מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קילו שרירירון11/03/2010
כמה קילו שריר שורף ביממה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילו שריר
עופר קיס11/03/2010המדידה המדוייקת ביותר - 13 ק"ק . ישנן גם הערכות של 20-30 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, העלאה של מסת שריר לא תורמת ל
ירון13/03/2010אם כך, העלאה של מסת שריר לא תורמת באופן משמעותי לשמירה וירידה במשקל.
כי אם אדם יעלה למשל 5 ק"ג של מסת שריר הוא בסך הכל ישרוף עוד 65 קלוריות ביממה. וזה לא כל כך משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וכושר גופני בביתטליה10/03/2010
שלום רב,
ברצוני לדעת האם רכיבה על האופניים בבית תעזור לי להפחית את הכאבי גב התחתון?
למי אני יכולה לפנות כדי לקבל הכוונה לתרגילי גב שאוכל לבצע בבית בלי איש מקצוע,האם זה לא מסוכן לבצע מתיחות ותרגילים לגב ללא נכוחותו של איש מקצוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה
ד''ר איתי זיו10/03/2010במידה ומדובר בכאבים דיסקוגניים (כאבים שמקורם בדיסק הבינחולייתי) מומלץ שתיזהרי בעת רכיבה על אופניים בשל הכפיפה של עמוד השדרה. בכל מקרה ממליץ להיות ערים לכאבים בעת הרכיבה. במידה וסובלים מכאבים מומלצת פעילות אירובית אחרת.
סיבות רבות עשויות להיות לכאבי גב תחתון וייתכן שכן תצטרכי כן להתייעץ עם איש מקצוע - פיזיותרפיסט ספורט.
מתיחות ניתן ומומלץ לבצע. קצת קשה לתאר את כל התרגילים המתאימים במקרה זה אך אציין בודדים:
שכיבה על הגב - הרמת רגל ישרה לפנים והבאה של הרגל לכיוון הכתף הנגדית.
בשכיבה - הבאת הברכיים לכיוון החזה.
בשכיבת פרקדן - שכיבה על הגב בברכיים כפופות, הרמת האגן באיטיות מעלה.
מציע בכל מקרה להתייעץ בפורום פציעות ספורט.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פציעה , קרע בשריר או אחר???אריאל10/03/2010
הי,
אני בן 49 , פעיל מאוד ספורטיבי, רץ כ- 35 ק"מ בשבוע, משתתף בריצות תחרותיות 10 ק"מ וחצי מרתון.
לפני כשבוע ביום הכי קר, מצאתי חלון מהגשמים ויצאתי לריצה , לא קרעתי את עצמי, אבל באמצע הריצה התחלתי להרגיש כאבים בשריר ירך אחורית. האטתי וסיימתי את הריצה בהליכה.
לקחתי שבוע מנוחה וניסיתי שוב לרוץ , שוב לאחר כ3-4 ק"מ התחלתי להרגיש כאבים בירך מאחור.
הכאבים לא חדים, וכשאני ממשש חזק אני מרגיש את האיזור הכואב, זה לא משפיע ממש על פעילותי היום-יומית...
האם למישהו יש השערה מה יכולה להיות הבעיה?
משהו נקרע גיד \ שריר? או שזו רק מתיחה?
מה מומלץ לעשות?
תודה מראש ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל
ד''ר איתי זיו10/03/2010שריר הירך האחורי - HAMSTRINGS מועד לבעיות שונות ומשונות אצל מתאמנים 'מן השורה ' ואצל ספורטאים. הסיבות לבעיות בשריר זה עשויות להיות רבות לדוגמה:
גמישות מוגבלת של השריר.
חוסר איזון של קבוצת כופפי הברך מול הקבוצה הנגדית - פושטי הברך.
ביצוע שגוי של הפעילות - ריתה. מה שעלול ליצור עומס על שרירים מסוימים יותר מאחרים.
תזונה החסרה במרכיבים חיוניים
מציע להתייעץ עם פורום פציעות ספורט בעניין ובכל מקרה לא להתאמן במצבים שהנך חש בכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלהזוג מהשרון10/03/2010
אשתי ואני נכנסנו למשטר של אכילה נכונה והליכה יום יומית למשך 30 דקות בקצב הליכה מהיר.
מה טווח הירידה במשקל על ציר הזמן. האם פעילות זו מספקת ע"מ לרדת במשקל.
באיזה פרמטרים עשוייה פעילות זו להשפיע על מאפיינים גופניים אצלנו . אני בן 50 ואשתי בת 44
אשמח להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזוג מהשרון
ד''ר איתי זיו10/03/2010טווח הירידה במשקל הנכון לאנשים הסובלים מעודף משקל (לא קיצוני) הנו חצי קילו- קילו בשבוע. הליכה תורמת לתהליך הירידה במשקל ורק אם היא מלווה בדיאטה המאופיינת בגירעון קלורי, קרי כמות הקלוריות הנכנסת ביום צריכה להיות קטנה יותר מכמות הקלוריות המוצאת. את ההליכה יש לבצע על בסיס קבוע, אך חשוב להוסיף גם אימוני התנגדות על בסיס קבוע על מנת להעלות את חילוף החומרים הבסיסי ושמור על מסת השריר הקיימת - ללא אימוני התנגדות חלים תהליכים קטבוליים של רקמת השריר!
חשוב לבנות תפריט מסודר על ידי איש מקצוע.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמון במכשיר רטטיהודית10/03/2010
אמון במכשיר רטט .האם זה מומלץ .האם זה יותר יעיל מאמון רגיל.כמה פעמים בשבוע ממומלץ והאם זה יכול להחליף אמון רגיל של חדר כושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודית
ד''ר איתי זיו10/03/2010אימון במכשיר הרטט עשוי לעיתים אצל חלק מהמתאמנים להוות אימון משלים. מדובר במתאמנים עם בעיה רפואית מסויימת או לחלופין ספורטאים בתהליך שיקום וכדומה. אימון הרטט אינו יכול להחליף אימון רגיל מכיוון שהתוצאות אינן זהות כלל וכלל. טווחי התנועה ההשפעה על חוזק של מערכת שלד-שריר, העלאת הגמישות כתוצאה מביצוע טווחי תנועה מלאיים של השריר בתרגילים השונים, שיפור הפונקציונליות היומיומית, העלאת חילוף החומרים ועוד ועוד.
לסיכום, אם הנך מעוניינת לבצע אימון זה כאימטון משלים - בסדר, אך אם הנך מעוניינת שאימון הרטט יהיה האימון העיקר קחי בחשבון את המצוין לעיל.\בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוניםמוני09/03/2010
שאלה
A- רגליים חזה כתפיים
B- גב ידיים
למה החלוקה הנ"ל לא נחשבת טובה ??( כרגע בלי להתייחס לבטן ולזוקפי גב)
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוני
ד''ר איתי זיו10/03/2010כמה סיבות....
1. מדובר בשתי קבוצות שרירים גדולות (רגליים וחזה) ולא פשוט כלל להפעילן כלל יחד באופן אפקטיבי.
2. שרירי הכתפיים פועלים גם כשמפעילים את שרירי החזה (סיבי שרירי הכתף הקדמיים) מה שגורם להעלאת עומס על מפרק הכתף.
3. הגיוני לחלק את שרירי הידיים לשני סוגי האימונים- AB ולא לבצעם יחד. וזאת מכיוון ששתיהן קבוצות שרירים קטנות - כופפי המרפק ופושטי המרפק.
4. במידה והנך מתקדם באימון למרות מה שמצוין, אין בעיה רק קח בחשבון שבאימון אחד מדובר בעומס גבוה מאוד על הגוף ואילו באימון השני עומס נמוך. למשך זמן- לא הייתי ממליץ לנהוג כך.
5. האם האימונים מתבצעים באיכות גבוהה מבחינת המשקל? האם בכל סט באימון הנך מתקשה לבצע את החזרות האחרונות ואפילו הגעה למצב של כישלון חיובי (מכונה- RM)?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ריצה אינטרווליםנתן09/03/2010
שלום ב 4 חודשים אחרונים ניכנסתי קצת לכושר..
אני רץ שלושה פעמים בשבוע ריצה 9 קילומטר למשך 45 דקות.
והמורה שלי לספורט אמר לי לעשות אימון אינטרוולים
השאלה שלי מזה אימון אינטרוולים? למה זה עוזר?
ואיך אני יכול לשלב אותו באימונים שלי?
אני בן 16.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד
ד''ר איתי זיו11/03/2010מהי מטרת האימון?
אימון אינטרוולים מתאים שמעונייינים לשפר צריכת חמצן מירבית ולשפר את הכושר האירובי בכלל. צריכת חמצן מרבית (VO2 MAX) – הנה הנקודה במאמץ בה צריכת החמצן אינה עולה גם כאשר ישנה עליה בעצימות המאמץ. צריכת החמצן המרבית מייצגת את הנפח הגדול ביותר של חמצן שהגוף יכול לצרוך ביחידת זמן מסויימת. צריכת החמצן המרבית מייצגת את ההספק האירובי המרבי. פעםן בשבוע הנך יכול לבצע אימוני הפוגות בהם תבצע למשל 10 חזרות של 100 מטר עם הפסקות בין המאמצים. בצע זאת עם שעון דופק ובכל הפוגה בנקודה שהנך מגיע ל- 120 פעימות בממוצע צא לאינטרוול נוסף. בהמשך יש להעלות את היקף אימון זה ולגוון בצורות האימונים. באמצעות אימוני אינטרוולים תשפר משמעותית את יכולתך הגופנית האירובית ובד בבד תשפיע חיובית על חילוף החומרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לי אליך,אחד08/03/2010
אני בן 14.10, 60 ק"ג ו169 ס"מ.אני מתאמן 3 פעמים בשבוע-ראשון,שלישי,חמישי בכושר (כוח,משקולות [עד 10 ק"ג]וכו' בבית) ופעמיים בשבוע -שלישי וחמישי-כדורסל.בימים של אימון כדורסל,אני מתאמן 3 שעות אחרי אימון הכדורסל בכוח כ20-30 דקות.לפעמים יש לי קצת כאבי בטן(יכול להיות שבגלל האימונים) וקצת עומס על הגוף.אומרים לי גם שלא אגבה יותר,שאני עוצר את הגדילה..שאלתי-האם מספיק להתאמן בראשון,ופעם אחת יום שלישי כוח בנוסף וםע אחרת יום חמישי אימון כוח בנוסף ליום ראשון.ובכלל,מה דעתך על הכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצעיר הדואג
ד''ר איתי זיו10/03/2010לא היה ברור בן כמה אתה - 10 או 14 אך אחדד מספר נקודות חשובות:
1. אימוני כוח חשובים בכל גיל גם אם הנך בן 10 או 14.
2. למשקל שהנך מרים - פחות משמעות אלא למספר החזרות שהנך מבצע בכל סט עם משקל נתון. כלומר: בצע 10- 15 חזרות בממוצע במשקלים אותם הנך מסוגל להרים בתרגילים השונים. במידה והנך מעלה במשקלים אל תחשוש. נושא של אימוני משקולות ועצירת הגדילה הנו אחד המיתוסים הגדולים בתחום אימון הכוח.
3. הפעל את כל קבוצות השרירים באימון הכוח ובמיוחד את שרירי הרגליים .
4. מציע שתבצע 3-2 אימוני כוח בפריסה על כל ימות השבוע למשל, ימי א, ג ו- ה או ימי ב, ד וו-ו.
5. בצע אימונים קצרים יחסית של 30 דקות. לפיכך בין הסטים באימון הקפד על מנוחות קצרות של 60-30 שניות בממוצע.
6. את אימוני הכוח מציע שתבצע בנפרד מאימוני הכדורסל. בערב או בבוקר בהתאמה.
7. הקפד במיוחד על התזונה. בהקשר של גדילה לתזונה דווקא השפעה רבה במיוחד.
8. היה ער לכאבים. אם הנך סובל מכאבי בטן צריך לבדוק הסיבה לכך. ייתכן שאינך אוכל כראוי, מתאמן מספר יחידות אימון רבות מדי בשלב זה של העונה/השנה ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוהאביב08/03/2010
שלום חברים. מתאמן שלי (בן 49,סובל מיתר לחץ דם ומטופל תרופתית בשני סוגים של תרופות על בסיס יומיומי) התחיל באימונים לפני כשבועיים,אנחנו עובדים בצורה מאוד רגועה,אימון על מחזורי שמשלב בסה"כ 2-3 קטעי ריצה של כ-3-4 דק'.הריצה מתבצעת בקצב של 7-8 קמ"ש ועל פניו לא עושה רושם שהיא דורשת מהמתאמן מאמץ חריג (גם לפי התחושות שלו). הוא מגיע תוך 2 דק' לדופק 160 שמהווה 93% !! מאמץ מהדופק המקסימלי המוערך שלו.
1.מה הסיבה לדופק המשתולל?
2.האם עליי לוותר על אימוני ריצה איתו למרות שהוא מרגיש טוב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם תגובה...
אביב13/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שי אלנקרי13/03/2010כבר עניתי לך על השאלה שכבר שאלת פה בשבוע שעבר. בדוק בשרשור מטה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק גבוה
עופר קיס13/03/2010אביב שלום
אימון על מחזורי מעלה לחץ קרדיווסקולארי עקב האפקט האיזומטרי של אימוני ההתנגדות.
ממליץ:
עקב שימוש בתרופות לבצע איבחון קרדיופולמומארי על ידי מבחן מאמץ CPET בוינגייט, MEDIX או כל מקום מוסמך אחר. עקב המבחן לקבל מהרופא המלצות אימון, כאשר בכל מקרה הייתי מפריד בין האירובי וההתנגדות.
הדופק לא משקר והוא מורה על עומס על המערכת. יתכן ועליך למדדוד לחץ דם לפני האימון ובזמן האימון לקבלת מידע לפני בדיקת המאמץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת(:07/03/2010
היי..אני ספורטאית תחרותית לשעבר כיום עובדת בחד"כ 5 ימים בשבוע
בנו לי תוכנית בהתאם למה שהמאמן ראה לנכון שאני צריכה
אני בת 22
שוקלת 48 אחוזי שומן נמוכים כושר גופני טוב מאוד
בגדול התוכנית מחולקת לשני אימונים של רגליים+בטן+זוקפי גב
ברגליים (סקוואט\מכרעים+כופפי ברך+פשיטת ברך+תרגיל לתאומים (משתנה או עמידה על רגל אחת והחזקה משקולת של 7 והעלאה והורדה הרגל או בסמיט משין) + מקרבי ירך
בטן-אני עובדת חזק הרבה סטים משהו כמו 8 לאימון כולל אלכסונים ובנוסף עם משקולת של 5
וזוקפי גב התרגיל הרגיל שמעלים את החזה למעלה ממצב של שכיבה או על המכונה
בשני אימונים אחרים זה פלג גוף עליון+בטן
לכתפיים-לחיצה+הרחקת כתף עם משקולת של 4
שכיבות סמיכה או במכונה ייעוד דחיפת הידיים
יד אחורית
יד קדמית עם משקולת
גב-פולי עליון אחיזה רחבה+חתירה במכשיר
רציתי לדעת מה דעתך בקשר לתוכנית האם נראת לך תוכנית בסדר או שעדיף לשנות ולעשות אותה בצורה אחרת?
אני מאוד מחזיקה ממך ומדעותיך הייתי שמחה לשמוע ממך חוות דעת והרחבה בעיניין...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
שי אלנקרי08/03/2010שלום,
על פניו התכנית נראית בסדר גמור, רק חשוב לדעת לפני כל תכנית מה המטרה אותה רוצים להשיג כתוצאה מהאימונים. אני מניח שהמאמן שבנה עבורך את התכנית ידע בדיוק מה המטרה שלך ובהתאם לכך היא נבנתה. חשוב לרענן מפעם לפעם את התכנית בכדי לא להגיע למצב של קיבעון ושיעמום.
שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתי אפשר גם את תגובתך
(:10/03/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובייערה07/03/2010
רציתי לדעת - אם עושים אימון על אליפטי במשך X זמן לעומת חצי מאותו זמן אך במאמץ כפול (מהירות, התנגדות) - האם שני האימונים שקולים? (המטרה היא שריפת קלוריות וחיטוב)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרי
ד''ר איתי זיו07/03/2010הערותי...
1. מבחינת ההוצאה הקלורית 2 האימונים שקולים. במידה ונבחן דוגמה אחרת: הליכה של 6 ק"מ בשעה שווה בהוצאה הקלורית לעומת ריצה בכפול מהזמן אותו מרחק. אין שוני. השאלה הנה מהי מטרת המתאמן. במידה ושיפור הכושר הגופני, שיפור יכול ספורטיבית וכדומה בהחלט יש מקום לביצוע אינטרוולים, אימוני עליות וכדומה אך אם לא ניתן להסתפק באימונים אירוביים המתבסיים על נפח ולא איכות.
2.לגבי חיטוב התוצאות הטובות ביותר הן שילוב של אימון אירובי ואימון אנאירובי גם יחד (קרי, אימוני התנגדות). רק פעילות אירובית לא תניב את התוצאות האופטימליות. בנוסף לזה - התזונה.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי נכון...
לירן07/03/2010למטרת חיטוב - אפילו עדיף להתאמן בהתנגדות גבוהה = לעשות אימון כפול בקושי בחצי מהזמן של אימון רגיל, כאשר מבחינת שריפת הקלוריות אין הבדל.
אם כך, אז למעשה אין שום יתרון או סיבה לעשות אימון קל יותר למשך פרק זמן ארוך יותר?...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרי
ד''ר איתי זיו10/03/2010הכול תלוי במטרת האימון ובמצב הבריאותי של המתאמן. ההנחיות למתאמן שמעוניין בהפחת במשקל אינן זהות למתאמן המעוניין לשיפור הכושר הגופני הכללי או העלאת מסת שריר או שיפור מצב בריאותי. אי לכך לפני שמחליטים איזו פעילות אירובית מומלצת, באיזה היקף לבצעה, מהי מידת האינטנסיביות חשוב לשאול את 2 השאלות הראשונות. מבחית הוצאה קלורית עניתי בעבר אך עכשיו חשוב לדעת את המתשנים האחרים על מנת להחליט מהו ההיקף, העצימות, התדירות, סוג הפעילות ועוד ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבנתי נכון...
לירן07/03/2010למטרת חיטוב - אפילו עדיף להתאמן בהתנגדות גבוהה = לעשות אימון כפול בקושי בחצי מהזמן של אימון רגיל, כאשר מבחינת שריפת הקלוריות אין הבדל.
אם כך, אז למעשה אין שום יתרון או סיבה לעשות אימון קל יותר למשך פרק זמן ארוך יותר?...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בזמן ריצהאמנון06/03/2010
לאחר שתי דקות ריצה ובמיוחד אם לא רצתי תקופה ארוכה אני נתקף בגירודים חריגים מאוד ברגליים ולעתים גם בבטן. מדוע זה קורה ? האם זה קשור לפעילות ורידים ? האם זה קשור לתקופת הפסקה ארוכה בין הריצות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמנון
ד''ר איתי זיו07/03/2010גירודים חריגים מקורם עלול להיות מסיבות שונות. ממליץ לפנות לפורום המתאים של BEOK. יותר נכון .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי כושר.. צריך תשובות!!!מתאמן06/03/2010
שלום, יש לי כמה שאלות שמעסיקות אותי בזמן האחרון:
1. במכון הכושר אני רץ על הליכון במשך חצי שעה במהירות של 11 קמ"ש ושיפוע 7. לאורך כל הריצה אני מחזיק בידיות שעל ההליכון ורציתי לדעת האם בגלל החזקת הידיות אני שורף פחות קלוריות? האם האימון פחות אפקטיבי אם אני מחזיק בידיות?
2. אני עובד במכון כושר עם תוכנית ABC שלוש-ארבע פעמים בשבוע..
קשה לי לעלות במשקלים. אני פשוט לא מסוגל להעלות משקלי עבודה ותקוע כבר חודש באותם משקלים. למשל בדחיקת מוט לחזה, במכשיר מולטי טריינר, בהרמת משקולות חופשיות.. אני לא מסוגל להעלות משקל. ניסיתי ולא הולך. מה הסיבה או הסיבות לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאמן
עופר קיס07/03/20101. כן. עצם אחזקת הידיות משנה את ההוצאה הקלורית אך גרוע מכך. היא לא מאפשרת לידיים לבצע את פעולת האיזון לרגליים כך שיותר עומס נופל על האגן עם פוטנציאל לבעיות גב.
2. תעבור AB פעמיים בשבוע. תוריד משקל ותקצר זמני מנוחה. לאחר מכן תעבור ל 6-8 עם זמני מנוחה ארוכים יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
מתאמן07/03/2010עד כמה זה קריטי אבל, אם אני מחזיק בידיות ההליכון? האם זה משנה ממש משמעותית את ההוצאה הקלורית (100 קלוריות ומעלה)? או האם מדובר בקלוריות ספורות?
כי כשאני רץ על ההליכון, למרות שאני אוחז בידיות, אני עדיין מזיע והצג דופק מראה דופק של
160-170. אני רץ חצי שעה במהירות 11 קמ"ש עם שיפוע 7. זה מראה לי ששרפתי כמעט 500 קלוריות (משקלי הוא 52). האם זה ייתכן? ושוב, עד כמה החזקת הידיות משפיעה? לא נתת לי תשובה ברורה ממש
תודה! מחכה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
מתאמן07/03/2010עד כמה זה קריטי אבל, אם אני מחזיק בידיות ההליכון? האם זה משנה ממש משמעותית את ההוצאה הקלורית (100 קלוריות ומעלה)? או האם מדובר בקלוריות ספורות?
כי כשאני רץ על ההליכון, למרות שאני אוחז בידיות, אני עדיין מזיע והצג דופק מראה דופק של
160-170. אני רץ חצי שעה במהירות 11 קמ"ש עם שיפוע 7. זה מראה לי ששרפתי כמעט 500 קלוריות (משקלי הוא 52). האם זה ייתכן? ושוב, עד כמה החזקת הידיות משפיעה? לא נתת לי תשובה ברורה ממש
תודה! מחכה לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשי זמן קצרים בין אימוניםנתן06/03/2010
רציתי לדעת עים זה פוגע בגף כאשר אני מיתאמן יום אחרי יום?
זאת התוכנית שלי: ראישון ורביעי אימונים כוח\אירובי בקבוצת כושר קרבי "אחריי".
ובימי שבת, וחמישי אני מיתאמן לבד:ריצת 45 דקות כמה סטים של חזה וכמה סטים של בטן.
האים זה שהאימונים שלי יוצאםי יום אחרי יום זה פוגע בגוף?
עים כן מה אתה ממליץ לי לעשות?
ורציתי לדעת גם האים האימונים הלללו פוגעים בהיתפתחות הגוף ובגדילה?
אני בן 16 ומישקלי הוא 69 , גובה:1.77
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף אימונים
עופר קיס07/03/2010קבוצת שריר אמורה לקבל זמן על מנת להתאושש מהאימון. באימוני משקולות משך ההתאוששות תלוי בעומס האימון בין 48-96 שעות. אין לאמן באימוני כח את אותה קבוצת שריר יום אחר יום למעט לשם יצירת הדמייה של עומס עתידי זהה - גיבוש, טירונות.
למטרת שיפור כח/ גדילה , יש צורך לתת זמן להתאושש.
לא, זה לא יפגע בגדילה.יתכנו שברי מאמץ או אימון יתר ועקב כך נפילה ביכולת או מחלה ויראלית, אך לא מעבר לכך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתרון הבריאותי של אימוני כוח לצעירירון05/03/2010
שלום רב,
מה חשיבותו של אימון כוח לבריאות בגיל 22? אני יודע שאימון אירובי מאוד חשוב לבריאות, אבל מה לגבי אימון כוח? הבנתי שזה טוב למבוגרים כי זה מחזק עצמות אבל מה היתרון הבריאותי למישהו צעיר? (מלבד היתרון במראה\ ומלבד זה שמסת שריר גבוהה שורפת יותר קלוריות- זה לא משמעותי בעיני)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרון אימון כח אצל צעיר
עופר קיס07/03/20101.שיפור פונקציונאלי בפעולות יומיום ומצבי דחק
2. משפר יכולות ספוטיביות
3. שומר על לחץ דם תקין
4. שומר על תקינות חלק מערכי השומן בדם.
5. מעלה את מסת העצם עד לשיא מסת העצם שמתרחשת בגיל 30 בערך לקראת ירידה בהמשך
6. ביטחון עצמי
7. במידה שנעשה נכון - שומר או משפר יציבה
8. במידה ולא מבצעים אימוני גמישות - שומר ומשפר יכולת גמישות
9. מלמד להתמודד עם לחץ נפשי נופיזי
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)