פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלפטיקל -בבעיות ברכיים וגב/
    אורין
    17/03/2010

אני בת 52 עם משקל עודף של כ- 12-15 ק"ג .
    בעבר עשיתי הליכות בחוץ.
    הנני שוקלת לרכוש אלפטיקל על מנת להקל על כאבי הברכיים שהנני סובלת מהם.
    ובמקביל להתחיל להוריד משקל עודף עד כמה שאפשר.
    האם אלפטיקל מומלץ יותר מהליכה בחוץ על גבי אספלט ?
    האם יש אפשרות שאלפטיקל אינו בריאותי כלל לכאבי ברכיים ?
    האם לאחר פעילות בלפטיקל יצכן מצב שבו כאבי הברכיים יפחתו יחדיו עם כאבי הגב התחתון (פריצת דיסק ) שהנני סובלת ?
    אודה ביותר לתשובתך המלאה.
    תודה מראש
    אורין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לגבי האליפטיקל

ד''ר איתי זיו
    18/03/2010

הערותי...
    1. בעיות ברכיים הן משפחה גדולה מאוד של אפשרויות כך שיכול להיות שווקא באלפטיקל יהיו לך כאבי ברכיים ובהליכה לא או להיפך. מציע שתנסי לעשות 2-1 אימונים על מכשיר זה ואז לראות. נסי אולי לפנות לחנות אנרג'ים בביודי הסירה בהרצלייה, דברי עם שמעון, מנהל החנות ובקשי התנסות באחד המכשירים הקיימים.
    2. כאבים בעקבות פעילות אירובית לא אמורים בהכרח לפחות. כאבים גם כך אמורים לאחר תקופת זמן - לפחות. בכל מקרה יש לבדוק את המקרה לגופו ולראות איך את חשה.
    3. חיזוק השרירים חשוב מאוד ויעזור בבטחה יותר מכול מכשיר אירובי אחר. פריצת דיסק אינה מחלה וכן גם כאבי ברכיים.
    4. במידה והנך הולכת על אספלט מציע שתעשי זאת עם נעליים טובות, שני את משטח ההליכה לרך - דשא, כורכר וכדומה.
    מציע בנוסף להתייעץ בפורום של פציעות ספורט.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוואה בין דגמי פולאר
    אמיתי קאופמן
    16/03/2010

שלום רב, אני מתאמן כ 5 פעמים בשבוע אימונים אירוביים (קרוס, אופניים, שחייה) בסביבות השעה כל אימון. אני מעוניין לרכוש שעון פולאר שימדוד את הדופק שלי, בשביל אימון אופטימאלי, וכן שימדוד לי את שריפת הקלוריות, כדי שאני באמת אדע עד כמה אפקטיבי האימון שלי, ועד כמה אני יכול להתפנק אחריו :) ראיתי שני דגמים בטווח המחירים שלי - F7 ו- F11, ואני לא כל כך מבין את ההבדל ביניהם, חוץ מההבדל במחיר.
    קראתי של F11 יש תוכנית אימונים אישית, ושה F7 פשוט יותר מבחינת הנתונים.
    אני מדגיש שאני לא מתאמן מקצועי, אבל כן מאוד חשובים לי אימונים כמה שיותר אופטימאליים מבחינת דופק, ולדעת במידה המירבית את שריפת הקלוריות שלי. אני משער שאם F11 יכול לבנות לי תוכנית אימונים, זה ייעל את העבודה שלי.

אשמח לתגובות והצעות, היום הולדת שלי מתקרב ואני רוצה לקנות שעון :)

לקביעת תור
    סגירה
    השוואה בין דגמי פולאר

הוספת תגובה

• לאמיתי קאופמן

ד''ר איתי זיו
    18/03/2010

F11 מדובר בשעון ישן שכבר לא מוכרים אותו. F7 ישן יחסית גם. נמכר בשנה האחרונה ועד לפני שבועיים. מבחינה פונקציונלית. הזיכרון של F11 שומר 12 אימונים אחרונים - כמות זיכרון גדולה יותר ויכולת לבנות תוכנית אימונים אירובית כולל לפי מטרת האימון. הוא בונה לך תוכנית אימונים לפי הנתונים שהנך מכניס לשעון. הוא נותן התוכנית לפי זה.
    F7 פחות משוכלל. אין לו את כל התוכנית של האירובי שיש ב- F11. יש בו קלוריות במהלך האימון, אחריו, תאורה ועוד פונקציות סטנדרטיות. במקרה שלך F11 עדיף יחסית. החשוב ביותר לבנות תוכנית מסודרת עם איש מקצוע רק עם שעון דופק ללא תוכנית מלווה קשה להגיע לתוצאות טובות.
    השעון המשוכלל יותר הנו FT60 זה המחליף של F11 ובו יש את התוכנית אימונים שהייתה ב- F11 ויש בו אפשרויות לשמור 100 אימונים.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ואירובי
    123
    16/03/2010

אני מורה למחול ומדריכת כושר. אני מעבירה בין 3 ל 5 שיעורי אירובי בשבוע. אני בשבוע ה9 להריון ראשון ואני יודעת שלא רצוי להגיע לדופק גבוה מידי באירובי אבל למרות שאני מקפידה לא לעשות יותר מ75% ממה שאני רגילה ( כמו שיעצה לי רופאת הנשים שלי) הדופק שלי לעיתים עולה... למה בעצם לא מומלץ להגיע לדופק גבוה ומה הסיכון והאם להוריד עוד יותר במינון למרות שהתחושה הכללית שלי היא בסדר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ואירובי

הוספת תגובה

• ל- D

ד''ר איתי זיו
    18/03/2010

תשובתי....
    עד שבוע 12 חשוב להגביל את עליית חום הגוף וכתוצאה מכך להגביל חום גוף העובר שגבוה במעלה אחת מחום הגופה של האם והוא ללא יכולת ויסות חום כמו של האם. בשלושת החודשים הראשונים הם חודשי הבריאה וההיווצרות ולכן ידוע לנו שחום גוף גבוה עלול להוות בעיה בהתפתחות העוברית בהמשך. לכן יש להמליץ על עוצמת פעילות בינונית שממדיה הנה מבחן הנשימה , הדיבור והמאמץ האישי.
    בהצלחה.
    קרדיט לעירית פז גלובנר - רכזת קורס נשים בהיריון בקמפוס שיאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמ בקלוריות אני שורפת??.
    שקד
    16/03/2010

אני בת 16 משקלי הוא 50 קילו וגובהי הוא 1.50.
    שאלתי: כמה קלוריות אני שורפת בהליכה נמרצת של 40 דקות?

לקביעת תור
    סגירה
    כמ בקלוריות אני שורפת??.

הוספת תגובה

• לשקד

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

בממוצע 175 קלוריות - תלוי מאוד בדופק בו מתבצעת ההליכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לפני?
    אסף
    16/03/2010

בתקופת חיטוב כדי לאבד כמה שפחות מסה ובמידה ולא ניתן להפריד בין האירובי לאנאירובי
    מתי כדאי יותר לרוץ לפני או אחרי האנאירובי

לקביעת תור
    סגירה
    מה לפני?

הוספת תגובה

• אירובי לפני או אחרי

שי אלנקרי
    16/03/2010

שלום אסף
    על פי המחקרים נראה כי אימון משולב שמתחיל באימון האירובי ואחריו אימון כוח, פוגע בפיתוח הכוח בהשוואה לאימון כוח נפרד.

עם זאת יש לציין כי בספרות המחקרית ישנם נתונים סותרים עקב שימוש בפרוטוקולים שונים של בדיקות בכל מחקר כגון:מכשירים איזוקנטיים מול מכשירים איזוטוניים, מרכיבי סבולת שונים שנבדקו, עצימות אימונים שונה, נפח, מהירות כיווצים, גיל נבדקים שונה ועוד.

כמו כן רמת המתאמן מושפעת באופן שונה כתוצאה מאימון משולב:

ספורטאי סבולת מאומנים הראו עלייה משמעותית לעומת לא מאומנים, בכוח לאחר אימון משולב.

נמצא כי ללא מאומנים ביכולת אירובית הייתה פגיעה קשה יותר ביכולת פיתוח הכוח באימון המשולב בהשוואה למאומנים (בעלי יכול אירובית) להם לא הייתה פגיעה בכוח באימון משולב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה רעה לאחר אימון כוח
    עמנואל
    15/03/2010

לפני 3 חודשים שיניתי אורח חיים, התחלתי להתאמו במכון כושר בפעם הראשונה בחיים, אני בגיל 53 משקל 106 ק"ג גובה 180, לאחר 3 חודשים לקיתי בדלקת הלבלב, הרופאים אמרו אולי בגלל כדור "רספרם" שלקחתי לאחרונה כ- 3 שבועות, או בגלל חומרים ניגודיים שלקחתי בבדיקת סי טי בטן כגון שתיית לקטולז ויוד בזריקה.
    עכשיו לאחר 4 ימים אשפוז וצום מוחלט הדלקת ירדה, לאחר 3 שבועות מנוחה חזרתי לפעילות במכון כושר בהדרגה, יש לציין שלאחר פעילות אימון כוח יש לי הרגשה רעה ברום הבטן מן לחץ או כיווץ, והרגשת עייפות.
    עכשיו אני שואל:
    1. האם המאמץ של אימון אירובי או אימון כוח יכול לגרום לדלקת הלבלב?
    2. למה אני מרגיש רע כמו לחץ או כיווץ ברום הבטן לאחר אימון כוח?

תודה
    עמנואל

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה רעה לאחר אימון כוח

הוספת תגובה

• לעמנואל

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

מציע שתפנה לפורום פציעות ספורט מכיוון שהשאלה מתאימה יותר למומחים שם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה וכאבי ברכיים
    עידו
    15/03/2010

שלום !
    אני בארבעת החודשים האחרונים התחלתי לרוץ (לפני כן הייתי הייתי מסכם פעילות אירובית בהליכה מהירה).
    מאותה תקופה החלו לי כאבי ברכיים.
    לאחר יום-יומיים של מנוחה הכאבים פוחתים ונעשים שוליים.
    דבר שגורם לי להסיק שאולי אני לא מבצע פעולה נכונה.
    קראתי כתבות בנושא באתר זה ומצאתי טיפים רבים אך לא נתקלתי בטיפים באיזה אופן מומלץ לרוץ על השטחים השונים (חול, אספלט, במכון כושר...)
    בנוסף, האם במצבים השונים יש "לנחות" עם כף הרגל באופן שונה?
    בתודה מראש!

עידו.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה וכאבי ברכיים

הוספת תגובה

• לגבי ריצה וכאבי ברכיים

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

הערות והארות....
    1. לא ציינת משקל גופך. במידה והנך במשקל ממוצע של 15 ק"ג ויותר מהמומלץ הרי שהעומס על מפרקי הגפיים התחתונים גבוה במיוחד. במידה והנך בעל משקל ממוצע פחות או יותר יכולות להיות מספר סיבות כגון: נעליים לא מתאימות לריצה, תדירות החלפת הנעליים נמוכה מדי 0יש להחליף נעלי ריצה או הליכה כל 800 ק"מ בממוצע), סגנון ההליכה/ריצה אינם מדויקים, הנך סובל מבעיה רפואית שבגינה הנך סובל מכאבים ועוד.
    2. הדריכה בהליכה ובריצה בקווים כלליים הנה דריכה מהעקב של כך הרגל לכיוון כרית כף הרגל. תנועה אחרת במקרה זה הנה לא מדוייקת - מש שעשוי לגרום לבעיות מסוגים שונים.
    3. במשטיחים קשים העומס המופעל על מפרקי הגפיים התחתונים ועל עמוד השדרה גבוה לעומת משטחים רכים כמו כורכר או דשא. משטחים רכים אלה עדיפים.
    4. הליכה בחול ים אינה מומלצת במידה והחול הנו בשיפוע מכיוון שאז כף הרגל נמצאת במנח איברציה או אינברציה (סיבוב פנימה או החוצה של כף הרגל) והעומס על מפרקי הגפיים התחתונות ועמוד השדרה - עולה.
    5. לגבי ההבדלים במשטחים וסגנון הליכה עקרונית לא צריך להיות הבדל . ישנם הבדלים באופן ביצוע ריצה בקצבים מהירים לעומת איטיים!
    6. ראה אם העלייה בעומסים הנה הדרגתית. עלייה לא הדרגתית בעומסים גם היא תורמת להופעת כאבים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עידו
    16/03/2010

חג שמח!
    והמשך שבוע נעים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירובי כל יום
    ירון
    14/03/2010

שלום רב,

האם מותר לעשות אירובי כל יום שעה? (למטרה של הרזייה).
    האם יש בכך סיכון בריאותי?

לקביעת תור
    סגירה
    אירובי כל יום

הוספת תגובה

• לירון

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

אין מניעה לבצע פעילות אירובית כל יום ואף בהמשך פעמיים ביום השאלה המרכזית הנה מטרת האימון (במקרה שלך - הרזיה) ובמצב הבריאותי.
    למטרת הרזיה פעילו אירובית חייבת להיות מלווה בתפריט המוגבל קלורית. אילולא כך ניתן לצרוך כמות קלוריות רבה במיוחד שתקזז את כל הקלוריות שנעשה בהן שימוש בפעילות האירובית.
    פעילות אירובית של 6- 5 פעמים בשבוע מומלצת. חשוב במיוחד ההדרגתיות . אילולא כן העומס על המפרקים עולה באופן משמעותי ובד בבד הסיכוי להיפצע.
    סיכון בריאותי בפעילות אירובית עלול להיות במידה ויש חשש לבעיה רפואית כלשהי, או הפעילות מתבצעת בעצימות גבוהה מדי שאינה מתאימה לאדם המבצעה.
    נוסיף ונאמר שישנם מספר מחקרים שהראו שתרומה משמעותית לירידה במשקל הנה רלבנטית בעיקר בעת ביצוע 5 שעות פעילות אירובית בשבוע לפחות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב זרועות
    לירן
    14/03/2010

אני בחורה די רזה, אך הזרוע האחורית שלי 'מדלדלת' (מלח-פלפל...).
    האם קיימת אפשרות שהשומן הזה לא ירד גם אם אני אוריד את הכמה ק"ג המיותרים ואעשה תרגילי חיטוב?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב זרועות

הוספת תגובה

• ללירן

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

לא ציינת את גילך אך אחדד מספר נקודות חשובות:
    1. ייתכן שאחוזי השומן בגופך למרות היותך רזה לדברייך הנם מעל הממוצע (29%-23% - בתלות בגיל). אזי סביר שתבחיני בריכוז שומן באזור החלק האחורי של המרפק.
    2. מצי שתבדקי אחוזי שומן. ניתן לבצע בדיקה פשוטה זו אצל דיאטנית קלינית או אצל פיזיולוג מאמץ וכן במרבית מועדוני הכושר.
    3. צורת פיזור השומן בגוף הנו דבר גנטי, כך שלאישה אחת יותר ריכוז שומן באזור המותניים ולאחרת באזור הירכיים או הידיים.
    4. על מנת 'לטפל' בעניין מציע לבצע פעילות אירובית 5-4 פעמים בשבוע, 40 דקות בממוצע בכל פעם. יש לבצע פעילות זו באופן הדרגתי במידה ואינך מאומנת.
    5. לבצע אימוני התנגדות בחדר הכושר 3 פעמים בשבוע בהם תבצעי תרגילים לרגליים, גב, חזה, בטן וזוקפי גו. עדיף תרגילים מורכבים (רב מפרקיים)- יש להתייעץ עם המדריך. מספר החזרות 15-8 בממוצע.
    6. תזונה - חשוב להקפיד על תפריט מאוזן. ייתכן שמקלך תקין אך מידת אחוזי השומן בגופך גבוהה מהמומלץ. הדבר אפשרי בעת שכמותהשומן במזון גבוהה מדי בתפריט היומי.
    7. השומן אמור לפחות במידה ותבצעי את האמור לעיל וחשוב לעקוב על מידת התקדמותך. בכל מקרה אימוני כוח ואימונים אירוביים ישפיעו לחיוב על האסתטיקה של האזור המדובר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקודי בטן
    מיטל
    14/03/2010

מקווה שזה הפורום הנכון...אמרו לי שאם אני רוצה לחטב את אזור הבטן והמותניים אז כדאי לי להירשם לשיעורי ריקודי בטן, זה לא ממש מסתדר לי עם העובדה שלרוב רקדניות הבטן הכי טובות יש בטן..מדוע זה כך?אם הן מפעילות את שרירי הבטן כ"כ הרבה אז איך זה שאין להן בטן שטוחה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריקודי בטן

הוספת תגובה

• לאלין

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

לגבי ריקודי בטן....
    1. בחוג לריקודי בטן באמת מפעילים את שרירי הבטן באופן משמעותי מאוד!. מדובר דווקא על הפעלה של השרירים העמוקים והחיצונייים יחד, מה שלא תמיד מתרחש בצורה אופטימלית באימונים אחרים.
    2. חיטוב אזור הבטן תלוי בשני דברים עיקריים - האחד הפחתת אחוז השומן התת עורי והשני הנו העלאת הטונוס (מתח) שרירי. לא ניתן האחד בלי השני ולהיפך.
    3. לרקדניות הבטן ישנם שרירי בטן מאוד חזקים ושליטה וקואורדינציה בין שרירית מצוינים. עם זאת אצל מרביתן אחוזי השומן גבוהים יותר מהממוצע המקובל (23%-29% - בתלות בגיל האישה) ולכן לא ניתן להבחין בשרירי הבטן. במידה והן יקטינו את ההכנסה הקלורית ממזון ובמקביל יגבירו ההוצאה תוכלי בוודאות גם לראות את שרירי הבטן.ץ אגב הדבר אפשרי רק במצבים בהם אחוזי השומן הנם מתחת לממוצע ובמקרה של נשים מדובר של כ- 18% ומטה!
    4. לגבי היותן רקדניות הבטן בעלות אחוזי שומן גבוהים יחסית איני יודע אם יש סיבה לכך ואם הדבר נחוץ לריקודי הבטן. על פניו נראה לי שלא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו איזו תשובה !!! עכשיו הבנתי..

מיטל
    16/03/2010

תודה רבה רבה !!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערוץ הקניות
    מוני
    14/03/2010

שלום,
    ראיתי בערוץ הקניות מכשיר כזה ששמים על הבטן ואז במקום שנעשה כפיפות בטן , אז הוא עושה את הפעולה בעצמו,

מה אתם אומרים על המכשירים הללו??

לקביעת תור
    סגירה
    ערוץ הקניות

הוספת תגובה

• מכשירי גירוי שריר חשמליים

עופר קיס
    14/03/2010

מצויין לשיקום . לא מתאים כיוון שאין קשר עצבי בינו לבין השריר.
    ממליץ 2 מחזורים של 12-15 כפיפות בטן חלקיות אלכסוניות שבעקבותיהן יש שיפור ממשי ביכולת תפקודית של השריר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה במקומות ספציפיים
    יניב
    13/03/2010

אני בן 19 והמבנה גוף שלי רזה ואני פעיל גופנית (גולש הולך הרבה ברגל וכו' ) הבטן שלי רזה אני לא שמן אבל יש לי שתי מקומות שנורא מציקים לי שהם קצת רפויים ביחס לגוף שזה הצדדים שלי
    מעל המותן והחזה, בנוסף יש לי עוד שאלה, זה קשור לשומן שאני צריך לאכול אולי יותר נכון? או לתרגילים מסוימים שאני צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הרזיה במקומות ספציפיים

הוספת תגובה

• הרזיה מקומית

עופר קיס
    14/03/2010

זהו שומן גנטי ידידי. הוא יושב במקומות אסטרטגיים.
    כאשר התזונה תהיה מתאימה וכן רמת הפעילות , גם שם ירד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה במקומות ספציפים

יניב
    17/03/2010

אוקיי, אז איזה תרגילים עליי לעשות?
    ואיך אני ידע מה התזונה הנכונה בשבילי?
    אודה לך על התשובות!
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזה טופח לי
    בני
    12/03/2010

שלום
    הנני מתאמן מספ שנים והתוצאות מצויינות אך לאחרונה נמנע ממני להתמיד באימונים אך מה כן אני משתדל להתמיד באימון חזה שלאורך השנים היה משורטט מאוד אצלי
    לאחרונה שמתי לב וקיבלתי הערות שהוא גדול מידי לכן הורדתי את משקל הדחיקה למשקל ממש נמוך התחלתי לעשות הרבה שכיבות סמיכה אך עדיין המראה המשורטט (המעוצב ) נלקח ממני
    ברור שזה קשור לזה שהפסקתי עם האירובי אבל גם פעם בלי אירובי הוא עדיין היה משורטט
    לכן רציתי לדעת מה דעתכם על מנת שאוכל להחזיר את העיצוב שהיה לי לחזה
    (כיום אני דוחק משקלים מאוד נמוכים למה שהייתי עושה מתחיל ב45 קילו ומסיים ב55 פעם הייתי מתחיל ב55 ומסיים ב70....אני עושה 3 שיפועים שונים כאשר כל שיפוע כולל 15 חזרות ו3 סטים )
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    החזה טופח לי

הוספת תגובה

• פעילות אירובית ותזונה

שי אלנקרי
    13/03/2010

שלום בני,
    מראה החזה או כל שריר אחר לא רק תלוי באימונים אותם אתה מבצע אלה גם בשני גורמים נוספים והם התזונה והפעילות האירובית אותה את מבצע. יכול להיות שתחת מעטפץ השומן באזור כזה או אחר בגוף מסתתר לו שריר משורטט (גם כאן הגנטיקה משתנה מאדם לאדם) ולכן תהיה חייב להכליל את נושא התזונה (בכדי לשמור על אחוזי שומן נמוכים יותר) ולהכניס יותר פעילות אירובית כחלק מהאימונים שלך בכי לעודד הוצאה אנרגטית ושריפת שומנים. בעניין אימון הכוח עצמו: גם כאן כדאי שתגוון בתרגילים המבוצעים ותנסה לשחק עם המשקלים, מספר החזרות, הכנס תרגילים חדשים והחלף את סדר התרגילים.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב ועליה
    יי
    12/03/2010

האם אפשר לחטב את הגוף וגם להעלות את מסת השיריר בצורה המקסימלית?
    ואם אפשר לפרט אך עושים זאת?(_כמה אימונים,זמן,תדירות)?

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב ועליה

הוספת תגובה

• ?

יי
    14/03/2010

אפשר לענות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לככ

ד''ר איתי זיו
    16/03/2010

המילה חיטוב אינה מילה מקצועית ולמעשה הכוונה הנה העלאת מסת שריר והפחתת אחוז השומן התת עורי. בפועל זו מטרתם של רבים מהמתאמנים ויש צורות רבות של אימונים שניתן לעשות זאת.
    קשה במיוחד להעלות מסת שריר ובמקביל להפחית אחוזי שומן מכיוון שמחד, מדובר בתהליך אנבולי של בניית השריר ומאידך, מדובר בתהליך של הפחתת אחרוזי שומן - תהליך קטבולי. לפיכך יש להקפיד על תפריט מוגבל קלורית שנבנה על ידי איש מקצוע - דיאטן ספורט. גם במקרה זה סבירות גבוהה שתחול עלייה באחוזי השומן במקביל לעלייה במסת השריר. הדבר תלוי רבות במידת ההרכב של הגוף - מסת הגוף השמן לעומת מסת הגוף הרזה. לפי נתון זה מחליטים סוג התוכנית של האימון והדיאטה. למותר לציין שעל מנת להפחית את אחוזי השומן מומלץ לבצע פעילות אירובית על בסיס קבוע 5-4 פעמים בשבוע.
    לעיתים ניתן להבחין במתאמנים שעוד בטרם העלו קילו שריר אחד מבקשים מהמדריך תוכנית לחיטוב הגוף... במקרה שלהם קודם עליהם לצבור מסת שריר שמשמעותית ובמקביל לטפל באחוזי השומן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה,
    אחד
    11/03/2010

אני בן 14.11(כמעט 15),60 ק"ג, 169 ס"מ.אני מתאמן 5 פעמים בשבוע(אימון כוח בבית לא בחדר כושר.אחי הגדול וחבר שלו בני 18 שהיו בחדר כושר לימדו אותי כיצד לעשות נכוןאת התרגילים -גב ישר,מתיחות,מנוחה,תזונה וכו')).ראשון:כוח-חזה,ידיים ובטן.שלישי:אימון כדורסל,מחכה לפחות שלוש שעות ואז 20-30 דקות אימון כוח-כתפיים,רגליים(שריר תאומים בעיקר,סקווטים עשו לי כאב בירכיים אז הפסקתי) ובטן.חמישי:אימון כדורסל,מחכה שוב לפחות שלוש שעות ואז מתאמן על כוח:גב,יד אחורית ובטן.ד"ג משקולות אני עושה 8-10 ק"ג במשקולת יד לא יותר מזה.
    שאלותי-
    1.האם זה בסדר לערוך את אימוניי כך?
    2.זה לא פוגע בגדילה?
    3.זה נכון,שבכדי לחזק את השרירים יותר(מפני שאצלי הם דיי מנופחים מחזקים)צריך לעבוד עליהם באופן אגרסיבי יותר-לעשות סטים עד למצב שאיני מסוגל לעשות חזרה נוספת?

ממש תודה!אני לא יודע מה הייתי עושה בלי הפורום הזה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה,

הוספת תגובה

• לאנונימי

ד''ר איתי זיו
    11/03/2010

להלן הערותי:
    1. במידה ומטרתך הנך העלאת מסת שריר החלוקה של הגוף ל- 3 חלקים בסדר.
    2. יש מקום לחלק את הגוף בצורה אחרת לדוגמה: חזה, כופפי מרפק ובטן אימון - A. גב, פושטי מרפק וזוקפי גו - B. רגליים וכתפיים. מספר חזרות 15- 8 בממוצע. מספר סטים סה"כ באימון 27-24 3. אימון זה כפי שמוצע מתאים למתאמנים מתקדמים והשאלה כמה חודשים הנך מתאמן. רק לאחר שנה של אימון מתאים אימון ברמה כה גבוהה.
    4. במידה והנך מתאמן מספר חודשים בלבד ניתן לחלק את הגוף לשני חלקים - AB. אזי בכל חלק מפעילים 4 קבוצות שרירים. לדוגמה - רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן באימון אחד ו- חזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו ביום האחר.
    5. לגבי הפגיעה בגביהה - אל תחשוש. הדבר לא יקרה. אימוני כוח דווקא משפיעים לחיוב על צפיפות העצם וחיזוק השרירים ולא פוגעים בגביהה.
    6. אל תחשוש להעלות משקלים בתרגילים השונים. במידה והנך מבצע את התרגילים באותם משקלים לא תוכל להתקדם באופן ממשי למשך זמן.
    7. לגבי העומס לא חובה להגיע למצב שאינך יכול לבצע ולו חזרה אחת בתרגילים. העיקר שהעומס יהיה גבוה דיו ולא יתאפשר לבצע חזרות בודדות בסיום כל מערכה.
    8. תזונה- חשוב להקפיד במיוחד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה