מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצהלי11/08/2010
שלום
התחלתי לעשות ריצות לפני כחודשיים כ3-4 פעמים בשבוע אך תמיד כרבע שעה אחרי שאני מתחילה השוקיים שלי כואבות נורא (תחושה שורפת) אני מרגישה שיש לי עוד הרבה כוח לרוץ אבל הכאב מאט אותי, אני עושה הרבה מתיחות לפני ואחרי השאלה אם יש פתרון אחר בכדי למנוע זאת ולמה זה קורה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר איתי זיו12/08/2010הערותי..
התופעה שהנך מתארת הנה 'Shin splint' והיא מאופיינת בכאבים בקדמת השוק, הנגרמים בשל פגיעה בשרירים המחוברים לעצם השוק. תופעה זו שכיחה בעת הפעלה מאומצת (בריצות, בקפיצות ועוד) ולא מבוקרת והדרגתית של אותם שרירים.
מציע שתרוצי ותלכי לסירוגין עד למצב בו תוכלי לבצע ריצה ממושכת ולא תחושי בכאבים בשוק. תופעה זו מאוד שכיחה , במיוחד אצל אוכלוסייה לא מאומנת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדן,בן 1310/08/2010
אני רוצה להעלות את מסת השריר.יש לי כבר תכנית אימונים שבניתי צוהכל,אבל אני צריך רק עזרה בקשר למתח. אני רוצה לדעת כמה סטים לעשות כל פעם(למסת השריר,לא לחיטוב)
נ.ב-א)אני בן 13
ב)שמעתי שמתח בנים ומתח בנות מחזקים שרירים שונים,אז אני רוצה לעשות משניהם.
ג)אני כבר די מאומן במתח,כי אני עשיתי כל יומיים לפני שבניתי את תכנית האימונים.אז אני לא מתחיל.ואני יכול לעשות כבר 11 עליות.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח
שי אלנקרי11/08/2010שלום דן,
בכדי להשתפר במתח עלייך לעשות לפי היכולת האישית. את אומרת אם הנך יכול לבצע כרגע 11 עליות מתח, נסה לבצע 2-3 או אפילו 4סטים באימון, כאשר זמני המנוחות נעים בין דקה לשניים. עם הזמן, אתה תצליח לשפר ואף לעלות יותר. הכל עניין של סבלנות והתמדה. תוכל לגוון בין שני סוגי המתח (ההבדל הוא באחיזת הידיים), תמיד זה טוב לגיוון. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
דן,בן 1311/08/2010אבל שמעתי שכשעושים מקסימום חזרות זה לחיטוב ולא למסה...ושכדי לעבוד על המסה עושים חצי מהמקסימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון הפוגות\ אינטרוואליםעמית10/08/2010
אני רוצה להתחיל לעשות הפוגות, אבל לא כל כך הבנתי איך עושים אותו.
האם עושים אותו בצורה של 200 מטר הכי חזק, 200 מטר ריצה קלה\ הליכה וחוזר חלילה.
או שעושים את זה בצורת פרמידה 200 מטר חזק, 200 מטר קל, 300 חזק, 300 קל וכו וכו.
אז באיזו צורה עושים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון הפוגות
שי אלנקרי11/08/2010שלום עמית,
אימון הפוגות הוא אימון שבו משלבים בין מקטעי עצימות גבוהה לנמוכה, זאת אומרת שאימון זה מתבצע ב 5-7 סטים, כאשר כל סט מכיל 2 חלקים : החלק העצים-נמשך 3-4 דקות ומתבצע ב 85-90 אחוז מהדופק המרבי החזוי, והחלק הקל אשר נמשך 1-2 דקות ומתבצע ב 65 אחוז מהדופק המרבי החזוי (מנוחה אקטיבית). בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשרפת הקלוריותרחל09/08/2010
שלום הנני מתאמנת על בסיס יומי יש לציין כי אני מגוונת את עצמי במגוון השיעורים,אירובי,עיצוב ספינינג ריצה וכו'..יש לציין כי אני מתאמנת כבר שנתיים וכשנה וחצי האחרונות התחלתי ללכת לשיערוים הנ"ל.
יש לציין כי בשבועיים האחרוים שמתי לב שאני שורפת פחות קלוריות מבעבר ואני פעילה מאוד במהלך השיעור.אם לדוגמא בעיצוב דינמאי הייתי שורפת 350 עכשיו אני שורפת באזור ה-270 ואני עובדת עובדת כל השיעור בספינינג זה פחות רלוונטי כי אני שורפת בין ה-560 ו600 ומעלה כמובן שזה תלוי במערך שיעור של המדריך למרות כי בעבר הייתי מגיעה ל750..
מה הסיבה לירידה בכמו הקלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשרפת הקלוריות
שי אלנקרי11/08/2010שלום רחל,
קודם כל חשוב לי לדעת: איך את מודדת את שריפת הקלוריות? שעון דופק?
בכל אופן, גם אם הינך מודדת זאת על ידי שעון דופק או נניח מקבלת אינדיקציה מסוימת מהמכשיר במכון (לא הכי מדוייק אבל גם משהו), סביר להניח שהמרחק אותו עברת קטן (מהירות נמוכה יותר), את מתאמצת פחות (דופק נמוך יותר), אלו הם בדרך כלל הפרמטרים של המכשירים הללו ולכן מומלץ שתבדקי אם אכן זו הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשי שלום
רחל13/08/2010אכן אני עובדת עם שעון דופק,את האמת שהשעון משמש אותי יותר לשיורעים אני יודעת שההלכיון סתם מקפיץ קלוריות וזה לא מדוייק ואני גם לא עושה הרבה על ההליכון.אני מדברת יותר על השיעורים ואני כן עובדת חזק בשיעורים רצה,קופצת לוקחת משקל נכון..האם זה יכול להיות כשור שכבר הגוף שלי בכושר מסויים?
כי אני מתאמנת מדי יום ואני עושה אימונים חזקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות שרירי בטן לאחר לידת תאומיםשיר08/08/2010
שלום רב,
שמחתי מאד לקרוא על הנושא כאן, כיוון שיש לי לצערי בעיית הפרדות שרירי בטן קשה. אני שנה ועשרה חודשים לאחר לידת תאומים. ילד אחד נולד במשקל 3.280 והשני 2.570. כיום, אני נראית בערך בחודש רביעי- חמישי.לפני ההריון התאמנתי בסטודיו לעיצוב ועשיתי תרגילי בטן. בהריון הפסקתי עם כפיפות הבטן כבר בהתחלה ועבדתי רק על הבטן התחתונה. התאמנתי עד סוף שבוע 36. ילדתי בסוף שבוע 38. כיום אני לא עושה כפיפות בטן אלא רק תרגילים לבטן התחתונה ("שאיבות"). חלומי הגדול הוא לעשות את הניתוח ולהתפטר מהבעיה, אולם את הניתוח עושים אחרי סיום ההריונות, ואני מתכננת ילד נוסף. אודה לכם מאד אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
במידה שהניתוח עובר בהצלחה, האם אוכל בעתיד לעסוק בספורט? אם כן, לאחר כמה זמן? האם תהיה לי הגבלה לגבי פעילות מסויימת? (אירובי, בטן)- אני שואלת שכן אני רוצה לעשות הסבה מקצועית ולהיות מדריכת כושר, ותשובה זו חשובה לי כדי שאוכל להגיע לקבלת החלטה מושכלת יותר.
תודה רבה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן ששכחתי לציין..
שיר08/08/2010בכינוי "הניתוח" כוונתי לניתוח להכנסת רשתות לבטן על מנת לקרב בין השרירים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר
ד''ר איתי זיו13/08/2010מציע לפנות לפורום היריון ולידה. מדובר בתחום שמתאים להם יותר.
לגבי פעילות גופנית כמובן שתוכלי לבצע תרגילים לכל קבוצות השרירים בגוף אך חלק מהתרגילים ייתכן שתהיה הסתייגות לאופן ביצועם בשל מה שציינת.
חזרה לפעילות גופנית הנה די מהירה ואין מה לחשוש. מציע במקרה שלך בבוא העת להתייעץ עם איש מקצוע המומחה לפעילות גופנית לאחר הלידה. יש אנשי מקצוע מעולים בתחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכושראור08/08/2010
אהלן חבר'ה.
לפני כ-9 חודשים התגייסתי לצבא ומאז לא יצא לי להרים משקולות כלל. מאחר ואני עתיד לעבור תפקיס יהיה לי זמן לחזור ולהתאמן פעמיים - שלוש בשבוע ולשמור על תזונה נכונה.
רציתי לשאול אם החזרה לכשירות תהיה מהירה יותר בגלל זיכרון שריר (משמע שהגוף יחזור למצב בו היה לפני 9 חודשים מהר יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לכושר
שי אלנקרי11/08/2010שלום אור,
החזרה לכושר תהיה קלה יותר מאדם לא מאומן וזאת מאחר והגוף יזהה את מרבית התנועות ויסתדר איתם יותר. בכל אופן, עדיין יהיה עלייך לנהוג בזהירות ולהתחשב בכך שלא הפעלת את השרירים במשך כמה חודשים טובים. מומלץ לעשות זאת בהדרגתיות בכדי למנוע עומסים מיותרים ופציעות. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושראורי08/08/2010
שלום לפני כשבועיים התחלתי להתאמן בחדר כושר בתוכנית מתחילים (3 פעמים בשבוע) חוץ מזה בימים שאין לי חדר כושר אני מתאמן קרב מגע פעמיים בשבוע כבר 3 חודש וממש אתמול התחלתי לעבוד 5 שעות ביום 5 פעמים בשבוע בלחלק עיתונים זו עבודה שכול הזמן צריך ללכת ממקום למקום ברגל וכול הזמן להחזיק ביד אזה 10 עיתונים שזה קצת מעייף את הידיים בערך כול ה5 שעות העם בגלל סוג כזה של עבודה השרירים שאני מתאמן בחדר כושר לא יתפתחו כמו שצריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר
שי אלנקרי11/08/2010שלום אוריה,
בגלל סוג כזה של עבודה אולי תהיה מעט יותר עייף אבל סביר להניח שלא תתרחש פגיעה רצינית, כזו שתשים אליה לב. המשך להיות פעיל, המשך בעבודתך, המשך להתאמן ושלב זאת עם תזונה: התוצאות הן רק עניין של זמן. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצוב זרועותשיר08/08/2010
שלום רב,
אני בת 24 ואני ממש לא מרוצה מצורת הזרועות שלי.הן מלאות יחסית לשאר חלקי הגוף.
השאלה שלי היא כזאת: מה קורה בזמן הרמת משקולות?כלומר האם עצם הפעולה עם המשקולת שורפת שומן מהזרועות או שהרמת משקולות אך ורק רק מעצבת ומחזקת את שרירי הזרועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שומן נקודתית
עופר קיס08/08/2010אין קשר בין השריר הפועל והשומן התת עורי שמעליו. ירידת השומן היא מערכתית וסדר הירידה מהאיברים נקבע באופן גנטי - SORRY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אכן יש אכזבה מהתשובה אבל..
שיר08/08/2010פעילות ספורטיבית כמו ריצה בשילוב עם הרמת משקולות תעזור? אני באמת מרוצה ממשקלי והשומן שהצטבר באזור הזרועות הוא לא גדול.
במילים אחרות מתי אני יודעת שאפשר להתחיל לעצב את הזרועות?משקלי 54 על 164 ואני בת 25.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה [דחוף]לירון07/08/2010
שלום, אני בן 13 ו - 7 חודשים, ברצוני לדעת אילו פעילויות ספורטיביות עלולות להאיץ את התפתחותי, גדילה וגביהה.
בתודה לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין פעילות וצמיחה
עופר קיס08/08/2010לא ידוע לי על קשר ברור בין פעילות כלשהיא וצמיחה למרות שפעילות גופנית מגוונת משפיעה לטובה על מערכות רבות בגוף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שריר בארובימשה07/08/2010
שלום
קראתי שבאימון ארובי בעצימות גבוהה לאורך זמן, ייתכן איבוד של שריר למען הספקת אנרגיה לגוף
[ במיוחד אם התזונה לא טובה]
מה שיכול לעזור כדי למנוע זאת, זה להמתין כ 8 שעות בין אימון אנארובי לארובי.....נכון.?
לתת לגוף השתקמות טובה לאחר אימון משקולות טוב [ זו גם אחת הסיבות שלא ממש רואים מתאמנים רציניים במשקולות עושים ארובי רציני ].
ובכלל אם אחד השיקולים זה איבוד משקל, האם זה נכון שבאנארובי נשרוף את מאגר הפחממות וכשנגיע מיד אחר כך לארובי, הגישה של הגוף למאגר השומן תיהיה מהירה יותר
נכון?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניבליזם שרירי באירובי
עופר קיס08/08/2010נכון - יש להפריד בין האימונים במנוחה ותזונה מתאימה
נכון - אחרי פעילות כלשהיא יש עליה ביחסיות שריפת השומן אך זה זניח עם דלדול השריר עקב -תהליך פרוק מוגבר
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר רטט לספורטמאיה07/08/2010
מידע לגבי המכשיר איכויות והאם כדאי לרכוש מכשיר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר איתי זיו07/08/2010הערותי...
1. מכשיר רטט מתאים למתאמנים בתהליכי שיקום, קשישים, מוגבלי תנועה, ספורטאים בתנאים מסוימים ועוד. במידה והמתאמן בריא וכשיר מטרות האימון השכיחות יושגו במהירות רבה יותר באמצעות אימונים רגילים ולא באמצעות מכשיר הרטט.
2. המכשיר יקר יחסית ולכן חשוב להתאים השימוש בו למטרת האימון.
3. לחלק מהמתאמנים המכשיר לא מתאים ועלול להעלות עומס על מפרקים ומערכות גופניות שונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות .תודהשגב05/08/2010
אני בן 15.3, 170 ס:מ 64ק"ג.
האם לעשות שכיבות סמיכה בשיפוע שלילי לחיזוק החזה העליון-ידיים על הקצפה ברוחב הכתפיים ורגליים על המיטה-מסוכן?או שאפשר?
שאלה נוספת - אני עושה 3 אימוני כוח בשבוע על בסיס משקל גוף בלבד לכל קבוצות השרירים.
אני עושה 3 סטים בכל תרגיל(שכיבות סמיכה או מתח למשל) ועושה מקסימום חזרות בכל סט,עד מצב בו איני יכול לעשות חזרה נוספת בסט הנוכחי. שאלתי-אני יודע שבכדי שהשריר יתפתח,או צריך "להתפס"קצת לאחר אימון.מה שלא קורה.מה הבעיה?או שאם אוסיף משקל לעצי,נגיד משקולת בחגורות על הבטן,ולא אעבור את ה15-20 חזרות,משהו ישתפר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
שגב11/08/2010וגם אם אחלק ל- חזה+יד קידמית ובטן,
כתפיים +רגליים ובטן, גב +יד אחורית ובטן?
כל אימון שלא יעבור את ה40-50 דקות בכדי שלא יהיה עומס גדול על הגוף במהלך עונת כדורסל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת - מתאמן 15
ד''ר איתי זיו12/08/2010אם הנך מתאמן עם משקל גוף כפי שהוזכר בשאלה הקודמת סיפור אחד אך אם הנך מתאמן עם משקולות חופשיות סיפור אחר לחלוטין. אזי ניתן לפצל את תוכנית האימונים ל- AB וכמובן להשיג תוצאות מצוינות.
לגבי העומס המופעל על הגוף, תלוי הדבר רבות בסוג התרגילים והמשקלים והנפח. לא ניתן לומר שאימון משקולות מעלה בקביעות עומס על הגוף ומקשה על פעיליויות אחרות. תלוי רבות באופי האימון העומס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתאמן 15
ד''ר איתי זיו12/08/2010הערותי...
1. מציע לבצע את תרגילי הכוח בעומס של 80-90%מהמקסימום ולא במקסימום באופן קבוע. למשל, אם הנך מסוגל לבצע 15 חזרות מקסימום שכיבות סמיכה תבצע 12-13 במספר סטים.
2. החלף תוכנית אימונים - תרגילים, מספר חזרות, שיטות אימון שונות וכדומה אחת ל- חודש בממוצע.
במידה ותוסיץ משקל/עומס ותבצע פחות חזרות או עד 15 חזרות תשפר בעיקר את מרכיב הכוח ופחות סבולת שרירית. במקרה זה תחול השפעה חיובית של מסת השריר והגברת חילוף החומרים.
3. מציע לבצע את האימונים בתדירות של יום כן יום לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אימונים ותזונהאורן05/08/2010
יש לי נטייה חזקה למתוק, כל פעם שיש לי כרגע התקף אני ישר לוקח יוגורט אפס אחוז שומן בננה, האם זה משמעותי או שבעצם אין הבדל בין זה לקוביות שוקולד?
יש לי עוד תחליף וזה קורנפלקס, אני אוכל אותו רק בשעות הבוקר, האם זה בסדר לאכול כל יום או שצריך יום כן יום לא?
ולגבי אימון, אחרי אימון אני בדרך כלל שבע ולא רעב בכלל, אני מתמלא כמה שעות לפני האימון, האם חייבים אחרי האימון לאכול למרות שמרגישים שבעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון ותזונה
שי אלנקרי05/08/2010שלום אורן,
אין כזה הבדל בקלוריות בין קוביית שוקולד לבין מעדן (לדעתי גם למעדן יש אפילו מעט יותר), אבל לא זו הבעייה העיקרית. אכילה מאוזנת, משמע גם לעתים קוביית שוקולד בתפריט לא יהרגו אותך ולא יזיקו לתפריט. לגבי שאר השאלות התזנתיות הייתי מציע שתפנה אותם לפורום תזונה שם יוכלו לספק לך תשובות מקצועיות יותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימונים ותזונה
דיאנה בן צבי05/08/2010ההבדל היחיד מבחינת יוגורט 0*% שומן וקוביית שוקולד זה רק אחוזי שומן.
במחינ קלוריות, אכן ביוגורט יש אולי קצת יותר. אבל מדי פעם עדיף לאכול את השוקולד גם.
לגבי התזונה אחרי אימון, זה חשוב מאוד לאכול אחרי אימון, במיוחד אם מדובר באימון אינטנסיבי ובכלל בכל סוג של אימון. מומלץ ישר אחrי האימון לאכול פרי כמו תפוח, או פירות יבשים uשעה- שעתיים אחרי לאכול ארוחה מסודרת עם פחמימות וחלבונים.
גם אני הרבה פעמים לא מרגישה רעבה אחרי האימון ואני עושה אירובי מאוד אינטנסיבי - שריה של 800 קלוריות לשעה - זומבה.
אבל תמיד משתדלת להשלים.
לגבי קורנפלקס, זה תלוי מאוד איזה סוג של קורנפלקס אתה אוכל.
בכל מקרה , הייתי ממליצה שתרשום את השאלה גם בפורום של תזונה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בצמיחה בעקבות אימון כוחערן04/08/2010
שלום
שמי ערן ואני בן 16. אני מתאמן בחדר כושר ומודאג לגבי בעיות בצמיחה. ככל הנראה יש לי עוד מס' מועט של סנטימטרים לגדול, אך בכל זאת אני לא רוצה לפגוע בעצמי.
אני לא בטוח האם עליי לבצע תרגילים עם עומס גדול יחסית (כדוגמת תרגיל לחיצת רגליים - 90 ק"ג) בעוד משקל הגוף שלי נמוך (60 ק"ג). רקע על עצמי:
ספורטאי בענף הקראטה התחרותי מזה 10 שנים, עוסק בפעילות פיזית המון, גובה 1.64.
בתודה מראש
ערן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון התנגדות
איתי הר-ניר04/08/2010אימון התנגדות אינו פוגע בתהליך הגדילה.
אם זאת ראוי שתתיעץ עם איש מקצוע פנים מול פנים בקביעת תוכנית אימונים מאוזנת ומסודרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן
ד''ר איתי זיו07/08/2010הערותי...
1. אימון כוח דווקא מעלה את פוטנציאל הגביהה ולא מקטין אותו. חשוב מאוד העומס המופעל באימונים השונים בעיקר. למשל, אימוני כוח בטווח של 15-8 חזרות בכל סט באימון יגרמו לשינויים חיוביים רבים ואין חשש לבצע אימונים כאלו.
2. חשוב במיוחד להקפיד דווקא על התזונה. בעיות בגדילה ובגביהה הן במקרים רבים תוצא של תזונה לא מאוזנת ונכונה. לפיכך ממליץ לפנות לאיש מקצוע מתאים.
3. המשקלים שהנך מרים באימון חשוב לדעת בכמה חזרות הדבר מתבצע. לא הייתי ממליץ על מספר חזרות נמוך כגון 5-3 חזרות או פחות אלא בטווח שצוין קודם. במידה והנך ספורטאי תחרותי ובכוונתך לשפר את מרכיב הכוח המתפרץ אזי הסיפור שונה ויש לבצע סטים במספר חזרות ממוצע של 8-4 במשקל גבוה דיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור פילאטיסשוש02/08/2010
איפה יש באינטרנט תרגילים לכדור פילאטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור FITBALL
עופר קיס02/08/2010כנסי בגוגל לכדור פיזיו- או FITBALL אולי ב U TUBE
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)