מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לגומיות כושרמוטי15/02/2010
שלום רב... אני נער בגיל 15 ורציתי להתחיל לעבוד באופן אינטנסיבי בעזרת משקולות יד על שרירי הידיים הכתפיים החזה הכתפיים ועוד... אך שמעתי כי העבודה בעזרת משקולות יכולה לעקב או לעצור גדילה.
ברצוני לשאול האם עבודה על אותם שרירים (כתפיים, יד קדמית ואחורית, חזנ גב וכו...) בעזרת גומיות כושר באופן אינטנסיבי וממושך יכולות להניב אותן תוצאות אך בפחות סיכון האם זה יפגע בגדילה או לא? האם יש פחות מקום לטעויות בפעילות בעזרת גומיות כושר?
בתודה מראש... קובי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקובי
ד''ר איתי זיו15/02/2010דעתי...
1. מבחינת השרירים ממש לא משנה סוג העומס המופעל עליהם: משקל גוף, משקולת יד, גומיית כושר וכדומה.
2. מה שקובע הנה מספר החזרות בכל תרגיל המתבצע באימון. מציע שתבצע 15-10 בממוצע .
3. אין חשש לבצע את האימונים באופן אינטנסיבי!!! לא ישפיע על הגדילה , להיפך - יתרום דווקא.
4. חשוב במיוחד התזונה המאוזנת בהתאם לאימונים שבוצעו. מציע שתתיעץ עם איש מקצוע.
5. ניתן להשיג תוצאות טובות גם עם ממתח גומי. השאלה איך מתאמנים. בכל מקרה עדיף במידה והנך מעוניין בתוצאות טובות - העלאת מסת שריר, העלאת הטונוס השרירי וכדומה לבצע דווקא אימוני משקולות.
6. ניתן לטעות בביצוע התרגילים הן עם משקולות והן עם גומיות כושר......
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליפטיקל וכאבי גבנעם15/02/2010
שלום וברכה
אני סובל מעודף משקל קל.
BMI קצת גבוה מ 25.
במטרה לשפר את המצב, התחלתי להתאמן על אליפטיקל 4 פעמים בשבוע למשך 20-25 דקות בכל פעם. (עליתי בהדרגה).
אחרי שבועיים כאלה, אני מרגיש מצויין ברגלים ובידיים, אבל יש לי כאבי גב בעיקר בלילה.
אני לא מרגיש שהאימון אינטנסיבי מידי.
האם התופעה מוכרת?
מה אפשר לעשות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליפטיקל וכאבי גב
שי אלנקרי15/02/2010שלום נעם,
לדעתי הכאב גב יכול לנבוע מ-2 סיבות:
1. עבודה לא נכונה על מכשיר האליפטיקל ואולי גם עומסים גבוהים שלא מתאימים לך בשלב זה.
2. חולשה של שרירי הבטן וזוקפי הגב. תצטרך לשלב בין אימון הכוח לאימון האירובי תוך כדי שאתה מקפיד על חיזוק של כל שרירי הגוף בצורה שווה מבלי לפסוח על שרירי הבטן וזוקפי הגב.
יחד עם 2 ההמלצות שלי הייתי מעט מפחית את העבודה על המכשיר למשך מספר ימים ובודק אם הכאב ממשיך . במידה וכן, הייתי ממליץ ללכת להיבדק אצל אורטופד לצורך אבחון מקור הכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק זוקפי הגב
נעם16/02/2010תודה על התשובה.
שרירי בטן אוכל לחזק באמצעות כפיפות בטן, אך כיצד מחזקים את שרירי זוקפי הגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים לזוקפי גב
שי אלנקרי16/02/2010נסה לשכב על הבטן כאשר אתה מבצע הרמה של יד ורגל נגדית מבלי להרים את עצמות האגן מהרצפה. החזק לכל צד כ-10-15 שניות. בהמשך נסה לנתק את שתי הידיים והרגליים במקביל. החזק למשך 10-20 שניות כ-2-3 סטים. תוכל לחפש תרגילים דומים באתר האינטרנט שלי ולקבל דוגמאות נוספות.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב מאליפטי
עופר קיס15/02/2010בנוסף - נסה לבצע את הדברים הבאים
לדחוף פחות קדימה עם הרגל הקדמית
להפחית את אורך הצעד
להחזיק את הידיים קרוב לידיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותsi15/02/2010
מה קורה לשריר באימון יתר(גודל או נהרס)?
כמה פעמים מומלץ להתאמן בשבוע(אני כבר חודש מתאמן)?
מזה אימוןab
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לsi
ד''ר איתי זיו15/02/2010מצ"ב התשובות:
1. באימון יתר מתריש תהליך קטבולי (מפרק) של רקמת השריר. תהליך זה מומלץ להימנע ממנו מכיוון שהוא כרוך בהרעה במצב הגופני ואף הנפשי. התופעה שכיחה אצל ספורטאים. מתרחשת עקב תוכנית אימונים ו/או תזונה לא מושכלת, מצב נפשי ועוד.
2. מומלץ לבצע 4-3 אימונים בשבוע. הדבר תלוי רבות במטרת האימון. בקווים בלליים הנך יכול לבצע 4 אימונים בשבוע 30-20 דקות בממוצע. מדי שבועיים ניתן להעלות את עצימות האימון (דופק או מרחק ). אימוני כוח- 3 אימונים של 30 דקות כל אחד יספיקו. מומלץ לבצע אימונים אלה בחדר כושר, להפעיל את 8 קבוצות השרירים העיקריות בגוף (רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו). מספר החזרות 15-10 בממוצע.
3. אימון AB הנו אימון כוח מפוצל בו חצי מקבוצות השרירים מבצעים ביום אחד והחצי השני ביום האחר. תוכנית זו מתאימה למתאמנים הפוקדים את חדר הכושר 4 פעמים בשבוע (לעיתים אף 3) ומתאימה במיוחד להיפרטרופיה. בשלבים הראשונים מומלץ להפעיל את כל קבוצות השרירים בגוף כ- 3 חודשים ולאחר מכן ניתן לעבור לתוכנית מתקדמת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות בצורה נכונהשמוליק14/02/2010
שלום,
רציתי לדעת כיצד נכון לעשות התעמלות בצורה נכונה בכל הנוגע להפרשי הזמנים בין ימי אימון..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחות בין אימונים
עופר קיס15/02/2010למתחיל מומלץ לבצע אימונים יום כן ויום לא לסרוגין
אימוני כח ניתן לבצע פעמיים בשבוע אם הם קשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעמלות נכונה
דניאל17/02/2010מה כמות הזמן בשעות ביום נכון להתעמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שריריםאופק14/02/2010
שלום רב,
שמי אופק בן 21 ,בריא בדרך כלל.
אני עוסק הרבה בספורט ולפני כחצי שנה עד לא מזמן הרגשתי דקירה בחזה בעת מאמץ פיזי גדול כמו ריצה וכד'. נישגשתי לעשות בדיקות לב כגון:אקו לב,בדיקת מאמץ וא.ק.ג והבדיקות יצאו תקינות.
ובכל אופן כשאני עושה פעילות כוח (אנאירובית) כגון :מתח ,מקבילים אני מרגיש מעין התכווצות שרירים חדה בחזה שנמשכת כמה שניות ומעט קושי בנשימה ,בנוסף כאשר אני רץ אני מרגיש כראבים בגב העליון בעיקר בצד שמאל .
שאלתי האם זאת רק התכווצות שרירים או שזה קשור לגורם אחר ,ואיך אפשר לטפל בכדי שאוכל לחזור לשגרת ריצה ואימונים כמו שצריך מבלי לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופק
ד''ר איתי זיו14/02/2010מציע:
1. במידה והכאב כרוני ולא עובר לאחר מספר אימונים לפנות לרופא. כאבים במהלך אימונים אמורים לחלוף לאחר מספר אימונים.
2. תחושת כאב קלה בשרירי החזה שכיחה בתרגילים מסוג מקבילים למשל. הסיבה לכך בדרך כלל הנה שאינך מבצע תרגילים אלה על בסיס קבוע כך שישנה תחושת כאב באימונים הראשונים.
3. לגבי כאבים בעת הריצה ייתכן ויכולתך האירובית אינה גבוהה ולכן יש כאבים בצד. גם הם אמורים לחלוף ככל שרמת הכושר האירובי משתפרת.
לסיכום, במידה ובשבועות הקרובים הכאבים לא חולפים מציע לפנות לאורטופד ולהתייעץ עימו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת אנרגיהsi14/02/2010
המליצו לי לאכול ביום 3000 ק כדי לפתח מסה.
השאלה היא האם אפשר להשלים גם ע"י עוגות וחטיפים (כי ממש קשה לי לאכול כל היום "אוכל בריא" בכזאת כמות ) או שהשריר מתפתח רק ע"י אוכל בריא בכזאת כמות?
תןםדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- si
ד''ר איתי זיו14/02/2010הערותי
1. 3000 קלוריות ביום? מתאים במיוחד למפתחי גוף או ספורטאים ברמה גבוהה במיוחד שה- BMR- חילוף החומרים הבסיסי אצלם גבוה במיוחד.
2. במידה ותצרוך כצות גדולה מדי של אוכל לא מזין תחול עלייה הדרגתית באחוזי השומן ותתקשה לשמר את המסה השרירית הקיימת ובטח לא לבנות אותה עוד.
3. כאמור, קשה לי להאמין שהנך צריך לצרוך כמות כה גדולה של קלוריות לכן מציע שתתיעץ עם איש מקצוע בנדון. עשוי בהחלט לחסוך לך הרבה כסף שאולי תותיא על רכישת אבקות ותוספים מסוגים שונים. ניתן אדב להסתפק במרבית המקרים במזון איכותי ולא תוספים.
4. חסרים היו נתונים חשובים כגון: גיל, מטרת האימון, הרכב הגוף, מספר אימונים בשבוע, רקע אימוני וכדומה לכן עניתי בכלליות.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
si14/02/2010בן 25 גובה 177משקל74 שומן13אחוז
אימון 5 פעמים בשבוע (כוח)לפעמים אירובי(פעם בשבוע).
אז כמה אני צריך לאכול?2200יספיקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
si14/02/2010וכיצד ניתך כמה שפחות לעלות את מסת השומן?
מה ממולץ(תזונהוכו).
ד.א
אני ממש "מפחד" לעשות פעילות אירובית בתקופה זו כי אני מרגיש שהיא דופקת לי את כל המטרה של עלית שריר האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל- si
ד''ר איתי זיו14/02/2010הערותי.....
1. לגבי מספר הקלוריות המדויק והיחס הנכון של אבות המזון, מציע שתפנה לפורום של תזונת הספורט. חשוב שדיאטן יענה על שאלה זאת. נכון יותר.
2. לגבי פעילות אירובית, פעם בשבוע מעט מדי. מציע שתבצע 4-3 פעמים בשבוע בדופק לא גבוה יחסית - 70-60% בממוצע מדופק מירבי המוגדר כ- 220 פחות הגיל מבחינתך. מסת השריר לא תיפגע ובאמצעות הפעילות האירובית תוכל גם לשפר את היכולת האירובית וגם להפחית אחוזי שומן. אגב, אחוזי השומן אם באמת התוצאה ריאלית - בגבול התחתון של הממוצע (בסדר גמור).
3.משך האימון האירובי 35-30 דקות בממוצע.
4. אימוני כוח - איני יודע מה הותק שלך באימון אך מציע שתבצע אימון של 4 פעמים בשבוע. במקרה זה מדובר באימון מפוצל - AB. בכל פעם יופעלו 4 קבוצות שרירים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועד שאלה
si14/02/2010אני מתאמן כבר חודש בערך ועליתי 2 קילו ואז הפסיק לעלות....
כל החודש הזה עשיתי אירובי 40 ד (לא מאומץ)ועכשיו הפסקתי כי חששתי....
אני רוצה בגדול להוריד את אחוזי השומן ל9 בערך וגם לעלות את השריר.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור איתי זיויוסי14/02/2010
שלום
אני קראתי את הספר שלך עוצמות חדשות ואתה הבן אדם המתאים שאפשר לסמוך עליו שיכוון אותי בדרך הנכונה .
קצת רקע
הייתי שחקן כדוריד 9 וחצי שנים , כיום אני בן 18
בעקבות פציעה ( קרע במיניסקוס) עזבתי ועליתי מסת שומן ( עומד היום בין 15 ל 18 אחוזי שומן)
אני מתאמן בחדר כושר שלוש שנים
עכשיו לשאלה
אני צריך לחזור לכושר ומהר לקראת גיבוש צנחנים שיש לי עוד חודש וחצי - חודשיים.
לרוץ כל יום חצי שעה בקצב מהיר 80 אחוז מדופק מקסימלי יכניס אותי לכושר + יגרום להורדת אחוזי השומן?
או שעדיף לרוץ 4 פעמים בשבוע 45 דקות 75 אחוז מדופק המקסימלי ?
או שבכלל עדיף לעשות אימון אינטרוולים?
או שעדיף לרוץ כל יום שעתיים בקצב קצת יותר איטי ?
כל זה בשילוב של 4 פעמים בשבוע אימוני כח ..
תודה רבה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד''ר איתי זיו14/02/2010הערותי....
1. קרע במיניסקוס אינו סוף הדרך הספורטיבית וניתן על ידי אימוני חיזוק פונקציונליים לשקם את מפרק הברך ולהיות כשיר גופנית לרבות במאמצים המפעילים את מפרק הברך באופן משמעותי.
2.סמה שומנית של 15 ל 18 אחוז הנה באופן כללי בממוצע אך ייתכן מאוד שבהרכב גוף זה (מידת המסה השומנית לעומת המסה השרירית) תתקשה לבצע תרגילי כוח המושתתים על משקל גוף (לדוגמה- מתח, שכיבות סמיכה וכדומה).
3. מציע לבצע 5-4 אימונים אירוביים בשבוע. בהמשך לאחר מספר חודשי אימון אף 6!. 50-45 דקות בכל פעם יספיקו. מציע שתחלק את האימון השבועי למספר חלקים כך ש- 3 אימונים הנך מבצע בקצב לב של 70% בממוצע ואימון אחד בשבוע מבצע 80%. לאחר כחודשיים אימונים מציע שתשלב גם שיטות אימון שונות כגון: פרטלק או הפוגות. שימוש בשיטות אימון אלו ישפר את כושרך האירובי באופן מהותי.
4. מציע שלקראת הגיבוש תתרגל גם ריצה במשטחים רכים כגון: כורכר, חול הים, דיונות ושטח סלעי. לדוגמה - 2-1 אימונים בשבוע.
5. חשובה במיוחד ההדרגתיות באימון. פציעות רבות מתרחשות אצל מלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון) בשל מוכנות לקויה לקראת הגיוס לצה"ל.
6. על מנת להפחית את אחוזי השומן ובכלל על מנת לשפר את יכולתך הגופנית חשוב במיוחד לבנות תפריט תזונתי מתאים. פעילות אירובית לבדה לא תסייע להפחתת אחוזי השומן או הורדה במשקל. התזונה תמיד 'תנצח'.... לכן יש להתחשב גם בה ולא רק בפעילות הגופנית מכל סוג שלא תהיה.
בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבדוי13/02/2010
שלום,
אני בן 16 וחצי, 1.80 גובה ושוקל 77 קילו.
המשקל שלי קצת מפריע לי והייתי מעוניין להוריד כמה קילו, בערך ל- 72.
כיום אני מתאמן בחדר כושר כבר כמעט 4 חודשים, אבל מאז שהתחלתי המשקל רק עלה ב- 2 קילו מ- 75 ל- 77. החודש האחרון התחלתי לשלב ריצות של 3-5 קילומטר 2-3 בשבוע. למרות כל האימונים האלה אני לא מצליח להוריד במשקל וקצת להרזות.
שמעתי פעם שאימוני חדר כושר רק מעלים את המשקל, האם זה נכון? ואיך אני כן יכול להוריד במשקל (בלי לאבד מסת שריר, כלומר להוריד שומן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוי...
ד''ר איתי זיו14/02/2010הערותי....
1. בעת שמתאמנים בחדר הכושר על בסיס קבוע המשקל אינו המשתנה החשוב אלא הרכב הגוף. במקרה זה ההתייחסות הנה למסת הגוף השמן לעומת מסת הגוף הרזה. זאת ניתן לדעת על ידי מדידת אחוזי שומן על ידי מדריך כושר רציני או דיאטן קליני או פיזיולוג מאמץ.
2. ייתכן שעלית במשקל אך אחוזי השומן לא ממש עלו. זאת ניתן לדעת כאמור, רק על ידי מדידת הרכב הגוף.
3. במידה והנך מעוניין להפחית אחוזי שומן מציע שתבצע אימונים אירוביים ממושכים יותר- 40-30 דקות בדופק של 70-60% מדופק מירבי המוגדר כ- 220 פחות הגיל. ישנה נוסחה מדוייקת יותר ושמה קרבונן. במקרה זה עליך לדעת את דופק המנוחה ולחשב את דופק המטרה באופן הבא: 220 פחות הגיל, פחות דופק מנוחה, כפול אחוזי המאמץ שהנך מעוניין להתאמן בעת הפעילות האירובית ופלוס (הוספה) של דופק מנוחה. אזי התוצאה תהיה מדוייקת יותר.
4. מציע שתבצע 5-4 אימונים אירוביים בשבוע במידה וניתן. החשוב במיוחד לבצע אימונים אלה בהדרגתיות אחרת עלולות להופיע פציעות.
5. יש לקחת בחשבון שהפחתה במשקל כרוכה כמעט תמיד בירידה מסויימת במסה השרירית. לכן הסיכוי להפחית באחוזי שומן ובמשקל ובמקביל להעלות מסת שריר - נמוך. במקרים שהדבר כן אפשרי על התזונה להיות מאוזנת במיוחד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאוד
בדוי16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה באימון גופני. אבקת חלבון -האםחיים12/02/2010
אהלן לכולם,
אני חדש פה ובאופן כללי רק לא מזמן התחלתי להתאמן באופן אינטנסיבי יותר (3 פעמים בשבוע שעה עד שעה וחצי אימון)
רציתי לשאול לגבי התזונה, לפני ואחרי האימון. כיוון שאין לי מדריך כושר הסתייעתי בחברים ובדברים שקראתי בפורומים.
לפני האימון, בערך שעה וחצי-שעתיים לפני אני מקפיד לאכול פחמימות. כיוון שאין לי תפריט מסודר שנכתב ע"י מישהו מקצועי, ורוב הזמן לפני האימון אני בעבודה - אני צורך פחמימות בצורה "עממית" - פיתה או באגט עם בשר\פלאפל שעה וחצי עד שעתיים לפני האימון - וזו בלבד שיהיה לי כי לאימון.
אחרי האימון - בערך 45 דק' עד שעה אחרי אני אוכל קוטג' \ טונה עם מנת פחמימה קטנה וירקות בד"כ.
רק בימים האחרונים התחוור לי כי אני צריך לקחת מנות חלבונים גדולות במהלך כל היום, בימים בהם אני מתאמן, על מנת לעזור לשריר להבנות.
אני יודע שהתזונה שלי רחוקה מלהיות תזונה בריאה לאימון, ובגלל זה רציתי להתייעץ עם מישהו שמבין פה
לגבי תזונה נכונה - גם במסגרת המגבלות שלי (תמיד בעבודה עד הערב, לפני האימון)
לפני שאשאל את השאלות האימון שלי נראה כך:
האימון שלי אורך בערך שעה עד שעה ורבע, ואני עובד בעיקר על פלג גוף עליון:
לפני האימון - אירובי ריצה\הליכון - לפי תכנית איבוד קלוריות של 150-200 קלוריות (בסביבות 12-17 דק' ריצה בהפוגות של ריצה רגילה וריצה מהירה מאד)
9 סטים לחזה (3 תחתון, 3 אמצעי, 3 עליון)
9 סטים לידיים (גם 3,3,3)
בין לבין 9 סטים של בטן
אשמח אם תעזרו לי בנושאים הבאים:
האם נכון לי לקחת בשלב זה אבקות חלבון ? אם כן - באיזה כמות (כמה מנות חלבון בכל יום?) על איזו אבקה אתם הכי ממליצים ? איזו אבקה הכי נותנת תמורה למחיר ? מזכיר לכם שאני רק חודשיים-שלושה מתאמן באופן אינטנסיבי ככה שעדיין לא הספקתי לבנות לעצמי מסה של שרירים. (גדולה...)
איך אוכל לשמור על תזונה נכונה - גם לפני האימון - גם כשאני בעבודה, ואין לי את הכלים העומדים לרשותי בבית ?
האם משקאות אנרגיה, רגע ממש לפני האימון יכולים לעזור לי להפטר מהעייפות ? (אני בעבודה מהבוקר עד 6-7 בערב ומהעבודה הולך ישר לחד"כ)
האם האימון שלי הוא נכון למי שרוצה לפתח מסת שריר ולעיצוב הגוף ? אני לא מחפש להיות בודי בילדר - אך אני רוצה גוף מחוטב מאד ?
למטה תראו תמונה שלי, חודשיים אחרי אימון בחד"כ.
תודה רבה לכל מי שמשיב וטורח לספק לי תשובה שאיתה אוכל להמשיך הלאה ולהגיע ליעד שלי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים
שי אלנקרי14/02/2010תוספי מזון כאבקת חלבון הינם תחליף לאלו שלא מצליחים להגיע לארוחת מיד בתום האימון. אם הינך מצליח להגיע לארוחה, אין צורך בצריכת שייק החלבון. אני ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע (דיאטן או דיאטנית קלינית) לצורך התאמה אישית של תפריט תזונה בהתאם לסדר היום ואורח החיים שלך. משקאות אנרגיה או משקאות איזוטוניים תפקידם לספק לך אנרגיה בזמן הפעילות אבל בעיקר כאשר מדובר בפעילות ממושכת. שוב אני חוזר לעניין הייעוץ באיש מקצוע, כך תוכל לקבל את מיטב האנרגיה במשך כל היום כדי שתגיע לאימונים פחות עייף ויותר אנרגטי. גם לגבי תוכנית האימון הייתי מציע שתתייעץ עם מאמן כושר אשר יבחן את יכולתך ומגבלותייך הגופניות בכדי שיוכל להמליץ לך על תוכנית אימון כזו או אחרת.
חשוב לזכור: כשזה מגיע לגוף שלנו לא מסתפקים בהמלצות מחברים או בפורומים בדיוק כמו שלא תנסה לתקן את הרכב שלך לבד באמצעות "המלצות בלבד".
שיהיה המון בהצלחה בהמשך הדרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהאולגה11/02/2010
שלום, אני בת 24, שנה וחצי אחרי לידה. לפני ההריון הייתי רזה, צרה בהיקפים והבטן הייתה שטוחה. לא הייתי עושה כושר.
כעת חזרתי למשקל שלי לפני ההריון אבל נשארה קצת בטן. זה פחות מפריע לי כי את הבטן אפשר להכניס. מה שמציק לי זה הצמיגים בצדדים שבולטים החוצה כשאני שמה ג'ינס צמוד למשל. זה גורם לי לחוסר בטחון ותסכול. השאלה שלי היא איזה תרגילי כושר אפשר לבצע כדי להוריד אותם?המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הריון
עופר קיס11/02/2010השומן ירד כל עוד אחוז השומן בגוף ירד.
מומלץ להכנס לסטודיו C או מועדון כושר ולחזק את כל הגוף כולל תרגילי בטן בסגנון CORE ופילטיס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה-נתן11/02/2010
שלום אני בן 16 ומיתכונן ליקראת צבא.
היתחלתי ליפני חודשים ריצות של 3 פעמים בשבוע, כול פעם 45 דקות של ריצה בקצב של איטי עד בינוני, וזה יוצא בערך 8 קילומטר לריצה.
עכשיו השאלה שלי האים זה הרבה מידי ריצה ביחס לגיל שלי?
כמה מותר לרוץ בגיל הזה מיבלי ליפגוע בברכיים ובקרסוליים?
גובה 1.77
מישקל 74 קילו
כמובן שאני מבצע חימום ומתיחות ליפני ואחרי כול אימון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד''ר איתי זיו11/02/2010מציע:
1. על מנת לשפר את מהירות הריצה מומלץ שתבצע אימוני מהירות אחת לשבוע. במקרה זה הנך תבצע לדוגמה 10 פעמים 200 מטר בקצב מהיר (לא ספרינט) ובנוסף ריצה של 20 דקות קל. כמובן שיש לבצע חימום לפני אימון שכזה.
2. במידה והנך מאומן ניתן לבצע אימוני אינטרוולים אחת לשבוע או אימוני עליות.
3. מציע להעלות את מספר הפעמים שהנך רץ ל- 4 ובהדרגתיות ל- 5.
4. ריצה על משטחים קשים כמו אספלט לא מומלצת. מומלץ משטחים רכים יותר.
5. הברכיים והקרסוליים לא אמורים להיפגע אלא אם כן הנך סובל מבעיה מסויימת. במידה והנך חש בכאבים יש לבדוק מקורם. ייתכן אגב שיופיעו כאבים בשל סגנון ריצה שגוי. עם יש כאבים מציע לפנות לאיש מקצוע מיידית.
6. מבחינת נפח האימון ניתן להסתפק ב- 45 דקות. מציע כאמור, להשתמש בשיטות אימון ולהעלות מספר הפעמים בשבוע שהנך רץ.
7. תזונה - לא פחות חשוב מהאימונים. יש לאכול אחרי אימוני ריצה וכמובן גם לא לבצעם עם בטן ריקה.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
נתן11/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדון curvesrg100511/02/2010
ביום שני האחרון הוצאו לי נמש וכתם אדום קצת עמוק, מהזרועות
האם אני יכולה ללכת למועדון, או שלא כדאי לעשות זאת עד שיוציאו את התפרים?
(לא הלכתי עד היום כי כאב לי, היום כבר לא ממש כואב אבל המקום מורגש)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
שי אלנקרי14/02/2010אולי כדאי לקבל המלצת רופא לפני. אם יש אישור מרופא לכך והכאבים כבר לא מורגשים אז ככל הנראה לא תהיה בעיה בחזרתך לאימונים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת שומןשי10/02/2010
שלום,
רציתי להתייעץ איתכם לגבי 2 בעיות
-כבר שנה וחצי אני מתאמן בחדר כושר ועושה תרגילי בטן
ועדיין אין תוצאות (קוביות)
אם אני מכווץ את הבטן אני יכול לראות שיש משהו הבעיה היא השומנים שמעל.
אני לא שמן! בכלל לא, ההפך! אני רזה
פשוט יש לי כרס קטנה כזאת שלא ניתן לראות את השרירים בגללה
איך אני יכול להסיר את זה? אני מייואש! אני גם לא רוצה לרזות יותר מדי כדי לא להיות שחיף
אני גם נמוך יחסית 1.68 משקל 62
-עוד שאלה:
אני אוכל ביום ארוחת בוקר קטנה, צהריים גדולה ובערב אחרי אימון אני מנסה לאכול חלבונים ופחמימות ואולי זה לא טוב כי זאת ארוחה גדולה
השאלה שלי האם עדיף לי לקחת חלבונים באבקה, מאשר לאכול קופסת טונה כל יום
מה יותר משמין???? מה יותר מזיק?
הבנתי שלקחת חלבונים זה משמין, אבל האם זה יותר משמין מטונה ופחמיות נוספות ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד''ר איתי זיו11/02/2010הערותי...
1. על מנת שיהיה סיכוי שתבחין בשרירי הבטן... אחוזי השומן בגופך צריכים להיות 11% ואולי אף פחות. משימה לא פשוטה כלל ועיקר. משקלך לא רב אך ייתכן שאחוזי השומן לא.
2. מציע שתבצע אימונים בהם מפעילים את כל 8 קבוצות השרירים העיקריות בגוף. מספר סטים 27-24 בממוצע, מספר חזרות 15-8 בממוצע. העומס - בהתאמה.
3. לגבי התזונה - אין צורך להשתמש בתוספי חלבון ושייקים מסוגים שונים. ניתן להסתפק בתזונה מאוזנת ואכילה של 5-4 ארוחות לפחות. בהמשך אפילו - 6.
4. מציע לגבי התזונה מציע להתייעץ עם איש מקצוע. טונה במים למשך דלה בקלוריות יחסית למזונות חלבוניים רבים.
5. צריכה של חלבונים צריכה להיות עם פחמימות ולא בלעדיהן.
6. מציע לבצע מדידות של משקל, מסת השרירים (היקפים) ואחוזי שומן על מנת לאמוד מידת התקדמותך. במידה ואינך מתקדם צריך לבדוק מדוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מכינה עבודה בספורט (לבגרות)...דורין10/02/2010
ואני צריכה עזרה...
אני צריכה לבות תוכנית שבועית לפעילות גופנית ותזונה נכונה.
עם התזונה הנכונה הסתדרתי, ובדקתי בכל מיני אתרים של שומרי משקל וכו' ויש לי תוכנית של ארוחת בוקר, צהריים ערב וביניים, אבל אני לא מוצאת תוכנית שבועית של פעילות גופנית ואני לא יודעת מה לכתוב.
בבקשה עזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית שבועית
עופר קיס11/02/2010תנסי לגלגל באנגלית
בטוח שיש מלא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטרנט
שי אלנקרי14/02/2010יש מגוון תוכניות אימונים לדוגמא ברשת האינטרנט גם בעברית וגם באנגלית. אם זה לא למטרת ביצוע אלה רק לשם העבודה בספורט שאת מכינה, תוכלי להיעזר באינספור דוגמאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןמוטי09/02/2010
שלום... אני נער בגיל העשרה ואני מצבע כפיפות בטן מספר פעמים בשבוע וכך כבר חצי שנה... במשך האימון ביצעתי את התרגיל שכיבה על הגב ורגליים במצב תשעים מעלות כלפי מעלה ועליות בזוית שלושים מעלות. עכשיו התרגיל כבר פחות אפקטיבי ואני יכול להגיע לכמה עשרות כפיפות ללא השפעה ניכרת
שאלתי היא האם גם כאשר אבצע מספר רב של כפיפות בטן בתרגיל זה השריר יגדל (היפטרטרופיה)
בזמן האחרון אחזתי בשני משקולות אשר כל אחת שוקלת שני קילוגרם מאחורי העורף/ הראש על מנת להקשות על התרגיל ולבצע מספר קטן יותר של חזרות. האם דבר זה הוא נכון לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעריץ מארון 5
ד''ר איתי זיו10/02/2010מציע:
1. לבצע את הכפיפות באיטיות, הן בהלוך ובן בחזור של כל כפיפה.
2. בכל כפיפה לבצע תחילה שאיבה של הבטן פנימה (מכונה HOLLOWING,), ורק לאחר מכן את הכפיפה עצמה.
3. לגוון בסוגי התרגילים. יש מאות תרגילים. בצע כפיפות גו באלכסונים - מרפק של צד אחד לכיוון ברך נגדית, גשרים סמוגים שונים (גשר קדמי, גשר צידי וכדומה), ביצוע התרגילים בשיפוע, בתליית גוף, עם פולי עליון, אם פולי אמצעי בעמידה ועוד ועוד.
4. מספר החזרות המומלץ הנו 20-15 בממוצע. בהתאמה העלה את דרגת הקושי בתרגילים השונים.
5. בטרם הנך מעלה את העומס עם משקולות מציע שתיישר ידיים מעבר לראש ואז תנסה לבצע את התרגיל - קשה במיוחד. כמו כן ניתן לבצע את התרגיל בשיפוע שלילי שהראש כלפי מטה.
6. הנך יכול להשתמש בטכניקות אימון שונות שמאוד יקדמו אותך. לדוגמה: ביצוע 3 תרגילים שונים עם מספר חזרות שאינו זהה ואז הפסקה.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)