מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימוני כחמולי20/04/2010
שלום,
אני יושב במשרד רוב היום ורוצה לחזק את עצמי מבחינה פיזית(אימוני כח)
בן 33 שוקל 82 גובה 185
מה שאני עושה בחודשיים האחרונים זה אימונים של 3 פעמים בשבוע לפעמים 4 על התרגילים הבאים:
1. התרגיל הקלאסי עם משקוליות של 5 קילו לשרירי הזרוע - 3 סטים של 12-15 חזרות.
(במקסימום אני עושה סט אחד של 25-30) עם הפרש של 45 שניות בין סט לסט
2. 2 סטים של שכיבות סמיכה של 10-15 חזרות כל אחד(יכול לעשות 15 בפעם אחת מקסימום כרגע) עם הפרש של 2 דקות בין סט לסט
3. עבודה על שריר זרוע אחורית כשאני נשען על ספסל ויורד ל90 מעלות- 2 סטים של 8-10 חזרות כל אחד עם הפרש של דקה-שתיים בין סט לסטץ
רציתי לשאול:
1)האם אני עושה בסדר? בעיקר חשוב לי לחזק את שריר היד והחזה.
2)עם הזמן התרגילים נהיים לי קלים יותר, ואני לא רוצה כל פעם להגדיל את המשקולות. אז האם להוסיף עוד חזרות לסט או להוסיף עוד סט? כנ"ל לגבי השכיבות סמיכה- האם להוסיף עוד חזרות לשכיבות סמיכה או להוסיף עוד סט?
מה יותר מועיל לחיזוק הכח?(שאני אוסיף עוד חזרות או עוד סט- סט רביעי למשקולות וסט שלישי לשכיבות הסמיכה)
אשמח לעוד טיפים בנושא,
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוני כוח
שי אלנקרי21/04/2010שלום מולי,
ראשית עליי לציין כי נכונותך לעסוק בפעילות גופנית מבורכת. התרגילים שהינך מבצע על פניו בסדר אך עם זאת יש לציין כי אינך עובד מאוזן על כל חלקי הגוף. היו חסרים לי מספר תרגילים נוספים לשרירי הבטן, זוקפי הגו, שרירי הגב והרגליים. יחד עם זאת מספר חזרות רב (מעל 20) לא יתרום להתפתחות השרירים מכייון שבעבודה עם מספר חזרות רב אינך עובד על הגדלת מסת השריר (היפרטרופיה) אלה יותר על סיבולת שריר. כדאי שתוסיף משקל נוסף ולא להוסיף חזרות. בכל אופן, ההמלצה הטובה ביותר שתקבל ממני היא להתייעץ עם מאמן כושר בין אם זה בחדר הכושר או בין אם זה באופן פרטי, בניית תכנית אימון עצמית, ללא ידע, ניסיון, מיומנות וללא איזון עשויה להוביל אותך לתוצאות הפוכות מאלו אליהם אתה מייחל. אני חושב שהתייעצות שכזו (ולא רק על גבי הפורום) תשדרג אותך יותר.
שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש המלצה על אופני כושראיתן20/04/2010
שלום
אני מחפש המלצה לאופני כושר לשם שיפור כושר גופני וקצת הורדה במשקל. לא משהו יקר...
ראיתי אופני כושר (גלגל תנופה 11 ק"ג, מגנטיות, מחשב המציג זמן, מרחק, מהירות (סיבובים לדקה), קלוריות ודופק.
האם זה נראה טוב? לחפש משהו אחר? למה לשים לב בחיפוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון אחרון (סליחה...)
איתן20/04/2010המערכת חותכת תווים מסויימים... מדובר על אופני כושר מגנטיות דגם ENERGETIC מבית CANADA - אפשר למצוא באתר שקישרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מישהו שיכול לעזור?
איתן25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופני כושר
עופר קיס25/04/20101. נוחות - בצע 10 דקות אימון. אופניים שוכבות או רגילות - תנסה את שניהם
2. התנגדות - האם אחידה, האם ניתן לווסת למספיק דרגות קושי
3. אחריות - חברה ידוע כמו אנרג'ים או בש גל
4. תחושת מאסיביות של האופניים- האם יחזיקו מעמד
5. מד דופק פנימי על הידיות - אם צריך
6. מחיר
7. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות כתפייםדור19/04/2010
אני בן 14 וחצי,אני חושב שאני יחסית בכושר(אני רץ יותר מהר מרוב הילדים בכתה שלי,אני מתחזק בשרירי הידיים כל הזמן ורץ באופן מבוקר בערך פעם בשבועיים הולך די הרבה כל יום ועושה תרגילי כוח בביתי) אך משום מה אני לא ממש מתרחב(באזור הכתפיים) אתם יכולים להמליץ לי על תרגילים שעובדים טוב על הכתפיים? (יש לי מזרון,מתח ומשקולות בבית אך כמובן שאני מוכן ומזומן לאלתר דברים בשביל התרגילים!)
תודה והמשך יום טוב,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתפיים
לאוניד20/04/2010קח שתי משקולות של 5 קילו למשל, ותרחיק אותם לצדדים, תעשה 3 סטים של 10 חזרות= המלצה אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתפיים
שי אלנקרי21/04/2010שלום דור,
כתפיים רחבות גם קשורות למבנה גנטי אך עדיין ניתן לחזקם ולהגדיל את נפחם ע"י אימונים מתאימים. אני תמיד ימליץ על אימונים מאוזנים הפועלים על כל חלקי הגוף מבלי שתדלג על אף שריר, אם כבר שאלת על כתפיים אני מציע שתחפש ביוטיוב תרגילים לחיזוק הכתפיים, כך תוכל לא רק לקבל טקסט עם המלצות אלה גם לראות ולהבין ע"י סרטון הווידאו.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדור
ד''ר איתי זיו26/04/2010הערותי..
1. כל שריר הנו עם יכולת התקדמות מסויימת. קרי, בתקופה של 3 חודשים למשל שרירי הכתפיים התקדמו באחוזים שונים מאשר שרירי פושטי הברך או החזה. הסיבות לכך רבות.
חסרים הרבה נתונים כמו: מטרת האימון, מספר האימונים השבועי ועוד.
2. אימון כוח בבית - הבעיה הנו בעיקר העומס. בדרך כלל אין מספיק משקולות בבית ומכשירים על מנת להגיע לתוצאות הרצויות. ניתן אמנם באמצעות תרגילים גם כנגד משקל גוף ומשקולות לא כבדות להגיע לתוצאות אך הדבר מצריך הבנה לא מעטה בתחום.
3. תרגילים לכתפיים שניתן לבצע עם משקולות יד, מוט, גומיות ועוד:
לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד/מוט באחיזה רחבה.
לחיצת כתפיים עם משקוליות יד/מוט באחיזה צרה.
חתירה בעמידה עם משקולות יד/מוט
הרחקה אופקית בשכיבה עם משקולות יד
הרחקת כתף בעמידה עם משקולות יד.
כפיפת כתף בעמידה עם משקולות יד,
כפיפת כתפיים בתמיכת חזה קדמית על גבי ספה עם מוט/משקוליות יד.
מספר חזרות מומלץ להשגת מרבית מטרות האימון - 20-6 בכל סט המבוצע באימון. ההשפעה הרבה יותר על המסה השרירית הנה בטווח של 15-6.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמיטל19/04/2010
ערב טוב!
יש לי שאלה מאוד חשובה. אומנם, אני לא בטוחה אם זה מתאים לפורום הזה אבל, אני אשמח לקבל תשובה בכל מקרה, כי זה מאוד מטריד אותי.
הגובה שלי הוא מטר 50 ולפני שנה התחלתי לעשות כושר גופני, תרגילי מתיחות + ריצה של 30 - 40 דקות, 3 פעמים בשבוע. הורדתי 10 קילו בדיוק מה שרציתי אבל, הבעיה שנשאר לי בגוף עודף שומן...הצלחתי לשרוף בעיקר באזור של הירכיים למטה, הישבן והמותניים לא ירדו הרבה וזה עדיין ממש בולט ומציק לי. אני רוצה להמשיך בריצה ותרגילי כושר אבל, לא רוצה לרדת במשקל, אני רוצה לשרוף את העודף שומן שיש לי ולעשות חיטוב גוף. השאלה שלי, האם אפשרי בכלל לשרוף את זה? או שזה ככה הגוף שלי בנוי? ואולי אני צריכה לשנות את תוכנית אימונים שלי?
זה מאוד מציק לי וזה מדכא אותי, כי השקעתי במשך שנה ועדיין יש לי עודף שומן בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
שי אלנקרי21/04/2010שלום מיטל,
ברכות על הירידה במשקל עד כה, אני רק יכול להניח שנכון לעכשיו נשארו עוד קצת מצבורי שומן ובפעילות גופנית עם דגש על תזונה נכונה ומאוזנת את יכולה להיפטר מעוד קצת. לעיתים בירידה גדולה במשקל, העודפים הנותרים הם לא רק מצבורי שומן אלה גם קפלי עור שנשארו מהימים לפני הירידה במשקל. את עודפי העור ניתן להוריד אך ורק בהתערבות כירוגית. שווה לבדוק את העניין מול מישהו כדוגמת דיאטן או דיאטנית קלינית ומאמן כושר. אנשי המקצוע ידעו לזהות מה נותר, מה כדאי לעשות ויידעו להתאים לך בדיוק את מה שצריך (תוכנית אימונים ותזונה המתאימים לך).
מקווה שתגיעי למטרה אליה את מייחלת.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר אפקטיבירפי18/04/2010
שלום,
אני בן 30 ומחפש מכשיר כושר ביתי, כאשר המטרות העיקריות הן סיבולת לב ריאה,הרזיה וכמה שפחות פגיעה בגוף (ברכיים, גב וכדו'). פחות חשוב לי כוח ועיצוב.
מהו המכשיר המומלץ על ידכם? ועל מה להקפיד בבואי לבחור אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר כושר
שי אלנקרי19/04/2010שלום,
אתה יכול לבחור בין הליכון למכשיר אליפטי
חשוב להקפיד על כמה כללים לפני הרכישה:
1. נסה את המכשיר לפני הרכישה
2.גיוון תוכניות אימון- חפש שיהיה מספר רב של תוכניות אימון מגוונות הנמצאות במכשיר
3.אליפטיקל בעל אורך צעד ארוך הוא טוב יותר-אליפטיקל בעל אורך צעד ארוך הוא טוב יותר מאלו בעלי אורך צעד קצר, אולם גם הגובה שלך משפיע, לכן חשוב לבדוק את המכשיר ולראות האם אורך הצעד מתאים לך.
4.העדף גלגל תנופה אחורי על פני גלגל תנופה קדמי
5.שקל נשיאה
רצוי לבחור אליפטיקל בעל משקל נשיאה גבוה ממשקלך.
6.ממדי המכשיר-בדוק שהמכשיר מתאים למקום בו הוא אמור להיות מונח בבית. בדוק שהוא ניתן לניוד בקלות.
7.בהליכון הקפד לבדוק שהוא יציב ונותן תחושה של יציבות גם בהליכה מאומצת או ריצה
8.הקפד שיהיו בהליכון בולמי זעזועים טובים (לשיכוך האימפקט על המפרקים)
9 בעל אורך ורוחב מסילה מספיק נוחים עבורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בבקשהאורטל17/04/2010
לי כמה שאלות
1- תוך כמה זמן אימון מתחרש פירוק שריר?
2- מה גורם לפירוק שריר באמת?
3-מהם הדברים שעליי לדעת על מסת שריר כשאני נשקלת במכוני כושר המודדים % שומן?
4- האם כולנו נולדים עם מסת שריר שונה ? (וזה בגלל או בזכות גנטיקה , מבנה גוף ) ?
5-מה החוקים באינטרוולים (ריצה ואז הליכה )? ז"א : כמה סטים רצוי לבצע ? מה דופק שרצוי להגיע אליו בזמן הריצה (אני מבינה שזה אידיוידואלי) ומה הוא הדופק הרצוי להליכה (מנוחה אקטיבית) ?
6 - אם אני מבצעת 5 אימוני אירוביים בשבוע , עד כמה חשוב לגוון? (2 מטרות : %שומן , ושיפור הכושר , הריצה ) ? דוגמה של גיוון בבקשה (אני עושה גם קרוס טריינר בחד"כ , הליה /ריצה (הפוגות) , אימון אחד סטודיו שנקרא על מחזורי ובנוסף לכל זה התחלתי תוכנית כוח חדשה של 3 פעמים בשבוע יום כן יום לא , בין 15 ל20 חזרות ויחסית מהירות .
יש מלא שאלות , אני מודה מראש על הסבלנות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שי אלנקרי19/04/2010שלום אורטל,
1. פירוק שריר לרוב מתרחש לאחר מספר שעות של פעילות (בדרך כלל אצל רצי ריצות ארוכות מעל לשעתיים)
2.קורטיזול גורם לפירוק שריר – הוא מגביר פירוק שריר ומונע בניית שריר. כך הוא מעלה את רמות חומצות האמינו בדם. קורטיזול מפחית את השימוש של רקמות שונות בגלוקוז – משמע הוא מגביר את הזמינות של גלוקוז לרקמות שזקוקות לו יותר
3. מסת השומן תופסת פי 3 בנפחה לעומת מסת השריר. זאת אומרת שקילו שומן וקילו שריר זהים במשקלם אך לא בנפחם.
4. כל אדם נולד עם מבנה גןף שונה ועם מסת שריר שונה, ישנם אנשים בעלי מסת שריר גדולה בצורה טבעית ואחרים בדיוק להפך.
5. באימון אינטרוואליים עלייך לשחק עם הדופק ועם העצימויות באימון, זאת אומרת ניתם לבצע אימוני אינטרוואלים של ריצות (ריצה קלה לסרוגין עם ריצה מהירה) או הליכה לסרוגין עם ריצה קלה. דופק המטרה תלוי בגילך, ובכדי לשפר את הכושר הגופני עלייך לעבוד בטווחים של בין 65-85 % מהדופק המקסימאלי. לחישוב הדופק המקסימאלי תוכלי למצוא במחשבונים באתר.
5. הגיוון בתוכנית האימונים חשוב לשבירת השגרה של הגוף והמונוטוניות אליה הורגל וגם לשבירת השעמום ולהתמדה באימונים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימוניםלאוניד17/04/2010
אני מתאמן כך
שבוע אחד ABA. שבוע שניBAB
3 פעמיים בשבוע+ פעם בשבוע ריצה 25 דקות
האימונים שלי הם ככה
חזה כתפיים יד אחורית זוקפי גו
רגליים גב יד קדמית בטן
שריר גדול ( רגליים חזה וגב) מקבלים 12 סטים
שריר קטן ( ידיים וכתפיים) מקבלים 7 סטים
האם זה בסדר???
יש לציין שאני בן 23 גובה 1.79 שוקל 73, המטרה להתנפח קצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית אימונים
שי אלנקרי19/04/2010עושה רושם שתכנית האימון שלך בסדר גמור אך תמיד מומלץ יותר להתייעץ עם אדם שמכיר אותך באופן אישית כדוגמאת מדריך הכושר במכון בו אתה מתאמן. מדריך הכושר ידע בדיוק מה מתאים לך ואולי אף יוכל לשדרג לך את תכנית האימון על סמך נתונים אלו או נוספים.
שיהיה בהצלחה לאוניד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין תזונה לפני ואחרייובל17/04/2010
שלום,
האימון שלי עורך כשעה וחצי- שעתיים, די אינטנסיבי אבל לא קיצוני.
רציתי לדעת מה חשוב שהתזונה של לפני ואחרי האימון תכלול כדי למקסם את היעילות, וכמובן לא להזיק לעצמי.
נכון לעכשיו אני אוכל קצת לפני האימון, פחמימות, סנדוויץ' סילאן וכו, וזה פחות בעיה. אני לא כל כך בטוח מה עליי לאכול אח"כ, האם קופסת טונה אחת של 80- 100 גרם מספיקה?
תודה מראש,
יובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
שי אלנקרי19/04/2010שלום יובל,
אימון של שעה וחצי-שעתיים הוא אימון ארוך מידי ולכן אני מציע לשבת עם מדריך הכושר במכון בו אתה מתאמן ולהתייעץ איתו איך ניתן להתאים תכנית אימון קצרה יותר שתנוע סביב השעה.
אימונים ארוכים מידי עשויים לגרום לתוצאה הפוכה מזו אליה אתה מייחל.
לגבי התזונה אני מציע להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית בנושא או להפנות את השאלה לפורום תזונת ספורט.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדניאל17/04/2010
שלום!
אני בת 16 (כמעט) ומשקלי כ 56 וגובה 163 ככה. באופן כללי אני נתפסת כילדה רזה,רגילה ובכלל לא שמנה, אבל מפריע לי המשקל שלי, החלק התחתון במיוחד (ישבן וירכיים). אצלנו במשפחה כל הבנות נחשבות רזות, אבל הבעייה הגדולה: גוף אגסי- לכולנו יש ישבן גדול וירכיים.
הייתי תמיד ילדה רזה, ולקראת גיל ההתבגרות (לפני כ- 4 שנים) התחלתי דיי להשמין, ולגדול. אבל בתקופה האחרונה אני ממש השמנתי(אפילו אמא שלי ואחיותיי העירו לי על כך), לעומת זאת תמיד חברות שלי מעודדות אותי שאני לא שמנה בכלל, ושיש לי רק תחת .
אני יודעת שאי אפשר להרזות נקודתית, לכן בכל זאת מה אני יכולה לעשות על מנת לרזות כ- 5קילו לפחות? איך ניתן להוריד במיוחד בישבן ובירכיים? וקורה לי המון שאני רק טיפה זזה- רצה או הולכת מהר פעימות הלב שלי ממש מתעצמות, זאת אומרת אני לא בכושר בכלל (למרות שאני הכי אוהבת את שיעורי הספורט,ופעם הייתי בכושר דיי טוב שרקדתי וכו').
אתן לך דוגמא, אחת האחיות שלי עושה ממש כושר,הולכת ממש נוכן ובכל זאת היא מאוד שמנה בחלק התחתון של הגוף, לעומת החלק העליון שהיא שטוחה בבטן וידיים רזות. אז איך זה למרות מה שהיא עושה??!
משהו הכי קטן שאני עושה פתאום פעימות הלב שלי מתעצמות,ואני מתעייפת מהר,היום אני מתעייפת מהר בשיעורי ספורט לעומת פעם שהייתי מס' 1! איך לעלות את הכושר שלי שיתאים לגילי ולא יתן עומס לגוף?
והאם זה שיש לי מין קמטים בישבן זה צלוליסט? מזה בכלל צלוליסט זה לא למבוגרות בכלל<??
אשמח אם תפרט טיפה יותר על תזונה נכונה ובריאה?
ומה אני יכולה לאכול ביומיום על מנת שזה יעזור -תזונה נכונה ובריאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר איתי זיו17/04/2010ראשית אל תתיאשי, באמצעות אורח חיים בריא תוך הקפדה על התזונה והפעילות הגופנית המתאימה בעיקר ניתן לשנות את הגוף באופן מהותי ממש. הערותי הן:
1. משקלך על פניו נראה תקין אך על מנת לשדעת אם הנך צריכה להפחית במשקל ו/או האחוזי השומן בגוף יש לבדוק אצל איש מקצוע או מאמן כושר מקצועי מידת אחוזי השומן בגופך.
2. מציע שתתחילי להתאמן על בסיס קבוע - בצעי אימונים אירוביים כגון: ריצה, הליכה מהירה, מחול אירובי, רכיבה על אופניים וכדומה בעצימות גבוהה דיה כך שהדופק יעלה מספיק. חשבי בתור התחלה את הדופק לפי 220 פחות הגיל כפול אחוזי המאמץ - לדוגמה- 60-70 אחוז בממוצע. בהמשך כשכושרך ישתפר העצימות של האימון האירובי תגבר.
3. מציע בתור התחלה 15 דקות של פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע. על פני כל השבוע למשל: יום א, ב, ד, ו. לאחר 3 שבועות תעברי ל- 5 פעמים בשבוע. מנקודה זו עלי בהדרגה את הזמן המוקדש לאימון האירובי ב- 5 דקות מדי שבועיים. בסך הכול תוך מספר חודשים בצעי אימון אירובי של 40-35 דקות. ניתן ואף מומלץ לגוון בין האימונים ובאימון אירובי אחד אין מניעה לבצע שתי פעילויות.
4. אימון התנגדות חשוב שתבצעי - אימון משקולות בחדר הכושר, שיעור עיצוב בסטודיו, פילאטיס מכשירים וכדומה. 3-2 אימונים בשבוע בימים לא עוקבים. במקרה זה התיעצי עם מדריך מוסמך לגבי המינונים והעצימות נמומלצים. גם במקרה זה ההדרגתיות חשובה במיוחד.
5. תזונה - הנכון ביותר הנו להתייעץ בפורום תזונת ספורט באתר. ךתזונה משקל רב מאוד. תזונה נכונה המתאימה לגילך ולמטרתך חשובה עד מאוד ובפרט שהמטרה הנה הפחת אחוזי שומן.
6. צלוליטיס - איני מאמין שיש לך בגיל כה צעיר. ייתכן שגנטית ריכוז השומן הנו באזור הירכיים ולכן חשוב לבצע תרגילי התנגדות בכלל ותרגילי רגליים - בפרט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפסקת אימוניםהדר16/04/2010
שלום,
מזה כחמש שנים אני מתאמן במכון כושר. לפני כארבעה חודשים הפסקתי להתאמן עקב מתיחה קלה של אחת הרצועות ביד.
האם ארבעה חודשים הם פרק זמן ארוך מספיק כדי שהשרירים יאבדו משמעותית מנפחם? האם יש דרך לשמר את הנפח? האם חזרה לאימונים יחד עם ירידה משמעותית בעומסים מורידה את נפח השרירים או לפחות משמרת אותם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בנפח השריר
עופר קיס16/04/2010אם נשאלת השאלה כפי הנראה המסה לא ירדה. סביר מאד להניח שהיא ירדה ויש לבנות תכנית אימון הדרגתית לחזרה ליכולת קודמת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה לא כל כך ברורה. האם חזרה
הדר21/04/2010לכושר בעומסים נמוכים הרבה יותר תשמר את נפח השריר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לחיזוק האמהאחד15/04/2010
שלום,
אשמח לקבל המלצה על מכשיר לחיזוק שרירי האמה, כזה שניתן לקנות החנויות ספורט וכזה שלא מזיק לעצבי\מפרקי כף היד(ארגונומי)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחד- חיזוק שרירי האמה
ד''ר איתי זיו17/04/2010מציע לפנות לחנויות של מיכשור/ציוד עזר רפואי. שם יוכלו לייעץ לך. חשוב לדעת מה בדיוק המטרה שבגינה הנך מעוניין לחזק את שרירי כופפי ופושטי האמה. בפועל במקרים ממש מיוחדים מחזקים שרירים אלה.
ניתן לחזק את השרירים הללו גם באמצעות תרגילים פשוטים ובסיסיים - עם מכשיר קפיצים, כדור ספוג מיוחד ועוד. ניתן להתייעץ גם בחנות אנרג'ים בהרצליה - ביורדי הסירה. מאמין שיש אצלם ציוד מתאים לחיזוק קבוצת שרירים זו. בנוסף, ממליץ להתייעץ בפורום רפואת ספורט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהריים טוביםאווה15/04/2010
יש לי בגרות 2000 מטר עוד חודש, אני בכושר בינוני, איזה תוכנית ריצה אני יכולה לבנות לעצמי כדי לשפר את הכושר שלי עד אז? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית ריצה
עופר קיס16/04/2010יום א ריצה קלה של 2-3 ק"מ
יום ג ריצה בינונית של 300 מ בקצב טוב וריצה קלה של 300 מטר כפול 4ה להגיע בהדרגה ל 6
יום ה ריצת 3 ק"מ בקצב קל עד בינוני, כל 300 מטר 50 מטר ספרינט ואז 300 מטר קל - בינוני ו50 מטר מתגברת, כל זה לפי הרגשה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה או אופנייםבן14/04/2010
היי, יש לי כמה שאלות-
א. מה המרחק המומלץ לעבור בהליכה של כשעה?
ב. אני בן 15 ואני אסטמתי לכן קשה לי לרוץ ריצות ארוכות טווח, האם עדיף לי לרכב על אופניים במקום?
המטרה שלי היא לחטב את הבטן, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן
ד''ר איתי זיו15/04/2010רכיבה על אופניים או הליכה - שתי הפעולות טובות. מציע שתבצע מה שהנך נהנה ממנו יותר.
החשוב הנו הדופק בעת הפעילות האירובית. מציע שתבצע את הפעילות בדופק של 70%-60% מהמרבי שהנו 220 פחות הגיל. בעיקרון בהמשך הנך יכול לבצע הפעילות בדופק גבוה יותר.
שחייה מתאימה לאסמטיים יותר בשל הלחות.
פעילות אירובית וכל פעילות גופנית צריכה להיות מלווית בתוכנית תזונה מתאימה. כך תוכל להשפיע על אסתיטקת הזור הבטני.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים נרדמותלירון14/04/2010
שלום לכולם,
אני בן 30 ואני סובל מבעיה שמלווה אותי כבר שנים:
בזמן ריצה ארוכה או הליכה מאומצת לאט לאט אני מאבד תחושה בכף הרגל, מהקרסול ומטה.
זה מתחיל מהרגשה כאילו האיבר נרדם (הרגשה של נמלול) ולאט לאט הרגשה כאילו יש לי גוף של אבן במקום כף הרגל.
אם אני ממשיך בפעילות הגופנית כל כף הרגל שלי, מהקרסול ומטה, עד לאצבעות, למטה ומלמעלה של כף הרגל, הופך לגוש אבן אחד בלי תחושה, מנומלל כולו.
ברגע שאני מפסיק, זה נעלם תוך דקות מספר. והמצב חוזר לקדמותו.
זה מתרחש בשתי כפות הרגליים שלי.
מה זה??
תודה מראש,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בכפות רגליים
עופר קיס16/04/2010נשמע כמו לחץ עצבי אך יתכן שזו בעיית זרימת דם לגפיים בכל מקרה מחייב בדיקת אורטופד
לא להזניח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות רגלייםמירב13/04/2010
שלום רב,
אחרי הפוגה ארוכה (מעל חצי שנה) שבתי להליכות+תרגילי מתיחה לאחר מכן.
כבר באמצע ההליכה מתחיל כאב עז בשורש כף הרגל (2 הרגליים). הכאב דומה לשריר תפוס בעוצמה עצומה וגם שורף.
מספר דקות אחרי שהורדתי את הנעל חלף.
אציין שנועלת נעליים וותיקות וטובות של סאקוני.
האם נורמאלי?קשור לנעל? ממש משבש לי את המסלול הקשה ממילא לכיוון ההרזיה משום שהכאבים אינם נסבלים.
תודה רבה מראש
מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
עופר קיס13/04/20101. החלפת נעליים
2. מדרסים - נסי דרך קופת החולים
3. אם לא עובר - אוטופד ובינתיים אליפטי או אופניים
לא לוותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעופר
מירב14/04/2010ראשית תודה רבה על התשובה היסודית!
יש אולי המלצה לנעליים מסויימות שרלוונטיות לבעיה שציינתי ? (כאב חד בכף הרגל) תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)