פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להוריד ברגליים
    שרית
    29/08/2010

שלום רב! אני בת 27 שוקלת 84 ק"ג יש לי 3 פריצות דיסק תחתונות התחלתי לפני כ-5 חודשים לרקוד ריקודים סלונים ומאז הורדתי 11 ק"ג , והביעה שלי והיא תמיד הייתה זה הרגליים, חשבתי שהריקוד יעזור לי יותר להתמקד בהם אבל זה עזר לי להוריד בכללי בכל הגוף השאלה שלי איזה סוג של ספורט אני צריכה לעשות שיעזור לי במיוחד להוריד ברגליים וכמובן שלא יהיה עומס רב לגב התחתון בגלל הפריצות המליצו לי אירובי מדרגה האם זה יעזור והאם וזה בסדר מבחינת הגב אם לא אז אשמח לשמוע ממכם עצות שיכולות להועיל לי. תודה רבה מראש !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להוריד ברגליים

הוספת תגובה

• לשרית

ד''ר איתי זיו
    29/08/2010

הערותי...
    1. ריכוז השומן בגוף ואופן פיזורו הנו גנטי. לא ניתן להפחית שומן באזור מסוים ואופן ההורדה של השומן בגוף משתנה מאדם לאדם. ברם, על מנת להשפיע על העלאת הטונוס השרירי ושיפור האסתטיקה חשוב לבצע פעילות גופנית נוספת כגון: אימון משקולות, אימונים אירוביים כמו- קיקבוקס, ריצה, פעילות בסטפר ועוד. הכול בכפוף להוראות מדויקות שתקבלי מאיש מקצוע.
    2. חשוב לזכור שפעילות גופנית לבדה לא תורמת באופן ממשי להפחתה במשקל אצל מתאמן 'מן השורה'. תמיד צריך להיות בהגבלה קלורית ותפריט מאוזן כך שלא תתרחש השמנה למרות הפעילות הגופנית.
    3. חשוב לבצע לפחות 4 פעמים בשבוע פעילות גופנית על מנת למקסם את התוצאות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיית חזה
    אהובה
    28/08/2010

אני שוחה חזה בלי להכניס את הראש למים. האם זה יכול להזיק לגב? איך מתגברים ושוחים נכון

לקביעת תור
    סגירה
    שחיית חזה

הוספת תגובה

• לאהובה

ד''ר איתי זיו
    29/08/2010

הערותי...
    1. שחיית חזה עם ראש בחוץ ממש לא מומלצת וכרוכה בהעלאת העומס על עמוד השדרה הצווארי ועמוד השדרה המותני.
    2. מומלץ לשפר את הסגנון וללמוד לשחות עם הראש בתוך המים ולעשות בכלל את התנועות במדויק.
    3. שחיית חזה בהיבט של שיפור הכושר האירובי לא תמיד אפקטיבי מכיוון שישנה נטיייה לשחות לאט יחסית בסגנון זה אזי הדופק בעת השחייה לא עולה לרמה גבוהה דיה.
    4. מציע ללמוד לשחות חתירה. הסנון מומלץ יותר ויוצר פחות עומסים על המפרקים השונים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות
    מירי
    27/08/2010

אוכלת תפריט מאוזן של 1200 קלוריות אחרי ירידה וכבר שנה שומרת , עושה בין שלוש לארבע ספורט , ריצה וספינג, וכוח פעמיים בשבוע,
    רוצה לרדת שלוש קילו
    שאלות
    1 כמה פעמיים בשבוע צריך לעשות ספורט כדי לרדת ? האם אני עושה מספיק
    אין לי זמן לעשות יותר . ילדים עבודה חיים בקיצור
    אז אני לא ארד במשקל ?
    ובמידע ואני רוצה גם לראות תוצאות בחיזוק הגוף כוח של פעמיים בשבוע מספיק

הפעילות שלי הוא שלוש פעמיים סיבולת, וכוח פעמיים בשבוע

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות

הוספת תגובה

• למימי

ד''ר איתי זיו
    29/08/2010

הערותי...
    1. על פניו לפי הנתונים שצוינו נראה שצריכת - 1200 קלוריות ביום - נמוך מדי מכיוון שהנך עוסקת בפעילות גופנית על בסיס קבוע. מציע להתיייעץ עם איש מקצוע על מנת לוודא שחילוף החומרים לא ייפגע ויהיה נמוך יותר. ייתכן שבשל צריכה קלורית נמוכה יחסית הנך מתקשה להפחית במשקל.
    2. חיזוק פעמיים בשבוע מספיק אך עדיף 3. ניתן לבצע את האימון בחדר הכושר או בסטודיו כנגד אביזרי עזר. מאוד חשוב שהעצימות האימון תהיה גבוהה דיה על מנת שהאימון יהיה אפקטיבי. מספר החזרות המומלץ בכל תרגיל נע בין 20-8 בממוצע.
    3. במידה והאימון האירובי והאנאירובי שהנך מבצעת 4-3 פעמים בשבוע הנו בעצימות ונפח מתאימים ניתן להשיג תוצאות טובות.
    4. חשוב להעלות את דרגת הקושי באופן קבוע על מנת לגרום להסתגלות מחודשת של מערכות הגוף השונות ולהשתפר . אזי חילוף החומרים יעלה עוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירובי כל יום
    נדב
    25/08/2010

שלום רב,

בן 22, גובה 1.84 משקל 97 ק"ג.מבנה רחב יחסית.

אני רוצה להוריד במשקל.
    האם כדאי לי לבצע פעילות אירובית כל יום ולא לבצע בכלל אימון כוח או שעדיף לי לעשות יום אירובי ויום אימון כוח? (בשביל הרזיה מהירה ככל האפשר, אך בריאה וכזו שתחזיק לאורך זמן, כמובן משולבת בתפריט מותאם)

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אירובי כל יום

הוספת תגובה

• לירון

ד''ר איתי זיו
    25/08/2010

הערותי....
    1. חשוב לבצע על בסיס קבוע אימוני כוח מכיוון שאילולא כן ניתן לאבד מסת גוף רזה (מסת שריר) והירידה במשקל והאסתטיקה הגופנית יושפעו מכך לרעה.
    2. במהלך השבוע מומלץ 5-4 אימונים אירוביים ו- 3-2 אימוני כוח. בימים שהאימון משולב אזי ניתן להקדיש לכל אימון 40 דקות בממוצע. בימים שהפעילות האירובית מתבצעת לבד ניתן לבצע 40-60 דקות פעילות אירובית.
    3. ניתן לבצע פעילות אירובית מדי יום. חשובה במיוחד ההדרגתיות בעניין.
    4. על מנת לרזות - התזונה הנה שחובה במיוחד אך על מנת שאיכות הירידה במשקל תעלה חשוב לשלב פעילות גופנית ואז הדבר יתבטא בירידה רבה יותר של שומן בתהליך הירידה במשקל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.אני מתאמן
    רון מיזי
    25/08/2010

אני בן 15 .מתחיל עונת כדורסל. אמרו לי שמאוד חשוב גם אימוני כוח.
    התאמנתי בשנה האחרונה אך באופן אחר בבית,ועם פחות עומס של אימונים.
    יש לי מתח ,ספת כפיפות בטן וסטנדים לשכיבות שמיכה.
    אשמח לתכנית שאוכל לבצע 3 פעמים בשבוע,ללא משקולות,לחיזוק השרירים המיועדים למשחק.
    שלא תעבור את ה45-60 דקות.עליי גם להשקיע בלימודים,ואין באפשרותי לשכור מאמן כושר.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום.אני מתאמן

הוספת תגובה

• לרון מיזי

ד''ר איתי זיו
    25/08/2010

הערותי...
    1. בעייתי בפורום לתת תוכנית אימונים מסודרת לשחקן כדורסל. מציע לפחות לרכוש ספר (באנגלית) מצוין בתחום ושמו 52 week basketball trainung. המחבר: CHIP SIGMON.
    2. בפועל בצע אימוני כוח בימים לא עוקבים וחשוב דווקא לבצע גם תרגילים המתאימים לשחקן כדורסל כמו ניתורים משפיפה, אימונים פליאומטריים (למשל קפיצה משולחן לקרקע וניתור נוסף, סקווט על רגל אחת. מכרעים תוך כדי הליכה וכדומה.
    3. מציע לבדוק גם באתר של ה- NBA. ייתכן מאוד שיש להם תוכניות מתאימות.
    4. אולי כן תוכל לשכור מאמן מתאים לפעם בחודש שיבנה לך תוכנית כוח אותה תבצע במהלך חודש.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבוהן
    נעם
    24/08/2010

שלום
    יש לי בעיה בבוהן הגדולה ברגל שמאל, שנוטה פנימה.
    זה מטריד אותי כבר כמה שנים אך לאחרונה הכאבים מתחזקים מאוד לאחר שאני חוזר לכושר.
    (בתהליך הדרגתי כבר כשנה).
    הבנתי שמדובר בבעיה גנטית ושיש ניתוח לפתירת הבעיה.
    האם ישנם עוד אמצעים חוץ מניתוח שיקלו על הכאב/ יפתרו את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבוהן

הוספת תגובה

• לנעם

ד''ר איתי זיו
    25/08/2010

מציע לפנות לפורום רפואת ספורט. מתאים יותר לענות על שאלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות:
    עדי
    23/08/2010

1) בקשר לספינינג- אני עובדת עם שעון דופק. הדופק הממוצע שלי במהלך האימון הוא 85% בדר"כ והמקסימלי 93% במהלך כל האימון אני לא יורדת מתחת ל 80% דופק
    רציתי לדעת מה זה אומר ועל מה זה מצביע
    האם זה אומר שאני צריכה לעבוד יותר על סבולת לב ריאה (לפי מה שאני יודעת ככל שהדופק נמוך יותר זה מצביע על כך שהאדם מאומן יותר) או שמא זה מצביע על כך שאני באמת עובדת קשה ?...
    מה זה אומר מבחינת שריפת הקלוריות? באיזה טווח אני אמורה להיות בכדיי לשרוף כמה שיותר שומן?
    אשמח לפירוט בכל מה שקשור לכך...

2) האם זה נכון שבכדי להעלות במסת השריר עדיף לעבוד מעט חזרות עם משקל כבד יותר?
    כל סט שאני מבצעת אני עושה בין 10-12 חזרות. במידה ואני ארד ל8 חזרות זה אומר שאני אוכל לעלות משקל ואז בעצם לעבוד יותר על מסת שריר?

3) בתרגיל לזוקפי הגב באמצעות מכשיר (פשיטת גב) האם בשלב הירידה יש לשמור על גב ישר או לעגל אותו מעט?

4) אני רואה בחדר כושר מדריכים שבמהלך אימון אישי מבצעים סט מסוים ומיד אח"כ מעלים את המתאמן לכמה דק' של אירובי, שוב חוזרים לסט ושוב כמה דק' אירובי. רציתי לדעת איזה סוג של אימון זה ומה המטרה שלו....

תודה רבה! 

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות:

הוספת תגובה

• תשובות לשרון

שי אלנקרי
    24/08/2010

שלום שרון,
    1. דופק 80% בו את שוהה במהלך האימון אינו מצביע על כושר לקוי מאחר ואיני יודע באיזה עצימות את פועלת ולכן אפשר לשער שאת פועלת בעצימות מסוימת הגורמת לך להישאר על דופק זה. אם היית מודדת לאורך זמן את קצב הרכיבה שלך (סל"ד-סיבובים לדקה) והיית נשארת על אותו הקצב, אני משוכנע שעם הזמן גם היית רואה שבאותו הקצב בו היית עם כך גם הדופק היה יורד וזה מעיד על שיפור. 2. בכדי לעלות את מסת השריר (היפרטרופיה) עלייך לעבוד בין 8-15 חזרות בכל תרגיל ותרגיל. רק הקפידי להרגיש את ההתנגדות במהלך ביצוע התרגילים (ב-2-3 חזרות האחרונות את מרגישה קושי בביצוע).
    3. אני באופן אישית לא מת על התרגיל הזה, הייתי ממליץ על פשיטת גו בשכיבה מלאה על הבטן, סופרמן על כדור פיטבול או בעמידת שש. כמובן שבתרגיל שציינת יש להקפיד על גב ישר לאורך כל התרגיל.
    4. זהו אימון המשלב פעילות אירובית עם אנאירובית יחד ומטרתה העיקרית היא לשרוף יותר קלוריות, לשמור על הדופק במהלך האימון כולו גבוה יותר וכמובן להפיג את השעמום מהאימון הקלאסי שאליו הורגלנו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שי

עדי
    24/08/2010

רק לחדד- אז בעצם הדופק לא אומר לי שום דבר אלא אני צריכה לשים לב לעצימות?....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דן,בן 13
    23/08/2010

אם הרמת משקולות בגיל 13 באמת תורמת הרבה לשרירים?
    או שרק אם מתחילים בגיל 15-16 אז רואים תוצאות?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• הרמת משקולות בגיל צעיר

שי אלנקרי
    24/08/2010

שלום דן,
    אין שום בעיה להתחיל ולהרים משקולות גם בגיל 13 ואפילו ניתן לעשות זאת בגיל צעיר יותר. כמובן שיש לבצע את כל התרגילים בהנחיית מדריך מוסמך ולא לבצע תרגילים ללא למידה וידיעה מוקדמת של הביצוע. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעין
    משה
    23/08/2010

שלום אני האיתי מתאמן עד לפני שנה באופן קבוע עד שהיה לי בעיה בעין שנפרד הרשתית ואמרו לי שאני לא יכול היום להתאמן רגיל כי הבעיה יכולה לחזור אז רציתי לדעת אם יש אולי מאמנים או חדרי כושר שאני יכול להתאמן שיוכלו לתת לי יעוץ ולהגיד לי מה לעשות כי היום כל מאמן שאני מדבר איתו אומר לי שהוא לא יכול לאמן אותי כי הוא לא רוצה להתחיב

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעין

הוספת תגובה

• רופא ספורט

שי אלנקרי
    24/08/2010

היית מציע ללכת לרופא ספורט או רופא שטיפל בך עד כה בכדי שייתן לך המלצות לביצוע גופני, אם וכמה. אחרי שתהיה המלצה כתובה עם אישור לכך, אני מאמין שהמצב ישתנה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום . שאלה ..
    שגב
    23/08/2010

אני בן 15 . 170 ס"מ. 62-64 ק"ג .
    משחק כדורסל.התחילו כבר האימונים לעונה הבאה.3 אימונים + משחק.
    רוצה לשלב גם אימוני כוח במהלכה,חשוב מאוד וגם התאמני בשנה ומעלה האחרונות בבית כל פעם שעה בערך...כי היה לי יותר זמן,וכי היו פחות אימונים.הגעתי לכתה י', לימודים חשובים לי מאוד.אבל גם הבריאות הגופנית לא פחות..לאחר מספר פעמים ששאלתי פה בפורומים הגעתי למצב כזה.
    3 אימוני כוח על משקל גוף,+ חגורת בטן של 2 וחצי ק"ג שיקשו על ביצוע התרגילים-40-50 דקות בכל פעם.
    אמרו לי שלמשחק הכדורסל עדיף אימונים עם תרגילים מורכבים,כך יחזקו יותר.זוהי התכנית:
    החימום הוא לשרירים המופעלים.
    יום שני + שישי(האפשרות השנייה בהתאמה ליום שישי)
    חימום,מתיחות.
    -מתח-3*מקסימום חזרות
    -גב תחתון על הרצפה-2*25/יד אחת לרגל נגדית-2*15 כל צד
    -שכיבות סמיכה על סטנדים- 3*מקסימום חזרות(האם מסוכן?)
    -קפיץ ללא משקל/ספוג לחיזוק הירכיים זה נקרא רק כתרגיל לחזה(שניהם נמכרים בחנויות לציוד ספורט כמחזקים וכו')-2*20
    -שריר תאומים על מדרגה,רגל אחד,שתי רגליים/עקב על מדרגה לשוקיים- 3*15
    -שכיבות סמיכה שיפוע חיובי לחיזוק הכתפיים- 2*מקסימום חזרות
    -בטן:בכל יום אימון 3 תרגילים
    כפיפות רגילות-2*30,ספת כפיפות בטן 2*20,גלגלת -2*20,אלכסונים ל2 הצדדים-2*20,

יום רביעי:
    חימום,מתיחות
    -מתח-לחיזוק הדו ראשי-כף יד לכיוון הפנים-4*מקסימום חזרות
    -קפיץ ללא משקל-3*15 כל יד
    -שכיבות סמיכה יהלום 2*מקסימום חזרות
    -ג'קסונים-ידיים על ספת כפיפות בטן רגליים על מיטה-2*מקסימום חזרות
    -בטן:
    אלכסונים-25 חזרות בכל צד
    ידיים על מתח והרמת בירכיים 2*15
    גלגלת 2*20.

המון המון תודה. פעילות גופנית חשובה לי,אך גם כיצד לעשות אותה ...חשוב מאוד.
    תודה לך..

לקביעת תור
    סגירה
    שלום . שאלה ..

הוספת תגובה

• ?

שגב
    24/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנער המתאמן

ד''ר איתי זיו
    25/08/2010

הערותי...
    1. לחיזוק כללי התוכנית ברמה העיקרון עשויה להספיק. על מנת לשפר יכולת בכדורסל חשוב לבצע תרגילים נוספים (סקווט, מכרעים, אימוני כוח מתפרץ וכדומה). כל זאת שי לבצע עם הץנגדות של משקולות, מוט, וכדומה. מומלץ בחדר הכושר אזי האפשרויות רבות במיוחד.
    2. מציע שלא בכל אימון תבצע מקסימום חזרות אלא 75-80% מיכולתך המירבית. קרי אם יכולתך המירבית בתרגיל המתח הנה 10 חזרות אזי תבצע 3 - 4 סטים של 8 חזרות לכל היותר.
    3. בצע בעיקר תרגילים דינמיים ולא סטטיים. קרי, עבודה עם קפיצים שונים וציוד הנמכר בחנויות - חשוב יותר לחזק השריר בתנועה בכלל ובהיבט של שיפור יכולת כשחקן כדורססל - בפרט.
    4. ניתן לבצע תרגילים משולבים בסגנון סופר סט. למשל - שכיבת סמיכה ומיד אחר כך סקווט וניתור וחוזר חלילה.
    5. חשוב לגוון ולהחליף את התוכנית על בסיס קבוע. מדי חודש בחודשו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שגב
    26/08/2010

תודה על השקעתך.\
    1.איך לשלב את הסופר סטים במהלך האימון?נגיד 1 שכיבת סמיכה 1 עליית מתח עושה חזה+גב,אז איך לעשות וכיצד לשלב?
    2.איך אפשר לשנות את תכנית האימון?תוכל לתת דוגמא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התשובה

ד''ר איתי זיו
    27/08/2010

מציע:1. מדי חודש החלף תוכנית אימונים. הדבר יתבטא בתרגילים אחרים, מספר חזרות שונה וכדומה. לדוגמה: בחודש איד סקווט כנגד מוט, שכיבות שמיכה במפתח ידיים רחב, מתח באחיזה צרה, כפיפות גו באלכסון. כל זאת 4 סטים של 12 חזרות. חודש לאחר מכן: סומו סקווט, מתח באחיזה רחבה, שכיבות סמיכה - רגליים על כסא, ידיים על הקרקע, תרגיל לבטן - גשר קדמי בסמיכת אמות בכיווץ סטטי של 60-20 שניות בממוצע לפי יכולתך. את התרגילים שהונים מבצעים במספר חזרות של 15 בכל סט. חודש לאחר מכן סופר סט של שני תרגילים המתבצעים אחד לאחר השני ללא הפסקה.
    2. חשוב לזכור שעל מנת להתקדם חשוב מאוד להעלות את העומס באימון אילולא כן היכולת לא תשתפר. במידה ואין אפשרות לרכוש משקולות או לבצע את האימון בחדר הכושר חשוב לעשות שימוש בטכנירות אימון שונות, תרגילים בדרגת קושי גבוהה וכדומה. מספר החזרות הממוצע שיש לבצע באימון נע בטווח חזרות של 15-6 בממוצע. במידה והנך מסוגל לבצע מספר חזרות רב יותר- 20, 25 ויותר הרי שהעומס נמוך ופחות מתאים לשיפור יכולת גופנית בכלל וככדורסלן - בפרט.
    3. תזונה.... חשוב במיוחד להקפיד על תפריט המתאים לך באופן אישי.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתחיל לרוץ
    תמר
    22/08/2010

הי
    אני בת 38 ,מתאמנת כשנה וחצי , עד עתה הפעילות האירובית שלי כללה בעיקר הליכות , אליפטי וסטפר. בשמונת החודשים האחרונים הוספתי גם שיעורי ספיניניג . מתאמנת 4 פעמים בשבוע , 3 מתוכם ספינינג ועוד אימון אחד הליכון/אליפטי או סטפר.
    אני ביכולת לעבוד ברמות גבוהות יחסית של מאמץ (80% יכולת+ פיקים של עד 90% ) וכן לעבוד במשך זמן ארוך יחסית על רמות דופק של 70%-75%.
    השלתי ממשקלי 11 קילוגרם בחצי השנה האחרונה , מעוניינת להסיר עוד 15 קג'
    אני מעוניינת להתחיל לשלב אימוני ריצה במקביל לאימונים האירובים שלי , נראה לי שזה השלב הבא .
    מאוד מפחדת אבל להפצע , להרוס את הברכיים או הקרסוליים (אני עדיין יחסית כבר כבדה) . בנוסף אני מעוניינת לקיים את אימוני הריצה במקביל לאימוני הספיניניג ובעצם להחליף אימון ספינניג אחד באימון ריצה ולקיים עוד אימון ריצה אחד (ובכך לעשות 2 אימונים ספיניניג ושני אימוני ריצה בשבוע )
    אז איך מתחילים לרוץ ? האם תוכלו להמליץ לי על אימון דו שבועי ? האם עלי להתרכז בזמן או במרחק ? האם למקם את אימוני הריצה אחד ואחרי השני או אימון ספיניג /אימון ריצה וכדומה ?
    תודה רבה על הזמן שלכם ,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    להתחיל לרוץ

הוספת תגובה

• אימוני ריצה

עופר קיס
    22/08/2010

אני מניח שאת מבינה שהבעיה איננה עצימות הריצה אלא העומס האורטופדי על הברכיים, קרסוליים וגב. . איך מתחילים - לאט. רצים ריצה קלה 30 מטר והולכים 30 מטר X 15 פעמים . 3 ימים לאחר מכן רצים 50 הולכים שלושים. אין חוק רק להקשיב לגוף ולהעלות משך ריצה בה דרגה. בגלל משקל גוף עודף אל תחשיבי את אימון הריצה כאימון מלא עד שימשך 30 דקות בקצב טוב, אפילו אם לא רציף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפה לפני האימון
    אנה
    22/08/2010

שמעתי ששתיית קפה לפני האימון מגבירה את שריפה הקלוריות בגוף ועוזרת להרזיה.. האם זה נכון?
    האם הדבר גורם לסכנות כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה
    קפה לפני האימון

הוספת תגובה

• קפאין

עופר קיס
    22/08/2010

לא. היא איננה מגבירה את שריפת הקאלוריות אלא משנה את יחס השומן והפחמימות ליותר שומן. בנוסף הקפא5ין ממסך תחושת מאמץ כך שקל יותר. כל עוד שלא שותים קפה כל יום ושתית הקפה לפחות 200 מ"ג קפאין - בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    (:
    22/08/2010

היי
    רציתי לדעת כמה תרגילים יש לעשות לרגליים על מנת שאכן תהיה עבודה משמעותית וטובה
    אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע אימוני כוח ועוד פעמיים עושה ריצה
    התוכנית מחולקת לעבודה של פלג גוף תחתון (רגליים+בטן+זוקפים) פעמיים בשבוע
    ובפעמיים השניים פלג גוף עליון (כתף חזה 2 ידיים גב+בטן)
    מטרתי לעלות במסה כדי לעלות קצת במשקל ולהיראות יותר בריאה\חזקה
    יש לציין שכבר עכישו אני נראית ככה אבל עדיין צריכה לעלות במשקל 2 קילו כי הייתה לי ירידה בשנה ומשהו האחרונה וזהו אינו משקלי הטבעי
    אני מתאמנת חזק ונכון עבודה עצימה עם משקלים שמתאימים לי
    שאלתי בנוגע לרגליים אני כיום עושה באימון 2 תרגילים מורכבים (סקוואט או חופשי או במוט + מכרעים עם משקולת יד כל יד 8 קילו) ובנוסף תרגילים במכשירים של פשיטת ברך כפיפת ברך,מקקרבים,מרחיקים ,תאומים רגל רגל עם מ.יד , השאלה אם זה מספיק או שלהוסיף עוד?
    אותה שאלה בקשר לידיים אני עושה תרגיל אחד ליד ק ותרגיל אחד לא זה מספיק או שלהוסיף עוד תרגילים לידיים?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תכנית אימון

שי אלנקרי
    22/08/2010

שלום,
    ראשית חסרים פה נתונים כמו: כמה זמן מתאמנת, גיל, משקל, מטרה כללית, כמות סטים בתרגיל וכדומה. בסה"כ נראה שמבחינת תרגילי רגליים בתכנית אימון זו, אפשר לומר שזה די מספיק. מבחינת תרגילי ידיים, אולי יהיה ניתן להוסיף תרגיל לשרירי הזרוע הקדמית ואחד נוסף לאחורית. אבל שוב, התשובה שלי היא מאוד כללית, יש צורך באינפורמציה נוספת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינפורמציה

(:
    22/08/2010

בת 22
    משקל 48
    אחוז שומן נמוך
    מבצעת 3 סטים של 12-15 חזרות
    מטרה לעלות במסה כי אני צריכה לעלות במשקל וכמו כן שמירה על השריר+חיטוב
    יש לי שרירים במידה הנכונה וגוף אתלטי מטרתי כמובן לא להפחית ממה שיש אלא להוסיף קצת בטוב טעם לא בהגזמה ובנוסף לדאוג לחיטוב שייראה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שי אלנקרי
    24/08/2010

אם כך התכנית שלך די בסדר ואני מניח שאת יכולה להמשיך איתה. אחרי הכל זה רק בגדר המלצה אבל מי שיכול לקבוע טוב יותר ממני הוא לא אחר מאשר מאמן הכושר במקום בו את מתאמנת. הוא יוכל לבחון את המקרה לגופו ובמקרה הצורך גם להחליף לך תכנית, להוסיף או להוריד תרגילים.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים
    לירז
    21/08/2010

אני בן 19 ונמצא בצבא רוב הזמן.
    אין לי פה חדר כושר רק משקולות שהבאתי מהבית.
    רציתי לדעת איך אני יכול לפתח את הגוף רק מהמשקולות.
    רציתי לדעת מה המשקל שאני צריך להרים, כמה סטים לעשות וכמה חזרות בכל סט,ובכלל איזה תרגילים אני צריך לעשות וכמה פעמים בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית אימונים

הוספת תגובה

• תכנית אימונים

שי אלנקרי
    22/08/2010

שלום לירז,
    מתכנית אימון הכוללת תרגילים לכל קבוצות השרירים, עם ההתנגדות הנכונה ועם זוג משקולות אפשר להשיג ולעשות כמעט הכל. ניתן לפתח את הגוף בעזרת משקולות אבל עלייך להתאים תכנית אימונים אישית טרם אתה מתחיל מאחר וישנו צורך להסביר, ללמד ולתרגל בצורה נכונה את העבודה עם המשקות בכדי שלא תביא יותר נזק מאשר תועלת. גם כמות החזרות והסטים צריכים להיקבע בעת בניית תכנית האימון. הייתי מציע שתלך לחדר הכושר הקרוב לסביבת מגורייך ובקש להתייעץ עם המדריך ולבנות תכנית אימון משותפת לאימונים בבית עם צמד משקולות. לגבי המשקלים: קח בחשבון שתצטרך לשנות את המשקלים מתרגיל לתרגיל ותצטרך לעלות את המשקלים כבר אחרי מספר שבועות בודדים של אימונים (ככה זה אם תרצה להשיג תוצאות אמיתיות). שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממד
    יניב
    21/08/2010

הממד נמצא בקומה השלישית..
    רוב היום הוא מאוורר..
    האם עדיין כדאי לישון בחדר רגיל מאשר בממד מבחינה בריאותית?
    והאם לשינה בממד יכול להיות קשר כלשהו להתפתחות לקויה של השרירים בגוף?.

לקביעת תור
    סגירה
    הממד

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק את העניין

שי אלנקרי
    22/08/2010

אני לא חושב שמישהו מאיתנו יכול לענות לך תשובה חד משמעית או לתת לך המלצה כזו או אחרת לגבי זה. אם הנך חושש משהייה ושינה הממד, מומלץ שתביא מישהו (איש מקצוע) שיבדוק את הנושא ויחליט אם ניתן לישון בחדר הזה או שלא. שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה