פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טכניקות אימון
    מוני
    04/03/2010

איזה טכניקות אימון קיימות?
    אני מכיר את הפרמידה ואת ה- דרופ סט
    הדרופ סט זה שאני מרים משקל ואני מעלה אותו לאט לאט וכאשר אני מגיע לכישלון אני מוריד משקל וחוזר שנית, תתקנו אותי עם אני טועה

ואיזה עוד טכניקות קיימות??
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טכניקות אימון

הוספת תגובה

• למוני - טכניקות אימון

ד''ר איתי זיו
    05/03/2010

יש לא מעט. להלן כמה שכיחות במיוחד:1. דרופ סט - כפי שציינת. בצע 10-6 חזרות בממוצע עד לכישלון, הורד משקל ובצע ללא הפסקה עוד סט וכך 5-4 סטים בממוצע.
    2. סופר סט - ביצוע שני תרגילים לשריר היעד ומיד לאחריו לשריר הנגדי לו. לדוגמה - ביצוע תרגיל לחזה ומיד לאחריו ביצוע תרגיל לשרירי הכתף האחורית. או ביצוע תרגיל לשריר מסוים ולאחר מכן ביצוע תרגיל לשריר באזור אחר. לדוגמה - סופר סט של רגליים עם כופפי מרפק.
    3. סט מורכב - ביצוע 4-3 תרגילים במספר חזרות שונה בכל תרגיל לאותה קבוצת שרירים. לדוגמה - ביצוע סקווט עם מוט, לאחר מכן ללא הפסקה ביצוע התרגיל לחיצת רגליים במכונה ייעודית ובסוף כפיפת ברכיים במכונה ייעודית. רק לאחר שמסיימים את ביצוע שלושת הסטים - נחים.
    4. ההתשה המוקדמת - ביצוע תרגיל מבודד ומיד לאחריו תרגיל מורכב. לדוגמה - ביצוע התרגיל פרפר בשכיבה עם משקולות יד ומיד לאחר מכן ללא הפסקה ביצוע התרגיל לחיצת חזה בשכיבה עם מוט. כך מבצעים לכל קבוצות השרירים הקיימות.
    5. כיווץ איזומטרי בשיא - ביצוע תרגילים כשבכל חזרה מבצעים כיווץ איזומטרי של 3-2 שניות. יש לבצע זאת בתרגילים בהם בסיום הכיווץ הקונצנטרי עדיין יש התנגדות גבוהה במיוחד. דוגמה לתרגילים כאלה- פשיטת מרפק בהטיית גו עם משקולת יד, חתירה בישיבה עם מכונה ייעודית ועוד.
    ממליץ לקבל עוד טכניקות ממדריך חדר הכושר בו הנך מתאמן. חשוב לגוון וכן גם טכניקות הכרוכות במאמץ רב במיוחד לא לבצע למשך זמן רב
    בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי
    מוני
    04/03/2010

דבר ראשון, באמת תודה רבה על ההתיחסות שלך לשאלות שלי, תודה רבה רבה .

דבר שני, תראה.
    אני ההתאמנתי בעבר כמו שאתה אומר
    חזה כתפיים יד אחורית
    גב רגליים יד קדמית.
    התאמנתי ככה תקופה של 3 חודשים בערך ולא ראיתי שינוי

ואז עברתי להתאמן כך
    רגליים חזה כתפיים
    גב ידיים

אני חושב אולי בגלל שהידיים ביחד באימון, אז רואים שינוי, כי אני באמת רואה שינוי בידיים, בחזה לא כל כך רואה שינוי, הבעיה בתוכנית הזאת שכל אימון מקבל עבודה על השריר האחורי של היד, השאלה אם זה בסדר?
    ועוד שאלה למה אתה ועוד עם מי שאני מדבר לא מתלהב מהתוכנית הזאת ( השניה)?
    ואם זה בסדר להשאר בתוכנית הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי

הוספת תגובה

• למוני שוב

ד''ר איתי זיו
    04/03/2010

מציע...
    1. במידה והנך מתקדם בתוכנית שהצעת- תישאר בה. למרות שהעומס המופעל על מפרק הכתף בעת ביצוע שרירי חזה וכתפיים באותו אימון לתקופה ממושכת - רב .
    2. החלף כל חודש את תוכנית האימונים- מספר חזרות, סוג תרגילים, זמני מנוחה וכדומה.
    3. ערוך רישום מדויק של המשקלים שהנך מרים באימון. מדי 3-2 אימונים תנסה להעלות משקלים ולאפשר לשרירים הפועלים להסתגל לעומס החדש.
    4. ראה שהאימונים לא יהיו ארוכים מדי מה שיגרום לתהליכים קטבוליים של פירוק שריר.
    5. עשה שימוש בטכניקות אימון. ייתכן שהגעת לפלטו. מדובר במצב שכיח באימון שבו לא מתקדמים. במקרה זה יש לעשות מניפולציה על מנת שהשריר יגורה באופנים שאינו 'מכיר'.
    6. שנה את אופן הפיצול מדי מספר חודשים. את התוכנית כאמור, מדי חודש.
    7. עשה על בסיס קבוע מדידות אנתרופומטריות (היקפים, משקל, אחוזי שומן) על מנת לאמוד מידת התקדמותך.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתי
    מוני
    04/03/2010

כתבת לי :
    לכל קבוצת שרירים בצע 3 סטים ואזורים שהנך מעוניין להדגיש ניתן לבצע 4 סטים (לא יותר מ- 3-2 אזורים כאלה..).

גם שריר גדול וגם שריר קטן מקבל 3 סטים??
    לא הגיוני ששריר גדול מקבל קצת יותר סטים משריר קטן? ( אני מדבר על התוכנית של כל הגוף)

ועוד שאלה בבקשה
    בשורה האחרונה התכוונת במילים אחרות, שעדיף לפצל את האימון לAB ואז שאני מרגיש שאני מתקדם לעבור ל3 פעמים בשבוע אימון לכל הגוף?
    זה מה שהתכוונת?

לקביעת תור
    סגירה
    איתי

הוספת תגובה

• למוני- המשך

ד''ר איתי זיו
    04/03/2010

הערות נוספות....
    1. במידה ומפעילים את כל קבוצות השרירים בגוף קבוצת שרירים גדולה וקטנה מקבלות אותו יחס. הדבר שונה כאשר מדובר בתוכנית מפוצלת אזי יש הבדלים.
    2. 4 סטים במצב של תוכנית לא מפוצלת ניתן להקדיש לקבוצות שרירים גדולות וכן גם לכתפיים אם הדבר נחוץ.
    3. ייתכן שלא הסברתי את עצמי לגבי הפיצול. פיצול זו תוכנית ברמה גבוהה יותר מאשר תוכנית ללא פיצול. במידה וכיום הנך מתקדם בתוכנית מפוצלת אין צורך לבצע תוכנית של כל הגוף. אלא אם כן אתה חש שאינך מתקדם ויש צורך לשנות את התוכנית.
    4. בכל אימון יבוצעו 27-24 סטים בממוצע. לא יותר. שים לב שהאימון אמור להימשך 60-45 דקות לכל היותר לא כולל פעילות אירובית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• triceps+hamstring
    אביב
    03/03/2010

חברים שלום!
    שאלה.
    מכל כאבי השרירים הקיימים בעקבות עומס יסף על השריר (במהלך אימון) יש כאב ייחודי בשרירה TRICEPS ןה-HAMSTRINGS.
    אני מדבר על תחושת השריפה שלא קיימת בעבודה על שרירי אחרים.
    (בשאר השרירירם יש תחושת ניפוח (היפרתרופיה זמנית) אבל בשניים הנ"ל התחושה אחרת)
    אני מחפש מזה זמן רב תשובה לנ"ל אבל לא מוצא גם באתרים מחו"ל.
    יש למישהו רעיון?
    הרכב הסיבים,מבנה השרירים,חיבור הגידים...?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    triceps+hamstring

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

עופר קיס
    04/03/2010

לא מה שידוע לי. אולי חברים אחרים בפאנל ידעו. יתכן ובמצב מאד מקוצר KICK BACK ליד אחורית
    וכפיפת ברכיים תוך כדי פשיטת ירך לHAM יש נטיה לSPASM

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי/ איתי/עופר
    מוני
    03/03/2010

בקשר לתוכנית עבודה על כל הגוף 3 פעמים בשבוע
    אתם יכולים להגיד לי כמה סטים צריך לעשות ? שריר גדול/ קטן וסטים איך זה הולך
    וגם איך להתחיל ולסיים באיזה קב' שרירים ( חזה,כתפיים, רגליים,גב ידיים)

תודה

ואם עדיף להתאמן 3 פעמים בשבוע על כל הגוף או aba?

לקביעת תור
    סגירה
    שי/ איתי/עופר

הוספת תגובה

• למוני

ד''ר איתי זיו
    03/03/2010

להלן:
    1. במידה והנך מבצע אימון ובו הנך מפעיל את כל קבוצות השרירים בגוף הסדר המוצע הנו: חזה, רגליים, גב, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
    2. לכל קבוצת שרירים בצע 3 סטים ואזורים שהנך מעוניין להדגיש ניתן לבצע 4 סטים (לא יותר מ- 3-2 אזורים כאלה..).
    3. מספר החזרות בסטים באימון בין 15-8 בממוצע. חשוב שאינטנסיביות האימון תהיה גבוהה כך שבכל סט את חזרות האחרונות תתקשה ממש לבצע.
    4. זמני המנוחה הנם בהתאם למספר החזרות. במידה והנך מבצע 15-10 חזרות ניתן לנוח 60-45 שניות ואילו אם מספר החזרות הנו מתחת ל- 10 מנוחה של 90 שניות.
    5. במידה והנך מפצל התוכנית ל- AB ניתן להפעיל 4 קבוצות שרירים בכל פעם. לדוגמה- ביום אחד להפעיל רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן ואילו ביום האחר להפעיל את החזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו.
    6. קבוצות שרירים גדולות (רגליים, גב וחזה יוקצו להן 10-8 סטים בממוצע ואילו קבוצות שרירים קטנות יוקצו להן 7-5 סטים בממוצע).
    7. מספר החזרות במקרה זה הנו 15-6 בממוצע. ניתן לעשות שימוש בשיטות אימון שונות כגון: פירמידה, אזי מבצעים מספר סטים סכל תרגיל במספר חזרות משתנה. אחת השיטות היעילות הקיימות לפיתוח כוח, אך לא רק יש גם רבות אחרות.
    8. פיצול תוכנית אימונים ל- AB מתאים לאחר 4-3 חודשי אימון בהם הופעלו כל קבוצות השרירים בכל אימון. בעיקרון תוכנית מפוצלת כזו מתאימה יותר למתאמן הפוקד את חדר הכושר 4 פעמים בשבוע. אלה הפוקדים את חדר הכושר 3 פעמים בשבוע יהיה עליהם לבצע את האימון באינטנסיבות גבוהה על מנת שהאימון יהיה אפקטיבי.
    9. למותר לציין שמתאמן עשוי לעבור מרמה לרמה מדי פרק זמן מסוים מכיוון שהדבר תלוי רבות במידת זמינותו לאימון.
    10. לפצל או לא לפצל? תלוי רבות ברמת המתאמן, הוותק באימון ובמידת ההתקדמות. מציע שתנסה פיצול כפי שכתוב לעיל ובמידה וההתקדמות בפרמטרים השונים (כגון: מסת שריר, משקל המורם בתרגילים השונים, ירידה באחוזי שומן וכדומה) מינורית עבור לאימון של 3 פעמים בשבוע בו מפעילים את כל הגוף.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אנונמית :)
    03/03/2010

אני כרגע בתפריט הרזיה
    הבנוי מ3 ארוחות בלבד
    כי אין לי את כל הזמן להיות עסוקה באוכל ואני מאוד עסוקה במשך היום
    התפריט בנוי מ1500 קלוריות(כולל 100 קלוריות שבאות מירקות)
    האוכל בא ממקור טוב,לחם מלא(ברוב הפעמים)בשר דל שומן,גבינות רזות עד 5 % ביצים,דג ירקות ועד 2 מנות פרי ליום.

האימונים שלי כוללים: בבוקר הליכה מהירה עם טיפה שיפועים במשך 40 דקות + חצי שעה אימון של משקולות קטנים ועיצוב
    לקראת הערב ריצה או הליכה ממש מהירה או קטעי ריצה משולבים בהליכה במשך שעה
    האם הכמות קלוריות שאני אוכלת מספקת?
    המטרה:הרזיה
    נתונים:גיל 20 , משקל 65 , 165 גובה
    חשוב לציין שאני מחוטבת יחסית למשקל

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• קלוריות

שי אלנקרי
    03/03/2010

צריך להפנות את השאלה לפורום תזונה ודיאטה או להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית בנושא. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות בונה עצם
    מ.ק.
    03/03/2010

איזה תרגילים טובים לבניית עצם? אודה לכם אם תוכלו לשלוח לי דוגמאות.

לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות בונה עצם

הוספת תגובה

• התעמלות בונה עצם

שי אלנקרי
    03/03/2010

כדי לחזק את מסת העצם אנחנו מפעילים בצורה דינאמית את האזורים המועדים לפורענות כמו צוואר הירך, עמוד השדרה ושורש כף היד. אנחנו מפעילים עומס מכני והתנגדות על אותם מקומות מכיוונים שונים, בזוויות שונות ובדרגות שונות של עומס, גם באמצעות מכשירים, ועל ידי כך ממזערים ומגנים מפני התפתחות דלדול העצם. ישנם מגוון רחב של תרגילים המבוצעים כנגד משקל הגוף, משקולות ושאר מכשירים. כדאי להיכנס לחוג או שיעור שבו ישנו מדריך או מדריכה מוסמכים שיוכלו להיות ערים למצבך ויכולתך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים
    מוני
    02/03/2010

שלום,
    אני מתאמן aba.bab שלוש פעמים בשבוע (שבוע ככה שבוע ככה)
    a- חזה כתפיים רגליים
    b - גב ידיים
    וגם בטן וזוקפי גב אני מגוון
    השאלה שלי אם זה בסדר ככה? יש לציין שכל אימון עובד השריר אחורי ( גם -ב- a בגלל החזה), האם זה לא נורא? כי אני עושה מנוחה של יום בין כל אימון לאימון?

ויש לי עוד שאלה הייתי מתאמן בעבר
    חזה כתפיים יד אחורית
    רגליים גב יד קדמית
    ולא ראיתי תוצאות בזה,לכן עברתי לתוכנית העליונה ,ובתוכנית העליונה אני רואה לאט לאט תוצאות

ושאלה אחורונה האם זה בסדר להתאמן aba bab' שלוש פעמיים בשבוע, שבוע זה שבוע זה

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית אימונים

הוספת תגובה

• במשך קטן...

מוני
    02/03/2010

מטרת האימון להתנפח , לצבור מסת שריר, בן 24 גובה 1.78 שוקל 74

ובקשרל- ויש לי עוד שאלה הייתי מתאמן בעבר
    חזה כתפיים יד אחורית
    רגליים גב יד קדמית
    ולא ראיתי תוצאות בזה,לכן עברתי לתוכנית העליונה ,ובתוכנית העליונה אני רואה לאט לאט תוצאות

האם זה בסדר שהחלפתי תוכנית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למוני

ד''ר איתי זיו
    03/03/2010

חלוקה של הגוף לשני חלקים ואימון של AB לא מתאימה לכולם. הסיבה לכך הנה שבכל אימון יש לבצע באינטנסיביות גבוהה על מנת שיחול שיפור. במידה והדבר לא כך אצלך הרי שההתקדמות הנה מינורית.2 אפשרויות- האחת שתעלה דרגת הקושי באימון (משפר חזרות פר משקל נתון, העלאת משקל, הגעה כמעט לכישלון בכל סט המבוצע באימון וכדומה). במידה ואינך מתקדם עדיין מציע לשקול להגיע לחדר הכושר 4 פעמים בשבוע או אם לא אפשרי לשקול אולי להפעיל את כל הקבוצות השרירים 3 פעמים בשבוע ללא פיצול.
    מה עם טכניקות אימון? מציע לעשות בהן שימוש. הן מאוד תורמות למיקסום האימון ומסייעות במקרה של פלטו באימון ואי התקדמות. ניתן להשתמש בשיטת אימון כמו סופר סט, ההפשטה וכדומה. פירוט לשיטות אלו ניתן למצוא בנקל ברשת.
    מציע חלוקה של AB באופן הבא:
    רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן
    חזה , כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו.
    בכל אימון בצע 27-24 סטים בממוצע.
    זמני מנוחה בין השטים 90-45 שניות (תלוי במשקל ומספר החזרות - משקלים כבדים - שמני מנוחה ארוכים יותר).
    תזונה, תזונה, תזונה - חשוב במיוחד על מנת לראות תוצאות.
    החלפת תוכנית האימון - אחת לחודש.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו

מוני
    03/03/2010

התוכנית
    רגליים חזה כתפיים
    גב ידיים

היא לא מוצאת חן בעינייך?, למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    03/03/2010

שלום מוני,
    תוכנית ABA כפי שאתה עושה עכשיו למעשה מספקת לגוף עבודה על כל קבוצות שרירים בתדירות של כל 5 ימים (ולא פעם בשבוע כפי שניתן לחשוב) אבל עדיין לא הכי טובה עבור כל אחד. זוהי אפשרות רק בתנאי שאין לך זמן להגיע לאימון רביעי בשבוע ואינך מעוניין לבצע תכנית FBW (תכנית כללית על כל הגוף)
    לגבי השאלה השנייה: אם לא ראית תוצאות בתכנית הקודמת ועכשיו כן, אז סביר להניח שזו מתאימה לך יותר (תוכנית אימונים שווה למרשם רפואי והיא אינדיבידואלית). יחד עם זאת יש עוד אינספור גורמים שעשויים להפריע בהתפתחות ובתוצאות, גורמים כמו : שינה, תוכנית אימונים, עצימות האימון, תזונה וגיוון. נסה להגיע לאימון 4 פעמים בשבוע או פשוט לחזור לאימון ABA באינטנסיביות גבוהה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דד
    02/03/2010

לאחר שאני עושה עושה פעילות כוח לרגלים קשה לי לעשות פעילות אירובית כמה ימים לאחר האימון, מה ממומלץ לעשות (להתעלם מהקושי ובכל זאת לעשות או לחכות עד שאני מרגיש מוכן?)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אימון

שי אלנקרי
    03/03/2010

שלום,
    סביר להניח שהאימונים שאתה מבצע לרגליים עצימים מידי ואולי גם לא מתאימים לך. תנסה להוריד מעצימות האימונים בכדי שתוכל לבצע גם את אימוני האירובי לאחר מכן. תנסה לבצע גם מתיחות ובמידת הצורך אמבטיה חמה.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה!
    בר
    01/03/2010

אני בן 19 גובה 178 ושוקל 80.
    אני התחלתי להתאמן בריצה ותרגילי כוח.
    אני רץ יום ריצה של מרחקים ארוכים ויום של אינטרוולים ובסוף כל ריצה, תרגילי כוח שהדופק עוד גבוה.
    השאלה שלי אם זה מועיל בכלל לשריר שלי?
    אני צריך אולי לתת יותר הפסקות בין אימון לאימון? או לשנות את סגנון האימון?
    כי אני מרגיש כל הזמן עייף ותשוש....

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!

הוספת תגובה

• לבר

ד''ר איתי זיו
    02/03/2010

הערות והארות....
    1. לא ציינת מהי מטרת האימון שלך וזה הדבר החשוב ביותר.
    2. במידה ומטרת האימון הנה עלייה במסת השריר אזי אימוני אינטרוולים פחות נדרשים במקרה זה. במקרה זה נעשה שימוש במקורות אנרגיה אנאירוביים והדבר פחות נחוץ כשמטרת האימון הנה עלייה במסת השריר.
    3. מציע שתבצע את תרגילי הכוח בנפרד מהריצה. בבוקר או בערב - בהתאם לאימון הריצה. את הריצה תבצע בדופק של כ- 70% מדופק מירבי וזאת אם מטרת האימון עליית במסת שריר.
    4. לא חובה לבצע אימוני אינטרוולים אלא אם כן מטרתך הנך ספורטיבית או שיפור כושר גופני כללי באופן משמעותי. לשם שיפור מצב בריאותי או עלייה במסת שריר הדבר בהחלט לא נחוץ.
    5. במידה והנך מעוניין להמשיך לבצע אימוני אינטרוולים - עשה אימון זה לא יותר מפעם בשבוע. בשאר הימים בצע אימוני רצף בדופק קבוע בגדול או אימוני פרטלק - אזי הקצבים משתנים במהלך הריצה.
    6. על מנת שתמקסם את התוצאות שלך ממליץ לך להקפיד על תזונה. חשוב מאוד להתייעץ עם איש מקצוע. ללא תזונה נכונה ייתכן מאוד שהנך נמצא בתהליך קטבולי קבוע.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה

בר
    02/03/2010

ומטרת האימון שלי היא הורדה מהירה של אחוזי שומן והעלאת סיבולת לב הריאה שלי....
    וכמובן חיזוק הגוף בעזרת תרגילי הכוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבר שוב..

ד''ר איתי זיו
    02/03/2010

אם כך מציע:
    1. לבצע פעילות אירובית 5-4 פעמים בשבוע בממוצע 40 דקות בכל פעם. דופק ממוצע של 60-70% בממוצע.
    2. 3 אימוני כוח בהם מפעילים את כל הגוף - 8 קבוצות סה"כ: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו. 3 סטים /ל 10-15 חזרות בעומס מתאים.
    3. בהמשך לאחר מספר חודשי אימון במידה והנך מתמיד ניתן לפצל את האימון לשני חלקים כשבכל חלק מפעילים חצי מקבוצות השרירים.
    4. התזונה חיייבת להיות מתאימה למשתנים באימון ומטרת האימון. במידה והנך מעוניין להפחית באחוזי השומן חשוב להקפיד על כך. הרי ניתן להתאמן שעות רבות ובמקביל להעלות במסת השומן ובמשקל הגוף בכלל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    (:
    01/03/2010

היי
    האם יום אחרי אימון רגליים בעצימות די גבוהה אפשר לעשות אימון אירובי של ריצה במשך 30 דקות במהירות 10.5 או שהדבר יפגע לי בהתפתחות בניית השרירים והמסה ברגליים שעבדתי יום קודם?

יש לציין שעבר 24 שעות בים האימונים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

(:
    02/03/2010

...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר איתי זיו
    03/03/2010

מציע:
    במידה ובריצה של 10.5 קמ"ש הנה נמצא בדופק גבוה יחסית- 75%-80% מציע שתבצע את הפעילות האירובית בדופק נמוך יותר לכיוון ה- 65-70%. ביצוע אימון אירובי עצים ביום למחרת או בערב/בוקר כמובן אפשרי.
    בעיקרון אין מניעה לבצע פעילות אירובית לאחר אימון הכוח אך אם מטרת האימון הנה העלאת מסת שריר מציע שהדופק לאחר אימון הכול לא יהיה גבוה מדי.
    לתזונה משקל חשוב במקרה זה מכיוון שהנה תורמת להתאוששות ובניית מאגרי אנרגיה זמינים במ במיוחד לאחר הפעילויות הגופניות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק
    יונהגו
    28/02/2010

אני מתעמלת באופן קבוע אבל לא עושה שום דבר בעניין סיבולת לב ריאה. רציתי לדעת לכמה דופק רצוי להגיע כדי להגיע לתוצאות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• לגבי דופק

ד''ר איתי זיו
    28/02/2010

חשוב לדעת מה גילך ולפיכך צריך לחשב את הדופק. הנוסחה המתאימה הנה 226 פחות הגיל פחות דופק מנוחה (מומלץ שתמדדי בבוקר) כפול עצימות האימון שברצונך לבצע באחוזים (למשל 70%) ואז יש להוסיף דופק מנוחה אחוזי המאמץ שברצונך באיזה דופק את נמצאת.
    הדבר השני - לאילו תוצאות הנך רוצה להגיע" הפחתת משקל? אחוזי שומן? שיפור כושר גופני וכדומה...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק

יונהגו
    01/03/2010

אני בת 57 ואני רוצה להפחית 5-7 ק"ג ממשקלי. אני מתעמלת באופן סדיר ואין לי מושג לאיזה דופק עלי להגיע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    מתאמן מתקדם
    28/02/2010

שלום ,
    חזרתי לפני כשבועיים להתאמן, אני 182 שוקל 73 מעוניין בלגדול בנפח ולהתעצב.
    אני משלים את החלבון החסר דרך אבקות חלבון, ביום אימונים לפחות עוד 50 גר' חלבון מהאבקה. מרים כמו שצריך.
    לאחר שבועיים של הכרות עם המכון החדש המאמן בנה לי תכנית מחולקת ל3 אימונים A B C - עם סופר סטים ולפחות 3 4 תרגילים לכל שריר גדול ו2 3 לכל שריר קטן.

מה שאני שואל לגביו האם אימון אחד בשבוע לשריר (אימון מאומת אמנם) מספיק?
    והאם אני צריך להעלות את גרם חלבון ביום אימון בשל עליה בעצימות (וגם בשל העובדה שאני עוד בהתחלה)

תודה מראש

אור

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• חזרה לאימונים

עופר קיס
    28/02/2010

נראה לי AB 4 אימונים בשבוע ללא טכניקות מתקדמות להגיע תוך 8 שבועות ל 6-8 .
    לכתוב יומן של אימונים כולל משקלי אימון ועליה במסה ולבדוק בסיום החודשיים איפה אתה עומד ולהחליט אז עם אתה ממשיך ב ABC
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אבל...

מתאמן מתקדם
    28/02/2010

אבל לפי הצרכים שלי עם העבודה והשעות פתיחה של המכון - הכי נוח לי זה 3 אימונים

אז איך יוצאים מהנקודה זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 אימונים

עופר קיס
    02/03/2010

ממליץ לבצע A יום ראשון ואחרון בשבוע ובאימון אמצעי כתפיים וירך אחורית ולהוריד אותם מהאימון האחרון.
    אופציה אחרת, גם טובה - ABA שבוע אחרי כן BAB
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

מתאמן מתקדם
    02/03/2010

נורא לא הבנתי את מה שהסברת - ונראה לי שגם לא הבנת אותי :)
    אני מסביר לך שיש לי A B C ולא A B
    ואני עובד 3 פעמים בשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר לקצונה
    בטי
    28/02/2010

שלום כולם, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.

אני לא נמצאת בכושר טוב בכלל כבר כמה שנים. אני לא מסוגלת לרוץ למרחקים כמו פעם ומתחילה להתעייף ולהתנשם מהר אחרי ריצות קצרות.

במאי אני אמורה (בע"ה) להתחיל קורס קצינים וכידוע לכולם קורס קצינים דורש כושר מאוד טוב.
    יש שם ריצה של 2 ק"מ שצריך לרוץ בפחות מ10 דקות, 45 שכיבות סמיכה ו86 כפיפות בטן.

אני רוצה שתעזרו לי לבנות איזושהי תכנית אימון גופני עד אז על מנת שאוכל לעבור את המבחן כושר.
    אני מוכנה להשקיע בזה כל יום כמה שדרוש.
    חשבתי על כמה דרכים אבל אני לא בטוחה שאילו אימונים טובים. חשבתי להתחיל לרוץ כל יום למרחק קצר ובקצב איטי. אחרי כמה פעמים של אותו המרחק והקצב, לעלות את המרחק ריצה ולנסות להפחית את הזמן שיוצא לי, עד שאצליח להגיע לריצה רצופה של 2 ק"מ בפחות מ10 דקות. או שאולי אני צריכה לרוץ לפי זמן ריצה ולא לפי המרחק?
    ומה לגבי שכיבות הסמיכה והכפיפות בטן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר לקצונה

הוספת תגובה

• תכנית

עופר קיס
    28/02/2010

יום ריצה ויום כח לסרוגין
    להתחיל בחימום של כמה דקות ואז ריצה בקצב קל עד בינוני 1-2 דקות והליכה כפול מזה עד להשלמת 2000 מטר ריצה באימון.
    כל אימון להעלות את קצב הריצה
    וכל אימון 3 להעלות את משך הריצה הכללי ב 10%
    אך כל דרך טובה
    לגבי הכח
    2-4 סטים של מקסימום שכיבות סמיכה. 2 דקות מנוחה. להעלות ל 5 סטים באימון ה 8
    בטן - לאחר שכיבות סמיכה. פשוט לבצע מקסימום. לנוח 3 דקות כפול 3

כך שיש 6 אימונים בשבוע.
    ניתן בשבועיים הראשונים לבצע רק 2 אימונים מכל סוג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    עדי
    28/02/2010

כמה קלוריות ניתן לשרוף באימון של 40 דק' עד 60 דק' על מכשיר אליפטיקל ברמה בינונית ?
    והאם זה עדיף על הליכה מהירה (גם 40-60 דק), או אירובי רמה בינונית ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שכחתי לציין אני שוקלת 60 וגובה 165

עדי
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי - הודעה שניייה

ד''ר איתי זיו
    28/02/2010

מכיוון שאת עוסקת בפעילות גופנית באופן קבוע ככל הנראה החשוב הנו הרכב גופך - יחס מסת גוף רזה לעומת מסת גוף שמן. במקרה זה עלייך לבדוק אחוזי שומן על מנת לדעת אם את נמצאת בממוצע המומלץ או יותר מכך (ממוצע אחוזי שומן בממוצע לאישה הנו 29-23%). יחס גובה משקל מתאים בדרך כלל לאוכלוסייה שאינה עוסקת בפעילות גופנית וגם אז במקרה זה - לא תמיד מדויק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר איתי זיו
    28/02/2010

שימוש בקלוריות בעת ביצוע פעילות אירובית תלוי במספר משתנים. העיקרי שבהם הנו הדופק בעת הפעילות אך לא רק- מנח הגוף (שכיבה, ישיבה, עמידה), הדרישות הגופניות ממערכת שלד-שריר בעת הפעילות, הטמפרטורה, מספר התנועות המבוצעות במכשיר מסוים פר דקה של פעילות ועוד. לדעתי הדופק יהיה במקרים שציינת פחות או יותר זהה.וזאת בתנאי שאין הבדלים רבים בדופק בזמן הפעילות הגופנית.
    ממליץ לגוון בין הפעילויות השונות כך שביום אחד תבצעי אירובי ברמה בינונית וביום האחר מכשיר אליפטי. כך גם הנך מפעילה את מערכת השרירים באופן שונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה