פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי רגליים לאחר אימון
    הדר
    13/04/2010

שלום, הופנתה אליי שאלה שרציתי לברר את תשובתה. בבוקר לאחר אימון חיטוב מופיעים למתעמלת ראבי רגליים כלומר: הרגשת כבדות קשה ברגליים. מה ניתן לעשות במקרה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים לאחר אימון

הוספת תגובה

• כאבי רגליים לאחר אימון

עופר קיס
    13/04/2010

אין מספיק מידע
    כמה זמן אחרי. מתי הכאב עובר, מיקום וסוג הכאב. בנוסף, יש פורום פיזיוטרפיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסקרן אותי ....
    ליה
    13/04/2010

האם בשיטת Vibratech -רטט (זה משיר כושר חדש שמפרסמים כרגע בכל האתרים) באמת ניתן לשרוף קלוריות כמו באימון כושר רגיל, הרי במכשיר כזה שום שריר לא מופעל אתה פשוט עומד והמכשיר מרעיד לך את הגוף.

לקביעת תור
    סגירה
    מסקרן אותי ....

הוספת תגובה

• אימון רטט

עופר קיס
    13/04/2010

לא אין אפשרות להוצאה אנרגתית כמו באימון אירובי.
    הכיווצים נוצרים עקב רפלקסים תוך שריריים. האימון יעיל למטרות מסוימות אך לא להעלאת הכושר האירובי או שריפה אינטנסיבית של קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין אימון על אליפטיקל להליכה
    ליה
    13/04/2010

בשבועות האחרונים התחלתי לעשות הליכות כדי לשפר את הכושר ולשרוף יותר קלוריות ביום יום. בתור התחלה עשיתי הליכות של 15-20 דקות, לאחר מכן חצי שעה ושעה. לא קל לי, אבל אני מסתדר ומצליח לסיים שעה בלי להרגיש שקרעתי לעצמי את הצורה.

במקביל, קניתי מכשיר אליפטיקל מגנטי לבית, לימים שבהם אין לי זמן או כוח לצאת מהבית להליכה ארוכה אך שמתי לב שהגוף שלי מגיב אחרת לגמרי ל"הליכה" על האליפטיקל. אני פשוט מתעייף הרבה יותר מהר, אני מרגיש שאני מתאמץ נורא תוך דקות ספורות. 10 דקות על האליפטיקל זה דבר נורא קשה בשבילי ואני מרגיש אחריהן כאילו הלכתי שעה לפחות.

השאלה שמטרידה אותי היא למה זה כך, קודם כל. אני מניח שיש קשר לזה שהאליפטיקל נותן יותר התנגדות ואני צריך לאמץ יותר את שרירי הרגליים (השרירים בירכיים באמת כואבים מאוד מהר עליו) אבל זה ההסבר היחיד?

ושנית, כשהתחלתי את ההליכות הומלץ לי ע"י דיאטנית ללכת לפחות 150 דקות בשבוע. גם אם אעשה 10 דקות אליפטיקל ביום מדי יום אגיע בקושי לחצי מזה וארגיש קרוע פיזית.
    האם הקושי שאני חש באליפטיקל מהווה מדד לאינטנסיביות האימון כך שהיעילות שלו מגיעה יותר מהר? או שאני למעשה מאבד דקות אימון יקרות כשאני נאלץ לרדת, מתנשף, מהמכשיר לאחר עשר דקות?

זה יהיה די מבאס לגלות שקניתי מכשיר שאני לא מצליח להתאמן עליו את כמות הזמן שאני רוצה.

אשמח לכל תגובה ותשובה,

תודה!

הוספת תגובה

• אליפטי

עופר קיס
    13/04/2010

אליפטי מסחרי - כאלו במועדוני בריאות שווים בקושי והוצאה אנרגטית להליכונים באותו הדופק. מכשירי איפטי ביתיים עלולים להיות קשים מאד גם ברמה הכי נמוכה.
    אם אין אפשרות לבצע אימוני אינטרוולים על האליפטי אני מצי לבצע 2 -3 דקות על האליפטי ואז לרדת וללכת 1-2 דקות מסביב בחדר עד ירידת דופק - אימון כזה של 30 -40 דקות מעולה. שורף קלוריות ומכניס מאד מהר לכושר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

ערן
    15/04/2010

תודה על התשובה

אינני מבין משהו

מהם אימונים אינטרווליים על האליפטי? כיצד הם מבוצעים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לכל המומחים (שאלה לשי בבקשה)
    אורטל
    12/04/2010

שלום שי ,

אני מאמנת ברשת גדולה בארץ , אני מעוניינת לדעת האם אולי אתה צריך במועדון שלך מאמן אישי (יותר נכון מאמנת :) ) ל אשאני רוצה להיתפטר אלא רוצה עוד , צריכה עוד הכנסה למען האמת .

אם כן האם יש לך חוץ מרעננה עוד מועדונים באיזור המרכז?

אשמח לדעת
    מודה לך מראש

הוספת תגובה

• :) כבר שאלתי שאלות

אורטל
    12/04/2010

שכחתי לחלוטין ששאלתי את השאלה הקודם על אימון על מחזורי בפורום זה .

:) אופס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופe ולחץ דם
    שלי
    12/04/2010

שלום,
    אני מתאמנת באופן קבוע כבר שנים רבות (כיום בת 21)- ריצות, חדר כושר, הליכות,
    והיום בדקתי את הדופק והלחץ דם שלי-
    דופק: 72, לחץ דם: 101/67, האם זה תקין? האחות אמרה שכן אבל הדופק במנוחה נראה לי קצת גבוה לא? כמו ככן, גובהי הוא: 1.59 ומשקלי כ47 קילו.
    אשמח לשמוע כי הבריאות חשובה לי מאוד מאוד :)

לקביעת תור
    סגירה
    דופe ולחץ דם

הוספת תגובה

• דופק

שי אלנקרי
    12/04/2010

שלום ליאן,
    הדופק לא גבוה כל כך אם כי כאחת שמתאמנת שנים רבות (גם תלוי מה ואיך) הדופק יכול להיות גם נמוך יותר. יחד עם זאת חשוב להקפיד על מדידת הדופק בזמן מנוחה מוחלטת וללא צריכה של מזון או קפאין קודם (דברים שעשויים לעלות את הדופק). המלצה שלי: לבדוק זאת דבר ראשון על הבוקר כשאת מתעוררת, סביר להניח שזו תהיה התוצאה הנמוכה והמדויקת ביותר. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה

עופר קיס
    13/04/2010

כאשר לחץ הדם נמוך הדופק עלול להיות מעט גבוה למי שאינו בכושר
    לא לדאוג. להתאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון על מחזורי
    אורטל
    12/04/2010

אני מאמנת : ויש לי שאלה ,
    כשקונים אמונים אישיים , רוב המאמנים עושים לאנשים שרוצאים לרדת במשקל אימוני על מחזוריים,

אני רוצה לדעת עם זה בסדר (אני גם עושה כאלה למתאמנים שלי) תלוי ברמתו של כל אחד)
    יש כאלה שזה יהיה אינטנסיבי יחסית ויש כאלה שלאחר רק של 3 סטים כל שריר מבצעים קטע קצר של אירובי

אתה יכול לתת לי דוגמה של אימון על מחזורי בזמן אימון אישי?

זה כשמתאמנים איתי פעם בשבוע , מה קורה כשזה קורה 3 פעמים בשבוע ? אני רוצה לשמוע מה אתה אומר, אני רוצה לוודא שאני בסדר.
    עוד משהו, במכון שבו אני עובדת , רוב המאמנים משנים את האימון של הלקוח בכל אימון (הן אם זה פעם בשבוע הן עם 3) , הרי אני יודעת שזה פחות אפקטיבי , אך הלקוח יכול להשתעמם מאוד מהר אם אני עושה לו חודש את אותו אימון בדיוק בייחוד אם הוא רק פעם בשבוע איתי

בקיצור אני מאוד מבולבלת לגבי תוכניות אימונים

לקביעת תור
    סגירה
    אימון על מחזורי

הוספת תגובה

• אימון על מחזורי

שי אלנקרי
    12/04/2010

שלום אורטל,
    לשאלתך: אימונים על מחזוריים ידועים כאימונים אינטנסיביים וההוצאה הקלורית כתוצאה מהם היא יחסית גדולה יותר, דבר שמסייע בתהליכי הירידה המשקל. יחד עם זאת מרבית המתאמנים האישיים חסרים מוטיבציה וזמנם קצוב וקצר יחסית (זה אחת הסיבות לשכירתו של מאמן כושר אישי) ולכן אימונים מסוג זה הנעים בין 45 ל-60 דקות הכוללים את המרכיב האירובי והאנאירובי יחד הם השוני המהותי מאימון עם מאמן כושר פרטי לבין אדם המתאמן בחדר כושר לבד המגיע ל-30-45 דקות של אירובי משעממות על מכשיר כזה או אחר ולאחר מכן מעבר משעמם בין תחנות הכוח הפזורות בחדר הכושר. אימון על מחזורי 3 פעמים בשבוע הוא אימון עצים יותר מהרגיל, אבל כל עוד זה מתאפשר לביצוע ע"י המתאמן (בהתאם לרמתו ויכולתו) אז אין שום בעיה. לגבי שינוי תוכנית האימון: בספרות המקצועית מומלץ לשנות את תכנית האימון מידי 4-6 שבועות אך באימון אישי הסיפור קצת שונה. המאמן חייב לדאוג לאדם חסר המוטיבציה ועל כן חייב לשנות את האימון מפעם לפעם בכדי שהמתאמן יוכל להתמיד במסגרת, לא ישתעמם וכמובן לבסוף יראה גם ערך מוסף בשכירתו של המאמן. מנסיון : אימונים מונוטוניים שחוזרים על עצמם מידי חודש וללא שוני בין האימון הרגיל (לבד) לבין האימון עם מאמן פרטי לא יחזיקו מעמד. שיהיה לך המון בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרת לי מאוד

אורטל
    12/04/2010

תודה רבההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפתח גוף
    אורטל
    12/04/2010

שלום , אני מתאמן פעם בשבוע עם מאמנת , האם בינינו היא יכולה להביא אותי לפיתוח גוף (לא בריון אלא יותר רחב וחטוב יותר )?
    אני 180 גובה , שוקל 72 קילו , 13 %שומן (שהיא רוצה להוריד לי ל11%) . היא עשתה לי תוכניות אימונים לפני שהתחלנו ביחד , וממש עזר , היום אני ממש אוהב אותה כי האימונים שלה מעניינים , הרבה שיטות אימון(אנחנו נפגשים פעם בשבוע) שאר השבוע אני בא 3 פעמים בנוסף לAB

1-כמה פעמים רצוי להתאמן איתה (חשבתי על פעמיים ) איך מסדרים את זה ?
    2-תוך כמה זמן ניתן להישקל (כדי לבדוק מסת שריר) ?
    3- אפשר לקחת הקפים (בשביל לראות אם יש עלייה ?
    4-תוך כמה זמן ניתן לעלות במסה לגבר ? ולאישה?

לקביעת תור
    סגירה
    מפתח גוף

הוספת תגובה

• פיתוח גוף

שי אלנקרי
    12/04/2010

שלום,
    לשאלותייך: ראשית אין דבר שלא תוכל להשיג, אם תבחר להיות מפתח גוף תצטרך לקחת בחשבון את ההשקעה הכרוכה בכך ולצאת לדרך. אני לא רואה סיבה שהיא לא תוכל להביא אותך לתוצאות אלה אם כן תוכנית האימון לא תהיה מספקת והנושא התזונתי לא יהיה אחד המרכיבים המרכזיים בתהליך.
    1. לדעתי מינימום פעמיים בשבוע עם המאמנת ועוד שני אימונים עצמיים יהיו הרבה יותר טובים מאשר פעם בשבוע. אימון של פעם בשבוע לא יכניס את המאמן יחד איתך עמוק לתוך התהליך ולכן מומלץ אימון נוסף איתה בשבוע.
    2. העלייה במסת השריר אינה מתרחשת בין לילה אלה הכל עניין של זמן (שבועות ואף חודשים). ניתן להישקל אחת לשבוע וגם אחת לחודש (אין פה עניין של מה צריך או מומלץ). יחד עם זאת לא רק המשקל אלה ההרכב הוא זה שיקבע, כך שישנו סיכוי של ירידה באחוזי השומן ולאחר מכן עלייה במסת השריר, דבר שלא ישפיע כל כך על המשקל אלה על הרכב הגוף והמראה הוויזואלי.
    3. היקפים מומלץ וצריך לעשות כדי לראות את ההיקף משתנה עם האימונים. קח את היקף הזרוע, היקף חזה והיקף הבטן (זה יספיק להתחלה)

4.הכל תלוי במשתנים נוספים של כמות האימונים, עצימות, תוכנית האימון, תדירות, מנוחה וכמובן הנושא התזונתי שמהווה גורם חשוב בהצלחת התהליך. אני מניח שאם הכל יעשה כמו שצריך תוכל להתחיל לראות תוצאות כבר בחודשים הראשונים, אבל שוב... הכל יחסי ואינדיבידואלי.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן/בת זוג להליכה במרכז ראשון לציון
    גיל1948
    11/04/2010

מחפשת בן/בת זוג לצעדות מאיזור המדרחוב בראשל"צ

הוספת תגובה

• בן/בת זוג להליכה במרכז ראשון לציון

שי אלנקרי
    11/04/2010

מקווה שמישהו מחברי הפורום ימצא לנכון להיות פרטנר עבורך. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי הרגלי כושר
    מירי
    11/04/2010

שלום,
    לפני כשנה וקצת עשיתי שינוי מהותי בחיי. שיניתי את התזונה והתחלתי להתאמן - אני רצה 4 ק"מ 4 פעמים בשבוע. ואכן הורדתי 10 ק"ג. אני לא ממש מעוניינת להוריד יותר משקל, אבל חשוב לי לעשות ספורט בשביל הבריאות וגם בשביל להתחטב (יש לי עדיין קצת בטן). השאלה שלי היא כזו : התחלתי לעשות פילאטיס (אימון של 45 דקות בין פעמיים לשלוש בשבוע) וקצת נמאס לי לרוץ אז חשבתי להתחיל במקום הריצה לעשות הליכות ארוכות בקצת מהיר (נגיד של שעה). מה תהיה ההשפעה של זה? האם זה יגרום לי לעלות במשקל? הכוונה ל2-3 אימוני פילאטיס בשבוע ועוד 2-3 הליכות.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי הרגלי כושר

הוספת תגובה

• הרגלי כושר

שי אלנקרי
    11/04/2010

שלום מירי,
    נחמד לשמוע שאת כבר רצה 4 ק"מ והורדת 10 ק"ג. הסוד להתמדה בפעילות הגופנית היא למצוא פעילות ממנה נהנים. אם אינך מעוניינת להמשיך לרוץ ולעבור להליכה זה בסדר כל עוד הינך עוברת את אותו המרחק (ולדעתי בשעה גם תוכלי לעבור יותר מ-4 ק"מ) כך שמבחינת ההוצאה הארגטית היא עשויה אפילו לגדול (במידה ותעברי את ה-4 ק"מ). בעניין "החיטוב" עלייך להקפיד כמובן על תזונה מאוזנת ונכונה ולהמשיך את ההליכות השבועיות (עדיף 3 פעמים בשבוע) . יחד עם זאת, 2-3 אימוני פילאטיס בשבוע זה נהדר לחיזוק ולעבודה על השרירים, כך שמצבך סבך הכל הכללי לא רע בכלל ואני לא רואה סיבה שזה יגרום לך לעלייה במשקל אלה אם כן התזונה שלך לא טובה ומסודרת.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח שריר הבטן
    Taltul
    10/04/2010

היי :)
    אני בת 19- שוקלת 55 וגובהי 1.76.
    אני רוצה לפתח את שריר הבטן ולהגיע למראה של בטן חטובה ושרירית. הבנתי שכדי להגיע לזה צריך להתעסק גם בפעילות אירובית נוספת כדי לשרוף קלוריות. העניין הוא שאני לא רוצה לרדת במשקל אלא רק לחטב את הבטן (שכרגע די רופסת ><" ).

השאלה שלי היא האם בכל זאת כדי שבמקביל לאימוני שריר הבטן אעסוק בפעילות אירובית כלשהי? 

תודה רבה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח שריר הבטן

הוספת תגובה

• שרירי בטן

עופר קיס
    10/04/2010

לא חייבת אירובי. אפשר לרדת באחוזי השומן בבטן שמתחתיו נמצאים שרירי הבטן , על ידי הפחתת אחוז השומן על ידי תזונה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי כמה זמן יורד הכושר?
    קרן
    10/04/2010

אם אני רצה הרבה ולא מתאמנת נגיד 4 ימים יכול להיות שיירד הכושר?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי כמה זמן יורד הכושר?

הוספת תגובה

• לקרן

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

ענית נכון.. לאחר 4 ימים ללא גירוי של המערכת האירובית חלה נסיגה ביכולת וירידה בכושר האירובי. לא כך הוא ביכולת האנאירובית. במקרה זה לאחר שבועיים הירידיה ביכולת הנה זניחה יחסית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שנוצרה לאחרונה
    קרן
    10/04/2010

אני מבצעת כושר גופני ברמה גבוהה כבר כשנה וחצי בערך שזה כולל שעה ריצה על מהירות גבוהה וגם אימון מכשירים, אך לאחרונה אני חשה תחושת עייפות כללית בכל הגוף... למרות שאני ישנה מספיק שעות בלילה, כל הגוף שלי עייף ואני לא מצליחה לבצע את הכושר שאני רגילה, אם הייתי רגילה לרוץ כשעה אז בזמן האחרון בגלל העייפות אני מצליחה רק כ20 דקות, עשיתי בדיקות דם כדי לבדוק אם זה קשור בברזל אבל רמת הברזל תקינה, מישהו יודע אולי מה הבעיה? והאם זה יעבור? כי זאת הרגשה נורא מעיקה...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שנוצרה לאחרונה

הוספת תגובה

• לקרן

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

מציע:1. לבדוק את התפריט. ייתכן ואינו מאוזן. אולי חסר פחמימות?, אולי את אוכלת מעט מדי ארוחות? יכולות להיות סיבות נוספות!
    2. תוכנית האימונים שלך בנויה באופן מושכל? תוך כמה זמן הגעת לרמת כושר גופני כה גבוהה שהנך מסוגלת לרוץ שעה? אולי את נמצאת גם במצב של אימון יתר. זו תופעה שלילית השכיחה מאוד אצל העוסקים בספורט ממושך ואינטנסיבי. במידה וכן יש לטפל בכך. יש הרבה מאוד חומרים בנושא ומציע גם להתייעץ בנושא בפורום רפואת ספורט.
    3. הציוד שהנך משתמשת - נעלים. יש להחליפן כל 700 ק"מ בממוצע. יש לכך השלכות במידה ורצים איתן הרבה מעבר לכך.
    4. במידה ובנית את כושרך באופן הדרגתי ואת מקפידה על תזונה מתאימה אז יש צורך לבדוק סיבות אחרות. יש בטוח סיבה לעייפות ממושכת זו שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה צודק

קרן
    10/04/2010

התפריט שלי בהחלט איננו מאוזן ואני לא אוכלת מסודר... וגם בגלל שאני מנסה להפחית קצת במשקל לאחרונה אז אין הרבה פחמימות בכלל... לכושר שלי הגעתי תוך 4 חודשים בערך... אני רצה (או לפחות הייתי רצה עד לפני שלושה שבועות כשהגוף שלי התחיל להיות עייף) בין 40 דקות לשעה על מהירות של 12 קמש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה צודק

קרן
    10/04/2010

התפריט שלי בהחלט איננו מאוזן ואני לא אוכלת מסודר... וגם בגלל שאני מנסה להפחית קצת במשקל לאחרונה אז אין הרבה פחמימות בכלל... לכושר שלי הגעתי תוך 4 חודשים בערך... אני רצה (או לפחות הייתי רצה עד לפני שלושה שבועות כשהגוף שלי התחיל להיות עייף) בין 40 דקות לשעה על מהירות של 12 קמש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת שריר
    לאוניד
    09/04/2010

אני בחור בן 23 גובה 180 שוקל 74
    המטרה שלי מאסת שריר
    השאלה שלי אם אני עושה אירובי, לדוגמה ריצה
    כמה זמן ( דקות), וכמה פעמים בשבוע אני יכול לרוץ מבלי לפגוע במסת שריר?

לקביעת תור
    סגירה
    שריפת שריר

הוספת תגובה

• לליאוניד

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

הערותי..
    1. שריפת שריר לא מתרחשת כל כך מהר. אם הנך רץ (או פעילות אחרת)לאחר אימון אנאירובי מציע שתבצע זאת בדופק ממוצע של 65-70%. לא שריפת השריר אלא אפקטיביות אימון הכוח פוחתת אם תבצע אימוני אירובי עצימים לאחר אימון הכוח.
    2. מציע שתבצע אימונים אירוביים אחר אימון הכוח 25-30 דקות בממוצע. עדיף להפריד אם ניתן.
    3. התזונה אחר האימון חשובה במיוחד. יש לצרוך פחמימות וחלבונים לאחר אימון כוח ואירובי.
    4. במידה והנך מעוניין ביכולת אירובית מצויינת והעלאת מסת שריר באופן ממשי - בעייתי מכיוון שאלו מערכות שונות לא ניתן להיות מפתח גוף למש וגם להיות רץ מרתון מצטיין....
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתי זיו

לאוניד
    10/04/2010

לא הבנת אותי,
    אני התכוונתי שאני עושה את זה בנפרד לכוח
    אני מתכוון שאני עושה פעילות אירובית (ריצה) כמה זמן ( דקות) וכמה פעמים בשבוע אני אמור לרוץ מבלי לפגוע במאסת שריר?
    המטרה שלי שוב פעם- זה מסת שריר

וכוח אני עושה 3 פעמיים בשבוע ABA' BAB
    חזה כתפיים יד אחורית בטן
    רגליים גב יד קדמית זוקפי גו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאוניד

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

הערותי..
    1. אם הנך מבצע הפעילות האירובית בנפרד מהכוח - מצוין.
    2. מציע שתבצע 4 פעמים בשבוע פעילות אירובית 25 דקות בכל פעם. דופק 65%-70% בממוצע (מהמרבי - 220 פחות הגיל מבחינתך).
    3. חשוב לדעת מה אחוז השומן בגופך ולפי זה לבנות תוכנית אירובית מתאימה. במידה ואחוזי השומן מעטים יחסית - למשל, מתחת ל- 12% הפעילות האירובית עשויה להיערך בהיקפים ובתדירות נמוכים יחסית.\
    4. אגב, לגבי הפיצות מציע שאת כופפי המרפק תבצע ביום בו הנך מאמן את שרירי החזה ואת פושט המרפק ביום האחר. סביר מאוד להניח שתתקדם יותר באופן זה בשרירי הזרועות. תנסה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתי זיו

לאוניד
    11/04/2010

איתי כתבת לי
    כופפי המרפק תבצע ביום בו הנך מאמן את שרירי החזה ואת פושט המרפק ביום האחר

אבל חזה עובד על השריר היד אחורית ,אז לא עדיף??

ועוד שאלה בבקשה, רק תגיד לי אם אני עושה נכון
    אני עושה שבוע אחד ABA שבוע הבא BAB , ככה מתאמן 3 פעמיים בשבוע
    שריר גדול 12 סטים
    שריר קטן 8 סטים

זה בסדר?
    המטרה מסת שריר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כידאי ליקנות את AB TRONIC X2
    טל
    09/04/2010

שלום רציתי לדעת אם כידאי ליקנות את המכישיר הזה כי אני קצת מלא ואני רוצה לירזות ורציתי לדעת אם שווה ליקנות את זה ושלא אני יקנה סתם ואני ממש רוצה לרזות אז כידאי ליקנות את זה?

הוספת תגובה

• לטל

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

הערותי..
    1. שימוש במיכשור המושתת על הפעלת השריר באמצעות פולסים חשמליים קיים כבר עשרות שנים ונחקר רבות.
    2. השימוש במכשירים מסוגים אלה בכלל ובחגורת רטט מסוג AB TRONIC X2 - בפרט עשויה להתאים במקרים מסוימים לרבות: ספורטאים - בתקופות בהן יש קושי לבצע אימונים רגילים בטווחי תנועה מלאים באימון זה או אחר או בתקופת שיקום, לאנשים הסובלים מהיפוטוניה (טונוס שרירים ירוד ולא תקין), אוכלוסייה הסובלת מאוסטיאופורוזיס (כאימון משלים ולא כאימון עיקרי), לנכים ועוד.
    3. מתאמנים בריאים מומלץ שיבצעו אימונים לחיזוק השרירים השונים בטווחי תנועה מלאים!!!. האימונים בטווחי תנועה מלאים אינם זהים כלל מבחינת התוצאות לאימוני הרטט וחשוב לקחת זאת בחשבון.
    4. על מנת לרזות חשוב לדעת שלאימון השפעה מינורית על ההפחתה במשקל. המשמעותי יותר - התזונה. רק כשמדובר במתאמנים העוסקים בהיקפים משמעותיים של פעילות גופנית (למשל, ביצוע של לפחות 5 שעות פעילות אירובית דמי שבוע) ישנה השפעה טובה על הירידה במשקל.
    לסיכום, לאדם בריא המעוניין בחיזוק, שיפור מצב בריאותי, שיפור ההופעה האסתטית ועוד נכון יותר לא לחפש קיצורי דרך ולבצע אימונים מקובלים הכוללים אימונים אירוביים, אימוני התנגדות ומתיחות על בסיס קבוע. טרם נמצא תחליף לאימונים אלה. אם יהיה - אני הראשון שיעדכן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט והפרעת אכילה
    שלי
    08/04/2010

שלום,
    שמי רינת בת 22. גובהי 1.60 ומשקלי היום 49 קילו. אני עוסקת בספורט מאז שאני זוכרת את עצמי- אתלטיקה, ריצה חדר כושר.. בעבר בגיל 15 הגזמתי עם הנושא של ספורט והכנסתי את עצמי למשטר תזונה די קפדני שגרם לי לרדת הרבה במשקל עד שהגעתי למצב ששקלתי 39 קילו (משקלי אז היה 51 קילו, והירידה של ה12 קילו הייתה כ8 חודשים לדעתי). כמובן שכתוצאה מכך נפסק לי המחזור. מאז הלכתי לדיאטנית שהתאימה לי תפריט עלייה במשקל ולאחר שהגעתי למשקל תקין של 47 קילו היא הרשתה לי לחזור להתאמן, ואז באמצעות מדריך הוא התאים לי תוכנית אימונים של אימוני כח משקולות+אימוני ריצה ואירובי (4 אימונים סך הכל בשבוע) שאיתה אפילו עליתי עוד 2 קילו של מסת שריר, וכיום משקלי 49 קילו ואחוזי השומן שלי הם כ19%, מבחוץ אני נראית בריאה וחטובה וכולם מחמיאים לי מאוד אבל לי עדיין יש משהו שמציק- לא קיבלתי עדיין את המחזור חזרה! אני כבר 7 שנים מסתובבת ללא קבלת מחזור (רק על ידי גלולות) והרופאים לא מוצאים תשובה- אפילו הייתה תקופה שעליתי בכוונה עד משקל של 54 קילו כדי לקבל את המחזור אבל זה לא עזר. בנוסף עשיתי בדיקת צפיפות עצמות והתשובה לא הייתה מהירה לבחורה צעירה בגילי. שאלתי היא כזו- זה כל כך חשוב לי להיות בריאה וחזקה והסיבה שאני משקיעה כל כך בספורט כי אני לא רוצה לחלות באוסטרופוריזיס ואני רוצה לחזק את העצמות שלי ואת השרירים אבל האם כל עוד אין לי מחזור אני בעצם עושה ההיפך ופוגעת בגופי? האם מומלץ לי להחילף את אימוני הריצה שלי בשחייה לדוגמא? שיש בה פחות IMPACT? זה כל כך מתסכל אותי אני כל כך רוצה לחזור להיות בריאה ומאושרת! אני צעירה ומרגישה כמו אישה מבוגרת בגיל המעבר.. אשמח לשמוע את התייחסותכם בנושא תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט והפרעת אכילה

הוספת תגובה

• לרינת

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

מקרה מעניין.
    1.הדבר החשוב במיוחד הנו במקרה שלך אחוזי השומן. אבל את נמצאת בטווח הנורמלי. הבעיה הייתה גדולה יותר אם היית בטווח של 14% שומן ומטה.
    2. כמובן יש להמשיך להתאמן באופן קבוע אך יש לבדוק כמה שעות ספורט בסה"כ את עושה במהלך השבוע. הדבר עשוי בהחלט להשפיע על הופעת המחזור.
    3. באיזו עצימות הנך מבצעת את הפעילות האירובית? חשוב.
    4. מציע להעביר השאלה כמו שהיא לפורום רפואת ספורט - ד"ר יוני ירום. חשוב.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה