פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת קלוריות-לד"ר זיו
    רוקח אילן
    20/07/2010

האם יש הבדל בין שריפת סה"כ הקלוריות בהליכה של 10 ק"מ לעומת ריצהשל 10 ק"מ(כך שבריצה זמן הפעילות נמוך מאשר בהליכה),ואם קיים הבדל באיזו פעילות שורפים יותר קלוריות.
    תודה אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות-לד"ר זיו

הוספת תגובה

• לאילן

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי...
    1. אין הבדל בין הווצאה הקלורית בריצה לעומת הליכה בהיבט הוצאה קלורית אלא בזמן.
    2. האם הליכה או ריצה? שאלה טובה. תלוי רבות במטרת האימון, הזמן המוקדש, מצב בריאותי. מקום האימון ועוד ועוד.
    3. במידה והמטרה הנה שיפור הכושר הגופני עדיפות לריצה במקרה זה מכיוון שהיא מתבצעת בדופק גבוה יותר לעומת הליכה. ברם, חלק ניכר מהאוכלוסייה יתקשו ללכת בקצב מהיר של 6 קמ"ש ומעלה. לפיכך הדופק במקרה זה נמוך יחסית וההשפעה על ההוצאה הקלורית ושיפור הכושר הגופני ובמיוחד סבולת לב ריאה נמוך יותר.
    4. במידה וישנה מטרת אימון ספורטיבית הרי יש לבצע ריצה ולא הליכה.
    5. חילוף החומרים - בריצה במיוחד בדופק גבוה ההשפעה על חילוף החומרים גבוהה משמעותית מאשר הליכה. עוד יתרון לריצה במקרה זה.
    6. חשוב לציין שריצה לא מתאימה לכולם- כבדי משקל, חולי לב, יתר לחץ דם, בעיות מפרקים מסוימות, נשים עם בעיות של צניחת אגן, נשים בהיריון לא מאומנות, ילדים (לא מרחקים ארוכים - אלא רק קצרים) ועוד.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטעמי הליכה משעממת ולא

ירון60
    20/07/2010

נותנת הרגשה של מאמץ או תועלת, בקושי מזיעים קצת.. למזלי אני רזה ובכושר לא רע ורץ מסלול של 7 ק"מ בקצב לא איטי במשך 3/4 שעה. אני עושה זאת פעמיים בשבוע, ובימים חמים אלה מזיע כמו חמור, אך מרגיש שאני עדיין בכושר טוב. כמובן לא מעשן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ מקצועי
    נועם
    19/07/2010

שלום .

אני נער כבן 18... אני כבר תקופה ארוכה מתאמן בכפיפות בטן שכיבות צניחה וכד' אמנם הגוף שלי יחסית מועצב אבל אני רוצה להדגיש מעט יותר את הריבועים בבטן .. אציין שאני בחור רזה .. שוקל כ53 קילו ובגגובה אני בערך 1.75 אשמח לתרגלים נוספים שיבליטו לי את שרירי הבטן , וכן לרישמת תזונה שעדיפה אחרי האימון וכמותה .. וליעוץ כללי שיתרום לי לחיטוב .

אשמח לתשובה . תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ מקצועי

הוספת תגובה

• לשרון

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי....
    1. מציע לחזק את כל הגוף באופן שווה. כל קבוצות השרירים- רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, שרירי הבטן וזוקפי הגו. חשוב שתתתיל בהדרגתיות.
    2. את שרירי הבטן חשוב לחזק כמובן. יום כן יום לא מציע . תתחיל בתרגילים בשכיבה על הגב ואח"כ תרגילים אחרים - שכיבות סמיכה גשרים ועוד. בתרגילים בכיוץ דינמי בצע 25-20 חזרות לכל היותר ובכיווצים סטטיים 30-10 שניות בממוצע.
    3. תזונה - מציע שתתייחס בפורום תזונת ספורט.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצימות השריר בסט
    איתי
    19/07/2010

שלום ד"ר זיו

אני מתאמן בחדר כושר כבר באמצע השנה השנייה ולאחרונה עלו לי תהיות לגבי אופן האימון שלי.

האימון שלי כיום נקח את הדוגמא הקלאסית הרמת משקולות:
    סט ראשון 25 ליברות 12 חזרות
    סט שני 40 ליברות 12 חזרות
    וסט שלישי 45 ליברות 10 חזרות (עד קצה היכולת)

בסט הראשון והשני אני לא מגיע לקצה היכולת שלי אלא בסט האחרון.

השאלה שלי היא כזו האם אני צריך למצות את השריר בכל סט? (המשמעות להתחיל עם משקל גבוה בסט הראשון -להשאיר את מספר החזרות- ובסט השני והשלישי להוריד במשקל)

לקביעת תור
    סגירה
    עצימות השריר בסט

הוספת תגובה

• לאיתי

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי...
    עצימות האימון הנה אחד המשתנים החשובים ביותר על מנת להתקדם. לא צוין רמת האימון.
    בעיקרון השאיפה לבצע את האימון בעצימות גבוהה עד מירבית.
    ניתן לחלק את השבוע כך שאימון אחד יתבצע בינוני והשאר ברמה גבוהה.
    במידה ורק בסט אחד בכל תרגיל הנך מבצע בעצימות גבוהה האימון למתאמן ברמה גבוהה לא אפקטיבי דיו. למתאמן ברמה נמוכה או בינונית זה מספיק.
    לפיכך תשובה לשאלתך הנה מורכבת ותלויה ברמת האימון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון לא אפקטיבי?
    אלי
    19/07/2010

אני בן 43 והולך על מסלול הליכה כל יום ומקפיד ללכת ב70 אחוז מאמץ לב (125)
    אחרי חצי שנה של הליכה כמעט יום יומית האם כדאי להגיע לרמות מאמץ לב יותר גבוהות? בערך 80-90 אחוז לאורך 30 דקות?
    אציין שאין לי היסטוריה של בעיות לב וכו

לקביעת תור
    סגירה
    אימון לא אפקטיבי?

הוספת תגובה

• לאלי

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי...
    1. ברמת העיקרון לשם שיפור מצב בריאותי אין צורך לבצע אימונים אירוביים בדפקים גבוהים. אך מנגד, לא מומלץ ללכת בקצב מסוים תקופה ממושכת כי לא משפרים כך את היכולת האירובית.
    2. מציע לעשות שימוש בשיטות אימון אירוביות כמו פרטלק ואז משנים את הדופק בעת הפעילות האירובית באופן סדיר. כמו כן ניתן להשתמש במשטחים שונים, עליות, מדרגות וכדומה.
    3. בהליכה רק מעטים יצליחו ללכת בקצב לב של 80-90 אחוז. מתאים בעיקר לאלה שרצים. השאלה העיקרית הנה מהי מטרת האימון?
    4. מבחינת ההוצאה הקלורית כמובן שבדופק גבוה ההוצאה הקלורית רבה במיוחד לעומת פעילות בדופק נמוך ותהליכי השיקום מחדש גם ממושכים יותר - יתרון.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לכושר גופני..
    L.A
    18/07/2010

שלום
    לפני כמה ימים התחלתי לחזור להליכות. ההליכות נעשות בקצב מהיר, בזמן של כשעה בערך.
    יש לציין שהן לא למטרת הורדה במשקל או משהו כזה אלא רק למטרת שיפור הכושר הגופני!
    הייתי נורא רוצה לדעת אם מה שאני עושה הוא נכון.
    לא הלכתי ונבדקתי לפני התחלת העסק הזה ועל הפעמים הראשונות של ההליכה התחלתי לשלב גם קטעי ריצה בין לבין.
    אני לא רוצה לפגוע בגוף בדרך כלשהי ואני מקווה שאני לא עושה זאת
    זה תקין או שצריך לבדוק דברים לפני?

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לכושר גופני..

הוספת תגובה

• ?

L.A
    21/07/2010

למה רק לי לא עונים?!?!?!?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- LA

ד''ר איתי זיו
    21/07/2010

הערותי....
    1. לא צוינו נתונים חשובים כמו: גיל, מין, מצב בריאותי, מטרת האימון, מספר אימונים שבועי ועוד.
    2. אין מניעה להתאמן מדי יום רק חשוב במיוחד להקפיד על עיקרון ההדרגתיות. לפיכך לפני שעוברים להליכה של 6 פעמים בשבוע ואף ריצה חשוב להקפיד על עלייה הדרגתית בדרישות הגופניות.
    3. על מנת לשפר כושר גופני כללי לא מספיק רק הליכות מומלץ לבצע עוד סוגי פעילויות על מנת לשפר מרכיבי כושר גופני כמו: כוח, קואורדינציה ושיווי משקל וכן גם גמישות. כל זאת יש לשפר בהתאם למטרת האימון.
    4.במידה וישנו חשש מסוים מבחינה בריאותית או חוסר ביטחון חשוב להיבדק אצל רופא משפחה ועדיף רופא ספורט לצורך העניין, כמו כן אחת לתקופה (בתלות בגיל המתאמן) מומלץ לעבור בדיקת לב במאמץ באחת מהמרפאות הרבות הקיימות בארץ.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

L.A
    22/07/2010

המטרה של השאלה היתה לדעת אם אני פועלת נכון.
    אני בת 22, המצב הבריאותי שלי תקין ומספר האימונים שאני עושה הוא משתנה, פעם 4 פעם 3 הליכות בשבוע. בנוסף אני עושה גם מדי פעם כפיפות בטן ותרגילי ידיים.
    לפי התשובה שלך די ענית לי.
    אולם אני נורא אשמח לדעת אילו תרגילים יעזרו לי בשיפור הכושר הגופני. דוגמאות כאלו, נאמר משקולות וכאלה, כי כשאתה אומר לי גמישות ושיווי משקל למשל אין לי כ"כ מושג איך לעשות את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- LA

ד''ר איתי זיו
    22/07/2010

הערותי .....
    1. האימון שציינת הנו אימון חלקי ולא מלא ואם אין ברירה אז כמובן ניתן להמשיך באופן זה אך התתקדמות כמובן הנה בהתאמה.
    2. במידה ויש באפשרותך להצטרף למועדון כושר ולבצע אימוני משקולות פעמיים בשבוע ופעם בשבוע אימון יוגה או פילאטיס - מצוין. כמובן כל זאת בנוסף לפעילות האירובית. במידה ולא ניתן לבצע אימוני כוי במתקנים בפארקים אך חשובה ההדרכה על מנת שיבוצעו התרגילים המתאימים. תרגילי גמישות ניתן לבצע לאחר מכן לקבוצות השרירים העיקריות כמו, פושט ירך, כופפי ירך, מקרבי אופקית של הכתף, כופפי כפית כף הרגל וכדומה.
    3. קואורדינציה ניתן לשפר באמצעות תרגילים שונים בחדר הכושר, סטודיו ועוד. חשוב. מציע להצטרף למסגרת מתאימה לפחות פעם בשבוע על מנת לקבל הדרכה ומינונים מתאימים.
    4. לצערי בעייתי לציין תוכנית אימונים שלמה אך הכיוון הכללי אני מקווה ברור.
    אשמח לענות על שאלות נוספות אם יש ואם כן חשוב לדעת מה מטרת האימון העיקרית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגת חלבון
    עומר
    18/07/2010

יש מוסג כזה "ספיגת חלבון יעילה" ?
    ולאותם אנשים שיש להם תכונה זאת יכולים לצרוך פחות חלבון מאשר אדם אחר באותם אימונים?

לקביעת תור
    סגירה
    ספיגת חלבון

הוספת תגובה

• לעומר

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

ספיגת חלבון משתנה מאחד לאחד ועשויה להיות בטווח של 30-20 גרם לכל ארוחה.
    כל אחד קולט אחרת וחשוב חלבון ברמה איכותית ככל שניתן.
    מציע להתייעץ בפורום תזונת ספורט.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי מאמן כושר גופני
    חזי
    18/07/2010

אני מחפש מידע על לימודי מאמן כושר גופני ופשוט לא מצליח למצוא.אני מדבר על מאמן כושר לא מדריך כושר או מאמן כושר למשחקי כדור

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי מאמן כושר גופני

הוספת תגובה

• לחזי

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי...
    1. על מנת לאמן עליך לעבור קורס מדריכי כושר בסיסי. מומלץ מדריכי חדר כושר. לאחר מכן הנך יכול להתמקצע ולעבור קורס מאמני כושר גופני. ללא הקורס הבסיסי בעייתי.
    2. אין היצע גדול של קורסים למאמני כושר במשחקי כדור. יש קורסים טובים מאוד במכון וינגייט ובמכללה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזי

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי...
    1. על מנת לאמן עליך לעבור קורס מדריכי כושר בסיסי. מומלץ מדריכי חדר כושר. לאחר מכן הנך יכול להתמקצע ולעבור קורס מאמני כושר גופני. ללא הקורס הבסיסי בעייתי.
    2. אין היצע גדול של קורסים למאמני כושר במשחקי כדור. יש קורסים טובים מאוד במכון וינגייט ובמכללה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    שרי
    18/07/2010

שלום אני עושה הליכות בין 4-5 פעמים בשבוע של חצי שעה. לא הליכה של טיול אלא הליכה דיי מהירה. האם ניתן להרזות מהליכות כאלה? ההליכה היא כ-2 ק"מ לחצי שעה.

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים על שאלתי?????????

שרי
    20/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרי

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי....
    1. לרזות מפעילות גופנית בכלל לא ממש ניתן ללא תפריט המוגבל קלורית. לגבי הליכה ההוצאה הקלורית זניחה יחסית ועשויה להסתכם בכ- 150-200 קלוריות לחצי שעה הליכה בתלות בדופק. מה שכן יש השפעה על אחרוזי השומן - ניתן להפחיתם באמצעות פעילות גופנית בכלל ואירובית - בפרט.
    2. הרזיה חשוב עאמור התפריט וחשוב שיהיה דל שומן על מנת שלא רק המשקל יופחת אלא גם אחוזי השומן. הרי ניתן לרזות ולהעלות באחוזי השומן. תופעה די שכיחה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר גופני לקוי
    יוב
    18/07/2010

אני בן 32 ומתאמן כחצי שנה בהליכות מהירות משולבות עם ריצות - 5 ק"מ כ 3 פעמים בשבוע.
    כשאני עובר לריצה מאוד איטת הדופק שלי מגיע ל 190 בתוך זמן קצר למרות שאני לא מרגיש מאמץ גדול.
    בעברי (הרחוק) בעל כושר גופני מצויין.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני לקוי

הוספת תגובה

• ליוב

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

עשויות להיות לכך מספר סיבות.
    מציע לבדוק זאת במעבדת מאמץ ולהתייעץ במקביל עם פיזיולוג מאמץ.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון
    שגב
    18/07/2010

אני בן 15. 170 ס"מ. 64 ק"ג.
    אני מתאמן 3 אימוני כוח בשבוע(בבית לא בחדר כושר)+אירובי.מטרתי היא שיפור הכושר הגופני, סיבולת לב ריאה חיזוק והגוף פיזית למען משחק הכדורסל.
    אני מתאמן במשך שעה כל פעם באימון לכל קבוצות השרירים,על בסיס משקל גוף בלבד.שכיבות שמיכה במספר סוגים,מתח,בטן,דילגית וכו'.
    האירובי הוא 30-40 דקות על אלפטיקל מפני שלרוץ בחוץ זה לא טוב,אני גר בירושלים כך שאין כמעט מישור,ואני חוזר עם כאבי ברכיים בשל עצם העובדה שאני בנוסף לכל גם רץ על משטח קשה כמו אספלט וזה דופק את המפרקים.(חשוב לציין שללא קשר הלכתי לבדוק את הברך הכואבת וגיליתי כי השריר מצד ימין מעל הברך חלש לכן הפיקה זזה וזה כואב-נאמר לי כי יש לחזקו בפיזותרפיה).שאלה שלי היא כזו-
    האם אפשר לערוך אימון כוח,ולאחר כמה שעות,,לפחות שעה אחת לעשות אירובי על האלפיקל?
    או שלחליפין (כל שבוע מה שיוצא,פעם ככה פעם ככה תלוי גם בחשק ובמוטיבציה)
    לעשות יום כוח ,יום אירובי ושישי-שבת מנוחה.?האם זה בסדר?
    לסיכום זו כוונתי-למשל יום כלשהו.ערכתי אימון כוח.לאחרו אכלתי משהו קל ואחרי שעה לפחות(אפילו יותר,נניח 2-3 שעות ומעלה)עשיתי חצי שעה -40 דקות על האלפטיקל,או שיום כלשהו ערכתי אימון כוח ולמחרת אימון אירובי (כך ש2 אימוני אירובי ו3 כוח בשבוע)מה דעתך?
    ושאלה נוספת - אני עושה שכיבות שמיכה עם שיפוע חיובי כשהידיים על שולחן .האם זה טוב ולא מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון

הוספת תגובה

• ?

שגב
    20/07/2010

אשמח אם אקבל תשובה על שאלתי.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לש.א

ד''ר איתי זיו
    20/07/2010

הערותי....
    1. מציע שתחזק את שרירי הרגליים באופן פונקציונלי על מכשירים מתאימים. בוסו ופיתה למשל. בצע תרגילי סקווט על בוסו או פיתה. בצע תרגילי לחיצת רגליים במכונה ייעודית בחדר כושר עם שתי פיתות מתחת לכפות הרגליים, נסה לעשות סקווט על רגל אחת תוך החזקת חפץ כלשהו ועוד.
    2. חשוב לבצע אימוני כוח באופן סדיר ולא רק עם משקל גוף מכיוון שככדורסלן לא מספיק רק התרגילים שהנך מבצע לשם שיפור ממשי של יכולות גופניות.
    3. נעלי ריצה חשוב שיהיו טובות ומתאימות לך אישית.
    4. ריצה בירידה בעייתית ומעלה עומס רב על הברך ובכלל על מפרקי הגוף.
    5. מכשירים שאין בהם אימפקט בסדר גמור לפיכל אלפטיקל בסדר גמור אם אינך סובל מכאבים.
    6. שכיבות סמיכה כשהידיים על השולחן והרגליים על הקרקע - אין בעיה. תרגיל המיויד לחיזוק שרירי החזה סיבים תחתונים. תרגיל בדרגת קושי קלה.
    7. מינוני אימונים - 3 אימוני כוח ו2-3 אירובי = בסדר גמור. אימונים אירוביים לא ארוכים מדי 30-20 דקות בממוצע.
    ממליץ בחום להתייעץ עם איש מקצוע . פיזיולג מאמץ עשוי להתאים.
    אם תהיה מעוניין - אפנה אותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מונעים בחילה לאחר ריצה ממושכת?
    משה
    17/07/2010

שלום

לפני כמה שבועות שיחקתי כדורגל,אחרי 10 דקות בערך עקב חוסר כושר גופני התעייפתי והלכתי לנוח בספסל.לאחר כמה דקות התחילו בחילות רציניות שנמשכו לפחות שעה.
    זה קורה לעיתים קרובות בפעילות גופנית ממושכת.מדוע זה קורה ואיך אני יכול לטפל בזה?

הוספת תגובה

• יתכן

איתי הר-ניר
    17/07/2010

שמדובר ברמות גבוהות של חומצת חלב.

פעילות גופנית סדירה שמשלבת פעילות אירובית ממושכת מקצבים קבועים או מקצבים משתנים -בינוני עד גבוה. עשויה לסייע לתופעה.

אני ממליץ לך להפגש עם מאמן כושר פנים מול פנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    קייסי
    17/07/2010

שמתי לב שכשאני עושה תרגילי בטן על פיטבול גם בהדרכה של מדריך (פילאטיס או סתם) אז יש לי כאבים בגב תחתון -עמצאי כזה . מי מה זה נובע , אני מקשיבה להנחייה של המדרחך והוא אפילו אומר שלעין התביצוע ניראה כנכון ומדויק .

הגב שלי דיי חזק (אני מציינת)

מה עולה בדעתך?

אשמח לדעת ואולי לתיקון

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לקייסי

ד''ר איתי זיו
    17/07/2010

הערותי..
    1. בעת חיזוק שרירי הבטן מופעלים גם שרירי זוקפי הגב העמוקים. בעת ביצוע התרגיל על פיטבול טווח התנועה גדול במיוחד והעומס הן על השרירים המייצבים והן על השרירים התנועתיים כאחד גבוה.
    2. ייתכנו כמה אפשרויות - זוקפי הגו אינם חזקים דים לעמוד בעומס הרב המופעל בתרגיל. בנוסף, ייתכן שהתחושה הנה של כאבי שרירים מאוחרים האופייניים לאחר אימון קשה-עצים או בזוויות ובאופנים ש'חדשים' לגוף. אולי אף ייתכן שישנה בעיה ואינך מודעת לה וזאת יש לברר אצל רופא מומחה - אורטופד.
    3. מציע לבצע תרגילים אחרים כגון: כפיפת גו באלכסונים - בשכיבה על הגב, גשר קדמי, גשר צידי, גלגול האגן לאחור בתליית גוף, רוטציה בעמוד השדרה במכונה ייעודית, גלגול האגן לאחרו בשכיבה על הגב ועוד.
    4. מציע לחזק את זוקפי הגו הן בהיבט הייצובי והן בהיבט התנועתי. מדריך כושר מוסמך יוכל להמליץ לך בנקל על תרגילים מתאימים.
    5. תדירות. מציע לא יותר מ- 3-2 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים על מנת לאפשר מנוחה והתאוששות לשרירים הקייימים. לא ציינת נפח הפעילות וייתכן שגם פה יש לשנות דבר מה מכיוון שמספר הסטים והחזרות רבים במיוחד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לד"ר זיו
    צביקה
    17/07/2010

#מהו תפקידו של Upper Trapezius במפרק שכמה בית חזה ובתנועתיות הכתף ?
    #האם תוכל להמליץ לי בבקשה על ספר קינזיולוגיה בסיסי וטוב.
    תודה על ההקשבה,
    ליא

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לד"ר זיו

הוספת תגובה

• Upper Trapezius

איתי הר-ניר
    17/07/2010

השריר המדובר מבצע:

1. הרמת שכמות
    2. סיבוב חיצוני/מעלה של השכמה.
    משתתף בקירוב של השכמות.

ספר קיניזיולוגיה טוב?
    לא בעברית Kinsiology of musculoskeletal system by Neumman

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לאיתי!

צביקה
    18/07/2010

על ההמלצה לספר.
    ליא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליא

ד''ר איתי זיו
    17/07/2010

מעט הארות והערות...
    ה- Upper Trapezius מבצע הרמה של השכמה (Elevation of the Scapula).
    וקירוב של השכמות (Retraction of the Scapula).בנוסף: הסיבים העליונים והתחתונים יחד מבצעים סיבוב מעלה של השכמה בצמד כוחות* (Upward Rotation of the Scapula).
    - סיבים תחתונים יבצעו הורדת שכמות (Depression of the Scapula).

* צמד כוחות = 2 כוחות הפועלים בכיוונים מנוגדים (על ציר), המבצעים את אותה תנועה.
    למותר לציין שתנועה ייחודית זו של צמד כוחות תתרחש רק כשיש תנועה של הרחקת כתף, קירוב אופקי בכתף וכפיפת כתף. ברם, ניתן לבודד את התנועה בשכמה: קירוב, הרחקה, הורדה והרחקה אך לא ניתן לבודד את התנועה בכתף ללא תנועה בשכמה. לא ניתן לבצע הרחקה בכתף ללא תנועתיות גם בשכמה.
    בהתייחס של תנועת הכתף בכפיפה ובהרחקה היחס בין הכתף והשכמה מבחינת המעורבות הנו 2 לאחד לטובת הכתף, כלומר על כל 2 מעלות תנועה במפרק הכתף השכמה תנוע מעלה אחת. הדבר נכון עד זוווית של 120 מעלות. מעל זה היחס הנו 1 ל-1 מבחינת הכתף והשכמה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליא - המלצה על ספר בקינזיולוגיה

ד''ר איתי זיו
    17/07/2010

בעברית אין הרבה ספרים בקינזיולוגיה: יש את הספר של משה שחר- בהוצאת מכון וינגייט . למותר לציין שמשה שחר הנו מנהל תחום אנטומיה בבית ספר למאמנים במכון וינגייט .
    בספר עוצמות חדשות - כושר במעגלי החיים (נכתב על יד) יש פרק קינזיולוגיה וביומכניקה . אך כמובן לא מומלץ לרכוש את הספר רק בשל כך אך ניתן לעיין בו בפרק הרלבנטי (פרק 9).

בשל בעיה טכנית אשלח הודעה נוספת עם פרטי הספרים באנגלית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליא - ספרים בקינזיולוגיה באנגלית

ד''ר איתי זיו
    17/07/2010

איני מצליח בשל בעיה טכנית לשלוח ההודעה עם הספרים באנגלית. אבדוק מדוע זה.
    אם חשוב במיוחד נסי אפשרויות אחרות - מייל, דואר וכדומה ואשלח.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר זיו תודה! ועוד

צביקה
    18/07/2010

אני מודה לך על תשובתך המושקעת!
    האם התכוונת לספר :
    ?BIOMECHANICAL BASIS OF HUMAN MUVMENT

יתכן ששאלתי לא נוסחה כראוי, ועל כך אני מתנצלת!
    יחד עם זאת, יתכן כי חלק מתשובתך,החלק הנוגע ליחסים בין תנועת השכמה לבין תנועת הזרוע,
    יסייע לי לחדד את שאלתי.

יצאתי מתוך הנחה כי חיבורו של חלקו העליון של טרפזיוס לאקרומיון נותן לו אפשרות להשפיע
    על תנועת עצם הבריח.(על כן שאלתי ספציפית על השפעתו של UPPER TRAPEZIUS ).
    מתשובתך אני למדה כי אינו פועל לבד להזזת השכמה-צמד כוחות < וזה יפה !

אם כך יתכן מאד שתנועת השכמה תלויה בתנועת עצם הבריח (??).
    איך זה קורה ??
    נאמר -השריר מתכווץ ומושך אחריו כלפי מעלה את הפינה -האקרומיון והקצה הקרוב אליו של עצם הבריח.
    השכמה ,אני אקרא לזה,עולה ומחליקה כלפי חוץ ,באותה טכניקה של צמד כוחות -Upward Rotation (והפוך) ומשפיעה על תנועתיות הזרוע-מפרק הכתף.

עצם הבריח לא ניזוקה כי יש לה נקודות חיבור גמישות ,מן סמי מפרקים, וכך מתאפשרת תנועת העצמות היפה הזו.(כאן אני חושבת כבר בראש של ארכיטקטית).

נדמה לי שאני בכיוון הנכון..

מה שנותר לי זה לחפש קורס בסיסי בתנועת האדם .
    (במקום לשחק בלאונרדו דה וינצ'י >במאה ה- 21..או שוב להמציא את הגלגל..) ולהתייעל.
    יחד עם זה אני חייבת להודות שזה מרתק אותי!!!

שוב, מודה לך על ההקשבה.
    ליא

ו

0

ובכל זאת -מה קורה שם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "בעיה"
    עומר
    16/07/2010

מאז שהתחלתי לאתאמן(חצי שנה) אני מרגיש שממש השתנתי חצונית ובעיקר התנהגותית-אני יותר תוקפני (ממש בלי שום סיבה)כלפי אנשים,חרמנות יתר,ביטחון עצמי מיותר,הרגשת עליונות ועליזות. אני לא יודע ממה זה נגרם ואך לפתור תבעיה הזואתי יכול להיות שזה מהאימונים כי בחיים לא היתי ככה

לקביעת תור
    סגירה
    "בעיה"

הוספת תגובה

• לרעם

ד''ר איתי זיו
    16/07/2010

הערותי...
    1. התופעה שהנך מציין מתאימה בעיקר לספטראי כוח במקרים מסימים בהם רמת הטסטוסטרון - הורמון גברי מצוי בגופם בכמות גדולה במיוחד. לנוטלים סטרואידים התופעה שכיחה ומוכרת בספרות מאוד.
    2. בעיקרון חצי שנה אינה תקופה לשינוי כה מהותי מבחינה התנהגותית בשל עליית הטסטוסטרון ואולי ישנה סיבה אחרת למרות שההקשר למתואר הנו ריכוז הורמונים אנבוליים במשפיע על התופעות המצוינות.
    3. נסה בתקופה הקרובה לתת דווקא דגש רב יות לפעילות האירובית ופחות לאנאירובית ושים לב אם יש שינוי בהתנהגות. ייתכן שיפנו אותך לבדיקת דם לבדיקת רמת ההורמונים.
    4. במידה ואינך מבחין בשינוי מציע לבדוק זאת עם אנדוקרינולוג שיחווה דעתו בעניין ולפי זה לפעול. אפשרות נוספת הנה לפנות לרופא ספורט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירובי

עומר
    17/07/2010

כן פעילות ארובית מאומצת( ריצה מהירה13קמש) שמתישה את הגוף באמת גורמת לי להרגע יותר,אבל זה פוגע לי באימון כוח השרירים ממש חלשים ולוקח כמה ימים להתאושששות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר גופני והחסר פעימה - לד"ר זיו
    יעל כהן
    15/07/2010

שלום רב,
    אני בת 32 ואין לי בעיות בריאותיות מאובחנות.
    בריאה בדרך כלל.
    שנים יתי ספורט וחלומי הוא להיכנס לכושר טוב.
    העניין הוא שכשאני רק מתחילה בכושר...הדופק שלי מגיע מההההר מאאאד לדופק גבוה. ממש ממש מהר. ואני מרגישה שאני כבר נכנסת למאמץ ישר על ההתחלה.
    איזו הכוונה היית נותן לי בעניין?
    לפעמים גם במנוחה וגם בהתעמלות - יש לי החסרי פעימה. זה קרה לי לאחרונה באמצע רייצה. ! ואני נבהלת ומפסיקה. (החסרי הפעימה תמיד מגיעים לי כשאני בתקופות לחוצות כמו עכשיו למשל..) אבל בכל אופן זה מפריע ומונע ממני להתעמל.

אשמח להתייחסות.

תודה,
    יעל

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר איתי זיו
    17/07/2010

הערותי...
    החסר פעימה הוא לא דבר נדיר ואין לחשוש ממנו. מומלץ שתגשי לרופא המשפחה לגבי הדופק המהיר (כמה מהיר?). תמיד טוב לעבור ארגומטריה שתתן אומדן לגבי עליית הדופק במאמץ ואז להמליץ על עצימות הפעילות הגופנית. בנוסף, כפי הנראה את ישנה סבירות בכושר גופני לא גבוה. מציע לשקול ללכת בקצב נוח 45-30 דקות ולראות איך את מרגישה. לאחר מכן אם מרגישה נוח לעבור להליכה וריצה לסירוגין ואז לראות את תגובת הדופק.
    ממליץ בחום וחשוב להתייעץ גם עם פיזיולוג מאמץ או רופא ספורט בעניין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה