מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות אירוביתשיר01/02/2010
שלום,
אני בת 32, בריאה ורזה (לא רזונת - אבל רזה מספיק בהחלט).
במשך שלוש שנים התאמנתי בספינינג בקביעות, בין פעמיים לשלוש בשבוע. בשנה האחרונה - הרביעית, ולקח לי זמן להודות בזה: נמאס לי. לא מספינינג ספציפית - זו עדיין הפעילות הספורטיבית העדיפה עליי - אלא מהפעילות בחדר כושר במסגרת מאורגנת אחרי העבודה בכלל. אם בעבר לא הפריע לי כלל, והלכתי לחדר הכושר בטבעיות גמורה, זה היה חלק מסדר היום שלי, היום אני מגיעה לשם בקושי לצערי. עייפות החומר כנראה, אך לא רק.
כדי לא "לצאת מהלופ" לגמרי אני מגיעה לספינינג אחת לשבועיים בממוצע (לפעמים אחת לשבוע). מלבד זאת אני חוזרת הביתה מהעבודה ברגל - הליכה מהירה של כ-40-30 דקות - 3 פעמים בשבוע, ובאופן כללי אני עושה הכל ברגל - לא במכוניות, לא במעליות.
שינויי משקל לא נרשמו אצלי כלל - לא עליתי ולא ירדתי, ואני מקפידה על כך כהרגלי.
שאלתי היא כזאת: כדי שאפסיק לייסר את עצמי על הספינינג לעת עתה, עד שאחזור אליו (וברור לי שאחזור), אם אעלה את ההליכות שלי ל-30-40 דקות כארבע פעמים בשבוע (ונוסף על כך אלך אחת לשבוע/שבועיים לספינינג בשביל לא לאבד את זה...) - האם זה נחשב כפעילות אירובית מספיקה כדי להישאר בכושר? האם זה נחשב "פעילה"? חשוב לי לשמור על היתרונות שבפעילות אירובית.
האם יש משהו שישתווה לאימון ספינינג פעמיים-שלוש פעמים בשבוע?
תודה רבה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אירובית
שי אלנקרי02/02/2010שלום שיר,
בכדי שהפעילות לא תהיה משעממת עלייך להחזיר את המוטיבצייה על ידי גיוון. כדי שתגווני בין שיעורי הסטודיו המוצעים : קיקבוקס, אירובי דאנס, מדרגה ושאר פעילויות המוצעות במועדון. תהיי פתוחה לנסות ולגוון דברים חדשים אולי תתאהבי במשהו חדש וזה יחזיר אותך למסלול. אחת לשבועיים זה לא מספיק.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למשקולות מתברגותמוטי31/01/2010
שלום רב..
אני נער בן 16
מטרתי היא לקנות משקולות מתברגות ובכך כאשר אני ארגיש שקל לי לבצע תרגיל עם המשקל הנתון אני אעלה אותו במקצת... האם דבר זה הוא נכון לעשות?
בנוסף, אני התאמנתי במשך שבועיים בחדר כושר והמאמן לא בנה לי תפריט תזונה האם זה באמת הכרחי? ואם כן על מה יש להקפיד?
כאשר אני עובד על יד קדמית עם משקולת או על כתפיים או יד אחורית על מה חשוב לשמור בעת ביצוע הפעולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם הרמת משקולות לא תזיק לגביהה
מוטי01/02/2010האם הרמת משקולות לא תזיק לגביהה לגדילה ולצמיחה שלי כנער מתגבר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקולות מתברגות
שי אלנקרי02/02/2010שלום עומר,
עם משקולות חופשיות ניתן לבצע כמעט כל תרגיל ולכל קבוצות השרירים. מאמן הכושר לא אחראי על תפריט התזונה אלה איש מקצוע כדיאטן או דיאטנית קלינית. יחד עם זאת אני מציע שתבקש ממאמן הכושר שיתאים עבורך תוכנית אימון ספציפית למטרתך וידריך אותך לגבי הפעילות והדגשים המוצעים בעת הרמת משקולות. הרמת משקולות אינה פגועת בגדילה כל עוד התרגילים מבוצעים כהלכה.
שיהיה בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובידוד30/01/2010
היי רציתי לדעת :1.האם קפיצה במקום לגובה וסיבובי ידיים במהירות הם אימון אירובי?
2.איזה כמות קלוריות שורפים לשעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליעד
ד''ר איתי זיו30/01/2010כל פעילות גופנית בה הנך מפעיל קבוצות שרירים גדולות, הדופק בה לפחות 60% מקצב לב מירבי (מוגדר כ- 220 פחות הגיל לגברים ו- 226 פחות הגיל לנשים), ניתן לבצעה למשך זמן (דקות ספורות ועד שעות...) - הנה פעילות אירובית. לפיכך הפעילות שהנך מתאר של קפיצה לגובה עם סיבובי ידיים, במידה והנך מסוגל להתמיד בפעילות זו לדוגמה 10 דקות ויותר הרי שמדובר בפעילות אירובית. אגב, ככל שיופעלו מספר קבוצות שרירים רב יותר - הדופק יגבר.
לגבי מספר הקלוריות שניתן לעשות בהן שימוש במשך שעה אין בידי נתונים מדוייקים,אך הערכתי, מכיוון שמדובר בפעילות מאומצת במיוחד ייתכן אף שניתן לעשות שימוש בכ- 600 קלוריות. הדבר תלוי במשתנים רבים כגון: מין המתאמן, הדופק בעת הפעילות, מספר התנועות המבוצעות בדקה, מספר השרירים המופעלים ועוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אירוביעמית30/01/2010
שלום רב ותודה על תשומת הלב...
אני בן 20 חייל אני מרבה בפעילות ספורטיבית בעיקר אירובי כבר כ 7 חודשים מה שעוזר לי להתמודד עם הרבה דברים בחיים :)
יש לי שאלה מה הכמות המומלצת של ריצה בק"מטרים בשבוע לאדם כמוני מבחינתכם
עד כה רצתי בסביבות ה3 פעמים בשבוע 3.5 ק"מ כל פעם במהירות 10-11 קמ"ש...סה"כ כ-10.5 ק"מ כל שבוע
גובה 1.80 משקל 67 מבנה גוף לא רחב...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנאור
ד''ר איתי זיו30/01/2010השאלה העיקרית הנה מהי מטרת האימון? מה הנך מעוניין להשיג? הפחתה במשקל, השתתפות בתחרות ריצה בעתיד? וכדומה...
אציין את הנקודות הבאות בהתאם לפרטים המצוינים:
1. פעילות אירובית של 3 פעמים בשבוע הנה גבולית מבחינת השיפור ביכולת האירובית. מציע לרוץ פעם נוספת בשבוע, קרי 4 פעמים בשבוע.
2. בהדרגתיות ממליץ להעלות את הזמן המוקדש לריצה. בגילך ובהנחה שאינך סובל מבעיות רפאויות שונות נין בהדרגתיות לרוץ 4 פעמים בשבוע 7-6 ק"מ בכל פעם (בהמשך ניתן כמובן גם יותר). מומלץ לגוון בפעילות האירובית ולשלב פעילויות אחרות כגון: רכיבה על אופניים, שחייה, שימוש במכשירים אירוביים שונים בחדר הכשור וכדומה.
3. הקצב של 11-10 קמ"ש הנו סביר בהחלט ומציע בשלב זה להסתפק בו ולהעלות בהדרגתיות את הזמן הכולל המוקדש לריצה או לפעילות האירובית בכלל.
משקלך נמוך יחסית לגובה. מציע להתייעץ עם איש מקצוע (דיאטן קליני) לגבי תפריט המתאים עבורך.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה לא סימטרי אצל גבראיתי29/01/2010
שלום לכולכם.
אני מתאמן מתחיל ושמתי לב שחזה שמאל שלי יותר נפוח ומפותח מחזה ימין. אני מעריך כי הסטייה היא קלה אבל בכל זאת זה בולט לטעמי.
רציתי לדעת האם שמעתם על התופעה ומה אפשר לעשות כדי לטפל בה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה לא סימטרי
עופר קיס31/01/2010שלום איתי.
יתכן שהחזה הלא סימטרי נובע ממבנה בית חזה לא סימטרי או מרקמת שריר/ שומן לא סימטרית.
על מנת לשלול מצבים חמורים יותר עליך להיוועץ עם רופא.
באם הכל שפיר ויש בעיית מבנה לא סימטרי עליך לבצע פעילות א- סימטרית בכדי לנסות ולאזן מצב זה. קצת מסובך אך לא נורא - תקרא לזה אתגר - אימון יותר אינטנסיבי על הצד הקטן/ חלש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנטי
שי אלנקרי02/02/2010לפעמים זה גם גנטי, אבל אחרי הכל אנחנו לא סימטריים (כמעט בכל איבר בגוף)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה| עישון פעם בשבועיים נרגילהמישהו27/01/2010
היי
אני שחיין מקצועי שמתאמן 7 אימונים בשבוע, ופעם בשבועיים אני מרשה לעצמי לקחת 5 שחטות מנרגילה עם חברים, לא יותר מזה.
האם זה מזיק מאוד? זה יכול לגרום לי להורדת הכושר שלי בצורה ניקרת?
האם זה נכון שביום אחד 5 סיגריות מתנקות מהגוף? (סתם שאלה, אני לא נוגע בסיגריות ואף פעם לא ניסיתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהו
ד''ר איתי זיו27/01/2010עישון לעוסקים באופן מקצועי לא מומלצת כלל וכלל ואף מזיקה.
ממליץ בחום שתקרא את הכתבה על עישון וצריכת אלכוהול והשפעתה על העוסקים בפעילות גופנית. גם לעישון מועט תהיה השפעה שלילית.הכתבה נמצאת בפורטל beok
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית כשיש קרע במניסקוס!נאוה27/01/2010
אורטופד הנחה אותי לבצע פעילות גופנית (פילטיס טוב לדעתו) בד בבד עלי לעבור בעתיד ארטרוסקופיה. האם יש סכנה כלשהי בפעילות מתונה? היום אני צועדת במים כחצי שעה. אני דוחה את הארטרוסקופיה בגלל חששות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנאווה
ד''ר איתי זיו27/01/2010חשוב במיוחד שתבצעי פעילות גופנית על בסיס קבוע לפני הארטרוסקופיה ובטח שאחריה. יש פעילויות רבות שניתן לבצע בחדר הכושר ומחוצה לו ללא הפעלה של המפרק הרלבנטי. בכל מקרה פעילות במים מצויינת כל עוד אינך סובלת מכאבים. מציע שתתייעצי בפורום של רפואת ספורט. אני סבור מעל לכל ספק שיתנו הצעות יישומיות חשובת.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלייםפיתה 326/01/2010
טוב תודה אבל כמה סטים לקוואדרספס וכמה להאמסטרינג וגם לתאומים
בשיטת abc
כאשר כמו שאמרתי רחב גבי וחזה אני עושה 16 סטים
וגם אם אני עובד בשיטת ab כמה סטים לכל אחד מהחלקים שאמרתי 4 ראשי האמסטרינג ותאומים
כשידוע ש ב ab עושים בין 5 ל 10 לכל שריר הכוונה לעשות בין 5 ל 10 4 ראשים וגם להאמסטרינג בין 5 ל 10 וגם לתאומים בין 5 ל 10 או כולם כקבוצה בין 5 ל 10 שאז זה יוצא כבר סביבות 25 30 סטים לרגליים ב ab
שלא נדבר על abc שיוצא באימון סביבות 40 רק לרגליים?
נב איזה קריאטין הכי טוב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתה 3
ד''ר איתי זיו27/01/2010מציע:
1. במידה והנך מתאמן בתוכנית מפוצלת של AB ממליץ לא לבצע תרגיל ספציפי לקבוצת שרירי השוק. מתאים יותר למתאמנים בתוכניות מפוצלות של ABC ויותר.
2. במידה והנך מפצל ל- ABC בצע 15 סטים בממוצע לרגליים: לדוגמה: סקווט, לחיצת רגליים, פשיטת ברכיים במכונה ייעודית ועלייה על בהונות. את כופפי הברך בצע ביום אחר עם קבוצת שרירים שהנך מקדיש לך פחות. במקרה זה הנך יכול לבצע 8 סטים (בשני תרגילים שונים).
בכל מקרה בתוכניות של AB נבצע עד 10 סטים לרגליים, בתוכניות של ABC- עד 20 סטים לרגליים. יותר מ- 20 סטים מתאים רק למקצוענים המפצלים את גופם ל- 6 (!!!) חלקים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
פיתה 328/01/2010כן אני מיתאמן 6 אימונים בשבוע האמת זה מה שאני עושה אבל לא הייתי בטוח לגבי זה עזרת לי שזה יסתדר לי בראש
אממ אם אפשר עוד שאלה קטנה לגבי שייק חלבון תמיד אומרים לקחת אחרי האימון האם יש משהו בזה שלקחת באמצע האימון יותר טוב לדוגמא אם אני עושה לטיסימוס דורסי ו טרייספס
אז אחרי שאני מסיים לטיסימוס לשתות את השייק לעשות טרייספס ואז לאכול ארוחה טובה עם חלבונים ופחמימות??
או שעדיף אחרי האימון כמו שכולם אומרים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
פיתה 328/01/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולותמוטי26/01/2010
שלום... אני נער בן 16 ורוצה לתהתחיל לעבוד עם משקולות יד ( משקולות קטנות על מנת לפתח שרירי ידיים-קדמי אחורי וכתפיים)
והשאלות שלי הן:
1. האם כדאי להתחיל בגיל כזה לעבוד בצורה אינטנסיבית עם משקולות?
2.איך עליי לבצע את התרגילים ועל מה חשוב להקפיד?
בתודה מראש... עומרי ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעומרי
ד''ר איתי זיו27/01/2010להלן הערותי.....
1. אין חשש שתבצע אימוני משקולות על בסיס קבוע. חשוב בכל גיל.
2. מציע שתתאמן בשלב רשון 3-2 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים. בשבועיים הראשונים מציע שתבצע לא יותר מ- 16 סטים לכל קבוצות השרירים בגוף (לכל קבוצת שרירים 2 סטים) לאחר מכן עבור ל- 3 סטים. השרירים שחשוב להפעילם הם: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
3. מספר החזרות בכל סט באימון - 15-10 בממוצע. אין חשיבות בשלב זה למספר החזרות המדויק.
4. מציע שתתאמן במועדון כושר מסודר. לא קל בבית לבצע אימון מסודר ולהעלות את עומסי האימון כהלכה.
5. לגבי האינטנסיביות - בשלב הראשון אל תבצע את האימון ברמה גבוהה מדי. כלומר בכל סט המתבצע באימון אל תבצעו עד לנקודה שבה אינך מסוגל לבצע אפילו חזרה אחת (מכונה - RM). בהמשך = בהחלט מצב זה אפשרי.
6. מציע שתתייעץ עם איש מקצוע לגבי התזונה המתאימה. חשוב לא פחות מהאימון על מנת להשיג מטרת האימון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי עליית עומסים...
מוטי29/01/2010מטרתי היא לקנות משקולות מתברגות ובכך כאשר אני ארגיש שקל לי לבצע תרגיל עם המשקל הנתון אני אעלה אותו במקצת... האם דבר זה הוא נכון לעשות?
לגבי אימון בחדר כושר מסודר: אני התאמנתי במשך שבועיים בחדר כושר והמאמן לא בנה לי תפריט תזונה האם זה באמת הכרחי? ואם כן על מה יש להקפיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אם זה לא מפריע...
מוטי29/01/2010כאשר אני עוד על יד קדמית עם משקולת או על כתפיים או יד אחורית על מה חשוב לשמור בעת ביצוע הפעולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקלת שאיבת שומן בבטן?אבל לפני כן..רעות\אתי25/01/2010
אני מוכנה לעשות ה כ ל [כמעט],בכדי לא לעשות שאיבת שומן בבטן אבל לפני כן יש לי שאלה ואשמח אם תענו לי בכנות.
האם ניתן ל"העלים","למחוק" שומן בבטן עם פעילות גופנית כלשהי?
המשקל שלי בסדרר,הגוף שלי נראה סבבה אבל השומן שיש לי בבטן מטריף אותי,מקלקל לי מצב רוח וזה מבאס.
האם ישנה פעילות גופנית אשר יכולה לסייע לי באמת?
לא מדובר על בטן רצינית אלא על בטנונת אבל מטרידה מאוד
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
שי אלנקרי26/01/2010שלום אתי,
אם את אומרת שמדובר רק בבטן קטנה, קשה לי להבין למה את שוקלת שאיבת שומן. פשוט התחילי לעסוק בפעילות גופנית ודאגי להתאמה אישית של תפריט תזונה אישי (דיאטן או דיאטנית קלינית)
אם מדובר בשומן הרי הוצאה אנרגטית גדולה על הכנסה תביא לבסוף גם לירידה באחוזי השומן בגוף. קשה לומר שזה המקום שממנו כל השומן ירד (אין הרזייה מקומית) אבל חלק יחסי ממנו כן יעלם אם תשלבי בין הפעילות הגופנית לתזונה. אם מדובר בהצטברות של עור כתוצאה מירידה במשקל, אז כאן הבעיה היא אחרת.
נסי לשלב את הדרך הטבעית כפי שכבר הזכרתי לפני בכלל שאיבת השומן.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון לנפיחות בבטן?
רעות\אתי30/01/2010מבחינת משקל אני בסדר,ומידי ים עוסקת בפעילות גופנית---לא קונקרטית על הבטן.
השאלה אם כפיפות---מה שאני לא עשיתי עד היום יסייעו לי גם בנפיחות בבטן?
אני אוכלת המון ירקות ושותה 1.5 ליטר מים ביום מינימום-כנראה מזה יש לי נפיחות רבה בבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפיפות בטן
שי אלנקרי02/02/2010כפיפות בטן יסייעו לך לחזק את שרירי הבטן אבל לא בטוח לגבי הנפיחות בבטן. אם הנפיחות מקורה בשומן הבטני אזי יש לשלב תזונה נכונה ופעילות אירובית להגברת ההוצאה האנרגטית ושריפת השומנים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בחבלדוד25/01/2010
היי רציתי לשאול:אין לי הליכון וריצה ברחוב היא דיי משעממת...רציתי לשאול אם קפיצה בחבל פקיצה יכולה להיות תחליף,ואם כן כמה קלוריות שורפת לשעה.תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה בחבל
שי אלנקרי26/01/2010שלום אלימלך,
קפיצה בחבל יכולה להיות תחליף לפעילות אירובית אבל אני לא בטוח שזה לא ישעמם אותך. מספר הקלוריות הנשרפות תלוי בגיל, במשקל ובשאר פרמטרים. תוכל לראות בקישור הבא את מחשבון שריפת הקלוריות שם תכניס את נתונייך האישיים ותקבל הערכה מסוימת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק הגוףענבל25/01/2010
שלום
אני עושה ההליכות כל יום ורוצה לשלב זאת עם פעילות גופנית לחיזוק השרירים/חיטוב. איזה מהחוגים מתאימים למטרה זו? האם פילאטיס מכשירים תורם לכך?אני לא כ"כ מעוניינת בהרמת משקולות במכון כושר אלא בשילוב של חוג. מה כדאי??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק הגוף
שי אלנקרי26/01/2010שלום ענבל,
תוכלי לשלב פילאטיס מכשירים, שיעור עיצוב בסטודיו, יוגה, פיטבול (כדור גדול) ואימןן משקולות בחדר כושר. ראיתי שהזכרת שאת לא מעוניינת לבצע אימון משקולות בחדר הכושר אבל זו גם אפשרות נהדרת.
שיה יה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון משקל גוף..איתי25/01/2010
שלום אני בן 15 ואני מתאמן בערך חצי שנה בחדר כושר ולפעמים על משקל גוף (מתח , שכיבות שמיכה וכו'..)
האמת היא שאני לא אוהב להרים משקולות.. מכל מיני סיבותכמו שאמרתי בנוסף למכון אני מוצא לעצמי ''פינת כושר'' עם חברים ומתאמן על : מתח רגיל ( אגודלים כלפיי אחד השני) , מתח יד קדמית (אגודלים כלפיי חוץ), מקבילים , שכיבות שמיכה , ובטן..( אלכסונים,ושחבר דוחף לי את הרגליים ואני צריך לעצור אותם)
אז מה שאני מבקש זה שמישהו ימליץ לי על עוד דברים שאני יוכל לעשות על משקל גוף חוץ מהדברים שציינתי..יש לי כמה מטרות אבל המטרה העיקרית שלי עכשיו היא להתנפח..ומכיוון שאני לא אוהב להתאמן על משקולות אני רוצה לדעת האם אפשר להתנפח ממשקל גוף..
אם למישהו יש תכנית אימון למשקל גוף לתת לי אני ישמח מאוד
תודה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתי
ד''ר איתי זיו27/01/2010העלאת מסת שריר רק באמצעות תרגילים המתבצעים עם משקל גוף קשה יותר לביצוע לעומת אימון משקולות למשל, אך אפשרי. תשומת הלב צריכה להיות ל:
1. עומס גבוה באימון עצמו. נסה לבצע טווח חזרות של 20-8 במוצע כך שבכל סט של תרגיל מסוים הנך מתקשה במיוחד לבצע את החזרות האחרונות.
2. בצע תרגילים לגב (מתח9, לחזה (שכיבות סמיכה), לרגליים (סקווט או מכרעים), לידים (שכיבות סמיכה במצב צר) וכדומה. מציע שתבצע בכל אימון התנגדות שכזה 22-24 סטים בממוצמע.
3. בצע את האימון בימים לא עוקבים.
4. גוון את התרגילים ומספר החזרות המבוצעים בהם מדי חודש בממוצע.
5. קצב הביצוע איטי יחסית - כ- 3 שניות לכל חזרה במהלך הסט. אל תבצע מהר מדי.
6. בתרגילים שהנך מתקשה לבצע ניתן להיעזר בבן זוג לאימון שיסייע לך בשלב הקונצנטרי בתרגיל (לדוגמה - בתרגיל המתח שלב זה הנו העלייה כלפי מעלה) ואתה תבצע את החלק השני בצורה מבוקרת.
7. הקפד על תזונה העשירה ברכיבי מזון איכותיים שמתאימים לך. מציע להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במדרגותטלי25/01/2010
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי עליית מדרגות, אני עולה כל יום כ-300 מדרגות עד קומה 12 ברגל וגם יורדת
האם זה פוגע בגב או ברגליים? האם זה נחשב לספורט כמה זה שורף קלוריות ובהשוואה לספורט אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי עליית מדרגות
טלי25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במדרגות
שי אלנקרי26/01/2010שלום טלי,
ראשית הרשי לי לברך אותך על עליית 12 קומות מידי יום, הרבה מאוד היו מעדיפים את המעלית...
אם זו הפעילות הגופנית היחדה שלך, אז זה לא מספיק. בואי נאמר שזה הרבה יותר מכלום אבל, תקני אותי אם אני טועה: העלייה נמשכת לא יותר מ-3-4 דקות וסדר גודל דומה גם הירידה, משמע: את מבצעת פחות מ-10 דקות ביום פעילות גופנית וזה עדיין רחוק מההמלצות. מומלץ לבצע פעילות גופנית בנפח של 3-5 שעות בשבוע. לגבי הברכיים: זה מאוד משתנה, הכרתי אנשים כבדי משקל שהעלייה במדרגות עשתה להם רק רע ולעומת זאת הכרתי אנשים שהספורט העיקרי שלהם הוא עלייה במדרגות ונכון להיות לא התגלו שום סימני פציעה. המישיכי לעשות את מה שאת עושה ונסי להוסיף לזה בכל יום עוד אפילו 10-20 דקות של הליכה, גם זה יוסיף לנפח האימונים שלך, ואת בדרך הנכונה. העלייה והירידה במשקל אכן שורפים קלוריות ואם תרצי תוכלי לבדוק את זה במחשבון הבא:http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליפטיקל ושריפת קלוריותרעות\אתי24/01/2010
משקלי 60 קילו,וגובהי 1.60.
אני עושה על מכשיר האלפטיקל כ-40 דקות ביום.
כמה קלוריות אני שורפת בערך?
אני לא עושה מהר,כי אחרת קשה לי למשוך זמן.
והאם זה יכול להחליף לי את ההליכה היומית שלי?כ-40 דקות ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליפטי
עופר קיס24/01/2010אין לדעת את ההוצאה האנרגטית במדוייק כמובן.
כיוון שההוצאה האנרגטית של אליפטי - ללא ידיים והליכון דומה מאד באותה רמת מאמץ יחסית
תעלי על הליכון - הכניסי נתוני משקל גיל ומגדר. בצעי פעילות שמרגישה כפי שתרגישי על אליפטי ותראי כמה קלוריות את שורפת בדקה או ב 10 דקות והכפילי.
וכן, כמובן שהליכון יכול להחליף אליפטי ולהיפך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)