מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטןשלי09/08/2009
שלום לכם,
אני מתאמנת בבית. עובדת על הבטן 3 פעמים בשבוע
רציתי לדעת האם אפשר לעבוד על הבטן כל יום?
(שכן הבטן היא קצת בעייתית.......)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר,
ענת פלדמן09/08/2009רצוי יום כן יום לא - וודאי לשנות ולגוון בתרגילים על מנת ליצור גירוי אופטימלי של השריר. עבודה "עם הראש" והמחשבה בזמן ביצוע התרגיל. בנוסף: תזונה, פעילות אירובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר לקבל מידע לגבי תוכנית שלממיקי08/08/2009
שלום,
אני מעוניין ל"נפח" שרירים או לבנות שרירים , התחלתי להתאמן בשבוע האחרון ולקרוא מידע.
נתקלתי בעשרות מאמרים עם עצות שונות לגבי פיתוח גוף, האם יש מישהו שיכול לפרט או להפנות למקום שיוכל להביא לי תוכנית מקיפה אימונים תזונה וכדומה.
אני בן 28 , שוקל 75 קילו גובה 185 ס"מ.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית אימונים
שי אלנקרי09/08/2009אין ספק שיש צורך בפגישה עם איש מקצוע. לקרוא ולהעשיר את הידע דרך האינטרנט זה תמיד נחמד אל לא מספיק. יש לא מעט אופציות, החל משכירת שירותיו של מאמן כושר אישי ועד הרשמה או ביקור בחדר הכושר עם ליווי של מדריך כושר אישי. תוכל לבקר אצלי באתר ולראות פרטים נוספים בנושא.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה אחרי שבר מאמץנועם08/08/2009
שלום!
לפני כחצי שנה אובחן אצלי שבר מאמץ. מאז כמובן שלא רצתי, ועכשיו, כמה חודשים לפני הגיוס, אני מעוניין לשוב לרוץ.
אודה לכם מאוד אם תרשמו טיפים לקראת החזרה לריצה:
- כמה אימונים בשבוע בתור התחלה ואחרי כמה זמן להעלות את מספרם?
- לאיזה מרחק לרוץ בהתחלה, ושוב, מתי ובכמה להעלות?
- בתור התחלה, לרוץ בקצב איטי או בינוני?
טיפים נוספים מעבר למה ששאלתי יתקבלו בברכה כמובן.
תודה מראש
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לריצה
ענת פלדמן08/08/2009הכי חשוב זה להקשיב לגוף שלך, להתחיל בהדרגה, חימום דינאמי לפני (להתחיל בהליכה) ומתיחות לסיום (בלי להתעצל !)
1. שלוש פעמים בשבוע, התחל מהליכה מהירה, ריצה קלה, אם קשה לך מידי עבור שוב להליכה, בסדר נשימה וחזור לריצה. עם הזמן יגדל זמן הריצה ע"ח ההליכה
2. המרחק מאד תלוי בכושר שלך, התחל משלושה ק"מ, אתה יכול להישאר במרחק הזה ולקצר את זמן הריצה
3. תמיד להתחיל בקטן. כלומר בקצב בינוני.
ריצה חופשית, נשימה חופשית, ולהנות מכל רגע :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לחיזוק שרירי הבטן והירכייםבת 1508/08/2009
אני מעוניינת לחזק את שרירי הבטן והיריכיים. אני עושה כפיפות בטן כל ערב כבר 4 חודשים, אבל אני לא רואה שינויים משמעותיים. אתם יכולים להמליץ לי על תרגילים נוספים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן וירכיים
ענת פלדמן08/08/2009תוצאות? מ ה המטרה שלך? אם זה בנוסף לחיזוק השרירים גם ירידה במשקל - יש צורך בשילוב עם תזונה נכונה ופעילות גופנית - לא רק חיזוק השרירים גם פעילות אירובית. הסברים נרחבים יותר - באתר שלי. אני מצרפת שני מאמרים רלוונטיים לחיזוק שרירי הבטן והירכיים ומוסיפה: גוון כמילת מפתח, שיתוף הראש והמחשבה בעבודה, עבודה איטית ומדוייקת ו... לזכור לנשום.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פירוק שריריםרוקי08/08/2009
שלום
אני בן 23, יש לי שאלה
אם אני מאמן שריר מסוים הרבה, מה שנקרא אולי אמון יתר... או אימון של סיבולת, הרבה סטים, והרבה חזרות עם משקל קל, האם זה מקטין את השריר?
אני כן מעוניין בהקטנת שריר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקי
ענת פלדמן08/08/2009כשעובדים על השריר מתרחש תהליך קטבולי. גם כשמורידים במשקל אנחנו מאבדים מסת שריר. אני לא הייתי ממליצה לך "להקטין" ולפרק את השריר כיון שזה פוגע בבריאות. לשרירים יש תפקיד של ממש בגוף שלנו, מעבר לעניין הקוסמטי שכן או לא מוצא חן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוקי08/08/2009אני שמח שזה כך, אני לא אעשה אימון יתר שלא אפגע בשריר, אבל אעשה את האירובי שלי על השריר שאני מעוניין להקטין, מקווה שזה יעבוד .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושבת שהבנתי
ענת פלדמן08/08/2009מה זאת אומרת "אירובי על השריר"? עבודה על השריר שלך משמרת את המסה שלו ומחזקת אותו - וזה טוב !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עניין של פרופורציות
רוקי09/08/2009אני באמת מעוניין להקטין שריר... ולא לשמר את המסה שלו... אין דרך לעשות את זה? ובאותו זמן, להגדיל שרירים אחרים?
השרירים שאני רוצה להקטין, הם השרירים של החלק התחתון של הגוף שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין
ענת פלדמן09/08/2009אין דברים כאלו. אנחנו לא רובוט שאפשר לפרק להחליף לשנות נקודתית. תראה, בעיקרון אם חס וחלילה היית מגובס בחלק התחתון במשך כמה חודשים והיו מורידים את הגבס הרגליים אכן היו "מתכווצות:. אבל זה לא בריא וזה לא נכון לאבד כך מסת שריר, מכל הבחינות. קבל את עצמך כמו שאתה, כוון לעבודה מאוזנת ופרופורציונלית. יכול להיות שאימון והכוונה אישית חשובים לעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
רוקי09/08/2009טוב, אז אני אעבוד על הגדלת החלק העליון, זה נותן לי עוד מוטיבציה לאימון...
אני יודע שזה קל להוריד שרירים בכללי, אם אני לא מתאמן ואוכל פחות.. חשבתי שסוג אימונים מסוים, או למשל לא לאמן חלק מסוים ואימון השאר בלי אכילת הרבה חלבונים, תגרום לפירוק השרירים שלא עובדים לטובת העובדים או משהו....
בכל אופן, אם זה לא עובד כך, תודה לך, כמו שאמרתי אני אגדיל את כל השרירים, ואם ארצה להקטין, אני אקטין את הכל על ידי אכילת פחות חלבונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור בעייתי עם רשת הולמס פלייסגיל07/08/2009
לאחרונה נשרמתי למכון כושר בהומלס פלייס ראשון לציון ונתקלתי במספר דברים שלדעתי לא צריכים להיות בחדר כושר שמשתמש בשם הולמס פלייס ראשית מסתבר כי זה הינו הולמס פלייס רגיל אלה אנר'גי, כנראה קיטלוג פנימי של הרשת לרמות של הסניפים שלה, דבר אשר לא מצוין ברישום על ידי הנציג או מתחת לשם הרשת כאשר אתה נכנס למקום (בקיצור לדעתי מתרחשת הטעיית צרכן) בנוסף כאשר התלוננתי על ניקיון לוקה בחסר בחדר הכושר כגון מכשירים מלוכלכים משימוש וחוסר תחזוקה , זיעה של אנשים על מכשירים דברים אשר לא ניקו במהלך היום, ליכלוכים שחורים על הרצפה, חדר רחצה מלוכלך ולא מתוחזקף, תשובת הנציגה ביום א' הייתה: "תבוא תגיד" (כלומר זה לא בשגרה לנקות אלה צריך להגיד) ביום ב': תגובת נציגה אחרת: במקום היתה "כי לא ייתכן שהם ינקו את המכשירים במהלך היום אולי בצהריים.... ביקשתי ממנהל המקום לחזור אלי, האמת שהוא לא חזר אליי עד היום (כבר שבוע לאחר הפניה) וכשראיתי אותו בחדר הכושר אמר לי: "שקיבל את הפניה ואני יכול לבטל את המנוי אם אני רוצה ואולי אני סטרילי וזה חדר כושר של 3500 איש ואין מה לעשות ואני מחפש בקטנות"
בכל מקרה רציתי להעלות את הבעיה הזאת בפורום הזה אולי מישהו מהרשת קורא את הפורום ואם לא אז לפני שאתם הולכים לרשת הזאת תסתכלו טוב טוב טוב אם נקי, כי מסתבר שהסניפים שמשתמשים בשם הרשת לא מצדיקים את היוקרתיות שכביכול היא משדרת ואולי זה לא המקום ללכת אליו שכן זה לא בריא ולא נעים...
להחלטתי ועוד שני מנויים כנראה שאם לא נקבל תגובה הולמת מהרשת עצמה נבטל את המנוי ונתבע אותם על הטעיית צרכנים בהקשר לתת הרשת ללא ציון בעת ההרשמה..
האם נתקלתם בתופעה זאת גם ברשת ? האם זה רק נראה לי או ששירות הלקוחות בארץ הגיע לתת רמה חדשה ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני מנוי שם
משה07/08/2009האמת שמה שכתבת נכון, אני ספציפית לא מתקלח שם אבל יצא לי פעם להכנס למקלחות והם נראות יותר גרוע מהמקלחות בטירונות
בנושא המכשירים המלוכלכים, גם אני נתקלתי לא פעם בהליכונים שנראו כאילו מישהו התפוצץ עליהם,דבר גרם לי לעבור להליכון אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש חוויה לא טובה איתם
תמר10/08/2009אני מנויה שם כבר שנה ואברח משם לרשת אחרת ברגע שיגמר המנוי שלי (עוד שנה) . הם מתנהגים כמו מונופול . כשהגעתי לשם רכשתי 12 אימונים עם מדריך אישי , ובחרתי מדריך מסוים שמאוד אהבתי את דרך העבודה שלו . אחרי 4 אימונים הוא הודיע לי שהוא עוזב את חדר הכושר. לא רציתי להמשיך להתאמן עם מדריך אחר אך הם סרבו בכל תוקף להחזיר לי כסף . מנהל חדר הכושר התייחס אלי בצורה מחפירה . בנוסף , קניתי שם פעם אוזניות ב 60 ש"ח , שילמתי בשטר של 100 ולא היה להם עודף להחזיר . הם ביקשו להחזיר מחר וככה משכו אותי מיום ליום ובסוף טענו שאין שום תיעוד לכך שקניתי או שילמתי . הם עדיין חייבים לי 40 ש"ח . מעבר לכך , באמת מקום מלוכלך , החיבורים לאוזניות במכשירי האירובי באופן תמידי לא תקינים, המכשירים והמזרונים מלוכלכים , השירותים והמקלחות מגעילים (אני לא מתקלחת שם)
אותי הם איבדו כלקוחה ואלמלא חתמתי על חוזה כובל הייתי יוצאת משם מזמן .
אני מצטרפת לכל קבוצת צרכנים שיוצאת נגדם . עדכנו אותי איפה ומתי
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור בעייתי עם רשת הולמס פלייס
שי אלנקרי10/08/2009שלום גיל,
כפי שזה נשמע, רמת הניקיון שם לא מי יודע...יש חדרי כושר שמקפידים על כך קצת יותר ויש כאלה שקצת פחות. אכן, כל נושא הניקיון הוא דבר חשוב מאוד בחדרי כושר ובכלל ועל כך אין ויכוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתרןנועם06/08/2009
אני בדרך כלל אוכל אחרי אימון קוטג, לאחרונה הבחנתי כי כתוב בקופסא שיש 380 נתרן
מה זה אומר הנתרן הזה?
והאם 380 זה מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתרן
ענת פלדמן06/08/2009+ כלור זה מלח. בפיצוחים למשל יש כמויות גדולות של נתרן. גם בנקניקים. לא שיא הבריאות כשזה בהגזמה. צריכה יומית ממולצת מגיל 18 ומעלה 500-2000 מ"ג. עודף נתרן עלול להוביל לבצקת ואפילו יתר לחץ דם. חוסר- הקאות,שלשול וחולשת שרירים.
אני מצטטת תשובה של תזונאית בשם דנה ויינר:
המלח אותו אנו אוכלים מורכב משני מינרלים כלור ונתרן. כאשר אנו ממליצים לאנשים על הגבלת מלח הכוונה להגביל את כמות הנתרן במזון.
נתרן נמצא בכל מזון אותו אנו צורכים, כולל מים.
בעולם המערבי צירכת הנתרן עלתה בשנים האחרונות, בייחוד בשל התוסף שנקרא " מונסודיום גלוטאמאט".
לא כל האנשים זקוקים להגבלת נתרן, הגבלה זו מיועדת בעיקר לאנשים עם יתר לחץ דם, אי ספיקת לב ומחלות כליה שונות בהן ישנה נטיה לצבור נתרן ומים.
ההמלצה היומית עומדת על כ- 5 גר' מלח ביום שזה שווה ל- 2000-2400 מ"ג נתרן ליממה. כמובן שאלו הגבלות יחסית חמורות לעומת התזונה המערבית, ולאדם ללא מחלות הנ"ל יכול להגיע עד 10 גר' מלח ליום= כ-5000 מ"ג נתרן ליממה.
אין מקום להגביל מתחת ל- 2400 מ"ג ליום, אלא אם כן מדובר במחלת לב קשה או בצקות על רקע בעיה כלייתית, לבבית או כבדית.
כמו כן, יש לזכור כי רק 50% מהאנשים הסובלים מיתר לחץ דם יגיבו להגבלת נתרן בתפריט.
מוצר דל מלח נחשב כאשר ב- 100 גר' מוצר יש פחות מ- 100 מ"ג נתרן, אך יש לזכור כי אנחנו לא אוכלים בגרמים אלא במנות, ויש לחשב כמה יוצא למנה ממוצעת שאנו אוכלים.
כמו כן, הגבלת מלח חריפה מדי יכולה להוביל לבעיות קשות, כאשר אין צורך בריאותי בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימונים ביתית של כוח לחיילרון06/08/2009
אהלן, כרגע אני חייל קרבי, התגייסתי עם כושר גופני גבוהה ומוטיבציה גבוהה.
התגייסתי לחיל שלא רציתי , ניסית להגיע ליחידה המובחרת של החיל ובגלל סיבות מסוימות לא התקבלתי.
אני לא אשמיץ את החיל בגלל שיש שם אחלה אנשים, אבל זה לא מה שרציתי.
אני רציתי ח''יר, התאמנתי במכון במשך שנתיים אח''כ נכנסתי לכושר קרבי במשך שנה + אימונים אישים והרגשתי שאני ממצה את הכושר שלי טוב מאוד.
קיבלתי ביום סיירות מטכ''ל ובגלל שבר מאמץ לפני הגיבוש חתמתי ויתור (סיפור ארוך).
כרגע אחרי 4 חודשים בצבא הכושר שלי ירד כמעט לאפס, והכוח הפיזי שלי כמו כן ירד גם (שכיבות שמיכה בטן מתח וכו').
כרגע אני שוהה בבית בגלל פציעה - יש לי שבועיים ימי מנוחה.
אני מושבת מבחינת ריצות והליכות ארוכות, אבל תרגילי כוח לבטן , לגב, ליד ולחזה אני לא מושבת.
אני מעוניין בתוכנית ביתית יומית כולל תזונה.
ההקדמה הייתה למען שלא תתנו לי תוכנית למתחילים, שתדעו שאני מתחיל מאיפשהוא ואני יודע שלשריר יש זכרון ביולוגי אז לא לרחם וכמובן הכל בהדרגה.
אשמח לעזרה כדי שאחזור לבסיס לפחות עם כוח פיזי ולא דחלילון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רון
ענת פלדמן06/08/2009אכן הגוף "זוכר" יחסית מהר אתה חוזר לעצמך. התזונה כדאי שתהא מותאמת אישית על ידי תזונאית לפחות פנים מול פנים. נתונים כמו גובה ומשקל חשובים, גם מבנה גוף, היסטוריה אישית. לא ממש אחראי בפורום, אם כי אפשר להתרשם באופן כללי. (באתר שלי למשל אני נותנת כמה דוגמאות). מבנה אימוני כוח כדאי שיכלול חימום דינאמי של 5 דק', רק כדי להכין את השרירים לפעולה. שלוש פעמים בשבוע, להתחיל מאימון כולל של זרועות, גב, חזה, בטן, ירכיים. ומתיחות לסיום. תרגילים יש המון. אפשר למצוא כאלו ברשת. ואתה הרי בעל ניסיון אז יש לך וודאי ארסנל של תרגילים שטובים לך. הריון הוא באמת לעלות על הגל וליצור הרגל חדש של פעילות ותזונה. רשום לי עוד פרטים אישיים , מה אתה אוכל וננסה לסדר ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רון07/08/2009הבעיה שתזונה נכונה תהיה רק למשך שבועיים כי בבסיס כבר האוכל לא תלוי בי.
1.73 גובה
משקל 64 ק''ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ולא
ענת פלדמן07/08/2009הם מגישים מה שמגישים, ואפשר אולי לעשות משהו עם מה שיש שם. אם תפרט נוכל למצוא ביחד.
הנתונים שלך טובים.
חימום דינאמי, עבודה על פלג גוף עליו, בטן, ולפג גוף תחתון - תכנית אימונים בסיסית בתור התחלה (גם אם יש ניסיון - מתחילים בקטן). אם יש לך משקולות בבית - מה טוב. אם לא - גם שכיבות סמיכה בזויות שונות, כפיפות בטן, סקווטים ומכרעים יעשו היטב את העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רון09/08/2009כמה שאלות ובנוסף פרט ששכחתי לציין.
האם אפשרי לעשות שלוש פעמים ביום 3 סטים של שכיבות שמיכה, בטן ומתח?
מועיל? כמו כן אני רוצה לשפר גם את הציון בר-אור כשאגיע, שלפחות עד שאתחיל לחזור לכושר, מבחינת כוח יהיה עליי רק לשמור ולא לשפר.
כמו כן קניתי סט משקולות - מוט 1.80 ק''ג ו7.5 קילו לכל משקולת (אפשרי להוסיף להוריד).
האם תוכלי לתת לי תוכנית אימונים יומית שאוכל כל יום לעבוד על השרירים ? וכולל תשובה לשאלתי הראשונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלוש פעמים ביום?
ענת פלדמן09/08/2009למה שלוש פעמים ביום? זה לא יעיל, תן לשרירים זמן מנוחה והתאוששות לטובת תהליך אנאבולי.
תרגילים עם מוט ומשקלים (תתחדש!) ממליצה לגלוש באתרים השונים שמדגימים בוידאו בדיוק את התנוחה ואת התרגילים השונים.
אכן כדאי לעבוד על כל השרירים ולא רק על פלג הגוף העליון. בגיליון ספטמבר של "מנטה" יוצאת כתבה שלי של 20 דק' אימון לגברים (החודש יצאה כתבה של אימון לנשים). אז תוכל לקחת משם רעיונות. בכל מקרה - ההמלצה היא על אימון אישי - אפילו מספר שיעורים בודדים על מנת לקבל תרגילים והכוונה אישית ומדוייקת. כי גם סקווטים למשל או כפיפות בטן - כדאי לבצע נכון ומדוייק. וכמובן: תזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב החזהדניאל05/08/2009
היי קוראים לי דניאל אני בן 16 עוד מעט ויש לי כמה שאלות...
לפני כ-3 חודשים הפסקתי להתאמן במכון כושר כי נגמר לי המינוי והתחלתי לעלות במשקל...
אני רוצה לדעת איך אני יכול לחטב את החזה כמו שהיה פעם ואיזה תרגילים אנייכול לעשות בבית כדי לרדת במשקל
*אני לא יכול לרוץ יש לי בעיות ברגליים*
ואם אני צריך לפתח את הגב לעומת החזה כי במכון השקעתי יותר בחזה מאשר בגב.
תודה לעוזרים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דניאל
ענת פלדמן05/08/2009חיטוב: בשילוב של תזונה, פעילות אירובית וגם תרגילי חיזוק.
פעילות אירובית שאתה אוהב לעשות (הליכה שחייה אם לא ריצה אז אולי אופניים)
תרגילים בבית - שכיבות סמיכה, בזויות שונות למשל. קל ופשוט לעשות בבית. לגב: לשכב על הבטן להקפיד על רגליים צמודות לרצפה כשהגב מתרומם ללא שבירה של העורף. להקפיד על חימום לפני ומתיחות אחרי.
חשיבות רבה לתזונה שלך. לא רק כמות הקלוריות אלא גם האיכות שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, התחלתי להתאמן לא מזמןאושר כושר05/08/2009
ומסת השריר שלי היא מאוד נמוכה. אנ ירגילה להיות בחורה רזה כל החיים, אבל אנ ימניחה שעכשיו כשאני בת 27 אני רוצה מסה קצת יותר גדולה כדי להראו תבריאה וחזקה.
יש לי תכנית אימונים בחדר כושר שעליה אני מספרת בבלוג שלי
מה לאכול אחרי האימון כדי שכל מה שעשעיתי לא ילך לעזאזל.
ועוד שאלה, אם אנ ימתאמנת לפי תכנית אימונים טובה שמתאימה לי, אחרי כמה זמן אנ יאמורה לראו תתוצאות במסת השריר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אושר כושר
ענת פלדמן05/08/2009פיין טיונינג בתזונה אכן יכול לעשות את ההבדל. שילוב של חלבון ופחמימה אחרי האימון (אם זה עד כשעה אחרי זה יכול להיות כריך עם טונה או קוטג', יוגורט עם גרנולה). כמו גם כמות חלבונים מספקת במשך היום, לא בהגזמה. שנת לילה טובה ופעילות אנאירובית נכונה. אגב, זה לא ילך לעזאזל, את פשוט ממקסמת את יעילות האימון על ידי ההתנהלות הנכונה במסביב.
סבלנות, כי זה לוקח זמן, וכמה בדיוק - קשה לומר. זה מאד אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה04/08/2009
שלום רציתי עצה לגבי משהו
אני רוצה לקנות לאמא שלי אופניים של אירובי...(מכשיר כושר) אני רוצה לדעת אם יש לכם המלצה על דגם מסוים אני רוצה משהו טוב בטווח 500-600 שקל אבל אני רואה מלא דגמים באינטרנט אבל אני לא יודע מה כדאי יש מלא תגובות טובות ולא טובות
אז אם יש לכם המלצה לדגם מסוים זה יכול מאוד מאוד לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי
ענת פלדמן04/08/2009שאמא שלך תתנסה ראשית על האופניים. יכול להיות דגם שמתאים לאחד ולא ממש לאחר. ללכת לחנות ולהתרשם ואז לקחת את מספר הדגם ולקנות ברשת (אפשר למצוא בזול יותר). אפשרות נוספת זה במגה ספורט עודפים - יש בשפיים-יקום. אמא שלך צריכה לנסות בעצמה את הדגם, כדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לגוף שלי?עירית04/08/2009
שלום שמי עירית בת 27 חזרתי להתאמן באופן מסודר לפני חודשים (לפני זה במשך כמה שנים התאמנתי לעיתים רחוקות ולא הקפדתי).. מבנה גופי אתלטי יחסית בגלל ששנים רבות בצעירותי רקדתי בלט ואני מאוד רוצה להיפתר מעופי השומן שהצטברו במהלך השנים סביב אגן הירכיים והישבן.
גובהיי 163 ומשקלי עד היום שבו התחלתי להתאמן היה 50 קילו ולא יותר.. אני מתאמת 3-4 פעמים בשבוע אימון הליכה בדופק 150 קבוע למשך שעה או אימון של שעתיים וחצי חוגי אירובי- ובמקום שאני ארד במשקל אני רק עולה במשקל וכרגע אני 53 קילוגרמים.. ההרגשה הכללית היא מאוד טובה כי הגמישות חוזרת והכושר, אני לא מרגישה יותר שמנה (אני רק רואה זאת על המשקל) אבל אני בהחלט לא הצרתי שום היקף בגופי עדיין.
אחרי אימונים אני רעבה ואוכלת אבל אינני אוכלת בסהכ הכללי יותר משאכלתי בעבר וגם חילוף החומרים שלי זהה..
ייתכן שאיך שהוא זה קשור לשעות האימון שלי שהן מאוחרות:מ18:00-20:00 או מ21:00-22:00 ולכך שאני אוכלת אחרי אימון? (אני אדם שלרוב הולך לישון מאוד מאוחר 2 בלילה או אחרי אבל עדיין ישנה לפחות 7 שעות שינה ולפעמים יותר)
מה בדיוק קורה לגוף שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עירית
ענת פלדמן04/08/2009אם אין שינוי בהיקפים (לרעה...) ואת מרוצה מהגמישות והכושר - המשקל ממש לא רלוונטי.
באופן תאורטי, מה יכול להיות?
1. העלית את מסת השריר שלך.
2. במקביל, יתכן ואת בכל זאת אוכלת מעט יותר
3. יתכן ואת צודקת בהערכה שלך ולא אוכלת בהכרח יותר אבל כן בשעות בהן המטבוליזם נמוך יותר. כווני לאכול פחות אחרי אימון (ויותר לפני) ושהארוחה תיהיה יותר חלבונית ופחות פחממות בשעה מאוחרת.
4. מתי התחלת? יכול מאד להיות שעם הזמן בכל זאת תראי ירידה בהיקפים שמורה על ירידה באחוז השומן. (שוב, המשקל כבר פחות רלוונטי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת בהמשך לתגובתך
עירית04/08/2009היי ענת,
תודה על התשובה..
ייתכן שהעליתי 2 קילו מסת שריר? אני מתאמנת חודשיים וקצת והבנתי שאצל בחורות מאוד קשה להגדיל מסת שריר בשל חוסר בטוטסטרון..אני מרגישה קצת יותר מוצקה אבל נראה לי מוזר שהעלתי במשקל כתוצאה ממסת שריר
באשר למרוצה או לא מרוצה- אני לא ממש מרוצה כי אני לא מצליחה להוריד את היקפיי באזורים הבעייתים (אגן ירכיים) אבל אני רק בתחילת הדרך ככה שכנראה נדרשת עוד עבודה רבה..
ייתכן שהמשקל שהעלתי זה מצבור נוזלים בשריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן04/08/2009אני גם לא חושבת שזו מסת שריר של שני קילו. אני כן מאמינה ששינוי תזונתי - ואשמח גם כאן לכוון אותך - יביא לתוצאות מיוחלות. כן, את בונה שריר, כמות הנוזלים בו גדולה, וזה שוקל. אני בעד פיין טיונינג בתזונה שלך (לא רשמת כמה זמן את כבר בתכנית הזו?!) ואז רואים תוצאות כמעט מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי שעון דופקאלון04/08/2009
אני מתעניין גם בשעון suunto t3c רציתי את חוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעון suunto
שי אלנקרי04/08/2009לא ידוע לי הרבה על דגם זה, כדאי שתבדוק בגוגל על הדגם, אני בטוח שיעלה כמה תוצאות וחוות דעת על המוצר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון דופקאלון04/08/2009
ענת שלום הייתי רוצה שתמליצי לי על שעון דופק של polar ואם יש לך מושג כמה זה עולה בדיוטי פרי ובאיזה חנות שם ניתן למצוא את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעון דופק
שי אלנקרי04/08/2009קודם כל שעון דופק קונים בהתאם למטרה ולצרכים שלך. אם זה רק בשביל למדוד את הדופק בלי יותר מידי שכלולים אפשר להסתפק בדגמי ה-F הפשוטים ולא להשקיע הרבה כסף.
לגבי הדיוטי פרי, למיטב ידיעתי לא ראיתי שמוכרים שם שעוני דופק אבל אם בכל זאת פספסתי אז רק בחנויות הספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אמיר
ענת פלדמן04/08/2009לי יש את ה F6 שהוא מצויין. (זה הדגם היחיד שהיה בזמנו בוורוד:)) אם כי גם פונקציונלית הוא מעולה: דופק, קלוריות, סטופר, טווחי דופק, יומן פעילות, אחלה). למי שמתאמן בחד"כ ולא רוצה להיות מושפע מהשעונים של הסובב - אני בעד ה F11 - גם אותו יש לי (הפעם בצבע אחר :)) והוא פשוט מעולה. ה F6 עולה בחו"ל 110 דולר וה F11 עולה 160. לדעתי לא כדאי לקנות בדיוטי פרי (אם אכן בכלל יש שם) אלא בארה"ב (אם לשם אתה נוס) או דרך הרשת. אם יש לך מכרים בארה"C אז לשלם ברשת ולשלוח אליהם. מקסימום לקנות בארץ - לא נראה לי שזה כבר כזה משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות על כושרמישהו04/08/2009
שלום,
כמה שאלות שאנסה לשאול אותן בקצרה
אני מתאמן בעיקר אימוני כח כ 3 פעמים בשבוע- קצת משקולות יד, שכיבות סמיכה, סקוואטים
1)כיצד ניתן לנפח את השרירים, אני מקבל קצת צורה של גוף שרירי אבל בידיים למשל הם נשארו רזות אבל עם ה"גולה" של השריר, ז"א איך אני יכול לנפח את כל היד ולא רק שהשרירים יבלטו
2) אילו תרגילים יש לירכיים ולשוקיים שניתן לעשות בבית ללא חדר כושר(ואם כבר תרגילים כאלה שגם ינפחו)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות על כושר...
שי אלנקרי04/08/2009לגבי שאלתך הראשונה, יכול להיות שאתה לא עובד מספיק או נכון על הידיים. עבודה על הידיים כוללת תרגילים לשריר הדו ראשי (קידמי) והתלת ראשי (אחורי) אופן האימון על כל אחד מהשרירים צריך להיות זהה ולא רק להקפיד לעבוד על "הגולה", במידה ואתה מתאמן לפי הספר ועדיין לא רואה מספיק תוצאות, כדאי שתבדוק את כל נושא התזונה יחד עם דיאטנית קלינית שתוכל לתת לך כיוונים של התזונה(לפני ואחרי אימון ובמהלך היום).
לרגליים ניתן לבצע מספר תרגילים כדוגמת סקואטים, לאנצ'ים, עלייה על מדרגה, עלייה על הבהונות והרמת אגן בשכיבה על הגב..
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד קצת...
ענת פלדמן04/08/20091. מה שמתנפח זה השרירים, לא איבר אחר בגוף. ולכן אם אתה רואה רק גולה, כנראה שלא עבדת על כל קבוצות השרירים בזרוע: כתף, תלת ראשי, דו ראשי, גם שכמות לצורך העניין, חזה. אמה.
2. חשיבות רבה לתזונה שלך - פחמימה לפני, חילבון ופחמימה אחרי, מספיק חלבונים במשך היום, בהתאמה אישית.
3. אלמנט הזמן. סבלנות, זה תהליך.
4. תרגילים שמנפחים אילו תרגילים עם עומס גדול יחסית, עבודה איטי יחסית, מתוך מודעות וקשב. לאט, לנשום, לחשוב. ושוב, זה לוקח זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
מישהו04/08/2009אבהיר את עצמי קצת יותר, אני עושה גם משקולות ל"גולה" גם שכיבות סמיכה לחלק האחורי, גם קצת כתפיים וכו'
פשוט השינוי הבולט ביותר הוא בגולה כי זה השריר שהכי קל לעבוד עליו, אבל גם האחרים קצת גדלו,השאלה שלי היא הייתה קצת אחרת וכאן אסביר את עצמי שוב כי אולי לא עשיתי זאת מקודם:
במקום שהגולה תצמח והחלק האחורי קצת וכו', אני מעוניין שהקוטר אם נקרא לזה ככה, של היד יגדל גם, ז"א לא רק השרירים שעליהם אני עובד יגדלו בהתאם, אלא גם ההיקף של היד יגדל. אם נדָמה את היד לצינור אז עד עכשיו הוא בקוטר 40 נניח והאימונים עשו קצת בליטות מקדימה ומאחורה אבל אני מעוניין גם שהקוטר הכללי יתרחב ל50 וכו'.
לגבי פחמימות לפני, עד כמה זמן לפני אימון מומלץ לאכול פחמימות? וכנ"ל לגבי חלבון ופחמימות אחרי- עד מתי אחרי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההבהרה :)
ענת פלדמן04/08/2009הגנטיקה משחקת כאן תפקיד משמעותי, יש לקחת זאת בחשבון. נשמע שאתה פועל נכון, ובכל זאת יש מקסימום מסויים של רוחב שריר שאפשר להשיג. אכן התזונה תומכת, וחשובה לטובת המטרה שלך. פחמימה - כשעתייםלפני היאמון. שילוב של חלבון ופחמימה עד כשעה אחרי האימון, ובכלל לאכול נכון במשך כל היום כולו. כמות חלבונים של כ 1.5-2 גר' כפול משקל הגוף, להיזהר ולא להגזים עם זה. לשתות מים, לכוון למאכלים בריאים, בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)