מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקולותעידן12/10/2008
ענת תודה על התשובות אך לא הבנתי עדיין בעניין של הרמת משקולות אם כתוצאה מהרמת משקולות יורדים בגובה כלומר ההרמה של המשקולות מורידה אותנו בגובה ?ואם כן מאיזה משקלים מדובר שמששפיעים על הגובה.? כפי שציינתי קודם סיימתי תגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ענת פלדמן12/10/2008עד כמה שידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ..12/10/2008
שלום, אני בן 17 וחצי ואני רוצה להתחיל להתאמן מבנה גוף קטן יחסית לגילי קצת בטן לא שמן. אני רוצה להתחיל לפתח את הגוףץ עוד אין לי כסף למכון אני חוסך וגם לפני שאני נרשם אני רוצה לראות שאני מתמיד. אני רוצה להתחיל לעשות הליכות רציתי לדעת למה זה תור ם ההליכות קשור לשרירי בטן ? ידים? גב עליון כתפים? למה זה טוב? אני ממש לא הכושר כמה פעמים בשבוע אני צריך לעשות הליכות למשל כמה זמן ומה לאכול לפני ואחרי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ענת פלדמן12/10/2008ההליכה תורמת לבריאות הכללית שלנו, נשימה, זרימת דם, חילוף חומרים, ועוד ועוד. זה טוב ללכת להזיז את השרירים קצת, להתאוורר אבל נראה לי שבשביל להיכנס לכושר, בגילך, כדאי לעשות יותר מזה. האם ריצה באה בחשבון? נניח להתחיל מחצי שעה ביום, להתחיל מהליכה לחימום, להמשיך בשתי דק' ריצה קלה, לחזור להליכה שוב ריצה קלה לשתי דק', שוב הליכה. ביום הראשון זה יהיה מאתגר, בהדרגה תראה שהקצב משתפר ואתה יכול להמשיך לרוץ בקלות בלי לחזור להליכה.
גם שחיה מומלצת מאד, גם לאירובי וגם לחיזוק וכמובן אמנויות לחימה.
אבל עד כאן דיברנו בעיקר על הפעילות האירובית. בשביל חיזוק שרירי הגוף - בטן, ידיים, וגם רגליים יש צורך בפעילות אנאירובית, היינו תרגילי כוח שאגב לא מחייבים חדר כושר. יש יופי של אימונים טובים שאפשר לעשות בבית, כמה דקות אחרי הפעילות האירובית. למשל שכיבות סמיכה. פשוט תתחיל ותראה כמה נוח לך לעשות, בהדרגה תעלה את מספר החזרות. כפיפות בטן. אני מצרפת תרגילים.
מכרעים פשוטים לשרירי הרגליים
מתיחות לסיום האימון
לגבי תזונה: יש לי תחושה שעם אימון כזה גם אם לא תפחית בכמות הקלוריות תראה שינוי לטובה במשקל ובמראה הגוף. יחד עם זאת שווה להיות במודעות למה אתה אוכל, כמה ומתי, וזה נהדר לפתח את המודעות לזה בגיל צעיר. מה הגובה שלך? מה המשקל? אני מצרפת מחשובן הוצאה קלורית יומית במנוחה, הכפל את התוצאה פי 1.3 וזה יתן הוצאה קלורית יומית כללית. כך נדע פחות או יותר כמה אתה צריך לאכול ביום ללא אימון על מנת להוריד במשקל או להיות באיזון קלורי. ביום של אימון אפשר לאכול מעט יותר אבל גם זה לא חובה אם רוצים לרזות.
כשעתיים לפני האימון כדאי לאכול פחממות :פסטה למשל או אורז מלא. עד כשעה מתום האימון ארוחה משולבת של פחממות וחלבונים כמו כריך (לחמם-פחממה) עם גבינה (חלבון) או יוגורט עם גרנולה או טונה עם גבינה ואילו רק דוגמאות.
http://www.beok.co.il/Calculators.aspx
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543&s=ענת%20פלדמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאילנית11/10/2008
שלום לפני כמה שנים היתי שוחה וגולשת גלים מאז נעשה לי גב יחסית רחב ושרירים בכתפיים כדאי לציין שאני רזה . כיצד אוכל להפטר משרירים אלו, כולם חושבים שאני ספורטאית למרות שהפסקתי כבר לפני שנים ואני לא אוהבת את המראה הזה... המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילניתוש
ענת פלדמן11/10/2008לי זה דוקא נשמע שיש לך יופי של חיטובים, ככל הנראה זהו מבנה הגוף שלך, את רזה ושרירית. זה מאד מחמיא שחושבים שאת ספורטאית ואת בכלל לא מתאמצת... אבל מה שחשוב זה מה שאת מרגישה ואת הרי לא אוהבת את זה. את לא עוסקת כיום בכלל בספורט? מה שעולה לי אולי זה לשים דגש על פלג הגוף התחתון וליצור "איזון" בין פלג עליון ותחתון. עוד אפשרות היא לעבוד על גמישות ומתיחות של הגב השכמות והכתפיים. יחד עם זאת אני ממליצה לך לאהוב ולקבל את עצמך בדיוק כך. אם את רוצה אשמח לפרט כאן תרגיל בדמיון מודרך שאפשר לעשות במשך 21 יום ברציפות, כמה פעמים ביום, זה עובד על קבלה ואהבה עצמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת!חיים111/10/2008
אני שמח להגיד לך שביום שישי אחר הצהריים הצלחתי לעשות 15 מתח!!! ואני מאושר מאוד וגאה בעצמי עד השמיים כי בשבילי מישהו שפעם לא היה יכול לעשות 1-2 מתח לעשות 15 זה המון!!! ובאותו יום ב7 בערב עשיתי 2 סטים אחרי משחק כדורגל ארוך שהייתי סחוט ממנו עשיתי 12 חזרות סט ראשון וסט שני עשיתי מתח רחב 5 חזרות. מחר אני ישקל ואני יעדכן אותך מקווה לטוב !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים !
ענת פלדמן11/10/2008נהדר, ברכות, שמחה לשמוע, תודה על העדכון ! אני מאד גאה בך על העבודה הקשה שמשתלמת. חג שמח ! ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח גם לך!!!
חיים111/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן11/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןעידן11/10/2008
שלום גובהי 1.70 יש לי חזה אך לא משנה כמה זמן אני עושה כפיפות בטן לא רואים קוביות אני רזזה שוקל 58 אחוז שומן שלי בגוף כ-;11% ולא רואים אפילו התחלה של קוביות האם ייתכן שלא משנה כמה תעבוד לא יראו קוביות? אני עובד כבר כ-5 חודשים 4 פעמים בשבוע יום כן יום לא בשילוב עם תזונה נכונה וגיוון של תרגילי הבטן ועדיין לא רואה התחלה קטנה של תוצאות איך זה ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממ
ענת פלדמן11/10/2008אני לא מכירה אותך אישית אבל באופן כללי קוביות זה הרבה פעמים גנטי. יש כאלו שלא עושים כלום, אבל כלום בשביל הכושר שלהם ויש כאלה שעובדים המון ולא ממש רואים. יפה עשית שפרטת לגבי אחוזי השומן שלך ותדירות הפעילות וכמובן התזונה. זה מאשש את העניין הגנטי. מה שכן יכול להיות - אולי בכל זאת להגביר בעצימות העבודה על שרירי הבטן. אני מצרפת קישור לכתבה בנושא.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543&s=ענת%20פלדמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקולותעידן11/10/2008
שלום אני כבן 25 סיימתי תגדילה גובהי 1.70 ורציתי לדעת האם הרמת משקולות יכולה להוריד בגובה למרות שסיימתי את תהליך הגדילה שמתי לב שאנשים שמתאמנים במשקולות יש להם מראה של גוצים כאלה (יאנו נמוכים) בקיצור ולעניין האם ניתן לרדת בגובה? הבנתי שכן אם מרימים משקל מסוים משהו כוח הכבידה או הבנתי יש נוזל בין חלקים מסוימים בעצמות שבגללם יורדים כתוצאה מהרמת משקל כבד? ואם ניתן לרדת עד איזה משקל אפשר להרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ענת פלדמן11/10/2008כל 10 שנים אנחנו באופן טבעי מאבדים ס"מ אחד מהגובה שלנו. אנשים שעובדים חזק על כוח לא תמיד עובדים במקביל על הגמישות שלהם. השווה למשל שחיינים (שחיה משלבת מיני וביה כווץ והארכה של השריר) למרימי משקולות (כווץ). אני מאמינה שאם תשכיל להגמיש את השרירים, לעבוד גם על שרירי השכמות וזוקפי הגו בנוסף לשרירי הבטן- כך שתישמר היציבה שלך - לא "תראה" נמוך וכפוף. על משקל שמשפיע על נוזל בין העצמות לא שמעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך מדריך כושרסמדר11/10/2008
אתה יכול בבקשה להסביר לי איך שורפים שרירים? איך הוא נשרף? ונגיד שאני עושה הרבה מכשירים של הידיים וכו ואחרי 5 או 6 ימים בערך אני מפסיקה עם זה ? מה קורה לי ? אשמח לקבל תשובות לשאלות ששאלתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך סמדר
ענת פלדמן11/10/2008הגוף משתמש במקורות האנרגיה על מנת לבצע פעילות. לשריפת שריר אנחנו מגיעים כשהגוף "במצוקה", כשהוא נמצא בחוסר מקורות אנרגטיים (פחממות שומנים) והוא אוכל את מקורות החלבון שלו והשריר מתדלדל. זה בדרכ קורה במקרים קיצוניים אצל רצי מרתון למשל עם אחוזי שומן מאד נמוכים בגוף. אני מניחה שלא לזה את מתכוונת. כשאנחנו יורדים במשקל אנחנו מאבדים 70 אחוז שומן ו 30 אחוז שריר. (שמורכב מ 80 אחוזים של מים. ולכן בהרזיה שרצים הרבה לשרותים אנחנו לא "מאבדים נוזלים" אלא זה למעשה שריר שהתפרק) על מנת לשמר את מסת השריר שלנו מומלץ לכן בנוסף לפעילות האירובית לבצע פעילות אנאירובית, תרגילי כוח מול התנגדות (משקל הגוף, כדור, גומיה, משקוליות) לשימור מסת השריר. מומלץ גם לבצע את הפעילות הזו יום כן יום לא על מנת לגרות את השריר, לתת לו זמן התאוששות ואז שוב לגרות אותו. זמן התאוששות גדול מידי לא משיג את התוצאות הרצויות. את למעשה מתחילה במקרה כזה את התהליך כל פעם מחדש ולא מתקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר13/10/2008אז מה בעקרון צריך לעשות כדי לשרוף שרירים? אם רוצים ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
ענת פלדמן13/10/2008את רוצה לשרוף שרירים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
סמדר13/10/2008ואם נגיד אני עושה כול יום מכשירים ? אז מה קורה לי לשרירים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה
ענת פלדמן13/10/2008מאד תלוי מה בדיוק את עושה, ובאיזו עצימות וכמה חזרות גם מה את אוכלת אבל בעיקרון עבודה על השרירים מחזקת אותם ו\או מגדילה את המסה שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
סמדר13/10/2008מה זאתא ומרת תלוי במה שאת אוכלת? נגיד אני אוכלת טוב ואחר כך עושה בהליכון נגיד 35 דקות .. ואז הולכת למכשירים להרים משקולות וככה זה כול הזמן ... אז מה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
סמדר13/10/2008יש לך מושג אולי איך יורדים בגובה ? הכוננה שעושים ספורט \מכשירים\ריצה\כושר יכול להיות מצב שיורדים בגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ענת פלדמן13/10/2008ידוע לי על מצב שבו אפשר להוריד בגובה באופן יזום. האופן טבעי אנחנו מאבדים ס"מ בגובה כל 10 שנות חיים. יש לי תחושה שהשאלות שלך מרמזות על דברים שמעבר לספורט ולפעילות כושר. כמו דימוי עצמי למשל. למה שתרצי לשרוף מסת שריר? למה לרדת בגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
סמדר13/10/2008מה זאת אומרת "ידוע לי על מזל שאפשר להוריד מהגובה באופן יזום" ? מה זאת אומרת ? מה למשל ..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
סמדר13/10/2008רשמת לי בחלק מהתשובות לשאלות שלי את זה... "ידוע לי על מצב שבו אפשר להוריד בגובה באופן יזום." אז אני לא כול כך הבנתי מה למשל ? מה אפשר לעשות בכושר או משהו אחר שאפשר לרדת נגיד 5 ס"מ מהגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר
ענת פלדמן13/10/2008אין כזה דבר, את לא יכולה לשנות את הגובה שלך. לזה התכוונתי. המסר שלי אליך הוא לקבל את עצמך כמו שאת, למצוא את היתרונות שבך ובהם להתרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר14/10/2008אהה הבנתי טוב תודה . תגידי ששוחים בבריכה הגוף שורף קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן14/10/2008גם כשאת צופה בטלויזיה הגוף שלך שורף קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחח
סמדר15/10/2008ושאני אוכלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נושמת, נכון?
ענת פלדמן15/10/2008ואוכלת והולכת וישנה וחושבת. את שורפת קלוריות בזמן שאת קוראת את התשובה שלי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח
סמדר15/10/2008בקיצור כול מה שאני לא יעשה הגוף שלי ממשיך לשרוף קלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון מאד
ענת פלדמן15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מקסימליאסף מצגר10/10/2008
הייתי רוצה לדעת איך לחשב דופק מקסימלי רצוי בד"כ אני מגיע בזמן האימון האירובי לדופק של 150 אני משלב אימוני אנאירובי של סיבולת וכוח ותמיד בסוף האימון עושה גם אירובי מאומץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה וודאי
ענת פלדמן10/10/2008מתכוון לדופק אופטימלי באימון אירובי על מנת להגיע לשריפת שומנים. הדופק המקסימלי שלך הוא 220 פחות הגיל. בזמן אימון אירובי מומלץ להגיע לדופק של 70 -80 אחוזים מהדופק המקסימלי שלך. וגם זה לא מדע מדויק וזה מאד אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעסקת חבילה
אהרון10/10/2008בפעילות אירובית, דיאטה דלת קלוריות ובשילוב בינהן אין שריפת שומן בלי איבוד שרירים, כפי שאין
בנית שרירים בלי תוספת שומן. המטרה היא לצמצם כמה שיותר את שריפת השריר ולהגדיל את זאת של השומן.
בעצימות גבוהה (מעל 75%) השומן לא עומד בקצב והשריר עוזר לו בהספקת האנרגיה. לעומת זאת, זה עדיף מבחינת שיפור סיבולת לב-ראיה והמשך קצב חילוף חומרים גבוה זמן מסויים אחרי סיום הפעילות.
בעצימות בינונית (65-70%) שריפת השריר מינימלית לעומת השומן. למשל מי שמטרתו העיקרית היא
הרזיה ולא כושר, עדיף ללכת 9 ק"ם במשך 90 דקות מאשר אותו מרחק ב70 דקות. בסופו של דבר העבודה המכנית של הגוף, קרי הוצאת האנרגיה, הינה פונקציה של משקל ומרחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?:הליכה של 45-60 ד' בעצימותס.10/10/2008
גבוהה, או הליכה יותר ארוכה,נגיד 90 ד' בעצימות בינונית(לא נינוחה מידי אך גם לא מאוד מהירה)? במילים אחרות:מהירות מול מרחק? המטרה:שריפת קלוריות לשם שמירת-מישקל אחרי דיאטה שבה היגעתי למישקל הרצוי... יש לציין,אני הולכת מינימום פעמיים בשבוע וגם מתאמנת בקראטה 3 פעמים בשבוע. תודה מראש! ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ס. יקרה
ענת פלדמן10/10/2008מינימום פעמיים בשבוע, על זה הדגש, וכמובן הקראטה שהוא מצוין. אני בעד איזון, פעילות שנוחה לך, שמתאימה לך ושתוכלי להתמיד בה לאורך זמן. אם 90 דק' זה יותר מידי, ותישברי אחרי כמה אימונים, אז ברור שעדיף שעה ולשמור על הרוטינה. אם ב90 דק' את שומרת על רמת דופק אופטימלית לשריפת שומנים, היינו 70-80 אחוז מהדופק המירבי שלך, במשך כל האימון, זה מעולה. כלומר אנחנו לא מדברות ממש על מהירות אלא על איך המהירות הזו משפיעה על הדופק שלך. אם את במשך 90 דק' מגיעה רק לדופק של נניח 100,זה לא מספיק. אני זוכרת משאלות קודמות שלך שאת גם מקפידה על תזונה מאוזנת ומודעת מאד לעניין, נכון? הייתי עובדת על 60 דק' לפחות 3 פעמים בשבוע, אם יש לך אפשרות להצטייד במד דופק (פולר) זה מצוין, אם לא- אפשר למדוד דופק בסוף ההליכה ולראות אם הלכת "מספיק מהר", גם זיעה, נשימה מוגברת, הליכה עם שינויי דופק (שילובים של ריצה קלה וניתורים) יכולים מאד להועיל. הרעיון - לגוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.העניין הוא,שבתחילת ה
ס.10/10/2008ההליכה אני הולכת רגיל ומגבירה מאוד את הקצב במשך הזמן. כמו כן אחרי הליכה מהירה,בסוף,אני גם קצת רצה...זה טוב? אם הבנתי אותך נכון:עדיף זמן הליכה קצר יותר אבל מהיר מאשר הליכה ארוכה יותר בקצב בינוני...נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת
ענת פלדמן10/10/2008קשה לי לתת תשובה של "כן" "לא" "שחור" "לבן". אני נוטה לומר שכן, נכון, עדיף עצימות גבוהה במשך שעה מאשר בינונית במשך שעה וחצי, והמקרה האופטימלי יהיה עצימות גבוהה במשך שעה וחצי. אני מאד בעד שינויי דופק, ומה שציינת שאת עושה הוא מצוין. בשביל לגוון אפשר להתחיל באמת מהליכה, אחרי כעשר דקות לתת 2 דק' ריצה קלה, אחכ לשוב להליכה מהירה, שוב להעלות את הדופק עם ניתורים לגובה, אחכ לחזור להליכה מהירה, להעלות דופק שוב עם דהרות, כל פעם רגל אחרת קדימה וכך הלאה. וגם אפשר לגוון. פעם האימון שלך ופעם שלי. שוב, אני בעד אימונים שאפשר להתמיד בהם. 60 דק' נשמע יותר סביר משעה וחצי. אבל גם זה מאד אישי. ישר כוח ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאה קלורית
עופר קיס10/10/2008אני ממליץ לבצע הליכה בת שעה אשר במסגרתה יש לבצע העלאות והורדות של קצב ההליכה לפי התחושה, כל עוד את מרגישה עבודה בקושי של בינוני פלוס עד קשה. עצם שינויי הקצב מעלה את הכושר הגופני וגורם לשריפה גבוהה יותר של קלוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר
ענת פלדמן10/10/2008מישהו ביקש את עזרתך, דפדף בשאלות קודמות. הוא פנה אליך בהמשך לתשובתך לגבי סדר באימונים. חתימה טובה ותודה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישבן בולט אחורהרפאל10/10/2008
שלום אני בן 22 יש לי עקמת קלה סבלתי מכאבים בגב התחתון. המליצו לי על שיטת הקלנטיקס אחרי שבוע של אימונים הכאבים חלפו. ביגלל העקמת הקלה החשבן שלי בולט אחורה והבטן בולטת קדימה זה לא קיצוני אבל שמים לב!! האם יש תרגילים מסוימים שיגרמו לי לעמוד בצורה שלא ישימו לב ל"בליטות" והאם תרגילים מסוימים דווקא כן יבליטו למשל את הישבן בחוברת של הקלנטיקס שי סדרה של תרגילים לישבן (שמשפרים מאוד את היציבה) אבל הם לא יבליטו את הישבן יותר?? איך נפתרים מהבליטות? האם זה תורשתי? ואפילו אם כן, אם מגלים את זה בגיל צעיר יש דרך למנוע את זה באופן מוחלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפאל
ענת פלדמן10/10/2008אני מאד בעד קלנטיקס ואני שמחה שזה העביר לך את הכאבים. המטרה היא חיזוק החלק התחתון של שרירי הבטן, שיפור יציבה וחיזוק הגב התחתון וזוקפי הגו. תרגילים לחיזוק הישבן לא יבליטו אותו, הסר דאגה. על אילו בליטות אתה בדיוק מדבר? על כך שהבטן קדימה והטוסיק לאחור? זהו מבנה גופך, וזה גנטי אבל אפשר לשפר את היציבה. אני ממליצה לך מאד גם עם שיטת אלכסנדר שהיא מצוינת. האם לכף התכוונת ב"בליטות"? מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מדבר על כך
רפאל10/10/2008על כך שהבטן קדימה והטוסיק לאחור! כשאני עומד רגיל לא עמידה זקופה במיוחד, אז הבטן ממש בולטת קדימה והישבן אחורה! האם יש תרגילים מסוימים שיגרמו שאני לא יהיה חייב לעמוד עמידה מאוד זקופה כדי שלא ישימו לב לפגמים כי לעמוד זקוף כל הזמן זה בלתי אפשרי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן10/10/2008קלנטיקס מצוין, אם זה עשה לך טוב עד עכשיו אין סיבה להפסיק. הרעיון הוא לעבוד על סיבוב אגן לאחור (זו הרוטציה של הפלביס, התנועה זה כאילו להכניס את הכטן להביא את הטוסיק מכווץ קדימה ולהשטיח את הגב התחתון. בשכיבה קל לתרגל את זה: שוכבים על הגב בברכיים כפופות וכפות הרגליים על הרצפה ומצמידים מותנית לרצפה. אני בטוחה שזה אחד התרגילים שעשית)
אתה לא אמור ללכת כפוף אלא שבעמידה הרגילה שלך יהיה שיפור במנח. שוב, קשה מעט בשלט רחוק כי אני לא רואה בדיוק מה המצב, יחד עם זאת התרגילים שיש לך לחיזוק הישבן לא יגדילו אותו יותר. הם יחזקו אותו, יתרמו ליציבה וכמובן יעזרו אם חלילה יחזרו הכאבים. יש כמה מתיחות מצוינות שיכולות לעזור. מאד קשהלי לפרט אותן בכתב. האם אתה עושה גם מתיחות?
ועוד שאלה: האם אתה שוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רפאל10/10/2008בקשר למתיחות כן! אני עושה מה שמופיע בסוף התוכנית של הקלנטיקס ולא יוצא לי לשחות בכלל. האם אני צריך לעשות תרגילים מיוחדים כדי שגם בעמידה רגילה לא ישימו לב ל"בליטות" או שמספיק התרגילים של הקלנטיקס-הסדרה השלמה שלוקחת שעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאתה
ענת פלדמן10/10/2008עומד, הולך, יושב במשך היום, נסה ליישם במודע, מידי פעם ולא כל הזמן אבל כן לשמור על קשר גוף-מוח מידי פעם: להכניס את הבטן,לכווץ את הטוסיק. בישיבה לפעמים להצמיד את המתנית למשענת. בקטנה. בעיקרון המשך עם הקלטת, התחלת רק לאחרונה, נכון? אני מאמינה שתוך כמה שבועות-חודשים תראה שיפור. יחד עם זאת קח בחשבון שזהו מבנה גופך, כל עוד אתה עושה פעילות ממוקדת ונכונה, ממשיך עם המתיחות, במודעות - לא יהיו כאבים והיה שיפור. יהיה לך נוח יותר עם המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
רפאל10/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה :)
ענת פלדמן10/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל יעוץ לפני כירופרקטור ו..
רפאל17/10/2008המליצו לי ללכת לטיפול בשיטת ה"אלכסנדר" מתברר שזה סדרה של מפגשים כל אחד 40 דקות וכל מיני תנועות "עדינות מאוד" (אני בטוח שזה חשוב!) אבל לא נראה לי שיש לי כח לתוכנית הזאת. האם זה כל כך חשוב או שאני יכול להמשיך עם הקלנטיקס בלי האלכסנדר? תודה רבה מאוד מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן17/10/2008שים לב לתשובתי הראשונה בשרשור. גם אני בעד שיטת אלכסנדר ! היא מצוינת ויכולה מאד להיטיב את המצב. בילדותי טופלתי בשיטה, הייתי גבוהה והלכתי כפוף וזה "תיקן" לי את היציבה. לדעתי? שווה להשקיע את הזמן. אתה תרויח מזה בגדול, ואתה יכול במקביל להמשיך עם הקלנטיקס, זה לא סותר. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת, שאלה לגבי כפיפות בטןניב09/10/2008
אני מבצע כפיפות בטן במשך תקופה של כתשעה חודשים. בהתחלה התרגולים שביצעתי לא היו יעילים אבל עם הזמן, ואחרי המון שיטות שלא עזרו ולא הצלחתי דרכן ליצור גירוי נורמלי לשריר למדתי להתייעל יותר יותר. בחודש-חודשיים האחרונים אני עובד בשיטה שעוזרת לי הרבה יותר- כרית מתחת לגב, משקולת מאחורי הראש כשהידיים רק תומכות ולא מפעילות כוח, עליות וירידות איטיות מבלי להפעיל רגליים וישבן (וכופפי ירך). העניין הוא שאני שם לב שהריבועים שמתפתחים אצלי לאט לאט, לא מתפתחים באופן סימטרי. הצד השמאלי מפותח משמעותית מהצד הימני. השאלה שלי היא- כיצד ניתן לתרגל על מנת להדביק את הפער בין שני הצדדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניב
יוסי09/10/2008להדביק את הפער בשני הצדדים? דבר ראשון רק מכפיפות בטן , בחיים לא תראה תוצאות גם עם תעשה 100000 ביום. דבר שני ריבועים זה דבר גנטי ככה שיכול להיות שתמיד תראה פער בין שני הצצדים. . ובשביל ריבועים צריך 3 דברים חשובים :להתאמן חדר כושר, תזונה נכונה, ופעילות אירובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניב
ענת פלדמן09/10/2008תודה על הפירוט וכל הכבוד על שאתה רואה תוצאות ומתקדם. אני מסכימה עם שיטת האימון שלך, אני פועלת הרבה בדרך זו וזה אכן יעיל וטוב. נסה גם לשבת כשכפות הרגליים על הרצפה והברכיים כפופות ולעשות ניעות נמוכות לאחור עם משקולת על החזה. במצב של מאמץ אופטימלי -כשאתה מרגיש את שרירי הבטן בשיא המאמץ הישאר בתנוחה וסובב את הגוף פעם לימין ופעם לשמאל. זה עובד יופי על האלכסונים ועל המתנים. זה ככה בשביל הגוון.
אני מסכימה עם התשובה של יוסי, (תודה יוסי !) בהרבה מקרים אין לנו סימטריה בגוף וזה לגמרי גנטי וטבעי ולדעתי גם לא ממש מורגש. כלומר אם תשאל מישהו אם יש חוסר סימטריה הוא לא יראה אצלך את ההבדל. לגבי חוסר סימטריה בבטן: צורת הריבועים שלנו היא לפי איך שהליגמנטים מסודרים בבטן, כך נולדנו ואין מה לעשות עם זה. אגב, הייתי ביום צילומים לכתבת ספורט ומישהו שמכיר את מייקל לואיס על כל הריבועים המדהימים שלו אמר שהוא בכלל לא מתאמן (!!) כלומר הוא נתברך ברבועים, אשרי וטוב לו.
המשך באימונים, אכול נכון, עסוק בפעילות אירובית. אתה יכול בהחלט גאה בתוצאות האימון שלך.
חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענתיוסי09/10/2008
ענת מה ההבדל בין פסטה ואורז מקמח מלא לבין פסטה ואורז רגילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ענת פלדמן09/10/2008מצרפת לך הסבר מפורט:
קמח מלא ומוצריו טובים יותר לגוף מהקמח הלבן. קמח לבן מכיל את החלקים הפנימיים של הגרעין, ואינו מכיל את הקליפה והנבט של הגרעין. הקמח המלא מכיל את כל חלקי הגרעין, כולל הקליפה והנבט. מאחר שהקמח המלא מכיל את כל חלקי הגרעין, הוא מכיל את הוויטמינים והמינרלים, החלבון, נוגדי החמצון והסיבים התזונתיים, כלומר לקמח המלא ערך תזונתי רב יותר.
הסיבים התזונתיים שנמצאים בקמח המלא תורמים לגוף במספר דרכים. הם מעכבים את התרוקנות הקיבה ויוצרים תחושת שובע לאורך זמן; הם מגבירים את התנועתיות של המעי וכך גדלה תדירות היציאות, נמנעת עצירות ונמנע שגשוג של חיידקים פתוגנים (גורמי מחלות); והם תורמים למניעת מחלות לב, סוכרת, השמנה ומחלות מערכת העיכול.
הסיבים התזונתיים נמצאים גם בירקות ובפירות (בעיקר בקליפות), בקטניות, בדגנים מלאים ובשיבולת שועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר כושר גופניאור08/10/2008
אני בת 64, ומצבי הגופני ירוד. אין לי כוח. כשאני קמה מהכסא יש לי סחרחורת, ודפיקות לב מהירות הרבה פעמים, קשה לי ללכת, [שברתי רגל לפני 9 חדשים] ובכלל כאילו אני מרגישה את הלב שלי כל הזמן, לחץ הדם עולה ויורד, לפעמים עולה גבוה מאד. מיפוי לב היה בסדר, ואני לוקחת כדורים ללחץ דם ולהרגעה בכמויות. כל הרופאים אומרים שאני צריכה לעשות כושר גופני. רק המחשבה מעייפת אותי. אבל אם כבר אחליט לעשות כושר מה אתם מציעים לי לעשות, והאם כל התופעות שמניתי הן באמת של חוסר כושר גופני. תודה. אור 052-2446816.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור יקרה
ענת פלדמן08/10/2008אני מאמינה גדולה בשילוב של גוף ונפש, בכך שמצבינו הפיזי הוא תשקיף של מצבינו המנטלי וכי כאב או תחלואה פיזית מקורה נפשי, מתת המודע שלנו. לכן כמאמנת כושר אני משלבת תמיד התיחסות לפנימיות שלנו. בין היתר אני גם יודעת שאת יכולה להרגע ללא כדורים, יש טכניקות וכלים ב NLP ודמיון מודרך. אין ספק שרצוי מאד לעסוק בפעילות גופנית. להתחיל מאד בהדרגה, ביום הראשון הליכה איטית של 10 דק', ביום השני ללכת 10 דק' מעט יותר מהר, ביום השלישי ללכת כבר רבע שעה, עד שאת מתחזקת ומרגישה נוח עם הליכה של חצי שעה לפחות - כל יום. עם הזמן כדאי להוסיף גם תרגילים מול התנגדות - עם גומיה או כדור על מנת לעבוד על מסת השריר (והעצם) וחשוב לא פחות: מתיחות. האם את שוחה? ממליצה בחום, אם כי הליכה זמינה יותר אבל אפשר לשלב.
כשתתחזקי פיזית, ותהיי יותר בכושר - יהיה לך יותר כוח לעשות גם את הפעולות הפשוטות ביותר. ואפשר להתחיל גם אחרת. להתחזק קודם מנטלית ואז לשלב את עניין הכושר הפיזי. הם כל כך קשורים זה לזה שזה לא ממש משנה.
אני בדרכ לא עושה זאת במסגרת הפורום, אבל נושא לחץ הדם מאד קרוב לליבי. אני בת 35 ומתורשה סבלתי שנים מלח"ד גבוה, מעל לממוצע ומפליא לגילי הצעיר, אם כי סירבתי לקחת כדורים. עם הלידות (יש לי 3 בנים) זה החמיר. כשעברתי את ההתמחות ב LA ב NLP, EFT, טיים לייו ודמיון מודרך - עברתי אישית חויה מופלאה שהורידה לי לתמיד את ערכים למצב נורמלי לחלוטין. אני מאמינה ביכולות הפנימיות הקסומות שיש בכל אחד מאיתנו - ליצור מציאות, להתחזק, לרפא את עצמינו, מתוך מודעות, אחריות ובחירה.
אני מזמינה אותך להכנס לאתר שלי, וכמובן אשמח לענות על שאלות נוספות
חתימה טובה ובריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענתיוסי08/10/2008
ענת טונה זה בריא לאכול כל יום אחרי האימון? זה לא מזיק? ועוד שאלה אומרים שבשביל חיטוב צריך משקל נמוך עם הרבה סטים. ובשביל מסה צריך משקל גבוה וקצת סטים. מה את אומרת על זה? זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ענת פלדמן08/10/2008טונה כל יום, עדיף לגוון מידי פעם. אני לילדים שלי נותנת כמעט כל יום כי הם מאד אוהבים. מה שאתה מציין לגבי האימון זה נכון בהחלט. משקל נמוך עם הרבה חזרות לעומת משקל גבוה עם מעט חזרות.
חתימה טובה וצום קל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת צריך עזרה מהירהחיים107/10/2008
בכיפור אני צם אז זה אומר שאני יירד במשקל משמעותית הכוונה לקילו או שתיים או שאני יירד כמה מאות של גרמים ??? ואני ממחחר שותה הרבה מים ואוכל הרבה פחמימות וחלבונים, אני רוצה לסגור את ה3200 קל' ו170 גרם חלבון עד סיום הארוחה המפסקת ככה שמחר הולך להיות קשה. אני אצטרך לאכול כל שעתיים- שעתיים וחצי וארוחות של 600-700 קל', ומחר אני מתכוון לאכול בערך 5 ארוחות. אז זה בסדר נכון?? וכמובן שאחרי הצום אני ישתה הרבה מים ויאכל הרבה פחמימות וחלבונים כדי להחזיר את הגוף למצב הניטרלי ואז יום למחרת לחזור ל3200-3300 קל' זה נשמע בסדר נכון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אטל08/10/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים
ענת פלדמן08/10/2008כדאי להמשיך ולאכול כרגיל, לא לדחוף ולהעמיס על הגוף. גם אם אתה מוריד מעט במשקל אחרי צום (לא משמעותי) הכל חוזר לקדמותו כמעט מיד. גם אחרי הצום רצוי לאכול בהדרגה. לשתות קודם כוס תה עם פרוסת עוגה או משהו קל, ורק אחרי כרבע שעה לאכול, בזהירות.
צום קל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, תודה
חיים108/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)