פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכת תוספי מזון קפאין
    אלעד
    21/08/2010

שלום לכם,
    קניתי כדורי קפאין שנקראים super guarana
    אמרו לי שזה מצמח הקפאין שגדל באמזונס משהו בגנון......
    כל כדור הוא 1200 מ"ג ומה שהמוכר אמר לי שזה ייתן לי יותר כוח בריצה יותר מרץ ופחות עייפות
    אני מתכונן למבחן חשוב בסוף שבוע לעבודה כלשהי
    רציתי לדעת אם צריכה של כדור כזה לא מסוכנת לבריאות המוכר אמר שלא אבל כמובן הוא מוכר ככה ש......
    ובנוסף כמה לדעתכם אני אמור לקחת ומתי אפשר באימונים שלפני או שרק באותו יום
    תודה על העזרה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכת תוספי מזון קפאין

הוספת תגובה

• ייעוץ

שי אלנקרי
    22/08/2010

שלום אלעד,
    אני מכיר את התוסף הזה אך איני יודע להגיד לך בוודאות מה הנזק או התועלת שתיגרם כתוצאה מצריכתו. הייתי מציע להתייעץ עם תזונאי/ת ספורט שיוכל להגיד לך בוודאות מה כדאי, למה ואיך....בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזי שומן
    שרונה
    20/08/2010

שלום אני כבת 30 מתאמנת בחדר כושר בצורה אינטסיבית , כל יום רצה והולכת הליכה בשיעור של 75 אחוזי דופק עם שעון פולאר , אתמול ערכתי בדיקה באמצעות הקאליפר ובשילוב מדידת היקפים וקיבלתי שוק אני עם 33 % שומן לא ירדתי חודש שלם במשקל , ...המשקל אכן מראה שירדתי 5 קג.. גובהי 1.65 ואני שוקלת 60 קג..מה עליי לעשות? יש לציין שיש לי אירוע גדול וחגיגי בסוף ספטמבר ואני חייבת להסיר ממשקלי דחוף..
    אני כבר מתאמנת 4 חודשים עובדת על כל קבוצות השרירים העלתי במשקל של המשקלות והקטנתי את החזרות ל8 במשקל כבד.. מה עליי לעשות שארד במשקל... האם שתיית חלבון כדי לשמור על השריר, שאולי "פירקתי" ..
    יש לציין שבנוסף לכל מה שציינתי אני עושה ספיניג 3 פעמים בשבוע..
    עזרו לי...

לקביעת תור
    סגירה
    אוזי שומן

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר איתי זיו
    20/08/2010

הערותי...
    1. חשובה מאוד התזונה. ייתכן מאוד שעקב הפעילות הגופנית המאומצת המתבצעת הנך נמצאת בתהליך קטבולי ולכן אינך מבחינה בירידה במשקל ואולי אף נצפית עלייה באחוזי השומן.
    2. מציע להגביר את החלק האירובי. ניתן לעבור ל- 5 פעמים בשבוע. חצי שעה -45 דקות בכל פעם. זאת כמובן בהדרגתיות. ראשית 4 פעמים בשבוע ורק אח"כ לעבור ל-5. חשוב גם להקפיד על דופק גבוה ככל שניתן על מנת שהוצאבה הקלורית תגבר ככל שניתן.
    3. ציינת 33% . השאלה איך נבדק ? מכשירים עם מוליכות חשמלית פחות מדויקים מקליפר אלקטרוני ומכשירים מעבדה אחרים.
    בהצלחה ולא להתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שרונה
    20/08/2010

אני נבדקתי באמצעות קאליפר מכני , ומדידת היקפים בסנטימטר..
    אני רצה כל יום 14 קמ אולי זה מה שגרם לי לתהליך הקטבולי?
    איך זה שאחוזי שומן גבוהים וידיים רפוסות בעוד שאני מרימה משקל רב בצורה נכונה..
    יכול להיות שאני לא אוכלת מספיק חלבונים לכן אין עליית במסת שריר, ואף נעשה פה תהליך קטבולי..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות עם הכרס הזאת?
    ישי קלצר
    20/08/2010

שלום, הגובה שלי הוא 163 והמשקל שלי הוא 55.4 , השבוע נרשמתי לחדר כושר כדי לחטב את הגוף שלי, אמרו לי שם שאחוז השומן שלי תקין ואין צורך לרדת עוד במשקל, אבל עדיין הבטן שלי די בולטת ולא שטוחה בעיקר כשאני יושב, היא פשוט נשפכת לכל הצדדים, האם האימון במכון עם המכשירים יעזור, או שעליי להמשיך ולהוריד במשקל ע"י פעילות אירובית ורק אז לפתח את השרירים? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם הכרס הזאת?

הוספת תגובה

• לישי

ד''ר איתי זיו
    20/08/2010

הערותי...
    1. אם אחוזי השומן תקינים חשוב לבצע אימון הבנוי באופן מושכל ועל פניו נראה שיש מקום לעלות במשקל ומסת שריר כאחד.
    2. לגבי הבטן המצב ישתפר במהלך האימונים. בכל מקרה מומלץ לבצע תרגילים על בסיס קבוע לשרירי הבבטן העמוקים. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
    3. חשוב לבצע את האימון האירובי והאנאירובי במקביל. תמיד.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרועות מידלדלות
    שיראל
    20/08/2010

אני בת 24 שוקלת 52 ק"ג והגובה שלי הוא 1.62.

בעבר עשיתי דיאטה בכדי להגיע למשקל הזה, וכיום אין לי שום בעיה עם הגוף שלי חוץ מכך שהזרועות מידלדלות.

התחלתי לפני חודש וחצי אימונים לתלת ראשי (כדוגמא: כפיפות כנגד כיסא) ואכן הזרועות שלי נעשו חזקות כמו אבן כשאני "עושה שריר".

אך בפעולות היומיום השריר לא נראה לעין, המידלדל עדיין קיים ואין הבדל במראה.

שאלתי היא מה עלי לעשות כדי שהתוצאות יראו לעין ולא רק במצב של כיווץ השריר???

לקביעת תור
    סגירה
    זרועות מידלדלות

הוספת תגובה

• לשיראל

ד''ר איתי זיו
    20/08/2010

הערותי...
    1. ריכוז השומן הנו דבר גנטי והדבר משתנה מאדם לאדם. לפיכך ריכוז השומן משתנה מאדם לאד ותלו רבות בריכוז רקמת השומן, אופי הפעילות הגופנית, התזונה ועוד.
    2. על מנת שהמראה האסתטי ישתפר חשוב להתמיד עוד באימונם ובעיקר להפחית אחוזי שומן. הרי גוף חטוב הנו שילוב של מסת שריר וטונוס גבה דיו לצד אחוזי שומן נמוכים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חזרה לאימון
    טלי
    18/08/2010

שלום, חזרתי לאחר חודש וחצי בחול ולא התאמנתי כלל בזמן הזה. לפני שטסתי היתי מתאמנת בחדר כושר 4-5 פעמים בשבוע אירובי וכוח. השאלה- האם אפשר לחזור ישר לטינטנסיביות הזאת או להתחיל בהדרגה על מנת לא לגרום פציעות ואיך? (אירובי 50 דקות 4 פעמים כוח 3 פעמים 2 סטים - לפני הטיסה)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חזרה לאימון

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר איתי זיו
    20/08/2010

מציע:
    1. לבצע 50% מהאימון שביצעת טרם הטיסה מבחינת ההיקף. עצימות גם היא שתהיה נמוכה יותר. תוך מספר שבועות לחזור בהדרגתיות לנפח ועומס שהיו לפני ההפסקה.
    2. החזרה לרמה שהיתה לפני ההפזקה אפשרית כמובן אך חשובה מאוד ההדרגתיות על מנת לא להיפצע.

בהצלחה
    3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן שטוחה
    אתי
    18/08/2010

אני רכשתי מכשיר לחיטוב הבטן בשם טוטאל קור על מנת לחטב את שרירי הבטן השאלה היא זה אפקטיבי ויעיל או בזבוז זמן וכסף? אציין רק שהתחלתי את האימון על המכשיר ..ובנוסף אני הולכת4 פעמים בשבוע במשך שעה .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בטן שטוחה

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר איתי זיו
    20/08/2010

מכיוון שכבר רכשת את המכשיר ... אציין כמה נקודות..
    1. באמצעות המכשיר וגם בלעדין ניתן לבצע רבבות תרגילים לחיזוק שרירי הבטן.
    2. חשוב במיוחד שכשמדובר בשרירי הבטן לבצע תרגילים שונים ולא רק כפיפות הגו המקובלות מכיוון שיש תרגילים אחרים חשובים יותר- כמו אלכסונים, גשר קדמי, גשר צידי וכדומה.
    3. חשוב ביצוע מבוקר ואיט על מנת לחזק את השרירים באיטיות.
    בעת ביצוע כפיפות גו חשוב לשאוב הבטן פנימה טרם תחילת הכפיפה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב בקשר לממד
    יניב
    18/08/2010

המד נמצא בקומה השלישית של בנין ולא בדירת קרקע... עדיין יש גז ראדון?
    האם באמת יכול להיות שהתפתחתי בצורה לא תקינה עקב השינה בממד?
    מעבר לחדר אחר פירושו לישון עם עוד אדם ולכן אני לא יודע אם גם שם לא יהיו לי הפרעות שינה..

ועוד שאלה- כאשר אני מתחיל לבצע כפיפת בטן מההתחלה ולאורך כל הכפיפה הגוף שלי כולו רועד גם החזה הצואר והראש... מה עושים? והאם יכול להיות שהעייפות והרעידות הן כתוצאה מהממד??
    בכל מקרה אשמח לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    שוב בקשר לממד

הוספת תגובה

• גם

יניב
    18/08/2010

גם אשמח לדעת מה זאת אומרת שינה איכותי ושינה לא איכותית?
    וכמה שעות שינה מומלץ לישון בגיל 17?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה בריצה
    אביאל
    18/08/2010

היי שלום לכולם
    אני צריך משהו שיעזור לי לריצה אמרו לי כדורי קפאין אמרו לי אפדרין (אין לי מושג על מה מדברים)
    אין לי מושג אני צריך משהו חזק שיעזור לי לעבור תחרות ריצה
    שיקל עלי מאוד חשוב אין לי הרבה זמן להתאמן
    על מה תוכלו להמליץ לי אני מתאמן ורץ 2000 כמעט כל יום הבעיה שלי במיוחד זה הנשימות במהלך הריצה
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף עזרה בריצה

הוספת תגובה

• ריצה

שי אלנקרי
    18/08/2010

שלום אביאל,
    קפאין אולי יסייע בהעלאת הדופק במעט ובערנות  אך לא ייתן לך תמריץ נוסף במידה ניכרת. לצערנו גלולת הקסם טרם הומצאה, ואם יש כזאת סביר להניח שההשלכות והחסרונות עולות על היתרונות. הקפד על נשימה נכונה והמשך להתאמן אפילו בפרק הזמן הקצר שעוד נשאר לך.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות רפואיות
    אבישי
    18/08/2010

שלום אני מועמד למקום עבודה כל שהוא ומשם שלחו אותי לבצע בדיקות רפואיות בבדיקות הכל עבר בסדר חוץ מבדיקת נשיפה שבודקת כנראה את הריאות יצא לי משהו כמו 4.57 האם יכול להיות שבגלל זה אני לא אעבור את הבדיקות הרפואיות ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות רפואיות

הוספת תגובה

• בדיקה רפואית

שי אלנקרי
    18/08/2010

לא כל כך יודע מה תוצאת הבדיקה אומרת, כדאי להתייעץ עם רופא ספורט או עם איש מקצוע אחר שידע לענות על כך. אולי עופר או איתי, עמיתיי לפורום יידעו על כך טוב יותר. בהצלחה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו בדיקת EFV1?

איתי הר-ניר
    20/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן התכוונתי FEV1

איתי הר-ניר
    20/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ריאות

עופר קיס
    22/08/2010

הכוונה היא כנראה לנפח ריאות כללי TLC ויתכן שהיא מתחת לנורמה לגיל ולמשקל.נתון זה לבדו איננו מספק . חוץ מזה ניתן לבקש בדיקה חוזרת ולוודא הכנסת אויר מקסימאלית לפני נשיפה מקסימאלית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    אביטל
    17/08/2010

היי, אני מדריכת חדר כושר כבר שנה, יש לי ראיון עבודה להומלס פלייס בעוד כמה ימים.., ואמרו לי שיש מבחני קבלה על כל החומר שלמדתי במהלך הקורס.., מישהו יודע על מה בדיוק המבחן? ועל מה אני צריכה לשים דגש וללמוד אותו.., ? תודה מראש ....

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• אביטל

שי אלנקרי
    18/08/2010

לא משהו נקודתי אבל תצטרכי להפגין בקיעות במרבית החומרים הנלמדים בקורס כגון: אנטומיה, פיזיולוגיה, תורת הענף, תזונה וכו'. תבואי מוכנה ובטוחה בעצמך והכל יהיה בסדר. שיהיה המון בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקווט מלא - לד"ר איתי זיו
    אלי
    17/08/2010

שלום ד"ר איתי זיו,

לפי אחד המאמנים הנחשבים בעולם, מארק ריפטו, סקווט מלא הינו תרגיל עדיף בהרבה על סקווט חלקי - מכל ההיבטים: פיתוח כח, איזון שרירי, בטיחות וכו' - וזאת באם מבוצע נכון.

אני זוכר שבקורס מדריכי חדר הכושר ב"שיאים" הסברת על העומס הדוחס של הפיקה בסקווט מלא, כמו גם על הלחץ על הרצועות והמיניסקוסים.

האם יש מניעה בביצוע סקווט מלא באם מבוצע נכון?

כיצד אתה נוהג לבצע סקווט?

וכיצד אתה מסביר חוסר התאמה זו לדבריו של ריפטו?

לקביעת תור
    סגירה
    סקווט מלא - לד"ר איתי זיו

הוספת תגובה

• למרדכי

ד''ר איתי זיו
    17/08/2010

הערותי...
    1. אם איני טועה סקווט מלא לפי מארק ריפטו הנו בזווית של 60 מעלות ולא 45 מעלות! בזווית זו העומס על המבנים במפרק הברך נמוך יחסית לסקווט של 45 מעלות. אגב, ניתן לבדוק זאת בנקל ברשת.
    2. בסקווט 45 מעלות במפרק הברך מתרחשת דחיסה רבה של הפיקה ( כמו כן בהישענות קדימה על הברכיים) ועל המבנים במפרק הברך לכן ניתן לייעד סקווט זה לאוכלוסיות מתאמנים מאוד ספציפיות.
    3. אם יש הכרח לבצע סקווט מלא (לא 60 מעלות אלא 45 מעלות!) אזי חשוב מאוד הסגנון, מצבו הבריאותי של המתאמן, הגנטיקה (יש מתאמנים שצפויים להיפצע בשל גנטיקה שלא מתאימה לבצע סקווט בזווית שכזו), מטרת האימון ועוד.
    4. מוכח מחקרית שבזווית של 45 מעלות העומס גבוה במיוחד לכן לעיתים לא ממש ברור למה להתעקש על ביצוע תרגיל שכה שנוי במחלוקת ועלול לגרום לחלק מהמתאמנים עומסים גבוהים על מפרק הברך ואף פציעה אפשרית. אם חייבים, ספורטאי הישג, מפתחי גוף, מרימי משקולות - כמובן שהדבר הכרחי.
    5. ישנם כמה דיעות בתחום וחשוב לשמוע תמיד את כולן ואז לקבוע את הדרך המתאימה ביותר. ניתן בנקל לראות מחקרים שסותרים אחד את השני ונעשו במקומות מובילים ועל ידי אנשי מקצוע מוערכים במיוחד.
    אני מתכוון לכתוב מאמר בימים הקרוביפ בעניין. סביר להניח שתראה אותה גם..
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרביב

ד''ר איתי זיו
    18/08/2010

נראה לי שבטעות... רשמתי מורדכי במקום רביב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני בקשר לממד
    יניב
    17/08/2010

הממד מאוור במשך כל שעות היום
    אבל כאשר אני רוצה לישון בשעות הלילה אני סוגר את הדלת- דלת מעץ שהתקנתי שם וסוגר את התריסים בחלון יש פתח קטן לאוויר מתחת לתריסים בחלון..
    אולי זה מקור הבעיה??
    כי בשעות הלילה הממד לא מאוור כיאות...

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני בקשר לממד

הוספת תגובה

• ממד

שי אלנקרי
    18/08/2010

אכן כפי שאיתי זיו אמר: עלול להצטבר גז ראדון בממ"ד ולכן אולי זוהי הבעיה. לא ניתן לדעת בברור, אבל שווה ניסיון מעבר לחדר שינה אחר בכדי שתוכל לשלול את האפשרות לבעיה כזו או אחרת. שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה
    ירון
    16/08/2010

הי אני בן 30 שמנמן כרגע ,ומה שמפריע לי זה שיש לי ציצי.
    גם בתקופות שהייתי רזה יותר זה עדיין לא היה פרופרציוני ככ לגוף.
    אני לא טיפוס שמתמיד בחדר כושר, אך מסוגל להתמיד בריצה ומשקולות בבית.
    השאלה שלי היא איך אפשר לשפר את המראה של החזה, אם בכלל ,ולא בחדר הכושר.
    תודה מראש,
    ירון.

לקביעת תור
    סגירה
    חזה

הוספת תגובה

• לדעתי

שגב
    17/08/2010

ואני לא מדריך מוסמך ממש לא.שתדע.
    אתה יכול לעשות שכיבות שמיכה בבית יום כן יום לא נגיד 3 סטים של 8-15 חזרות כל פעם.
    מנוחה של 1-2 דקות-תלוי בהרגשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה הגוף שלך הוא אנדומורף

דוד
    17/08/2010

היי
    אני מאמן כושר גופני וינגייט וכרגע עובר קורס חדר כושר {שיאים}
    מבנה הגוף שלך הוא אנדומורף מה שאומר אחוז שומן גבוה וזה ככל הנראה מבנה גוף גנטי לכן שתי אפשרויות 1. הורדת אחוז שומן והעלאת מסת השריר בעיקר בשריר החזה PACTORILIS MEJOR
    אפשרות שניה שנראת לי הכי סבירה והכי פשוטה {ואין לי מושג בזה ]שאיבת שומן נקודתית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון

ד''ר איתי זיו
    17/08/2010

הערותי...
    1. גינומסטיקה הנה התופעה שהנך מזכיר. תופעה מוכרת מאוד ויש דרכי טיפול במידה וניסת את האפשרויות האחרות. יש להתייעץ עם הרופא המתאים.
    2. הפחתת אחוזי שומן תת עורי, חיזוק שרירי החזה באופן ממשי בהחלט יסייעו לשיפור המצב. מציע לבנות תוכנית אימונים מסודרת המתאימה להעלאת מסת השריר והפחתת אחוז השומן.
    4. לגבי אימון בחוץ ניתן לבצע לא מעט תרגילים לשרירי החזה והגב העליון בפארקים, בבית וכדומה. גם במקרה זה חשובה תוכנית אימונים מסודרת.
    בהצלחה ואשמח להתעדכן בהתקדמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר סטים פר תרגיל, 3 או 4?
    ערן
    16/08/2010

שלום.

מזה כחודשיים אני מתאמן בחדר כושר בתבנית A/B (חזה, יד קידמית, רגליים, טרפז - A, גב, כתפיים, יד אחורית, טרפז = B). אני מתחיל לראות תוצאות אבל יש לי כמה שאלות שבחדר כושר לא הצלחתי לקבל לגביהן תשובה חד משמעית:

1. כמה סטים וכמה חזרות פר תרגיל צריך לבצע? כרגע אני מבצע 10 חזרות ב 3 סטים פר תרגיל במשקל מקסימלי.

2. כמה תרגילים פר שריר צריך לבצע? כרגע אני מבצע כ 3 פר שריר (3 חזה, 3 יד קידמית וכו).

3. האם אני עובד על כל קבוצות השרירים המרכזיות?

4. תזונה - כרגע יש לי משקל עודף של כ 10 קילו. אני רחב וגבוה ככה שזה לא נראה בצורה משמעותית. האם זה נכון שהשקעה בתרגילי פיתוח שריר לא עוזרת להורדת משקל כמו אירובי? אם כן, בכמה זה פחות יעיל (כרגע אני עושה חצי שעה של הליכה מהירה על הליכון לחימום לפני התרגילי שרירים).

המטרה המרכזית של היא להתרחב ופחות להתחטב, קרי להגדיל מסת שריר למצב בו השרירים נראים היטב.

לקביעת תור
    סגירה
    מספר סטים פר תרגיל, 3 או 4?

הוספת תגובה

• לערן..

ד''ר איתי זיו
    17/08/2010

הערותי...
    1. חלוקת התוכנית של AB בסדר אך אין צורך בשלב זה להקצות תרגילים גם לטרפז.
    2. מה עם בטן-זוקפי גו. חשוב לשלב גם.
    מספר הסטים. חשוב להקצות לרגליים, גב וחזה 10-7 סטים בממוצע במספר תרגילים ולשרירי הכתפיים ולזרועות 7-5 סטים בממוצע.
    3. מספר החזרות -ח חשוב מאוד לגוון . מציע שתבצע בין 6-15 חזרות בממוצע בכל התרגילים.
    4. חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת.
    5. אימון אנאירובי לא תורם להפחתת משקל כמו אימון אירובי בטווח הקצר אך בטווח הארוך תורם לעיתים אף יותר בשל העלייה המהותית בחילוף החומרים. לכן חשוב לבצע את שני האימונים במהלך כל החיים.
    6. תזונה מאוד חשובה להשגת מטרת האימון. גם במקרה זה חשוב מאוד איש מקצוע, או העמקה בתחום לשם בניית תפריט מתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות על התגובה, הנה הפירוט

ערן
    17/08/2010

כמה שאלות ברשותך בתץגובה להארות שציינת:

1. למה לא לאמן את הטרפז? זה שריר שהייתי רוצה שיודגש, אני חושב שזה אחד השרירים היותר המרשימים בפיגורה הגברית.

2. יש לי כרגע 7-9 קילו של משקל יתר, קרי שיכבת שומן בבטן, מה שאומר שלא משנה כמה אאמן את שרירי הבטן, עד ששיכבת השומן לא תרד לא יראו את התוצאות. מכיוון שהמטרה שלי היא בניית שריר כיעד אסטטי, אני לא רואה סיבה להשקיע כרגע בשריר הנל (לפחות עד שאצליח להוריד את הבטן).

3. אני עושה 10 חזרות פר תרגיל כפול 3 סטים, ז"א 30 חזרות סה"כ פר תרגיל. טוב?

4. התוכנית אימונים שניתנה לי בחדר כושר היא זו שרשמתי למטה, אני לא לגמרי סומך עליהם ולכן אני מתייעץ פה :-)

5. כרגע אני משלב בכל אימון חצי שעה אירובי יותר כחימום ושיפור לב ריאה ושעה עד שעה וחצי אימון שרירים כפי שמצויין למטה.

6. אני טס לחול לחודשיים - כשאחזור אשמע לעצתך וארקבע תור ליעוץ עם דיאטנית (או מישהו אחר?).

כיום אני עושה 4 אימונים שבועיים שבנויים ככה:

אימון אירובי לפני האימון כח. חצי שעה על ההליכון לפני כל אימון. יותר כחימום ופיתוח כלשהו של לב ריאה מאשר להורדת משקל.

A (ימים ראשון ורביעי):

חזה - 4 תרגילים, כל תרגיל 10 חזרות

יד קידמית - 3 תרגילים, כל תרגיל 10 חזרות

רגליים - 2 תרגילים, כל תרגיל 10 חזרות

B (ימים שני וחמישי):

גב - 4 תרגילים, כל תרגיל 10 חזרות

כתפיים - 3 תרגילים, כל תרגיל 10 חזרות

יד אחורית - 2 תרגילים, כל תרגיל 10 חזרות

בהנחה שהמטרה שלי היא העלאת מסת שריר, יש מה לשנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן - המשך

ד''ר איתי זיו
    17/08/2010

לאור תשובתך....
    1. בשלב זה אל האימונים אין צורך ממשי לחזק את שריר הטרפז. מדובר בשרירים השייכים לקבוצת שרירי הגב ואין צורך לחזקם בנפרד אלא אם מדובר במפתחי גוף, במקרים של ליקווי יציבה מסוימים, בספורט הישגי לעיתים וכדומה. הרי אם תבצע תרגילים לשרירי הטרפז הדבר יבוא על חשבון תרגילים אחרים חשובים יותר והרי מספר התרגילים והסטים באימון מוגבל. לכן טוב תעשה אם בשלב מתקדם יותר ישולבו תרגילים לשריר זה ששכיח לחזקו ואל תמיד בצדק מבחינת תקופת האימון.
    2. במידה וכל האימון האנאירובי מבוצע 10 חזרות הדבר פחות אפקטיבי ופחות תורם להעלאת מסת שריר והגברת חילוף החומרים לעומת ביצוע תרגילים שונים במספר חזרות משתנה. לדוגמה - ביצוע תרגיל אחד ב- 10 חזרות, תרגיל אחר , 6 חזרות וכך הלאה. המשקל בהתאם למספר החזרות.
    3. האימון המצוין ארוך מדי ועלול לגרום גם לתהליך קטבולי ומיותר. מציע לסיים את האימון עד 90 דקות לכל היותר. אזי תבצע 45 דקות אימו אירובי ו- 45 דקות אימון משקולות.
    4. מסספר הסטים באימון הנו 24-17 בממוצע.
    5, לפי המצוין לעיל הנך מבצע 4 (!!!) תרגילים לכל קבוצת שרירים. הרבה מדי לרמה של AB. ראה מספר הסטים המצוינים ולפי זה תפעל.
    6. יותר מנפח האימון חשובה האינטנסיביות של האימון. לכן במידה ועצימות האימון אינה גבוהה
    הנפח הגדול של האימון הנוכחי לא ממש יקדם אותך.
    7. חשוב לבנות גם תוכנית אימון אירובית טובה. אזי ההוצאה הקלורית פר אימון תגבר וגם תהליכי פיצוי היסף לאחר האימון הנם רבים יותר ומצריכים שימוש בקלוריות גם.
    8. בהצלחה רבה וכל הכבוד על הרצינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו - כ"כ הרבה מיתוסים שנופצו

ערן
    17/08/2010

קודם כל תודה רבה על כל התגובות. לפי תשובותיך המאמנים בחדר כושר בו אני מתאמן רחוקים שנות אור מהדרך הנכונה להשגת התוצאות. מכיוון שאני בור ועם הארץ בתחום וחייב להסתמך על עיצת מביני דבר (לפחות בתחילה), האם תוכל להמליץ על מקום טוב באיזור הצפון או מישהו טוב באיזור שיוכל לבנות לי תוכנית יעילה?

אני במקור מעכו, בשביל תוצאות אין בעייה אפילו להגיע לנהריה, הקריות או אפילו חיפה (למען בניית תוכנית נאותה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן

ד''ר איתי זיו
    18/08/2010

מציע לפנות לגיא שלמון שהנו בעל רקע עשיר בתחום התזונה והאימון.
    בנוסף ניתן לפנות לאדמונד יוזף העובד במכון הכושר הנמצא בבית אבא חושי בחיפה.
    שניהם מצוינים.
    ביי ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AB עם דגש על חזה
    אביב
    16/08/2010

שלום חברים,
    אני עובד תקופה לא קצרה במכון כושר לפי תוכנית AB כאשר המטרה המרכזית שלי היא להגדיל את החזה שלי ( A-חזה\רגליים\יד קדמית B- גב\כתפיים,אחורית . בטן בכל אימון)
    .ניתן לראות על הגוף שלי שאני מתאמן (זרועות וחזה גדולים יחסית) אך אני רוצה לגדול עוד בהיקף החזה.רוצה מאוד!
    כיום אני מבצע שלושה תרגילי חזה ארבעה סטים בתוכנית A וחוזר על התוכנית לפי ראשון - A, שני-B,שלישי-מנוחה,רביעי-A,חמישי-B,שישבת מנוחה.
    אני מנסה את התוכנית הנ"ל מזה כחודשיים ולא רואה שינוי בגודל החזה.
    חשבתי להוסיף יום חזה נוסף (לא A שלם,רק חזה) כך שהתוכנית תראה כך:
    ראשון-A,שני-B,שלישי-A,רביעי-B,חמישי-חזה בלבד (4 סטים) שישישבת-מנוחה.

מה אומרים?
    טיפים נוספים לשיפור מראה החזה?
    בדיחות כמו סיליקון וכו' לא תתקבלנה בברכה...

תודה צוות יקר!

לקביעת תור
    סגירה
    AB עם דגש על חזה

הוספת תגובה

• לאביב

ד''ר איתי זיו
    18/08/2010

הערותי....
    1. החלוקה המוצעת הראשונה הגיונית. השנייה פחות מכיוון שסביר להניח שיומיים הפסקה בין אימון לאימון על אותו חלק גוף לא יספיקו לשם התאוששות. לפיכך ההצעה הנה לאמץ את המודל הראשון.
    2. לגבי מספר הסטים - שרירי החזה - בצע 10 סטים ב- 3 תרגילים שונים וכן גם גב ורגליים - 9-8 סטים בממוצע. כתפיים וידיים - 6-5 בממוצע. התרגילים בהתאם - 3 סטים בממוצע לתרגיל.
    3. במידה והנך חש שאין התקדמות - פלטו ייתכן שאין גיוון מספק בתוכנית האימונים. מדי חודש יש להחליף תוכנית האימונים על בסיס קבוע. ברם חשוב לעשות שימשו בטכניקות אימון שונות כמו: פירמידה, דרופ סט, סופר סט ועוד. ניתן לבדוק ברשת. יש עשרות שיטות אימון מתאימות.
    4. חשוב לבצע אחת לחודש בממוצע מדידות אנתרופמטריות - היקפים, אחוזי שומן, משקל ועוד. לאחוזי השומן תת עורי חשיבות רבה בהיבט האסתטי.
    5. חשוב להעלות משקל באופן קבוע בתרגילים השונים.

בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה