פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיטוב האגן והמותן
    אחת..
    12/06/2009

שלום,
    אני זקוקה לתרגילים שאפשר לבצע בקלות בבית לחיטוב האגן והמותן .. שבהתמדה יניבו תוצאות!
    חיפשתי באינטרנט והיה קשה לי מאוד למצוא תרגילים ספציפיים לאזור המותן והאגן .. אז אני מווה שאתם תוכלו לסייע לי בעניין :)

בנוסף, ישנו תרגיל של שכיבה על הצד והרמת הרגל העליונה באוויר והורדה ללא נגיעה ברגל השניה כ50 פעמים רצופים...האם התרגיל הזה עובד על האגן או על הירכיים ? כי חלק אמרו לי כך וחלק אמרו אחרת..אשמח לתשובה

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב האגן והמותן

הוספת תגובה

• מותן וירכיים

ענת פלדמן
    12/06/2009

חיטוב -בשילוב עם אירובי ותזונה. כמובן גם תרגילים. כך תראי תוצאות.
    מותן: מעמידת פיסוק נוחה, כפיפת ברכיים קלה בטן בפנים וטוסיק מכווץ: ידיים מאחורי העורף, כפיפות עמוקות ואיטיות לצדדים. 30 לכל צד.
    אפשר לאחוז משקוליות לצידי הגוף ולבצע את אותו תרגיל
    אפשר לעמוד על גומיה מקוצרת ולבצע את אותו תרגיל
    בשכיבה, ידיים מתחת העורף, ברכיים כפופות, מניחים את שתי הברכיים לצד ימין ומבצעים כפיפות בטן "רגילות", שכמות ניתקות מהקרקע. 50 לכל צד. כפול 3 עם מנוחה של כחצי דקה.
    התרגיל שאת מתארת עובד על החלק החיצוני של הירך, תרגיל מצויין (אפשר עם ווריאציות: כפיפה וישור לכוון החזה, סיבובי רגל קדימה ואחורה). יש כאן דיסוננס סמנטי. למה את מתכוונת ב"אגן"? אזור אגן הירכיים כולל את המותן, טוסיק, ירכיים. כל מי שדיברת איתו למעשה צדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אחת..
    14/06/2009

לגבי התרגיל הראשון שנתת לי - מעמידת פיסוק.. - הצלחתי להבין את מצב הגוף הסטטי אבל לא הבנתי מז"א ידיים מאחורי העורף וכפיפות?? בעמידה?
    ולגבי התרגיל השני..האם זה לא עובד בעקרון רק על צדדי הבטן??
    אני מדברת ממש על המותן.. כי החלק הזה הוא החלק הכי בעיתי אצלי ותמיד יש פער גדול בינו לבין שאר היקפי גופי..
    בנוסף, האם התרגילים האלו עובדים גם על המותן האחורי כביכול? - ז"א בגב - החיבור בין הטוסיק לגב (השומנים הצדדים .. )

ותודה על התרגילים לעיצוב ישבן וירכיים אבל חיפשתי תרגילים להיקפי המותן..

* בנוסף, אני מוסיפה כאן שאלה נוספת שלא קשורה - אני זוכרת ששמעתי פעם שישיבה עם 'הכנסת הבטן' עובדת על שרירי הבטן כמו כפיפות! האם זה נכון?? ובמידה וכן..כמה זמן צריך להחזיק על מנת שזה באמת ישתווה לתרגילי הבטן?

תודה רבה על תשובתם עד כה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

ענת פלדמן
    14/06/2009

1. כן. כל התרגילים הראשוינם הם ממצב של עמידה. עובד נקודתית על המותן, וגם על החלק האחורי יותר, מה שציינת. הקפידי על ברכיים כפופות ובטן אסופה לשמור על הגב
    2. מאד נדיר למצוא תרגיל שעובד רק על קבוצת שריר אחת. זה נכון שגם האלכסונים נכנסים לפעולה אבל גם המותן. מה שאת יכולה להוסיף זה למשל משכיבה על הצד, ברכיים כפופות, עלייה של כל הגוף למעלה. יד אחת תומכת ברצפה, יד שנייה עוזרת עם תנופה.
    3. זה נכון שכשמכניסים את הבטן זה עובד על השרירים הפנימיים שלה. אין כאן חוקים וספירות - עדיף תמיד לשמור על בטן אסופה כי זה גם נכון ליציבה שלנו. כשאת מבצעת כל תרגיל שהוא ואת שומרת על בטן בפנים זה גם נכון. את יכולה להחזיק את הבטן סטטית ואת יכולה להרפות ולהכניס. זו אופציה, לא תרגיל נוח במיוחד, אבל אם את באוטו, בשיעור, או סתם מכניסה מודועות אחרת ביומיום את יכולה לשלב .
    4. כל הנושא של מותן ואחוזי שומן -אני חייבת שוב להדגיש את עניין התזונה. את יכולה לחזק את שריר המותן, לחזק את השריר האחורי בגב, אבל זה לא ימיס את השומנים. חשיבות לשילוב האולטימטיבי של תזונה, פעילות אירובית ופעילות אנאירובית גם לכל הגוף כולו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות!!!! (:

אחת..
    15/06/2009

תודה רבה רבה על המענה המקיף, המהיר והיסודי!!! פורומים מדהימים פשוט..
    בזכות האנשים שאחראיים עליהם :)

יישר כח והמשך שבוע נהדר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיף לשמוע ! תודה!

ענת פלדמן
    15/06/2009

שבוע נפלא :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרזה במקומות הלא נחוצים

יעל
    14/06/2009

אני רזה בידיים ובפנים -וברגליים מהברך ומטה.באזורים אחרים אני מלאה מאד .ירדתי לאחר מאמצים מרובים 10 ק'ג ולצערי בעיקר בפנים בידיים וברגל למטה .הידים הפכו למקלות מגעילות ושאר הגוף יכול להוריד עוד המון שומן-מה עושים? אין לי זמן לספורט אך אני מקפידה לעשות יום יום ספינינג 30 דקות (על מ'ס 5) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי יעלה

ענת פלדמן
    14/06/2009

את בדרך הנכונה. אנחנו לא יכולים לכוון היכן ירדו אחוז השומן בגוף בתהליך של חיטוב. המשיכי לאכול נכון (לא רק פחות קלוריות ממה שאת מוציאה אלא בעיקר קלוריות איכותיות, כלומר לאכול בריא), המשיכי עם הספינינג, הוא מצויין לשריפת שומנים לסבולת האירובית, והוסיפי כמה תרגילי כוח בסיסיים כמו שכיבות סמיכה, כפיפות בטן וכמובן כמובן מתיחות לסיום. אימון כולל של 40 דק' במקום חצי שעה, אבל 10 הדקות הללו חשובות.
    סבלנות כמילת מפתח. גם ההתיחסות לזה כאל אורח חיים, מתוך קבלה ואהבה עצמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 4 תרגילים לחיטוב הישבן והירכיים

שי אלנקרי
    12/06/2009

הנה קישור ל-4 תרגילים מצולמים לישבן והירכיים
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8523
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רעם
    12/06/2009

אם אני מרגיש שבשכבות שמיכה שהגף לא "מתקדם" ועדין קשה לו לעשות זאת כבר תקופה ארוכה ,ממה זה יכול לנבוע?
    יש לציין שאני אוכל כמו שהמליצו לי ונח כמו שצריך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מה אתה עושה?

ענת פלדמן
    12/06/2009

1. אולי להוריד את מספר הפעמים פר אימון, בהדרגה לעלות
    2. אולי לגוון בתרגילים. לעזוב לעת עתה את שכיבות הסמיכה, לעשות מתח או משקוליות ואז לחזור לזה.
    3. אתה מבצע חימום טוב לפני הפעילות?
    4. אימון מנטלי. לחשוב לדמיין, לעודד את עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצוב וחיטוב הבטן
    נטלייי
    10/06/2009

שלום,
    אני בת 21 במשקל בריא
    אני 1.64 שוקלת 53 אני חושבת שזה סביר.
    רק הבעיה שלי היא הבטן יש לי כרס (כנראה כתוצאה מישיבה מרובה)
    שאני לא מצליחה להוריד גם כשאני בדיאטה ומורידה במשקל הבטן נשארת.
    השאלה איך ומה אני עושה כדי להוריד את הבטן להגיע לבטן שטוחה ומעוצבת כמו גיטרה.
    יש לציין שעד לפני 3 שנים בערך הייתי רזההה מאודדדדדדד ואף פעם לא היה לי כרס.
    אני נחושה לעשות כל דבר להוריד אותה ...

תודה מראש, נטלי.

לקביעת תור
    סגירה
    עיצוב וחיטוב הבטן

הוספת תגובה

• חיטוב בטן

עופר קיס
    11/06/2009

נטליי שלום
    כיוון שאין הורדת שומן נקודתית , הרי שתץרגילי בטן לא יורידו את השומן שמעל שרירי הבטן - מה כן:
    תזונה
    אירובי
    אימוני התנגדות/ משקולות
    איך:
    או לבד או מועדון בריאות
    אז יאללה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נטלייי

ענת פלדמן
    11/06/2009

הכרס היא לא כתוצאה מישיבה מרובה. אבל באמת פעילות גופנית (לשבת פחות, להתנועע יותר) חשובה לטובת הורדה של אחוז השומן הכללי בגוף, וכתוצאה גם בבטן. במיוחד שאת אומרת שהיית פעם שטוחה. כך שהמצב הפיך ואת יכולה לזכות בה שוב. אז בנוסף לתזונה (הדיאטה שאת עושה) הוסיפי פעילות אירובית, תרגילי חיזוק לכל הגוף וגם לאזור הבטן, וגם המון סבלנות, התמדה וחשיבה חיובית.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317&s=ענת%20פלדמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב הבטן

שי אלנקרי
    11/06/2009

אני מוסיף על חבריי מספר תרגילי בטן
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8533
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי משקולות
    יוסי
    10/06/2009

משיהו יכול להמליץ לי על תרגילי משקולות
    ואיך אני משפר מטח

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי משקולות

הוספת תגובה

• תרגילי משקולות

ענת פלדמן
    10/06/2009

לא חסרים, יש המון ברשת - בעיקר באתרים באנגלית כולל סרטונים. אני לא יכולה להפנות במסגרת הפורום. אני לא ממש ממליצה לעבוד לבד כי רצוי לדעת בדיוק איזו תנועה לעשות, מדוייקת ונכונה ולהבין על איזה שריר עובדים. בין היתר על מנת שלא ליצור חלילה נזק. לשפר מתח: אימון של יום כן יום לא, לתת לשריר מנוחה להתאושש.. כל שני אימונים לנסות להעלות את מספר הפעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לחיזוק הגב

שי אלנקרי
    12/06/2009

הנה קישור למספר תרגילי גב מצולמים, תרגילים שיסייעו לך בחיזוק הרחב גבי שיעזרו לך בתרגילי המתח.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8641
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל
    עמית
    09/06/2009

שלום ,
    לפי החומרים שקראתי באתר זה ובאתרים אחרים הרכבתי לעצמי תפריט תזונה וספורט על מנת לרדת 3 קילוגרמים מיותרים:

בוקר: ברנפלקס +חלב 3%

ביניים: פרי/ סנדוויץ' מורכב מ-2 פרוסות לחם שיפון גבינה לבנה עלי חסה ועגבניה

צהריים: מנת עוף/בשר/דגים+ פתיתים/אורז מלא/ עדשים/שעועית ומשתדלת מנה קטנה של ירקות

ביניים: פרי/יוגורט

פעילות גופנית: שעה הליכה מהירה, לפניה ואחריה מקפידה על מתיחות ולאחר ההליכה: בטן 3X30 פעמים, שכיבות שמיכה 15X3, ומבצעת כמה תרגילים שונים לחיזוק הישבן.

ארוחת ערב: בדרך כלל סלט ירקות וביצה קשה עם גבינה לבנה 3%, לפעמים גם טונה,

רציתי לשאול האם התוכנית שהרכבתי לעצמי תהיה אפקטיבית לרדת 3 קילוגרמים מיותרים או האם יש מקום לשיפור ושינוי?
    תודה מראש.

גובה:156 ס"מ
    משקל:57 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    09/06/2009

זו את מהשאלה הקודמת? גם לגבי הכושר וגם לגבי התזונה - תמיד כדאי לגוון. התפריט נראה בסדר (אני לא מתה על הקורנפלקס, הרבה סוכר, אבל יש כאלו שחייבים). כדאי גם למדוד היקפים ואחוזי שומן כי המשקל הוא נתון פחות מוצלח, ודאי כשמדובר במספר מועט של קילוגרמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מתן
    09/06/2009

שלום אני בן 17 וחצי, אני לא שמן אבל יש לי מין כרס כזאת ורוב השומנים מתרכזים באזור הבטן והחזה ומבנה גוף לא שרירי בכלל, האם יש אפשרות להפוך את זה לריבועים? ומה עליי לעשות כדי להגיע לתוצאות כאלה? אם אפשר עדיף תרגילים בבית, אני לא כל כך אוהב מכוני כושר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי נתן

ענת פלדמן
    09/06/2009

שומן לא הופך לשריר ושריר לא הופך לשומן. אילו שתי רקמות נפרדות לגמרי מה עושים בשביל "להפוך את זה לריבועים"?
    1. אוכלים בריא. מסודר. מזין. לא רק לשם הירידה במשקל (יכול בהחלט להיות שמשקלך תקין לחלוטין) אלא לטובת הורדת אחוז השומן הכללי בגוף שירד גם מהבטן
    2. פעילות אירובית לטובת שריפת שומנים, וודאי לבריאות
    3. תרגילי חיזוק לכל הגוף וגם לשרירי הבטן. שכיבות סמיכה למשל, כפיפות בטן, מכרעים
    4. ישנים בלילה (אתה נמצא בחו"ל?) .
    כון לפעילות גופנית של שלוש פעמים בשבוע, אבל ההמלצה היא להיות בכלל פעיל במשך היום. לעלות במדגות, ללכת ברגל, לשחק כדור-רגל עם החבר/ה ופחות במחשב.
    שתף את אמא שלך בתהליך, שיהיה בבית אוכל בריא, גם פירות ירקות וכו'. קח בחשבון שאתה מסגל הרגלים חדשים לחיים , זה לוקח זמן.
    ואולי כדאי לקבל הכוונה מקצועית אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לכושר
    חן
    08/06/2009

היי,
    אני בת 18, גובה 1.70 ומשקל בערך 63-65 ק"ג.
    אני רוצה להתחיל להכנס לכושר לפני הצבא, במיוחד לחזק את השרירים בידיים רגליים ובטן, ולשפר את כח הסיבולת שלי.
    יש לפני עוד דרך ארוכה ואני לא יודעת מאיפה להתחיל...
    אשמח לעזרה!
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לכושר

הוספת תגובה

• הי חן

ענת פלדמן
    09/06/2009

זה נכון, יש לך דרך לעבור, אבל אם אנחנו מתייחסות לזה כאל שגרת חיים חדשה שאת מאמצת לך לדרך, אז לא ממש משנה כמה זמן זה לוקח, נכון? התחילי עכשיו, עם ההכוונה הראשונית שלנו פה ועם הזמן את רוכשת עוד ידע, כלים ובעיקר מודעות למה שקורה לך בגוף.
    לטובת הכושר האירובי שלך, מה שנקרא סבולת לב ריאה - הליכה, ריצה, שחייה, אופניים, משחקי כדור, חוג אירובי - לפחות 3 פעמים בשבוע, בעצימות בינונית-גבוהה, ובעיקר עם הרבה הנאה וחשק.
    לטובת הכושר האנאירובי שלך: יש בהחלט מגוון בלתי נדלה של תרגילים. לזרועות, לבטן, לירכיים ולכל הגוף. בעיקר בתרגילי ההתנגדות אני ממליצה לעבוד עם הכוונה על מנת לדייק בתנועות ולא ליצור חלילה נזק לגוף, ובעיקר להבין על מה בדיוק עובדים, וגם למה. כך שאם את נרשמת לחוג אירובי-חיטוב, וגם לא מתביישת לשאול על אילו שרירים עובדים בכל תרגיל, את יכולה ללמוד איך עושים את התנועות נכון ואז לתרגל גם בבית. אם החוג הוא פעמיים בשבוע אז עוד פעם לבד למשל. גם כמה שיעורים בודדים יכולים לתת לך כלים להמשך שלך לבד.
    שוב, תרגילים ברשת לא חסרים, את יכולה להתרשם גם באתר שלי.
    חשובה בין היתר התזונה שלך, אולי לפני הכל. אכילה מסודרת ובריאה של 5-6 ארוחות מאוזנות לאורך היום. שתייה של מים בלבד. - עדיפות להכוונה אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    עמית
    08/06/2009

שלום אני בת 18 ..מבצעת הליכה של שעה פעמיים ביום בבוקר בסביבות השעה 6 וגם אחר הצהריים בסביבות השעה 5-6...המטרה היא להוריד אחוזי שומן בגוף וירידה קלה במשקל של 3 קילוגרמים. משקלי 58 גובהי גם הוא 158 סמ...אני עושה את זה כבר די הרבה זמן ולא נתקלתי בשום בעיה פיזית וגם אין לי שום הרגשה שאני מכבידה על עצמי..השאלה שלי היא האם רצוי לאכול משהו לפני ההליכה בבוקר והאם זה יתרום יותר לשריפת שומנים בגוף? כי עד עכשיו יצאתי להליכה כמה דקות אחרי שהתעוררתי ביצעתי כמה תרגילים מתיחות ויצאתי לדרך..האם כדאי לי לאכול משהו לפני או לא? ואם כן אז מה רצוי? והאם זה טוב לאכול דבר קטן וישר לצאת להליכה מהירה של כ-שעה?
    תודה מראש,מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הי מיכל

ענת פלדמן
    09/06/2009

1. בעיקרון התשובה היא כן. כדאי לאכול משהו פיצי ולצאת לדרך. תמר, יוגורט או בננה, גם כרבע שעה לפני שאת מתחילה. זה נותן ג'אמפ סטארט למטבוליזם, כמו גם אנרגיה זמינה לפעילות. אם אכלת ארוחת ערב מאוחרת (לא ממליצה, ובכל זאת לעיתים קורה) אז זה פחות קריטי.
    2. אני יודעת שעכשיו נראה שאת יכולה להמשיך ושאת לא בעומס יתר, ובכל זאת הליכה של שעתיים ביום עלולה בהמשך ליצור לא רק עומס פיזי אלא גם מנטלי. זה פשוט נמאס באיזשהו שלב, החשש שלי שתעברי לקיצוניות השנייה.
    3. נוכל לקחת את ההליכה שלך, לקצר אותה ל 40 דק' בלבד, פעם ביום במקום פעמים ובשינויים קלים לשרוף יותר קלוריות, או לפחות אותו מספר קלוריות כמו השעתיים שאת עושה. לא כדאי? שילוב של ספרינטים, דילוגים, ניתורים, שינויי מהירות. (5 דק' הליכה לחימום, 2 דק' דהרות 5 דק' הליכה מהירה ספרינט קצר 5 דק' הליכה מהירה מעבר לדילוגים וכו').
    4. התזונה שלך מאד חשובה לתהליך. היא כמעט הדבר החשוב ביותר. כל עוד את שומרת על תזונה נכונה ומתאימה לך ועל מאזן קלורי שלילי - גם אם תנוחי יום אחד מהפעילות לא יקרה כלום. אני מבטיחה. נהפוך הוא: הגוף אפילו יודה לך על אתנחתא מבורכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עמית
    09/06/2009

אם אני יוריד את ההליכה בבוקר וישאיר רק את ההליכה של השעה באחר הצהריים האם עדין זה יהיה אפקטיבי? הליכה שכ כ-שעה אחר הצהריים ואחריה מבצעת מתיחות,כפיפות בטן וחיזוק הישבן ..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל

שי אלנקרי
    09/06/2009

מסכים עם ענת, קצרי את זמן הפעילות בחצי ותעלי את רמת האינטנסיביות של האימון. אימון שכזה עשוי לשרוף מספר קלוריות זהה לפעילות של שעתיים ויעזור לגופך לשרוף יותר קלוריות במנוחה (דבר שקורה לרוב אחרי אימוני הפוגות- אינטרבאלים). סה"כ נתוני גופך די טובים, כך שאני מניח שאת זקוקה "לחיטוב הגוף" ולא רק לירידה במשקל, מומלץ שתשלבי תזונה נכונה ומאוזנת יחד עם פעילות אנאירובית לעיצוב הגוף. הנה כמה קישורים של תרגילי כושר מצולמים שניתן לעשות בבית.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8533

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךך

עמית
    09/06/2009

אז אם אני אבצע למשל 10 דקות ריצה ו-10דקות הליכה ככה במשך שעה זה יהיה אפקטיבי יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעיון

ענת פלדמן
    09/06/2009

הוא לגוון. גם לשם העניין, גם על מנת להזמין כמה שיותר קבוצות שריר לפעולה, גם להמנע מפציעות חלילה או עומס יתר. אז כן. את יכולה פעם כך. פעם הליכה מהירה, פעם שחייה, פעם ריצה קלה, גוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה
    ריקי
    08/06/2009

ענת תודה על התשובה המהירה.
    אני אכן בת 27 ורק בשנתיים האחרונות התחלתי טיפול של דיאטנית בעקבותיו עליתי במשקל, קיבלתי תפריט מסודר ואני עושה פכילות גופנית. מאז התחיל הגוף שלי להתפתח (אני יודעת, זה לא מובן) הכוונה שהחזה אף הוא גדל בהרבה בהשוואה ללפני כן.
    אני לא סובלת מעודף משקל, אבל אין זה אומר שאני מרוצה מהגוף שלי. מאד הייתי רוצה להוריד כמה ק"ג טובים אבל אני לא מצליחה בלי הדרך שאני יודעת הכי טוב - לצום.
    אני עושה פעילות גופנית לא בשביל הבריאות שלי אלא בשביל לרדת במשקל, רק שזה לא ממש עוזר.
    השאלה שלי היא - אם אני אפסיק את האירובי פעם בשבוע - תחול עלייה במשקל?
    האם החזה יחזור להיות קטן? (אולי מדובר בהורמונים שמופעלים בעת פעילות גופנית)
    אני חייבת תשובה וודאית כי הראש שלי בחיים לא יאפשר לגוף שלי להפסיק לעשות פעילות בלי להיות בטוחה שזה לא יגרום לעלייה במשקל... על אף כמה שהאירובי הוא בשבילי סבל.

(אני הולכת בערך 15 דק' או יותר בכל יום ועושה עוד שיעור של ריקודי בטן)

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה

הוספת תגובה

• יקירתי

ענת פלדמן
    08/06/2009

אני יודעת שאני יכולה לעזור לך וקצרה היריעה במסגרת הפורום.
    הפעילות הגופנית איננה קשורה להורמונים. כשהתחלת לאכול מעט יותר גדל החזה שהוא רקמה שומנית ופשוט העלית את אחוזי השומן בגוף שלך.
    מצאי לך פעילות מהנה. פעילות גופנית אינה אמורה להיות עבודך לסבל.
    צום לא יביא לירידה במשקל. בגילאים שלנו (אני מעט מבוגרת ממך, ובכל זאת) הצומות של פעם כבר לא עוזרים. הם מעולם לא היו בריאים אבל הפעם על הגוף זה כבר לא עובד ובמקום להשתמש בשומן הוא אוגר אותו. אכילה של 5-6 ארוחות ביום תאפשר לגוף להשתמש במאגרי השומן ולנצלם לאנרגיה. כך שבאופן "פרדוקסלי" כשאנחנו אוכלים (נכון, מסודר, בריא, אבל אוכלים) אנחנו מרזים.
    את לא אמורה לסבול. מצאי לך פעילות אירובית כייפית. המשיכי לאכול מסודר ובריא (יש באתר שלי כמה דוגמאות ויותר הסברים) בכל מקרה אין סיבה שתעלי במשקל אם את מפסיקה להתאמן, וודאי שאין השפעה על גודל החזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב

ריקי
    08/06/2009

הצלת אותי מייסורים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה ובאהבה

ענת פלדמן
    08/06/2009

בהצלחה בהמשך הדרך :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחות אירובי
    ריקי
    08/06/2009

שלום,

אני בת 27 נוהגת להתאמן פעמיים בשבוע - שעה אירובי ושעה ריקודי בטן
    אני במשקל 60 ק"ג בגובה 1.63 . אף פעם לא סבלתי מעודף משקל.
    לאחר שהתגברתי על בעיית אכילה אני הייתה לי התפתחות גופנית מאוחרת רק בשנה האחרונה.
    השאלה שלי היא:
    אם אני אפסיק את האירובי, האם אעלה במשקל? כמה?
    האם תיפגע ההתפתחות שלי (הכוונה לגודל החזה)?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחות אירובי

הוספת תגובה

• ריקי בוקר טוב

ענת פלדמן
    08/06/2009

אבקש הבהרות כי לא ממש הבנתי:
    1. אף פעם לא סבלת מעודף משקל, אז לא אמורה להיות בעיה. את עושה את הכושר לטובת הבריאות שלך. ובכל זאת את אומרת שהתגברת על בעיית אכילה. מתי זה היה?
    2. מה זאת אומרת "התפתחות גופנית מאוחרת רק בשנה האחרונה?
    האם יש טעות דפוס לגבי הגיל שלך? את בת 17?
    כל עוד את אוכלת מסודר נכון ובריא, (המלצה להתאמת תפריט אישי) ופעילה בדר"כ (הולכת ברגל, עולה במדרגות ו, כן, גם עושה פעילות אירובית מסודרת) אין סיבה שתעלי במשקל. לא נוכל להעריך כמה בדיוק אם זה יקרה, אבל זה לא אמור לקרות בהכרח. גם ההתפתחות לא תיפגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתקדם בכושר הגופני...
    שמעון
    07/06/2009

שלום
    אני בן 44 מתאמן מזה 2 שנים פעמיים בשבוע בריצה.
    אני מרגיש שאינני מתקדם מבחינת הכושר הגופני אני רץ למרחק 5.5 ק"מ בקצב של כ 5.45 דקות לק"מ דופק ממוצע 160
    מה המלצתכם/דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתקדם בכושר הגופני...

הוספת תגובה

• גוון באימון,

ענת פלדמן
    07/06/2009

הדופק שלך גבוה יחסית לפעילות. מה מבחינתך יחשב שיפור?
    כמה דברים:
    1. לגוון מידי פעם עם אימון אינטרוולים של שינויי דופק. שילוב של ספרינטים במהלך הריצה.
    2. גוון גם במרחקים.
    3. אפשר להוסיף אימון נוסף במשך השבוע.
    4. לשיפור הכושר האירובי כדאי לגוון עם פעילויות נוספות כמו אופניים או שחייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום

שמעון
    07/06/2009

ענת שלום ותודה על התשובה
    מבחינתי שיפור יהיה א. העלאת המהירות ב. ירידה בדופק
    האם את ממליצה להעלות את מרחק הריצה? כמה ספרינטים לשלב במרחק כזה ולאיזה זמן?
    האם אינני משתפר מבחינת הכושר מכיוון שאני חוזר על אותו אימון באותה עצימות?
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    07/06/2009

אני מסכימה עם שי ומוסיפה: שחייה או כל אימון אחר לטובת הגוון והעניין (כל הכבוד שאתה מתמיד כל כך הרבה זמן !)
    ספרינטים בהגדרה זה למרחק קצר. 50 מטר בערך, לא יותר. 5 פעמים כאלו במהלך האימון. אפשרות להוסיף גם כמה ניתורי גובה ודהרות.
    עניין המרחק בריצה גם הוא לטובת הגוון, כן. אפשר מידי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור הכושר הגופני

שי אלנקרי
    07/06/2009

שלום שמעון,
    אכן אימון אינטרוואלים (אימון הפוגות) יכול לעזור. תוסיף יום בשבוע ותראה שיפור משמעותי ברמת הכושר הגופני והסיבולת לב ריאה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכונה ויעוץ לאופני כושר אחרי ניתוח
    עמירה רביב
    07/06/2009

שלום,שמי עמירה,בת 58, ארבעה שבועות אחרי ניתוח החלפת מפרק ירך.
    קצב ההחלמה מצוין ובקרוב אני אוכל להתחיל לבנות כושר אחרי שנים רבות של מגבלה עקב
    פגיעה בירך.
    אני מבקשת לקבל המלצה לרכישת אופני כושר הביתה,מותר ואוכל לרכב בקרוב על פי האישור מהאורטופד המנתח.
    אני רוצה לרדת במשקל- כ-8-10 ק"ג ורוצה לבנות סיבולת לב -ריאה שכרגע אינה קיימת עקב אי עשיית כושר במשך שנים,למעט פילטיס.
    אשמח לקבל יעוץ הכוונה ואולי אף להתיעץ עם מאמן כושר בביתי.
    תודה עמירה

הוספת תגובה

• שלומות עמירה

ענת פלדמן
    07/06/2009

ראשית אני מאחלת לך החלמה מהירה. האם המנתח המליץ במפורש על אופני כושר? האם הליכה באה בחשבון? אני היתי מתחילה עם הליכות לטובת הכושר האירובי (כמובן כשאת יכולה לחזור לפעילות) ועם הזמן אולי גם שחייה. עבודה מדוייקת ואחראית על שרירי הירך חשובה עבורך כמו גם חיזוק כל שרירי הגוף בהתאמה. וודאי, את יכולה להצטייד באופני כושר. יש חברות טובות, אני מציעה לך לבדוק באתרי האינטרנט השונים לדבי דגמים, מחירים ובעיקר המלצות של קונים מרוצים. במקביל כשתוכלי גם כדאי לבדוק מכשיר מסויים בחנות על מנת לראות שהוא נוח ומתאים לך.
    לשם ירידה במשקל חשובה מאד התזונה שלך, מאזן קלורי שלילי, תזונה מאוזנת ובריאה שמותאמת לך. האם הכל תקין מבחינה בריאותית? אני מניחה שביצעת בדיקות דם לאחרונה?
    אני מאד בעד הכוונה אישית של איש מקצוע שקרוב למקום מגורייך, הן מבחינת התזונה שלך הן מבחינת הכושר. חשיבות יתרה לביצוע נכון של התנועות בעיקר בתרגילי ההתנגדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לחזרה לשגרה

שי אלנקרי
    07/06/2009

שלום עמירה,
    קודם כל אני רוצה לאחל החלמה מהירה, לפי בקשת הייעוץ שלך, עושה רושם שאת די קרובה חזרה לפעילות גופנית. אכן יש מקום לשלב הליכה, רכיבה או אולי אפילו שחייה. אם יש בידך המלצות של אורטופד מנתח ואת שוקלת לרכוש אופני רכיבה, מאמן כושר אישי בביתך זוהי אופציה טובה, בפרט שיש המלצות מהרופא המנתח. יש לבנות תוכנית שיקום הדרגתית הכוללת חיזוק השרירים המייצבים את מפרק הירך יחד עם תוכנית לשיפור הסיבולת לב ריאה, מה גם שיעודד את ההוצאה האנרגטית ובכך יסייע לך בתהליך הירידה במשקל. מומלץ לשלב את כל זה עם תוכנית תזונה מאוזנת התואמת את נתונייך האישיים.. במידה ותהיי מעוניינת בהדרכה פרטית בביתך את מוזמנת להיכנס לאתר האינטרנט שלי ולבחור את אחד ממאמני הכושר שלי מהאזור הגאוגרפי שבו את נמצאת.
    שוב החלמה מהירה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרזיה
    עמית
    06/06/2009

שלום אני בת 18 ..יש לי ירכיים יחסית שמנות וגדולות ביחס לגוף..אני לא שמנה אבל יש לי איזה 5 קילו עודף במיוחד באיזור הירכיים והישבן. רציתי לדעת אם הליכה יום יומית תעזור לשיפור במצב והאם יש תרגילים מיוחד שיכולים להוריד את אחוזי השומן. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרזיה

הוספת תגובה

• הי אנה

ענת פלדמן
    06/06/2009

אין הורדת שומנים נקודתית, אנחנו מפחיתים את אחוז השומן הכללי בגוף. שילוב של תזונה נכונה (בריאה, מאזן קלורי שלילי, את מוזמנת לאתר שלי לקרוא על זה עוד) כמו גם פעילות אירובית - (ההליכה היא מצויינת. כווני להליכה מהירה, עדיפות לשינויי דופק היינו להוסיף תוך כדי דילוגים, ניתורים וריצה קלה) וגם תרגילי חיזוק לכל הגוף כולו ולירכיים ולישבן. באתר שלי יש תרגילים, ולא חסרים גם ברשת. זה תהליך, זהלוקח זמן אני ממליצה לאמץ הרגלים חדשים (אוכל בריא, פעילות גופנית) על מנת לשמור על המשקל האידיאלי וגם לטובת הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנה

שי אלנקרי
    08/06/2009

כפי שענת אמרה: אין הרזיה מקומית, מומלץ לשלב תזונה נכונה, עם פעילות אירובית (לשריפת קלוריות ושומנים) ופעילות אנאירובית לחיטוב ועיצוב הגוף. תוכלי לראות בקישור הבא מספר תרגילים מצולמים לישבן ולירכיים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת משקולות
    אנונימי
    06/06/2009

שלום אני בן 14 וחצי ורציתי לדעת שני דברים:
    1)האם הרמת שני בקבוקים מלאים מים שוות ערך להרמת משקולות באותו משקל
    2)מה המשקל של בקבוק גדול מלא מים -האם קילו וחצי או שניים

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת משקולות

הוספת תגובה

• הרמת משקולות

שי אלנקרי
    06/06/2009

המשקל להערכתי (לא במדוייק) של כל בקבוק מים נע סביב 1 ק"ג. הרמה של בקבוקי מים אלו דומה להרמת משקולות, אין זה משנה אם הקילו יהיה מורכב מברזל, עץ או מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

ענת פלדמן
    06/06/2009

כשמדובר במים אתה מניף את אותו ההפח גם בק"ג כך שבקבוק מים של ליטר וחצי שווה במשקלו לקילו וחצי. זה נפלא בתור משקולת, הבעיה היחידה לדעתי שזה פחות נוח באחיזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות
    רעם
    05/06/2009

אמרו לי פה בפורום שגדילת שריר נעצרת מתי שהו,והצורה שלו לא תשתנה לפי רצון האדם.
    אני לא מבין יש אנשים שמגיעים לממדים עצומים של שריר(מר עולם) אך זה יתכן?
    ובאמת צריך להפסיק אימון כוח במשקל מסוים של מישקולת לפי הגדילה?
    נ.ב
    שכיבות שמיכה לבדן יכולות לתרום גוף יפה(משולש) או צריך מספר תרגילים שונים לזה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות

הוספת תגובה

• הי אמיר

ענת פלדמן
    05/06/2009

שרירנים מקצועיים כנראה צורכים סטרואידים למיניהם. לא ממליצה.
    לא כדאי להעמיס משקל יתר על המידה, מגדיל סכנה לפציעה ולכן יש לכך גבול מסויים
    שכיבות סמיכה הן מצויינות, כדאי לגוון עם תרגילים נוספים על מנת לגרות כמה שיותר קב' שרירים. תמיד לתמוך עם תזונה נכונה - וזה עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד

רעם
    06/06/2009

לשכיבות שמיכה גם יש גבול?(חזרות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב

רעם
    06/06/2009

יש מצב שכאשר השריר פצוע הגף לוקח ממנו אנרגיה במקום שובן בזמן הצורך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את השאלה

ענת פלדמן
    06/06/2009

אנא הסבר, וכן, וודאי שיש גבול לשכיבות סמיכה. לכל דבר יש גבול. אם אתה רואה שקל לך בשכיבות הסמיכה אז תשנה, (למשל בידיים צמודות, למשל כשהרגליים בהגבהה על ספסל, למשל בידיים בפיסוק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

רעם
    06/06/2009

אמרת שעושים אימון יתר אז השריר נפצע.אמרו לי פעם שעושים דיאתה בשילוב פעילות התנגדות
    אז הגוף פחות לוקח משריר . אז השאלה שלי מה קורה כאשר עושים אימון יתר וגורמים לפציעתו של השריר האם הגף לוקח אנרגיה באותה מידה משומן כמו מיקודם או שעכשין הוא משתמש בשריר לאנרגיה?
    נ.ב
    תודה רבה על נמענה המהיר(באמת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו

רעם
    06/06/2009

כמה אני שורף קלוריות בזמן הליכה מתונה 20ד?
    175 70גיל 24

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הרבה,

ענת פלדמן
    06/06/2009

אני מעריכה משהו כמו 90 קלוריות, אבל ממליצה בחום להשתמש במחשבונים שלנו כאן באתר BEOK, מחשון הוצאה קלורית, כמעט לכל פעילויות הספורט לפי הנתונים האישיים שלך. זה לא מדע מדוייק אבל בהחלט נותן אנדיקציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    06/06/2009

בתהליך של הרזייה רק לפי תזונה, דיאטה קלת קלוריות, אכן הגוף מאבד לא רק ממסת השומן אלא גם ממסת השריר. ולכן מומלץ בתהליך שכזה לעשות גם פעילות אנאירובית בשביל לשמר את מסת השריר.
    בכל פעילות אנאירובית השריר עובר תחילה תהליך קטבולי, של פירוק, ואחר כך בהתאוששות (מנוחה, תזונה) הוא עובד תהליך אנבולי של בנייה והתחדשות.
    במצב של עומס יתר יש סכנה לפציעה: מתיחה, חלילה קרע.
    מצב של "אכילה של השריר" לצרכי אנרגיה הוא מצב קיצון שבו הגוף השתמש בכל מאגרי הפחמימה, בכל מאגרי השומן ונשאר רק לקחת מהחלבונים. זה תהליך מאד קיצוני שקיים למשל אצל רצי מרתון עם אחוזי שומן מאד נמוכים כשבק"מ האחרונים עלולים לסבול מהתופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה