פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר חודשיים של אימון בחדר כושר
    מיכל
    05/07/2009

בת 35, לא התאמנתי עד ללפני חודשיים, כ-15 שנה.
    בחודשיים האחרונים מתאמנת 4-5 פעמים בשבוע, בין 30-40 דקות כל פעם (הליכון או קרוס).
    האם העובדה שלא הורדתי במשקל כלל, אלא רק באחוז שומן אחד, הינה דבר נורמלי?
    או שמא אני עושה משהו לא בסדר מבלי לשים לב (למרות שאני מקפידה על תזונה וכו')?

תודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הורדה של אחוז שומן אחד

ענת פלדמן
    05/07/2009

בהנחה שהבדיקה שעשית אכן אמינה - זה יפה מאד. ובכל זאת אם חדשיים את מנסה להוריד במשקל ללא הצלחה אני מאמינה שבכל זאת משהו בתזונה לא נכון. אשמח לשמוע מה את אוכלת לכוון ולייעץ וכמובן הוסיפי פרטים אישיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייב תשובה
    דחוף
    05/07/2009

אני בן 15.5
    גובה 173
    הבעיה שאני מרגיש שאני נמוך יותר מבני הגיל שלי והגוף שלי נראה קטן
    השאלה : 1-האם אני יכול להצטרף למכון כושר בגלל לעשות גוף או אני עדיין מוקדם
    2- שמעתי על תרופה שלוקחים להיות ארוך יותר

איך אפשר לדעת מה הטוב בשבילי
    אני מודה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    אני חייב תשובה

הוספת תגובה

• אין תרופת קסמים לטובת הצמיחה, ועוד:

ענת פלדמן
    05/07/2009

אתה בגובה מצויין לגילך: ע"ע עקומות גדילה באינטרנט. אתה בהחלט יכול להתאמן בחד"כ - למה הכוונה ב "בגלל לעשות גוף"?!?!
    אפשר לדעת מה טוב בשבילך בעיקר ביעוץ אישי, גם בחד"כ עם מדריך מוסמך, או באופן פרטי. בלי לחץ, בסבלנות, זה תהליך וזו דרך חיים במהלכה אתה לומד הרבה דברים ומתפתח, לא רק גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לצמיחה? יש דבר כזה?

שי אלנקרי
    08/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ל
    איציק
    05/07/2009

פילאטיס
    היי ענת למרות שיש פה גם פורום של פילאטיס אבל הוא לא כל כך פעיל עונים שם על תשובות בערך פעם בשבוע או שבועים אז אם תוכלי לעזור סבבה

בכל מקרה השאלה היא כזאת אני בן 35 ו 1.70 ושוקל 70 (מתאמן גם בריכה ו גם משקולות )
    אני עושה פילאטיס לבד בבית על מזרון לפי סרטונים של 20 דק או 30 דק שהורדתי מהרשת
    הקטע שאני לא גמיש כמו הבנות בסירטון והשאלה היא האם בגילי עדיין אני יוכל להגיע לרמה כמו בסירטון ??זאת אומרת להרים את הרגליים ב זוית של 90 מעלות וכד' ואם כן אז מה עליי לעשות כדאי לשפר את הגמישות שלי

2. האם פילאטיס בטן כ 20 דק' שווה לאימון על שרירי הבטן בחדר כושר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר ל

הוספת תגובה

• או קי

ענת פלדמן
    05/07/2009

שוווה להפנות שאילתא ב"צור" קשר למנהלי האתר לגבי מענה לתשובות. בעיקרון עד שלושה ימים אתה אמור לקבל תשובה.
    1. בגמישות יש בהחלט אלמנט נרכש. אמנם העניין הגנטי משחק תפקיד לא מבוטל - לגבי מבנה המפרקים למשל (ע"ע נערות גומי שמתקפלות לבייגלה בתוך קופסת תכשיטים. זה לא רק אימון...) אבל זה לא אומר שבמצבך הנוכחי (אפילו מבלי להכיר אותך) יש מקום לשיפור. לטובת הבריאות, לא בהכרח לטובת השפגט. וכמו כל דבר - זה עניין של אימון. אני מבטיחה לך שעם הזמן אתה תראה שיפור, רק להמשיך ולא לוותר. כך את גופך שלך כאינדיקציה השוואתית ולא גוף של דוגמנית פילאטיס - כי אתם שונים לחלוטין.
    אלמנט נוסף חשוב לא פחות - עניין הראש. למשל: תשע שנים רקדתי באלט, בצעירותי, תמיד "החלטתי" שאני לא גמישה. כיום, עם הרבה מגבלות וחסמים שירדו - בצניעות אוכל לומר שאני מאד גמישה, וודאי יותר מבגיל 16.
    2. אני לא מכירה את הקלטת, אני מניחה שאתה עובד שם יפה על שרירי הליבה, עם הרבה מחשבה ועבודה ממוקדת. אני מאד בעד, זה מגוון יותר, משלב כמה שיותר קבוצות שריר בפעולה ועובד נכון. אפשר לשלב כמובן עם תרגילי בטן של חדר הכושר (גם שם אני לא יודעת בדיוק מה אתה עושה, אני יכולה לשער).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יורדת במשקל
    רותם
    05/07/2009

היי אני בת 18 1.70 ושוקלת 68. אני כבר שבועיים מתאמנת כל יום בין פעם לפעמיים ביום (הליכה משולבת עם ריצה,מכשירים). כל הליכה אני עושה בערך שעה ורבע. הבעיה היא שאני נשארת באותו משקל. אני בנוסף מקפידה על תזונה נכונה. מה לעשות? מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יורדת במשקל

הוספת תגובה

• ממליצה

ענת פלדמן
    05/07/2009

1. למדוד היקפים. יש בהחלט מצב שצמצמת היקפים בלי שזה בא לידי ביטוי במשקל
    2. להעריך מחדש את התזונה שלך, ולשתות רק מים
    3. אני לא מאמינה שיש חלילה בעיה אבל מזכירה בכל מקרה שאת יכולה להיבדק, וודאי אם לא עשית זאת בזמן האחרון - דם וכלליות ולבקש תפקוד בלוטת התריס. שוב, אני חושבת שהכל בסדר ובכל זאת מציינת.
    4. סבלנות
    5. סבלנות
    6. סבלנות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ירידה במשקל

עופר קיס
    05/07/2009

שינוי הרכב הגוף יכול להתבצע ללא שינוי במשקל ובאמת מדידת היקפים היא מדד שעוזר להצליב נתונים. באין שיטה מקצועית אחרת , הייתי משתמש בה
    ונכון אמרה ענת - סבלנות - או שאין שמירה על עקרונות תזונה נכונה באמת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת אנרגיה בשחיה
    אריק
    04/07/2009

שלום
    לכמה שווים 100 מ' שחיה
    ביחס להליכה ריצה ו לדישדוש באופניים לאותו מרחק

האם יש סרגל לנ"ל?
    בתודה מראש אריק

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת אנרגיה בשחיה

הוספת תגובה

• לגבי ריצה

ענת פלדמן
    04/07/2009

400 מטר ריצה. לא ידוע לי לגבי אופניים או הליכה, אבל זה ממש כללי - אתה יודע כמה זה תלוי בכמות האנרגיה שאתה משקיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    נעה
    04/07/2009

היי,
    אני אשמח אם תעשי לי סדר מה זה כל דבר
    פעילות אירובית
    פילאטיס רגיל ופילאטיס מכשירים
    ההבדל בין חיטוב לעיצוב
    שיטת סטודיו סי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• זה לא יעוץ, זה קורס באונ':)

ענת פלדמן
    04/07/2009

אני מציעה שבגוגל תעשי חיפוש לגבי כל אחד מהמונחים כי להתחיל לפרט - זה כל היום.
    על קצה המזלג:
    פעילות אירובית, מהמילה אייר, שיש בה שימוש בחמצן. הליכה ריצה שחייה ריקוד, לשם שריפת שומנים שמירה על השלד וצפיפות העצם, ועוד.
    פילאטיס: יש לנו פורום נפלא כאן של דליה מנטבר - אלת הפילאטיס היא תתן לך הכוונה מהתחום שלה. את מתכונת להבדל בין פילאטיס מזרון - תרגילים מול התנגדות הגוף או עם מכשירים כמו פיטבול, חישוק, קוביית איזון, פיתה וכו, לבין תרגילים עם מכשירים המבוססים על עבודה מול התנגדות הגוף באמצעות מכונה הבנוייה מקפיץ וכבלים, מזה הכל התחיל עם ג'וזף פילאטיס שפיתח דרך לעזור לשקם נפגעי מלחמה
    חיטוב ועיצוב - את מתכוונת להבדל בין חיטוב ומסה. חיטוב - הורדה באחוזי השומן, עבודה על חיזוק ועיצוב השריר בפעילות אנאירובית (כוח) מסה - עלייה במסת השריר. הבדלים גם בהכוונה תזונתית.
    סטודיו C - הסבר מפורט בגוגל. באתר המרכזי שלהם, בעיקר תרגילי עיצוב, אבל עוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה של פעילות גופנית
    יסמין
    04/07/2009

אני בת 35 הייתי ספורטאית דיי מקצועית בשנות נעוריי אבל הפסקתי ומאז לא עשיתי פעילות גופנית
    בכלל, אני רוצה להתחיל ולא יודעת מאיפה ואיך לא להגזים. יש לציין שללכת אני לא יכולה.

לקביעת תור
    סגירה
    התחלה של פעילות גופנית

הוספת תגובה

• לא ברור לי

ענת פלדמן
    04/07/2009

למה הכוונה. את לא יכולה ללכת בגלל מגבלה פיזית ? שחייה היא אפשרות. בכל מקרה הרעיון הוא להתחיל, בהדרגה, בזהירות, כל פעילות שאת אוהבת לעשות ומסוגלת. אם תתני לנו יותר פרטים זה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות בהליכון
    חן
    04/07/2009

בחדר כושר אני הולכת בהליכון במהירות 7 (הליכה מהירה), משהו כמו 8 קמ"ש, במשך 70 דקות.
    גובה- 1.70 משקל 57. רציתי לדעת כמה קלוריות אני שורפת בערך? על הצג רשום 800 אבל אין סיכוי...

לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות בהליכון

הוספת תגובה

• מסכימה...

ענת פלדמן
    04/07/2009

נשמע מוגזם. שעון דופק ייתן תמונה אמינה יותר, גם המחשבון שאני מצרפת, אם כי גם הוא אינדיקטיבי בלבד.
    http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה אפשר לדרוש מאדם להתעמל?
    יעל
    03/07/2009

אני אדם עסוק מאד ושונאת כל ספורט שהוא .עלי להשיל כ-15 ק'ג .כמה עלי להתעמל במינימום כדי לצאת ידי חובת הספורט?והאם זה נכון להתעמל יום יום ?אוי ,כמה אני שונאת את זה !!!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• כמה

ענת פלדמן
    03/07/2009

אנרגיה :) אולי ננתב את זה לספורט... הרגלים משנים בהדרגה. אני לא מבטיחה שהביטוי התלמודי "שלא לשמה בא לשמה" יעבוד כאן, כלומר שמרוב ספורט את תתאהבי בעניין, אבל כן תוכלי לסגל לך שגרה נחמדה.
    האלמנט העיקרי לירידה במשקל הוא התזונה. 15 הק"ג לא ירדו אם תתאמני יום יום, הם בהכרח ירדו אם תשני את התזונה שלך. עניין הספורט כאן הא תמיכה, זרז, חשוב גם לבריאות.
    חובת מינימום כל עוד את במאזן קלורי שלילי ומזינה נכון את גופך (אוכל) זה שלוש פעמים בשבוע, 45 דק' פעילות אירובית, רבע שעה פעילות אנאירובית מתיחות והרפיה. אפשר לחלק את זה גם אחרת, אם את כל יום רצב רבע שעה למשל ועושה כמה תרגילי כוח או שאת שוחה פעמיים בשבוע ופעם נוספת רוקדת. יש משהו שאת כן אוהבת לעשות? ריקודי סלסה? קפוארה? כדור-סל? כי אם גם את המינימום את עושה באי חשק משווע, סובלת מכל רגע - אז מה הטעם?
    1. אימון אישי יכול להיות מאד משמעותי עבורך
    2. אימון אישי שעושה גם עבודה על "הראש" (מה הביא אותך לעצמות שליליות כאלו לגבי הכושר למשל, מיקוד מטרה לירידה במשקל ...)
    מזמינה אותך לקרוא על זה עוד באתר שלי ו... שולחת אנרגיות חיוביות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה מעצבנת
    יוסי
    02/07/2009

האם אפשר להלחם נגד נטיה גנטיט של הצתברות שומן באיזור הבטן? ואך?
    נב
    הדבר בדוק שזה גנטי

לקביעת תור
    סגירה
    גנטיקה מעצבנת

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    02/07/2009

1. אפשר לנסות: תזונה נכונה ומותאמת אישית, פעילות אירובית ואנאירובית והרבה סבלנות
    2. אני תמיד טוענת שלמרות השפעת הגנטיקה המכרעת טיפול "מהראש" יוצר את השינוי הפיזיולוגי.
    3. קבלה ואהבה עצמית, למרות ועל אף. נקודת פתיחה בסיסית והכרחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה

יוסי
    02/07/2009

אני מנסה הרבה זמן כבר להוריד_דיאטה+ספורט) אני לא יודע ממש מה קורה לפעמי םזה יורד אבל חוזרבחזרה, בקיצור אני צריך עזרה (אם זה אפשרי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו

יוסי
    02/07/2009

דרך אגב שהתחלתי את הדיאטה ירד המון שומן מהבטן(5קילו לערך) אבל הרבה זמן יש לי בטן (שומן)קטנה ומעצבנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז

ענת פלדמן
    02/07/2009

יש לך תשובה יקירי, בדוק למה זה עולה בחזרה. מה משתנה, מה מפריע לתהליך, מה אפשר לעשות בשביל להתמיד. אפשרי לתת מוטיבציה, אפילו לשלוח אנרגיה, לענות על שאלות ממוקדות במסגרת הפורום. אם זה עוזר - נפלא. אימון אישי יותר עדיף, אם זו אופציה מבחינתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה

יוסי
    02/07/2009

מה הכונה אימון אישי?
    דרך אגב אין לי "נפילות" של דיאטה, אני מקפיד לאכול כליום1700-1800ק מחולקות ל6
    אני 24 175 ו70 מידי פעם עושה ספורט שאני מרגיש סבבה עם זה .
    אשמח אם תתני לי טיפים וכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ענת פלדמן
    03/07/2009

מזמינה איתך לבקר באתר שלי, יש שם כמה טיפים, גם כתבות שעלו כאן ב BEOK ם טיפים והכוונות, גם כתבות מ"מנטה" ואתרים אחרים. נשמע שאתה בדרך המכונה ומאו מודע ואולי זקוק ל"פיין טיונינג" בדרך. אימון אישי - הכוונה אישית לגבי הכושר התזונה והחשיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהגנה על הברכיים בהליכון
    חן
    02/07/2009

שלום,
    שמי חן, 23, בגיל שנה וחצי הובחנתי עם דלקת פרקים שהתרכזה באזור הברכיים ובעיקר בברך שמאל. לפני כ-9 שנים המחלה הפכה לרדומה.
    אני התחלתי ללכת למכון כושר לאחרונה ואני משתמש בהליכון, עושה הליכה בשיפוע - זאת מאחר והבנתי כי ריצה על ההליכון פוגעת בברכיים - האם זה נכון? האם הליכה בשיפוע על הליכון טובה יותר לברכיים? אם לא, אז מה לעשות? אני אינני מעוניין לסכן את הברכיים ואשמח לעזרה (יש לציין כי אני לא עושה אף תרגיל שקשור לרגליים מלבד ההליכון, והמתיחות כמובן).
    תודה.

הוספת תגובה

• הי חן

ענת פלדמן
    02/07/2009

מאחלת למחלה להישאר רדומה. כמה דברים:
    1. אכן האמפקט על המפרקים ועל הברכיים בריצה הוא גדול מאד. לך כדאי לוותר. השיפוע מעלה את עצימות ההליכה, ללא ספק, והוא נכון לך יותר.
    2. אני ממליצה בחום כן לעבוד על חיזוק שרירי, של כל הגוף וגם של הירכיים לטובת הברכיים. כלומר שריר ארבע ראשי, תלת ראשי מחוזקים יותר ימנעו חלילה פציעות
    3. אני ממליצה בחום גם על גוון. שחיית חתירה למשל שם העומס על הברך הוא מנינמלי, בשילוב עם ההליכות היא מצויינת.
    הייתי עובדת גם על שחרור החרדה או הפחד מהישנות המחלה חלילה, אלמנט מנטלי שלעניות דעתי הוא בלתי נפרד מהתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת

חן
    02/07/2009

א. תודה רבה על התגובה, הורדת לי קצת מהלחצים שהיו לי...
    ב. אמרת לעבוד על חיזוק השרירים ברגליים, איך אני עושה את זה? (אני רק מזכיר שאני נמנע מלעשות פעילויות שיוצרות לי לחץ על הברכיים מאחר ואני מרגיש כי הן מזיקות לי)
    ג. האם הליכה בשיפוע הינו הפתרון הטוב ביותר? או שישנם פתרונות טובים יותר? (לעשות אירובי ולא להזיק לברכיים)

בתודה מראש,
    חן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור

ענת פלדמן
    02/07/2009

אני מאד מבינה על מה אתה מדבר, סבלתי מכאבי ברכיים שנים ונמנעתי מריצה (היום אני רצה, הרבה, בשילוב עם שחייה ופעילויות אנאירוביות. חלק מהעניין הוא אכן תרגילי חיזוק (מיד ארחיב) ובעיקר עבודה מנטלית (בשיטות הטיפול שאני עוסקת בהן). בכל מקרה עבודת כוח אם היא בחד"כ זה פשוט יחסית כיון שעבודה מדוייקת אחראית וזהירה על מכשירי הדחיקה למיניהם שעובדים על הארבע ראשי הם טובים. בזהירות, עם הכוונה, ובמשקלים נכונים. כנ"ל גם לגבי התלת ראשי (אחורי). לא הייתי מבצעת מכרעים, לא כדאי.
    אם אתה לא עובד בחד"כ לא חסרים תרגילים מול משקל הגוף (למשל ישיבה על הטוסיק, נשענים על הרגליים ועובדים על הארבע ראשי כפיפה ופשיטה. תחילה ללא משקולת על הרגל, בהמשך עם. מינימום עומס על הברך, מקסימום עבודת חיזוק.
    שוב, הליכה בשיפוע היא טובה, אבל אני מאד בעד לשלב עוד פעילויות על מנת שלא להגיע למונוטומיות מיחד וחלילה לעומס יתר מאידך. שחייה למשל (בעיקר חתירה). לא הייתי ממליצה על טניס או סקווש, לא כדור-רגל, ובזהירות עם כדור-סל. תמיד עם נעליים נוחות עם תמיכה אופטימלית ובולמי זעזועים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק שרירים

שי אלנקרי
    02/07/2009

אכן כמו שענת אמרה, חיזוק שרירים זה הדבר החשוב ביותר.
    ברגע שהשרירים יהיו חזקים יותר הלחץ מהמפרקים ירד ובכך תוכל לבצע את הפעילות הגופנית
    עם פחות קשיים וכאבים...
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות שרירים
    יודה
    02/07/2009

רציתי לשאול מדוע לאחר פעילות ספורט מתונה של הליכה ו/או ריצה קלה לסירוגין במשך 40-30 דקות - יש לי התכווצויות שרירים למחרת?אני בן 44 בריא ולא מעשן.אני עושה שחרור בסוף.נראה לי שמתכווצים לי השרירים יחסית בקלות.אמנם אני לא התאמנתי שנים והכושר לא גבוה אבל תמיד היתה נטיה לכיווץ- האם יש סיבה ומה ניתן לעשות לצמצם או למנוע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצויות שרירים

הוספת תגובה

• התכווצות שריר

שי אלנקרי
    02/07/2009

שלום יודה,
    התכווצויות שרירים יכולים להתרחש מכמה סיבות: חוסר גמישות של השרירים, עייפות של הגוף והשרירים, הפרעה מטבולית או אפילו יכולה להתרחש כתוצאה מלחצים. בכל אופן, מומלץ שתחזק גם את שרירי הרגליים בין אם אתה הולך לחדר הכושר או בין אם אתה אפילו מתאמן רק בבית. מומלץ שתבצע מתיחות בסיום האימון וגם כשהשריר נתפס, אמנם מחקרים הוכיחו שלמתיחות אין כמעט השפעה אבל אני סבור שמתיחות אף פעם לא מזיקות. אופציות אחרונות הן אמבטיה חמה ועיסוי מקומי. 2 האופציות האחרונות יכולים להקל על כאבי השרירים במידה כזו או אחרת.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה בהחלט ועוד

ענת פלדמן
    02/07/2009

מדגישה את עניין הלחץ ששי התייחס אליו. הפעילות אמורה לשחרר ממתחים ומלצחים ביומיום, ובכל זאת הגוף ממשיך לשדר סוג של מצוקה. זכור לנשום במהלך הפעילות, להזרים חמצן לשרירים, התמקד בניקוי ראש. דמיין למשל תוך כדי ריצה שאתה בחוף הים נניח, או שהמתחים יוצאים מגופך כל זמן הפעילות. שתף את הראש בזמן האימון, כך גם במתיחות. לא לבצע את המתיחה לשם המתיחה אלא באמת להתכוון, לנשום תוך כדי, אולי "להכניס" צבע מרגיע". אני בעד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצויות שרירים

עופר קיס
    02/07/2009

שלום יודה
    יש אנשים שיותר רגישים להתכווצויות שרירים.
    למעשה , אם הפעילות חוזרת על עצמה בדיוק ( כמות האינטרוולים של הליכה ריצה, משכם ועצימותם) לא אמורים להתרחש כיווצים לאחר 3 אימונים זהים. אם בכל זאת יש והתזונה תקינה ללא דיאטות מוזרות, ניתן לבדוק זאת בוינגייט או בMEDIX בהדר יוסף אצל רופאי ספורט
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן תחתונה
    לי
    01/07/2009

בת 28,
    3 פעמים בשבוע אליפטיקל,
    גובה 175 משקל 65
    שאלתי כזאת:
    בעקבות הספורט שאני עושה הבטן העליונה ממש ללא שומן אפילו רואים מן ריבועים ... ורק בבטן בתחתונה יש לי בטן טיפה בולטת ( זה ממש שומן /כפל די גדול )
    איך מורידים שומן שנמצא רק בבטן התחתונה?
    בהנחה שאני ממשיכה בספורט ושומרת על תזונה נכונה והבטן לא יורדת
    האם יש תרגיל מומלץ?
    אני ממש מיואשת...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בטן תחתונה

הוספת תגובה

• בטן תחתונה ועוד

ענת פלדמן
    01/07/2009

אין ירידת שומנים נקודתית, אנחנו לא יכולים לכוון היכן ובאיזה שלב ירדו השומנים באזור המיוחל. האם תמיד הייתה שם הצטברות שומן ? (מה שיכול להעיד על נטייה גנטית)
    את ממשיכה בספורט, גם תרגילי כוח לכל שרירי הגוף ולבטן. מבחינת האוכל נמצאת לא רק במאזן שלילי אלא גם בוחרת במאכלים הנכונים, המזינים. ממשיכה ומתמידה ורואה שיפור. כדאי למדוד היקפים ולא בהכרח משקל.
    מצרפת תרגילים לאזור הבטן התחתונה וממליצה תוך כדי התהליך לעבוד על אהבה וקבלה עצמית.
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי בטן

שי אלנקרי
    02/07/2009

תוכלי לראות באתר שלי מספר תרגילי בטן בוידאו וגם תוכלי לראות מספר תרגילי בטן מצולמים
    בכתבה הבאה http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8533

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "מתגברות"?
    רן
    30/06/2009

בתוכנית אימונים שלי כתוב "20 דק' (150-160 פ\ד) 4 מתגברות של 20 שנ'" מה זה מתגברות? ספרינט של 20 שניות או לאט לאט להגביר את הקצב עד שאחרי 20 שניות תגיע למהירות מירבית?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    "מתגברות"?

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    01/07/2009

אם היה רשום "ספרינט" זה הי ריצה בכל הכוח לכל המרחק. כשרשום "מתגברת" זה בהדרגה להגיע לשיא הקצב, כשאת הריצה אתה מסיים בשיא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתגברות

שי אלנקרי
    01/07/2009

אכן מתגברות זה לא ספרינט אלה הגברת המהירות בהדרגתיות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כפיפות בטן
    ניב
    29/06/2009

אני מעוניין לפתח קוביות בבטן (לא מוגזמות אבל כן צורה ברורה של קוביות) ואני מבצע כפיפות בטן בסטים של כפיפות עד לגירוי של שרירי הבטן ותחושה של "אני לא יכול יותר" (או תחושה קרובה לזה) בסיום הסט. כי בסטים מוגדרים מראש של X כפיפות לסט אני מרגיש שזה לא ממצה.
    כרית מתחת לגב ומשקולת מאחורי הראש כך שכדי להגיע לתחושה הזו ממש לא צריך 100 כפיפות. אפשר הרבה פחות. ואני מצליח להגיע לא פעם לתחושה הזו.
    הבעיה היא שהרבה פעמים- באמצע הסט הגב מתחיל לכאוב וזה מונע ממני להמשיך.
    יש אולי תרגיל מקדים נפרד שאפשר לעשות כדי שאח"כ כשאעבור לתרגיל הבטן, הגב יכאב הרבה פחות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי כפיפות בטן

הוספת תגובה

• כפיפות בטן

ענת פלדמן
    30/06/2009

מצאת את האימון שטוב לך וזה יופיץ אפשר בגל זאת לגוון בתרגילים - לא רק כפיפות קלאסיות אלא עבודה בזויות שונות על השריר. מצרפת מאמרים
    כשכואב הגב אכן מפסיקים את הפעילות. הגב לא אמור לכאוב כלל אז אל תכוון ל"יכאב פחות".
    כשהגב "משתתף" זה מראה או על עומס יתר או על שרירי פיצוי שמשתתפים בלית ברירה כי הבטן חלשה מידי (ואז שרירי הגב נרתמים לעזור). אני מאמינה שבמקרה שלך זה החלק הראשון. אתה כנראה בכל זאת מעמיס - אם לא בכמות אז באיכות.
    מה עושים?
    1. מגוונים בתרגילים
    2. מבצעים חימום דינאמי ומתיחות לגב לפני האימון ונמתחים היטב בסוף.
    3. לא מגיעים עד לקצה גבול היכולת
    משלבים תזונה נכונה ופעילות אירובית על מנת להשיג את המטרה ומבצעים בנוסף תרגילי חיזוק לכל הגוף לטובת האזון
    4. תרגילי חיזק לגב עצמו, אם כי אני מציינת זאת בעירבון מוגבל: כדאי לדעת איזה תרגיל מתאים ואם מרגישים לחץ בגב אז להפסיק.
    שוב מדגישה את עניין המתיחות, נשימות, הרפייה.
    תרגילים נוספים:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה