פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כפיפות בטן
    דני
    07/04/2010

האים ניתן לעשות סטים של כפיפות בטן בכול יום או שזה הורס\פוגע בשריר?
    סטים:
    -2 סטים של 50 כפיפות בטן
    -2 סטים של 40 צדדים
    -בטן סטטית חצי דקה
    האים זה פוגע והורס את השריר שעושים את זה כול יום לחיזוק וחיטוב הבטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן

הוספת תגובה

• כפיפות בטן

שי אלנקרי
    08/04/2010

שלום אבי,
    כשזה מגיע לשומן, אין דבר כזה שנקרא הורדת שומן נקודתית כפי שרבים סבורים. זה אומר שלא ניתן לבחור את המקום בו שורפים שומן. יחד עם זאת ניתן לאמן את שרירי בטן עד תשישות מידי יום ועדיין לא תראה את החיטובים של הבטן, אלא אם תוריד את כמות השומן בכל חלקי הגוף. המפתח הוא להוריד את תצרוכת הקלוריות. יחד עם כל זה חשוב שתבצע את אימון הבטן בדיוק כמו כל אימון אחר ותתן גם לו את ההפסקה של ה-48 שעות בין אימון למשנהו (הזמן האופטימאלי של השריר להתפתח)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי ל הבנתה אותי

דני
    08/04/2010

מישקלי כרגע 66
    הורדתי 22 קילו
    הגובה שלי 1.78
    פשוט אחרי שרזיתי הגוף שלי היצטמק ואני עכשיו רוצה לעלות מסת שריר במכון כושר, השאלה שלי ההיתה האים זה בסדר לעבוד על שרירי הבטן בכול יום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב אחוזי שומן בגוף
    מרגלית
    07/04/2010

שלום!

מדדו לי אחוזי שומן בגוף לפני מס' ימים ואני לא זוכרת מה היתה התוצאה..
    אני בת 23 ומדדו אצלי ב-4 נקודות בגוף (דו ראשי זרועי, תלת ראשי זרועי, מתחת לשכמה ובבטן) והתוצאה היתה 47.
    כמה אחוזי שומן יש לי, והאם זה תקין?

תודה,
    מרגלית

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב אחוזי שומן בגוף

הוספת תגובה

• למרגלית

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

הערותי..
    1. במידה ומדדו לך אחוזי שומן והתוצאה מהימנה (47%!!!* סביר מאוד שהנך גם בעודף משקל. אחוזי השומן הממוצעים לאישה בגילך הנם 30-23%. ברם, מדובר בהשלכות מהותיות על הבריאות.
    2. האם הבודק הנו מיומן? בבדיקה עם קליפר חשובה במיוחד המיומנות של הבודק.
    3. מציע לבדוק שוב אצל דיאטן קליני או פיזיולוג.
    4. איך מפחיתים אחוזי שומן? ראשית תזונה (תפריט הבנוי באופן מושכל ואינו עשיר באחוזי שומן רבים), בנוסף ביצוע על בסיס קבוע פעילות אירובית ואנאירובית. חשוב מאוד שאחוזי השומן יהיו בטווח הממוצע שהזכרתי קודם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנת את שאלתי..

מרגלית
    11/04/2010

התוצאה 47 היתה כפלי השומן במילימטרים (כמדומני זה מה שנבדק עם קליפר) ולא אחוזי השומן חס וחלילה!!
    הבודק הינו בודק מקצועי..
    בעייתי היא שאין לי את הטבלה לחישוב אחוזי השומן ואני רוצה לדעת כמה אחוזי שומן אני סוחבת איתי :) (אני בת 23)
    אודה לתשובתך
    מרגלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית משקולות
    ניר
    06/04/2010

חיפשתי בכמה חנויות ברעננה לגבי קניית משקולות והמחירים נורא יקרים.
    אני מדבר על משקולות קטנות (ליד אחת) אני מחפש לקנות את המוט = ~60שקל ועוד כל 2 קילו בערך 20 שקל (בסה"כ יוצא ~300 שקל וזה יותר מדי בשבילי) בינתיים אני מתאמן בחדר כושר אבל אני רוצה להעביר את האימונים אל הבית. אז רציתי לדעת אם אתם מכירים חנות כושר זולה יותר ,גם אם זה רחוק ממקום מגורי

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קניית משקולות

הוספת תגובה

• משקולות לבית

שי אלנקרי
    08/04/2010

שלום ניר,
    לדעתי כדאי שתבקר ברשתות הגדולות (מגה, ורטהיימר) ושם אני מניח שתוכל למצוא משהו בסדר גודל מעט יותר זול. יחד עם זאת הייתי מציע לחפש באינטרנט, יש סיכוי שבאחת החנויות הווירטואליות תוכל למצוא במחיר הוגן יותר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק נשאר מהיר לאחר אימון
    דנדו
    06/04/2010

אני בן 29. לפני אימון גופני הדופק שלי במנוחה הוא בסביבות 60 (57 עד 66). לאחר אימון די אינטנסיבי של חצי שעה עד 50 דקות במהלכו הדופק שלי נע רוב הזמן בתחום של 140 עד 170 אני חש עייפות. בתום האימון גם במצב שכיבה יש לי דופק של 90-100 וכאשר אני נעמד על רגלי ומבצע פעולות פשוטות הוא קופץ ל130-150 ואחר כך יורד קצת ונשאר בסביבות 110-120. גם שעה אחרי האימון נשאר לי דופק יחסית מהיר. אחר כך הוא יורד בהדרגה לסביבות 75 בזמן ישיבה.

האם זה מצב נורמלי ?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק נשאר מהיר לאחר אימון

הוספת תגובה

• דופק לאחר אימון

שי אלנקרי
    08/04/2010

דופק הוא בין השאר אינדקציה לכושר גופני ולכן ככל שתשתפר את הכושר הגופני וסיבולת לב הריאה, דופק המנוחה גם ירד בהדרגתיות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לארוחות לפני ואחרי אימון
    כפיר
    05/04/2010

היי, קוראים לי כפיר, אני בערך מטר שמונים, שמונים וחמישה קילו, אני די עוסק בפעילות ספורטיבית, כל בוקר כפיפות בטן, שכיבות שמיכה ומתח ( לא תמיד את כולם אבל כל בוקר עושה לי אימון טוב), יש לי ערב של כדורסל פעם בשבוע וצוהריים של כדורגל.
    הבעיה, שאני מרגיש שאני די מפספס עם תזונה נכונה וספורט, לפני הכדורסל (שזה המאמץ הפיזי הכי גדול, 3 וחצי שעות של כדורסל בקצב ממש טוב), אני אוכל כשלוש שעות לפני ארוחה בשרית ושעהלפני 2 בננות ואחרי הכדורסל, ביצים טונה ולחם ושותה בערך 1.5 ליטר מים.
    אחרי הכדורגל, אני אוכל ארוחת שישי שזה המון בשר וכאלה.
    ואחרי ההתעמלות בוקר אין לי אוכל מיוחד, קראתי ברשת עכשיו ויש כל מיני המלצות על ארוחות לפני ואחרי, השאלה שלי מה באמת יעיל לאכול לפני ואחרי אימון בוקר שבתקופה האחרונה כולל גם אירובי.
    כתוב שיש ארוחה ישר אחרי אימון ואחת אחרי 45 דקות, לא הבנתי מה ההבדל בין האוכל של הארוחות..
    אז ייעוץ יהיה נחמד
    תודה מראש
    כפיר
    נ.ב
    מבחינת מבנה גוף, אני די רחב ואין בעיה של כרס וכאלה

הוספת תגובה

• ארוחות לפני ואחרי אימון

שי אלנקרי
    08/04/2010

ספורטאים שמתאמנים או מתחרים בשעות הבוקר, חייבים להקפיד על אכילת ארוחת בוקר. צום הלילה מרוקן את מאגרי הגליקוגן בכבד, שהוא המחסן המרכזי של הגוף לאנרגיה זמינה. כאשר מאגרי הגליקוגן מידלדלים ואין אספקת פחמימות מהמזון - רמות הסוכר בדם צונחות, והספורטאי עלול לחוש חולשה ועייפות. ארוחה עתירת פחמימות לפני אימון הבוקר תסייע באספקת אנרגיה זמינה ובשמירת רמות הגלוקוז בדם. ארוחה כזו צריכה להיאכל 60 עד 90 דקות לפני הפעילות הגופנית.

דוגמאות לארוחה שלפני אימון:

2 פרוסות לחם + שכבה דקה של גבינה + פרי
    כוס של מיץ פרי+ 6-8 קרקרים
    גביע יוגורט + מחית של פרי
    לחמנייה + גביע יוגורט דל שומן
    ספל דגני בוקר+ חלב דל שומן

מטרותיה המרכזיות של ארוחת אחרי האימון הן: מילוי מאגרי הגליקוגן בשריר ובכבד והתאוששות ובנייה של רקמת השריר.

ארוחה זו צריכה להיאכל עד 60 דקות מתום הפעילות על מנת לאפשר התאוששות מירבית של רקמת השריר והכנת הגוף להמשך פעילות (עבודה, לימודים, פעילות גופנית). ארוחה זו צריכה להכיל פחמימות מורכבות, חלבונים ושומנים מקבוצת השומן החד בלתי רווי.

מנות לדוגמה:

מנת בשר עוף, או הודו, או דג
    תוספת פחמימות כגון פסטה, אורז, פתיתים
    סלט ירקות + שמן זית
    פרי
    או: כריך עם ביצה, או פסטרמה, או טונה
    ירקות חתוכים
    מיץ פרי

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס חדר כושר
    ליה
    05/04/2010

שלום,

היתי רוצה לדעת, האם קורס חדר כושר מקנה נקודות זכות לתואר באוניברסיטה?

לקביעת תור
    סגירה
    קורס חדר כושר

הוספת תגובה

• לליה

ד''ר איתי זיו
    06/04/2010

קורס מדריכי חדר כושר לצערי לא מקנה נקודות זכות ללימודים באוניברסיטה אולי יהיה כך בעתיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי תודה רבה,:)

ליה
    07/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרניה
    ליאור
    05/04/2010

שלום! יש לי הרניה...והכירורג קובע לי מחר תור לניתוח.
    אני עוסק בספורט באופן רציף עושה חדר כושר ומשחק כדורגל...וכמובן מאז שהתגלה לי ההרניה אני לא מתאמן כי כזמן פעילות ספורטיבית יש לי כאבים באשכים בצורה בלתי נסבלת....רציתי רק לשאול מתי אוכל מיום הניתוח לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה....? אני רק יודע שאני צריך להימנע מהרמת משאות כבדים למשך כחצי שנה על מנת שלה יהיה בקע חוזר... אבל לעשות ספורט כגון כדורגל כדורסל ריצות וכיוצא בזה...אני בן 24 ...תודה ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    הרניה

הוספת תגובה

• לליאור

ד''ר איתי זיו
    06/04/2010

הערותי..
    לאחר ניתוח בקע יש להימנע מתרגילים, תנועות או פעילות אירובית בהם נוצר לחץ על בית החזה כדי למנוע עומס על אזור הניתוח ולסכן הישנות הבקע. אימונים שמומלץ להימנע מהם: אימון היפרטרופיה הכרוך במאמץ רב ולעיתים אף בעצירת נשימה.
    טכניקות אימון המאופיינות בעצירת נשימה: כגון: כיווץ איזומטרי בשיא (Peak Contraction, שיטת ההפשטה (Drop Set), 21 ועוד. במקרה זה עולה הלחץ התוך- בטני ועימו גם הסיכון לבקע נוסף.
    תרגילים המתבצעים עם משקלים גבוהים במיוחד, מתחת ל- RM8 (הכוונה לתרגילים בהם המתאמן מסוגל לבצע עם משקל נתון לא יותר מ- 8 חזרות). במקרה זה ישנו גם סיכון לביצוע לא מדויק והעלאת הסיכון לאירוע נוסף של בקע.
    אימוני כוח מתפרץ. במקרה זה העומס המופעל על שרירי הגוף גבוה במיוחד ונע בטווחים של RM4-RM8 בקירוב.
    אימונים מאומצים אחרים כגון: אמנויות לחימה, כדורגל, כדורסל וכדומה.
    אימונים מומלצים:שחייה או הליכה בקצב בינוני-מהיר. רכיבה על אופניים נייחות או רגילות (רכיבה באופני הרים לא מומלצת בשלבים הראשונים של ההחלמה).
    תרגילים לחיזוק שרירי הבטן בהם אין תנועה רבה של כפיפת הגו. לדוגמה: ביצוע התרגיל כפיפת גו (Curl Up) בטווח של עד 20 מעלות מהקרקע, ביצוע תנועה של כפיפה צידית בעמוד שדרה (תרגיל המיועד בעיקר לחיזוק השרירים האלכסוניים של הבטן) ועוד.
    תרגילים לחיזוק שרירי זוקפי הגו בהם אין תנועה משמעותית של עמוד השדרה וזאת על מנת לא להעלות את העומס על אזור הניתוח. לדוגמה: כפיפת כתף (הרמת היד לפנים) ופשיטת ירך (הנעת הרגל ישרה לאחור) בעמידת 6 (כפות ידיים, ברכיים וכריות כף הרגל מונחות על הקרקע), פשיטת עמוד שדרה במכונה ייעודית בטווח תנועה קטן (כ- 20 מעלות) .
    חשיבות הביצוע הפעילות הגופנית לאנשים לאחר ניתוח בקע (רשימה חלקית): חזרה מהירה לפעילות יומיומית וספורטיבית, מניעת הירידה (או מיתונה) בהישגים הספורטיביים אליהם הגיע האדם בטרם הניתוח, העלאת הביטחון העצמי בשל ביצוע האימונים באופן סדיר,
    מציע שתקבל הנחיות מהרופא המטפל מתי הנך יכול להתחיל בפעילות הגופנית. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאמן מתחיל עם מספר שאלות
    ליאור
    05/04/2010

שלום רב. שמי ליאור, בן 21, בגובה 1.68 במשקל 61.4.

כרגע התחלתי באימון כושר שמטרתו בעיקר שיפור ההופעה החיצונית, יצירת מראה שרירי ובריא יותר.
    ברצוני לפתח בעיקר את שרירי הידיים, החזה והבטן.
    על מנת להוריד את הכרס הקטנה שהתפתחה במהלך השנים התחלתי בריצה ובתזונה נכונה, ועל מנת להגדיל את נפח השרירים רכשתי משקולות יד קטנות למתחילים - 4 קילו כל אחת.

שאלתי היא כזאת - אין לי מכון כושר בסביבה וגם אין לי גישה למאמן אישי. מלבד זאת, גם אין לי את הכסף שיוכל לעזור לי בנושא.
    אולם, אני עדיין מאוד רוצה ומשתדל לעשות כמה שאפשר.

מה עלי לעשות כדי לפתח שרירי חזה ובטן בריאים?
    בכל אתר שאני מבקר בו אני רואה בעיקר מכשירי חדר כושר - דבר שאין לי גישה אליו.
    אודה לכם מאוד תוכלו לעזור לי בנושא.
    בעבר הייתי זללן והתייחסתי לגוף כאל פח גדול של זבל. למזלי, הדבר פגע בי רק בכרס קטנה ולא ביותר מזה.. היום אני מנסה לתקן.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתאמן מתחיל עם מספר שאלות

הוספת תגובה

• תשובות למתאמן מתחיל

שי אלנקרי
    08/04/2010

שלום ליאור,
    יש מספר אתרים ברשת וגם סרטונים המסבירים בדיוק כיצד לבצע פעילות גופנית ותרגילי כושר בבית. אני מניח שגם ב-BOEK או בכלל ברשת היוטיוב תוכל למצוא מדריכים וסרטונים שעוסקים בכך. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעוניין להתחיל אימוני כושר
    רפי
    05/04/2010

אני רוצה חדר כושר, לכשאקבל תכנית אימון, על מה עלי להקפיד? אני בן 56, מצב בריאותי מצויין, ואני פעיל מאוד פיזית בעבודה.

הוספת תגובה

• לרפי

ד''ר איתי זיו
    06/04/2010

שאלה טובה.
    הערותי..
    1. המדריך אמור לבדוק עמך בעת קבלתך למועדון טרם תחילת האימונים מצב בריאותך, רקע קודם בפעילות גופנית, מטרת הפעילות, תדירות צפויה לאימונים, הרגלי התזונה וכדומה.
    2. תוכנית אימונים אמורה לכלול תרגילים ל- 8 קבוצות השרירים העיקריות בגוף והן: רגליים, חזה, כתפיים, גב, פושטי מרפק, כופפי מרפק, שרירי בטן וזוקפי גו. בכל תרגיל מבצעים 3 סטים בממוצע 15-10 חזרות בכל סט במשקלים בינוניים ללא מאמץ ניכר. באימונים הראשונים (4-3) ניתן לבצע 2-1 סטים בכל תרגיל. זה יספיק.
    3.עליך לקבל תוכנית אימונים אירובית מסודרת בהתאם למטרת האימון ומספר הפעמים בשבוע שהנך פוקד את מועדון הכושר.
    4. החלפת תוכנית האימונים הנה לחודש.
    5. ראה אם עורכים מדידות כל שהן כמו אחוזי שומן, משקל, היקפים ונעשה מעקב אחרי זה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות בתפקודי ריאות ירודים
    אתי
    03/04/2010

שלום
    האם יתכן שלמרות שנים של אימוני אירובי, שריפת הקלוריות (לפי שעון פולאר) תהיה נמוכה בגלל תיפקודי ריאה ירודים (45% בבדיקה)?
    האם באמת יש השפעה לצריכת חמצן מירבית (VO2MAX) נמוכה?
    האם הדבר מצביע גם על קצב שריפת הקלוריות מחוץ לאימון?
    מה אפשר לעשות כדי לשפר?
    אודה לתשובה ולהפניה למאמרים בנושא.
    חג שמח

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות בתפקודי ריאות ירודים

שי אלנקרי
    11/04/2010

שלום אתי,
    מקווה שמישהו נוסף מחברי הפורום ידע להשיב על שאלה זאת טוב ממני או פשוט לבדוק זאת עם
    פיזיולוג של המאמץ ולהפנות אליו את השאלות.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן
    ליאור
    03/04/2010

כמה חזרות עליי לעשות עם המכישר של הכפיפות בטן (הכחול הפשוט והמוכר)

100 200 ?? והאם הוא מועיל ??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן

הוספת תגובה

• לליאור

ד''ר איתי זיו
    03/04/2010

הערותי..
    1. במידה ותבצע כפיפות גו (כפיפות בטן) באופן מדויק ואיטי בסט אחד בודד סביר להניח שלא תבצע יותר מ- 20 חזרות לכל היותר!!!. חשוב לשאול מהי מטרת האימון, כמה פעמים בשבוע הנך מתאמן ולפי זה להחליט מהו המינון המתאים לחיזוק שרירי הבטן עבורך.
    3. במידה והנך מעוניין בשיפור האסתטיקה של האזור הבטני יספיקו 5 דקות של תרגילים לשרירי הבטן, 3 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים. במקביל יש להפחית אחוזי השומן התת עורי. זאת ניתן לבצע באמצעות תזונה המוגבלת קלורית ודלה יחסית בשומן וכן בהגברת הפעילות האירובית.
    4. חשוב שתגוון ותבצע תרגילים מסוגים שונים לשרירי הבטן אך אין צורך להפריז לא זאת מה שיגרום לשינויים המיוחלים.
    במידה והנך מבצע את התרגיל הבסיסי - כפיפת גו התחל את התנועה בשאיבת הבטן פנימה (מכונה Hollowing) ורק אז תבצע את הכפיפה של הגו.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדות שרירי בטן לאחר לידה
    אורנה
    02/04/2010

שלום,
    מאז לידת התאומים (לפני 10 חודשים) הבטן שלי עדין לא חזרה לקדמותה.
    ירדתי במשקל והגעתי כמעט למשקל שלפני ההריון אך הבטן עדין בחוץ.
    מבדיקה עצמית שעשיתי אחרי שקראתי באינטרנט גיליתי שיש לי הפרדות של שרירי הבטן (אני יכולה להכניס יותר מ 4 אצבעות בין שרירי הבטן האורכיים).

שאלתי היא:
    מה עליי לעשות על מנת שהבטן תחזור לקדמותה?
    אני מתאמנת באירובי (ריצה + ספינינג). האם הדבר יכול לגרום להיפרדות להחמיר?

תודה וחג שמח

הוספת תגובה

• דילגו עליי...

אורנה
    08/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורנה

ד''ר איתי זיו
    10/04/2010

למיטב ידיעתי מומלץ לחזק את שרירי הבטן באופן כללי, ובעיקר כשיש היפרדות גדולה. חשוב לחזק גם את שרירי רצפת האגן, שריר הבטן הרוחבי ושרירי הבטן האלכסונים, שחשובים במיוחד לחיזוק גם בהיבט היציבתי.
    לגבי פעילות אירובית שהנך מבצעת אל ידוע על השלכות על ההיפרדות ולדעתי הנכון ביותר לפנות לפורום היריון ולידה.
    אגב במועדוני הכושר, בחלקם ישנם מדריכים שעברו קורס ייחודי של אימון נשים בהיריון ולאחר לידה. ניתן גם להתייעץ עימם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    דנה
    02/04/2010

שלום,
    רציתי לשאול האם הליכה מחזקת מעט גם את שרירי הבטן??

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר איתי זיו
    03/04/2010

הליכה אינה מיועדת לחיזוק שרירי הבטן. שרירי הבטן כמובן פועלים בעת ההליכה בצוותא עם שרירי זופקי הגו על מנת לאפשר את ההליכה אך לא ניתן להסתפק בכך. על מנת לחזק שרירי בטן יש לבצע תרגילים ייעודיים מתאימים או לחילופין לבצע תרגילים פונקציונליים עם מיכשור מתאים. או אז שרירי הבטן מתחזקים במיוחד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרלורדוזה מותנית וחולשת שרירי בטן
    שלי
    02/04/2010

שלום!
    שמי נטלי, בת 21, גובה 1.60 ומשקל 49.
    אני מתאמנת קבוע בחדר כושר כבר מס' שנים- 4 פעמים בשבוע אימוני כח+ אירובי (בעיקר ריצה).
    אני מתאמנת מסודר על פי תוכנית אימונים, אך יש מס' דברים שמציקים לי ואשמח אם תוכלו לעזור לי לפתור אותם:
    1. יש לי היפרלורדוזה מותנית, ואנשים רבים בחדר כושר מעירים לי על כך ואומרים לי שזה בעקבות חולשה של שרירי הבטן, אך אני לא מבינה מדוע שרירי הבטן שלי לא מתחזקים? אני מבצעת אימוני בטן פעמיים בשבוע בסוף כל אימון והם כוללים: כפיפות בטן על פיטבול (3X15), כפיפת בטן ברוטציה לאלכסונים- במכשיר ייעודי(3X15), גשר קדמי- נשארת מקסימום זמן שאני יכולה, בדר"כ כדקה וחוזרת על כך 3 פעמים, וגם בעמידת שש- הנפת יד ורגל נגדית- כנ"ל. אני פוחדת להעלות את העומס על ידי הוספת משקולת כי אני לא רוצה להזיק לגב ולצוואר שלי, אך האם התרגילים שאני מבצעת קלים מדי בשבילי? (למרות שאני מרגישה את הבטן עובדת בעת הביצוע!), האם יש לכם הצעות לתרגילים נוספים שניתן בעזרתם לחזק את שרירי הבטן? האם היפרלורדוזה יכולה לנבוע מסיבה אחרת ולא מחולשה של הבטן?
    2. אני מבצעת תרגילים לרגליים סקווט ומכרעים, ובחורה אחת במכון אמרה לי שהתרגילים האלה הורסים את הברכיים ואת הגב לבחורה קטנה כמוני והם מיועדים יותר לאנשים בודי בילדרים ושעדיף לעשות תרגילים אחרים במכונות, האם זה נכון? האם כדאי לי להוריד את התרגילים מהאימון? כי קראתי שכן כדאי לבצע תרגילים פונקציונאלים ולא תרגילים פשוטים, אז יש לכם הצעות לתרגילים פונקוציונלים שאני יכולה לבצע מבלי לגרום לעצמי לנזק בברכיים ובגב?
    3. בעבר לפני כשנה סבלתי מפציעה בכף רגל שכתוצאה מכך נאלצתי לתת לגוף מנוחה ולא יכולתי לבצע בכלל אימונים אירוביים ותרגילי כח לרגליים, והמשכתי לבצע רק כח לפלג גוף עליון. כתוצאה מכך הרגליים שלי נהיו מדולדות מאוד ואפילו שמתי לב שיש לי קצת צלוליטים, למרות שאני לא שמנה והאחוזי שומן שלי בגוף אפילו יחסית נמוכים, כ18%, שאלתי היא- כעת שחזרתי להתאמן בצורה מסודרת כולל אירובי וכח לרגליים האם הצלוליטים יכול להיעלם או שאני "תקועה" איתו לנצח? האם הדלדול ברגליים גם יכול להיעלם או שהעור תמיד ייראה ככה? זה מאוד מפריע לי מבחיה אסטתית, במיוחד כי אני לא שמנה ואוכלת מאוד בריא!

הרבה שאלות, אני יודעת, אבל אשמח לתשובות מהמומחים :)

הוספת תגובה

• לנטלי

ד''ר איתי זיו
    03/04/2010

מקווה שיהיה מספיק מקום לתשובה.....
    1. להיפרלורדוזיס מותני מומלץ לחזק את שרירי הבטן ופושטי הירך (השרירים המשתרעים בצדה האחורי של הירך), להאריך את קבוצת שרירי כופפי הירך (השרירים המשתרעים בחלקה הקדמי של הירך) וכן לבצע תרגילי גמישות לשרירי זוקפי הגו התחתון במידה שבהם מקוצרים. כמו כן יש לבצע תרגילי מודעות לסיבוב האגן לאחור ושימוש נכון בשרירי הבטן בחיי יום-יום. כל זאת יש לבצע עם מדריך מוסמך שמבין ויודע רזי המקצוע. שנית לגבי ההיפרלורדוזה האם אובחנת כך על ידי איש מקצוע (אורטופד או פיזיותרפיסט) או זו תחושתך על מה שהסביבה אומר? חשוב לדעת כי ייתכן שאת נמצאת עם עקומות עמוד שדרה נורמליות לחלוטין וזו רק תחושתך ותחושת הסובבים אותך לגבי הלורדוזה המוגברת.אשמח להתעדכן.
    2. תרגיל סקווט ומכרעים מצוינים עבורך ובעצם לכל אחד. אין שום חשש לבצעם אלא במקרים של פציעה מסוגים מסוימים או הגבלות אחרות. כיום ממליצים על תרגילים אלה גם לקשישים, נשים בהיריון ועוד ועוד.
    3. לגבי ביצוע תרגילים פונקציונליים תמיד חשוב לשלבם באימון אך המינון תלוי רבות במטרת האימון. אם המטרה העלאת מסת שריר למשל או העלאת טונוס שרירי באופן ממשי ביצוע תרגילים פונקציונליים באופן משמעותי באימון לא נמצא בהלימה למטרת האימון.
    4. לגבי דילדול שרירים הדבר שכיח כשמפסיקים להתאמן וומוכר כתופעה ששמה אטרופיה. חשוב שתבצעי אימונים על בסיס קבוע על מנת שלא תהיה אטרופיה למרות שבגילךייש צורך במספר חודשים עד שהדבר יהיה משמעותי.
    5. לגבי הצלוליטיס - נראה לא הגיוני ולא סביר שב- 18% שומן יהיה צלוליטיס!. איך נבדקת? האם באמצעות מכשיר מהימן ואיש מקצוע? מדובר באחוזי שומן שהנם מתחת לממוצע בכ- 5 יחידות!!!
    6. על מנת לשפר את האסתטיקה הגופנית בכלל חשוב להקפיד על תפריט תזונתי המוגבל קלורית ולא עשיר יחסית בשומן, אימוני כוח ואירובי על בסיס קבוע המתבצעים לפחות 3 פעמים בשבוע ולא פחות חשוב אינטנסיביות גבוהה דיה שתגרום לשיפור.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק לב נמוך במנוחה
    ניק
    02/04/2010

אני יודע שהפורום הזה לא הכי מתאים לשאלתי אבל רציתי להיתייעץ גם איתכם
    ליפני חמישה חודשים היתחלתי דיאטה והתחלתי לעלות מדרגות של9 קומות פעמיים ביום במשך 3-4 חודשים ואחר מיכן היתחלתי לשפר סיבולת לב ריאה וכושר גופני כללי..עכשיו אני רץ 10 ק"מ פעם בשבוע ומיתאמן פעמיים בשבוע בקבוצת כושר קרבי "אחריי"
    יש לציין ששיפרתי את הכושר הגופני משמעותית
    האים זה נורמלי שיהיה דופק של 43 פעימות במנוחה?
    בדקתי כמה פעמים במנוחה מוחלטת ליפני השינה ובבוקר שקמתי, לא בדקתי במכשיר חשמלי אלה על ידי ספירת פעימות הלב לדקה, בדקתי כמה פעמים ויצא לי פעם אחת 43 לדקה ופעם אחת בישיבה 52 לדקה...האים זה נורמלי?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דופק לב נמוך במנוחה

הוספת תגובה

• לניק

ד''ר איתי זיו
    03/04/2010

הערותי..
    1. אין שום בעיה בדופק נמוך - להיפך מדובר בשיפור ניכר של המערכת האירובית.
    2. ייתכן שביום אחד מדדת דופק של 43 פעימות לדקה וביום אחר 52 מכיוון שבעת המדידה לא נמצאים תמיד באותו מצב גופני.
    3. אימונים עצימים כפי שתיארת משפיעים על הדופק במנוחה - נמוך יותר והדבר כמובן חיובי במיוחד.
    לסיכום המשך כך, ואם אין בעיה מיוחדת שבגינה עליך לבצע אימונים אירוביים בדופק נמוך (מחלות לבביות או אחרות) - שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי בטן

ניק
    03/04/2010

אחרי שהשלתי המון שומן עים כול האימונים אני רוצה לפתח בטן חזקה ויפה..השאלה שלי היא האים אני יכול לעבוד יום אחרי יום על הבטן? כדי לפתח בטן חזקה יפה ושטוחה
    אני עושה בדרך כלל שני סטים של 50 בטן ואחר כך עוד שני סטים של 40 צדדים ואחר כך בטן סטטית כיאילו אני מרים את הרגליים ונישאר ככה 30 שניות
    עים אני עושה את זה כול יום זה פוגע\הורס את השרירי בטן בימקום ליבנות בטן חזקה ויפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה