פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    לאוניד
    04/05/2010

שלום
    אני בחור בן 23 גובה 1.80 שוקל 73
    אני מתאמן זמן רב בחדר כושר , 3 פעמיים בשבוע AB
    עקב החלפת עבודה, אני נאלץ לרדת לפעמיים בשבוע ,כי אין לי הרבה זמן

יש לי כמה שאלות בבקשה
    לפעמיים בשבוע ,עדיף להתאמן תוכנית על כל הגוף?

ואם כן... אז מאיזה שריר להתחיל ולסיים ?( רגליים חזה כתפיים ידיים גב בטן זוקפי גב)
    וכמה סטים כל שריר...

תודה מראש

המטרה בגדול לשמור על כושר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• 2 אימונים בשבוע

עופר קיס
    05/05/2010

כל הגוף כל אימון.
    התחל ברגליים ואז חזה גב כתפיים. תרגילים מורכבים משקל כבד בכל סט אחרון בתרגיל בצע 2-3 חזרות מאומצות. עד 60 דקות אימון
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי אלנקרי ייעוץ - המשך
    ע
    04/05/2010

תודה רבה.אך רציתי לשאול אותך אם עלי כרגע להוריד שומנים וכל זה על מנת להוריד את הבטן או שבשביל להתחטב יותר ולבנות שריר אני צריך לשמור על המשקרל הנוכחי ואפילו לעלות עוד? אני לא הבנתי איך זה עובד.

כי כרגע המצב הוא שאני מתחיל לבנות את השרירים רק. לא רוצה שזה ייעצר או משו אך רוצה קוביות בבטן
    מה אתה חושב שהכי טוב לעשות?
    תודה רבה שוב פעם

לקביעת תור
    סגירה
    לשי אלנקרי ייעוץ - המשך

הוספת תגובה

• ייעוץ -המשך

שי אלנקרי
    05/05/2010

היי,
    הייתי מציע שתשלב בין אימוני הכוח לבין הפעילות האירובית והתזונה הנכונה. התוצאות הכי טובות יגיעו רק אם תשלב את שלושתם יחד. לבצע רק אחד או שניים מהפעילויות ללא השילוב בין השלושה תאט את התהליך ואף עשויה להוביל אותך לתוצאה הרצויה בזמן רב יותר אם בכלל.
    שיהיה בהצלחה בהמשך האימונים, אשמח לשמוע על התקדמותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי הליכה?
    ברק
    04/05/2010

שלום.
    אני בן 30 ורץ כ-3 פעמים בשבוע חצי שעה על כורכר מזה כמה חודשים.
    בעקבות טעויות העבר, בניתי את העצימות והמשך וכולי, בהדרגה איטית ולא העמסתי על הגוף.
    עד היום רצתי עם נעליים בנות כמה שנים. הנעליים נראו לי במצב טוב ולא ראיתי סיבה להחליפן. לאחרונה שמעתי מכמה מקומות שמי שמרבה בריצה צריך להחליף נעליים לפחות כל שנה.
    לפני שבועיים התחילו לי כאבים ברגליים שהרגישו לי כמו התחלה של שברי הליכה או שברי הליכה ממש. (מכיר את זה מהצבא וגם מהריצות שעשיתי בעבר.)
    לכן הפסקתי את הפעילות הגופנית לחלוטין למשך שבועיים וחצי עד יעבור זעם. באמת הכאבים פחתו עד כמעט נעלמו.

עכשיו אני חושש משום שמצד אחד גם כך היה לי קשה להשבית את כל הפעילות ולאבד הרבה מהכושר שהשגתי, ומצד שני אני פוחד לעצור את תהליך ההחלמה ולא יודע אם זה מוקדם מדי.

חוצמזה, אולי דווקא להתחיל בהליכות או משהו כזה קליל ירגיל את העצם מחדש לפעיולות ויבנה אותה?

בקיצור, מה לדעתך משך הזמן שאני צריך להמתין?

לקביעת תור
    סגירה
    שברי הליכה?

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

עופר קיס
    05/05/2010

אם הכאבים חלפו חזור בהדרגה. בכל מקרה בצע תרגילי גמישות לגיד אכילס ותרגילי שיווי משקל על רגל אחת לקרסוליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועד שאלה
    נופך
    04/05/2010

הגיוני שב40 דקות אופני כושר(17 קמש)אני מוריד 400 ק בערך?
    איזה פעילות אירובית הכי טובה להורדת שומן

לקביעת תור
    סגירה
    ועד שאלה

הוספת תגובה

• בהחלט

עמית
    04/05/2010

בהחלט!
    40 דק' על אופני כושר בהחלט יכולים לשרוף 400 קלוריות ואולי טיפה יותר.

פעילות אירובית טובה מאד שנמצאה שורפת קלוריות בכמות מירבית
    היא על מכשיר סטפס. מכשיר שאני לא בטוח שקיים במכוני הכושר בארץ.
    אני גר בניו-יורק ואני שורף עליו כ- 400 קלוריות ב- 30 דק'.
    זה מכשיר כמו דרגנוע שפשוט עולים במדרגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירובי ושומן
    נופך
    04/05/2010

בפעילות אירובית מתונה(70-60 אחוז מהדופק) 40-50 דקות,כמה אחוזים מהקלוריות השומן מנוצלוכמה מהשריר?(כי אמרו לי שהשומן נשרף יותר ככה)

לקביעת תור
    סגירה
    אירובי ושומן

הוספת תגובה

• קלוריות משומן

עופר קיס
    05/05/2010

תלוי ברמת האימון ובסוג המזון שאתה אוכל - יתכן שכ 50% מכלל הקלוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    נופך
    03/05/2010

אפשר להסתפק בתרגיל אחד לשרירים הקטנים(ידים ,כתפים)לשם גדילתם או שתריך יותר מאחד?
    אם אני אוכל ביום פי שניים חלבון ממה שאני צריך(וכמובן מתאמן אימוני כוח טובים)אז אני מעלה כל יום 100 גרם חלבון כל יום?

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• לאיל

ד''ר איתי זיו
    03/05/2010

התשובה הנה שתלוי במספר הפעמים בשבוע שהנך מתאמן בשבוע. במידה ומבצעים אימון מפוצל של AB מבצעים בממוצע 2 תרגילים לכל קבוצת שרירים קטנה, קרי כתפיים וידיים אך אנך מתאמן 3-2 פעמים בשבוע מבצעים לכל קבוצת שרירים תרגיל אחד בממוצע.
    עודף חלבון לא תורם לעליית מסת השריר. מומלץ לאכול מספר פעמים ביום חלבון, לפחות 5 על מנת שהדבר יהיה אפקטיבי. כמות חלבון גדולה מדי בסופו של דבר לא תנוצל על ידי הגוף וכמו כל עודף תתבטא בעלייה באחוזי השומן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• * בקשר לקניית מכשירי פלג גוף תחתון
    אתי
    03/05/2010

[שלום (-:

רציתי לשאול לגבי שניי מכשירים שראיתי (באתר שהכתובת שלו למטה) שאחד מהם הוא סטפר שנקרא twist &shape והשני הוא מכשיר שנקרא leg magic שהוא לעיצוב הישבן - עכשיו רציתי לשאול על איזה מכשיר מהם את ממליצים לי אם בכלל (אני גוף עליון חטובה אבל צריכה לחזק את הגוף התחתון ירכיים ישבן ..)
    המון תודה, אתי

הוספת תגובה

• כתובת האתר לא נקלטה

אתי
    03/05/2010

האתר נקרא gymshop

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ חיטוב גוף
    ע
    02/05/2010

שלום,
    שוקל 64
    גובה1.71

התחלתי להאתמן במכון כושר לפני חודש ומתחיל לראות קצת שרירים.
    אך לא מרוצה מהתוצאה,כיוון שאני נראה מנופח כזה.
    מרגיש שהפלג גוף עליון קצר אולי זה קשור לרקמות שומן? יש מעט שומן
    אני רוצה להיות חטוב אך לא "מקוצר"
    האם עלי להוריד שומנים באוכל? או שזה חשוב לפיתוח שרירים גם ?
    תודה רבה :]

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ חיטוב גוף

הוספת תגובה

• ייעוץ

שי אלנקרי
    03/05/2010

שלום,
    מנתונייך עולה שמשקלך תקין אך עם זאת אני מניח שאתה מרגיש שעלייך להוריד באחוזי שומן. בכדי להשיג זאת תצטרך לשלב בין התזונה לבין הפעלות האירובית. לגבי התזונה תצטרך להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית שיעזרו לך בהתאמה אישית של התפריט היומי. לגבי האימון האירובי כדי שתשלב אימוני אינטרוואליים (אימוני הפוגות עם עצימויות משתנות) כמו ריצה קלה עם ריצה מהירה או הליכה עם שילובי ריצה קלה. אני מציע שתייעץ עם מדריך הכושר במקום בו אתה מתאמן, אני בטוח שהוא יוכל לכוון אותך לא פחות טוב בהתאם למטרתך. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליפטיקל
    שלי
    02/05/2010

שלום רב!
    עד כמה אמינה מדידת שריפת הקלוריות במכשיר האליפטיקל הביתי? רכשתי מכשיר כזה ברשת ספורט מוכרת וידועה ובמחיר טוב. נראה לי שיש הגזמה כלפי מעלה בכמות הקלוריות שהמכשיר מראה
    כאשר אני עולה עליו. למשל הייתכן שריפה של 800 קלוריות בשעה של פעילות מאומצת על המכשיר (דרגת קושי 9-10)? או שזה סתם שטויות ולא להאמין לזה בכלל?
    תודה על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    אליפטיקל

הוספת תגובה

• אליפטיקל וקלוריות

שי אלנקרי
    03/05/2010

שלום שלי,
    המכשירים הללו מטרתם לתת אינדיקציה מסוימת. כמובן שכל זה משתנה בהתאם לנתונים נוספים. המכשירים נותנים הערכה עפ"י כיוון של יצרני המוצר ועפ"י הערכה ממוצעת. ברור שייתכן שישנה סטייה לכאן או לכאן, אבל עדיין היא לא מדויקת. סה"כ זה יכול לתת לך אינדיקציה אישית לגבי העצימות שביצעת באימון, נניח שבאימון אחד שרפת כביכול 800 קלוריות, מטרתך כמובן לא תהיה לרדת מכך או אף לנסות לשרוף יותר. כלי טוב למוטיבציה אך לא להתבססות מדויקת. שיהיה בהצלחה בהמשך האימונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות טובות
    נופך
    02/05/2010

עד כמה זמן לאחר האימון השריר גודל?
    אני מתאמן כבר 4 חודשים והעלתי רק 10 קילו(הרוב שריר), יכול להיות שזה בגלל אירובי מרובה? או מה?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות טובות

הוספת תגובה

• עד שאלה

נופך
    02/05/2010

לשרירים הקטנים(יד,כתפים)יכולים להספיק תרגיל אחד לשם גדילת שריר או צריך יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרמי

ד''ר איתי זיו
    02/05/2010

לאחר אימון מדובר בהיפרטרופיה זמנית. היפרטרופיה קבועה הנה לאחר שבועות או חודשיפ.
    10 קילוגרם שרירים אפשרי רק בתקופה של שנתיים (!!!) לפחות . ניתן להעלות כרבע שריר מסת שריר בחודשיים. כך שהעלייה אינה רק בשריר אלא מרכיבים נוספים. זאת ניתן לדעת על ידי מדידת אחוז שומן תת עורי.
    פעילות אירובית לא אמורה לגרום לירידה ממשית במסת השריר אלא אם כן מדובר ברצי מרתון או רצים מקצועיים המבצעים אימונים אירוביים איכותיים. המשך להתאמן על בסיס קבוע, שמור על תפריט תזונתי מתאים והתוצאות יגיעו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

נופך
    02/05/2010

אז לאן הולך כל החלבון שאני אוכל (150 גר)?
    ואפשר להסתפק רק בתרגיל אחד לשרירים הקטנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתייעצות בפיתוח ןחיזוק הבטן
    דני
    02/05/2010

אחריי שהורדתי המון מאחוזי השומן אני מתחיל לפתח את שרירי הבטן
    רציתי לדעת עים כול התרגילים שאני עושה נכונים ומתאימים ולא פוגעים בשריר?

-4 סטים של כפיפות בטן עים מישקולת על החזה-2.5 ק"ג, כול סט 40 כפיפות איטויות וטובות.

-3 סטים של צדדים בלי מישקולת, 20 כפיפות לכול צד בכול סט

-2תרגילי בטן סטטית:

-גב על הריצפה ורגליי בזווית למעלה למשך 30 שניות
    -רגליים מונחות על הריצפה ופלג גוף עליון בזווית של 30 מעלות בערך

הוספת תגובה

• לדני

ד''ר איתי זיו
    02/05/2010

הערותי....
    1. התרגילים שהנך מבצע בסדר גמור. חשוב במיוחד הגיוון. אין צורך להפריז. מספיק 5 דקות בכל אימון, 3-2 פעמים בשבוע. זמני מנוחה קצרים של 60-30 שניות בין סט לסט. במידה ומבצעים סטים עם חזרות רבות זמני מנוחה קצרים ועם מבצעים סטים עם חזרות מועטות זמני מנוחה ארוכים יותר.
    40 חזרות בתרגילים המיועדים לשרירי הבטן....? מעטים הם המתאמנים המסוגלים לבצע זאת.
    חשוב שאחוזי השומן יהיו נמוכים על מנת ששרירי הבטן גם ייראו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט לשימור זרימת הדם לרגליים
    מצדה
    02/05/2010

איזה תרגילים וכמה אוכל לבצע כדי לשפר את זרימת הדם לרגליים? והאם יש כאלה בכלל?

אני אחרי לידה והתחיל לי צלוליטיס והרגליים והגב כל הזמן כואבים לי. לדעתי הרגליים כואבות לי בגלל שיש לאמא שלי ורידים בולטים ועוד מעט כנראה גם לי .... אני נורא מתבאסת מזה.

האם יש דרך לעצור את ההדרדרות בעזרת ספורט?

הוספת תגובה

• אולי לא הייתי מספיק ברורה....

מצדה
    02/05/2010

בקשר לאחרי לידה... עבר כבר מספיק זמן מאז להתאוששות מלאה... אני 7 חודשים אחרי לידה ראשונה וכבר כל הגוף נהרס לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בסטים של כפיפות בטן
    נפתלי
    01/05/2010

שלום!

החלטתי להכנס למשטר אימונים עקב משקל יתר שאני נושא, וסיבולת לב-ריאה נמוכה, וכמובן בפן האסתטי, עקב צמיגים סביב הבטן. בין האימונים שהתחלתי בהם אני עושה 3 סטים של כפיפות בטן,
    התחלתי מעשר [אני שוכב על הגב עם ידיים מאחורי הראש, כאשר רגליי מקובעות בעזרת ספה ששומרת עליהן צמודות לקרקע, ואני מתרומם עד כדי נגיעה בברכיים עם המרפקים] כל יום אני מוסיף 2.
    [מכיוון שהתחלתי אף לפני שלושה ימים, כעת אני במצב של 16 חזרות בכל סט עם מנוחה של בערך דקה בין סט לסט. אך אני נתקל בקושי מסוים. שני הסטים הראשונים עוברים בסדר, בעוד שבסט השלישי חרי החזרה העשירית אני פשוט לא יכול להמשיך, כל הבטן זועקת "הצילו"!!!
    מה אני עושה לא בסדר?

בתודה מראש,
    נפתלי

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בסטים של כפיפות בטן

הוספת תגובה

• לנפתלי

ד''ר איתי זיו
    02/05/2010

מציע:
    1. לבדוק מידת אחוזי השומן בגופך. חשוב להגיע לטווח אחוזי שומן ש/ל 13-19% בממוצע.
    2. בצע 3-2 פעמים בשבוע לשרירי הבטן אין צורך ביותר.
    3. לגבי עייפותך בסט השלישי בתרגילים לשרירי הבטן הסיבה לכך הנה בשל דילדול מאגרי הגליקוגן בשריר. מציע שבמקרה זה תאריך את זמני המנוחה בין סט לסט.
    4. לגבי סבולת לב ריאה - חשוב לשפרה באופן קבוע באמצעות פעילות מתאימה שהנך מסוגל להתמיד בה. ריצה, הליכה, רכיבה על אופניים וכדומה.

אם יש עוד שאלות - אשמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל גוף תקין לספורט
    רוני
    01/05/2010

שלום שמי רוני בן 28 משקל 85 גובה178-180 אני עושה ספורט (כדורגל) כל החיים שלי, משחק זה מספר שנים ברציפות בליגות הנמוכות של ישראל בכדורגל, ובגדול מכור "בגדול "לספורט מכל סוג בעיקר ריצה .השאלות שלי הם:
    1.מבנה הגוף שלי הוא רגליים מאוד חזקות ושריריות אבל חלק הגוף העליון מאוד מוצק (לא רזה) ויש לי קצת בטן ,יש לציין שבמהלך השנה בכדורגל נקעתי מספר פעמים את הקרסול, וכולם אומרים לי שזה בגלל שיש לי קצת עודף משקל אך רגליים חזקות ,ואני מעמיס על הרגליים. בכל מחשבוני המשקל באינטרנט שבדקתי (bmi) קיבלתי תמיד תוצאה של עודף משקל של בין 10-12 קילו .מה צריך להיות משקל גוף של שחקן כדורגל כמוני בגיל זה בכדי לבצע את כל פעולות הכדורגל: ספרינטים,קפיצות,בעיטות ,זריזות וכו..בצורה קלה ביותר?
    2.השבוע נגמרה עונת הכדורגל והיא מתחדשת בסוף חודש ספטמבר תחילת אוקטובר ,כמה זמן כדאי לתת לגוף לנוח אחרי עונת משחקים ארוכה?ומתי כדאי להתחיל לחזור לאימוני כושר לקראת העונה הבאה?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל גוף תקין לספורט

הוספת תגובה

• לרוני

ד''ר איתי זיו
    02/05/2010

הערותי...
    1. 85 ק"ג לשחקן כדורגל - עשוי להיות רב מדי ולהשפיע על התנועתיות במגרש. לא בטוח כלל שמדובר בהשמנה וייתכן שמדובר במסת שריר רבה ובשל כך המשקל. לפיכך אל תתרגש מכך ומדוד אחוזי שומן אצל דיאטן קליני או מדריך כושר מיומן.ה- BMI לא רלבנטי לגביך מכיוון שהנך עוסק בספורט באופן מקצועי.
    2. נקע בקרסול חשוב לטפל באופן מיידי ולבצע תרגילים מתאימים במהלך כל השנה. חשוב לחזק את השרירים המייצבים במפרק הקרסול. לדוגמה עמידה יחפים עם פיתה (מכשיר פונקציונלי הנמצא בסטודיו או בחדר הכושר), הליכה וריצה בחול הים העמוק, עמידה על רגל אחת וביצוע תרגילים שונים, ביצוע התרגיל לחיצת רגליים עפ שתי פיתות מתחת לכפות הרגליים ועוד ועוד. מציע להתייעץ עם מדריך רציני או פיזיותרפיסט ספורט. אתה יכול להפחית באופן משמעותי מאוד את הנקעים.
    3. אין צורך לנוח בכלל. חשוב שהפגרה תהיה אקטיבית ככל שניתן. יש הרבה אפשרויות אך אורח חיים יושבני ללא פעילות אינו מומלץ לאף ספורטאי וגורם בסופן של דבר לירידה ממשית ביכולת.
    4. לא ציינת מה הגובה שלך. בכל מקרה לגבי המשקל הנחוץ מציע במקביל להתייעץ בפורום תזונת ספורט.
    המשך כך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    (:
    01/05/2010

1)ביום של אימון רגליים אפשר להגדיר אותו כעצים,האם אני אוכל למחרת לעשות אירובי-ריצה משו כמו 25 דקות בקצב של 10.5-11 קמ"ש או שלא כדאי כי כך השרירי רגליים מהאימון יום קודם לא יתפתחו?

2) עבודה על רגליים נניח ללא משקל (רק ע"י משקל גוף) האם יש בכך תועלת?
    לדוגמא סקוואט ללא משקל או תאומים עליית עקבים על ספסל בלי משקל?
    עבודה מסוג זה פעם בשבוע (בנוסף לשאר אימונים בחד"כ שכוללים כמובן עבודה עם משקל כולל רגליים) רצויה? יש בכך אפקטיביות? זה עוזר במשהו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• פספסו אותי

(:
    02/05/2010

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר תשובות

שי אלנקרי
    03/05/2010

שלום,
    1. לאחר יום של אימון רגליים אין מניעה לעסוק בפעילות אירובית מכיוון שהעבודה הינה על סיבי שריר שונים. יחד עם זאת אם אתה מרגיש שממש קשה לך תוכל לעבוד בעצימויות קלות יותר מאשר אימון אינטניסיבי.
    2. עבודה על רגליים ללא משקל היא עבודה עם משקל. חשוב לזכור שגם משקל הגוף מהווה סוג של משקולת אבל זה רק לאנשים מסוימים, לרוב, מתחילים. אם הנך מתאמן מתקדם סביר להניח שעל משקל הגוף תצטרך להוסיף משקל נוסף שכן משקל הגוף כבר לא יאתגר אותך וגם לא יוביל לתוצאות. אני לא יודע נתונים נוספים עלייך אבל מומלץ שתעבוד ותפעיל את קבוצת השרירים יותר מפעם בשבוע עם מנוחה של לפחות 48 שעות בין אימון למשנהו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה