מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עודפי עוראדוה14/05/2010
שלום לכולם,
אני בהליכי ירידה במשקל- מדובר על משקל התחלה של 160 שקילו וכיום אני שוקלת 120 קילו,
בזמן הירידה נוצרו עודפי עור רבים בעיקר בזרועות- שזה האיזור שהכי מציק לי.
בתקופת הירידה במשקל הספורט שעסקתי בו הוא בעיקר הליכות ולא מעבר.
אשמח לדעת מה עליי לעשות עם מנת למזער את הנזק עד כמה שניתן- כיצד ניתן למצק את העור ולא להגיע למצב של ניתוח.
חשוב לציין כי אני רק באמצע התהליך ולפניי עוד דרך ארוכה של ירידה במשקל ושמירה על הקיים.
אודה לכם אם תעזרו לי בעניין- איזה ספורט עליי לעשות על מנת שאוכל להינות מהתוצאות?
תודה מראש,
אדוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה המלצות
איתי הר-ניר14/05/20101. עלייך, לבצע פעילות גופנית שכוללת אימוני התנגדות.
2. להבין שבשינוי כה מהותי של הגוף, יש לקחת בחשבון שתתדרש התערבות ניתוחית קוסמטית.
שיהיה הרבה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך :-)
אדוה15/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת שרירנופך14/05/2010
לשם גדילת שריר צריך לאכול יותר חלבון(כמובן אימון משקולוץ),השאלה היא האם גם צריך לאכול יותר קלורויות ממה שצריך(פחמימות או שומנים) או שאפשר להסתפק ביותר חלבון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעיקרון
איתי הר-ניר14/05/2010יש צורך במאזן חיובי.
אצל אנשים בלתי מאומנים, מאזן קלואי נטרלי או אפילו גרעון קל יאפשר עליה במסה, אולם תהליך זה מוגבל יחסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
עופר קיס15/05/2010תוספת מתונה של חלבונים ופחמימות מורכבות - זהירות מהשמנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!אנה13/05/2010
לפני כחודשיים נפצעתי בזמן משחק כדורסל ומאז אני לא משחק או עוסק בספורט כלשהו.
במזמן החודשיים הללו עליתי בערך בשלושה ק"ג. גובהי 165 ס"מ ואני שוקל 59.
אז שאלתי היא מה אני יכול לעשות כדי לרדת במשקל ולשמור עליו? ואסור לי לעסוק בספורט שמפעיל את הרגליים.
מקווה לתשובה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי להוסיף
אנה13/05/2010יש לי חולשה למתוק, וגם לאבא שלי יש חולשה למתוק ואני אומר לו שיפסיק לקנות והוא לא מפסיק.
מה אני יכול לעשות כדי להיפטר מהרצון למתוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינת
איתי הר-ניר13/05/2010את מהות הפגיעה, לכן קשה לתת לך המלצות לפעילות.
בכל מקרה תנסה לברר האם במקומות שאתה נגיש אליהם יש אופני ידיים שתוכל להשאר פעיל.
אם הפסקת את הפעילות הגופנית ולא תוכל להתאמן כלל בתקופה הקרובה, יש לעשות שינויים תזונתיים בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל
עופר קיס15/05/2010אימון מחזורי פלג גוף עליון.
אימון בחדר כושר עם מכשירים - 10 תרגילים רצופים לפלג גוף עליון - פושטים כופפים ( למשל חזה אחר כך גב אחר כך חזה ושוב גב) 15 חזרות לכישלון. מנוחה 5 דקות ושוב פעם. עד לשלושה מחזורים בהדרגה. יום כן, יום לא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותאנוכי13/05/2010
שלום רב !!
אני עושה אימון משקולות ומכשירים בדרך כלל ארבע פעמים בשבוע למשך שעה-שעה וחצי.
בסוף האימון אני לוקח שייק שמכיל סקופ של אבקת חלבון, 300 מ"ל חלב וכפית וחצי סוכר ענבים.
השאלות שלי הן:
1. מהו פרק הזמן אחרי האימון שמומלץ לקחת את השייק?
2. בימים החופשיים אני נוהג לבצע גם אימון אירובי כדי לשרוף שומנים (אליפטיקל ושחייה), האם גם אחרי אימונים אילו מומלץ לקחת שייק חלבונים, או שהוא פוגע בשריפת השומן ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר ששכחתי
אנוכי13/05/2010האם אחרי אימון מומלץ לקחת את השייק עם חלב או עם מים ? כי שמעתי שחלב מאיט ספיגת חלבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכת חלבונים
איתי הר-ניר13/05/2010צריכת חלבונים אינה פוגעת במאזן המטבולי.
אין חשיבות מיוחדת למועד צריכת חלבון לאחר אימון, המחקרים מאוד חלוקים בדעתם בעניין.
יותר חשוב הצריכה שלך במהלך כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנוכי
ד''ר איתי זיו13/05/2010מציע:
1. לפני שבכלל הנך משתמש בשייק לבדוק אם אינך יכול להשיג תוצאות דומות ואולי אף טובות יותר עם אוכל מזין רגיל.
2. את החלבון יש לצרוך בסמוך לאימון כ- 30-45 דקות מסיומו.[
3. אימון אירובי חשוב מאוד שהנך מבצע ולגבי התזונה גם ביום זה חשוב לצרוך חלבון באופן מסודר בכלל וכן גם אחר אימון.
ממליץ בחום להתייעץ בפורום תזונת ספורט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
אנוכי19/05/2010אני אתייעץ בפורום תזונה גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימוניםאמיר12/05/2010
שלום ,
אני בן 15 וחצי המשקל שלי הוא בין 50-55 הגובה 1.79 .
ברשותי מולטי טריינר .. אני יצרף תמונה ..
יש כזה מוט שמסמנים כמה משקולות אתה רוצה להוריד ואז מורידים את המוט הזה .. אז אמרו לי לעשות 5X10
לאחר מכן לעשות דחיקה 5X10 ..
ולנוח כמה דקות ולעשות 3X10 דחיקה ..
לאחר מכן לנוח מעט ואז לעשות 50 כפיפות בטן רצוף ..
אחרי זה לאכול 2 חלבונים של הביצה ..
וזהו .. קצת ריצה מדי פעם בשבוע ..
אחרי זה איזה ילד אחד אמר לי שאני יקבל צורה של גוף לא משהו וזה ... אולי זה לא מתאים ? אם מישהו יכול לעזור אז תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי לציין עוד משהו
אמיר12/05/2010המבנה גוף הוא רזה מאוד .. רואים את הצלעות (:
ובבטן למטה אני בסדר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי לציין עוד משהו
ובבטן למטה אני בסדר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחתי לציין עוד משהו
ובבטן למטה אני בסדר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ
איתי הר-ניר13/05/2010שלום לך,
נראה שרב הבלבול,
אני ממליץ לך לערוך פגישה עם איש מקצוע מוסמך פנים מול פנים.
תוכל לקבל הכוונה לתוכנית אימונים מאוזנת ושלמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמיר
1. מהי מטרת האימון?
2. לפי מה שציינת תוכל להתקדם בעיקר בחודשי האימון הראשונים. לאחר מכן יש לבנות תוכנית אימונים מסודרת המפעילה את מרבית קבוצות השרירים בגוף.\
3. האם יש ברשותך מספיק משקולות על מנת להעלות את העומסים באימון?
מציע:
4. לבנות תוכנית אימונים מסודרת על ידי איש מקצוע .
5. בצע 3 אימוני כוח בשבוע וכן הוסף פעילות אירובית אימון אירובי בצע 4 פעמים בשבוע 30-20 דקות בכל פעם.
6. תזונה- חשוב מאוד לבנות תפריט מסודר על מנת שתוכל להשיג את מטרת האימון שבחרת. אכילה של 2 ביצים לאחר אימון לא מהווה פיתרון.
7אם יש לך תמונות - אשמח שתשלח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב ..
אמיר13/05/2010מטרת האימון היא לפתח שרירים וקצת להתנפח להתחזק .. עוד שנתיים וחצי מתגייס בכל זאת חח ..
אני לא יודע כל כך מאיפה להשיג איש מקצוע שמבין בתוכניות אימונים .. שיכין לי תפריט אוכל ואימונים מסודרים ..
אני אחרי פרישה מטניס .. אחרי 3 שנים .. כרגע אני מתחיל לשחק כדורגל בקבוצה .. וזהו .. זה יהיה ספורט בנוסף לאימוני הכושר ..
בסך הכל רוצה להכנס לכושר ובקשר לשאלה על המשקולות .. יש לי עד 70 קילו לבחור כמה אני רוצה להרים .. אני כרגע מרים בין 20 - 30 קילו ..
בתודה אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן ..
אמיר13/05/2010תמונות של מה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך זמן מקסימלי של אימון כוחרוני12/05/2010
שלום רב,
מה משך הזמן המירבי המומלץ לאימון כוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי במטרות האימון וברמת המתאמן
איתי הר-ניר12/05/2010למתאמן הממוצע אין זיבה שהאימון יקח יותר מ 45-60 דקות כולל חלק מכין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת כושרתולי12/05/2010
אני בת 32 רזה עם קצת שומן בבטן ובמותניים, וכן לחטב את הירכיים שנהיו מדולדלות.
אני מעוניינת לעשות כושר בבית, על מה תוכלו להמליץ לי מבחינת מכשירים בייתים או קלטות , גומיות .
קיימים כל כך הרבה סוגים שהלכתי לאיבוד.\
בעיקר חשוב לי לחטב את הגוףשיהיה מוצק ולא מידלדל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תולי
איתי הר-ניר12/05/2010אין חובה בגומיות או מכשירים ביתיים.
את צריכה לבצע פעילות גופנית אירובית למשך כ 30-45 דקות בעצימות בינונית.
ותרגילי כוח כגון, שפיפות, עליות מדרגה, מכרעים, פשיטות מרפקים בסמיכה קדמית.
במידה ואת מחליטה לרכוש גומיות, ודאי בחנות באיזה עומס עומדת הגומיה.
מה דרגת הקושי, האם יש ידיות אחיזה? האם הן נוחות לך לאחיזה?
לרוב אריזות של גומיות מגיעות עם רפרטואר תרגילים לביצוע.
אני ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע לפגישה פנים מול פנים, אפילו פגישה אחת בכדי לקבל מידע מכוון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהנופך12/05/2010
מאז שאני עושה תרגילי כוח לרגלים אני מרגיש חולשה גדולה לעשות איתם אימוני אירובי (מה שלא היה לי לפני אימונים אלו) וגם כאבים ברגלים.ממה זה נגרם ואך אפשר להמנע?
יש לציין שאני עובד עם מאמן כושר והכל לפי תוכנית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחלמה
ייתכן שהאימונים שהנך מבצע הם בנפח ובעצימות גבוהים מדי. במידה ואימוני האירובי הנם לאחר אימוני הכוח כדאי להפרידם. בנוסף, חשוב מאוד סוג התרגילים. ביצוע תרגילים מורכבים לרגליים עם משקלים כבדים יוצרים עומס רב על המערכת השרירית וההורמונלית וריצה לאחר אימון שכזה לא קלה כלל ועיקר.
ייתכן שיש להפחית את מספר האימונים הרגליים השבועי, או לחילופין להעלות את מספר החזרות בכל סט ולהפחית את המשקל , או לבצע פעילות אירובית בקצב לב קל יותר.
בנוסף לתזונה לאחר האימון חשיבות רבה במיוחד וקשורה להתאוששות. לדוגמה, במידה ומאגרי הגליקוגן בשרירים ובכבד נמוכים מדי וודאי שתתקשה לבצע את הפעילות האירובית.
צריך לנסות אחת או יותר מהאפשרויות שציינתי ולפי זה לנהוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץשיר12/05/2010
שוב שלום,
יש לי שאלה..אני בת 24 ושוקלת 53 על 1.62. אם לומר את האמת אני פשוט זוועתית בכל הקשור לבריאות ולתזונה נכונה. אני זוללת המון מאכלים משמינים כמו פסטות,גבינות צהובות,מאכלים מתוקים,מזון מהיר וכמובן שלא נפלה את הקולה. בנוסף אני לא עושה שום פעילות גופנית מכל סוג שהוא.
רציתי לדעת מה יקרה אם אמשיך לאכול בצורה הזו אך אתחיל לעשות הליכה של שעה כ-4 פעמים בשבוע? מה יקרה לגוף?האם הוא יישאר באותו מצב?הוא יכול להתעצב בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענבל
איתי הר-ניר12/05/2010כמו הפתגם הידוע "לא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה"
בכדי לשנות את הרכב הגוף בצורה מאוזנת ונכונה חייב להיות שינוי של אורך החיים.
שינוי של מרכיב אחד במשוואה (פעילות גופנית) לא ישיג את התוצאות הרצויות.
מלבד מראה חיצוני, מה עם הבריאות?
גם אם יהיה שינוי מסויים במראה החיצוני, התזונה שלך, (לפי מה שאת מעידה) רחוקה מלהעניק לך בריאות. בטווח הארוך גם אם תשיגי משהו התזונה לא תאפשר לך התמדה לטווח ארוך.
בגדול, את חייבת לקבל יעוץ תזונתי, גם אם חד פעמי.
כן מותר לאכול, המידה היא המפתח, התזונה צריכה להיות מלאה ומאוזנת...גם שם יש מקום לפסטה ומאפים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינגגורן11/05/2010
כמה קלוריות שורף בממוצע אימון של ספינינג 40 דקות ?? 500 קלוריות ? מה שורף יותר ריצה או ספינינג ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן
איתי הר-ניר11/05/2010להשוות באופן מוחלט בין המאמצים הללו.
זה תלוי בעצימות ובמשקל המתאמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגורן
ד''ר איתי זיו13/05/2010ההוצאה הקלורית תלויה בגורמים רבים כגון: מנח הגוף בעת הפעילות הגופנית (שכיבה, ישיבה או עמידה,), מסת השרירי המעורבת ומה נדרש ממנה, משקל המתאמן, הדופק בעת האימון ועוד. אי לכך יש לבדוק מספר משתנים בטרם עונים על שאלה זו. בקווים כלליים ניתן לומר שבדופק נתון לדוגמה - 80% מדופק מירבי ריצה תניב שימוש רב יותר בקלוריות לעומת ספינינג בשל שינוי מרכז הכובד, ה- IMPACT בכל צעד, מעורבות רבה יותר של שרירים בגפיים העליונים בעיקר ועוד.
מכיוון שחסרים נתונים לגבי משקל גופך והדופק בעת הרכיבה לא ניתן לדייק במספר הקלוריות שנעשה בו שימוש. הערכה גסה עשויה להיות סביב ה- 450-600 לשעה (לעיתים אף יותר).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתם של חבריםשמחה11/05/2010
אני מתאמן כבר שנה וחצי ולאחר האימון אני צורך אבקת חלבון, רוב האנשים \חברים אומרים לי שאבקת חלבון לא בריאה,מסכנת את הכבד,ואת הכליות.... האם להפסיק או להמשיך לצרוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות "שפויות"
איתי הר-ניר11/05/2010אין צורך להדאיג אותך...
לא ציינת כמה חלבון אתה צורך.
בדגול- אנשים שמבצעים אימוני כוח עצימים צורכים חלבון כ 1.4-1.8 גרם לכל ק"ג גוף.
ישנם מחקרים שמצביעים על יותר.
אין חשיבות משמעותית לצריכת חלבון דווקא לאחר האימון.
ישנם מחקרים שמצביעים על צריכה רציפה במנות קטנות לאורך היום כעדיפה, אחרים סותרים טענה זו.
בכל מקרה, מרכיב החלבון ככל שחשוב אינו בלעדי, ויש להיות תחת משטר תזונתי משלים, מאוזן ומלא.
בכל מקרה אם התזונה שלך מדאיגה אותך, או ישנם סימנים מחשידים.
תתיעץ עם תזונאי קליני - שעבר השתלמות בתזונת ספורט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ בחום
נופך11/05/2010אני בגדול לא יכול בלי האבקה הזו ,קשה מאוד לצרוך כמות גדטלה של חלבול ממקורות "טבעיים",חוסך המון כסף וזמן.....
ממש ממליץ
וגם מאז שאני צורך את זה ממש התחלתי לגדול ואני מרגיש ממש מסופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמחה
ד''ר איתי זיו13/05/2010מה שחשוב הנו כמות החלבון הנצרכת ביום והעיתוי . כלומר יש לצרוך את החלבון לפחות 6 פעמים ביום ולא ב-2-1 פעמים!.
אבקת חלבון, אין הכרח לצרוך אצל מרבית המתאמנים וניתן להסתפק גם במזון איכותי המכיל את רכיבי המזון ההכרחיים.
מציע שבמקביל תתייעץ בפורום של תזונת ספורט.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובי רציף?נופך11/05/2010
האם עדיף לעשות פעילות אירובית 40-50 ביום באופן רציף(לשם הורדת שומן)או שאפשר לחלק את זה בהפוגות ,האם היעילות תשאר אותה יעילות?(אמרו לי שהגוף שורף יותר שומן בזמן פעילות רציפה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש עוד משתנים
איתי הר-ניר11/05/2010מתערבים, לכן לא ניתן לומר היכן "שורפים" יותר שומן על פי רק אם הפעילות רציפה או יש חלוקה לאינטרוולים.
כמו עצימות, משך האינטרוול, משך ההפוגה, סוג ההפוגה, כושרו הגופני של המבצע, מספר הגירויים בשבוע ותזונה
שינוי הרכב הגוף תלוי משמעותית בתזונה, ובשמירה על מאזן קלורי שלילי.
יש לקבל תפריט מתאים מתזונאי/ת קליני/ת, ולבצע פעילות גופנית שתתמוך בהוצאה הקלורית.
הפעילות צריכה להיות משולבת אירובית והתנגדות.
על פי ACSM, כ 250 דקות בשבוע בעצימות בינונית מספיקים לתמוך בתהליך של ירידה במשקל.
אולם, זוהי המלצה כללית, אין תחליף למפגש עם איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואם אתם כבר בנושא...אור10/05/2010
התחלתי לרוץ לפני שלושה שבועות חמש פעמים בשבוע עלייה הדרגתית מ20 דק' עד שהגעתי ל40 דק' בשלושת הריצות האחרונות התחלתי להרגיש כאבים בפרק כף הרגל הימנית שהלכו והתגברו וגם נשארו אחרי.. האם זה בהכרך שברי מאמץ ומצריך פנייה לאורטופד והפסקת אימון או שכדאי לנוח יומיים שלושה ולראות אם זה חוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
עופר קיס10/05/2010תפסיק לרץ. כאשר ישככו הכאבים עבור לרץ יום כן, יום לא ותגביר כל שבוע את הריצות ב 5 דקות ( מ 20)
תבדוק עם הנעליים מספיק חדשות או צריך גם מדרסים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר הליכהקרן10/05/2010
שלום, לפני כמה זמן הלכתי הרבה עם נעליים לא טובות, לא למען הספורט אלא סתם אבל המון הלכתי, ויום אחרי ממש כאב לי בכף רגל למעלה בעצם שהולכת מהאגודל לעבר כל כף הרגל ועבר שבוע וזה עבר למעלה לחיבורים של הכף רגל לרגל עצמה, האם יכול להיות שזה שבר.? אם כן מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
עופר קיס10/05/2010יש גפ פורום אורטופדיה - ניתן לשאול שם.
לפי דעתי - לזרוק את הנעליים. ללכת בנעליים טובות בעתיד הקרוב ולחזק את כף הרגל על ידי תרגילי שיווי משקל על רגל אחת - יחפים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי בטןאריאל10/05/2010
אני בן 17 ויש לי בעיה עם לפתח ריבועים
כלומר יש לי בטן שטוחה (כי אני די רזה) אבל אני לא מצליח לעשות כפיפות בטן עם משקולות
כדי שהריבועים באמת יבלטו. אני לא יודע איפה להחזיק אותן כי הן גדולות (הן מהמשקולות שמוסיפים עליהם משקל לפי הצורך). אני אשמח אם מישהו ייעץ לי.
נ.ב. בנוסף אני עושה תרגיל הרמת רגליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה נקודות למחשבה
איתי הר-ניר10/05/20101. מראה ויזואלי של הבטן קשור גם ביציבה נכונה.
2. תמיד יש לקחת בחשבון את הניטטה הגנטית.
3. הרמת רגליים במושב בטן אצל לא מעט אנשים מבוצעת כך שמפעילה יותר את שרירי כופפי הירך.
4. תוצאות מספקות לרוב קשות להשגה בנסיון לרדוף אחר אידיאל שרואים במגזינים (הרבה פוטושופ).
לכן צריך הרבה סבלנות.
5. פעילות גופנית מלאה מאוזנת ועקבית בעלת הסיכויים הטובים ביותר להשיג תוצאות ולמזער טעויות ונזקים בדרך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי בטן
עופר קיס10/05/2010קח בחשבון שיש סיכון לכאבי גב עם משקולות לבטן.
ניתן להחזיק את המשקולות בידיים ישרות מעל הראש - רק זהירות. אם הצוואר כוב להניח , עד שהצוואר יתחזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)