פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה במתן תשובה
    אלעד
    18/06/2009

שלום, רב קוראים לי מאור אני תלמיד כיתה י' הנני מתאמן בחדר כושר כבר תקופה אני שוקל רק 55 ק"ג שזה ממש משקל נמוך ביחס לגיל(16),אך הבעיה היא שיש לי מותניים די רחבות וזה מפריע לי מאוד למבנה הגוף. אני רץ מדי שבוע לפחות פעם אחת ריצת 2 אלפיים מטרים. האם ניתן לעצב את המותניים כך שלא יהיו כ"כ רחבות? אם כן אשמח לקבל ייעוץ למשל כמה פעמים לאכול ביום
    כי אולי אני רץ אבל לא אוכל נכון, מה ש"מבטל" את הריצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה במתן תשובה

הוספת תגובה

• הי מאור

ענת פלדמן
    18/06/2009

המשקל שלך לא אומר לי הרבה ביחס לגיל - מה שמעניין זה מה הגובה שלך.
    אתה בשלבי גדילה וצמיחה והתפתחות ויש סיכוי מאד גדול שעוד תגבה (מחכה לשמוע באמת מה הגובה שלך) ושמצב המתניים עוד ישתפר לשביעות רצונך. יחד עם זאת אני מסכימה שאפשר כבר עכשיו לנהל אורח חיים בריאו שכולל תזונה מזינה ומאוזנת כמו גם פעילות גופנית.
    ריצת אלפיים פעם בשבוע זה נחמד אבל לא מספיק. כדאי להיות בכלל יותר פעיל במשך השבוע: אתה שוחה? הולך הרבה ברגל? אופניים? כדור-סל עם החבר'ה? הכל הולך. בשילוב עם תזונה נבונה אתה מפחית את אחוזי השומן בגוף וגם במתניים. אפשר פה ושם גם להוסיף תרגילי חיזוק.
    לגבי האוכל: לא פחות קלוריות אלא קלוריות איכותיות. הקפד על ארוחת בוקר קלה ומזינה, פרי לבית הספר, צהרים ללא ג'אנק (אורז מלא, בשר או דג, קטניות. אמא מכינה? תבקש אוכל בריא, היא כבר תדע), אחה"צ פרי או כריך ובערב ירקות, חביתה, גבינה. ככה בגדול ועל קצה המזלג, וכמובן לשתות רק רק מים. ההנחיה היא בלי מתוקים או ג'אנק עד כמה שאפשר, ולבחור בבריאות.
    זה אגב לא מבטל את הריצה, זו חיונית בכל מקרה לכושר האירובי שלך אבל בהחלט לתזונה חלק מכריע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מאור...

אלעד
    18/06/2009

ענת ראשית תודה רבה רבה על היחס המצויין והמענה
    אז ככה אני שוקל 55 ק"ג ל לגובה 175 בן 16
    ועוד כמה שאלות קטנות... אם אני אוכל מדי יום אורז לבן (לא מלא) זה בסדר? כי זה מה שבדר"כ אנו מכינים בבית.ובנוסף, מתי אני צריך לאכול כלומר, כל כמה שעות? -האם כל 3 -4 שעות זה טוב?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    18/06/2009

יחסית לגובה שלך אתה אכן רזה עם BMI נמוך במיוחד. חשיבות לתזונה לבריאות בכלל וכנראה להורדה מסויים של אחוזי שומן שאולי מצטברים במתניים (לא ראיתי אותך, זה עולה מדבריך). אכילה של כל שלוש שעות זה מצויין, 5-6 ארוחות ביום. פחות או יותר לפי מה שרשמתי ויש באתר שלי עוד כמה דוגמאות. אורז לבן חסר את אותם סיבים תזונתיים שיש לאורז המלא, ערכו התזונתי נמוך יותר. אתה יכול להציע לאמא שלך לערבב ולהכין את האורז חצי-חצי. חצי מלא חצי לבן ואפילו להוסיף לבלילה גם קינואה. אני מכינה זאת לילדיי והם מאד אוהבים. מכינים את זה בדיוק כמו אורז רגיל, אבל זה יותר בריא. בשילוב עם גרגרי חומוס למשל או אפונה - זה יתן חלבון מלא.
    ו... לשתות מים.
    תזונה נבונה בשילוב עם הפעילות האירובית תתרום לירידה של אחוזי השומן, בנוסף לתרגילי חיזוק לכל הגוף כמו גם לבטן, למתניים. שים לב שאתה צורך מספיק קלוריות ביום, כלומר אוכל :) כי אתה ממש לא אמור לרזות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישבן
    שלי
    18/06/2009

שלום לכם,

כדי לחטב את הישבן, הציעו לי הליכה על הטוסיק.
    האם זה באמת נכון??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישבן

הוספת תגובה

• כן,

ענת פלדמן
    18/06/2009

יש כל כך הרבה תרגילים, גם זה אחד מהם. את יכולה לגוון, לבצע גם אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון כוח
    אסף מצגר
    17/06/2009

שמעתי על שיטת אימון שבה מתאמנים עם משקל קל יחסית אך עם תנועות איטיות מאוד גם בקונצנטרי וגם באקצנטרי רציתי לשאול האם שיטה זו עובדת בעיקר כמו שנאמר על הסיבים הלבנים ובהתאמה גם עובדת טוב על ההיפרטרופיה או שהיא יותר אפקטיבית בקטע של הסיבולת?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון כוח

הוספת תגובה

• הי אסף

ענת פלדמן
    17/06/2009

בכל מקרה אני מאד בעד תנועות איטיות שעובדות נכון ומדוייק על כל סיבי השריר. פעילות אנאירובית בהגדרה עובדת על הסיבים הלבנים, משקל קל יחסית יתרום לחיטוב יותר מאשר להיפרטרופיה וכשהתנועות איטיות יחסית הסבולת זניחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    דנה
    17/06/2009

שלום...

רציתי לדעת האם הליכונים ואופנ י כושר מדייקים פחות או יותר במדידת שריפת הקלוריות
    ועל פי מה זה נמדד??

למשל, אני עושה 40 דקות על אופני כושר ושורפת 210 קלוריות לפי המכשיר
    ועל הליכון 50 דקות 400 + קלוריות ... האם עדיף ללכת??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• מדדים במכשירים

ענת פלדמן
    17/06/2009

אני מסכימה בהחלט, לא ממש מדוייקים בלשון המעטה, אם את רצינית אני בעד שעון דופק שנותן תמונה מהימנה בהרבה. הגיוני אבל שבאופן יחסי את שורפת יותר קלוריות בהליכה כשאת מפדלת בהתנגדות נמוכה יחסית למשל. מחשבונים כאן ב BEOK גם יכולים לתת אינדיקציה.
    ולשאלתך: עדיף לשלב, למרות הפער הקלורי. כשאת אוכלת נכון ומאוזן ובריא - זה לא ממש משנה וכן משנה הגוון העניין לטובת ההנאה, הבריאות.
    http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

דנה
    17/06/2009

אני מתאמנת כל יום 40 דקות לפחות ועושה תרגילי התנגדות, וכמובן אוכלת מאוד בריא - ממש מקפידה.
    בשבוע הראשון ירדתי 2 קילו, ואילו השבוע בקושי חצי קילו
    מדוע זה יכול לקרות אם לא שיניתי שום דבר..והאם יש משהו שאני צריכה לעשות אחרת
    כדיי להשיג תוצאות בעתיד....?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המטרה שלך?

ענת פלדמן
    17/06/2009

כמה את רוצה או צריכה לשקול?
    ירידה כזו משמעותית בשבוע הראשון היא טבעית, מתרחשת בדר"כ כשאת צעירונת (אני מנחשת שכך הדבר) ולא למודת דיאטות. הגוף מקבל כמות פחותה באופן משמעותי של קלוריות, שורף שומנים, ואת רואה את זה בשבוע הראשון בצורה מאד חדה במשקל. הגיוני ורצוי מאד למתן את הירידה בשבועות שיבואו. בכלל לכוון לירידה של כחצי קילו בשבוע - ההדרגתיות חשובה לבריאות כמו גם לשמירה אחכ על המשקל. הקצב לא ממש משנה אם נחנו מתייחסים לזה כאל דרך חיים חדשה בריאה וספורטיבית. הגיוני שגם תהיה עצירה במשקל אפילו של כמה שבועות. אז תזדקקי להרבה סבלנות ו..כן, יהיה מקום לשינוי, לגוון. למשל לגוון בכושר, למשל לגוון בתפריט.
    דווקא אכילה של משהו כייפי פעם בשבוע (כמו חפיסת שוקולד שלמה ! או מנת פסטה אלפרדו במסעדה!) יתנו בוסט למטבוליזם ולא (!!!) יפריעו להמשך הירידה במשקל, נהפוך הוא.
    עם הזמןערכי ה BMR שלך יורדים (את פשוט שוקלת פחות) וגם לזה כדאי להיות מודעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה!!!
    אפרת
    17/06/2009

איזה תרגילים ניתן לעשות על מנת להרזות בחזה? כמה פעמים? והאם אראה תוצאות בקרוב?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה!!!

הוספת תגובה

• תשובה מהירה ממש

ענת פלדמן
    17/06/2009

אנחנו לצערי לא יכולים לרזות נקודתית, כלומר לבחור היכן ירדו אחוזי השומן בגוף. שילוב של תזונה ופעילות גופנית שבין היתר יביאו למאזן קלורי שלילי ופחיתו את אחוז השומן הכללי בגוף ושלב כלשהו גם בחזה. תרגילי חיזוק לאזור החזה יש הרבה מאד. החל משכיבות סמיכה שאת יכולה לבצע כל יומיים, עד תרגילים עם כדור למשל (למחוץ אותו בזויות שונות לפני הגוף). אני מאד בעד עבודה על כל שרירי הגוף לטובת הבריאות והאיזון. זה תהליך, זו דרך חייים, והתוצאות תגענה , אבל אין לדעת מתי. כאן גם הגנטיקה משחקת תפקיד. כדאי לשלב אם כן, תזונה, פעילות אירובית ואנאירובית, התמדה והסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר לעיצוב הבטן
    לי
    17/06/2009

היי,
    אני בת 28 שוקלת 65 וגובהי 175, מזה שנה אני משתמשת באליפטיקל בביתי 3-4 פעמים בשבוע, כ-40 דקות.
    ואני לא ממש מרזה ...(יש לי 4 קילו ממש מציקים )...אני אוכלת די בריא...
    מה הבעיה? שאני לא רזה ממש?

ושאלה נוספת:
    חשבתי כבר להתחיל לעבוד על הבטן -אני ממש רוצה להוריד שומן מהבטן
    אז איזה מכשיר לבטן אתם ממליצים?
    או כדאי רק מזרון..
    אני מחפשת משהו קל ונוח..מנסיונכם תמליצו לי על מכשיר שמקל על העבודה הקשה ביותר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר לעיצוב הבטן

הוספת תגובה

• שרירי בטן, ירידה במשקל ועוד

ענת פלדמן
    17/06/2009

המשקל שלך בעיקרון תקין ביחס לגובה, אבל אולי יש מקום לירידה קלה במשקל. לגבי השאלה הראשונה:
    1. האליפטיקל מצויין, יש מקום לגוון. הליכה או ריצה או שחייה. עוד משהו על מנת להוציא את הגוף מ"תרדמת מטבולית".
    2. כדאי מאד להוסיף תרגילי התנגדות, לא רק לבטן אלא לכל הגוף. זה מעלה את קצב המטבוליזם היומי שלך ותורם לירידה במשקל
    3. כנראה שיש מקום ל"פיין טיונינג" באוכל. את יכולה להציץ באתר שלי, יש כמה דוגמאות, ובכלל כדאי לפנות לקבלת תפריט אישי שמוצאם לך. לכמות הקלוריות היומית שאת מוציאה, לאורח החיים שלך.
    4. מבנה גוף ואחוזי השומן. נתון שכדאי לקחת אותו בחשבון. אני לא ראיתי אותך אבל יש מצב שאת פשוט לא אמורה להוריד במשקל אלא להוריד את אחוזי השומן. זה משהו אחר.
    לגבי שרירי הבטן: אני בעד הפשוט הקל הזו והנוח ביותר: הגוף שלך. מצרפת אופציות של תרגילים, יש כאמור גם באתר שלי.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    עמית
    17/06/2009

שלום, אני מנסה כבר הרבה זמן לרדת במשקל באמצעות דיאטות שונות אך לא כל-כך מצליחה.
    יש לי משקל עודף של כ-5 קילו, לא הרבה אך ממשיכה להיאבק ולא מצליחה להוריד.
    משקלי הוא 58 וגובהי הוא 153 ס"מ...אשמח אם תוכלו לתת לי עצות וטיפים כיצד להוריד את המשקל ואם אפשר לנסות להרכיב תפריט תזונה מתאים.
    אני לא עוסקת כלל בפעילות גופנית, תמיד מוצאת תירוצים לא לצאת להליכות..

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• הי שגית

ענת פלדמן
    17/06/2009

לא ציינת בת כמה את. יפה שזנחת את כל הדיאטות למיניהן ואת רוצה לעשות את זה בצורה נכונה ומאוזנת. אני מאד ממליצה לך ללכת לאיש מקצוע פנים מול פנים ולהתאים תפריט אישי - דרך הרשת זה לא אחראי. מה שכן, אני מודעת היטב לאוסף המידע וליתרונות שיש כשאת "חופרת", מתעניינת ולומדת בעצמך מה נכון ומה פחות. יש באתר שלי הסברים, מאמרים ודוגמאות ואת יכולה לשאוב משם רעיונות ובעיקר השראה.
    את וודאי מודעת ליתרונות של פעילות גופנית, לטובת הבריאות שלך כמו גם ירידה במשקל, מטבוליזם, תחושה של עשייה, ועוד ועוד. גם כאן זה עניין של נק' מבט. (""תכנית" ו"אורח חיים" במקום המילה המאיימת אולי "דיאטה", "פעילות" ו"תנועה" במקום המילה המאיימת אולי "כושר"). כשאת הולכת יותר ברגל, עולה במדרגות, מודעת לגוף המתנועע - אפילו במסיבה טובה עם חברים - זה כר משהו, וזה הרבה מאד. וודאי שכדאי גם לשלב תרגילים למשל, מתיחות. וגם זה לא אמור להיות סיפור גדול. חצי שעה שלוש פעמים בשבוע של פעילות אפילו בבית בסלון - לא רק לטובת ירידה במשקל אלא לחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגוף שלי מוריד במקומות הלא נכונים !
    יעל
    15/06/2009

יש לי כבר ידיים מקלות ופרצוף דיסק ולעומת זאת הבטן והירכיים -מלאות שומן!!! אני אוכלת 1200 ק' ליום ומנסה לדחוף לסדר היום העמוס 30 ד' ספינינג
    (על מ'ס 5 ).ירדתי 10 ק'ג אך רק במקומות הלא נחוצים .מה לעשות ?והאם הספינינג הזה עושה משהו בכלל?

הוספת תגובה

• הי יעלה

ענת פלדמן
    15/06/2009

אני מצטטת לך את התשובה הקודמת שלי (שמת את השאלה בשרשור הקודם)
    את בדרך הנכונה. אנחנו לא יכולים לכוון היכן ירדו אחוז השומן בגוף בתהליך של חיטוב. אבל זה שירדת כבר זה סימון טוב. המשיכי לאכול נכון (לא רק פחות קלוריות ממה שאת מוציאה אלא בעיקר קלוריות איכותיות, כלומר לאכול בריא), המשיכי עם הספינינג, הוא מצויין לשריפת שומנים לסבולת האירובית, והוסיפי כמה תרגילי כוח בסיסיים כמו שכיבות סמיכה, כפיפות בטן (בסיסיים אבל חשובים) וכמובן כמובן מתיחות לסיום. אימון כולל של 40 דק' במקום חצי שעה, אבל 10 הדקות הללו חשובות.
    סבלנות כמילת מפתח. גם ההתיחסות לזה כאל אורח חיים, מתוך קבלה ואהבה עצמית.
    שוב, הספינינג הוא נפלא, כדאי את אותה חצי שעה או 40 דק' לשנות מידי פעם. ריצה קלה או שחייה או אימון הפוגות. פשוט בשביל לגוון גם לטובת ההנאה שלך והעניין וגם לטובת המשך ירידה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבתי את התיאורים..

שי אלנקרי
    15/06/2009

אין לי הרבה מה להוסיף על תשובתה של ענת רק שאהבתי את התיאורים שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאל
    14/06/2009

כאשר שורפים קלוריות בהליכון או בכל מכשיר אחר הקלוריות שנשרפות הן מהאוכל שאכלנו לפני האימון או אחרי? ואיזה אוכל מומלץ לאכול אחרי האימון? פחמימה כמו צלחת פסטה או יוגורט עם פרי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שריפה קלורית ועוד

ענת פלדמן
    14/06/2009

ממאגרים שנמצאים כבר בגוף, כך שהתשובה היא מהאוכל שלפני.
    אחרי אימון: תלוי מה המטרה שלך, וכמה קלוריות כבר אכלת וכו' אבל בגדול שילוב של חלבון ופחמימה. יוגורט עם פרי למשל. במיוחד אם זה בשעות הערב. אבל שוב, זה תלוי. מה המטרה שלך? תני קצת נתונים לתשובה- עד כמה שאפשר- מתאימה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אינטנסיבי בזמן ביוץ
    שלי
    14/06/2009

בשעה טובה גילית שאני בהריון(שני)
    בעברי הרחוק הייתי ספורטאית אז זה 5 שנים שאיני עוסקת בספורט בכלל. דוקא לפני כחודש חזרתי להתאמן וערכתי אימוני ספינינג עצימים ומפרכים בדופק גבוה מאוד מאחר ואני לא בכושר. כל אימון הגעתי ל90% דופק והדופק ההמוצע היה בסביבות 85%
    מרגע הידיעה על ההתעברות אני מקפידה לא לחצות את ה 70% דופק אך רגע אני בחששות כבדים האם לא הזקתי כבר לי או להריון העקבות האימונים המאומצים בעת הביוץ ולאחריו לפני שידעתי על קיומו של ההריון.
    אשמח להסבר מקצועי מה הסיבות בגינם ממליצים ל לחצות את ה70% דופק ומה הסכנה בפעילות מאומצת בשלבים כל כך מוקדמים של התחלת הריון?
    אני בפחד גדול שלא גרמתי נזק ולצערי רופא הנשים לא מעוניין לנדב אינפורמציה המבוססת על ספקולציות
    תודה מראש

הוספת תגובה

• אימון בזמן הריון

שי אלנקרי
    14/06/2009

קודם כל מזל טוב!
    עליי לציין שאי ידיעה בדבר הריון היא זו שהניעה אותך לפעילות גופנית מאומצת ולכן זוהי אינה אשמתך. ההמלצה לגבי הפעילות הגופנית בטרימסטר הראשון היא כ- 60-70% מדופק מקסימאלי באימון אירובי וכ- 50% באימון אנאירובי. מכיוון שבטרימסטר הראשון מתרחשות מרבית ההפלות מומלץ להישמר ולא להגזים במידת אינטנסיביות האימון. ההמלצה לשמור על דפקים אלה נובעת מכך
    שדופק העובר מושפע ישירות מדופק האם. מצוקה עוברית מוגדרת מדופק הנמוך מ- 100 ודופק מעל 180. קיימת סכנה שהאשה תגיע לדפקים גבוהים מידי עקב פעילות גופנית ודופק בהריון גבוה ב- 15-10 פעימות יותר מהמומלץ יכול לסכן את העובר.
    לגבי הנזקים, אין לדעת. רק בדיקות רפואיות מקיפות הם אלה שיקבעו את מצב העובר. אני מכיר עשרות נשים שהתאמנו בזמן ההריון אימונים מאומצים ולא נגרם כל נזק לעובר, זה מאוד משתנה וזו הסיבה שיש להישמר בכל מקרה ולא לקחת סיכון.
    שיהיה המון בהצלחה בהמשך ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף
    איציק
    13/06/2009

לבצע 4 תרגלים עם 4 חזרות או 5 או 6 תרגלים ב 3 חזרות - בדרך כלל בחזה ובגב

לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף

הוספת תגובה

• מה עשית עד עכשיו

ענת פלדמן
    13/06/2009

חשובה לי התמונה בגדול, ובכל זאת - לא נשמע לי כזה קריטי, אם המטרה היא היפרטרופיה לא צריך יותר מידי סטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד עכשיו

איציק
    13/06/2009

הייתי מבצע 3 או 4 תרגילים ב 4 סטים של 12 חזרות
    ועכשיו 5 תרגילים של 3 סטים ב 12 חזרות
    הבעייה היא שהגוף כן מתחטב וגם רואים שהידיים ההקיף שלהם גדל אבל החזה לא מצליח להתנפח
    מאז שהתחלתי להתאמן בהתחלה הורדתי 5 קילו מ 75 ל70 ואז התייצבתי על 70 לא עולה ולא יורד
    (1.70 בן 35 ) אני אוכל אחרי אימון אחרי אימון לפי ההמלצות שלכם פה בפורום וגם בשאר היום אני אוכל מסודר ועדין החזה לא מתנפח -
    אני מקווה שהשינוי של האימון כן יעזור - אני מאוד מקווה שזה לא הגנטיקה שלי

בכל מקרה לא עניתי לי על השאלה השנייה בשאלה הקודמת בקשר ל Strawberry Protein Shake
    מה נותן לי ה PROTEIN והאם את ממליצה על זה (האם זה אמור לעזור בניפוח החזה ?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, צודק

ענת פלדמן
    13/06/2009

כבר תת המודע שלי מתעלם מכל הקשור לשייקים... הפרוטאין זה החלבון של אחרי האימון, מה שטונה קוטג' או כל מנת חלבון יכולה לתת. קראתי ברשת ממש לא מזמן (זפזפ בווי נט) על קולות שכנגד (ולא הופתעתי). אם התזונה היומית שלך כוללת מספיק חלבון (1.5-2 גר' כפול משקל הגוף שלך) זה אמור להספיק. אכן הגנטיקה משחקת תפקיד, גם גוון בתרגילים כמו שאתה עושה. אני בעד להוסיף גם את ה"מוח" בתרגילים. לא לבצע אותם בצורה מכנית אלא לשתף את הדמיון, לחשוב על התנועה, "לראות" את החזה מנופח יותר כתוצאה מהתרגיל. כוחו של הדמיון משחק תפקיד מדהים בהשגת התוצאות שלך.
    אולי לא תקבל את מה שאני אומרת אבל אני חייבת להוסיף בנימה פילוסופית שכשאתה אוהב את עצמך, מתמקד בדברים החיוביים, מוחל ומקבל את הדברים הפחות טובים - זו הנוסחא לסיפוק, אעז לומר גם לאושר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות סטים

עופר קיס
    13/06/2009

אינני מבין
    אתה מדבר על כמות חזרות או מחזורים
    אין זה מתאים לקפוץ ממחזורים של 12 חזרות ל3-4 - רמת סיכון גבוהה חייבים לעבור דרך 6-8 חזרות.
    אם הכוונה למחזורים אז אין צורך ביותר מ 4 מחזורים לכל תרגיל אלא בתרגילי כח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה
    נועם
    13/06/2009

האם ריצה פעמיים בשבוע כ40 דקות, פוגעת במסת שריר?

האם היא שורפת שומן?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• הי נמרוד

ענת פלדמן
    13/06/2009

שורפת שומן, לא פוגעת במסת השריר אם אתה אוכל נכון, מתאמן גם על אנאירובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה ומסת שריר

עופר קיס
    13/06/2009

האפשרות היחידה שריצה תפגע במסה שרירית היא כאשר היא תערך מיד לאחר אימון התנגדות לרגליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עופר

נועם
    14/06/2009

אפשר לדעת למה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

נועם
    14/06/2009

אז הכוונה, כאשר אני רץ אז השומן עצמו נישרף, ורק השריר נישאר ( המסה שלו)

זה מה שקורה בסוף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    14/06/2009

בהנחה שאתה רץ זמן סביר (לא שעות) אוכל כמו שצריך וגם משמר את מסת השריר בפעילות אנאירובית. בגדול כשניגמרים מאגרי הגליקוגן והשומן - אז הגוף עושה שימוש בשריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

נועם
    15/06/2009

הבנתי אותך, אבל איך זה שהשריר לא נישרף?
    ורק השומן......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך פיזיולוגי

ענת פלדמן
    15/06/2009

שעובר בגוף שלנו. בגדול, בפעילות אירובית למשל האנרגיה הזמינה ביותר: מעגל גליקוליזה, פחמימה. אחכ אנרגיה ממקור השומנים במעגל קרבס, ורק בסוף השרירים. הגוף הוא מכונה חכמה, הוא צורך אנרגיה לפי הצורך, ומגן על עצמו. בפעילות אנאירובית כן עובר על השריר תהליך קטבולי של פירוק, בהתאוששות (תזונה, מנוחה) מתקיים תהליך אנאבולי של בנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוון באוכל
    איציק
    13/06/2009

היי
    אני מתאמן כחצי שנה גם בריכה וגם משקולות ואכול לפי מה שצריך לפי תפריטי בריאות והכל בסדר הגוף מתחטב הצמיגים כמעט נעלמו ויש קצת עוד עבודה על הכרס הקטנה שנשארה (צריך להוריד עוד את האחוזי שומן בגוף )

הקטע שקצת נמאס מאותו סוג של אוכל (חצי שנה ) ובא לי קצת לגוון ועכשיו שבא הקיץ ואיתו הגיעו האבטיחים והגלידות ועוד דברים טעמים
    רוב האוכל שאני אוכל זה בשר עוף ספגטי אורז ביצים וטונה - גם סלטים פסטרמה ושותה רק מים וכד'
    לא אכלתי פיצה או שוארמה מתחילת השנה וגם לא כל כך מתגעגע אז ככה שזה בסדר
    השאלה היא מה אני כן יוכל לגוון שלא יפגע לי במטרה לדוגמא איך נשמע פרוזן יוגרט או מילקשייק (משולב עם גלידה ) והאם מיץ תפוזים 100 סחוט ללא תוספות זה בסדר ??

מוכן לשמוע המלצות לשינוי קטן בתפריט

ראיתי ב YOUTUBE שמכנים Strawberry Protein Shake האם זה מומלץ ומה זה אמור לעשות לגוף והאם זה בריא

לקביעת תור
    סגירה
    גיוון באוכל

הוספת תגובה

• הי איציק

ענת פלדמן
    13/06/2009

שאלה חשובה. פעם בכמה זמן זה ממש לא נורא לאכול שווארמה או פיצה או מה שזה לא יהיה. פעם בשבוע מנה שכזו לא תפגע בתהליך ויכולה להקל מאד.
    אין מניעה גם לאכול אבטיח - שוב, זה עניין של כמות. כוס אבטיח היא 90 קלוריות. פרוזן יוגורט - מידי פעם. אפשר לכוון לסורבה - פחות קלוריות, ממש טעים.
    לגבי מיץ תפוזים סחוט: שוב - שאלה של כמות. מידי פעם זה בסדר. דווקא בפירות אני מעדיפה את הפרי ולא את המיץ שלו, במיוחד בתפוזים אתה נהנה מיתרונות הציפה (סיבים תזונתיים) והרבה פחות קלוריות כשמדובר בתפוז אחד ולא במיץ. אתה גם צריך לשתות אותו בסמוך לשעת הסחיטה על מנת להנות מהיתרונות הבריאותיים.
    שורה תחתונה: אפשר מהכל, תלוי כמה. ו... כן, תגוון כמה שאפשר, האוכל זו אחת מהנאות החיים החשובות ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק
    אייל
    13/06/2009

שלום לכם,

אני כבר מתאמן הרבה שנים ולפחות פעמיים בשבוע רוכב על אופני הרים. כמו כן אני הולך עוד פעמיים בשבוע.

ללא ספק אני בכושר טוב, הרבה יותר טוב מבעבר.

שאלתי נוגעת לדופק שאליו אני מגיע לפעמים.

הדופק הממוצע שלי ברכיבת אופניים של 35 ק"מ עומד על כ 134 פעימות לדקה.

העניין הוא שעדין, אמנם הרבה פחות מקודם, אני עולה בזמן למאמץ לטווחים של 184 ואפילו 189 פעימות בדקה - אמנם לשניות ספורות אבל זה קורה.

אני בן 47 עם משקל יתר קל (כ 4 ק"ג) אני שוקל 82 ק"ג גובה 176 ס"מ.

האם ההגעה לדופק הזה היא נורמלית ? האם לאור הכושר שבו אני מצוי הדופק הזה גבוה מידי ?

מה דעתכם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• דופק גבוה

עופר קיס
    13/06/2009

אייל שלום
    הבעיה בדפקים גבוהים היא שכמו בכל מערכת ככל שאתה קרוב יותר למקסימום יש סיכון ליותר תקלות, בעיקר כאשר המערכת לא צעירה - אני בטוח שהבנת את האנאלוגיה. תגביל את הדופק הגבוה שלך להגברת בטחון בריאותי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אייל

ענת פלדמן
    13/06/2009

מסכימה עם עופר. הדופק המקסימלי שלך (הערכה, נתון אינדיקטיבי שיש להתיחס אליו) הוא 220 פחות הגיל. לא מומלץ להגיע אליו, וכשאתה עוד עובר אותו (189 במקום 173) זה יכול להיות מסוכן. זה נורמלי שאתה מגיע לערכים כאלו בפעילות עצימה במיוחד (למשל בעליות עם האופניים) אבל כדאי "להיות עם יד על הדופק" ולהקפיד שלא.
    ההליכה מצויינת, אני מאמינה ששם אתה סביב הדופק הממוצע. שחייה גם מבורכת אם זו אופציה עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אסי אושר
    12/06/2009

שלום

בחודש האחרון נכנסתי חזק לעניין ההליכות .

אני עושה הליכה כל יום חוץ מיום שישי , וכל הליכה נמשכת כ45-50 דקות על השעון. הליכה מאוד מהירה ברובה , ואם אני צריך להעריך את המרחק אז אולי בסביבות ה5 ק"מ אני מניח.

רציתי לדעת , תוך כמה זמן אני יכול לראות לדעתך תוצאות משמועתיות בגוף שלי ובמשקל? אם אני ממשיך כמובן במתכונת שסיפרתי עליה למעלה וכמובן אוכל ושותה בהתאם (משתדל לפחות)

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אסי

שי אלנקרי
    12/06/2009

שיפור בכושר הגופני והירידה במשקל הם עניין של סבלנות והרבה התמדה. לבצע הליכה מידי יום בשילוב של תזונה נכונה תעזור לך להשתפר בכושר הגופני ובירידה במשקל. תנסה לשלב גם הפוגות בהליכה (ריצות קצרות לפרקים)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה