מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לחדר כשר אחרי ניתוח הרניהאריק22/07/2009
שלום,
אני בן 41 כחודש+ אחרי ניתוח הרניה מפשעתי. עד להופעת הבקע התאמנתי באופן קבוע ואינטנסיבי 4 פעמים בשבוע אירובי קיקבוקס ומשקולות. אני שוקל לחזור כעת לפעילות. שאלותי:
1)מה הדרך המומלצת לחזרה לאימונים
2)האם יש חגורה/ מכנס שיכול לשמור לי האזור מפני הישנות הבקע באותו צד ו/או בדצ השני
בתודה רבה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אריק
ענת פלדמן22/07/2009בתור בוגרת שני ניתוחים כאלו (מפשעתי וטבורי) לא אוכל להבטיח לך שלא תישנה התופעה, ככל הנראה מרקמת חיבור חלשה יחסית וזה תורשתי. כך שכשאתה חוזר לפעילות - בהדרגה, כמו אחרי כל ניתוח אחר, בבוא העת (יחסית מהר אם היית בכושר טוב לפני הניתוח) אתה חוזר לפעילות רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה אחרי בקע
עופר קיס22/07/2009כיוון שהעלאה של הלחץ התוך בטני על ידי הרמת משקולות כבדים או תנועה מהירה ברגליים עלולה לגרום לעומס נקודתי , אני ממליץ על תרגילי בטן שעצימות נמוכה בהתחלה, פילאטיס קל ורק לאחר מכן להגביר את תרגילי הבטן ומשקולות קלים עד בינונייים בעמידה. לא לשכוח לשחרר אויר חזק במאמץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני ואחרי אימון כושר גופניערן22/07/2009
אני רץ כל יום בשעה 7 בערב אני עושה אימון ריצות וכו'...
רציתי לדעת מה טוב לאכול לפני ואחרי האימון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן,
ענת פלדמן22/07/2009תלוי מה המטרה שלך,
-אם זה לרזות אז לא חייבים לאכול אחרי האימון וזה גם מאד תלוי מה אתה אוכל כל היום כולו וכמה.
- אם זה למסה אז חשוב כמה חלבונים אתה אוכל במשך כל היום כולו
-אם זה לטובת הבריאות - מנת פחמימה כשעתיים לפני האימון ועד כשעה אחרי שילוב של חלבון ופחמימה.
אכן חשובה התזונה של לפני ואחרי, זה מאד תלוי במטרה ומה שאתה אוכל כל היום כולו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פעמיים בשבוע זה בזבוז זמןיובל22/07/2009
שלום
אמרו לי לא פעם שפחות משלוש פעמים חדר כושר בשבוע זה בזבוז של זמן וכסף.
עם הזמן שלי, יוצא לי בד"כ פעמיים בשבוע, למרות שלפעמים גם שלוש.
האם באמת יש דברים בגו, שפעמיים בשבוע מאבד מהאפקטיביות של האימון?
האם זה תלוי על איזה סוג אימון? איזו קבוצת שרירים? וכו'
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, זה לא בזבוז זמן,
ענת פלדמן22/07/2009אכן כדאי למצות את המקסימום מהאימון (אין זה אומר לעבוד על מקסימום יכולת, זה אומר לעבוד. פעילות אירובית, פעילות אנאירובית, מתיחות וכו', להיות במסגרת). אכן עדיפות להוסיף עוד הליכה פעם או פעמיים נוספות, או שחייה, או כל פעילות אחרת (תלוי גם במטרת האימון, וודאי לטובת הבריאות). הרבה מתאמנים אצלי פעמיים בשבוע ואכן מקבלים הכוונה לספר לי על הליכה או שחייה טובה, וגם אם לא יוצא - עדיין הפעמיים הללו עדיפות על בכלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מהות ההבדל?
יובל22/07/2009השאלה אם בין פעמיים לשלוש יש הבדל ממש מהותי מבחינת תוצאות שרואים.
ד"א, בנוסף לחדר הכושר אני משחק כדורגל פעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה לך
ענת פלדמן22/07/2009על הכדור-רגל. בשביל לענות לך אני צריכה לדעת מה מטרת האימון שלך. שיפור כושר גופני כללי? חיטוב?מסה? קרדיו? ואז לצעת מה בדיוק אתה עושה בחד"כ על מנת להשיג את המטרה שלך וכמובן כמובן התזונה. באופן כללי אם פעמיים בשבוע זה כל הזמן שיש לך אז ברור שזה עדיף על בכלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה:
יובל22/07/2009המטרה היא בעיקרה שיפור כושר גופני וחיטוב.
אני עושה 10 דקות ריצה (בערך קילומטר וחצי), מכשירים לידיים, משקולות, ותרגילי בטן.
תזונה אני לא עושה משהו מיוחד, אוכל רגיל, אבל נמנע משווארמות וכאלה.
אני לא מחפש מהפך בחיים, רק את המטרות ציינתי למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין
ענת פלדמן22/07/2009ודווקא אם תקפיד מעט יותר בתזונה (בלי מפכים, רק השינויים הקטני שיעשו את ההבדל) אתה לא רק משיג את המטרה אלא גם שומר עליה בקלות יחסית לאורך זמן. שווארמה אין בה רע של ממש עדיפות בלי פיתה :) וכמובן זה עניין של כמות. ממה כן להתנזר בכל זאת? מתוקים, מטוגנים, משקאות ממותקים, לאכול כל כמה שעות, להקפיד על פירות ירקות קטניות חלבון דגנים... יש באתר שלי עוד דוגמאות. מבחינת הכושר נראה שאתה בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעמיים בשבוע
עופר קיס22/07/2009אם פעמיים בשבוע אז אימון אינטנסיבי
או אימון מחזורי. אירובי אנאירובי : 30 שניות אירובי עצים- 12 חזרות תרגיל כח- וכן הלאה למשך 8-10 דקות 2 דקות ריצה קלה להתחיל ב 2 מחזורים ולהעלות.
תרגילי הכח כוללים SQUAT מתח, לחיצה אולימפית ולחיצת כתפיים בעמידה.
אם קשה מדי אז 30 דקות משקולות כסד , אימון מחזורי עליון תחתון לסרוגין. מנוחה 10 דקות ואז 20 דקות אירובי קשה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קשהדודי22/07/2009
אני בן 30, בריא, מתאמן כ-7 חודשים אימונים אירוביים ואנאירוביים 3-4 פעמים בשבוע, בשילוב דיאטת ספירת קלוריות, מאז תחילת האימונים והדיאטה ירדתי 25 ק"ג במשקל עד למשקל נוכחי של 67 ק"ג ומתכוון להמשיך לרדת עוד כמה ק"ג בודדים ואז להתחיל שלב עלייה במשקל (בשרירים, כמובן).
עד עתה הייתי מתאמן אימון אנאירובי ואז מייד אירובי כל שכל אימון ארך כשעתיים וחצי(!)
לאחרונה הבנתי שיש להגביל אימון, הן אירובי והן אנאירובי, ל 60 דקות של אימון *אינטנסיבי* לכל היותר, מכיוון שבנקודה זו מתחילה רמת ההורמון קורטיזול לעלות ורמת ההורמון טסטוסטרון לרדת, מצב שלילי באופן כללי ובמיוחד לאור העובדה שזהו מצב המונע התפתחות שריר ואף תורם להרס שריר.
הפכתי והפכתי באינטרנט כדי למצוא מענה לשאלתי ולא מצאתי, והיא -
אימון המכשירים שלי, שמורכב מעבודה על 3 קבוצות שרירים שונות בכל אימון, 3 תרגילים לכל קבוצת שריר, 3 סטים בכל תרגיל (סה"כ 27 סטים באימון), 12 חזרות בכל סט. לוקח לי בדיוק שעה מתחילתו ועד סופו, נטו, לא כולל החימום בהתחלה והמתיחות בסוף.
עם זאת, עד עתה התחלתי כל אימון ב 3 תרגילים נוספים שאינם תרגילי מכשירים -
1 - תרגיל שעובד על זוקפי הגב, בו אני שוכב על ספסל רומי, מחזיק משקולת עגולה במשקל של כ-8 קילוגרם צמוד לחזה, ומבצע כפיפות גב, 3 סטים, 12 חזרות.
2 - תרגיל שעובד על שרירי הבטן, שבו אני נתלה על מכשיר מתאים, מתחיל ממצב שבו רגליי כפופות אל עבר הגוף ב 90 מעלות, ומעלה אותן מעלה כמה שאני יכול, 3 סטים, 12 חזרות, ובחזרה ה 12 משאיר את הרגליים כפופות מעלה וסופר 10 שניות במצב זה.
3 - כפיפות בטן על מכשיר שבו עולים עד לזוית של כ-45 מעלות, בתוספת התנגדות של משקל שניתן לבחור - אני משתמש במשקל של כ-8 קילוגרם, בתרגיל זה אני עושה 90 כפיפות מחולקות ל 6 סטים של 15 חזרות כל פעם, ולסיום עוד 12 חזרות כנגד משקל של כ- 11 קילוגרם.
שלושת התרגילים האלה לוקחים לי כחצי שעה נוספת לפני אימון המכשירים.
מאד מטריד אותי שבכך אני למעשה מאריך את האימון ל 90 דקות, שהם 30 דקות יותר מזמן האימון המומלץ ושאני גורם בכך לעצמי נזק.
מצד אחד, תרגילים אלה הם לא כנגד משקל גבוה ואינם קשים כמו במכשירים ב"אימון העיקרי" בן השעה, ולכן אינני יודע אם להכלילם בהגדרה אימון *אינטנסיבי* . מצד שני בכל זאת אלו תרגילים שהם ללא ספק תרגילים אנאירוביים ואלו תרגילים שמתבצעים כנגד משקל, גם אם נמוך יחסית.
מה דעתכם ?
- האם לפרק את האימון בן חצי השעה הזה ולהכניס את מרכיביו לתוך ה"אימון העיקרי" על חשבון תרגילים אחרים כך שכל האימון בכל מקרה לא ייארך יותר מ 60 דקות ?
- האם להמשיך להתאמן את התרגילים האלו לפני כל אימון, על מנת שאספיק לאכול את הארוחה של אחרי האימון זמן קצר ככל האפשר לאחר תום "האימון העיקרי" ?
- האם להמשיך להתאמן את התרגילים האלו , אך להעבירם לסוף האימון על מנת לשמור את עיקר הכח לתרגילים ב"אימון העיקרי" ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שי
ענת פלדמן22/07/2009עלה כאן לא אחת בפורום עניין האימון לטובת עלייה במסה, שלא מצריך בהכרח שלושה סטים אלא שגם בסט אינטנסיבי אחד אפשר להשיג את אותן תוצאות בדיוק (לא זכור לי מקור המחקר אך ציטטתי אותו בכתבת הכושר שלי בגיליון ינואר השנה של "מנטה"). מה שאתה מתאר מתאים בדיוק לעניין זה, קיצור משך האימון בשליש, מבלי לפגוע בתוצאות שלו. מה שאפשר לעשות לעת עתה הוא באמת לקצר את זמן האימון האינטנסיבי. לגבי חלוקת האימון עצמו -בעיקר לאור השאלות ששאלת בסוף - אני מאד ממליצה על גוון. כמה שבועות לדבוק בתכנית אחת ואז לשנות את הסדר (למשל להעביר את התרגילים לסוף האימון כמו שציינת). איך זה מסתדר לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת, נראה לי ששאמץ
דודי23/07/2009אבל השאלה היא כעת כיצד לפרק את האימון הקטן הזה שאני עושה לפני כל אימון מכשירים ולהכניס אותו בשגרת האימונים ?
עד עתה עבדתי על הבטן בכל אימון, ובהחלט הבטן היא האזור בגוף החשוב לי ביותר לחיטוב.
האם להשאיר את זה כך ? האם להשאיר גם את העבודה על זוקפי הגב לכל אימון ?
או פשוט להתייחס לבטן כמו לכל שריר אחר ולהסתפק בפעם-פעמיים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן מה דעתך על התוכנית הבאה
דודי23/07/2009שבוע א
---------
יום ראשון - בטן, חזה, תלת ראשי
יום שני - זוקפי גב, גב, רגליים, דו ראשי
יום שלישי - בטן, כתפיים, תלת ראשי
שבוע ב
---------
יום ראשון - זוקפי גב, גב, רגליים, דו ראשי
יום שני - בטן, חזה, תלת ראשי
יום שלישי - בטן, כתפיים, דו ראשי
ואז חזרה על שבוע א' וכן הלאה..
הולך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן23/07/2009אתה מתכוון "היום הראשון, היום השני", לא שלושה ימים ברציפות, נכון?
התכנית נראית על הכיפאק. זכור שאנחנו תמיד בתהליך של צמיחה והתפתחות כך שגיוון היא מילת מפתח בתהליך הזה. כמו גם ניסוי וטעיה. נסה כך שבוע-שבועיים, תראה איך זה מסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רצוף
דודי23/07/2009כמובן, אני מתאמן בימים לא עוקבים
ראשון/שליש או שני/רביעי/שישי
ובארבעת הימים הנותרים אני רץ או עושה סטפר, 60 דקות כל פעם
תודה רבה, אחזור לעדכן אותך על התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה על שרירי הבטן
שי אלנקרי23/07/2009היי שי
עבודה על שרירי הבטן צריכה להתרחש בתדירות דומה לזו של כל שריר אחר בגוף. 2-3 אימונים בשבוע עם מנוחות של 48 שעות בין אימון למשנהו יעשו את העבודה ואף ביעילות רבה יותר מאשר עבודה כל יום על השריר, מה עוד שבכל אימון אתה מפעיל את שרירי הבטן וזוקפי הגב בצורה כזו או אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשרירי הבטן
טל23/07/2009היי שי
אני עובד על שרירי הבטן 4 ימים בשבוע
ראשון שני רביעי חמישי
האם זה לא בסדר? זה כאילו אני עובד לחינם בימים הרצופים? וכל עבודתי לשווא? \=
אני די משקיע בשרירי הבאן יותר מכל דבר-עושה כמות גדולה של תרגילים גם עם משקל גוף וגם עם משקל ועובד על טווח תנועה קצר וכו'
אשמח לדעת פרטים בהרחבה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי בטן
שי אלנקרי24/07/2009הי טל
תוכל לעבוד על שרירי הבטן 4 פעמים בשבוע, אך יהיה מומלץ יותר אם תדאג למנוחה של יום בין אימון אחד למשנהו. מומלץ יותר לבצע עבודה על שרירי הבטן עם טווחי תנועה גדולים יותר ולא קצרים כפי שאתה מבצע היום. עבודה במלוא טווח התנועה של השריר תביא לתוצאות טובות יותר. וזה נכון לגבי כל השרירים. במקרה זה של שרירי הבטן ניתן יהיה לעבוד ולעשות גם תרגילים סטטים ולהשיג תוצאות לא רעות בכלל. המפתח להצלחה הוא גיוון של כל אלה יחד.. תוכל לראות באתר שלי סרטון וידאו המדגים עבודה על שרירי הבטן, תוכל לקחת קצת רעיונות.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2-3 אימונים בשבוע
דודי23/07/2009הי שי,
לפי תוכנית האימונים שבניתי לעצמי (פה למעלה בשרשור זה) על מנת לצמצם את משך האימון שלי לשעה, יוצא שאני עובד על השרירים הגדולים (חזה, גב, כתפיים) רק פעם אחת בשבוע, ועל שרירי הידיים (דו-ראשי ותלת-ראשי) פעמיים בשבוע.
האם אני מבין מדבריך שזה לא מספיק וצריך לעבוד על כל שריר 2-3 פעמים בשבוע ?
אני לא יודע איך אני מצליח להכניס את זה ל 3 אימונים בשבוע בני שעה כל אחד בלי להוריד את מספר התרגילים או מספר הסטים לתרגיל עבור כל שריר (ממילא אני עושה רק 3 תרגילים בני 3 סטים לכל שריר)
האו שהתכוונת לעבודה 2-3 פעמים בשבוע באופן כללי והתוכנית שלי נראית לך בסדר?
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית אימון
שי אלנקרי24/07/2009התכנית נראית על פניו בסדר גמור. לגבי ייעול וקיצור זמני האימון...הייתי ממליץ לך להיפגש עם מדריך בחדר כושר, לשבת איתו על התוכנית, הוא יכיר אותך, אתה תספר לו את כל ההיסטוריה שלך וכך תוכל לקבל הכוונה וטיפים בצורה יעילה ונכונה יותר.
יהיה מקצועי ונכון עבורך לקחת את זה צעד אחד קדימה ולראות פנים מול פנים איש מקצוע.
שיהיה בהצלחה בהמשך תוכנית האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכוני כושר בירושליםמשה21/07/2009
שלום לכולם
אני עובר לירושלים רציתי לדעת איפה יש מכוני כושר רציניים בעיר , ואיפה אני יכול לקנות תוספים כגון חלבונים וכדומה
תודה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכוני כושר בירושלים
דודי22/07/2009פנה אלי לאימייל אשמח לעזור לך אם אני מכיר מכוני כושר באזור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה תהיות בקשר לתזונה לפני ואחרייובל21/07/2009
שלום
לפני מספר חודשים נרשמתי לגרייט שייפ בתל אביב, ועדיין יש לי מספר שאלות שיעזרו לי למקסם את התועלת:
1. לפעמים אני לא אוכל כלום לפני האימון, חוץ מחטיף אנרג'י. האם זה מספיק להחזיק אותי במשך שעה וחצי של אימון, או שצריך לאכול עוד משהו באמצע?
2. כמה זמן לאחר האימון עדיף לאכול, לפני שהגוף מתחיל לפרק את עצמו? האם קופסת טונה אחת (100 ג') מספיקה, או שצריך עוד משהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבתי את התאורים:)
ענת פלדמן21/07/20091. חטיף אנרג'י זה לא כלום, זה חטיף אנרגי', ואם זה מתאים לך אז מצויין. כדאי להיות קשוב לגוף שלך ואם אתה נחלש לקראת סוף האימון כנראה שזה לא מספיק. ואם לא - המשך כך. יכול להיות שינוי, פשוט שים לב.
2. קופסת הטונה כדאי שתלווה בפחמימה על מנת לתמוך בתהליך האנאבולי (בפיתה או לחם למשל) עד כשעה אחרי האימון זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה על העזרה
יובל21/07/2009תראי, אני לא כל-כך יודע איך להרגיש אם אני נחלש או לאו.
אימון זה קשה, וזה נהיה יותר קשה עם הזמן (זמן= בתוך השעה וחצי של האימון).
מה זאת אומרת נחלש? איך את מגדירה את ההרגשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוודאי
ענת פלדמן21/07/2009שהאימון קשה, וזה טוב כי כך מתקדמים. במידה ואתה נחלש במיוחד, חלילה סחרחורת, כשאתה רואה שממש אין לך כוח לסיים סט שלפני אימון היה לך ממש קל לעשות אותו. עבוד עם מודעות. אם זה קורה - יכול להיות שהגוף זקוק ליותר מחטיף אנרג'י. בנוסף: אתה בתהליך, והוא דינאמי ויכול להיות שמה שמתאים בהתחלה (חטיף) כבר לא ממש מספק בהמשך והגוף מאותת על כך. אפילו תחושת רעב תצביע על ארוחה דלה מידי לפני אימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונאמר וקשה לי מהרגיל לסיים סט
יובל21/07/2009אכילת עוד חטיף או בננה או משהו אמור לפתור את זה בטווח המיידי?
ז"א אפשר לאכול את החטיף ולהמשיך לעבוד? או שצריך לתת כמה שקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר אפשר
ענת פלדמן21/07/2009תמר או שניים, ולהמשיך לעבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יובל21/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוזן ימיןאלי21/07/2009
שלום לך
אני עושה ריצה יום כן ויום לא ובסוף הריצה נסתם לי תמיד אוזן ימין לרבע עשה 20 דקות ואז משתחרר יש לך אוליי מידע מה הגורם לזה ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה
ענת פלדמן21/07/2009מאד להתייעץ ולהיבדק עם רופא מומחה.
מאד יכול להיות שהסיבה היא תת הכרתית, עדכן לגבי תוצאות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה תת הכרתית??
אלי21/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן21/07/2009תגובה שדי צפיתי אותה וסליחה שלא הרחבתי. לא תמיד לרפואה הקונבנציונלית יש פיתרונות, לא תמיד הם יודעים מה הבעיה. אני מאמינה בקשר ההדוק והבלתי נפרד בין הגוף לנפש ושתחלואות פיזיות מקורן אינו "יש מאין" אלא מנטלי, לעיתים גם בצורה לא מודעת (תת הכרתית).
תופעה כמו שציינת מקורה יכול להיות לחץ מנטלי, מתח, גם אם הוא לא במודע.
כיום הרופאים מאד מקבלים את שיטות הטיפול המשלימות, למשל מה שנראה בשנות השמונים הזוי לחלוטין (דיקור סיני) רופאים בהחלט מקבלים את הנישה. כך גם לגבי דמיון מודרך - כוחה של המחשבה על הנפש וגם על הגוף.
קח את זה כנקודת למחשבה, ובכל מקרה ממליצה על יעוץ רפואי בתור התחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפי מה שאת אומרת...יניב שמחי21/07/2009
אם אני עכשיו אתמקד בעיקר בלהרזות ויגיע למצב שאני דק לגמרי, ואז אנסה לפתח שירים אז זה ייקח לי אותו זמן שזה ייקח לי אם אני אנסה להתחיל לפתח שרירים עכשיו?
כאילו, להתחיל לפתח שרירים אם משקל עודף קטן זה לא נותן שום יתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יניב
ענת פלדמן21/07/2009יקל עלי מאד אם להבא נמשיך את השאלה מהשרשור הקודם. קח את זה שלב שלב. בעיקרון ראשית מורידים באחוזי השומן בגוף (לרזות) ואחכ מעלים במסה - מבחינת תכנית מסודרת. העניין הוא שכדאי להבין מה עושים ואיך גם מבחינת האוכל וגם מבחינת תכנית האימונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ענת..
יניב שמחי02/08/2009בימים הקרובים אני הולך להירשם לחדר כושר ביישוב שלי, ואני אתייעץ עם המדיך כושר.
בכל מקרה, רציתי להודות לך על התמיכה ו...
וזהו.
have a great life....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה :)), גם לך !
ענת פלדמן02/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון כח לאחר אירובידודי21/07/2009
האם אפשר אחרי אימון קיקבוקסינג להמשיך לאימון כח במשקולות ?
האם זה אפקטיבי או פוגע?
אני מתאמן בין פעמיים לשלוש בשבוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשמוע מה המטרה שלך
ענת פלדמן21/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה להיות ברד פיט
דודי23/07/2009המטרה להוריד בטן
ומצד שני לעצב את הגוף חזה כתפיים וכו.
תודה על התשובות המהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירובי ואנאירובי
עופר קיס22/07/2009אם המטרה היא שמירה על חיזוק בסיסי, אין בעיה. רק תוודא ששתית ואכלת קצת פירות יבשים, משקה איזוטוני או בר בריאות. אימון חיזוק בן 20-30 דקות נשמע לי טוב. נסה לווסת את עצימות הקיקבוקס שיהיה אם מה לעבוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצימות
דודי23/07/2009מה בדיוק היתה הכוונה לגבי העצימות באימון שיהיה עם מה לעבוד??
אשמח אם תפרשן את דברך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון.21/07/2009
שלום
אני רגיש לחלב כך שאיני יכו ללקחת את המיי גבינה או את החלב
נשאר לי את הסויה ואת החלבון בייצה הם מומלצים?
האם הם עושים גאזים? כי הבנתי שכן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שואל?
ענת פלדמן21/07/2009ונשם לרגע בצד את העובדה שאולי אתה לא זקוק לאבקה: השפעת הסויה לגבי נפיחות וגזים משתנה, כלומר זה אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב ישבן עקשן במיוחדחן20/07/2009
אני בת 29 בגובה 155 ס"מ שוקלת בין 53-55 (זה כל הזמן מתנדנד) בחצי שנה האחרונה אני משתדלת לאכול בריא ואכן ירדתי הרבה, אבל דווקא בגלל שרזיתי הישבן הענק שלי שלא ירד במ"מ במהלך הדיאטה (גנטיקה) בולט בצורה מזעזעת כך שאני נאלצת ללבוש רק בגדים רחבים כדי לטשטש למרות ש עד המותן יש לי גוף דקיק ממש.
בעבר עשיתי בקביעות אירובי ועיצוב וכן הליכות מה ששיפר מאוד את המצב אך לאחרונה בשל בעיה בברך נאסר עלי כל פעילות אירובית והליכות ואני עושה אופניים 40 ד' 4 פעמים בשבוע אבל זה לא נראה לי עוזור לישבן מה אפשר לעשות במסגרת מגבלות הברכיים? תודה
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חן
ענת פלדמן20/07/2009ראשית נסתכל על הצד החיובי: כשאת מפחיתה את אחוז השומן בגוף משתפר מצב הישבן. וזה טוב ! הפחתה של אחוז השומן היא הרי שילוב של תזונה, פעילות אירובית ותרגילי התנגדות - לכל הגוף בכלל ולישבן בפרט. תרגילים לישבן לא חסרים, את וודאי מכירה, ואין שם עומס על הברך. דווקא עם אופניים אני אישית מרגישה את הברך ולי זה לא ממש מתאים. שחייה (בעיקר חתירה או גב) היא פעילות נפלאה והעומס על הברך אפסי, רק צריך להיזהר שלא "לזרוק" את הרגל במים.
החלק כמעט החשוב ביותר (החשוב ביותר זו החשיבה, הראש, קבלה עצמית , אהבה עצמית, סליחה וכו'). הוא התזונה שלך ולכן אני מאמינה שאם בנוסף לתרגילים, פעילות אירובית אפילו מתונה את שומרת על מאזן קלורי שלילי ובעיקר על מאכלים בריאים ומזינים - את גם רואה את השינוי וגם שומרת על התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוב הישבן
שי אלנקרי20/07/2009אין לי הרבה מה להוסיף על תשובותיה המצוינות של ענת. תוכלי לראות בכתבות בקטגוריית כושר גופני מספר תרגילי ישבן מצולמים שניתן ומומלץ לעשות גם בבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לענת ולשי, אבל אני ...
חן26/07/2009אני כנראה באמת מקרה נדיר...
ההיקף שלי באיזור הישבן הוא מטר! למרות שאני בחורה רזה...
בקשר לאופניים- זוהי המלצת האורטופד- כי זה מחזק את הברכיים בלי להפעיל עליהם לחץ (_אני מצטטת אותו בלי להבין ) אם אתם אומרים שמותר לעשות את כל תרגילי הישבן למרות בעיית הברך (אני אעשה את אלה שבשכיבה) אני אתחיל כבר מהיום ואדווח על תוצאות...
תודה רבה
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה :)
ענת פלדמן26/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימונים בייתית לאשה בת 64 שדרור20/07/2009
שלום רב.
אני רוצה לשאול שאלה עבור אימי.
בדובר באשה עסוקה מאוד, בת 64 שלפני מס חודשים עברה התקף לב.
היא נירשמה למועדון כושר המיועד במיוחד למחלימים מהתקף לב, עם מאמנים מקצועיים רופאים וכו.
הכול ניפלא, רק שיש בעיה אחת.
המקום קצת מרוחק ולכן זה שורף לה 3 חצאי ימים כול שבוע.
מאחר והיא מחזיקה עסק שצורך המון זמן, אותם 3 חצאי ימים, עם כול התועלת הגדולה גם פוגעים לה בעסק וזה יוצר בעיה.
שאלתי: האם ניתן לבנות לה תוכנית אימונים בייתית שתכסה את הצרכים שלה?
(במכון הכושר הם עובדים גם עם מכשירים וזה אין בבית).
האם אתם מכירים למשל תוכניות אימונים כאלה שניתן לרכוש כמדיה(דיסקים) וכד.
או שזה משהוא שיש לבנות עם מאמן מקצועי באופן פרטי?
הרבה כסף אין כרגע, כך שלא בא בחשבון מאמן שיגיע קבוע הביתה,אבל אולי ניתן רק לעשות פגישה או שתיים לבניית תוכנית בייתית ואח"כ להפגש מידי מס שבועות לעידכון?
(אם כן, אז אנו מתגוררים בחיפה ונשמח להמלצה אם אתם מכירים מישהוא עם הרבה ותק ניסיון ומקצועיות).
תודה רבה.
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם
ענת פלדמן20/07/2009חיפאית לשעבר אולם לא מכירה מאמנים מהאזור. אולי לשי יש רעיון. מה שכן - כיון שהיא עובדת כבר עם אנשי מקצוע שמכירים אותה ואת מצבה ויש לה קשר איתם -אפשר לאמץ את שירותיו של אחד מהם. אפילו ביום שהיא עוד מגיעה למכון לבקש מהם תכנית אימונים שאפשר לעשות בבית. בעלות נמוכה מאד: למשל עם גומיה, כדור פיטבול, פיתה פילאטיס ואפילו תרגילים מול התנגדות הגוף עצמו. אכן מסכימה לגבי בניית תכנית מותאמת אישית ולכן DVD לעניות דעתי זו לא אופציה בטוחה.
האם הרופא דיבר איתה על שחייה? אם היא שוחה: ממליצה על בריכת הטכניון, אימון שחייה (בנוסף לתרגילים בבית) של פעם-פעמיים בשבוע יכול להיות רעיון מצויין ולא רחוק. גם בריכת מכבי מצויינת, ואפילו מועדון הספורט בדניה (איפה אתם מתגוררים בחיפה??)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת. תודה על התגובה המהירה..
דרור20/07/2009היי ענת.
תודה על התגובה המהירה.
אני אציע לה לבדוק אפשרות לבנות תוכנית בייתית עם מישהוא מהצוות שעובד איתה.
לגבי שחייה, אשאל, אבל באמת הרעיון הוא דברים שאפשר לעשות בבית.
בכול אופן, אם שי, או מישהוא אחר מכיר מאמן(מקצועי, מדופלם, מנוסה וכו) נשמח לקבל פרטים.
שוב תודה.
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דרור
ענת פלדמן20/07/2009ראשית בהצלחה ועדכן אותנו בהמשך. ועוד: היכן אתם גרים?, לעיתים קרובות אני בחיפה (באזור הכרמל) ואשמח לעזור
עדיין חושבת שעדיפות אופטימלית היא קבלת תכנית אימונים אישית כרצף פעילות שכבר נעשה עם המאמן ה"מטפל". .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת..
דרור20/07/2009הי ענת.
אימי אהבה את עצתך ותדבר עם המאמן שלה במכון.
תודה רבה בינתיים.
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא :)) בהצלחה
ענת פלדמן20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמנים עד הבית
שי אלנקרי20/07/2009שלום דרור,
במידה ותרצה לשקול אפשרות של מאמן כושר עד הבית של אמך, אתה מוזמן לדבר איתי, בצוות שלי יש מאמנים גם מאזור חיפה ואוכל לדאוג לך למאמן מקצועי שיתאים לאמך לפי נתונייה האישיים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיטריינררון20/07/2009
שלום קניתי מולטיטריינר סטנדרטי.
רציתי לשאול כיצד עובדים מצד זמן ביום או מספר פעולות או עד מתי להפסיק שלוחץ על השרירים
או כמה פעמים ביום וכמה זמו וכו'
איזה תוכנית עבודה כללית יש למולטיטריינר בשביל לקבל תוצאות מנימליות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתחדש רון
ענת פלדמן20/07/2009למה הכוונה ב"תוצאות מינימליות" - כוון לתוצאות אופטימליות :) בדר"כ זה מגיע או אמור להגיע עם חוברת הפעלה, המלצות לתרגילים על מנת לתת בסיס ראשוני. אם אין לך חוברת כזו שווה להוריד מהרשת. עבודה על המולטי שלוש פעמים בשבוע בסבב על כמה שיותר קבוצות שריר, מספר חזרות וסטים קלאסי (8-10, שלושה סטים) יכול לתת לך בסיס טוב בתור התחלה. לגבי המשקל: מאד עניין של ניסוי וטעיה. אם קל מידי -להעלות בעומס. אם כבד מידי (ולהיזהר עם זה בהתחלה) אז להקל.
חשוב שתגדיר מה המטרה שלך,
חשובה בכסל מקרה גם התזונה
חשוב לעבוד מתוך מודעות (על איזה שריר אתה עובד בכל תרגיל -לכן שאלתי על החוברת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילה/בוקר טוב לכולםיצחק20/07/2009
אני מבקש איזה תרגילים מותר לנכה רגליים וגב לעשות בבית , אני מתקרב לגיל 64 אני לא יכול לרוץ ואו ללכת הרבה בגלל אותם מיגבלות שציינתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אים אפשר אז גם על המלצה דיאטטית
יצחק20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומות
ענת פלדמן20/07/2009איש עם אוטו. ממליצה מאד על אימון אישי, גם הכוונה של כמה פגישות יכולה לתת לך בסיס להמשך. איך לעבוד נכון עם משקוליות, גומיה או כדור פיטבול. להגמיש את השרירים, להפעיל את הגוף בטוחי תנועה אופטימלים, לעבוד "עם הראש" ולהרגיש שם ממש טוב. כך שתרגילים מול התנגדות שאתה מבצע בבית בצורה אחראית מדוייקת ומתאימה לך - זה מצוין.
גם בעניין התזונה כדאי לקבל תפריט מותאם אישית. באופן כללי: 5-6 ארוחות במשך היום, לשתות רק מים, לכוון למזון איכותי ובריא. באתר שלי יש כמה דוגמאות, אתה יכול להתרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ספינינג ושריפת קלוריותאלון19/07/2009
אני מעוניין לדעת כמה קלוריות נשרפות באימון ספינינג של 50 דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה קלורית וספינינג
ענת פלדמן19/07/2009הי איתיצ'וק. :) זה מאד תלוי בנתונים האישיים שלך: גובה, גיל משקל, אבל גם בדופק שאליו אתה מגיע פר אימון. יש מחשבונים שיכולים לתת הערכה לפי הנתונים האישיים שלך, אבל למעשה רק שעון דופק שאתה עונד במהלך האימון ייתן תשובה מהימנה.
ועוד: מה מטרת האימון שלך? חשובה התזונה. אבל הנה שאלת שאלה תמימה ואני פותחת לסיפור שלם. בכל מקרה אנחנו פה לשאלות נוספות.
http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי מטרת האימון
אלון20/07/2009מטרת האימון הינה הורדת אחוז השומן בגוף לווא דווקא המשקל.אני 1.83 שוקל 89 קילו בן 29.
האם את ממליצה על ספינינג לצורך מטרה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוודאי,
ענת פלדמן20/07/2009כל פעילות אירובית שאתה אוהב לעשות תורמת למטרה שלך, ספינינג זה מצויין, אפשר לגוון עם שחייה למשל, הליכות. לא חובה. שוב: התזונה חשובה ביותר כמו גם האימון האנאירובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תזונה
אלון20/07/2009המטרה בגדול היא להוריד אחוזי שומן באופן כללי אבל בעיקר בבטן(רוצה קוביות).מה לגבי המלצות תזונתיות מה כדאי ומה פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן20/07/2009אין ירידת שומנים נקודתית, כלומר אנחנו לא יכולים לכוון להפחית את אחוז השומן דווקא בבטן. אבל כן שילוב של תזונה פעילות אירובית ותרגילי כוח מפחיתים את אחוז השומן הכללי בגוף וכנראה גם בבטן. (ואז קל יותר להבחין בקוביות).
מה לא?
מטוגנים, סוכרים ומתוקים, שתייה ממותקת
מה כן?
פירות, ירקות, קטניות , בשר או דגנים, לבחור ב"מלא" - אורז מלא, לחם מלא... ולשתות רק מים.
יש באתר שלי כמה דוגמאות, ככלל כדאי לקבל התאמה אישית.
הרבה התמדה וסבלנות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות והטיפים
איתי20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה אנחנו פה לשאלות נוספות :)
ענת פלדמן20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתנה בהתאם לנתונים אישיים
שי אלנקרי20/07/2009אכן משתנה בהתאם לנתונים אישיים. מציע להשתמש בשעון דופק ולבדוק שריפת קלוריות מעט יותר מדוייקת.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)