מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברךאורן28/02/2010
שלום רב,
אני בחור בן 29 בריא בדר"כ ופעיל גופנית. לפני מס' חודשים התחלתי לבצע ריצות קלות בחוץ 3 פעמים בשבוע 40-50 דקות ופעם בשבוע משחק טניס. לפני כחודש התחילה תופעה כזאת שבכל פעם שאני יושב עם ברכיים מכופפות למשך זמן מה (בפרט אם הרגליים במאמץ כלשהו), אני מתחיל להרגיש כאבים בברך שמאל שהולכים ומתחזקים עד שכעבור כמה דקות נהיים בלתי נסלבים ואני חייב למתוח את הרגל. אם אני מיישר לגמרי את הרגל, גם אז מורגשים הכאבים.
רציתי בבקשה לדעת מה יכולה להיות הבעיה? האם סביר שזה קשור לריצות? ומה אפשר לעשות בעניין?
תודה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
ד''ר איתי זיו28/02/2010מציע:
1. מאוד יכול להיות שהבעיה הנה בנעליים. נעלי ריצה מתאימות לכ- 700-600 ק"מ. במידה והנך משתמש בנעליים מעבר לקילומטרז זה בולמי הזעזועים אינם יספקו את ההגנה הנדרשת.
2. כאבי הברכיים שהנך מתאר שכיחים מאוד! יכולות להיות לכך מספר סיבות - המינסקוס, בעיה ברצועה צולבת או אחר. מפרק הברך הנו מפרק מורכב במיוחד. מציע להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט (!) או אורטופד. ניתן לפנות לפורום המתאים בביאוקיי.
3. תרגילים פונקציונליים עשויים מאוד לסייע. לדוגמה - סקווט בזווית של 120 מעלות במפרק הבר כשהנך עומד על בוסו (חצי כדור הנמצא בחדרי כושר, סטודיו). בנוסף, ניתן לבצע לחיצת רגליים במכונה ייעודית כשרליך שתיהן או אחת מהן נתמכת בפיתה (אביזר שכיח הנמצא גם הוא בחדר הכושאר/סטודיו), חיזוק שרירי הרגליים בכלל כל עוד אינך סובל מכאבים, חיזוק שרירי כופפי הברך בעיקר (מכונים HAMSTRINGS) וביצוע מתיחות לשרירי הרגליים - בעיקר לכופפי הברך, פושטי הירך עשויים לסייע גם. כל זאת ניתן לבצע בייעוץ של איש מקצוע, ניתן לבדוק באתרי אינטרנט בארץ ובחו"ל - יש לא מעט תמונות.
4. חשוב לטפל בבעיה ולא לסבול ממנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלני26/02/2010
אני בת 15,גובה 157,כיתה ט',מכיתה ו' גבהתי בערך 2 ס''מ אבל השמנתי 15+,אני לא מבינה למה, ואני מרגישה שמנה..,במיוחד בירכיים ובמותניים,אני בחוג ריקוד 3 פעמים בשבוע אבל זה לא ממש עוזר..רק השרירים שלי כואבים אחרי החוג,רציתי לקנות איזשהו מכשיר כושר אבל אני לא יודעת איזה מתאים לירכיים\מותניים,ובכללי אני לא יודעת מה לעשות..זה משגע אותי!!אני אשמח אם מישהו יעזור.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לכתוב
לני26/02/2010משקל 57
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לכתוב
לני26/02/2010משקל 57
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללני
ד''ר איתי זיו28/02/2010מספר הערות....
1. מי החליט שאת שמנה...? משקל 57 ק"ג ייתכן שהוא יותר ממה שאת צריכה לשקול בהתאם לגילך ולגובהך אך ייתכן גם שלא. מציע שתתייעצי בהקדם עם דיאטנית1דיאטן ספורט שיבנה תפריט מתאים למידת העיסוק שלך בפעילות גופנית - במקרה שלך ריקוד.
2. איני יודע שאיזו מידת עצימות הריקוד מתבצע. בכל מקרה על מנת לתרום לתהליך של ירידה במשקל אך לא רק בעיקר לסייע להפחתת אחרוזי השומן (המתרכזים אצל נשים בירכיים ולעיתים גם במותניים ובבטן) חשוב לבצע על בסיס קבוע פעילות אירובית כך שאם אינך מעלה את הדופק בעת הריקוד לרמה גבוהה דיה מציע שתבצעי 5-4 פעמים בשבוע פעילות אירובית- הליכה לבית הספר (הליכה מהירה), רכיבה על אופניים, שימוש במכשיר אירובי מסוים, ריקוד שמעלה את הדופק באופן משמעותי וכדומה.
3. לגבי כאבי שרירים לאחר הריקודים.בעיקרון לאחר מספר פעמים לא אמורים לכאוב לך השרירים. ייתכן שאת מבצעת תרגילים שונים בטווחי תנועה גדולים מדי והעומס על מערכת שלד-שריר גבוהה מדי עבורך. ממליץ להתייעץ עם המורה באשר לכך. לא סביר שבאופן קבוע תסבלי מכאבים.
4. לתזונה משקל רב בכל הנושא של התאוששות מאימונים, כאבים, תחושה טובה וכדומה. לכן לתפריט תזונתי הבנוי באופן מושכל חשיבות רבה במיוחד.
5. לגבי משקלך הנוכחי - חשוב לדעת מה מידת אחוזי השומן בגופך. זאת יוכל למדוד בנקל הדיאטן הקליני.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה))
לני06/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר???משה26/02/2010
שלום רב.
אני מתאמן שלוש פעמים בשבוע אימון כח אינטנסיבי שכולל מתח מקבילים ושכיבות שמיכה ( האימון עורך כשעה)השאלה שלי היא האם אני יכול לשלב בימים שאיני מתאמן, אימוני קרב מגע שהם גם אינטנסיבים??? האם זה יפגע או יזיק לגוף בטווח הקרוב/רחוק?? או שמומלץ לוותר על קרב מגע ולתת לגוף לנוח מאימוני הכח
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר איתי זיו26/02/2010מציע:
1. במידה ובאימוני קרב המגע הנך מבצע תרגילים כנגד משקל גוף גם בעצימות גבוהה למשל, סטים של 20-10 חזרות בעומס גבוה מציע שתבצע את האימונים של הכוח יום כן יום לא. בכל מקרה חשוב שתבדוק מידת ההתקדמות שלך בתרגילים, בכוח, במסה - בהתאם למטרת האימון שלך. במידה ואימון קרב המגע הנו בעיקר לימוד תנועות, תרגילים שונים וקרבות שבהם הדופק בין השאר עולה משמעותית, שיפור הקואורדינציה וכדומה אין מניעה שתבצע את האימונים יום אחר יום.
2. ניתן לבצע אימון כוח איכותי גם בפחות משעה. החשוב במיוחד הנו האינטנסיביות של האימון.
3. חשובה תשומת הלב לתזונה. לפני האימון ובעיקר אחריו. ללא הקפדה על התזונה תתקשה עד מאוד להתקדם באופן ממשי והדבר בהיבט הבריאותי לא מומלץ כלל ועיקר.
4. אימון כל יום לא אמור להזיק לגוף במידה ומתאמנים באופן הדרגתי ובכלל שומרים על הכללים של אימון גופני. לפיכך, חשוב לא לבצע אימונים ארוכים וקשים מדי, להקפיד על שינה ותזונה ואורח חיים בכלל.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למתניים וירכייםסהר25/02/2010
שלום שמי סהר
אני בת 20, ואני מתאמנת בחדר כושר כבר בסביבות החודשיים חמישה ימים בשבוע קבוע, כשאני עושה לפחות שעה נטו אימון
בשילוב של שחייה אופניים ומכשיר הסקייקרוס (מכשיר הסקי הזה, אין לי מושג איך קוראים לו, זה ספינינג?)
לפי המכשיר עצמו אני מורידה כל יום בסביבות ה700 קלוריות..
לא ראיתי ירידה במשקל וחיטוב חוץ מבירכיים עצמן, למרות שהאכילה והתזונה שלי נותרה אותו הדבר והיא בסדר גמור..אני אוכלת 4 ארוחות קטנות ביום שמורכבות מכל אבות המזון
מאז שנכנסתי לחדר כושר עליתי במשקל ואני שמחה כי אני מבינה שהשרירים שלי התפתחו ואני גם רואה את זה
אבל אני מתוסכלת, בגלל שירדת קצת בירכיים, עכשיו השומן שבמותניים עוד יותר מודגש לי
מה אני צריכה לעשות? איזה תרגילים? איזה מכשירים?
דרך אגב, איזה תרגילים יש גם לשרירים שבירכיים הפנימיות איפה שהמפשעות ליד? זה גם משם אני לא מצליחה להוריד...
אני מאוד אשמח אפ תוכלו להפנות אתי למאמרים עם תרגילים מתאימים או לתת לי עצות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסהר
ד''ר איתי זיו25/02/2010היי סהר,
1. לדעתי 700 קלוריות - לא מעט. לא בטוח שאת שורפת כה הרבה . הדבר תלוי רבות במשך האימון האירובי ועצימותו.
2. חשוב שתבדקי מידת אחוזי השומן בגופך. ייתכן שיופחת השומן בירכיים והשומן במותניים לא ירד. העניין הנו גנטי. לכן חשוב לדעת אחוזי השומן בגופך. טווח מומלץ הנו 30-23% בממוצע. ספורטאיות ומתאמנות רציניות הן אחוזי שומן שלמטה מהממוצע!!! ההופעה החצונית בהתאם!!!
3. חשוב לבדוק שאת צורכת מספיק חלבון.
4. חשוב שתבצעי תרגילי התנגדות על בסיס קבוע. מציע להתיייעץ עם איש מקצוע. הקבוצות הן: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
5. על מנת להעלות את הטונוס השרירי של אזור המותניים ניתן לבצע תרגילים לשרירי הבטן האלכסוניים והרחב בטני בעיקר (גשר צידי על גבי הקרקע, גשר קדמי על גבי הקרקע, כפיפת גו באלכסון וכדומה). בכל מקרה חשוב להפחית את אחוזי השומן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ריצה עם שחיהג23/02/2010
שלום רב,
אני שוחה כ 3 פעמים בשבוע , אימון של שעה : ק"מ חתירה וחצי ק"מ חזה בדופק של 140-150 ,
הפסקות של 30 שניות כל 200 מטר.
אני רוצה להוסיף אימון ריצה אחד בשבוע , 6-8 ק"מ במהירות של כ 9-10 ק"מ לשעה.
פעם שמעתי שלרוץ פעם בשבוע זה מסוכן בגלל שהגוף אינו מורגל והאימון אינו סדיר.
האם במקרה שלי לאור הפעילות האירובית הנוספת זה תקין והאם יהיו משמעויות שליליות ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שאלה
דד23/02/2010אפשר לשתות את אבקת החלבון גם במשך היום (לא קשור לאימון)או שזה לא יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת חלבון
עופר קיס23/02/2010עומס על הכליות - ממליץ לאכול רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיה וריצה
עופר קיס23/02/2010הבעיה איננה קשורה למערכת הלב והריאות אלא לעומס אורטופדי על הגפיים התחתונות.
התחל בהדרגה ועלה 10% מרחק כל אימון ולא אמורה להיות בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםדד23/02/2010
אפשר לקבל הסבר קטן מתי הכי הרבה הגוף מפריש הורמונים (גדילה וההורמון הגברי) בעת אימון כוח(כמה תרגילים ,זמן האימון,מנוחה בין הסטים וכו).
ועד שאלה האם בעת אימון יתר הגוף מפריש הורמונים "לא טובים" ?ומה הם עושים לגוף
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
עופר קיס23/02/2010לפי ידיעתי הורמון IGF-1 האחראי לאפקט הגדילה מגיע לשיאו בערך כ 30 דקות לאחר התחלת פעילות.
ממליץ על משקלים בינוניים- מנוחות של עד דקה- רמת חומצת חלב גבוהות ואימון קצר. כאשר האימון מתארך הורמון קורטיזול מתחיל לפרק שריר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות ללחץ דם גבוהגיל23/02/2010
אני בן 56 סובל מיתר לחץ דם מקפיד על תזונה ואמרו לי שכדאי להתחיל להתאמן אני לא בטוח איזה פעילות כדאי להתחיל וכמה זמן ואם יש עוד משהו שמומלץ למצבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ליתר לחץ דם
שי אלנקרי23/02/2010שלום גיל,
פעילות גופנית אכן תעשה לך טוב ותוביל לשיפור במצבך. חשוב לבצע פעילות אירובית כמו הליכה, ריצה, רכיבה ושחייה. ייתכן שבתחילת הפעילות יעלה לחץ הדם, אך עם הזמן גם ירד כתוצאה מהרחבת כלי הדם. חשוב גם להקפיד על דופק שבין 60 ל- 80 בעת המאמץ (למעט מקרים שבהם הרופא ממליץ אחרת).
השתדל לשלב גם אימון אנאירובי (כוח) אך ללא מאמץ גבוה מידי בכדי שלא תאלץ לעצור את הנשימה בזמן התרגיל ובכך לעלות את לחץ הדם.
יחד עם זאת תמיד כדאי שתקבל הנחיות ספציפיות מאיש מקצוע בכדי שלא תבצע אימונים של מתאימים עבורך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
גיל25/02/2010ציינת שלחץ דם עלול לעלות -זה לא מסוכן ואחרי כמה זמן הוא צפוי לרדת?
דבר נוסף שחשוב לי לשאול, הסתכלתי בפורום וראיתי פה שיש תוסף משהו קיו 10 שאולי יכול להתאים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות ליתר לחץ דם
עופר קיס23/02/2010לאחר אישור רפואי מומלץ לבצע פעילות אירובית לפי בחירתך בקושי בינוני לפחות 20 דקות.
להגברת אפקט מומלץ לבצע פעמיים ביום - בוקר וערב
אכן גם אימוני משקולות בקושי בינוני ללא אחזקת נשימה תעזור להורדת לחץ דם.
אגב פעילות עשויה להוריד לחץ דם בערכים של 4-8 מ"מ כספית ולא יותר. לכן עיקר ההורדה על ידי ירידה במשקל ותזונה מתאימה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט למטרת בריאותעמית22/02/2010
שלום אני חייל בן 20 אני מתאמן בחדר כושר כבר חצי שנה אני משרת מול מחשב בעיקר וראיתי לנכון להתחיל להניע את עצמי ע"מ לשמור על בריאות תקינה
אין לי עודף משקל אני שוקל 68 הגובה שלי 1.80 אכפת לי מהגוף שלי ורציתי לשאול כמה פעמים בשבוע לבצע פעילות אירובית לדעתכם... בלי מטרה מסויימת שוב רק בשביל להזרים דם בגוף ובשביל הסיבולת לב עד כה רצתי בסביבות 3 פעמים בשבוע 4ק"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט למטרת בריאות
שי אלנקרי22/02/2010שלום עמית,
לשאלתך: 3 פעמים בשבוע כ 4-5 ק"מ בכל אימון זה בסדר גמור, רק כדי לשמור על הבריאות ולהזרים את הדם. חשוב שתמצא מטרה מסוימת (לא משנה מה) זה יעזור לך לשמור על פוקוס ומיקוד בתהליך האימונים מבלי בכלל שתשבר בדרך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דופק גבוה בזמן אימוןיוסף22/02/2010
שלום.
אני בן 31, בריא בדרך כלל. לפני כחודשיים התחלתי להתאמן בהליכות מהירות ובריצות קצרות ואיטיות (כ- 3 קילומטרים) כפעמיים בשבוע. השבוע במקרה מדדתי דופק באמצע הריצה, כשאני לא מרגיש שאני מתאמץ, מתנשף או מזיע, עבר רק 1.5 ק"מ, ולהפתעתי גיליתי שאני על דופק של 190. מיד עברתי להליכה עד הסוף בדופק ממוצע של 140.
אציין שלפני כשנתיים עברתי בדיקה אגרומטרית ולמרות שהכושר הגופני נמצא ירוד, הבדיקה יצאה תקינה.
האם זה טבעי?
האם זה מסוכן להסתובב באיזורים הגבוהים של 190? ומה הם הסיכונים?
בעבר הרחוק הייתי חייל קרבי, כך שכושר היה לי פעם...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה בזמן אימון
שי אלנקרי22/02/2010שלום יוסף,
דופק הוא אינדיקציה לרמת הכושר בה אתה מצוי, אם כי יש מקרים חריגים. בדיקה ארגומטרית תוכל לקבוע את הדופק הרצוי עבורך במהלך האימונים ותוכל לתת לך הכוונה מקצועית נוספת. יחד עם זאת, ככל שתשפר את הכושר הגופני ותקפיד על אימונים סדירים, הדופק במהלך האימון בעצימויות גבוהות ירד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאני22/02/2010
אני בן 14.10, 169ס"מ משקל 60 ק"ג.שאלתי-אני מתאמן כבר זמן מה בביתי על כושרגופני (אחי שהיה בחדר כושר לימד אותי לעשות נכון-מתיחות, תזונה, גב זקוף בעת ביצוע התרגילים,מנוחה בין לבין וכו')-שכיבות שמיכה,מתח,כפיפות בטן,סמוכים(תרגיל כמו של מקבילים אך המוטות סמוכים) ומשקולות עד 7-10 ק"ג(מוט מתברג)...מדוע שאני "עושה " שריר הוא די חלש ורך -כמעט בכל שריר בגוף,ולא חזק למרות התמדה של 2- פעמים בשבוע +אימוני כדורסל?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר
שי אלנקרי22/02/2010לא כל כך הבנתי את שאלתך, אבל אם אתה מתכוון "לשריר חלש" במהלך הכיווץ זה כנראה שהוא עדיין לא מספיק חזק. לפעמים גם עם כל האימונים יש חסרונות של תזונה, שינה, סוגי אימונים וכו'..
המשך באימונים והתייעץ עם מאמן כושר על תכנית האימון שלך, כדי שלא תבצע תרגילים בצורה לא נכונה ותשיג בדיוק את ההפך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות במים - מידעמיכל22/02/2010
מחפשת המלצה על מקום ומדריך/כה להתעמלות במים באזור רעננה - כפר סבא. אשמח לקבל מידע . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות במים
שי אלנקרי22/02/2010יש בקאנטרי רעננה וכפ"ס ממה שלי ידוע. לא יכול להמליץ ספציפית כי אני לא מכיר.
אני מכיר את עולם המים של אורי סלע בהרצליה ועליו אני יכול להמליץ.
בהצלחה באימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אישה צריכה לאכול אחרי אימון?רונית22/02/2010
בכל הכתבות שאני קוראת תמיד אני מבינה שמיד בסוף האימון צריך לאכול פרי או איזה חטיף אנרגיה כדי לאושש את הגוף ואחרי 45 דקות בערך מנה שמכילה גם פחמימות וחלבון כשמתייחסים לגבר זה הגיוני אבל האם אישה גם צריכה לאכול בדרך הזאת אם המטרה שלי היא לרדת במשקל ולא לקבל שרירים גדולים רק לחטב את הגוף מה אני צריכה לאכול אחרי אימון וכמה זמן אחרי ?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה אחרי אימון
שי אלנקרי22/02/2010שלום רונית,
אחרי אימון אכן ישנו חלון הזדמנויות שנע סביב ה-60-90 דקות לאחר אימון. תערובת של פחמימות הנספגות מהר כגון פרי טרי: תמרים או בננות או מעדן חלב ביחד עם חלבונים איכותיים כמו ביצה או חזה עוף או חלב או טונה, מעודדים את הגוף לבנות שריר ולהכין את הגוף לאימון הבא.
כדי "לחטב את הגוף" אנחנו חייבים בבנית מסת השריר והורדת אחוזי שומן. הקפדה על תזונה נכונה מיד לאחר האימון אכן תוביל אותך לתוצאות להן את מייחלת. אני תמיד ממליץ להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית קלינית אשר יתאימו לך תפריט תזונה אישי לפי נתוניית האישיים.
בהצלחה בהמשך התהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובי או אנאירובי מה לפני?אסף22/02/2010
שלום לכם!
לאחרונה עברתי לתקןפת חיטוב שאלתי היא האםכדי כמה שפחות לאבד מסת שריר נכון לעשות את האירובי לפני האנאירובי או ההיפך או פשוט לעשות חלק מהאירובי לפני האנאירובי וחלק אחרי האנאירובי וכל זאת כדי לשרוף יותר שומן ולא לאבד יותר מדי ממסת השריר שצברתי בתקופת המסה.
בתודה מראש
אסף מצגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירובי לפני או אחרי
שי אלנקרי22/02/2010שלום אסף,
מחקרים רבים בוצעו והנושא עלה אינספור פעמים בדיונים. מחקרים מסוימים הראו כי ישנו שיפור אצל אלו שביצעו פעילות אירובית אחרי אימון הכוח ומחקרים אחרים הראו אחרת. הדעות חלוקות בנושא אבל דעתי האישית היא מאוד תלויה בסוג המתאמן. האם אתה מוציא מעצמך הרבה יותר כשאימון האירובי מבוצע קודם או להפך? תראה מה אתה מעדיף יותר, ומה יותר חשוב לך. כל עוד אתה לא ספורטאי תחרותי תמשיך לעשות מה שעושה לך טוב.
חשוב לציין כי יש לבצע את שני מרכיבי הכושר בכל מקרה, בין אם אתה מעוניין לשפר את בריאותך או יכולתך הגופנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון גומיות כושרעומרי21/02/2010
שלום... שאלתי היא האם בעת אימון בעזרת גמיות כושר אפשר לטעות ולפגוע באיברים או שמא מכיוון שהגומיות אינן מפעילות לחץ גל הגב הדבר אינו יכול להביא לפגיעה בגוף: גביהה/גדילה וכו... (גם במקרים של עבודה לא נכונה)!!!
נ.ב
אני נער בגיל העשרה.. בן 16
בתודה מראש.. אנריקה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גומיות כושר
שי אלנקרי22/02/2010שלום אנריקה,
אימון כנגד התנגדות אינו פוגע בגביהה כל עוד אתה שומר על כללי האימון ולא נוטל חומרים אסורים. יחד עם זאת חשוב לזכור גם עבודה כנגד גומייה יכולה להיות בעלת התנגדות לא פחות מאימון עם משקולות. חשוב שתתיעץ עם איש מקצוע ותקבל תוכנית אימון מסודרת ובקרה על התרגילים המבוצעים. ביצוע לא נכון של תרגילים יכול להוביל לפציעות מיותרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון נכון?רועי21/02/2010
שלום
אני בן 30, גובה 1.80, משקל 75
אני מתאמן יום כן יום לא, מתחיל בריצה בת שעה עם דופק מטרה ומסיים עם אימון כוח.
שאלתי היא: האם אימון כוח לאחר אירובי הוא יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון כוח
שי אלנקרי22/02/2010שלום רועי,
לאחר אימון אירובי של שעה עם דופק מטרה אתה מפעיל את המרכיב האירובי וסיבי השריר הפועלים הם האדומים. באימון כוח אתה מפעיל את המרכיב האנאירובי וסיבי השריר הנכנסים לעפעולה הם הלבנים. מכך אפשר להסיק שאימון אירובי לא אמור להפריע לאימון הכוח אך העייפות הכללית של הגוף תשחק תפקיד במקרים מסוימים. כל עוד אין הדבר מפריע לך בעת ביצוע התרגילים תוכל להמשיך בכך. במידה והדבר יפריע בצורה כזו או אחרת תוכל לשקול לשלב חטיף אנרגיה קל או פרי יבש מיד בסיום החלק האירובי כדי להכניס קצת אנרגיה לגוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)