מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה בקשר להמשיך בחיטוב אואיציק16/07/2009
לעבור ל מסה
היי לאחר כ 6 חודשי אימון וירידה של 8 ק"ג עדיין לא הצלחתי להגיע לבטן שטוחה והגוף כבר ניהיה רזה
השאלה אם אני יעבור כרגע למסה זאת אומרת לאכול יותר האם בטן תגדל ??
ענת האם אפשר לשלוח לך במייל תמונות של מצב הגוף להערכה לאיזה תוכנית לעבור ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן חבר
ענת פלדמן16/07/2009וודאי, אשמח לקבל מייל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם אני ממשיך בחיטוב
איציק16/07/2009אז זאת אומרת להיות במאזן קלורי שלילי ???
לאיזה משקל אני אמור להגיע ???? (אני יורד בשבוע בערך 0.3 ק"ג )
יש עוד משהו שאת ממליצה לעשות ?? ( להזכירך תוכנית האימונים שלי כרגע היא 3 פעמים בשבוע שחייה 40 דק 3 פעמים בשבוע חדר כושר ABA כל האימונים בבוקר ו פעמיים בשבוע בערב ריצה + הליכה כ 30 דק' אינטרולים ) בנוסף גם כמה פעמים בשבוע פילאטיס )(יום א יום מנוחה )
בגדול עוד כמה זמן נראה לך עד להשגתה המטרה - כמובן תזונה בריאה בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לדעת
ענת פלדמן17/07/2009כמה זמן זה ייקח. אבל אם אתה נהנה (באמת) מתכנית האימונים והתזונה שלך ולא חי בשביל מטרה מסויימת אלא מוצא את האיזון, את השגרה כנעימה ונוחה - אז זה לא ממש משנה כמה זמן. יש לך גוף מאד יפה, המשך כך. אכן שדרוג של תרגילי הבטן יכול להביא לתוצאות יפות, עבודה על שרירי הליבה כמו גם על המתניים. אתה נראה מצויין - תהנה מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציםנועם15/07/2009
מתי כדאי לאכול את הביצים לפני האימון בבוקר? או אחרי האימון בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המממ
ענת פלדמן15/07/2009יאמי. עדיפות לאחרי האימון בערב בשילוב עם פחמימה. אפשר גם לפני האימון בבוקר, בשילוב עם פחמימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
נועם16/07/2009ענת, לא הבנתי את התשובה,
אז מתי עדיף לפני האימון או אחרי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק העניין
ענת פלדמן17/07/2009לא ממש קריטי. עדיפות כביכול לאחרי האימון בשילוב עם פחמימה בגלל החלבון. אבל לא יקרה כלום אם תאכלי ביצה עם לחם גם לפני. אז זה לא ממש משנה. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
נועם17/07/2009לא הבנתי אבל לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
ענת פלדמן17/07/2009מה לא ברור: בגדול לפני האימון כדאי בכלל פחמימה. אבל לא יקרה כלום אם תאכל גם ביצה
אחרי האימון הביצה מצויינת, בשילוב עם פחמימה.
אנא הסבר לי מה לא ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מתי העדיפות?
נועם17/07/2009לפני האימון או אחרי האימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי להיות
ענת פלדמן17/07/2009יותר קתולית מהאפיפיור. אתה מתעקש על עדיפות: אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמממ
נועם18/07/2009למה אחרי עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 גר' חלבון
ענת פלדמן18/07/2009בשילוב עם פחמימה - יתרום להתאוששות. כיון שזו כמות מועטה יחסית לכן השרשור האר הזה בינינו שזה לא ממש כזה רלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע
נועם18/07/2009בביצה יש 7 גרם חלבון?
זה כלום יחסית,לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון :))
ענת פלדמן18/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונים במכון אבקות חלבון/פחמימות.15/07/2009
שלום אני רוצה להתחיל להתאמן עכשיו ואני דיי רזה על האירובי אני מוותר מלבד חימום 15 ד'ק
אלב מה עם אבקות לעלייה במשקל לצורך שרירים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממליצה
ענת פלדמן15/07/2009בחום ללכת ליעוץ אישי אצל תזונאית ספורט, להתאים תפריט ולקבל הסבר מותאם אישית לגבי האבקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם אוכל אמיתי?
שי אלנקרי15/07/2009עוד לפני שפתחת את נושא התזונה שלך ישר דילגת לאבקות. כפי שענת אמרה, מומלץ שתיתיעץ עם דיאטן או דיאטנית ספורט שיוכלו לבנות עבורך תפריט מתאים וגם לייעץ בנושא של תוספי מזון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונים לאמותמישהו13/07/2009
שלום,
אני מתאמן על הזרועות ע"י משקולות ושכיבות סמיכה ורציתי לשאול על אימונים לאמות(החלק מהאצבעות עד המרפק)
אני יודע שיש תרגיל עם משקולות שאפשר להעלות ולהוריד את פרקי היד כשהם מונחים על הרגל אבל אני מחפש תרגילים אחרים ואפקטיביים לא פחות,
אשמח לקבל רעיונות,
אני בינתיים פותח וסוגר את אצבעות הידיים בסטים של עשרות פעמים עד שזה מתחיל לכאוב לי..
מין תנועה כזאת שעושים למישהו שרוצים לסמן לו ששכח להדליק אורות ברכב..
האם זה תרגיל טוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יופי של תאור :))
ענת פלדמן13/07/2009אכן, תרגיל טוב. אפשר גם לאגרף את כף היד כשהיא פונה כלפי מעלה ותוך כדי לכופף את שורש כף היד לכוון האמה. זה תרגיל מצויין למי שסובל מ"טניס אלבואו" - בין היתר מחזק את האמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
מישהו13/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוף אנטיביוטיקה ואימון..13/07/2009
שלום אני רוצה להתחיל להתאמן והתחלתי לקחת פרוביוטיקה ומיצויקלין שזה סוג של אנטיביוטיקה
אפשר להתאמן? אפשר לקחת אבקת חלבון?
2.אני רוצה להתאמן אבל אני אזה ואני לא רוצה להיות שחיף יש אפשרות לוותר על ארובי או שלא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ואימון
ענת פלדמן13/07/2009להקשיב לגוף, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. לדעתי : לנוח. אין בעיה עם אבקת חלבון - אבל שוב - כדאי לשאול את הרופא שרשם את התרופה
אפשר לוותר על אירובי כאימון, כדאי לעשות חימום דינאמי לכל הגוף לפני הפעילות. דלגית במשך 5 דק' למשל, הליכה או ריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהמשה13/07/2009
שלום ענת מה שלומך
1.ענת כמה פעמים בשבוע לפחות אני צריך לצעוד על מנת לשפר את סיבולת הלב ריאה?
2. ענת את אמרת שצריך ללכת בקצב של 75% מהדופק המקסימלי. כיצד אני יכול להעריך את זה בלי מד דופק או כלומר כיצד אני מרגיש במשך ההליכה שאני הולך בקצב הנכון?
3. האם אני יכול לשפר את סיבולת הלב ריאה בצעידות באותה מידה אילו ביצעתי ריצה?
4. האם אימוני כוח גם משפרים את סיבולת הלב ריאה?
תודה רבה
משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי משה :))
ענת פלדמן13/07/20091. ההמלצה הגורפת היא לפחות שלוש פעמים בשבוע במשך 45 דק'
2. אתה צודק, לפי התחושה שלך (מזיע, מתנשף). מה שעוזר זה בסוף ההליכה או במהלכה לעצור לרגע, לישם שתי אצבעות (לא אגודל) על שורש כף היד, להרגיש את הדופק. אתה מסתכל בשעון ובעשר שניות סופר את קצב הפעימות. את התוצאה אתה מכפיל פי 6 (משל ספרת ב 10 שניות 20 פעמימות זה אומר שהדופק שלך הוא 120 פעימות לדקה).
3. וודאי, כל פעילות אירובית -הליהכ, ריצה, שחייה אופניים... בה אתה מגביר את קצב פעימות הלב. אגב, חשוב: בשיפור סבולת אפשר גם הלגעי לרמות דופק גבוהות יותר (85 אחוזים מהדופק המירבי) - באמצעות ריצה זה פשוט יותר, כי הריצה "מקפיצה" את הדופק. לגבי שריפת שומנים ההמלצה היא 65 - 75 אחוזים.
4. אימוני כוח בפעילות אנאירובית (שלא אירובית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותאני13/07/2009
שלום
1. יש לי שבר מאמץ בכף הרגל כבר שלושה חודשים שנגרם כתוצאה מאימון יתר ובגללו אני נמנעת מרוב תרגילי האירובי (בהוראת הרופא) השאלה היא איזה אימון אירובי מותר לי לעשות חוץ מאופניים ושחיה. האם מותר לי לעבוד במכשיר אלפטיקל? (יש לי בבית)
2. אני מתעמלת בסטודיו סי - שהינה רשת לחיטוב. נרשמתי לשם דוקא בגלל שרציתי תרגילי חיטוב (ירדתי המון במשקל. אני ממש רזה אבל הגוף שלי נופל.....). הבעיה היא שאני ממש ממש שונאת תרגילי חיטוב - את כל הקטע של העבודה על השרירים (למרות שאני ממש מכורה לספורט. חיה ונושמת ספורט). חשבתי לי אם יש בכלל דרך אחרת לעבוד על השרירים? אולי פיספסתי איזה ענף ספורט שאוכל להתחבר אליו ודרכו אשיג את אותה תוצאה???
בטח לא......
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 ו 2
ענת פלדמן13/07/20091. מחקת לי את השחייה כאופציה... כדאי לנוח. באמת לנוח - לשים דגש עם תזונה ולעשות תרגילי כוח, לבחור בכל זאת כאלו שאת אולי אוהבת (נגיע לסעיף 2). שבועיים שלושה מנוחה ואז - אליפטיקל, לנסות בזהירות ולעבוד מתוך מודעות - אימון שניים ותראי אם כואב, אם הרגל ממשיכה להחלים. לא בטוח שכדאי אופניים, אגב.
בנימה אישית: את נשמעת צעירונת (בת כמה את?) בגילת גם לי יה שבר הליכ ומנוח זו האפשרות הנכונה ביותר. אמצי אותה.
2. אני חוזרת לשחייה. אם את ממש ממש לא בקטע אז אין טעם. אבל דווקא הגריפה של המים, עבודה עם מחשבה על השרירים שעובדים תוך כדי, (כווץ ישבן, בטן אסופה, ...) - כך השחיה מחטבת מצויין את הגוף. במקביל - אפשר למצוא תרגילי כוח שאת כן מתחברת אליהם (יש כל כך הרבה) לקחת לך מקבץ ולהמשיך לעשות בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת...
אני13/07/2009את מדריכת כושר אז בטח את מבינה על מה אני מדברת. אני חולה על ספורט. לא התאמנתי אירובי במשך 3 חודשים (התגברתי על הדחף לזוז ולא עשיתי אירובי בכלל כדי לתת לרגל להבריא) וזה היה סיוט!!!!!! רק מכור יכול להבין איך זה לא להתעמל אירובי יום ועוד יום ועוד יום כ"כ הרבה זמן(אנשים לא מבינים כשאני אומרת שאני כ"כ מתוסכלת שהרגל לא מחלימה ואני לא יכולה להתעמל. אני מרגישה ממש מוגבלת). העניין שהשבר מאמץ פשוט לא עובר לגמרי אף פעם(אמרו לי שהוא לא מתאחה לגמרי ויש שלב שכבר מותר לעשות אירובי). ואני מזה משתגעת נפשית. אז חזרתי בהילוך איטי עכשיו. אני עושה מחול אירובי מאד מאד עדין 2 פעמים בשבוע 45 דקות (פעם הייתי עושה כל יום שעה) ורציתי לשלב עוד 2 פעמים פעילות אירובי אחרת למען הבריאות הנפשית. אז אפשר אלפטיקל עדין? הרופא אמר לי שאפשר אופניים אבל זה משעמם אותי ומבעס שאני רוכבת בחוץ וכל שניה צריכה לעצור (יש לי אופניים)
אני בת 27 ( זה צעיר ;)? ). 1.68 שוקלת 53 אבל לאחר הורדה של 12 קילו (הורדתי אותם כשהיה אסוררררר לי להתעמל והתוצאה גוף נופל וקצת חלשלוש)
קשה לי עם שחיה. אני מנסה אבל זה בלגן כל פעם ללכת לבריכה וגם משעמם. אני מאלה שצריכים לרוץ ולקפוץ.........אני מבינה שתרגילי כוח זה תרגילי כוח. אז אין ברירה צריך להתחבר
ממש תודה לך! אשמח לעוד טיפים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יותר צעיר ממני :))
ענת פלדמן13/07/2009המממ.... את מדברת על סוג של התמכרות, וקיצוניות, ואנחנו הרי בעד איזון. הייתי עובדת איתך ראשית על הפן המנטלי. על הצורך הזה מלכתחילה בכל כך הרבה ספורט. זו נקודה שיש לתת עליה את הדעת. במגבלות הפורום אשלח אנרגיות חיוביות והרבה אופטימיות. בכוח המחשבה אפשר גם לרפא לחלוטין את השבר (היו לי הרבה כאלו בתקופת הצבא. ואין זכר. אז הכל אפשרי).
אליפטיקל זה בסדר. את יכולה. ו... בהצלחה והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון
אני13/07/2009וואלה צודקת :)
אני מודעת לזה (אחרי שהייתי מושבתת למדתי מה חשיבות האיזון...אז אני מנסה ללכת, גם בעתיד על מקסימום 5 אימוני אירובי וארבעה אימוני כוח בשבוע ) ואם בפסיכולוגיה עסקינן, לכל התמכרות יש סיבה :)
זה סוג של תרפיה ספורט אצלי....אבל עכשיו אני כולה מבלה יומיים 45 דקות כל פעם בחדר כושר
אגב, מה ז"א אפשר לרפא שבר מאמץ בכוח המחשבה? הרגל שלי לא כ"כ נשמעת לי. אם אני טיפה זזה יותר מידי היא כואבת. ואם כואב וממשיכים כבר נהיים צולעים..
תודה על האישור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה :))
ענת פלדמן14/07/2009מסכימה בהחלט לבי הספורט כתרפיה, שחרור, הרפיה, סוג של מדיטציה - גם עבורי.
תרפיה מסוג אחר (מהמילה therapy), טיפול בNLP ותרפית קו זמן. את יכולה לקרוא על זה באתר שלי, זו דרך חיי וכלי העבודה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולסיום
אני14/07/2009נכנסתי לאתר..את נראית ממש חתיכה אגב (הלוואי עלי בעוד 8 שנים להיראות ככה,ובכלל עם שלושה ילדים..את נראית יותר חתיכה מתיכוניסטים....) חוץ מזה, שגם לי יש תואר בשפה ואני לומדת עכשיו שפה שלישית..וגם מנסה להירשם לקורסים של מאמני ספורט (כל התחום הזה מושך אותי שנים אבל בגלל השברי מאמץ כלום לא בטוח...)
מעניין אותי לקרוא בעיון את השיטה של הדמיון מודרך.אני אנסה להתעמק ולראות אולי זה יכול להיות אפקטיבי
תודה והמון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות ! על הכל :)) ו
ענת פלדמן15/07/2009אשמח לעזור גם בהמשך. בהצלחה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטיסהדר12/07/2009
היי,
אני בחורה רזה, אך בשנה האחרונה העליתי במשקל והחל להופיע לי צלוליטיס ביריכיים ובישבן.
רציתי לדעת אם אימוני עיצוב ופילאטיס יכולים להעלים צלוליטיס, או שנתקעים עם זה לכל החיים:)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תקווה
ענת פלדמן12/07/2009בעיקר בעיקר אם את שמה דגש על התזונה שלך, בוחרת בבריאות, שותה מים, מקפידה על אימונים אירוביים במקביל (חשוב גם לסבולת לב-ריאה) ו, כן. תרגילי חיזוק וחיטוב. אני בטוחה שתראי שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד קדמיתנועם12/07/2009
איך אפשר בלי משקולות, לעבוד על היד הקדימית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נמרוד
ענת פלדמן12/07/2009אם אין בבית משקולות אפשר לאלתר עם בקבוקי מים או בקבוקי חול. אם אתה מחפש תרגילים נוספים עם התנגדות - גומי למשל או כדור כוח או כדור פיטבול. במנחים שונים. (אם לזה התכוונת -אפרט). אם התכונת בכלל בלי מכשירים - שכיבות הסמיכה הקלאסיות (מאד אוהבת !) עובדות בין היתר גם על הבייפבס, שריר הזרוע הקדמי. מה שיפה בתרגיל שהוא עובד במקביל על כמה קבוצות שריר בהתנגדות אופטימלית. גם עבודה על מקבילים, גם התנועה הכי פשוטה של להרים משהו כבד כמו ארגז או שקיות מהסופר ( :)) ) עובד על השריר הקדמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרתרופיהיואב12/07/2009
שלום לכם,
אני בן 19 ומעוניין להתחיל באימון היפרתרופיה ("ניפוח" השרירים).
תמיד חשבתי שיש לבצע שלושה סטים אבל ענת מהפורום כאן אמרה לי שע"פ מחקרים אין צורך בכך ואפשר לבצע פחות ולהגיע לאותן תוצאות. האם מספיק סט אחד או שמא שניים?
אם התשובה היא שני סטים ומעלה - כמה זמן צריך לחכות בין סט לסט? דקה? שתיים?
כמה אימונים יש לבצע בשבוע?
תודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יואב
ענת פלדמן12/07/2009שמחה שאתה קורא אותנו :)) אכן עומדת מאחורי המחקר. זה מאד תלוי בתרגיל, במתאמן, אימונים של יום כן יום לא על מנת לאפשר לגוף להתאושש ולשריר להיבנות. חשיבות גדולה לתזונה שלך, אתה וודאי מודע לעניין. אם אתה בוחר לעשות שניים או שלושה סטים (אין בזה נזק, לפי מחקרים זה פשוט מיותר, יש כאלו שנהנים מזה, לדעתי אפשר לחסוך בזמן ובאנרגיה ולהשיג אותן תוצאות) כחצי דקה מנוחה בין הסטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ענת, אבל...
ירון14/07/2009אני מבין שסיימת את וינגייט בהצטיינות אבל איך זה שכל מאמני הכושר מורים למתאמנים לבצע מספר סטים?
אפילו קראתי מספר דוקטורים שדיברו על סטים באימון.
האם זו באמת הדעה מקובלת בקרב מאמני הכושר?
אוקיי, ונניח שאני עושה רק סט אחד, כמה חזרות הכי טוב לבצע בשביל היפרתרופיה? 12 חזרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה דווקא לא
ענת פלדמן14/07/2009בזכות וינגייט. יותר התעדכנות שוטפת במחקרים שיוצאים (חדשות לבקרים) ובתור כתבת לענייני בריאות וינגייט נתן בסיס נפלא, אבל זה בעבר הרחוק. חלק טוענים כך, וחלק אחרת, זה טבעי. מדריכים בחד"כ בדר"כ מעדיפים ומנתבים לניפוח על ידי מספר סטים, מחקר אמפירי חדיש למדי נתן דעה אחרת. זה לא אומר שהרבה סטים זה לא טוב, זה אומר שכנראה אפשר גם אחרת. לגבי מספר החזרות : י' יקר - זה תלוי מאד בתרגיל, בנתונים שלך כמתאמן, בכושר האישי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליואב
נועם14/07/2009כמה פעמים יצא לכך לשמוע, "אתלטים אולמפיים מתאמנים רוב הזמן בטווח חזרות נמוך והם בקושי צוברים מסת שריר אם בכלל, לכן טווח חזרות נמוך לא יעיל למטרת גדילה". איזה שטויות! אותם מתחרים רוצים להתחזק מבלי לעלות במסה כדי שיוכלו להשאר בקטגוריית המשקל שלהם, לכן הם מתאימים לעצמם הכנסה קלורית נכונה שלא תביא אותם לעליה במשקל (מאזן קלורי נייטרלי, או אפילו מאזן קלורי שלילי). בלי מאזן קלורי חיובי, הם לא יגדלו לא משנה באיזו שיטת אימונים הם ישתמשו.
דבר שני, למספר הסטים תהיה השפעה גדולה יותר על גדילת השריר מאשר מספר החזרות המבוצעות. למשל, מתאמן מסוים עלול לקרוא על היתרונות באימון עם טווח חזרות נמוך ועומסים גבוהים למטרת גדילה והתחזקות. מאחר וכרגע הוא עובד עם 3 סטים ו-10 חזרות לכל קבוצת שרירים, הוא מחליט לעלות משקלים ולהוריד את טווח החזרות ל-3. עכשיו המתאמן עובד עם 3 סטים ו- 3 חזרות. לא פלא שהוא לא רואה גדילה במסת השריר, הוא מבצע רק 9 חזרות סך הכל!
אם אותו מתאמן יבצע 8 סטים ל- 3 עד 5 חזרות, צבירת מסת שריר תהיה הרבה יותר משמעותית. לכן, נפח אימון שכולל גם סטים וגם חזרות בכל סט יקבע את אפקטיביות האימון והשפעתו על הגדילה, ולא רק טווח החזרות עצמו.
אחרי שני ההסברים הללו, ברור לנו שנפח האימון הכולל (סטים כפול חזרות) וההכנסה הקלורית הם מה שיקבעו את מידת הגדילה במסת השריר. לכן, תרים משקלים כבדים עם נפח אימון נכון ותוסיף קלוריות אם אתה רוצה לגדול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרטרופיה
שי אלנקרי15/07/2009אכן גם אני קראתי את המחקר והוא מצביע על כך שאין שינוי בין ביצוע של סט אחד ל-3. גם אני לא אהבתי לשמוע את זה, אבל אין זה אומר שממחר מפסיקים לתת 3 סטים בתרגילים. אני בעד גיוון, ניתן לבצע תרגיל אחד של 2 סטים ואחד אחר של 3 או אפילו 4. במספר גדול יותר של סטים האימון מתארך, מאתגר ומסייע בהוצאה אנרגטית גדולה יותר ועל זה אין מחלוקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רני מחפשת שעון דופק וצעדים, זה מאודאן דן דינו12/07/2009
אולי ידוע למישהו היכן אפשר להשיג את זה במחיר מתאים לגמלאים?
האם שעון דופק הולך ביחד עם מד צעדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד צעדים ושעון דופק
ענת פלדמן12/07/2009זהלא הולך בדר"כ ביחד, יש שעוני דופק שמודדים גם מרחק, של גרמין אם אני לא טועה, גם לפולר כבר יש כזה, עולה בסביבות 400 דולר. מד צעדים פשוט לא אמור לעלות הרבה (פעם היו מחליקם את זה בחינם בקופסאות של קורנפלקס). יש את המשוכללים של אומרון בלמעלה מ 100 ש"ח, אבל אין צורך בהוצאה כספית גבוהה בשביל מד הצעדים.
לגבי שעון דופק: כאן כן הייתי ממליצה על סוג טוב, פולר F6 או F11 אם עובדים בחדר הכושר (ה F11 מנטרל השפעות של שעונים אחרים בסביבה). בחו"ל הF6 עולה 11 דולר, ה F11 מעט יקר יותר - בסביבות 160.כיון שזה שעון לכל דבר כולל סטופר ומד קלוריות - כדאי להשקיע. שלי לא יורד לי מהיד... אפשר לברר ב EBAY על מחירים נמוכים יותר, אולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץדורין11/07/2009
שלום ענת זו דורין דיברתי איתך בעבר
על זה שהפסיק לי הווסת אם את זוכרת ..ושהפסקתי בחדר כושר ביגלל זה
והיום אני עדין לא קיבלתי אבל אוכלת מאוד בריא וגם עליתי במישקל למרות האוכל הבריא שאני אוכלת
מיכוון שהמאגרים שלי היתרקנו בעבר \
מאוד מפריע לי שעלייתי קצת אפילו שאני אוכלת מאוזן ובריא
השאלה שלי אליך אם אני יכולה לחזור לחדר כושר למרות שלא קיבלתי עדין
ומה לאכול ליפני אימון ואחרי אימון
אשמח אם תענה לי
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חמודה
ענת פלדמן12/07/2009שמחה לשמוע שאת אוכלת בריא, מרגישה טוב בעה"ש זה מה שחשוב. אני מניחה שהמחזור יגיע במהירה, זה כנראה לוקח זמן, וזו תשובה שרופא המשפחה או אפילו גניקולוג יוכלו לתת לך לפי בדיקה אישית. אני מניחה שאת יכולה לחזור להתאמן, אבל כדאי להתייעץ עם המומחה שבדק ועקב אחרי מצבך. אני בעד שחייה, אם זו אופציה בורך, או הליכות. פחות ריצות שסוחטות את הגוף, וודאי בהתחלה. בכל מקרה כדאי להתחיל לאט, בהדרגה, ולהקשיב לגוף (אם קשה - לנוח, אם אין חשק - אז לא בכוח וודאי להפסיק אם כואב משהו). בגדול ההמלצה היא לאכול כשעתיים לפני האימון פחמימות, את יכולה גם פרי כחצי שעה לפני. כדי שתהיה לך מספיק אנרגיה. ואחרי האימון (עד כשעה אחרי) שילוב של חלבון ופחמימה - כמו כריך עם טונה יוגורט עם גרנולה, או אפילו ארוחה מלאה יותר כמו מנה בשרית עם אורז מלא למשל. תלוי בשעות שאת מתאמנת בהן, תלוי מה את אוכלת כל היום כולו.
הגיוני שאת מעלה במשקל למרות האוכל הבריא כי היית בתת תזונה ואני מניחה שאת כעת במשקל תקין, וטוב שכך.
שמרי על עצמך :) ספרי שחזר המחזור ושהכל בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהמשה11/07/2009
ענת שבת שלום
ענת בתקווה שאת זוכרת ששאלתי אותך בעבר כמה שאלות.
ענת מה תורם יותר לסיבולת לב ריאה ושמירה על המשקל הריצה המהירה במקום שאני מבצע במשך דקה כל בוקר או ההליכות שאני עושה 3 פעמים בשבוע במשך שעה כל פעם?
תודה רבה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוכרת :)) שלומות !
ענת פלדמן11/07/2009ואתה כבר מכיר אותי: אני בעד שילוב של השניים. כי הריצה במקום (בהנחה שהיא עצימה, כמו קפיצה בדלגית למשל) עובדת נפלא על סבולת הלב שלך, דופק גבוה מאד. אם זה מתאים לך ואתה נהנה ומתמיד - זה טוב. ההליכות טובות לשמירה על המשקל, לשריפת שומנים, לבריאות הכללית שלך. גם על זה לא הייתי מוותרת. הליכות עצימות על דופק גבוה תורמות גם הן לפיתוח סבולת לב-ריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה11/07/2009ענת סליחה שאני מתעקש ואני יודע שזה לא מדע מדויק אבל מי תורמת יותר לסיבולת ולשמירה על המשקל הריצה שאני מבצע או ההליכות שאני מבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני הנתונים
ענת פלדמן11/07/2009שאתה נותן קיצוניים מידי. למשל את הריצה של הדקה במקום הייתי מאריכה לרבע שה ואזקובעת שהיא עדיפה לפיתוח סבולת לב ריאה. את ההליכה הייתי מעבירה לדופק של כ 75 אחוז מהדופק המירבי ואז טוענת שהיא אופטימלית לשריפת שומנים. יש הבדל בין פיתוח סבולת לבין שמירה על המשקל, וודאי וודאי שנכנס כאן נתון התזונה והפן המנטלי. זו התשובה האחראית ביותר שאני יכולה לספק לאור הנתונים שנתת :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר הסבר על לחםאיציק11/07/2009
בוקר טוב
הכוונה היא שיש הרבה סוגים של לחם ואני קורא בפורמים שלחם לבן זה טוב ויש כאלה שאומרים שזה לא טוב - אני אוכל לחם דגנים קל מחיטה מלאה בתוספת סיבים תזונתיים ולפעמים איזה חצי פיתה ביום - אז איזה סוג לחם מומלץ ומה לא ???
2. איזה שאלה OFF TOPIC לפורום הזה
אני מחזיק ממך בתור מומחית ואם אפשר איזה יעוץ לשיזוף אני דיי לבן בנוני ורוצה קצת להשתזף חברים המליצו לי לשים שמן גזר ו להשתזף רק בשעות של הבוקר איזה שעה שעה וחצי בלבד - מה דעתך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית תודה (על סעיף 2 :))
ענת פלדמן11/07/20091. זה תלוי מתי. עדיפות (כמעט) תמיד ללחם דגנים, חיטה מלאה,ערך תזונתי מוגבל לקמח הלבן כי רוב הויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים נמצאים בקליפה, ב "מלא" לעומת הלחם ה"ריק" המסונן מהסיבים התזונתיים. אומרים שאחרי אימון עצים כדאי לבחור בלחם הלבן בגלל העמילן המזוקק, הערך הגליקמי הגבוה שלו שנספג מהר ונותן לגוף אנרגיה זמינה, פחמימה, גליקוגן, שהמאגרים נשרפו באימון. עוזר לשריר להתאושש מהר יחסית. אישית לי אין לחם לבן בבית.
2. כאן זה הפוך, לדעתי, לבן זה יפה :)) ונזקי השמש ידועים לכולנו. לא ממש (ממש לא) ממליצה על שמן שיזוף וחשיפה לשמש. סורי. אם אתה שוחה בבריכה בחוץ למשל, מורח קרם הגנה עם מקדם גבוה אתה זוכה גם באימון נפלא וגם בגוון יפה עם שמירה אופטימלית על הבריאות. (וגם זה לא ממש מומלץ). אני יודעת על טרנד נפלא שהגיע מארה"ב - שיזוף בספריי במכון קוסמטיקה. שוס בחו"ל, גברים ונשים כאחד מגיעים לשם וכמובן ללא סכנה לעור, נשאר לאורך זמן, נראה טביע וכו' וכו'. בארץ זה יחסית חדש אבל מתחיל לתפוס תאוצה. שווה לברר, עדיף משמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגבי אימונים..אהרון11/07/2009
שלום אני אהרון ואני בחודשים האחרונים שהפסקתי להתאמן עליתי מ-64 ל-72 ק"ג וגבהי 175.. הייתי מתאמן מתח מקבילים ריצות שכיבות שמיכה בטן מגוון תרגילים וקצת משקולות לידיים..
בעקבות זאת שהפסקתי להתאמן גדלה לי בטן שאני לא יכול להסתכל על עצמי במראה כבר מרוב שהיא גדלה ואני החלטתי שאני חייב לקחת את עצמי לידיים..
מישהו יכול לעזור לי לתוכנית שתוריד לי את הבטן?? או שאני צריך לשחזר את התוכנית שהייתה לי בעבר ?
הייתי מתאמן עם 7 קילו לידיים ולאחר תקופה עליתי ל-11 ואז הפסקתי..
איך אני מתחיל להתקדם ? אם מישהו יוכל לעזור לי אני אשמח..
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכנית הקודמת שלי..
אהרון11/07/2009מתח: 3 סגנונות , כל סגנון 4 סטים של 6 כל סט... בסך הכל 12 סטים של 6 כל אחד...
מקבילים: 4 סטים של 10
ריצה: 30 דק' ריצה שכוללות בתוכן 6-7 דק' מדרגות.
משקולות: 3 סגנונות כל סגנון 4 סטים, 12 כל סט... בסך הכל 12 סטים של 12 כל אחד...
בטן: מין סרטון של 8 דקות.. בתוך הסרטון ישנם 11 תרגילים שונים לבטן וכל תרגיל 45 שניות ורק התרגיל האחרון 30 שניות..
שכיבות שמיכה: 3 סגנונות, כל סגנון 4 סטים של 12 כל סט.. בסך הכל 12 סטים של 12 כל אחד..
אה ותוך כדי המשקולות אחרי כל אחד מה-12 סטים במשקולות אני עושה יד אחורית על מעקה.. יוצא לי 12 סטים של 12..
הייתי מתחיל עם המשקולות ויד אחורית ואז עובר לבטן.. ואז הולך לעשות מתח (5 דק' הליכה) ואז הולך לעשות מקבילים (2 דק' הליכה) ואז יוצא לריצה וכשמסיים משלים את השכיבות שמיכה ואז מקלחת ולאכול..
בבקשה תענו לי על השאלה הקודמת .. שמישהו יעזור לי בבקשה.. מחכה לתשובה.. תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ספק
ענת פלדמן11/07/2009שחזרה לתכנית שאתה מתאר (עברת ממאה אחוז לאפס, וודאי שתהא השפעה על הגוף) בהדרגה תחזיר אותך למסלול. אני חייבת לחדד את עניין התזונה שהוא קריטי לירידה במשקל ולחיטוב. אכילה מסודרת, מאוזנת, מאזן קלורי שלילי, ויתור על מטוגנים וג'אנק, בחירה בבריאות ושתייה של מים. אני לא בד ספירה קלורית אדוקה אבל כן מודעות של מה נכנס לפה (לפעמים גם למה) ומתי. כי לפני אימון עצים כשזה כמו שאתה מתאר כדאי לאכול פחמימות (כשעתיים לפני) ואחרי (עד כשעה) לבחור בשילוב של חלבון ופחמימה או כארוחה מלאה (אם זה מגיע לארוחת ערב) או ארוחת ביניים מזינה. באתר שלי יש דוגמא לתפריט לבנים שיכול להתאים לנתונים שלך ביום של אימון, כן, כדאי בהדרגה לחזור לתכנית של פעם (לא מיד את כל הסטים והחזרות כי זה יקרע את הגוף. בהדרגה) והרבה התמדה וסבלנות. בחר לך תכנית כושר ותזונה מאוזנת, כזו שאתה יכול להתמיד בה לאורך זמן. רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת..
אהרון11/07/2009קשה לי לעבוד לפי התפריט שנתת באתר.. לחם קל והכל..
זה עד כדי כך חשוב התפריט הזה?? או שיש אפשרות לאכול דברים אחרים?? כי אני אוכל רק כשאני רעב ולא יכול לחלק את הזמן ואת הארוחות.. זה לא מספיק שאוותר על מטוגנים וכל המתוקים?? (מטוגנים זה כל מה שמכינים בשמן נכון?) כי אני אוכל המון!!! היום אני מתכוון לחזור להתאמן ואני מרגיש חלש ואני יודע בוודאות שלא אוכל לבצע את כל האימון.. אני אמשיך בהדרגה כפי היכולת שלי וכך אתקדם..
בתכנית היששנה המלאה שלי בערך כמה קלוריות שרפתי?? אם המשקל שלי היה 65 בערך והגובה 173 בערך וגיל 17??
תודה ענת..!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שלא
ענת פלדמן11/07/2009זה תפריט כללי ביותר שעובד על עקרונות של לאכול כל עד שלוש שעות, שמכיל את כל אבות המזון בצורה מאוזנת ושמתאים בעיקר לירידה במשקל בצורה בריאה, אבל כמובן שיש להתאים לכל אחד באופן אישי. אתה צודק, לוותר על מטוגן (בשמן) ועל שטויות ומתוקים (במידה, אפשר "מנת כיף" של פעם בשבוע) ולשתות רק מים. אתה יכול להכניס את הנתונים שלך למחשבון שלנו כאן ב BEOK ולראות כמה בערך שרפת (קשה להעריך, זה מאד תלוי בדפקים שהגעת אליהם, וגם אז יש שעוני פולר בדיוק לצורך זה...) אבל זה יכול לתת אינדיקציה. ושוב, לשם ירידה במשקל, חיטוב, חשובה התזונה.
יופי, התחל לאט, העלה עצימות בהדרגה, הקפד על תזונה בריאה יותר וכמויות סבירות בצלחת:)
http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)