מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיצוב זרועותיסמין15/08/2009
שלום רב!!
אני שוקת 55 על 1.62 ואני סה"כ מרוצה מהגוף שלי חוץ מהזרועות.שם כנראה יש לי מצבור שומן גדול ביחס לגוף..הן מגושמות ומדושנות והייתי רוצה שיהיו יותר נשיות ועדינות.
אז השאלה שלי היא מה יקרה אם אני אתחיל להרים משקולות של חצי קילו? האם זה יחמיא לידיים?
כי אמרו לי שאם מחזקים את השריר על השומן ולא שורפים את השומן קודם אז המקום נראה יותר עבה..האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יסמין
ענת פלדמן15/08/2009שימור וחיזוק מסת השריר בזרועות כמו בכל מקום בגוף היא נכונה לבריאות שלך - לפני הכל. כשאת מרימה משקל נמוך יחסית כמו חצי קילו (זה ממש מעט, לא יתאים לאורך זמן, עם הזמן תעלי מעט במשקל) את משמרת את מסת השריר ולא "מנפחת" אותו. במקביל - שמירה על תזונה נכונה ונבונה ובשילוב עם פעילות אירובית (ללא קשר להרזייה( תורמת להפחתה של אחוז השומן הכללי בגוף וגם בזרועות. כדאי להתחיל אולי עם שכיבות סמיכה דווקא. עבודה מול משקל הגוף שלך. עשי עשר כאלו (אם זה קל לך אז אפילו יותר) יום כן יום לא. חימום דינאמי לפני ומתיחות אחרי - ותראי אם מתאים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היימתאמן15/08/2009
אז ככה.אני ספורטאי ומלפני שלשושה חודשים התחלתי להעמיס יותר מדי על הגוף שלי וכתוצאה מכך לפני חודש ויומיים בדיוק התחיל לי רגישות בשוק וקצת כאבים,מיד הפסקתי את המנוחה לשבועיים,לאחר שבועים שרצתי הרגשתי כאבי לוואי ברגליים שהולכים ובאים שעם הזמן נעלמו במהלך הריצה(עשיתי ריצה קלה),ניגשתי לאורטופד שבדק אותי על ידי מישוש הרגליים,העצמות,הברכיים,כפותה רגליים בקיצור הכל ואמר שזה כתוצאה ממעמס יתר חולשה בעצמות או משהו כזה נראה לי והמליץ לי גם שדרסים יהיו לי טובים,עם זאת הוא נתן לי וולטרן למרוח כל יום שלוש פעמים ונורופן לקחת פעם ביום במשך שבועיים ואמר לחזור לאימוני ריצה אחרי שבועים.
טיפלתי יום יום עם וולטרן ונורופן כמו שאמר ועשיתי אימוני שחייה_2-3 בשבוע) והיום לאחר שבועיים ויומיים בדיוק מאז הביקור אצל הרופא הלכתי לעשות ריצה בים(עם מדרסים ביו מכנים מותאמים שקניתי ) ועשיתי ריצה ממש בינונית מינוס אפילו ממש קלה עם חימום טוב והמון מתיחות כמו שצריך אבל בריצה הרגשתי מן חולשה בברך השמאלית ממש חולשה קטנה,אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה בכלל כאב.סייימתי את הריצה עם מתיחות והכל ואחרי ישיבה ממושכת באוטו שהתחלתי ללכת שוב הרגשתי את אותה חולשה בברך שמאל ואחרי זמן מה גם טיפה בברך ימין.
האם יכול להיות שזה פשוט בגלל אחרי חודש שלא הלכתי או רצתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ענת פלדמן15/08/2009יכול להיות שזה בגלל שלא התאמנת חודש. מה עושים?
1. עבוד להליכה, עזוב את הריצה.
2. עבוד במקביל על חיזוק שרירי הירך בעבודה אנאירובית
3. עם הזמן במקום הליכות עשה אינטרוולים קלים (שילוב עם ריצה קלה ומעבר חזרה להליכה).
4. השחייה מצויינת. למה לא להמשיך איתה?
5. ממליצה, כמו תמיד, על שילוב של הרפואה המשלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה/
מתאמן15/08/2009תודה על התשובה.
לגבי רפואה משלימה,אפשר יותר פרטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן15/08/2009אני מטפלת בשיטות תת הכרתיות - בתור מאמינה גדולה בכל נושא ה"גופנפש", חשיבה ותודעה שמשפיעה על הפיזיולוגיה שלנו. NLP, דמיון מודרך, (בשילוב עם אימון אישי - גם כושר, גם תזונה).
גם לרפואה הסינית יש מה להציע - דיקור, שיכול בהחלט לעשות שינוי לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה//
מתאמן15/08/2009הבנתי,ותגידי אם אני אמשיך להשתמשך בוולטרן זה יהיה טוב?או כל משחה אחרת יש משהו שאת ממליצה?
אני פשוט עושה דיי הרבה ספורט שכולל אימוני ריצה ושחייה,ובינהם אימוני כוח לרגליים בעיקר ופה ושם רכיבה.
אם יש משחה ספציפית שאת ממליצה עליה שתעזור להתאוששות השרירים אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההממ
ענת פלדמן15/08/2009אני די נגד "התמכרות" למשחות, כדורים . התלות הזו מיותרת ואם אפשר בלי - אז עדיף. נקודתית אם המשחה עושה לך טוב אז בסדר. אבל אם זה לכל החיים - מיותר מיותר. עומס יתר, כמו כל דבר קיצוני, איננו מומלץ. עדיף פחות ספורט - ובלי משחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו איזו תשובה מהירה!!!!
יסמין15/08/2009קודם כל תודה רבה!!!
סורי על החפירה אבל אם אני ארים משקולות יום כן יום לא,אפילו של קילו, מתי אני אמורה לראות שינוי בצורה של הידיים?בעיקר למעלה..
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
ענת פלדמן16/08/2009זה מאד אשי ואין לדעת. שוב, תלוי גם בתזונה. אני מניחה שכמה שבועות ספורים. עדכני אותנו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין
שי אלנקרי16/08/2009סביר להניח שמקילו אחד לא בדיוק תראי תוצאות. חשוב לזכור באימון כוח שמטתו לחזקת את השרירים ולחטבם יש ליצור עומסים מתאימים הגורמים לגירוי מספק. זאת תצטרכי לעשות עם משקל כבד יותר (לפי הרמה שלך) זנ יכול להיות 1 ק"ג-2 ק"ג וכו'
שוב, כמו שענת אמרה, זה מאוד תלוי ומשתנה מאדם לאדם. תוכלי לראות באתר שלי מספר כתבות המסבירות על כך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תפריט וספורטמיה15/08/2009
היי,
אני בת 30. מעוניינת להוריד מהמשקל 15 קילו. אני אחרי הרבה דיאטות, ירידות, עליות, כך שהגוף שלי עבר דיי הרבה בעניין ובכל פעם לאחרונה, כשכן עשיתי דיאטה, הירידה שלי במשקל היתה מאד מאד איטית. קילו בחודש בערך (ומבלי לעשות ספורט).
התחלתי לעשות ספורט. אני כבר שבועיים מתאמנת בחדר כושר: 5 פעמים בשבוע, כשבכל פעם שעה אירובי (קרוסטריינינג) ועוד 10-15 דק' מכשירים.
איך התפריט הבא (בהתחשב בספורט שאני עושה וברצון להוריד במשקל):
א.בוקר: 2 פרוסות לחם קל+כף גבינה.
א.ביניים: פרי
א. צהריים: 150 גר חזה עוף מוקפץ+ירקות מבושלים? (אגב - במידה ואני לא מעוניינת לאכול כל יום בשר, מה יכול במקרה הזה להחליף את העוף?)
א.ביניים: פרי
א. ערב: 2 פרוסות לחם קל, ביצה, 2 כפות גבינה וסלט ירקות.
תודה, מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את
ענת פלדמן15/08/2009במודעות שיא, כבר עברת, כבר חוית ואת יודעת בדיוק מה צריך לעשות. יופי ! התפריט שלך מצויין, כמה דברים:
1. אכן במקום העוף אפשר דג או קינואה, או שילוב של דגן וקטניה שנותן חלבון מלא (אורז מלא עם גרגרי חומוס למשל, תירס עם אפונה למשל...), גם סלט גדול עם אגוזי מלך טונה וביצה יכול להתאים.
2. בוסט למטבוליזם, ובכלל עוזר פסיכולוגית: מנת כיף של פעם בשבוע (עוגה, חצי חפיסת שוקולד או מנת פלאפל)
3. גווני היכן שניתן. בפירות, בארוחות עצמן, תחגגי עם האוכל, עם הבריאות.
אני בעד - בנוסף לכל התהליך הנכון שאת עושה - טיפול משלים. תכנות תת ההכרה (NLP ) "לראות" את עצמך רזה, להרגיש רזה, לחשוב רזה על מנת לשמור על המשקל האידיאלי שלך, לתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןאמיר15/08/2009
שלום!
אני מעוניין לשאול האם מותר לעשות כפיפות בטן בכל יום?או שעדיך לעשות יום כן ויום לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר,
ענת פלדמן15/08/2009אפשר, ובכל זאת אם העצימות מאד גבוהה כדאי לנוח יום אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב אימוניםמתאמן13/08/2009
אני בן 16 וחצי ורוצה להגיע לשייטת.אני בעיקרון מגיל 6-7 עוסק בהרבה ענפי ספורט ולפני כשלושה חודשים התחלתי את מסכת האימונים שלי שכוללים:
1.אימוני ריצה(נפח,פארטלק,אינט כרגע עושה 3 ריצות ועם הזמן אני אעלה בהדרגתיות ל4.
2.שחייה בבריכה בתקופפת הרחצה 2 -3 פעמיים ולפעמים עוד פעם בים.
3.אימוני כוח(רגליים פעמיים בשבוע בטן וגב תחתון שלוש פעמים וגם חלק גוף עליון.
עכשיו השאל שלי היא איך לשלב בין הדברים זה עומס גדול ואני רוצה לדעת פשוט איך לשלב בשבוע אחד 3-4 אימוני ריצה,2-3 אימוני שחייה ושתי אימוני כוח לרגליים כששמים בצד את פלג גוף עליון כי הוא לא רלוונטי במנוחה לרגלים.
ניסתי בהרבה מקומות לשאול ולהתעייץ,אי תשובות ולכן אתם התקווה האחרונה,מקווה שתעזרו לי.
תודה וסוף שבוע נעים.
*שאלתי גם בפורום כושר קרבי אך לא עונים שם וגם אם עונים אז לא על השאלה הזו לכן אני שואל גם כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן
ענת פלדמן13/08/2009עמוס מאד, ולא בטוח שאתה צריך כל כך הרבה אימונים. גוון -כן עומס - לא יותר מידי.
1. 3 ריצות בשבוע? זה מספיק, למה 4?
2. שחייה זה נפלא, אפשר פעמיים בשבוע.
3. אימוני כוח יום כן יום לא - וגם שם אפשר לקצר את הסבב.
לגבי איך לשלב: תלוי מאד בסדר היום שלך. אתה יכול לעשות את האימון האירובי זה אחר זה (תלוי כמה זמן אתה רץ, כמה זמן אתה שוחה) או לחלק. ובכל זאת לשמור על יום מנוחה
להקפיד על מתיחות מתיחות ותזונה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מתאמן14/08/2009וואי תודה על התשובה המהירה!!
הריצות שאני עושה הן דיי קשות,גם השחיות.(השחייה תיגמר בעוד שבועיים אז לעבור ל4 אימונים ללא שחייה?)
האימוני כוח שאני מדבר עליהם הם אימוני כוח בעיקר לרגליים,ארבע ראשי,תאומים ,אמסטרינג ,איך אפשר לשלב זאת עם ריצה.
אני בעיקרון אעשה ככה :
שבוע 1: ראשון-שלישי-חמישי-שבת
שבוע2:שני-שני רביעי-שישי
ואז שוב שבוע ראשון ואז שבוע שני כאילו ריצה יום מנוחה ריצה יום מנוחה וזה יוצא שבוע אחד 4 אימונים שבוע שני 3 אימונים.
איך את ממליצה להכניס בתוך זה אימוני כוח לרגליים?(האימונים הם דיי קשים והבנתי שהשרירים עייפים זה יכול לפגוע בעצמות בזמן הריצה.
שבת שלום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב אימונים, ועוד
ענת פלדמן14/08/2009אם לא הזכרתי את עניין התזונה - אז זה הזמן, כי זה חשוב מאד.
אני כן הייתי נותנת יום אחד מלא של מנוח (שבת?)
אם השחייה מסתיימת אפשר בשקט להנות גם משלושה אימוני ריצ בשבוע, במיוחד אם העצימות גבוהה.
ואז אפשר באמת לעשות יום כוח יום ריצה כיום כוח יום ריצה יום כוח יום ריצה - ושבת מנוחה. גם לפני אימוני הכוח אתה עושה אימון דינאמי קצר, ומתיחות לסיום.
נשמע מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה/
מתאמן14/08/2009כן נשמע מאוד טוב ויעיל.
תודה רבה!
לגבי תזונה, בתקופת הלימודים התזונה היא כזאת:
ארוחת בוקר קורנפלקס,בבית ספר מ9 עד 2-3 בצהריים בערך שלוש רוחות של לחמנייה עם ביצה או טוסט או משהו בסגנון,ארוחת צהריים פחימימות (אורז,ספגטי,פטיטים וכו,)ועוף,בשר.
בין לבין גם ירקות ופירות ובערב ארוחה נגיד טוסטים או ביצה עין עם סלט ירקות .
טוב[?
במה צריך להרבות באכילה שיעזור להתאוששות מהירה של השרירים והעצמות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן
מתאמן14/08/2009תראי אם אני עושה נגידאימון כו יום ראשון לרגליים,זה אימון כוח מאוד קשה שאני מאמין שלוקח לשרירים יומיים להתאושש בערך אז זה לא מסוכן שאני אעשה יום למחרת ריצה שגם היא קשה ואז יום לאחר מכן שוב אימון כוח ואז שוב ריצ ושוב אימון כוח זה פשוט נשמע עומס על שרירים הרגליים ואימון יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק בגלל זה אתה:
ענת פלדמן14/08/20091. קשוב לגוף שלך
2. ישן טוב בלילה
3. אוכל כמו שצריך (בתשובה השנייה)
4. מתיחות מתיחות והרפיה לסיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
ענת פלדמן14/08/2009בסהכ נשמע בסדר. כמה עקרונות שכדאי לאמץ: \
. לאכול כל שלוש שעות
2. לשתות רק מים
3. להקפיד על שתי מנות פרי ביום, וירקות
4. חלבונים איכותיים
5. להשתדל לכוון ל"מלא": אורז מלא, לחם מחיטה מלאה...
לפני האימון - כשעתיים לפני - מנת פחמימה. אחרי האימון: שילוב של חלבון ופחמימה עד כשעה מתום האימון שלך. ולהקפיד על כמות חלבון מספיקה במשך היום כולו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
יוני14/08/2009בתור אחד שגם שוחה וגם רץ אז אני יכול לעזור לך.. נגיד זה סדר האימונים בשבוע:
יום ראשון: ריצה+שחייה
יום שני: מנוחה
יום שלישי: ריצה+ אימון כוח
יום רביעי: מנוחה
יום חמישי ריצה+שחייה
יום שישי: מנוחה
יום שבת: שחייה+אימון כוח
מקווה שעזרתי ושבת שלום=]
יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי13/08/2009
היי
אני עושה 3-4 שעות (עם נטייה ל3) בשבוע הליכה מהירה ( 7-7.2 קמ"ש). אמרו לי שהמהירות יכולה לפתח לי שרירים- מה שלא נשמע לי כ"כ הגיוני... האם זה נכון?
תודה ענקית מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מהירה ושרירים
ענת פלדמן13/08/2009שלומות ליהי. ראשית הקצב שלך מצויין, אני מניחה שאת צועדת על מסלול הליכה ואם אכן הוא מכוון היטב. 7 קמ"ש הליכה זה יופי. בהליכה את משתפת מן הסתם את שרירי הרגליים את משמרת את מסת השריר ומחזקת את הרגליים. מכאן ועד לפתח שם מסת שריר "מנופחת" הדרך ארוכה. בסוג אימון שכזה משתתפים בעיקר סיבי השריר האדומים שעובדים על הסבולת. כשאנחנו עובדים על כוח מתפרץ או כל פעילות אנאירובית אחרת (משקולות למשל) משתתפים בעיקר סיבי שריר לבנים, ואז מפתחים את מסת השריר. הביני ששימור מסת השריר שלך בהליכות חשובה לבריאות, קבלי זאת באהבה. מתיחות לסיום, תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאנה12/08/2009
אני בן 13 גובה 1.59 ושוקל 48.9 ומעונין לדעת על אימון כושר נכון חיזוק כל השרירים וכח הסיבולת, תזונה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך
ענת פלדמן12/08/2009רחבה מאד ונוגעת בתחומים רבים: סבולת לב-ריאה, כוח ותזונה. קשה עד בלתי אפשרי וודאי בלתי אחראי לתת את כל התורה ע"ג הפורום. שיפור הסבולת הוא טוב במשחקי הכדור-סל שלך למשל, שם אתה מפתח תוך כדי גם את יכולת הניתור וכוח השריר. ריצות הן אימון אירובי מצויין, שחייה, אופניים... לאימון כוח לכל הגוף לא חסרים תרגילים: החל משכיבות הסמיכה, כפיפות הבטן והסקווטים הקלאסיים ועד למגוון עצום של תרגילים עם אביזרים שונים. לאילו במיוחד ממליצה על אימון והתאמה אישית. וודאי וודאי לגבי התזונה שלך, במיוחד שאתה בלשבי גדילה והתפתחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנה12/08/2009תודה רבה על העצות הטובות.
אבל בירצוני לדעת כמה תרגילים כדי לעשות ביום כמה לרוץ ומה הדופק המתאימים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדופק המתאים
ענת פלדמן12/08/2009לפי הגיל שלך: 220 פחות הגיל זה הדופק המקסימלי. לטובת שיפור הכושר האירובי אתה יכול לעבוד ב 75-85 אחוזים מהדופק המירבי. יום כן-יום לא של תרגילי כוח לכל הגוף.
אם אתה רץ: ריצה של שלוש פעמים בשבוע במשך כחצי שעה יכולה להיות נכונה לך. הליכה לחימום, מתיחות לסיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגעה לנתזונה
אנה12/08/2009ברצוני לדעת מה כדי לאכול כל יום מארוחת הבוקר ועד ארוחת ערב כולל אחרי אימון ליפני אימון
מקווה לתשובה מפורשת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתזונה
ענת פלדמן12/08/2009עדיין אני ממליצה על יעוץ אישי, במיוחד לאור הגיל שלך. לפני הריצה - פחמימה. אחרי הריצה שילוב של חלבון ופחמימה. דוגמאות לתפריטים מאוזנים יש באתר שלי, ועדיין -נכון יותר להתייעץ באופן אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזור בעייתי לעיצוב...לי12/08/2009
מפריעה לי נורא בליטת שומן באזור החיבור בין היד לחזה. אציין כי אני שוקלת 55 וגובהי 165 ובעלת פרופורציות טובות מלבד לאזור הזה.
האם יש דרך טובה לעיצוב אזור זה?
תודה מראש,
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי,
ענת פלדמן12/08/2009לא כל כך הבנתי את המיקום של השומן, אבל בכל מקרה אין ירידת שומנים נקודתית. מעניין אותי יותר אחוז השומן בגוף שלך ולא ממש המשקל. את יכולה לשקול ממש מעט ולהיות עם אחוז שומן גבוה יחסית ואז תזונה נכונה ופעילות גופנית ופחיתו את אחוז השומן לטובת מסת השריר שלך. אז כנראה גם יפחת השומן באזור ה"בעייתי".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים להגדלת שרירי כתפייםסו אלן11/08/2009
שלום וערב טוב.
רציתי לדעת אילו תרגילים ניתן לעשות בבית, בלי מכון כושר "רשמי", להגדלת שרירי הכתפיים? האם שימוש בפחיות שימורים במקום משקולות הוא שימוש סביר?
תודה על ההתייחסות והמשך ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן.
ענת פלדמן11/08/2009אני ממש בעד תחליפים נוחים וזולים. אם כי לא בטוח שלאחוז את פחית השימורים זה כזה נוח. תרגילים לכתפיים לא חסרים, בין אם זה עם פחית או משקולית או בקבוק חול. ברשת יש הרבה כאלו - בעיקר באתרים באנגלית. תרגיל קלאסי הוא מעמידת פיסוק נוחה וברכיים כפופות, ידיים ישרות לצדדים ומרימים את המשקל עד לגובה הכתף, ומגובה הכתף עד מעל הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי כתפיים
שי אלנקרי12/08/2009השבוע בדיוק העלנו סרטון וידאו לחיזוק שרירי הכתפיים בבית, תכנס ליוטיוב ושם תרשום "דביר אלנקרי חיזוק הכתפיים" ותקבל מדריך נהדר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לחזק שרירי חזה עליונים?דניאל11/08/2009
אני בן 25 ומתאמן מספר שנים בח"כ. הגעתי למצב שבו שרירי החזה התחתונים בולטים יותר מהעליונים.
מבנה גופי אתלטי, רזה - ולכן יכול להיות שישנה השפעה של מבנה הגוף.
נאמר לי שכדי לחזק שרירי חזה עליונים, התרגיל הבסיסי הוא על ספסל שיפועי 30-40 מעלות.
ובכל זאת: להיכן המוט אמור להיות מקביל לאימון שרירים עליונים?
האם ישנם תרגילים מומלצים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי חזה
שי אלנקרי16/08/2009בכל תרגילי החזה אתה נותן גירוי לכל חלקי החזה ולכן אם החלק העליון שלך לא התפתח כמו שרצית, כנראה שזה כבר קשור לגנטיקה שלך. בכל אופן, תרגילים הממקדים את עבודתו של החלק העליון זה בזווית של 45 מעלות, כאן עליך לגוון בין התרגילים, זאת אומרת: תוכל לבצע לחיצת חזה כנגד מוט, משקולות וגם לבצע קרוב אופקי (פרפר/פלייז)
אני מציע שבאימון החזה פשוט תתחיל עם התרגילים האלה ולא להפך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליפטיקל לנמוכיםשלי10/08/2009
שלום,
עד היום אני משתמשת בסטפר והליכון בבית. שניהם התקלקלו לי (אחרי הרבה שנים של שימוש). חשבתי אולי הפעם לקנות אליפטיקל (הסטפר באמת לא ידידותי לגב(יש לי בלט בדיסק) וברכיים שלי) אבל מאוד מתלבתת בגלל הגובה שלי (רק 155). כשנסיתי כמה בחנות, חוץ ממכשיר אחד שהיה יותר קצר הרגשתי שאני עומדת ממש לא נכון כדי להגיה לידיות - הרגשתי שאני עמודת בזוית קדימה במקום ישר. האם אליפטיקל לא מתאים לגובה שלי? האם אני יכולה לעשות נזק לגב אם אני לא עומדת ישר? האם אתם מכירים את הסטפר אליפטי והאם הוא יכול להאתים לי יותר בגלל שאין ידיות? מאוד חשוב לי מכשיר בבית כי אני בבית עם קטנים ואין לי איך להגיע לחדר כושר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ענת פלדמן10/08/2009להתאמן עם האליפטיקל גם אם מחזיקים נמוך בידיות. אכן רצוי מאד שיהיה לך נוח כשאת עובדת ואם הידיים נמתחות למעלה ואת עושה הקשתה בגב זה לא לעניין. יכול להיות שאם את לא אוחזת או אוחזת נמוך - גם אז זה לא נוח לך ואז אולי כדאי לוותר וללכת על כוון אחר (תרתי משמע). כמכשיר כושר ביתי בגדול אני בעד מסלול הריצה - בסופו של דבר תמיד חוזרים אליו. אם היה לך כזה בעבר, השתמשת והיה לך טוב -אולי לא כדאי להחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצהELI09/08/2009
היי,
רציתי לבדוק מה אפשר לעשות לגבי סוג של כאבים בפטמות בזמן ריצה.
אני רץ כ-8 ק"מ ביום ובמהלך ריצה אני מרגיש התכווצות יתרה ושריפה בפטמות,האם זה נורמלי?
זה מציק ומפריע לי במהלך הריצה,אפשר למנוע או לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמעתי
ענת פלדמן09/08/2009על מקרה כזה. האם זה קורה לך גם כשאתה הולך? (כדאי לבדוק). האם זה קרה לך בעבר? האם זה קשור אולי לסוג החולצה שאתה לובש? האם אתה עושה חימום דינאמי לפני הפעילות? האם הכאב הוא חיצוני או פנימי? כדאי לגשת לרופא בכל מקרה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ELI09/08/2009אני לא עושה חימום אני הולך 2 דק' ומיד לאחר מכן מתחיל לרוץ 45 דק'..במהלך הריצה אני מרגיש התכווצות ושריפה בפטמות,וזה סוג של כאב פנימי-חיצוני כזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי,
ענת פלדמן09/08/2009מקרה קלאסי לרופא, התחל אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לנעלי ספורט לאימון בחדר כושראלון09/08/2009
רציתי לשמוע חוות דעת לגבי אילו נעליים הכי טובות לאימון בחדר כושר גם אירובי וגם אנארובי משולב.שמעתי על נעלי סקוני אבל אני לא מכיר את החברה כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשורה התחתונה
ענת פלדמן09/08/2009זה עניין של נוחות. יש כאלו שישבעו שאין כמו נייקי ויש כאלו שיהיו בעד ניו באלאנס - וגם כאן יש תתי קטגוריות ולכל אחד מתאים משהו אחר. לאחרונה סקרתי את הלונרגלייד החדשות של נייקי - יש לי כמה וכמה זוגות נעליים ואני כל הזמן רק עם הלונרגלייד. יחד עם זאת - זה מאד אישי. שים לב שנוח לך, שהתמיכה טובה לכף הרגל, אפשר "אייר" אבל לא חובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי מחלה -איך יודעים מתי לחזור?תמר09/08/2009
הי ,
הייתי חולה קצת השבוע: שיעולים , כאבי גרון , כאבי שרירים , ללא חום חולשה רבה .
לא התאמנתי במשך שבוע שלם (בשבוע שלפני כבר היה לי קשה להתאמן והרגשתי חולשה)
ובשבת האחרונה עשיתי הליכה של שעה בקצב מאוד איטי (5 קמש)
במהלך ההליכה ואחריה הרגשתי חולשה כללית גדולה מאוד .
מתי אוכל לחזור להתאמן ? כמה זמן כדאי לנוח אחרי שכבר מרגישים טוב ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך רופא חולים,
ענת פלדמן09/08/2009זה באמת עניין של תחושה אישית. יכול להיות שאת עוד זקוקה לקצת זמן על מנת להתחזק. כדאי לעשות בדיקות דם - לבחון את רמת ההמוגלובין ואת מאגרי הברזל. לתת לגוף תזונה נכונה, לישון טוב בלילה ולתת לעצמך עוד כמה ימים להתאושש. אין סיבה להזדרז לחזור לפעילות אם את עדיין חלשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת ריצה לאימוניםאיציק09/08/2009
כרגע אני מתאמן 6 פעמים בשבוע בבוקר 3 פעמים שחייה ו 3 חדר כושר
האם זה לא יהיה מוגזם להוסיף 2 אימוני ריצה (30 דק ) ???
לפי ההערכה מה כמות הקלוריות שאני מוציא ביום ????
אימון שחייה = כ 40 דק'
אימון משקולות כ 50 דק'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ענת פלדמן09/08/2009שכן, (כבר קצת מכירה אותך:)) הייתי מתחילה בקטן - פעם אחת בשבוע, בשביל לבחון איך הגוף שלך מקבל את זה. יכול להיות שזה יספיק, יכול להיות שגם זה יהיה טו מאצ'. קשה לי להעריך, יש מחשבונים לצורך זה בדיוק, אם כי גם שם ההערכה היא גסה בלבד. מחשבון BMR יתן הוצאה קלורית במנוחה, מחשבון הוצאה קלורית במאמצים שונים יוסיפו את מספר הקלוריות שאתה מבקש למצוא. כאן ב BEOK - אתה מכניס נתונים של גובה, גיל משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום מנוחה)
איציק09/08/2009אז מתי כדאי להוסיף את אימון הריצה
ביום שעשיתי משקולות בבוקר ואז בערב לרוץ ?? ( אבל למחרת בבוקר יש אימון שחייה )
או שביום המנוחה (בדרך כלל יום א זה יום המנוחה שאני לא עושה כולם )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף
ענת פלדמן09/08/2009לשמור על יום המנוחה.
אתה יכול לרוץ לפני אימון המשקולות. גם בערב של לפני השחייה, זכור שזו חצי שעה של ריצה קלה, אתה אוכל נח אחריה וישן טוב בלילה. ושוב - ניסוי וטעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)