מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שריר מתקצרטל03/08/2009
האם זה נכון שכשמרימים משקולות השריר מתקצר? והאם ניתן על ידי תרגילי גמישות שהוא בכלל לא התקצר ועדיין לקבל את התפוקה מהרמת משקולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ניקח
ענת פלדמן03/08/2009את השחיה כדוגמא - ספורט שיש בו שילוב של קיצור השריר כמו גם הארכה שלו. בצורה גסה אוכל לומר שהשריר מתחזק ומקבל צורה "מוארכת" יותר. דומה הדבר לעבודה על חיטוב וסבולת שריר. אכן יש כווץ של השריר אך לא ניפוח. עניין הגמישות חשוב למניעה של כווץ שרירי, למניעה של פציעות, לטובת טווח התנועה, כמו גם "הארכה" של השריר, הרפיה.
הגמישות חשובה ביותר, גם לכאלו שמבקשים להתנפח. אחד הדברים הגרוטסקים ביותר שקיימים זה שרירן ש: לא יכול לעלות 10 מדרגות כי אין לו כושר אירובי או לחילופין לא יכול להתכופף בזויות מסויימות כי הוא לא גמיש.
כן, אפשר לחזק את השריר, חובה להגמיש אותו, לא יגרע עניין החיזוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההליכון אינו עובד ועל המסךרונית03/08/2009
מופיע E 7 ההליכון מסוג VO2 . מדוע זה קרה ואיך מסדרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תראי
ענת פלדמן03/08/2009אם לא נתקע משהו במסילה עצמה שעוצר אותה מלפעול.
נסי לעשות ריסט למכשיר
יש לך אחריות עליו ? (בן כמה המכשיר?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ קטןאיציק03/08/2009
בוקר טוב
כאמור אני מתאמן 3 פעמים בריכה 35-40 דק מהירות בנונית + וגם ספרינטים
ו 3 פעמים חדר כושר ABC
הבעיה היא שאני לא מצליח לחטב או לנפח את החזה למרות שאני כבר מתאמן חצי שנה לפחות
יש אומרים שהשחייה פוגעת בגדילה של השריר ועדיף לעבור לריצה
הבעיה החשובה היא שאני פשוט מכור רצח לבריכה ולא יוכל לוותר עליה ביחוד בימים של אליפות העולם בשחייה שבכלל מגרה אותי בטרוף
אני תקוע באותו משקל 69 +- כבר חודשיים וגם מאוד קשה להוריד את הבטן הקטנה
אז ככה שאני תקוע בלי להגדיל את החזה ובלי להוריד את הבטן הקטנה
אז מה המלצתכם ??
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם
ענת פלדמן03/08/2009אני במקומך לא הייתי מוותרת על הבריכה. לגבי שרירי חז: כמו שאתה יודע הגטיקה משמעותית. יחד עם זאת כשאתה ממשיך עם פיתוח חזה בחד"כ השחייה לא אמורה להפריע. עדין אין שיפור בבטן? אתה בטוח? מודד היקפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שאני מצטמק אז כנראה
איציק03/08/2009שההקפים יורדים אבל מה יהיה עם מרכז הבטן עד כמה אני יוכל להצטמק עד שהבטן הקטנה תיהיה שטוחה
מה קורה במצב שלי עכשיו אם אני עובר למסה ומאזן קלורי חיובי - זה אומר שהבטן תגדל ???
למרות שהאוכל יהיה אוכל בריא ומזין ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו, :))
ענת פלדמן03/08/2009אז הנה, יש שינוי לטובה ! ו... לא, ממש לא בהכרח שתגדל הבטן. הרעיון הוא להעלות במסת השריר ולא להעלות במסת השומן. כך שאם אתה מכוון למזון בריא (כרגיל) עם מאזן קלורי של 200-300 קלוריות נוספות ליום, עם "פיין טיונינג" כל שבוע או כל כמה שבועות לגבי מצבך - אתה שומר יופי על אחוז שומן נמוך ונהנה מעלייה במסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניפוח חזה
עופר קיס03/08/2009יתכן והיד האחורית שלך עייפה מהשחיה ולכן לחיצות חזה לא יתקדמו. נסה את שיטת ההתשה המוקדמת
בצע חימום ולאחריו סט חימום לפרפר חזה אופקי. לאחר מכן נוח 40 ש' ובצע פרפר חזה כבד 6-8 RM ומיד לאחריו לחיצה אופקית עם משקל שיגרום לך להיכשל בין 6-8. נוח 2-3 דקות ובצע שוב ולאחר מכן עוד סט כזה או הפסק לפי ההרגשה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שיבולת שועלשאלה02/08/2009
שלום רציתי לשאול שאלה..
בדרך כלל אני אוכל בבוקר שיבולת שועל
(קוואקר) עכשיו השיבולת שועל שאני קונה היא נראת כמו גרעינים גדולים כאלה שמים אותם עם מים חמים וחלב ונהייה דייסה...
אבל לפני כמה ימים המאמן כושר שלי אמר שיש סוג של שיבולת שועל ששמים אותה רבע שעה בכוס חלב ולמקרר וזה סופח את החלב ומנפתח וניתן לאכול....
עכשיו אם יש דבר כזה לעשות שיבות שועל בלי לבשל אותה זה נהדר....
ואם יש אז איך אני ידע מה לקנות יש מלא סוגים ומגוונים אני מחפש בכל מקום ואני לא יודע איזה מהם לבחור אשמח לתשובה במהרה...
שבוע טוב ותודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להסתכל
ענת פלדמן02/08/2009על האותיות הקטנות לגבי הרכבים תזונתיים, זו גם שאלה של טעם, מן הסתם, אז כדאי להתנסות אישית. . אני לא ממש אוכלת את זה, מודה כך שאין לי המלצה מפורשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
שאלה03/08/2009אבל זה נכון למי שרוצה לעלות מסה לארוחת בוקר טוב לאכול שיבולת שועל כי זה פחממות איטייים אז את ממליצה על זה בלי קשר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוודאי. למה לא. בתאבון :)
ענת פלדמן03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מנוחהסטודנט02/08/2009
שלום,עוד פעם.
השאלה היא כזאת:ההמלצה היא להתאמן יום כן,יום לא,3-4 פעמים בשבוע.האם בימי מנוחה אסור לי בכלל לבצע פעילות על שרירים שאימנתי אתמול?למשל,כמה שכיבות סמיכה,מתח?לפעמים יש מרץ לזה.
ועוד,כהמשך:אם השרירים לא כואבים,האם האימון היה חלש או קצר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן
ענת פלדמן02/08/2009עדיפות לימי מנוחה על מנת לתת לשרירים זמן להתאושש. יחד עם זאת אתה יכול לעשות כמה שכיבות סמיכה, אין בעיה. מתאים? יופי. אין כוח? לא חובה. הזהר מעומס יתר, תמיד מתיחות בסיום, תמיד חימום דינאמי לפני הפעילות.
אתה מכווון לשריר תפוס אחרי האימון או לכאב במהלך האימון? תלוי מה המטרה שלך. כשאתה עובד על מסה - אתה מרגיש היטב את הקושי. במספר חזרות גבוה על עומס קל יחסית - הכאב נמוך בהרבה. בכל מקרה שריר מתפתח מול התנגדות, גבוהה יותר או פחות - אבל מורגשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
סטודנט02/08/2009תודה,ענת.
אחרי האימון אף פעם שרירים שלי לא תפוסים.אולי באמת המשקל נמוך מדי?(8 קילו.אבל העניין הוא,שאני כן מרגיש מאמץ רב.למשל,בתרגיל כמו ברמת משקולת בישיבה,ממצב של יד קרובה לרצפה,לכיוון הכתף,אחרי 10-11 פעם זה נעשה לבלתי נסבל).
במשך יומיים קרובים יש כאב מאד קל,שלא מפריע לי להמשיך להתאמן 48-72 שעות אחרי כן.
מהו מספר חזרות נמוך?את רב התרגילים אני עושה ב 10-12 חזרות,משתדל מאד לאט,כדי להרגיש את השריר.חוץ מתרגיל הנעת ידיים מכיוון אמצע החזה לצדדים,ופה אני באמת מתקשה לעבור את ה 5-6.
מטרתי,כאמור,היא להגדיל את השריר לכמה ס"מ,אבל גם לחזק אותו.כי הרי מה הטעם בלהיות נפוח וחלש?))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי
ענת פלדמן03/08/2009שאתה לחוץ על תשובה ולכן מעתיק אותה אלף פעם... השרירים לא אמורים להיתפס אחרי כל אימון. לא זו האינדיקציה לעבודה אפקטיבית. אם אתה מכין היטב את הגוף לפעילות ובמצע מתיחות לסיום -שרירים תפוסים הם לא הכרח המציאות. אם אתה מרגיש את העבודה עם המשקל. (8 קילו זה משקל יפה !) ורואה שזה "בלתי נסבל" אחרי 10 חזרות - אתה כנראה פועל נכון.
אתה עושה נכון, זכור לנשום במהלך התרגיל, לשתף את הראש ואת המחשבה, מה שנקרא BODY MIND CONNECTION. מספר החזרות תלוי גם בתרגיל. התרגיל האחרון שציינת: בצע בישיבה או בברכיים כפופות להגן על הגב. אולי להוריד במשקל על מנת להגי ל 8 חזרות ואם אין לך אפשרות להוריד במשקל - (כי זה מה שיש בבית) נסה בהדרגה להוסיף כל פעם חזרה אחת. טיפ לגבי העניין הזה בדיוק - בגיליון ספטמבר של "מנטה", ובינינו: כשהמוח משתתף בפעילות, עוד חזרה אחת היא אפשרית בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
סטודנט03/08/2009אני באופן טבעי אדם לחוץ.))אבל הפעם מי שהיה לחוץ זה ה FIFEFOX שלי.))
יופי,הכנסת בי קצת אופטימיות.
ולגבי במוח:הוא עושה את רב העבודה במקרה שלי.-)
לבינתיים זהו,עד להתקדמות הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי :) עדכן בהמשך !
ענת פלדמן03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב סימטריגיא02/08/2009
שלום,
מתאמן קבוע (חדר כושר+ריצות)
ביומיים האחרונים כאב סימטרי, בדיוק באמצע הצלע האחרונה (בקו ישר מתחת לפטמות), בשני הצדדים. הכאב מתגבר כשלוחצים, אבל לא מרגיש כאילו משהו שבור (רמת כאב 3 מתוך 10)
צרפתי תמונה להמחשה...
מה זה יכול להיות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו השקעה :))
ענת פלדמן02/08/2009קיבלת מכה באזור?
ביצעת פעילות מסויימת?
תרגילי כוח?
השרירים שעוטפים את הצלעות: יכול להיות כווץ שרירי ממאמץ, או ממזגן. עקוב כמה ימים - מחר, מחרתיים לא עבר? לגשת לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב סימטרי
עופר קיס03/08/2009אינני יודע. אולי תרגיל על הבטן עם לחץ על איזור גרמי זה - אין שיפור תוך יומיים פנה לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון, למי שיהיה רלוונטי עבורו
גיא07/08/2009הכאב עבר אחרי יומיים נוספים,
בוודאות מגיע מתרגיל בטן, ליתר דיוק אחד כזה שנשארים בו בשיא ה"גובה", כלומר בשיא הכיווץ, במצב סטטי 10 שניות.
כנראה שזה עובד על השרירים שקרובים לצלעות.
תרגיל מעולה, בכל אופן, ותודה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאל ותודה על העדכון :)
ענת פלדמן07/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתאמן עם אסטמהתמר02/08/2009
הי , מה שלומך?
אני בת 37 , בתהליך ירידה במשקל בצורה מבוקרת (דיאטנית). לפני כשלושה חודשים התחלתי לסבול מקוצר נשימה בזמן האימונים האירובים ובמיוחד אחריהם . שה התבטא בקושי לנשום (מרגישה שהאוויר לא נכנס) ולאחר האימון שיעולים קשים .
הלכתי לרופט המשפחה שנתן לי משאף מסוג בודיקורט ושלח אותי לבצע צילום חזה (הכל תקין בנתיים) . הבעיה היא שאני ממשיכה להתאמן באינטנסיביות כמו שאני רגילה ומרגישה שאני צריכה יותר ויותר את המשאף שלי לפני האימונים . אם בהתחלה הייתי צריכה מנה אחת ( שאיפה אחת ) כדי להרגיש טוב באימון, היום אני צריכה 3-4 שאיפות .
אני מאוד מפחדת להתמכר לנושא . האם כדאי לי להפסיק בהדרגה או להוריד את הכמויות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
ענת פלדמן02/08/2009זו תופעה שסבלת ממנה בעבר? הרשי לי לענות לך בכובע של מטפלת בכלים משלימים. גם אני נגד ההתמכרות, בעד להפחית כמויות - אבל חשוב להתייעץ ראשית עם הרופא המטפל, ובמקביל לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום. אין ספק שחוסר הנשימה מאותת על משהו לא תקין ולא בטוח שמשאף הוא הפיתרון האמיתי (כמו לקחת אופטלגין במקום לטפל במקור לכאב. הרי הכאב יופיע שוב לאחר שהשפעת האופטלגין פגה). בינתיים הורידי עצימות. הקפידי על התזונה. שלבי אימוני כוח שחשובים לא פחות. עדכני בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתופעה קיימת במשפחה
תמר03/08/2009הי ענת , תודה על תשובתך . לא סבלתי מתופעה כזו מעולם אבל היא קיימת במשפחה (אמא , אחות, שתהין סובלות ממשקל עודף ). האם יש קשר למשקל עודף ? התחלתי לטפל בבעיית ההשמנה שלי לפי כחודשיים (הייתי ב BMI 34.5 וירדתי כעת ל BMI 31 וממשיכה לרדת ) אחותי ואימי סובלות מעודף משקל חמור וסובלות קשות מאסטמה . אני מפחדת שאני הולכת בדרכן ...
אני מתאמנת גם אימוני כוח 3 פעמים בשבוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן03/08/2009זה מסביר, גנטיקה. את עושה נכון, ממשיכה לרזות. לפי מה שאני זוכרת אין קשר של ממש לאסטמה בהגדרה הקלינית ולעודף משקל אם כי אכן פעילות אירובית בעצימות גבוהה לאנשים עם משקל עודף מקשה משמעותית על הנשימה, זה עדיין לא אסטמה. כאן הגנטיקה משחקת תפקיד משמעותי.
הורידי בעצימות האירובי, ממש.
המשיכי עם אימוני הכוח - הם חשובים לא פחות. והקפידי על מתיחות
המשיכי עם התזונה.
אני תמיד בעד טיפול משלים... :))
המשיכי לעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת אחוזי שומןELI01/08/2009
ערב טוב עינת,
רציתי לברר לגבי בעיה שאני מתעסק בה כבר כחצי שנה...
אני בן 20 וגובה 1.73
לפני כשלוש וחצי שנים שקלתי כ-120 ק"ג ובמהלך שנה ירדתי כ 45 ק"ג(דרך שומרי משקל)..כיום אני שומר על משקל תקין שנע בין ה-74-76 ק"ג..חשוב לציין,אני מקפיד ושומר על כל פרור שנכנס לי לגוף.
אני מתאמן בחד"כ 4 פעמים בשבוע הכוללים אימוני כוח ואירובי,לאחר אימון של 50דק' משקלות חופשיים אני הולך כ1.5 ק"מ ורץ 3 ק"מ ולהרפיה אני הולך במהירות ממש נמוכה כחצי קילומטר.
האומנם,לאחר כחצי שנה של אימונים מפרכים התפתחתי מבחינת הפלג גוף עליון ואף בכוח בצורה משמעותית ,אבל יש לי בעיה עם השומן או העודף עור (לא יודע איך לכנות אותו) שצבור לי בבטן,למרות כל הפעילות האירובית וההתפתחות מבחינת המסה אין כל שינוי בבטן.העור עדיין נפול ורואים שהייתה לי ירידה דרסתית במשקל..חשבתי לעשות ההמסת שומן אבל אני מפחד מכל המכונים למיניהם שרוצים את טובתם הכספית ולא אכפת להם כלל מהבריאות..
אשמח מאוד אם תוכלי לייעץ לי בנוגע לבעיה.
בתודה מראש,
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ענת :)
ענת פלדמן02/08/2009הי אלי. ראשית כל הכבוד על הירידה במשקל, כמו גם על שמירה על אורח חיים בריא. זה לא מובן מאליו, אתה לוקח אחריות על הבריאות שלך, על הגוף שלך וזה נפלא. השראה לרבים רבים.
התופעה שאת מתאר אכן מאפיינת כאלו שירדו הרבה מאד במשקל, ובין אם עשו במהלך ההרזיה פעילות אנאירובית ובוודאי אם לא - נשארים עם עודפי עור. אכן אין לדעת אם יש שם עוד אחוזי שומן או שזה עור רפוי - בלתי אפשרי להעריך דרך הפורום, אתה יודע. בכל מקרה ניתוח הוא אופציה, אם כי אופציה אחרונה ברשימה. השילוב של מה שאתה עושה עכשיו: תזונה נכונה ופעילות גופנית שכוללת תרגילי כוח לכל הגוף וגם לאזור הבטן - זו הדרך ליצור אט אט שיפור במצב. כדאי אולי בהמשך להתייעץ עם פלסטיקאי. - לא לשם שאיבת שומן חלילה (אני נגד) אבל אם מבחינה קוסמטית עודפי העור מפריעים לך - הפרוצדורה פשוטה יחסית והיא אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתור אחד
אמא של נדב03/08/2009שעבר בדיוק את מה שאתה עברת, אני יכול להגיד ששאיבת שומן זו לא מילה גסה. ברור שעדיף לנסות קודם את כל הדרכים המקובלות, הטבעיות והבריאות לפני שאתה שם את גופך על שולחן הניתוחים. אני יכול להעיד על עצמי שאני פחדן גדול בכל הנוגע לבתי חולים בכלל (אפילו בדיקות דם אני שונא) אבל אחרי באמת אימונים רבים, תזונה מאוזנת ובריאה ומשקל כמעט מושלם, לא הצלחתי להפטר מצמיג של 3 קילו מיותרים. אז ביררתי איפה מה מי מו ועשיתי את זה. נשארה לי צלקת מאד קטנה והניתוח עבר בשלום (חוץ מזה שכמעט התעלפתי לפני). ד"ר סילפן היה ממש תותח (והצליח לא לצחוק על הסיסיות שלי בכל הנוגע לבתי חולים) ובכלל כל הצוות של כללית אסתטיקה בנס ציונה השקיעו בי כאילו אני מינימום ראש העיר או משהו. אז לדעתי אין הרבה מה להתלבט, זה ניתוח ממש נפוץ ולמרות הסכנות שקיימות בכל ניתוח, לי זה מאד עזר להגיע למראה הגוף שתמיד רציתי. עכשיו, שנה אחרי, אני ממשיך להקפיד על אימונים ותזונה כדי לשמור על כל העסק. בכל זאת, זו השקעה כספית לא ממש קטנה ןוחבל להרוס או להצטרך לעשות שוב (מה שאני לא מתכנן, כי הספיק לי,תודה).
שיהיה בהצלחה אם תחליט לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההLOLI01/08/2009
אני בת 17 וחודשיים
משקל 48+-
גובה 1.58
שמנתי מלא בשנה האחרונה וכל השומן הצטבר לי בבטן,אני כל היום טוחנת מלא ובמקרה הגרוע זה 4000 קל' ליום,אבל ממחר אני מתחילה במשטר דיאטה,
מבחינת הספורט אני עושה כל שישי ושבת הליכה עם ריצה בקצב מהיר ואחיד במשך שעה וחצי.
ופעמיים בשבוע אני בסטודיו של לפעמים אירובי לפעמים חיטוב ועיצוב.
וכמעט כל יום בערב גם הליכה של שעה וחצי עם חברה,בקצב איטי עד בינוני.
בבית אני עושה כל יום 20-30 קומות מדרגות,ו 200 קפיצות בחבל,
ועכשיו אני רוצה להתחיל גם לעשות כפיפות בטן ותרגילים..
אני יודעת שאני חייבת לשנות את ה"תפריט שלי" ולהפסיק לזלול שטויות.
אבל הסטודיו לא עוזר לי,ואני חושבת שמכון כושר יתן לי יותר מוטיבציה לשמור..
אבל הקטע הוא..שאני ממש מתפדחת ללכת לבד,וכולם שם בוגרים ועם אנשים שהם מכירים וכאלה,וא]חד לא יכול לבוא איתי..
ומה אנ ייעשה שם לבד?? אני לא מתחברת בקלות,
ו..אילו מכשירים אני יכולה לעשות כדי לחטב את הבטן ולהוריד טיפה במשקל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן
ענת פלדמן01/08/2009חשיבות מכרעת לתזונה שלך. ספורט לחוד ותזונה לחוד על מנת להשיג את המטרה. את אגב בטווח המשקל התקין, הייתי ממליצה לאמץ תפריט מזין מאוזן ובריא ללא קשר למשקל. את יכולה להתרשם באתר שלי, אם כי יעוץ אישי שמותאם לך כמובן עדיף.
המסה של השומנים בבטן תיתכן בהפחתה של אחוז השומן הכללי בגוף זאת כיון שאין ירידה שומנים נקודתית. תרגילי חיזוק לאזור יעשו בדיוק את זה: יחזקו את השרירים אבל לא ימיסו את השומן. כפיפות הבטן הקלאסיות הן טובות בתור התחלה, יש המון תרגילים מומלצים (באתר שלי בין היתר).
הזהרי מעומס יתר בפעילות האירובית שלך. התחילי את הדיאטה מעכשיו ולא ממחר ובלי קשר למכון הכושר. זו הרי החלטה שלך, זה מתחיל "מהראש" ואם חדר הכושר לא מתאים לך מכל סיבה שהיא (אם כי הכי נחמד לדעתי להגיע לבד, לנקות את הראש, דווקא בלי להכיר) אז המשיכי עם הסטודיו וההליכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,אני בבעיה ענקית:/
LOLI01/08/2009הייתי המון אצל דיאטניות אבל אף אחת לא עזרה,וכבר התייאשתי מללכת לאנשי מקצוע.
זה די סיפור ארוך עם המשקל שלי,לפני שנתיים עשיתי דיאטת כאסח,שפשוט מאוד לא הייתי אוכלת כלום כמעט,אבל גם לא הרגשתי ברעב והייתי עושה הרבה ספורט.ורזיתי מ 55 קילו(שמנהה) ל 42 קילו ,בשנה בערך.
הגעתי לתת משקל נמוך,ועם הדיאטנית עליתי למשקל שנוח לי בו ל 45 קילו,שגם נמוך אבל הסמכנו שתינו שהוא המתאים בשבילי..אבל שוב חזרתי לכאסח וירדתי ל 43 קילו.
הגוף שלי כנראה לקח את זה קשה,והתחיל לאותתת לי מלפני חצי שנה,שהוא חווה סוג של "הרעבה" ככה אני מבינה את זה,ואז פשוט מאותו הרגע,המשכתי עם הספורט כרגיל ואף הגברתי,אבל פשוט מאוד התחלית לזלול,ולא היה לי משקל בבית,אבל ידעתי שעליתי,ואכלתי כל יום 6000 קל' ולא ההגזמה בכלל,חבילת שוקולד זה 500 קל',אז הייתי אוכלת 4 חבילות בלי למצמץ ואחרי זה ועוד עוגיות חטיפים וגם אוכל רגיל,והייתי מסיימת לאכול ב 11 בלילה,עם כאבי ראש כאבי בטן בכי כעס שנאה עצמית,ורצון למות מרוב שאני"משמינה",והחלטתי ללכת לדיאטנית,ואצלה שקלתי 45,ראיתי את זהףשעליתי רק 2 קילו מכל הטחינות האלה,שאגב אין י מושג איך לא עליתי יותר,ועוד לאחר שאכלתי כמות של 300 קל' ביום בדיאטת כאסח ואוליגם זה לא.ראתי שעליתי רק 2 קילו ופשוט שמחתי,והמשכתי לטחון עוד ועוד בטענה ש"הנה לא עליתי הרבה,אני יכולה לאכול מה שבא לי וכמה שבא לי".מפעם לפעם הייתי נשקלת אצל חברות,והייתי רואה עלייה של חצי קילו,וזה לא הזיז לי..וככה עליתי ל 48 או יותר.עכשיו יש לי משקל בבית,ואני נשקלת כל שעה,ורואה עליי הועליה ועלייה,אני לא מפסיקה לטחון כל יום אני אוכלת 4000-6000 קל',ורק פעם-פעמיים בשבוע אני מצליחה לאזן ולאכול 1500 בערך.אני אוכלת מלא עוגיות ושטויות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
LOLI01/08/2009כל יום,אני הולכת לסופר עם 30 שקל ופשוט קונה את כל העוגיות השוקולדים והחטיפים בסכום הזה,שזה יוצא מלא.אני באה הבייתה יושבת בחדר עם כוס מים,ופשוט אוכלת את הכל לבד,ותוך שעה שעתיים הכל נגמר ומתחסל,ואני מבטיחה לעצמי שזהו.ממחר דיאטהוזהו,|עכשיו אחרי כל מה שאכלתי ,זה מספיק לי לכל הדיאטה," אבל לא.
למחרת אני קמה ליום חדש,ושוב הולכת לסופר ושובה קונה ושוב אוכלת שטויות ושוב משמינה.
ובוכה
ושונאת
וכואב לי
ורע לי
ואני שונאת את עצמי ככה
יש לי מבנה גוף צר מאוד מואד מאוד.
וכל הבטן נשפכת לי
ואני עושה תרגלים לבטן וכפיפות מדי פעם.
אבל אני אוכלת המון וזה הורס לי הכל.
אני עושה הרבה ספורט,
אבל איך אני יכולה לשפר את התפריט שלי?
וכמה קל' אני צריכה לאכול ביום?
אני מיואשת..
ולא בא לי ככה לבוא לבי"ס לשנה אחרונה ל י"ב ככה עם הגוף הזה,ועם השנאה העצמית הזאת..
תעזרי ליי,בבבקשה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה יקרה
ענת פלדמן01/08/2009את סובלת ומתייסרת וזקוקה להכוונה ולטיפול. אני מטפלת במקצועי, ויכולה בהחלט לעזור, אם כי לא דרך הפורום. מכאן אוכל לשלוח המון אנרגיות חיוביות ולהמליץ לך בחום על טיפול של ממש.
את יכולה לקרוא באתר שלי על דרך העבודה וכלי הטיפול שלי ואשמח להרחיב עוד ועוד אם תהיינה לך שאלות.
לגבי השאלות:
1. לשפר את התפריט: 5-6 ארות ביום, מסודרות, מאכלים מזינים ובריאים: ארוחת בוקר קלה, ביניים (פרי למשל) צהרים ארוחה חמה ומאוזנת, אחה"צ (יוגורט למשל) וארוחת ערב. שתי מנות פרי ביום, ירקות, קטניות חלבון איכותי ו... כן. אפשר גם מתוק, אבל במידה.
2. כמות הקלוריות שאת אמורה לצרוך ביום פחות רלוונטית במצבך. כי ברגע שאת חושבת "בריאות", שהגוף שלך הוא כמו המקדש שלך ואת מקדשת אותו במזון טרי ובריא - בכמויות סבירות. ושותה רק מים -אז הספירה הקלורית היא זניחה. בגדול אם את מכוונת ל כ 1800 ביום זה מצויין.
3. השנאה העצמית - שחררי, וותרי עליה מהר (קל להגיד. גם אפשרי בהחלט בטיפול משלים תת הכרתי) עבודה על קבלה ואהבה עצמית - כבסיס לכל דבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,היום..:]
LOLI02/08/2009בבוקר שתיתי נס קפה אגוזים עם 3 סוכרזית וחלב 1%,אחר כך עשיתי תרגילים לבטן וכפיפות בטן 200 קפיצות בחבל, ו 40 קומות במדרגות בבניין.
אחר כך אכלתי 3 פרוסות לחם לבן עם חצי קופסאת קוטג' 1%,מלפפון,ועגבנייה. מסטיקים ללא סוכר, ו 2 ארטיק קרח(אננס ולימון).
צהריים: 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן 1%,עם חריף(סחוג),עגבנייה מרוסקת,סלט חסה ענקי, ו 2 כפות רוטב שום 5%.
ביניים:אפרשזיף ענקי,ואפרסק ענקי.ו 3 פרוסות לחם קל,עם קוטג' 1%.
ערב:מעדן דיאט שוקולד,ונס קפה עם חלב.
ועוד מעט אני יוצאת להליכה עם חברה שעה וחצי+-.
איך זה?
אפשר לרזות מזה?
אני חייבת שתעני לי בבקשה
ולבטן זה בסדר ככה?!
יש לצייין..שהייתי היום עם חברה בקניון וכרגיל נכנסנו לסופר,וכמעט התפתיתי לקנות לי משו משמין וטעים,אבל עצרתי את עצמי! ואני מרגישה כ"כ גאה בעצמי!
מה לשפר?
תודה לך מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
ענת פלדמן02/08/2009קחי את זה יום ביומו, שעה שעה וכל הכבוד שבחרת בבריאות כשהיית בסופר !!!
האם את מקפידה על מתיחות אחרי האימון? הפעילות שלך מפרכת למדי, שני בלילה כמו שצריך והקפידי על מתיחות והרפיה.
את הלחם הלבן הייתי מחליפה בלחם דגנים ומעבירה אותו לבוקר, בנוסף לקפה. לארוחת ביניים כדאי פרי ויוגורט. הצהריים סבבה - עדיפות לחלבון איכותי יותר. ביניים: מצויין, מידי פעם הייתי מחליפה את הלחם בחופן אגוזי מלך.
אפשר להוריד בכמות ההליכה -שעה וחצי זה המון, לא בטוח שתוכלי להתמיד עם זה לאורך זמן וזה לא כזה קריטי. 45 דק' מספיקות בהחלט. מ ת י ח ו ת לסיום.
יש לך בהחלט מה להיות גאה בעצמך. ו... שתי מים :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך היום שליי..=]
LOLI02/08/2009חזרתי מההליכה עם החברה,היה ממש נחמד,והרגשתי קלילות.
ממתיחות אני אף פעם לא עושה.איזה סוג של מתיחות ואם אפשר איזושהי הדגמה?
לפני מספר דקות
אכלתי 2 פרוסות לחם קל,עם עגבניה מרוסקת וחצי קופסאת קוטג' 1%,ונס קפה עם חלב 1%.
אני יודעת שהפרזתי היום עם הלחם,אבל אני מחר אפשר!
ותודה לך את ממש מחזקת אותי,אפילו שזה דרך הפורום:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם גזר,איך זה בתור התחלה?
LOLI02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מצויין,
ענת פלדמן02/08/2009ואני שמחה מאד לעזור.
המתיחות חשובות. בין אם זו כפיפה קדימה של הגב בברכיים כפופות, ראש משוחרר למטה. בין אם את בישיבה מזרחית ומכופפת את הגב קדימה (תמיד ראש משוחרר, תמיד עולים בהדרגה למעלה חוליה אחרי חוליה, כתפיים בהרפיה, ראש משוחרר ועולה אחרון) בין אם זו ישיבת פישוק או ישיבת משוכה (נשענים לאחור בזהירות למתיחה של הארבע ראשי). באתר שלי יש ככה בין לבין גם כמה תמונות של מתיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסת שומןגאי31/07/2009
יש כיום מגוון טיפולים להמסת שומן(ליזיר וכו)
מה דעתך בנוסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ענת פלדמן31/07/2009בעד אורח חיים בריא ומאוזן. תזנה וכושר וחשיבה חיובית - תמיד. כי נניח שכן, או קיי, המיסו את השומן (לא ממש מאמינה בזה אגב) ואז מה הלאה? יש טיפול בבעיה, אבל לא במה גרם לבעיה הזו. ואז מה עשינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
גאי01/08/2009הבעיה היא שאני מנסה הרבה זמן ןיש לי בטן קטנה שלא יורדת, אז דבר כזהה יכול לעזור להוריד או שזה סתם בלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדר"כ
ענת פלדמן01/08/2009המכשירים השונים הם לא יותר מגימיק שווקי. אני לא מאמינה בזה. המסת מוחלטת של בלוטות השומן קיימת רק בהוצאת הבלוטות עצמן בניתוח.
עבודה נכונה על שרירי הבטן בשילוב עם כל השאר וגם סבלנות - זו הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????.
גאי01/08/2009אני מרגיש ממש מיואש עם הבטן הקטנה הזאתי, לא מצליח להוריד אותה, ניסיתי הכל
לא הולך,אני חושב שזה מין גניטיקה מעצבנת ששומרת על הבטן הזאתי
יש דרך אחרת להוריד אותה את חושבת או שמה לוותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוותר זו לא המילה אלא
ענת פלדמן01/08/2009לקבל, באהבה. הגנטיקה נתנה לך עוד הרבה דברים נפלאים. להמשיך עם אורח חיים מאוזן ובריא, עם העיסוק בכושר ובפעיולת גופנית מתוך הנאה וכדרך חיים, להתמקד בדברים הטובים שיש (פיזית, מנטלית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד דופקדרור29/07/2009
רכשתי מד דופק פולר אפ -7 לאחר קראיאת החוברת מספר פעמים למעשה לא ברור במה הוא עוזר לאימון אירובי לא ברור לי היכן נתון הדופק נושא קביעת הטווח האישי - האם אמורים לקבוע בכל פעם אשמח להבהרות בנושא המטרה הורדת אחוזי שומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן30/07/2009לא מכירה את ה F7 יש לי F11 ו F6 בעיקרון אתה מגדיר פעם אחת את הטווח והוא מצפצף אם אתה יוצא ממנו. לגבי הורדת אחוזי השומן: שילוב נכון של תזונה מותאמת אישית (כדאי בלווי איש מקוע), פעילות אירובית ופעילות אנאירובית. רשום נתונים שלך ואוכל לכוון מעט יותר אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד דופק
עופר קיס30/07/2009התקשר לחברת אגנטק בקרית עתידים בתל אביב ובקש תמיכה טכנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?Eran29/07/2009
אני מבצע פעמיים בשבוע הליכות של 6 קילומטר כולל עליות וירידות בעיר,מבחינת אימון
ריצה שורפת יותר קלוריות,מצד שני הליכה טובה בכל מקרה לשמור על צורה
אם אני יתחיל נניח השבוע לרוץ את ה6 קילומטרים,ואני אנוח יומיים וארוץ עוד פעם,אני לא שם מאמץ יתר על הגוף?
,או שכדי להתחיל עם מספר קטן יותר של קילומטרים לפיתוח סיבולת וכניסה לכושר?
אני בן 17,אני לא הייתי אף פעם במסגרת אימונים אינטסיבית ורציפה אבל אני רוצה להכנס לכושר לקראת אימוני הספורט של י"א שהם קצת יותר קשים ודורשים יותר כוח ועבודה.
אני יודע שביצוע המתיחות הוא דבר שלא מוותרים עליו,העניין הוא שלשרירים שלי יש נטייה להתפס
אפילו לאחר אימון קצר ואין לי סף כאב גבוה למתיחות חזקות,הגמישות שלי ירדה במקצת.
אני יודע שהפצצתי כאן שאלות,תענו אליהם בבקשה בנפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ערן
ענת פלדמן30/07/2009לא על כל השאלות אוכל לתת תשובה חדה כיון שזה מאד תלוי. האם יש יגרום לך לאימון יתר? אין לדעת. בגדול עדיף להתחיל בקטן:) בהדרגה, עם הליכות, ואז לעלות לריצה. לא מיד לרוץ 6 ק"מ, רק כשאתה מיומן כבר ומוכן לפעילות. גם את היאמון עצמו להתחיל מחימום נכון, בהדרגה לעלות בקצב, מתיחות לסיום ותזונה נכונה לפני ואחרי.
עם הזמן השרירים יתפסו פחות. זה עניין של התמדה, ככל שאתה יותר בכושר הגוף מורגל לפעילות.
מקווה שזה עונה על שאלותיך, אם פספסתי משהו - המשך לשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרפת קלוריות באימוןאושרי29/07/2009
שלום,
במהלך אימון בח"כ עלתה שאלה שעוררה עיניין. בחור שמתאמן עם שעון דופק בכל שלבי האימון טען שבמהלך אימון אנאירובי של שעה לערך ( לצורך העיניין אימון של כ10 חזרות * 4 סטים, שלושה תרגילים לשריר, מנוחות של כדקה וחצי ומידי פעם "מנוחות פיטפוט"), הוא שורף כ500 קלוריות וזאת על סמך שעון הדופק.
למיטב ידעתי 500 קלוריות לאימון אנאירובי ובעיקר מסוג זה לא הגיוני.
אציין ששעון הדופק שלו מסוג אמין וטוב ובפעילות אירובית מראה תוצאות אמינות.
האם הגיוני שבפעילות אנאירובית כשעה עם דופק ממוצע X ובפעילות אירובית עם דופק ממוצע זהה שורפים קלוריות במידה שווה?
אשמח לקבל חוות דעת בנושא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
עופר קיס30/07/2009קשה להשוות הספקים אירוביים ואנאירוביים ודופק הוא נתון מאד בעייתי.
צריכת חמצן ממוצעת באימון מחזורי אנאירובי כאשר עוברים במהירות יחסית בין מכשיר למחשיר היא כ 50% מצריכת חמצן מרבית - לפעילות אירובית זהו סף נמוך. לעומת זאת חילוף החומרים עקב אימון אנאירובי קשה נמשכת כמה שעות לפחות לכן 500 ק"ק לשעת אימון אנאירובי נראית לי תקינה עם סופרים גם את הקלוריות מהעלאת חילוף החומ רים לאחר האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישבןחסויה29/07/2009
שלום,
רציתי לדעת אם אפשר להעלים סימני מתיחות בצידי הישבן ?
תרגילים מסויימים , או בכללי
אין לי מושג ממה זה נוצר בכלל ,
תודה רבה .. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ענת פלדמן29/07/2009נובעים בדר"כ מירידה משמעותית במשקל או עלייה במשקל. סימנים לבנים על העור, כמעט בלתי מורגשים, בדר"כ אכן מופיעים בישבן, בבטן, בירכיים. מכירה גם בנות שזה בזרועות, בגב.
הרבה לעשות נגד זה אי אפשר, גם משחות על המדף שמבטיחות לא ממש מקיימות. גם תרגילי כושר עובדים על השרירים ולא על רקמת העור. לדעתי יש בזה חן מסויים, אפשר לחיות עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
חסויה29/07/2009זה ממש מפריע לי
אני בת 16
ותמיד הייתי רזה
בגלל זה אני לא מבינה איך נוצר לי
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות
ענת פלדמן29/07/2009שצמחת לגובה לאחרונה? יכול להיות קשור להתפתחות המינית שלך. אני מאמינה שזה יחלש עם הזמן כי את צעירונת ואין סיבה של ממש לתופעה. הניחי לזה לעת עתה, התמקדי בדברים הטובים :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור או שומןגאי29/07/2009
אני מנסה כבר הרבה זמן להוריד שומן מהגוף ואכן היו תוצאות מרשימות אבל תקופה ארוכה פשוט לא זז כלום ולא יורד , מה יכולה להיות הסיבה או שיכול להיות שאני טועה ויש לי עור עודף לכן שאלתי היא אך מבדילים בין עור עודף לבן שומן
ואך אפשר להוריד עור עודף ללא ניתוחים
אשמח אם תעני על כל שאלותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאי - גיא
ענת פלדמן29/07/20091. יכול להיות שיש עצירה,זה הגיוני וצריך סבלנות
2. יכול להיות שיש עור עודף, אני וודאי לא יכולה "לאבחן" דרך הפורום. בכל מקרה ניתוח תמיד כאופציה אחרונה
3. עשה הערכה מחודשת של התזונה שלך כמו גם של הפעילות האירובית והאנאירובית. נשמע שהגיע זמן לגון להעלות עצימות, להקפיד על התזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
גאי29/07/2009אין דרך להבדיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי להעריך
ענת פלדמן29/07/2009או לכוון דרך הפורום. סורי. אתה יכול לגשת לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)