פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכשיר הליכה ומשקל כבד
    ראובן
    25/08/2009

יש לי עודף משקל גדול (גובה 192 ס"מ משקל 160 ק"ג)
    התחלתי דיאטה וכמובן צריך לעשות פעילות גופנית.
    בחום של איזור המרכז אני לא יכול ללכת, לחדר כושר אין לי כסף, חבר הציע לי מכשיר הליכה כמעט חדש של YORK , הבעיה - המכשיר מיועד למשקל של עד 130 ק"ג.

השאלה שלי - האם זה משמעותי ומה הנזק שיגרם למכשיר אם אשתמש בו (בהנחה שתוך כמה חודשים אגיע למשקל הזה)

ושאלה נוספת - מה עדיף למשהו בלי כושר - 2 הליכות קצרות ומהירות ביום (10 דק' כל פעם) או הליכה ארוכה ואיטית ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר הליכה ומשקל כבד

הוספת תגובה

• ראובן

ענת פלדמן
    25/08/2009

אתחיל בברכות על הבחירה בבריאות, ושולחת אנרגיות טובות של עשייה, איזון והתמדה. עדכן אותנו מידי פעם בהצלחות.
    אינטואיטיבית הייתי מחכה עם הקנייה:
    1. מזג האויר בשעות הערב נוטה להיות נוח יותר, לח פחות
    2. אילו גם השעות בהן אתה בצעידה מתרחק מהמקרר.
    3. כשאתה יוצא לצעידה מחוץ לבית לרוב תלך יותר ותוותר לעצמך פחות (יש לחזור את המרחק גם בדרך חזרה)
    ובכל זאת לגיטימי לשאול את היצרן לגבי עודף שלושים הקילו שעל המכשיר, לדעתי זה לא כזה קריטי אבל אין לדעת.
    עדיף לשלב, כבר מעכשיו תרגילי כוח. עם משקוליות או עם גומית התנגדות.
    מבחינת ההליכה עדיף לגוון. אם כי הליכה של 4 פעמים בשבוע במשך 40 דק' כשאתה שומר על 70 אחוזים מהדופק המירבי שלך היא בסיס מצויין בתור התחלה. כיון שאתה מבקש לא רק לשרוף שומנים אלא גם לחזק את שריר הלב וותר על הליכת "חלונות ראווה" וכוון להליכה בעצימות בינונית. שתי הליכות קצרות ביום של 10 דק' עדיפות על לא בכלל, אבל הן זניחות יחסית להליכה שציינתי. מה שכן - נסה בלי שום קשר לפעילות עצמה באמת ללכת יותר. לעלות במדרגות, לזוז יותר. זה משמעותי.
    באתר שלי יש כמה דוגמאות של תפריטים/תרגילים/ השראה. תוכל להעזר.
    בהצלחה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומס על הליכון

עופר קיס
    26/08/2009

1. המנועים בהליכונים ביתיים יכולים להישרף מהר
    2. תמיד תתחיל בעמידה על דופן המסילה - תן לה לרוץ על מהירות 4-5 קמ"ש ואז תצטרף אליה בזהירות תוך אחיזה בידיות - כך תשמור על המנוע
    3. שתי הלכות נמרצות מומלצות יותר מהליכה אחת ארוכה ואיטית יותר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתוכנית אימון
    איציק
    25/08/2009

בוקר טוב
    אחרי חודשים של ABA BAB ו עכשיו חודש וחצי של ABC ללא תוצאות רצויות
    החלטתי לעבור ל תוכנית A שלוש פעמיים בשבוע (לפי הצעתם של כמה מדריכים וכתבות ברשת )
    לפי מה שהבנתי פעם בשבוע כנראה לא מספיק גירוי לשרירי עבורי
    אז החלטתי לנסות איזה חודש תוכנית A
    השאלה היא כזאת מומלץ לא לבצע חזה וכתפיים באותו אימון למרות שכן אמורים לבצע זאת בתוכנית A אז איך אוכל לשלב את התרגילים האלו באותו אימון הבנתי שיש סוג מסוים של תרגילים לכתפיים שכן אפשר לעשות - מה הם ???
    האימון שלי עכשיו נראה כך
    10 דק חימום על הליכון כולל הליכה מהירה וריצה כמה דק'
    ואז חזה גב וכתפיים כל אחד 2 תרגילים של 3 סטים
    ואז יד קידמית ואחורית בסופרסט ללא מנוחה תרגיל אחד של 3 סטים
    ואז רגליים ובטן (האם רגליים מספיק פעם או פעמיים בשבוע??? )
    חוץ מזה באירובי כאמור אני שוחה 3 פעמיים בשבוע כ 40 דק' (עכשיו הוספתי גם ריצה כ 30 דק בנתיים פעם אחת בשבוע - נראה לי מספיק :))))) )
    מה דעתכם ???

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בתוכנית אימון

הוספת תגובה

• הו הו

ענת פלדמן
    25/08/2009

נראה מספיק בהחלט, רגליים אפשר פעם בשבוע, אם כי לא יותר מפעמים (עלול להיות עמוס מידי) כיון שאתה מגוון כל הזמן (וזה טוב) ובכלל אפשר לעשות כתפים וזרועות באימון אחד, ככתוב. תרגילים לכתפיים: רצוי בישיבה או בעמידה נוחה עם ברכיים כפופות מעט בטן אסופה. משקולות בידיים, הרמת זרועות לצדדים או קדימה עד לגובה הכתפיים. עובד חזק על הדלטואיד, בשילוב כמובן עם שרירי הזרוע. כשהידיים מורמות קדימה יש שילוב של שרירי חזה בתרגיל.
    אפשר גם להרים את הידיים עד למעלה, בעבודה איטית ומבוקרת. (שילוב שכמות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    לירון
    25/08/2009

קודם כל ענת ושאר המנהלים כאן,אתם עושים עבודה נפלאה.
    אני בן 15,
    גובהי 158 ומשקלי 48,
    אני מתאמן שנה וחודש בערך,
    אני מעוניין לעשות את התוכנית הזאת.
    אימון א'
    סקוואט :3סטים 5 חזרות
    לחיצת חזה במוט:3סטים 5חזרות
    דדליפט:סט אחד של 5 חזרות

אימון ב'
    סקוואט 3סטים 5 חזרות
    לחיצת כתפיים במוט:3סטים 5חזרות
    מתח :3סטים של חזרות

כאשר שבוע א הוא אימון א,ב,א
    ושבוע ב' הוא אימון ב,א,ב
    וככה שבוע שבוע..

בתחילת התוכנית מורידים קצת מהמשקלים ואחר כך
    ואז יוצרים עליה לינראית ומעלים 2.5-5 ק"ג כל אימון ואחרי שמגיעים למשקלים שהיו קודם ממשיכים לעלות.. התוכנית היא למאסה ואני במאסה,אני מעלה 1-2 ק"ג כל חודש,אני רוצה להבין עם היא יכולה לפגוע לי בגדילה,אני לא מפותח כל כך מינית רק עכשיו מתחילים לגדול אצלי שערות בבית שחי וגיל העצמות שלי הוא 14.

תודה מראש.
    וד"א עם לא הבנת התוכנית מאוד אינטנסיבית.והיא נועדה לשיפור במשקלי העבודה בתרגילים שזה מה שהמתאמן המתחיל צריך[אני מתאמן שנה+ אבל משקלי העבודה שלי נמוכים ויכולת ההתקדמות שלי מאימון לאימון עדיין פונקציילית ככה שאני נחשב למתחיל]

תודה תודה ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• הי לירון

ענת פלדמן
    25/08/2009

אין הוכחה מחקרית שאימון משפיע לרעה על הגדילה. הגובה שלנו נקבע גנטית - ולטובת מיצוי אופטימלי של פוטנציאל הצמיחה כדאי לאכול נכון, להיות פעילים ולהתאמן (לא בצורה מוגזמת, ונראה שעבודתך מבוקרת בהחלט) ולישון טוב בלילה. נראה שאתה מודע למה שאתה עושה ופועל נכון. היה קשוב לגוף, ובחן מידי פעם אם אתה לא מעמיס על עצמך יותר מידי. כל כמה שבועות כדאי להחליף תכנית. אבל כל זה ללא קשר לפונציאל הגובה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת,

לירון
    25/08/2009

תראי,אני בעיקרון העלתי 15 ק"ג בשנה הזאת,וגבהתי 10.5 ס"מ,אני כרגע מתחיל תוכנית כוח שזו התוכנית שצינתי מקודם,התוכנית מאוד אינטנסיבית,האומנם זה 3 תרגילים לכל אימון אבל נחים הרבה בין כל סט והמטרה היא לשיפור המשקל,שמעתי משהו בנושא צפיפות העצם אצל נערים,שעם לא הגיעו להתבגרות מינית מתקדמת העומס מתחלק על כל הגוף..על הגידים עצמות סחוס וכו' וזה יכול לפגוע בגדילה,בגלל זה אני שואל.ברמת העיקרון בשלב המתקדם של התוכנית עובדים בה בעצימות גבוהה של כ90-98% מהRm5 ,עם לא אגיע לפציעה אין חשש לפגיעה בגדילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי

ענת פלדמן
    25/08/2009

מה שאני יודעת זה לא אמור להשפיע לרעה. בכל זאת לא ברור לי לשם מה עבודה בעצימות כל כך גבוהה. האם אתה מתאמן לתחרות מסויימת של משקל? שרירים? אם אתה לא מגיע לפציעה (חלילה וחס) ובכל זאת שומרת על עצימות "שפויה" (סלח לי) אין שום בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת המקסימה

לירון
    25/08/2009

קודם כל המון תודה על תשומת הלב,
    התוכנית נועדה למתחילים,אני מתאמן שנה ואני לא ממש רואה תוצאות,היא בעצם נועדה לשיפור במשקלי העבודה בתרגילים המורכבים שציינתי מקודם.לשם מה העבודה בעצימות גבוהה?לשיפור הRM5,לשם מה העבודה?אני מחפש לגדול,ולהתחזק,כמו שאת רואה אין בכלל בידוד לשרירים קטנים מהסיבה שהיא מתמקדת בתרגילים המורכבים והחשובים,
    יש לי שאלה אלייך,איפה יש יותר עבודה על האמה?,במתח בסופיניצה או בפרונציה ?
    ובדדליפט יש עבודה חזקה על האמה?

אני מתשדל לשמור על טכניקה טובה טוב כדי כך של יצירת התקדמות לינארית,סביר להניח שאת התוכנית אני יעשה יותר מכמה שבועות כי ברגע שאתקע פשוט אעשה דילואד[להוריד 15% מהמשקל ושוב לעלות בצורה לינראית 2.5 ק"ג כל אימון],סביר להניח גם שאהיה קרוב לכשל בלחיצת כתפיים,לחיצת חזה,וסקוואט.אבל אני לא אתן לעצמי להגיע לפציעה ,אקשיב לגופי.
    ע"פ מה שהוספתי אין סיבה לראות בעיה בגדילה נכון?תראי את התגובה של האדם הבא.

תתיחסי לזה בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון יקירי, תודה

ענת פלדמן
    25/08/2009

אתה בוגר לגילך וחכם, מתנסח היטב ומאד מודע, וגם יודע ומבין הרבה דברים. באמת. ועדיין אני מהאסכולה של אילו שמאמינים שבגיל 15 אתה "אמור" לשחק כדור-רגל, כדור-סל, לרכוב באופניים עם החבר'ה במקומות שאפשר מקסימום לשחות ככה בים ובבריכה. גיל של פאן, גיל של צמיחה וגדילה והתפתחות, ותהינה בעה"ש עוד שנים רבות רבות לחדר כושר והרמת משקולות.
    ברור לי שהמשקלים עם כי אתה רוצה להתחזק
    ברור לי שהעצימות הגבוהה היא לטובת מסת שריר.
    ולא ממש ברור לי למה אתה צריך את זה עכשיו, כשבעצם עיסוק מהנה בספורט ואולי תרגילים פה ושם טובים ואף מצויינים לבריאות שלך לגדילה ולחוזק.
    צדיק באמונתו יחיה ואני מכבדת ויותר את הבחירה בעיסוק השרירי בגילך הצעיר (שאינו תואם כמו שאמרתי את הגיל המנטלי שלך) ומרגיעה שאכן אין פגיעה בגדילה.
    את המאמר שצרפת קראתי, מכירה את התאוריה, נאלצתי למחוק כי אין כאן מקום לקישור לאתרים מתחרים (הוראות מגבוה) וגם כותב הדברים וגם אני מסכימים בגדול שעד גיל 18 עדיף לעשות ספורט "פונקציונלי", זורם, חברתי, תנועתי.
    יותר עבודה על האמה - בפרונציה. (מהיכן הבקיאות היפה, אגב?) אם כי השילוב המתבקש של שתי התנועות עושה את העבודה. בדדליפט הרבה קב' שריר משתתפות, ביניהם גם האמה.
    המשך להיות קשוב לגוף, ונסה לגוון בכל זאת עם פעילות אחרת. ולא הזכרנו את התזונה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעינת המקסימה!!

לירון
    25/08/2009

התגובות שלך מאוד עוזרות לי,תודה על החיזוקים ועל המחמאות.
    אני רושם לקאנטרי,מבצע שחיה פעם-פעמיים בשבוע לפעמים אחרי אימון לפעמים ביום ללא אימון ,הולך לים מידי פעם,גם נהגתי לגלוש אבל הפסקתי עקב פציעה שכמעט קרתה לי ולכן אני מחכה עם זה קצת,רץ פעם-פעמיים בשבוע,לגבי אימוני הכוח,אני יודע שבגילי עדיף לא לעסוק בכך,אבל זה מאוד עוזר לי לשפר את המנטליות ואת הביטחון העצמי,לפני שנה הייתי ילד מאוד חלש,נמוך,רזה,היום אני הרבה יותר מאסיבי,העלתי בשנה הזו 16 ק"ג וגבהתי 10.5 ס"מ.סה"כ מרוצה,לגבי התזונה אני אוכל כ2500 קלוריות ביום,
    בוקר:ארוחה עשירה בחלבונים מלאים כמו[ביצים,קוטג',מעדנים,חלב],בתוספת פחמימה מורכבת[לחם,דגנים וכו'],בתוספת ירק כלשהוא ופחמימה פשוטה.

צהריים אוכל של אמא - מקפיד לאכול אוכל בריא ולא מטוגן כמו חזה עוף,עוף,פרגיות,לבבות[הכל צלוי ולא מטוגן].

בתוספת 250-300 ג' של פירה,תפ"א אפויים,ספגטי,קוסקוס,אורז ולפעמים מוסיף כמה פרוסות לחם.
    בשתיה מתוקה אני לא נוגע,אני שותה הרבה חלב כי הוא מקור מצוין לקלוריות.

תודה רבה על השיחות עינת היקרה,לירון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי,

לירון
    26/08/2009

אויש שכחתי להוסיף,ארוחת ערב קוטג'/טונה/ביצים בתוספת לחם וירקות,טחינה ושמן זית.

ארוחת לילה אוכל בד"כ איזה מעדן.

ומוסיף עוד שאלה,אחי הגדול הזמין לי תוספים מארצות הברית,הוא הזמין לי אומגה 3,מולטי ויטמין של אופטי-מן,קריאטין,קפאין וארג'נין.
    אני יודע שזה לא התחום שלך אבל נוח לדבר איתך,לגבי קפאין אני מתכוון לקחת טבליה אחת של 200 מ"ג מרוכז לפני אימון בתוספת ארג'נין 0.5-1 ג',וקריאטין 5 ג' ביום,אין חשש כלשהוא מכך נכון?קפיאין שפוגע בגדילה זה גם מיתוס נכון?

אומגה 3 הבנתי שמאוד חיוני,ושהמינון המומלץ הוא 1.8 ביום אז אני מאמין שאקח 5 קפסולות ביום[כאשר כל אחת היא 300 ג',180 ו120].
    ומולטי ויטמין - עד כמה הוא יעיל?

יש בצד את הערכים התוזתניים,האם זה יעיל למתאמנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפאין

ענת פלדמן
    26/08/2009

מחקרים רבים, דעות חלוקות (מסרטן כן או לא, פוגע בגדילה כן או לא תורם לאימון כן או לא...) בכל במידה ושום דבר לא יותר מידי - יש בו גם יתרונות בקפאין - אנטיאוקסידנט, מעורר... במידה לירון. ולכן אל בטוח בכלל שאתה צריך את התוסף. בשביל מה. שוקולד מריר או כוס קפה - לדעתי - מספיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפלא -

ענת פלדמן
    26/08/2009

המודעות שלך, החיבור בין הכוח הפיזי לחיזוק והביטחון המנטלי, זה הרבה מאד וזה הכל בעצם. הגב שלך נראה מצויין, (אני מניחה שגם הפנים:)) ובכל מקרה נראה שהאימונים עושים לך טוב.
    גם בתזונה - מצויין.
    לגבי התוספים: פנית למקום הנכון אם כי אצלי לא תקבל ממש תמיכה בתחום הזה, אני לא חושבת שיש צורך בכל אילו, מלבד אולי אומגה 3 שהתזונה המערבית לעיתים חסרה בה. אתה בריא בדר"כ בעה"ש ובדיקות הדם תקינות ואתה גדל יפה ואין חוסרים ומתאמן ומתפתח - לא בטוח בכלל שצריך תוספים.
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תראי,

לירון
    26/08/2009

תראי ענת,אני לא בטוח שיש לי את כל הויטמנים הרצויים,אני לדוגמא לא אוכל הרבה פירות,אוכל 2-3 פירות בשבוע,כי אני פשוט לא אוהב אותם,וירקות 1-2 ביום,אבל גם אין פה גיוון כי זה רק מלפפון ועגבניה ואני בהחלט גם צריך להתחיל לגוון,הבנתי שחוסר בויטמנים מסוימים כמו ויטמין A יכולים להוות הפרעה בגדילה וכו',וחוסר בB12 - עייפות,תשישיות,וכנ"ל גם בברזל..

לגבי התוספים - למה מיותר?הקריאטין עלה לאחי ממש גרושים כמה דולרים ספורים והבנתי שהוא עוזר בהתאששות,כוח,ובניית מאסת השריר של הגוף,קפאין?קפאין גם שמעתי שהוא מומלץ כי הוא מעורר,נניח לפני אימון,לפני ריצה,אני הרבה פעמים מתעייף באמצע,את יכולה לתת לי איזה סגירת מעגל לגבי הקפאין?את הטענות?

ותודה תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון

ענת פלדמן
    26/08/2009

את הקיראטין לא לוקחים כי הוא זול. לוקחים אם מזהים שיש צורך בכך, ואני לא בטוחה שאתה המקרה. גם כאן אין הוכחות חותכות ביעילות אם כי הרבה מאמני כושר ממש בעד. (אמרתי לך שאצלי לא תמצא אמפטיה). גם קפאין: משקה רדבול או קפה לפני אימון עושים יופי את העבודה. למה בכדור?
    אם בדיקות הדם מראים על רמות פריטין נמוכות, אולי המוגלובין נמוך - שינוי בתזונה (בתוספת כדואי ברזל לזמן מוגבל, בהפניית רופא מטפל בלבד). לא מומלץ סתם לקחת ויטמינים. את הויטמינים מהפירות אתה מקבל מהדגנים שאתה אוכל, מהירקות (עגבניה זה יופי של מקור לויטמין ב אניטאוקסידנט וליקופן) ולא נשמע שאתה במחסור כלשהו, שוב - אלא אם כן בדיקות דם הראו אחרת ובעיקר אם הרופא המטפל מפנה להשלמות.
    לא לרוץ לקנות כל מה שעל המדף כי לא בטוח שאתה זקוק לזה ועודף בגוף - לא מומלץ בדיוק כמו חוסר.
    לגבי קפאין: חיפוש בגוגל לגבי מחקרים וטענות מגלה עולם ומלואו בנושא. מבלבל, לא תמיד ברור - ובסופו של דבר, כמו כל דבר - הכל ב מ י ד ה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת,

לירון
    26/08/2009

קודם כל תודה,לגבי הקפאין,ברדבול או קפה שחור חזק יש 60-70 מ"ג קפאין,רדבול יקר,וקפה שחור אני שונא לשתות,כל היתרון שבכך זה שהוא מרוכז בטבליות,ואני גם יכול לקחת חצי טבליה בהתחלה 100 מ"ג לפני אימון ככה שיצא לי 300 מ"ג בשבוע,והכדורים האלו גם מאוד נוחים לבליעה,דבר כזה לא אמור להשפיע בצורה שלילית עלי נכון?

בנוסף,אני רוצה לדעת עם תהליך ההשמנה[עליה במאסה] שאני עובר עוזר לי וחיוני לי,כי תמיד הייתה לי בעיית גדילה והייתי גובה 4-5 ס"מ בשנה,השנה לקחתי את עצמי בידים והתחלתי לאכול ולהתאמן וגם גבהתי כ11 ס"מ שזה מכובד לדעתי.

בנוסף אני יודע שאמרת שהאימוני הכוח לא ישפיעו בצורה שלילית על הגדילה שלי,אבל תראי את זה:

התגובה היא לא לי,למישהו אחר ששאל,והתגובה מלפני 3 שנים,עם לא עובד לך הקישור בכל מקרה מה שהוא אומר בגדול זה :
    לפני הכל,
    אימוני כוח טהורים לא מומלצים לבני נוער, לפחות עד גיל 18. ככל שיורדים מתחת ל6 חזרות, הלחץ על הגוף נהיה יותר אינטנסיבי, הוא מתחלק בצורה יותר גבוהה על העצמות, גידים, סכוס וכו' והוא לא מתאים לנערים בגלל נושא צפיפות העצם.

"עבודה על כוח היא עבודה כבדה שמלמדת את מערכת העצבים לגייס כמה שיותר יחידות מוטוריות. השרירים שלנו הרבה הרבה יותר חזקים ממה שנדמה לנו, אנו לא מנצלים אפילו חצי מהיכולת שלהם. ה'ניצול' הזה שאני מדבר עליו, הוא בעצם אותו גיוס סיבי (יחידות מוטוריות) השריר לביצוע פעולה.
    "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    26/08/2009

עדיין לא ברור לי למה אתה צריך בכלל את הקפאין לפני האימון. זה לא הכרח המציאות. מה שאתה צריך זה את הפחמימה כמקור אנרגיה (אוכל)...
    אני מסכימה בגדול עם כותב הדברים, גיוס כמה שיותר קב' שריר הוכח בשנים האחרונות באמצעות השימוש במוח. לשלב מחשבה ופעולה על מנת למקסם יעילות אימון.
    אני מסכימה שכדאי להמשיך עם הספורט שעושה לך טוב - ולו בשביל ההרגשה הטובה והביטחון העצמי - לא בטוח שבזכות זה צמחת. עניין הגדילה הוא גנטי, תזונה נכונה ופעילות גופנית (כלשהי, לטובת הבריאות, לא בהכרח חד"כ) כמו גם שנת לילה והרבה חיוביות תורמים למיצוי פוטנציאל הגובה. איזון, חיוביות, לזרום, לחייך ולצחוק הרבה - כל אלו בנוסף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ענת,

לירון
    26/08/2009

המון המון תודה שוב!
    איזה עוד דברים משפיעים בצורה חיובית על הגדילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    26/08/2009

לאכול נכון (אתה עושה את זה)
    פעילות גופנית (אתה עושה את זה)
    גנים טובים (גובה ההורים כמו גם של סבתא וסבא - משפיע)
    שנת לילה טובה ומספקת
    לחשוב גבוה, לחשוב צמיחה. לא רק פיזית אלא גם מנטלית. כמה התפתחת מנטלית בשנה החולפת, אילו מדרגות אתה עוד מטפס בבגרותך. גוף ונפש משפיעים זה על זה, זקיפות קומה מנטלית משפיעה על זו הפיזית, גם מחשבה גבוהה משפיעה על גוף תמיר. שחרור מחסומים, שחרור החלטות מגבילות, מתת המודע וגם מהמודע. למגנט מציאות רצויה בכוח המחשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי אותך,

לירון
    27/08/2009

האנדיקרינולוגית אמרה שיהיה סביב 1.70 ,יש לי סבא 1.91 אבל הוריי נמוכים ,אבא 1.74 ואמא 1.56...יש לי שאלה - עם אני מגיע עם משקלי העבודה בתרגילים מעבר למשקל הגוף,כלומר 50 ק"ג ומעלה,ואני מצליח לעשות אותם תוך כדי שמירה על טכניקה טובה וטווח תנועה מלא,זה בסדר נכון?זה לא אמור להוות עומס יתר על הגוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע לי

ענת פלדמן
    27/08/2009

קצת טו מאצ' האמת, מבחינת העומס, לגילך. לא ממליצה בכל אמון.
    מה הגובה שלך עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובהי 1.59.

לירון
    27/08/2009

וחוץ מי זה רק שאני עובד לכאורה - "כבד" אני מרגיש באמת שאני רואה שינוי במאסת השריר שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה כי

ענת פלדמן
    27/08/2009

אתה באמת בכושר. בהצלחה עם הגובה, אתה צעיר, יש לך עוד הרבה שנים לצמוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז רגע,

לירון
    27/08/2009

אז רגע לא הבנתי..שאת אומרת בהצלחה עם הגובה עושה רושם שסיכמת פה את הדיון הזה,ואני גם בעד הסיכום,עם אני מתעקש לעבוד בתוכנית הזאת,עם טכניקה נכונה ולא משתגע עם המשקלים ולא מגיע לפציעה[חס וחלילה] אז לא אמורה להיות הפרעה בכך לגדילה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    27/08/2009

בשמחה ממשיכה עוד ועוד. אין סיכומים בחיים. אנחנו בתהליך מתמשך (וזה טוב) שאלות עולות ובשביל זה אנחנו פה :)) אתה ממשיך בתכנית הזו לעת עתה, כי זה עושה לך טוב, ולא אמור להשפיע לרעה על הגובה שלך. הכנס הרבה מחשבות ודימיון של צמיחה וגדילה, הקפד על מתיחות לסיום האימון כמו גם הרפיה כי זה טוב לנפש. ו... הכל בסדר. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

לירון
    27/08/2009

המון תודה לך,כמדומני שראיתי באתר שלך איזו שיטה שאת עובדת איתה עם ילדים בנוגע למיגרנות וכו',ואני סובל ממיגרנות..את יכולה לספר לי עליה קצת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק עם ילדים,

ענת פלדמן
    28/08/2009

בשיטת NLP, דימיון מודרך. מוצאים את שורש הבעיה המנטלי בתקשורת עם תת המודע שלך. בשילוב עם אלמנטים של דימיון מודרך וצבעים. הנחת היסוד היא שבאמצעות המחשבה וה"אלסטיות" של המוח וכמובן בהכוונה מתאימה, יש ביכולתנו לרפא את עצמנו. די מפורט באתר :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי,

לירון
    28/08/2009

המון תודה לך ענת על הכל!

את יכולה להסביר לי בקצרה על כמה טכניקות שיכולים לשפר לי את המצב רוח ועם יש לי מיגרנה לדוגמא,או אי שקט נפשי?

ושוב המון המון תודה על הכל....אנשים אחרים כבר היו באמת לא עונים וגווים על זה כסף.
    את פשוט נדירה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מותק

ענת פלדמן
    28/08/2009

קשה ממש לטפל בצורה יסודית ועמוקה דרך הפורום, אם כי יש כמה טיפים שיכולים להקל כשיש מגרנה
    1. לנשום 3 נשימות עמוקות, ולדמיין צבע סגול שעוטף את הראש כולו . לדמיין את הסגול עושה "מסאז'" למוח
    2. זהה את המיקום המדוייק של הכאב והתחל להעביר אותו ממקום למקום בראש כמו משחק פינג פונג. עד שאתה בהדרגה מוציא את הכאב מהמשחק
    3. ראה באתר שלי את ההדגמה על EFT, שיטת טיפול של טפיחות (בדומה לדיקור סיני רק בלי המחטים). אתה יכול לעשות את זה לבד וזה מאד מאד עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הטיפ!

לירון
    30/08/2009

תודה,אנסה לעבוד על כך,
    ענת - לגבי הקפאין,הבנתי שלא מומלץ לעבור את ה9מ"ג לק"ג משקל גוף ביום.
    אני שוקל 50[נעגל],עם אני לוקח 200 מ"ג לפני אימון זה 4מ"ג,ואני יפחית את הקפאין שהוא לא מרוכז בכל מיני משקאות ומאכלים כמו שוקולד,משקאות אנרגיה,קפה,תה וכו'..

זה מסוכן או לא?כי אני לא יודע עם זה מיתוס או לא,נניח אמא שלי אומרת לי קפאין לא טוב לילדים אבל לא מידע מוסמך כל שהוא,וכך זה גם יושב לי בראש..וזה מאוד דומה למיתוס ה"משקולות פוגעות בגדילה" כי כשזה יושב בראש קשה להוציא אותו למרות שאני יודע שזה מיתוס ב100%..

אז מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אומרת

ענת פלדמן
    30/08/2009

שהכל במידה, ושגם הילדים שלי שותים פה ושם אייס קפה ולא קורה כלום. לא מומלץ לילדים בגלל הממריצים למיניהם. אני לא חושבת שאתה צריך כדור קפאין לפני אימון. לא בגילך, לא בגלל מטרת האימון שלך, ממש אין בזה צורך. זו דעתי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

לירון
    30/08/2009

דעתך מאוד חשובה לי בעניין מהסיבה שאת מומחית עם רקורד מאוד עשיר בכל התחום,
    ואני מתכוון לפני פעילות אירובי - ריצה,לדוגמא עם יש לי מבחן ריצה בבית ספר,אז לקחת כדור קפאין מרוכז של 200/100 מ"ג בבוקר ולהוריד את כל הנס קפה קפה שוקולד וכו'..
    או לפני ריצה בים שאני עושה לדוגמא..

עוד שאלה,עם לקחתי כדור כמו אופטלגין או אקמול לפני האימון זה יכול להשפיע על האימון לרעה?האם לקיחה יומית של הכדורים האלה יכולה להשפיע על הגדילה?

המון תודה,
    שלך,לירון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לירון

ענת פלדמן
    30/08/2009

וודאי שהבנתי שזה לפני אימון. לדעתי זה מיותר.
    נטילת כדורים כמו אופטלגין או אקמול באופן רציף גם היא לא מומלצת - במינונים גבוהים זה יכול ליצור חלילה נזק בכבד. להמעיט עד למינימום אם אין צורך
    נסה את ה EFT ושיטות טיפול משלימות לפני הכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת,

לירון
    30/08/2009

כמדומני שאין פרטים על השיטה הזו באתר.
    אולי לא חיפשתי היטב,אבל לא מצאתי..
    איפה אני משיג מידע על השיטה הזו?את יכולה להפנות אותי למקור כל שהוא?

ושוב תודה רבה ,עזרת לי המון ואני מעריך את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני מקורות

ענת פלדמן
    30/08/2009

באתר שלי או "ענת פלדמן בערוץ 10" - זה נמצא בפורום.
    או תחת המאמרים שלי - יש שם פירוט המאמר על EFT כפי שהופיע ב YNET ומנטה.
    אפשרות נוספת היא להיכנס לאתר המרכזי שלהם - באנגלית - EFT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת היקרה

לירון
    30/08/2009

צפיתי בכל הסרטונים,שתי דברים עיקריים שאני רוצה להגיד:
    1.את הבאת את דוגמת התפוצ'יפס,שלדוגמא מישהי נכנסה לסופר - קנתה את החטיף,אכלה ופתאום הסתכלה ואומרת - מה זה ?איפה נעלם?(או משהו כזה,אני לא ממש זוכר),ויש איזו שיטה שנניח עושים ככה עם האצבע ומרגילים את זה למשהו טוב ואז גם שאני במצב קשה אני עושה את זה ופתאום אני נזכר בכך..אני רוצה לדעת איך בדיוק עושים את השיטה הזו?

2.יש לי בעיה שאני מוותר מהר ,בהרבה דברים..אני וותרן..אני לא טיפוס של אחד שנלחם..לא יודע למה..אולי בגלל שלקחתי את האופי של אמא שלי..אני רוצה לעבוד על זה וראיתי את זה באירוחים שלך בתוכניות שאת כל הזמן אאומרת דימוי עצמי וכו'..את יכולה לספר לי איך בעזרת אחת מהשיטות האלו איך אני משפר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואי חבר

ענת פלדמן
    30/08/2009

זה ממש בלתי אפשרי דרך הפורום. שיטת הטיפול הזו - שילוב של NLP ודמיון מודרך - היא אכן קסומה. מטפלת בשורש הבעיה, עובדת על תת המודע שלנו על מנת שיהיה סינכרון עם המודע, וה"אוטומט" (תפוצ'יפס) יגיע נקי, נכון, ומתאים לנו.
    לגבי ההטענה הפיזיולוגית של המחשבות שלנו, הנה אתה עושה את זה אינטואיטיבית, זה נפלא. הרבה אנשים חיים NLP בלי לדעת את זה אפילו. כאן זה פשוט. אתה חוזר לרגע טוב בחיים שלך. מעצים אותו, צובע אותו הכי נכון לך הכי יפה הכי עצום וברגע השיר מצמיד את האצבעות. ביומיים שאחכ מספיק לקרב את האצבעות על מנת לחוש את התחושות הללו.
    2. גם עניין הדימוי העצמי. NLP עובד על "הכל אפשרי". גם אם זה גנטי, זה נופל על סוג של "החלטה מגבילה" שלא תמיד היא מודעת. קטונתי קטונתי במסגרת הפורום (כמו גם בטלויזיה. זה בלתי אפשרי בשלט רחוק לטפל) המסר הוא אופטימי. שאין צורך להמשיך ולהתווכח על המגבלות, ואין דבר העומד בפני הרצון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,

לירון
    30/08/2009

טוב,אבל לגבי עניין הוויתורים,בקצרה אולי יש איזו שיטה בכל זאת?את דיברת בסופר כלליות,ואני מבין מאוד את המצב הלא נעים שבפורום וחוסר היכולת להתבטא ,אבל אולי בכל זאת?[אני לא כופה,לא זה לא,אבל אני רק מוודא].

2.רוצה לשאול עוד מספר דברים קטנים לגבי אימונים,
    יש הבדל כל שהוא בין מתח לסופינציה רגיל רוחב כתפיים לבין מתח בסופיניסציה צמוד? כנ"ל אותה שאלה לגבי פרונציה.

עוד משהו - ההבדל העיקרי בין פרונציה לסופיצניה זה הדגש על האמות ~/~ יד קדמית?כאשר בשתי המקרים הוא הגב הוא השיר הראשי הוא הגב.

לגבי ריצות - אני רץ פעמיים בשבוע,אני כבר ככה חודשיים ואני לא משתפר בזמנים,תמיד רץ 2000 מטר,אני גם לא מסוגל לרוץ יותר מהמרחק הזה,אני מסיים את זה על הסף,יש לי גשר ליד הבית ויש גם באזור חוף ים,עם אני ירוץ פעם בגשר ופעם בחוף זה אמור לשפר לי את הריצה?יש עוד שיטות כל שהם לשיפור הריצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון

ענת פלדמן
    31/08/2009

זה לא שזה נעים, זה בלתי אפשרי. טיפול, תורה, פילוסופיה, מותאם אישית, טכניקה, תסריט, אין. סורי.
    2. כן, יש הבדל לגבי קבוצות השרירים שמתגייסות לפעולה. שרירי החזה בעיקר - זויות שונות מזמנות קבוצות שרירים שונות. אתה יכול להרגיש את זה בעצמך כשאתה עובד.
    פרונציה או סופינציה אתה מתכוון על המתח ? כן. דגש על זרוע קדמית או אחורית וגב משתתף. גם בטן.
    לשיפור ריצה: לא בהכרח לרוץ את הכמות כל פעם - אלא לשלב אינטרוולים ומתפרצות. למשל המעבר של המשטחים הוא טוב - לא מספיק. כדאי ליצור שינויי מהירויות וזויות ריצה. רצוי לשלב תרגילי כוח לרגלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת,

לירון
    31/08/2009

מה הכוונה תרגילי כוח?אני עובד בתרגילי כוח לרגליים בחד"כ - דדליפט,סקוואט,
    האם את מתכוונת במקביל לריצה?עם אני ירוץ אז פעם אחת בגשר בערך1000 מטר,ופעם אחת בים 2000 זה נשמע טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה

ענת פלדמן
    31/08/2009

יופי. אז תרגילי כוח - מצויין. נסה לגוון עם ריצת אינטרוולים. ריצה קלה של 2 דק' מלווה בריצה מהירה ושוב ריצה קלה ושוב מהירה. שינויי מהירות ישפרו בהדרגה את זמן הריצה הרגיל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה,תודה.

לירון
    01/09/2009

אז רגע,הסקוואט והדדליפט לכאורה יעזרו לי בריצות?אני עובד בהם ב5 חזרות.
    עוד נקודה - אז מה דעתך על זה - פעם בשבוע ריצה בים 2000 מטר,15 שניות מנוחה - 10 שניות ספרינט,וככל שאני מתקרב ל2000 מטר קצת יותר זמן מנוחה.
    ועוד ריצה בשבוע - 1000 מטר - עבודה על מהירות , ריצה בגשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן,

ענת פלדמן
    01/09/2009

נשמע טוב. וכן. הסקווטים עוזרים. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת

לירון
    02/09/2009

היום באימון למעשה שברתי שיא בסקוואט,45.5 ק"ג שהם למעשה גם כמעט המשקל הגוף שלי(48),
    בגלל המשקל היחסית כבד,לאורך כל האימון הרגשתי עומס על הכתפיים [מעצם היות המוט שוכב על הכתפיים],וזה די העיק לי אחרי זה גם במתח,ובלחיצת כתפיים,אני תופס את המוט קצת אחרי רוחב כתפיים ויורד עד הסוף כמובן.אני גם מטה את הגב קדימה מעט.
    איך אני יכול להפחית את העומס על הכתפיים?
    ד"א הסקוואט שעשיתי זה 3ס'-5 ח'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לירון

ענת פלדמן
    02/09/2009

אני עדיין חושבת שאתה מעמיס יותר מידי... אתה לא מרגיש כך? הגוף מאותת לך שהעומס רב. שווה להקשיב לו. הורד במשקלים, אפשר גם לוותר לכמה אימונים על הסקווטים - חשוב שלא יכאב לך ושתרגיש נוח באימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת,

לירון
    02/09/2009

התוכנית באמת משתלטת לי על האגו,כלומר לא אכפת לי מאנשים שיראו שאני מרים משקל נמוך,הכוונה שבכל פעם שאני רואה שאני מבצע חמישיות שלמות אני רוצה עוד ועוד,לדוגמא שעשיתי 40 לפני 2 אימונים היה לי קשה ואמרתי לעצמי אני מגיע ל40 וזהו עובד על טכניקה,אבל פשוט פלא פלאים התקדמתי מאימון,בכל זאת אני לא רוצה להיפצע ולכן אני ישאר עם המשקל הזה.כשארגיש שאני שולט בטכניקה אני יתקדם.

תראי,יש לי בריכה בקאנטרי,פעם היתי שוחה הרבה,עכשיו פחות.האם שחיה יכולה להועיל לי בריצות?אני לא יכול להגיע לאימון יתר עם אני עושה אחרי התוכנית שחיה של איזה 4 בריכות בערך[100 מטר]?כמובן עם הפסקות כל 1-2 כי הסיבולת לב-ריאה שלי לא משהו בכלל.
    האם השחיה יכולה להיטיב לי בנוגע לריצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת?

לירון
    05/09/2009

היי,אפשר תשובה על ההודעה האחרונה שרשמתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה חבר

ענת פלדמן
    05/09/2009

ותודה שהקפצת את השאלה כי בטעות פספסתי. סורי !!!
    אתה יודע הכי טוב מה מעמיס עליך ומה נחשב אימון קל ונכון עבורך. אני מאד בעד שחייה, זה משחרר, מאריך שרירים, מנקה את הראש, סבולת לב-ריאה. יופי של פעילות. אבל אין קשר בין ריצה לשחייה. אתה מפתח סבולת אירובית, וזה מצויין, וזה טוב לבריאות שלך, אבל זה לא אומר שעכשיו תוכל לרוץ מהר יותר. ממש לא. ובכל זאת - שחה, בלי להגיע לעומס יתר. ושוב סליחה על האיחור, לא אופייני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ברור,

לירון
    06/09/2009

תודה לך,ברור לי ששום דבר לא נעשה בזדון ואני יודע שפספסת בלי כוונה.
    אז את אומרת שאפילו סקוואטים ודדלפיט "כבדים" עם שחיה אי אפשר להגיע לאימון יתר?
    ענת - יש לך ידע מוסמך בנושא תוספי מזון וכו'?כי אני שואל גם בפורומים כאן של הנושא הזה וכל הזמן מדלגים עלי,גם מוחקים לי את ההודעות זה פשוט ביזיון מה שהולך כאן,את היחידה שתמיד מחזירה תשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    06/09/2009

שוב, בהנחה שאתה קשוב לגוף שלך, לוקח את השחייה יותר ב"איזי" - אז זה בסדר גמור.
    לגבי תוספי מזון: אני לא בעד, אתה לא זקוק לזה לדעתי, ובכל מקרה הנחיות כאלו נותנים בואפן אישי ולא דרך הרשת. זה לא אחראי. להבדיל: רופא לא נותן מרשם דרך האינטרנט.
    בהנחה שאתה בריא בעה"ש והכל בסדר - אתה יכול לקבל את כל מה שהגוף זקוק לו מאוכל ולא מאבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת,

לירון
    06/09/2009

זה לא משנה - אני הזמנתי דברים חיוניים לגוף ולא כל מיני "חרא" (סליחה על הביטוי),
    יש לי בעיות זיכרון לטווח קצר,אני לא צריך רופא בשביל שיתן לי מרשם ,אני קראתי המון על התוסף ואין לי אפשרות לקבל אותו מהאוכל כי הוא נמצא בדגים יקרים כמו סלמון וכו',ובצורת תוסף הוא יותר זול ויותר נוח.וקראתי בעומק על הקריאטין וראיתי שהוא מומלץ אפילו גם לבני נוער ולא מזיק בשום אופן עם שותים הרבה מים.הוא יעזור לי לעלות במשקל גוף כי הוא סופך נוזלים ואני מעוניין בכך..
    אני גם הזמנתי חומצת אמינו שנקראית ל-ארג'נין..עכשיו התכנון שלי היה לקחת לפני האימון בשביל להתחזק באימון אבל אח"כ ראיתי שהוא מופיע בכל מיני מעודדי הורמון גדילה ומעודדי גביה כמו הGrowth Flex וכו'..האם כדאי לי גם לקחת אותו לפני השינה?כי זה חשוב לי,אני הילד הכי נמוך בשכבה לצערי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ענת פלדמן
    06/09/2009

מודה שלא חקרתי אישית לפניי ולפנים את התופעות של כל התוספים. לפי מה שאני יודעת אתה ממש לא זקוק לזה, אלא אם כן רופא שבדק החליט אחרת. אין הבטחה שזה עוזר, זה כנראה לא מזיק, אולי לכיס. אבל אני לא ממש הכתובת לקבל עידוד לנטילת תוספים שעל מדף או אבקות. :( אני באמת מציעה לך בעניין זה להתחיל עם רופא המשפחה, ללכת ליעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית זה יכול לחסוך הרבה אנרגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת!

לירון
    13/09/2009

היי,עברו כמה ימים מאז שדיברנו,
    שלום.

תראי כפי שאת זוכרת אני מתאמן בתוכנית כוח ,למעלה רשמתי את התוכנית באחת התגובות,
    בכל מקרה יש סקוואט בכל אימון,ובאימון A יש סט אחד של דדליפט של 5 חזרות אחרי הסקוואט,וממש קשה לעשות דדליפט אחרי הסקוואט.
    וגב יש לי כאבים בגב התחתון אחרי אימון A,לדעתך כדי לי לעשות סקוואט "קל" באימון A ואז באימון B לשבור שיאים?באימון B אין דדליפט.
    והתוכנית היא
    שבוע 1:
    AxBxAxx
    שבוע 2:
    BxAxBxx

וככה שבוע שבוע.....

עם כן כמה % עלי להוריד מהRM5 שלי בסקוואט קל?הRM5 שלי הוא 52.5.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר לאחר ארטוסקופיה
    נתן
    24/08/2009

שלום רב,
    בעלי בבעיית השמנה קלינית (מעל 120 ק"ג גובה 165 בערך) לאחר ניתוח ארטוסקופיה בברך לאיחוי מיניסקוס קרוע, ועם שחיקה בסחוס - קעבל המלצה להחליף את ההליכה + ריצה היומית שלו ברכיבה על אופני כושר,
    ברצוני לשאול האם ניתן לקנות אופני כושר מהסוג הזול - הביתי - כ-800 ש"ח מדובר על דגם אופטימה VO2 - למרות משקלו החורג? שמעתי שזה עשוי מפלסטיק, האם ישנה מניעה? משום שאין באפשרותינו כלכלית לקנות משהו יקר יותר, האם יעיל?

אשמח לתשובה מהירה
    אשתו.

הוספת תגובה

• ממליצה

ענת פלדמן
    24/08/2009

להגיע לחנות, לנסות, "למדוד" ולהתייעץ עם היצרן לגבי עמידות החומר (שאילתא אפשר להפנות גם באתר שלהם). אשמח לתת הכוונה לתזונה מתאימה במסגרת הפורום, אתם וודאי מודעים לחשיבות הירידה במשקל. בהצלחה ובריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, עזרה בבקשה!!
    יערי
    24/08/2009

אני מקווה שזה קשור לפורום, יש לי בעיה בעורף ובעמוד השידרה
    אמרו לי לעשות - תרגיל חתירה בשכיבת אפיים
    אבל לא הבנתי איך זה הולך, אם תוכלו להסביר לי או להביא לי קישור ששם ינחה אותי לתרגיל
    מפני שחיפשתי ולא מצאתי אף אתר.
    ואם יש לכם גם כל מיני תרגילים מיוחדים בשבילי לבעיות גב למעלה

אשמח לקבל תשובה מהירה, תודה מראש!!
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    היי, עזרה בבקשה!!

הוספת תגובה

• הי יערי

ענת פלדמן
    24/08/2009

כדאי להפנות את השאלה למי שאמר לך לעשות את התרגיל הזה.
    אם זה בהמלצת רופא שבדק אותך - זה יכול להתאים, אולי. אם זו תשובה שניתנה לך באינטרנט -ממליצה מאד להיזהר. לא תמיד בעיה בעורף ובעמוד השדרה מצריכה חיזוק השרירים באזור - ובכלל כדאי לעשות את זה נכון. בעיקרון - ושוב - כדאי לדעת אם באמת זה מתאים למצבך - שכיבה על הבטן, ראש בהמשך לעורף (ללא שבירה של העורף), ידיים לצידי הגוף והרמה של הגב. עובד על זוקפי הגו, השכמות.
    תרגילים לגב ולשכמות לא חסרים - אבל שוב, אם יש בעיות מסויימות כדאי לעשות את זה כמו שצריך, באימון אישי, בזהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין ..
    .....
    24/08/2009

מה ההבדל בין תהליך שריפת קלוריות ותהליך ושריפת שומנים ?
    ואיזה פעילויות גופניות אפשר לעשות כדי לשרוף שומנים , ואיז פעולות כדי לשרוף קלוריות ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל בין ..

הוספת תגובה

• קלוריות שומנים

ענת פלדמן
    24/08/2009

על קצה המזלג:
    בשריפת שומנים יש בהכרח שריפה קלורית לא תמיד שריפה קלורית משתמשת בשומנים כמקור אנרגיה.
    קלוריה היא יח' חום, אנרגיה.
    שומן הוא אחד ממקורות האנרגיה של הגוף שלנו (גרם שומן מספק 9 קלוריות)
    אנרגיה היא אנרגיה, כך שאנחנו כל הזמן שורפים שומנים וקלוריות מעצם זה שאנחנו חיים ונושמים תודה לאל. יחד עם זה - בפ"ג מקור האנרגיה הזמן, הראשוני - הפחמימה. בהדרגה, בתהליך עצמו יותר ויותר מגיע הגוף להשתמש גם בשומנים.
    פעילות עצימה: שריפה קלורית גבוהה יותר, אם כי שריפת שומנים גבוהה יותר גם שעות אחרי הפעילות
    פעילות בעצימות בינונית: שריפת שומנים אופטימלית.
    תלוי בנתונים אישיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בבטן
    .....
    24/08/2009

שלום , אני בערך שנתיים כבר עושה ספורט מינימום פעמיים בשבוע [היו תקופות שהייתי עושה הליכות וריצות וכל מיני מתקנים] אני עדיין עושה בהזדמנות.
    עשיתי דיאטה + ספורט כל יום [שנה שעברה] וירדתי 5 קילו בערך ב3 חודשים בערך ושמרתי על המשקל כל שנת הלימודים , ועכשיו בחופש הגדול [כמובן שהייתי פעילה פחות] והייתה לי גישה חופשית למקרר 24 שעות ביממה והייתי אוכלת כל מה שבא לי מתי שבא לי וכמה שבא לי עליתי 2 קילו ונוצרה לי מין שיכבת שומן קטנה מתחת לפופיק [פעם הייתי לי בטן שטוחה] , ושרירי הבטן שלי דיי מחוזקות ...
    איזה פעילות מומלצת לשריפת שומן מתחת לפופיק ?
    איזה תרגילים אפשר לעשות חוץ מכפיפות בטן וכל התרגילים הבסיסיים ?
    מה אפשר לעשות כדי להחזיר את הבטן השטוחה ?
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בבטן

הוספת תגובה

• ......

ענת פלדמן
    24/08/2009

אין שריפת שומנים נקודתית אלא הפחתה של אחוז השומן הכללי בגוף, מה שעשית לפני - זה טוב. תזונה + פעילות.
    באתר שלי יש כמה תרגילים טובים ומגוונים לבטן, בעיקר ב"מאמרים שלי" ואת מוזמנת לקחת ולהשתמש
    שוב: שילוב אופטימלי של תזונה נכונה, פעילות אירובית ופעילות אנאירובית - סבלנות התמדה - ובעיקר ממליצה לאמץ אורח חיים מאוזן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם תביאי לי את הכתובת , תודה !

.....
    24/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתובת

דודי
    24/08/2009

הכתובת מופיעה למעלה ליד התמונה והפרטים של ענת ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד :)

ענת פלדמן
    24/08/2009

תודה על הידע שאתה חולק איתנו בפורום. (ואני לא מתכוונת בהכרח לכתובת האתר שלי.... :))) יישר כוח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתאמן לצבא
    מתאמן
    24/08/2009

יש לי בקרוב יום סיירות ולאחר מכן גיבוש לסיירת מטכל.
    אני מתאמן זמן רב.
    האם אפשר לעשות ככה: יום אימון ריצה יום לא שז אומר בשבוע ראשון 4 אימונים בשבוע שני 3 אימונים.
    ולעשות ככה בשבוע הראשון פעמיים לאחר אימון הריצה לעשות עבודה על הרגליים שמאוד חשובה לגיבוש מטכל ואותו דבר בשבוע של ה3 אימונים להוסיף אחרי הריצה אימון לרגלים?

לקביעת תור
    סגירה
    אני מתאמן לצבא

הוספת תגובה

• אימונים לצבא

ענת פלדמן
    24/08/2009

ממליצה להפנות את השאלה גם לפורום "כושר גופני קרבי". אפשר להוסיף אחרי הריצה אימון לרגליים (כמה זמן אתה רץ? אם זה לא מעייף מידי, ויש לך כוח . אפשר לאכול גם משהו לפני פעילות הכוח). מתיחות לסיום. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שמטרידה...מה דעתכם?
    בת 26
    23/08/2009

בעייה מטרידה..מה דעתכם

היי לכולם אני בחור בן 29 בריא בדרך כלל רקע כללי בריא בדרך כלל לא עוסק בפעילות גופנית רזה (לא אנרוקסי) מעשן סיגריות בעייתי היא כזו..זה התחיל מזמן כאשר אני מבצע פעילות גופנית אירובית בסיסית (מדרגות, ריצה, יחסי מין,) אז אין לי שום בעיה ומרגיש טוב מאוד! הבעיה מתחילה כאשר אני עושה פעילות עם משקולות לדוגמא ניסיתי להתאמן עם משקולת עם משקל אפסי של קילו אפילו (תרגיל כתפיים) אז אני מרגיש הרגשה מוזרה של עירפול הרגשה של כאילו שיכרות ללא אלכוהול שחולפת כעבור שעה, זה כאילו מגיע מהצואר לכיון הראש..ממש הרגשת עירפול כללית בעיניים אפילו שלא קרעתי את עצמי עם המשקולות הקטנות. אני מציין שהתופעה לא מופיעה בפעולות כגון מדרגות ריצה או כל פעילות שמעלה את הדופק.. רק בנוגע למשקולות. מישהו מכיר תופעה דומה או ממה זה יכול לנבוע? תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שמטרידה...מה דעתכם?

הוספת תגובה

• עירפול

עופר קיס
    23/08/2009

אפשרויות
    1. עליה בלחץ דם דיאסטולי עקב תגובת PRESSOR RESPONSE כתוצאה מהחזקת ואיר בריאות תחת לחץ ( אפקט וולסלווה) או בפעילות של הרמת ידיים מעל הכתפיים.
    2. לחץ על עמוד שידרה צווארי.
    בכל מקרה עליך לא להפסיק אימון כולל עד לקבלת איבחון
    אפשרויות
    רפואת ספורט וינגייט
    חברת MEDIX בהדר יוסף.
    אישור להמשך פעילות רק לאחר אישור של רופא ספורט.
    אני ממליץ לא לזלזל בסימנים כאלו.
    אימון בריא ומהנה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציפות באימון כח
    דוד
    23/08/2009

שלום למנהלי הפורום היקרים,

רציתי לדעת אם באימון משקולות חשוב לעבוד ברצף על אותם שרירים.
    כלומר, אם יש לי 3 תרגילים שונים לחזה ועוד 3 תרגילים שונים לשריר היד הדו ראשי,
    האם חשוב לעשות את 3 תרגילי החזה ברצף ורק אז לעבור לתרגילים שעובדים על היד, או שאפשר לעשות תרגיל חזה, תרגיל יד וכן הלאה וזה לא משנה.
    דוגמא נוספת, מכיוון שהעבודה על השרירים הגדולים כמו חזה עובדים בעצם גם על שרירי הידיים, אם נניח יש לי באימון תרגילים על החזה, על שריר היד הדו ראשי ועל הרגליים, האם חשוב לעשות קודם את תרגילי החזה, לאחר מכן את תרגילי שריר היד הדו ראשי ורק בסוף את תרגילי הרגליים, או שזה לא משנה ואפשר לעשות חזה, לאחר מכן רגליים ורק בסוף דו ראשי ? כך אני גם מרוויח מנוחה לשריר היד הדו ראשי אחרי תרגילי החזה ויהיה לי יותר כח לעשות את תרגילי הדו ראשי.
    לא הצלחתי למצוא מידע לגבי עניין רצף התרגילים ואשמח מאד לדעת מה הגישה הנכונה בעניין.
    תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    רציפות באימון כח

הוספת תגובה

• תלוי מטרה

עופר קיס
    23/08/2009

לבניית גוף מומלץ לבצע אימון מהשריר הגדול לקטן.
    לאימון כח ניתן לבצע בסדרות - חזה רגליים ידיים. חזה רגליים ידיים. זמני מנוחה ארוכים ( 3-4 דקות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

דוד
    24/08/2009

הבנתי את חשיבות הרצף.
    האם חשוב גם הזמן שעובר בין אימון השריר הגדול לשריר הקטן?
    לדוגמא - האם מייד לאחר האימון על החזה יש לעבור לאימון על היד,
    או שאפשר לסיים את אימון החזה, לעשות, למשל, בטן, ורק אז לאחר זמן לעבור לאימון על היד?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורמים המשפיעים על האצת הדופק
    עמית
    23/08/2009

היי,

ידוע לכולם שפעילות גופנית מאיצה את קצב פעימות הלב ועקב כך גורמת לשריפת קלוריות ולשיפור הכושר הגופני. שאלתי היא, האם הגברת קצת פעילות הלב הנגרמת מסיבות אחרות כמו התרגשות או בהלה גורמת לאותו אפקט, אני כמובן לא מנסה להחליף פעילות ספורטיבית בהתרגשות אני סתם סקרן האם הגוף "יודע" להבדיל בין הגורמים השונים לפעילות מוגברת של הלב.

תודה

עמית

הוספת תגובה

• אם

ענת פלדמן
    23/08/2009

הבנתי את שאלתך, אז לצורך העניין אם היית עונד שעון דופק הוא לא היה יודע לומר אם הדופק עלה כתוצאה מהתרגשות או כתוצאה מפעילות גופנית. אם אתה לחוץ מאד יום שלם והדופק שלך גבוה מהרגיל אתה שורף יותר קלוריות, זה כן. יחד עם זאת - זה לא בריא במיוחד. אנחנו בעד רוגע שלווה ואיזון, ופעילות גופנית נכונה ומבוקרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האצת דופק

עופר קיס
    23/08/2009

לא. דופק גבוה מהיתרגשות לא צורך אנרגיה כמו דופק שעולה כתוצאה מצריכת חמצן מוגברת.
    נכון שהדופק יכול לעלות מהתרגשות אך בגלל שאין עימו עבודה שרירית לא נוצרת התאמה במערכת הלב- ריאות- כלי דם- שריר. מה שכן גם לחץ הדם יעלה ועלול לגרום לטווח ארוך לבעיות לבביות כמו הפרעות קצב ואי ספיקת לב
    מדיטציה ויוגה וחודש חופש באוסטרליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון דופק
    תמר
    23/08/2009

הי ,
    בשעה טובה רכשתי שעון דופק של פולאר . בשעון יש ספירת קלוריות (אני מניחה שמתבססת על היוזר כלומר משקל גובה גיל ) כמה ספירת הקלוריות הזו אמינה ? דוגמא :
    אתמול עשיתי הליכה בחוץ של שעה ועשרים דקות . 40 דקות היום בירידה ( אני גרה על הר ) בדופק של בערך 100 בדקה . כשעליתי את ההר בחזרה זה לקוח בסביבות 40 דקות נוספות בהן הייתי רוב הזמן על דופק 155-165 . לפי השעון שרפתי באימון זה מעל 1,000 קלוריות ! זה נראה לי הרבה יותר מידי . כייוון שכמות הקלוריות שאני שורפת משפיעה על מה שאני אוכלת אשמח לדעת אם נכון להתייחס למספרים האלה

לקביעת תור
    סגירה
    שעון דופק

הוספת תגובה

• בעיקרון

ענת פלדמן
    23/08/2009

אמין, אם כי קחי את הנתונים בכל זאת בערבון מוגבל. בכל מקרה - ספורט לחוד ותזונה לחוד. במיוחד אם את מבקשת לרזות - שמרי על מספר קלוריות שמתאים לנתונים שלך ובעיקר קלוריות איכותיות ותהני מפה ושם שריפה קלורית מוגברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון דופק

דוד
    23/08/2009

גם לי יש שעון דופק של פולר שעוזר לי מאד באימונים, ואני רוצה לשתף בכמה נקודות חשובות שהרבה משתמשים לא מודעים אליהן:
    1. יש לשטוף במים את נקודות המגע המחוספסות שעל רצועת החזה לפני לבישת הרצועה.
    2. אחרי כל אימון יש לשטוף את הרצועה במים, לנגב ולייבש. יש לנתק את המשדר עצמו מהרצועה עד לשימוש הבא, אחרת הוא ממשיך לעבוד וגומר את הסוללה.
    2. ספירת הקלוריות נחשבת אמינה מאד, אבל עליך להזין את הנתונים האישיים שלך בהגדרות בצורה מדויקת, כל סטיה בנתונים האישיים תתן סטיה בספירת הקלוריות:
    משקל, גובה, תאריך לידה, מין, דופק מקסימלי, דופק במנוחה, צריכת חמצן מירבית VO2MAX.
    דופק מקסימלי זה 220 פחות הגיל, אם את בת 30 זה 190.
    דופק במנוחה תמדדי 5 דקות דופק בישיבה עם השעון ותראי לפי הממוצע שיצא.
    צריכת חמצן מירבית - צריך לעשות בדיקה מיוחדת בוינגייט.
    יש כל מיני מבחנים עצמיים פחות מדויקים, ואם את רוצה ללכת לפי הערכה תיעזרי בטבלה הנ"ל:
    לא לשכוח שהנתונים משקל, דופק במנוחה וצריכת חמצן מירבית משתנים ככל שמתקדמים באימונים ולכן חשוב לעדכן אותם !!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ! המון אינפורמציה חשובה

תמר
    24/08/2009

ישר רצתי לנתק את המשדר שכמובן השארתי אותו על הרצועה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

דודי
    24/08/2009

לפני חודש ירדתי לאילת, כמובן שלקחתי אתי את השעון והרצועה, ושכחתי את המשדר בבית .. זהירות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

תמר
    01/09/2009

אני צריכה להגדיר דופק במנוחה מול דופק מקסימלי ?
    כלומר אני בת37 אז הדופק המקסימלי שלי 183 ודופק המנוחה שלי הוא 60
    אני במשקל גבוה (88 קג' על 1.65 . אבל תפרגנו , אני כבר 6 קג' פחות ...)
    זה מה שאני מגדירה בשעון ?
    כי הגדרתי את כל השאר ( גובה , משקל , גיל ) ושריפת הקלוריות עדיין נראית לי גבוהה מידי ולא הגיונית
    למשל , אמול עבדתי 60 דקות על הסטפר . דופק שיא 172( 90% יכולת ) דופק ממוצע 146(76% יכולת ) שרפתי 1244 קלוריות .
    זה הגיוני ? זה לא הרבה מידי ?
    בנוסף , בצג של שריפת הקלוריות השעון מציג גם 40% FAT - מה זה אומר הנתון הזה ? השעון שלי מודד אחוזי שומן ואני לא ידעתי ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי תמר

ענת פלדמן
    01/09/2009

אני עונה לך טנטטיבית שכן, לאור הנתונים שלך הנתון הפנומנלי הזה של השריפה הקלורית הוא הגיוני. בדרכ השעון מוצא לבד את הדופק המירבי לפי הנתון של הגיל שאת מכניסה אבל את כן אמורה להכניס את הדופק שלך במנוחה. אני חושבת שזה שריפת שומנים פר פעילות, זה לא מודד את אחוז השומן בגוף שלך.
    כל הכבוד על הירידה במשקל !! הקפידי על התזונה ואת בדרך מצויינת להשיג את המטרה שלך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון

דוד
    09/09/2009

40% שומן אומר ש 40% מהקלוריות ששרפת באימון מקורן בשומן.
    את עובדת בדופק גבוה, מעל המומלץ לשריפת שומן, אבל מאמרים רבים שקראתי טוענים שזו תפיסה מוטעית וכמה שיותר גבוה - יותר טוב, כי בסופו של דבר קלוריה היא קלוריה ומה שחשוב זה כמה קלוריות שרפת ובסופו של דבר זה בכל מקרה יבוא על חשבון שומן.
    1,200 קלוריות זה אמנם הגיוני תיאורטית אבל זה מלא, מה הנתון שהכנסת ב VO2MAX ? האם את כל שאר הנתונים הכנסת בצורה נכונה ומדויקת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון בדופק מטרה

תמר
    09/09/2009

הי דוד
    אני עובדת אמנם בדופק מקסימום גבוה (95% מדופק המקסימום ) אבל לפרקי זמן קצרים . הממוצע שלי (75%-80% ) הוא יותר משקף וכמובן שמהלך האימון אני מורידה דופק עד 60% ופחות (אני בדרך כלל עובדת בתוכניות של אינטרוולים בסטפר , אליפטי והליכון עליו אני עושה בעיקר הליכה/ריצה )
    שגרת האימונים שלי היא :
    פעם בשבוע אימון עם מאמן אישי שבו אני עושה הרבה עבודה מגוונת הכוללת רצפים שבהם אני על דופק גבוה ואז מורידה בחזרה .
    עוד פעמיים בשבוע אימונים משולבים (גם אימון משקולות של בערך שעה +אימון אירובי של בערך שעה) באימונים האלה לפי השעון אני שורפת בין 1,000 ל 1,500 קלוריות
    ועוד פעם בשבוע אימון אירובי עצים (שעתיים אימון ) שיכול לכלול שילוב של כל המכונות האירוביות בחדר כושר , ריצה , לפעמים שיעור ספיניג ואז ממשיכה לעוד שעה הליכה . באימון כזה לפי השעון אני שורפת 2,000-2,500 קלוריות .
    כל המדדים שלי תקינים בשעון - משקל , גובה . מין, אין לי בשעון הגדרה של הנתון ששאלת .
    דופק במנוחה 60 דופק מקסימלי 189 .
    מה דעתך ? להאמין לשעון ? גם המאמן שלי אומר שנראה לו המון קלוריות לאימון . אני כבר כל כך לא מאמינה שהתחלתי להקפיד עוד יותר על התזונה ... אולי טוב שזה ככה
    ותודה לשניכם (דוד וענת ) על הזמן והמחשבה שאתם מקדישים בתשובה לשאלות שלי
    המשך יום טוב
    תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמר

דודי
    10/09/2009

נראה לי מאד לא הגיוני ששעונים מסויימים של פולר יהיו פחות רציניים ומדויקים מהאחרים.
    בואי נעבור ביחד על ההגדרות תחת USER :

WEIGHT
    HEIGHT
    BIRTHDAY
    SEX

ושימי לב שאז כתוב
    VIEW EXTRA USER SETTINGS
    תלחצי שוב על הלחצן OK (מצד ימין) ואז נפתחות לך הגדרות נוספות

HR MAX
    HR SIT
    VO2 MAX

מצאת ?

אם כן, הנה הבעיה שלך, שפיספסת את החלק הזה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי מצאתי

תמר
    10/09/2009

אני חושבת שזה באמת מסביר את זה . לא עשיתי בדיקה עדיין אבל עידכנתי 36 ( חפרתי קצת באינטרנט ומצאתי שזה נתון נכון לאנשים בתחילת הדרך לכושר גופני - נראה לך סביר ?)
    תודה רבה לך מאוד עזרת לי נראה איך זה ישפיע על הנתון היום באימון
    איך יכול להיות שאף מדריך ברשת הולמס פלייס המהוללת לא יודע להסביר דבר כזה ? אתה יודע כמה אנשים שאלתי ? לא יאומן החוסר מקצועיות שלהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמר

דודי
    11/09/2009

אני לא רוצה להיכנס לעניין של מדריכים בחדר כושר, כי אני לא מתמצא בעניין. בחדר הכושר שלי בירושלים חלק גדול מהמדריכים הם אנשים שיושבים ליד שולחן, מדברים בטלפון, מתחילים עם הבנות, מלחיצים אותך לסיים להתאמן כשמגיעה רבע שעה לסגירה ועושים פרצוף כועס כשמישהו מעז לשאול אותם משהו, ואחרי כמה פעמים ששאלתי וקיבלתי תשובות כל כך מטומטמות החלטתי שבכל מקרה אני מוותר על התענוג. מה שהכי מטריד אותי זה שאותם מדריכים הם אלה שבנו לי את תכנית האימונים מבחינת על איזה מכשירים להתאמן ואיזה תרגילים לעשות עבור כל קבוצת שרירים, אני מקווה מאד שאני לא עובד בצורה לא אפקטיבית או דופק לעצמי את הגב, אבל איך להתאמן על כל מכשיר זה כבר באמת מידע שמאד קשה למצוא באינטרנט. מה שכן למדתי זה שכשמתאמנים כל מכשירים, כמה אימונים אישיים שבהם מדריך בודק בדיוק איך אתה עובד על כל מכשיר ואיזה טעויות אתה עושה זה דבר הכרחי.
    אכן שמעתי שבמקומות אחרים כמו רשתות יוקרתיות במרכז יש מדריכים יותר טובים ומקצועיים, אבל אין לי שום ניסיון בעניין, אבל אני מניח שבאופן טבעי רוב המדריכים מתמצאים ברמה סבירה בדברים שבהם הם מתעסקים יום יום כמו איך לבצע תרגילים ולהשתמש במכשירים, ופחות בידע תיאורטי ובעניינים כמו שעוני דופק. אבל מה זה משנה ? בשביל זה יש לך את הפורום הזה :)
    בכל מקרה, צריכת חמצן מירבית ניתן לבדוק ב 3 דרכים :
    1. בדיקה מקצועית במקומות כמו מכון וינגייט, בי"ח הדסה בירושלים וכו'. מדובר בבדיקה שכרוכה בתשלום, ואני החלטתי לוותר עליה מכיוון שמדובר בנתון שמשתנה כל הזמן, ואני לא אלך לעשות בדיקה חדשה כל שבוע. אולי אחרי שאגיע לכושר מקסימלי אגש לעשות אותה.
    2. יש שעוני דופק של פולאר, דגמים יקרים יותר מ F7 הסטנדרטי (והמעולה), שיש להם תוכנית מובנית להערכת בדיקת חמצן מירבית.
    3. יש בדיקות עצמאיות שניתן לעשות, יש הסברים באינטרנט.
    4. יש טבלאות באינטרנט, חפשי בגוגל VO2MAX CHART.
    מצטער שאני לא שם קישורים לאתרים, פשוט כשאני כותב כאן בפורום קישורים הם נמחקים. אבל את יכולה לחפש לבד בגוגל.
    לגבי כמה לרשום ב VO2MAX, מצד אחד הדופק במנוחה שלך מעיד לפי רשימות שמצאתי על כושר מעולה לאשה בגילך, למרות שזה לא נתון אינדיבידואלי ולא החלטי שיכול להיות מושפע מעוד גורמים. האם מדדת דופק במנוחה בצורה נכונה ? מודדים אותו בישיבה, לא בשכיבה, ונותנים לשעון לבדוק את הדופק במשך 2 דקות ורואים כמה הוא רושם שיצא הממוצע. בודקים אחרי מנוחה של כמה דקות ולא אחרי אימון.
    אם נתון הדופק במנוחה נכון, הייתי הולך על הנתון שמתאים לכושר "טוב" ומכניס את הערך 31.
    אל תשכחי לעדכן את הנתונים פעם בשבוע כי הנתונים כל הזמן משתנים ככל שהמשקל יורד והכושר משתפר !

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.

דודי
    11/09/2009

רק רוצה להקפיד ולהבהיר שלא התכוונתי לרמוז שלמדריכי כושר בחדרי כושר אין ידע תיאורטי מספיק או שהם לא טובים.
    רק שיש אנשי מקצוע ברמה שונה, כמו בכל מקצוע.. ולפעמים, אם בחדר הכושר שלך ספציפית את מרגישה שאת לא מקבלת מענה מספק מהמדריכים, אולי כדאי להיעזר במדריך אישי. זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוד

תמר
    13/09/2009

הי , אכן ה v02max היה הבעיה . לאחר שעידכנתי אותו לנתון 38 (בדקתי בטבלה באינטרנט וזה והנתון הגבוה של כושר ממוצע - אני חושבת שזה מתאים לי) ובאמת באימון האחרון שרפתי במשך שעה 650 קלוריות (באמונים הקודמים זה היה 1,200 ..) מספר הרבה יותר הגיוני .
    לגבי הדופק שלי במנוחה מדדתי שוב לפי ההנחיות שלך וזה הדופק שלי (60 ) . גנטית ,יש לנו במשפחה דופק נמוך וגם רמת הסיבולת שלי מאוד גבוהה (כושר טבעי ) . מאוד קל לי להכנס לכושר ואני גם פיזית מאוד חזקה ביחס לנשים אחרות שאני מכירה שמתאמנות .
    מסכימה איתך לחלוטין לגבי המדריכים בחדר הכושר . גם בחדר הכושר שלי (של רשת הולמס פלייס) מדובר בחבורת צעירים שאתמול סיימו וינגייט . עסוקים כל היום בלדבר בטלפון ולהתחיל עם בנות , שירות ומקצועיות זה לא בסקופ שלהם בכלל . באימונים איתם (וניסיתי כמה מהם באימונים פרטיים) הם בדרך כלל מאוד התלהבו מהכוח שלי מה שגרם להם להעמיס עלי משקלים גבוהים שגרמו לי בסופו של דבר לפציעה בכתף . אז מצאתי מאמן אחר מחוץ לחדר הכושר שהוא מקצועי ובעל ניסיון ושעובד איתי בסבלנות ובמקצועיות והתחלתי להתאמן איתו פעם בשבוע . בנתיים הולך טוב .
    תודה שוב על כל העזרה .
    תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את גרה בבית של פיסטוק ??

יעל
    10/09/2009

איזה מגניב- לגור על ההר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מעבר לשביל על יד הענן !

ענת פלדמן
    11/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היית פעם בחיפה ?

תמר
    13/09/2009

יש שם עליות חבל על הזמן . גן עדן למשפרי כושר למינהם .
    רד ממרכז הכרמל עד לים ותחזור ברגל . זה חתיכת הר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון דופק

דניאל
    11/09/2009

יש הרבה שעוני דופק טובים של go gym ושל garmin כאן תוכלי לראות
    גרמין היא חברה גדולה ומהיותר מוכרות בשוק והמחירים בהתאם, לGO GYM PW-022 יש מבצעים הם גם נחשבים לטובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר קניתי פולאר

תמר
    13/09/2009

ואני מאוד מרוצה ממנו. אולי בשעון הבא ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרתרופיה ואחוזי שומן
    אסף מצגר
    22/08/2009

האם ניתן להשיג היפרתרופיה של שרירים בגוף ללא עליה באחוזי שומן אן אפילו להוריד אחוזי שומן בתקופה של היפרתרופיה ואם ניתן אז איך?

לקביעת תור
    סגירה
    היפרתרופיה ואחוזי שומן

הוספת תגובה

• הפחתה של אחוז השומן בגוף

ענת פלדמן
    22/08/2009

הוא תהליך משולב של מאזן קלורי שלילי, דגש על קלוריות בריאות, ופעילות גופנית. זה לא הולך ביחד עם היפרטרופיה. שם את מעלה את מסת השריר שלך - ולא בהכרח את אחוז השומן בגוף. קודם חיטוב אחכ מסה, זה לא הולך ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חם או קר
    אלכס
    21/08/2009

שלום ד"ר,

ברצוני לדעת באיזה מים מומלץ להיתקלח (חמים או קרים) אחרי פעילות ספורטיבית?
    מה יותר טוב לשרירים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חם או קר

הוספת תגובה

• אנחנו

ענת פלדמן
    21/08/2009

עדיין לא רופאים... אם כי אשתדל לענות. קור מכווץ, חום מרחיב. אני בעד מקלחת נעימה אחרי אימון כזו שתתרום לזרימת הדם ולתחושה של שחרור והרפיה. כל עוד את לא נכנסת לאמבטית קרח - אין לזה משמעות של ממש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מטרה
    אורי
    21/08/2009

אם חישבתי לפי נוסחה את דופק המטרה שלי נגיד לפי 70% ויצא 160 .האם זה הדופק המקסימלי שאני צריך להגיע אליו , או שזה הדופק שברוב האימון אני צריך להמצא בו ואין בעיה כאשר בקטעים מסויימים הוא עולה במקצת...
    האם מסוכן לעבור את דופק המטרה ? יש לציין שאני סובל מבעית לב קלה (דליפה קלה במסתם אאורטלי)

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מטרה

הוספת תגובה

• הי אורי

ענת פלדמן
    21/08/2009

דופק מטרה לטובת שריפת שומנים אני מניחה, ואתה צעיר (אני מוותרת על החישוב המתמטי של הגיל שלך, פשוט רשום לי אותו:) זה לא מסוכן לעבור את הדופק הזה, זה אומר שאתה עובד, מתאמץ, ומפתח את הסבולת האירובית שלך. לא מומלץ לעבור את הדופק המקסימלי (220 פחות הגיל).
    יחד עם זאת אינני רופאה וכדאי לפי מה שאתה רושם להתייעץ עם הרופא המטפל או קרדיולוג שמכיר את המקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה