מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תדירות האימוןתומר01/04/2010
אני עושה תרגילים עקב כאבי ברכיים, לרגליים ולליבת הגוף, על משטחים לא יציבים וגם תרגילים סטטים של הרמת רגליים וכו'. השאלה היא איך ניתן לגוון בין שני סוגי תרגילים אלו? האם לעבוד באותו יום גם על תרגיל פונקציונלי של שיווי משקל על רגל אחת לדוגמא וגם לחזק את הרגל על ידי הרמה והורדה בשכיבה על הגב באותו יום? או יום כן יום לא? או רק כל יומיים?
גיל 21.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתום
ד''ר איתי זיו03/04/20101. מציע לבצע יום יום לא. הדבר תלוי רבות בעצימות האימון. על מנת להפחית כאבי ברכיים חשוב לדעת מהי הבעיה הספציפית ולפי זה להמליץ על תרגילים מתאימים. בעיה במינסקוס בברך אינה דומה לבעיה ברצועה הצולבת או שלל בעיות אחרות.
2. מומלץ לשלב בין תרגילים פונקציונליים לבין תרגילים סטנדרטיים מקובלים כגון: סקווט, לחיצת רגליים בישיבה עם מכונה ייעודית,\ פשיטת ברכיים ועוד. כמו כן ניתן לשלב באמצעות התרגילים האלה אימון פינקציונלי, למשל לבצע לחיצת רגליים עם שתי פיתות מיוחדות מתחת לכפות הרגליים.
2. בהתאם לסוג הבעיה תדע אילו שרירים יש לחזק יותר - פושט הברך, כופפי הברך, תרגילים מורכבים, מבודדים וכדומה.
3.מציע להתייעץ גם בפורום של פציעות הספורט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה01/04/2010
שלום ,
שלחתי כבר הודעה אבל זה לא מראה לי אותה אז אני אכתוב שוב
אני בת 16 וחצי והמשקל שלי הוא 49 והגובה שלי הוא בערך מטר 62..
אז ככה..
עד לפני שבועיים הייתי אוכלת בלי סדר..אוכלת כל שנייה ולא חשוב מתי...
ואז החלטתי שאני רוצה לאכול יותר מסודר שזה אומר שלוש ארוחות ביום כמו שהבנתי..
ארוחת בוקר , ארוחת צהריים , ארוחת ערב ...ובין לבין לאכול פרי/ירק
בנוסף הוספתי כמה אימונים שאני עושה אותם כל יום..שכוללים:
10 כפיפות בטן לכל צד , תרגיל לחיטוב האגן :20 פעמים בכל רגל , ותרגיל לרגליים 20 פעם לכל רגל...
חשוב לי להדגיש שעשיתי כך בשביל לשמור על המשקל כפי שהוא-לא להרזות ולא להשמין
וקצת לחטב את הגוף!
אז השאלה שלי ככה
אני התחלתי לאכול מסודר ולעשות את האימונים שהזכרתי - לפני שבועיים...בעצם אני מתנהלת ככה שבועיים
אני מפחדת שכתוצאה מכך אני ישמין ...כי זה נראה לי ומרגיש לי שזה קצת הארוחות האלה..אבל הבנתי שככה צריך לאכול מסודר
אז אני רוצה לדעת האם זה בסדר וכן להמשיך ככה?האם זה יכול לגרום להשמנה ואם כן מה עושים?יש דרך חזרה?
מקווה שתוכל לעזור לי
תודה מראש:]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאלה
ד''ר איתי זיו03/04/2010הערותי...
1. 3 ארוחות ביום זה בסדר אך מומלץ יותר - 6-5 ארוחות. מציע שתתיעצי גם בפורום של תזונת ספורט.
2. מבחינת התרגילים אם המטרה לגרום לשינוי בהרכב הגוף ובאונוס - מתח השריר לא מספיק מה שאת עושה. מומלץ לבצע אימון כולל לכל קבוצות השרירים בגוף בחדר הכושר או בסטודיו או באמצעות הדרכה בבית (אינטרנט/טלביזיה) ושיהיה בטווח של 20-10 בממוצע. אם הנך מסוגלת לבצע תרגיל מסוים יותר מ- 20 חזרות הדבר אומר שהעומס נמוך מדי עבורך.
3. לא היה ברור מההודעה אילו תרגילים את עושה אך לטעמי האימון לוקה בחסר.
4. אין סיבה שתשמיני כתוצאה מפעילות גופנית או להיפך מאי ביצוע פעילות גופנית הדבר תלוי במספר הקלוריות היוצאות לעומת הנכנסות.
5. מציע שתבני תוכנית אימונים מסודרת על ידי איש מקצוע או להיעזר בספרות מקצועית שיש בשפע. כמו כן ניתן להירשם למועדון כושר לתקופה קצרה ולקבל תןכניות אימון מסודרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות שמיכהרוני01/04/2010
שכיבות שמיכה כשהרגליים על כסא עובד על חזה תחתון או עליון?
ושכיבות שמיכה כשהידיים על משהו גבוה כמו כיסא עובד על חזה תחתון או עליון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאדם
ד''ר איתי זיו03/04/2010הערותי..
1. שכיבות סמיכה כשהרגליים על הכסא והידיים על הקרקע יגרמו להפעלה בעיקר של הסיבים העליונים (!!!) של החזה מכיוון שהתנועה בכתף הנה קירוב אופקי מעורב עם תנועה של כפיפה בכתף ואילו במצב בו הרגליים על הקרקע והידיים על הכסא ההפעלה הנה בעיקר של סיביו התחתונים של החזה בשל תנועה בין מישורית של קירוב כתף ושל קירוב אופקי בכתף. בתנועה זו מעורב שריר גדול במיוחד ששמו רחב גבי - Latissimus Dorsi ובשל כך במנח גוף זה התרגיל קל יותר לביצוע.
כשהתרגיל מבוצע עם משקולות יש לבצע זאת בשיפוע שלילי שהראש למטה בזווית של 30-45 מעלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון שרירי וחיטובדן31/03/2010
שלום אני בגיל 22 גובה 1.81 ושוקל כ - 85 שמעתי שכדאי לי לפתח שרירים ולא דיאטה להוריד
במשקל והרזון חוגג אז אני שואל איזה מכשיר כושר לבית מומלץ לקנות האם בערוץ הקניות
כבר נוכחתי לדעת שמכשירים אלקטרוניים הם בולשיט אחד גדול וכל החגורות האלה הם עובדים על השריר אבל אין הוכחה מדעית שיורדים במשקל כי יש כיווץ של שרירים אבל בלי עיצוב הגוף ואני לא רוצה לזרוק סתם עוד כסף לים. ברור לי כבר שהמכשירי תנועה יותר טובים השאלה היא איזה לבחור.
על מה אתם ממליצים או פשוט ללכת לחנות ציוד ספורט ולקנות משם?????????? ואין לי זמן לחדר כושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדן
ד''ר איתי זיו31/03/2010הערותי והארותי...
1. על מנת שתוכל לבצע את האימון המתאים לך ביותר חשוב לדעת מה הוא הרכב גופך ןמהי מטרת האימון: העלאת מסת שריר, הפחתת משקל, גם וגם,.
2. כמה פעמים בשבוע הנך מוכן להשקיע על מנת להשיג את מטרת האימון? במקרים רבים אין הלימה בין מטרת האימון שהאדם מעוניין בה לעומת מה שהוא מוכן להשקיע.
3. לא צריך לרכוש חגורות או מוצרים אלקטרוניים מיוחדים. אימון אפקטיבי לפחות בחודשי האימון הראשונים ניתן לבצע גם במכשירים הפזורים בפארקים השונים. מציע שתקבל אחת לחודש תוכנית אימונים על ידי מאמן מוסמך. ניתן להיעזר במאמן זה מדי חודש על מנת שיחליף את תוכנית האימונים וכך להתקדם בהדרגה.
4. ניתן לרכוש ציוד מינמלי ולא יקר: גומיות, משקולות יד וכדומה ולהתקדם באופן ממשי.
5. ניתן להשקיע 25-20 דקות אימון התנגדות ולהתקדם יפה מאוד אם מטרתך הנה שיפור היכולת הגופנית, הפחתת אחוזי שומן, העלאת טונוס שריר ובכלל שיפור ההופעה האסתטית.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בהמתנה
דן31/03/2010ציטוט:''בחודשי האימון הראשונים ניתן לבצע גם במכשירים הפזורים בפארקים השונים''
על זה אני מוכרח לציין שלא הייתי עושה את זה בחיים כי אני לא מוכן להסתכן במחלות יש זיהומים וחלודה ברוב המכשירים ואני לא אדם נזקק ולכן זאת עצה שגוייה לטעמי.
ודבר שני כבר אמרתי שאני רוצה לפתח שרירים ולא לרדת במשקל וגולת כותרת ההודעה היא חיטוב הגוף אז נראה לי שאני מתאמץ. אני רוצה להפוך את הכרס והחזה למוצק הכל שרירים בסימן להפסקת עישון!!!
אז לסיום אני אשאל פעם אחרונה והכוונה האמיתית הייתה איזה מכשיר מדמה עיצוב בחזה ויוצק שרירים בבטן בו זמנית שאפשר לרכוש במחיר סמלי לרמת אימון בינונית?
בכבוד רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדן- הודעה שנייה
ד''ר איתי זיו03/04/2010הערותי..
1. איני מכיר מכשיר אחד שמפעיל את שרירי הבטן והחזה בו זמנית וניתן להסתפק בו. אשמח להכירו.
2. על מנת להעלות מסת שריר לא משנה סוג המכשיר (!!!) אלא העומס המופעל על מערכת שלד- שריר. לפיכך, גם עם תבצע תרגילים כנגד משקל גוף ניתן להעלות מסת שריר.
3. ישנם לא מעט מכשירים פונקציונליים שמפעילים את כל שרירי הגוף וכן גם את החזה ואת הבטן וניתן לבדוק זאת בחנויות של ציודים ביתיים/מקצועיים. למשל אנרגים בהרצלייה ברחוב יורדי הסירה או בחברת בש גל (אם איני טועה ברחוב הירקון בבני ברק).
4. חיטוב הגוף הכוונה הנה העלאת מסת השריר או הטונוס (מתח ) ובמקביל הפחתת אחוז השומן.
5. בהמשך שתמצא את מבוקשך ברכישת מכשיר זה או אחר או תבצע תוכנית אימונים הכוללת תרגילים המתבצעים בבית כנגד משקל גוף או אביזרי עזר אחרים חשוב במיוחד אז להקפיד על התזונה המתאימה, עומס גבוה דיו, 3 אימוני כוח שבועיים לפחות, שינוי תוכנית האימונים אחת לחודש ועוד.
בהצלחה
ודבר שני כבר אמרתי שאני רוצה לפתח שרירים ולא לרדת במשקל וגולת כותרת ההודעה היא חיטוב הגוף אז נראה לי שאני מתאמץ. אני רוצה להפוך את הכרס והחזה למוצק הכל שרירים בסימן להפסקת עישון!!!
אז לסיום אני אשאל פעם אחרונה והכוונה האמיתית הייתה איזה מכשיר מדמה עיצוב בחזה ויוצק שרירים בבטן בו זמנית שאפשר לרכוש במחיר סמלי לרמת אימון בינונית?
בכבוד רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק(:30/03/2010
חג שמח
רציתי לשאול במידה ואני רצה בדופק נמוך מאשר הדופק המירבי שבין 70-85% שלי מזה אומר?
שאין שיפור בסיבולת לב ריאה ואין שיפור בכושר הגופני?
איך זה עובד? מה קורה כאשר אני רצה בדופק שכזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - דופק
ד''ר איתי זיו31/03/201085%-70% מדופק מירבי אינו דופק נמוך כלל ועיקר. דוםק נמוך הנו ברמה של עד 70%. במידה והנך מסוגלת לבצע פעילות אירובית בעצימות דופק של 80% למשך זמן של 30 דקות למשל, או יותר רזי הנך בדרגת כושר אירובי טוב מאוד. לפיכך ייתכן שלא מדדת את דופק המטרה שלך כהלכה. את הדופק המומלץ באימון חשבי לפי נוסחת קרבונן: 226 פחות הגיל, פחות דופק מנוחה X אחוזי המאמץ שהנך מעוניינת לבצע את הפעילות האירובית _דופק מנוחה.
עצימות המאמץ הנבחר על ידך הנו בקורלציה למטרת האימון: שיפור כושר גופני כללי, הפחתה במשקל, שיפור יכולת ספורטיבית ספציפית וכדומה. לכל מטרת אימון סוג אימון אירובי אחר.
בדופק גבוה - מעל 75% מקורות האנרגיה בהם נעשה שימוש הנם אנאירוביים בעיקר, ישנה מעורבות של סיבי שריר מהירים ואימון זה מתאים בעיקר למתאמנים מאומנים ולא למתחילים. למותר לציין גם את ההוצאה הקלורית הרבה יותר בדופק גבוה לעומת דופק נמוך, אך הדבר לא עקרוני אם לא מקפידים על תפריט מוגבל קלורית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנת את השאלה שלי
(:31/03/2010אני יודעת שדופק בין 75% ל85% גבוה מאוד ואני שאלתי אם אני מבצעת את הריצה בדופק נמוך מהדופק הזה שנחשב לגבוה מה קורה? מה משפרים בדופק נמוך? מה קורה לגוף האם תהיה שיפור בסיבולת לב ריאה או בכושר בכלל או בכללי רציתי לדעת מה קורה בדופק נמוך מהדופק המירבי הגבוה שרצוי
זאת הייתה שאלתי הייתה אי הבנה ביננו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
(:04/04/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ורגישות בברכייםאלמונית29/03/2010
הי,
לפני כ6 שנים היו לי שברי מאמץ (מתחת לברכיים), כנראה עקב פעילות אינטנסיבית של קיקבוקסינג.
מאז אני עןשה ספינינג (וגם מדריכה), ובנוסף - עבודה בחדר כושר בשילוב מכשיר אליפטי.
עדיין קיימת רגישות כלשהי באיזור הברכיים, במיוחד בעונות מעבר או בתקופות יותר עמוסות.
אני רוצה לגוון את העבודה האירובית. האם אני יכולה לרוץ על המסילה בחדר כושר? אמרו לי
שעדיף לא לרוץ בגלל הרגישות שעדיין קיימת...
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- XX
ד''ר איתי זיו30/03/2010מציע:
1. לבצע פעילות גופנית אירובית ואנאירובית על בסיס קבוע! לא לבצע את הפעילות אם את חשה בכאבים כלשהם.
2. לבצע תרגילי כוח פונקציונליים על בסיס קבוע - תרגילי כוח על בוסו, פיתה וכדומה. לדוגמה - לחיצת רגליים במכונה ייעודית עם שתי פיתות הנמצאות מתחת לכפות הרגליים, סקווט - 90 מעלות על גבי בוסו, מכרעים על גבי פיתה או בוסו וכדומה. עלייך לחזק את השרירים המייצבים בגפיים התחתונות באופן משמעותי ופעילות אירובית אינה תורמת לכך באופן ממשי.
3. עצימות הפעילות - מציע שלא תבצעי אימונים אירוביים עצימים יותר מפעמיים בשבוע במידה והנך מאומנת במיוחד ולא יותר מפעם בשבוע אם אינך מאומנת במיוחד. עצימות גבוהה של פעילות יוצרת גם עומס על מפרק הברך.
4. אין מניעה לרוץ על מסילה אך חשוב להיות ערים לכאבים אם יש, נעלי ריצה טובות, ביצוע מתיחות לאחר הפעילות האירובית בכלל ואחרי ריצה במיוחד.
5. מציע להתייעץ במקביל גם בפורום רפואת ספורט במקביל. מאמין שיש להם עןד דגשים הראויים לציון.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!
אלמונית31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקות חלבון ומסת שריראלעד29/03/2010
בתקופה האחרונה ירדתי במשקל בצורה די יפה, 7 קילו בנוסף להעלאה במסת שריר, אחוז השומן שלי בגוף אינו נמוך אך הוא בהחלט לא גבוה מעל האחוז התקין(1.86, שוקל 83 קילו, מבנה גוף בינוני-רחב)
אני שואף להוריד עוד 2-3 קילו ואז אני רוצה להתחיל לראות תוצאות בעליה של מסת שריר
רציתי לדעת האם ניתן בצורה אפקטיבית להימנע מצריכת אבקות חלבון למיניהן ובו זמנית לספק לגוף את מה שהוא צריך?
אני מקפיד אחרי כל אימון לאכול כ30 גרם חלבון ביחד עם ירקות, אבל המדריך בחדר כושר טוען שהאבקה נספגת בצורה אפקטיבית יותר ומתפרקת הרבה יותר מהר.
בנוסף,
כיום אני מבצע 3 אימונים קבועים של 55 דקות כוח ולאחר מכן חצי שעה ריצה על 90% דופק, האם כדאי להפסיק עם הריצה כדי לעלות במסת שריר?
תודה מראש וברכת פסח כשר ושמח
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלעד
ד''ר איתי זיו30/03/2010להלן הערותי...
1. ירידה במסה השומנית ובמקביל עלייה במסה השרירית כמעט וולא אפשרית. שכיח יותר שמפחיתים גם במשקל וגם במסת השריר במקביל במידה מסויימת.
2. 30 גרם חלבון - הרבה מדי. למיטב ידיעתי אין שום מקור/מחקר שמצא שזו הכמות שהגוף מסוגל לספוג. מדובר על כמות קטנה יותר. מציע שתתיעץ בפורום של תזונת ספורט.
3. פעילות אירובית בדופק של 90% אינה מומלצת כשמטרת האימון הנה היפרטרופיה. מציע שתבצע פעילות אירובית בדופק נמוך יותר של 70-65% מדופק מירבי בממוצע.
4. 90% מדופק מירבי , מדובר באימון עצים אנאירובי כך שכנראה הדופק לא מדויק במקרה שלך . לא ניתן לבצע אימון אירובי בדופק אלא זמנים קצרים במיוחד.
5. לגבי אבקות חלבון - אני לא מכיר שום מקור שיעיד שאבקות חלבון יעילות יותר מאוכל. גם במקרה זה ממליץ לפנות לפורום תזונת ספורט. במקרים רבים המדריכים הממליצים (כמו בחלק מרשתות הכושר השונות) גם מאמנים בצריכת אבקות חלבון מכיוון שיש שכר יפה בכל מכירה...
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "שריקות" אחרי אימוןשלום28/03/2010
שלום רב,
לאחרונה שמתי לב שלאחר אימון רוצה, כשאני חוזר הביתה והגוף נרגע, יש לי קושי קל בנשימה שמתבטא בשריקות כשאני נושם, במין כבדות כזו לנשום ובצורך להשתעל כאילו יש ליחא שתקועה שם בריאות.
אני בריא, וזה לא נובע מתקופה של מחלה או משהו כזה אלא זה קיים כבר חודשים רבים.
ממה זה נובע, והאם צריך לעשות משהו?
תודה מראש
שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריקות וקוצר נשימה
עופר קיס30/03/2010יתכן ואתה סובל מתסמונת שנקראת EXERCISE INDUCED ASTHMA.
משמעותה - רגישות דרכי הנשימה ליובש באו קור. ניתן לבדוק זאת במרכזים ספורטיביים כדוגמאת וינגייט , מאוחדת ספורט ו MEDIX
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי... מסוכן?
שלום31/03/2010תודה רבה על התשובה.
האם זה משהו שאני צריך לדאוג ממנו? או שאני יכול להמשיך בפעילות?
הפעילות מתבצעת בירושלים, כך שהאוויר באמת קר ובעייתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבמשה28/03/2010
היי
אני בן 36 שוקל 68 1.70
מתאמן כשנה בחדר כושר + בריכה כ 3 עד 4 פעמים בשבוע
לפני חודשים התחילו לי כאבים בגב התחתון ממש בחיבור
התייעצתי עם אורטופד ששלח אותי לצילום רנטגן - הכל תיקן ואין לא בלט ולא פריצת דיסק
הוא טען שהשרירים לוחצים על עמוד השידרה והפיתרון הוא מנוחה
טוב אז לאחר חודש וחצי של השבתה כמובן שלא היה שינוי דרסטי ( דרך אגב זה לא כאבים חזקים פשוט אני מרגיש את הגב ומפחד שלא יהיה יותר גרוע )
מרחתי גם וולטרן ג'ל ועד סוג של משחה וגם שבוע של כדורים נגד דלקת ושום דבר לא עזר
אז החלטתי לחזור להתאמן עם הכאבים ן בעוצמה חלשה יותר
מה המלצתכם האם יש תרגילים שאפשר לבצע שיעלימו את הכאב בהדרגה או להפסיק להתאמן
????---------:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
1. לא להפסיק להתאמן - אלא להיפך להתאמן על בסיס קבוע ולא להפסיק!
2. יש להתאים את סוג האימונים והתרגילים שהנך מבצע לבעיה שהנך סובל ממנה. במידה ומדובר ברגישות באזור הגב התחתון עשויים להיות לכך מספר גורמים. ייתכן מאוד שהדבר קורה בשל שרירים מקוצרים, חוסר איזון בין שרירי הבטן לגב ועוד.
3. מציע להתייעץ עם מומחה בתחום, או בפורום של רפואת ספורט. כמו כן אני יכול להמליץ לך לפנות טלפונית לפיליפ גלפרט , קולגה שלי שישמח לתת לך כמה עצות גם בטלפון_ 0522397575. זו ממש המומחיות שלו.
4. לגבי השחייה - לא ציינת איזה סגנו הנך שוחה. שחיית חזה הנה יוצרת עומס רב יותר על עמוד השדרה והברכיים לעומת שחיית חתירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופני כושרדוד28/03/2010
היי קיבלתי אופני כושר משכן שלי. יש להם כזה כשיר שמחברים אותו עם קבל לגלגל ואז הוא רושם מרחק,מהירות קלוריות וכו'.לפי המכשיר ,כשאני נוסע דיי במהירות אני שורף קלוריות קצב של קלוריה לכמה שניות.השאלה אם ניתן לסמוך על זה ? זאת אומרת האם הוא מדייק או בערך מדייק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר איתי זיו30/03/2010הנתונים במיכשור האירובי מדויק יחסית אך בכל מקרה יש להתייחס אליהם בהסתייגות מכיוון שחלק מהנתונים לא נלקחים בחשבון בעת הפעילות (לדוגמה - מנח הגוף). המדויק יותר הנו לבצע את הפעילות עם שעון דופק שמחשב גם קלוריות ואז לבדוק אם יש התאמה למכשיר האופניים.
אחד הגורמים העיקריים המשפיעים על ההוצאה הקלורית הנו הדופק. לדוגמה בדופק של 80% מדופק מירבי תעשה שימוש בכ- 550-500 קלוריות וכך בהתאמה בדופק נמוך יותר/זמן אחר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעילי28/03/2010
אמרו לי לאכול יותר ממה שאני צריך כדי לעלות את מסת השריר(2100במקום 1800).השאלה היא
מה קורה כאשר אני משלב פעילות אירובית (500ק)האם זה יפגע בגדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעילי
ד''ר איתי זיו30/03/2010על מנת להעלות במשקל ההכנסה הקלורית צריכה להיות גבוהה יותר מההוצאה הקלורית בכלל ובמידה ומעוניינים להעלות מסת שריר - בפרט. כך שבמידה והנך מבצע פעילות אירובית ששוה קלורית 500 קלוריות _אימון של שעה לפחות בדופק גבוה של 75-80% מדופק מירבי) יש לקחת זאת בחשבון אחרת תהיה בגירעון קלורי ולא תעלה במסה באופן ממשי.
חשוב להביא הכול בחשבון - הן את הפעילות היומיומית המצריכה שימוש בקלוריות והן את הפעילות הספורטיבית כמובן שעשויה בחלק מהמקרים לעשות שימוש רב מאוד בקלוריות - תלוי במתאמן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
עילי30/03/2010ואם אני מתאמן בדופק נמוך יותר?(60-70)זה יכול לעזור במשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
עילי30/03/2010מטרתי העיקרית היא לעלות במסת השריר וע"י פעילות אירובית להוריד שומן,ממה שהבנתי בפורום זה אפשרי,נכון?ואם לא צריך לעשות הפסקה עם הפעילות האירובית ולתת לשומן לגדול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעילי - תשובה נוספת
ד''ר איתי זיו31/03/2010הערותי..
1.הפעילות האירובית מטרתה שיפור היכולת האירובית ובד בבד מסייעת להפחית מסת גוף שמן.
2. מציע שתבצע את הפעילות האירובית 70-60% מדופק מירבי ואם מטרתך אינה העלאה ממשית של המסה השרירית אין מניעה שתבמע גם בדופק גבוה יותר של 80%-70% כך ההוצאה הקלורית הנה גבוהה יותר וההשלכות על הפחתה במשקל גם.
3. פעילות אירובית הנך יכול לבצע לאחר אימון המשקולות או בנפרד - ביום אחר או בבוקר/ערב בהתאם לשעה שבוצע אימון המשקולות. אם בוצע אימון משקולות בערב, הפעילות האירובית תהיה בבוקר ולהיפך.
4. תזונה - חשובה מאוד בכל מצב. לא ניתן להשיג אף מטרת אימון ללא הקפדה על תזונה מתאימה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר בבוקר, מהירות, וכושר משחקאריאל28/03/2010
שלום, אני שחקן כדורגל בן 19 ואני מקפיד כל בוקר לרוץ לפני הבסיס.
1.
הריצה שלי היא לא ריצה פשוטה אלא ריצת כושר רצינית, משולבת באימון מהירות ולפעמים גם כדור.
אני לא אוכל לפני הריצה שכן אני מתעורר ממש מוקדם ואפילו אין תיאבון בשעות האלה. האם זה פוגע בי?
2.
האם יש לכם איזה שהם תרגילים לשיפור מהירות וכושר משחק, אני מקפיד לעשות ריצה של 15-45,20-40 וכן הלאה לפי דקה, ז"א 15 שניות מהיר 45 קל, עד שזה מגיע לדקה שלמה מהר. לגבי שיפור המהירות אני רץ עם משקולות על הרגליים.
3.
האם זה טוב להתאמן בחדר כושר עם משקולות על הרגליים, או שמא זה רק יכביד והכי טוב להיצמד לתרגילים "הטבעיים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
1. לא לרוץ עם משקולות בכפות הרגליים - לא מומלץ כלל ועיקר. גורם למנח לא מדויק של כף הרגל בקרקע והעלאת הפוטנציאל לבעיות מסוגים שונים.
2. לפני אימון בבוקר כדאי מאוד לאכול משהו קל ולשתות. פרי יבש, חצי חטיף אנרגיה וכדומה ולא לבצע אימון על בטן ריקה. הצעה מדוייקת יותר כדאי שתשאל גם בפורום של תזונת הספורט.
3. סוגי האימונים שהנך עושה עשויים להיות טובים אך לא ברורה מהי בעצם מטרתך? האם לשפר מהירות בכלל, כוח מתפרץ, זריזות וכדומה. כמו כן חשוב לדעת באיזה תקופה הנך נמצא בעונה. בכל תקופה יש הנחיות אחרות. מציע שתפנה למאמן הכושר באגודה על מנת שיכין לך תוכנית מסןדרת לשיפור היכולת הגופנית הכה חשובה במשחק הכדורגל.
4. באימונים שהנך מבצע - אימוני מהירות חשובה תשומת הלב לדופק בו מתבצעת הפעילות. לפי זה מקטלגים את סוג במאמץ - אירובי , אנאירובי, אימון משולב, שימוש בשיטות אימון שונות וכדומה.
5. אם מדובר באימונים עצימים וממושכים חשוב לדעת שלא ממומלץ לבצעם מדי יום ויש לתכנן את ימי הפעילות בהתאמה לפי העומס המופעל.
מציע שתבדוק את מידת התקדמותך אחת למספר שבועות פר מאמצים ספציפיים על מנת לבדוק שהנך מתאמן באופן אפקטיבי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף לעשות ?אביאל28/03/2010
אימון כוח ואז אירובי או הפוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון כוח אירובי
שי אלנקרי28/03/2010שלום אביאל,
מומלץ לשלב בין אימון כוח לבין אימון אירובי ולא לעשות אחד מהשניים בלבד, אך עדיף להפריד בינהם ובכל יום לבצע אימון אחר (כמובן אם יש זמן לכך)
במידה ואין זמן להפרדה בינהם, שילוב של שניהם באותו אימון יכול להיות טוב אך טרם הגיעו להמלצה גורפת מה כדאי קודם.
במידה ואין לך זמן להתאמן בכל יום אז תבצע אימון משולב של כוח ואירובי. מה קודם? תראה במה אתה רוצה להתמקד יותר ותתחיל בו. אם האחד מעייף את השני (משתנה כמובן מאדם לאדם) אז תתחיל באימון בו אתה רוצה להתמקד או לשפר יותר.
מקווה שעזרתי,
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר האליפטיקל לעומת הליכון -אביאל27/03/2010
שלום רב !
אני בן 22 גובה 177 והמשקל שלי 68 קילו.
יש לי מספר שאלות :
1. אילו שרירים מופעלים במכשיר האליפטיקל ואילו שרירים מופעלים בהליכון?
2. מה מומלץ יותר מבחינת חיטוב הגוף מבין השניים?
3. האם יש הגבלה למספר הפעמים שמומלץ להשתמש באליפטיקל בשבוע?
תודה רבה וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליפטיקל לעומת הליכון
שי אלנקרי28/03/2010שלום אביאל,
גם במכשיר האליפטי וגם בהליכון מופעלים שרירי הרגליים. כל אחד מהשניים עובד מעט שונה, אבל עדיין שרירי הרגליים הם אלו שמבצעים את התנועות העיקריות.
ההגדרה של חיטוב היא ירידה באחוזי שומן ועלייה במסת השריר הרזה. כלומר, גרעון קלורי שלילי ע"י הקפדה על תזונה עם ביצוע פעילות אירובית +אימוני כוח לחיזוק והעלאת מסת השריר הם אלה שיביאו אותך להגדרה זו. תוכל לשלב בין ההליכון לאליפטיקל בכדי לעודד את ההוצאה האנרגטית ולא להסתמך רק באחד מהשניים. יחד עם לגבי מספר הפעמים: זה משתנה בהתאם למטרה, אבל בכל זאת בגדול: מומלץ לעסוק בפעילות אירובית (הליכון/אליפטיקל) בין 3 ל-5 פעמים בשבוע כ- 30 עד 45 דקות בכל אימון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשהלאוניד27/03/2010
שאלה אחת
כאשר מבצעים אימון כוח בחדר כושר ולאחר מכן אימון אירובי ( ריצה למשל), האם יהיה פגיעה באימון כוח או במסת שריר בגלל האירובי?
שאלה שניה
במוט w , כאשר עובדים על היד הקידמית , מה ההבדלים על שריר , כאשר האחיזה רחבה, לבין אחיזה צרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוניד
שי אלנקרי28/03/2010שלום לאוניד,
מומלץ לשלב בין אימון כוח לבין אימון האירובי ולא לעשות אחד מהשניים בלבד, אך עדיף להפריד בינהם ובכל יום לבצע אימון אחר (כמובן אם יש זמן לכך)
במידה ואין זמן להפרדה בינהם, שילוב של שניהם באותו אימון יכול להיות טוב אך טרם הגיעו להמלצה גורפת מה כדאי קודם.
במידה ואין לך זמן להתאמן בכל יום אז תבצע אימון משולב של כוח ואירובי. מה קודם? תראה במה אתה רוצה להתמקד יותר ותתחיל בו. אם האחד מעייף את השני (משתנה כמובן מאדם לאדם) אז תתחיל באימון בו אתה רוצה להתמקד או לשפר יותר.
ההבדלים באחיזה הצרה או הרחבה במוט W משנים במעט את קושי התרגיל בביצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)