מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על תזונה ועוד דבר.young27/04/2010
שלום!!!
נרשמתי לחדר כושר קודם כל למטרת הורדת משקל ואחר כך בשאיפה גם לעצב את הגוף. כעת אני מתאמן בתוכנית קלה יחסית: אארוביקה 30-50 דקות, חזה,כתפיים,משקולות ובטן.
האם כשאני מתאמן למטרת הורדת משקל אני צריך לאכול כמות מסויימת של חלבונים ביום? למרות שיש לי מסה טבעית שאני רוצה לעצב ולא להתנפח.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים
עופר קיס27/04/2010בוודאי. - אכילה מאוזנת עם חלבון בבוקר צהריים וערב תספק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלומינופך27/04/2010
התחלתי לאתאמן לא מזמן(חודשיים)בחדר כושר על מנת לחטב את גופי כמה שניתן וגם לגדל שרירים גדולים ,אני מבצע 4פעמים בשבוע אירובי 40 דקות (אופני כושר)וגם אימוני כוח ע"פ מאמן כושר 4 פעמים בשבוע, הבעיה היא שאני לא ממש גודל בשריר וגם השומן לא יורד(יש לציין שאני אוכן כמות טובה של חלבון,ואוכל מלא)
מה הבעיה אצלי(גנטיקה)?ומה אפשר לעשות אם אפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא גדל
עופר קיס27/04/2010נסה את הדברים הבאים
1. הפרד בין אימוני אירובי לכח לפחות 8 שעות
2. העלה קושי באירובי
3. וודא שאתה לא אוכל שטויות אלא רק מזון איכותי. אל תגזים בחלבון
אם אתה אוכל מעט מדי - הוסף דברים בריאים.
אם מה שיעצתי לא עוזר. העלה גם את המשקלים באימון הכח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ותודה
נופך27/04/2010אני עושה כמעת כל יום אימון אירובי, זה יכול להשפיע על גדילת השריר ומסת השומן?
ולמה אחרי פעילות אירובית בא לי לעשות אימון משקולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.קרן27/04/2010
אני בת 18, מתאמנת כבר כשנה וחצי, אני בכושר מעולה.. מתאמנת בערך 3 פעמים בשבוע בריצות שאורכן בין חצי שעה לשעה על מהירות של 11.5 קמ"ש. אך כבר כמה חודשים טובים הרגליים שלי נרדמות ממש מהר, בעיקר באיזור הברכיים ותמיד אני נבהלת שהן נהיות משותקות, זה לא קורה בזמן הריצה, סתם כאשר אני יושבת בבית או שוכבת, נראה לי שהריצה ממש פוגעת לי בברכיים, מה אני עושה עם זה? והאם חשדותיי הן נכונות בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות רגליים
שי אלנקרי27/04/2010הי קרן,
הרדמות ברגלים מתרחשת על פי רוב בגלל לחץ על חוליה בגב. ללא קשר לסיבה - אל תזניחי, גשי בהקדם לרופא ותאבחני את המצב.
יכול להיות שזה קרה כתוצאה מריצה לא נכונה ואולי אף תנועה או מעמסה לא רצויה.
בכל אופן, בדיקה תאבחן אותך בצורה הטובה ביותר ולאחר מכן תוכלי להתפנות לטיפול בעניין.
תרגישי טוב ושיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובי ועיצוברוני26/04/2010
אני בת 20, 1.60 מ' 51 ק"ג. אני משתתפת מזה 8 חודשים בשיעורי ספינינג 2-3 שיעורים (כל שיעור שעה) בשבוע. התחלתי באימונים במטרה לעצב את הירכיים והישבן, לאחר שלא הצלחתי להתמיד בתרגילי עיצוב בבית, אך עדיין אין תוצאות. בנוסף, אני מבצעת במשך כ-15 דקות תרגילים לעיצוב הידיים והבטן פעם ביומיים-שלושה. נאמר לי שאימון של יותר משעה וחצי ביום איננו יעיל, אלא אם כן הוא מפוצל לבוקר ולערב. לכן אני משתדלת לבצע את תרגילי העיצוב בימים שונים מאימוני הספינינג, או לחלופין מספר דקות לפני האימון. השאלה שלי היא: אם אני רוצה להוסיף תרגילי עיצוב לישבן, האם זה מזיק לבצע אותם יום אחרי/לפני שיעור ספינינג או שעליי לתת לשרירים יום "התאוששות", ולבצע הכל ביום אחד? אם כן, האם עדיף לבצע את תרגילי העיצוב ואימון הספינינג בנפרד או שאין נזק בלבצע אימון משולב של יותר משעה וחצי ביום אחד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר איתי זיו26/04/2010נעשה קצת סדר....
1. אימון ספינינג הנו אימון אירובי ולא אימון התנגדות- אנאירובי ולכן ההתייחסות מבחינת עצימות האימון, מספר האימונים השבועי ואף התזונה המתאימה - אינה זהה.
2. אימון ספינינג ניתן לבצע מדי יום אלא אם כן מדובר באימוני איכות בהם הדופק הנו ברמה של 100-80% מדופק מירבי בממוצע. אזי מומלצים לא יותר משני אימונים למתאמן מאומן בימים לא עוקבים ואימון אחד שכזה למתאמן הממוצע. כמובן שניתן לבצע אימונים בעצימות קלה- גבוהה כל השבוע. גם זאת תלוי רבות ברמת המתאמן.
2. אימוני התנגדות, לרבות תרגילי חיזוק שונים לרגליים , ידיים וכדומה מומלץ שתבצעי 3-2 בשבוע. עדיף 3! בימים לא עוקבים. במקרה זה תקדישי לכך 40-30 דקות ותפעילי את מרבית קבוצות השרירים בגוף. הנך יכולה להסתפק ב: רגליים, גב, חזה, בטן וזוקפי גו. לבצע בעיקר תרגילים רב מפרקיים ופחות תרגילים מבודדים. לדוגמה - תרגיל המכרעים המפעיל את קבוצת שרירי הירך והעכוז הנו תרגיל מורכב ואילו הרחקת ירך בשכיבה על הצד - תרגיל מבודד.
3. ניתן להתאמן גם שעתיים אך האפקטיביות של האימון פוחתת בהיקפים כה רבים של פעילות גופנית בשל גורמים שונים: עייפות, הידלדלות של מאגרי הגליקוגן, עלייה בריכוז הורמון הקורטיזול שהנו הרומון קטבולי ועוד ועוד.
4. שעה וחצי של אימון מבחינתל עשויים להיראות כך - חצי שעה אימון התנגדות (לא רק לשרירי הרגליים..) ולאח מכן אימון ספינינג של שעה. 3 פעמים בשבוע אימונים משולבים כאלה אמורים להניב תוצאות.
5. חשוב מאוד איכות האימון. הכוונה הנה למידת האינטנסיביות. אל תצפי לעלייה מהותית בטונוס השריר ובחילוף החומרים הבסיסי אם כל תרגילי החיזוק הנך מבצעת במספר חזרות של 30-20 חזרות בממוצע. מספר חזרות כה רב בכל סט אפקטיביים פחות להשגת המטרה. תבתצי את התרגילים בטווח חזרות של 15-8 בממוצע ובאופן שבו בכל סט בחזרות האחרונות בכל תרגיל הנך מתקשה לבצע חזרות נוספות.
תזונה.. לא הזכרנו אך ממליץ בחום להתייעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוכבת חדשה...רעות\אתי26/04/2010
רציתי לשאול האם רכיבה על אופניים-משלבת עליות,ירידות ומישור בערך 20 דקות ביום זה יכול לסייע לי בעיצוב והפחתת משקל?
באופן רגיל אני משתמשת באלפטיקל בייתי 4-5 פעמים בשבוע 25 דקות בכל פעם.
שאלתי היא האם זה אפקטיבי 20 דקות אופניים?או שלא עושה כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר איתי זיו26/04/2010הערותי..
.1. כל פעילות גופנית בכל ופעילות גופנית אירובית בפרט תורמת רבות לשיפור מדדים בריאותיים, נפשיים, תפקודיים ועוד. כמו כן ישנה תרומה להפחתת משקל. החשוב הנו לא רק סוג הפעילות - הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים על סך הזמן המוקדש לפעילות מדי יום/שבוע.
2. שימוש במכשיר האליפטי 5-4 פעמים בשבוע - מצוין אך ממליץ להעלות את משך הזמן המוקדש לאימון.
3. שינוי תוואי השטח במהלך האימון מגביר את ההוצאה הקלורית מחד, ותורם גם לשיפור הכושר האירובי באופן ממשי יותר מאשר ביצוע הפעילות במישור - תלוי גם בתנאים נוספים.
4. פעילות אירובית מצוינת לשיפור היכולת האירובית וכן מתאימה גם להפחתה במשקל אך ללא תפריט המוגבל קלורית לא יעזור כלום!!!. המשקל לא יפחת והמתאמן יהיה מתוסכל. כן חשוב להזכיר את תרומתה הרבה של הפעילות האירובית לשמירה על משקל חדש שהושג וכן בהפחתת אחוזי שומן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוק שריר(:26/04/2010
היי
כידוע ריצה היא תחום אירובי שבה שורפים שומן והיא די מורידה מסה
רציתי לדעת מתי מתחיל תהליך הורדת המסה שבו השריר "נעלם" באיזה שלב זה קורה האם רק כאשר מתאמנים בתדירות אירובי או כל ריצה שהיא מורידה מהנפח של השריר?
אשמח לפרטים בנושא,תודה.
אני עם אחוזי שומן נמוכים וחשוב לי שיראו חוזק שריר ומסה ולא רזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה על פירוק אפשרי של שריר
ד''ר איתי זיו26/04/2010הערותי...
1. לא כל כך מהר ישנו תהליך קטבולי בו נעשה שימוש ברקמת השריר. הנכון יותר הנו לציין אימונים אפקטייביים יותר או אפקטיביים פחות להעלאת מסת השריר ושימורה ולא בהכרח פירוק!
2. אימונים אירוביים בדופק נמוך- בינוני דווקא מומלצים ויתרמו להפחתת אחוזי שומן . כמו כן הם חשובים מאוד בהיבט הבריאותי. מדובר על דופק של 70-60% בממוצע. אזי נעשה שימוש מוגבר יחסית בשומן כמקור אנרגיה ופחות בגליקוגן החשוב במיוחד בתהליכים האנאירוביים.
3. ניתן לבצע אימונים אירוביים מספר פעמים בשבוע 30-20 דקות ללא פגיעה ממשית במסת השריר. הרבה מאוד תלוי בתפריט תזונתי שתומך בתהליך של בניית מסת השריר ושימורה.
4. מומלץ לבצע את האימון האירובי בנפרד מהאימון הכוח ואם מבצעים אותו בסמיכות לאימון הכוח אז מומלץ אחריו ולא לפניו.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנושא
(:27/04/2010אם אני ארוץ 20-30 דק' בדופק בינוני מה זה ישפר אצלי?
כי כידוע שיפור לב ריאה זה רק אחוז מהדופק המקסימלי אם רצים בו,אז רציתי לדעת ריצה מהסוג האחר של דופק בינוני עד נמוך מה משפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
איתי הר-ניר29/04/2010% מדופק מקסימאלי זוהי דרך לבטא עצימות של פעילות.
שיפור המערכת לב ריאה אינה מתרחשת רק ב % מהדופק המקסימאלי... שוב כי זוהי רק דרך להציג דופק פעילות.
לכן לא ברור מהי כוונתך בריצה מהסוג "האחר".
ריצה בדופק מסויים משפיע על מערכות פיזיולוגיות רבות, השפעתה על הגוף תלויה ברמת כושרו של המתאמן.
באופן ככלי, ריצה בעצימות שכזו, משפרת ומשמרת את היכולת של הגוף להפיק אנרגיה ממקורות אירוביים, משפרת את תפקוד הלב, משלבת הפקת אנרגיה ממקורות שומן ופחמימה, מייצרת עומס (לא בהכרח דבר רע) על העצמות ומפרקים, מתרגלת את מערכת תחושת התנועה, מערכת העצבים, שיפור ושמירה על מדדי תפקודי ריאה, ויכולת התאוששות ממאמצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
(:29/04/2010פשוט חשבתי שאם לא רצים בדופק מקסימלי אלא בדופק נמוך עד בינוני אז זה כאילו ריצה שאומנם משפרת תיפקודים מסויימים כמו שציינת אך אינה משפרת כושר גופני
שמחה לדעת שטעיתי והיא כן משפרת בצורה מסויימת גם את הכושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבנופך26/04/2010
אפשר לקבל מס תרגילים טובים לגב +סדר פעילותם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- 33
ד''ר איתי זיו26/04/2010לאיזו מטרה?
ישנם מספר תרגילים רב לשרירי הגב. להלן העיקריים שבהם:
1.משיכת פולי עליון בישיבה באחיזה רחבה לפנים.
2. משיכת פולי עליון בישיבה באחיזה רחבה לאחור.
3. משיכת פולי עליון בישיבה באחיזה צרה לפנים.
4. חתירה בישיבה עם פולי תחתון.
5.. חתירה בישיבה עם פולי תחתון.
6. חתירה בהטיית גו עם TI-BAR
7.. חתירה בהטיית גו עם משקולת יד .
8. חתירה בהטיית גו עם פולי תחתון.
9. חתירה בהטיית גו עם משקולות יד.
10. קירוב כתף עם קרוס אובר.
11. פשיטת כתף בשכיבה עם משקולת יד.
12. פשיטת כתף בעמידה עם פולי עליון.
13. פשיטת כתף בישיבה בשיפוע עם פולי עליון.
14. פשיטת כתף בשכיבה עם פולי תחתון.
במידה והנך מתאמן 3 -2 פעמים בשבוע מבצעי רק 2-1 תרגילים (במקרה זה מבצעים תרגיל אחד מורכב - מספרי תרגילים - 1-9ותרגיל אחד מבודד- מספר תרגילים- 10-13). במידה והנך מתאמן 4 פעמים בשבוע אזי מבצעים אימון מפוצל ובכל אימון מפעילים מחצית מקבוצות השרירים. לפיכך שהנך מפעיל את שרירי הגב תבצע 3 תרגילים. אזי ניתן לבחור 2 תרגילים מורכבים ואחד מבודד או אחד מורכב ושניים מבודדים. תלוי רבות ברמת המתאמן והוותק באימון והכי חשוב - מטרת האימון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדד הקפים עם סרטאורטל26/04/2010
שלום ,
איך עושים מדד הקפים כמו שצריך ? באיזה איזורים , ואיך אוכל לדעת בדיוק דביוק בפעם הבאה שאני מודדת הקפים לעצמי , שאני עושה את זה על אותם איזורים בדיוק ?
יש חישוב או נוסחאה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת היקפים
שי אלנקרי27/04/2010שלום אורטל,
לצורך מדידת היקפים מדויקת, יהיה קל יותר אם מישהו אחר יעשה זאת עבורך. מכיוון שבמדידת היקפים הסרט חייב להיות ישר מסביב לגוף ולכן סטייה של הסרט מעלה או מטה יכולה לשנות את הנתונים בפעמים הבאות. בכל מקרה: תוכלי להקיף את הישבן (שכרי תמיד להקיף את הנקודה הרחבה ביותר), את הבטן תוכלי להקיף בדיוק על מיקום הטבור (לא יזוז לעולם וקל לזכור), ואת החזה הקיפי לפי קו הפטמות.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אירוביטל26/04/2010
שלום,
סליחה על הברות, השאלה שלי:
אני נוטלת אנטיביוטיקה, האם אני יכולה להתאמן לאחר שלקחתי כדור?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??????
טל27/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון עם אנטיביוטיקה
שי אלנקרי27/04/2010שלום טל,
לא מומלץ. בעת פעילות גופנית מערכת החיסון נחלשת , המשמעות היא שהחיידקים מתחזקים, לכן עד להשמדה שלהם לגמרי לא ממליץ לעשות פעילות גופנית. ניתן לחזור אחרי 5-7 לפעילות ממש קלה אך פעילות עצימה ממש לא.
החלמה מהירה ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה גדול לגברים- אימון גופניחיים25/04/2010
שמי חיים מקריית גת
שלום אני נמצא באמצע שנות ה20 לחיי
כבר שנים רבות אני סובל מחזה גדול ושפיצי , לא הלכתי להיבדק ואני לא רוצה להיבדק
אף פעם לא עשיתי ספורט בצורה טובה ורק התחלתי
יש לי כרס אבל אני לא שמן מבחינתBMI וגובה-משקל.
איזה פעילות גופנית מומלצת על מנת לשטח את החזה ואת הבטן או לפחות שיהיהו נורמליים
כי אני מתאמן כבר 4 חודשים ולא רואה שינוי -יכול להיות שאני אוכל גם יותר מידי שטויות
האימון הוא עשה וחצי חדר כשר
ואני עובד בחברת הייטק אז רוב היום אני יושב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
ד''ר איתי זיו26/04/2010הערותי..
1. חזה גדול - לא נראה על פניו חיסרון.. בכל מקרה כל מתאמן ומטרותיו והעדפותיו. מציע להעלות מסת שריר באופן כולל ולא להתקד רק באזור זה או אחר.
2. לגבי הכרס, המשקל והנתונים שציינת, מה שחשוב לדעת הנו מידת אחוזי השומן בגופך. ה- BMI הנון מדד שאינו מהימן לאנשים שעוסקים בפעילות גופנית בכלל ולאלו שעוסקים באימוני התנגדות - בפרט. מדידת אחוזי שומן תוכל לבצע במרבית מועדוני הכושר, פיזיולוג מאמץ ואצל דיאטניות. חשוב.
3. לתזונה השפעהע מכרעת על הרכב הגוף והנראות. ייתכן שסך הקלוריות ביום שהנך צורך לא רב במיוחד אך איכותן ירודה לכן ממליץ לעבור לתפריט בריא יותר ולהיעזר באיש מקצוע שיסייע לך במקרה זה.
4. ייתכן שתוכנית האימונים שלך אינה בנויה באופן מושכל. יש להתייעץ עם איש מקצוע ו/או מאמן אישי שיבנה לך תוכנית מתאימה שתסייע לך להגיע למטרה שקבעת לעצמך.
5. חסרים נתונים על מנת לענות לך כהלכה אך בקווים כלליים חשוב לבצע אימון התנגדות-משקולות ואימונים אירוביים על בסיס קבוע. שעה וחצי יחולקו כך - 45 דקות אימון אירובי ו- 45 דקות אימון התנגדות. כל זאת לאחר תקופה של מספר שבועות ואף חודשים של שלבי אימו הבנויים בהדרגתיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אימוןמישהו25/04/2010
מצאתי באחת המגירות גומייה כזאת, מיוחדת לתרגילי כושר,
וחשבתי אולי אני אוכל להתאמן עם זה בבית (מצורפת לגומיה הזא חוברת עם תרגילים לכל חלק בגוף כמעט),
ואולי גם עם דברים ביתיים אחרים (נגיד בקבוקי מים במקום משקולות וכאלה).
יענו להתשמש בגומיה כתחליף לחדר כושר, להתאמן על כל התרגילים שיש בחוברת + עוד כמה בלי מכשירים כתחליף לחדר כושר (אני באמת לא יכול חדר כושר עכשיו...)
זה יכול לעזור לי בכלל?
(אני בן 16.5)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בעזרת גומייה
שי אלנקרי27/04/2010שלום,
אימון עם גומיה יכול להיות בהחלט תחליף זמני או התחלתי לפני הדריכה בחדר הכושר או העלאת העומסים. ההתנגדות כנגד הגומייה אינה גבוהה לגמרי וחשוב לזכור כי ככל שמאמנים את גוף האדם הוא גם משתפר ומשתדרג. מספר שבועות עם האימונים (לצורך העניין )תצטרך לעלות את רמת הקושי ובאמצעות גומייה יהיה קשה להשיג את ההתנגדות הרצויה. (אלה אם כן יש לך גומיות נוספות בעלות דרגות קושי גבוהות יותר) חשוב לזכור, שזהו אימון גופני לכל דבר, וזה יותר טוב מלא לעשות כלום, אבל במוקדם או במאוחר תצטרך לעלות את ההתנגדות אם הנך מעוניין לראות ולשפר תוצאות, על כן תצטרך לשקול להכניס מספר סטים של משקולות או לצאת להתאמן בחדר הכושר.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון יומיאור24/04/2010
שלום אני בן 27 גובה 175 ס"מ ושוקל 65 ק"ג התחלתי להתאמן 5 סטים כפיפות בטן ו 5 שכיבות סמיכה כל יום שאלתי היא מה כדאי להוסיף לאימון כדי לעצב את הגוף בצורה יעילה בלי לעלות או לרדת במשקל (התזונה שלי בסדר) ובלי לצרוך יותר מדי זמן מיומי העמוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר (הסטים של 12-24 )
אור25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור
ד''ר איתי זיו26/04/2010הערותי...
1. לעצב את הגוף... הכוונה אני מניח הנה מבחינת להעלאת מסת שריר והטונוס השרירי והפחתת אחוז השומן. לשם כך יש צורך באימוני התנגדות מתאימים ואימונים אירוביים.
2. אימון בבית- שכיבות סמיכה בעיקר לא מספיק לשם השגת המטרה אך אם תבצע זאת בעומס גבוה דיו בטווח חזרות של 20-8 ניתן בהחלט להשפיע על מסת השרירים של חגורת הכתפיים בכלל ושל החזה - בפרט.
3. מומלץ לבצע גםתרגילים לגב באמצעות מתח שניתן למצוא בכל פארק כמעט או במגרשי כדורסל.
4. מציע שתבצע יום כן יום לא את אימון הכוח.
5. ממליץ לגוון את התרגילים באימון. לדוגמה אם הנך מבצע 10 סטים לשרירי החזה עשה 3 תרגילים שונים.
6. על מנת 'לעצב' את הגוף עליך להפחית אחוזי שומן. במקרה זה - פעילות אירובית מומלצת וכן העלאת מסת השריר ועקב כך חילוף החומרים הבסיסי (מכונה BMR).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקטיביות באימוןפלג24/04/2010
שלום רב.
אני מתאמן אני בן 31 משקל 74+ גובה 1.72 מתאמן כבר יותר משנה בחדר כושר (התחלתי ב 71+ק"ג).
מה שהכי חשוב לי זה להוריד במשקל אני רץ 40 דקות 2-3 פעמים בשבוע ומנסה לאחרונה להפחית פחממות ומזונות מיותרים ואני לא יורד במשקל באופן בו הייתי רוצה איך מאיצים את התהליך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפלג
ד''ר איתי זיו24/04/2010מציע לבדוק בהקדם אחוזי השומן בגופך. מדוע הנך סבור שמשקלך רב מדי? אולי הוא תקין?
בכל מקרה פעילות אירובית 3-2 פעמים בשבוע - מעט מדי מציע להוסיף עוד פעם אחת ואם ישנו קושי מבחינת זמן הביצוע עדיף אף להפחית מעט זמן הפעילות ולהעלות התדירות. אם ניתן תבצע עדיין את הפעילות 40 דקות ובתדירות רבה יותר.
לגבי אימוני משקולות לא ממש ברור אם הנך מבצע באופן קבוע אך הדבר גם חשוב להפחתה במשקל מכיוון שאז ניתן להעלות את מסת הגוף הרזה ובד בבד תשתפר ההופעה האסתטית.
לגבי שילוב של פחמימות בתפריט. מכיוון שהנך עוסק בפעילות גופנית באופן קבוע כלל לא הייתי ממליץ לגרוע פחמימות מהתפריט. מה שכן חשוב לשים לב לכמות הפחמימות בתפריט. לשם כך מציע לשאול את הדיאטנים בפורום תזונת ספורט.
בהצלחה רבה והמשך להתאמן באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנופך22/04/2010
ידוע כדי להעלות מסת שריר צריך לאכול יותר חלבון(פי שנים +-),השאלה היא מה קורה אם אני אוכל באמת יותר חלבון ממה שאני צריך אבל מכניס פחות קלוריות ממה שאני צריך לצורך ירידה בשומן(ע"י פעילות גופנית כמובן)האם השריר יגדל או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד''ר איתי זיו24/04/2010הערותי...
1. בעת שצורכים כמות חלבון גדולה יותר ממה שהגוף מסוגל לקלוט הדבר יתבטא בהגדלת רקמת השומן כך שצריכה מוגברת של חלבון לא תסייע להשיג את מטרת האימון באשר היא.
2. על מנת להפחית ברקמת השומן יש להגביר את ההוצאה הקלורית מצד אחד ולהקפיד על תפריט מתאים ומאוזן. אחרת גם הירידה במשקל לא תהיה איכותית ויחול גם קושי לשמור על המשקל החדש שהושג.
3. לגבח צריכת חלבון, אם הנך מתאמן באופן קבוע בחדר הכושר או מבצע אימוני התנגדות אחרים חשוב לצרוך מספר ארוחות ביום הכוללות חלבון. כמו כן בכל ארוחה חשוב שכמות החלבון לא תהיה גדולה מדי. המיתוס השכיח הנו צריכת 30 גרם חלבון בכל ארוחה, מה שאיני מכיר שום מקור מדעי שתשומך בכך, בכמות ספציפית זו. מומלץ בכל מקרה לבדוק בפורום תזונת ספוטר לגבי כמות החלבון המתאימה לכך ואופן הצריכה.
4. לגבי ירידה ברקמת השומן ובמקביל עלייה במסת השריר הדבר קשה עד מאוד לביצוע ובדרך כלל עשוי להתרחש בתקופה ראשונה של התהליך - אימון. בכל מקרה יש לבצע אימוני התנגדות על בסיס קבוע על מנת שבתהליך ירידה במשקל ו/או אחוזי שומן תהיה פגיעה מינורית במסת הגוף הרזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ותרגילים, מנוחה.תומר21/04/2010
שלום, אני כרגע מבצע תרגילי פיזיותרפיה לברכיים, חיזוק השרירים מסביב הירכיים וכו.
כמו כן אני גם רץ כעשר דקות כל יומיים ומעלה בהדרגה את הזמן, ועושה תרגילים שונים לחיזוק הבטן הגב והידיים.
השאלה היא כזאת, האם כדאי לי לרוץ ולעשות פיזיותרפיה לברכיים באותו אימון? באותו יום? אם כן האם כדאי קודם פיזיותרפיה ואחרכך ריצה או להפך? תרגילי הפיזיותרפיה לוקחים בערך חצי שעה.
אולי להפריד ולעשות יום פיזיותרפיה ותרגילים, ויום ריצה?
לא כדאי לעשות תרגילי פיזיותרפיה יום אחרי יום נכון? צריך יום מנוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתומר
ד''ר איתי זיו24/04/2010מציע:\
1. להפריד את הריצה מתרגילי הפיזיותרפיה אלא אם כן הפיזיותרפיסט המליץ אחרת...
2. חשוב מאוד לדעת מה הבעיה במפרק הברך, הרי עשויות להיות עשרות בעיות פוטנציאליות ולכל אחת עשויה גם להיות המלצה שונה מבחינת הפעילות הגופנית המומלצת.
3. החיזוק חשוב מאוד מאוד ומקווה שתמשיך גם לאחר תהליך השיקום. במקרים רבים אנ שים מחלימים מפציעה אך לא ממשייכם לבצע תרגילי חיזוק שאולי אף ימנעו פציעה חוזרת באותו מפרק או מפרקים אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)