מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון במכשיר רטטמתעניינת22/09/2008
שלום רציתי לדעת האם אתם ממליצים "להתאמן" במכשירים שעושים "את העבודה עבורנו" כמו מכשיר רטט, אלקטרודות למינהן, מכשיר הזעה? כל זה במכון אחד שבו עוברים ממכשיר למכשיר תהליך של כשעה, המליצו לי 3 פעמים בשבוע. האם זה לא פוגע בעצמות? האם זה לא פוגע בברכיים? איך יודעים איזו מהירות מומלצת ? איזו מהירות היא אכן פקטיבית ? יש לי עודף משקל ואני מאוד מאוד לא אוהבת להתעמל וזה ממש מפתה אשמח לקבל את חוות דעתכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה לליבך
ענת פלדמן22/09/2008אני נגד. איפה להתחיל? פשוט לא. סורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון רטט
עופר קיס22/09/2008אני בעד אימון רטט עם הדרכה לחיזוק מקומי והעלאת מסת עצם. לגבי שריפה קלורית - אין כל הוכחה
מדעית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטרופיהירון22/09/2008
מתאים לי ובניו.... המון המון תודות על הקשב והעזרה,בהחלט נתת לי שכל לראות את הדברים באופן יותר ברור. המשך יום קסום ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהדר, תודה, גם לך :))
ענת פלדמן22/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אני כמו רותידפנה21/09/2008
אוכלת 1200 ק' ליום והבעיה הקשה שלי היא עם הספורט ,אני מסוייטת מיזה וכל הזמן רק מחכה להיפטר ולסיים -לא עוזר להאזין למוזיקה או לראות סרט , מה שאני מצליחה עוד איכשהו זה לעשות ספינינג 3 פעמים בשבוע 25 דקות. זה מספיק .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה
ענת פלדמן21/09/200825 דק' זה עדיף מכלום, רצוי יותר, בהחלט. וגם לשלב אימוני כוח על מנת לשמר את מסת השריר. אם הייתה לך מאמנת כמוני לא היית שונאת ספורט :)) בכל מקרה אני הולכת לישון ואשמח להמשיך לענות מחר. לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך הכ'כ מהירה אךדפנה21/09/2008
רציתי שוב לשאול ,מבחינה קלורית גרידא -ניתן להחליף לגלידה ? את אומרת שלא מומלץ -אבל אפשר לעשות זאת ועדיין לרדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממליצה לעשות את זה בכלל
ענת פלדמן21/09/2008באופן תאורטי כן. זה גובל בהפרעת אכילה ולא כדאי להיכנס לזה. אי אפשר להתמיד עם זה לאורך זמן וזה ל א בריא, לא בריא בכלל. לא חבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אוהבת גלידהדפנה21/09/2008
ועלי להשיל כ-15 ק'ג,אני אוכלת 1200- ק' ליום ומעמלת,רציתי לשאול אם אפשר מידי פעם לעשות יום של 1200 ק' של גלידה,לא מבחינה בריאותית אלא קלורית,האם ניתן להמיר את הקלוריות בגלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ענת פלדמן21/09/2008ממש לא מומלץ לאכול יום אחד רק גלידה. אבל אומר לך משהו שתאהבי לשמוע. את יכולה יום אחד בשבוע, ב נ ו ס ף ל1200 קלוריות שאת אוכלת להוסיף עוד 600 קלוריות מגלידה. פעם בשבוע ואז לחזור לתכנית. האפקט של זה מדהים פסיכולוגית ופיזיולוגית ובאופן פרדוקסלי את תרדי בצורה יותר בריאה מאוזנת ומהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענתגיא...21/09/2008
עוד מעט יש לנו ריצה של 2500 מטר בבית ספר. ואני ידוע בתור אחד שהוא גרוע בריצות ארוכות. רציתי לדעת איך אני יכול להכנס לכושר ריצה טוב מאוד! המסלול הוא עוד חודש וחצי ככה, ואני רוצה לסיים בין ה - 15 הראשונים. בד"כ הראשון מסיים בתוצאה של 9:40 ומשהו. אפילו פחות, אז אני רוצה לסיים איזה 13 ככה ולהיות עם תוצאה של 10 ומשהו. למשל גם אני רוצה להיות טוב כמו אח שלי. היה להם מסע קומטה בצבא והוא חובש, אז היה להם איזה ריצה של 20 ומשהו קילומטר. אבל הם לא רצים את הכול כי זה מאוד מאוד מאוד קשה. והוא סיים שני מכל הפלוגה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד
ענת פלדמן21/09/2008לאחיך ולך. לו על המסע וההצלחות ולך על הצבת האתגרים והמטרות. ריצת 2500 היא אכן לא פשוטה כי היא משלבת אירובי ואנאירובי. כלומר ריצה ארוכה שיש לבצע הזמן קצר יחסית ולרוץ אותה מהר. לפי איך שאני מכירה אותך, שאתה בכושר ממש טוב, אני מציעה לך פשוט להתאמן בזמנים. לרוץ כל פעם ולשפר את הזמן. חודש וחצי יכולים להספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בכושר ריצה ממש גרוע
גיא...22/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז שווה לעבוד במקביל גם על זה
ענת פלדמן22/09/2008אינטרוולים וכאלה. שילוב של הליכה מהירה וריצה, כל פעם שתי דקות במשך 30 דק'. עם הזמן להגדיל את זמן הריצה על חשבון זמן ההליכה.
התזונה בהתאם כדי שלא תוריד במשקל, כלומר לאכול יותר ביום אימון שכזה. אתה תהיה מוכן יופי טופי לריצת 2500. שווה להתחיל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שוב ענתאביב21/09/2008
מצטער אם אני דיי מנג'ס (ואת באמת עושה כאן עבודת קודש), אבל יש לי עוד כמה שאלות, הפעם בנוגע לתזונה לפני ואחרי אימון. מה צריך לאכול לפני האימון ואחריו? הבנתי שאחרי האימון צריך לאכול פחמימות וחלבונים (חזה עוף, פסטה, אורז וכו'), זה נכון? וגם כן - זה אומר שצריך לאכול 2 ארוחות גדולות ביום? אני אוכל ארוחה בשרית עם אורז או משהו גם בצהריים כשאני חוזר מהבית-ספר, אחרי האימון אני צריך לאכול גם כזאת ארוחה? בנוסף, הבנתי שיש משהו בשם אכילה בשני שלבים לאחר האימון - שצריך לאכול מיד לאחר האימון משהו שיגביר את זרימת האינסולין, כמו תפוח או בננה וכעבור לא יותר מ45 דקות צריך לאכול ארוחה כמו שפירטתי למעלה. זה נכון? תודה רבה מראש, את לא יודעת כמה את עוזרת לי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה כן, ועוד משהו חשוב
אביב21/09/2008המטרה העיקרית שלי כרגע זה לרדת במשקל אם זה משנה משהו לעניין (שוב, שוקל 90 גובהי כ-178 ס"מ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן21/09/2008אז ההרכבים נשארים כמו שציינתי רק להפחית בכמויות על מנת ליצור מאזן קלורי שלילי. זה גם תלוי בעצימות האימון. לא יקרה כלום אם שעה אחרי האימון תאכל כריך מזין ותסגור את הבסטה. זה תלוי כמה אכלת במשך היום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה
ענת פלדמן21/09/2008חמוד ולא מנג'ס ושואל שאלות חכמות. תציץ בכמה מהתשובות שנתתי פה למטה לאריק למשל, אפשר ללמוד מזה יותר לעומק.
בעיקרון אתה יכול כשעה אחרי האימון לאכול ארוחה של חלבונים ופחממות, זה לא חייב להיות גדול כמו בצהרים אבל כריך עם גבינה או חביתה עם לחם. ככה. אחרי אימון עצים במיוחד באמת כדאי לשתות חלב ותפוח או תמרים. לפני האימון, כשעתיים, ארוחה של פחממות כמו פסטה או אורז חום. 45 דק' זה מוגזם, אם כרבע שעה אחרי האימון אתה אוכל משהו קטן אז גם שעתיים אחרי זה אפשר לאכול את ארוחת הפחממות - חלבונים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי חזהבר21/09/2008
שלום קוראים לי טל ואני בת 17.רציתי לדעת האם תרגילי חזה יכולים לפגום במראה השדיים או להקטינן.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ענת פלדמן22/09/2008ממש לא. תרגילי כוח שעובדים על שרירי החזה עושים בדיוק את זה. עובדים על שרירי החזה שנמצאים מתחת לרקמת השומן של השד. אין חלילה דפורמציה ואין פגיעה במראה. אם את מפחיתה משמעותית את אחוזי השומן בגוף זה ישפיע על המראה אבל רק תרגילי כוח וודאי שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטרופיה שוב..ירון21/09/2008
היי... ע"פי המחשבון יוצא שבמנוחה אני זקוק ל1726 קלוריות ואם מכפילים את זה ב 1.3 מקבלים 2244 קל'. האמת שלא ממש הבנתי מאיפה הגיע ה 1.3 ? ובכלל ממה שלמדתי עד היום הבנתי שכדי לשרוף שומן צריכים להיות במאזן קלורי שלילי אז לתומי חשבתי שכדי להעלות מסת שריר צריך להיות במאזן חיובי {כלומר בעודף} ולא במאזן מאוזן , בכלל,אם צריך להיות המאזן מאוזן ,לא לוקחים בחשבון את הוצאת האנרגיה משלושה אימונים בשבוע בחדר כושר ומוסיפים קלוריות לתפריט כדי להיות מאוזן או ש2244 קל' זה כבר כולל את האימונים. הייתי שמח שתחשבי כמה קלוריות יש בתפריט שלי,אני לא ממש מבין איך עושים את זה. בקיצור,אני אולי יודע משהו וחצי אבל בגדול אני כבר מאבד את עצמי עם כל החישובים האלה ,מקווה שלא בלבלתי גם אותך . תודה מראש, יובל המבולבל. ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון מבולבלון
ענת פלדמן21/09/2008ה 1.3 הגיע מנוסחה לחישוב הוצאה קלורית ב 24 שעות של פעילות רצונית [הליכה שתיה אכילה, לא כולל פעילות גופנית] . אם אתה לא רוצה להוריד במשקל אתה צריך לאכול מאוזן. אתה הרי לא רוצה לרזות, נכון? ביום ללא אימון זו כמות הקלורית המומלצת. ביום עם אימון אתה וודאי מוציא יותר אנרגיה. יש לך מושג כמה אתה מוציא באימון?
אני לא כל כך רוצה להכניס אותך לחישובים המאד מבלבלים האלה, כי מי יכול לספור קלוריות כל היום. אני יכולה לחשב באופן גס את התפריט שלך, ולפי מה שראיתי בהודעה הראשונה אתה לא בחוסר קלורי. אתה ממש בסדר ויכול להמשיך ככה. אני כן ממליצה בשביל לשמור על מעקב וסדר כן להישקל פעם בשבוע, לראות שאתה לא מרזה וודאי שווה למדוד היקפים בזרוע, חזה, בטן, ירכיים לתעד וכעבור כמה שבועות לראות אם "גדלת". זו דרך מעט יותר שפויה מאשר עיסוק מעט אובססיבי במספרים. איך אפשר לחיות ככה...
מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון?חיים121/09/2008
ענת בזמן האחרון יוצא לי לאכול בון 175-190 גרם חלבון זה יותר מדי??? ושמעתי שיותר מדי עלול להזיק לכליות זה נכון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שחכת אותי??
חיים122/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסורי
ענת פלדמן22/09/2008אני דווקא בודקת בשבע עיניים. זה לא יזיק לכליות אם אתה אוכל מכל אבות המזןן ולא רק חלבונים כל היום. זה מעט יותר מידי, חלק מזה פשוט יכול להפוך לשומן. אל תשכח שמה שבונה ומפתח את השריר זה לא החלבון אלא תרגילי הכושר שלך. בסביבות 100 זה מספיק. נשקלת לאחרונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
חיים122/09/2008נשקלתי לפני 4 ימים והמשקל 69 היום אני ישקל עוד הפעם, אני חושב שהמשקל ככה בגלל שלקחתי את המנוחה הזאת של המעבר לתוכנית חדשה ועוד פחות 2 אימונים בגלל המבחן מתח אבל לא נורא! היום אני חושב שהתוצאה תהיה יותר טובה! נקווה לטוב בערב אני יעדכן!! אה וענת עוד מעט מתחילה לנו "תקופת הריצות" בבית הספר זה מן חודש כזה שבספורט יש רק מבחני ריצה 600,1200,1500,2000,3000 ככה שהחלטתי כל שבת בנתיים לצאת לריצה של 20-30 דקות ואז ספרינט של 2-3 דקות כי המצב שלי כרגע לא מי יודע מה למשל שנה שעברה היה לי כושר ממש מצויין הייתי יכול לרוץ המון הייתי יכול לשחק 4 שעות כדורגל בלי להפסיק ובשביל זה צריך המון כוח ואנרגיה מה שהיום יש לי פחות מבחינת סיבולת לב ריאה אבל היום למשל כשאני רץ אני מרגיש את כל השרירים זזים וזה נותן תחושה טובה וגם כשאתה הולך ברחוב עם גופייה ואנשים נועצים בך מבטים והחברים שעל זה אין מה לדבר רק לשמוע פעם אחת שחבר או בת מבקשת שאני יעשה שריר זה נותן לי מוטיבציה אדירה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה
ענת פלדמן22/09/2008מצוין, אני בעד ריצות. אתה ממש תהנה, שיהיה בהצלחה. לא כדאי להישקל בערב כי זה לא נותן תמונה עדכנית. פעם בשבוע, בבוקר, זה עדיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת התמונה
ענת פלדמן22/09/2008שאהבת לא הצלחתי להעלות משום מה, שאר התמונות ממש מעוררות השראה אצל אילו שכבר חסרי סבלנות לראות תוצאות. כל הכבוד, המאמץ והעבודה משתלמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!
חיים122/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן22/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטרופיה המשךירון21/09/2008
שאפו גדול לך על המענה המהיר.....הרשמת אותי. לעיניינו ,לפני - 6 חודשים שקלתי 83 ק"ג עם 26% שומן וע"י תפריט מאוזן בשילוב ריצות ארוכות ירדתי ל 72 קג והבטן נעלמה לחלוטין,אחוזי שומן לא בדקתי,אבל לדעתי אני באיזור ה11% -13% היום. אני מתאמן כשנתיים עם הפסקות פה ושם,בתקופה האחרונה מתאמן כחצי שנה מסודר,כשכרגע המטרה היא להעלות מסת שריר. פשוט רוצה לדעת אם אני אוכל מספיק לצורך הזה ? כמה קלוריות בעצם אני צריך ליום והאם עלי להעלות את כמות הפחממות ליום? אגב,החלבונים מחושבים לפי 1.5 ג' חלבון לקילוגרם משקל גוף , האם לצורך היפרטרופיה צריך להעלות ל1.8 ג'? אולי ל 2 גר' . לגבי השייק לאחר האימון ,קראתי שמומלץ לצרוך אותו עם 70 ג' פחממות כדי לשפר את הספיגה ,על איזה שילוב של פחממה היית ממליצה עם השייק ? נ.ב. באם את זקוקה לפרטים נוספים בכדי לתת תשובה יותר מדוייקת אוכל לשלוח את תכנית האימון שלי. תודה מראש ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון ירון
ענת פלדמן21/09/2008וואו, כבוד גדול על הבחירה בבריאות ועל התוצאות. אז משם הידע והדיוק, זה פשוט חלק בלתי נפרד מאורח החיים שלך. לעניינינו: כמות הקלוריות היומית שלך אמורה להיות פחות או יותר מאוזנת להוצאה היומית שלך מן הסתם. אם אתה רוצה להיכנס לחישוב מתמטי מדוקדק יש כמה אפשרויות. בדיוק עכשיו אני עונדת כבר 12 שעות שעון דופק שגם סופר שרפה קלורית. כלומר אני יודעת בערך [כי זה שעון פולר ] כמה קלוריות שרפתי היום, כל היום, וכמה עלי לאכול בעצם על מנת להיות באיזון קלורי. אם אין לך שעון כזה אפשר להכניס את הנתונים שלך למחשבון BMR ולהכפיל את התוצאה פי 1.3. כך נקבל את הצריכה הקלורית שלך ב 24 שעות.
http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx
אתה לא זקוק לשייק. קרא את השרשור שלי עם אריק. אם אתה עדיין רוצה לדבוק בו אתה יכול לשלב עם שלושה תמרים למשל.
את התוצאות הרצויות תקבל בעיקר מעבודה נכונה על השרירים שלך. החלבון לא מגדיל את השריר, עבודה על השרירים - כן.
לא נראה לי שאתה צריך להגדיל לא את כמות הפחממות ולא את החלבונים, אבל עשה קודם את חישוב ההוצאה היומית שלך, נחשב את הקלוריות של התפריט שלך ונהיה יותר חכמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענת!אבודה21/09/2008
קראתי כמה שעות בפורום ושוטטתי באתר שלך, ואני חייבת להודות שאני מוקסמת מכמויות הסבלנות והרצון לעזור ולייעץ, שיש בך :) ראוי להערכה! רציתי להתייעץ איתך בקשר למצבי, איזה סוג טיפול את חושבת שיכול לעזור לי, מה דרוש כדי להצליח וכו'... המצב שלי קצת מורכב ולכן הייתי שמחה להתייעץ איתך לא דרך הפורום... יש כזו אפשרות?? תודה מראש!:) אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבודה יקרה
ענת פלדמן21/09/2008אני בהחלט עושה יעוצים \ טיפולים \ אימונים במסגרת פרטית, בתשלום. את מוזמנת לשלוח לי אימייל או פשוט להרים טלפון ונראה מה מתאים. יכול להיות ש"אחזיר" אותך לחממת הפורום ואז תקבלי אותי ללא תשלום ויכול להיות שעדיף יהיה להיפגש. נחליט בטלפון או במייל ?!
[email protected]
052-4541712
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כייף שענית! :)
אבודה21/09/2008אני שולחת לך מייל... כי אני בעבודה... אם תעדיפי ארים טלפון יותר מאוחר ( אם תוכלי)... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן21/09/2008בשמחה. כן, אני מעדיפה בטלפון. יש לי ב 21:00 אספת הורים עד אז אני די פנויה, או מחר או מתי שתרצי. מחכה לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי מייל עכשיו- דיי מפורט....
אבודה21/09/2008אני אוכל להתקשר אלייך בסביבות 20:00, 20:30...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת המייל
ענת פלדמן21/09/2008עדיין לא קיבלתי. [email protected] אולי לא רשמתי נכון בתשובה הקודמת. 20:00 זה מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי שוב
אבודה21/09/2008עדיין לא קיבלת? כנראה שאני לא אתקשר ב- 20:00 כי אני עדיין בעבודה... אני ממש מקווה שתקבלי עכשיו את המייל... תעדכני אותי אם כן/ לא... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת
ענת פלדמן21/09/2008כבר לא אבודה, הנה מצאתי אותך... בבקשה תשקלי לשנות את השם. עדיין לא קיבלתי את המייל, כשהוא יגיע אעדכן אותך. גם 20:30 זה בסדר, נדבר עד האספה. בלי לחץ, גם מחר זה מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניתי :) אני ממש רוצה שתקראי אותו
אבודה21/09/2008ושנדבר, אני בשוונג :) כבר אזרתי אומץ! אולי יש לי בעיה במייל... לא ברור למה הוא לא הגיע... נחכה עוד קצת ונקווה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמתי לב
ענת פלדמן21/09/2008למשהו מעניין בסמנטיקה של אבודה. ה "ו" שבאמצע המילה התבלבלה והיא מפריעה לסדר, במקום להיות אחרי ה "ה" במילה היא נתקעה באמצע "א" "ב" אמור להיות "ג", ואז "ד" ו "ה". אבגדה. יש בזה משהו פילוסופי...
המייל לא הגיע עדיין, אני אופטימית, מטבעי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי את המייל, את בידיים טובות
ענת פלדמן22/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, ראיתי :)
אבודה22/09/2008תודה ענת, נתת לי תחושה טובה! אני יותר מאשמח להיות מטופלת בידיים הטובות האלה! כמו שאמרתי- אני אצור איתך קשר - אני מקווה שכל המסביב יסתדר כמה שיותר מהר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי, אני איתך
ענת פלדמן22/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפריט מאוזן ?ירון21/09/2008
היי ענת , בן 37, 184, 72. מתאמן 3 פעמים בשבוע A/B לצורך היפרטרופיה אשמח אם תחווי את דעצתך לגבי תפריט זה. 6:00 ברנפלקס ללא ס + יוגורט 1.5% 8:00 שייק חלבון {13 ג' חלבון}+ כפית ס. ענבים 10:00 כריך מלחם מלא עם כף ג.לבנה 3% +תפוח 12:00 כריך מלחם מלא עם קופסא טונה במים/100 ג.צהובה 'עמק לייט 14:00 בננה {10 דקות לפני אימון} 16:00 שייק חלבון {13 ג'} +כפית ס.ענבים 16:45 100 ג' אורז לבן+100ג' חזה עוף+סלט גדול 19:00 1/2 קופסא ג.לבנה 3% + 2 פרוסות לחם מלא+סלט גדול עם כפית ש.זית 21:00---23:00 שלגון דיאט/כריך עם ריבה/יוגורט 1.5% { לא בכל יום } האם צריכת הקלוריות מספקת ,האם החלוקה נכונה {חלב/פחמ/שומן} ? היית מוסיפה/משנה משהו מתפריט זה ? בברכה ותודה מראש ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירון
ענת פלדמן21/09/2008התפריט בנוי עם מודעות שיא. שאפו. הערות אישיות שבאות מפילוסופיה החיים שלי: שייק חלבון מיותר.
בנוסף: אורז אפשר חום. טונה אפשר בשמן זית (ההפרש הקלורי גם לא משמעותי בין המים לשמן) את שלגון הדיאט אפשר להחליף בפרי אבל מידי פעם זה בסדר גמור. אפשרויות הגוון הן רק בשביל שלא יהיה לך משעמם. למשל את האורז אפשר לגוון ולהחליף עם פסטה. את העוף להמיר מידי פעם בדג אבל בסה"כ החלוקה מאוזנת. האם אתה רואה תוצאות מהאימון? (למה פנית אלי) מתי התחלת להתאמן? היפרטרופיה - כלומר אתה רוצה לנפח שרירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולת ריצה היא רק עניין של כושר ?קובי21/09/2008
אני בן 53. גובה 178 ס'מ ומשקל 77 ק'ג. אני רץ 3-4 פעמים בשבוע. משלב ריצות בקצב איטי (8-10 קמ'ש למשך 45דקות) וריצות אינטרוולים (600-700 מ' כל אחד כ-7 מחזורים). המטרה היא לשפר תוצאות ריצה ל-3000 מ'. אני רץ למרחקים קצרים בתוצאות טובות ( 400 מ' ב-62 שניות) אך ב- 3000 מ' איני מצליח להגיע לתוצאה רצויה (14.5 דקות). שאלתי - מדוע? האם המדובר כאן בבעיה ביכולת ריצה? בבעיה פסיכולוגית? אגב, בבדיקות ארגומטריות אני משיג תוצאות מצויינות ומוגדר כ"כושר גופני מעולה". אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה
ענת פלדמן21/09/2008באמת נשמע בכושר גופני מעולה, ואתה כנראה אכן בכושר מצוין. ריצת 3000 היא מהקשות שיש. זה נשמע מוזר אבל היא משלבת בין אירובי ואנאירובי מהיותה ריצה למרחק "בינוני". היא קשה גם לטיפוסים "אירוביים" בעלי סיבים אדומים וכושר סבולת וקשה גם לטיפוסים "אנאירוביים" בעלי סיבים לבנים וכוח מתפרץ, שוב מהיותה שילוב של השניים. היינו ריצה למרחק לא קצר שרצים אותו יחסית מהר. [מרחק כסבולת לב ריאה+ כוח מתפרץ של ריצה מהירה].
אימונים ממוקדים למרחק הזה, זה כל הסיפור. כלומר להמשיך באימוני האירובי והאינטרוולים הרגילים ולהוסיף אימונים ספציפים לריצת 3000 שכוללים בעיקר ריצות 3000, מדידת זמנים וניסיון לשפר את התוצאה עם כל אימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת
קןבי21/09/2008אעשה כעצתך. אגב, איזו תזונה מומלצת לפני בוחן ריצה כזה (ערב לפני, שעה לפני וכו')? שוב תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ
ענת פלדמן21/09/2008תמיד לאכול בריא ומאוזן, ויותר מזה - לפי שגרת האימונים הרגילה שלך. כלומר בגדול ככה כשעתיים לפני האימונים - פחממות ועד שעה אחרי שילוב של פחממות וחלבונים כארוחה מזינה ומאוזנת. אני מפנה לאתר שלי ששם יש גם דוגמאות לתפריטים טובים וגם הפנייה לאתרים נוספים שאני לא יכולה להפנות אליהם במסגרת הפורום. הצץ גם בשרשור שלי עם אריק, שם ציטטתי את יאיר להב לגבי תזונת ספורט. לפני הבוחן עצמו- בדיוק כמו באימונים עצמם. אתה לא תרצה ליצור שינויים של הרגע האחרון שעלולים להשפיע אחרת ממה שאתה רגיל. מתי הבוחן מתקיים?
אז אפשר פסטה כשעתיים לפני. אם אתה רעב אז אפשר יוגורט או בננה וא פרי אחר כחצי שעה לפני. אחרי אפשר עד כשעה כריך עם גבינה וירקות, קוטג' עם ירקות, כריך עם טונה וכו'. תלוי מתי האימונים, העדפות קולינריות בקיצור הצץ באתר, אני כאן להמשך שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שריריםלול20/09/2008
שלום רציתי לדעת על מה עובד בידיוק מתח ועל מה עובד מקבילים כי אני רוצה לשלב גם מולטי טריינר ולא רציתי לעבוד במולטי על הדברים שאני עובד במתח ומקבילים שאותם אני בטוח עושה ולא מחליף לטובת המולטי. במולטי יש לי לרגליים שאני יושב כזה ודוחף עם הרגליים למעלה יש לי מוט שנמצא מעל הראש ואני צריך להוריד אותו לכיוון החזה - רציתי לדעת על מה הוא עובד גם ? יש לי פרפר - על מה זה עובד בידיוק ? ויש לי עוד משהו שהוא על המקתן של הפרפר שאני במקום לדחוף את המוטות לכיוון החזה אני דוחף אותם למעלה מעל הראש בערך - על מה זה עובד? ויש לי גם מוט שקשור עם ברזלים למולטי שאני צריך לשבת על כיסא ואז למשוך אותו לכיווני (לא חייב כיסא) - על מה זה עובד? *"על מה זה עובד" אני מתכוון לאיזה שרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לול ?
ענת פלדמן20/09/2008מתח מקבילים, על הבייספס טרייספס דלטואיד שכמות, תלוי בזויות של כפות הידיים. התרגיל במולטי משלב יותר חזה אבל גם השרירים האחרים פועלים. אפשר לגוון, פעם לעשות מתח ופעם מולטי. זה גם לא חייב להיות סותר כי ברגע שאתה משנה זוית נכנסות עוד קב' שריר לפעולה. פרפר: חזה. קשה לי לפי התאורים להבין אבל כנראה שהבנתי נכון. מוט לכוון החזה - זויות שונות של שרירי חזה בשילוב עם בייספס, כל התרגילים שאתה מתאר תלוי מה מצב האחיזה של הידיים על המוט.
בתרגיל שאתה מושך את המוט - תלוי באיזו זוית אתה מחזיק את המוט. זה מאד קשה לתת תשובה "על עוור". סורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לול20/09/2008תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן20/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
לול20/09/2008שכחתי לשאול מה זה אומר הבייספס טרייספס דלטואיד ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי
ענת פלדמן20/09/2008דו ראשי [קדמי] תלת ראשי [אחורי] וכתף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)