מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדידת מרחק בריצהאביב01/05/2010
איך אני יכול למדוד את מספר בקילומטרים שאני רץ בכל פעם? האם יש שעונים מיוחדים לזה? ואם כן איך הם בדיוק עושים זאת (את המדידה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואני מוסיפה שאלה קשורה
אורטל01/05/2010האם יש מדד מהירות (לא שעון , יש לי כבר שעון דופק ) והאם יש מדד מהירות ויחד עם זאת מד מרחק?או צעדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד מהירות
עופר קיס10/05/2010כן. על אותו שעון עם ה GPS , אך רק בחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת מרחק
עופר קיס02/05/2010יש מדי צעדים - פדומטר שאחרי כיול לאורך צעד מודד צעדים ומשם ניתן להקיש על המרחק
בחוץ - יש מדי דופק עם GPS שבפרוש מודדים מרחק ואפילו מציגים את המסלול על גבי המחשב לאחר הורדת נתונים - הכנס לאינטרנט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאביב
ד''ר איתי זיו02/05/2010מדידת הקילומטרים כדאי שתעשה באמצעות הרכב או האופניים עם מד מרחק. שעוני דופק רבים יש מד מרחק. הבדיקה הנה לפי מספר הצעדים. ניתן גם באמצעות פדומטר.
אם צריך עוד מידע ניתן לפנות לחברת אגנטק - 036493111.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם השאלה שלי ????
אורטל03/05/2010אשמח מאוד שגם אליה תענו !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד מהירות
שי אלנקרי03/05/2010שלום אורטל,
ישנם שעונים שמודדים את המהירות וזאת לאחר קליפס/פד מסוים שניתן למקם על נעל הריצה. אותו קליפס משדר לשעון (לדגמים מסויימים) גם את המרחק וגם את המהירות הנוכחית בה את נמצאת. ממה שידוע לי לשעוני פולאר יש את הפונקציה הזאת. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אורטל05/05/2010ידעתי האמת שלפולאר (תלוי איזה דגם ) יש פוט פוד , לא קניתי את השעון הזה ספציפי מפני שהוא יקר מאוד , אז קנית F7 הוא קל לשימוש ונראה לי מספיק למטרה , אך חשבתי שאולי ניתן לקנות מד מהירות בנוסף , אולי של פולאר אולי לא . העיקר לבדוק את המהירות ושיפור הריצה .
אז אם ידוע לך משהו אחר בכל מקרה אשמח לדעת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי באופן יותר פשוט
איתי הר-ניר05/05/2010את יכולה למדוד את המרחק שאת רצה.
להביט בשעון כמה זמן את רצה או הולכת וכך לחשב מהירות.
דרך חלקי הזמן=מהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתי
אורטל08/05/2010תודה רבה לך , אפשר דוגמה בבקשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמה
איתי הר-ניר09/05/2010אם את רצה מרחק של 2 ק"מ וזה לוקח לך 12 דקות.
12 דקות כפול 5 = 60 דקות
2 ק"מ כפול זה 10 קמ
כלומר זה קצב של 10 קמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איתי
קייסי13/06/2010אני מבינה את הדוגמה שנתת אך זה בכלל לא הנוסחה שנתת קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו
איתי הר-ניר14/06/2010רק עוד שיטה לחשב מהירות.
והמרה מיחידות של דקות לקמ"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת קלוריות באימון כוחרוני30/04/2010
כמה קלוריות אימון כוח של שעה שורף?
האם אימון כוח של שעה שורף יותר קלוריות מאימון אירובי של שעה או פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה
עופר קיס02/05/20101. תלוי בסך המשקל המורם והקושי היחסי - אינני יודע מה הנתון
2. באירובי שורפים יותר בזמן האימון
בהתנגדות הגוף ממשיך לשרוף אחריו - כמה ? לפי עומס האימון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! נואש כבר.... :(דניאל30/04/2010
שי, עופר ואיתי מה שלומכם?
יש לי כמה שאלות אשמח אם תענו לי ...
1. רציתי לדעת האם צריכת אבקת חלבון ממולצת לפני האימון או לאחריו? (אימון כוח כמובן)
2.האם לצרוך את אבקת החלבון עם פחמימה? אם כן, באיזה יחס?
3.שריר התלת ראשי שלי(יד אחורית), ממש מוזר! אני כבר לא יודע מה לעשות. החלק העליון שלו ממש גדול יחסית לחלק הקרוב למרפק. בואו נאמר שאם אני לובש חולצה טריקו שארוכה קצת בידיים אז זה נראה שיש לי ידיים ממש רזות כי רק החלק העלין של היד האחרוית ממש מפותח בעוד שהחלק התחתון הוא רק בליטה קטנה.אז רציתי לדעת האם אתם מכירים את התופעה והאם יש תרגיל מסויים שיאפשר לי לבנות את החלק התחתון בצורה אפקטיבית?
4. האם רק 4 אימנוי כוח מספיקים בשבוע או יותר?
5. האם יותרמ-4 תרגילים לשריר יד קדמית (כל תרגיל 4 סטים-10 חזרות) בכל אימון יכול לפגוע בשריר ולתת לי תוצאה הפוכה ממה שאני מבקש(עלייה במסת שריר)?
תודה רבה...יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתיאש
עופר קיס02/05/20101. אחרי אימון לקחת אבקה עם כ 80% חלבון ו 20 פחיממות
2. זהו מראה הרגיל של השריר. אולי להוסיף פשיטת ידיים עם כבל כלפי מטה
3. 4 אימונים זה הרבה
4. יתכן ו 4 תרגילים ליד קדמית לא מאפשרים לה להתאושש ולגדול
מקווה שהכל ברור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע אז...
דניאל02/05/2010בהמשך לתשובתך,
אמרת שזהו המבנה של השריר:: התכוונת אצלי או אצל כל אחד?...אני תמיד עשיתי את התרגיל שאמרת ועדיין זה נראה כמו שזה נרראה...
חוץ מזה, מה התכוונת 80% חלבון ו-20 פחמימה? אתה מתכוון ל-20 גר' פחמימה?.. ומה זאת אומרת 80 אחוז? (לי על המיכל של האבקת חלבון רשום באנגלית: סקופ1=24 גר' חלבון (42 גר' אבקה) ,בעוד שבמדבקה שבה רשום בעברית רשום: 28 גר' אבקה=16 גר' חלבון (3 כפות)) איזו כמות אני צריך לקחת? וכמה פחמימות יחד עם הכמות ?
תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה למתחיליםtogi30/04/2010
שלום,
אני חיילת בצה"ל. לאחר שנה של פעילות כורסא אינטרנסיבית, החלטתי שהגיע הזמן. התחלתי לרוץ והמטרה הסופית היא לרוץ 2 ק"מ בפחות מ10 דקות.
אני מתאמנת בדרך כלל על שביל עפר, מצליחה לרוץ בערך ק"מ אחד ב7-8 דקות.
יש לי רקע של ברך כואבת בעקבות שרירים סובבים חלשים, לאחר פיזיותרפיה ותרגילים, המצב השתפר בהרבה והנחיות הפיזיותרפיסט היו להמשיך בתרגילים, היות ושריר ירך אחורי ימני ושריר ישבן שמאלי עדיין חלשים אצלי.
לצערי, אני מרגישה בריצות, שהצעדים שלי קטנים מדי, וזאת בגלל ששריריי הירך האחוריים מתקשים להימתח. כשאני מנסה לרוץ בצעדים גדולים, אחרי כמה שניות השרירים הנ"ל ממש כואבים לי ואני חייבת להפסיק.
מה לעשות כדי לפתור את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה
עופר קיס02/05/2010בצעי מכרעים בצורה הדרגתית העמיקי את עומק המכרע והוסיפי משקל בהדרגה על הגב
בצעי תרגילי מתיחה סטאטיים כל יום פעמיים ביום למשך 30 שניות לירך האחורית עד להגעה לתחושת אי נעימות ואז להשאר במנח.
אם לא עוזר - להגיע לפיזיוטרפיסט המתמחה בריצות. אם אין לך - לי יש
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבאלי30/04/2010
שלום לכם
אני מתאמן כבר 7 שנים מתוכם שנתיים מאסיביות,אתמול עשיתי דד ליפט ובאמצע התרגיל הרגשתי
לחץ רציני בגב התחתון,הכאב הוא לא נקודתי אלא יותר כללי באיזור הגב מעל רגל שמאל,היום קמתי עם כאבים באיזור הנ"ל,האם אני צריך לרוץ לרופא לצילומים כדורים ועוד או שאפשר להרגע וזה לא חייב להיות משהו רציני ולחכות יום יומיים לראות אם המצב משתפר,בקיצור האם זו בעיה שכיחה שקוראת ולרוב זה לחץ של רצועות וחגורות ודלקת שמתפתחת או שסיכוי גדול שזה דיסק,עמוד שידרה ועוד אחד מהדברים המפחידים האלה.
נ.ב
אני הולך למרות הכאב,הכאב הוא נסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
עופר קיס02/05/2010כנראה תזוזה או עומס נקודתי לא מאוזן. חכה קצת, אל תתאמן כמה ימים . אם הכאב פוחת מאד. חזור בהדרגה. לא פוחת או מתגבר - אורטופד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בסיסית בתור התחלה...שרית30/04/2010
היי
בעבר התאמנתי וראיתי תוצאות נהדרות
כיום אני כמעט שנה בחדר כשר ולדעתי תוכניות האימונים שנותנים לי לא מתאימות לי או שסתם קצת מזלזלים בי כי אני בחורה ..
לאחר ששמעתי כ"כ הרבה דעות . פעם אחת מנסה להבין
האם אני יכולה לעבוד באותה תקופה על הורדת אחוזי שומן והעלאת מסת שריר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת אחוזי שומן
עופר קיס02/05/2010מומלץ לא אך בהחלט אפשרי
מומלץ להשתמש במשקלים כבדים ותרגילים מורכבים - SQUAT, DEAD LIFT וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..עוד שאלה
שרית02/05/2010אני מתאמנת דיי ותיקה. רוצה לעבור לתרגילי כח
היתה תקופה בה עבדתי ע"פ תוכנית 5X5 פירמידה, וברצוני לחזור לזה.
כמה זמן מנוחה יש לבצע בין כל סט?
והאם התוכנית (3 פעמים בשבוע) נראית בסדר:
A
סקוואט
דד ליפט
מתח
חתירה בעמידה (דמבל)
יד אחורית
בטן
B
בנץ פרס
דחיקת משקולות חופשיות שכיבה על ספסל בהטייה
מיליטרי פרס
יד קדמית
זוקפי גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוניםע29/04/2010
שלום אני בן 19 חודש במכון התחלתי אימונים אישיים ואחרי האימון 5 ד'ק אח'כ הקאתי כבר פעמים מה זה אור? והאם זה בסדר?וככה אני אכנס לכושר ואתנפח מהר?
בשביל לקבל יותר כוח ושהגוף יהיה חזק מה עלי לאכול לפני האימון ומה אחרי שאני תשוש עם תחשוה של קיא
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה לאחר אימון
עופר קיס02/05/2010הקאה בגלל
1. אוכל לא מתאים לפני האימון. מומלץ לסיים ארוחה 3 שעות לפני אימון
. אם לא יצא - 30 דקות לפני לחם עם ריבה או בננה או פירות יבשים
2. יתכן והאימון קשה מדי
3. תרגילים שגורמים לסחרחורת עקב מצב הראש.
דבר עם המאמן האישי - אם לא משתפר - לגשת לרופא ספורט בלבד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הליכות קצרותמלכה שלזינגר29/04/2010
שלום רב
הנני הולכת כל פעם שעה הליכה מהירה מאד. מטרתי שמור כשר והרזיה קלה
1-2 ק"ג. אם אין לי זמן להליכה רצופה האם 20 דקות שלש פעמים ביום יעילות להרזיה
או שהמינימום הוא שעה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה
איתי הר-ניר29/04/2010הרזיה היא פונקציה של מאזן קלורי שלילי.
אם את שומרת על הוצאה קלורית יותר ממה שאת מכניסה יהיה שינוי במשקלך.
לעניין זה, ליכה של שעה רצופה או 20דקות3X אינו מהותי.
כושר גופני בין ביתר תלוי בגירוי מספיק למערכות הגוף, שינוי בנפח ההליכה צריך לגרור שינוי של פרמטרים אחרים בכדי לשמור על אותו עומס יסף.
ישנם יתרונות להליכה מעבר ל 20 דקות, אך אם אין זה מתאפשר יש לשקול הליכות קצרות עם עצימות גבוהה יותר או תדירות גירוי שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר באימוניםאור28/04/2010
שלום אני רץ מסלול של 6 ק"מ (חצי שעה) והולך עוד 4 ק"מ 4 פעמים בשבוע ובנוסף אני עושה אימון כח של 10 סטים בטן ו 10 סטים שכיבות סמיכה 4 פעמים בשבוע. האם תוכלו לעזור לי בבניית תוכנית שתמקם את האימונים בצורה האפקטיבית ביותר? והאם לדעתכם האימון אפקטיבי לאדם במשקל נורמאלי שאינו מעוניין לעלות או לרדת במשקל אלא רק להתמצק ולשמור על כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
אור03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר זיו על התשובה ובנוסף...
נפתלי03/05/2010א. הזכרת שעליי לבדוק את אחוזי השומן בגופי. כיצד עליי לעשות זאת?
ב. כרגע אני במצב של דקה מנוחה בין סט לסט, לכמה עליי להאריך? 2 דקות? יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר באימונים
שי אלנקרי03/05/2010שלום אור,
סה"כ תכנית האירובי שלך נראית די טוב, אך עם זאת אימוני הכוח שלך אינם מאוזנים (עבודה רק על בטן, חזה וכתפיים). ישנם שרירים נוספים עליהם תצטרך לעבוד כמו שרירי הגב, הידיים והרגליים. על מנת שהתכנית תהיה אפקטיבית עבורך לא יהיה נכון להתאים לך תכנית אימון על גבי הפורום מכיוון שתכנית אימון שווה למרשם רפואי והיא למעשה אינדיבידואלית עבור כל אחד. לכן, הייתי ממליץ שתפגש עם מדריך כושר בחדר הכושר, תתן נתונים נוספים כמו: גובה, משקל, גיל ומטרה ולאחר מכן תוכל לקבל משהו קצת יותר אישי. עד אז תוכל להסתכל גם באתר זה וגם ברשת היוטיוב על תרגילי כושר לקבוצות השרירים השונות בגוף ולעבוד בצורה מאוזנת (ולא רק על אזורים ספציפייים). יחד עם זאת למקסום התוצאות חשוב שתקפיד על הנושא התזונתי עליו כדי שתפתח בפורום תזונה או תתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
ד''ר איתי זיו03/05/2010מציע:
1. לבצע את תרגילי הכוח בתדירות של יום כן יום לא ואם הנך חש שאינך מתקדם תבצע יומיים הפסקה בין האימונים. את האימונים האירוביים ניתן לבצע כל יום.
2. חשוב שתגוון בסוג התרגילים. למשל, 10 סטים שכיבות סמיכה יתבצעו בשלושה תרגילים שונים ולא בתרגיל אחד (יש עשרות אפשרויות - מציע שתראה גם ב- UTUBE). כנ"ל לגבי הבטן.
3. זמני מנוחה אם הנך מעוניין להעלות במסת השריר במידה מסויימת - 45-90 שניות בממוצע.
4. אימונים אירוביים - תלוי במטרת האימון, כמה פעמים בשבוע, מצב בריאותי ועוד. ניתן להלעות זמן האימון והעצימות מדי 3-4 אימונים עד לנקודה מסוימת שהנך מחילט שהיא מספקת. לדוגמה - 30, 40 דקות או יותר.
5. על מנת לשמור על טונוס שריר גבוה חשוב במיוחד התזונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונים וירידה במשקליוסי28/04/2010
אני מתאמן מספר חודשים בקצב של 3 פעמים בשבוע . האימון כולל ריצה קלה של כ-9 ק"מ (שעה)
דופק ממוצע 150 , מבחינת משקל אין כל שינוי
1. מה לעשות ניתן לעשות על מנת לרדת במשקל
2. היכן מומלץ לבצע מבחן מאמץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
איתי הר-ניר29/04/2010בכדי לקדת במשקל יש להיות במאזן קלורי שלילי, אני ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע לתזונה שלך.
יתכן ששינוי תוכנית האימונים מתקופה לתקופה יסייע לך לשמור על גירוי נכון לגוף.
יש לזכור שלעיתים ירידה במשקל וירידה ב % שומן שלו תהליכים שונים.
ולעיתים ניתן להוסיף משקל מפעילות גופנית ואף להיות עם % שומן נמוכים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות בנושא שחיהאלעד27/04/2010
שלום רב,
כיום אני מבצע 3 אימוני כוח על כלל השרירים, ומיד אחר כך ריצה בערך ב80% דופק חצי שעה(9.8-10 קמ"ש, שמפיק 5 ק"מ ריצה באימון)-- ימים ראשון, שלישי, חמישי
לאחרונה הוספתי שני אימוני שחיה, כ2 ק"מ שחיה בשני ורביעי(רוב השחיה בסגנון חתירה, מספר בריכות בחזה ומספר בסגנון פרפר)
יש לי מספר שאלות בנוגע לנושא בהתאם לאימון שאני מבצע כבר:
1. רציתי לדעת האם השחיה תתרום לחיזוק בצירוף לתכנית הקיימת אצלי?
2. האם שחיה בסגנון חתירה עובדת על כלל שרירי הגוף כמו שרבים טוענים?
3. האם סגנון חתירה הוא "הכי בריא" ואיך זה בא לידי ביטוי?
4. האם יש סגנון שלא מומלץ לשחות בו יותר מחצי קילומטר נגיד על בסיס קבוע?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה ב1 היא לחיזוק שריר
אלעד27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיה
עופר קיס27/04/2010שחיה לא תורם לחיזוק
סגנון החתירה מומלץ, פחות עומס על חגורת הכתפיים והברכיים לעומת סגנונות אחרים
פרפר עלול לגרום לבעיות כתפיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, מה ההמלצה?
אלעד28/04/2010היית ממליץ ללכת על אימוני כוח נוספים ולעבור לשיטת AB או להשאיר את השחיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת שומןyoung27/04/2010
שלום!!!
מה התרגילים המומלצים לשריפת שומנים באזור הישבן והבטן בחדר כושר ובכלל?
האם תרגילים במכשיר שמפעיל שריר אחורי של הרגל(בשכיבה על הבטן) שורף שומנים בישבן? או שרק אאקרוביקה?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפת ישבן
עופר קיס27/04/2010אין קשר בין השרירי הפועל ורקמת השומן מעליו. השומן לשריר יגיע ממקור שנקבע גנטית - אם מהבטן, ישבן, או ירך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בריצהאלי27/04/2010
שאלה
תוך כדי שאני רץ אחרי מרחק של 4-5 ק"מ מתחיל לכאוב לי מתחת לצלעות בעיקר ימן ולפעמים שמאל
יש איזה הגיוןו בזה?
אבל אחרי הליכה של 300 מ מהירה זה נרגע ואז אני ממשיך ק"מ 1-2 ...
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתחת לצלעות
עופר קיס27/04/2010הדקירות - מקורן לא בדיוק ברור. אם עובר אחלה
בהצלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק שרירי הזרועsh27/04/2010
בעקבות דיאטה בה הורדתי מספר רב של ק"ג שריר הזרוע [השרירים בחלק האחורי של הזרוע] התדלדלו. איזה תרגילים [רצוי בבית] יעזרו לפתרון דילדול הזרוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלדול שריר בזרוע
עופר קיס27/04/2010ממליץ על שכיבות סמיכה באחיזה צרה 2-4 מחזורים של 8-12 יום כן יום 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתמיכה צרה :-)
איתי הר-ניר29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mini stepperלברלין27/04/2010
לפורום היקר שלום!
יש לי שאלה לגבי מיני סטפרים:
עברתי ללמוד בברלין, ובהיעדר חדר כושר במרחק סביר וחשק לצאת החוצה בחורף הקפוא חשבתי לקנות מכשיר הביתה. מכיוון שבחדר כושר בארץ ממילא רק התאמנתי 45 דקות 3 פעמים בשבוע על הקרוס טריינר וראיתי טלוויזיה, חשבתי שאוכל לשחזר את החוויה בבית.
אין לי מקום או יכולת לקנות מכשיר גדול, מסורבל ויקר. מה דעתכם על סטפר קטן כמו בלינק, עם עדיפות לידיות שאפשר למשוך כדי לאמן גם קצת את הזרועות? אין לי מטרות ספציפיות, אני רק רוצה להישאר "בכושר" ולתת קצת קונטרה לאוכל השמנוני המקומי. אני גם בחורה, אם זה משנה למשהו. האם סטפר מסוג זה אפקטיבי? האם יעמוד ב-30-40 דקות רצופות של אימון, או שיתחמם וירעיש וימות אחרי 10 דקות?
המון תודה!
תפוסת שרירים בברלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברלין
ד''ר איתי זיו02/05/2010לגבי הסטפר חשוב שיהיה נוח לך ושמיש לתקופה ארוכה. איני מכיר את הסוג הספציפי שהנך מזכירה אך בקווים כלליים יש מספר סוגי סטפר - חלקם עם ידיות וחלקם בל ידיות. החשוב מכול זה אופן הביצוע והעלאת הדופק בעת הפעילות לרמה הראויה.
לא ראיתי הלינק אך חשוב לקבל אחריות על המוצר וכן גם לבדוק איכותו ועמידותו למשך זמן. הסטפרים הביתיים לא אמורים לפעול במשך שעות רבות ביום כמו המקצועיים ולכן חשוב גם לדעת נתון זה - כמה שעות ביום ניתן להפעיל את הסטפר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtoda raba!
לברלין03/05/2010I will try to find out how long it should last.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)