פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוצאת אויר בעת מאמץ
    גבי בן משה
    22/03/2010

מהי הסיבה שאנו מוציאים אויר בעת מאמץ בחדר הכושר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת אויר בעת מאמץ

הוספת תגובה

• הוצאת אויר במאמץ

עופר קיס
    23/03/2010

כאשר אנו מבצעים מאמץ שמצריך לייצב את עמוד השידרה אנו שואפים מחזיקים את האויר ברגע הקריטי להעלות לחץ תוך חזי ובטני בזמן החלק הקשה של המאמץ (קונצנטרי / חיובי). כאשר סיימנו חלק זה אנו נושפים על מנת להוריד את לחץ הדם ולאפשר זרימת דם מלאה מחודשת ללב ולמח
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי
    גבי בן משה
    22/03/2010

האם ניתן לבצע פעילות גופנית כאשר ישנו בקע מפשעתי ואם כן ממה להימנע?
    מאילו תרגילים, זויות ומישורים יש להימנע?

לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי

עופר קיס
    23/03/2010

אין לבצע פעילות כאשר יש בקע מפשעתי ללא אישור רופא מתאים עקב סיכון להחמרה מיידית של המצב. לא לוקחים פה סיכונים. אם הרופא מאשר להתאמן, יש להימנע מהחזקת נשימה תוך כיווץ הבטן או כל תרגיל אחר המעלה את הלחץ התוך בטני - SQUAT כבד או לחיצת כתפיים ורגליים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות
    ורד
    21/03/2010

שלום, אני בת 15 גובה 1.61 משקל 47.5
    רציתי לדעת כמה קלוריות אני שורפת בריצה במדרגות, אני רצה 6 קומות (כל קומה זה 20 מדרגות) ואז יורדת את הכל וחוזר חלילה. אני רצה בכל פעם 4 סטים של עליה בריצה ואז ירידה.
    האם זה אימון טוב? וכמה קלוריות אני שורפת בערך בכל האימון? ניסיתי למצוא במחשבונים באינטרנט אבל לא הצלחתי..
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר איתי זיו
    21/03/2010

מציע שתבדקי את הדופק בעת ביצוע המאמץ וכן את הזמן הכולל של העלייה ואח"כ הירידה. באמצעות כך ניתן לכמת את מספר הקלוריות שנעשה בהן שימוש.
    מדוע הנך מבצעת רק אימוני מדרגות? העומס על מפרק הברך גבוה במיוחד ולא הייתי ממליץ לבצע זאת מדי יום. כמו כן הדופק גבוה ולכן ממליץ לך גם בשל כך לבצע אימונים אלה בתדירות של 2 פעמים בשבוע בממוצע.
    אשמח לתשובה,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ורד
    21/03/2010

לא ידעתי שזה עושה נזקים, הבעיה היא שזה הכי נוח לי כי זה בתוך הבניין.. כל אבעת הסטים לוקחים לי ביחד כ10 דקות.. אשמח מאוד לקבל הערכה של שריפת הקלוריות..
    אני רוצה למצוא אימון שכל לבצע ושיהיה נגיש לי.. אם יש לך רעיונות, אשמח מאוד לשמוע אותם!
    במשך השבועיים האחרונים הקפדתי על הריצה במדרגות באופן יום יומי.. האם נגרם נזק? האם להפסיק?
    ושוב, תדה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד חשוב לי לקבל הערכה.. תודה!

ורד
    24/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד - תשובה נוספת

ד''ר איתי זיו
    25/03/2010

1. יפה שאת מבצעת אימוני מדרגות שנחשבים לאימונים קשים במיוחד שגורמים להעלאת דופק משמעותית וכן משפיעים לחיוב על מסת הגוף הרזה (שרירים, עצמות ועוד). אך חשוב לזכור ש- 10 דקות בהיבט הבריאותי אינם מספיקים במקרה זה. מציע לשלב אימונים אירוביים בחוץ: ריצה קלה, הליכה , רכיבה על אופניים, שחייה, שיעורי מחול אירובי מסוגים שונים ועוד .
    2. הירידה במדרגות הנה בעייתית יותר מבחינת העומס על הברכיים ולכן יש לבצע תנועה זו לא באופן מתפרץ - מהיר.
    3. הערכה של הוצאה קלורית - מציע שתפני לפורום של תזונת ספורט. מאמין שיודעים בוודאות את התשובה.
    4. נזק לא אמור להיגרם מפעילות זו אלא אם כן את חשה בכאבים במהלך הפעילות. חשוב להצטייד בנעליים מתאימות עם בולמי זעזועים המתאימות לסוג פעילות זה.
    5. סך האימון האירובי נסי לבצע 4-3 פעמים בשבוע 30 דקות לפחות. אם העצימות גבוהה ממש ניתן גם פחות בהתאמה.
    לא הייתי ממליץ כמובן לבצע היקף כזה באימוני מדרגות... ברם אימון מדרגות בהיקף זה מתאים בעיקר לספורטאים מאומנים.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מאמן מתקדם
    21/03/2010

אני כבר מגיל 14 מתאמן לסירוגין בחדר כושר
    לאחרונה חזרתי עם אבקות חלבון
    אני בן 21 רזה גבוה מעט רחב ואני רוצה תכנית לנפח את השרירים לא אכפת לי חוזק אני רוצה להראות אסתטית חטוב מאוד שרירי.

מה עלי לעשות? לשנות בתוכנית? (כוללת A B C סופר סטים וגם רגליים ובטן)

עוד שאלה , כשמאמנים את הרגלים זה מגביר טסטוסטרון כללית בגוף ואז החזה גודל גם ?

תודה אור

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• לאור

ד''ר איתי זיו
    21/03/2010

הערותי....
    1. אימון של ABC מתאים רק למתאמנים מאומנים במיוחד. ותק של שנה לפחות ללא הפסקות בחדר הכושר, משקלים גבוהים יחסית, משמעת ורצינות גבוהים ועם יכולת משמעת עצמית מבחינת התזונה. אם אתה לא במקום הזה הייתי ממליץ להתאמן בתוכנית של 4 פעמים בשבוע - AB. לדעתי גם ללא הנתונים החסרים לי זה עדיף לך. תתקדם יותר.
    2. אם מטרתך הנה עיצוב הגוף אין צורך באימונים של ABC מכיוון שאז מדובר באימונים של 6-5 פעמים בשבוע המתאימים לאלה שמטרתם פיתוח גוף.
    3. אימוני רגליים עצימים הכוללים תרגילים מורכבים בעיקר - סקווט, מכרעים, לחיצת רגליים, דד ליפט וכדומה מעלים את רמת הטסטוסטרון בכלל בגוף ועשויים לסייע בהעלאת מסת שריר בכלל ולא רק ברגליים. מדובר בזמני מנוחה קצרים, עומס גבוה ומספר חזרות שהנו בין 15-6 בממוצע.
    4. תזונה - אבקות חלבון. למה? ממליץ להסתפק ראשית במזון רגיל איכותי המתאים למטרת האימון. להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לבנות תפריט הנכון לך אישית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבות שמיכה
    ירון
    20/03/2010

שלום רב,

שכיבות שמיכה כשהרגליים על מדרגה/כיסא עובדות על החזה התחתון או העליון?

שכיבות שמיכה כשהידיים יותר גבוהות מהרגליים עובד על חזה תחתון או עליון?

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבות שמיכה

הוספת תגובה

• hrui

ד''ר איתי זיו
    21/03/2010

כשהידיים על הכסא והרגליים על הקרקע התרגיל מיועד בעיקר לחיזוק הסיבים התחתוני של החזה ואילו כשהידיים נמצאות על הקרקע והרגליים על הכסא - מיועד לחיזוק בעיקר הסיבים העליונים של החזה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה האם מסוכן?
    R
    20/03/2010

שלום,
    אני בת 31 מתאמנת בין 3-4 פעמים בשבוע אירובי מדרגה, במהלך האירובי אני מגיעה לדופק 186-190, אני מפסיקה את האימון מכיוון שאני חוששת להמשיך עם הדופק הזה, אבל מאידך אני מרגישה שהגוף שלי יכול להמשיך, שאלותיי הן:
    1. מה עליי לעשות?
    2. מדוע אני מגיעה לדופק כזה, מה זה אומר?

תודה רבה על התייחסותכם!
    R

לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוה האם מסוכן?

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

R
    21/03/2010

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

R
    21/03/2010

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל- R

ד''ר איתי זיו
    21/03/2010

נראה לי גבוה מדי הדופק שציינת.
    מציע להתייעץ עם פיזיולוג מאמץ בעניין. הרי הדופק המירבי שלך הנו קרוב לערכים שציינת לכן לא הגיוני שאת ממשיכה לבצע לאורך זמן אימונים עצימים. בדיקת לב במאמץ מומלצת במיוחד על מנת שתקבלי תשובות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת כושר
    (:
    20/03/2010

היי
    אני ספורטאית תחרותית בעברי והיום מתאמנת בין 5-6 פעמים בשבוע בעיקר בחד"כ
    בעלת כושר גופני טוב מאוד משקל תקין אחוזי שומן נמוכים
    אני בת 22 1.58
    רציתי לשאול:
    עשיתי באחד הימים הליכה (בדר"כ אני לא עושה סוג כזה של פעילות) במשך שעה,אני מניחה שבקצב של 6 קמ"ש אולי טיפה יותר.
    רציתי לדעת האם יש לכך בכלל אפקטיביות כלשהי על הכושר שלי? הדופק שלי לא עלה במיוחד ולא הרגשתי מאמץ
    לאחר ההליכה בדקתי דופק והוא היה 81
    יש לציין שדופק שלי במנוחה=46
    אשמח לשמוע פרטים בקשר למה אומר הדופק שלי לאחר ההליכה?
    והאם היא השפיעה בצורה כלשהי על שיפור הכושר האירובי שלי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת כושר

הוספת תגובה

• שיפור הכושר האירובי

שי אלנקרי
    23/03/2010

שלום,
    בכדי לשפר את הכושר הגופני האירובי, הפעילות צריכה להעלות את הדופק לערכים של 70%-85% מהדופק המרבי . תוכלי לחשב זאת לפי נוסחא של: 226 פחות הגיל, כפול 0.70-0.85
    התוצאות שהתקבלו בהכפלה שבין 0.70 ל-0.85 הן הדפקים הרצויים עבורך בכדי שתוכלי לשפר את הסיבולת לב ריאה, מכאן אנו יכולים להסיק שדופק של 81 פעימות לדקה זה לא מגיע אפילו ל-70% מהדופק המקסימאלי שלך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שלי
    19/03/2010

אני וחברה שלי רצינו להתחיל לעשות ריצות(לא כל יום כי אין לנו זמן אז בערך פעמיים בשבוע) בשביל להרזות וגם סתם בשביל הכושר..אז רציתי לשאול אם יש זמן מסוים שעלינו לרוץ או משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• לשלי

ד''ר איתי זיו
    19/03/2010

1. חשוב מאוד ההדרגתיות במרחקי הריצה והזמנים על מנת להימנע מפציעות. ניתן למצוא היום תןכניות ריצה ברשת בלי בעיה מיוחדת.
    2. פעמיים בשבוע ריצה - מעט מדי על מנת לשפר את הכושר האירובי. מציע 4-3 פעמים בשבוע.
    3. הזמן המומלץ לריצה הנו מאוד אישי כך שטיפוס בוקר יעדיף לרוץ בשעות הבוקר ואילו טיפוס ערב בשעות הערב. בעיקרון מבחינה הורמונלית בשעות אחר הצהריים - זמן מועדף לאימונים אך הדבר לא מחייב שהאימונים ייערכו דווקא בשעות אלו
    4. להרזיה - ריצה לא תספיק אלא אם בעתיד תבצעו את וחברתך קרוב ל- 5 שעות פעילות אירובית בשבוע בכל מקרה יש לבנות תפריט הבנוי באופן מושכל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה
    אוסי
    19/03/2010

שלום רב,
    אני חיילת בת 18 וחצי, פרופיל 97. הדופק שלי במנוחה הוא 100+ ובריצה קלה ( 7.6 קמ"ש) תוך 3-5 דקות עובר את ה- 200. בשלב זה מאוד קשה לי להמשיך לרוץ. עשיתי בדיקה של בלוטת התריס והיא תקינה. עשיתי גם בדיקת ארגונומטריה וגם הולטר דופק. פרט לדופק הגבוה הבדיקות תקינות. הקרדאולוג טוען שמדובר בכושר גופני נמוך או בדופק גבוה שיתכן וירד עם השנים.
    מה עושים ? אך אפשר לשפר את הכושר ?

תודה מראש על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

אוסי
    21/03/2010

לא מעשנת, לא שותה, גובה ומשקל תקנים ( 170 ס"מ, 58 ק"ג)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופק גבוה

עופר קיס
    22/03/2010

בדיקה רק אצל רופא ספורט כולל ביקת צריכת חמצן מרבית כולל דפקי אימון בוינגייט במאוחדת ספורט או במדיקס בהדר יוסף. תגידי שהגעת דרכי ותקבלי הנחה. יתכן ויש לך לב קטן ולכן הדופק גבוה אך זה מחייב בדיקה קרדיופולמונרית למאמץ מרבי
    בהצלחה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    נתנאל
    18/03/2010

שלום רב אני רציתי להתיעץ איתך אני מתאמן 4 פעמים בחדר כושר
    יום ראשון אני עושה חזה 4 תרגילים דחיקה פרפר דחיקה בזווית ודחיקה עם שתי משקולות בכל יד
    ויד קדמית ,גם 4 תרגילים וטרפז ,בכל אימון אני עושה גם ששרירי בטן

ביום השני אני עושה גב 4 תרגילים יד אחורית כתפיים ורגלים

יום שלישי מנוחה יום רביעי וחמישי חוזר על אותו אימון
    האים האימון בסדר אני בן 27 172 ס"מ 81 קילו רזיתי כבר חמש קילו בחודש בימים שאני לא מתאמן במכון אני עושה הליכות יש לי שתי שאלות אחת האים האימון נכון מבחינת חלוקת השרירים והאים אין עומס מבחינת הימים התדירות כמובן
    ויש לי גם כאבים בכתף שמאל בכל התרגילים של הגב שאני מושך גם מאחורי העורף וגם לכיוון החזה

בתודה רבה נתנאל.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• לנתנאל

ד''ר איתי זיו
    19/03/2010

הערותי....
    1. אימון של 4 פעמים בשבוע צריך להיראות אחרת - אימון A בצע רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן. אימון B בצע חזה, כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי גו.
    2. אין צורך ברמת אימון זו לבצע אימונים לשרירי הטרפז ספציפית.
    3.אימון לשרירי הבטן בצע לכל היותר פעמיים בשבוע לפי המצוין.
    4. כאבים בכתף עלולים לנבוע מעומס גבוה מדי המופעל באימונים לא מבוקרים ולא הדרגתיים.
    5. מספר הסטים בכל אימון - 27-24 בממוצע. מספר החזרות 15-6 בממוצע.
    6. משיכת הפולי מאחורי העורף ממש לא תרגיל לא מומלץ לחלק מהמתאמנים. הבעיה הנה גמישות מוגבלת של שרירי החזה שמונעים מהמתאמן לבצע את התרגיל באופן מדויק.
    7. ראה לא לבצע אימון ממושך מדי מעל 60 דקות בשל תהליכים קטבוליים מוגברים של רקמת השריר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בקריאטין יכול לגרום לדלקות?
    מאיה
    18/03/2010

האם שימוש בקריאטין יכול לגרום לדלקות בגידים/שרירים?

הוספת תגובה

• קריאטין

עופר קיס
    18/03/2010

לא שמעתי דבר על כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הוא יכול לגרום לאימוץ יתר?

מאיה
    19/03/2010

האם הוא יכול לגרום לאימוץ יתר של הגוף שמוביל בעקבותיו לדלקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו- דעתך בנוגע לאימון
    שלי
    18/03/2010

איתי שלום רב!
    אני בת 21, ומתאמנת בחדר כושר באופן קבוע כבר 5 שנים- 4 פעמים בשבוע אימוני כח+ 40 דקות אימון אירובי (סטפר/ריצה), וגם 2 אימוני יוגה בשבוע. שאלתי אליך היא כזו- אני אישית מאוד מרוצה מאימוני כוח שלי (שניתנו לי ע"י מאמן מוסמך) וגם רוצה תוצאות- גופי התחטב והתחזק מאוד, אך אנשים רבים במכון מעירים לי לפעמים שאני מרימה משקלים גבוהים מדי, ושהתרגילים שאני מבצעת מסוכנים וכדאי לי להיזהר וזה פוגע בהנאה שלי בזמן האימונים כי בסך הכל אנ מאוד אוהבת ספורט ורוצה לעשות את בשביל הבריאות שלי ולא להיפך, ולכן רציתי שתתן את חוודת דעתך על תוכנית האימון שלי, שכולל 2 וחצי אימונים פלג גוף עליון, 1 וחצי אימונים רגליים, בכל תרגיל- 3 סטים X10-12חזרות.
    A-רגליים וישבן: סקווט עם מוט חופשי, מכרעים עם SMIT, לחיצת רגליים, דד ליפט עם מוט חופשי, פשטית ירך עם פולי תחתון, מקרבי ירך במכונה, סקווט עם משקוליות, מכרעים עם פולי תחתון, פשיטת ברכיים במכונה יעודית.
    B-גב וכופפי מרפק: חתירה בTBAR צר, חתירה עם משקולית יד בהטיית גו, משיכת פולי עליון לחזה צר, חתירה בישיבה עם פולי, PULLOVER עם משוקל יד, כפיפת מרפקים בעמידה מוט, כפיפת מרפקים בישיבה משקוליות יד, כפיפת מרפקים בעמידה פולי תחותון,
    C- רגליים וכתפיים: סקווט עם SMIT' מכרעים עם מוט חופשי, לחיצת רגליים צר, מכרעים עם משקוליות יד, כפיפת ברכיים בשכיבה עם מכונה, לחיצת כתפיים SMIT, לחיצתכתפיים משקוליות יד, חתירה בעמידה פולי תחותון.
    D- חזה ופושטי מרפק- לחיצת חזה בשכיבה מוט חופשי, לחיצת חזה בשיפוע 45 SMIT, פרפר עם משקוליות, לחיצת חזה מכונה ייעודית, פרפר מכונה ייעודית, לחיצה צרפתית עם מוט W, פשיטת מרפקים עם משקולת בישיבה, פשיטת מרפקים עם פולי עליון.
    בסוףאימונים A C, אני מבצעת תרגיל פשיטת גב בכסא רומי, ובסוף אימונים B D אני מבצעת תרגיליבטן. המשקלים שאני מרימה בתרגילי רגליים הם די גבוהים- 130 ק"ג בלחיצת רגליים, וכ45 ק"ג בסקווט (משקלל כולל המוט), ובדד ליפט אפילו 45-50 ק"ג. אני מבצעת את התרגילים לאט ונכון, אבל עדיין, האם אלו משקלים גבוהים מדי? מה דעתך על האימון? לאחר אימון כח כזה אני מבצעת עוד 45 דקות ריצה אינטרוולים (כ10 ק"מ), או סטפר- מאומץ, האם זה יותר מדי? אני רוצה לציין שאני מקפידה מאוד על התזונה וכמות מספקת של חלבונים ופחמימות, אשמח לשמוע את דעתך הכללית, תודה רבה!!! דנית.

הוספת תגובה

• לדנית

ד''ר איתי זיו
    19/03/2010

האמת... איני זוכר מתי ראיתי תוכנית של בחורה שמתאמנת כך. זה די נדיר במחוזותינו. ראשית שתי מילים: כל הכבוד. להלן הערותי:
    1. מה מטרתך באימון? במינונים שציינת את בכיוון של פיתוח גוף תחרותי. האומנם לשם את מעוניינת להגיע?
    2. מספר החזרות באימון- חשוב שיהיה מגןן ככל שניתן.
    3. מספר הסטים - את יכולה להסתפק ב- 27-24 בכל אימון.
    4. במידה והנך מעוניינת בהעלאת טונוס שריר או מסת שריר אימוני אינטרוולים אחרי אימון כוח כפי שציינת פחות מתאים. עדיף אימון אירובי קל יחסית. את האימון אינטרוולים בצעי ביום אחר או בערב/בוקר - לא בסמוך לאימון הכוח.
    5. משקלים גבוהים מדי? למה? העומס הנו בקורלציה למספר החזרות. במידה והנך מסוגלת לבצע 15-8 במשקל גבוה - אין בעיה בכך.
    6. מה עם זמני מנוחה - חשוב להקפיד על כך. בממוצע 90-30 שניות. תלוי במספר החזרות. שמספר החזרות מעל 10 זמני המנוחה הנם 60 שניות-30 שניות וכשמספר החזרות הנו 10 ומטה זמני המנוחה הנם 90 שניות בממוצע.
    7. במידה ומטרתך הנה חיזוק כללי ושיפור האסתטיקה הכללית ניתן אף לפסוח על קבוצות שרירים מסוימות כגון ידיים ולהפעילן בתרגילים מורכבים אחרים של הגב, החזה והכתפיים.
    8. לסיכום, נראה לי שבהיבט של אימוני כוח את עושה אולי יותר מדי מבחינת הסטים, התרגילים וכדומה לפיכך חשוב לדעת מהי מטרת האימון ולפי זה לבנות התוכנית.
    אשמח לפרטים ולענות שוב.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- להלן מידע נוסף

שלי
    20/03/2010

היי איתי תודה רבה על תשובתך!
    מטרתי היא בכלל לא פיתוח גוף תחרותי, אני לא מעוניינת בזה בכלל! המטרה הראשונה שלי היא גוף בריא וחזק, ולאחר מכן מבחינה אסטית- העלאת טונוס השירי ומיצוק הגוף (אני פחות מוטרדת מהאחוזי שומן כי תמיד הייתי מאוד רזה ופעילה כך שהורדת שומן זה לא מטרתי העיקרית).
    אני אכן מקפידה על זמני המנוחות בין הסטים והאימון כח לוקח לי בדרך כלל כ50 דקות.
    את אימוני הריצה אני מבצעת לאחר אימון פלג גוף עליון- ואת אימוני הסטפר לאחר אימון רגליים.
    אני אוהבת לעשות אימני אירובים מאומצים כי אני רוצה לשמור על כושר גופני גבוה, אך אני אשמע לעצתך ואנסה למצוא להם זמן אחר בשבוע.
    אך באופו כללי- פרט לעובדה שמס' הסטים באימון גבוה מדי, האם החלוקה של שרירי הגוף טובה? אפשר להמשיך להתאמן באופן זה או שלבקש ממדריך אחר תוכנית חדשה לגמרי?והאם תרגילי הדד ליפט/ סקווט עם מוט חופשי/חתירות עם מוט חופשי מתאימים למתאמנת כמוני? גופי יחסית קטן (1.60 משקל 49 ק"ג) והרבה אנשים העירו לי שאני מעמיסה יותר מדי על המפרקים שלי. מצד אחד אני לא רוצה להזיק לעצמי אבל מצד שני אני כן רוצה לשמור על מסת השריר שהשגתי, אם אני אפחית קצת את מס' הסטים ואעבור לתרגילים קצת פחות קשים (כמו סקווט עם משקוליות עם כדור פיטבו ולא עם מוט חופשי) וקצת אוריד משקלים עדיין אוכל לשמור על מסת שריר?
    שאלה נוספת לי אליך, לא קשורה אליי אישית- שמעתי ממס' אנשים כי טענו שאימון כח בחדר כושר רק מנפח את השרירים אך לא באמת מחזק את השרירים,האם יש בכל אמת? האם יכול להיות שהשרירי רגלייםו ידיים שלי שאני רואה הם רק ויזואלית אבל באמת אני חלשה?
    ובנוסף שמעתי כי כל תרגלי הרגליים במכונות כגון כפיפות/פשיטות ברכיים רק שוחקות את המפרק ועדיף לוותר עליהם, מה דעתך על כך?

תודה רבה, אשמח לשמוע ממך שוב!
    דנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי איתי אשמח שוב לתשובה תודה!!!

שלי
    21/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנית - תשובה נוספת..

ד''ר איתי זיו
    23/03/2010

מציע:
    1. להתאמן 4 פעמים בשבוע בתוכנית אימונים מפוצלת. מטרות האימון שציינת בהחלט ניתן להשיג באופן שאת מתאמנת. במקרה זה פיצול הגוף עשוי להיות רגליים , גב ובטן באימון אחד ובאימון השני - חזה, כתפיים, וזוקפי גו באימון השני. אינך חייבת לבצע אימונים ספציפיים לחיזוק שרירי הזרועות וניתן לחזקן יחסית גם באימונים לשרירי החזה, הגב והכתפיים.
    2. כמו תרגילי רגליים שהנך מבצעת (והם מצוינים מבחינות רבות) מציע שגם לשרירי הגב, החזה והכתפיים תבצעי תרגילים מורכבים (רב מפרקיים).
    3. סה"כ מספר הסטים ממוצע - 27-24 . ניתן לעיתים גם יותר במידה ומבצעים טכניקות אימון כמו סופר סט, סט מורכב וכדומה.
    4. במידה ואת מרגישה טוב, אינך נפצעת הכיוון הנו חיובי. את מתאמנת ברמה גבוהה וטוב שכך ואין מה לחשוש משחיקת מפרקים ושאר צרות ....
    5. לגבי שאלתך אודות חיזוק שרירים - הדבר תלוי רבות במספר החזרות המבוצעות באימון. לדוגמה- במידה ומתאמן פלוני מבצע אימונים בטווח חזרות של 15-12 חזרות הרי ישנה תרומה למסת השריר אך ההשפעה על הכוח - קטנה יחסית. כך שיש לבצע אימונים עצימים יותר עם מספר חזרות מועט ומשקל גבוה. ברם, ניתן גם להעלות מסת שריר ובמקביל שהשרירים יהיו חזקים מאוד. הכול תלוי בסוג האימון. 6. לגבי מכונות המיועדות לכפיפות/פשיטות ברכיים לא ממש ידוע לי על שחיקת מבנים שונים (כגון סחוס ועוד), אך יכול לומר שבעיקרון האימון במכונות ייעודיות מפעיל את המפרקים תמיד באותה זווית פעולה, ללא שינוי במפרק והדבר גורם לעומס רב על המפרקים כשמתאמנים כך למש זמן. אי לכך, מומלץ תמיד לשלב גם משקולות חופשיות ולא לבצע את האימון רק עם מכונות ייעודיות. בהקשר לכך האימונים שהנך מבצעת לשרירי הרגליים עדיפים מכול מכונה ממוצעת.
    6. לגבי ביצוע תרגילים על בוסו, פיטבול וכדומה- השאלה הנה מהי מטרת האימון. במקרים אלה המעורבות של השרירים המייצבים גוברת ויהיה עלייך להפחית עומס - ישפיע על הירידה במסת השריר.
    בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתי תודה רבה!!

שלי
    24/03/2010

תודה רבה על תשובתך, מעריכה זאת מאוד!
    שבוע נעים וחג שמח =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמן אישי
    גדי
    18/03/2010

בניתי חדר כושר קטן בבית (מבשרת ציון) ואני מחפש מדריך מוסמך לעזור לי ולמשפחתי לבנות תכנית אימון
    האם יש המלצות?

לקביעת תור
    סגירה
    מאמן אישי

הוספת תגובה

• בניית תוכנית אימונים

דוד
    18/03/2010

גדי שלום,
    על מנת לבנות תוכנית אימונים-יש להתאים לכל אדם תוכנית אימונים אחרת.
    יש לעבור ראיון ראשוני, לבחון את הציוד בבית ורק אז יהיה ניתן לבנות תוכנית מפורטת.
    האם אתה מעוניין רק בתוכנית או גם באימונים אישיים?

לכל שאלה תוכל ליצור קשר
    דוד קאופמן
    0523334423

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגדי

ד''ר איתי זיו
    19/03/2010

מציע שתפנה לחברת עלית פיטנס לאלעד שהרבני הוא ידאג לך למדריך מתאים לעניין.
    בהצלחה-

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוד

ד''ר איתי זיו
    19/03/2010

מציע שתפנה לחברת עלית פיטנס לאלעד שהרבני הוא ידאג לך למדריך מתאים לעניין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל לאחר לידה
    R
    18/03/2010

שלום,

אני בת 31 כ-6 חודשים לאחר לידה שלישית, מתאמנת באירובי מדרגה עם כוח בערך 3-4 פעמים בשבוע כל אימון בין שעה לשעה וחצי, אני שוקלת 55 (גובהי 1.62), ואני לא מצליחה עוד לרדת במשקל, חשוב לי לציין שאני אוכלת בבוקר מעדן גרנולה, בצהריים עוף עם אורז, תפוח"א וסלט ובערב ירקות עם ביצה או טונה משתדלת לא לאכול לחם בכלל.
    שאלותיי הן:
    1. מה עליי לעשות כדי לרדת עוד במשקל לפחות 3 ק"ג?
    2. האם אני אוכלת נכון או שמא הדבר פוגע ביכולת שלי לרדת במשקל?

תודה רבה על התייחסותכם!
    R

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל לאחר לידה

הוספת תגובה

• ל- R

ד''ר איתי זיו
    18/03/2010

לפי מה שאת מציינת היקף הפעילות שלך בשבוע לא רע בכלל. נסי לשאוף להגיע ל- 4 פעמים בשבוע על בסיס קבוע פעילות אירובית. לגבי התזונה על פניו נראה בסדר אך חסרים נתונים כמו אחוזי שומן, .
    מציע שתפני לפורום תזונת ספורט המתאים יותר לשאלתך..
    בברכה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ממומלץ
    יי
    18/03/2010

איזה אימון ממולץ יותר לגדילת שריר , אימון שמשלב את כל שרירי הגוף (או חצי מהם)עם מספר תרגילילם קטן לכל שריר או אימון שמורכב משני שרירים כל פעם ומספר תרגילים גדול לכל שריר ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה ממומלץ

הוספת תגובה

• ליוסף

ד''ר איתי זיו
    18/03/2010

מציע:
    1. על מנת להעלות מסת שריר עליך לפצל את הגוף לשני חלקים - AB. ניתן גם באימון לא מפוצל של 3-2 פעמים בשבוע להעלות מסת שריר אך היא לא תהיה משמעותית.
    2. אימון מפוצל של AB מתאים למתאמנים לאחר מספר חודשי אימון - לפחות 3 . במקרה זה עליך לבצע מחצית מקבוצות השרירים בכל אימון. לדוגמה- ביום A את הרגליים, הגב, פושטי המרפק והבטן וביום B הקבוצות החזה הכתפיים, כופפי מרפק ושרירי הבטן.
    3. מספר הסטים בכל אימון 27-24 בכל פעם. טווח החזרות 20-6.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יי
    18/03/2010

וכמה פעמים בשבוע?
    אפשר לפצל גם abc?(יעיל כמוab?)
    ומה עם האחוזי שומן ?אפשר ארובי וכמה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד

יי
    18/03/2010

בזמן האחרון קשה לי ממש לעשות פעילות אירובית(חולשה ,כאבים ברגלים),
    ממה יכול לנבוע כזה מצב מעצבן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה