פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אני
    09/02/2010

שלום..
    אני מתאמן פעמיים בשבוע בכדורסל-שלישי וחמישי(בן 14.9-, 60ק"ג וגובה 169 ס"מ)ביום ראשון אני עושה אימון כוח של שעה +/- ורוצה בשניים נוספים בימים שלישי וחמישי,כבר נודע לי כי אפשר לעשות אימון כוח נוסף בימים שלישי וחמישי של 20-35 דקות.
    שאלתי-כמה שעות מומלץ לנוח לאחר אימון הכדורסל ואז לבצע אימון כוח?
    תודה רבה!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר איתי זיו
    10/02/2010

מציע:
    1. לבצע את האימון בבוקר או בערב (אימון הכוח) בתלות הזמנים של אימון הכדורסל. הבעיה הנה אפקטיביות האימון במקרה זה.
    2. ניתן לבצע גם את אימון הכוח לפני אימון הכדורסל . במקרה זה השאלה הנה האם אימון הכדורסל עצים או לא.
    3. מספר אימוני הכוח - 3 בשבוע. זאת גם בתלות בתקופה בעונה בה הנך נמצא.
    4.התזונה לפני/ אחרי האימונים חשובה במיוחד. תנאי להתקדמות.
    אגב, ממליץ על אימוני כוח בכל התקופה בה הנך מתאמן ומשחק. ישפר את יכולתך הגופנית באופן ממשי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרבי שרירם
    אביב
    09/02/2010

לאחר ספורט מאומץ נתפסים לי השרירים. המליצו לי על מוצר שנקרא סויס רליף. האם שמעתם על מוצר זה? האם הוא מומלץ? בטוח לשימוש?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כרבי שרירם

הוספת תגובה

• תוספים

יצחק
    10/02/2010

לא בטוח מה זה הסויס רליף אבל אני הבנתי שדווקא תוספים יכולים לעזור ויש אחד שהוא מתאים לספורטאים Q10 נקרא אולי כדאי לברר עליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוויס רליף

שי אלנקרי
    14/02/2010

לא יודע לי על אפקט כזה או אחר עם המוצר, אולי מישהו אחר כאן התנסה או חווה ויוכל להמליץ לנו.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצה בחבל
    עמרי שמואלי
    09/02/2010

האם אימון בדלגית יכול לגרום לנזק לגב או לברכיים? אם כן, איך לקפוץ נכון ולשמור על הבריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצה בחבל

הוספת תגובה

• לעומרי

ד''ר איתי זיו
    09/02/2010

הי עומרי,
    אימון בדלגית מצוין לשיפור היכולת האירובית העניין הוא סגנון הקפיצה ומצבו הבריאותי של הקופץ. אחדד הנקודות הבאות:
    1. הקפיצה צריכה להתבצע על כריות כף הרגל ולא על כל כף הרגל על מנת להפחית עומסים צפויים הקיימים בעת הקפיצה.
    2. העומס המופעל על מערכת שלד-שריר נמוכה יותר לעומת ריצה מכיוון שבמקרה זה הנחיתה הנה על שתי רגליים ולא על רגל אחת.
    3. חשובה ההדרגתיות. מתחילים ב- 3 דקות ומדי מספר אימונים מגבירים את משך הפעילות. במקרה זה לא צפויה בעיה.
    4. חשוב לקפוץ עם נעליים עם בולמי זעזועים כמו בריצה.\
    5. שיפור מצב בריאותי כמובן אפשרי אך נציין שיש לקפוץ 20-15 דקות ויותר. ניתן לקפוץ פעמיים ביום ולהשיג תוצאות טובות גם. קרי, לא חייבים לקפוץ ברצף.
    6. אם הנך סובל מכאבים במהלך הקפיצות חשובה תשומת הלב לכך ובמידת הצורך לבדוק מקור הכאבים.
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט אחרי לידה
    לילך
    09/02/2010

בוקר טוב,
    אני כשלושה שבןעות אחרי לידה והייתי רוצה לחזור לפעילת גופנית
    כמו שחיה והליה על הליון ואם הצליח גם ריצה.
    הייתי עם צירים מוקדמים בשבוע 33 האם זה מונע ממני לעשות ספורט
    או שאני כבר יכולה לחזור לפעילות?
    תודה והמשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט אחרי לידה

הוספת תגובה

• ללילך

שי אלנקרי
    14/02/2010

ככל הנראה ההודעה שלך נענתה בהודעה הקודמת ע"י ד"ר איתי זיו.
    זוהי תשובתו כפי שנענתה:

לגבי חזרה לפעילות גופנית לאחר חזרה מלידה חשוב שתתבצע בהדרגתיות. מציע שתבצעי תרגילים לאזוא צי ר הבטן וזוקפי הגו תחילה בכיווצים סטטיים ולאחר תרגילים דינמיים. לדוגמה גשרים מסוגים שונים (צידיים, קדמיים וכדומה). יש לבצע תרגילים לכל קבוצות השרירים בעומס לא גבוה 15-12 חזרות - העומס בהתאמה. פעילות אירובית יש לבצע באופן קבוע!
    לגבי נושא הצירים בשבוע ה- 33 וההשלכות מכך מציע להתייעץ בפורום המתאים.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה לעומת מת , מקבילים , שכיבות..
    איתי
    08/02/2010

שלום
    האם אני יכול לקבל את אותה רמת שרירים בשחייה כמו מתח , מקבילים , שכיבות שמיכה..?

תודה

הוספת תגובה

• לאיתי

ד''ר איתי זיו
    09/02/2010

מחדד:
    1. בשחייה לא ניתן להשיג תוצאות כמו במתח, מקבילים שכיבות סמיכה וכדומה. במקרה של שחייה מדובר בפעילות אירובית ומטרתה אינה חיזוק או העלאת מסת שריר. במקרה של מתח, מקבילים ושכיבות סמיכה מדובר בפעילות אנאירובית ומטרתה הנה כן חיזוק או העלאת מסת שריר (כמובן שיש מטרות אימון נוספות).
    2. במידה והשחייה תתבצע בדופק גבוה (לדוגמה 80% מדופק מירבי) שרירי השלד יפעלו בעצימות גבוהה יחסית ותיתכן אף עלייה מסויימת במסתם. בכל מקרה זו לא מטרת האימון כאמור ולאחר תקופה מסויימת לא יחול שינוי ממשי .
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשפר את הכושר??
    בת 15
    06/02/2010

שלום, אני בת 15 ואני עושה ספינינג פעם אחת בשבוע. אני עושה דיאטה ,והבעייה היא שאני לא מספיק בכושר , אני רוצה להצליח לרוץ הרבה זמן ללא הפסקות. מה אני צריכה לעשות בשביל לשפר את הכושר שלי? ואיך אני אדע שהוא באמת משתפר?יש עוד בעיה- אני לא יכולה לעשות הליכות בבוקר בגלל הלימודים,. אני לא יכולה ללכת לחדר כושר בגלל שאני גרה במקום לא מתאים וצריכה שיסיעו אותי וגם בגלל שזה מאוד יקר. תודה=)

לקביעת תור
    סגירה
    איך לשפר את הכושר??

הוספת תגובה

• לבת ה- 15

ד''ר איתי זיו
    07/02/2010

מציע:
    1. ללכת באזור מגורייך 3 פעמים בשבוע ובהמשך כמובן ניתן להעלות את זמן הפעילות ל- 4 ויותר.
    2. הדופק צריך להיות בפעילות גבוה דיו על מנת שתשפרי את היכולת האירובית שלך. הנוסחה הבסיסית הנה להפחית מ- 226 את גילך ולבצע את הפעילות האירובית בדופק של 70-60% בממוצע. בהמשך ניתן להשתמש בשיטות מדידה מדיקות יותר.
    3. פעם בשבוע שהנך מבצעת ספינינג לא תורמת לשיפור היכולת האירובית מומלץ מאוד להוסיף עוד הליכה, אך לא רק ניתן לבצע פעילויות אחרות. מה עם חוג ריקוד? גם במקרה זה משפרים את הכושר האירובי. כמובן שבחדר הכושר האפשרויות רבות יותר אך ניתן גם בלעדיו..
    4. ממליץ שלא תבצעי את הפעילות הגופנית לבד וזאת על מנת ליצור מחויבות להתמדה. קשה לבצע פעילות גופנית לבד למשך זמן. מתאמנים רבים מפסיקים זאת לאחר תקופה מסויימת. ייתכן אף שיש בקופת החולים באזור מגורייך חוג הליכה המסובסד על ידי הקופה או פעילויות אחרות מטעמם. מציע לבדוק.
    5. במידה והנך הולכת לבד בהדרגתיות העלי את זמן ההליכה. לדוגמה: בשבוע הראשון 20 דקות ומדי שבוע (בו הנך הולכת 3 פעמים בשבוע לפחות) להעלות ב- 5 דקות את זמן ההליכה. בהמשך ניתן להסתפק בזמן של 60-45 דקות בממוצע.
    6. תרגילי כוח בבית כדאי שתבצעי. תרגילים לחיזוק שרירי הבטן ניתן לבצע בנקל, תרגילים לשרירי החזה - שכיבות סמיכה ואחרים. את יכולה לרכוש אביזרי עזר בעלות נמוכה מאוד ולבצע תרגילים שונים בבית. יש לא מעט ספרים בהם יש פירטט לתרגילים ואופן הביצוע וכן גם אתרי אינטרנט רבים.
    7. תרגילי הכוח את יכולה לבצע 3-2 פעמים בשבוע. 20-25 דקות בכל פעם יספיקו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אליפטיקל
    דנה
    06/02/2010

שלום רב!

האם מותר להתאמן על מכשיר אליפטיקל מדי יום ומהו זמן האימון המומלץ ?

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר אליפטיקל

הוספת תגובה

• מכשיר אליפטיקל

ד''ר איתי זיו
    07/02/2010

איני מכיר הגבלות המונעות מלהתאמן על המכשיר האליפטיקל מדי יום. מה שכן, מציע לגוון בפעילויות האירוביות מפעם לפעם. חשוב ומאתגר את מערכות הגופניות השונות. במידה והנך 4 פעמים בשובע למשל, הנך יכולה לבצע פעמיים את הפעילות באליפטיקל ופעמיים בסטפר (או מכשיר אחר).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AB Tronic X2
    סתיו
    06/02/2010

שלום רב,

אני סובלת מבעיות גב תחתון, (בלט דיסק L5-S1 שהחמיר לאחר נפילה על הגב).
    ואני מתקשה בביצוע כפיפות בטן בגלל כאבי הגב שלי.
    אני שוקלת 50 ק"ג וגובהי 1.60 מטר.
    יש לי בטן קטנה הנוצרה לאחר 2 לידות.
    פרט לבעיה של הבטן הקטנה שמציקה לי אני רזה.
    האם המכשיר יכול לעזור לי בחיטוב הבטן וחיזוק השרירים כדי שהיא "תרד" קצת.
    חשבו לי לברר לפני שאני קונה את המוצר הזה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    AB Tronic X2

הוספת תגובה

• אבטרוניק

עופר קיס
    07/02/2010

הבעיות של כאבי הגב לא יפסקו, כיוון שלא ניתן לחזק את שרירי הבטן הפנימיים עם המכשיר.
    כן ניתן לחזק את שרירי הבטן החיצוניים אך אינני יודע לאיזו דרגה.
    כיוון שאין הורדה נקודתית של שומן , גם המכרשיר וגם כפיפות בטן לא יעזרו להוריד את השומן מתחת לבטן
    מומלץ תרגילי CORE , פילטיס מסויים בהדרכה אישית לפחות בהתחלה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע למכון כושר הולמס פלייס
    בר
    05/02/2010

אני בר בת 17 וחצי שוקלת 53
    גובה 1.57
    אני רוצה להרזות ולהתחטב
    רציתי להרשם למכון כושר הולמס פלייס בגבעתיים
    אבל אני ילדה ממש בייישנית וכולם שם בוגרים וגברים וכאלה
    ומה אני יעשה שם לבד?
    אין מי שיבוא איתי לא חברה ולא משפחה או משו.
    ואני ממש מפחדת להיות שם לבד ולהשתעמם וכו'.
    מה עושים?והמכון כושר הזה מתאים לי?

הוספת תגובה

• בנוגע למכון הןלמס פלייס

ד''ר איתי זיו
    07/02/2010

מציע:
    1. אם ניתן לעשות אימון ניסיון- מצוין. כך תראי אם לחששו שלך יש ביסוס. לדעתי לא מכיוון שיש לא מעט צעירים בגילך שמתאמנים במכון.
    2. אם ניתן להירשם ל- 3 חודשים ולא לשנה גם מומלץ כך לא תתחייבי לתקופה ארוכה.
    3. שעות אחר הצהריים במועדוני הכושר 18:00-14:00 אינן עמוסות ואם ישנם בני נוער סביר להניח שיתאמנו בשעות אלו.
    4. את יכולה לבצע פעילות גופנית גם לבד ללא להירשם למועדון כושר. כמו כן יש קבוצות רבות גם לבני נוער בגילך והפעילות מתבצעת בחוץ.
    5. במידה ואת נרשמת, קבלי תוכנית אימונים מהמדריך התורן על מנת שתדעי במדויק מה לעשות מדי אימון ואימון.
    6. מציע לבדוק גם מועדוני כושר נוספים. בגבעתיים יחסית אין הרבה, אך ברמת הגן הסמוכה יש לא מעט בכלל.
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים
    רעות\אתי
    04/02/2010

אני עושה הליכות יומיומיות כחודשיים לערך,ובשבועיים האחרונים עברתי למכשיר ביתי אל]טיקל 40 דקות ביום,דרגת קושי קלה.
    בימים האחרונים אני מרגישה כאבים קלים בברכיים,
    מה לעשות?
    להפסיק?דפקתי לי את הברכיים?סך הכל בקושי חודשיים סך הכל בפעילות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברכיים

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר איתי זיו
    04/02/2010

כאבים בברכייים הנם תופעה שכיחה במיוחד ועלולה להופיע מעשרות (!) סיבות. ייתכן מאוד שהפעילותת במכשיר לא מתאימה לך מסיבות שונות ובשל כך את חשה בכאבים. מציע להמיר את הפעילות האירובית למכשייר אחר: מסילה, סטפר, רכיבה על אופניים. מעניין אם גם במכשיר זה תחושי בכאב. במידה וכן חשוב לפנות לאיש מקצוע - אורטופד ספורט או פיזיותרפיסט ספורט. כאב הנו סימן לבעיה וחשוב לפתור אותה בהקדם.
    חיזוק שרירים בכלל ושל שרירי הרגליים - בפרט חשוב במיוחד. במידה והנך פונה לפיזיותרפיסט הוא יוכל להמליץ לך על תרגילים מתאימים. חיזוק במקרים רבים מחפה על בעיות שונות.
    ביי איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר והורדה במשקל
    הראל
    02/02/2010

שלום רב,
    אני בן 31 ומשקלי 85 ק"ג, גובה - 1.78.
    אני מעוניין לקבל ייעוץ בנוגע לאימון על אופני כושר. רציתי לדעת מהי התדירות היומית והשבועית וכן דרגת העצימות / קושי שהינכם ממליצים לי על מנת להוריד במשקל (עד למשקל האידיאלי לנתוניי) בדרך הקצרה והיעילה ביותר?

אני שואל זאת לאחר שהתאמנתי כשלוש שבועות ללא תוצאות כלל, ואני מעוניין לשוב להתאמן על פי אופי האימון שגם יניב תוצאות.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אופני כושר והורדה במשקל

הוספת תגובה

• הערה

הראל
    02/02/2010

חשוב לי יותר שהאימון יניב תוצאות (ירידה במשקל) בזמן סביר ולאו דווקא בזמן הקצר ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להראל

ד''ר איתי זיו
    03/02/2010

מציע להעלות בהדגרתיות משך הזמן שהנך רוכב ובד בבד את התדירות השבועית. מומלץ שתרכב לאחר כחודשיים פעילות 4 פעמים בשבוע (ניתן גם יותר), חצי שעה בכל פעם.
    עצימות האימון - המדד העיקרי בפעילות אירובית הנו הדופק בעת הפעילות ומידת דינאמיות המאמץ המתייחסת למספר התנועות שהנך מבצע פר דקה . הדבר מוגדר ברכיבה על אופניים כ- RPM . חשוב שיהיה בין 80-50 בממוצע. ניתן בהמשך גם יותר. למותר לציין שבמידה ומספר סיבובי הרגליים נמוך מ- 50 סיכוי נמוך שהדופק יהיה ברמה גבוהה דיה. אגב, בכל האופניים מהשנים האחרונות יש מד סיבובי רגליים.
    הדופק מומלץ שיהיה בין 80_60% בממוצע מדופק מירבי שהנו מוגדר 220 פחות הגיל לגברים ו- 226 פחות הגיל לנשים.
    לגבי ההפחתה במשקל - החשוב מכול אינו רק הפעילות האירובית אלא דווקא מידת הקלוריות הנכנסות לעומת היוצאות. במידה ואלו כמות הקלוריות הנכנסות (נצרכות) גבוהה יותר שום פעילות אירובית לא תתרום להפחתה במשקל.!!!
    מציע להתייעץ עם דיאטן קליני ולבנות תפריט מושכל..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת בזמן אימון
    רועי
    02/02/2010

שלום,

אני בן 28 ומתאמן כבר שנה במכון כושר.
    לאחרונה הפסקתי עם האימון האירובי ועברתי לאימון העלאת מסת שריר.
    אני מתאמן 6 פעמים בשבוע -
    A - גב ויד קדמית + 15 ד' קפיצה בחבל = עד שעה אימון
    B - חזה ויד אחורית ובטן = עד 45 ד' אימון
    C - רגליים וכתפיים + 15 ד' קפיצה בחבל = עד שעה אימון
    יום מנוחה וחוזר חלילה.

היום בבוקר התאמנתי על B ולאחר 30 ד' מתחילת האימון הרגשתי סחרחורת וכמעט התעלפתי.
    הפסקתי את האימון במיידי ובדרך הבייתה הרגשתי שזה מתחזק.
    חזרתי מהר הבייתה ונשכבתי על הספה ורק לאחר 5 ד' של מנוחה הרגשתי יותר טוב.
    אני חייב לתיין שאני בחור בריא ואין לי שום בעיות רפואיות.
    מה עליי לעשות ? מה אני עושה לא בסדר?

אשמח אם אקבל תשובה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת בזמן אימון

הוספת תגובה

• סחרחורת

עופר קיס
    02/02/2010

סחרחורת באמצע אימון יכולה לנבוע מלחץ דם גבוה, תנועת צוואר מהירה ויתכן מגורמים אחרים.
    תוריד את קושי האימון על ידי הפחתת משקלים והעלאת זמני המנוחה. וודא שהתזונה מתאימה לזמן האימון. אם הכל כשורה - תעלה בהדרגה. אם לא תיצור קשר עם מרכז רפואי שמתמחה ברפואת ספורט לבדיקות
    מכון וינגייט, מאוחדת ספורט, MEDIX. כל אחד מאלה טובים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכירים את זה שאומרים...
    יהודית
    02/02/2010

ממחר ..ממחר אני מתחילה בספורט ודיאטה, ואז דוחים את זה לשבוע הבא? אז אצלי זה נמשך ככה כבר חודש, כל פעם סיבות אחרות, ואני לא ממש יודעת מה לעשות?! ובבית אין לי ממש תמיכה מהילדים והבן זוג- כלומר לא דוחפים אותי לעשות!

לקביעת תור
    סגירה
    מכירים את זה שאומרים...

הוספת תגובה

• התחלת שינוי

עופר קיס
    02/02/2010

הי יהודית.
    אז ככה
    המלצתי לך היא שתתחילי בהליכה יומית של 10-12 דקות.
    כל יום תוסיפי דקה
    לאחר 4-5 ימים של הליכה, תתחילי להוריד מעט מהאוכל השמן בתזונה שלך - אל תגזימי - ממש שינוי קטן.
    אם הזמן תבצעי שינוי גדול יותר - על ידי זה שתשאבי כח מההצלחה היומית הקודמת שלך.
    לאט לאט את תיווכחי שאת שם. לפעמים שינויים דרסטים בשני המישורים של הפעילות והתזונה - הם אגרסיבים מדי לנפש ואז באמת קשה להתחיל.
    גם אם יהיה לך יום של נסיגה - לא להסתכל אחורה
    בהצלחה - רק את יכולה לדאוג לעצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בזמן לחיצות חזה
    ירון
    01/02/2010

שלום,

התחלתי לאחרונה לעבוד על שרירי החזה, בתרגיל הקלאסי של דחיפת מוט בשכיבה.
    הבעיה, שבד"כ אני נאלץ לסיים את האימון לא בגלל קושי לבצע עוד חזרות, אלא בגלל כאבים חזקים בשריר ביד, בין המרפק לכף-היד, מאחור.

אני עושה את התרגיל נכון, גם הודרכתי בעבר ע"י מדריך כושר איך לבצע אותו.
    עדיין, הכאבים לא חולפים. זהו התרגיל היעיל ביותר, ככל הידוע לי, לעבודה על שרירי החזה, נכון? ישנם עוד תרגילים מומלצים?

תודה וערב טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בזמן לחיצות חזה

הוספת תגובה

• לחיצת חזה

שי אלנקרי
    02/02/2010

שלום ירון,
    ממה שאני מתרשם זה עושה רושם כמו משקל גבוה מידי עבורך ולכן אני ממליץ להפחית באינטנסיביות ובמשקלים וככל הנראה גם הכאב יעלם עם הזמן. יחד עם זאת חשוב שתדע שזהו לא התרגיל הטוב ביותר, בעצם אין דבר כזה "תרגיל טוב ביותר", כל תרגיל עשוי לעשות את העבודה מזוויות כזו או אחרת, אבל כל עוד הדגשים בכל תרגיל נשמרים אין סיבה שתוצאות לא תראה. תוכל לגוון ולבצע גם קרוב אופקי (פרפר בשכיבה כנגד משקולות יד), מקבילים (רחב/צר), לחיצת חזה בשיפוע חיובי, קרוס אובר, קרוב אופקי כנגד כאבלים והרשימה עוד ארוכה.
    תנסה לגוום ותפחית עומסים , שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    שירה
    01/02/2010

היי!
    רציתי לדעת אילו שרירים הליכה מחזקת?
    האם היא מחזקת גם את רצפת האגן???

האם הליכה מספיקה בתור אימון גופני יום יומי או שכדאי לעשות תרגילים נוספים?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה

שי אלנקרי
    02/02/2010

שלום דנה,
    הליכה מחזקת בעיקר את שרירי הרגליים אך לא את רצפת האגן בצורה ספציפית. הליכה בעיקר פועלת על סיבולת לב ריאה ולכן מומלץ גם לשלב יחד עם תרגילי חיזוק כנגד משקל גוף, משקולות, גומיות ושאר מכשירים.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה