירידה ביכולת, האם יש ירידה במסה - בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה בחוםיאיר10/07/2010
שלום ותודה על ההקשבה
אני בן 21 מבצע פעילות ספורטיבית כ4 פעמים בשבוע פעמיים מתוכם אני מבצע ריצה כ4-5K בשעות אחר הצהריים שהם שעות עדיין חמותמאוד אפילו אני לא ממש שואף לשבור שיאים רק מתעניין אם מבחינה בריאותית ריצה בחום הינה/ אינה בריאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה בשעות החמות
דיאנה בן צבי11/07/2010היי,
האמת אחד הדברים החשובים שעליך לשמור עליו ולהימנע זה התייבשות.
אם חוץ מאוד חם ואתה עושה ריצה בשעות שהן עדיין חמות, אז זה ממש לא מומלץ כי במקום לעשות משהו טוב לגוף, אתה גורם לו נזק.
כמובן, חשוב מאוד להקפיד על לשתות הרבה שוב גדי לא לגרום להתייבשות.
הייתי ממליצה לך לעשות ריצה בשעות יותר מוקדמות של הבוקר או מאוחרות של הערב כשאר עומס החום ירד .
דיאנה בן צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה בחום
עופר קיס11/07/2010ריצה בחום מעמיסה על הגוף ועלולה לגרום למכת חום ללא קשר לכמות הנוזלים בגוף. אם אינך מרגיש תשוש בסיום הריצה - בכיף. תשתה מים קרים מיד אחרי הריצה ותהנה.
ביום חם במיוחד השתדל לרוץ צאוחר יותר.
כיוון שהדופק מושפע מאד מהחום, כך מד דופק לאימון עם מגבלה הגיונית למניעת עומס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון דופקנועה10/07/2010
שלום...
עשיתי "ניסוי" עם הפולר שלי,
שמתי אותו בבוקר לפני האימון, נניח בשעה 9 בערך,
התאמנתי כמעט שעה במכשיר amt (סוג של קרוס)
השעון הראה כ-500 קלוריות,
עכשיו קצת נתונים עליי: משקל 60, גובה 163,
ולשאלה- השארתי את השעון פועל עד השעה 00:00, כלומר משך 15 שעות בערך,
במהלך היום אני די פעילה וקצת מתרוצצת,
נכון לשעה 00:00 הוא הראה ששרפתי כ- 3,600 קלוריות!
האם זה ייתכן??
זאת נראית לי כמות מטורפת... תמיד חשבתי שזה משו באיזור ה-2000...
תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאה אנרגטית
עופר קיס11/07/2010עזבי משטויות.
גשי למרכז לרפואת ספורט שקרוב אליך ובצעי בדיקת חילוף חומרים במנוחה RMR
יתן לך מדד לגבי כמה את שורףת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנס בבקשהדניאל09/07/2010
רציתי לדעת האם זה נכון שיש תרגילי הבלטת שרירים ''חיטוב'' ותרגילי חיזוק שרירים?
אם כן,באיזה מהקטגוריות נכנסות:שכיבות סמיכה,מתח,או שחייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
דניאל09/07/2010והאם תרגילי חיטוב בגיל 13 מחטבים את הגוף שעדיף להתחיל יותר מאוחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיא = תשובה נוספת
ד''ר איתי זיו09/07/2010הערותי..
1. מומלחץ להתחיל מה שיותר מוקדם אף לפני גיל 13.
2. גם אם לא תחול עלייה במסה השרירית בגיל הצעיר יחסית 13 בשל חוסר בהורמונים אנבוליים (כדוגמת טסטוסטרון) הדבר חשוב על מנת לשפר את הקואורדינציה הבין שרירית והתוך שרירית. לאחר מספר חודשי אימון וודאי בתקופה שיופרשו הורמונים אנבוליים העלייה במסת השריר תהיה משמעותית במיוחד.\
3. לא חייבים לבצע רק אימוני משקולות והנכון ביותר דווקא לגוון: אימונים כנגד משקל גוף בפארק או בבית , שימוש בציוד פונקציונלי מסוגים שונים - בוסו, פיתה, פיט בול, רצועות TRX ועוד. בנוסף ניתן גם לשלב אימוני משקולות.
4. אימונים אירוביים - גם במקרה זה מומלץ לגוון.
5. תרגילי גמישות חשוב מאוד לבצע באופן קבוע כי כבר מגיל ההתבגרות מאבדים טווחי תנועה.
תזונה, תזונה, תזונה..... ללא תפריט הבנוי באופן מושכל לא ניתן להגיע רחוק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיא
ד''ר איתי זיו09/07/2010הערותי...
.1. חיטוב הגוף אינה מילה מדעית אך נעשה בה שימוש רב בתחום האימון והתזונה עלי האוכלוסייה ואף על ידי אנשי המקצוע. בפועל הכוונה הנה להפחתת אחוזי השומן התת עורי והבלטת השרירים בשל כך באמצעות אימון מתאים. באיזו נקודה האדם הנו 'חטוב' - מאוד אינדבדואלי. לאחר מפתחי גוף הנם חטובים ואילו לאחר מתאמן ממוצע בעל 13% שומן תת עורי ומסת שרירי מסויימת חטוב במיוחד.
2. על מנת להשיג תוצאות מרשימות ולשפר את האסתטיקה הגופנית באופן ממשי יש להקפיד על מספר תנאים: מספר אימונים בשבוע, עומס אימון יחסית גבוה, תזונה מתאימה (מועשרת חלבון יותר מהממוצע ועוד).
3. ישנם מספר אימונים רב שניתן באמצעותם להגיע לתוצאה זהה בקירוב. מתאמן אחד מבצע אימון משקולות, פילאטיס ושוחה ואילו האחר, מבצע אימוני יוגה, תרגילים כנגד משקל גוף בבית ורץ 4 פעמים בשבוע. במידה ומדובר בשני המקרים במתאמנים מאומנים שמבצעים תרגילים המתאימים להשגת המטרה אין מניעה כלל שיגיעו לאותה תוצאה.
4. שכיבות סמיכה או מתח הנם תרגילי התנגדות שמתאימים לחיזוק או העלאת מסת שריר ומתאימים כשמתאמנים בבית או בפארקים ובכלל כתרגילים משלימים בכל אימון התנגדות. גם באמצעותם ניתן להשיג תוצאות טובות אם העומס באימון רב דיו והמתאמן מבצע מספר אימונים בשבוע (3 ויותר).
5. שחייה הנה פעילות אירובית לכל דבר ועניין וניתן לגוון ולבצע גם פעילויות אחרות כמו ריצה, רכיבה על אופניים ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מה שכתבת עכשיו מתאים לגיל 13?
דניאל09/07/2010והיית גם רוצה לדעת אילו תרגילים מרחיבים את הכתפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לכל זה-
דניאל09/07/2010היה לי גם טונוס שרירים שהייתי קטן.
האם זה עדיין יכול להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיא
ד''ר איתי זיו09/07/2010ראשית אין שום בעיה עם גיל 13 כל עוד האימונים מתבצעים בהדרגתיות, העומס לא גבוה יחסית (מספר חזרות של 15-10 בממוצע בכל סט) וכמובן הקפדה יתרה על התזונה. מה שגורם לבעיות בגדילה הנו התזונה כמעט תמיד. וכשמדובר בתהליכי גדילה הדבר עוד יותר משמעותי.
לגבי טונוס שרירים אם גם כך הנך גנטית עם טונוס שרירים גבוה - מצוין והדבר יסייע לך גם באימון עצמו מבחינת ההתקדמות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנס
דניאל09/07/2010לא,לא טונוס שרירים גבוה.
טונוס שרירים נמוך היה לי.
זה עדיין יכול להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון חיזוק ומתיחהלירון08/07/2010
אני מעוניינת בחיזוק שרירי מקרבי הירך, ומתאמנת בדרך כלל במכשיר הייעודי בחדר הכושר (ה"גניקולוג") כמו כן חשוב לי לעבוד על גמישות איזור זה והגדלת טווח הפישוק. נראה לי שעבודה על חיזוק השריר פוגעת בגמישותו. האם אני צודקת בחשיבתי? האם ניתן לבצע אימון גמישות באותו יום שבו אני מבצעת אימון חיזוק לאותם השרירים או עדיף להפריד ביניהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון
ד''ר איתי זיו09/07/2010הערותי..
1. אין מניעה לבצע אימוני גמישות למקרבי הירך לאחר אימוני חיזוק להיפך - אף מומלץ.
2. חיזוק שרירים לא פוגע במידת הגמישות כל עוד מפעילים את השריר בטווח המתאים. לכל שריר טווח מומלץ אחר.
3. במקביל מציע לבצע תרגילי חיזוק מתילה מגוונים אחרים ולא רק במכונה הייעודית. התוצאות תהיינה טובות יותר אם תגווני ותבצעי תרגילים אחרים כנגד משקל גוף, פולי תחתון וכדומה.
4. את הגמישות של השרירים ניתן לשפר באופן משמעותי. חשוב להתמיד ולבצע מספר אימונים בשבוע. בל נשכח שעם הזמן, העלייה בגיל הגמישות פוחתת ולכם חשוב להקפיד על שיפור מרכיב כושר גופני זה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליות מתח עם הוספת משקלגילי08/07/2010
שלום. מה הדרך הבטוחה ביותר להוספת משקל לגוף בעת עליות מתח? לעלות עם תיק גב עם משקולות? באמצעות חגורה? עם משקולות ריצה שמחוברות לרגליים?
אני עושה 5 חזרות של 9 (ללא הוספת משקל) - האם כדאי לי להתחיל להוסיף, או שלחכות ולהשתפר עוד קצת? או שזה בכלל לא מומלץ ויכול לגרום לפציעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת משקל
עופר קיס08/07/2010ממליץ על חוגרה מיוחדת להוספת משקל
אם כדאי ? - תלוי מה המטרה. אם כח אז כן, אם עליה במסה - עדיין לחכות עד שתהיה אפשרות לבצע 13-15 חזרות ללא משקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם שניה - בבקשה תענו ליברי07/07/2010
שלום,
אני בת 28 ו 5 חודשים לאחר ניתוח קיסרי שני עם שרירי בטן מאד חלשים
ורוצה להתחיל בחיזוקם.
אני מדי יום עושה הליכה כ 50 דק'
ורוצה גם להתחיל כפיפות בטן.
איך אני יכולה להתחיל ?
מאיזה כמות של כפיפות בטן?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן
דיאנה בן צבי07/07/2010היי,
מכיוון שיחסית לא הרבה זמן עבר אירי הלידה שלך, שרירי בטן שלך עדיין חלשים.
זה מצוין שאת עושה הליכה.
מה שקשור לכפיות בטן, אפשר להתחיל לעשות כפיפות אבל את צריכה להיות מאוד זהירה בעניין הזה על מנת לא ליצור מצב של שרירי בטן תפוסים .
אני ממליצה להתחיל לאט לאט ובכל מקרה להתעייץ עם רופאת נשים שלך.
מעבר לזה, אל תשכחי שכפיפות בטן לאוו דווקא עוזרות לבטן להגיע לרמה של שטוחה.
פעילות אחרת כמו אירובי, ריצה וכו' גם הן פעילויות נהדרות לשריפת השומנים באזור הבטן.
אני אישית מורה לזומבה. ממליצה לך לנסות פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלברי
ד''ר איתי זיו07/07/2010מציע:
לחזק את שרירי הבטן בשלב זה בכיווצים סטטיים באמצעות תרגילים כמו גשר קדמי או גשר צידי. במקרה זה מחזקים את שרירי הבטן העמוקים והדבר חשוב במיוחד.
חשוב לחזק תא שרירי השלד בכלל ולא רק את שרירי הבטן וזאת על מנת למנוע חוסר איזון שרירי צפוי. במקרה זה נציין שחיזוק כנגד משקל גוף, משקולות חופשיות או אף פילאטיס מכשירים או סוגים מסוימים של יוגה יניבו תוצאות מצוינות, לרבות שרירי הבטן שיתחזקו באופן ממשי.
מינונים:
מציע שתבצעי 3-2 אימוני התנגדות בשבוע. כאמור, לא רק לשרירי הבטן. בכל מקרה לא ממליץ לבצע יום אחר יום.
ניתן לבצע 4-3 סטים באימונים הראשונים של 20-10 שניות בכל תרגיל הכולל כיווצים סטטייים ומספר חזרות של 20-10 בקירוב אם מדובר בתרגילים בהם הכיווץ הנו דינאמי.
שאלות נוספות ואולי התייעצות אישית מציע לפנות לעירית פז, רכזת קורס נשים בהיריון ולאחר לידה - 0505358908.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםדנה06/07/2010
שלום רב,
אני כשנה וחצי אחרי לידה והתאמנתי לראשונה באופן אנטנסיבי למדי לפני מספר ימים
באימון טיקוואנדו, אציין שזהו אימון ראשון ולא נעשתה איזה שהיא פעולה שהיא מעבר לכוחותי.
אך מאז, אני סובלת מכאבי שירים באזור הבטן וביחוד בבטן העליונה.
האם זהו מצב טבעי לאחר רפיון שרירים מסוים? ואם כן מתי ההרגשה צפויה לעבור?
בנוסף מה הדרך המומלצת להתחיל לאמן שרירי בטן 50 כפיפות זה סביר? ביחוד שלא הרגשתי קושי מיוחד.
בתודה מראש
בתקווה למענה מהיר,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים תפוסים
דיאנה בן צבי07/07/2010היי,
זה תופעה רגילה לחלוטין.
את צריכה להבין שמהלך ההיריון הגוף מתמודד עם דרישת האנרגיה גבוהה לצורך התפתחות העובר, לכן, אחרי ההיריון הגוף עדיין עייף והשרירים עדיין לא מספיק חזקים, במיוחד כשאר לא תאמנת שנה וחצי.
לא מומלץ להתחיל ישר את הפעילות האינטנסיבית כמו שעשית.
ההרגשה הזו של מתיחות השרירים היא כמובן תעבור, אבל זה יכול לקחת זמן לכן מה שאני ממליצה זה לתת מנוחה מוחלטת לגוף לתקופה מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה - כאבי שרירים
ד''ר איתי זיו07/07/2010הערותי..
1. כאבי שרירים מאוחרים הנה התופעה שציינת (DOMS). הדבר שכיח לאחר אימונים לא מוכרים למערכות שלד-שריר או כשמבצעים אימונים שאינם בהלימה לרמת המתאמן - קשים מדי.
2. לאחר מספר ימים הכאבים אמורים לחלוף ובמידה ולא מומלץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט או רופא ספורט.
3. בכל אימון שמבצעים חשוב מאוד ההדרגתיות. אילולא כן ההשפעה הגופנית תהיה דווקא שלילית ולא חיובית. ככל הנראה כמו במצב המצוין.
4. לגב כפיפות בטן. קשה להאמין שיש מתאמן שמסוגל לבצע כפיפות בטן (בשמם המדויק - כפיפות גו) 50 פעם בצורה נכונה. אולי ספורטאי הישג וגם אז אני בספק רב. לפיכך במידה ומבוצעות 50 כפיפות בטן הרי שסביר מאוד להניח ששרירים נוספים היו הדומיננטים בפעילות ולא דווקא שרירי הבטן.
5. מציע להתייעץ עם איש מקצוע ולבנות תוכנית מסודרת ולהתקדם כך באופן מהיר הרבה יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףשגב06/07/2010
אני בן 15 , 170 ס"מ ו 64 ק"ג.
לאחר למעלה משנה שאני מתאמן בבית עם משקולות קטנות(משקולת יד 10 ק"ג,מולטי טריינר לחזה-פרפר משקולת 5 מקסימום),החלטתי לעשות הפוגה לחודשיים בערך(החופש הגדול ) בשל כך שרופא אמר לי שהשנה האחרונה הייתה אמורה להיות שנת "הקפיצה" שלי בגובה וכו',וזה לא קרה.יכול להיות שהעמסתי על גופי יותר מידי,ויכול להיות גם שבשל כך שאני מתאמן בבית ללא השגחה מקצועית וקבועה פגעתי בזה מעט(למרות שלמדתי כיצד לעשות את התרגילים ממתאמנים בחדר כושר). החלטתי לערוך 3 אימוני כוח רק על בסיס משקל הגוף,כך שלא אפגע בגב (יכול להיות שכך קרה) עם משקולות חופשיות. לעשות כך-
חזה-שכיבות סמיכה עם סטנדים.גב-מתח ולב התחתון "כריש" על הרצפה.יד קידמית-מתח אחיזה רגילה.יד אחורית-ג'קסונים ושכיבות סמיכה יהלום.רגליים-שריר תאומים על מדרגה,שריר שוקיים על מדרגה ודילגית(סקווטים איני יכול בגלל שזה עשה לי כאבי ברכיים)בטן-יש המון תרגילים על משקל גוף בלבד.
1.מה דעתך?תכנית בסדר?אעשה לכל שריר נגיד 2 תרגילים לכל תרגיל 3 סטים.
2.יש לי מכשיר אליפטיקל-האם הוא טוב לסיבולת לב ריאה?יש לי אחלה כושר מפני שהייתי כל השנה בקבוצת כדורסל -2 אימונים בשבוע של ריצה במשך 90 דקות.כעת חופש ואין אימונים ואני רוצה לשמור על כך.אם הוא טוב לבניית סיבולת,אז כיצד להשתמש בו?כמה פעמים בשבוע וכמה זמן כל פעם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאישי
ד''ר איתי זיו07/07/2010ענו לך לשאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא,
שגב07/07/2010כנראה לא שמו לב אליה.לכן כתבתי שוב.דיי חשוב לי כל העניין,מפחד לפגוע בעצמי ובגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו?
שגב12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון 2 שאלות (גיל 14)תאיר06/07/2010
*אני מתאמן כבר בערך שנתיים-שלוש על בטן ואני לא רואה שום תוצאות...
אני עושה:
כפיפות בטן רגיל 25 חזרות 5 סטים
כפיפות בטן נטוי לשמאל 25 חזרות 5 סטים ונטוי לימין כנ"ל.
בנוסף, אני משחק הרבה כדורסל (כפעילות אירובית נוספת).
עכשיו השאלה שלי אם אני צריך להחליף אימון ולהתחיל ריצות או שאני פשוט צריך לצאת לריצות?
*אני מעוניין להתחיל לעבוד על שאר חלקי הגוף חוץ מבטן כגון: גב, כתפיים, יד קדמית, יד אחורית.
האם יש אפשרות שאני אקבל המלצה על אימון שעליי לעשות??
תודה מראש,
תאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???
תאיר07/07/2010????
מישהו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתאיר
ד''ר איתי זיו07/07/2010הערותי...
1. תוצאות.. למה הכוונה? חיזק ? שיפור האסתטיקה?
2. חשוב לחזק את כל שרירי הגוף ולא רק את הבטן במידה והנך מעוניין בתוצאות. לפיכך ממליץ שתפקוד מועדון כושר באזור מגוריך ובצע אימוני כוח 3 פעמים בשבוע בהם תפעיל את של קבוצות השרירים בגוף: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
לאחר מספר חודשי אימון (כ-3) ניתן להתקדם ולבנות תוכנית מתקדמת יותר.
3. ריצות - השאלה הנה מטרת האימון. מומלץ לבצע פעילות אירובית מסוגים שונים לפחות 3 פעמים בשבוע ומומלץ כמובן יותר. הזמן לאוכלוסייה הרחבה הנו בטווח של 60-10 דקות בממוצע. חשוב לבנות תוכנית אירובית מסודרת ועלייה בהדרגה בדרישות הגופניות על מנת שלא תתרחש פציעה או בעיות אחרות.
מציע לבנות תוכנית כוללת עם מאמן כושר מוסמך ורציני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך..
תאיר08/07/2010ד"ר איתי זין,
תודה על התשובות ובקשר להערותיך:
1-בתוצאות אני מתכוון לחיטוב ובעיקר קוביות בבטן (מה שהכי חשוב לי).
2-אין באפשרותי כרגע ללכת למכון כושר מסיבות כאלה ואחרות ובעקבות זאת הייתי מעוניין אם תוכל להציע לי אימון ביתי זמני עד שאוכל להגיע למכון כושר.
3-כמה פעמים בשבוע מומלץ לרוץ ובמשך כמה זמן\כמה קילומטרים??
תודה רבה,
תאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאיר
אודם08/07/2010מנסיון שלי השריר בחיים לא יגדל כאשר אתה עושה למעלה מ15 חזרות(זה כמו אירובי לבטן).
ממליץ להוסיף משקל או התנגדות לתרגיל כך שהשריר יגדל יותר(מומלץ בחדר כושר ששם יש יותר מכשירים בטיחותיים לגב )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
תאיר08/07/2010כן.. אבל האם יש אפשרות שיציעו לי פה תכנית אימונים זמנית???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
עומר08/07/2010רק שתדע שהשריר לא עולה ב25 חזרות(אז גם אם תעשה 5 שנים כפיפות בטן -בזבוז זמן לא תראה תוצאות שאתה רוצה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת זה הבנתי...
תאיר08/07/2010את הקטע של השריר אני הבנתי...
אני מדבר על זה שאני רוצה לדעת אם יש איזושהי אפשרות שאני אקבל פה תכנית אימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתאיר- תשובות
ד''ר איתי זיו09/07/20101. חיטוב הגוף ניתן להשיג על ידי אימוני חיזוק מתאימים וירידה עקיבה באחוזי השומן. לשם הפחתת אחוזי שומן יש לבצע אימונים אירוביים על בסיס קבוע וכן להקפיד על תזונה מתאימה, בדרך כלל- היפוקלורית.
2. גם בבת באמצעות ציוד לא מקצועי ניתן להשיג תוצאות לא רעות. ממליץ לרכוש מתח (או לבצע תרגיל זה בשטח הפארק, מגרש כדורסל- על אחד הסלים, שער כדורגל, במתקנים בחוף הים ועוד). מציע לרכוש גומיות כושר, או מוט ג'ים סטיק ו/או רצועות TRX. מדובר בציוד לא יקר וניתן לבצע באמצעותו אלפי תרגילים מתאימים.
3. מציע 3 אימוני כוח בשבוע ו-4 אימונים אירוביים וזאת במידה ואינך מתאמן מתחיל אלא עם ותק של מספר חודשים באימון.
4.במידה ואין ברשותך ציוד כלל ניתן לבצע שכיבות סמיכה , מתח, תרגילים לשרירי הבטן, סקווט על גבי כסא בבית או על ספסל בחוץ עם זמני מנוחה קצרים בין הסטים וכדומה. כל התרגילים הללו ניתן לבצע במספר ווריאציות ואופנים.
בשלב ראשון מציע שתבצע את התרגילים הבאים:פיפ
שכיבות סמיכה - 4 סטים X 15 חזרות.
מתח - 4 סטים X לפי יכולתך.
כפיפות גו באלכסונים - 4 סטים X 15 חזרות.
סקווט עם משקל גוף על גבי כסא נמוך- 4 סטים של 15 חזרות.
פעילות אירובית- הליכה או ריצה קלה של 20-15 דקות בימים לא עוקבים בדופק של 60% מדופק מירבי.
כל זאת לחודש ראשון בלבד.
ממליץ בחום להתייעץ עם איש מקצוע. חשוב ויסייע לך רבות להתקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תאיר09/07/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עושים?
תאיר09/07/2010איך עושים כפיפות גו??
איך עושים סקווטים??
סליחה על החפירה חחח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם שחייה מחטב או רק ריצה?
דניאל09/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה בשעות הבוקר המוקדמותשוש06/07/2010
שלום
אני בת 50,ובשעה 5.30 בבוקר אני יוצאת להליכה במקום בשעות הערב החמות,
האם נכון שלא כדאי לעשות הליכה לאחר שהגוף נח בשעות הלילה
ואני מאמצת אותו מייד עם הקימה בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה בבוקר
עופר קיס06/07/2010אם האימון לא קשה, זהו זמן נהדר להליכה. לא לשכוח מים. לגבי אכילה. אם האימון ארוך לאכול לפני, אם לא ואת מעוניינת לרדת בשומן, איכלי רק אחרי האימון אך חובה לשתות והרבה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה בבוקר
דיאנה בן צבי06/07/2010הליכה בבוקר זה נהדר.
במיוחד בימים החמים של הקיץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)