פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה במשקל
    עמית
    28/05/2009

שלום,
    אני רוצה לרדת במשקל כ-5 קילו בערך ואני לא יודעת איך.
    משקלי הוא 57 וגובהי הוא 156 סמ
    איזו פעילות גופנית מתאימה ואיזו תזונה? וכמה זמן יקח לי להוריד 5 קילו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל

הוספת תגובה

• איך עושים את זה?

ענת פלדמן
    28/05/2009

1. בת כמה את ?
    2. כל פעילות גופנית שאת אוהבת לעשות ויכולה להתמיד בה מתאימה. להירשם לחוג מסודר, לשחות, לרכוב באופניים. על פעילות שאת מזיעה בה, במשל כשעה, לפחות 3 פעמים בשבוע.
    3. כדאי ככלל להיות יותר בתנועה, ללכת ברגל יותר, להיות פעילה.
    4. תזונה: בעיקר אם את עדיין בשלבי גדילה והתפתחות כדאי לעשות את זה כמו שצריך בצורה נכונה בריאה ומותאמת עבורך. לרכוש מודעות לנושא. דיאטנית של הקופה זו התחלה טובה. גם באתר שלי יש כמה תפריטים. בגדול: להפחית למינימום שטויות, מתוקים ומטוגנים. לשתות רק (!!) מים. לאכול מסודר, 5-6 ארוחות ביום: בוקר, עשר, צהרים, ביניים, ערב. שתי מנות פרי ביום, ירקות, דגנים, חלבון איכותי, וכו'. שוב - כדאי בהתאמה אישית. אם את צעירה: לשתף את אמא שלך בתהליך, זה מאד עוזר.
    5. לכוון לירידה מתונה והדרגתית על מנת לשמור על המשקל לאורך זמן, לכל החיים. ולכן אלמנט הזמן הוא לא רלוונטי. נהפוך הוא: ירידה דרסטית ומהירה אינה בריאה ועלולה להביא למצב של השמנה עם ריבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    .
    27/05/2009

היי ענת,
    החלטתי שאני אבוא אליך בחודש יולי לאימונים כשאתפנה קצת.
    בנתיים את יכולה לשלוח לי תרגילים לחיטוב הבטן הגב הידיים החזה
    רציתי לשאול אותך אם אפשרי להרחיב את הגוף פלג עליון גב בטן הוא שזה קשור למבנה ולגדילה של הגוף?
    לגבי מה שנתת לי אז אני מתאמן פעמיים בשבוע 3 לא קבוע כל כך
    20 ד'ר ריצהה והליכה וזר הבסיתה 3 סטים של כפיפות בטן ושכיבות סמיכה 10
    אוכל ביצה קשה עם לחם וזהו.
    סבבה?
    מה המשמעות של לאכול בננה לפני האימון?
    תודה ענת!

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• למרות הנקודה אני חושבת שאני

ענת פלדמן
    27/05/2009

יודעת מי אתה :) ויש לך המון שאלות. אנסה לענות אחת אחת:
    1. תרגילים לבטן גב ידיים וחזה: מושג רחב רחב, יש פשוט המון. באתר שלי פרטתי כמה ואתה יכול בינתיים להתרשם שם. אני מאד בעד תרגילים משולבים: שכיבות סמיכה למשל יעבדו גם על הבטן גם על הגב גם על הזרועות וגם על החזה. מומלץ!.
    2. אנחנו לא יכולים להרחיב את העצמות שלנו. אבל כן אפשר להגדיל - עד מידה מסויימת - את נפח השרירים שלנו. שחיית חזה למשל, אחרי זמן מה של אימונים, תתרום למראה רחב יותר תעצב ותחזק את השרירים. כן, אפשר לראות שינוי עם הזמן. לגבי מה בדיוק וכמה - ימים יגידו כי הגנטיקה משחקת תפקיד מאד משמעותי.
    3. השאר לא ממש ברור לי: אתה מתאמן בצורה לא סדירה (אבל עדיין מתאמן, וזה טוב).
    4. הבננה לפני האימון, "פצצת אנרגיה צהובה" כשמה כן היא - מעניקה לגוף את האנרגיה הראשונית לה הוא זקוק לפעילות. לצורך ההמחשה - במקרים קיצוניים כשמתחילים אימון ללא "תדלוק" אפשר לקבל סחרחורת, להתעלף, שלא נדע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מיואשת!
    אנונימית
    27/05/2009

אני בת 24, שוקלת 78 קילו, גובה 170. לא נוטלת תרופות. אני מתאמנת כבר חודש 3 פעמים בשבוע בחדר כושר 40 דקות ריצה (ללא הפסקה). הכושר האירובי שלי מעולה, אבל לא רואים את זה עליי. ואני לא יורדת במשקל. לצערי אני מכורה לדברי מתיקה, אך חשבתי שזה איכשהו יתאזן עם הפעילות הגופנית המאומצת ולא קורה כלום. מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    אני מיואשת!

הוספת תגובה

• לצורך ירידה במשקל

ענת פלדמן
    27/05/2009

את אמורה להיות במאזן קלורי שלילי, ולתזונה תפקיד מכריע. בגדול אנחנו שורפים בפעילות הרבה פחות קלוריות ממה שאנחנו חושבים ולכן לשתי הפעולות (ספורט ותזונה) יש להתייחס בנפרד. אם לפי הנתונים שלך את צריכה לאכול בערך 1400 קלוריות ביום - זו הכמות שאת צורכת בלי קשר לאימון שלך באותו יום.
    החדשות הטובות הן שבעצם הפעילות עצמה את תורמת משמעותית לבריאות שלך. כך שגם אם זה עדיין לא בא לידי ביטוי במשקל זה לא הולך לאיבוד. לא מנחם, אני יודעת, אבל זה נכון.
    אין ברירה אלא להוריד למינימום, מעכשיו את דברי המתיקה. הגבילי את עצמך לאחד בשבוע (עד 500 קלוריות) או לאחד פיצי ביום (יש כאלו שהשוקולד המריר היומי שאני ממליצה עליו מאד עוזר ) שלבי במשך היום בארוחות הביניים תמרים שאמורים מאד לענות על הצורך במתוק, ולהרגיע. אני מזמינה אותך לאתר שלי להתרשם משיטת הטיפול NLP שעוזרת משמעותית במקרים של התמכרות, מכל סוג שהוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

עופר קיס
    30/05/2009

נסי את האימונים הבאים:
    1. אימוני אינטרוולים בדפקים גבוהים למשך 30 דקות - 30 שניות קשה דקה קל
    2. תרגילי משקולות חופשיים - לחיצות רגליים ותרגילי DEAD LIFT למיניהם שמשהו אחראי ומקצועי יראה לך
    את צריכה "מכה" למערכת ההורמונאלית מלבד הורדת מתוקים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספונטניות עם משקולת יד
    מישהו
    27/05/2009

שלום,
    לאחרונה נכנסתי למשטר מסויים של אימוני כושר(בבית)
    בעיקר קצת אימוני כח(שכיבות סמיכה,משקולות יד) וקצת פעילות אירובית

ורציתי לשאול עד כמה זה תורם/לא תורם מזיק/לא מזיק להיות ספונטני באימונים,
    למשל: אני לאחרונה לוקח משקולת יד וסתם מסתובב איתה בבית(מחליף ידיים מדי פעם)
    למשל כשאני רואה סרט אני מרים אותה לפה ולשם, קצת משחק איתה, מנסה ליישר את היד ולראות כמה שניות אני יכול להרים אותה וכו'... מדבר בפלפון? גם אותו הדבר, משחק איתה ועושה תרגילים שונים וכו'...
    וכך בעוד מגוון הזדמנויות... אז האם זה משפר או מקלקל?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ספונטניות עם משקולת יד

הוספת תגובה

• זה מצויין :)) ועוד:

ענת פלדמן
    27/05/2009

תודה על השאלה. מה שאתה מתאר יכול לתת השראה ומוטיבציה לאותם אילו שדווקא קשה להם עם מסגרת ומשטר (בנים ובנות) ואימונים "על הדרך" שכאלו יכולים בהחלט לתרום. שים רק לב שאתה עושה נכון את הפעולה (ולא שחלילה ללא משים תעשה תנועה לא נכונה ותיפצע) וגם היה קשוב לגוף על מנת להמנע מעומס יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מישהו
    28/05/2009

ובנימה אישית- זו שאלה שניה שלי כאן ואני גם קורא תשובות אחרות ואני רוצה לומר שאת מקסימה במחויבות שלך לפורום ובתשובות שאת נותנת.
    בברכת כושר טוב:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חבר ! חג שמח :))

ענת פלדמן
    28/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה
    קובי
    26/05/2009

שלום רב,
    אני בן 28, בכושר טוב. הייתי רוצה לדעת מהו הדופק האידיאלי להורדת אחוז שומן בריצה?
    לגבי אופן הריצה, מה עדיף, לרוץ במהירות קבועה ואז הדופק הממוצע בסוף הריצה קובע או שבמזמן הריצה לכוון את המהירות לפי תווך דפקים מוגדר?
    כמו כן האם לריצה בשיפוע יש יתרון על ריצה בלי שיפוע?
    אני מעוניין לעשות מחזורים של 3 אימוני כוח ולאחר מכן אימון ריצה...מהו זמן הריצה האידיאלי
    לתוכנית כזו?
    תודה רבה ושיהיה לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• דופק אידיאלי לריצה

ענת פלדמן
    27/05/2009

לשם שריפת שומנים: לפי הספר - ריצה בעצימות בינונית- גבוהה בדופק של כ 75 אחוזים מהדופק המירבי שלך. אם יש לך שעון פולר אתה יכול לכוון אותו שיצפצף כל פעם שאתה יוצא מהטווח הזה (הוא מכוון לך אוטומטית את המספרים). מניסיון שלי: פשוט לרוץ, להרגיש שאתה מגיע לקח מסויים מבחינת הקצב והסגנון שאתה יכול להמשיך איתו עוד ועוד. זו האידניקציה לריצה האופטימלית לשריפת שומנים. המספרים פחות מעניינים.
    ריצה עם שיפוע שורפת יותר קלוריות, בזהירות מעומס יתר.
    זמן אידיאלי לריצה תלוי בנתונים, מטרת האימון. לפעמים גם ריצה של רבע שעה ביום יכולה לעשות נהדר את העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה

קובי
    27/05/2009

קודם כל תודה על התשובה.......
    דבר שני, העניין הוא שעד עכשיו רצתי על מהירות קבועה בלי שיפוע על מהירות 11 45 דק'
    אתמול ניסיתי לרוץ על שיפוע 3 מהירות 9 במשך שעה...
    אז כביכול יש את עיניין השיפוע אבל הורדתי מהירות והעליתי זמן...
    בשניהם אני מרגיש מאמץ. השאלה שלי שבגלל שלא פשוט שיניתי נתון אחד (ואז אני יכול להגיד שבטוח העליתי עומס) אלא פה העליתי קצת, שם הורדתי קצת..... מבחינת הנתונים היבשים,
    איך אני יכול לעשות את זה יותר טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם השינוי עצמו

ענת פלדמן
    27/05/2009

הוא מבורך. בשיפוע נכנסים שרירים נוספים לפעילות או יותר נכון גירוי שונה לקבוצות שריר שונות וזה נכון לעשות מידי פעם. לשריפת שומנים כאמור אתה לא חייב "לקרוע " את עצמך כך שהתוספת מיחד והקיזוז מאידך הם טובים. עשה פעם ללא שיפוע ופעם עם שיפוע, פעם תלך עם משקוליות בידיים ופעם אימון הפוגות, פעם תשחה ופעם תשחק כדור-רגל... גוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה לגמרי...אני אעשה כך, תודה רבה!

קובי
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :)

ענת פלדמן
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידת שומן בגוף
    אסף מצגר
    26/05/2009

אמר לי מדריך כושר שאני מאוד מעריך שבכל קבוצת גיל מסוימת עולה אחוז השומן אשר מתאים לקבוצת גיל זו למשל אם בין גילאים של 20-30 בריא להיות בסביבות ה-11% שומן אז בין גילאים
    30-40 בריא להיות בין 12-14 אחוזי שומן וזאת מכיון שפחות מזה המערכת החיסונית עלולה להיפגע עקב מעט מדי שומנים בגוף המובילים ויטמינים איתם רציתי לדעת האם נכון הקביעה הזאת!

בתודה מראש אסף

לקביעת תור
    סגירה
    מידת שומן בגוף

הוספת תגובה

• וודאי,

ענת פלדמן
    27/05/2009

זה לא רק משתנה עם הגיל אלא שונה כמובן בין גברים לנשים. לגבי הגברים - כי זה מה שמעניין אותך אני מניחה:
    גיל 19-24 פחות מ 11 זה מעולה, בין 11-15 זה טוב מאד, בין 15-19 זה טוב ובין 19-23 - פחות טוב.
    גיל 25-29 -פחות מ 13 זה מעולה, בין 13-17זה טוב מאד בין 17-20 זה טוב בין 20-24 פחות
    גיל 30-34 פחות מ 15 זה מעולה, בין 15-18 זה טוב מאד בין 18-22 זה טוב בין 22-25 פחות.
    אם מעניין אותך אמשיך את הטבלה אבל נראה לי שהבנת את העיקרון.
    ככל שעולה הגיל יש ירידה במטבוליזם שלנו, הגוף "זקוק" כביכול להגנה שומנית. בהבדל בין גברים לנשים זה גם מורגש בורה משמעותית - אחוזי שומן באופן טבעי כבוהים יותר אצל האישה בגלל ההורמונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתחיל במצווה אומרים לו גמור..:)

מיכל
    28/05/2009

שלום ענת,
    ואם כבר פרטת..האם אפשר בבקשה לקבל פירוט דומה לגבי אחוזי השומן הרצויים אצל נשים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן לנשים

שי אלנקרי
    28/05/2009

הגיל בשנים
    6-17 18-25 26-35 36-45 46-55 56-65 66+
    רזה מאוד קטן מ 12 13-17 13-18 15-19 18-22 18-23 16-18
    רזה 12-15 18-20 19-21 20-23 23-25 24-26 22-25
    רזה מהממוצע - 21-23 22-23 24-26 26-28 28-30 27-29
    ממוצע 16-30 24-25 24-26 27-29 29-31 31-33 30-32
    מעל הממוצע - 26-28 27-30 30-32 32-34 34-36 33-35
    גבוה 31-36 29-31 31-35 33-36 36-38 36-38 36-38
    גבוה מאוד גדול מ 36 33-43 36-48 39-48 40-49 39-46 39-40

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :))

ענת פלדמן
    28/05/2009

גיל 19-24 פחות מ 19 זה מצוין, בין 19-22 טוב מאד, 22-25 זה טוב 25-30 פחות.
    גיל 25-29 פחות מ 19 זה מצויין, בין 19-22 זה ט"מ, 22-25 טוב, 25-30 פחות
    גיל 30-34 פחות מ 20 זה מצויין, בין 20-23 ט"מ, 23-26 טוב 26-31 פחות
    גיל 35-39 פחות מ 21 זה מצויין, 21-24 ט"מ, 24-בערך 28 טוב, 28-32 פחות
    גיל 40-44 פחות מ 23 זה מצויין, 23-26 ט"מ, 26-29 זה טוב, 29-33 פחות
    גיל 45-49 פחות מ 24 זה מצויין, 24-27 ט"מ, 27-31 ט 31-34 פחות
    50-54 פחות מ 27 זה מצויין, 27-31 ט"מ, 31-34 טוב, 34-37 פחות.
    מעל גיל 55 תוצאה של פחות מ 28 היא מצויינת 28-31 ט"מ 31-34 טוב 34-38 פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון כושר להורדת הכולסטרול
    לאה
    26/05/2009

שלום לכל חברי הפורום שיכולים לעזור לי, אני בת 44 שוקלת 64 ק"ג גובה 1.70 ולאחרונה עשיתי בדיקת דם שיגרתית והסתבר שיש לי כולסטרול טיפה גבוה (עברתי ממש בטיפה את הגבול העליון)
    כששוחחתי עם הרופא הוא אמר לי שרצוי להתחיל באימון כושר בעקבות זאת קניתי אופני כושר ואני מעוניינת להתאמן.
    הבעיה שלי היא שבערך 20 שנה אני לא עוסקת בספורט, כשאני עולה 2 קומות אני מתעייפת ומגיעה עם "הלשון בחוץ" מה שנקרא.
    אני רוצה שתעזרו לי לפחות בהתחלה אין לי מושג כמה זמן להתאמן?, כמה פעמים בשבוע?
    יש לציין שעליתי על האופניים נסעתי בערך חצי קילומטר והתעייפתי די מהר, מה גם שהתכווצו לי השוקיים.
    אני אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי
    תודה מיליון פעם
    לאה

הוספת תגובה

• כן, זה בדיוק העניין.

ענת פלדמן
    26/05/2009

להתחיל, ולא לפרוש. כי כשאת מתחילה זה תמיד בקטן (חצי הק"מ הראשון) ועם הזמן את מתחזקת וממשיכה עוד ועוד. האופניים הן אופציה טובה, הייתי מוסיפה גם הליכות, שחייה אם זו אופציה מבחינתך, להיות יותר בתנועה במשך היום (לעלות במדרגות, לחנות רחוק יורת ממקום היעד) כל אילו יתרמו מאד להצלחת המשימה (להכניס אותך לכושר אירובי לטובת הבריאות )
    את מתארת מצב של מה שנקרא :בייבי סטפ". צעד צעד, לאט ובהדרגה על מנת להכין כמו שצריך את הלב ושאר השרירים לפעילות. כמה נקודות חשובות:
    1. 4 פעמים בשבוע לעלות על האופניים
    2. פעילות של רבע שעה כל פעם בשבוע הראשון, בשבוע השני להעלות ל 20 דק', בשבוע השלישי לחצי שעה.
    3. להתחיל עם התנגדות מאד מאד נמוכה למשל שתי הדקות הראשונות. בהדרגה להעלות את ההתנגדות, אבל עדיין שיהיה נוח. אם את מרגישה פעימות מואצות מידי - להוריד התנגדות, לנשום ולהימתח תוך כדי.
    4. קחי בחשבון שאחיזה חזקה עם הידיים מעלה משמעותית את הדופק. מידי פעם תנערי את הידיים, זכרי תמיד לנשום.
    5. מתיחות לכל השרירים בעיקר בסיום הפעילות, זה חשוב.
    אני שוב ממליצה בחום לחשוב "תנועה", להיות פעילה בלי קשר לאימון עצמו.
    האם הרופא דיבר גם על שינוים בתזונה? זה יכול לעזור מאד: תזונה בריאה ומאוזנת, ירקות ירוקים, שתייה של מים. אני מזמינה אותך להתיץ באתר שלי יש שם עוד תרגילים, הסברים, דוגמאות ובעיקר השראה, אני מקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מיליון פעם

לאה
    26/05/2009

ענת תודה תודה, רק אני לא כל כך מבינה, את כותבת חצי קילומטר, אבל זה לקח לי 5 דקות, ומצד שני כתבת בשבוע הראשון 15 דקות, אז מה לעשות לפי מרחק או לפי זמן, אני חייבת לציין שאחרי 5 דקות היה לי דופק מהיר.
    לגבי התזונה הרופא אמר לי להוריד שומנים ומטוגנים, ולעלות את הכולסטרול הטוב ע"י אכילת חופן אגוזי מלך פעם ביום. בנוסף אני לוקחת כדור אחד של אומגה 3 וכמוסה אחת של שום מרוכז של חברת סולגאר שהבנתי שגם זה עוזר להוריד את רמת הכולסטרול.
    בכל מקרה באמת תודה מכל הלב על ההדרכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון,

ענת פלדמן
    26/05/2009

עדיף ללכת (לפדל) לפי זמן. רבע שעה מתונה יחסית ביום עדיפה על 5 דק' בלבד. כך שתורידי בקצב ותעלי בזמנים. מהר מאד תראי את השיפור.
    בנוסף להכל: אכילה מאוזנת, כל שתיים-שלוש במשך היום, והרבה מחשבות חיוביות. זה לוקח זמן אבל בקצב הזה אני מאמינה שבעוד כשלושה חודשים ירדו בעה"ש הערכים.
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ענת

לאה
    27/05/2009

ראשית תודה על הפורום הנפלא , לא ידעתי שאפשר להעזר בו. שנית היום ייצבתי את עצמי על 12 דקות, 1.200 ק"מ ,ודופק 84 . את חושבת שזה בסדר? ככה להמשיך שבוע? ובעוד שבוע להוסיף 5 דקות? האמת ב - 2 דקות האחרונות ספרתי את השניות השרירים נתפסו לי בשוקיים. אני רק רוצה לקבל דעה אם גם הקצב הזה הוא בסדר והגוף מתחיל לפעול? או שאני צריכה להוסיף כמה דקות?
    עוד שאלה קטנה אני אוהבת לנשנש קינמונים (הדגנים) האם זה בסדר בגלל הכולסטרול?
    תודה רבה
    והמשך יום נפלא
    לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לאה

ענת פלדמן
    27/05/2009

ברכות על התתחלה ! 12 דק' זה בהחלט יותר מ 5 וזה נפלא:) דופק 84 במאמץ? זה נמוך. אם את מגיעה לדופק של 120 או 130 (עצרי לרגע באמצע ותמדדי) זה יותר נכון. זו שאלה של קצב ושל התנגדות. (הגבירי את הקצב או העלי את ההתנגדות ).
    כן. המשיכי כך השבוע ובשבוע הבא עוד 5 דק' עד שאת עושה חצי שעה, לפחות 3 פעמים בשבוע. מתיחות לשוקיים לירכיים לגב (לכל הגוף) לסיום.
    בקינמונים יש הרבה סוכר. אני מנשנשת להנאתי ברנפלקס (של תלמה, הוא חביב). אבל גם חופן ליום של קינמונים זה בסדר. לרוב זו שאלה של כמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להוריד 3 ס"מ או יותרמהיקף הבטן
    דוד
    26/05/2009

שלום
    אני בן 32, 181 ס"מ 68.8 ק"ג היקף בטן (ס"מ מתחת לטבור) 90 ס"מ

אני עובד בעבודה משרדית רוב היום
    לאחרונה התחלתי להתאמן באופן סדיר (בבית)
    ריצה פעמיים עד שלוש בשבוע
    ותרגילים שונים (מספר ABS) עם משקולות
    מבחינת תזונה: גם כאן שיניתי את אורח חיי
    התחלתי לאכול בבוקר מעדן מוזלי של יופלה 2% שומן
    צהריים סלט וטונה בלי לחם
    ובערב משתנה, ,פעם לחם (לא לבן) עם ביצה וסלטים פעם ספגטי לא משהו מסודר
    שישי שבת אני אוכל מה שבא לי (אבל לא הרבה)
    פעמיים בשבוע אני שותה בירות עד ליטר לערב או משקה אלכוהולי אחר

השאלה שלי:
    האם הדרך שבא אני נוקט נכונה?
    ומהי הדרך הנכונה יותר ע"מ להוריד את היקף הבטן?
    אני לא נראה שמן, מבנה גופי צר, אך הנושא מאוד מפריע לי
    ואשמח לקבל תגובתכם

תודה רבה
    דוד

הוספת תגובה

• סבלנות, מודעות ועוד

ענת פלדמן
    26/05/2009

ברכות על התהליך הבריא שבחרת בו. אתה בדרך הנכונה, כיון שעל מנת להוריד את אחוזי השומן בגוף (ואז גם בבטן) השילוב של תזונה, פעילות אירובית ותרגילי כוח הוא אופטימלי. "לאחרונה" זה מושג יחסי, ואכן זה תהליך שלוקח זמן. אני כן חושבת שיש צורך במה שנקרא "פיין טיונינג" בתזונה ובפעילות.
    1. כמה זמן אתה רץ? (רבע שעה? חצי שעה?) כוון לשלוש פעמים בשבוע, פעילות אירובית של כשעה. זה לא חייב להיות רק ריצה, אפשר ורצוי לשלב עם הליכה, ואם שחייה באה בחשבון מה טוב.
    2. במשקאות האלכוהוליים יש המון קלוריות, כדאי לקחת את זה בחשבון. חסר לי בתפריט שאת המציין פירות וחלבון איכותי יותר. אני מזמינה אותך לאתר שלי יש שם תפריט שבועי אופציונאלי לגברים שאני הרכבתי, זה כללי מאד אבל יכול לתת מושג לגבי עקרונות חשובים (למשל בין היתר לשתות רק מים, לאכול כל 2-3).
    3. הקפד על תרגילים לכל השרירים בגוף, לא רק לבטן, וגם על מתיחות. חשוב !
    התמדה, סבלנות ויש תוצאות. בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה של מפונקים :)
    X
    26/05/2009

בוא נתחיל בזה שאני מודה שאני מפונקת. כל פעם שאני עובדת על חיזוק שרירים אני מפסיקה אחרי תקופה מסויימת. לא בגלל שהמאמץ עם המשקולות מפריע, אם כואב כמה דקות מהמאמץ זה לא מפריע לי. מה שמפריע זה שהשרירים כואבים במשך יומיים אחר כך - וזה למרות שאני מקפידה על חימום ומתיחות לפני ואחרי.
    לכן רציתי לשאול:
    האם יתכן שמשהו שאני עושה לא נכון שגורם לשרירים להיות תפוסים לזמן ארוך אחרי האימון? האם אחרי תקופה מסויימת של אימונים קבועים הכאב פחות תדיר? או שבעצם ככה זה- אנשים שמקפידים על אימון כל יומיים שלושה בעצם חווים כאב בשרירים באופן קבוע? (אם כן איזה איכות חיים זאת..)

תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה של מפונקים :)

הוספת תגובה

• כמה אפשרויות

ענת פלדמן
    26/05/2009

1. יכול להיות שאת מתחילה חזק מידי ולכן האפקט הלא נעים בשרירים. כשהעומס סביר - יתכן ויתפסו השרירים, אני לא אומרת שלא, אבל זה לא אמור להיות כה מעיק
    2. זה נכון מה שאת אומרת. ברגע שאת ממשיכה ולא מתפנקת, וודאי עובדת נכון בעומסים נכונים - השרירים לא נוטים להיתפס כמו בהתחלה. כך שיש תקווה.
    3. יכול להיות שאימון בחד"כ לא ממש מתאים לך. קלנטיקס, פילאטיס, יוגה, ואפילו תרגילי חיטוב שאת עושה בבית מול התנגדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים
    קובי
    26/05/2009

שלום לכולם,
    האם ריצה בשיפוע יכולה לפתח את שרירי התאומים (בנוסף לתרגיל במכון)?
    איך אמורה ריצה בשיפוע להתנהל ועל איזה שיפוע לרוץ?
    בדחיקת רגליים...סט אחרון, אני דוחק שלוש פעמים עד כישלון. האם יש סכנה לבירכיים?
    תודה רבה ולילה טוב, קובי.

לקביעת תור
    סגירה
    רגליים

הוספת תגובה

• ריצה בשיפוע

עופר קיס
    26/05/2009

קובי שלום
    1. פעילות אירובית מגדילה שרירים אך במעט
    2. ריצה בשיפע עלולה ליצור עומס על גיד אכילס( בעיקר אם הוא לא גמיש)
    3. אני ממליץ לא לעבור שיפוע של 3 אחוז באופן כרוני
    4. הסכנה לברכיים נעוצה בטכניקה לא נכונה, ( מיקום כפות רגליים, עומק ירידה) ללא קשר להגעה לכישלון.
    5. ממליץ בחום על SQUATS שהם תרגיל יותר פונקציונאלי - יותר מעורבות סינרגיסטית של הישבן והירך האחורית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קובי
    26/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה :)
    מיכל
    25/05/2009

היי ענת, איזה חטיפי אנרגיה את ממליצה, ומה הכי הכי בריא? תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה :)

הוספת תגובה

• טוב

ענת פלדמן
    25/05/2009

שקוראים להם חטיפי אנרגיה ולא חטיפי בריאות כי הם לא הכי בריאים בעולם. אני תמיד אומרת שעדיפות ראשונה לתמרים או תפוח. היתרון הגדול הוא בנשיאה נוחה בתיק ונשנוש יחסית (!) בריא. אצלי בסטודיו אני מחלקת להנאת המתאמנים את אילו עם הכי פחות קלוריות, וזה גם עניין של טעם. יש את אילו של תלמה נדמה לי - בננה ותמר, מייפל ותמר, חמוציות, משמש, ענבים. הם עד 70 קלוריות ולי הם מאד טעימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם

מיכל
    25/05/2009

NATURE VALLEY או אנרג'י שיש כל מיני גם ספורט או ליומיום? יש אנרג'י משמש שזה 55 קל' לחטיף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק ממי,

ענת פלדמן
    25/05/2009

זה עניין של טעם. כולם מתועשים, כולם מעובדים, כולם לא שיא הבריאות ולכן זה לא ממש משנה. אז נייצ'ר ואלי -סבבה, כך גם אנרג'י. יש לנו מזל שבאופן יחסי החטיפים פה הרבה יותר בריאים מאשר בקליפוריה - שם זו ממש בעיה למצוא משהו סביר - אז כן. מה שציינת זה יופי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבולת לב-ריאה
    רן
    25/05/2009

אני נמצא עכשיו בכושר גופני גרוע, מה (שלפי הבנתי) משפיע על הלחץ דם, שבגלל חשד ללחץ דם גבוה נפלתי במיונים צבאיים (אני בן 18). כדי שאני יוכל לערער אני צריך להוריד את הלחץ דם שלי=להעלות את הכושר הגופני. הזמן שיש לי זה בערך עד אוגוסט (אני יודע שהתעוררתי מאוחר).
    השאלה שלי כזאת יש איזה משהו שעדיף להכניס לתפריט כדי שיעזור לי. והאם לאכול מיד לאחר האימון.
    ואם יש עוד משהו שאפשר לעשות חוץ מהליכה\ריצה שמתאים לי.
    (גובה 1.87; משקל 73)

לקביעת תור
    סגירה
    סיבולת לב-ריאה

הוספת תגובה

• סבולת לב-ריאה

ענת פלדמן
    25/05/2009

אפשר לשאול מהם ערכי לחץ הדם?
    לחץ לא יעזור בלהוריד את הלחץ:) וסבלנות היא מילת מפתח כי זה תהליך. עד אוגוסט זה בסדר גמור ואתה יכול לפתח יופי של סבולת עד אז.
    אני ממליצה בחום רב על שחייה. מלבד הכושר האירובי נכנס אלמנט הרוגע, המים, הנשימות. עבורי זה סוג של מדיטציה.
    אכילה בריאה ומאוזנת, זה תמיד נכון. כשעתיים לפני האימון - פסטה ואחרי האימון כשעה אחרי ארוחה מזינה של שילוב פחמימה וחלבון. שתה רק מים, לאורך היום, 2-3 ליטר.
    אני שנים סבלתי מלח"ד גבוה, מגיל צעיר. (זה גנטי אצלינו, ואני ספורטאית) טיפלתי בעצמי בדמיון מודרך הערכים כיום תקינים לגמרי. כך שאני מאד מאד ממליצה על שילוב טיפול מהרפואה המשלימה. דיקור סיני למשל, הומאופתיה או דמיון מודרך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממוצע לחץ דם

רן
    25/05/2009

ממוצע של מעקב(10 מדידות) 134/70 דופק 77
    הערכים האלה לפי ממוצע של המעקב אם זה לא ממש רלוונטי ממוצע, אין לי בעיה לשלוח את הערכים רגילים.

בתודה רן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תן לי

ענת פלדמן
    25/05/2009

את הערך הסיסטולי הגבוה ביותר שהיה ואת הערך הדיאסטולי הגבוה ביותר (סיסטולי הוא הערך הגבוה. ה 134. מה הכי גבוה שהיה. הערך הדיאסטולי הוא ה 70. מה הערך הכי גבוה שהיה).
    הממוצע הזה לא מדאיג כשלעצמו. מה שמעניין אותנו יותר זה הדיאסטולי אלא אם כן יש חריגה בסיסטולי. מחכה לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכים הגבוהים...

רן
    25/05/2009

המדידה עם הערך הסיסטולי הגבוה ביותר היא 144/72 עם דופק 87
    המדידה עם הערך הדיאסטולי הגבוה ביותר היא 141/77 דופק 86
    136/77 דופק 77

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיסטולי

ענת פלדמן
    25/05/2009

מעט גבוה, הדיאסטולי מצויין. לגבי הדופק - מעט גבוה אבל אני לא מודאגת. גם לי אין דופק נמוך במיוחד במנוחה ואני ספורטאית. (בצניעות...). אצלך הבעיה היא בעיקר במרווח הגדול יחסית בין שני הערכים כי הערך הנמוך שלך בנורמה.
    אתה ממשיך עם המדידות. ממליצה על נשימות עמוקות (נשימה לתוך הבטן, להוציא לאט ובדרגה את האויר דרך האף) לפני המדידה ובמהלכה.
    אתה ממשיך עם הפעילות האירובית, ושוב - שחייה מאד מאד מומלצת.
    אתה אוכל בריא ומאוזן, כי זה תמיד נכון
    ממליצה לשקול פנייה לרפואה המשלימה.
    שורה תחתונה: ערכים גבוהים אבל לא מדאיגים של הסיסטולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רן
    25/05/2009

* את כל הממשיך אפשר לשנות למתחיל.
    בקשר למדידות נראה לי שאני מפסיק (אלא אם תרצי שאני יעדכן מדי פעם) כי אני מודד בקופת חולים וזה לא ממש קרוב לבית אז זה לא הכי נוח ואני יחזור לעשות מדידות לקראת אוגוסט.

תודה על הכל .
    רן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע חבר,

ענת פלדמן
    25/05/2009

אתה יכול לקבל הפנייה מרופא הקופה שלך ואז מוכרים לך את המכשיר ב 80 אחוז הנחה. עדיף שיהיה לך מד לח"ד בבית על מנת שתוכל להיות עם יד על הדופק תרתי משמע. לח"ד זה לא משחק ילדים, כל רופא יאשר השתתפות הקופה בקנייה.
    תעדכן מידי פעם, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירובי
    דנה
    25/05/2009

שלום ברצוני לעשות קורס מדריכי אירובי בוינגייט.
    הבנתי שיש שני גופים שיש בהם קורס זה:
    הראשון קורס מדריכי אירובי של בי"ס למאמנים ולמדריכים בוינגייט ע"ש נט הולמן.
    השני מכללת זינמן וינגייט.
    אני רוצה לדעת איזה בי"ס יותר טוב ואיזו תעודה של איזה גוף נחשבת יותר?

תודה מראש לכל העונים.

לקביעת תור
    סגירה
    אירובי

הוספת תגובה

• אירובי בוינגייט

ענת פלדמן
    25/05/2009

אם אין שינויים בשנים האחרונות אז אני יודעת שבמכללה את עושה תואר ראשון בחינוך גופני, במסגרת הלימודים את לומדת גם את הנושא הזה ויכולה להיות מדריכת אירובי בתום 4 שנות תואר. בביה"ס למאמנים את עושה קורס של שנה ויש לך הסמכה להיות מדריכת אירובי. מה עדיף? מאד תלוי מה את רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורס מדריכי אירובי

עופר קיס
    26/05/2009

אני עובד ב בי אדיוקיישן של סטודיו B ואני ממליץ לך לעבור את הקורס שם כיוון שמי שמעביר ומנהל את בית הספר הוא יואב אבידר - אדם חכם ומתחדש. הקורסים בוינגייט לפחות באירובי הן אנכרוניסטיים
    המספר הוא 035237026 . תגידי שהגעת דרכי ותקבלי 5% הנחה.
    תבררי טוב את האופציות. היכן שלומדים בקורס בסיסי הוא קריטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר כושר או שחיה?
    שירן
    25/05/2009

שלום. אני בת 26 בריאה בדר"כ, לא לוקחת תרופות. ברצוני לרדת כ-8 ק"ג עד יולי- אוגוסט. התחלתי דיאטה מסודרת, בלי לחם בלי עוגות בלי ממתקים, בלי קולה וכדו'.. במשך חודש כבר! נרשמתי לחדר כושר ואני הולכת כ-3 פעמים בשבוע, ואני לא רואה תוצאות במשקל! מדוע? בהיקפים אולי קצת הצטמקתי אבל זה ממש לא משמעותי! ומה אפשר לעשות כדי לזרז ירידה במשקל? ושאלה נוספת חשובה- מה עדיף? חדר כושר או בריכה? בבקשה כתבו לי כי אני כבר ממש מיואשת!

נושא 2- יש לי בעיה ממש רצינית של שומן עודף בשוקיים. אני בחורה מלאה ולא שמנה אני שוקלת 59 ק"ג וגובהי הוא 1.62. אני ממש סובלת מזה כיוון שאיני יכולה ללכת עם מכנס קצר או עם בגד ים ולהרגיש חופשי. האם יש דרך לצמצם היקפים בשוקיים? אחרי חודש בחדר כושר, אני לא רואה שום תוצאה משמעותית.

תודה רבה רבה, שירן

לקביעת תור
    סגירה
    חדר כושר או שחיה?

הוספת תגובה

• חדר כושר שחייה ועוד

ענת פלדמן
    25/05/2009

האם את למודת דיאטות?
    אנא רשמי לי מה את אוכלת במשך היום, אני חוזרת על הנתונים: בת 26, גובה 1.62 ושוקלת 59. מבנה הגוף? (צר ? בינוני? רחב?)
    1. ירידה במשקל היא פונקציה של כמה פרמטרים: מאזן קלורי שלילי, תזונה נבונה, פעילות אירובית עצימה, פעילות אנאירובית, חשיבה חיובית (!) והרבה סבלנות.
    מה את עושה בדיוק בחדר הכושר?
    לפחות 3 פעמים בשבוע של פעילות אירובית: שעה על המסלול או שעה על הקרוס טריינר או שעה על האליפטיקל או לעבור ולגוון בין שלושתם.
    פעילות אנאירובית לכל שרירי הגוף, לשמר את מסת השריר ולהעלות את השריפה המטבולית היומית
    לגבי השאלה של מה עדיף: עדיף לשלב, גם חדכ וגם בריכה. וגם בשחייה צריך לעבוד נכון. מדוייק, אישית אני בעד שחייה, תמיד, וודאי אם את שחיינית טובה ושוחה נכון.
    2. את מתכוונת לאזור הירכיים? אני מניחה שזה שילוב של מבנה הגוף ואחוזי שומן באזור. מה עושים?
    A. ממשיכה לאכול נכון, מסודר, ובריא
    B. ממשיכה עם הפעילות האירובית. בשחיית החזה והחתירה למקד את המחשבה על שריר הישבן והירכיים.
    C. תרגילי חיזוק לשרירי הירכיים, יש באתר שלי ויש כאן כתבה שלי ב BEOK (את יכולה לעשות חיפוש של השם שלי או פשוט לראות באתר).
    התמדה, סבלנות - ממילא זה תהליך, זהו אורח החיים שלך, וכשזה לאט ובהדרגה - זה הכי בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירן
    25/05/2009

אני הולכת לחדר כושר כ-3 פעמים בשבוע. שעה על ההליכון שכולל ריצה והליכה. אח"כ מכשירים לחיטוב הגוף.
    תזונה- סלטים, קרקרים, ביצים, טונה וכדו'..
    דיאט קולה.
    2. לא מדובר על הירכיים אלא על השוקיים. שוק הרגל. ניסיתי לאמן את שריר התאומים אבל ללא הועיל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי, שוקיים :))

ענת פלדמן
    25/05/2009

נשמע כמו מקרה של מבנה הגוף, אני לא מאמינה שיש שם ריכוז שומן, ואם כבר הייתי שמה דגש על מתיחות של השריר. (עמידה על מדרגה, עקב באויר, להוריד לאחור ולמתוח את התאומים).
    סלטים, קרקרים, ביצים, טונה וכו' - סבבה, לא עוזר לי הרבה. חשיבות מכרעת לשעות, לכמויות. אם בא לך את יכולה להציץ באתר שלי יש כמה עקרונות שרשומים שם שיכולים מאד לעזור לתהליך. הפעילות האירובית שלך נשמעת מצויינת. הייתי מוסיפה עוד יום אימון - של שחייה למשל.
    אני מדגישה את עניין התזונה, הוא קריטי להורדה של אחוזי שומן וירידה במשקל.
    אה, וכדאי לצמצם למינימום את הדיאט קולה ולהתמקד במים. את מדברת עם מכורה לשעבר, כך שאני יודעת שזה לא פשוט אבל הכרחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממ

שירן
    25/05/2009

תודה רבה רבה, 6את ממש מקסימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה ותודה :))

ענת פלדמן
    25/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוטוניה וחדר כושר
    יורם
    25/05/2009

האם ישנן מגבלות לאדם מבוגר (30) הסובל מהיפוטוניה בתפקוד בחדר כושר?

לקביעת תור
    סגירה
    היפוטוניה וחדר כושר

הוספת תגובה

• עד כמה שידוע לי

ענת פלדמן
    25/05/2009

לא אמורה להיות עם זה בעיה, זה נכון לך ומשמעותי לחיזוק, ליציבה, כמובן לפי מצבך האישי. אני מאד בעד הכוונה אחראית ומדוייקת, במיוחד במקרים כאלו. עבודה איטית, מדורגת, ממוקדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יורם

שי אלנקרי
    26/05/2009

לא הייתי קורא לעצמי מבוגר בגיל 30, בכל אופן, ממה שלא ידוע אין שום בעיה עם האימונים בחדר הכושר, למעט מקרים שבהם יש המלצה רפואית נוקבת. כדי בכל מקרה להתייעץ עם הרופא ולקבל ממנו אישור לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה