פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חדר כושר
    לא משנה
    28/06/2009

ביתי בת ה12 עוד לא קיבלה ווסת והיא רוצה להירשם לחדר כושר מצאנו חדר כושר לגילאי 12 אורך האימון הוא 30 דקות 3דקות ב10 מכשירים האם זה יכול ליפגוע לה בגדילה או בהיתפתחות והאים אתה ממליץ לירשום ? או שעדיף שהיא תעשה כושר בבית יש לנו הליכון אופניים לא בצורה של אופנים ארוכים אלה בצורה ארוכה יש לה מישקולות של 1 קילו.
    אם אתה לא ממליץ לירשום אותה (אתה יכול לפרט למה לא) כדאי ליקנות לה עוד כול מיני מכשירים?
    ועל איזה מכשירים אתה ממליץ?
    כדאי ללכת לתזונאית שתיבנה לה תפריט מתאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חדר כושר

הוספת תגובה

• קצת פרטים

ענת פלדמן
    29/06/2009

יכולים לעזור במתן התשובה שלנו. גובה, משקל ומטרת הרישום לחד"כ. בעיקרון לילדים אני מאד בעד עיסוק בספורט "חופשי", תנועה, בעיקר לנערות. ריקוד בחוג, או אירובי. למצוא משהו שהילדה אוהבת לעשות. ובכלל אם בכל זאת נרשמים לחד"כ אז לשלב. שהיא תאמץ את עניין הכושר, התנועה, הפעילות, כדרך חיים, מתוך הנאה. אפשר גם בבית (יש לכם מסלול הליכה?!) ולגוון בתרגילים: אפשר עם משקוליות, אפשר גם בלי. יש באתר שלי כמה תרגילים, הסברים ודוגמאות.
    ולשאלתך: זה לא יכול לפגוע לה בגדילה, חד משמעית. מה שכן - תזונה מאוזנת ונכונה ומספיק שעות שינה (והרבה שמחת חיים) יעזרו לה למצות את פוטנציאל הגובה.
    תזונאית יכולה לעזור להכניס מודעות לענין האוכל, אני בעד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון כושר

לא משנה
    29/06/2009

משקל 52 גובהה 150 המטרה לעצב את הגוף ולישמור על אורך חיים בריא ולגבוהה להרזות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי, אני עומדת מאחורי

ענת פלדמן
    30/06/2009

התשובה הקודמת שלי, מחדדת ומוסיפה:
    1. שמירה על אורח חיים בריא זה נפלא, גיל מצויין להתחיל לפתח בו מודעות. לפעילות גופנית, תזונה נכונה, חשיבה חיובית. יופי. תזונאית זו אפשרות (יש אפשרות ללכת דרך הקופה) והיא תאמר לכם את זאת: להמעיט עד למינימום בממתקים, שטויות מטוגנים, ג'אנק. לאכול 5-6 ארוחות מאוזנות ובריאות (בוקר ביניים צהרים ביניים ערב) שתי מנות פרי ביום, קטניות, חלבון איכותי, דגנים. ולשתות רק מים.
    2. עניין הכושר: שוב, חשבו ביחד מה הילדה אוהבת לעשות. אני בערך בגילה גיליתי את חוגי האירובי למיניהם, והתמכרתי. ריקוד, תנועה, מוסיקה זה התחום שלי, ומאז שאני זוכרת את עצמי אני שוחה. כך שאתם כהורים מכוונים אותה להתנועע בדרך שמתאימה וכיפית לה. אני לא בטוחה שחד"כ זה הפיתרון, אבל אם אחד ההורים מתאמן שם למשל וזה יוצר זמן איכות עם הילדה - אז זה מצויין
    3. נקודה חשובה ביותר: כששומרים על אורח חיים בריא ומאוזן - אז גם יורדים במשקל והגוף מתחטב. אל תקחו את זה כמטרה אלא בדיוק את מה שרשמתם: בריאות. כשהבריאות היא מטרת העל כל השאר כבר מגיע. תנו לילדה להיות ילדה ולא להתעסק עם מספרים ושקילות אבל כן להקנות לה את המודעות, לתת לה את הכלים ולפתח רגש אחריות על גופה ונפשה.
    4. הגובה שלנו נקבע גנטית, אין פעילות ספורטיבית שתשפיע עליו לכאן או לכאן. אבל: שנת לילה מספקת, (עכשיו חופש, ובכל זאת שתלך לישון בשעה נורמלית לתת להורמון הגדילה לעשות את שלו) תזונה נכונה ופעילות גופנית יעזרו לילדה למצות את פוטציאל הגובה שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה
    עמית
    28/06/2009

שלום יש לי כ-5 ק"ג מיותרים ואני עושה דיאטה בשביל להוריד אותם. רציתי לדעת אם כאשר אני אוריד אותם יקטן לי גם החזה? יש לי חזה טיפה יותר גדול מהממוצע ולא הייתי רוצה שהוא יקטן עקב ירידה במשקל אבל חשוב לי להוריד את ה-5 ק"ג המיותרים. האם באמת החזה יקטן עם הירידה במשקל? ואם כן האם יש דרך למנוע את זה? תודה מראש, עמית.

לקביעת תור
    סגירה
    חזה

הוספת תגובה

• גודל חזה וירידה במשקל

ענת פלדמן
    28/06/2009

אנחנו לא יכולים לצפות מראש מאילו מקומות ירדו אחוזי השומן, ומתי בדיוק. האם קודם תרזי בפנים? בבטן? בירכיים? האם בכלל בחזה? זה גנטי. יכול להיות שהחזה יקטן ויכול להיות שלא. אין דרך של ממש למנוע את זה אם כי תרגילי חיזוק לאזור החזה (שאמנם לא יגדילו אותו) יכולים לתרום למראה "מורם".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון גמישות
    חזי
    28/06/2009

היי.אני מאמן קבוצת כדורגל-בוגרים 20+.רציתי לדעת כמה דברים?

-אימון גמישות-מעבר למתיחות והרפייה ספיצפיות שנעשות בתום כל אימון
    כמה יחידות אימון גמישות אני אמור לעשות בתכנית השבועית.
    כמה זמן עליי להקדיש לאימון זה?האם אימון הגמישות הוא כללי או ספיציפי?
    והאם באימוני הטרום עונה אחרי חזרה של שחקנים מהפגרה(כנראה ללא פעילות סבירה)
    אני אמור להקדיש לאימוני הגמישות בתחילת כל אימון מעבר לזמן הרגיל שבו כבר הקבוצה
    בכושר גופני סביר על מנת למנוע פציעות כבר בתחילת האימונים שכידוע מאוד עצימים בטרום עונה.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון גמישות

הוספת תגובה

• אימון גמישות גם הוא

ענת פלדמן
    28/06/2009

כמו כל אימון - תלוי מטרה. אני לא מאמינה שהמטרה שלך היא לעשות שפגט לשם שפגט או להיות נערת גומי. אני לא צינית, יש כאלו שזו המטרה שלהם. יחד עם זאת יש חשיבות לא מבוטלת לעניין המתיחות, ע"ע יוגה, פילאטיס, ריקוד ודומיהם שנותנים על כך את הדעת, ובצדק. בהנחה שאתה עושה את המתיחות במסגרת האימונים הקבועים שלך אני מניחה שזה מספיק, אם כי אני אומרת לא אחת שלהמתח במשך היום בלי כל קשר לאימון זה הכרח המציאות. לא כאימון מלא של חצי שעה אבל גם כמה דקות של מתיחות והרפיה ביום עמוס או שלא - זה מצויין מכל הבחינות.
    הסתבכתי קצת עם החלק השני של השאלה שלך, אבל אם הבנתי נכון - אני פחות בעד חימום סטאטי של מתיחות ויותר בעד חימום דינאמי ואת המתיחות לשמור לסוף, או לפחות לעשות חימום דינאמי, אז את הסטטי ואז את האימון. בתקופת הפגרה כדאי לשמר פחות או יותר את תבנית האימונים שאתה מבצע בעונה, אולי לגוון עם פעילויות אחרות שכביכול אינן קשורות כמו שחייה למשל. כן, מומלץ מאד להגיע מוכנים לקראת סדרת אימונים עצימה אחרי חופשה, מתיחות גם כחלק מאימון וגם בנפרד (כמה דק', לא יותר מזה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ענת

חזי
    28/06/2009

אוקיי ענת ממה שהבנתי ממך אין צורך באימון ספיציפי של גמישות אלא שילובו בתוכן האימון עם העדפה לדינאמיות.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    רונה
    28/06/2009

אני בת 14 וחצי ואני צריכה עזרה בנושא ספורט.
    כבר שנתיים שלא עשיתי ספורט.. חוץ מבית ספר אבל זה לא נחשב כל כך.
    אני 1.62 ושוקלת 50, זה בסדר לא?
    אני ממש מתעצלת לעשות ספורט ואם אני רוצה לרוץ או לעשות הליכה בבוקר אני רואה שנורא חם ומתעצלת..
    אני רוצה לנצל את החופש הגדול ולעשות משהו, יש לך רעיון בשבילי??
    זקוקה לעזרה!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

רונה
    28/06/2009

יש לי עוד שאלה ששכחתי לכתוב,
    איך אפשר להוריד שומנים מהרגלים?? ואם אפשר בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

ענת פלדמן
    28/06/2009

אפשר להוריד את אחוז השומן הכללי בגוף מה שיבוא לידי ביטוי גם בירכיים (אין ירידת שומנים נקודתית). גם מבנה הגוף משחק תפקיד חשוב. אבל שילוב של תזונה ופעילות גופנית (אירובית+אנארובית) יתרמו למראה מחוטב וצר יותר, כנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשקל

ענת פלדמן
    28/06/2009

שלך ביחס לגובה הוא מצויין. אני מסכימה שהעיסוק בספורט לטובת הבריאות הוא חשוב. הרעיון הוא למצוא משהו כייפי, שיגרום לך הנאה ואולי אפילו תצפי שזה יגיע. למשל: להירשם לחוג אירובי פעמיים בשבוע, אולי אפילו עם חברה. או לקבוע עם חברה לשחייה בבריכה או לעשות הליכה עם אמא בערב. למצוא מסגרת שמתאימה לך, במסגרת בדרכ קל יותר להתמיד, וודאי אם את נהנית. אני בגילך עשיתי בדיוק כך: אירובי אירובי אירובי - על כל הסוגים - מדרגה, דאנס, עיצוב, וכו', והייתי שוחה המון (עד היום:)) גם ספינינג זו אפשרות, או משחקי כדור בקבוצה. את יכולה כמובן לגוון בין הפעילויות השונות. המטרה הא שזה לא יהיה רק לחופש או רק לקיץ אלא שתרצי התמיד כל השנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית
    דקלה
    27/06/2009

שלום,
    האם פעילות גופנית מפוצלת נחשבת אפקטיבית כמו פעילות גופנית רצופה? לדוג': האם ניתן להתאמן חצי שעה בבוקר ועוד עשר-עשרים דק' בערב מדי יום או שעדיף פעילות רציפה של 50 דק'? ההמטרה שלי היא שיפור סיבולת לב ריאה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית

הוספת תגובה

• התשובה היא כן,

ענת פלדמן
    27/06/2009

בעיקר כשהמטרה שלך היא שיפור הכושר האירובי. השאלה עכשיו היא מה עושים בכל זמן הפעילות: כדאי לעבוד על שינויי דופק, להגיע לדופק מטרה שמותאם לנתונים שלך (נשמח לשמוע עוד ולהרחיב) ותמיד להקשיב לגוף (להמנע מעומס יתר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית מפוצלת

שי אלנקרי
    28/06/2009

לא מעט מחקרים נעשו בנושא זה, מסתבר שניתן לחלק את הפעילות האירובית ל-3 פעמים במשך היום או אפילו באימון ועדיין להנות מתוצאות. לדוגמא ניתן לבצע 10-15 דקות של הליכה/ריצה בבוקר, 10-15 דקות בצהריים ו- 10-15 דקות בערב. "המינוס" היחידי הוא שריפת קלוריות מועטה במקצת..אבל ממש בקצת..לא רציני...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח שרירים
    קיקו
    26/06/2009

שלום רב.

לאחר חיפושים אין סופיים ברשת לא מצאתי הסבר ברור לשאלותי.

אשמח מאד אם מישהו יוכל לעזור לי פה.

ברצוני להתחיל לעשות כושר ולפתח את פלג הגוף העליון,
    בעיקר את החזה ושרירי הידיים.

מבנה גופי הנו קטן יחסית ורזה מאד,
    יחד עם תחילת הנסיון לאימוני כושר התחלתי בדיאטת השמנה בשביל האימונים.

אשמח אם למישהו יש תשובות לשאלותי.

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח שרירים

הוספת תגובה

• מה השאלה?

נועם
    26/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה,תקרא את זה

נועם
    26/06/2009

המדריך השלם לעליה במסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המדריך

קיקו
    27/06/2009

חיפשתי את המדריך הנ"ל באתר והשתמשתי בחיפוש, לא העלה דבר.

השאלות שלי הם מה התרגילים המומלצים לפיתוח השרירים בחזה ובידיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה אפשרויות

ענת פלדמן
    27/06/2009

נגד משקל הגוף: שכיבות סמיכה מכל הסוגים, סטים וחזרות - משתנה לפי רמת הכושר של המתאמן. עם משקולות חופשיות: תרגילים בזויות שונות, אכן כדאי לחפש ברשת ובעיקר באתרים באגלית. אם אתהמנוי בחד"כ אתה נעזר במדריך מוסמך ובכלל כדאי לבצע את התרגילים עם הרבה מודעות והבנה של הזויות.
    על מתח או מקבילים - יופי של תרגילים לבנים.
    אני מאד ממליצה על איזון: לעבוד במקביל גם על בטן, רגליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיקו

נועם
    27/06/2009

התזונה היא אחד הגורמים הקריטיים ביותר בפיתוח הגוף. תזונה והתקדמות הולכים בקשר ישיר, יד ביד.ללא תזונה נכונה ההתקדמות שלך תהיה איטית מאוד, אם בכלל תתקיים .

בקשר לענת, אני רק יוסיף שלחזה יש לך כמה תרגילים מומלצים

לחיצת חזה בשכיבה במוט:

הכנה – שכב על הספה, כאשר הרגליים בפיסוק קל.
    האחיזה במוט צריכה להיות מעט יותר רחבה מרוחב הכתפיים.
    לתרגיל זה רצוי שיהיה אדם שישמור עליך בעת ביצוע התרגיל, ואף ירים לך את המוט ("ספוטר").
    המתאמנים המנוסים יותר יכולים לעיתים להחליט לוותר על אדם שכזה.
    הביצוע – הורד את המוט לאט עד לגובה החזה והרם חזרה עד ליישורן המלא של הידיים.
    שאף אוויר בעת הורדת המשקולת אל החזה ונשף את האוויר בעת הרמת המשקולת.
    הערות – ככל שאחיזתך רחבה יותר כך יפעלו שרירי החזה יותר.
    ככל שאחיזתך צרה יותר, כך יפעלו שרירי היד האחורית יותר.
    אם אתה מתאמן מתחיל אתה לא יכול להרשות לעצמך לוותר על שותף שומר בזמן התרגיל.
    תרגיל זה יכול להתבצע כשהספה ישרה, בשיפוע עליון (דגש על החזה העליון) ובשיפוע תחתון (דגש על החזה התחתון).
    תרגיל זה נחשב לתרגיל המקובל והאהוב ביותר על רוב מפתחי הגוף.
    בקשר לידיים:
    כפיפת מרפקים עם משקולית יד
    הכנה – עמוד ישר בפיסוק רגליים קל.
    אחוז בשתי משקוליות יד אחיזה תחתית כאשר ידיך ישרות.
    הביצוע – כאשר המרפקים פונים לצדדים, הרם משקולית יד אחת וסובב את האמה עד אשר האמה אנכית, וכף ידך פונה כלפי הכתף.
    חזור למצבך ההתחלתי וחזור על הפעולה עם היד השנייה.
    המשך להחליף בין כל צד לאחר כל חזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים מומלצים

שי אלנקרי
    28/06/2009

המלצתי האישית היא לקבל תוכנית אימונים מסודרת ולא על גבי הפורום. אתה יכול לקבל מאיתנו טיפים והכוונה מקצועית ככל שתזדקק, אך ללא בניית תוכנית אימון ראשונית בהתאמה אישית לא תוכל לעשות את הצעד הראשון קדימה. אני ממליץ לך בחום ללכת ולקבל תוכנית ממדריך בחדר כושר, בין אם זה תוכנית אימון בחדר כושר או בין אם זה בבית. המדריך שיפגוש אותך יכול לבנות לך תוכנית אימון התואמת את מצבך האישי והיכולות הגופניות. יש אינספור תרגילים לשרירי החזה והידיים אך אלו צריכים להיות בהתאמה אישית, סביר להניח מה שעובד אצלי לא יתאים לך ולהפך. כפי שכבר נאמר והוזכר הרבה מתחיל בתזונה וכלל לא לשכוח את הרגליים....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשי אלנקורי

נועם
    01/07/2009

עם כל הכבוד, אבל יש המון מדריכים בחדרי כושר שאין להם מושג.
    לדוגמה יש לי במכון כושר , במקום שאני מתאמן, יש מדריך שמן , שאין לו מושג מה זה חדר כושר,
    ככה שלהגיד למתאמן לך למדריך ותתייעץ איתו, זה לא הפיתרון.
    חוץ מלהגיד תעשה כל תרגיל 3 סטים של 12 חזרות, הם לא יודעים כלום.
    וזה ברבה חדרי כושר....
    הבעיה שאין פיקוח על מקומות כאלה, ומתאמים עושים לעצמם נזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהה
    ספיר
    26/06/2009

אני בת 14 שוקלת 60 וגובהי הוא 1.62
    אני רוצה לנצל את החופש הגדול כדי להוריד 5 ק"ג כי המשקל שלי כרגע מאוד מפריע לי.
    יש לי בבית אופני כושר ואציתי לשאול אם הם יעזרו להורדה במשקל, אם אני יעשה כל יום חצי שעה ביום כמה בערך אני ארד בשבוע?
    ואם אפשר אשמח לקבל עוד טיפים על ספורט ודיאטה שמתאימים לגילי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרהה

הוספת תגובה

• ספורט וירידה במשקל

ענת פלדמן
    26/06/2009

כדאי לנצל את החופש בעיקר לאורח חיים בריא ותזונה נכונה, לכל החיים. ולכן זה לא ממש משנה כמה תרדי בשבוע משנה השינוי לטובה בהתייחסות לגוף שלך ולאורח החיים.
    חצי שעה ביום זה בסדר, אני בעד גוון. פעם אופניים, פעם שחייה, ריצה, משחקי כדור, ריקוד. יותר תנועה, בכלל במשך כל היום.
    תזונה קריטית לירידה במשקל, ללא קשר לספורט: ללא מטוגנים, ללא "שטויות", 5-6 ארוחות ביום, פירות ירקות חלבונים קטניות ולשתות רק מים.. יש באתר שלי כמה דוגמאות ואכן כדאי לרכוש מודעות, אולי אפילו ללכת לייעוץ אישי לקבל כלים.
    הרעיון בגדול הוא לחשוב בריאות, תנועה, ואז המשקל כבר מגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי אליכם :)
    ויקי
    25/06/2009

יש לי שאלה שקצת מציקה לי..
    אני בת 17 ואני רזה (גנטי). אני עוסקת בכושר בכדי איכשהו לעצב את הגוף שלא יהיה כזה רזה...
    השאלה שלי היא כזאת, אם אני אמשיך לאכול כמו שאכלתי לפני שהתחלתי להתאמן (אני עושה 3 פעמים בשבוע ריצות, התעמלות בבית בינתיים ועוד מאת נרשמת לחדר כושר) יש חשש שאני ארזה?
    ועוד שאלה קצת מוזרה, אבל די מציקה לי.. אם אני עושה מספר תרגילים לחיטוב שרירי הישבן אני עלולה להרזות בחלק הזה או שזה רק בונה שרירים?

קיצור תודה מראש ^^

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לי אליכם :)

הוספת תגובה

• הי ויקי

ענת פלדמן
    26/06/2009

יפה שהתחלת לעשות כושר, אכן בריא ולא חייב להיות קשור למשקל.
    1. אם את אוכלת כרגיל ועושה כושר אירובי את מעלה את כמות הקלוריות היומית שאת צורכת, מוציאת יותר אנרגיה ממה שאת מכניסה ובהחלט יורדת במשקל.
    2. בהנחה שאת שומרת על איזון של הוצאה מול הכנסה מבחינת התזונה ומבצעת אימוני כושר לאוזר הישבן למשל - את לא "ממיסה" ש את השומנים, את מחזקת את השרירים. אין ירידת שומנים נקודתית, שומן ושריר הן רקמות נפרדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מור
    25/06/2009

האם שתיית נס קפה מרובה מורידה עלייה מאסה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זניח.

ענת פלדמן
    25/06/2009

זה בעיקר לא בריא, כמו כל דבר שהוא לא במידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב
    רעם
    25/06/2009

אם אני רוצה לחטב את הגוף, מה יקרה אם אעבוד רק על אירובי (השריר ירד )או שצריך גם תרגילים אחרים(סיבולת)? ואיזה צרגילים ממולצים למטרה זו?
    בן24 70

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב

הוספת תגובה

• באירובי

ענת פלדמן
    25/06/2009

הכוונה לסבולת לב ריאה ו... כן מומלץ בכל מקרה לעשות גם תרגילי כוח לטובת שמירת על מסת השריר והגברת השריפה הקלורית היומית שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

רעם
    25/06/2009

אני לא מבין אז השריר יתפרק אם אני אשלב אימוני כוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשאתה מוריד

ענת פלדמן
    25/06/2009

במשקל רק באמצעות תזונה - מאזן קלורי שלילי אתה מאבד לא רק את מסת השומן אלא גם את מסת השריר שלך. על מנת לשמר את זו האחרונה עד כמה שניתן אתה עושה במקביל גם פעילות אירובית ואנאירובית - פעילות הכוח משמרת את מסת השריר, בפעילות עצמה השריר עובר תהליך קטבלי בזמנוחה ועם תזונה תוכמת הוא עובד תהליך אנאבולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה אחרי אימון כח
    אור
    25/06/2009

שלום,
    במשך החודשים האחרונים ביצעתי מהלך של עליית מסה והגדלתי את השרירים שלי ע"י אימונים ותזונה.
    אך יחד עם זאת גם השמנתי - קצת כרס צמיגים וכו' :)

רציתי לדעת איך ניתן לשלב אימונים אירוביים ע"מ לשרוף שומן, ומבלי לאבד את מסת השריר.
    חבר אמר לי שכדאי לי אחרי אימון כח (של שעה) לרוץ על ההליכון למשך חצי שעה בקצב בינוני ואז רק ישרף השומן והשריר לא יפגע..

מה מומלץ לעשות ? יהיה לי קשה מאוד להפריד בין האימונים מטעמי אילוצי זמן.

האם אפשר לרוץ אחרי אימון משקולות ? ומה האפקט ?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה אחרי אימון כח

הוספת תגובה

• חיטוב לחוד

ענת פלדמן
    25/06/2009

ומסה לחוד. זה לא עובד ביחד. בשבועות הקרובים עבור לאימון חיטוב - הקפד בתזונה שלך, אימונים אירובים ואימוני כוח לשימור מסת השריר. ירדו אחוזי השומן, תרד הכרס, ואז תחזור לאימוני מסה, ותזונה מותאמת - כזו שתשמר את התוצאות ולא תגרום להשמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK תודה, איך לשלב אימוני כח עם ריצה

אור
    25/06/2009

איך לשלב אותם ? אפשר לרוץ אחרי אימון משקולות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר

ענת פלדמן
    25/06/2009

אבל אכן ידוע כפוגע במסה. במקרה שלך כשאתה עובד על הורדת אחוז השומן בגוף - זה בסדר גמור. רצוי בשילוב עם פעילויות אחרות כמו שחייה למשל אם זו אופציה ובכלל גוון בקרדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה באחוזי שומן

שי אלנקרי
    28/06/2009

ירידה במשקל או באחוזי שומן, משמע - גירעון קלורי שלילי, בגירעון קלורי שלילי לא ניתן לעלות במסת השרירים אם כי ניתן למזער נזקים מינימאליים ע"י תזונה נכונה, לפני ואחרי האימון..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירובי
    ניסים
    24/06/2009

האם הליכה למשך 35 דקות בקצב של 6-6.2 היא הליכה שורפת שומן ואפקטיבית.

והם היא עובדת על סיבולת לב ראיה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אירובי

הוספת תגובה

• בגדול כן

ענת פלדמן
    24/06/2009

אבל תלוי בנתונים, תלוי ברמת הכושר שלך בקיצור: תלוי בדופק בזמן המאמץ, שווה למדוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה עם פרקינסון
    מיכל
    24/06/2009

חברתי חולת פרקינסון ידה השמאלית רועדת מאד. היא רוצה להשתלב בחוג ספורט לגמלאים. האם מותר לה להשתתף. או שיש מקום לחשוש לנזק? אודה לכם אם תואילו לענות לי מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    חברה עם פרקינסון

הוספת תגובה

• הכי נכון ואחראי מצידי לכוון אותך

ענת פלדמן
    24/06/2009

להתייעץ עם הרופא המטפל. מרגיש לי נכון יותר לכוון את חברתך לאימון אישי, עבודה מדוייקת ואחראית, כזו שתקנה לה מודעות לגבי טווחי תנועה, מה מתאים לה יותר ומה פחות - מה שייתן לה את הכלים אחכ בעבודה בקבוצה. מאמן אישי טוב אפילו יעבוד במקביל וביחד עם הרופא המטפל.
    כל מקרה לגופו. הרופא המטפל יאמר לה שיש לשים לב מבחינת האימון ליכולת שווי המשקל הכללית בגוף, לא רק איזון בפלג הגוף העליון. יכולת להתחיל תנועה מסויימת, יכולת ביצוע תנועות במרחב, יציבה, תזמון התנועה בפלג הגוף העליון כמו גם התחתון, חיזוק השרירים - אילו בדיוק זקוקים לתמיכה ולעבודה מיוחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשך שיחתנו הבאת נתונים
    .
    23/06/2009

בן 18 1.68 (נמוך מאוד =\)
    שוקל 65 פחות או יתר
    אני רוצה להוריד קצת כרס יש לי בקטנה אני לא זמן ולפתח שרירים בבטן בצדדים ובאמצע
    לפתח את השרירים בחזה את הכתפיים את הידיים את הגב את הרגלים ואת הכושר לסקס :] חחחח

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    להמשך שיחתנו הבאת נתונים

הוספת תגובה

• יש לי מתאמנים

ענת פלדמן
    23/06/2009

נמוכים ממך. וכושר לסקס? פשוט להתאמן :) ולעניינינו: להורדת הכרס חשובה מאד התזונה שלך. אני לא מאמינה שבגיל 18 יש לך כרס, אולי הצטברות קלה של שומן באזור. אימונים אירוביים כמו גם תרגילי חיזוק ובעיקר בעיקר תזונה. אז כן - צריך לעבוד, על כל השרירים בגוף. מלאי התרגילים הוא אינסופי, כדאי לעשות את זה נכון וכמו שצריך על מנת שלא לגרום נזק. אימון כושר אישי אפילו בחדר הכושר -לאמץ שם מדריך ולקבל כמה הנחיות בתור התחלה זה רעיון לא רע. תפריט שמותאם לך -ואתה רוכש הרגלים חשובים לחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר וצלוליטיס
    שני
    23/06/2009

שלום,
    אני מתאמנת בחדר כושר כבר קרוב לשנה ויש לי צלוליטיס באזור הישבן. איך אני יכולה להוריד אותו,
    חברה המליצה לי להשתמש בתכשיר במקביל לפעילות בחד"כ דבר שלא יזיק אלא רק יכול לעזור לי.
    מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר וצלוליטיס

הוספת תגובה

• תכשיר

ענת פלדמן
    23/06/2009

לא שמעתי על משהו מועיל באמת. תרגילי כוח ממוקדים לאזור בשילוב עם תזונה (!!) יכול לשפר בצורה משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה