מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קודם כל, תודה רבה על התשובה...יניב שמחי19/07/2009
אני מתכנן לרוץ מ- 07:30 עד 08:30 בהליכון.
לא אכלתי היום כלום חוץ מקורנפלקס, וזה היה לפני הרבה שעות.
אחרי האימון אני מתכנן להתקלח ואז לאכול ביצה קשה עם טונה וקוטג' וסלט...
מבחינת אוכל, זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יניב
ענת פלדמן19/07/2009לא מומלץ "לצום" כל כך הרבה שעות, כדאי לשמור על מרווח של עד שלוש שעות (בין שעה וחצי לשלוש) בין כל ארוחה. ארוחת הערב מצויינת, לפני האימון כדאי היה לאכול בננה למשל (סליחה על האיחור בתשובה, עבדתי...) וחסרה ארוחת צהרים, או משהו. אורז מלא או פסטה או קטניות. פירות. חלבון איכותי. קורנפלקס זה לא ממש מספיק עדיפות לברנפלקס, אגב. :))
המשך לעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותספורטאית19/07/2009
היי
מטרתי לעלות במסת השריר רציתי לדעת כמה פעמים בשבוע יש לעבוד על שריר מסויים כדי לראות תוצאות? מה ההמלצה?
במיוחד הייתי רוצה לדעת בקשר לשרירי הרגליים (תאומים 4 ראשי וירך אחורי) כמה פעמים כדאי לעבוד על שרירים אלו כדי לראות תוצאות?
ועוד שאלה בקשר לשרירי הרגליים-על כל שריר נגיד 4 ראשי כמה מכשירים כדאי לעשות?
וגם תאומים-כרגע אני עושה רק סקווט,האם זה מספיק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנון אימון
דרור19/07/2009אהלן, לגבי העלאת מסת שריר הייתי ממליץ על להתאמן פעמיים בשבוע על קבוצות השריר הגדולות קרי החזה הגב והרגליים ולפחות פעם אחת על קבוצות השריר הקטנות קרי כתפיים יד אחורית והיד הקדמית..
כמובן שיש מספר שיטות להעלאת מסת שריר אך בעקרון לשאלת הרגליים שלך, הייתי ממליץ על 2 תרגילים ל4 ראשי(אחד מבודד ואחד מורכב) ועוד תרגיל אחד להמסטרינגס ועוד תרגיל תאומים(נתת דוגמא של סקוואט אך התאומים לא עובדים בצורה משמעותית בסקוואט והייתי ממליץ על עלייה על קצות האצבעות תוך החזקת משקולות ב2 הידיים)
אני מאמן כושר אישי ואם תהיה מעוניין באימונים וייעוץ הרגש חופשי להשאיר הודעה/תגובה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ספורטאית19/07/2009תודה רבה על ההתייחסות
אשמח לשמוע גם תשובה מאנשי הפורום
מה הכוונה שאמרת תרגיל מבודד ל4 ראשי? אם תוכל להסביר
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טל
ענת פלדמן19/07/2009תרגיל המכוון לעבוד רק על הארבע ראשי ולא שמתף (או משתף עד למינימום) שרירים אחרים בפעילות. סקווט למשל משלב כמה שרירים: ארבע ראשי, תלת ראשי (במסטרינג), ישבן. אכן התאומים פועלים כשריר מייצב, תרגיל על עלייה על כריות כף הרגל הוא מצויין, כמו גם לעמוד על קצה מדרגה, לשמור על שווי משקל ולעלות על הכריות. הייתי מוותרת על המשקל בידיים.
אני מאד בעד איזון. לעבוד על כל השרירים בגוף ולא רק על הרגליים למשל.
חשובה חשובה התזונה שלך - שתתמוך בכל הפעילות הזו. כמות מספקת (לא מוגזמת) של חלבון, שבשילוב עם הפחמימה בסיום האימון (עד כשעה אחרי) תורמת לתהליך האנאבולי של השריר (בנייה והתאוששות) ותורמת להעלאה במסה.
לגבי האימון עצמו: אפשר כך ואפשר כך,כלומר אין צורה אימון עדיפה על אחרת וגם רצוי לגוון כל כמה שבועות את התכנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה די דחופה...יניב שמחי19/07/2009
שלום, קוראים לי יניב שמחי.
אני בן 15 וחודש. הגובה שלי הוא 1.70 וכמה סנטימטרים...
המשקל שלי הוא 56.6
עכשיו, אני בכלל לא שמן. יש לי מין משהו קטן כזה שאולי כשאני יושב אז אפשר איכשהו לקרוא לו כרס...
ואני לא בכושר. ואני לא חזק. ואני מאוד אוהב ספורט, וכדורסל. יש לי בבית סל וכדור, אז אין לי בעיה לשחק כמה זמן שצריך כל יום.
יש לי זמן פנוי בלי הפסקה, אז גם זה לא מהווה שום בעיה.
ואני גם גר ביישוב שיש לנו בריכה חינם שפתוחה מ-9 בבוקר ואין לי בעיה ללכת לשם כל יום.
גם יש לי בבית הליכון, אז גם בו אני יכול להשתמש.
אז בסה"כ כל התנאים לטובתי. יש לי את כל מה שאני צריך.
דרכים לעשות כושר, אהבה לספורט, כרס קטנה שאפשר להפוך לשרירים...
יש רק בעיה אחת. אני פשוט לא יודע איך.
אני לא מבין בזה, בכלל.
ויש לי עודף מוטיבציה, ולאחר שקראתי מספר כתבות של אריק שרון מ"כללית" אז אני לגמרי מבולבול...
הוא אומר שם שעודף מוטיבציה זאת בעיה.
שזה יכול לעשות נזק...
ואני לא רוצה לעשות נזק.
אני לא רוצה להצטער על השטויות שאני עושה, ושכל החיים ייכאב לי הגוף.
אני מוכן לעשות כל מה שיידרש ממני, באמת.
אני רק רוצה הסבר, זה הכל.
פעם אחת ולתמיד, תשובה ברורה, ומפורטת...
אני רוצה לדעת בדיוק איזה ספורט לעשות באיזה יום באיזה כמות ואיזה מספר דקות.
אני רוצה לדעת מה לאכול ובאיזה כמות וכמה זמן אחרי איזה ספורט...
אני רוצה לדעת איזה מתיחות לעשות לפני איזה ספורט, ואיזה תרגילים לעשות ובאיזה תדירות...
יש סיכוי, שפעם אחת ולתמיד, אני אקרא הסבר אחד פשוט שיסביר לי מה אני עושה עם החיים שלי?
עכשיו, מה המטרה שלי?
להוריד את הכרס לגמרי.
להיות חזק.
ואני חושב שגם לפתח שירירים, אבל לא ממש כזה....
אם הייתה אפשרות להיות חזק ושיהיה לך שרירים רק בבטן ובידיים אז זה מה שהייתי עושה.
אבל בגלל כל הכתבות שקראתי אני יודע שזה לא באמת אפשרי..
כל פעם אני רואה איזה כתבה שמרגישה כאילו אם רק תעשה מה שהיא אומרת אז הכל יהיה ברור.
אבל תמיד יש עוד מלא דברים שלא ברורים, ובסופו של דבר, אולי הדברים המסוימים שכתוב שם לא מתאימים לגיל שלי, לגובה שלי, לכושר שלי, למשקל שלי...
יש מצב שיענו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה אלוף !
ענת פלדמן19/07/2009מכיר את זה שהשאלה לפעמים הרבה יותר חשובה מהתשובה, או שהשאלה מראה כמה שאתה חכם הרבה יותר מתשובה מושכלת? אז השאלות גאוניות, אילו שאלות "מיליון הדולר", ואני ממש לא צינית. אז קרשית השאלות שלך מאד ממוקדות מאד מחודדות ותשובה ממוקדת ומחודדת תוכל לקבל רק לפי הנתונים האישיים שלך. לא רק גובה גיל משקל (כן, זה עוזר) אלא גם באמת לפי רמת הכושר, לפי הפן המנטלי, כלומר בהתאמה אישית. וזה משהו שהוא גם דינאמי מתפתח ומשתנה.
לגבי עודף מוטיבציה: עלול לגרום לעומס יתר, אובר עיסוק בספורט אכן יכול לגרום נזק.
אז אצן לך תשובה כללית לכל אחת מהשאלות, נתחיל בהדרגה, עם הזמן תשאל עוד לפי דברים שהשתנו או שאל מתאימים לך כשהכי חשוב בכל התהליך זה להקשיב לגוף שלך. אם אתה יכול לתת קצת יותר - או אם אתה צריך לנוח כי משהו כואב חלילה או לא מתאים.
לגבי הכושר:
אתה רזה, אם כי בדיקת אחוזי שומן יכולה לתת תמונה ברורה יותר (אבל אתה לא חייב). כל הפעילויות שתארת (שחייה, מסלול הליכה וכו') הן פעילויות אירוביות שטובות לפיתוח הכושר האירובי (נשימתי, סבולת לב-ריאה, מטבליזם, שריפת שומנים...) וזה חשוב לבריאות. אז את זה כדאי לשלב. שלוש פעמים בשבוע, או ריצה או שחייה או כדור-סל (אם כי נחשב שילוב של ספורט אירובי ואנאירובי) או שלושתם לסרוגין (כי כדאי לגוון ולשלב ) שלוש פעמים בשבוע בין חצי שעה לשעה.
תרגילי חיזוק לכל הגוף, בתופ הפעילות האירובית שלך או בנפרד (עם חימום של כחמש דק' לפני). תרגילי כוח לכל הגוף: שכיבות סמיכה, מתח, מקבילים, כפיפות בטן. גם כאן: במידה, וכדאי לעבוד נכון וכדאי לקבל תכנית מותאמת אישית אבל בגדול המטרה שלך היא חיזוק השרירים בגוף.
אתה אגב לא יכול להפוך את השומן לשריר, אילו שתי רקמות נפרדות, אבל השילוב של האירובי והכוח יפחית את אחוז השומן בגוף וגם ישמר את המסה השרירית ויגדיל אותה.
מתיחות לסיום, תמיד. כך שבגדול יש לך שלוש פעמים בשבוע אימון שמורכב מאירובי ואנאירובי ואורכו כשעה ורבע (אירובי כ 45 דק' ואנאירובי כחצי שעה) גם זו לא תורה מסיני ואפשר לגוון ולשנות אבל זה בסיס טוב להתחלה.
לגבי התזונה:
חשוב מאד השילוב עם האוכל. ככלל לא שטויות, לא מטוגנים, ולשתות רק מים. לאכול מסודר 5-6 ארוחות ביום (יש באתר שלי כמה דוגמאות אתה יכול להתרשם) ולהקפיד על מזון איכותי ובריא. לפחות שתי מנות פרי ביום, ירקות, בשר או דגנים, קטניות, מוצרי חלב עד 5 אחוז). לפני האימון (תלוי מה השעה) אתה אוכל פחמימה (בננה או מנת פסטה או כריך - שוב, תלוי מתי האימון) כשעתיים לפני. ואחרי האימון, עד כשעה אחרי חשוב השילוב של החלבון עם הפחמימה (כריך עם טונה, כמה תמרים עם חלב...)
זה נראה לי יפה בתור התחלה. אם לא באתר שלי אז יש ברשת עוד המון תרגילים שיכולים להתאים (בגיליון אוגוסט של מגזין "מנטה" יוצאת תכנית אימונים שלי גם לבנים, משהו חביב שאפשר ליישם בבית. אני מקווה שזה באוגוסט). חזור אלינו עם שאלות יותר ממוקדות, נגמר לי הדף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות.ערן18/07/2009
1.אני בן 17 ומשקלי 64 ולפי אחוזון ה bmi אחוז השומן בגופי ה 21% ,וכמו אנשים רבים אני רוצה להשיג בטן שטוחה,הבעיה היא לא השרירים,אלא השומן,ולפי מה שהבנתי הורדה לפחות בסביבות ה10-15 אחוז היא טובה ולא מוגזמת,אבל אני לא מאמין באימוני קראנצים בכוון שהם עלולים לפגוע בעמוד השדרה,ואני מעדיף תוכנית של תרגילים שלא דורשת מכשירי כושר,אז אפשא מכם מספר עצות בנושא,אין לי בעיה עם להתחיל לשנות תזונה,העניין הוא שאני לא יודע מאיפה להתחיל
כמובן שאני צריך להמשיך אם פעילות גופנית,אבל מה אפקטיבי ומה לא?
2.האם ניתן בשלושה חודשיים להוריד לפחות 10 אחוז bmi ?או שזה אינטסיבי מדי?
3.מאיזה תרגילים עוד ניתן לעשות חוץ מאימוני כוח וריצה כדי לשפר סיבולת ושריר?
4.אם אני יורד מ21 אחוז ל10 אחוז,אני לא עלול להגיע לכמה קילוגרמים לפני תת משקל?
האם זה בריא להיות אם אחוז שומן קטן,אני מתכוון בסביבות ה10 אחוז עוד שזה מהווה סיכון מסוים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שלא הבנת נכון
דניאל19/07/2009ה-10% אחוז שאתה מדבר עליו בשביל להשיג בטן שטוחה הם לא BMI, אלא אחוזי שומן בגוף.
אם תגיע ל-10 במדד BMI אתה תהיה בתת תזונה חמורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההודעה הכפולה
דניאל19/07/2009BMI לא מודד את אחוזי השומן בגוף שלך, אלא את יחס המשקל-גובה.
בשביל למדוד אחוזי שומן יש מכשירים מיוחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון מאד דניאל,
ענת פלדמן19/07/2009מתייחסת לשתי ההודעות שלך. :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBMI
ענת פלדמן19/07/2009Body Mass Index הוא נתון שונה מאחוז השומן בגוף, וזה האחרון הוא נתון מדוייק בהרבה על מנת להעריך מצב בריאותי ומשקל תקין. BMI של 21 הוא טוב מאד, אבל באמת חסר נתון של אחוזי שומן.
15 אחוזי שומן הם מצויינים, אבל אנחנו לא יודעים כמה אחוזי שומן יש בגוף שלך עכשיו אלא אם כן עשית בדיקה (מהימנה, לא בהכרח הבדיקות של חדר הכושר, הן לא ממש אמינות).
אתה מדבר על מכרעים? אם זה לא נוח לך אז אתה לא חייב. לא חסרים תריגלים שאפשר לעושת בסלון בבית בלי מכישרים אלא מול התנגדות הגוף. אבל גם כאן כדאי לעבוד נכון, לעשות מתיחות לסיום על מנת להמנע מפציעות. תכנית אימונים אופציונלית יוצאת בגיליון אוגוסט (אני כמעט בטוחה) של "מנטה". אבל לא חסרים תרגילים ברשת. קח בתור התחלה שלוש פעמים בשבוע, חימום דינאמי לפני (שיכול להיות כבר אימון אירובי בפני עצמו. למשל ריצה קלה של כחצי שעה).
אכן חשובה ביותר התזונה שלך בעיקר לצורך הפחתה של אחוזי השומן בגוף. להוריד שטויות ומטוגנים, לשתות רק מים, לאכול מסודר (5-6 ארוחות ביום) באתר שלי יש כמה דוגמאות.
2. אנחנו לא יודעים מהו אחוז השומן בגוף שלך כעת אבל בגדול להפחית 10 אחוז מהשומן בגוף בכמה חודשים זה הזוי. כוון לשינוי הדרגתי, אורח חיים, כזה שאפשר להתמיד בו לאורך זמן.
3. ריצה, שחיה, הליכה, כדור-רגל, אופניים כפעילות אירובית. תרגילי כוח (עם משקוליות, כדור פיטבול, גומיה או כנגד משקל הגוף) יש כמות עצומה של תרגילים לכל השרירים בגוף. ומתיחות לסיום כמובן.
4. יש הבדל בין משקל הגוף שלך לבין אחוז השומן בגוף שלך. המשקל כולל גם את השלד, השומן, השרירים וכל אילו שוקלים. אחוז שומן של 10 עדיין לא מסוכן לבריאות אבל אין ספק שמספר נמוך מאד הוא לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה..אהרון18/07/2009
בגדול אני עובד בזמן החופש ואני לא יודע איך לסדר את הארוחות שלי .. כשאני חוזר מהעבודה אני עושה אימון ריצה והכל אבל מבחינת התזונה זה לא מסתדר לי בכלל..
האם זה בסדר התזונה שסידרתי לעצמי?
ב-6 וחצי בבוקר כוס תה( 2 סוכר) עם קצת פחות מחצי קופסת קוטג' 5% עם פרוסת לחם אחיד פרוס..
ב-9 או מנה חמה או בורקס( 150 גר')
ב-1 מנה בשרית(למשל עוף או שניצל או המבורגר) עם מש'ו שהולך עם הבשר (למשל אורז,כוסכוס) עם סלטים (ירקות כמו עגנייה גזר כרוב מלפפון) קצת חומוס וטחינה ופיתה..
כשחוזר מהעבודה עושה אימון של ריצה מתח משקולות מקבילים בטן (דרך אגב פירטתי פה את התכנית שלי וענת הגיבה לי עליו) וחוזר מהאימון ולא יודע מה להכניס לגוף.. פה אני בדילמה ומתחיל לאכול סתם שטויותת ככה שהאימון לא שווה כלום..
אני רוצה לעשות ללעצמי סדר אם מישהו יכול לעזור לי בבקשה אני ישמח מאוד!! לתקן אותי בארוחות לשפר לי את התכנית תזונה שלי זה ממש דחוף לי אני רוצה לרדת במשקל.. כי עליתי בצורה משמעותית..
תודה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן חשיבות לתזונה שלך
ענת פלדמן18/07/2009מנסה לעשות סדר, ואתה גם מוזמן להציץ באתר שלי.
שתה מים בבוקר, לפני הכל. התה מצויין, גם הקוטג' והלחם (עדיפות ללחם דגנים)
מנה חמה או בורקס הייתי מחליפה בלי להתבלבל בבננה או פרי או יוגורט ללא סוכר.
מנה בשרית - לוותר על שניצל, להעדיף אורז מלא על קוסקוס. כמה שפחות שמן, כמה שפחות מטוגן ולהוסיף ירקות. אפשר בקלות לוותר על הפיתה. עדיפות לטחינה על חומוס, וגם אז במידה וללא שמן.
בערב: סלט, חביתה, להוסיף תפוח, אפשר טונה במים. לחשוב על זה, לאכול עם מודעות, להזין את הגוף בבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היייני בר18/07/2009
שלום אניש קלתי 75 קילו ועכשיו אני שוקל 63 למה אני לא מרגיש שהורדתי בבטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם
ענת פלדמן18/07/2009לא מכירה את ההסטוריה שלך ולא ראיתי אותך ויכול להיות שזו תחושה שלך בלבד.
באופן כללי כמה דברים:
1. אין ירידת שומנים נקודתית. רזית, (וכל הכבוד על כך !!) אבל אי אפשר לכוון להוריד במקום זה או אחר בגוף
2. ירידה במשקל מלווה באיבוד מסת שומן אבל גם מסת שריר. עבודה על חיזוק השרירים במהלך הירידה במשקל (וגם אחריה, זה לא מאוחר מידי) תעזור לשמר את מסת השריר.
יכול להיות שזה מתקשר לתחושה שלא הורדת בבטן. שרירי בטן חזקים יותר (בעיקר אילו העמוקים, שרירי הליבה) תורמים ליציבה, לשמירה על בטן אסופה יותר, ויתכן שגם לתחושה של הפחתה באחוז השומן גם באזור הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגליים והבטן.מאור18/07/2009
רציתי לדעת איך אני יכול לחטב את הבטן והרגליים (ירכיים)
אני שוקל 72 והגובה שלי הוא 1.75 . אני אשמח לדעת מה צריך מכון כושר או משהו.
יש לי קצת בטן אבל לא רופפת. ובקשר לרגליים הן רפויות מדלדלות ורציתי להרזות שם ולחטב.
מה צריך לעשות
תודה מאור!
בן 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאור
ענת פלדמן18/07/2009אין ירידת שומנים נקודתית. אתה מפחית את אחוז השומן הכללי בגוף שלך וזה בא לדי ביטוי בשלב מסויים כנראה גם באזורים הרצויים. מה עושים? שומרים על תזונה נכונה מותאמת אישית, פעילות אירובית שאתה אוהב לעשות לפחות 3 פעמים בשבוע, ומשלבים תרגילי חיזוק לכל הגוף בכלל וגם לבטן ולירכיים בפרט. כדאי לעבוד מתוך מודעות ולכן הצמדות למדריך מוסמך בחד"כ ייתן לך כוון נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר-בהריוןמיכל18/07/2009
שלום,אני מעוניינת לדעת האם בטוח להתאמן בחדר כושר, במכשירי המשקולות בהריון,כולל בחודשים מתקדמים יותר.
לפני ההריון התאמנתי רבות בחדר כושר,האם אני יכולה להמשיך?האם יש סיכון בשימוש במשקולות בשליש שני ושלישי, תוך הקפדה על דופק לא גבוה ומספר חזרות רב יחסית 15-20?
האם נכון שיש לשמור על דופק בין 130-140bpm?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל
ענת פלדמן18/07/2009בהמלצת רופא מטפל בלבד. בעיקרון אם היית פעילה לפני ההיריון אין מניעה להמשיך ולהתאמן, רק להוריד עצימות וביתר קשב לגוף, אבל שוב: זה מאד אישי. נתון הדופק שציינת הוא תלוי גיל, עבודה על דופק של 60-70 אחוזים מהדופק המירבי. שוב, לא אוכל להמליץ לך בלב שלם להמשיך להתאמן כרגיל, פני לרופא המשפחה.
שיהיה במזל ובהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני בקשר לגובהאלי18/07/2009
רציתי לדעת האם קיק בוקס מאט את קצב הגובה של הנער?..
אני כרגע בן 17 ואני אפילו לא מגיע לגובה ממוצע של בן אדם. איזה אימונים אני יכול לעשות לפחות שאגבה קצת?.. יש לציין שההורים שלי לא גבוהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימונים
ענת פלדמן18/07/2009אינם משפיעים על הגובה, למעלה או למטה. הגנטיקה משחקת כאן תפקיד מכריע ומה שאתה יכול לעשות על מנת למצות את מלוא פוטנציאל הגובה שלך הוא לאכול נכון, לישון טוב בלילה ולעשות פעילות גופנית שאתה אוהב. קיק בוקסינג זה מצויין. אני ממליצה ללכת לרופא המשפחה על מנת שיעריך את גיל העצמות ( את הגובה המקסימלי שלך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שילוב אנאירובי באירוביאסף מצגר17/07/2009
בהמשך להודעה הקודמת ולתשובתך בנוגע אליה רציתי לשאול אותך האם הריצה של 20 דק'
לא תפגע ביעילות האימון האנאירובי. ובגלל זה עדיף לעשות אותה אחרי האימון האנאירובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמור
ענת פלדמן17/07/2009לפגוע ביעילות האימון האנאירובי בהנחה שאתה אוכל כמו שצריך ובכושר. כלומר אם הריצה קשה מידי בשבילך - להוריד עצימות וגם כאן כמו בכל דבר לעבוד בהדרגה. המלצה לאירובי אחרי אנאירובי לכאלו המבקשים לעבוד על חיטוב דווקא. אותך הייתי מכוונת להתחיל עם האירובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אימון אירובי ואנאירוביאסף מצגר17/07/2009
מהתייעצות שלי עם כמה אנשים מהתחום שהם נאמר לי תמיד שעדיף להפריד את האימון האירובי מהאנאירובי מכיון שכך מאבדים פחות מסה אם בכלל, למשל יום אחד אני מתאמן אירובי ויום לאחר מכן אני עושה ריצה לאחר שהשריר כבר התאושש מהאימון האנאירובי של האתמול .
לעומת זאת ששאלתי מרצה מוינגייט היא אמרה לי שאין הבדל אם אני עושה את זה יום אחרי או מיד אחרי מפני שבכל מקרה המסה נפגעת גם אם אחכה ואעשה את יום אחרי, אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכירה
ענת פלדמן17/07/2009כמובן את הסוגיה. ראשית זה נפלא שאתה משלב גם אימון אירובי ולא רק אנאירובי - מסה וניפוח. כי האירובי חשוב חשוב לבריאות. בין היתר - חשוב להקפיד גם על הגמישות - מתיחות כמו שצריך אחרי האימון מבלי להתעצל. זה ככה בסגריים כיון שהרבה מתאמנים שמכוונים למסה - נוטים לוותר על האירובי (שורף שריר) ועל המתיחות. וזו כמובן טעות.
דעתי שלי בעניין: לבצע את האימון האירובי לפני אימון המסה, גם ריצה קלה של 20 דק' יכולה לפתח בצורה נהדרת את הסבולת האירובית ולתרום לבריאות. תזונה נכונה לפני האימון, אחרי האימון ובמשך כל היום כולו כמו גם שנת לילה מספקת - בשילוב כמובן עם חשיבה חיובית, שיתוף המוח ומיקוד הקשב (Body-Mind onnection) כל אילו יחד תורמים לבריאות בכלל ולהשגת המטרה שלך בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהלן ענת,.שאלה בקשר למתח.גיא,נתניה.17/07/2009
איך משפרים את הביצועים במתח?אני כרגע עושה שתיים,המטרה שלי להגיע לעשר.
אני רץ ארבע פעמים בשבוע בסביבות הארבע-חמש קילומטר ואני בכושר טוב.רק המתח הזה מעצבן אותי,הזרועות שלי לא הכי חזקות בעולם.
תודה ושבת שלום =]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין של
ענת פלדמן17/07/2009אימון, על המתח (הריצה מצויינת, אין קשר לחיזוק השרירים בזרוע). מתי התחלת להתאמן על המתח? אימון של יום כן יום לא - ואתה בהדרגה מעלה את מספר הפעמים. במקביל: אפשר לחזק את השרירים (בעיקר התלת ראשי) באמצעות שכיבות סמיכה או משקוליות - (גם זה בהדרגה, אימונים עם מנוחות)
וככלל: תזונה נכונה נבונה ומאוזנת ושינה טובה בלילה. התמדה וסבלנות. עדכן שהצלחת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גבירתי =]
גיא,נתניה.19/07/2009אני מקווה לעדכן טובות.שבוע טוב =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע נפלא :))
ענת פלדמן19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובי תזונה.17/07/2009
היי ענת,
מעבר למכון אני רץ כל יום 25 ד'ק מהי התזונה לפני וארחי האימון האם כמו אימון רגיל במכון של משקולות חלבון ופחמימה?
תודה
למה ריצה תורמת האם היא קשור ה לקוביות בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי הי
ענת פלדמן17/07/2009אני צריכה עוד פרטים אבל אתן תשובה כללית לעת עתה:
לגבי התזונה זה תלוי במטרה. בעיקרון התשובה היא חיובית, שילוב של חלבון ופחמימה תורם להתאוששות. שוב, כל מקרה לגופו.
ריצה חשובה לבריאות הכללית, פיתוח סבולת לב-ריאה, מטבוליזם, שריפת שומנים וכאן הקשר לקוביות: לא יראו את השכבה של השריר אם שכבת השומן שמעליה עבה. כלומר הריצה תורמת לשריפת שומנים ולירידה במשקל מה שיאפשר ויזואלית לראות את הקוביות. רקמת שומן נפרדת לחלוטין מרקמת השריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוביות בבטןטל17/07/2009
שלום לענת יש לי מבנה חוף רזה וחטוב אני מקפידד תזונה המבנה של הגנטיקה של הקוביות קצת בעעייתי אצלי אבל לשאלה שלי שאני מאמץ שריר בבטןכדי לעשות קוביות ויש לי מיןן שריר כזה לא קשור באמצע של החזה בין שתי הציצי של החזה שרייר כזה כמו גוש כזה אני לא אוהב את זה...... רציתי לשאול אם זה המבנה הגנטי שליי או ש-פעם אמרת לי שיכול להיות שזה בקע ואם נגיד זה בקע איך אני יודע בוודאות לפני שאני הולך לבדוק אצל רופא מה הסימנים לבקע או שכבר ראית מבנה גנטי כזה וזה לא בקע תודה מראששש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טל
ענת פלדמן17/07/2009בקע בטני או טבורי או מפשעתי הוא בדרכ עיגול קטן (לוקח זמן עד שהוא גדל) שקל מאד "לשחק" איתו ולהכניס אותו פנימה לתוך הבטן. סכנה שהוא "יתפס" ואז יכול מאד לכאוב ויש צורך בניתוח. (פשוט וסטנדרטי, עברתי את זה לא אחת). אם זה לא נשמע כך מה שיש לך, ככל הנראה זה אכן מבנה הבטן יש כל מיני סוגי קוביות וכמות שונה של קוביות וזה אכן גנטי. אם יש ספק לגבי הרניה - לא כדאי להזניח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ואימון..16/07/2009
שלום,אני בן 18 שוקל 56 גובה:1.65
היום התחלתי להתאמן בחדר כושר. רציתי להתייעץ על התזונה שלי לפני ואחרי אימון ועל האימון עצמו .אני רץ 15-20 ד'ר חימום
ואז מתאמן במכשירים ובמשקולות על 15 בלבד בתור התחלה
ובסוף האימון אני רץ חצי שעה
אני מאוד מבולבל מהתזונה ומהאוכל
הבנתי שאני צריך לאכול משוה כמו 90 גרם חלבון ביום על מנת שיהיה חנקן תקין או משהו כזה
איני מסוגל לאכול כ'כ הרבה מה מומלץ לעשות?
אני רוצה להיות יותר חטוב מה אני עושה מבחינה תזונתית?
לפני ואחרי אימון ובמהלך היום כמה צריך לאכול ?
אני מתאמן 3- 4 פעמים בשבוע ורץ כל יום חצי שעה
תודה רבה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון ותזונה
ענת פלדמן16/07/2009אכן נושא מבלבל (אבל אתה יודע שבתוך הבילבול מסתתר הלבלוב...) וכדאי לעשות סדר בדברים, זה לא באמת מסובך, פשוט כדאי להתאים את התזונה באופן אישי לנתונים, סדר היום, היסטוריה משפחתית, בדיקות דם. יש תהליך מסודר שכדאי לעבור אותו. אכן דרך התזונה אפשר לסדר להגיע לכמות החלבון המתאימה לך, אבל אם זה לא ממש מסתדר בשביל זה יש אבקות (הנה, אמרתי, אם כי תזונה מקום ראשון) ובכל מקרה - שוב, כדאי ללכת ליעוץ אצל תזונאית ספורט. אתה בגית נפלא להתחיל, לרכוש ידע לפתח מודעות לנושא ולא רק שרירים. :))
בגדול: שש ארוחות ביום, מזינות ומאוזנות. לא מטוגן, לא סוכרים וממתקים, לא "שטויות". תזונה שכזו עוזרת לשמור על אחוז שומן נמוך בגוף. יש באתר שלי כמה דוגמאות לפחות לפי סדר יום ומה כוללת פחות או יותר כל ארוחה. שווה להציץ. לפני האימון: פחמימה. מנת פסטה למשל, או אורז, כשעתיים לפני. ואחרי האימון חשוב השילוב בין החלבון לפחמימה. למשל חזה עוף (כ 30 גר' חלבון) עם אורז מלא. או מנת דג איכותי. אני מקווה שזו התחלה טובה לעשות סדר בדברים, כמובן המשך לשאול ושוב: ממליצה על הכוונה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)